Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok! Ma voltunk Pesten,hát nálam nem igazán jött be a Jónás nap,mert lányunk lesz :P Viszont egy kicsit el vagyok keseredve,mert szerdán magzatvíz mintavételre vissza kell mennem,mert az átlagosnál több a magzatvíz,ami még nem lenne baj,de mivel elmúltam 33éves,tavaly volt egy halvaszülésem,a kislányom meg szívfejlődésirendellenességgel született,így jobbnak látják,megcsinálni :( Bízom benne,hogy nem lesz semmi baj :!: Egyébként nekem a barátnőm ingázással mondta meg,hogy lányom lesz :lol: Vigyázzatok magatokra!Üdv:Kriszti

Kép
flacsikriszti
 
 


KRISZTI: Én úgy emlékszem, Ti nem csak azon az egyetlen egy Jónás napon akcióztatok, hisz a fiút csak akkorra írta, hanem "ha kellett, ha nem" :lol: (Téged idéztelek az előző oldalról :wink: ) Szóval gratulálok a 2.kislányotokhoz! Te inkább fiút szerettél volna? Tomi és Réka tudja már, hogy hugi lesz? A magzatvízvétel miatt ne aggódj, nem fáj. Magzati szív UH-ot nem csinálnak?
Vendég
 


Sziasztok!
Betsy!
Úgy látom nagyon elbaltáztam a kicsi fiad nevét. Igazából nagyon felületesen néztem a vonalzódat. Ha ránézek mindig Petikéd aranyos pofikájára kerül a tekintetem, és mivel pont fölé volt írva a Bence név, ezért elbénáztam. :( Bocs! Béna voltam.

Pénteken már a 21. hetet fogom kezdeni, szóval már rég tudhatnám ha nagyon akarnám a nemét, de nem merem megtudni. Azért nem mertem elmenni 4D-re sem, mert nem akarom tudni a nemét. Vagyis én sem tudom, hogy akarom-e. Ha kislány akkor akarom tudni. Amíg nem tudom addig úgy gondolom hogy jó esélyeim vannak. Ehhez persze az is hozzá tartozik amit már régebben meséltem, hogy eltévesztették a 3.-nál, és ezért azt sem szeretném mégegyszer átélni. De nagyon-nagyon kíváncsi vagyok. Még az is lehet, hogy rákérdezek pénteken.


Kriszti!
Szóval neked is bejött az inga. A Jónás meg gondolom azért nem mert nem szigorúan csak arra építettetek. De ez nálad nem is számít. Csak az a fontos, hogy minden rendben legyen a piciddel. Nagyon szorítok, tiszta szívből kívánok neked egy egészséges gyönyörű kisbabát.

Sziasztok!
tulipán75
 
 

 
 

TULIPÁN: Nagyon egyformán gondolkodunk! ;) Én sem akartam tudni a második gyerkőc nemét. Pont azért, hogy ha fiú, akkor reménykedhettem volna a szülésig, ha meg lány, akkor csak akkor, ha 100%. Viszont amikor 4D-re mentünk, alig kapcsolták be a gépet, és rakták rám a szerkentyűt, nem is kérdeztek semmit, hogy akarjuk e tudni vagy sem a nemét, hanem azonnal mondták, hogy kukis. Érdekes, Petinél is így volt, hogy 12 hetes 4D-n azonnal meg tudták mondani a nemét, annyira látszott. Akkor megkérdezték, hogy akarjuk e tudni, én meg erre rögtön mondtam, hogy akkor biztos fiú, ha már látni.. Szerintem mondd a dokidnak, hogy van 3 kisfiad, kislányt szeretnétek, és nem vagy biztos benne, hogy tudni akarod a pici nemét. Ha kislány, akkor meg fogja szerintem mondani, ha meg fiú, akkor csak veszi a lapot, és azt mondja, hogy nem látni, mert nem úgy fekszik.. :wink: De szerintem kislány lesz! :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Betsy!
Látom te gyakran itt vagy. Mostanában én is naponta többször felnézek ide.

Én is gondoltam rá, hogy meg sem kérdezi majd a doki, hogy akarom-e tudni, mert manapság szerintem ritka aki nem akarja tudni. Ezért azt gondoltam, ha úgy döntök, hogy tényleg nem akarom, akkor még mielőtt felfekszem az ágyra megmondom neki, hogy nekem meg ne mondja, hogy mi lesz.

Ilyesmin is gondolkodtam egyébként amit te javasolsz, hogy valahogy rá kéne vezetni a dokit, hogy csak akkor mondja ha lány. De akkor meg ha azt mondja, hogy nem látja rögtön azt hiszem, hogy fiú.

Ehhez hozzá tartozik, hogy a férjem be akar velem jönni, és ő teljesen tiltakozik, hogy megtudjuk. Emlékszik rá, hogy amikor kiderült a 3. után, hogy ő is fiú, nagyon nehéz napjaim voltak. Amúgy meg ő egyáltalán nem bánja ha fiú lesz. Sőt! Ő fiú párti. Ő nem tudná elképzelni, hogy neki kislánya legyen. Bár már ő is azt kívánja, de csak az én boldogságom miatt. A kisfiaim is így vannak. A nagyok ezt mondják: egy kisfiú sokkal jobb, de hát anyuci nagyon szeretne kislányt, és már jó lenne, ha meglenne a kedve.

Nagyon édesek, a középsőm szülinapi tortaelfújós titkos kívánsága az volt, hogy nekem meglegyen a kedvem. Annyira édes volt amikor este lefekvés előtt elmesélte nekem, hogy mit kívánt. Mert hát a drágám nem tudta magában tartani. Majdnem elpityeregtem magam, hogy milyen édes kisfiam van, hogy mennyire szeret, hogy rám gondolt akkor, amikor magára kellett volna, és valamit magának kellett volna kívánnia.

Szóval ilyenek az én kisfiaim. Imádom őket.

Bocs, megint szófosásom volt!

Szia
tulipán75
 
 


Sziasztok lányok! Nagyonszépen köszönöm a bíztatásokat,nagyon jól esek!Nem a fájdalomtól félek,hanem az esetleges következményektől!Ma voltam a dokimnál,és ő nagyon megnyugtatott,de az az igazság,hogy én a tavalyi kudarc után egykicsit eltúloztam a dolgokat!Magzati szívultrahangra csak jövőhéten kedden megyek.Egyébként én kislányt szerettem volna,sőt az anyai ösztöneim is ezt súgták :lol: A gyerekek nagyon örültek neki,főleg a Réka :lol: Apuci egy kicsit volt csak csalódott,de ha megszületik már az ujja köré fogja csavarni a kislány,akit Kingának fognak hívni :lol: Több mint valószínű,hogy két-három napig nemtudok majd benézni,mert szigorú fekvésre leszek ítélve!Sziasztok:Kriszti

Kép
flacsikriszti
 
 


Betsy!!!
Mi van veled? Nem voltál tegnap! Ugye nincs bajod? Már aggódom, mert nem reagáltál az előző üzenetemre. A Krisztinek nagyon szurkolok, már tegnap túlesett a szúráson. Várom, hogy ő is jelentkezzen az eredményekkel, de neki most egyelőre pihennie kell.
tulipán75
 
 


Sziasztok lányok!
Látom itt is vannak közületek, akiket érdekel a baba neme téma. Én a segítségeteket szeretném kérni. Tapasztalatokat gyűjtök az új általam megindított topikba: Megterveztük a babánk nemét.
Kérlek benneteket, ha van tapasztalatotok, akkor gyertek ide,és egy üzenet erejéig írjátok le. Nekem már két császárom volt, és már csak egyet vállalhatok. Mindig is nagyon kislányt szerettem volna. Kérlek, ha tudtok segítsetek tapasztalataitokkal.
Merjük, vagy ne merjük?
reménykedõ
 
 


TULIPÁN: Nagyon édesek a fiaidat. Nem raksz fel róluk képet? Vonalzót nem csinálsz?
KRISZTI: Ne aggódj, a magaztvízvétel vetélési kockázata 0,5%-ra csökken, ha valóban 2-3 napig csak fekszel, nem emelgetsz, pihensz rendesen. Biztos minden rendben lesz. Eredmény gondolom majd csak 4 hét múlva várható!
RÓLUNK: Tegnap óta betegek vagyunk Petivel, torokfájás, orrdugulás, orrfolyás. Mára már javult a helyzet, de még nem az igazi. Majd nézek magamnak valami homeos szert, amit terhesen is lehet szedni. Esetleg tudtok valamit? Ma voltam a II.szűrésen. A vérvételnél 3-szor kellett megszúrni, mert nem találta a vénám, illetve a tű vastagabb volt, mint a vénám, sőt azt mondta, lehet cseppekben fogja levenni. Végül nagy nehezen sikerült. Jól be is lilult, mondta, hogy borogassam.. Ilyen rossz vérvételem még nem volt. Holnapra lesz meg az eredmény.
Vendég
 


Szia Betsy!
Sajnos nem értek ezekhez a dolgokhoz. Nem sikerült vonalzót csinálni, pedig próbáltam az utasításokat követni. Gondolom valamit már az elején rosszul állítottam be a profilomban. Képem nincs a gépemben sajnos. Talán egyszer lesz, akkor majd megpróbálok megküzdeni a feladattal.

Sajnálom, hogy betegek vagytok. Sajnos nincs tapasztalatom homeos szerekkel, remélem valaki tud segíteni. Mielőbbi gyógyulást nektek!

Holnap du megyek UH-ra, ha végeztem, és idekerülök a géphez jelentkezem. Szia!
tulipán75
 
 


TULIPÁN: Na mi volt UH-n? Adatok? Nemére rákérdeztél?
Vendég
 


Sziasztok lányok! Ma végre felkelhettem,mert már nagyon fáj a hátam!Az orvosok utasításait teljes mértékben betartom,így csak nem lesz baj!Hétfőn azt mondta Pesten a doki,hogy egy hét múlva telefonálnak az eredmény végett,szerdán a magzatvíz levételénél,meg október 25-re kaptam időpontot,hogy menjek az eredményért!Majd meglátjuk! amúgy minden kismama remélem,hogy jól van,mindenki vigyázzon magára!Üdv:Kriszti

Kép
flacsikriszti
 
 


Sziasztok!
Na, itt vagyok! Valami vírus ment a gépemre, ami miatt az egészet újra kellett telepíteni. Most lett kész.

A lényeg: Az uh-on a babával minden rendben van. A koránál 4 nappal látszik csak kisebbnek. Ez belefér a normálisba.

Adatok: bpd: 43, OFD 59, HC 171, TTD: 41, AC: 129, FL 32
Szóval ekkorák vagyunk.

A méhlepény lent van, érinti a méhszájat, aminek a doki nem örült.
A nemére nem kérdeztem rá. Mielőtt felfeküdtem az ágyra, mondtam a dokinak,hogy meg ne mondja, mert tartottam tőle, hogy majd kérdezés nélkül azzal kezdi. Meg sem kérdezte, hogy miért, meg hogy mik vannak otthon. Pedig akkor mondtam volna neki,hogy miért nem akarom tudni, hátha kislányt lát és azt megmondja. Szóval nem tudom. Az azonban jó jel, hogy kisebb a fejecskéje.

Vigyázzatok magatokra. Kriszti! Azért pihizzél még! továbbra is szurkolok.
tulipán75
 
 


KRISZTI: Biztos minden rendben lesz! Gondolom, azóta a szív UH-on is megnyugtattak, hogy tökéletes a pici szíve :)
TULIPÁN: Akkor ezek szerint nem voltál bátor, hogy megkérdezd a nemét! ;) Akkor meglepi lesz? Majd ha megszületik, kiderül? A méhlepény biztos el fog vándorolni onnan, még van ideje.

Itt van amúgy egy táblázat, ez az átlagos adatokat tartalmazza, de persze az ettől kicsit eltérő adatok is normálisak.


Kép
Vendég
 


Betsy!
Hát nem volt bátorságom. Szerintem így jobb. Még tehát van reményem a kislányra.

Köszi a táblázatot, ha jól értelmezem, akkor a zárójelben lévő számok a +/- eltérést jelentik? Mert ha igen, akkor biztos hogy jól van számolva a terhességem a mensihez képest. Néztem az adatokat. Csak a bpd és a has kerülete kisebb egy kicsit, de ha levonom a zárójeles számot, akkor belefér. Bár még mindig egy picit kicsi a has kerülete. De mindegy, a doki szerint minden jó. Ő biztosan tudja.

Ti hogy vagytok?
tulipán75
 
 


TULIPÁN: A zárójelbe írt értékkel +/- eltérhet, és a hetek befejezett hetek. Köszi, mi jól vagyunk. Meglett a terheléses cukrovizsgálat eredménye, jó lett. Csütörtökön megyek védőnőhöz, jövő hét szombaton 4D-re, utána való héten csütörtökön dokihoz. Neked mi a következő "állomás"?
Vendég
 


Nekem 4 hét múlva kell mennem dokihoz. Hivatalból nem tudom mikor lesz uh. Én is elmennék 4D-re, ha lenne bátorságom. Valójában kíváncsi vagyok a kis pofikájára. Az egész család nagyon izgul, és nem értik meg miért nem akarom tudni a nemét, állandóan piszkálnak, hogy menjek már. A sógornőm is, hogyha 4D-re megyek akkor ott nem tévednek, mondja, dehát gondoltam, hogy épp ez az, hogy nekem is szembesülnöm kell a tényekkel még idő előtt. Ezt azért nem mondom neki, mert akarom, hogy megtudják, hogy csalódott lennék ha kisfiú lenne negyedszerre is. Lehet hogy hiúság, de nem vagyok rászorulva senki sajnálkozására, és amikor a harmadik gyereknél a végén kiderült, hogy kisfiú lesz ő is, akkor mindenki szánakozott, pedig valójában nem volt mire, hiszen annyira édes volt a képen, a valóságról pedig nem is beszélve. Szóval épp elég volt nekem átállni, hogy nem kislány lesz, mág mások búval bélelt képét is el kellett viselnem. :cry: Na ebből nem kérek.
tulipán75
 
 


TULIPÁN: Hasonlókat én is kaptam.. :( Már az első gyerkőcnél, amikor megmondtuk, hogy kisifú (férjem családjában csak fiúk vannak), kedves anyós rögtön mondta, hogy még lehet lány (pedig 4D-n tényleg nem tévednek), sőt a szomszéd nénike is mondta, hogy nem baj, hogy kisfiú, a lényeg, hogy egészséges. Nem értem, miért lett volna baj, hogy kisfiú, hisz nekünk az első gyerekekünk, nem a férem családjának szültem, hanem magunknak. Úgyhogy akkor direkt örültem, hogy fiú. Anyós amúgy azért vállalta a 3.gyereket (11 évvel később, mint a férjemet szülte), mert remélte, hogy lány lesz. Fiú lett ő is. Most is pont miatta nem akartam tudni, mert nem akartam újra hallgatni, hogy még lehet lány.. De mint már írtam feljebb, kérdezés nélkül, azonnal megmondták a második picink nemét is, ezért tudjuk már régóta, hogy kisfiú lesz, amúgy én sem akartam volna tudni, vagy csak úgy, hogy rajtam kívül senkinek nem mondtam volna el.. :)
Vendég
 


Tényleg érdekes ahogy sokan gondolkodnak a kisfiúkról. Felháborító amikor sajnálkoznak, hogy te szegény......Miért kellene szánakozni? Amikor olyan jól megvagyok a fiúkkal, szeretnek, és én is szeretem őket.

Nem hiszem, ha kislányom lenne, akkor azt jobban szeretném, vagy ő jobban szeretne engem. Az anya és gyerek kapcsolat biztosan nem a nemén múlik, hanem sokminden máson. Rajtunk múlik mennyire szeret minket a picink, és mennyire kedves. Biztosan nem kedvesebbek a kislányok, ezt csak a lányos anyukák állítják, számunkra a mi kisfiunk a legkedvesebb, legédesebb gyerek a világon.

Szóval továbbra is kislányt szeretnék, ezzel nem azt akartam mondani, hogy sokkal jobb ha valakinek fia van. Éppoly értékes az egyik gyerek mint a másik, függetlenül attól, hogy fityeg-e a lába között micsoda vagy sem. Ha most három kislányom lenne, akkor egy édes kis fiúcskáról álmodoznék, és éppúgy nem kérdezném meg a nemét, mint most.
tulipán75
 
 


Sziasztok Csajok, szia Betsy!

Nagyon régen nem írtam már, egy csomó ideig netünk sem volt.
Betsytől kaptam annak idején segítséget, mert a kisfiunk után nagyon szerettem volna egy kislányt is. Be is tartottuk a lányos holdállásos időbeosztást, amitől így visszagondolva csak 1x tértünk el. Most vagyok a 20. hétben és teljesen biztos, hogy kislány lesz a baba. Nagyon boldog vagyok, persze azt így utólag már senki nem tudná megmondani, mekkorra szerepe volt ebben a holdállásnak vagy a peteérés idejének, a lényeg a lényeg, hogy sikerült. :D
Nagyon szépen köszönöm a segítséged még egyszer Betsy!

Jó egészséget kívánok minden kedves kismamának!!!
Évi
bencimama
 
 


Sziasztok!
Én is régen irogattam ide.....de mindig elolvastam miket irtatok!!! Lenne egy kérdésem. Bocs ha ti hülye kérdésnek vélitek, de engem foglalkoztat!
Hát sajna nekem 2.-án megint megjött a mensim. Viszont számoltam Jónás napot már előtte, és az is ebben a hónapban 2-ára jött ki! 29-én, 1-jén és 2-án voltunk együtt a párommal. Szerintetek összejöhetett?? és ha igen, annak lehet már olyan jele, hogy fájnak a melleim??? mert nekem mensi előtt ugye mindig nagyon érzékeny, de az mensi megjövetelének a napján abba is szokott maradni az a fájdalom. Most viszont egyszerüen nem múlik, ugyanugy fájnak a melleim. Feszülnek! Szóval lehet hogy most megjött a mensim, és mégis összejött baba??? (bocs hogy ha ugy vélitek hülye egy kérdés volt, de tényleg foglalkoztat!)

d.dodó
 
 


Dodó!
Ha Betsy jelentkezik, akkor ő lehet, hogy tud okosabbat mondani mint én, mert ő nagyon sokat tud Jónásról, de én is olvastam róla sokat, és mi is alkalmaztuk.

Nem kérdeztél hülyeséget, szerintem a te helyzetedben nekünk is felmerülne a kérdés. Szerintem ha a biológiára gondolunk, akkor nem valószínű, hogy ekkor, mármint a várható mensi napján érjen be a petéd, de ha feltételezzük, hogy mégis volt pé-d, akkor megint az a baj, hogy méhfal nincs felkészülve a megtermékenyült petesejt befogadására, sőt!!!!!!

Na de itt van Jónás!!!!!!! Ha Jónásban gondolkodunk, akkor szerintem igenis lehetséges, hogy teherbe essél ezen a napon. Nem egy esetben lehet hallani, hogy a menstruáció alatt a Jónás napon esett valaki teherbe. Tehát nem te lennél az első eset. Valójában neked akkor jött meg a mensid, amikor a pé-d volt, a baba beágyazódása pedig kb. 2 nap múlva kezdődik, mert még két napig a sejtecske a petevezetőben vándorol. A Jónás szerint csak az a lényeg, hogy pontosan olyan hold alatt érik be a petéd, ahogy állt amikor születtél. Az mindegy, hogy mensi előtt vagy után, vagy alatt. A Jónás szerint pedig jól csináltátok. Mióta próbálkoztok? Próbáltátok már középidőben? És Jónás időben? Én már több biológiát megcáfoló teherbeeséses történetet olvastam, nagyon szorítok, hogy a tiéd is az legyen!!!!!
tulipán75
 
 


tulipán!
Igen, próbálkoztunk már középidőben is!!! Májusban hagytam abba a fogamzásgátlót. Szóval június óta próbálkozunk! Bár azt sejtettem, hogy az első egy-két hónapban nem valószínű hogy összejön, mert a gyógyszer hatásának kiürülése azért lassabb folyamat!!!

d.dodó
 
 


A Jónás naptáron van ugye a pirossal jelölt szakasz, az az időszak, amikor esély van a teherbe esésre. Egy kicsivel utána van egy fekete pötty és még odébb egy sárga. A fekete a beágyazódást jelöli? és a sárga meg azt, hogy addigra pozitív lehet a teszt???

d.dodó
 
 


Az nem nagy csoda hogy eddig nem sikerült. Még biztosan vissza kellett állnia a hormonrendszerednek.

Az, hogy neked a fekete nemsokkal a piros vonal után van, az véletlen, nem mindenkinek így van. Tehát nem a beágyazódást jelöli. A pöttyökkel nem is kell igazán foglalkozni. Sárga pötty=telihold, a fekete meg az újhold kezdete.

Remélem jelentkezel még és beszámolsz az eseményekről!
tulipán75
 
 


ÉVI (Bencimama): Nagy-nagy gratula a pocaklakóhoz, ahhoz meg különösen, hogy teljesült a vágyatok, és kislány lesz. Nincs mit megköszönnöd, hisz Ti ügyeskedtetek, ha meg tényleg a módszernek köszönhető, akkor meg a Jónás dokinak jár a köszönet ;) Mikorra vagy kiírva? Mi lesz a neve a kishölgynek? 20 hetesen mekkora volt? Vonalzót nem csinálsz?
TULIPÁN: Látom, nem sikerült még vonalzód csinálnod. Menj rá erre:
http://babafalva.hu/portal/modules.php? ... ers&type=v
Majd csináld meg a vonalzót, a végén pedig a vonalzó létrehozására kattints, és másold ki a vonalzó link (PHPBB) mezőben lévő szöveget, és itt a babaneten a profilodba másold be az aláíráshoz. Remélem, sikerülni fog :lol:
D.DODÓ: Tulipán már válaszolt a kérdésedre, szerintem is van esély a teherbeesésre, bármikor is vannak a Jónás napjaid, ha mensi alatt akkor is. Nagyon drukkolok, hogy a következő mensi csak kb. 1,5 év múlva jelentkezzen :wink:
Vendég
 


Köszi a válaszokat!
Hát elvileg 2-án volt jónás nap! Ma nagyon fájt a hasam, pedig a mensi 4.napján vagyok!!

d.dodó
 
 


Akkor most megpróbálom azt a vonalzót.
Mindent megcsináltam amit mondtál.

És az eredmény:
tulipán75
 
 


Ezek szerint semmi. Miért nem sikerül? Igaz már múltkor is próbálkoztam, akkor is elmagyarázta valaki, de nem ment. Most visszamegyek a profilomba, megnézem, hogy ott vannak-e még az aláírásomnál akódok.
tulipán75
 
 


Szóval ott az ég világon semmi nincs most. Viszont az van oda mellé írva, hogy HTML kikapcsolva. Erre kicsit lejjebb megkérdezi, hogy mindig engedélyezi a HTML-t, kattintok, hogy igen, erre még mindig az van, hogy kikapcsolva. :shock: Ez jól van így Betsy? Vagy ez független? Bocs, de egyáltalán nem tudom mi az a HTML, és nem vagyok egy számgépzseni. Sőt!!!! Jobb ha minden gép menekül ha engem lát :lol: :lol: :lol:
tulipán75
 
 


TULIPÁN: Ezek legyenek a profilban:

Profil információ:
HTML kikapcsolva
BBCode bekapcsolva
Emotikonok bekapcsolva

Beállítások:
Mindig engedélyezze a BBCode-ot: igen

És ha bemásoltad az aláíráshoz a kódot, akkor az alján menj rá arra, hogy ELKÜLD.

Így se sikerült?
Vendég
 


Sziasztok lányok!Tegnap voltunk magzatiszív uh-n,és mindent rendben találtak :lol: Remélem,hogy a magzatvíz eredményem is jó lesz,bár már nincs kétségem felőle!Tulipán ne aggódj,hogy a vonalzód nem sikerül,én is bénáztam vele,míg a fiam megcsinálta nekem :oops: Remélem,hogy minden kismama,és leendő kismama jól van,üdv.mindenkinek:Kriszti

Kép
flacsikriszti
 
 


Talán most sikerül :lol:
Amikor mindegyik gyereket beírtam, akkor azt írta ki, hogy túl hosszú aláírás, úgyhogy csak egyet hagytam bennt a kis pocakbabucit. Vagyis remélem, hogy az maradt bennt. Na akkor lássuk:

Kép
tulipán75
 
 


Úgy látom most már kicsit ügyesebb vagyok, de ezt a hülye kódot miért írta fölé?

Kriszti!
Örülök, hogy jelentkeztél, annak pedig mégjobban, hogy a szívuh. rendben volt. A több is rendben lesz. :D :D

Kriszti!
Köszi a segítséget! Ez már félsiker. Azt a kódot hogyan lehet eltűntetni onnan a vonalzó fölül?

Kép
tulipán75
 
 


KRISZTI: Örülök, hogy minden oké, biztos nem lesz gond a magzatvízvétel eredményével sem.
TULIPÁN: Úgy tudod eltüntetni, hogy egyszerűen kitörlöd addig a részig, hogy "... border="0"/> "
Vendég
 


Betsy! Te egyszerűen zseni vagy! Csodálatos lett a vonalzóm! :D

Milyen szép a pocakod. Fejlődik ez a legényke. Tegnap nem ez a kép volt. Persze az is nagyon szép volt. Akartam is kérdezni, hogy miért cserélted le a pocakos képet. Tegnap este még arckép volt. Most meg megint pocak. Te nem sokat híztál, ugye? És Petikéddel? Vele is ilyen szép kismama voltál? Semmi nagy segg, és vastag combok?

Igaz most kivételesen és sem nézek ki úgy mint egy viziló, viszont az előzőekkel 20 kg-ot felszedtem, pedig nem is ettem sokat. És félidőben már mindenki elküldött volna szülni.

Kép
tulipán75
 
 


TULIPÁN: Petivel 16kg-ot híztam, pedig csak hasam volt. Most +8kg-nál tartok a 32.héten. Szép sose leszek, de azért köszi :) Nem vagyok hízásra hajlamos, pedig sokszor kezdtem hízókúrába, de nem igazán ment. Örülök, hogy sikerült a vonalzó, szerintem tudsz még feltenni egy párat, hisz nekem is 3 vonalzóm van.
Vendég
 


Hízókúra? :shock:
Ez igen. Szerintem az sokkal jobb, mint a fogyókúra. Én meg sokat fogyóztam életemben. Igazán megvallva sosem voltam kövér, csak mindig elégedetlen. Ahogy minden nő szokott, amikor tükörbe néz.

Kép
tulipán75
 
 


Betsy!
Köszönjük a gratulációt! Ma kezdtem el a 21. hetet és 20 hét 1 naposan voltunk 4D-n, ott az értékek a következők lettek:
BPD:50mm,AC:151 mm,FL:30mm,HC:179mm,OFD:61mm,HL:27mm. Súlybecslés:376g.
Ahogy nézem a táblázatot, amit csatoltál, ezek teljesen normális értékek. Hát remélem is, hogy minden rendben. A 18. hétig mélyen tapadt a méhlepény, amiatt izgultam, de most a 20 hetes vizsgálaton már a mellső falon tapadt, feljebb csúszott.
A nevünk még nem 100 %-os, de eddig Nóra a nyerő. Olyan szép elegáns név, a Nóri meg aranyos. De még február 19-ig sok víz lefolyik a Dunán, lehet, hogy álmodok egy másikat. Anyukám családjában a dédiig visszamenőleg voltak Jankák, szerettem volna én is tovább vinni, de sajna a férjem közölte, hogy arról mindig az anyós jutna eszébe. Még megpróbálom puhítani.
Üdv a kismamáknak!
:D Évi
bencimama
 
 


Szia Bencimama!
Látom mi egykorú kismamák vagyunk. nagyon jó neked, hogy most lesz egy kislányod is. Olvastam amikor megköszönted a Betsynek a segítséget. Csak a holdállást figyelted, vagy variáltál a peteérés előtti napokkal is? Én mindkettőre figyeltem. Az ovu teszt szerint a pé. előtt a 3-4. napon voltunk együtt, és a jelek szerint olyankor érett meg a petesejtem, amikor már lányos időszak volt. Remélem nekem is sikerült.

Szerintem aranyos név a Nóra, de a Janka is. Nagyon szép hagyomány ha a gyerekek továbbvisznek egy családi nevet, bár manapság már nem sokan követik. Azzal pedig nem kell foglalkozni, főleg akkor, ha valakinek ilyen jó kis név öröklődik dédiig. Én biztosan nem szakítanám meg ezt a szép hagyományt.

Kép
tulipán75
 
 


ÉVI: Nekem is tetszik a Nóra név. Ha két kislányom lenne, a második kislánynak azt a nevet adtam volna.
TULIPÁN: Szerintem kislány lakik a pocidban. :wink: 3-4 napig az y-onok tuti nem élnek! Lehet, a következő UH-n a kíváncsiságod fog győzni ;)
Vendég
 


Végre Betsy!
Már megint régen voltál. Mi történt, hogy nem jöttél?
Köszi a bíztatást, nagyon jól esik. De valamikor azt gondolom, hogy igen, biztosan sikerült, :D máskor meg, hogy ha egy db Y is életben maradt, akkor tuti, hogy az került be. :( Tudod azért foglalkoztat ennyire, mert nekem valószínűleg ez az utolsó próbám, hiszen 4. babáról van szó, és azért nemcsak anyagilag, de fizikailag is megterhelő. Ha nem szeretném egyiket sem elhanyagolni, akkor pedig sok gőzt levesznek. Igaz a nagyok már nem nyüsszögnek, hogy pisi, kaki, éhes vagyok....... Rájuk az iskolai felkészülés miatt kell sok időt szorítani. Meg az a sok mosnivaló, vasalnivaló, mosogatnivaló brrrrrr!!!

Kép
tulipán75
 
 


Szia Tulipán!
Le a kalappal előttetek, hogy a 4. gyerkőcöt várjátok, ebben a "zűrös" világban. El sem tudom képzelni, én már azon agyalok mi hogy lesz a két gyerekkel, jut-e majd mindkettőre elég idő, energia, odafigyelés. És ott van még a férj, saját magunkról nem is beszélve. De mindent meg lehet oldani, igaz? Remélem nekünk is menni fog!
Őszintén szólva mi 6 hónapig próbálkoztunk, mire sikerült megfogannia a kislánynak. És Betsynek nem csak a neme miatt tartozom köszönettel, hanem ezért is, hogy egyáltalán sikerült teherbe esnem. Ő tanácsolta azt, hogy igaz a lányos holdállások alatt, de csak minden 3. ,4. napon akciózzunk. A túl nagy gyakoriság sem jó, mert nem marad elég életképes hímivarsejt. Nálunk ez volt a tapasztalat. A peteérést most egyáltalán nem figyeltem, csak a holdállást. A megelőző hónapokban alkalmaztuk a Jónás módszert és a peteérés figyelését, de sohasem sikerült. Biztosan túl gyakran voltunk együtt, az ember már mindent elkövet, ha hónapról hónapra negatívokat tesztel, ráadásul úgy, hogy az első gyerkőc azonnal sikerült. Egyszerűen nem értettem hol lehet a gond. Hát ez a történet röviden.
És Tulipán, a leírtak alapján biztos, hogy annak van nagyobb valószínűsége, hogy kislányod lesz. De szerintem ez veszélyes dolog, amit most csinálsz, hogy azért nem mersz rákérdezni a nemére, mert félsz a csalódástól és minél tovább szeretnél reménykedni, abban a hitben élni, hogy lányka a babó. Ez így most kényelmes, tudom én is, de egyszer úgyis szembesülni kell a tényekkel. És eltelik hétre hét, egyre jobban beleéled magad, és ha kiderül ,hogy egy drága fiúcska lesz? Nem lehet, hogy minél tovább vársz, annál rosszabbul fog esni? Ne haragudj, de én biztosan így éreznék. Én a 18. héten megnézettem 4D-n, és az nagyon ritkán csal. Nem akartam feleslegesen beleélni magam semmibe, sőt végig inkább azt szuggeráltam magamnak, hogy biztosan kisfiú, így annál jobban esett mikor megállapították, hogy kislány. Féltem attól, hogy szomorú, csalódott leszek, pedig azt egy baba sem érdemli meg. De Te tudod, és még egyszer ne haragudj, hogy így ismeretlenül leírtam a gondolataimat. Te döntesz!
Puszi!
bencimama
 
 


Sziasztok!

Voltunk ma 4D-n. Mindent rendben találtak. Megnézték Bence szívét, veséjét, szerveit, végtagjait stb., sőt még a köldökzsinór áramlását is. 1 órán keresztül vizsgálgatták. Persze ő szépen bealudt, és a kezét is a feje elé tette, illetve befúrta a méhlepénybe, ezenkívül a köldökzsinór is a szája előtt volt. Úgyhogy nem túl jó felvételek készültek, de azért rakok fel pár képet. Az utolsó kettőn a keze, és lába van. UH szerint 1 héttel nagyobb, így a szülés várható idejének december 2-át adta ki a gép. Már 2kg a picikénk, azaz 1977gramm. A többi adata, ha érdekel valakit:
BPD: 8,37cm
OFD: 10,41cm
HC: 30,02cm
AC: 28,06cm
FL: 6,26cm

Mindenkinek további kellemes hétvégét!


Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég
 


Betsy!
Miért mondod, hogy nem túl jók a képek, szerintem jól látszik a kis pofikája. Nagyon édes. Szuper, hogy minden jól működik. Egy óra hosszáig vizsgáltak? Az akkor tényleg nagyon alapos lehetett. Amikor én a 3. babámmal voltam, szerintem 15 max. 20 perc volt.

Bencimama!
Még nem tudom hogy fogom bírni hogyha 4 lesz. Egyelőre azt gondolom, hogy van erőm hozzá. Másképpen be sem vállaltam volta. Persze minél több a gyerek, annál több időt igényelnek. Nekem már kettő nagy 13 és 8 évesek. Ők nagyon sokat segítenek. Nekem inkább az volt a nehezebb amikor a 2. született. Valahogy az 1 gyerek az sétagalopp volt a kettőhöz képest. A 2. és a 3. között nem éreztem azt a különbséget, de biztosan ehhez a korkülönbség is hozzájárul. Most biztosan nehezebb lesz, mert egyszerre két picim lesz. De biztosan megbízkózunk vele, én nagyon erős nőnek érzem magam.

Abban a dologban, hogy nem kérdezem meg a baba nemét nem értünk egyet. Te egészen más oldalról közelíted meg a dolgot. A remény hogy kislányom lesz az számomra nem egyenlő azzal, hogy beleélem magam. Nem éltem bele magam eddig sem, és ezután sem fogom, mert semmi alapja nincs, mindössze abban reménykedem, hogy nagyobb esélyem van a kislányra. És ez jó így. A 3. gyereknél beleéltem magam, hogy kislányom lesz, ugyanis képem van a kisfiam szeméremajkairól. :shock: Hogy ezt hogyan sikerült a dokinak produkálni, azt nem értem. De a lényeg az, hogy nagyon beleéltem magam. Én rettenetesen kiábrándultam akkor a UH-okból. Csak akkor megyek ha elkerülhetetlen. Mindaddig nagyon szerettem uh-ra járni, és mindegyik gyereknél a lehető legkorábban szerettem volna tudni a nemét, és úgy készülni az érkezésére, hogy tudom,hogy mire számíthatok. Az azonban nagyon rossz volt, hogy úgy készültem rá, hogy kislányom lesz, úgy beszéltem hozzá, hogy kislányom...... Aztán mégsem kislányom, hanem kisfiam, és nagyon rossz volt átállni. Főleg úgy, hogy kislányt szerettem volna, mert ugye a kellemes meglepetés az megint más. Igaz ez még a születése előtt néhány héttel kiderült, de ha a születésekor derül ki akkor úgy érzem sokkal könnyebb lett volna, mert a gyermek születése után rendkívül bűntudatom volt amiatt, hogy szomorkodtam a neme miatt, hiszen amikor az ember megpillantja a gyermekét, akkor az attól függetlenül angyalka, hogy fiú-e vagy lány. Az pedig hogy előre tudjuk a baba nemét csak ennek a generációnak a kiváltsága, és azért mert valaki úgy készül a gyermeke fogadására, hogy felkészül mindkét nemű gyermekre lelkileg, az egyáltalán nem veszélyes. Nem vagyok ezzel egyedül, más anyuka is mondta, hogy szeret fantáziálni a kisbabájáról, és jó érzés neki, hogy nem tudja, hogy mi lesz, és szeretne meglepetést. Azt még nem állítom, hogy végig nem fogom megkérdezni, lehet, hogy a kíváncsiság egyszer csak arra ösztönöz, hogy megkérdezem. Most már azt hiszem elég hosszan megmagyaráztam, hogy mit érzek. Hangsúlyozom mégegyszer, hogy az 1. 2. és a 3. gyereknél is nagyon akrtam tudni, most meg nem. Érdekes, ha visszagondolok, voltak akkor kismamák a terhesgondolzóba, akik mondták, hogy nem akarják tudni, és meg néztem furcsán, hogy az meg hogyan lehet?

Kép
tulipán75
 
 


TULIPÁN: Tényleg nagyon alapos volt az UH, mert nem csak Bencét nézte meg alaposan a szonográfus csaj, hanem engem is. Megnézte pl, hogy nem e pang a vesém, mert ez terhesen elég gyakori. De mindent rendben talált mindkettőnknél. Azt mondta, hogy a szívverése, mozgása, stb alapján nagyon kiegyensúlyozott babának látja őt. :lol: Viszont a talpa és keze hatalmas, meg az arca is kis duci, ha megnézed pl. a második képet. Peti nem volt nagy baba, kíváncsi vagyok, Bence mennyivel fog születni. :wink:
Vendég
 


Betsy!
Eddig megmondom őszintén nem is tűnt fel, hogy milyen nagy a talpacskája. Valószínűleg arra, készük, hogy nagy lábon fog élni :lol:
A pofikája nagyon édes, olyan mintha már meg is születhetne, úgy néz ki, hogy hamarosan két szép kisfiú édesanyja lehetsz. Van azért a fiús anyaságnak is előnye, hiszen minket mindig a világ legjobb pasijai vesznek körül. :wink:
A méretekről jut eszembe. Te nem hasonlítottad össze a két baba méreteit? Mekkora volt Petike? Nekem így következtek: 3,10 3,40 3,00 kg Sajnos csak a legkisebbik uh-os adatait találtam meg. Én azzal összehasonlítottam a 20 hetest. Ez a babuci még nála is kisebbnek tűnik, csak a combcsontja hosszabb. Neked?

Kép
tulipán75
 
 


TULIPÁN: Peti 3400grammal és 49 cm-mel született a 42.hétre, szóval nem volt nagy baba. Viszont neki is hatalmas a "mancsa" és a lába. 2,5 évesen 26-os cipőt hord, és már 1 méter magas :) Csak pár centivel kisebb, mint a 4 éves unokabátyja. Összehasonlítottam gyorsan az adatokat, felrakom táblázatban. Ahogy megnézed, eléggé egyformák voltak, viszont az utolsónál Peti mensi szerint 35 hetes, Uh szerint 34+2 volt, Bence viszont mensi szerint 31+6, Uh szerint viszont 1 héttel nagyobb, és bár Bence 2 héttel kisebb, mint akkor Peti volt, mégis csak súlyban kisebb, az adatok majdnem egyformák. Amúgy az 1977grammhoz azt írták oda, hogy +/- 289gramm, tehát annyi eltérés lehet. De ezek a becsült súly adatok se mindig megbízhatóak, mert volt a kórházban egy csaj, amikor szültem Petit, neki 3700 gramm körül tippelték a picit, végül 4,5kg-val szülte meg.

Kép
Vendég
 


Sziasztok lányok!
szeretnék tanácsot kérni tőletek, mert látom,hogy itt többen is nagyon otthon vagytok a Jónásban. Engem az érdekelne, hogy hogy is van pontosan ez a fiú-lány dolog. Én kaptam a bartánőmtől egy régi Horosztkópos újságot, és abban van egy táblázat arról, hogy mikor kell fiút és lányt csinálni. Az a fura benne, hogy itt a magyarázat szerint van olyan időszak amikor 100% az egyik nem, máskor pedig nem. Ez azért van, mert a holdnak kell idő amíg átmegy az egyik csillagjegyből a másikba. Még az a fura, hogy kb annyi időtartam (kb 1 nap) a biztos időszak, mint amikor a mindkét nemű lehetséges. Aztán összenéztem a neten a Holdnaptárral. Az összehasonlítás után az jött ki, hogy amikor a neten megadott időben kezd egy másik csillagjegyet, akkor a táblázatban a biztos nemű gyereket jelöli. Nem tudom érthető-e, de azt hiszem teszek egy példát:

Újságban:
aug. 21. 4.45 - aug. 22. 10.25 Fiúaug. 23. 15.20 - aug. 24. 19.25 Lány

Tehát ezek szerint akkor a hold aug. 24-én 19.26 perctől aug. 25-ig 22.34 percig mindkét csillagjegyben áll? Ennyi idő kell neki, hogy átmenjen az egyikből a másikba?

A neten pedig a hold aug. 21.-én 6.44-kor lép be a nyilas jegybe. H Ha összevetem a kettőt, akkor az újságbeli 4.45 a tuti fiú, a neten pedig két órával később. Lehet, hogy ez a két óra különbség ez azért van, mert rászámolják a sperma útjához szükséges időt? Meg még az érdekel, hogy amit a net jelöl, hogy hány óra hány perckor megy át a másikba, akkor már ezek szerint tuti az a nemű gyerek lesz? És akkor még azután kb egy napig biztos a neme, de utána már mindkét nemű gyerek lehet, mert a hold elkezd egy másik jegyet. Értitek hogy mit akarok kihozni belőle?
reménykedõ
 
 


REMÉNYKEDŐ: Én értem mit szeretnél kérdezni. Talán olvastalak is már másik topikban, és írni is akartam, de valahogy nem jutottam el odáig. Ha jól emlékszem két kisifad van, és kislányt szeretnétek. Mi másodiknak kislányt szerettünk volna. Csak a holdnaptárat figyeltem, a neteset, és akkor akcióztunk, amikor pont belépett a lányos övbe, hogy ha bármikor is van a peteérés, akkor még akkor is lányos övben legyen. Azt olvastam a neten, hogy a spermiumok csak 48 óráig termékenyítő képesek, és ugyebár egy övben is csak kb. 48 órát van. Szóval mi nem a születési dátum szerinti Jónás napokon, tehát kéthavonta 1-1 nap akcióztunk, hanem mindes egyes alkalommal, amikor belépett lányos övbe, tehát kb. 2-3 napos szüneteket hagytunk. De ez a módszer nem jött be, valószínűleg azért, mert a spermák ezek szerint nem csak 48 óráig élnek, így átcsúszhatott a fiús övbe, vagy egyszerűen mondjuk a magas PH-m miatt be se jutottak az x-ek. Úgyhogy én azt tudom Neked javasolni, hogy vagy csak a születési dátum szerinti lányos Jónás napon (tehát a megadott idő előtt, de még 24 órán belül) akciózzatok, feltéve ha nem esik egybe a piros nap a zöld napokkal, vagy pedig vegyél LH tesztet, az előre mutatja a peteérést, és amikor még nem jelez, csak halványan, addig akciózzatok, így mire peteérés lesz, addigra eltelik 2-3 nap, így elvileg az y-ek már nem élnek, illetve figyeld, hogy peteérésre lányos övben legyen, ezenkívül használj joghurtos tampont. Így szerintem tutira össze kell jönnie a kislánynak, elég sokaknak így összejött 2 fiú után egy lány. Picit sajnálom, hogy én nem figyeltem, hogy mikor van peteérésem, de persze így is nagyon örülünk, hogy lesz még egy tündéri kisfiunk.
Ezenkívül még ezt találtam a Jónás módszerről, és ez miatt döntöttünk úgy, hogy akkor akciózunk, amikor épp belép lányos övbe:

"Mivel a spermiumok 60%-a még 24 óra után is életképes, de a maximum élettartamuk akár a 48 órát is elérheti, viszont a szeretkezés és a fogantatás között eltelt időt nem lehet előre tudni, ezért a módszer csak kb. 85%-ban eredményes. Elképzelhető, hogy egy pár például kisfiú reményében pozitív jelű holdállásnál szeretkezik, mégis, mire a megtermékenyülés megtörténik, a Hold már átmegy egy negatív jelbe és ezért kislányuk lesz. Ha a pár akkor van együtt, amikor a Hold éppen csak belépett egy jelbe, akkor igen nagy a valószínűsége annak, hogy a kisbaba a kívánt nemű lesz, hiszen a Hold átlagosan éppen 48 órát tölt egy jelben, ami a spermium életképességének maximuma, de ezt csak elenyésző hányaduk éri el. "

Én úgy olvastam, hogy a spermiumok akár 7 napig is életképesek maradhatnak- de csak 48 óráig termékenyítőképesek . A női petesejt csupán 2-3 napig életképes - de csak 24 óráig termékenyítoképes. De most már nem tudom, mit higyjek.
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: