Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Látom hétvégés csend honol...

Ákosbenianya:
Nem tudom még mennyibe kerül a zenés foglalkozás, de én kb. olyan 500.-Ft-ra gondoltam. Aztán lehet, hogy majd leüök...
Egyébként itt is szülőkkel vannak a csemeték, tehát én is ott leszek Noémivel, nem hagyom ott. Sőt alig várom, hogy lássam mit szól hozzá, hogy tetszik majd Neki.

Képzeljétek Noémi ma eddig kb. egy lityi teát ivott meg. Termoszban tartom (hársfatea), így mindig kellően meleg, mert kicsit náthás. Már nem tudom hanyadjára töltöm Neki tele a kulacsát, mert újabban szívószálas kulacsból iszik. Úgy látszik ez bevált. Egy napja még azt írtam, hogy egyáltalán nem hajlandó inni, most meg... :shock:

További jó pihizést.

Pussssz.

Erika

Kép
viera
 
 


Az éheztetett gyermek!

Kép

benianya
ákosbenianya
 
 


És két tájkép még csak kézzel evés után.(tészta után még nyomott egy kis házi sütésű kenyeret)

Háát lesz ez még ilyenebb is, ha kanalazunk!!!!


Kép
Kép

benianya
ákosbenianya
 
 

 
 

Sziasztok!

Háromszor írtam le, amit szerettem volna, de mindháromszor elszállt.
Olyan sokat írtam, hogy most már nincs hozzá idegzetem még egyszer megismételni. Valamiért vacakol a netünk. Nem lehet elmenteni közben ami írunk, hogy ne tűnjön el az éterben?

Majd holnap leírom amit akartam.
Most nagyon mérges vagyok. :evil:

Erika

Kép
viera
 
 


Juca, semmi gond :) Tőled kicsit szokatlan volt, vagy csak én értettem félre. A szójáról én is úgy gondolom, hogy nem nekünk való.

Viera, ezt úgy tudod kiküszöbölni, ha előbb word-ben, vagy wordpad-en írod meg, amit akarsz, ott le tudod menteni. Utána ctrl+c, ctrl+v és bemásolod ide.

Benianya, hát nálunk még sokkal ilyenebb a helyzet, ugyanis sokszor kilöki a kanalat a kezemből.

Klarka, nagyon helyes a pocaklakó. Én is akarok egyet :) Már rajta vagyunk a témán, meglátjuk mi lesz belőle.

Voltunk ma játékkiállításnak nevezett valamin. Hát sok kiállító nem volt, de azzal a pár dologgal nagyon jól eljátszott Márk. A kedvencei egy kis konyha, a csavarbehajtó gép (ezt alig akartuk otthagyni, mert apa is ilyennel szerelte a szekrényt a héten), és egy műanyag házikó volt, aminek volt 2 ablaka is. Nagyon élvezte, 3-kor, mikor hazaindultunk, persze azonnal el is aludt a kocsiban.

Andi

amandi
 
 


Hali.

Klarka, kimaradt, hogy nekem a pocaklakókép helyett csak az üresség tátong...
Valaki HELP!!!!

Bénianyu, hát ilyen tésztaszerűséget Petinek még nem nagyon merek adni, mert a drágám képes lenne egészben lenyelni, aztán kapnám vissza. Mondjuk ma nem hányt! El sem hiszem, remélhetőleg gyógyul. :roll:
Mellékesen megjegyzem, ma uzsira a joghurt helyett vajaskenyeret evett, hát körülbelül megevett egy egész szelet kenyeret (a belét), tömte magába, mint kacsa a nokedlit!

Viera, a hosszabb hsz-eimet én is "új szöveges dokumentumba" írom, aztán onnan másolom át. Vagy ha nem akarsz külön írni, akkor amit beírsz az ablakba, azt küldés előtt jelöld ki, és másold ki a vágólapra, és ha mégsem megy el, akkor csak ctrl+v, és kész. (Csak vigyázz, mert a kikapcsolásnál a vágópadra helyezett szövegrész eltűnik.)

Amandi, tesóprojekthez neked is mennek a drukkok.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

mi ma nagyon sok időt töltöttünk a szabadban. Isteni idő volt. Találkoztunk Peti kis barátnőjével Kingával, aki 20 hónapos, már folyékonyan beszél és már 3szor megharapta Petit. Ma sikerült 4-edszere is. Mindketten sírtak. Utána Kinga ment Petihez: " Petikém! Gyere velem!" Szegény kisfiam, amint Kinga megfogta a kezét, már sírt! Pedig a múltkor , amikor Soma haverja ütött, akkor visszaütött, de úgy látszik a lányokkal úriember!

Ex!
Peti két foggal is "katonázik". Kenyér, szalámi, sajt jöhet. Virslit karikára vágom neki. Tésztát imádja. Ma egy felnőtt adagot bevágott. A kekszet két foggal harapja. Röhej!

Klarka!
Pocaklakó képet én sem látom!

Viera!
Csülök hogy sikerült?

Na megyek én is. Darabolom a csirkét a holnapi húsleveshez!
Jó éjt mindenkinek!

Reni
Kép
prenata
 
 


Amandi! Kiskonyhaaaa!Ez az! Nemrég irtam, hogy mindenképp kérjenek, vagy vegyenek a fiús anyák is, mert nagyon kedvelik a fiúk is. Ugye-ugye? Mondtam. De nekem is csak azért volt nagy szám, mert Beni megmutatta, milyen jó is nekik a kiskonyha. Nekünk Blanitól volt-de álmomban sem gondoltam volna, hogy egy 11-13 hónapos ilyen jól eljátszik vele. Beni azóta is pakolgatja a játék kalácsot, gyümiket, kosárból autóba és vissza. Én 2 éves koráig nem vettem volna neki, de ahogy látom 1 év játszástól fosztottam, volna meg. Hála neked Blanka, játszik vele. A csavarhúzós készlet, behajtó,asztal is szupi lehet, apának is az az álma. Asztal nélküli van, de nem szerelget vele, mert ugye nálunk apa és anya is főz, ezt látja, nem a szerelést.

Na, a kanalazást akkor ti is később kezditek!
Tesóprojekthet hajrá!!

Ex! Gyógymanók továbbra is mennek!!!!!Hajrá Peti!Te jobban vagy?

ÚrIsten,Prenata! Te darabolod a csirkét? Minden elismerésem!!!!!Én külön veszek mindent a leveshez, gyerekkoromban egy csomó csirkét kellett pucolnom, koppasztanom,beleznem-akkor megfogadtam soha az életben többet nem!!!!!Anyukám mindig mondta is, hogy hogy főzöl majd? Hát külön veszem-és milyen igazam lett-mára külön adnak mindent, szárnyat, combit, májat, zúzát stb. (nemhiába volt a kedvenc reklámom gyermekkoromban a: nem megmondtam, hogy bontottcsirkét hozzál?!)
De mivel én vega voltam még hozzáérni sem szeretek a nyers húshoz( megeszem azért ha kész!)-nálunk apa csinál ilyeneket. Olyannyira nem birom, hogy a múlkor kértem a piacon a hentestől egy kiló sült oldalast!!!!Úgy röhögött szegény. Mondtam is neki, hogy jóvanna jó lesz sült oldalasnak való oldalas is, vágja szép kicsikre, de azt sem bánnám ha meg is sütné, hogy nekem már csak enni kelljen. Azóta mindig elmondja mit hogy csináljak, hogy a legfinomabb a fűszerezése, és olyan büszke rám, hogy jól haladok a tudományban.

Szóval minden főző topiclakó előtt mély főhajtásom ezúton!!!!!

Peti játszótéri sztoriját sajnálom, fogalmam sincs mit tennék, meg sem merem emliteni a harapás témát, azóta ugyanis nem harapott Beni, úgy látszik hatott, hogy nem vettem róla tudomást,így néhány próbálkozás után lemondott róla.
Hát, fog még Peti lány miatt sirni életében, de ahogy nézem inkább utána sirnak majd a csajok!

Az meg a korai szocializáció része, hogy megvivják játszótéri csatáikat, nekünk meg közben a testi épségükre kell csak ügyelnünk-jelzem szerényen még nem próbáltam, még nem jutottunk el ilyen helyzetig, így csak elméletben okoskodok. Nálunk még a békés egymás mellett játszás, egymás testének megérintése, kézfogás, odabújás(csak barátokhoz, meg csajokhoz ám, nem idegenekhez) van étlapon.

Tegnap egész nap szabadban voltunk, de mivel ma is jó idő lezs, ma is megyünk, olyan jó. Indián nyár!!!!!!!Hurrrráááááááá!!!!
szép napot mindenkinek.

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Tök jók a feltett képek! Bár Klarka kismanóját én sem látom :-(

Misi is ilyen kajaügyekben, egy befejezett étkezés után is képes bárkitől bármi mást hiénázni...

Tegnap volt a legjobb barátnőm esküvője, nagyon szuperül sikerült szerintem. Szeretnének babát is minél hamarabb, így lehet hogy nálunk is összejön majd a tesó, akkor egy időben leszünk pocakosak :lol: :lol: :lol:
Viszont tegnap reggel óta benáthásodtunk, én nagyon, de mostanra sajnos Misi is (anyámnál aludt az esküvő miatt), megyek érte nemsoká, de eddig már kétszer orrszívóztak reggel óta, éjjel meg háromszor :cry: :cry: :cry: :cry:

Mindenkinek puszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!

Csülök most sül, káposzta lilán párolódik, mellé csak egy kis könnyű málnaleves lesz.

Most nincs időm visszaolvasni, írni, de este pótolok.

Sziasztok!

Köszi a hsz-es trükköket, majd kipróbálom.

Erika

Kép
viera
 
 


Kép Wkata! Itt az igért fotó a téli lábzsákról. Épp csak a feje van ki belőle, a kis kezeivel meg kapaszkodik a szélébe és nagyon élvezi. Reggel fél 8 kor, amikor még alehetelt is meglátszik nagyon jól jön, hőszigetel, alul, oldalt is. Van olyan pólyaszerű lábzsákunk is, vagy inkább olyan, mint egy hálózsák, de azt nem tűri, mert nem tud mozogni benne, az szerintem pociknek jó. Ha még hidegebb lezs overáét adok rá, meg még be is bugyolálom pléddel. már amig nem topog a lucsokban. Ez a baabkocsi lábzsák nekem nagyon jó, ki lehet mosni, a boltban meg lecipzározom és lehajtom, aztán vissza. Erre gondoltál?

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Benianyu!
Én sem vagyok oda a csirke trancsirozásért, de a húsleveshez házi csirke dukál, amit ugyibár egészben adnak háznál. (még szerencse, hogy legalább nem él és már a tolla is sincs rajta :lol: ). Ebből lesz (lett) ám finom aranyló húsleves. Peti be is vágott egy kis tányér levest répával, tésztával, csirke májával!

Ma itt is jó idő van. Ha Peti felkel, megyünk bicajozni! elviszük a csontot a nagyi kutyusának!

Tegnapi sztory. Aki finnyás, ugorja át!!!!
Peti bekakilt. Pelus cserénél mit látok? Peti fenekéből kilóg egy 2 centis fekete cérna. :shock: :shock: :shock: Gondoltam kihúzom, csak nem várhatom meg a következő adag termés, míg azzal távozik.. Hááát, kb. egy 15 centis cérnaszálat húztam ki Peti popójából! Nem volt neki kellemes!!!
3 napja varrtam meg a fekete gatyám fekete cérnával!!!! :roll: :lol:

Reni
Kép
prenata
 
 


sZIASZTOK!

Csak pár sort...tegnapelőtt elkezdtem olvasni, de nem sokáig tartott. pedig érdekel a téma: pl.: tejcsi ivás

Ex! Nem tudom mire válaszoltam, vagy pont nem válaszoltam? Bocsi, csak bekukkantani van időm. Férj hajnalig dolgozik a gépén, sokszor nappal is itthon van, így nem jutok ide. Vencel is keveset alszik napközben, akkor meg főzögetek, takarítok stb. Idáig már nem jutok el.

Pénteken voltunk Mamavár-ban, zenés foglalkozás, játszóház, udvar egy délelőtt 1000ft. Nagyon jó volt, Vencus nem akart hazajönni. Ott is talizhatnánk, bár 20000ft lenne...
www.mamavar.hu

Viera: voltunk 13 hós-an kórházban terhelésen, először a száját törölték át tejes gézzel, 1 óra múlva tejet ivott 9 milit, aztán 1 óra múlva jött a túrórudika, mert a tejet kiöklöndözte, aztán megint rudibelső. 1 kiütés sem jött ki rajta. Ezután kellett még nekem itthon terhelnem...
Most olvasok kicsit...alszanak a fiúk, de már nem sokáig...

Mári

Kép
mári
 
 


Sziasztok,

most csak gyorsan végigolvastam amit írtatok, majd holnap próbálok írni is, csak Reninek akarok reagálni: nálunk a kutya produkált már párszor hasonlót, amikor mondjuk felvágott műanyagja, vagy f nem akart neki kijönni.
Na a kutyából annyival jobb kihúzni, hogy akkor ott van a kakaszedő zacsi az ember kezén :) :) :) Szóval minden tiszteletem :)

Egyébként meg most értünk haza Tokajból, vagyis Erdőbényén és Mádon voltunk egy-egy napot, pincészeteket látogattunk. Hiába, ha borbeszerző az ember férje....:)
Pancsi egyre gyakrabban áll már fel, így vittem neki egy kocsiciőt annak nem csúszik a talpa, meg meleg is, erre sikerült elveszítenünk (vagyis itthon kipakoláskor meglett), így szombaton bementünk Szerencsre, ahol komoly 450 ft-ért vettem neki egy másikat. Kínais, meg egy kis mászás után már a dísz nyuszi el is veszett róla, de különben teljesen rendben van!

meteor
 
 


Sziasztok!

Végre este van...
Kettő vendéghadseregünk is volt, úgyhogy még szerencse, hogy két nagy csülköt sütöttem. Olyan finom lett, hogy az elmondani sem tudom. Pedig most először sütöttem. Plusz mellé párolt lilakáposztát, krumplit. Szóval egy falat husi sem ment kárba, csak pocakba.

Azt hiszem Ex, Te kérdezted, hogy miért viszem a Zoránt ilyen sok foglalkozásra (azért nem olvasok vissza, mert félek, hogy eltűnik az írásom). Szóval azért, mert nagyon szeret járni a Zorán ezekre, itthon is rengeteg feladatlapot tölt ki.
Neki nem az eszével van a baj (nem amiatt kell foglalkozásokra járnia), hanem a fenekével. Mármint, hogy nem tud rajta egy helyben megülni. Nem árt az sem, ha megtanulja, hogy van neki kötelessége és feladata, amibe belekezd, azt be is kell fejeznie. Itt többek között erre megy ki a dolog. Mármint amit a tanítónéni, óvónéni mond, azt meg kell csinálni.

Ja, még az oviról jut eszembe. Itt nem főznek ételallergiás gyerekekre külön. Azzal érvelnek, hogy egy gyermek miatt nem fognak külön főzőcskézni. Itt Cegléden egy cég hordja az ételt az összes oviba és iskolába (ezalatt a szakközépiskolákat is érteni kell). Kicsit megdöbbentő nekem, hogy egy három éves ovis ugyanazt az ételt eszi, mint egy 17 éve szakközepes. Jó, az adagmennyiség biztos más, de akkor is.
Ráadásul borzasztó kaják vannak az oviban. A legmegdöbbentőbb nekem eddig a ketchupos kenyér volt. De van olyan is, hogy pici fél karéj kenyér hajszálvékonyan megkenve vajjal és még egy hajszálvékonyabb akármilyen szalámi benne. Brrrrr. Úgyhogy mivel a Zorán csak ebédig van oviban, az uzsit már haza sem hozzuk. Persze az étkeztetési díjban az is benne van.

Köszi Mári, hogy leírtad a tapasztalatokat. Még mindig úgy gondolom, hogy én nem viszem terhelésre Noémit. Legalábbis még egy darabig. Én úgyis tudom, hogy nem nőtte ki, várok még kb. egy fél évet. Utána meglátjuk.

Na, megyek egy kicsit Reverzizek. Van a Startlapjátokon a logikaikon belül egy játék, ez a Reverzi. Tuti jó. Én legalábbis teljesen függő lettem. De csak így 9 után tudok játszani, mikor az apraja alszik.

Jó éjt Mindenkinek!

Erika

Kép
viera
 
 


Halihó Lányok!

Hazajöttünk!!
Most elkezdek visszaolvasni, aztán jövök és írok ill. felteszem az új talitáblát!!!

Pussz!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Na akkor újra sziasztok!!!

Sikerült visszaolvasnom és elég fura dolgokat látam.....
Első és legfontosabb! Én nem azért írtam le bármit is Daniról (pl. fogak száma, szavak, amiket mond), hogy ez valakiből versenyzést vagy egyebet váltoson ki! Meg az sem akarom, hogy valaki rosszul érezze magát, mert az ő gyereke még nem produkálja ezt vagy azt!!!! Gyerek és gyerek között óriási eltérések vannak! Van olyan dolog, amit pl Daninál sokkal korábban csinált az unokatesója, aki 4 hónappal fiatalabb nála! Naés, majd csinálja ő is. Ennyi! Nem szeretném, ha ezen vita lenne, gondolva itt Benianyu írássára, amire Meteor reagált!!
Szóval, ha valakit zavar, ha leírom, miket csinál Dani, akkor szóljatok és eldugulok!!! Nem akaork én feszültséget kelteni ezzel!!!

Amúgy pár napja megint lázas Dani (38-39,1 C), mert megint jönn pár foga. Úgyhogy a hétvége nem volt felhőtlen. Azért a szülinap és a szüret jól sikerült, de aztán jött a feketeleves.....

Evés téma: Én párszor már próbáltam hagyni Danit maga kanalazni. Kisebb nagyobb sikerrel ment is. Még nem tudja a megfelelő szögbe befordítani, hogy a szájába tegye, így a legtöbb kaja kihullik belőle, de lassan haladunk mi is. Én sem sürgetem, csak ha van kedve és maga kéri a kanalat, akkor adom oda, és hagyom, hogy próbálkozzon.

Tej:
Dani 1 éves kora óta kapja a rendes bolti tejet és szerencsére semmi baja tőle. Reggelihez és vacsihoz iszsik kb. 1-1,5 decit kakaóként vagy macikávéként, de az is előfordul, hogy megissza a sima tejet is.
Sőt!!!! Dani ivott már "valódi" (nem bolti) kecsketejet is! És elmondom, nagyon ízlett neki!

Klarka!
Nagyon édi a kis pocilakó!
Én láttam a képet!! :twisted:

Tali:
A hely számomra teljesen mindegy, amit ti mondtok! Nem igazán vagyok Pesten ismerős, ezért kértem a Pestieket!!
Dobom a táblát:

Kép

Pussz!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Pár kép a hétvégéről:

Bátyám, a felesége és Bálintka:
Kép

Kép

Dani taposta a szőlőt.....
Kép

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!
Tudnátok segíteni pocaklakó mamik? :) Vagy aki tudja. :)
Barátnőmnek kellene a válasz holnapra, hogy is van ez a szabad orvosválasztás, kórház a gyakorlatban?
2 lányt szült egy magándokinál a doki "kórházában"...A 3. babát is nála, ott szeretné. A kórháznak akkor perkálni kell, nem csak a dokinak?
Vagy keressen másik dokit a területileg hozzájuk tartozó kórházból?

Puszi

Mári

Kép
mári
 
 


Sziasztok!

Aztamindenit, hogy mennyit írtatok!!!!!!!!!!!!! Képtelenség végigolvasni! De látom, a tejivás, tápszerezés még mindig központi kérdés.

Nálunk 13 hónaposan a doktornő fel akarta írni! Én meg mondtam, hogy NEM!!!! Nem iszik tejet, tápszert se. Nem szoktatom rá ennyi idősen! De ezt már írtam. Egyébként meg 6 foggal BÁRMIT képes megenni, ezt úgy értsétek, ahogy írom! Húst, almát, diót, vitamin rágótablettát, bármit! És igazán mennyiséget eszik! Gyakorlatilag egész nap tudna kajálni!!!!!!!!! Pl. múltkor három egész szelet melegszendvicset megevett! Kilós vekni közepéből értsétek a 3 egész szeletet!!!!!!!!! Ez volt a vacsi, aztán még lecsúszott az esti joghurt is. Azt kapja ráadásnak, mert valamivel a vasat is be kell adnom.

Viera! Kérdeztél tőlem, hogy hogy tudok megfőzni délre, ha még 11-kor itt ülök! Hát, én nem feltétlen délre főzök ám! Mivel a főtt kaját általában este fél 6-kor esszük, mikor apánk hazaér. És hát az, hogy írok egyet, akkor már lehet, hogy fentvan a kaja. Szóval érted. Egyébként ennivaló a kislányod, kicsit hasonlít Mesire.

Tök jó volt a hétvégénk! Még állatkertben is voltunk! Majd mesélek, de most mennem kell házimunkázni, mert végre alszik Mese.

Pusszanat mindenkinek!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Gabi!

Dióval nem kéne még várni kicsit? Úgy tudom, allergizálhat és 2 éves kortól ajánlják, mint az aprómagvas gyümiket.

Az, hogy egy baba hány foggal mit tud elrágni, tök egyéni szerintem!!! Makikám szinte fog nélkül is nyomult a darabos kajákra, és emlékszem, Pogi Bogyesza meg fuldokolni kezdett azonnal, hiába volt már fogacskája, így ők azonnal visszatértek a pépesítésre, és később tudták elkezdeni a rágcsás kajákat. A babák sem egyformák. Az is mázli, hogy Meske magától rendesen eszik. Mi is ilyen mázlisták vagyunk, de pl. Misi unokatesójánál rettentő mizéria volt az evés, szinte semmit nem akart enni, ők ezzel szenvedtek kb. 2 évet. Mostanra már normálisan eszik a manó, de pl. ő kb. 12 kg 2,5 évesen, Misi meg nemsoká 11 kg lesz...
Ez is azért szerencse dolga is.

Benianya!

Köszi a képet, erre gondoltam. Mert nekünk is van lábzsákunk, de az nem bélelt, és úgy éreztem, az nem véd eléggé. Ezen látszik, hogy téli, szuper.

Mári!

Nem vagyok teljesen képben ezzel az odatartozási üggyel, de ismerős várandós csaj keresett az ismerősei között olyat, aki abban a kerületben lakik, ahol az orvosa (kórháza) területileg illetékes, ideiglenesen bejelentkezett az ismerőséhez, majd szépen bement a kórházba. Pont. Javaslom ugyanezt a barátnődnek, mert a területileg fizetős sztorinak sztem az égegyadtavilágon semmi értelme, és van néhány hónapja az ember lányának, hogy mondjuk így megoldja. Szégyellje össze magát aki kitalálta ezt a területi marhaságot, ez nem egy torokgyulladás kezelése, a szülés bizalmi kérdés is. Egy barátnőm 1,5 napig vajúdott, mert az orvosa külföldön volt, és közben ugyan megindult a szülés, de ő nagyon félt a doki nélkül, és 5ször leállította a fájásokat tudat alatt. A dokija a reptérről a kórházba ment, és onnan 1 óra alatt lett meg a baba egészségesen... Miért kéne egy ismeretlen helyen szülnie bárkinek, vagy pedig ezért külön fizetnie?!

Puszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


Wkata! A diót csak megkóstolta, kénytelen voltam, mivel Lackó saját maga szedte és törte... kb. egy negyed diót evett meg, de nem lett baja tőle, szerencsére.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Oriandy!
Üdv! Semmi vész, ne aggódj, senki sem gondolta, hogy bezzeganyáskodsz, én személy szerint nagyon ürültem, hogy leirtad miket mond Dani, egyrészt gyerekszáj, másrészt ki hol tart-alapon. Csak erősen irigykedtem s bosszankodtam, enyim gyerek mé nem má? (Ehhez azért tedd hozzá, hogy még senki sem mondta ki megnyugtatóan, hogy a születéskori oxigénhiány csupán a mozgására volt hatással, és semmilyen más agyi területet nem érintett-ezért figyelem árgus szemekkel az értelem nyiladozására utaló jeleit:beszéd, mutogatás, kérem, add oda ki-be rakó formák stb. )
Nem volt itt semmi gond, teljesen jól megbeszéltük a dolgokat és még mindig mindenki szeret mindenkit. :P :P :P

És igen is tessék leirni miket csinál és mond Dani. Mert olyan jóó olvasni.

Fúú, ez a szüret szuper lehetett!!!!!

Meteor, ti is fotóztatok a szüreten?

Gab! Beni képzeld pár hétig ette csak a túrót, joghurtot, azóta meg leált, csak a sajtot hajlandó megenni. Ma reggel kb fél deci tejet adtam a pelyhéhez, most figyelem a popsiját. Valahogy a savanyitott tejes cuccokat nem eszi, de épp téged hoztalak fel a férjemnek, hogy a sajban is van annyi calcium(főleg hogy 20 deka egy adagja). Fogalmam sincs miért nem kell neki most a túró, joghurt. Most pihentetem, majd próbálkozunk újra.

Wkata szivesen.

Megyek kajcizni és aludni, hellóóóóóóóóó

benianya
ákosbenianya
 
 


leállt, két l-el természetesen.

benianya
ákosbenianya
 
 


Hali!

Benianyu!
Örülök, hogy nem keltettem botrányt!! :wink: :lol:
Akkor....
dani további szavai: ama-alma, tota- torta, busz, kész-kérsz, kösz, végre ugat a kutyusnak és miau-zik a cicának, bár ha bohóckodik, akkor ezt mondja: mia-kotkodács!
Oxigénhiány??? Milyen formában volt?
Mert nekünk is volt: hiszen Dani belekakilt a vizébe=oxigénhiány jele alacsony szívfrekvencia a kitolási szakban és megszületés után 10 percig kapott O2-t, mert elég szarul volt. Valami ilyesmire gondoltál Beninél is??

Andy

Kép
oriandy
 
 


Benianyu!

Peti se beszél még szinte semmit. Peti ööö-zés helyett, eee-zik. Ha elmegy valaki, valami vagy elrakok, elteszek valamit stb, egy szóval a legmenőbb szava az EL! Na és a BE! Mert ő egy kis műszaki zseni. Hozza a távirányítót és mutat a tévére, hogy be, vagy a számítógépre stb. Mondja, hogy mama, baba és bááá(bácsi). Ennyi!
A fiúk átlagban később kezdenek beszélni. Az öcsém majd 3 éves volt, de szinte mondatokban kezdett beszélni!


Na rohanok, mert 2-től suli van!

Reni
Kép
prenata
 
 


Blogoltam egyet

Képeket majd még rakok, csak ezer a dolgom!

Puszka![/url]

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Reni! Cáfolom, igaz, Lackó későn beszélt, de Mesi se kapkodja el. Ebben hót egyformák! :roll:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Lányok!

Ti is úgy látjátok, hogy a Nov. 17. eddig a nyerő nap a talira!?

Andy

Kép
oriandy
 
 


Én is úgy látom! 8) Csak nehogy essen a hó! Helyszínről van már valami elképzelés???

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gab!
Én most akarok utánanézni!

Kép
oriandy
 
 


Nézzétek mit lőttem:

Cuki kabát

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok.

Reggel kicsit felment a vérnyomim, azok a drágák a MÁK-nál meg a szolgáltatóknál...ÁÁÁÁÁÁÁ.
Íme a sztori, bekopizva, mert nincs még egyszer kedvem leírni:
Május 24-én kelt apukám nevére a támogatás megszűntető határozat (visszamenőleg ugye febr. 12.-re - persze az más tészta, hogy papír nélkül semmit nem lehet intézni, és az meg csak febr. végén volt) és a Dégáz a múlt hét végén küldte ki az elszámolást, hogy fizessünk vissza egy ezrest...ez még hagyján, de a Szetávhoz már cirka két hónapja járkálunk ugye, ők még semmit se intéztek ezzel kapcsolatban, és kiszámoltam, hogy oda 30 rugót kell majd visszaperkálni kb. azért, mert a MÁK rendszere nem jól működött akkoriban...köszi. Ja, és a poén az, hogy a MÁK-os nő azt monda, hogy én intézkedjek a Szetáv fele...hát hülye vagyok én, hogy a magam pénzének legyek az ellensége??? Mondtam anyukámnak, hogyha addig nem jut eszükbe, akkor a jövő év elejéig összerakjuk a pénzt, aztán szólunk, hogy akkor mi van...hát nehogy már!

Egyébként jól vagyok ám. :) Képzeljétek, Peti mostanság imád bukfencezni, de csak a játszószőnyegén, nem baj, hogy csúszik rajta a buksija. Mondom neki, hogy bukfenc, lemegy abba a bizonyos jógapozícióba, és várja, hogy fordítsam át.
Újabban imád a pohárkájából inni, de csak nagyon kevés vizet öntök bele, mert egyelőre több megy a gyerekre, mint bele. :D Ja, és tegnap az apjával jót nevettünk rajta, mert a poharat letette a játszószőnyegére, én öntöttem bele vizet, Peti meg leült a pohár elé, lehajolt és a szájával vette fel a poharat, és úgy öntötte magába a lötyit.

Preni, Peti is tudott katonázni még fog nélkül is, de rendesen enni még nem tud, ahhoz a mostani fogsora még kevés. A katonázás egyébként úgy működik, hogy kicsi (vagy inkább mini) darabok, és tömi és nyeli. Valahogy még nem jött rá, hogy a nagyobb falatokat meg is lehet rágni. :o Mondjuk ahogy írtam, szombaton bevágott egy karéj vajas kenyeret, tegnap meg anyukámmal pörölt a sajttal töltött pulykamellért, amit szintén apró darabokra szedtünk, és nyelte ezerrel.
Cérnás sztori...gyanítom, lesni fogunk még szándékosan gyerekvégterméket.
Figyi, miért aggódsz, Peti szögedi, így öööö-zik, északon úgyis inkább eeee-znek, nem? :)

Bénianyu, hát érdekes, nálunk meg Peti csak a szerelést látja, mondjuk őt inkább az érdekli. Mondjuk a tálból a krumplit, almát, barackot imádja kipakolni.
Gyógyulni próbálkozok, alakul. Mondjuk rá, a fiamnál is, de holnap kiderül.
Nekünk sosem volt lábzsákos járgányunk, de Petinél nem is kellett. Ugye télen már a sportkocsival jártunk, adtam rá egy jó vastag pamutos overállt, ami bőven ráért a lábára, és mindig meleg volt a lába. Mondjuk Peti nem szereti a bezártságérzetet, neki még az esővédő se szimpatikus.

Wkata, én éjjel sosem szívom Peti orrát! Nagyon érdekes, mert este nem dugul el az orra...én nem tudom, hogy csinálja. Mondjuk lefekvés előtt még kiszívom neki, cseppentek Nasivint, és legközelebb csak a reggelije után van orrszívás.

Mári, már én sem tudom, hogy mire írtál vagy nem írtál. :) Most nincs időm visszaolvasni, ha lesz, vagy ha eszembe jut, megírom.
Kórház: hát elvileg szabad dokiválasztás most is van, csak kérdés az, hogy ehhez a szabad intézményválasztás is hozzátartozik-e. De ha utóbbi még sincs, akkor is szülhet ott, ahol eddig, ha tudják fogadni úgy, hogy az nem megy a többi beteg kárára. Mondjuk mire én ketteskét szülöm, addigra nálunk már csak egy szülészeti intézmény lesz... Ja, és nálunk - nem tudom, hogy gondolták anno -, a mizéria kezdetekor csak az állandó lakcímet fogadták el. :o

Meteor, nálatok milyen a padlóburkolat? Csak azért kérdezem, mert vagy simán zokniban (abból is van csúszásgátlós, ha pl. parkettátok van) vagy szandiban álljon. Szerintem. Mert azért a kocsicipő merev egy kicsit, legalábbis, amiket én láttam.

Viera, értem én, csak nem biztos, hogy jó, hogy már most neveled. Én úgy gondolom, hogy a mostani elsősök nagyon is izgágák, tehát nem a te fiad lenne a csoportjában az egyetlen, és szerintem a suliban is megtanulná, hogy mi merre hány méter. És még plusz pénzbe se kerülne.
Kaja: Szegeden is egy cég főz mindenkire, de szerintem nálatok sem ugyanazt eszi az óvis és a középiskolás, mert tudomásaim szerint külön szabályozva van az étrend. És érdekes módon itt így is ki tudják elégíteni a szülők kívánságát, ha valamit nem ehet a gyerek.

Oriandy, ha jól látom, akkor a nov. 17. eddig a legjobb. Többiek?
Hm, érdekes ez az oxigénhiány...mondjuk Peti vize alapból magzatszurkos volt, meg altatásos csasziban született, és mégis 9/10-es Apgarja volt.

Gab, ma jött meg a DM-es levelem, hogy átvehetem a szülinapos pólót. :)
Három szelet kenyér, hinnye! Hát Peti még így nem eszik mennyiséget, csak úgy, hogy apróra katonázzuk.


Na megyek, lassan hazaér anyukám, és megyünk ügyintézni.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Gab!
Privi ment!

Kép
oriandy
 
 


Ex! Ok, nem egészben adtam neki a 3 szeletet, hanem kockákban, de 3 szelet harapva vagy kockázva is 3 szelet! :D

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Néhány képet már raktam a blogra, holnap majd ide is, ha valaki oda nem megy...

Most viszont irány az ovi!

Pusszanat!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok,

Benianyu,
igen lőttem pár képet, de csak ezen a hétvégén, amikor Tokajban voltunk...hát van egypár nagyon szép, csak még le kellene töltenem, kicsinyíteni stb. azt meg utálom.

Ex,
a kocsicipi azért kellett mert nem itthon voltunk, hanem Mádon és egy kerti grillparti volt. És ugyi mostanság már nem tudom a gyereket a babakocsiban tartani, így szabadjára engedtem. Aztán ott mégse lett volna elég csak a zonyó.

Egyébként Pancsi is 6 foggal már mindent rág, de voltak lent nálunk Balcsin ismerősők, ahol 16 hónapos a baba, volt már vagy 8 foga és mégis csak a pépeset bírta enni...szóval tényleg nagyon gyerekfüggő.

Oriandy,
megoldottuk azóta a félreértést Andival, szóval igenis tesséktessék írni, hogy miket mondtok. Mármint Dani :)

meteor
 
 


Hali!

Ezt nézzétek meg! Marha jó:

http://milegyek.extra.hu/index.php

Kép
oriandy
 
 


Andy: :( Betegesen perverz... A lányom internet hekker... A fiúk meg temetkezési vállalkozó...

Nekem ez nem tetszik!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Na igen, eszerint én BKV ellenőrnek, a férjem gangsztának, Peti pedofilnak, öcsém amatőr nőgyógyásznak készül, anyukám meg ideiglenesen alkalmatlan az életre... :shock:

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Igen, a mi családunkban is van ezek szerint amatőr nőgyógyász, plázajáró, ideiglenesen alkalmatlan, falu bolondja, pattanásos tini, hormonzavaros pantomim művész, miniszer, ufó kutató, meg hasonló ökörségek... De annyira hülyén jöttek ki a párosítások, hogy nem esett jól...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Na, látom, megint kövezést fogok kapni a link-ért! :cry:

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok Csajok!

Én tényleg kinyírom ezt a laptopot.
Megint eltűnt amit írtam. Képet akartam felrakni, közben pedig szépen elszökött az írásom.

Na lényeg: voltunk Noémivel zenebölcsiben. Nagyon tetszett Neki és nekem is. Mondókázunk, énekelünk, körbe-körbe járkálunk, hangszerezünk, stb. Háromnegyed óra a foglalkozás és 300 (!!!!) forint. Én többre gondoltam.

Zorcival pedig iskolaelőkészítőn voltam, hát olyan büszke vagyok rá. Szépen ült a padban, ha valamit kérdezett a tanítónéni csendben jelentkezett, nem belekiabált, stb. Nem izgett, mozgott, szóval pont az ellenkezője, mint amit az óvónénik mondanak.

Írtam már, hogy pénteken ki kellett húzni a fogát? Kinőttek az alsó középső maradandó fogai, de a tejfogai nem estek ki. Ezért most kihúzták az egyik középső tejfogát. A másikkal egy hetet várunk, aztán meglátjuk mi lesz vele.

Gabella!
Én már (még olvasós koromban, amikor még csak olvastalak Benneteket) észrevettem, hogy Mesi hasonlít Noémire. Pont ezért akartam még képeket feltenni, de nem sikerült. Most nem próbálkozom tovább, mert megint eltűnik a hsz-em.

Egyébként mindig azt írja ki a képfeltöltés után (tehát feltölti a képet), hogy hiba történt. Pirossal. Tud erről valaki valami jót mondani?

Nem unjátok még a bénaságomat?

Erika

Kép
viera
 
 


Oriandy, nem kövezünk meg, csak tényleg kicsit bántó ez a link. Én alapból értelmesebbre számítottam.

Viera, nem lehet, hogy túl nagy a kép mérete? Na most kipróbáltam, akkor írja ki nálam, hogy "hiba történt", ha nagy a kép! Én pixelre próbáltam nagyobbat, lehet, hogy akkor is ezt írja ki, ha jó a méret, de kbyte-ban sok.
Szuper, hogy Zorán ügyesen viselkedett!

Na megyek filmet nézni.
Jó éjt.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Kép

Erika

Kép
viera
 
 


[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1190667517.1304.jpg[/img

Kép


Na, ezen túl vagyok, igaz nyári képeken próbáltam ki. De szerintem tényleg hasonlít Gabella Mesijére.

Jó éjt!

Erika

Kép
viera
 
 


Kép

Erika

Kép
viera
 
 


Viera! A kislányod tényleg nagyon Mesis!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Ex!
Szerintem nem bántó, hanem röhejes, hogy van valaki pihent elméjű, aki egy ilyet megcsinál! Bántó csak akkor lehet, ha komolyan magadra veszed!
Most akkor sértődjek meg, mert a férjem pornószínész lenne???

Viera-Gab!
Valóban nagy a hasonlóság!!!
Édesek ezek a kicsilányok!

Mi ma megyünk délután a doktor nénihez, mert nem elég a fogzás és a láz vagy hőemelkedés, Daninak a nyelvén most hólyagok kezdtek el jönni. Tegnap még csak 1 volt ma már 3-at látok. Szuper! A hétvégén meg esküvőre megyünk! Remélem addigra meggyógyul szegényke!!!
Amúgy megint itt alszik rajtam, mert alig hogy leraktam aludni jöttek a kéményesek és nekiálltak zörögni, de úgy, mintha valaki költözne és a bútorokat nem emelnék, hanem úgy húznák végig a szobán! Fasza!!!!

Lányok!
Ki mit tud erről a melyik napo mikor kell ledolgozni dologról?? Van egy sanda gyanúm, hogy a nov 27.-e pont egy olyan ledolgozós szombat!!!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Fú, tényleg lesz október 23. meg november 1. miatt is ledolgozós hétvége. De az októberit valószínű, hogy nem rakják át novemberre, a halottak napi meg szerintem 10-én meglesz. Szóval a 17 remélhetőleg nem kavarodik bele. Mert gondolom, 17-re gondoltál, nem 27-re!

Dolgozósokat meg kéne kérdezni ezügyben, de apánk még nem tudott semmit mondani...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?