Tikó
Na, akkor több szempontból is kezet foghatunk. Egyrészt Nándor is iszonyatosan rossz evő, kb 6 féle kaját hajlandó megenni. Most, hogy bölcsis lett, ott a gyümölcsön és kekeszen kivül semmit nem nagyon eszik
Egyelőre nem nagyon tudok mit csinálni. Amig itthon voltunk, próbálkoztam, hogy nem főzök neki külön, nem azt a 6 félét adom, hanem "eszed, nem eszed, nem kapsz mást..." de enkább koplalt és kivárta az esti tejet. Azt meg még nem mertem elhagyni... éN 2 nap után teljesen kikészültem így Nándor fölénmyes győzelmet aratott, azóta estére és hétvégére csinálunk olyat, amit szeret... (mert ugye túrógombóc, derelye, palacsinta, sültkrupli, bundáskenyér vagy raviolli ritkán van a bölcsiben.
) Nem nagyon tudok mit tanácsolni. Húst én úgy szoktam adni neki, hogy a főtt húst megdarálom és a palacsinta tésztába belesütöm, ill a raviolliban talán van kis husi, de az minimális...
Másrészt Nándi is cumis, bár rá kellett jöjjek, hogy ez a mi töketlenségünk miatt van, mert mostmár a bölcsiben egész nap nem cumizik, alváshoz sem kell neki, itthon meg egész nap a szájában lógna. Minap próbáltuk neki beadni, hogy elvitte a kutya, mert eldobta a cumit (ha dühös, eldobja), és olyan nagy sirás-rivás lett belőle, tényleg a kutya lett a bűnös
, így kerestünk neki egyet. Én most úgy döntöttem, hogy karácsony után eltesszük...
Csucsu
Nándival kb 2 hónapja lehet rendesen sétálni, de néha még most is "begőzöl" és menne a saját feje után. Ilyenkor sajnálom, hogy nincs nálam valami póráz
Szóval valószinűleg Anna is kinövi majd.
fürcsihez mi is a Gabit használjuk néhanap még gyógyszertárit is, mert Nándinak nagyon érzékeny a bőre.
Szilbee
Szobatisztasághoz és bébike méreteihez is grat
Csúnya szavaról: sajnos én néha elkottyintom magam, igy Nándi már rendeletetésszerűen használja a "basszus'" és az "Isten fáját" kifejezéseket, néha nem rendeltetésszerűen is (minap a bölcsiből jövet eldobta a vizespalackját, amiből jócskán kifolyt, ráa ruhájára, mire én ugye: basszus, innentől kezudve végig az utcán jóóóó hangosan vigyorogva mondta: basszus, basszus, nekem meg pesrze égett a képemről a bőr...