Új privát üzeneted érkezett!

na mijaz :shock: tegnap óta még mindig nem szólt hozzá senki?
na jó, majd én panaszkodom... 8)
Nekem meg egy olyan hülye fájdalmam van, hogy mikor leülök, utána alig tudok felállni a kanapéról. A fenekemből indul és végigmegy a lábamon, a popsi után legjobban még a térdhajlatban és a bokámban érzem. Mi lehet ez? Izom? Érprobléma? Reuma??? De nincs kedvem orvoshoz menni... :(

A tegnap estét végigordították a gyerekek, csinálhattunk bármit. Már aszittük, leugrunk az emeletről...
Benike meg sokszor ordítva ébred. Ennyire rosszakat álmodik??? Tegnap délben kb. negyed órát zokogott torkaszakadtából.

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi :D
tippem sincs.

ordítva ébredés: nem... ez gyerektípus. kinövi.

Mi jót "pihenünk", meglepően zökkenőmentesen zajlik az élet, és úgy tűnik, hogy Lilinek kezd napirendje lenni. Persze nem óraműpontosságú, de valami rendszer már van benne.
Anyuék tegnap este csatlakoztak, így ma délelőtt még 3an segítettek a fiúkat hajkurászni.

Lili átesett élete első nagymedencézésén... nagyon bejött neki. Még akkor sem sírt, mikor Máté az arcába borított 1 vödör vizet.
(még az az aranyos, hogy beszélget, amikor elégedett, és bár a medencében totális hangzavar volt, így is hallottam, ahogy dumál :lol: )

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Én is panaszkodom már egyet, Olivér egész éjjel nem aludt. Már kezdett beállni, hogy éjjel csak egyszer ébredt pár napon keresztül, erre most megint 3-szor fent volt, mindig nagyon éhes volt (130-kat eszik) és másfél óra mire visszaalszik.
Szerintetek hogy kellene csinálnom, hogy éjjel etetés után azonnal visszaaludjon? Szinte teljesen sötétben etetem és nem szólok hozzá mégis úgy kipattan a szeme, hogy nem tudom visszaaltatni.


Orsi

még ott vagytok? de jó nektek! én egyelőre el se tudom képzelni, hogy elinduljunk nyaralni, pedig mi csak hárman vagyunk :D

Pompi

szerintem tegnap ilyen rossz passzban voltak az ikreid, de ez semmit nem jelent. Olivér is nagyon sokat sírt tegnap, alig vártam, hogy hazajöjjön a párom és kicsit kiszellőztessem a fejem.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 

 
 

Zsuzsi :D
iylen időszakai Lilinek is vannak. Én hagyom az ágyában, ha nagyon sír, akkor 5-10 percenként bemegyek... igen, van, hogy nálunk is 1-1.5 órás műsor megy, de aztán 1-2 nap és vége.
Minap ő is 2 óránként kelt éjjel, most meg megint csak 1szer kel.

Egyébként meg 1 babával simán nekivághatnátok. Sok ilyen picúr van most :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi

Ja, az a hotel nekem is nagyon tetszik, de Olivér még nagyon pici. Van üdülési csekkünk is, gondolom elfogadják. Ágyat kell vinni a babának vagy van az is ott?
Az normális vajon normális, ha egy 6 hetes gyerek naponta 8 órát alszik? Nappal kb. 2 órát, éjjel kb. 6 órát. Amúgy mindig fent van. Ez nálunk így van napok óta.
És amikor 5-10 percenként bemész, vigasztalod? vagy csak ránézel? kibírod, hogy nem veszed ki az ágyból?

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Lányok!
Ez az oránkénti kelés éjjel már nálunk hetek ota van! :evil:
Elöször probáltam hogy hagyom nyöszörögni,de ugy belelovalja magát,hogy azután meg nem lehet megvigasztalni!
Csak akkor van csend ha etetem! :shock:
Pedig éjfél körül eszik egy nagyot,egyora mulva nem lehet éhes?!... :?
De ugy eszik mint akinek az élete függ töle! :roll:
Szoval tanácstalan vagyok én is....!

Pompi!
Fogacskákkal mi a helyzet nálatok?
Lehet hogy Benikét az viseli meg!
Egyébként én ugy tudom hogy születés után rendes honap számlálás van nincs koraszülött +- honap(csak talán 30 hét alatt született babáknál,de ez sem biztos)!
Marcinál is márciusban kezdtük a gyümit akkor volt 3 honapos és ő 35 hétre született!

Zsuzsi!
Ágostonnak is 6 hetes kora körül volt egy idöszak amikor alig aludt napközben meg éjjel!De utána bepotolta! :D

Orsi!
Szuper,hogy ilyen jo a nyaralás!!!
Pihenjetek és fürödjetek jo sokat!

Melcsi!
Nagyon jo a kép rolatok!!!

Kata!
Már én is készülök elméletben a hozzátápláláshoz!
Vettem is egy pár könyvet!
Ugyan is a tápszeres hozzátáplálás az megy de a szoptatos az nem!
Olyan édes Ágoston amikor eszem akkor ugy tud nézni.......megzabálom!Remélem jo evö lesz!
De ha nem lesz az az sem baj sajna abban már van rutinom..... :?

KépKépKépKép
aniko24
 
 


zsuzsi73 írta: Ágyat kell vinni a babának vagy van az is ott?
Az normális vajon normális, ha egy 6 hetes gyerek naponta 8 órát alszik?

van minden. kád, ágy, etetőszék az étteremben... stb.
bemegyek, megvigasztalom, kiveszem,majd megy vissza az ágyába.
a 8 óra még egy 3 évesnek is kevés... nem, ez nem normális szerintem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


aniko24 írta:rendes honap számlálás van nincs koraszülött +- honap(csak talán 30 hét alatt született babáknál,de ez sem biztos)!

koraszülötteknél az egyik oldalon azt mondják, hogy mivel a táplálás elég korán elkezdődik, ezért ott nem kell a korr.kort nézni.
VISZONT a másik oldalon meg arra kell a koraszülötteknél figyelni, hogy fokozott az allergiaveszély, ezért inkább a korr. kor.

most légy okos :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Mindenkit nagyon sajnálok, akik éjjelo baglyok a baba érkezése óta. Nekem ebben 3 gserek mellett sincs tapasztalatom, illetve a kútfejemből azt gondolom, mivel mi is jó alvók vagyunk, a gyerekek biztos a génjeikben örökölték ezt.
Zsuzsi!
Hidd el, nyugodtan elmehetnétek bárhová, ahol babások vannak (na jó, ne nyugdijasok közé).Én arra szoktam figyelni, hogy a kialakult napirend lehetőleg ne boruljon fel. Nekem igy egyikkel sem volt gondom, mindent ugy csináltak mint itthon, ez már nekünk a 3. nyaralásunk volt kisbabával, de az első a 2-vel egyszerre. Persze elfelejtheted a kényelmes lazitásokat, a 10-ig lustálkodást, de már eleve az jó, ha kimozdulsz otthonról, és nem végzel házimunkát. Addig menjetek, mig békében elvan a kocsijában, ha mozgolódni kezd, nehezebb már a helyzet. Ha meg elindul, egész nap vágtathatsz utána, mint Orsiék :lol: meg mi is :lol:
Anikó!
Megjelent 1 könyv, igaz tavaly még, dr. Kerekes Judit irta, talán Babatáplálás kézikönyve a cime. Nekem csak az van meg ebben a témában, de nagyon szeretem, márcsak azért is, mert ez a néni volt az én gyerekorvosom, és Mátéé is mig Pesten laktunk :D Sok jó recept is van benne.
Orsi!
Én is mennék megint nyaralni!!!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Zsuzsi
Huh.. 8 óra összesen?? Nem irigyellek. Mondjuk Zalán is kevesebbet aludt (8 óra éjjal + 2-3 több részletben nappal) 1 hónapos kora körül, mint most.
Kb. 2 hete megvan a 12 óra (8tól 8ig) 1 kajával, aztán napközben 1x 2-3 óra, legalább 2x meg 1 óra. Én is alig hiszem el, hogy mennyi szabadidőm van! Így, 16-17 órát alvó gyerek mellett könnyű a babázás!
Na csak azért írom, hogy ha most ilyen, nem tutti, hogy mindig rossz alvó lesz. Bár mi is azt szoktuk mondani, mint Melcsi, hogy mi is 8-9-10 órás alvásokkal érezzük jól magunkat az apjával, volt kitől örökölnie :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Melcsi

én meg irigykedek rátok, akik átalusszátok az éjszakát. ráadásul két kicsi gyerekkel. bár a mai éjszakára egy szavam se lehet, 9 órát aludt Olivér és csak 2-szer fél órára volt fent. Én is tudtam 7 órát aludni, ezzel így ki is egyeznék. Ha lehet örökölni azt, hgoy valaki jó vagy rossz alvó, remélem nem rám ütött, mert én nagyon rossz alvó vagyok, már a terhesség alatt is alig aludtam.

Anikó

számomra is hihetetlen, hogy amikor megetetem Olivért este 10-kor (130) és már éjfélkor üvölt, hogy éhes és megint megeszik 130-t, pedig előtte este 7-kor is megevett ennyit. Éjfélkor próbálom én is csak nyugtatgatni, de amikor üvölt, akkor biztos, hogy éhes.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Irigyelem azt a sok jó evő gyermeket! :roll:

Mi sajnos betegek vagyunk. Először én, aztán apa és most Petra. Taknyol, köhög, tüsszög és hőemelkedés! Szörnyen náthás, de még így is este 8-tól 4.30-ig alszik. Aztán eszik és alszik 8-ig. Igaz ehetett is, hiszen előtte délután 17-kor evett. Igaz nem panaszkodom mert már eszünk napjába 5x.

A nyaralóknak jó pihenést!

Most éjszaka én sem aludtam, hiszen a lázat lestem, de Ő aludt és ez lényeg!!

Szép napot!!! :lol:

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Sziasztok!

Régebben a Kaális párok fórumára irogattam, jó ideje már oda sem, de olvasgatni szoktalak titeket.

Nagyon kétségbe vagyunk esve, hozzátok fordulnék, hátha valaki tud segíteni, vagy van vmi ötlete.

Van egy 5 hetes kislányunk, Kaális baba. Kb. 2 hete kezdődött nálunk a hasfájás. Eleinte beváltak a cseppek, de ma már ott tartunk, hogy egyik csepp sem használ igazán. Zorka csak anyatejes baba. Most már kb. 1 hete minden szopi után nagyon fáj a pocija, 1,5-2 óráig nagyon szenved, iszonyatosan sír. Már próbáltuk masszírozni, tornáztatni, semmi nem használ. Én szinte már semmit nem eszem, azokat sem, amit lehetne....
Egy tippünk van, amit még ki lehetne próbálni: nem lehet-e, hogy laktóz érzékeny vagy allergiás a tejemre. Csecsemő koromban én sem szopizhattam, most is tejcukor érzékeny vagyok. Drnő szerint ezt úgy tudnánk kipróbálni (asszem ki is fogjuk), hogy 1-2 napig én lefejem a tejet, Zorka nem szopizik, hanem laktóz mentes tápszert kap.

Van esetleg vmi ötletetek, amit még ki lehetne próbálni? Hallottatok olyan babáról egyáltalán, akinek minden etetés után fájt a pocija? Én úgy tudom főleg csak este szokott....

Kérlek Titeket ne haragudjatok, hogy csak így bepofátlankodom, de annyi okosat szoktatok írni, reménykedem benne, hogy tudtok esetleg segíteni. Megszakad a szívem, mikor a kislányom sikít a fájdalomtól....

Előre is köszönöm!!!
tiko
 
 


Kedves Tiko!
Nekem ebben sincs tapasztalatom, de ugy emlékszem, talán Wish babája volt hasfájós, remélem tud valaki segiteni. Annyit tudok erről, hogy kb 3 hetes korban kezdődik (tehát ez bejött Nálatok). Van hasfájós ismerősöm, akiknél segitett, hogy ugy lógatták a gyereket, hogy az alkaron hosszában, hason feküdt, lába lelóg, feje is lelóg, és az állitólag bevált. Jó hir viszont, ha nem allergiás, hanem tényleg hasfájós, hogy kb 3 hónapos korra elmulik.
Kitartás, és javulást kivánok!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Pézsé!
Jobbulást kivánok! Szegény pici Petra,rémes lehet ilyen picinél a betegség! Még szerencse, hogy tud aludni!
Zsuzsi!
Látod, lehet hogy itt lehet keresni a rossz alvás okát! Szerintem simán örökölhető a hajlam!
Emma!
Ne bizd el Magad, ez a bőséges alvás csak 2-3 hónapig tart! :wink: :D Busásan megkapod mikor majd elindul és csak megy,megy megy Te meg futsz utána! :D De az mind rendben is van, csak éjjel csönd legyen!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi: köszönöm a gyors választ! Ebben a pózban van szinte állandóan, mikor fáj neki...sajna nem sokat használ, de még mindig így a legjobb neki.
tiko
 
 


Kedves Tiko! Én emlékszem Rád! :lol: (Én még csak olvasgattam, mikor Te írtál, és NAGYON örülök, hogy anyuka lettél!!! :lol: )
Hasfájás: Bálint is hasfájós volt (most is érzékeny!), nem csak este, mindig. Evés közben beindult a pocija és sokszor egész napra kitartott neki. Ordítás, nulla alvás egész nap (viszont éjszaka mindig végig aludt, akkor neki nem fájt). A védőnőmnek pl. hajnali 1 és 3 közt volt hasfájós a fia. Fiúknál gyakoribb, de a szomszéd kislány is folyton ordított nálunk... Én remélem, hogy sima hasfájás az egész, és a szopit nem kell elvenni tőle. Ügyes legyél, ha kipróbálod, nehogy a szopi rovására menjen, közben meg nem is az a baj...
Amit én kipróbáltam és segíthet (szerintem babafüggő, és nem függ attól mit eszel): Infacol cseppek, minden evés előtt; Babynoss masszászkrém, pocakmasszírozás, pocak melegítés (cseresznyemag párnát vettem, azt tettem rá, és a cipelgetés a hasonfekvős-lógatós pózban). Sem Wish, sem az én gyerekem nem nőtte ki 3 hós korára, bőven elmúlt 4 hónapos, mire abbahagytuk az Infacolt. És egyél rendesen, allergéneket ne, meg nagyon puffasztó dolgokat se, próbáld ki, mitől rossz neki. Szoptatós tea is okozhat hasfájást a babának, v a gyümölcslevek, paradicsom, paprika (héja), stb. Hagyd abba pár napra, ha nincs változás, eheted/ihatod tovább.
Ennyi jut eszembe. Még egyszer nagyon gratulálok, sokat szorítottam Neked, és gyere máskor is, szívesen hallanék Rólatok (képet is tehetnél...).

Anikó! Jelentem a cékla bement (egy kis almával)! Már tudom, hogy azt nem szereti, amikor nagyon sűrű lesz a főzelék. Meg ez a cékla finomabb, édesebb volt.
A napi étkezés így néz ki: Reggel szopi, mikor ébredünk. Délelőtt szopi + gyümölcs, délben főzelék + szopi, délután, este szopi. Általában 5-6 szopi van, a gyümölcsöt van olyan, hogy elfelezem délelőtt és délután. Folyton kísérletezek, hogy hány kevesebbet a gyerek. Az adagot is visszavettem, mert soha nem hagyja abba az evést, akármennyit adok, csak tátog... :lol: Így próbálok keveset adni gyakrabban, ez most az elmúlt 2 napban elég jó volt. Meg ami nem savas, az is jobb neki (sütőtök, répa).

Jelentem, a gyerek pár napja mászik, és egyenesen ül. :lol: Végem. Ez már nem a tekergés a szobában akció, hanem a "húzás be az asztal alá és a rámoljuk le a dvd-t meg a sarokvédőt, kaparintsuk meg a tollat és hol van még vmi vezeték, amit megrághatok...". A jövő héten már lesz korlát a lépcsőnél, szerintem ez már az utólsó pillanat... :oops:

Pézsé! Akkor most nálatok is elkel a pézsé... :lol: :oops: Nálunk is, most én vagyok ramaty állapotban, torkom, fejem fáj, takonykórral... Nem tudom, Bálint megússza-e, a család többi tagján már átment a kór. :cry:

dkata
 
 


Tiko! Ami még eszembe jutott: a patikaszereket ki kell próbálni, hogy a Te babádnak mi a jó: a dokinő is tud felírni kanalast (de abban nyugtató van), vagy Espumisan, Babynos cseppek, Infacol, Gripe water... van ami újszülött kortól, van ami később adható.

dkata
 
 


tiko,
azt csináljátok, hogy háton fekve emelgetitek a lábacskáját? Nálunk az bejött, Norina nagyon szereti. Sőt, most már magának emelgeti.

pézsé,
sajnálom a náthát... Úgy örülök, hogy mi még nem voltunk betegek! Útálnám elővenni a porszívó-orrszívót. Szerencsére még nem kellett használnunk. Ti használjátok?

zsuzsi,
nálunk is volt ilyen korszak, mikor az éjjeli etetésnél nem tudtak visszaaludni és itt kellett szórakoztatnom őket, ahelyett, hogy szundiztunk volna. Ez a jóhír. Mármint, hogy hamar elmúlt.
Viszont azt olvastam valahol, hogy a jó alvó/rossz alvó szisztéma örökölhető. Sajna.

aniko,
hát nagyon lesem a fogakat, de nem látok semmit. Viszont a tegnap esti ordítás Benike részéről még a tegnap előttit is felülmúlta. Norina is úgy megijedt tőle, egyből ő is rákezdte. Aztán egy perc múlva meg vigyorog a kisfiam. Hm... mi lehet? Ma is nagyon mosolygósan ébredt, sokáig játszott is magában, gügyörészett vidáman, aztán egyszercsak eltört a mécses, és csak a szopizástól tudott megnyugodni (bealudt). Ja, és úgy alszik mostanában, hogy összevissza dobálja a fejét. :roll:

icsilya,
kezdek rájönni, hogy a legtöbb lehet/nem lehet kérdésemre az "inkább ne" a válasz. (ezt most a hét-számlálásra írom)

KépKép
pompomlány
 
 


Kata: köszönöm a választ és aranyos vagy! Természetesen én is gratulálok neked és persze a többieknek is!!!!

Hát elég idegtépő és elkeserítő ez a hasfájás, de ezek szerint tényleg nem tudunk többet tenni, át kell vészelni ezt az időszakot. Amiket írtál már régóta nem is eszem, tuti nem kaja okozza. RIzst, krumplit és natúr csirkemellet eszem, párizsit, sonkát és kész nagyjából.
Veszek olyan masszázs krémet és ezek szerint tényleg marad az alkaron cipelés.
Köszi a tippeket!

Igyekszem többször jönni, bár amíg Zorka ilyen hasfájós, nem sok esélyét látom sajna. :(

Itt lehet Zorkáról képeket megnézni: www.kofu.hu/album

Ti már jó nagyok vagytok! :)
tiko
 
 


Pompi :D
óvatosságból igen... inkább ne :)

porszívós orrszívó nagy találmány, ha szívni kell csak az szívja normálisan ki.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


szia, kata!
egyszerre írtunk! Gratula az üléshez és a mászáshoz, csak gyorsan-gyorsan azt a korlátot! :D
Mennyiket szopizik most Bálint?

Beni most 8 kg, már 2-vel több, mint a kislányom. :oops: Hétvégén voltunk az Árkádban (ami a leg-leg-leg véleménnyilvánító hely -> megáll a forgalom, ha bemegyünk és mindenkinek muszáj odajönnie mondani valamit). Na itt aszongya egy csaj, hogy neki is ikrei vannak, most 10 hósak és most 8 kg-k. És ő csak szopiztat, biztos a tápitól olyan nagy az én kisfiam. :evil: Nemtom, ki kérte a véleményét. :x Szegény Beni... most már nem az megy, hogy jaj, de édes, hanem hogy jaj de pufi kisfiú. Pedig édi!

Kép

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi
Nagyon-nagyon édes mindkét gyereked! Tök jó, hogy a kisfiad ekkora, a kislányod meg amekkora!
Egyébként nagyon megértelek, nálunk detto: Zalán 6 hetes koráig: milyen gyönyörű kisfiú! Most: anyád jól hízlal! Jól megtokásodott! Jól meghízott! Kis dagi lett :twisted: - olyan szenyák néha az emeberek!

A hétvégénk szuper volt: péntek este parti, szombaton 2 óra kirándulás, vasárnap ebéd a Kéhly-ben :D Zalán nagyon édesen viselkedett végig :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Pompi! Fogalmam sincs, mennyit szopizik Bálint, mert nem mérem... de a kajája nagyobb részét még ez teszi ki, szerencsére. Amikor mértem, a reggeli 2 szopi volt "nagyok", szerintem most is (200-270), a gyümölcs és főzelék mellett kevesebbet, aztán az esti vacsira mindkét cicit kieszi. (Nagyon szeret ám szopikálni. :lol: )

dkata
 
 


Pompi! Már jobb a kép mérete, cukik a gyerekek, de lehet ám még nagyítani, még mindig nem látom rendesen!!!

Pézsé! Mit tanítasz?

Orsi! Gratula a kocsihoz! Le kell venni a kerekét, vagy így is elég kicsire csukható?

dkata
 
 


ha nem veszem le, akkor azért elég nagy, de én le fogom venni, mert úgy viszont nagyon pici.
(jó nagyok a kerekei olyan 25-28 cm az átmérőjük... sacc/kb)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Emma

ennél nagyobb tokája biztosan nincs Zalánnak sem :D

Kép

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi
Toka kb. ekkora, na de Zalán combja duplája Olivérének :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok! :D

Olvasgattalak ám titeket, mert tudtunk kint is netezni a laptoppal, csak már erőm nem volt írni estére. Pedig még a hintát is kiköltöztettük, hogy le tudjam pakolni a gyereket néha, de hát sokat mentünk, kirándultunk. :D Odafelé Olivér nehezen viselte a hosszú utat, visszafelé viszont végigaludta, már csak egyszer kelt fel. :D Egyébként egész héten nagyon ügyes volt! A teraszról ráláttunk a tengerre, és olyan kis értelmesen figyelte mindig, mintha tudta volna mi is az! Édi volt! :D Tegnap volt pont 4 hónapos, 8620 g és 73 cm. Szerintetek meddig hízik még ilyen ütemben? Olyan gyorsan kinövi a ruháit, tök durva! :shock: Már kicsit aggódom, hogy mi lesz így?! :shock: :D

Anikó, Orsi,
Nem tudjátok, a h&m-nek van 86-nál nagyobb bodyja? Most ugyan még elég neki, de szeretném már megvenni neki a köv. méretet is.

Aki köldökvért vetetett le, azokhoz lenne egy kérdésem. Azt írták a papírra még anno, hogy ha a gyerek betölti a 4 hónapos kort, akkor kell az anyukától egy ellenőrző vérvétel (ugye amit az istenhegyin csináltattunk ), meg kell a gyerektől vércsoport. Na most Olivért nem szúrták meg a kórházban (csak a sarokvérhez ), én meg tutira nem fogom megszúratni azért a gyereket, mert oda kérték! Szerintetek ezt szigorúan veszik, vagy még nekünk se kell az a vérvétel? Egyelőre nem jelentkeztek még.

Teszek fel néhány nyaralós képet! :D

Kép
Persze csak a lábujja leghegyét mártottuk bele (tök hideg volt a víz ), úgy tűnt egyáltalán nem érdekli! :)

Kép

Kép

Kép
Itt Kristóf unokatesójával. :D Ő 7 hetes. :)
20140901102739
 
 


hajni777 írta:Tegnap volt pont 4 hónapos, 8620 g és 73 cm. Szerintetek meddig hízik még ilyen ütemben? Olyan gyorsan kinövi a ruháit, tök durva! :shock: Már kicsit aggódom, hogy mi lesz így?! :shock: :D

Anikó, Orsi,
Nem tudjátok, a h&m-nek van 86-nál nagyobb bodyja? Most ugyan még elég neki, de szeretném már megvenni neki a köv. méretet is.

szuperek a képek!!
nem semmi mekkora a gyerkőcöd :)

nincs nagyobb bodyja 86osnál. (ilyenkor mindig kerekedik a szemem... a fiaim a 86os h&m bodyt tavaly télen hordták, végig az jó volt, akkor pedig már 2.5 évesek voltak...)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok, nagyon szép gyerekeitek vannak! Jók a fotók! :D

Pompi,
télleg jó húsban van Beni is! :D Ne törődj azzal a hülye eladóval, nézd meg, csak szopis baba is lehet duci! :lol:

Kata,
már én is kérdezni akartam, hogy hogy kezdted a hozzátápit? Még én is csak gondolkodom rajta, mint Anikó, de például azt olvastam,, hogy először cic után kell adni neki a gyümit, és nem cici helyett. Te hogy csináltad?
20140901102739
 
 


Orsi,
na ettől féltem! :cry: Akkor honnan szerezzek neki bodykat?! :twisted: :evil: :cry: Az a baj, hogy még muszáj neki, még kicsi ahhoz, hogy ki legyen a dereka!
Hát, tényleg nagy! De nem tehetek róla, csak szopizik, és nem is eszik pedig sokakat! Csak épp igény szerint. Pedig én egy tök átlagos alkat vagyok, az apja mondjuk nem egy kis darab! Remélem, azért nem lesz óriás a gyerekemből! :? :lol: De tényleg, remélem nem vmi betegség tünete ez!
20140901102739
 
 


Ja, és jó nyaralást! :D
20140901102739
 
 


hajni777 írta:Orsi,
na ettől féltem! :cry: Akkor honnan szerezzek neki bodykat?! :twisted: :evil: :cry: Az a baj, hogy még muszáj neki, még kicsi ahhoz, hogy ki legyen a dereka!

persze, body kell neki.
bodyja a h&m-en kívül azért van más cégnek is :wink:
kenguru gold, princ oliver, c&a.... a kg és po az egészen 104ig van, a ca az 98ig asszem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni
Nagyon aranyos a fiad!Tök jó képek!
Én inkább nem írom, hogy ne aggódj, mert én is mindig ezen parázok, mikor lesz már egy olyan hét, hogy nem min. 300g-ot hízik a gyerek :D :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Orsi :D ,
az első kettőt én nem szeretem, a c&a me elég szar minőség! No dehát azzal főzzünk ugyebár, ami van.... :)

Emma,
köszi! :D Kép?
20140901102739
 
 


hajni777 írta:Orsi :D ,
az első kettőt én nem szeretem, a c&a me elég szar minőség! No dehát azzal főzzünk ugyebár, ami van.... :)

jah... olyan minőséget, mint a h&m nem kapsz sehol :( az abszolút verhetetlen. A PO szerintem ezek körül még a legjobb, a c&aból ki kell fogni a jót, a KG nagyon változó.
megnézem Neked, hogy nextben van-e ekkora.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni :D
http://www.next.co.uk/shopping/children/baby/10/14
ebből 1.5-2 éves méret is van, az 92es (emlékeim szerint :D)

ha érdekel, megírom a lány címét, aki behozza Mo-ra őket, 470 Ft-tal kell szorozni a fontot nála.
(ennél olcsóbb nincs, egy másik lány 480nal a harmadik meg 500zal szoroz)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 



Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
érdekel persze, köszi! (Nem is tudtam, hogy a nextnek vannak bodyjai! )
20140901102739
 
 


bocs, hogy ennyit írok... de utálom, hogy itt nem lehet utólag szerkeszteni :(

adamsből:
http://adams.co.uk/shop/product/products_id/5031.html
ez is van 18-24 hósban
http://adams.co.uk/shop/product/products_id/4996.html
ebből is van

mothercare még 2-3 évesben is van
http://www.mothercare.com/gp/product/B0 ... 1&mcb=core
igaz, hogy ez csak fehér, de adsz fölé egy sima r.ujjú pólót és máris nagyon csini a fiad.
ez mintás:
http://www.mothercare.com/gp/product/B0 ... 1&mcb=core

keressek még?

akármelyiket meg tudod a lányon keresztül rendelni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


hajni777 írta:Orsi,
érdekel persze, köszi! (Nem is tudtam, hogy a nextnek vannak bodyjai! )

megírom, a honlapot meg érdemes végigbogarászni... van 1-2 gyönyörűség :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni
Mostanában nem készült oyan sok kép, de az itt fürdés előtti beszélgetős, jól látszanak a sokák :D
Kép

Kép
Kép
emma1976
 
 


Tiko :)
Sajnlom, hogy Zorka hasfájós. Ahogy a lányok írták, Balázs is az volt, mostanában kezdett el javulni.
Ami tippeket írtak edig azokat alkalmaztuk mi is. Nekünk a gyógyszertári szerek közül az Infacol vált be a legjobban és az alkarunkon való lógás volt neki a legjobb testhelyzet. Amíg nem volt meleg, addig a hasára tett melegítőpárna is sokat segített. A pocakmasszázs és lábtornáztatás is sokat segített, csak amikor sír és feszíti magát, akkor azt nehéz csinálni sajnos :(
Ki lehet próbálni a homeopátiás szereket is (mi végül nem próbáltuk) és esetelg elvihetnéd egy homeos dokihoz is. Nekünk az alvásra adtak alkati szert egy hete Balázsnak és nagyon jól bevált.
Zorka weboldala szuper :)

Pocakmasszázs: http://www.mamanet.hu/modules.php?name= ... =0&thold=0

Homeos bogyeszok:
4 fajta homeos bogyó létezik a pocakfájásra mindegyik másfajta típusú fájdalomra.
1./Chamomilla vulgaris 15 ch
Ha a baba élesen sikongat, nagyon nyugtalan , dühös, nehezen tűri a fájdalmat, nehéz megnyugtatni.Gázokkal teli a hasa, vizes, zöldes bűzös a kaki.Állapota javul melegre ringatásra rosszabbodik este 9 -től éjfélig.

2./ Colocynthis 9-15 CH
Erős görcsös hasfájás esetén ha a panaszok a has maszírozására vagy a baba behajlított lábainak a hasra nyomásával enyhülnek.

3./ Dioscorea 9 CH
Hirtelen kialakuló és periódikusan visszatérő hasgörcsök amelyek erősödnek összegörnyedve és enyhülnek hátradőlve ill. a hát maszírozására.

4./ Lycopodium 9 CH
Az anya által elfogyasztott haspuffadást okozó ételek okozta görcsökre. A panaszok délután 4 és este 8 között erősödnek.

wish
 
 


Tiko :)
Az jutott még eszembe, hogy a keresztanyámat pl a krumpli puffasztja. Próbáld meg a krumplit elhagyni és csak rizst enni helyette pár napig.
Ja, és Balázs mind a mai napig szopi közben, amikor beindul az emésztése elkezd feszengeni és pukizgatni. Sajnos van ilyen. Néha kínszenvedés megetetni.

Orsi :)
Engem is érdekelne a lány elérhetősége.

Hajni :)
Hatalmas nagy baba Olivér :)

Pompi :)
A szomszédunkban is így fejlődtek az ikrek, hogy a kissrác elhúzott, most lesznek 2 évesek, mostmár nagyjából egyformák. Szerintem ne törődj vele mit mondanak. Én is imádom az ilyen kéretlen beszólásokat. Ikrekkel meg gondolom méginkább jön a sok szakértő.

Balázs állni akar. Alig lehet letenni fekvésbe, vagy pl az ölünkbe ülni, mert állásba nyomja magát. Ha fekszik és elétartjuk az kezünket akkor megkapaszkodik és felhúzza magát állásba. Tartani sem kell, mert egyesúlyoz és baromira élvezi. Én meg meg mindig hasravágom szegényt, hogy elöbb kúszni tanuljunk meg talán :D Azt is próbálgatja, de még csak a fenekét nyomja ki, a felsőtestét még nem emeli.
Kép Kép

wish
 
 


Orsi,
köszi, hogy ilyen sok oldalt találtál, mindenképp rendelnék a lánytól. Az ő honlapja melyik? A next-es honlapból egyszerre 30-at is földob, azt nem tudtam rendesen megnézni. Ezt a body pólóval variációt én is használom, főleg ha hűvösebb van! :D

Emma,
tényleg jó kis hurkás! Ha már ilyen képet küldtél, megkérdezem, hogy szerinted (vagy lányok, szerintetek ) számít a kukijuk mérete? Mert én csak azt látom, hogy Kristóf és Dénes unokatesójáé is nagyobb, és aggódom kicsit, hogy szegénynek fog-e még nőni, vagy hogy van ez?! Nem akarom, hogy gátlásai legyenek majd kamaszkorában! (Nem mintha sokat tudnék tenni az ügy érdekében, de azért mégis... 8) :roll: ) Épp elég lesz majd a fogamzóképessége miatt aggódni, hisz nálunk a kevés és gyenge minőségű sperma miatt volt gond, és ez öröklődhet... :(

Zsuzsi,
te írtad, hogy Ollivér alig alszik? Mert én is kivoltam anno, az enyém se aludt sose! :( Ne izgulj, még változhat! Nekünk már alszik de. és du. is vmennyit! :D Ugyan nálunk még mindig nincs napirend, de határozottan többet alszik a gyerek! :D (Lehet, hogy számít az is, hogy lefárasztom az agyát. Vettem neki vagy 25 mesekönyvet, és egy csomó verset, mondókát meg dalt hallgat szegény! 8) :lol: )
20140901102739
 
 


Wish: köszi az alapos válaszodat! Erősen gondolkodom a homeopátiás szereken, már nincs semmi más ötletem. Bár tegnap este 11-től mostanáig nem fájt Zorka hasa....ilyen már elég rég volt, gyorsan le is kopogom..kopp, kopp. :)

Most amúgy Espumisan-t és Infacol-t kap felváltva. Amúgy 5 napja nem kakilt, szélcső sem segített eddig. :(

Pont ezt a masszázst csináltuk neki, de én úgy vettem észre, hogy utána sokkal jobban fájt a pocija...de lehet, hogy csak véletlen volt.

Puszi Balázs talpacskájára :)
tiko
 
 


Hajni

igen, én írtam, hogy Olivér alig alszik. Ezért vettük a hintát. Mint ahogy Ti is :D De akkor az biztató, hogy a helyzet javulhat. Ma még 1 percet sem aludt.
Melyik cégnél vetetted le a köldökzsinórvért?
Én a Zelionnál, de ott szó se volt ilyen 4 hónapos vérvételről. Ugye Orsi?

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Tiko

elfelejtettem írni az előbb, de jó, hogy újra itt vagy :D
nézem ám az albumotokat folyamatosan. sajnálom ami a szülés után történt veled.
Olivér is ritkán kakál, én in bevetettem már mindent.
Ma azt mondta a védőnő, hogy adjak neki almalevet. Ehhez mit szóltok lányok? Még 7 hetes sincs.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Wish: hát akkor kipróbálom, hogy nem eszem krumplit sem. :( Majd jön vki és azt mondja ne egyek rizst se és csirke mellett...aztán jól éhen halok :lol:

Zorka is állandóan pukizik.

Nagyon szépen áll Balázs, nem semmi. :)
tiko
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: