Új privát üzeneted érkezett!

Nyugi Blongyi én sem csináltam semmit mostanában. Pedig mindíg fűzöm magam hogy pakoljam össze a szekrényt meg álljak neki németet tanulni...de hát a szervezetem tiltakozik ellene. :P

Ha határértéken belül vagy az azért jó. én viszont parázok. Igaz mostanában minden reggel rosszul vagyok míg nem eszek valamit olyan alacsony a vércukorszintem...de azért. Sosem volt valami szénhidrátszegény az étrendem ráadásul a nagymamám cukros. :?

Az Előbb el is felejtettem: mostanában már 2x álmodtam a 4dvel. Már alig várom hogy megtudjuk mi lesz a picúr. az első álmomban mindent tök jólláttam, mondták hogy egészséges. Aztán mikor már indultunk akkor jutott eszembe hogy elfelejtettük megnézni hogy fiú vagy lány. Aztán a doki visszarakta a cd-t amit kaptunk hogy majd azon megnézzük. De akkor meg már nem ő volt a CD-n. És mire eljutottunk volna ahhoz a részhez felébredtem. Ma meg megint vele álmodtam. Láttam a pofikáját meg mindent. Még mosolygott is. :) Aztán utána azt mondta a doktornő hogy kislány, de mikor megnéztük volt kukija is meg nunija is. De a doktornő szerint majd a kukija eltűnik és kislány lesz. szóval ilyen hülyeségeket bírok álmodni. :oops: :lol:

Kép
móni86
 
 


Blongyi, bocs, hogy belepofázok a dokid véleményébe, de ez az érték egyáltalán nem jó....tény, hogy 7,8-tól cukorbetegnek minősülsz, de a 7,5 már mérési hiba....pláne, az 5,8-as alap. Az rengeteg, az nem határérték!!!Az nagyon is sok éhomira!

Diétázz ezerrel és vegyél Dcont mérőt, mérd magad reggeli előtt és reggeli után 1 órával, mert ha az 6,9 feletti, baj van!És árt pláne a vérnyomi mellett!!!
Nem ijesztgetni akarlak, hanem figyelmeztetni.
Vendég
 


Blongyi

Azt hittem csak én vagyok ilyen munkaundoros :lol:
Szerda óta én sem dolgozom. Kicsit megfáztam a hétvégén és jól esett itthon maradni. Közben el is mentem a kórházba szerdán, hogy jövő héten ne kelljen ezért külön elkéredzkedni.
Nekem 4 hét múlva kell visszamennem a dokihoz, gondolom akkor fog elküldeni terheléses cukorra, de én akkor már 26 hetes leszek. Mikor szokták csinálni ezt a tesztet? Mindenkinek máskor?

Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 

 
 

Móni: csak keményen :D
Blongyi: hát, a 7,5 a SOTEII-n már rossznak számít :arrow: diéta. Ezek szerint ez is olyan mint az AFP, kórháza válogatja. Picit az éhgyomrid is magas, sztem, persze én nem vagyok orvos, de kajálás után a 6,0 alatti a jó elvileg, éhgyomrira az 5,8 nekem soknak tűnik.

Nekem tegnap beszólt a körzeti, hogy hozzak minden hónapban a dokimtól paprit, hogy vezsélyeztetett vagyok mert különben vissza kell írjon keresőállományba a táppénzről, ez a szabály. Kész röhely! Ha 13 hetesen veszélyeztetett vagy akkor utána elmúlik?? Na mindegy, 8-án megyek a dokihoz és 9-én be tudom vinni a papirt neki mert 10-én jön az ellenőrzés.

Intimtorna: sztem jó! csináljátok!

Kismamajóga: nekem nem jött be, szétuntam magam rajta

Kép
Kép
normajeane
 
 


Mónika: hát, a 26 hét már határeset, elvileg 24-26 között. Igazán adhatott volna beutalót, mibe van az neki? Na mindegy, pár nap csak nem számit.

Kép
Kép
normajeane
 
 


Azért, hogy kiderüljön, hogy gestatios diabos-e valaki, mert ha igen, az árt a gyereknek, nem is keveset, akinek korábban csinálják, azért teszik, mert gyanú merül fel, hogy később diabos lesz a terhesség előrehaladtával. Erről, mármint hogy családi örökségként kaphatod, értesíteni kell a kezelőorvost, hogy mára 12. héten nézzék a terheléses cukrot, hogy diétával visszaszorítsd. A 25. héttől a 36. hétig egyre csak romlik a helyzet.

Ezért aírtam Blongyinak, hogy vegyen mérőt, mert ez a határértékes rész, a 30. hétre 8 fölé is mehet, ami károsíthatja a babát.
Vendég
 


Blongyi én ezt találtam a terhességi cukorról:
Gesztációs diabéteszről akkor beszélünk, ha a WHO által meghatározott standard-vizsgálatnak megfelelően a terhes kismama vérében a 75 gramm glükóz elfogyasztása után két órával 7,8 mMol/liter fölötti vércukorszint mérhető.

Itt a teljes cikk:
http://www.babaszoba.hu/topics/articles/print?aid=704

Kép
móni86
 
 


Na, Lafi a szaki, szte is magas, szóval magas. Tarts diétát mert a bébinek baja lehet meg nagyobbra nőhet úgy tudom, szóval a magas cukor valahogy befolyással van a méretére. aztán ha téraránytalanok lesztek akkor nem szülhetsz hanem automatikusan császáros leszel!

Kép
Kép
normajeane
 
 


Móni, nem teljesen így van...hidd el, tudom. Az egy érték, és más összességében nézni az eredményeket.Éhomi magas, már az is mutat valamit.
Vendég
 


Nekem meg csak a 27. héten csinálják, pedig nálunk a családban is van cukros...amiről tud a védőnőm is meg a dokim is. :?

Kép
móni86
 
 


Norma, nem is a mérete a baj, hanem az egyéb következmények, nagyon alattomos dög a GDM. Ráadásul Blongyinak vérnyomi bajai is vannak, az plusz nyom egyet. Kb egy szinten vagyunk, vérnyomi és cukorbaj. Tudom, milyen szar így együttélni egy terhességgel, a 12. héttől csinálom....
Vendég
 


Hát,, Skacok, nemtudom,hogy mi van. Az előbb olvastam M. Csákány Gyögy írását a terhességi vércukorról, ott azt írja, hogy kifejezetten hiba, ha 7,6 -os értékkel cukrosnak mondják a kismamát.. :roll: Mindegy, ill. nem az, mostanában tényleg elszaladt velem a ló, falom az édességet, és határozottan kevesebb zöldséget és gyümit eszem. Nem lesz nagy dolog az édességről lemondani, és odafigyelni a CH-kra.
Vendég
 


Lafi: persze, nem azért írtam. Pont azért mert ha már a hat.érték 7,8 akkor a doki hogy lehet ilyen nyugodt? Néha nem értem ezeket az orvosokat. Szerintük minden rendben mi meg kapjunk szívrohamot. :evil:

Kép
móni86
 
 


Móni, ez baj, mert a 12. hétben még megelőzheted a 25. héttől kialakuló és egyre romló bajt.
De ne aggódj, ha akkor derül ki, hogy gond van, nem vagy lekésve, csak idejében elkapni sztem jobb.
Vendég
 


Hát ez az. Szóval nem értem. ez nem az ő dolguk lenne, hogy szóljanak, hogy hé te hülye menjm már el terhelésesre mert örökölhetted!? :evil: :evil:

Kép
móni86
 
 


Blongyi, a 7,6 nem is cukros, te sem vagy az, csak azt jelzi, hogy baj van és az idő előrehaladtával, ha nem diétázol, akkor magas lesz. Ezt írta Csákány is nagyjából.A gyümi is sok cht tartlamaz.....
Vendég
 


Móni, az ő dolguk lenne, de neked kell kérni, én is magam kértem. és jól tettem, javulnak az értékeim ahelyett hogy romlanának!De nyugi, tényleg nem leszel elkésve.

Blongyi, vegyél mérőt, tényleg, csak Dchont a jó!
Vendég
 


Na, ezt írta:
A cukorterhelés kivitelezése: reggel 7h-kor éjszakai éhezés után > éhgyomorra meg kell inni egy 75g cukrot (glukóz) tartalmazó kb. 2- 3dl vizes oldatot. Ha az itatás után 2 órával a vércukor (fenti módon mért) értéke 7.8 mmol/l felett van, akkor terhességi cukorbetegség áll fenn. Ez a terhességi cukorbetegség kritériuma. Ha az érték ez alatt van, páciensünk nem beteg, nincs teendő, esetleg a szűrést kell ismételni 4-6 hét múlva (de a 32. hét után már nem). Nem helyes az, hogy pl. 7.6 érték mellett kijelentjük, hogy terhesünk beteg mert közel van a határértékhez!

Szerintem is jobb az óvatosság, alig vagyok túl a terhesség felén.... :roll: Olvastam,hogy a babáknak nagyobb lehet valamely belső szervük, ha fennáll a kismamánál a cukorbetegség. Azért az eg ykicsit megnyugtat, hogy a 22.heti genetikai UHU-n minden rendben volt a babóval.
Ti, hogyan étkeztek? Gondolom a péksütik kizárva, zsemle, joghurt, kefír, a húsokhoz inkább zöldköret??
Elfelejtketem a krumplit, tésztát és a rizst?
Vendég
 


Lafi! Ezt a gyógyszertárban kapok? Nem nagy ügy a használata, ugye?
Vendég
 


Hát ez az hogy nekünk kell szólni. és akinek fogalma sincs ezekről a dolgokról. (mert pl a cukit nem tudtam) Meg ott van a toxo is. Van aki nem is tud róla, pedig meg kéne csináltatnia. Szerintem baromi idegesítő, hogy már szinte szakorvosnak kell lenned ahhoz hogy nyugodt lehess és minden vizsgálatot megcsináljanak. Mert ugye a védőnő azzal kezdte, hogy milyen betegségek vannak a családban (nálunk cukor meg hipertonia). a dokim megnézi első alkalommal mit ír be a védőnő. és akkor nekem kéne tudnom hogy ilyenkor mit kell csinálni? komolyan egyre jobban dühít hogy senki nem mond semmit, a kismama találja ki ki van (az uh-król nem is beszélve).

Na jó: szuuuu-szaaa. :oops:

Kép
móni86
 
 


Az átlag doki vérig sértődik ha valamit javasolsz neki. Ez van. Én végre találtam egy olyat aki nem veszi személyes sértésnek és a tudása gyalázásának ha kifejtem a véleményemet és ez nekem fontos. Mert igy lesz partneri a viszony és teljes a bizalom ami a terhesgondozás alapja és a szülésnél is a legfontosabb.
Pl nekem elég randa a méhszájam, gyulladt. Ez idegi alapon van de azért oda kell rá figyelni. Múltkor íirt kúpot, keverőset, tett bele mindenből kicsit. Mondtam neki, hogy felesleges mert úgysem lesz jobb és mondta hogy az igaz de igy el hessengetjük onnan a baktériumokat meg gombákat , jobb félni alapon. Okés, meggyőzött.. Most irt másik kúpot mert hát ronda az a méhszáj, ebben már csak antibio van, 1 féle, a gyulladásra, ezt is meg tudtam vele beszélni. Mondtam, hogy úgysem használ erre mondta, hogy ne keserítsem el és röhögött meg mondta hogy azért ha úgy ítélném meg, hogy romlok akkor heti 1x tegyek fel. Okés. Tegnap tettem fel mert sztem romlottam.
Szóval értitek a lényeget, hogy nem én vagyo ka hülye beteg akit kezelni kell, hanem ő is bizik bennem, hogy én magamnak meg a kicsinek jót akarok.

Móni! Hát, tény, hogy nem jó ha folyton paráztatják a kismamát de azért ha vki rizikós akkor odafigyelhetnének rá. Nem tudom miért ilyen a dokid, lehet le kéne váltanod, most még átvesz más ha van jelölted.

Norma

Kép
Kép
normajeane
 
 


De nincs más. Mindegyik ilyen. Meg alapból nincs vele bajom. tehát mint ember szimpi. Férjem is nála született. Csak hát néha annyira siet, hogy arra sincs ideje, hogy azon kívül, hogy minden rendben mást is mondjon. :?

Én meg a fertőzésekkel harcolok egyfolytában. Elég szar lett a citológiám. Írt fel hüvelytablettát. utána jobb volt, de sztem most megint van valami baci (nem viszket, de túl erős a folyásom). Majd legközelebb megemlítem neki, addíg meg kenegetem kamillával. :P

Ja akartam már előbb is kérdezni: fent van valaki iwiwen?

Kép
móni86
 
 


Sziasztok!

Ma voltam dokinál...nem volt UH,csak sima vizsgálat. UH nekem legközelebb csak a 28.héten lesz. :?
Szóval minden okés,hallgattunk szívhangot,ami megnyugtatott mert mint már írtam a napokban igen passzív Hédi.:( Bár ma már többet mozgott.
Méhszáj 3100-as.... :shock: Kb 36hetes-nek felel meg. :lol: De azt mondta doki ez másodszor szülőknél elfogadható,viszont vigyázzak,ne emeljek... :? Persze Dorkát meg varázsoljam mindig a helyére...
MEgkérdezte tudjuk-e a nemét...mármint,hogy ő megállapította-e:"persze,én tudom" :lol: :lol: De nem tőle. :P
Gratulált a kiscsajhoz.

Visszaolvasok mindjárt csak vágok be egy kis gesztenyét az esti sütéshez.

Lego
Vendég
 


Blongyi, tudom, mi ennek a dokinak a véleménye, ezért is írtam, hogy nem vagy cukorbeteg, de közel vagy hozzá és ha nem méred magad baj lesz, lehet.
Ha most uhun nem látnak semmit, nem lényeg, nem most nagyobbodik meg, és nem is ez a legfontosabb.

Szóval te cukorbeteg-
kevés az inzulinod-
kitől veszed el?
a gyerektől.

Ergo a gyereknek kevesebb lesz, többet kell termelnie, ehheztöbb cukor kell, amit tőled vesz el, de neked a több inzulin miatt több cukor kell, ha a gyerek elveszi, még veszel magadhoz....ésígy tovább.
aztán gyerek megszületkik-
gyereknek magas az inzulinja, magas a cukra, pedig már nem kap utánpótlást.....Alapból cukrosan születik.
Na lebutítva ez történik.

Ha kevés a cukrod, akkor a gyerekednek is kevesebb cukra lesz, kapni fog születése utná cukrot.
De ez nem gond.
A magas cukor viszont igen, ettől megnő a gyerek az utolsó hetekben, megnőnnek a szerei, nagybaba lesz, akár légzési elégtelenséggel születik, de minimum cukorbeteg lesz.

Tehát, Blongyi, most komolyan, ne álltasd magad azzal, hogy épp, hogy lecsúsztál, írtam, nem az a lényeg, magas, nagyon magas az éhomid is!!!Ez nekem étkezési érték!!!Alapból 3,5-4 között kéne lennie egy egészséges terhesnek az éhomi cukrának!!!!

vegyél mérőt, mérd magad, gyógyitárban kapható 10 rugóért, ott megkéred őket, rakájlk össze, mert nem egyszerű beállítani, de ez a legjobb fajta.

És igen, semmi kenyér, liszt, cukor, só, tészta, rizs....csak barna, de aki arra is magas cukrod mutat, akkor pászka, vagy diabos kenyér max 30gr ch tartalommal/100 gramm.
Vendég
 


Sziasztok!

Itt a nap vége, végre lett egy kis időm.

Étkezés:
-reggelire általában péksütit vagy gyüm.joghurtot eszek,mert az kívánom és inkább reggel "bűnözök" mint este tegyem ezt :)
-ebédre normálisat eszek, főzelék vagy vmi sovány husi rízzsel, zöldséggel
-vacsi: joghurt, kefír, néha pirítós, tojás, gyümölcs de ha nagyon nem bírok magammal akkor van, hogy zöldséglevest, főzeléket vagy sovány husit:)


Mi jelentenek ezek az adatok, hogy hanyas méhszája van embernek?
Nekem 21hetesen 2000-est írtak. Az mit jelent?

Munka: bennem túlteng az energia napközben, úgyhogy a munka most nem esik nehezemre. Egyedül a korai ébredések mennek nehezen:)

bingii
 
 


Bingii, pedig óriási tévedés, este inkább lehet bűnözni mint reggel!!!REggel a szervezet még alszik, lassú az inzulintermelés és magas a cukortartalom, aki fogyni akar, reggel kevesebbet kell ennie, aki cukros annak pláne de az egészsgées is egészségesebb marad....

méhszáj érték:3000 a zárt, a 2000 kissé zárt, magyarul normális.
Vendég
 


Lafi, ez komoly??

Akkor a Norbi up date dolga is hülyeség?? Én anno fogytam vele pedig....

Honnan tudsz amúgy ennyi mindent? Irigyellek :) Olyan jó lenne mindent tudni :)

bingii
 
 


Komoly!!!!Minden "módszer" hülyeség, a tested tudja, mi jó és mi nem, na a reggeli zaba nem jó, a barna kenyér sem jó, ha valaki rosszul emészti....
honnan....
Hm. Nekem a betegségem miatt spec diétát kellett, kell ma is tartanom....ezért.Orvosi diéta alapján.
Vendég
 


[quote="bingii"]L írta:bingiiafi, ez komoly??

Akkor a Norbi up date dolga is hülyeség?? Én anno fogytam vele pedig....

Honnan tudsz amúgy ennyi mindent? Irigyellek :) Olyan jó lenne mindent tudni :)


Én is fogytam a norbis diétával. Most is tartom, és 4 kiló mínuszban vagyok. Én 93 kilóval kezdtem a terhességet, nekem van miből leadnom. Iszonyú nagy a pocakom, de a fenekemen, meg a combomon lötyög a gatya. És még nem is vettem kiasmamanacit, a régit hordom. Mindenkinek más diéta válik be, csak a csodabogyók nem jók semmire.

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Méhszáj értékek:
első szám a hossza,ha 2es,akkor megrövidült,de még jó
második-harmadik-negyedik szám az a z állapota kívülről befelé haladva-azaz,ha 3100,akkor külső 1 ujjnyira nyitva,középső,belső zárt.És így tovább...
Vendég
 


Halihó!

Lafi: írtammár az első hozzászólásban is, hogy jobb félnem,mint megijednem.Én is végig olvastam a terheségi cukiról írt leírásokat, tudom mi a pálya. Továbbá a doki is mondta,hogy kevesebb CH-t fogyasszak. (Csak el ne felejtsem a cukimérő nevét) Nemtudom,hogy jó-e előveszem Atkins-papa könyvét, abban vannak mintaétrendek különböző grammos CH-s kajákra.
Egyébként meg engem is meglepett a dolog, mert a terhesség elején 3,7-es volt az éhgyomri.
Amúgy m eg már annyira piszokságnak tartom,hogy minden sz@r engem talál meg. Elég volt nekem a lepénybiosziát végig szenvedni. :evil:
Jövő héten elmegyünk Balaton környékére, a szállodákban eléggé jó a választék, majd eszem csírákat :lol:
Vendég
 


Nah, ma is tanultam vmi újat:) Köszi csajok :) :) :)

bingii
 
 


:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég
 


Na, most mi van csajok? :oops: :roll:
Vendég
 


Most nézek vissza,és szerintem a hozzászólások öszekeverednek. :roll:
Egyébként meg úgy látom,hogy a normál hüvelyi szülést egyre inkább elfelejthetem :evil: Igaz,hogy nagyon megszenvedtem a Vinivel, de sokkal jobb volt, a császár meg csak egy hasi műtét :roll:
Vendég
 


Blongyi, csak segíteni akarok, mert nekem annyira szar érzés, hogy magas vérnyomi, cukor már 13 hete....
Atkins jó lesz, csak a 150 gramm cht edd meg egy nap!Annyi kell a gyereknek minimum.És engem is, minden szar megtalál, kedden ezen borultam ki....Egy cipöben járunk, csak cukor terén én előrább.
Dchont!!!!!!!!!!!
Vendég
 


Ja és nekem is csaszi lesz, cukor és nyomi együtt sokkkk....... :cry:
Vendég
 


Tudom Lafi ,hogy segíteni akarsz, valószínű most kezdek kiborulni :twisted:
Basszus, nagyon nem akarok császárt! Már ezzel a nyomi CH-val is kiegyezek (nem tehetek mást, ugye),csak legyen normális a szülés.
Vendég
 


Blongyi, ki ne borulj itten nekem, mrt elverem a segged!!!!!!!!! :wink: Nyugi, abban kell bízni, hogy nem lesz csaszi, én azzal nyugtatom magam, hogy rendben leszek, de ha mégis erre kerül a sor, akkor tudom,hogy jót akarnak, nem akarnak kockáztatni. Nyugtasd magad!!!!!!!!!CSAk POZITVAN!!!
És szépen diétázz, én is azt teszem, hogy ne adjak esélyt a csaszinak csak ha olyan körülmény áll fenn, de akor is tudom, hogy mindnet megtettem....
Vendég
 


Mese nincs! Ez lesz :( Majd túljutok ám az elkeseredésen, aztán be happy leszek :lol:
Neked konkrétan mondta a dokid a csaszit? Én még erről nem kérdeztem az enyémet.
Vendég
 


Na sikerült visszaolvasnom. :P

A kajával kapcsolatban. Én áétalában délben eszem először. Mrtrhogy akkor kelek fel. :P Totál nincs rendszeres étkezésem. Azt eszem amit anyu főzött (ha épp ízlik). Ja és hetente egyszer pizza (4sajtos). Nyami! Amit rendszeresen eszek az a gyümi. Meg a kinder tejszelet. abból akármennyit megbírok enni. Meg én sajna imádom a tésztákat, meg a sült krumplit. Na meg a csoki. :lol: És leves minden mennyiségben.

De anyumék örülnek hogy legalább eszem. Így sem viszem túlzásba. Még mindíg csak 58 kg vagyok. a kismamagatya amit vettem még mindíg lötyög. Övvel hordom. :P

A császárról: én múltkor olvastam egy cikket az előnyeiről meg a hátrányairól. Arra jutottam hogy ha császár, akkor már előre tudják, hogy az lesz, mert akkor bikinivonal vágás van és nem altatnak, szóval láthatom a babám, mikor megszületik. De nekem ez eddíg nem merült fel.

Kép
móni86
 
 


Blongyi, a cukor miatt mondta, a vérnyomit nem tudja, azt hétfőn mondom el neki....
Vendég
 


Ez nem az én napom....:(:(:(:(:(:(:( pedig olyan jól indult...

Jó éjt mindenkinek
Vendég
 


Lego! Miért is nem a te napod?

Kiváncsi leszek a méhszájamra, Botival a 26. héten kezdtem nyílni, az utolsó 2 hétben 1111-gyel mászkáltam, magyarul mindenütt nyivta voltam 1 ujjnyira aztán mégis túlhordtam 5 nappal (ez biztos, nem elszámolható plusz a bébin is látszott). szóval elvileg nem jelent semmit a nyílogatás, de hát biztosan egyedi. azt tudom, hogy a belső (az utolsó számjegy) az baj ha korán kinyílik mert akkor fertőzésveszély áll fenn, mivel nyitva a kapu totál.
Sajna muszáj emelgetnem Botost, pl ma fürdés után egyszerűen nem volt hajlandó lábon jönni, sőt mászni sem, egyszerűen sírt csalódottságában, hogy nem kézben viszem ki ahogyan szoktam. Nem tudom mi lesz így :? . A járás dolgot is elkezdjük picit erőltetni nála mert 15 hós volt nemrég és május óta ugyanott tartunk járás fronton, esze ágában nincsen önállósítani magát. Hátha ráérez erre is mint a cumisüvegre, amivel szintén vita volt két napig, ma meg már tök egyedül ellátja magát és még boldog is tőle.

A cukromra kiváncsi leszek! Én aztán nyomom a CH-t ezerrel, nekem aztán igazi csapás és kihívás lenne ha diétáznom kéne! Mondjuk az egyik legjobb baránőm cukros legalább lesz szakember mellettem (klubot is vezet).

Kép
Kép
normajeane
 
 


Lego, mi a baj??????????
Vendég
 


lego remélem holnap megtudjuk mi a baj. És ugye nem nagy?

Norma, azért vigyázz magadra! Persze gondolom egy lurkó mellett nem könnyű, csakhát nehogy baja legyen a kistesónak. Megnézegettem a képeidet. Naggyon édes Boti. :lol:

Kép
móni86
 
 


Sziasztok!
Koszi csajok mindenkinek.Nagyon aranyosak vagytok.Szepek a pociaitok meg a babak is.Puszi

Kép

Kép
marcsitita
 
 


Ezt a méhszáj dolgot nem értem. Nekem még a vajúdás alatt sem akart kinyílni, azért húzódott el mindegyik egy csomó idejig. Hiába volta 5 perces, erős fájásaim, nem nyílott a méhszájam. :shock:

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Helloka!
Lányok! Azt mivel mérik,hogy méhszáj mennyire van nyitva? Múlt csütörtökön voltam dokinál, megvizsgált, csak ennyit mondott: " Óóóó, ez nagyon jó! Minden rendben" Gondolom,hogy akkor még zárva vagyok :roll:
Megyünk medencés helyre pihizni, kikérdeztem,hogy mit kell tennem. Azt mondta,hogy nincsen különösebb teendőm, ha valami víszketést vagy folyást észlelek, akkor Canesten kúp.

Lafi: a cukor az miért ok a csaszira? Nem tudom :oops: Az életmentő dolgokról tudok, meg ha valakinek nagy dioptriás a szeme, visszérek, de a cukrot nem tudom.
Vendég
 


Blongyi
A barátnőm is terhességi cukros (november 4-re van kiírva), de szó sem esett arról, hogy császároznák! Úgy kezdődött, hogy a terhelésest megismételték, az rosszabb lett, mint az előző, utána egy egész napost néztek 2 óránként szúrták az ujját, közben tartania kellett a szigorú diétát, ha jól emlékszem 500 szénhidrátost. Napi 5x kell ennie, de minden méricskél, számol, nagyon sajnálom, szegényt. Azzal biztatom, hogy nemsokára vége! Szóval, császárról szó sincs - legalább is eddig!
Nekem meg 4,5 és 6,5 dioptriás a szemem, nálam sincs szó császárról, Renátót is rendesen szültem, vagy lehet, hogy ez nem elég sok.

Személy szerint örülnék a császárnak. Amilyen kínokat éltem át a Renátóval 3 napon keresztül, köszönöm szépen még egyszer nem kérek belőle. Inkább császározzanak, érzéstelenítés, a babának sem kell erőlködni, legfeljebb fáj a hasam utána, de tudok ülni a seggemen, nem úgy mint a rendes szülés után. De ez csak az én véleményem. A császárosok biztos máshogy gondolják, de csak azért, mert még nem szültek rendesen. Az tud erről igazán nyilatkozni, akinek már mindkettőben volt része.
Szerintem nincs mitől tartanod, ha nem indokolt, nem császároznak, mert sokba kerül a kórháznak.

Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?