Új privát üzeneted érkezett!

Indi, szenzációs az a fotó :D ! És nem mellesleg jó a cikk is..

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Kikölcsönöztem ma a Cser Ferencné könyvet, amiben poncsó szabásminták vannak. ha érdekel vkit, szívesen elviszem a következő varróasszonyosdira.

KépKép
livus
 
 


Köszönöm szépen, a fotót én is kedvelem, a cikkre pedig nagyon büszke vagyok - bár leginkább Orsi érdeme, én csak beleírtam egy kicsit. Remélem, az olvasók kedvet kapnak megismerni a hordozást :)
indianyo
 
 

 
 

Livus! Engem érdekel, bár nem biztos, hogy ott tudok lenni.

hordozo
 
 


Most néztem meg, hogy nekem van saját Cser Ferencné könyvem. Ha valakit érdekel, szombatra ki tudom másolni belőle a pelerines részeket, kb. 6 oldal.
Tényleg, ki jön el? Ha ilyen csuda napsütés lenne a sétán is... :D
Tegnap hívtam az egyik szomszéd kismamát is, pont akkor néztem ki, amikor indultak a kisfiával, és kötözgette a gyereket magára. Kérdeztem, milyen kendője van (Bóbita :( , de azt mondta, szereti, mert vékony), járt-e tanfolyamra (igen, TNÉvához), tud-e a sétáról. Nem tudott. Amikor elmondtam neki, nagyon lelkes lett, talán jön.
Mi szeretnénk menni, bár nem tudom, mennyit tudom vinni a kicsit a pocakban levőtől. És muszáj lenne találkoznom Ágival, péntek óta elfelejtettem a dupla csípőre kötést... :oops:
Üdv
Nuska
nuska1
 
 


Rájöttem, hogy elég nagy butaság volt éppen a séta kiötlőitől és megszervezőitől kérdeznem, hogy ki jön el... :)
Nuska
nuska1
 
 


Tegnap még szebb időt ígértek szombatra, mint tegnapelőtt! Egyre jobb!!!! :)

KépKép
livus
 
 


Hol van a cikk mega foto? :oops:
saara
 
 



KépKép
livus
 
 


Sziasztok,
3 napja találtam rá a témára, 3 napja olvasom egyfolytában a bejegyzéseket, belinkelt honlapokat tanulmányozok, kezdek kimerülni... Bár 2 gyermekem van, a hordozásra csak a másodiknál éreztem rá, aki 4,5 hónapos. Persze nem voltam "szűz" a témában a kommentek olvasása előtt sem, de mivel annyi infot gyűjtöttem be, hogy még világosabban lássak, úgy érzem, legalábbis elméletben, már középhaladó vagyok. Hadd osszam meg Veletek röviden tapasztalataimat a hordozással kapcsolatban: Amikor még nem született meg kislányom, vettem a bababörzén egy kendőt, amit kis túlzással máig nézegetek. Jó, néhányszor kísérleteztem vele, de teljesen biztos vagyok benne, hogy nem az én világom. Ezen kívül van egy babybjörn kengurum, amit Ti nem említettetek, pedig úgy tudom ,az is biztosítja a terpesztartást. Eddig kifelé nézve is vittem néha a bébit, de a fórum hatására ezt már nem teszem. Nemrég vettem egy babaslinget, ami gyönyörű és minőségi anyagból van, de mivel egyoldalas, a pántja, bármilyen párnázott is, felcsúszik a nyakam oldalába, és nyomja. Szerintem kicsit nagyobb gyerekre lesz jó, bár ebben is kitűnően alszik. De most! A fórumban szereplő egyik linkről eljutottam a Tragezauber.de lapra, és mivel tudok németül, mindent végigolvastam (meg szinte minden más, idevágó német és angol oldalt, hogy tisztán lássak). Arra jutottam, hogy fogok rendelni egy "Baby Hawk Mei Tai"-t, mivel szeretnék háton is hordozni. Lívia honlapját is tanulmányoztam, de tőle még nem kaptam választ a kötős kenguruval kapcsolatban. Egyelőre ennyi. Köszönöm a figyelmeteket! Orsi
kamcsatka
 
 


Orsi!
Hol laksz? Nem tudsz eljönni szombaton a hordozós napra?
Ott aztán lesz minden! LEgalábbis reméljük tobzódni fogunk a szebbnél szebb, jobbnál jobb hordozókban! :)

Itt a link, ha esetleg még ezt nem olvastad:
http://www.hordozas.naplopok.hu

KépKép
livus
 
 


Livus, köszi :)! A kép szenzacios :D

Férj dolgozik szombaton ugyhogy épitkezös program ugrik és tudunk menni mi is a sétara 8) ! Kis örökmozgom van (vagy csak irjam azt, h 2 éves :lol:), nem biztos, h végig megmarad a kendöben, ezért azon filozom, h babakocsit is viszek. Ebben az esetben tudnatok segiteni cipelni, ha kell?? (pl. földalatti lépcsönél :roll:)

Orsi, üdv itt :)

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sara :) sok kezünk van, hozd a kocsit bátran :)
indianyo
 
 


Köszönöm a kedves fogadtatást! A hordozós napról már tudtam a fórum megtalálása előtt, de sajnos nem sok esélyem van rá: a fiam focimeccsére kell kilátogatnom, amit szívesen teszek, de most kicsit sok lett a program, nehéz választani. Amúgy budaörsi vagyok. És megrendeltem a Mei Tait, nem lesz olcsó mulatság, de reménykedem, hogy megéri az árát. A német terjesztő nagyon közvetlenül, kedvesen reagált az emailemre. A gondom az volt, és még mindig az, hogy hogy kell fizetni... Jó éjt.
kamcsatka
 
 


Sziasztok!

Ma olyan jó napom volt, először vittem Bercit háton az utcán, és nem volt semmi gond! :) Mondjuk erre rásegítettem azzal, hogy nagyon álmos volt már, ekkor jól megszoptattam, nem hagytam elaludni, felöltöztettem gyorsan a másik kettőt, és már mentünk is. Először nézelődött, majd 10 perc után elaludt, és végig aludt 1 órán keresztül. :) Jól megnéztek minket, pici gyerek a hátamon, a középső babakocsiban (én nála csigább gyereket még életemben nem láttam, lehetetlen bárhová úgy eljutni, hogy gyalog, vagy akár motorral jön :roll: ), a nagy (nagy, hihi, most múlt 4 éves) meg futókerékpárral. :D És Berci akkor sem sírt, amikor felébredt, pedig eddig mindig ezt tette, amikor a hátamon aludt el (eddig ugye csak itthon gyakoroltunk). Szóval nagyszerű élmény volt! :D Most már csak azon filózom, hogy melyik hordozóban vigyem szombaton... :)

Zsizsa
zsizsa
 
 


Zsizsa: kíváncsi vagyok, ez a "felöltöztettem a másik kettőt" mennyi időt vett igénybe... :wink:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


[quote="kamcsatka"] írta:kamcsatkas megrendeltem a Mei Tait, nem lesz olcsó mulatság, de reménykedem, hogy megéri az árát.


Üdv itt, Kamcsatka!
Nekünk is van egy Mei Tai és nagyon megérte!
:D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Sziasztok! A hordozós nap kapcsán elgondolkodtam kicsit... Némileg megkönnyebbültem, hogy nem tudok résztvenni. Az ok egyszerű: utálok szerepelni és nem vagyok úttörő típus. Érdekes, hogy az ösztöneim, ha későn is, de megsúgták, hogy a babát hordozni kell (azóta nem izgulok, hogy nyugtalan lesz-e, mert tudom, hogy ha a közelemben van, elmúlik a bajocska), amennyit csak lehet, vagyis amennyit ő szeretne, és én bírom. De nem szeretem, ha csodabogárnak néznek, mert én a hordozásban, bár más példa volt előttem, semmi extrát nem látok, egyszerűen természetes. Zavar, hogy e mellett fel kell lépni, és kampányolni kell. Miért nem egyértelmű ez? Nem vagyok egy elveiért keményen kiálló típus, részben gyávaságból, részben azért, mert tudom, hogy meggyőzhető vagyok, mint most is ebben a témában, rengeteget olvastam, és közben folyamatosan változot a véleményem. Nem, még most sem gondolom, hogy a babkocsi az ördögtől való, néha jól jön az is. Évek óta vonzódom a bio ételekhez és életmódhoz, de mivel nehezen elérhető, ezért csak életem egy-egy részletében kapnak helyet. Tetszik a continuum elmélet, de kicsit túlmisztifikáltnak tartom, sok mindent úgy csinálunk az itt fórumozókkal együtt ösztönből, ahogy le van írva. Utolsó példa az "úttörő-elv"-hez: Itthon nem mertem volna megtenni, amit most pár napos ausztriai nyaralásunk során teljes természetességgel tettem meg: bababarát panzióban laktunk (megint csak semmi extra, az osztrákok szeretik a gyerekeket), babás fürdőben töltöttük a napot (nem volt 45 perc 3.600 Ft, nem kell úszósapka, bár van babamedence, de mivel abba a szülők is bemennek... mit jelent hát itthon a babaúszás??? Mi ott is azt csináltuk), görkoriztunk a futóbabakocsival a kiépített babkocsis-görkoris úton. Mondom, nem éreztem magam hülyén. Itthon viszont nemhogy futóbabakocsival nem merek kimenni az utcára (hova is??), de még a hordozás miatt rámszegeződő tekintetektől is kissé zavarban vagyok. Ezek szerint sokak számára különleges dolog, ha gyereke, családja van az embernek, kivételes bánásmódot igényel. Pedig csak a világ legtermészetesebb dolga :D Nagyon kellemes, bámulásmentes sétát kívánok!!! Orsi
kamcsatka
 
 


kamcsatka: megertelek, a bamulas engem is nagyon zavar, de hidd el itt Angliaban, meg Nemetorszagban is megbamulnak kendovel.
Bar persze nem annyira...

Ami a babybjörn-t illeti szerintem epp, hogy nem biztositja a terpeszt. Azt mondtad tudsz nemetul, hat itt van egy, ket info pont a babybjorn-rol (szerintem eleg az elso postot elolvasni):
http://www.stillen-und-tragen.de/forum/ ... .php?t=582

Azert ne ijedj meg tole, annyira nem veszes. Ezek a nemetek elegge tulozni szoktak szerintem.

Zsuzsa
smzsgalf
 
 


Szia smzsgalf! Nos, azt hiszem, ez az egyetlen oldal, ahova még nem jutottam el, köszi. Elolvastam, részben egyetértek. Mégis, a babybjörn mégsem olyan rettenetes, mint ahogy írják, mert a baba, főleg, amíg ilyen kicsi, nem lóg benne, mert nagyon vastagon van párnázva, és a testemhez simul. Én fel is szoktam húzni a lábacskákat, hogy elősegítsem a terpesz-tartást. Az az érv, hogy az ő babája ordított benne, szerintem nem érv. Az enyém szereti és alszik benne. De elfogadom, hogy nem ez a legjobb megoldás. Ezért keresgéltem tovább! Németek okoskák, és megszokták a viszonlyag építő jellegű eszmecserét, és ez így van jól. Sok véleményből lassacskán jó esetben kikristályosodik valami okos. De ennek ellenére nem szeretnék egy 5 méteres anyaggal a testem körül közlekedni, ezért keresgéltem:-) Köszönöm a tippet még egyszer. orsi
kamcsatka
 
 


Milyen "egészséges étkeket" visztek és mennyit?
Én sütök egy tepsinyi tej- és tojásmentes sütit, de nem hiszem, hogy másra is lesz energiám (begyulladt a cicim, hurrá. 14 hónapos negyedik gyerekkel, milyen ez már????). Gondolom, nem minden kaja kell, hoyg közös legyen, lehetnek "saját" szendvicsek is, nem?
h_szilvi
 
 


Találtam egy jó videót a kendőben szoptatásról, íme:
http://www.youtube.com/watch?v=ssgdY_ydpnI
cerceluska
 
 


Á, csinálok kétféle sütit, az 1-tojásos (de a kedvencem) már sül. :D
h_szilvi
 
 


Liv: jöttök végül?
Szilvi: én csokis zabpelyhes kekszet sütöttem. Amennyi belefért a fémdobozba, annyit viszek. :) Szerintem mi is viszünk szendvicset is privátba, a közös piknik gondolom, csak olyan kis csemegézés lesz. :)

KépKép
livus
 
 


Livus: nem... :cry: de nagyon reménykedtem. Egyetlen "vígaszom", hogy mindenki takonykóros, már az apjuk is, ezért van betegség- oka annak, hogy nem megyünk...bár szegény férjem nemrég jött meg Csepelről egyébként (lázasan).

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


:-(
Akkor gyógyuljatok!

KépKép
livus
 
 


Liv, de sajnálom.
h_szilvi
 
 


Áh, én is, de nem is húzom fel magam rajta. Látom, szép időtök lesz, gondoltam, én meg kihasználom, hogy senki nincs, és írok a KKK-be, meg megblogolom ezt a Duggar családot, olyan hihetetlenek! :wink:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Én is takonykóros lettem, ezért nem tudtunk ma menni :(

Hiányoztok pedig nagyon, de otthonról még beláthatatlan ideig nem tudok netezni, mert elköltöztünk (Indi, jól emlékszel :) ) Baba már irányban, remélem, már nincs sok hátra :) bár sajnálom is, hogy vége lesz a pocakos létnek...

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Sziasztok, nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük!

Nyavalyásoknak pedig nagyon gyors jobbulást! (Timónak is zöld jön az orrából. :? Asszem másik bogyóra váltok.)
h_szilvi
 
 


Szilvi, de gyors voltál! :)

Én is köszi mindenkinek, mi is jól éreztük magunkat!

Pindi
pindi
 
 


Sziasztok!

Jó volt találkozni Veletek! Köszönjük!!! :)

Orsi

Ui: Ja és nagyon finik voltak a sütik!
Szilvi! Kéééérek recepteket! :) Köszi
osoa75
 
 


Na milyen volt a seta?
Meseljetek! Fenykepek nem keszultek? Nagyon kivancsi vagyok!

Zsuzsa
smzsgalf
 
 


A mai napon azt a célkitűzést, hogy látványosan jól érezzük magunkat biztosan teljesitettük :) Volt megbámulás, morgó nénike, filmezés, nyárias meleg, hordozásból okosodás, de mindenek előtt jó társaság.
Én személy szerint külön köszönetet mondok annak a néhány lelkes apukának, akit nem riasztott el ez az igen nőies esemény :)

o

jövőre veletek ugyanitt :)
orsko
 
 


Pindi,
jaj, mi miért nem találkoztunk?! :( Na, majd legközelebb.

Orsi,
a recepteket holnap beteszem a receptesbe, jó?

Másikorsi,
morgó nénike? Mesélj! Nálam is, volt, de már hazafelé, amikor szépen toltam a babakocsiban a kidöglött Abigélt (Timó Theo-n) és ő Szépművészeti előtt bámészkodva elémlépett és a cipőjének ment a kocsi... Húúúúúú, micsoda borzalom! :p :lol:

Szerintem az apukák is jól érezték magukat!

Zsuzsa,
mi vittünk fényképezőt, de elő sem vettük. :? Bánom is, tul.képpen.


Jövőre is lesz? :)
h_szilvi
 
 


Szilvi, találkoztunk! :) (Sírós baba a földalattin, rémlik?)
De ha minden igaz, jövünk kedden...

Pindi
pindi
 
 


Lányok, köszi mindenkinek! Olyan jó nap volt!
Ki is purcantunk rendesen (persze ne panaszkodjon, aki este 6-ig flangál az Andrássyn :lol: )

Képzeljétek, az egyik legnagyobb sikert délután arattuk az Andrássyn. Miután tisztba raktuk és megszoptattuk a gyerekeket a T-mobil sátornál :) elkezdtük a hátunkra kötözni őket. És olyan muris volt, mert mire felvettem Bobót, és megfordultam, akkor láttam, hogy kábé tizen állnak körülöttünk, és figyelik a hátravételt. :lol: Persze turisták voltak :(

Mégegyszer köszi mindent! Legközelebb is csináljunk talit! :)

Pindi: Sajnálom, hogy csak olyan keveset beszélgettünk, de majd kedden! :)

KépKép
livus
 
 


Hát én csak annyit szeretnék modnani elöljáróban, hogy negyed 8-kor értünk haza :lol:

Szilvi :) ez jó, Pindi kábé 2 méterre ült tőletek :lol:

Én annyira boldog vagyok ettől a mai naptól, az elmúlt napok összes otthonszülős borzalma most eltörpülni látszik, ennyi nagyszerű ember - és az apákokról külön posztot kéne írni !

Na majd írok is egyet, mert tele vagyok élményekkel.

Márti fényképezett, sokat és Tibus is.
indianyo
 
 


Jaj, de irigy vagyok! :wink: Hadd lássak legalább képeket! (Biztos voltatok a tévében is, most bezzeg bánom, hogy nincsen TVnk!!!) :cry:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Sziasztok Lányok

Nagyon jól éreztük magunkat :lol: Jövőre is jövünk, és hozok egy babakocsit a málhának.
:lol:

Indi,

olyan jó, hogy megmutattad a te hordozós módszered. így már újra fel tudom Petit pakolnia hátamra, mert amúgy nem marad meg 10 másodpercig sem egy helyben, hogy fel tudjam szedni az anyagot körülötte. Este már így sétáltunk, és olyan jó érzés volt, hogy megint ilyen szorosan együtt vagyunk.
sz_kata
 
 


Jo volt veletek talalkozni, nagyon jol éreztük magunkat, csupa jo élmény volt ez a mai nap, feltöltödtem jo par napra! :)
Csak azt sajnalom, hogy nem maradtunk egy kicsit tovabb....

Mondjuk hazaértünk és mindketten egyböl elaludtunk :lol:

A szervezö lanyoknak külön köszönet, remélem jövöre is lesz ilyen tényleg!
saara
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1190490721.7768.jpg[/img]

Kép

Kép [/img]

KépKép
livus
 
 


Többen voltunk, mint az alsó képen tűnik. Férjem megszámolta, asszem 70 valamennyi tmondott

KépKép
livus
 
 


Mi is nagyon jól éreztük magunkat a közbeiktatott kényszerszünet után (Nándi nem bírt elaludni a kendőben a sok látnivaló miatt és muszáj volt hazavinnem egy órára anyukámékhoz, mert kimaradt a délelőtti alvása, így végigsírta az Operától az Oktogonig vezető sétát) de utána meg szuper volt, evett földes kukoricát á la Peti, meg kölesgolyót (köszi Livus) úgyhogy már a hozzátápi miatt sem aggódom :)
Nagyon feltöltődtem, jövőre is csináljuk!!
Pindi én is szerettelek volna megismerni :( Na majd kedden..

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Mi is remekül éreztük magunkat, köszönjük az ötletgazdának és a szervezőknek! Livus, a csokis kekszed annyira gyorsan elfogyott, hogy nekünk nem is jutott. Kérném a receptet... :)


Félig off:
A becsületem azt diktálja, hogy szóljak nektek, és ne húzódjak meg azzal, hogy ki tudja, találkozunk-e még veletek. Sajnos a ma esti hajmosásnál tetűt találtam a nagyobbikom hajában :cry: Borzasztóan bánt, nagyon sajnálom, de nem szeretném, hogy ne tudjátok meg. Ha péntek este veszem észre, fájó szívvel, de itthon maradunk...Azért nagyon remélem, hogy közületek SENKI nem tért haza a szép emlékeken kívül egyebekkel is :oops: A leánykám farmernadrágban,fehér hosszú ujjú pólóban és piros nadrágtartóban volt, így talán könnyebb beazonosítani. Ne haragudjatok, úgy szégyellem! Holnap megyek az ügyeletes patikába, és egy hétig kerüljük a játszóteret, itt is szólni fogok a játszótársak szüleinek. Fogalmam sincs, hol szedte össze, mert óvodába még nem jár, de állítólag sokfelé járvány van.


Nuska
nuska1
 
 


Nuska :) Na ezen aztán semmi szégyellnivalód nincs! Majd most jól átvizsgáljuk egymást és kész.
Bárhol, bárkitől összeszedhette, lehet, hgoy épp a földalattin. Semmi gond! :):):)
indianyo
 
 


Livus :) kérdezd meg Tibut, hogy mi az a honlap, ahogy a ketreces képeket felteszik - én nem emlékszem, csak hogy 782-783 a sorszámunk :lol:
indianyo
 
 


Indi, nagyon köszönöm!!! Egészen lenyűgöző volt megtapasztalni, hogy milyen hatalmas derű és életszeretet árad belőled :) Ez írában is érezhető, de nem ennyire. Ezek után elképzelni sem nagyon tudom, milyen voltál az otthonszüléses tragédia előtt...
Livus, a blogodon megtaláltam a csokis keksz receptjét, kimásolom, jövő héten sütünk a lányokkal. Köszönöm neked is!
Nuska
nuska1
 
 


Szilvi,
a morgós nénivel még indulás előtt az Operánál találkoztunk. Végignézett rajtunk, a transzparensen és vmi olyasmit mormogott, hogy mit vagyunk úgy oda magunktól, ők is felnevelték a gyerekeiket, stb...
Hazafelé még összefutottunk a nagyfiaiddal a vonatnál.

Nuska,
nincs ezen szégyelnivaló, a barátnőm gyermekei a játszótéren szedtek össze tetüt.

o
orsko
 
 


Hali!

Mi is nagyon jól éreztük magunkat! :) És jövőre is megyünk, és akkor majd viszem a nagyokat is! :)

Kár, hogy korán el kellett jönnünk anyu szülinapja miatt, de azért az is jó volt :wink: (ma egész nap csak sütit ettem :oops: )!

Jaj, nagyon szeretnék menni kedden, majd holnap kiderül, hogy tudok-e.

Nuska,
semmi gond, a tetűt bárhol összeszedheti az ember gyereke, olyan ez, mint a takony, csak jóval nehezebb észrevenni. Szóval ne érezd rosszul magad!

Zsizsa
zsizsa
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?