Sziasztok!
Elkezdett görcsölgetni a jobb lábam éjszakánként, és már most keményedik is a hasam. Nagyon kellemetlen, később a többség tapasztalni fogja
.
Jim, sajnálom, hogy ennyi bajod akad, pont most, amikor a legtöbb nyugalom kellene
.
Mni, én az Eleviten kívül Magne B6-ot eszem, a hasgörcsölés miatt kell, ha Te nem görcsölsz, akkor nem feltétlenül kell, valamint a lábam görcsölése miatt kalciumot kezdek el szedni.
Eszter,
*ágynemű szerintem sem kell, jobb a hálózsák és egy-két kisebb pléd. Egy otthonra, egy a babakocsiba.
*Pólya sem kell, szerintem.
*A fürdőlepedő és kifogók helyett jobb a kapucnis babatörülköző. Kettő elég, hogy felváltva moshasd őket. A 80*80-ast hamar kinövik, jobb nagyobb.
*Az autósülésben jól lehet hordozni a babát, így a mózes és egyéb hordozók nem kellenek.
*Pelenkázó táska (amiben pelenkázólap is van) helyett kényelmesebb bármilyen hátizsák, és a DM-ben lehet kapni kihajtogatható, eldobható papír pelenkázó-alátétet, az praktikus.
*Orrszívó: a kézi semmit nem ér, vagy porszívósat vagy csapra szerelhetőt kell venni (ez kevésbé ijesztő, mivel csöndesebb), esetleg valami tuti elektromosat, de abból sem mind szív rendesen állítólag.
*Lázmérő bármilyen jó eleinte, mert akkor popsiban érdemes mérni, bár ez esetben is jobb, ha minél gyorsabb... Kb. 8 hónapos kortól lehetetlen a popsiban mérni, ha nem ketten fogjátok le, úgy rúgkapál, a hónaljban mérés kivitelezhetetlen, úgyhogy előbb-utóbb egy homlok- és fülhőmérőbe be kell ruházni (legalábbis minden barátnőm is így járt
).
* A fürdővíz-hőmérők nagy része megbízhatatlan, meg kell mérni más eszközökkel is egy párszor, hogy tudd, hogy mennyivel mér arrébb a tényleges hőfokhoz képest.
* Kocsicipő fölösleges, amíg pléddel takargatod a lábát. Nekünk csak dísznek volt, mert amíg nem járt, addig nyáron is csak egy kis zokni volt rajta a babakocsiban.
* Olyan előkét érdemes venni, aminek legalább a hátulja műanyag, különben átázik, és a ruháját is mosni kell.
A babaetetés dologban én úgy vagyok, hogy ha tudsz szoptatni gond nélkül, akkor pár hónapig semmi nem kell. Mellszívó sem, mert beáll a kereslet és a kínálat. Néha egy picit kell csak kifejni amiatt, hogy a mami melle ne feszüljön annyira, és nehogy begyulladjon, de ez kézzel is megy.
*Jobb a szoptatás szempontjából, ha nincs egyáltalán semmilyen cumija sem. Ha valamit mégis kell adni neki, akkor kiskanállal teljesen megoldható, azonnal megtanulják, hogy hogy kell leszűrcsölni. Aki nem akar felkelni éjszaka, hanem a párjára bíz egy-két etetést, vagy a munka miatt rá van utalva, annál persze más a helyzet, illetve lesz köztünk egy-két peches anyuka, akinek begyullad a melle. Ilyenkor a baba tudja legjobban kiszívni, de ha hajlamos rá az ember, akkor jól jön a mellszívó, mert mi van, ha nem éhes a gyerek?
Én a mázlisták közé tartoztam, akinek egy-két hirtelen tejmennyiség-visszaesésen kívül semmi szoptatási problémája nem volt, így itt állnak még most is a felhasználatlan holmik. Szóval ha valaki szeretne egy AVENT Isis kézi mellszívót (összesen egy hétig volt próbálgatva, de nem volt szükségem a fejésre) az összes alkatrészével együtt (két 125 milis cumisüveg a legkisebb cumival -csak az egyik üveg volt használva, ami alapból hozzá van csatlakoztatva a szívóhoz, a cumik természetesen nem-, szelepek, kupakok, cumosüvegtalpak, és egyéb kütyük eredeti dobozban), plusz egy bontatlan Avent üvegmosókefét, az szóljon. 10 eFt-ot gondolok értük (olyan 15 a boltban).
Nekem egyedül a melltartóbetét kellett a szoptatási dolgokból, abból a Chicco jött be, mert majdnem mind átázik - tök ciki, amikor folt lesz a pólón...
-, az Avent pedig sokkal kényelmetlenebb volt, és csúszkált, ezen meg van egy kis ragadós felület, és valami zselévé alakítja a folyadékot, így nem ázik fel a mell és nem érződik, hogy álandóan valami nedves dolog van rajtad. Sajna nem olcsó, de néha akciózzák, plusz a nagyobb kiszerelés arányiban olcsóbb. De ebbe is csak akkor érdemes beruházni, ha már kiderült, hogy igenis szivárog az ember melle, addig meg megteszi a legolcsóbb is a kórházba.
Hú, bocs, ha ilyen részletesen nem voltatok kíváncsiak a tapasztalataimra
!