Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Jutta
Láttam a Porontyon, hogy jól beleástad magad... :wink: Látom tudsz harcolni az igazadért...ez tök jó. Én soha nem leszek ilyen...illetve...ki tudja :?

Most már tényleg megyek, mert öt előtt keltem, azóta nem sokat pihentem...

Jó éjszakát!

Holnap jobb nap lesz!!!

marek

Na hello!
Jutta, hát harcos egy amazon vagy! De hogy kerültél Te a Porontyra? Meg mennyit lógtok Ti a neten? :lol: És bocs, a statisztikához hozzátenném: ugye tudod, h pl. én is statisztika vagyok. A terhességi diabétesznél. És a valósággal köszönő viszonyban sincs! Szal, azért ennyire nem kéne komolyan venni a statisztikákat! Én magam is szoktam ilyeneket "gyártani", de sokat nem adnék érte/rá!
De azért tudd, h egyoldalon állunk, csak gondoltam, leírom!
Én is húzok szunyálni...
Jóccaka!
Holnap délután valamikor!

Kép
ermoni

Lebuktam... :wink:

De én megnyugodtam tőle... mármint attól, hogy elolvastam a statisztikákat és abba kapaszodhatom, hogy egy komplikáció mentes kórházi szülés az igencsak biztonságos... mégha mondjuk feleslegesen gátatmetszenek, vagy császároznak vagy bánom is én... csak mindketten legyünk jól a végén, ez a lényeg!

Jutta

KépKép
jutta

Móni a statisztika levonásánál a súlyos koraszülöttek voltak amit nagy és világhírű statisztikusként :wink: levontam az adatból... az meg nem annyira szubjektív dolog...

Jutta

KépKép
jutta

Jutta! Én is egy konkrétum vagyok egy statisztikában... a cukrosban...csak kérdés, h valós-e az én adatom ott? :wink: Én csak erre utaltam! :roll:
És mindig lebuksz, ha hűtlenkedsz! :lol: :lol: :lol:
Na, és továbbra is egyoldalon állunk! A biztonság mindenekelőtt! (Én miért vetem magam önként és dalolva egy hasiműtétnek? Mert nem kockáztatok! Egy egészséges, szép kis Jankával szeretnék hazajönni a kórházból! Én meg majd regenerálódom! :wink: )
Na, tényleg el!
Nyugodt éjszakát, szép álmokat mamáknak, babáknak, nagyobb babáknak!

Kép
ermoni

Jó reggelt!!
Jaj de pocsék éjszakám volt! Minden sz*rt összeálmodtam, meg a hasam is fájt mint az állat, de a hidegfront csak jóslófájásokra volt elég. Nem is baj, hiszen én még mindig csak 36 hetes vagyok.

Nálatok mit alkotott a front?

Én most azt hiszem, hogy visszabújok az ágyba, hátha tudnék még egy kicsit aludni.

marek

Marek, nekem a hidegfront most perszemeg se kottyant... :shock: :shock:

Alukálj még, lehet én is azt teszem, de a párommal felkeltem reggelizni.

Móni, tudom hogy te is biztonságpárti vagy, és szerintem téged a saját családod és ismerőseid (értsd orvos része) szekálnának a világból ki ha nem így gondolkoznál! :wink:

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Hajrrrááá. :D :D :D már a finisben van mindenki. :)

hoztam 2 mai képet a dagiról :)

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Timi!
Most kivéletesen én voltam nyűgösebb. Főleg, hogy egész nap dolgozgatok és semmi eredménye estére.
Manónak most az elalvással van gond. De, ha egyszer beájul, utána nem kel fel egy darabig. Éjszaka is max 1x kér egy kis vizet. Bolt :D Nekünk is volt már húzós helyzetünk. De csak akkor, ha hárman mentünk, ha külön-külön megyünk a gyerekekkel akkor nincs gond. Gondolom egy kiscsajjal sokkal nehezebb. Akaratosabbak. Ráadásul most még nehezebb is neked, mert a pocaktól már nem olyan könnyű sprintelni utánuk.
Gymorégés előfordult eddig is, de most nagyon intezíven jött, brrr...

Jutta!
Otthonszülés: Tényleg felesleges idegeskedés ezzel foglalkozni. Állítólag nyíregyi a nő. :( Annyira nem rossz a kórházi helyzet m.o-on, hogy nem bírná ki az anyuka azt a pár napot bent. Na meg annak jó otthon szülni, akinek hipp-hopp kint a gyerek. Ezt viszont nem lehet tudni előre. :?

Móni!
Kerülendő kaják azok amit Timi írt. Vannak olyanok, akiknek nem okoz gondot, de azért első időben kerülendő a pufasztó ételek. Na és kisérletezni kell velük.
Kaja: Nálam anyu próbált ligth-os, diétás kaját csinálni, hogy a szervezetem megerősödjön, ne egyből kapjon mindent egyszere. Olyasmi kaját kaptam mint aki epe műtét után kaphat. Vagy pl. amit nektek kellett most betartani. Kevés fűszer, só.
Gyenge pipi husi leves. Rengeteg köménymagleves, tejserkentésre. A diétás ételt pár hétig húztam, mikor "rájöttem" jobb a sós étel. Na és az étcsoki, azt hiszem itt rontottam el. :D itt indultak meg a kilók. :?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Rita!
Nagyon aranyos a kishölgy. :D Kisducika
Manó is itt áll és vigyorog mint egy vadalma, hogy Tesó. :D
Mivel puci a baba, egyből hozta az új csúszásgátlóját, hogy majd ezzel fognak fürödni a Tesóval. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Eddig csak az "István kórházi élmények" topikba irogattam, mert ott fogok szülni, az ottani tapasztalok érdekeltek. Most bekukkantottam a velem kb. egyidős várandósokhoz is. :) Én most péntekre vagyok kiírva, az érdekel, hogy mit jelent szerintetek, ha nagyon feszülök alul, baromira rossz járkálni, álldogálni, de éjjel sem tudtam már egyik oldalamon sem feküdni. Kicsit lejebb kúszott a kisfiam? Van valakinek hasonló tapasztalata? Görcsölni nem görcsölök egyáltalán..

KépKép
becka

Sziasztok!

Gabcii!
Köszi a gyogyi tippet. Az ismerősöm is ezt ajánlotta. Ma el is küldöm Apát vásárolni, bár biztos cikinek fogja érezni. :D
Nekem átküldheted a számod, Ha mindneki egyszere lesz bent, legalább Te leszel a hírhozó. :D Köszi előre is.

Becka!
Ezeket még csak most kezdted érezni? Szerencsés vagy. Nem tudok mit írni, mindenkinek máshogy indul a szülés. :wink:

Többiek, merre vagytok? Míg Manó ebédel, lett volna egy kis időm...:D

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Megint kómás vagyok.... :roll:
Én annyit birok aludni....

Rita, húha!! Asszem az étvágyával nem lehet gond! :lol: :lol:
Gyönyörű kis husi-musi!!

Kerülendő kajákat most jegyzetelgetem.. akkor mit lehet enni?? Vmi hiperegészséges husi, némi savanyított tejtermékkel? Merhát krumpit, riszt azt lehet, meg tésztát is, csakhát a hátsó felemnek nem tesz jót!! Milyen lightosabb köretet tudtok?

Becka, üdv itt! Én még nem szültem (első baba) így nem tudom a jeleket, de szerintem lassan minden változás gyanús... :wink:
Ha a hasad is lentebb szállt, akkor barátnőim szerint 3-4 napon belül jön a gyerek... No én magamról nem tudom megállapítani, hogy lentebb szállt -e... asszem nagyon béna vagyok ebben... :oops: :oops:

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!
Hát én viszonylag jól aludtam, nem is értem miért? :roll:
Köszi Jolka a tippeket kaja-ügyben! De engem nyugodtan fáraszthatsz részletekkel is, mert ez így nekem túl nagyvonalú! És anyám amúgy is fáraszt, h csináljak listát, majd ő meg főzi!
Jutta, mélységesen igazad van: a család kicsinálna, ha én csak egy kicsit is könnyelműsködnék!
Marek, még mindig alszol?
Rita! Gömböc-Lala nem semmi! Ezt a pocakot, meg hurkás combokat! Zabálnivaló!
Jolka, Manó már nagyon várja Ákos tesót, úgy látom!
Timi! Hol vagy?
Hajni? :roll: Csak nem szülsz? :shock:
Ciripke? :roll:
Na megyek vasalok! Olyan rég vasaltam már... :roll: :?

Kép
ermoni

Becka! Én nem tudok neked mit írni! Mert sztem nekem még semmi igazi jósló-fájás félém sem volt! Görcsölni se nagyon görcsöltem... Keményedni szoktam, amióta nem szedem a magnéziumot! De én tapasztalatlan vagyok, tőlem okosabb nem leszel! :oops: Sajna!

Kép
ermoni

Sziasztok!

Becka üdv itt nálunk!
Gyere olyan gyakran, amilyen gyakran csak tudsz!
Hát, 39+5 naposan, nem mondok újat ugye, hogy bár mikor elindulhat a kisfiad?! :lol:
Valszeg, beilleszkedett már a szülőcsatornába, azért érzel feszülést, mert nagyon lent van már. (én, mint nagy szakértő, egyszer szültem csak. Vannak itt nálam, sokkal tapasztaltabb anyukák is ám :wink: :lol: )
Jolka: elküldtem a privit.
És, örülök, hogy segítettem. Reméljük szülés után nem lesz annyira gáz a helyzet nálad altájon, mint nekem volt :oops:
Rita: nagyon édes a kis tokaberci Lala :lol:

Az éjszakánk viszonylag jól telt, de nem aludtam vmi pihentetően.
Nyom az idő engem is asszem.
Ádit sem tudtam bent tartani a kiságyában, mert sikitozott, hogy ki akar jönni. Most sem tetszik neki semmi, pedig itt fekszik mellettem a kanapén.
A szoptatás alatt ehető kaják sora, baromi csekély. Mondjuk Ádi a krumplitól, egész nap pukizik, tehát azt is csak mértékkel, pedig imádom.

Hát, én nem tudom, hogy van front vagy nincs, de olyan álmos vagyok. Csak édesbogár nem, tehát nem alszunk akkor.
na, el aztán majd még bekukk!

Andiék mikor jöhetnek haza???

Kép
Kép
gabcii

Csajok!

Hogy hívják az ágy fölé szerelhető, forgó, zenélő istenbizonyt?

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Köszi mindenkinek az üdvözlő szavakat, jövök amikor tudok. Gyanús, hogy hamarosan személyes találkozóm lesz a kisfiammal. :D Nagyon várom a randit!

Tőlem is kérdezgették ismerősök, hogy lentebb van-e a hasam, ezt én sem tudom megállapítani, úgyhogy csípem ezt a kérdést.

Akkor ma nem jövök-megyek, inkább pihenek itthon, hátha nemsokára indulunk.

:wink:

KépKép
becka

Gabcii, nincs különösebb neve: Zenélő, ágyra szerelhető forgó babának. :wink:

KépKép
becka

Gabci
Zenélő körforgóra gondolsz esetleg??? :lol: Látom sikerült képet raknod a vonalzóra, nagyon bírom Ádámkát! Írj sokat, akkor mindig láthatjuk! :lol:

Rita
Behalok a lánykádtól!!!! :lol: Annyira édes!!!!

Becka
Én tiszta tapasztalatlan vagyok, szerintem ha az éjszaka kellős közepén beindul a szülés, akkor még felhívom Timit és megkérdezem, hogy mit gondol menjek, vagy ne menjek :lol: :lol: :lol: De hogy ő most hol lehet???
Hajni is tudna segíteni, de lehet, hogy most mással van elfoglalva??? :roll:

Móni
Csak tizenegyig aludtam, meg ebéd után egy kicsit. De most is tiszta kóma vagyok ettől a hülye időtől...vagy a sok alvástól :roll:

Többen azt látják az arcomon, hogy nemsokára szülök!!! Legyen igazuk, mert sokallom a négy hetet, amit a doki mondott!!!

marek

sziasztok

Marek
hívj nyugodtan ,de nem biztos,hogy jó irányba terelnélek :-)
Majánál tök egyértelmű volt víz el aztán nincs vissza út,de elötte egy jóslófájásom annyi se volt.Most meg fáj itt-ott van hogy órákig aztán elmúlik.Lehet majd én se jókor indulok el a kórházba :-)

tényleg keressek neked körforgót? :wink:

Bírom ezt az arcos témát is,nekem nem változott Majcival se,nem is lassult le a baba.Most épp azt bizonygatták,hogy biztos fiam lesz,mert csak hasra szedtem.hm megkéne mérnem magam,annyira szoros barátságot kötöttem a nutellás üveggel,hogy szerintem tutira híztam

Móni
bandázni jöttek hozzánk délelött meg rakott krumplit csináltam,délutánra is várok látogatót.

fene egye meg most is görcsölgetek,de minek ha nem nyílok :roll:

Becka
üdv itt
hát a tünetek minden órás kismamára vallanak :-)

Rita
édes a kis husigolyód

Jolka
hát én is elég hisztis tudok lenni, is felmosok,söprök,de semmi eredménye ,mert akkora sárdarabokat hordanak be a cipőjükkel,hogy agyon lehetne ütni vele valakit.Maja meg félkómába kipsilt a bimbiből éjjel :evil: asszem kinéz egy kis szőnyeg kefélés négykézláb.
Boltba ha kézbakocsiba van nincs gond.csak most a pénztárnál egyből kinder oké,mindig kap mert kb egy héten egyszer megyünk ennyi jár neki,igen ám,de pakolá közbe jött a hiszti hogy most azonnal bontsuk ki,még sikított is,pedig nem szokott :shock:

szopi alatt a kaják: szénhidrát ezerrel,rizs,krumpli,tészta,szószokkal ezzel azzal,hús,édesség :-)
gyümiről is annyit hallani körte nem barack nem,szőlőt se,banánt se nagyon marad,az alma,az tuti nem okoz gondot.
Vendég

Sziasztok Csajok!

Nyugi, nem szülök, itt vagyok, csak tegnap nem dolgoztam apa meg későn ért haza a laptoppal.

Becka! Ahogy leírtad a dolgokat ugyanazt érzem! És őszintén szólva a múltamból ilyen feeling nem nagyon rémlik!

Délelött jófej voltam és elmentem Barnuval játszóházba. Annak ideén is játszóházban voltam a szülés elötti napon, vicces lenne... Ja és a barátnőm mondta, hogy szerinte nincs sok hátra mert a múlkor is így (gondolom ilyen sz@rul) néztem már ki az utolsó játszóházon. Anyukám meg mindíg mondja, hogy milyen sápadt vagyok. Hát tényleg nem érzem magam a toppon, és unom a mennyi van még hátra?. hogy vagy?, hogy bírod? kezdetű mondatokat. Tudom, hogy kedvességből érdeklődnek, de mikor naponta 20x kell elmondani

Jutta! Múlt héten én is magánban voltam nst-n (amúgy is esedékes volt a doki), aztán kérdeztem a dokimat, hogy most hozzá menjek, vagy az Andihoz. Erre mondta, hogy ezen a héten akkor menjek az Andihoz jövő héten meg Budára megyek mert ott csinál flowmetriát is.

Gyomorégés ellen az vált be, hogy nem zabálok be este 6 után, igaz így korog 11-kor a hasam, de jobb így.

Hazavittük a babaágyat, vagy már mondtam, be is raktam a fejvédőt, de meg nem ágyaztam, mert a törpék bele szoktam mászni!

Egyik vevőtől aki egyébként jó ismerősöm kaptam még babaruhákat kölcsön (csomót nálunk vett), szóval már annyi van! Ja meg egy kókuszbetétes pólyát, az is tőlünk van. Lehet, hogy elmegyek még fodrászhoz, utána ki tudja mikor jutok el!
Ja holnap meg vérvétel.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Dobok egy képet, remélem nem bánjátok.

Kép
Böfi helyett Ádimosoly

Ma közösen alkottunk. Pelusoztam át a gyereket, ő meg lepisilte a haját. Szegénykém, rendesen elázott :lol: :lol:
Marek: készülj te is ilyen atrakciókra, Bálint biztos megtisztel vele párszor, hogy lepisil, vagy saját magát pisili szemközt. :D
Timi: ja, ha csak hasra hízik vki akkor fia lesz? Ez jóóó. Akkor nekem hogy lett fiam, én rendesen szedtem fel a kilókat terhesség alatt?!
Ez kb olyan, mint a csúcsos, ill kerek hasból következtetünk a gyerek nemére.

Kép
Kép
gabcii

Kicsit elbactam! Az elöző kép volt a böfi helyett, ez meg a böfi helyett Ádimosoly.

Kép

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok,

nem szülök, csak tegnap elért a mélypont. :?

Apával összebalhéztunk, nagyon megbántott.
Elfelejtette a házassági évfordulónkat, meg már alapban idegbeteg voltam, szval túl is reagáltam a dolgokat. :oops:

Lényeg a lényeg, nem igazán van kedvem beszélgetni. :?

Majd jövök, ha összekaptam magam. :oops:

Kép
Kép
h@jni

sziasztok!
mi már itthon :D :D :D most épp egyedül, mert Apuka angolórára ment... eddig minden oké. már kétszer kajáltunk, van mérlegünk, tejem is dögivel, és nagyokat aludtak két szopi között. Huba beindult evésügyileg: a fél 4es szopinál benyomott 60 grammot, utána még 10et és éhesen raktam le aludni (nyalogatta a kezét meg az ágyat...hihi) és tágra nyílt szemekkel leskelődött és nyöszörgött kicsit, de nem sírt. nem merem nagyon megtömni.. bár úgyis kibukja a fölösleget, nem?
én asszem tartom magam a 3 óránkénti, kórházban megszokott kajáláshoz: két gyerekkel igény szerint elszoptathatnék egész nap, sztem... :roll: :?

Gabcii, milyen szép ez az Ádigyerek!!!! :wink: és mekkora csókos szája van neki!

Kép
an°°di

Timi, szénhidrát???? nekem azt mondták, h tartsam még a diétát... :? (nem mintha tartanám :wink: ) és körte mér nem? akkor mit lehet? almát csak? ne má'! na, mindegy.
megyek, mert idő van... nem lépek ki... még jövök ám!
ja, meg a tesómat várom látogatóba, h segítsen tartani a frontot... hátha szükség lesz rá...
ja, meg rakok képeket, ha lesznek...
:arrow:

Kép
an°°di

Gabci!!!
Ilyen képeket akarunk, hogy jobb legyen a kedvünk!!! :lol: :lol: Annyira édes!!!

Ciripke
Nekem is pont a "mennyi van még hátra" kérdésből van elegem. Főleg amikor magam sem tudom. Eddig azt hittem, hogy nem sok, most meg kiderül, hogy sok. Akkor most mit válaszoljak.

Hajni
Kapd össze magad és gyere!!! Nálunk én szoktam elfelejteni a házassági évfordulót és a névnapot. A szülinapot is csak azért tudom, mert akkor van, amikor az enyém... a sajátomat meg ugye nem felejtem el :oops:

marek

Sziaaaaa Andi!!!

Vártunk már nagyon!!! Meg a képeket a törpökről, meg a boldog családról!!! :lol:
Akkor nálatok megkezdődött a nagyüzem???
Mikor értetek haza??
Apuka otthon lesz egy darabig, vagy dolgozik???

Szerintem edd nyugodtan a szénhidrátot. Te (és Móni) még annyira se vagy cukorbeteg mint én, és az én kiskönyvembe már beírták, hogy diéta felesleges!!! Szóval ne kínozd magad, gondolom szoptatás mellett kell is a kaja!

marek

Sziasztok!

Kicsit leselkedtem, hogy vannak a kismamák és babák, nosztalgiáztam.

Vannak homeopátiás szerek szüléshez méhnyakizom-tágító hatása van, nem tudom ismeritek-e. Neve: Caulophyllum, cimicifuga racemosa, ezt csak zárójelben megjegyeztem. Nem használtam!!! Sajna később értesültem róla, úgyhogy véleményt nem írok. Csak hátha valakit érdekel, én örültem volna, ha tudatják velem.

Gabcii: van egy eladó körforgóm, szép színes, keveset használtuk, mert későn kaptuk, teszek fel képet, a teszvesz-en is sok eladó van, nézz körül. Ha esetleg érdekel írj privit.
Kép

Kismamáknak könnyű, gyors szülést, mindenkinek szép napot!
Szilvi
sziszi22

Tudom, hogy már volt róla szó párszor, de elfelejtettem és persze nem mentettem el...szóval leírná nekem valaki, hogy honnan lesz Bálintnak Taj és lakcímkártyája! Mert ezek nélkül nem lehet intézni a családi pótlékot, meg a terhességi gyermekágyi segélyt vagy mit... Vagy ezt is rosszul tudom???
Tudom, hogy raktatok már fel ilyen linket, de én olyan link vagyok, hogy semmit nem mentek el :oops: :oops: :oops:

marek

sziasztok!
Csak egy kicsit!
Hajni! Nálunk úgy van ez a házassági évforduló, h a névnapomon van! Nem meri elfelejteni! Ráadásul még azt is tudja, h hanyadik, mert 96.5.4 vagyis 6-5-4! Jobban vágja mint én! És az 5. a 10. is meglepivel (természetesen ékszer!) volt teli! És mindig valami flancos helyre megyünk ilyenkor vacsizni! Valamit találj ki, amiről meg tudja jegyezni egy életre! Ilyen marhaság miatt ne legyen rosszkedved! (Ja, az iwiwen bejelentkezett hozzám egy Lilla, azt hittem, h Ti vagytok azok! :wink: )
Andi! Pont hívni akartalak! De akkor nem zaklatlak! De jó hogy otthon vagytok!
Gabcii! Hogy ez az Ádi milyen cukor! Elolvadok! Az a vigyor! Zabálnivaló!
Most hívtak előadást tartani! Na? Mondtam, h félévig semmi! Jaj, szívem szakad meg, de Janka az első!
Szénhidrát? Hát a cukros dokinéni ezt hallaná úgy rúgna s*ggbe, h csak na! Bár csábító!
Bocs, ha valakinek nem írtam, de szét vagyok esve! A dán barátnémék lassan érkeznek, majd jönnek látogatni! Tényleg, Ti mikor fogadjátok az első látogatókat?
Ja, és Timi! Fülbevaló! Én is szeretnék majd Jankának, de nem tudom mikor! (Nekem is ugye több luk is van egy-egy fülemben! :wink: ) És még fülbevalóról sem gondoskodtam! :oops:

Kép
ermoni

Taj kártya, lakcím kártya? Hmmm! És a születési anyakönyvit a kórházban adják? Vagy tök hülye vagyok? Andi! Help!

Kép
ermoni

Móni...ha tudnám... :roll: De az megnyugtat, hogy te sem tudod, azt hittem, hogy ez mindenkinek tök természetes... :roll: De én még házassági anyakönyvi kivonatot se szereztem...tegnap este amikor görcsöltem, akkor elkezdtem ezen agyalni, hogy mi lesz, ha menni kell...mégse mehetek anélkül :lol:

marek

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de megvagyunk. Egyszerűen nem tudom tartani veletek a tempót, Geri engem nagyon leköt, pedig szeretnék többet itt lenni veletek.

Még nem olvastam vissza, most fogom, de remélem jól vagytok!
Ma voltam az ucsó vérvételen, meg az első ctg-n! Hogy mennyien voltak....na mindegy. Képzeljétek, az egyik csajszit aki épp velem szemben ctg-zett, haza se engedték! kimutatta a fájásokat a ctg. Ott nyafizott, hogy semmi cuccot nem hoztak, mert nem gondolta, hogy szülni fog. Maty meg jó bealudt a ctg-n, fel se tudták ébreszteni. Ő még marad.
Nem is akarom őt siettetni, egyébként is még varrnom kell bald. függönyt, hétfőn intézem a TGYÁST-t, (is), remélem besegítenek a munkahelyen, és nem kell majd rohangálnom az OEP-hez másodszor is....
No befejezem a monológot, és megyek visszaolvasni, folyt.köv.

Kép

Kép
katherina

Nálunk postán küldik a lakcímkártyát meg ataj kártyát ügye Gabci????
Születésit nekünk a kórházba adták.

Móni
szerintem én cukrosabb vagyok mint Te

Andi
tök jó hogy otthon vagytok :-)
körte puffaszt,de nyugodtan egyél,csak ne egy kilót
te is legalább annyira cukros vagy mint én

Gabci
jó lehetett a miniszökőkút,tök édi a képen Ádi :-)

Hajni
férfiak :?
Vendég

Csak gyorsan!
Móni, az tuti, hogy a legelső dolog, hogy a baba születési anyakönyvi kivonata meglegyen, mert anélkül szinte semmit nem lehet intézni. Nálunk az Istvánban kijárnak az Önkormányzattól, begyűjtik a házasságit, személyit, másnap visszahozzák, akkor kap az ember egy tájékoztatót, hogy mikor lehet menni a szül. anyakönyvi kivonatért.
No azzal aztán neki lehet indulni intézni Taj kártyát, lakcímkártyát, anyaságit, csp-t mindent.

Kép

Kép
katherina

Tényleg szinte mindenki a finishben van! Ugye rajtam kívül, én sereghajtó! ....

Voltam tegnap védőnőnél. Azt mondta, hogy a szülő nőket, oda viszi a mentő, ahol az orvosa van. Én meg úgy hallottam, a körzetes kórházban. No ez azért érdekes, mert ha mondjuk napközben indul be a szülés, akkor lehet, hogy anyut, vagy valakit apának össze kell szednie, hogy Gergőre vigyázzon, én meg akkor bemehetnék mentővel is, szóval nem tudom mi az igazság. Tudja valaki?

Szia Becka! Te is az Istvánban fogsz szülni? De jó, mert én is! Ha a hasad alatt fáj –nekem is szinte minden nap – az azt jelenti, hogy próbál a baba beékelődni. Ezt a védőnéni mondta tegnap. Azt is mondta, hogy nem fogom kihúzni a 40. hétig… Majd meglátjuk!

Ádimosoly nagyon édi! :lol: :wink:

Lala gyönyörű nagy baba! Mit eszik? Bizti jó étvágy van! :wink:

Ja még nem dicsekedtem azzal, hogy elkészült a pici Maty új babaszekrényre, cicát és autót választottunk gombnak, Geri persze azonnal le akarta szerelni. Án nagyon örültem neki!!!! Egész hétvégén a pici ruhácskáit rendezgettem benne. Most már látom mit kell megkeresnem.

Holnap lesz a férjem szülinapja, valami ünnepi menüt akarok főzni!!!!

Kép

Kép
katherina

Ja neeem. :lol: :lol:
Nem azon balhéztunk össze, h elfelejtette, az csak hab volt a tortán. :?
Amiatt azéé nem fordulok magamba. :wink:
De ma kaptam csokit, meg elvisz majd vacsizni ( tegnap is akart a balhé után, meg ma is, csak nincs kedvem. :? ), szval szent a béke. :)

Holnap mégsem kell mennie Németországba, így szülhetek bármikor. :lol:
Szval csajok szülni akaaaarrrrrooook.

Gabcci, Rita:
nagyon édesek a babók.

Andi:
dejó Nektek, h otthon vagytok már.

Köszi Mindenkinek a kedves szavakat. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Akkor most már végképp nem értem. Hogy lesz nekünk születési anyakönyvi kivonatunk??? :?
És most küldik a taj és lakcímkártyát, vagy be kell menni értük? :?

Hajni
Tök jó, hogy szent a béke!!! De most már menjetek szülni, mert nagyon türelmetlen vagy :wink: Mondjuk meg is értem, én is az vagyok, pedig hol vagyok én hozzád képest!

Mindenkinek van a 36. héten vérvétel??? Mert nekem nem volt mostanában, csak az ellenanyagot nézték csütörtökön. Bár nem értem, hogyha úgyis elküldenek, akkor mi a francért nem vesznek le minden sz*rt, így majd mehetek újra, mert a pesti kórház akar még egy vérképet, pedig a védőnőm azt mondta, hogy többet nem kell találkoznunk. Erre most mehetek beutalóér... :roll:

marek

Szevasztok!
Kat, de jó hogy jelentkeztél! Mit főzöl apának szülinapra? Tehetnél föl képet a szekrényről, no meg a nagyfiúról is!
A Szabolcsos topikból szedtem én is az infót, h hogy is van ez a szül. anyakönyvi kivonat téma, de várom Andi beszámolóját is!
Te Andi, nem vállaltad apukát, h angolra tanítod? Hát megértem, elkezdted tanítani és tessék, ott szuszognak a kiságyban a tanítás eredményei! :lol: Még egy ikerpár meg most hirtelen, ugye... :lol:
Na, akkor szerintem szavazzuk meg, h Hajni és Timi legyen a következő, utánuk Jutta, Zsu! De ha nem igyekeztek beelőzünk a kis kijelölt időpontunkkal benneteket! Szal kapjátok össze magatokat!
Marek! Sztem ne reménykedj! Nem lesz még egy hónapod! Igyekezni fogsz utánunk! :wink:
Komolyan, már mindenki így hív föl: egyben vagy még? Hát, ja!
És qrvára bedagad estére a lábam, nektek nem?
Ciripke! De jó neked, h ennyi mindent kaptál már megint! Amúgy gyomorégés-savra nekem is azt javasolták, h este 7 után már ne egyek!! Szerencsére (bár mindig sz*r volt a gyomrom!) most eddig ez a kórság elkerült!
Timi! Nem vagy valami szószátyár mostanság! Mi újság dacos-hisztis kisasszonnyal? És Te?

Kép
ermoni

Sziasztok!

Katherina, igen én majd az Istvánban szülök, úgy tudom, hogy a születési anyakönyvi kivonatot a Bakáts téren (az Önkormányzatban) adják majd ki, majd apának kell mennie érte, de az adatokat a kórházban már felveszik, ezt mondták a felkészítőn pár hete.

A TAJ kártyát gyorsabban kiadják az embernek, hogyha személyesen megy be érte a Teve utcába, viszont ahhoz meg kell már a lakcímkártya is. A lakcímkártyáját pedig a lakcímed szerinti önkormányzat csinálja, egy lakcímbejelentő papírt kell kitölteni. Kicsit sem bonyolúlt!

A családi pótlékot, anyasági támogatást, TGYÁS-t nekem a munkahelyem intézi, mert TB kifizetőhely, de ehhez is kell a TAJ szám a picúrnak. Szuper, nem?

KépKép
becka

tyű, Becka, képben vagy! De legalább mostmár én is! Fú, mennyit kell majd rohangálni... bakker, nem igaz, h ennyi papírt ennyi helyen le kell gyártatni! De utálom!
Ja, és Levente lesz a kisfiad neve? Klassz!

Kép
ermoni

Móni
Nekem már reggelre be van dagadva a lábam. Illetve pár napja reggel úgy ébredtem, hogy alig fér bele a papucsba és azóta nem lett jobb.

Asszem én is értem. Bár a születési anyakönyvi kivonatot nem annyira. Akkor most nekem Pesten csinálják? Vagy leküldik az adatokat ide és itt csinálják??? És akinek mondjuk nincs segítsége, a férje meg dolgozik, az a babával szaladgál ezeket intézni??? Remek!!!

Zsuval mi lehet??? Mikor lesz már gépe???

marek

Móni
sokszor írok mindenféléról dehogy minek?
kórházi szopis mami pl. vagy a fülbevaló mcsak te reagáltál
a kisasszonyt meg mindjárt agyon csapom,itt hesszel ajtam és egyfolytába a pattanásomat kapirgálja :evil:
én meg úgy érzem az életbe nem fogok szülni,semmi jel,se nyákdugó,se különösebb fájás,semmi :? pedig teljesen kész vagyok már

nekem egész nap dagad mindenem és tökmindegy mikor eszek mindig képes égni a gyomrom,pl. délbe ettem egy csemege ubit utána 2 órát kínlódtam,majd bevettem egy renit.

Marek n
em tudom nálatok hogy megy majd,nekünk itt mindent adtak,küldtek.

vért vettek tőlem is, de minek?vércsoportra másodszor hátha változik+ vérkép
Vendég

na, újra itt
fű, hát megizzadtunk a fürdéstől... hihihi. és Apuka nagyon profin nyomta Petrával. asszem, rábízom a fürdést cakumpakk ezentúl...
;)
hát, Csajok, nemtom, lesz-e időm írni. bár, ha holnaptól itt lesz Anyu, akkor talán. bár ez a8szori kajálás, alkalmanként majdnem 1 órán át... öööö.. az annyit tesz, h alhatok 8 órát 8 darabban, HA szerencsém van...
meglátjuk...
most le is lépek, mert a következő kaja fél 12kor van elvileg...
Timi, fülbevaló... olvaslak én is, Apukával beszéltük is, h nem tudjuk. de sajnos nem tudok olyan aktív lenni, mint eddig
Taj kártya, anyakönyvi, lakcímkártya nekünk már van, tgyás, gyed, stb, anyasági maaaaaaajd... remélem, a könyvelőm segít majd

Kép
an°°di

Sziasztok!

Gabcii!
köszi megkaptam.
A gyogyit Apa ki is váltotta. Kenőcsöt és kúpot egybe. Gyorsan csinálta, mert a másik pénztárba az egyik tanítványa volt. :)

Kat!
Jó, hogy tudtál jönni.

Marek!
A házassági nekem sincs még meg. De az nem kell a szüléshez. :wink:
Nálunk úgy volt, és remélem van még most is. Hogy az anyakönyvezető minden nap jön a szobákba és begyűjti az iratokat. Házassági, anya papírjai. Ő mindent elintéz.
Majd haza jövetel előtt, meg kell keresni, saját irodája van a kórházban, a szülészet folyósóján. Itt megkapjuk a születésikivonatot. És a gyerkőc azt hiszem a taj kártyáját/ vagy lakcím kártyáját. Erre már nem emlékszem. A másikat pedig egy hét múlva hozta a postás. Az anyaságit a MÁknál egy nap alatt elintézte, 5 perc nálunk a MÁK-nál. Nyomtatvány már van, tehát csak kitöltve le kell adni. A doki ad hozzá igazolást, hogy megjelentél 4x, ezt a kórházban a zárójelentéssel együtt megkapjuk. A családipótlékot, Apa a munkaheylén intézi, Ő fogja kapni, ennyi neki is jár. :wink: Ahoz is kell a születési mert a hátuljára felvezetik. Szerintem gyorsan megy nálunk, meg vagyok vele elégedve.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

papírok: a szabolcs utcában eddig segítettek intézkedni, de megváltozott a rendszer múlt héten (amennyire tudom), és most már mindent a szülők intéznek maguknak... fasza, mi? :? :evil: nekünk még mázlink volt...
tényleg lépek, mert mára csak 5 órát aludtam.. kezdek fáradni, asszem...
hajrá gyomorégés elleni cuccok, dagadás elleni izék és ne adjátok fel!!!!
jóccakát mindenkinek! engem vár a fogkefe...
:arrow:

Kép
an°°di

Na, holnap megúsztok engem! Dologidő lesz, délután bank, doki, bevásárlás!
Hát, majd jövök valamikor...
Aludjatok jól!

Kép
ermoni

Timi!

Én is olvaslak, sosem suranok át a hsz-kon. Csak mivel fiús anya vagyok nem tudok mint mondani a fülbevalóhoz. Azt tudom, hogy örültem, hogy nem lányom lett első körben. Mert Anyósom már arról álmodozott , hogy milyen fülbevalót vesz a kislánynak, és el is várta volna, hogy be is tettessük. Én akkor teszem majd be neki, (ha lesz lányom), ha Ő akarja. Nekem ovis koromban lett, akkor is azért mert a csajok szabályosan kiutáltak a wc-ből, mert nincs fülbevalóm, mindig azt mondták, hogy fiú vagyok. :) Pedig akkor még tűvel szúrták fel, de vállaltam minden " fájdalmat" csak legyen nekem is. :lol:

Szopis mamát olvastam, de nem értettem. Most az volt a felháborító, hogy ott szopiztatott, vagy a többi anyuka reakciója?

Tehát Timi tessék csak írni, engem minden érdekkel, csak legfeljebb nem reagálok mindnere. :?

Pont azon agyaltam valamelyik nap, hogy mi még szernecsések is vagyunk, mint a többi topik (pl. szeptemberiek), mert a miénk családiasabb, barátibb, kisebbb.... Tehát mindenki figyel mindenkire. A többi helyen, megszül valaki, garatulálnak, de mintha mindenki ellenne a saját dolgával. Hú ezt most nme tudom megfogalmazni, remélem érthető voltam.

Andi!
Kitartás, nagyon üyes vagy. Apa pedig egy hős. Megértjük, hogy ne tudsz olyan sűrűn jönni. Pedig nagyon hiányzol, főleg a pőrgésed. De idővel, majd tudsz jönni. A lényeg, hogy most sokat pihenj.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?