Új privát üzeneted érkezett!

Én első terhességemnél ELevitet szedtem és semmi gondom nem volt vele de hallottm róla jót is meg rosszat is.
Bálintom átlagos súllyal született, és én is 9 kilót hiztam a terhességem alatt.
A Gravidát nem sajnos ismerem.

Andi

Kép

Kép
h.andrea79
 
 


Igazatok van!
Nem is idegsítem magam ezen!
Lesz ahogy lesz!
A gravidát most kapta egy barátnőm akik szintén gyereket szeretnének, és azt mondta az orvosa, hogy már most kezdje el szedni!Tele van vitaminnal ami jó a babának!
Legalábbis ezt olvastam a Béres házipatikában!

Kép
melus2
 
 


Andrea már akartam írni, hogy bálint egy gyönyörűség! :lol:

Kép
melus2
 
 

 
 

Az Elevitre is ez van irva de hallottam már pár embertől, hogy a baba előtti szedés alatt elekezdte felszedni a kilókat, én is ezért hagytam abba.

Andi

Kép

Kép
h.andrea79
 
 


Köszönöm :D :D

Andi

Kép

Kép
h.andrea79
 
 


Jó hétvégét nektek!
Csak hétfőn leszek, addig pihenek!
Puszi!

Kép
melus2
 
 


Lányok én is kipróbáltam az ingázós dolgot azt mutatta, hogy az első fiú a második fiú és a harmadikra lányt mutatott kiváncsi leszek igaz lesz e.

A párommal amúgy is megbeszéltük, hogyha a második babóca fiúnak sikerül akkor még megpróbáljuk, hátha harmadikra lány lesz.
:lol: :lol:

Andi

Kép

Kép
h.andrea79
 
 


lnd! Neked akartam még írni, hogy szerintem is korai még a faros fekvés miatt aggódnod, de valóban oka lehet, hogy a baba nem fordul be. Nekem pl. azért nem fordult be a kisfiam, mert 2x volt a derekán a köldökzsinór és amikor oldalt feküdtem jelzett is a kis drágám, hogy neki így nem jó, és csak háton tudtam aludni, igaz nem volt ez számomra gond, mert én amúgy is legtöbbet úgy alszom. A kolléganőmnek is faros volt a babája, náluk meg a nyakon volt a köldökzsinór!
Szóval szerintem ezt a természetre kell bízni és nem szabad beleavatkozni! Elhiszem, hogy nagyon szeretnél természetes úton szülni, hiszen a legtöbb nő erre vágyik (talán egyetlen kivétel én vagyok), de attól ugyanolyan jó anya leszel és egyáltalán nem leszel kevesebb tőle! Az a legfontosabb, hogy mindketten egészségesek legyetek!

Puszi!


Ja Éva! Hogy boldogulsz a tortával????
Vendég
 


Sziasztok!

Andi! Te milyen főiskolára jársz? Neked sem lehet egyszerű gyerek mellett tanulni (ezt én is szeretném mostmár megtudni, hogy milyen :) )

Melus! Szerintem fontos, hogy szedj valamilyen magzatvédő vitamint, már a fogantatás előtt. Olyan fejlődési rendellenességek előzhetőek meg vele, amelyeknek akkor már semmit nem tudsz tenni, mikor megtudod, hogy terhes vagy. Ilyen pl. a nyitott csigolya (vagy teljes nyitott gerinc): ezt csak azért tudom, mert nekem van kettő, nálunk női ágon öröklődött. Én ezért is szedek Elevitet meg még folsavat, hogy ne legyen ennél nagyobb gond. Bár vannak akik szerint csupán a folsavval (esetleg B vitaminokkal kombinálva) is el lehet ezt érni, ha nem akarsz multivitamint szedni. Remélem, megegyeztek a pároddal baba ügyben. Egy nőnek ilyenkor nagyon sok lelki támogatásra van szüksége - ezt most már én is tapasztalom.

Én egyébként nem vagyok tőle rosszul, és egy dekát nem híztam tőle. Ez lehet, hogy alkat kérdése is. (Mondjuk én eddig soha nem voltam rosszul még semmilyen vitamintól). Állítólag az étvágyat növeli, de a gyomrom szerencsére nem tágul ezzel együtt :D . Az az orvos, akinél most voltam, a 20. hétig javasolta. Utána nem, az állítólagos óriásbébik miatt.

Krisztinka! Én még nem vettem meg a könyvet. Most nagyon sok egyéb olvasnivalóm van (pillanatnyilag szigorlati tételeket nyomtatok, és persze el is kéne olvasni őket :mrgreen: ). A görbéd pedig tényleg nagyon érdekes. 37,3? Ez rengeteg. Én úgy vettem észre, nálam egy picit befolyásolta a kinti hőmérséklet, de azért nem ennyit. Beteg nem vagy egyáltalán? Szóval fogalmam sincs... :(

Mo! Merre vagy? Mi történt veled? Jelentkezz!

Ildikó! Megjött azóta? De legalább kezdődhet a vérvétel, onnantól talán gyorsabban mennek majd a dolgok.
Vendég
 


Sziasztok!
Csütörtök 13. nálunk maximálisan bejött. Áááááááá, tök szerencsétlenek vagyunk :cry:
Tegnap vérvételre mentünk a férjemmel Pestre. Úgy volt, hogy utána a kerepesi kórházban az andrológiát is elintézzük. Háát, ne tudjátok meg!!!! 12659 néni és bácsika volt a pesti vérvételen. Olyan későn kerültünk sorra, hogy ezerrel kellett száguldoznunk a másik kórházba, Kerepesre. Odaértünk. Sorszám, várakozás...stb. (Ja, és millió ember előttünk.) Mire sorra kerültünk, már nem volt sehol az andrológus. :cry:
Megbeszéltük a férjemmel, hogy a köv. csütörtökön eljön újra.
Nagyon naiv voltam, hogy azt hittem mindkettőt elintézzük egy napon.
Na, de ez semmi. Gondoltuk, akkor elmegyünk a házhoz dolgozgatunk egy kicsit. Munka közben, a férjemnek egy ideg becsípődött a gerincénél. Este már annyira kivolt, hogy lépni se bírt. Rohanás a harmadik kórházba, ahol rögtön röntgen, meg mindenféle vizsgálat. :cry: Másfél hét szigorú fekvés. Talán csak izomhúzódás. Nagyon reméljük, hogy gyorsan helyrejön. Ezután viszont, bármikor előjöhet nála.
Sajnos, olyan gyógyszert szed, aminek a tájékoztatójában az áll, hogy gyermekvállalás esetén nem ajánlott. :shock: :cry:
Ne haragudjatok, hogy nem írok senkinek. Nem vagyok formában. Közben meg ez a náthás, köhögős, torokfájós betegség is itt kerülget. :cry: :cry:
Vendég
 


Sziasztok!

Mo, annyira sajnálom, hogy megint összejöttek a gondok :cry: :cry: :cry: - nem értem, nekünk miért ennyire körülményes a babásodás :roll: - mit csinálunk rosszul???? Hónapokig várunk, hogy talán nekünk is összejön spontán, mint annyi nőnek - de nem! Aztán, amikor rávesszük magunkat, hogy kivizsgáltassuk magunkat, minden sz@rság összejön :cry: - jó, én most nem panaszkodhatok, de annyira rossz érzés tudni, hogy most ilyen helyzetben vagy! Optimista voltam, hogy egyszerre megyünk dokihoz - erre Évának is el kell tolni az átjárhatóságit, és neked pedig.... :shock: - akkor most a jövő csütörtöki vizsgálat is úszik????

Melus, jobb is ha nem agyalsz semmin!!!!
Nekem a doki Elevitet irt fel áprilisban - 2 hónapig szedtem, de mivel hizni kezdtem, abbahagytam :oops:

Andi, érzel valamit????? Mennek a drukkok! +++++++++++

Virág, a tegnap még nagyon kevés volt, de ma már "rendesen" megjött - hétfőn vagy kedden mehetek vérvételre, de még nem döntöttem el, melyik nap. Reggel 7-re kell odamenjek, mert sokan szoktak lenni, és csak remélni tudom, hogy időben beérek a munkahelyre. Aztán csütörtök vagy pénteken átjárhatósági lesz - nem mondom, hogy nem félek, de optimistább vagyok, mint máskor, a ciklus elején.

Jó pihenés mindenkinek a 7végén!

puszi

KépKépKép
ildiko74
 
 


Sziasztok!

Mo! Éjszaka jutott eszembe, hogy tegnap meg sem kérdeztem, hogy mi volt a dokinál :oops: és alig bírtam visszaaludni.
Sajnálom, hogy nem mennek simán a dolgok!
DE figyu nem gondoltátok, hogy esetleg magánrendelésre menjetek kiskatona vizsgálatra??? Tudom, hogy az a drága, de nem kell várni, hanem csak időpontra mész és nem cseszitek el az egész napot. Ha gondolod tudok ilyen helyet.
Nagyon sajnálom a párodat és a babaprojekt is szünetel, teljesen együttérzek veled. De remélhetőleg nektek nem kell 8 hét szünetet tartani!

Ildikó! Látom megjött! Nagyon sajnálom! TE akkor mész most dokihoz és jön a hsg???

Éva! Milyen lett a torta??? Gyere mesélj!

Andi! NÁlad mizu???

Nekem ma 37,1 volt a hőm, kíváncsi vagyok a hátralévő pár napra!

Puszi Mindenkinek!
Vendég
 


Ja VIrág nem vagyok beteg. :lol:
Vendég
 


Krisztinka!
2 napja ketten küzdünk a tortával! Pedig "csak" egy kukac! :lol: :lol: :lol:
Azért remélem jó lesz! Ha nem nagyon ciki, majd teszek fel képet!

Képzeljétek:
Ma a kisfiam látott egy óriásposztert, amin egy laptop volt és megjegyezte, hogy ez szerinte pont neki való!
Meg is kérdeztük rögtön, hogy mégis mire használná, mire azt mondta, hogy hát megnézné a finom nyamnyákat és írna a babanetre!

Ildikó!
Nem elkeseredni! Pont most ne! Már nincs miért! Én azt gondolom, hogy nekem legalább is, idén karácsonyra is jó lesz a két csíkos teszt!

Éva

Kép
balimama
 
 


Krisztinka!
Én már előre nevetek!!! :lol: :lol: :lol: (na és nem rosszindulatból!)

Éva

Kép
balimama
 
 


Sziasztok!

Éva, olyan jót nevettem a laptopos sztorin :D :D
Tudod mi az érdekes? Hogy éppen az este gondolkoztam én is el azon, hogy nagyon jó lenne, ha szülinapomra kétcsikosat tesztelnék (decemberben lesz) - nem Karácsony volt az eszemben, de attól úgy is december :D
Tulajdonképpen most optimista vagyok, csak az keseritett el, hogy Mo-val annyi rossz dolog történt mostanában :(
Én kiváncsi vagyok a tortádra!!!!

Krisz, még egyeztetnem kell a dokival, hogy csütörtökön vagy pénteken lesz-e a hsg...a beutalóm már megvan.
Még meg akartam kérdezni, hogy nagy gond lenne, ha most babás lennél? - a 13 DPO-n 37-nél magasabb hőt mérni nem semmi :D

Melus, ugy-e te kérdezted, hogy a 14-ik napon lehetséges-e érezni a pé-t - akartam rá akkor válaszolni, de kiment a fejemből :oops: - egy 28 napos ciklusnál az lenne a normális, ha a 14-ik napon lenne pé. Sajnálom, hogy ebben a hónapban nem mérted a hődet. Elég lett volna az is, ha a 10-ik nap kezdtél volna neki.... Mit éreztél a 14-ik napon? Volt-e tojásfehérjeszerű folyásod akkor?

szép vasárnapot mindnkinek!

puszi

KépKépKép
ildiko74
 
 


Sziasztok!
Mo! Rettenetesen sajnálom, ami a férjeddel történt meg persze, így azt is, ami veled. :( :(

Most nagy rohanásban vagyunk, holnap utazunk 1 hétre, még vasalnom kell és tovább pakolnom a dobozokat, mert a köv. hét kiesik , aztán meg már költözünk. Múltkor megírtm egy rettenetes hosszú leélben szülésemet, persze törlődött. nem tudom, mikor veszem rá magam megint. Különben én nem azért szeretnék szülni, mert úgy érzem, hogy attól jobb anya lennék. Egyszerűen nem látom értelmét, hogy ne szüljek, hanem helyette kaszaboljanak. Én a szülési fájdalomktól egyátalán nem félek, de a császár utánitól rettenetesen. Én az egész szülést végigéltem, kívéve, ahogykibújik, úhogy azt hiszem van összehasonlítási alapom. És minden vágyam, hogy kapjak egy kis magzatmázas csomagot, akit rögtön magamhoz ölelhetek. Az az igazság, hogy én úgy érzem, hogy eléggé utánaolvastam mindennek és ezekből az derült ki számomra, hogy a rátekeredett köldökzsinór nem akadálya a szülésnek, legfeljebb szeretik az orvosok utólag megnyugtatásul még azt is így közölni: "ráadásul a köldökzsinór is rá volt tekeredve". Én úgy tudom, a babák nagyobb %-a úgy születik, hogy rá van tekeredve a köldökzsinór mindenféle komplikáció nélkül. Arról nem beszélve, hogy bent a hasban is sokszor belegabalyodnak, aztán meg kikeverednek belőle. Persze, van amikor életveszélyesen megfeszül a nyakukon vagy más hasonló, de ez nagyon ritka eset. Azért a természet tudja a dolgát, ha hagyjuk müködni: a köldökzsinór táplál, a nő meg szül. A természet is ejthet hibákat, de talán ő ejt legritkábban. Ezt a témát talán Zora most már sokkal jobban ismeri és ő is hozzászól majd, hogy nagy hülyeségeket mondok-e.

Én különben a 12. hétig szedtem folsavat és a terhesség előtt 3 hónapig Elevitet, de amióta terhes vagyok azt nem szedem, helyette sok gyümölcsöt, zöldséget és próbálok hetente halat is enni. Benedeknáél végigs szedtem. Ő 3 és fél kg lett, ami állítólag hozzám képest nagyon nagy babának számít, állítólag a nekem normálnak a 3 kilót se kéne feltétlenül elérnie. Ezt a régi és a mostani doki és szülésznő is mondta. Mellesleg mind a ketten azt is mondták, hogy a nagy baba nem oka a császárnak.

Na akkor én majd kb 1 hét múlva jelentkezem! Legyetek jók! Puszik!

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Ja Krisz még akartam írni, meg más érdeklődőnek is. Hogy van egy bolt a Vásárcsarnokban. Nem kimondottan cukrászati, de minden kelléket meg lehet kapni, én is ott szoktam vásárolni. (Marcipán is van, de vannak kész díszek is, amit te válogatharsz össze) Ez az alagsorban levő ázsiabolt. Nagyon sok minden van ott. És ha vm mégis hiányzik, elképzelhető, hogy rendelnek.

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Sziasztok!

Krisz! Kíváncsian várjuk a hő további alakulását. Tesztelni akarsz? (Vagy te tudod, mennyire zárható ki ez az ok :lol: ) Még egy apróság eszembe jutott: nekem több évig voltam olyan mensi előtt, hogy aznap, mielőtt megjött, volt egy pici hőemelkedésem. Mára már elmúlt és fogalmam sincs, hogy hajdan mitől volt.

Éva! Nagyon aranyos a poszteres történet. Ezek szerint a kisfiad ismeri a babanetet :D

Mo! Nagyon sajnálom, hogy ennyire szerencsétlenül alakult a vizsgálat. De akkor a tiéd legalább meglett? Most a legfontosabb, hogy mindketten meggyógyuljatok.

Ildikó! Nagyon drukkolok neked a hsg miatt. Én biztosan nagyon félnék, de úgy látom, te nagyon bátor vagy. Érdekes ahogy arról írsz, milyen gondolatok ötlenek fel benned a babáról (kívánom, hogy összejöjjön decemberre!): képzeld, pont mielőtt hozzáfogtunk, nekem is volt két furcsa álmom, mindkettő babáról. Akkor nagyn elgondolgoztatott, és lám mi lett!

Ind! Ezek szerint te az előzőt császárral szülted? Kíváncsi lennék a szülésre, ha egyszer lesz kedved még egyszer megírni.. Mostani orvosod mit gondol erről? Pont tegnap beszéltem egy ismerősömmel erről, aki a bevált orvosát szándékozik otthagyni amiatt, mert előző császár után 99%-ra mondta a következőt is.
Vendég
 


Sziasztok lányok!

Kipihentem magam a hétvégén és nagyon jól vagyok!
Eldöntöttem optimista leszek és most hagyom a természetre a dolgokat!
Virág.:még nem tudom mit fogok szedni, majd legközelebb ezt is megbeszélem az orvossal, nekem a gravida szimpibb!
Mo.:sajnálattal olvastam a veled történteket, csak annyit tudok mondani, hogy kitartás, ne keseredj el!voltunk már mi is hasonló helyzetben!
Ildikó.:én a 13. és 14. napon görcsöltem mint a menstruációnál, csak enyhébben!volt folyás is, de annyira most nem figyeltem meg!

Látom a decemberi hónap másnak is szimpatikus.Én is arra gondoltam milyen jó karácsonyi ajándék lenne egy kiscipő a fa alá!!! :lol:

Ma még leírom, hogy annak idején miként született meg a lánykám!
Szép napot mindenkinek!
Melus!

Kép
melus2
 
 


Sziasztok Lányok

Vége a hétvgének és én is öregebb lettem egy évvel, és súlyosabb 3 kilóval, a so süti miatt.

Ma kellene megjönnie a havimnak ami szerintem meg is jön mert enyhe barna folyásom van. :cry: :cry:

Virág én a Gyöngyösi fősuliba járok közgazdász szakra, még van egy évem de a diplomát szerintem cska összre tudom összehozni, gyerek mellett nem egyszerű a tanulás.

Mo én is nagyon sajnálom, hogy megint közbe jött valami szerencsétlenség remélem a párod gyorsan jobban lesz, és a vizsgálatokat is meg tudják csinálni. Az én párom is járt így amikor Németországban dolgozott és neki is mondták, hogy bármikor visszajöhet.

Krissz mi a helyzet remélem jó hírekkel jössz hozzánk. Drukkolok.

Andi

Kép

Kép
h.andrea79
 
 


Martina születése!

Mivel nem volt pontos ideje a fogantatásnak azért az ultrahang alapján február 4.-re voltam kiírva!
Túlhordtam Martinát ezért befeküdtem a patológiára,mert minden nap vizsgáltak, hogy rendben vagyunk-e Mivel akkor nem volt utónk nem akartam busszal menni-jönnni, nekem is jobb volt bent!
Csütörtöki napon ügyeletes volt az orvosom és mivel túlhordtam a lányom azt mondta megindítja a szülést, mert nálam ennek semmi jele nem volt!9.30 lehetett amikor kaptam beöntést(fúj), utána elmentem sétálni és befeküdtem a szülőszobába!Megkatpam az oxytocint aztán szépen lassan elkezdődött!
Elég lassan tágultam, jöttek a görcsök, hol enyhébb, hol fájdalmasabb volt, kaptam is fájdalomcsillapítóta fenekembe!
Ettől jól elkábultam egy ideig, nevettek is rajtam akik bejöttek, mindenkiből hármat láttam!Akkor még nem is tudtam mi lesz majd a neve, mert én nem kérdeztem meg a nemét, de éreztem, hogy lány!A sok vajúdás után amikor már eléggé kitágultam jött a burokrepesztés, idáig még türhető és elviselhető volt a fájdalom!
Ezután jött a tolófájás ami szintén kibirható lett volna ha nem történik az, hogy hiába nyomtam, nem történt semmi, a szívhabg lelassult és az orvosom tanácstalan volt!Nekem itt kiesett az idő, nem mindenre emlékszem, amikor kinyitottam a szemem 6 orvos volt körülöttem, 2 szülésznő stb.konzultáltak miközben nekem csak jött tolófájás, de hiába!Aztán arra emlékszem, hogy tolnak a műtőbe, az aztalon még kétszer ordítottam a fájás miatt, egyszer pont bele a családom képébe akinke az arcát sosem felejtem el, sápadtak voltak rendesen és rémültek!Utána a műtőbe voltunk és kaptam az infúziót és elaltattak, mindenki előbb látta az én kisbabámat, mint én!Amikor felébredtem az örzőbe voltam, de még nem tudtam beszélni, ahányszor kinyitottam a szemem mindig más volt előttem és beszélt hozzám, de arra nem emlékszem, hogy mit!
Tehát a lényeg, hogy a lányom nyakára volt erőteljesen tekeredve a köldökzsinór és amikor én nyomtam akkor az szorosabb lett valamint ő visszahúzta magát!Nem is godndolok bele mi lett volna ha nem visznek rögtön a műtőbe császározni!Azért voltak vicces pillanatok is a vajúdás alatt, csak a vége lett sajnos ilyen tragikus!
1 napot feküdtem az örzőbe, de szerencsére felhozták a kisbabámat és láthattam!aztán persze nem nyugodthattam meg, mert kiderült, hogy nem akarja elfogadni a tejcsit és veszített a súlyából, ezért infúzióra rakták!Nem tudom tudjátok-e, de a kisbabáknak a fejébe teszik az inf.ami nem szép látvány és nekem úgy kellett szoptatnom, nem is volt velem egy szobába csak 2 nap után!Később jobban lett, nekiált szépen enni és ott volt velem, nagyon jó volt az a pár nap!
Hát igen az utána lévő 1 -2 hét nem volt leányálom a fájdalom szempontjából!Húzódott a varratom, nem bírtam kiegyenesedni, nem tudtam nevetni, köhögni, fájdalomcsillapítót szedtem, mert máshogy nem bírtam ki!
De minden fájdalmamat enyhítette a kisbabám Martina, őérte mindent!
melus2
 
 


Sziasztok!

Andi! BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!
Nagyon sajnálom, hogy már megint meg akar jönni! De ez már tuti???

Mo! Hogy vagytok??? Kicsi férjed javulgat már??? Azért nem sértődtem volna meg, ha nem követsz a babaprojekt szünet programomba! :wink:

Éva! Várom a kukacos képet!!!!

Ildikó! Akkor most megjött és drukkolhatunk a hsg miatt! Nagyon veled leszünk ne aggódj!!!!

Zora! Hogy vagy???

Melus! Ez az pozitív hozzáállás kell. Nem baj, ha egy kicsit a természetre bízzátok a dolgot! Mióta is próbálkoztok?

Sheila! Ági! Hahóóóóóóóóóóóóóóóóó! Pocakos képet szeretnénk!

lnd! Jó pihenést! Majd írd meg hol voltatok és várjuk a képeket tőled is!
Köszi az infót!

Virág! Mikor is mész dokihoz???

Na nekem elkezdett lefelé kúszni a hőm:

Kép

Puszi
Vendég
 


Andi Nagyon Boldog Szülinapot Kívánok így utólag!

Kép
melus2
 
 


Köszööm szépen

sajnos nagyon valószinű, hogy meg fog jönni, mert már a hasam is fájdogál, estére biztosan megjön, ahogy én magam ismerem. :cry: :cry:

Andi

Kép

Kép
h.andrea79
 
 


Sziasztok!

Gyors bekukk, este jövök bővebben!!

Ma voltunk UH-n, és most egyértelműen kiderült, hogy:
KISLÁNYUNK lesz megint!! :D :D :D
megbeszéltem a Picurkával, hogy most ne takarja annyira magát (utálja szegény az UH-t) egyben megígértem Neki, hogy nem lesz több babamozi, csak a kötelező kórházi Uh-k.
Szófogadó a picilány, bár a kezét most is többször az arca elé tette, de azért sikerült néhány képet kinyomtatni róla...nagyon hasonlít Melissára :) :) :)
a lába közötti részt viszont az első mp-ben megmutatta!!! :)

olyan boldog vagyok, mintha nem is én éltem volna bele magam korábban, hogy fiú :lol:
na ennyit a kínai naptárról, az én megérzéseimről, meg a peteérés napján történő akcióról :lol: ...most az egyszer nem jött be :wink:

Lányok!

Segítség kéne: nagyon fáj a torkom két napja, éjszaka aludni sem tudok :(
nem merek semmilyen gyógyit szedni, csak forró tea, lándzsás szirup, osci....akármi (homeopátiás) napi 2x, és Phlogosol oldattal gargalizálás...nagyon szenvedek, mit lehetne mégis szedni, hogy elmúljon?? :roll:

este jövök, visszaolvasok, és reagálok Mindenkire

pussz,

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Sziasztok Lányok!

Sheila
Gyógyszert semmiképpen se, mert szinte biztos, hogy vírus okozza! Nekem a legjobban a sós víz jön be, de a Phlogosol is mehet!
Ha lázad van, vagy még megvan a mandulád és lehet, hogy begyulladt, akkor orvos!
Szuper, hogy megmutatta magát!!! És már csak 111 nap! :lol:
Legalább az iwiw-re tehetnél fel pocakos képet! :evil:

Andi!
Boldog szülinapot!!!!
Piri... :roll:
Hiányzik a tábla! Ki mióta próbálkozik?

Krisztinka!
Szuper lett a torta és mivel megtöltöttem túrós-gyümölcsös krémmel, még finom is volt!
Amint sikerül feltelepíteni az új gépemre a Photoshop-ot fel is teszem a képét!
Szerintem várjuk ki a holnapot! Ha nem esik lejjebb és nem jön meg....

Ildikó!
Ma még nem is jöttél!

Mo!
Veletek mi van?

Melus!
Elolvastam a szüléstörténeted!
Kívánom Neked, hogy legközelebb ne így érjen véget! :roll:
Ilyenkor mindig belegondolok, hogy nem baj, ha az ember olyan helyen szül, ahol lehetőség van műtéti befejezésre!

Ne haragudjatok, de engem nagyon elszomorított annak a szombati otthonszülésnek a kimenetele! :cry:

Virág!
Te még nem tippeltél! Szerinted fiú, vagy lány lesz a pocaklakód? Kíváncsi vagyok, jól működnek-e a női megérzések? HOgy érzed Magad?

Lassan én is várom a mensit! Ma vagyok a 25. napon. 25-26-27 napos ciklusokkal!

Éva

Kép
balimama
 
 


Sziasztok!

Sheila, jaj de jó, hogy megmutatta magát a baba! Szerintem ez annyira izgalmas lehet, mikor kiderül. Véglis nálatok szinte "mindegy", van már fiad is, lányod is, ha jól látom a vonalzókat. Szerintem így kerek a világ. Anyira beleélted magad egy fiúba? És gyógyulj meg! Gyógyszer anácsot sajnos nem tudok adni.

Andi, akkor te legalább valami hasznos dolgot tanulsz. Én meg futok az álmaim után (de annyira szeretem!).
Sajnálom, hogy megjön (vagy már megjött). De utána új élet kezdődik :D

Krisz! Tehát ez neked a hő leesése? Én csak a végén produkáltam egyszer-kétszer 37-et :shock: . De én már éjjel is pléd+paplan kombinációval alszom - persze csak az én oldalamon van pléd, a férjem még nem fázik.

Orvoshoz 3-4 hét múlva szándékozom menni, azt mondta, ha jól vagyok, elég akkor. Ha nagyon kíváncsi vagyok, akkor pedig el lehet menni jövő héten megnézni, van-e már szívhang. Terhesgondozást a 9-10. hét előtt nem akar kezdeni. Én inkább aggódom, ez nem egyszerű kíváncsiság. De eldöntöttem, hogy ezt nem lehet, mert hát minden hónapban, héten lenne miért aggódni, úgyhogy szépen kibírom azt a három hetet (négyet nem) és majd akkor megyek. Addig pedig bízom abban, hogy ez a baba most tényleg nagyon jönni akart és szépen fog fejlődni.

Melus! Én is elolvastam a történetedet. nekem ez így, hogy még nem szültem, elég szörnyűnek tűnik. Persze a végeredmény a fontos. Egyébként miért szimpatikusabb neked a Gravida az elevitnél? ennek én ennyire nem néztem utána.

Éva! Halványan reménykedem abban, hogy lány lesz - elsőre talán azt szeretnék. Azt hiszem, lenne egy kis hiányérzetem, ha mondjuk lenne három fiam, és egyáltalán nem lenne lányom. De nem akarok semmilyen elvárást támasztani a jövevény elé. (Egyébként augusztusban tényleg álmodtam egy lánnyal.)

Mo! Gyere beszélgetni! Hőd hogy áll? Sajnálom, ha most a férjed gyógyszere miatt tényleg nem lehettek együtt :(

Ildikó! Jösz még ugye a hsg előtt ide? Gondolunk ám rád!


A szombati otthonszülést én is olvastam, alig tértem magamhoz utána.
Vendég
 


Sziasztok! Nem tűntem el, csak nagyon elfoglal a munka és a férjecském dereka.
Köszönöm, hogy gondoltatok ránk!!! Már jobban van, de feküdnie kell. Már nem bírja szegény.... én meg úgy örülök, hogy ennyit van velem!!!! :wink: Ideköltözött hozzánk. Végre igazi házasok vagyunk :mrgreen:
Sportmasszőrhöz járunk. Csodákat tesz vele. Eddig hitetlenkedtem, de most azt mondom, hogy még a gyógyszereknél is többet tud ez a masszőr. Ügyi pasi. :wink: Ódákat zeng róla a férjem is. Ha nő lenne már itt féltékenykednék. :mrgreen: Szerencsére ez egy aranykezű fickó. :D
A hőm kesze-kusza. Holnap majd felvarázsolom nektek. Sajnos értelmetlen lett, mert a torokfájásos lázas állapotom mindent összezavart..
Andi! BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!!!! A mensit sajnálom :(
Sheila!!! Gratulálok a lánykádhoz :D
ÓÓÓÓóóóóóóó Ildi! Baromira sajnálom, hogy megjött. :cry: :cry: Nem tudom, hogy miért kell nekünk ennyit szenvednünk. :roll: Ha ti nem lennétek, nehezen bírnám....
Nagyon megy a drukk a hsg miatt!!! Írj majd, hogy mi volt!
Vérvétel elkezdődött??
Éva! Ezen a laptopos dolgon jót mulattam. Édi Balázskád! :D
Krisz! Ha babád lesz, mi is nagykabátban folytatjuk az akcióhegyeket!!! :wink: :D
Virág! De jó, hogy minden rendben van veled!!!!! Várjuk a képeket, ha mész a dokihoz!!! :wink:
Vendég
 


Sziasztok, lányok!

Andi, ISTEN ILTESSEN SOKÁIG!!! - sajnálom, hogy megjött a pirird :( - továbbra sem fogod mérni a hődet?

Sheila, ügyi pincurid van, hogy szót fogad :) - képet nem tudsz feltenni nekünk is? Gratulálok a kislányhoz!

Éva, akkor a napokban nem várjuk a mensidet? Nagyon örülnék neki, ha elkerülne jó messzire!!!!

Krisz, nálad mi az ábra? Nagyon kiváncsi vagyok a fejleményekre!

Melus, akkor a decemberi hónapra már többen jelentkeztünk :)

Mo, hihetetlen vagy! Nagyon csodállak azért, hogy mindig meglátod a "pohár tele részét" :) - örülök, hogy a párod hozzátok költözött :) - ennél már csak az lesz jobb, amikor a saját házatokban fogtok lakni (persze már nem csak ketten :wink:)
Akkor a csütörtöki vizsgálatra még el tudtok menni, vagy az most úszott?
Nagyon kiváncsi vagyok a görbédre!

Magamról: a tegnap voltam vérvételen, mára meg is lesz az eredmény, de nem lesz alkalmam kivenni, mert 14-16 óra között adják, én pedig 16-ig dolgozok.
Képzeljétek, a vérvétel helye bekékült :? - a tavaly, amikor véradáson voltam, nem ennyit vettek le, és mégis csak egy pont látszott a helyén.... :roll: - na, de ez legyen a legnagyobb bajom!
Ma megpróbálom elérni a dokit is, hogy egyeztetni tudjunk, mikor mehetek hsg-re..... már az is megfordult az agyamban, hogy lebeszélem a dokit erről, de arra a következtetésre juttam, hogy jobb minél hamarabb túlessek rajta....

puszi mindenkinek!

KépKépKép
ildiko74
 
 


Sziasztok!

Andi! Nagyon sajnálom! Nagyon tudom mit érzel, mert ma én is követlek a sorban! :(

Bár én most azt hiszem örülök a mensinek, mert külömben halálra izgulnék egy babánál, hogy nem árt-e neki a sok gyógyszer!
Közben rájöttem, hogy nem is kell okt. 25-ig várni, hanem 1 héttel hamarabb fog elfogyni a gyógyszerem. :lol: Ezek az apró örömök jutnak mostanában nekem, ja és mensi után már szexelni is lehet, de csak gumival!

Ildikó! Na halogasd! Biztosan nem lesz kellemes, de legalább hamar túl leszel rajta! Mi nagyon szorítunk neked és hidd el ott leszünk veled! Küldjük majd a sok enerdzsit!

Mo! DE jó hogy találtatok egy masszőrt, az bizony valóban sokat segít!
Én is szeretnék már elmenni egy jó kis testmasszázsra meg talpmasszázsra. Van is itt 2 percre tőlünk egy masszi szalon, csak be kéne jelentkeznem!

Éva! Hogy vagy? Mensi??? Jelek???

Kismamik! Nagyon eltűntetek!

Virág! Én is azt hittem anno, hogy kislányom lesz és nem. DE hidd el annyira jó egy kisfiú anyukájának is lenni! Egyébként az a legfontosabb, hogy egészséges legyen!

Sheila! Kisleány! DE jó! Azért én is szeretnék egy kislányt!

Melus! MEgvolt már pé-d? Mit érzel?

Pusszantó Mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Ma bergöcsöltem, nagyon fájt 15 percig tartott kb.olyan volt mint egy erős menstruációnál!Szerintetek ez miért van?Már nem előszőr fordult elő ez!

Most sietek haza, majd holnap többet leszek!
Puszi mindenkinek és kitartás!
Melus!

Kép
melus2
 
 


Sziasztok Lányok!

Na én is beállok a sorba, mert ma nekem is megjött! :wink:
Azt hiszem én már túl vagyok azon, hogy ilyenkor szomorkodjak!
Ez volt a 25. hónapom! Ciklusból egy kicsit több, mert nekem 25-27 naposak a ciklusaim.

Nem tud valaki egy jó orosztanárt? Nagy szükségem lenne rá!

Melus!
Ha jól látom 35 naposak a ciklusaid, akkor ez most akár tüszőrepedésnek is megfelelhet.
Szerencsés lenne, ha elkezdenéd mérni a hődet és megfigyelni a váladékokat, mert sokat segíteni, hogy be tudd pontosan tájolni a tüszőrepedést.

Ildikó!
Nagyon drukkolok! Túl leszel rajta! Remélem jó eredménnyel!
Én sajnos mindig úgy nézek ki vérvétel után, mint egy heroinista! :lol:

Mo!
Átérzem a férjed helyzetét! Én már megint alig tudok menni! A jobb csípőm felé sugárzik a derékfájásom, de valami rémes! Még gyógyszert se merek bevenni! :cry:

Éva

Kép
balimama
 
 


Sziasztok! Mutatom a hőmet. Ne vegyétek komolyan! Ezer napos mensire számítok. Majd rájön a ferty is.... és akkor kiveszi a pé-t.

Kép

Éva! Ha fordítani kell valamit, akkor szívesen segítenék. Vannak ismerőseim is, akik nagyon ügyik oroszból. Ha hivatalos szövegről van szó, még azt is bevállalják. Sajnos tanárt nem tudok.
Sajnálom a pirit. :(
Úgy érzem mi már nem csak maratoni ciklusosok vagyunk, hanem maratoni piristák is.
Ildi! Szóval a vérvétel beindult. SZUPER!!!!! Nagyon örülök neki!!! De jó lenne, ha egyszerre tesztelnénk + - at!!
Melus! A görcs valóban lehet tüszőrepi is. Jó lenne látni a hődet!!! Kezdd el mérni!!! Sokat segít majd. :wink:
Krisz! A fene vigye ezt a sok Piroskát!!! :(
Figyelj csak! Nem a homeós bogyóknak köszönhető ez a jó kis görbe?? Nagyon szép ciklusod volt. Jó ez a bogyó!!! :wink:
Vendég
 


Drága vagy Mo!
Nekem a nyelvvizsga miatt kell tanár! :cry: Nagyon szeretném januárban megcsinálni!
Olyan érdekes, de lassan tényleg egyszerre mensizünk!
Na nem baj, majd lesz egy 2008.......-ban szülünk közös topikunk is! :lol:

Éva

Kép
balimama
 
 


Sziasztok!

Tegnap megmértem a hőmet, igaz délután 6-kor!
Hát nem volt sok:36.4 volt!
Az jó ha délután mérem?
Lányok együttérzek veletek!
Legyünk optimisták, ha megjön akkor annak biztos úgy kell lennie!
Én hiszek a sorsban!
Szép napot!

Kép
melus2
 
 


Sziasztok!

Melus, a délutáni hő nem jó - minden reggel, ébredéskor, ugyanabban az órában kell mérni. Nálam a délutáni hő általában több, mint a reggeli, úgy, hogy lehet, most volt/van a pé-d.... mondjuk, jobb lett volna, ha tudnánk az ezelött néhány napi hődet is....

Krisz, nagyon jó görbéd volt ebben a hónapban - remélem akkor, amikor majd lehet akció, a vége is jó lesz :wink:

Éva, sajnálom, hogy megint megjött :( - mikor lesz a hsg?????
Te miért kell oroszt tanulj? - nagyon szeretek nyelveket tanulni, de úgy érzem, az orosszal nem tudnék megbirkózni

Mo, a ferti neked most tökéletes ciklust rajzolt be, 14 cn-es pé-vel :D :D - tulajdonképpen, ha jól megnézzük, tényleg úgy látszik, mintha meglett volna - csak azért van szaggatott vonallal jelölve a pé, mert nem jelöltél folyást.... nagyon kiváncsi vagyok, mi lesz ezután
Nem irtad, hogy akkor mi lesz a vizsgálatokkal :?:

Remélem a páromnak ma lesz ideje kivenni az eredményeket, és akkor majd megirom nektek is....

puszi mindenkinek!

KépKépKép
ildiko74
 
 


Szia Ildikó!

Rendben akkor holnaptól reggel mérem a hőmet, csak a hétvége lesz rossz amikor korán kell kelnem!
Azért a férjemmel rajta voltunk az ügyön tegnap, hátha volt....
Minden praktikát bevetek és nem idegeskedek!
Várom az eredményeket!
Puszi!

Kép
melus2
 
 


Ok, Melus :) - a 7végén nekem is gond a korábban kelés - ha valamelyik nap más órában méred, mint rendesen, azt a napot jelöld meg.... 1-2 nap eltérés nem számit :wink: Az elején stresszeltem magam, hogy megébredjek ugyanabban az órában, de most már nem érdekel- akkor mérem, amikor ébredek....
Én ma reggel elfelejtettem mérni :oops:
Az jó, ha rajta voltatok az ügyön :D ++++++++++++ mennek a drukkok!

puszi

KépKépKép
ildiko74
 
 


Sziasztok!

Éva! Sajnálom a pirit! Gomákkal hogy állsz???? Mensi után nem mehetsz hsg-re???
Ja a képet még mindig várom a kukacról!!!

Melus! A hőmérőzéshez egy kis segítség: http://www.babanet.mindenkilapja.hu/
REméljük megvolt az a pé és jókor akcióztatok!
A hődet itt tudod vezetni: http://www.fertilityfriend.com/
regisztrálni kell. Ha kell segítség csak szólj!!!!

Ildikó! Várom az ereményeket!!!! NA és tudni már mikor lesz a nagy beavatkozás????
Egyébként mi még általános iskolában oroszt tanultunk, az volt a kötelező nyelv. DE én már sajna elfelejtettem csak számolni meg jelenteni tudok meg 1-2 mondatot.
Én nem vagyok egy nyelvzseni, hadilábon állok a szótanulásssal. Igaz a diplomához kellett nyekvvizsga és egy angol középfokot kipréseltem magamból, de beszélni utálok ez nehezen megy, de az írásbelit az egyszerűen megcsináltam.

Mo! Remélem helyre tesz ez a bogyó, most olyat szedtem, amit a ciklus első felében kellett szedni, de írtam az előbb Leonak, hogy valami pé serkentő nem kellene, mert lehet azzal van a baj, hogy 1 éve nem sikerül a dolog és mire újra akciózhatunk felturbózzam a petéimet! :?
Mentek kiskatonavizsgálatra holnap???

Na pusszantó!
Vendég
 


Krisz, egy kicsit nem kavartad össze a dolgokat? - nem a ciklus második felében szedted a bogyókat, és most pé-serkentőt kértél? pont forditva irtad :)

Beszéltem a dokival, és hétfőn reggel vár hsg-re.... ha rágondolok összeszorul a gyomrom :roll: - de muszáj végigcsinálnom!!! (ezzel most magamat bátoritom :D )

puszi mindenkinek!

KépKépKép
ildiko74
 
 


Krisz.:A FERTIN nem igazodok ki, majd segítséget kérek!Köszi!

Ildiko:nagyon szorítok neked, kitartás!

Kép
melus2
 
 


Sziasztok lányok

Tegnap reggelre belázasodott Bálintom ma elmentünk orvoshoz virusoso torokgyulladása van, szerencsére ha nincs láza akkor nagoyn jó a közérzetete, de tegnap egész délelőtt feküdt szegénykém.

Krissz Éva sajnálom a mensit, remélem lassan elbúcsúzhatunk tőle úgy kilenc hónapra, már nagyon jó lenne.

Úgy döntöttem, hogy mérni fogom a hőmet megint és megrendeltem a homeos bogyókat is habár szerintem csak a következő ciklustól kezdem el szedni.

Puszi mindenkinek

Andi

Kép

Kép
h.andrea79
 
 


Andi:sok puszi a kis Bálintnak, hamar gyógyuljon meg!

Kép
melus2
 
 


Sziasztok Lányok!

Melus!
A legelső oldalra bemásoltam egy másik topikból Tücsök instrukcióit a fertivel kapcsolatban, de most ide is beteszem.
Ennél érthetőbben szerintem nem is lehetne:

Megtaláltam még a 2006-os topik elején a ferti működését, azt hiszem Mesi nem haragszik meg, ha ide bevágom:
szóval:
www.fertilityfriend.com

Megnyomod a Join Now It's free! gombot
Choose a nickname: ide beírod a felhasználói nevet amit szeretnél

Your e-mail address: megadod az emil címed. (Ide kapsz egy levelet a jelszavaddal.)

How did you hear.... itt kiválasztod pl a friend gombot, vagy a chat room-ot.

Megnyomod a Next gombot.

Nézd meg az emiledben az elküldött jelszót.
Ezek után beléphetsz:
Login: ide beírod a felhasználói nevedet
Password: ide a jelszavad
OK

Rámész a Chart fülre.
A megfelelő dátum megnyomásával megjelenik a táblázat:
Temperature: hőmérsékleted
Time: mikor mérted (én ezt nem szoktam kitöteni)
Cervical Fluid: hüvelyváladék (ezt sem kötelező kitölteni)
Menses: megjött-e
Intercouarse/Insemination: Volt-e akció

Megnyomod a save gombot és látod a görbédet.
Az ovulációt majd automatikusan kijelöli neked.

Éva

Kép
balimama
 
 


Sziasztok!
Ildikó! Ne félj a vizsgálattól, biztos kellemetlen, de olyan jó lesz biztosnak lenni utánna abban, hogy nincs akadálya a babának! Egyébként megérzésem szerint az egész topikot rendbehozná a homeopátia, ha rászánnátok magatokat!
Krisz! Nálad tényleg passz, hogy mi lehet a késlekedés oka a bébi részéről, mert szerintem köztünk Neked van a legszebb szabályos görbéd! Mindenesetre szerintem érdemes lenne mind a két szert szedni a hónap adott szakaszában, mert úgy teljes a hatás.
Mo! nagyon várom az eredményeket, annyira remélem, hogy most már minden rendben lesz!
Andi! Végül nem emlékszem, kiderült, miért voltak azok a fura magas hőid? Szerintem azonnal kezdd el a bogyókat, ha megérkeznek, kár késlekedni! Én a helyedben a prolaktinra is szednék valamit (Mastodynon csepp), hadd legyen teljes a kúra.
Képzeljétek! Annyira boldog vagyok, mert 3 hónapja találkoztam egy régi barátnőmmel, aki elpanaszolta, hogy bár már nem egy orvosnál járt, mégsem jön a baba másfél éve. Persze bevetettem magam, kiderült, hogy fogalma sincs a testi vonatkozásokról. Júliusban tartottam neki egy gyorstalpalót, mit, hova, mikor :lol: kell dugni, és most hívott, hogy 7. hetes baba ven a pocijában! Ez aztán a siker!
Én jól vagyok, a babám lassan 3cm, hol a frászt hozza rám, mert nincs rosszúllét egész nap, hol meg kihányom a belem (éppen most). na mindegy, imádom őt és érdekes mert a peteérés 4. nappal a szex után volt, mégis fiúnak érzem, bár erről Sheila tudna mesélni! Na puszi

Zora
Kép
zora7
 
 


Engem nagyon felhúz ez az oldal!
Megvan a felhasználónév és a jelszó, de nem enged be!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:
Nem csinálom meg!

Kép
melus2
 
 


Balimama köszönöm, hogy ilyen részletesen átküldted hogy mit-hogyan kell csinálni, már előtte megcsináltam, de hát nem enged be, majd holnap még próbálkozom lehet!

További szép napot mindenkinek!
Puszi!

Kép
melus2
 
 


Sziasztok Lányok!

Melus!
Ez egy hülye türelemjáték!
Sajnos egy email címről, csak egyszer tudsz regisztrálni így nem tudom helyetted megcsinálni, pedig szívesen megtenném!
Na próbáld csak meg újra! :lol:

Zora!
Úgy örülök Neked!
Mit jelent az a számolás és visszaszámlálás a vonalzódon?
Na és MIÉRT PONT BÉKA???? :lol: :lol: :lol:
Nem tartanál nekem is egy gyorstalpalót?

MO!
Gondoltam Rátok! Égen-földön nem lehet málnalevelet kapni! :twisted:
Végre rászánom magam a kuruzslásra és nincsenek meg a tárgyi feltételek!
:twisted: :twisted:

Na jó Lányok!
Utolsó nekifutás! Ha februárig nem lesz baba, jelentkezem másoddiplomás képezésre akut eláttás szakra!
A cél érdekében hajlandó vagyok újra mérni a hőmet!

Zora!
Kölcsön kérhetném az Avivás könyved? Megtanulom 2 nap alatt!

Harcolni fogok!
Kép

Bár most még inkább ilyen lelkiállapotban vagyok:
Kép

Éva

Kép
balimama
 
 


Sziasztok!

Nagyon nem szeretem ezt a tanévkezdési káoszt. Az ember beül egy állítólagos órára, amiről aztán kiderül, hogy nincs is... ráadásul a tanulmányi osztályon nem találják az indexemet. Na jó, a nap végére ezen már csak nevetni tudtam :shock: Azért az rossz, hogy a nap végére mindig fáj a hasam. A szurkálások elmúltak (talán a Magne B6-tól, vagy nem tudom), de az a tompa nyomás nagyon furcsa. Ugye ez még normális? Időnként még mindig rámtör az aggódás is, biztos minden rendben van-e odabent. Annyira hihetetlen, hogy maga a fogamzás ennyire könnyen ment. Látom, ti mennyit vártok és reménykedtek. És közben néha alig tudom elhessegetni az aggódásomat. Ilyen szempontból most jól jön az egyetem, kicsit másra is gondolok.


Melus! Jó tanácsokat adtak a lányok a hőmérőzésről. Annyit tennék még hozzá, hogy fontos, hogy reggel ébredés után közvetlenül mérj - tehát ne menj ki előtte pl. wc-re, csak utána. 1-2 óra különbség valószínűleg nem számít - nálam legalábbis úgy tűnt, nem számított sokat. Ja, és ne hónaljban mérj, állítólag az pontatlanabb, hanem szájban vagy hüvelyben.

Ildikó! Gondolok majd rád hétfőn. Én is biztosan félnék, de Zorának igaza van: arra kell gondoni, hogy utána nem lesz akadálya a babának. Bátorság!

Zora! Ilyenkor már 3 cm? Jaj de szeretnék már én is ott tartani! Állítólag normális, hogy az ember tünetei változnak - mondom ezt én másnak, közben meg aggódom.

Mo! Szerintem ebből a görbéből ha kivesszük azt a két extrém magas hőt, akkor egészen jól néz ki (van két terület) és lehet, hogy a fertinek igaza van a peteéréssel :D Csak így tovább!

Krisz! Ez jó, hogy így jön ki a gyógyszerszedés vége. Egyébként megkérdezhetem, hogy te miket szedsz? Kíváncsi vagyok.

Éva! Oroszból nyelvvizsga? Szerintem ez nagyon jó! Én a mai napig sajnálom, hogy az általános iskolás évek ilyen szempontból szinte elvesztek. Gondolom neked most ez a diploma miatt sürgős. Sajnos csak vidéken tudnék tanárt, elég messze van Budapesttől..
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?