Új privát üzeneted érkezett!

[quote="emmamami"]S írta:emmamamizasztok!
Az UH-n az én időmben (idén január) hétfőnként volt a Varga, szerdánként meg a Kun, de azóta lehet, hogy ez, illetve az egész rendszer változott, de ha nem, biztos, meg lehet beszélni, melyik nap menj, Enahma. Egyébként ott az asszisztens is azt mondta pár kismamának, hogy jobb, ha a Vargához mennek, mert ő jobb szakember. Ebből a szempontból.
(Engem pölö a Kun is hozzá küldött, attól függetlenül is, hogy a Varga volt egyébként is a dokim, mikor 35 hetesen gondot talált Ármin szívével, úgyhogy ők maguk között is elismerik ezt.)

Hát... mi csak mozizni megyünk, nem azért, hogy megtudjunk bármit is. :oops: Arra ottvan a "rendes" UH.
Viszont a férjemnek nagyon tetszik az a négy alkalmas előkészítő, és akar járni. :lol:
Josi, én nem Imre dokinál fogok szülni, hanem az ügyeletesnél. Lehet, hogy "túl" bátor vagyok, nem tudom. :) Majdnem az összes szekszárdi dokiról hallottam már jót is, rosszat is, tehát mindegynek érzem.
enahma

Enahma,
köszi a felvilágosítást a robottal kapcsolatban.
A Vargáról is hallottál már rosszat? Ő az egyetlen akiről én még semmi negatívat nem hallottam, de ha tudsz ilyet érdekelne! Pletyizzünk! :)
Vendég

Ja, még annyit hogy én is úgy gondoltam sokáig hogy ügyeletesnél fogok szülni, de pár orvosról tényleg annyi rosszat tudok hogy nem merem megkockáztatni hogy valamelyikük kezei közé kerüljek. És hála az új rendnek ami lekorlátozza a dokik befutkosását a privát szüléseikhez, lehet hogy még így is az lesz a vége :?
Vendég

sziasztok, nem cseriani jelentkezik, hanem a család idősebbik férfi tagja. Mindenkit puszilunk, és itt egy kép Elizáról. A részleteket majd cseriani leírja ha hazaértek, egyébkent mindketten jól vannak.
Sziasztok,
Zoli Kép Eliza félnaposan
Vendég

Zoli,
nagyon köszönjük a képet, és neked is gratulálunk a csodaszép kislányodhoz!!! Igazán gyönyörű baba! :)
Vendég

Zoli, neked is szívből gratulálok!
Eliza csodaszép kislány! Legyetek nagyon-nagyon boldogok!
Pusziljuk az anyukát és a nagytesót is!
Vendég

Jaj, annyira ámuldozok ezen az édes kisbabán, hogy elfelejtettem írni ezt: Enahma, Varga doki rossz híre (már, ha van neki), engem is érdekelne! :wink:
Vendég

Én is gratulálok Zolinak Elizához, nagyon szép kisbaba.

Vargáról rossz hír: Az egyik ismerősöm nála szült, hozzá járt. Szülés előtt úgy kezdte, hogy ugye nem nálam akar szülni? Bekerült a kórházba, mert folyott a magzatvize. Nem csináltak vele semmit, lefektették. Varga nem ment be hozzá, pedig szóltak neki. Másnap délután már vérezgetett és nagyon erős fájásai voltak, de nem igazán törődtek vele. Varga nem volt hajlandó bemenni, mivel nem ő volt az ügyeletes. A csajnak az anyukája ment és kiabált a szülész orvossal, hogy csináljanak már valamit, mert ez nem állapot, ezután egy órán belül megszületett a kislánya az ismerősömnek.
Szóval vannak rossz hírek Varga dokiról is. Remélem azért nem riasztottam el senkit.
Áfi jobban vagy már?
Vendég

Cseriani!
Nagyon szép a kislányotok! Gratulálunk! Várunk haza benneteket!
Minden jót kívánunk nektek!

Kép

Edina
edied78

Cseriani: Nagyon szép baba! Gratulálunk (férjem is)!

Emma: egy ismerősöm az ő ügyeleti idejében szült, és eléggé leszarta. Ahogy más is. Igaz, sajnos ebben az is benne lehetett, hogy az ismerősöm cigány származású... :? Igaz, ennél rosszabbat még nem hallottam róla. :)
enahma

Rékababa,
köszi a kérdést, nem vagyok jól. Sőt most jövök a háziorvosomtól és még ideges is vagyok! Múlt szerdán írt fel 1 doboz antibigyót. Elfogyott, de jobban nem lettem, így ma visszamentem. Erre aszongya nagytudású háziorvosom hogy nem MER több antibiotikumot írni. Mondom mit nem mer??? Penicillint??? Ne szórakozzon nekem meg kell gyógyulnom mire szülök! Aszongya akkor írassak a nőgyógyászommal! Hát apám ha nekem nőgyógyász kell egy doboz antibiotikumhoz, akkor te meg nem reggelizel az én kártyapénzemen! Még ma háziorvost váltok! Akinek annyira múltszázadi a tudása hogy terhes nő inkább dögöljön meg mint gyógyszert kapjon, arra nekem nincs szükségem. :x
Vendég

Rékababa, Enahma, hát, ezek eléggé nem jó hírek... :? (Bár, abban az esteben, ha előre a csajszi tudtára hozta, hogy nem szeretné, ha nála szülne - mondjuk, ezt se értem, mi okból -, akkor valahol még elfogadható is...) :?
Áfi, járj sikerrel az új dokidnál! :wink:
Vendég

Áfonya: nem kell feltétlenül dokit váltanod. Szerintem is ebben az esetben már a nőgyógyászodat érdemesebb megkérdezni, mivel a terhességed ismeretében ő tudja jobban mérlegelni, mi a fontosabb. A penicillin nem teljesen hatástalan a magzatra - bár nem kifejezetten káros.
enahma

Sziasztok lányok! Bocsi, hogy mostanában ritkábban írok, de hát ugye eléggé lefoglal a kicsi babócám, és általában egyedül vagyok vele otthon, ugyhogy ritkán jutok géphez.

áfonyaaa! jobbulást kívánok neked, lehet tényleg jobban jársz, ha a nőgyógyász ír fel valamit neked.

CSeriani babája gyönyörű!!!!!!!! Nem is látszik rajta félnaposan, hogy milyen nehéz születése volt szegénykének!!! Gratulálunk az egész családnak!!!!

Kép
timesz

Cseriani babája tényleg nagyon gyönyörű, tiszta kisimult az arcocskája, tényleg nem látszik a nehéz szülés/születés.
Nekem nincsenek jó híreim, éhgyomri cukrom kissé magas lett, Kundoki elküldött egy újabb vérvételre, hogy a fene enné meg. Mármint a vérvételt. Egész délelőtt rohangáltam, kire bízzam a gyerekemet, tök kivagyok. Mintha nem lenne más dolgom, mint a laborban ücsörögni. Nem is írok többet, nagyon ideges vagyok.
Áfi, jobbulást! Már neked sincs sok hátra, lassan a finisben!

Kép
Kép
banoed

Enahma,
nincs az az antibiotikum ami teratogén hatású volna, a penicillin meg kifejezetten ártalmatlan. Terhes nőtől megtagadni az antibiotikumot műhiba! Utánaolvastam, tudom. Ha betegen kell a világra hoznom a babámat, az első dolog ami kapni fog az egy jó adag antibiotikum. Az mivel jobb? Muszály meggyógyulnom szülés előtt! :cry:
Szerdára van időpontom az új háziorvosomhoz.
Timesz,
minden tiszteletem Varga doktoré, de vajon mi köze a légúti fertőzésemhez, és ami még fontosabb: mennyit ért hozzá?
Banoed,
sajnálom hogy újabb napod oda. :? De az eredmény tán jobb lesz. Mennyi lett egyébként most?
Vendég

Cseriani és családja: gratulálok a lánykátokhoz,nagyon szép!! Én is ma voltam laborba ez volt az utolsó nemsoká megyek az eredményért. Áfonya, én is hasonlóképpen jártam a háziorvosommal. Kb félidős terhesen gennyes mandulagyulladásom volt és mentem én is hogy kezdjen vele valamit,erre félórát azon vitatkozott az asszisztensével hogy a kismamáknak milyen antibiotikumot írhat fel. Aztán a maripennél kötött ki,amit ha szerintem nem veszek be akkor is annyi idő alatt gyógyultam volna meg.

Kép
Kép
josi

Timesz, de jó, hogy jöttél, már nagyon hiányoltalak! Teljesen érthető, hogy Olivér mellett nem tudsz jönni. De, amikor csak tudsz, gyere, és mesélj! :wink:
Banoed, basszuskulacs! Nem csoda, hogy kiakadtál. Sztem itt dühöngjed ki magad nyugodtan nekünk. És most volt először magas? (Már nem emlékszem a korábbiakra...) :oops:
Igen, én is akartam írni Elizára, hogy egyáltalán nem látszik rajta, nem csak az, hogy nehezen jött a világra, és az, hogy fél napos, hanem még csak az se, hogy egyáltalán újszülött! Most komoly: én még ilyen szép kisbabát ilyen picinek egyáltalán nem láttam.
(Árminom szegény, igaz, 2 óra alatt világra küzdötte magát, de ne tudjátok meg, hogy nézett ki napokig... ) :shock:
Vendég

Josi! :lol: A Maripen, a Kalmopyrin és a Semicillin Áfi vélhetően ex-háziorvosának a fixa ideája! Mást nagyon nem is ismer szegény. Naná, hogy nem tud mit kezdeni egy majdnem mindenórás kismamával...
(Mikor még én is hozzá jártam, közöltem vele, hogy penicillin-allergiám van - nem, mintha nem ő diagnosztizálta volna anno) :? , erre felírta a Semicillint.
Mondtam, kösz.
Meggyógyultam nélküle.
Na, de a házidokikról is lehetne külön topikot nyitnio, úgy látom. :mrgreen:
Vendég

Na, ez az, ami röhejes. Az éhgyomri cukor lett 6,5; 2 órával utána a cukros lötyi hatására meg lement 5-re. Nem értek hozzá, de most kérdem én az okosabbaktól, hogy mi a fenének kell megismételtetni egy vizsgálatot egy ilyen eredmény miatt? Még a 6,5 is olyan közel van a normális értékhez! Kundoki ne szívózzon már! Ja, Emmamami, ez volt az első cukorterhelésem, remélem, a második lesz az utolsó!

Kép
Kép
banoed

Hááát, Banoed, én is remélem, hogy ez volt az uccsó. Piszokul nem értek hozzá, de az, hogy utána lement 5-re, az nagyon jó, nem?Merhogy jól dolgozik a hasnyálmirigyed azt mutatja... nem? :roll: Vagy itt eleve ugye az első értékkel volt baj... de, ha tök jó lett a terhelés utánmeg... Á, nemértem, dehát épp ezé nem is vok orvos. Nade biztos vagyok benne, hogy többet már nem kell menned! Csakazése.
Vendég

Tábla:
Kép

Megjöttem védőnőtől, minden de minden rendben. :)
Vendég

Nagyon gyönyörű Eliza baba!!!!! :D :D Tisztára olyan mintha császárral született volna, nem látszik rajta, hogy nehezen bújt ki!

Áfi! Engem mikor terhes voltam Dominikkal a fogorvosom küldött a nőgyógyászhoz, hogy milyen antibiotikumot szedhetek (kihúzott egy fogam, ami már nagyon nagyon oda volt, és azt mondta, hogy ő ilyen fognál szeret antibiotikumot adni, mert könnyebben rendbe jön, és kisebb a szövődmény kockázata), felírt egy papírra két fajta gyógyszert, amit ő szokott felírni, hogy kérdezzem meg a nőgyógyászom, hogy ő melyiket javasolja. Aztán végül nem szedtem semmit. Mondjuk egy háziorvosnak azért illenék tudni, hogy milyen gyógyszert lehet kismamaként szedni. Nekem szoptatás mellett is tök nyugodtan felírta a háziorvosom az Amoxicillint, mert az is penicillin, és szopi mellett nyugodtan lehet szedni. Aztán nem szedtem be az egészet, mert förtelmes íze volt, és sajna az átment a tejembe, és Dominiknak nagyon nem ízlett. És fontosabb volt, hogy ő szopizzon, én meg kúráltam magam gyógyteákkal.
Banoed! Jól nézték neked az éhgyomri cukor értéket? Nem lehet, hogy a laborban bénáztak, és nem is annyi volt? Ez nagyon furi, hogy pont az éhgyomri magas, utána a terheléses meg tökéletes.

Múltkor írtam barátnőm kislányáról, aki Pestre került kórházba, nem tudom emlékeztek-e még. Már itthon vannak egy hete, jól van a kislány szerencsére. De amin átmentek nem irigylem tőlük.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Áfi mi újság? Mondott valami jót a védőnő? Jobban vagy végre egy kicsit? Házorvos váltás meg volt?
Emma Árminnal voltatok szemészeten? Mint mondtak? Remélem minden rendben.
Vendég

Rékababa,
köszi hogy kérded :) holnapra van időpontom az új házidokimhoz, remélem elvállal. Jobban vagyok valamivel, de még mindig bőven beteg :? csak valahogy egyre inkább embernek érzem magam. Egyelőre meleg tea, C vitamin, Béres csepp megy. Csak nehogy visszaessek.
Dadomi,
régen le kellett volna ám cserélni az öreg kuruzslót! Fél órát nyálazta a gyógyszeres könyvét mire kitalálta hogy nem ad semmit. Én 3 perc alatt neten találok magamnak gyógyszert ha kell. Amúgy először nekem is Amoxicillint írt fel.
Vendég

Áfi: írtad a Béres cseppet. Én a terhességemig rendszeresen szedtem (napi 2x20 csepp), de a házidokim öreg, és eltiltott tőle. Most meg állandóan elkapok minden sz.rt. Szeretnék az Elevitről visszaállni a Béresre. Szerinted van ennek valami akadálya?
enahma

Enahma,
én mindig mindennek utánaolvasok ami érint, ennek is utánanéztem. Semmi olyat nem találtam ami ellene szólna a Béres csepp terhesség alatti használatának. Igaz hogy nem is ajánlgatja senki, de maga a gyártó írja rá legelőször ha bármi kétség merül fel a szedését illetően terhesség alatt (félnek a gyártók mert ha valaki bepereli őket mégha meg is nyerik a pert, oda a jóhírük). És az összetételét is alaposan megnéztem, semmi olyat nem találtam ami miatt ne lehetne szedni terhesen. Ha engem kérdezel (és neked bevált eddig) nyugodtan szedd, én is szedem. Mit mondott a dokid aki eltiltott tőle, miért? (Amúgy ezért tartok mindig az idős orvosoktól, mert a kor halad, az ő tudásuk viszont 40 éves :? )
Vendég

Áfi: igen, a doki legfőbb érve leginkább az, hogy nem ismeri, és ürdüngnek nézi. :) Egyébként Béres ide v. oda, nem cserélem le, mert egy nagyon kedves ember. :D
És te mennyit szedsz? Kétszer v. háromszor húsz cseppet? Mert egy weboldalon egy gyógyszerésznő ajánlata terheseknek 3x20 csepp.

(Más: szerintem a vitaminok nem mindenkinek jók. Nálam pl. míg a Béres biztosan felszívódott, mert addigi betegességem teljesen eltűnt, és mind a januári, mind a már terhesség alatti 3 hónapos vérképem kitűnő lett tőle, addig a különböző vitaminok mellett vígan betegeskedem tovább...)
enahma

Enahma,
tisztelt doktor úr ha nem ismeri tán utánanézhetne mielőtt tiltja... :?
Én 2x20 cseppet szedek, igaz csak mióta elfogyott az antibigyóm. De téli időszakban amúgy is szoktam szedni, most is tervezem egész tavaszig. Én minden télen egy légúti katasztrófa vagyok. :cry:
Vendég

De most komolyan... tudja valaki miért a mi topikunkat találják meg ezek az értelmetlen hülyeségeket beírogató robotok?
Vendég

Áfi,
aha, én is 2x20-at szoktam, de már nem csupán a téli, hanem a nyári időszakban is, mert múlt nyáron volt egy nagyon súlyos megfázásom 40 fokos lázzal, és akkor rájöttem, hogy muszáj.
Egyébként velem is az volt a baj régen, hogy októberben megbetegedtem, és kisebb megszakításokkal áprilisig köhögtem és fújtam az orrom. A csepptől meg ez teljesen megszűnt. :)
enahma

Sziasztok!
Cserianink üzeni, hogy még mindig kházban vannak, mert Eliza besárgult, és holnap dől el, egy újabb vérvétel eredményének függvényében, hogy hazajöhetnek-e. A kiccsaj egyébként kis "haspók", akár 70 milliket is szopizik. Mindenki nagyon rendes, és, ha hazajön, beszámol majd Cseriani. Mindenkinek nagyon köszöni a gratulációkat, és kéri, hogy szorítsunk nekik, hogy mihamarabb hazajöhessenek.
ÍÍÍÍÍÍGY SZORÍÍTUNK, CSERIANI! :D
Vendég

Szorítunk Cseriani!!!
(Meg különben is gyere haza, kell nekem az ágyad! :lol: :P :D )
Vendég

Áfi, te is rooming-in-be mész, vagy éjszakára leadod a babát?
Csak azért kérdem, mert valaki mondta, hogy jellemzően az elsőgyerekes anyukák választják a rooming-in-t, a többiek inkább aludni akarnak... :)
enahma

Enahma,
nekem ne is mondj ilyet! :) Nagylányommal is összebújva vészeltük át a kórházi napokat, a fiammal sem lesz ez másként. Remekül alszom babaillatot lélegezve, a tulajdon várvavárt gyermekemet átölelve is, sőt nem aludnék máshogy nyugodtan. :wink:
Vendég

Sziasztok! Rossz hírem van, a lányomnak vírusos hasmenése van,nagyon szenved szegény,lázas is. :( Ma van a második nap,de nemhogy jobban hanem rosszabbul van. Voltam védőnőnél is, 130/80 volt a vérnyomásom (nekem aki hetekkel ezelőtt azt kérdezte mit csináljon hogy ne legyen ennyire alacsony?)Nst-m is jó volt tegnap,de most nagyon aggódom!!

Kép
Kép
josi

Josi,
sajnálom a kislányod! :cry: Jobbulást neki!
A vérnyomásodra mit mondtak? Most gyakrabban kell járnod méretni? Addig ne aggódj míg fehérje nincs a vizeletedben. Lehet egyszeri kiugrás is a vérnyomás. A pisidet ugye nézegetik? Ne aggódj, nem lesz semmi baj. Kép
Vendég

Köszi Áfi. De volt a vizeletembe genny,hétfőn voltam laborba is. Most már minden héten kell mennem védőnhöz. Most nem talált benne semmit. Mondta is hogy szarul nézek ki,nagyon sápadt vagyok. Pár napja vizesedek is.

Kép
Kép
josi

Szasztok!
Josi, sajnálom, hogy benneteket sem kerülnek el a rossz hírek... Jobbulást kislányodnak! Egy másik topikon olvastam, hogy most nagyon sok az egész országban a megfázásos, illetve a hasmenéses-hányásos beteg. Gyógyuljatok meg hamar! Télleg ölég magas volt a vérnyomásod, és nem jó jel, hogy vizesedsz, de amíg nincs fehérje a vizeletedben, valszínű, nem kell aggódni. De a lényeg, hogy lassan betöltöd a 37. hetet, és már koraszülött se lenne babód, ha esetleg meg kellene születnie.
De nem kell. Biztos az idegeskedéstől ment feljebb a vérnyomásod, a vizesedés meg ebben a terhességi korban már tök természetes is lehet. A legjobbakat kívánom neked, nektek!
Remélem, csüt. este már Cseriani is be tud jelentkezni, és otthon lesznek végre! Meg azt is remélem, hogy Áfit mától nélkülöznünk kell pár napig... :wink:
Rékababa, köszi a kérdést, Árminnal kapcsolatban; szemhéjgyulladása van, allergiás eredetű, a szőke haja, kék szeme és fehér bőre hajlamosítja erre (meg gondolom az is, hogy apja és én is allergiások vagyunk...) :( . Kapott rá szteroidos kenőcsöt, TobreDex-et, eddig 2x kentem neki, és már látványos a javulás. De sajnos ez vissza fog jönni, és akkor újra kenni kell.
Vendég

Köszi emma,sajnos a Noémi állapota nem változott,szörnyű volt az éjszaka,de remélem holnaptól jobban lesz. A tobrexet mi is ismerjük,de szerencsére ritkán használjuk.

Kép
Kép
josi

Kedves josi,
azért a 130/80 nem a világ vége: nekem nem terhesen is ált. 90/60, de néha felmegy 120-130-ra, ez egyáltalán nem veszélyes. Még akár a betegséggel is kapcsolatban lehet. Szóval amiatt ne aggódj, az nem árt sem neked, sem a babának.
Orvosnál voltál már? Hátha egy rövid antibio kúrával helyre tud rázni...

(De nem tudom ám, csak szakértek itt, meg szurkolok, hogy minden rendben legyen veled is, és a lányoddal is!)
enahma

Nem is gondoltam mindjárt a legrosszabbra,hiszen ha jól tudom 140-ig még normális és mivel eddig még nem volt ilyen betudjuk annak hogy "véletlen".Orvoshoz kedden megyek,de szerintem ő sem fog ettől pánikolni. Itthon is szoktam mérni a vérnyomásom de nem volt még ennyi. Ha Noémi meggyógyul szerintem velem is minden rendben lesz. :roll:

Kép
Kép
josi

Sziasztok!
Josit nem akartam megijeszteni, de ezért írtam azt, hogy "elég magas": "Terhességi magas vérnyomásról beszélünk akkor, ha a vérnyomás 140/90 Hgmm, vagy ennél magasabb, illetve, ha a felső, a szisztolés vérnyomás érték a terhesség alatt 30 Hgmm-t emelkedik, a diasztolés, az alsó érték pedig 15 Hgmm-t." Dehát nyilván nálad nem lesz erről szó, hanem egyszeri a dolog és az idegeskedés váltja ki. Meghát az alsó értékedre nem is igaz ez. Csak most itt pontosítani akartam magamat. :wink: (Ja, meg: ugyanekkora értéknél engem a kórházban már fehérjementes diétára fogtak...) Szal, csak azért vészmadárkodok itt, hogy nem szabad ezt se elbagatellizálni, de NYILVÁN, hogy Josi esetében nincsen gond és nem is lesz. Továbbra is gyógyulást kicsi lányodnak!
Vendég

Jézusom, szisztolé, diasztolé... Nekem a védőnőnél volt már 80/60 (legutóbb) és 120/70 (legelőször) is a vérnyomásom, és e kettő között minden. Ha kocsival vagyok, alacsonyabb, ha bicajjal megyek, magasabb. :D

Hehe: megvettem hétfőre a 75 gramm szőlőcukrot, és elhűlve tapasztaltam, hogy ez RENGETEG! Ennyi cukrot máskor egy héten nem eszem, nemhogy vízben, éhgyomorra kelljen lenyomnom... Brrr... Valamiért azt hittem, hogy a 75 g kevesebb... :D
enahma

áfonyaaa mehetsz a helyemre,hazajöttünk.
Késöbb jelentkezem,és mindenkinek nagyon köszönjük a jókivánságokat :D
Jól esett,hogy annyit gondoltatok ránk :D
Vendég

Cseriani,örülök hogy megjöttetek,minden szép és jót nektek,várjuk a beszámolót!!

Kép
Kép
josi

Cseriani, éljenéljen! Csatlakozom Josihoz, és várjuk a beszámolót! Meg minden hírt rólatok. Meg képeket is.
Vigyázzatok magatokra!
Vendég

Cserianiii!!!
ÉLJENÉLJEN! Kép
Nna akkor be is húzom a tatyómon a cipzárt! Van ágyam! :wink:
Nagyon várunk képekkel történettel szeretettel!
Vendég

Szia Cseriani!

Végre újra otthon és közöttünk!!!! még egyszer gratula a gyönyörű kis hercegnőhöz!!!!!
Milyen volt a kórházban? Vélemény?

Jól vagytok mind a ketten? Nincsenek fájdalmaid (gátseb)?

Puszilunk titeket!!!

Kép
timesz

Cseriani én is csatlakozom a többiekhez és gratulálok, hogy végre otthon vagytok! Várjuk a beszámolót.

Emma örülök, hogy Ármin jobban van.

Áfi te jobban vagy? Mész szülni?
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?