Új privát üzeneted érkezett!

SziasztokKép Én is bekukkantok már ide.

Áfonya: Réka nagyon édes, és nagyon okos, ahogy olvasomKép
Tényleg nagyon aranyosak, mikor a kis tenyerük csattog a kövönKép Én meg azt szoktam Julival játszani, hogy megyek elötte, és hivom, hogy "gyere", ö meg röhög, és csattog utánam.

Zsuzsa: nem lehet, hogy Elöd azért eszik keveset és szopik többet mert meleg van? Amióta ilyen bolond meleg van, azóta Juli sokszor másfél üveg folyadékot is elnyel, de a kaja alig csúszik.
Gratula a fogakhozKép

bera: húha! ElindultKépKép Ez tök jó.

Rólunk: Juli kb. egy hete kezdte a felállást. Mostmár elég hosszú ideig elálldogál valaminek támaszkodva... Leginkább a kanapét szereti, mert arról jól le tud rámolniKépKép És próbál felmászni, apját-anyját létrának használva. Úgy döntöttünk, hogy nem segitünk neki, de ha megától sikerül, akkor OK. Egyszerüen elképeszt a kitartása, az az eltökéltség az arcán, hogy "én akkorisakkoris megcsinálom"Kép
Meg magyaráz is, általában abetüseket: bababababa, nyanyanya, meg ilyenekKép ImádomKép

Na, megyek, készitem a vacsorát. Jó ez a topic, mert "kicsit" szükebb körü, mint a második osztályosKép

zsani
zsani
 
 


Sziasztok!

Zsuzsa!
Sajnos itt is vacak, szeles idõ van.Kép

Bera!
Nektek is gratula a lépésekhez!KépKépKép
Ügyesek ezek a csajszik! Szaladni fognak mire Dóri elindul.Kép

Nálunk még mindig csak 1-2 lépés a maximum...Kép Ezzel jár a nagy kuffer!Kép

Megyek tovább...Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziasztok!

Kata,
ebben a fogzasban remelem van valami igazsagodKép Nekem ugye egy evesen jott ki az elso, most megvan minden fogam, par tomott van csak, kopp-kopp.
Irod a siesta szandalt. Dorin mindenhol rajta van, lakasban is? Es fogja rendesen a labat? Es mennyi sokk volt?Kép

Avi: Sima windosos Media Playerrel lejatszhato es elobb-utobb frissitenek kellene a kodeket ugyisKép De szivesen elkuldom mailben persze, sot, ha mondjatok, hanyas kodeketek van, vagy milyen formatumban lenne jo, atrakom abba.

Zsuzsa,
pakolasKép En mar feladtam, hogy rend legyen. Most mar csak arra vigyazok, hogy a kidobalt ruhak alatt ne legyen egy labtoro jatek, ha atgazolok rajtaKép.
Akadalymaszas nagyon jo, legjobb a szulokon, raadasul akkor, ha epp elnyulik az ember a faradtsagtol. Es akkor figyelni, hogy nehogy atessen rajtam. Nalatok is ez megy?

Ma voltunk setalni munkahelyre, babakocsival, buszon. Hat, nem egyszeru. Viszont Reka tanul egy uj szot: "bu", a buszraKép Nalunk messze nincs akkora szokincs, mint Kataeknal. Marmint, amit ki is mond. Amit meg mond, azok kozul is a felet csak en ertemKép

Nem tudom, irtam-e mar, hogy most mindenki "Apa", a postas, a vadideegen pasi a buszon, mindenkinek ezt kiabaljaKép Sot, ha telefonalok valakivel, ha hazaerunk, akkor is csak Ata, Ata letezik.

bera,
vegre elokerultelKép Nemhiaba egykoruka a lanykaink, igaza van KatanakKép Te hogy allsz a szandal-kerdeshez?
Lili is olyan bator fajta? Mert Reka is nagy mereszen kinez maganak valamit, elindul es az utolso lepest mar szinte hasonfekve teszi meg, igy eri el epphogy a celt, tiszta horrorKép

Hizas: melohelyen, akik felvettek Rekat, mondtak, milyen pillesulyuKép Viszont mindenki idosebbnek nezte, az elenksege, elevensege miatt. Mindenkire mosolyog tovabbra is, barki felveheti, sot el is viheti, tojik a fejemreKép

Zsani,
sziaKépKép

?asik topic: neha lekerem az egesznapi listat es ha latok "regi" hozzaszolot, akkor benezek, igy nagyjabol kepben vagyok azert Veletek, de irni mar nem megy annyi ember kozt.
Jo otlet ez a csalogatas is, majd ki is probalomKép
Gratula Julinak a felallashoz, tok gyorsan halad, ha mar tamaszkodva acsorog ennyi ido alatt. Pocakjaval megtamasztja az agyat es pakol lefele a ket kezevel, ugye? IsmerosKép
Kitartas: es ha valami nem sikerul, akkor nem hisztizik? Nalunk az megy. Marmint nem is igazi hiszti, csak amolyan idegesseg, duhroham.
Gyere maskor is, befersz ideKép
Jaigen, Rekanak is van ilyesmi sapija, mint a profilodban Julusnak, majd en is teszek fel rola kepet. Igazi kislanyos, ugye?

-Afonya
afonya
 
 

 
 

Sziasztok!

Áfonya!
Én multkor megkérdeztem az ortopéd orvosunkat -a Dorkáét -és Õ azt mondta, hogy leginkább azt tudja javasolni, hogy ne csináljak belõle ügyet. Ha hideg van adjak rá szandit/cipõt, ha nem akkor ne. Szerinte egy egészséges lábnak ez nem számít. Úgyhogy valahogy így vagyok. Ha eszembe jut/megyünk valahova, rajta marad...stb. akkor van rajta, de van úgy, hogy egész nap nincs. És abban sem látok különbséget, hogy vele vagy nélküle jár/lép ügyesebben. Ja! És azt is mondta, hogy semmi szükség a siestára, vehetek akármilyet. Eddig én nem ezt hallottam -bár nagyon jó orvosnak tartom -úgyhogy mi mégis azt vettünk. Néha úgy érzem nem fogja elég jól a lábát, de olyan nehéz eldönteni...meg egy kicsit beleakad még néha járás közben.
Na jó sokat segítettem, ugye?Kép
Egyébként Lili is tényleg elég bátor, ha elég érdekes a cél, akkor elindul. Pl. ma vendégségben nagyon érdekes volt a komód sok fiókja és gombjai és képes volt 5-6 lépést is megkockáztatni érte. Épp elérte...Kép, de mint ahogy írod a végén már laposkúszásbanKép Véletlenül sem lép többet, mint amennyi feltétlenül szükséges a célig...

Zsani!
Üdv itt! Én is emlékszem Rád és Julira is. Idõnként bele-bele olvasok, de nekem sincs már idõm az osztályra, illetve sok mindenkit nem ismerek már...no meg így sok kilométer távolságról a talikra sem lehet eljutni, úgyhogy könnyen lemarad az ember.
Megnéztem a profilodat, gyönyörû nagy lányod van. Mennyi idõs is? /Tudom kikereshetném a táblázatot, de....Kép/

Kérdezhetek még valamit?/remélem a többiek sem haragszanak meg az off-ért?/
Nagyon rég olvastam Csicsrõl, illetve a nevét sem a hozzászólók között. Nem tudsz róla valamit? Valahogy mindig drukkoltam nekik, hogy Petike teljesen rendbejöjjön...szoval nem pletyka, csak aggódás, ami miatt kérdezem.

bera
berka
 
 


Sziasztok!

Afonya!
6.230 pénz volt a szandi.KépKép
Dórin nincs itthon semmilyen cipõ! Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy fölösleges itthon is szandi, vagy cipõ ha nem hideg a talaj. Különben Dórinak fogja rendesen a lábát, 3 csattos, tehát állítható. [url=http://siesta-shoes.hu/" TARGET="_top]ITT MEGNÉZHETED[/url]! A szandáloknál a 2. oldalon a jobb alsó sarokban. Csiga van az oldalán és a narancssárga változat.
Én úgy vettem észre (és apa isKép), hogy ebben a szandiban, kint az utcán bátrabban járkál kézenfogva, és stabilabban áll. Mondjuk itthon is észrevettem amikor adtam rá a pulcsit induláskor. Semmibe nem kapaszkadott, és állt, pedig ugye én mozgattam ahogy húztam rá a pulcsi ujját.

Olvastam írtad berának, hogy Réka milyen merész a lépéssel. Dóri ezek szerint nem olyan bátor, mert ha õ kinéz valamit, lép 1-et vagy 2-t aztán inkább legugol és mászva megy tovább. Akkor is ha már csak egy lépés hiányozna.Kép

Zsani!
Üdv itt! Kép
Én is emlékszem ám még rád!Kép
Tündéri a kislányod! Igaz én szoktam kukucskálni a talis képeitek között is, és már ott is feltünt, hogy milyen sokat nõtt Julid, mióta nem láttam.Kép
A sapi tényleg édes, nekünk is van ilyen. Ebben tetszik Dóri apának a legjobban. Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Már megint én vagyok!Kép

Írtam egy kérdést a topicomba, ha valaki arra jár, nagyon várom a választ!!!! Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy ide tolom az arcomat közétek, de muszáj írnom, mert végre megtaláltam azokat, akik "eltûntek", és a babáik az én Ádámommal egyidõsek (õ 12-én volt 11 hónapos).

Picit viszaolvastam, de nem sokat.

Elõször is: Áfonya, Réka csodaszép!!! Mindegy, hogy milyen hosszú a haja...

Mivel nem tudtam sokat visszaolvasni, nem nagyon tudom, hogy a Ti babáitok hol járnak a mutatványokban, egy picit írok Ádámról, nem baj?

7,5 hónapos kora óta jár kapaszkodva, de önállóan még egy lépést sem megy. Értelmes szavakat még nem mond, csak bababababa, dadadada, dededede, brrrrrr. Már jó két hónapja lemászik mindenhonnan (ágy, fotel), rengeteget eszik (talán már elhagyta a 10 kg-t), és még szopik naponta nem tudom hányszor.

Ti még keltek éjszaka a gyerekekhez? Mert Ádám még mindig felkel éjszaka 4-5 alkalommal, amikor csak a szopi segít visszaaludni. Már 3x próbáltam meg leszoktatni a felkelésrõl, de mindig pont az akció közepén betegedett meg, így már végképp letettem róla Kép.

Bocs, hogy ennyit írtam, de a másik topicban ("2. osztály") szinte csak Ádámnál kisebb babák vannak, így nem is tudom a saját gondjaimat kivel megosztani Kép.

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

bera: cipougyben mintha csak a magam gondolatait olvastam volnaKép Rekanak még utban van a cipo, ha maszik, akkor azert, ha meg all, akkor azert akadnak ossze neha. Es hat nagy ra, tovabbra is ugy latom. Foleg, hogy ma talalkoztam egy kollegammal es a 7 honapos fiaval, akin szandal volt. Es hat azon a kis 10 kilosKép fiucska laban biza nem lotyogott a cipo.
Epp elotted kerdeztem ra en is Csicsre a masik topicban, nagyon eltunt.

Kata,
csini a szandalKép Ugy latom, en sem uszom meg, lassan muszaj lesz venni...

Zsuzsa,
merre jarsz?Kép

Szia PandaKép
Koszi a dicseretet, azert Noemid hajara Te sem panaszkodhatsz, csodaszep lanyka.
Megmutattam Rekanak is a profilkepedet, tetszett neki is, csak nem tudom, a fiu vagy a lany?Kép
Irjal nyugodtan, epp ezert vagyunk itt, egymast keszitjuk fel a tortenetekkel, legalabb tudjuk, mi varhatoKép

Jarassal szerintem boven jok vagytok, Rekam is csak tegnap indult el, bar ez meg messze nem az igazi.. inkabb csak nekifutasnak es vetodesnek mondanamKép LEmaszasert irigyellek /meg Zsuzsat is/, nalunk ez valahogy kimaradt, mert nem merem hagyni, hogy felmasszon magasra. Igaz, terep sincs hozza. Ill. a heverore szoktam feltenni, de ott valahogy rajott meg regen, hogy eldobhatja magat, mert puhara esik, es csak ezt csinalja fenn, hasravagodik, hanyattdobja magat, stb..

A 10 kg-ot le ne merd ide irni megegyszerKép, ez ebben a topicban tiltott dolog. Az ok? Reka meg nem erte el a 8-at sem, gyanitomKép
Viszont megint atalussza az ejszakat, este 8 utan elalszik es reggel 8-kor kel. Ill. neha 1/2 7 fele is megebred, akkor iszik es visszaalszik. Veletek alszik Adam? Nem lehet, hogy amiatt? Reka is felsir neha, de mocorog kicsit es visszaalszik, meg mielott aternek hozza. De ez csak egy tipp.
A szopiert viszont nagyon irigyellekKép

Valamit meg akartam. Jaigen, a szokincs. Abban Kata Dorija nagyon profi, nalunk is eleg gyer a felhozatal. Viszont van az "o" es hozza az egy ujjal valo mutogatas, ertsd "ott", ez marhan megy. De barmire, amint kipattan a szeme reggel, még sir, aztan mintha elvagtak volna es mar mutogat ezerrel. De minden erdekes, a polcon a koromcsipesz, a fiokon a gomb, minden. Oda kell cipelni a segget es mondani, mi micsoda. Szoval az en szokincsem mar rendben vanKép

Joejt:
-Afonya

-
afonya
 
 


Áfonya


Megjártuk az ortopédiát a kis Chaplinemmel. Megnyugtattak, hogy a legtöbb babának így áll a lába, majd ha elindul és biztosan megtesz már több lépést, ,nemcsak 2-3-at, akkor mindig egyre jobb lesz, de aggódásra semmi ok. Mutattak kis tornáztatást is, azt kell néha csinálni. A lábacskájának így a legkönnyebb megtartani a kis testét. Azt mondták, hogy van olyan gyerek is, aki mindkét lábbal befelé csámpázik és úgy kez el járni és kiegyenesedik. Mindenesetre sokat kell mezítláb lennie, mert az a legegészségesebb, cipõ elég akkor, ha már biztonsággal jár.


Panda
Dani is 11 hónapos lesz 2 hét múlva, kár, hogy velem nem beszélgettél, ált. mindenkinek igyekszem válaszolni.

pusz
gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Áfonya!

Azért nem tudok kiigazodni Ádámon, mert én automatikusan Noémihez hasonlítom, aki elég korán csinált mindent. 10 hónaposan járni és beszélni kezdett, ami ugye nem az átlag...
Nem gondolom, hogy Ádám el van maradva, csak magasra lett neki helyezve a léc Noémi által Kép.

Mondjuk Ádi kicsit óvatosabb már kezdettõl fogva, mert õ csak egyszer esett el az ágyában, mikor megtanult felállni (meg egyszer ki Kép), és utána szépen leült mindig, Noémi meg rengeteget esett. Az ágyról sem esett le soha, a férjem vette észre, hogy odamászott az ágy szélére, lenézett, megfordult, és lecsúszott Kép. Soha nem mutattuk egyik dolgot sem, úgy látszik, ilyen a férfiagy Kép. Már ilyen kicsi korban látszik a különbség...

Köszi a hajdicséretet Kép. Még sosem volt levágva Noémi haja, de Rékád már így is megelõzte hosszban és sûrûségben is Kép. Az az igazság, hogy nem is akarom levágatni neki, nem hinném, hogy a vágatás befolyásolná a genetikailag kódolt hajsûrûséget és vastagságot. Pont így reklámozzák a nõi borotvákat, hogy nem fogja a borotválás sûrûsíteni és vastagítani a szõrszálakat.

Az éjszakák miatt viszont én irigyellek Kép. Szívesen aludnék többet is egyhuzamban, de úgy látszik, ez a sorsom, Mert a leányzó is ilyen volt. Szerencsére, õ néhány hónapja átalussza az éjszakákat.

A kilók akkor ezentúl TABU! Remélem, most picit megvigasztallak Kép. Egy ismerõsõm 14 hónapos kislánya csak kicsit több, mint 7 kg. Semmi baja, csak vékonyka.

Hányszor alszik Réka napközben? Ádám most kezd átállni a napi egyre, de picit zûrös...

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Panda!
Üdv itt!Kép
Dóriról olvashatsz a topicomban (Kata007 képei) , ide nem írom le mégegyszer, mert Afonyával is párhuzamosan beszélgetünk itt és ott. Képeink is vannak ott.
Nekem sem megy még Dóri, de felmászik és lemászik mindenhonnan. Õ is veri már a .. kg-ot (1-el többet mint Ádám), de juszt sem merem leírni a 11-et. KépKépKépKépKépKép
Az éjszakáink változatlanok, még mindig csak azt a két éjszakát volt fel Dóri mióta megszületett. Vagy ezt meg neked ne merészeljem leírni??? Kép
Van, hogy felkel hajnal 5 körül, de akkor magamhoz veszem és cicivel a szájában már két perc múlva alszik is. Meg én is.Kép

Olvasom, hogy Afonyának írod azt a bizonyos lécet, amit magasra állítottál Ádámnak. Talán lehet valami igazad. Talán én is így vagyok Dórival. A másik két lányhoz hasonlítom, és azért aggódom a járás miatt?Kép

Afonya!
Akkor ezért jó az én 11 kilos Dórimra is a szandi? Kép
Holnap már tényleg meg kellene mérnem pontosan, de majd az én topicomba leírom. Azt tudom, hogy 78 cm, mert vagy két napja mértem.

Szandit én is csak azért vettem, mert a kis sportcipõben már beizzadt a lába amikor olyan melegek voltak.

Zsuzsi!
Dóri is csinált ilyet, hogy késõ délután aludt el, aztán kuruttyolt még este 10-kor is.Kép Úgyhogy én gyorsan leszoktattam róla. Bár õ mostanában kezd ráállni a napi egy alvásra.

A kuffer tényleg nagy, de az utcán sem egyedül lépeget, csak stabilabban mint a lakásban szandi nélkül.Kép

Mára ennyi. Szép álmokat!

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Zsuzsa!
Bocs a Zsuzsi miatt. Nem enged utólag javítani.Kép Olyan spontán jött mert a sógornõm Zsuzsi, utálja a Zsuzsát.

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Zsuzsa, bera!
Megnéztem, hogy miért nem tudjátok megnézni az avit. Küldök mailban nektek kódeket hozzá. Csak indítsátok el, majd õ tudja hova kell települni és utána fog menni az avi.Kép

Már el is ment a mail!

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziasztok!

Reka ma extra hisztis volt, igy semmire sem jutott idom, ezert ma mar nem jovok, sajnaKép De azert Ti irhattok, mi tortent a hetvegen?Kép
afonya
 
 


Elkestem, tegnap mar nem ertem ide. Par ora mulva folyt.kovKép
afonya
 
 


Sziasztok!

Afonya!
Mi van Hiszti Marissal?????

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziasztok!

Hat nem tudom, egyre tragikusabbak a napjainkKép Valoszinuleg a foga jon, mert egyfolytaban a szajaban a keze, tizta kiutes a kis arca a szaja korulKép. Apja szerint kinn van fenn egy ujabb foga, szerintem csak a ket fog kozotti kemeny valamit erezte, de megnezni se engedi. Enni alig eszik, a feneke is pirosodik.... na es az alvas. Ma pl. 1/2 8-kor ebredt, megprobaltam ebed utan letenni aludni, 1 ora elott. Aztan megprobaltam 2-kor, ma jd haromkor, ne gykor es vegul fel otkor elaludt, majd felora mulva szolt, hogy koszi, kialudtam magam. Aztan meg fel orat cipelni kellett, amire mar fel eve nem volt pelda, kornyadozott a vallunkon, haromszor belealudt, de amint letettem, indult a siras.
Viszont este leteszem 8-kor, reggel 8-ig nem kel fel, vegulis nezhetem pozitivan is, Panda utan szabadonKép
Raadasul allandoan menni akar, lassan leszakad a derekam, annyit kell vele setalni. Es megint allandoan figyelni kell ra, mert erre a 3-4-5 lepesre nagyon batran valalkozik, s nem nezi, mi van kozben az utjaban, jon, mint egy tankKép

avival hogy alltok?

Zsuzsa,
igen, van meg szalvetam, kuldjek?
Nem ertem ezt a "kovetkezo fiu lesz" reszt, ez valami babona?

Panda,
alvas: lasd fenn, remesKép MAr joideje egyszer alszik, de estere, ugy 6-7 korul kidol, viszont akkor mar en nem engedem aludni, mert nem vagyok hajlando este musorozni, vagy reggel 6-kor kelni. Viszont neha meg delelott 11-kor mar olyan almos, hogy nyilvanvaloan aludni akar, szoval ezen a teren oskaosz vanKép Het elejen pl. 3!! orat aludt egyfolytaban, mar bementem hozza otszor, felhivtam Apjat, biztos beteg, stb... Honapok ota nem aludt napkozben osszesen 3 orat, nemhogy egyben.

Viszont tegnap voltunk lenn setalni, es a jatszoteren vannak lepcsok. Reka ott rohangaltKép a labdak utan, aztan kicsit maszott is, ovatosan vizslattam, mit fog tenni a lepcsoknel. Es gyonyoruen megfordult es letolatott, teljesen magatol!Kép PEdig nalunk a lakasban sincs nagyon olyan hely, ahova fel- es le tudna maszni, gyakorolni. A porszivot kiveveKép

Na, kimorogtam magam, remelem, uj het, uj lenduletKép
afonya
 
 


SziasztokKép

Ez a hétvége is elteltKép
Juli jól halad a leüléssel, ma azt gyakoroltaKépKép Olyan aranyos volt, ahogy felpattant, aztán leereszkedettKép
Ma voltunk vendégségben (fönökömnél, neki 2 éves fia van). A kölkök jót uzsonnáztak, aztán mi is, és a gyerköcök a mienkböl is kértek (sopszka saláta volt)... A fia megetetett engem (villával!), a lányom meg közben békésen rágcsálta-csócsálta a kenyérhéjátKép

Juli kis pörge kalapjára kellett varrnom egy kötöt, mert az utóbbi 2-3 napban egyfolytában leszedte. Brrrrrrrrr.

bera: úgy emlékszem te kérdezted (csak már nagyon álmos vagyok, nincs kedvem visszakeresni), hogy Csiccsel mi van.
A múlt héten SMS-eztem neki, és azt irta, hogy jól vannak, de Petike csak a babakocsiban tud elaludni, ezért napi 2x viszi sétizni, és nincs ideje netezni. Remélem visszajön még a fórumra Kép

Jó éjt, bocs hogy nem irok többet, de nagyon álmos vagyok márKép

zsani
zsani
 
 


Sziasztok!

Áfonya!
Egy kis sovány vigaszKép: Lili a mult héten 3-4 napig viselkedett hasonlóan, mint Réka. Eléggé megijedtünk, hogy mostmár akkor ez lesz? Írtam is a hiszti hegyekrõl. De volt, hogy odáig fajult, hogy délben egyáltalán nem volt hajlandó enni a fõzelékbõl, csak üvöltött és mutatta a szekrényt ahol a babapiskóta van. Már teljesen tanácstalan voltam, de ami a vigasz: elmult. Mostmár kb. 2. napja ujra a régi. És ami a lényeg: tegnap sikerült bekukkantani a szájába rendesen, és megvan az ok: NÉGY foga jön felül egyszerre. Ha jól tudom nem is ez a jó sorrend. Megtapogatni már nem engedte, de 2 biztosan kint van, a másik kettõ pedig vagy kint van, vagy csak nagyon fehér. Úgyhogy volt oka bõven a nyafogásraKép.

Nagyon ügyes lehetett Réka a lépcsõkkel, egyszer már én is kíváncsi lennék Lili mit reagál rá, de valahogy még nem találkozott lépcsõvelKép. És tényleg fantasztikus, hogy néha már olyan dolgokat is tudnak, megértenek, amit mi nem is gondolnánk.


bera
berka
 
 


Zsani!

Köszi, hogy megírtad mi a helyzet Csicsékkel.
Juli is nagyon ügyes már. Na jó, veszem a fáradtságotKép és kikeresem mennyi idõs is.

bera
berka
 
 


Jaj, bera, bocs KépKép Juli 9,5 hónapos.
Az a 4 fog egyszerre elég durva :=(

zsani
zsani
 
 


Sziasztok!

Zsani,
Julisod nem esik hanyatt ulesbol? Emlekszem, Reka parszor elvagodott, csak ugy koppant...
Bator vagy, hogy hagytad magad villaval etetniKép
Sapileszedes ismeros, nalunk is anyai szigor van gyakorlas alatt. Csak mindig elrohogom magam, kozben, az a bajKép

bera,
te direkt cukkolsz a "sovany" vigasszal?! marmint a szohasznalattalKép
Barcsak a Profeta beszelne beloled, es csak tenyleg 3-4 napig tartana es vegre jonne valamifele fogszeruseg isKép

Csicsert mar en is aggodtam, ilyenkor jon jol a telszamcsere.

Zsuzsa,
ma olyan esos ido volt, nem mentunk posta feleKép
Jatszoter: ne is kerdezd, epp a minap mergesitettek fel. Mert ugye nagyobb gyerekek anyukaja mondjak, menjuk veluk jatszoterre, hogy ne unatkozzanak ok sem, viszont Reka mar nem marad el a babakocsiban par percnel tovabb, ha nem tolom, es sok gyerek meg labdazik korulotte, meg autozik meg minden. Igy tehat ki kell szednem a kocsibol, viszont kocsi korul acsorgast is megunja, es vagy maszna vagy jon es fogja a kezem, hogy menjunk. Hat persze, hogy megyek ilyenkor vele. Es erre beszolnak ketten is, hogy ok bizony nem setalgattak igy a gyerekkel, majd megfajdul a hatam. Visszakerdeztem, hogy szerintuk akkor megis mit csinaljak, hagyjam sirni? Mire ok, hogy nem tudjak, mert az ovek elucsorgott a kocsiban. Hja, ugy konnyu.
Rettenet bator, ma egesz nap azt csinalta felallt egyedul, acsorgott, vigyorgott, leult, majd ujra. Kata, ismeros?Kép Es megy, mar 4-5 lepest is, sot, ha mondom, gyere, eszunk, alszunk, furdunk, mar jon, fogja a kezem es huz a megfelelo helyre. Ma delben igy mentunk aludni, egy szo nelkul le tudtam tenni, el se hittemKép
Avit kuldom, de ne vacakoljatok am vele, annyit nem er.
Uhh, ezert a hajnali ebredesert nem irigyellek, en bele is halnek. Nalunk Rekahoz 6 korul az apja kel, de ujabban a kislany megvarja, mig en is felkelek, ugy 8 utan, anyja lanyaKép

Panda,
nem tudom, egyutt alusztok-e vagy sem. Csak azert kerdem, mert Reka is felsir sokszor ejjel, de szerintem igazabol fel se ebred. Viszont ha egyutt aludnank, tuti odamennek hozza, igy meg mire meghallom odaerek, mar alszik is tovabb. Vagy mar a mozgolodasra is megebredne.

-Afonya
afonya
 
 


Áfonya: Juli nem szokik hanyattesni, mert egyböl fordul át hasra, mint a macskaKépKép Csak ritkán fordul elö, ált. akkor, mikor álmos.
Én is röhögni szoktam szigor helyettKépKép De látom, hogy a kis piszok akkor is érti, hogy nem szabad.
Akik hagyják a kocsiban lanyhálkodni a gyereküket, azokra inkább nem mondok semmit. Nekünk is szokták mondani, hogy mért nem rakjuk járókába, meg hogy bezzeg a mi idönkben... Emlékszem, hogy mikor hazahoztuk, és mondtuk, hogy nem hagyjuk sirni, akkor anyós-após vigyorogva mondta, hogy a férjem is "csak 3 éjszakát orditott végig"...
Szerintem te csak sétálgass nyugodtan Rékával, a többiek meg bekaphatják.

Ma felszereltük a rácsot a nappali ajtajára, mert Juli tegnap az ideiglenes barrikáddal együtt kidölt a folyosóra. Sajnáltam szegényt, de elég muris volt, mert én közben a vécén trónoltam...
zsani
 
 


Sziasztok!
Vagyok ám, csak idõm nincs leülni...

Áfonya!
Ádám ha egyszer alszik napközben, akkor kb. 2-2,5 órát egyhuzamban, ha kétszer, akkor 2x 1,5 órát. Bár hétvégén, mikor 3 napig csak 1x aludt, a 4. napon délelõtt 2,5 órát, aztán délután még 1,5 órát aludt. Este viszont 4x kellett bemennem hozzá, mire végre elaludt.
Hogy álltok nyûgösségileg? Ádámnak is volt 2 ilyen napja, én azt hittem, a végére már teljesen bedilizek, mert ugye ott volt még Noémi is, aki szintén nem egy egyszerû eset.
Réka nagyon ügyes, hogy már lépcsõzik! Lám-lám. mire nem jó egy porszívó Kép, még lépcsõzni is megtanul vele a gyerek...

Kata!
Abba már belenyugodtam, hogy az én gyerekeim a nem alvósokhoz tartoznak (igaz, csak nagyon nehezen sikerült beletörõdnöm...). Azt viszont nem értem, hogy miért változtak át ????? Mert Noémi csak az elsõ éjszaka kelt fel, mikor hazahoztuk, utána aludt rendesen 3 hónapos koráig, aztán 1x, majd 2x, 3x ébredt, végül már sokszor, és mostanra alakult ki, hogy átalussza az éjszakát. Ádámmal ugyanígy voltunk, csak õ 1-2 héttel hamarabb kezdte az éjszakázást, de a menetrend gyakorlatilag ugyanez volt Kép. Viszont olyan sokára lesz még 3 éves... nem szeretnék addig éjszakázni.

Ádám tegnap megpróbált felmászni az ágyunkra, persze nem sikerült neki, mert túl magas Kép. Ez nem vette el a kedvét, ma megpróbálta újra. Nagyon aranyos, ahogy húzza fel magát a takarón, és közben emelgeti a lábát. Kíváncsi vagyok, mikor fog neki sikerülni.

Most megyek, további szép napot,

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Ja, még valami. Ádám nem alszik velünk egy szobában. Még mikor az elsõ altatási kísérlet volt, kiköltöztettük az ebédlõbe, azóta is ott alszik. Így nem hallom meg, ha csak nyöszörög. Mikor felkel, az azt jelenti, hogy bömbölve áll a kiságyban. Vagy ül, néha fekszik, de ezerrel ordít. Pont most gondoltam, hogy vissza fogom telepíteni a szobába, mert nagyon hülyén néz ki a kiságy az ebédlõben. A gyerek meg úgysem alszik rendesen, így legalább nem kellene minden éjjel számtalamszor kimászkálnom, hanem kényelmesen megszoptathatnám az ágyban.

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Afonya!
Amiket mostanában Réka produkál, tipikus fogzási tünetek. Igaz Dórinál nem volt ilyen, de a másik két lánynál tapasztaltam sajnos.
Gratula nektek a lépcsõn lemászáshoz!Kép Írod, hogy "PEdig nalunk a lakasban sincs nagyon olyan hely, ahova fel- es le tudna maszni, gyakorolni". Az ágyra, fotelra nem mászik fel???? Akkor irigyellek, mert én alig vártam, hogy Dóri ne csak felmászni tudjon hanem le is. Repestem a boldogságtól, amikor egyszercsak szólt a párom, hogy
jöjjek azonnal és nézzem meg Dóri mit csinál. Szépen megfordult õ is és letolatott.
Mint ahogy beráéknak, még nekünk sem volt szerencsénk lépcsõhöz, de kíváncsi lennék én is, hogy Dóri mit
csinálna...Kép

Ácsorgás? Leülés? Ismerõs!Kép

Ja és a körülötted élõ anyukákat nagyon-nagyon irigylem, hogy az õ gyerekük elüldögélt a kocsiban.Kép
Sajnos én is gondban vagyok mostanában Dórival, úgyhogy jó ideje nem is járunk a játszótérre, csak sétálni. Dóri sem marad meg a kocsiban ha nem megyünk, és tényleg hamar megunják a kocsi körüli ácsorgást. Talán elõnyben vagyok a Dóri és a saját magasságommal, mert nem igazán kell lehajolnom, hogy Dórival járkáljak.

Zsuzsa!
A párom segítene mailban. Dobj egy mailt ha a gép elõtt ülsz és tudsz válaszolgatni. Esetleg nincs ICQ-d?

Panda!
Írtam a topicomba, mert az Afonyáét nem akarom ezzel terhelni.

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziasztok!

Zsuzsa!
Nálunk van szobahinta, Dóri imádja.Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Zsuzsa: nem volt pukli... Szerintem éppen akkor nem kapaszkodott, vagy elengedte dölés közben... Mert nem fájlalta az ujjait, és gyanúsan gyorsan megnyugodott...

Apropó: a lányom ma olyan hisztis volt ebéd közben, hogy brrrrrrrrrr. Mostmár pelusozás közben is ordit (nehogymár feküdnie kelljen fél percet), de az nem zavar, mert ha a hisztivel van elfoglalva, akkor nem tekeregKépKépKép

zsani
zsani
 
 


Áfonya!
hogy álltok az önálló járással? Én azt hittem most úgy lesz, hogy minden nap egyre többet, de nem igazán...
Maradtunk a max. 5-6 kis lépésnél/ha elég érdekes a célKép/, de abszolut elõnyben részesíti továbbra is a mászást.

Zsuzsa!
Hinta nálunk is van kb. 3 hete, de már én is kiraktam a teraszra. Végülis szereti Lili, de nem annyira, mint reméltem. Max. 10-15 percet van el benne. de lehet, hogy én vagyok nagyigényû?

Zsani!
Hû, de ismerõs ez a pelenkázás közbeni hiszti! Csak nem gondolom, hogy Õ oda akar feküdni? Ilyenkor mindig kell valami naaaagyon érdekes a kezébe, de ki gyõzi ezt minden alkalommal? És ha olyat adok, ami unalmas eme mûvelethez, akkor tolja el...

Errõl jut eszembe....Áfonya! Beleolvastam én is a szobatisztaság topicba - elég tanácstalan vagyok a mikor kezdjük kérdésben. Ha véletlen még megvan valahol a gépeden akkor küldd el légyszi nekem is a szuperkönyved idevágó részét! Ma megnéztem az útbaesõ könyvesboltban, de nem találtam. Olyan sok jó dolgot idéztél már belõle, hogy felkeltette az érdeklõdésemet.

bera
berka
 
 


Sziasztok!

tegnap ota vacakol az egerem, nem akarja azt csinalni, amit mondok, es olyan turelmetlen vagyok miatta. Nem vagyok en ehhez szokva, jo kis geppel mar szinte ossze vagyunk nove, es erre , tessek, ez is kezdi a hisztitKép

Panda,
nem tudom, irtam-e mar, de minden elismeresem az ejszakai zombizasodert. Napkozben nalunk csak egyszeri 1 oras alvas van mar jopar napja, hete, ugyhogy azt hiszem, nalunk mar ez marad.Kép
Nyugosseg /kopp-kopp/ elmult, de fog még mindig seholKép Ugy nez ki, baromi jo fogai lesznek felnottkoraraKép

Iratok Kataval ezt az agyramaszast: nalunk szerencsere nem tema, valahogy eszebe se jutott meg Rekanak. Igaz, csak nagyon ritkan tesszuk fel ra a nappaliban, a haloba meg nincs bejarasa, csecsemokoraban se hordtuk be oda. Altalaban en maszok le hozza a foldreKép, talan ezert nem erdekli a fotel sem.

Zsuzsa,
en iden husvetkor dobtam ki egy dobozt, amit meg ki sem csomagoltunk, pedig mar 4 eve itt lakunkKép
Hinta: nekunk allvanyos van/volt, amiben csecsemokent altattuk Rekat. Elvileg most is jo lenne /9 kiloig joKép/, de mar nem marad meg benne. Viszont a jatszoterit nagyon elvezi, de csak nezni is szereti a gyerekeket. A minap voltunk valakinel, akinek volt ilyen ujfajta szobahintaja, abban nagyon elvolt Reka, de nem tudom, mennyi volt benne az ujdonsag varazsa. Nameg semmi bekotesi lehetoseg nem volt benne, ugyhogy reszunkrol az eleve kizarva, legalabbis meg joideig.
De Apukam mar kitalalta, a diofara hova fogja feltenni naluk a hintatKép

Zsani,
pelusos remalmok, nosztalgiazom kicsitKép Emlekszem, en is itt panaszkodtam, hogy mar megtanultam allo gyereket pelenkazniKép
Most mar szerencsere elmult /noomeg a kakilast is konnyebb rendbetenni, hala a hozzataplalasnak. Bar a nyulbogyos kaki se utolso. Ahogy az gurulni tud..Kép/, most mar Rekanak egybol veti le a zoknijat, en mondom vegig, hogy nadraaaag, peluuuus, dugidugi laabad... sot, arra is ra tudom venni, hogy nema csondben hallgassa a body patentolasanak csattanasat, bibiiiKép

bera!

Jelentem, ma mar ketszer ugy indult el Reka, hogy nem szaladt, hanem szep komotosan lepkedett egyedul es fuggolegesen erte el a celt isKép Cserebe ma ketszer hanyatt is esett, amit mar igen reg csinalt. Ill. letottyant ulesbe es onnan hanyatt.

bera, kuldom a leirast, Kata, Neked mar elvileg fel is adtam.
Mikozben ezt irtam, Reka kinyitotta a szekrenyet es egyesevel idehordta belole a ruhaitKép Persze mondtam neki, nagyon ugyes. Na de igy eztan is ide fogja cipelni, hisz megdicsertem, nem? Ejh, de nehez ez a nevelesKép

-Afonya
afonya
 
 


Áfonya: nagyon ügyi Réka (ezt a járásra), meg nagyon ügyi (ezt a ruhahordásra) KépKépKép De télleg nagyon nehéz nevellni öketKép És irigy vagyok a nyugis pelusozásra, de nagyon.

zsani
zsani
 


Zsuzsa!

Megnéztem...ez valami csúcs! Nagyon ügyi Elõd. Lili még csak kisebb lépésekkel próbálkozik egyedül. Jól lehagytátok a lánycsapatotKép!

bera
berka
 
 


Zsuzsa: nagyon ügyes!! Kép

zsani
zsani
 
 


Sziasztok!

Hú, olyan sokat írtok, hogy csak lesekKép Ami nem baj, tudom, én járok erre ritkábban!
És még meg sem dícsértem Réka rövidebb haját! Nagyon csini! Így szerintem fiatalabbnak néz ki a koránálKép
Beszéd, séta, nagyon ügyi! Tényleg nagylány már! A porszívós avi tényleg csúcs, látod jó, ha van egy segítõ lány a háznál!Kép
Akartam már rég kérdezni, csak mindig elfelejtettem. Miután Réka nem szopizott tovább, mi lett a tejcivel?

Igyekszem gyakrabban jönni

Sziasztok!

Betti

Kép

Betti
fodbetti
 
 


Sziasztok!

Apa osztalytalalkozozik a hetvegen, itthagyva minket, igy sok idom nincs, talan iccaka. De azert beugrottam, mert még tegnap meglestem Elodot, csak mar nem volt energiam irni. Fantasztikusan ugyes, surranopalyan beelozott a kiscsavoKépKép

Betti,
tenyleg reg olvastalak, de jo, hogy elokerultel.
Szopi: kuzdottem vele kb. 2 hetig, mire elfogyott. Fejtem neha /ami nagyon nehezen ment, mert mar nem szoktam es nem indult be a reflex tole/, amikor mar nagyon nem birtam, aztan szep lassan abbamaradt a termeles. De nagyon kinlodtam, nem volt egyszeru.

-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok!

Zsani!
Én egy másik pelust adok Dórinak, és azzal egész jól elvan, amíg tisztába teszem. Nálunk is mûvészet lenne különben a peluscsere. Én már bugyipelust is vettem neki, mert utazásnál, kocsiban már képtelenség tisztába tenni sima pelussal.Kép
Viszont az öltözéssel tényleg csatlakozom Afonyához, mert Dóri is olyan ügyesen dugja már a kezét, lábát. Olyan könnyû így, hogy õ is segít.Kép Ha zoknit lát a kezemben, azonnal adja a lábát.Kép

Afonya!
Én is sokat vagyok Dórival a földön, de õ ettõl függetlenül sokszor mászik fel az ágyra, csak úgy szórakozásból.Kép
A ruhahordás ismerõs. Dóri a konhaszekrénynél szokta ezt eljátszani a mûa. tálakkal.Kép

Zsuzsa!
A másik topicban már gratuláltam Elõdnek, de most mivel itt vagyok, ide írom. A volt férjem kislánya aug. 8-án lesz egy éves. A nagylányom szerint õ még kapaszkodva is alig-alig lépeget. Szóval tényleg légy büszke!!!!
Már kérdezni akartam, hogy a végén az az esés kicsit morbidnak tûnik. Nagyon ordított utána, vagy csak úgy látszik, hogy hatalmasat esett???
Ezt csak azért kérdezem, mert volt egy ismerõsöm akinek szintén ilyen hamar elindult a kislánya. Aztán egyszer akkorát esettt, hogy utána 16 hónapos koráig nem mert egy lépést sem tenni. Szóval tényleg nagyon vigyáznod kell, ha már ilyen vagány fiad van.Kép Nem ijesztgetni akarlak, inkább csak féltelek benneteket.Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziasztok!

Zsuzsa,
en is azt akartam irni, hogy ejszaka talan lesz idom tobbre is. Idom az lett volna, csak energiam nem, vegulisKép

Peluscsereven nalunk egyetlen egy gond szokott lenni, mikor paros labbal, lenduletbol mellbe rug /en vagyok alacsony, nem a mellem log le odaigKép/, na azt zokon veszem. Foelg regebben, mikor szoptattam, feszulo cicivel, na az volt csak a szep.

Kata,
Reka a zoknit rarakja a labara, es nez, hogy kesz van, olyan edes. Napersze tobbszor veszi le, mint teszi ra.Kép

Na, ezert nem szeretem, ha az agyon van. Tudja, hogy ott puhara esik, hogy elkapjuk...:

Kép

Kép

ruhahordas fokozva: belemaszik ruhaskosaraba es kiszorja a szennyestKép:

Kép

eses: en nem akadtam fnn rajta, kezdetben nalunk is napirenden voltak, de a legszebbeket hanyatt produkalta. Hiaba, ez van, ha tul batrak. Ma pl. kapott eloajandekkent egy gyerek-bevasarlokocsit, gondolvan, ez atombiztos, ezzel rodeozhat a lakasban. Nos, be kellett latnom, nem az.Kép

-Afonya
afonya
 
 


Akkor egy jatszoteri kep:

Kép
afonya
 
 


ezt a nezest, imadomKép:

Kép
afonya
 
 


Es a profilomba felteszek egy furdos kepet, remelem, atmegy a hangulat a kepen.

-Afonya
afonya
 
 


jaigen, akartam még irni, hogy rofog, mint egy malacKép csukott szajjal, marhan elvezi. Ugy indult, hogy egyszer csinalta, raszoltam, hogy "jajj, Reka, de malac vagy" es innentol kezdve ezzel ijesztgetKép O rofog, csukott szajjal, nekem pedig meg kell ijednem, es ezen ugy rohog..Kép Es ha mondom neki, Reka rofogjel, akkor csinalja, nagy sikere van a csalad fiutagjai korebenKép
Valamint, hogy fokozzam a csupa pozitiv uj tanultakat, ha hangosan durrogtat ott lenn, teli szajjal rohog rajta szinten, mivel elkovettuk azt a hibat elsonel, hogy szinten elszornyulkodtunk, "Reka mit csinaltal" felkialtassal. Hat ennyit az en szep es noies lanyomrolKép

-Afonya

ui: hogy valami jot is irjak, ma vegre tobbszor is beletalalt a kanallal a szajaba. Kis szepseghiba, hogy oklendezni kezdett tole es elment a kedve.
afonya
 
 


Szep es jolsikerult gyereknapot mindenkinek!

-Afonya
afonya
 
 


Áfonya!

Ez a nézés....nagyon édes! És a tornamutatványokKép

Köszi a mailt, megkaptam, elolvastam. Nagyon tetszik a könyvnek a szemlélete. Valahogy én is azt gondoltam, hogy nem valószínû, hogy attól lesz hamarabb szobatiszta a gyerek, minél elõbb elkezdjük a szokatást. Ebben megerõsített. Úgyhogy valószínüleg egyenlõre csak annyit teszek, hogy odaadom neki a bilit ismerkedni. Aztán majd meglátjuk, hogyan és mikor tovább....


bera
berka
 
 


Sziasztok!

Afonya!
Gratula Rékának a zokni felhúzáshoz.Kép Nagyon ügyes és nagyon édi lehet!Kép

Tüneményes a képeken, és azok a pózok....Kép Olyan ismerõsek valahonnan!Kép
Nekem nem a fürdetõs kép van a profilodban.KépKépKép

A durrogtatás nálunk is megy, de neki természetes. Oda sem figyel rá.Kép

Járással, hogy álltok?

Megyek tovább...

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Áfonya!
Most találkoztam vmelyik topic-ban azzal, hogy máj. 23-i mail-t vkitõl nem kaptad meg, mert vírust jelzett a gép.
Kérdésem-> kaptál tõlem akkortájt "olvasható" mail-t, mert lehet, hogy az enyém volt?!
Phaedra
phaedraa
 
 


Phaedra,
24-en kaptam Toled levelet es valaszoltam is ra.

Zsuzsa,
mostanaban semmi kulonos nem tortenik velunk. Reka tovabbra is botorkal, eppugy, mint Elod vagy Dori /lattam az avitKép/ es eppugy eloreesik, vagyis inkabb mar leterdel, leguggol, mint õkKép

Setalunk nagyokat, stranddal is megprobalkoztunk. Reka most volt eloszor "terepen", nem mert lemenni a szonyegrol, mert a mezitelen talpat zavarta a fuKépKép Olyan edes volt, m egindult, aztan mint a golyak, acsorgott fel labon a szonyeg szelenKép
Koldoket nem is kerdeztem azota, majd most az egy eves statuszvizsgalaton. De multkor azt mondta doki, hogy bar kicsi a serv, de annal nagyobb, mint ami magatol elmulnaKép De epp a heten lattam egy kisfiut, akinek nagyobb volt a serve, es az o dokija szerint meg siman elmulhat.

Eeees, nem vagyunk mar 2 foguak, bibiiiiKép A harmadik, felul elso fogacskanak latszik a csucske /ha nagyon megnezemKép/

Es nalatok, semmi izgalmas tortenes, eves, menes teren?Kép

-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok!

Jöttem leskelõdni, olvasniKép
Nagyon jók az új képek Rékáról! Tetszik a sapija a motoros képen, a lányoknak olyan kis cukikat lehet kapni. És az a kis bizalmatlan nézésKép De a huncutkás is aranyos! Meg az összes, na! Kép
Strand: bele viszed Rékát a gyerekmedencébe? Mert mi még nem voltunk strandon, de tervbe van véve, bele merjem vinni a törpét a vízbe? Mert fürödni meg nagyon szeret. Vagy még maradjunk a kis kerti felfújós medencénél?
Jó a füves sztoriKép Ádám a pléd szélére kúszik és úgy piszkálgatja a füvet.
És ha nem múlik a sérv, akkor megmûtik?Kép
Gratula a 3. fogacskához! Bár nekem 2 foggal is tetszik RékaKép

Betti

Kép

Betti
fodbetti
 
 


Sziasztok " Áfonya topik lakók" !

Áfonya útmutatása alapján én is ide találtam.
Látom, elég jó a forgalom, de azért kényelmesen el lehet olvasni, nem úgy mint a " nagy" topikot.


Áfonya!

Idõnként meg szoktam lesni Réka képeit, nagyon szép kislány!
És tényeg ügyes, szeritem nem sok baba tud ennyi mindent / pl. zokni felhúzás, vetkõzés.../!
A Napsugár az egyik példa rá. Azzal vígasztalom magam, hogy majdnem egy hónap közöttük a különbségKép
De már õ is mászik, igaz, kicsit késõn, 10,5 hónapos korában tanult meg, de a következõ héten már feltérdelt, és egy héttel késõbb felállt az ágy szélébe kapaszkodva. Pár szót is tud mondani, persze idegen ember nem érti hogy mit akar... És egy csomó dolgot megmutogat az ujjával.
Evés: Még van egy kevés az étvágyjavítónkból, ugyhogy egyenlõre nincs gond. Már van egy kis hízás is, 7.90 kg most a súlya. Majd csak elérjük már a nyolcat isKép

És ami számomra elég hihetetlen, még mindig nincs egy foga sem! Mindenki azt kérdezi, hány foga van már? Pedig inkább úgy kéne fogalmazni, van-e már foga???? Nem tudom, ez normális??? Az ismerõs, és vele egykorú babáknak már legalább négy foguk van..../ Kivéve Rékát.../
Mikor fog darabos kajcsit enni? Mondjuk, az már nagy elõre lépes, hogy a banánt megeszi, ha villával van áttörve, de jól áttörve... És eszegeti idõnként ezt a pufi szerüséget, kukoricapelyhet. De a kenyérfalattól még mindig tud hányni...

A ti járó, sétálgató babáitokra mindig adtok cipõt?
Mi most vettünk Napsugárnak egy Siesta szandit, de csak akkor adom rá, ha kimegyünk.

Ildikó
ildikó
 
 


Sziasztok!

Afonya!
Gratula a 3. fogacskához!KépKépKépKép

Meghoztad a kedvemet a strandoláshoz Dórival.Kép
Annyira megnéztem volna Rékát, hogy mit csinál a "szõnyeg szélén"Kép
Dóri még csak a suli elõtt botorkál néha amikor Dancsira várunk, de nem igazán megy még neki. Most arra kapott rá, hogy ki akar jönni a babakocsiból és azt tolja.Kép

Ildikó!
Csak a magam nevében nyilatkozom, de én nem adok Dórira szandit itthon, ami a topicomban a képeken is látszik. Mi is Siesta szandit vettünk neki, de én úgy vagyok vele, hogy a lakásban nem hideg a talaj, nem is egyenetlen, nincs amitõl félrelépjen, szóval itthon mezintláb van.

Zsuzsa!
Jó neked, hogy Elõd nem akarja megfogni a kezed. Én egy kicsit most jól megjártam Dórival. Hétvégén a nagyobbik lányom egyfolytában sétált vele. Jól hozzá is szokott a szentem, mert állandóan nyújtja nekem is a kezét. Nem mindkettõt, csak az egyiket, úgyhogy annyira nem fárasztó, de akkor is menni kell vele. Ha meglát valami érdekeset, akkor meg kell állni, megvizsgálni.Kép Ilyenkor persze ha elengedem, jön a hiszti azonnal, hogy mit képzelek én, õ csak pihent egy kicsit, esze ágában nincs abbahagyni a sétálást.Kép

Megyek tovább...

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziasztok!

Strandolni tovabbra is jarunk, nekunk nagyon bejon. Legalabbis addig, amig nem mereszkedik le a pledrolKép Igaz, ha sikerul megcsipnie egy ovatlan pillanatban a kezemet, akkor rogton cibal, hogy induljunk setalni, de egyebkent szepen elvan meg a pleden.
Betti,
eddig szabadstrandon voltunk, csak csap ala tettem a gyereketKép, homokozas utan, de medencebe se vinnem egyenlore. Az itteni viz allitolag most agyonfertotlenitett, igy nem igazan vagyom ra. Kerti medencet eloajandekba kapott, de hetvegen sajna nem tudtuk kiprobalni, pont elromlott az ido vasarnapraKép
Serv: hat sajna mutik, igen. De allitolag rutin, bar engem ez ugye nagyon nem nyugtat meg.

Szia Ildiko,
udv ittKép Na, azert a zoknifelhuzas tulzas, Reka is csak a labara rakja, mintegy jelzeskepp, hogy ott lenne a helyeKép
Napsugar mozgasa miatt ne aggodj, Reka viszonylag koran kezdett ulni, allni, oszt szepen bevarunk mindenkit. Sot, egyesek /pl. Zsuzsa es Elod/ meg el is huznak mellettunkKép
Beszeddel mi is igy vagyunk, az egyforma hangzokbol allo szavakat mondja ugye, es hat csak en ertemKép De azt is csak akkor, ha latom, mire mutat kozbenKép Na jo, ez tulzas, de tenyleg nagyon hasonloan ejti meg a szavakat.
Nalunk is a 8 kilo a hon ahitott cel, de nem hiszem, hogy egy evesen elerjuk... ehh, mindegy. Foleg most, hogy miota ez a nagy meleg can, Reka fele annyit eszik, mint eddig. Viszont vegre elragcsal onalloan egy kiflit, ezt is megertemKép
Szerintem a darabos kaja eveszetnek nem feltetele a fog, Rekanak hiaba volt ketto alul, nem volt mivel osszezarnia, nameg amugysem elol ragnakKép A kis kemeny inyukkel meg a nyelvukkel remekul elboldogulnak am, legalabbis nalunk mukodott. Reka siman elmajszolta hatul a sajtot, kenyeret..
Cipo: mi mindig mezitlab indulunk utnak es csak ha kiveszem a kocsibol, akkor adok ra cipo zoknit es cipot. Es meg mindig nem vettem meg a Siestat, mert napi egy orat se lenne rajta, annyit meg kibir a cipojeben, ezt szavaztam meg. Itthon meg mezitlab van szinten.

Zsuzsa,
es ezt csak igy mondod, hogy nem engedi meg, hogy fogd a kezet?! Oruljel neki, Kataval tudnank meselni rolaKépKép
Ez ismeros, Reka is pl. cd-tartoba kapaszkodik menes kozben, placeboKép
Fogak megint jonnek, mert este 8kor elaludt, ejfeltajt megebredt, egy oran keresztul ment a musor /meg en is, fel ala a gyerekkel a kezemben a lakasbanKép/, semmi nem volt jo. Aztan beajult, es eves nelkul aludt reggel 1/2 10-ig!!!
Aztan csodalkozom, ha nem hizikKép
En anno olvastam, hogy Kata Dorijat csak tesoja, Dancsi mentette meg a babakocsibol valo kizugastol, igy Rekanak kocsiban valo felallasi kiserletet csirajaban elfojtottam, azota nem is probalkozik szerencsere. Iszonyu hajlekony, nekem nagyon kell vigyaznom, mindenbol kimaszik, laba etetoszekben fenn a talcan, stb..

Kata,
a mezitlab alatt zokniban maszkalast erted vagy Dori is igazi mezitlabas?
Most olvasom, hogy Te is reagaltal a kezenfogva jarasra ZsuzsanakKép

Uj tanultjaink:
- hogy csinal a halacska? tatogas cuppogo hangadassal, zabalnivaloKép
- hogy kakilsz, Reka?: erolkodve nyog egyetKépKépKép
- egymasba illesztheto kockakat mar szepen be tudja tenni, Hanoi-torony szeru jatekot is mar regota szepen felfuzi a rudra, es elvezi is, nagyon buszke!!Kép

Vasarnap kerti partiztunk Apumeknal, RekApa volt a foszakacs, nekem meg volt 3 babysitterem, mindegyikunk elvezteKép Es Reka kapott elokoszontest, tortat:

Kép

A ruhaja nem epp unnepi, de grillezesre-foldonmaszasra keszultunk, a torta meglepetes volt meg nekem is.

Kép

-Afonya
afonya
 
 

Vissza: Ismerjük meg egymást

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?