Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Tényleg dolgoztak a fogmanócskák rendesen! Leának is gratulálunk az első fogacskához! :)

Úgy látom ez egy ilyen széria. Erősen lecsappant az úszó brigád.
Brigi már javul, bár még köhécsel egy kicsit, viszont én egész éjjel homeos bogyót szedtem torokfájásra. Sajnos nem akar használni. Lehet, hogy elkaptam Brigitől? De ha ez így megy akkor még a végén visszafertőzöm. Ma megpróbálok a lehető legtávolabb maradni tőle. :(

Tényleg Lin, hogy van a férjed?

Timi
Hát nem volt elájulva Lillus a hintától! :lol: De legalább az ujjára kattant rá és nem a hintára. :lol: :lol:
Nálunk nem kérdeztek védőszentet. Viszont a családban az a szokás, hogy a második név a védőszent. Tehát Briginek Szent Anna a védőszentje.
lora7

Képzeljétek, tegnap találkoztam egy barátnőmmel most 4 hós a kisfia. És már 2, azaz kettő teljes szép nagy fogacskája van. Már két hónaposan kinőtt az első! :shock:

Timi: köszi

Zsófinak nagyon boldog névnapot kívánunk!!!!!! :D
lora7

Lora!
Nekem a torokfájás 2 nap alatt elmúlt, magától. Mézet vettem be egy-két kanálkával.
4 hósan 2 fog azért nem semmi! :)

Timi
Kép Kép
timocska

F9 és a 7re bejelentkezett pasi sehol. :evil: Nem mintha nem tudnék mit csinálni. :D

Már csütörtök óta apanélküliség van, kezdem unni. Amíg ilyen jó a lakás, esélytelen, hogy két minivel itt zsonglőrködjek, anyósnál meg nem lehet Nati egyedül. Azt hiszem, vmikor októberben már rendeződnek soraink. :twisted: Zseniálisan szervezek. Úgy fogok elutazni két gyerekkel, hogy előtte még ki sincs takarítva rendesen.

Sági,
A gáz az kint van, de az már megvan, az a régi. Csak a falba rakatom a fűtéscsöveket és a vizet, ami keresztülmegy a lakáson. Még emlékszem magamra, amint felmásztam otthon a fűtéscsövekre. Meg nem szeretem a kósza csöveket. Benyomnak a lakás falaiba több, mint 100m csövet. Nem csoda, hogy katasztrófa van nálunk. De azóta már ágvágtak újabb villanyvezetékeket és a gázcsövet is úgy vága át az egyik zseni, hogy nem volt elzárva a gázcsap. Persze megnyugtattak, hogy rezet vágvan nem gyulladhat be. :twisted: De azért rohantak, mint a mérgezett egér.

Most hallgattam a rádióban, hogy meghalt egy otthon szülő nő babája, mert elakadt a pici válla. Hiába vitték már kórházba, nem lehetett megmenteni. Olyan elszomorító. :(

Ágiboldi,
Nekem pont az ablak és a parketta két másik kedvenc projectem. Az mondjuk megnyugtatja Robit, hogy a cirkóval megtakarításaink nyakára hágtam, úgyhogy nem robbantok mostanában. Legalábbis a Gyedből nemigen. :wink:

Pankaa,
Gyere és mesélj :D Olvasunk és reagálunk. :wink:
Boldog felediket!

Szabinak új kedvenc játéka van: A gumigombos számológép. :) Nagyon tetszik neki. Remélem, ez is jó lesz vagy két napig, mint a hajkefém. :lol:

Mazsi,
Sztem is több a lányruha. Azóta látom, amióta Szabi megszületett. 8) Nati felveszi a sötétkék dolgokat, ha pont az tetszik, de Szabinak mégsem veszek rózsaszín macis nacit. Csak azokat adom rá, ami már eleve megvan. :lol:

Timocska,
Inkább jöjjön vendég egy órával később. Nekem már állítottak be szüleim jóval korábban karácsonyi ebédre. Hát még pucoltam a répát. :oops:

Na, kezdődik a meló. Csak két órát késett, nem nyitott ki a bolt.
Megyünk sétálni.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Nálunk is járt a Fogtündér, és hozott még egy fogat!!! :D :D :D Mondjuk a fogat még nem láttam, csak azt, hogy fel van repedve az íny, de majd még megnézem jobban még egyszer, ha egy kicsit jobban hagyja. :roll: Igazából csak az érdekelt, hogy lehet-e vmi fog-dolog abban, hogy megint óránként ébredt! :evil:

Fogakkal vigyázni, Gergő már olyanokat harap, hogy percekig megmarad a nyoma és fááááááj!

Timi! Jobbulást, remélem holnap a Ringatóra már jobban leszel! Ja tényleg, engem vmikor a hétvégen felhívott az Ancsa, hogy mégis lesz 11:15-ös csoport, úh mi oda megyünk, mert vasárnap kipróbáltuk, h milyen az, ha elmarad a de-i alvás (elmentünk kirándulni) és katasztrófa. Egész du nyűglődött és nem tudott elaludni csak kétszer fél órára (ez volt az egész napi alvása)! :shock: :x

Lora! Hű, Brigi már mit tud! Eszembe sem jutott, hogy fel is térdelhetnek! :o Mondjuk Gergőt egyelőre nem fenyegeti ez a veszély. :lol: Viszont most láttam, hogy ugyanolyan járókánk van! :wink: Legalábbis a sárga zsiráfos minta az biztos, hogy stimmel. :D

Mitisakartammég? Ja, igen. Kinéztük az etetőszékünket végre! :D Gyakorlatilag már minden típust végigzongoráztunk, és végül is egy tálcás, állítható magasságú, tömör bükkfa etetőszék mellett döntöttünk. Majd teszek fel róla képet, ha meglesz. Sztem szép. :D

Nektek hogy megy az autózás? Pontosabban az autósülésben töltött idő? Nálunk már minden alkalom hisztibe torkollik, amikor bele kell ülni. :( Ha már megy az autó, akkor már elhallgat, de addig.... :x
Vendég

Pann!
Mi maradunk a 10:30-as csopiban, mert ugye Lillus meg ált. fél 12-től szundít. És ua van, mint nálatok, ha kimarad ez az alvás! :( Pedig Ancsa engem is környékezett! :lol: :lol:
Gratula az új fogacskához! :)

Lorca!
Nehéz, de gondolj a végeredményre! Meg az előttetek álló szupi utazásra! :)

Megint rámjött a mehetnék, így mondtam Balinak, novemberben menjünk el egy hétvégére Kehidára. Már egyszer voltunk ott, nagyon jó hely! :) :)

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, tegnap újabb okosságokat hallottam babatáplálás ügyben:

- csuklás ellen legjobb ugye a citromlé :roll: (ez már fel sem tűnt)
- a babák nagyon szeretik a citromos tejet! :shock: :shock: :shock:
- csináltam görögsalit, oregánóval, olivával: adjak a paradicsomból Lillusnak, mert jó savanyú és azt szeretik a gyerekek :!: :!: :shock:

Na, melyiket próbáljuk ki? :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Én már egy hete nézegetem, hogy hova mehetnénk egy hosszú hétvégére! Kehida jó, csak nekm úgy tűnt, hogy egy kicsit hosszú az út odáig.:roll: Ti Lillussal voltatok ott? Bocs, nem emlékszem. :oops:
Vendég

Én a citromos tejre szavazok! Brrrrr! Azt még én sem innám meg! :shock: Kinek jutott ez eszébe???
Vendég

Jó reggelt!

Már kora reggel megjártuk a vérvételt az örsön Benivel!!! Szőrnyű volt! 3X szurta mira le tudott venni egy kis vért! Persze engem hibáztatott mert hogy nem adtam biztos elég folyadékot Beninek! :evil: Elötte fél órával evett 150 tápit!!! Ez még semmi! Olyan de olyan mocskos volt a vértvevő nővér körme hogy majdnem elájultam! Nem csodálkoznék ha azért lenne rossz az eredmény mert a mocsok belement a kémcsőbe!!! Ráadásul nem zárt rendszerbe vette hanem újjbegyből és a zsungás kezével nyomorgatta az újját! Felháborító!!!!

Gratula minden fogacskához!!!! :D

Jobbulást a betegeskedőknek!!!

Na megyek mert nyííííg!!!!

KépKép
csongria

Sziasztok!

Köszönöm!
Akkor megpróbálok majd jönni :D

Köszönjük a hófordulós dicsiket, viszont kívánjuk!

Gratula a fogacskákhoz is!
Nekünk még nincs, de szerintem hamarosan lesz, mert nagyon dörzsüli az ínyét.Most vettem neki Nubi márkájú cumit, azon vannak kis rögök, amik cumizás közben dörzsölik az ínyét!Nagyon tetszik neki!

Citromot tudtommal 1 éves korig nem lehet adni, de van egy Cebion csepp nevű c-vitamin, babáknak, abból lehet adni csuklás ellen, de nekünk a víz sem hat.Csak az idő. 8)

Ne haragudjatok, a neveteket még nem sikerült memorizálni ezért most csak emlékezetből írok, név nélkül. :oops:

nagyon ügyes a térdelős kisasszony!!!Emili még nem tudja, de a babakocsiban nagyon akarja gyakorloni!Hogy miért pont ott, nem értem. :lol:

Fülbevaló is aranyos Timocska! :D Nekünk 2 hete mondott a kozemtikus barátnőm, hogy utánna lehet cserélni, de én 1 hét után már betettem.Nem volt gond, kicsit váladékozott még, de aztán begyógyult hamar.A babafülcsit előtte alkoholban áztattam egy óráig.

Ágiboldi!
A Hadházin lakunk :D , a Nagyerdőn.
Hiszti:pszichológus azt mondta, 4. gyereknek kellett volna születnie. 8) Meg hogy mentálisan fejlettebb egy kicsit a testénél, és ez frusztrálhatja, meg hogy unatkozik, és menjek vele utcára, amikor csak lehet, plázázzak 8) Na ez jó,mondom, nem csavargok így is eleget!Most találtam zenebölcsit, azt is mondta, hogy vigyem gyerekek közé(mert imádja őket, tényleg :D ).Maj elmesélem milyen volt.
Járókánk nincs, sok gyerek nem is szereti, nálunk nem is férne.Elvan a földön a szőnyegén, ha akar, ha meg nem, akkor kézben sem jobb neki.Most is sír, mindjárt megyek is hozzá.

Csongria!
Fújjj!!Szegény Beni, remélem nem kap el semmit!Én meg mindig tövig vágom a kömöm, mert engem zavar, ha alá megy a popsikrém. :lol:
Jobban van már Beni?Bocsi ha már írtad, majd megpróbálok visszaolvasni, de mostmár tényleg mennem kell.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Tegnap Lukacsnikinél voltunk! Jól vannak a kis Kitti 9 kiló körül van már mindent eszik husit, zöldséget, rízst kekszet piskótát stb... Már egyedül feláll és ha fogják a kezét megy! Pedig csak 10 nappal idősebb Beninél! Hát persze nem minden baba egyformán fejlődik dobok fel egy pár képet!

KépKép
csongria

Kép Kép Kép

KépKép
csongria

Sziasztok!

Briginek Boldog Felediket!!! :D

Zsófinak Boldog Névnapot!!! :D

Timo,
Én is a citromos tejre szavaznék! :lol:
Kehida!!! De szupi! :D

Lorca,
Gázcső átvágása :? Nem semmi, azért elég felelőtlen melósok.

Pann,
Gratula a második fogkezdeményhez! :D Jól belehúzött Gergő.
Peti bírja a hordozót, nem reklamál ha belerakom, sőt ha lazán van bekötve akkor felül benne és néz előre - neki hátra. :lol:

Pankaa,
Kis rögös cumi? :shock: Nem is láttam még ilyet.
Boldog felediket Emilinek!

Ria,
Miért nem szóltál rá, hogy legyen szives és húzzon kesztyűt!!!???

Lora,
Brigi nagyon ügyike!!!

Tegnap Gergőn felbuzdúlva Petit is meghintáztattuk a Ligetben. Nagyon élvezte!!!
Kép
Kép
Vendég

Jó reggelt!

Csak egyszer, 3-kor kelt és 4-ig nem aludt vissza... utána 7-ig aludtunk, de így se volt túl jó :evil:

És kezd a nappali alvásunk is a Petiéhez közelíteni, a régi jó kis, 2-3 órák helyett max 1...

Panka, köszi a válaszokat :D Mi pedig a Laktanya utcán lakunk Debrecenben, úgyhogy akkor talán még találkoztunk is, a húgomat pedig tuti ismered..
De a séta se megoldás mindig, mert ha egyszer eldönti, h elég volt a babakocsiból, akkor onnantól ordít mint a sakál akár órákig is.. volt, h azért vettem ki mert csurom vizes, könnyes izzadt lett..

Timi, de kár, h ti se jöttök úszni, meg Lorca ti se? És Lora meg még nem... jobbulást mindenkinek!

Lorca, én is hallottam az otthonszülős tragédiát, akartam is kérdezni, Ria, ha hallottad mi történt (beszorult a válla), kórházban mit csináltak volna?

Kép
Kép
agiboldi

Briginek boldog felediket! Zsófi most tartja? mert akkor boldog névnapot, de a húgom május 15-én, úgyhogy nekem az a Zsófinap :D

Kép
Kép
agiboldi

Móni,
De jó volt, hogy ennyit írtál, és főleg kösz a párásító infót, nálunk is aktuális.
Ti, mint nagy túrázók, hogy védekeztek a kullancsveszély ellen? Ősszel meddig aktívak ezek a bestiák?

Ágiboldi,
Hát igen, azt hogy a fogzás megzavarta-e az éjszakai nyugalmát, nem tudom lemérni éjszakai nyugalom híján :? . De nagyon féltem a fogzástól, hogy még az aktuális helyzeten is ront, de (kopp-kopp-kopp) eddig szerencsére nem.

Viszont megharapja a cicim :evil: , ami másik nagy félelmem, még maradandó sérülést nem okozott, de hát még nagyon az elején vagyunk.

Panka,
Értem a problémát, előfordult már itt a fórumon néhányszor, de indulj ki abból, hogy alapvetően társaságunkat nem a rosszindulat jellemzi, ha nem veszed nagyon a szívedre a kezdeti/időnkénti visszhangtalanságot, akkor simán be tudsz épülni. A ti uszis képeiteket is, és Bozotkáékét is, fel akartam tenni a közös albumba, de még nem tudtam visszakeresni, esetleg rakhatnál/tok fel újabbakat (ha vannak). Jár még valaki babausziba?
Boldog felediket Emilinek! Már akartam kérdezni, hogy honnan jött a neve?

Zsófi,
Boldog Névnapot!

Mazsi,
Nekünk csak 1 csomag habtapink van, és azt a falhoz támasztom, amíg porszívózok, aztán áttörlöm vizes ruhával, de lassan egy fürdőkádas áztatás is időszerű lesz.
Gratula a foghoz és a kilókhoz! Lea olyan a képen, mint egy dzsungelharcos :D , úgy látom ő fogja diktálni a sapi-trendet itt nálunk.

Timo,
Bali és a fruttaizé :lol:
Hát Lillus nem pezseg a hintában :P
Megjövetel: jaj neeeee :evil: . Igazán sajnálom (na, többek közt ezért sem megyünk babaúszásra :D ). Hát akkor jöhet a kistesó! :lol: :lol: :lol:
Szerintem ötvözd a jó tanácsokat, akkor csak hatványozódhat a hatás: paradicsomos-citromos tej.
Mi tegnap a C&A-ban a kedvenc farágókát hagytuk el, de szerencsére a pénztárnál megvárt minket. Vettünk sapit meg kesztyűt (remélem mindet kinövi, mire kell :roll: ).

Turikban tényleg sokkal több és jobb lányruha van, most a boltok (Tesco, C&A) fiú kínálatával meg vagyok elégedve.

Nanica,
Alvás alatti hibernáció dettó
Még mindig ilyen hosszan szopizik Linus? Aztaaa.
Juj, de szép Linusról a kedvenc fotó! Boldog 5-et!

Lin,
Kezdünk menthetetlenül szentimentálisak lenni :oops: :D .

Lora,
Boldog felediket!
Brigi járókás képei mindig elképesztenek.
Orrát porszívózod, használtok Sterimart?
2 hósan első fog…brrrrrr.

Lorca,
Nagyon magasra csapnak az indulatok az otthonszülés témakörban lásd. az itteni topikok. Érdekelne Róki véleménye is, ő mégis jobban benne van a sordrásban. Borzasztó szomorú eset.

Pann,
Gratula az új foghoz!
A fogas képen hasonlít rád Gergő!
Az autósülés nálunk mindig is feketebárány volt, nemcsak Sebinél, de nálam is. Szent meggyőződésem, hogy kényelmetlen neki. Kölcsönbe kaptuk, Concord (tehát jó márka), de ha vissza kell adni, akkor a kövinek biztos nem ilyet veszek. Ki elégedett az övével, és az milyen?

Ria,
Ezt nem lehet szóvátenni :evil: ? (kérdem én, aki soha semmit…)
Kitti fejlődése hihetetlen!
Szépek vagytok az utsó képen!

Sági,
Peti a hintában (tudom, hogy mostanában mindig ezt hajtogatom :oops: ), de már igazi kisfiú és nem baba, főleg ebben a szerkóban!

Orsi
Kép Kép
sno

Pann!
Nem, Lillus nélkül voltunk ott anno. De nagyon tetszett, kedvesek voltak a szállodában, jó volt a fürdő, szép a környék. :)

Ria!
Koszos köröm, kesztyű nélkül? :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: Azért mindennek van határa!!!
Kitti nagyon aranyos, hihetetlen milyen ügyi ő is! :)
És milyen szépek vagytok a közös képen! :)

Panka!
Lillának is csak az idő segít a csuklás elmúlásában. Vizet amúgy se nagyon iszik! :roll:

Sági!
Peti kész kiskrapek! :) Nem hiába, Lillus is oda van érte! :oops:

Ágiboldi!
Mentek végül Boldival dokihoz? Vagy mi újság a horkolással?

Orsi!
Nem is írtál magatokról, hogy vagytok?
Ciciharapás: állítólag minden gyerkőc eljátsza.. :(

Még akartam vmit írni, de elfelejtettem.. :oops: :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Gratula a fogacskákhoz!
Gratula a hófordulókhoz!
Boldog névnapot Zsófinak!
Gratula a feltérdeléshez!

Hintázás: Látom azért a legtöbb babának tetszik.

Sági: Nagyon tetszik Peti rucija!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Ágiboldi!
Szerintem nem ismerem a húgodat. :roll: Kacsán kívül nem ismerek mást, csak egy embert, de ők nem erre laknak.(mármint gyerekes anyát. :wink: )
Nálunk sokszor használ a víz is, mert Emili nagyin iszos. :wink:
De pici korában volt 2x is, hogy 4 órán át üvöltött!!!(vele együtt én is :cry: )
Éjszakák egész konszoliáltak, tegnap csak 1x kelt, ma éjjel pedig 2x, majd reggel fél 8kor! :wink: Egyébként 6 és 8 között szokott kelni, leginkább 7kor.
Véget ért nála a kajaroham, mostmár megint csak kevesebbet eszik, és éjjel sem kel neki.

Szerintem a kórházban nem halt volna meg a baba, hanem menet közben többen is figyeltek volna rá, és észrevették volna, aza aránytalanságot. és megcsászározzák.
Nekem fogadott szülésznőm volt, de így is megvizsgált 2 ügyeletes doki is.És én mindig kérdeztem, hogy ki fog-e férniu,mivel Emili is nagysúlyú volt, és a fejkörfogata is a 110 volt!Mindig azt mondták, amjd menet közben derül ki.ha elekad, vagy nem úgy megy, akkor császár.

A ragyás cumit eddig én sem lűáttam, Coraban vettem, Nubi márka, az u betűn van egy kicsi v alak.http://www.nuby.hu/

Kép
pankaa

Férj: Lázasnak nem lázas, viszont a torka elkezdett nagyon fájni, illetve folyik az orra.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Köszi a köszöntéseket!

SnOrsi
Igen fújom a Sterimart és orrszívózunk is rendesen. Szombaton volt hogy egy szívásra tele lett a szívóka és még a csőbe is jutott rendesen! :( Ma már alig volt mikor reggel orrszívóztam, sőt éjjel nem kellett.
Ciciharapás: :shock: :evil:

Pann
Mire Briginek kinő az első foga, addigra Gergőnek kész fogsora lesz és egészben eszi az almát! :lol: (persze lehet, hogy váratlanul kinő :))

Sági
Peti valóban nagyon nagyfiús. És egyre jobban hasonlít rád! Nagyon édi ahogy vigyorog a hintán!
A ligetben voltatok már az óriás játszótéren? Nemrég fedeztem fel, és annyira jó, hogy a legkissebbektől a legnagyobbakig vannak játékok.

Otthonszülés
Sajnos én is hallottam a tragédiát. Ráadásul a Geréb Ágnesnél történt. Egy ismerősöm 3ból 2-t nála szült, problémamentesen. Ettől függetlenül szerintem is nem tíltani, inkább szabályozni kellene. Bár a saját véleményem az, hogy felelőtlenség megfelelő háttér nélkül otthon szülni. :(

Lányruhák
Csak hogy senkinek ne legyen jó, én is észrevettem, hogy több a lányruha mint a fiú. A baj az, hogy szinte mind rózsaszín vagy lila. A Tescoban meg volt kék meg rózsaszín, abból amit kinéztem, A kéket gondoltam megvenni, de azon meg kisautók voltak és azt azért mégsem. Így inkább nem vettem. :x
lora7

Sno!
Nme vagyok sértődékeny fajta. :wink:
Blogban vannak képek.De majd rakok még fel.Láttam az albumotokat, nagyon teccik! :wink:
Az egy fog tudod mire való:piercinget harapni a cicibe :lol:
Neve:Én már gyerekkoromban tudtam, hogy lányom lesz, és Emíliának fogják hívni.Ennyi. :D

Kapott most Emili céklát rsztelt májjal. :lol: Vagyis turmixoltam a céklához egy kocka májat,a tegnapi ebédünkből.Ette, ízlett neki.Persze kis tápit is tettem bele, hogy biztos édes legyen, ne legyen máj ízű. :wink:

Kép
pankaa

Timo,
Hát akkor magunkról: éleződik a helyzet (és itt most nem csak a fogra gondolok :D ), percről-percre magabiztosabb a mászása, kezdi piszkálni a konnektorokat, és fenyegetően közelíti a szobaajtót (álítólag, ha megszokja, hogy kimehet, akkor nehéz lesz ráccsal megállítani). Mi pedig csak toszakodunk az ajtórács vásárlással. Mert azért az is bazi drága, körül kéne nézni (az itteni 2 bababolt szinte esélytelen, sz@r minőség, drágán). Vagy veszünk valamelyik netes használt cuccosnál, vagy hétvégén Bp-en, de félek, hogy addigra áttör a küszöbön.

Kehidán mi anyósmamával voltunk, de tényleg jó hely, hajrá!

Hogy sikerült a szülinap (vagy írtad, csak megint hülye vagyok)?

Orsi
Kép Kép
sno

Képzeljétek!
Brigi olyan lendülettel kiskutyázik, hogy a gurulós járókával elgurult a könyvespolcig. (Kb. másfél méter!) Azt hiszem a kerekeket is sűrgősen le kell szerelni! :lol:

Panka
Májat muszáj adni a piciknek? Én utálom, még a látványtól is rosszul vagyok és sosem csináltam emiatt. Ugye nem baj ha én sosem fogok neki adni? Elvégre a nagyszülők majd úgyis megismertetik vele. :? (ez csak azért jutott eszembe, mert hogy a tápival a máj ízét akarod elvenni, amit teljességgel megértek.)

Felhívtam az uszit, lemondtam a mai kezdést. Pénteken lesz beiratkozás októberre. Ti valószínüleg maradtok a hétfő 13.45-nél?
lora7

Ja, megvan! :)

A szüléses sztorihoz. A www.szules.hu weboldalon lehet olvasni Geréb Á. nyilatkozatát.
Én személy szerint nem szülnék otthon, de kizárólag a gyerekem miatt. Nekem muszáj, hogy minden segítség ott legyen helyben. NEm tudom, értitek-e mit akarok írni.

Orsi!
Nem tudjátok vmivel elbarikádozni addig a szobaajtót? Pl. játékláda vagy ez hülyeség?

Timi
Kép Kép
timocska

Lora!
Nem tudom, hogy kell-e adni májat. Azt viszont olvastam, hogy max. heti egyszer lehet.
Uszi: a többiek nevében nem nyilatkozhatok, de mi maradunk a 13:45-nél.
Gurulós Brigi :lol: :lol: :lol:
Meglásd, hamarosan fel fog állni ő is! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sno!
Elárulod az album elérhetőségét?Még régebben néztem, de nem emléxem hogy találom meg. :oops:
Rácsok tényleg drágák.Akármivel akarod majd elbarikádozni, nem fog neki tecceni, mindig melletted akar majd lenni. :wink: Nálunk nem lesz batrikád, marad a padló felnyalás.Leaglább nem csak én takarítok egyedül :wink: :lol: :lol:

Lora!
Nem muszáj semmi sem.Vannak üvegesben is májsa kaják.Én viszont imádom, csak azért akartam elnyomni az ízét, mert új íz, és nem tudtam mit fog hozzá szólni.Legközelebb már nem nyomom így el, fokozatosan fogom hozzászoktatni.Mert azért a májnak van egy sajátos íze, nem olyan semleges mint a pipicici :lol:
Orrszívót ismerem, Emili is utálta, dehát muszáj volt.:-(
Jobbulást!

Az itteni turikban elég vegyes a ruhatár, de mindig látok nagyon édi fiú ruhákat is.De talán mintha vmivel több lenne a fiú ruha.Vagy csak akkor amikor én megyek. :twisted:

Pann!
Autósülésben elvan, ha nincs semmi baja.De ha nyűgis, akkor sír benne.Hoszabb utakon azért még ltalban vígasztalható.Csak azt nem tudom, hogy majd az overálban télen hogy fog beleférni? :roll:
Nekünk egyébként Peg Perego ülésünk van.És nektek?

Na mennem kell vasalni amig alszik a kisasszony.Később még próbálok jönni.

Kép
pankaa

Sno!
Közben megtaláltam. :D Fölötte a méretet jelentik a számok?
Képeket hová küldjem?
Látom az albumban van sok kategória, azokba is küldjek/hetek?

Linda!
Köszi a "számlát".Megkönnyeztem.

Kép
pankaa

sziasztok!

a változatosság kedvéért most a pukimanók támadtak hajnali f3 körül :twisted: próbálkoztunk egy kicsit cumival, simivel de végül a cicizés győzött... :lol: de csupán 4ig volt hatásos akkor úgy döntött Lea h kialudta magát...újra cumi,simi ...hátha de nem :cry: majd kiköltöztünk a nappaliba cicizni és bealudtunk f7ig akkor újabb cici és f9ig aludtunk...szóval nem olyan gáz de azt a f3as részt kihagytam volna :lol:

lora
Brigin csak ámulok :shock:
járókával haladni :?: :shock: :shock: :shock:

nanica
mi kezdettől fogva direkt nem a síri csöndhöz szoktattuk Leát...volt már h porszívóztam miközben aludt :lol: egyébként vele együtt csinálok mindent...a szoba takarítás egyszerűbb mert ő itt hempereg a szőnyegén miközben dumálok neki :lol: mondom mindig h mit csinálok
az ebéd ill a konyhai meló már izgalmasabb :lol: vagy kiviszem magammal hordozóban ill játszószőnyegestől :lol: vagy akkor csinálom ha alszik vagy ha jó kedve van nagypon akkor fél órát is eljátszik magában a kiságyában és akkor vagyok a konyhában (persze ez az eset egyre ritkább :lol: )

egyébként Lea sokat játszik egyedül a lényeg h ott legyek a látótérben :lol: vasalás szintén zenész közben mondókázunk énekelünk és gyorsan eltelik az idő

séta közben elintézzük a bevásárlást,bankot stb sőt a múltkor a ruhapróbáimat is végignézte :lol: pedig nem egy boltban voltam :lol:

na a múlt heti 1,5-2 óránkénti cicizésnél azért eszembe jutottatok :shock: amellett nem lehet szinte semmit csinálni :lol: de hálistennek visszaállt a 3 óránkénti kajcsira

a mostani alvásai délelőtt 10-f11 körül 40-80perc aztuán délután 3 körül 30-40perc és este 5-6 körül szintén 30-40perc

na most pl mennem kell mert ne mfér be a kacs a szájába és eltört a mécses :lol: :lol: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Nanica!
Lillus 5 hós adata: 6800 gr és 64 cm. 6 hós: 6850 gr és 65 cm! :D

Timi
Kép Kép
timocska

bébihordó
a lakásban max 20-30 percet hajlandó benne lenni de az autóban bármeddig csak haladjunk ui szinte indulás után rögtön elalszik :lol:

timo
milyen volt a buli leszámítva a jótanácsokat? :lol: citromos tej a kedvenc :shock: :lol:

hosszú hétvége :lol: :lol: én is én is! :wink:

hintázás
hát mi ettől még messze vagyunk bár ha jól láttam a két db játszótér közül az egyiken talán van vmi hasonló hinta

nanica
én ha hideg van teszek a babakocsiba egy kis plédet ill most már elővettem a lábzsákot és az gyakorlatilag egy plussz betét is egyben a kocsiban úh ebbe talán már nem teszek ...persze ma 26 fk van úh ki kell szerintem vegyem újra belőle :lol:

dinyus
Te írtad h Laura szőlőt eszik? (ha nem akkor bocsi :oops: )nem puffasztja fel? vagy h adod oda neki?

lin
a számla klassz :lol: apjukot pedig most már fenyegesd be!tessék elmenni orvoshoz!!!!!!!!!!!!

otthonszülés
na épp az ilyen dolgoktól paráznék :shock: soha nem tudnám megbocsátani magamnak :oops: :oops: :cry: én tudom h ezer és ezer szülés rendben megy le otthon és a kórházban is lehet gond de mégis...
nagyon-nagyon sajnálom őket és kívánom h ..nem is tudom mit kívánjak :oops: :oops: :cry:

sno
ti is turbóba kapcsoltatok, mármint ami Sebi uraság attrakcióit illeti

jajj Lea tegnap megkapta az első bankszámlakivonatát :lol: :lol: :lol: a start számláján pííz van :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

1-2 új kedvenc :lol:

KépKép

Kép

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ria
legközelebb húzass fel gumikesztyűt!!!!szerintem egyébként kötelező!!!
egyébként meg ha egy vérvételi laborban nem használnak kesztyűt akkor mit várjon az ember az egyéb helyektől... :shock: :shock: :twisted: :twisted: :twisted: erre nagyon haragszom! szerintem a nő részéről is felelőtlenség de legalább a gyerkőcöket ne veszélyztesse már ha magára nem figyel!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

sági és többi öregfiú :lol:
mennyit szopiztok még ? ne mcsökken a tejcsi a hozzátpival?
mennyi időnként kell 1-1 szopit kiváltani vmi mással?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!
Pont így hívják a gyerekkori barátnőmet, akivel együtt nőttünk fel, 1 hónap van köztünk :wink:
És pont olyan mintájú a rácsvédőnk, mint a ti játszószőnyegetek! :lol:
A kengurútok milyen márka?Én most rendeltem a neten egy újat, még nem jött meg, de a válogatás közben láttam olyat is mint a tiétek, csak nem emléxem a márkájára.Nem nehéz benne Lea?Bár hamarosan megtudom milyen. :wink:

Sikerült kivaalnom, addig Emili játszott egyedül, de jött a nagy ordítás, ami a bekakilást jelentette, méghozzá nyakig! :( :evil: Most új ruha, aztán kajcsi, majd irány a játszótér! :wink:

Kép
pankaa

pankaa

ez eredetileg egy komplett ágyneműgarnitúra...a paplan, kis párna rácsvédő sőt még egy falvédőnk is van (bár ez még mindig a szekrényben csücsül :oops: )
miután a takaróknak esélye sincs Leánál új funkciót találtam neki :lol: :wink:

a kengurunk Fillikid.Hmmm nem érzem h nehéz lenne ... na jó azért 2-3 óra séta után nem mondom h nem esik jól leülni :lol: De imádom h lóg rajtam és annyira élvezi :lol: a kedvencem pedig amikor el is alszik benne :lol:

Milyen kengut rendeltél végül?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!
Én varrattam a rácsv.-t, az anyagot vettem ,meg a szivascot hozzá.
No name a kenguru, de majd lefotózom, ha megjön.Viszont nem olyan mint a tiéd, hanem nagyobbaknak való, elöl nem jön fel teljesen az álláig, hanem a mellkasáig kb.
Itt a kép róla:
Kép

Kép
pankaa

Mazsi!
Nagyon jók a képek! :D :D :D
A buli jó volt, bár a romeltakarítás is rám maradt, estére sírni tudtam volna a fáradtságtól. Egyedül megfürdettem Lillust, letettem aludni és aludtam én is. Bali dolgozott! :cry: :cry:

Csajok!
A Sinlac pépet hol lehet kapni? És eszik vki ilyet? Milyen?

Timi
Kép Kép
timocska

Hali!!!

Vérvétel! Naná hogy szólok!!! A gyerekorvosnál szóváteszem és bízom benne hogy ő az illetékessel tudatja!!! :evil:

Otthonszülés! Ha kórházban van a kismama észrevették volna hogy nem halad a szülés és megoperlják!!! Ha pedig már eljutott oda a szülés hogy nem lehet császárt csinálni akkor van egy két műfogás amivel lehet segíteni de persze nem gátmetszés nélkül (mint tudjuk Geréb nem csinál) A többi dolgot inkább nem írom fel a netre hanem személyesen megbeszéljük a kövi talin!

KépKép
csongria

Panka,
küldtem privit.
Ettől a pirszing harapástól kirázott a hideg :P . Ne adj neki ötleteket!
Nem a padlóncsúszás miatt akarom elzárni, hanem mert nem tudom és akarom az egész lakást bababiztossá tenni, viszont szeretném ha tudna zavartalanul játszani, annélkül, hogy a jelenlétemmel elvonnám a figyelmét.

Timo,
igen, épp egy alkalmas tereptárgyat keresek a barikádhoz.

Mazsi,
Leának olyan aranyos nózija van, tök huncut tőle az arckifejezése.

Ria,
hú de érdekelne a témában a véleményed, na de hátha a nagytali lesz a következő :)

Orsi
Kép Kép
sno

Lora,
Brigi nem cicózik, ha már bébikompot nem kap, akkor járókával fog közlekedni a lakásban :lol: . De talán felborulni, meg lépcsőn leesni nem tud vele, tehát még jobb is.

Mazsi,
Már annyira össze-vissza eszik, hogy nem is tudom, hogy mennyit, de egyelőre nem akarnék szopit kiváltani, pedig már mennyiségeket (1,5-2dl) is megeszik az egyébből, ilyenkor a következő szopi tolódik, de csökkenést nem érzek.

Timo,
Mi a szándékod a Sinlac-kal?

Orsi
Kép Kép
sno

Timo! Beni Sinlac pépet eszik teljesen tej és glutén mentes! De csak receptre kapható a patikában. Bdeni szereti elég semleges az ize szoktam bele gyümit keverni és uzsira kapja. :)

KépKép
csongria

Mazsi, naggyon jók a képek!!
Én sem érzem, h csökkenne a szopis mennyiség, sőt, elkezdett annyira örülni a szopinak, pont et vártam, h kicist hálásabb legyen :D Mostanában hiába evett meg egy egész üveg babakaját, utáa hangos rikoltozással üdvözli ha veszem le a melltartómat, és rácuppan egyértelműen boldogan :D
Ügyes, mert pont mire az ember fontolgatni kezdi, h szép lassan leépít egy pár alkalmat, akkor nagy ravaszul mégis meghitté teszi az eseményt..

Ria, engem is nagyon érdekelne a váleményed! Én személy szerint soha nem szülnék otthon, mert semmi esély, h segítsenek ha baj van. És ahogy Timi írta, én is a baba miatt nem. Nagyon sajnálom ezt az esetet, és remélem, h az anya hisz annyira erősen az otthonszülésben, h nem fog azon rágódni élete végéig, h mi lett volna ha orvosok is vannak körülötte.

Panka, nahát, érdekes ez a kenguru, ilyet még nem is láttam, ígéretes :) Nekem szuper kengurum van (Hauck), és nagyon strapabíró csajanak érzem magam :wink: , de bevallom hősiesen, h Boldi közel 9 kilója már nem tréfa.

Ja, Boldinak pont ilyen kendője van mint Leának! csak élénk kék (Kalóz Pepi)

Dinyus, engem is éredkel a szőlő. Héj és mag nélkül, paszírozva?

Nanica, én is porszívózok ha alszik, nem zavarja, néha még az ágya körül/alatt is, bár az már merész...ilyet csak akkor csinálok h ha már úgyis mindjárt ébred magától is.. :wink:

Május, Sági, plázacicák és plázamackók, mi volt a Pólusban?

Sági, ill húsetetők, ha már adunk húst milyen gyakran lehet/kell?

És a sütőtök/répa? Milyen gyakran lehet? Miután megtudtam, h a banánt csak heti egyszer..

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok,
Köszi a névnapi köszöntéseket. Igazából én a babanet-ről értesültem Zsófi névnapjáról . :oops: Nem is tudom mikor tartja. Nem az a szokás, hogy azon a dátumon, ami közelebb van a születésnapjához?
Szóval, egyenlőre nem halmoztuk el ajándékokkal :oops: .
Különben jól vagyunk. Éjszaka szerencsére alszunk, nappal egyre kevesebbet (általában 1-3 órát). Egyre többet mosolyog és kacag, egyre többet játszik akár egyedül is, viszont egyre hangosabban kiabál. Csak hason van és állandóan lekerül a habtapiró (pedig még nem tud kúszni\mászni csak hátrafelé)l, szétszedi (már sikerült kioperálnia a darabokat és azt rágta).

Fogasok,
Zsófinak látok két dudort alul, nem pont az ínye tetjén, hanem beljebb? Akkor még mennyi idő?

Hinta,
Nálunk leszerelték a bébihintát a játszótéren. Pedig már én is felbuzdultam. Viszont kaptunk most egy tigrist, amin lóg egy ülés amibe bele lehet ültetni és le-fel rugózik. Viszont ajtófélfára lehetne csíptetni, de túl vastagok a falaink :shock:, így más megoldás kell (régi házban lakunk)

Habtapi,
Én mosógépben mosom (bár eddig csak 1X). Nem lett semmi baja.

Csuklás,
Ha kacag akkor is fix, hogy elkezd utána csuklani. Nálatok is? Viszont víz hatására is általában elmúlik (csak akkor utána általában vizes a ruhája is).

Autósülés,
Nekünk is Concord van (SNO) és Zsófi nagyon imádta, különösen az elején. Most már néha kiugrana belőle (de egyenlőre még nincs sírás, vagy ilyesmi), meg mikor beleteszem, akkor nem dől hátra, hanem előredőlve ül, de ha megy az autó akkor szuper (ha sokat megy, akkor általában el is alszik).

Pépesítés,
Ti hogy pépesítitek pl. a sárgrépát? Mert 1 db mixerekkel nem megy, almaraszelő után meg darabos kicsit.

Kaki,
Nálunk mostanában banán-alma turmix közben már harmadszor kakil. Majd megkérdem a dokit gyakori kaki témában (Lora te kérdezeted?)

Lora,
Nagyon ügyes és mozgékony Brigi. Különben is nagyon nagylányos.

Lin,
Nagyon ügyesen felült Gréta. Zsófi ettől azért még messze van, bár a felülést ő is nagyon élvezi, de hogy egyedül eljusson idáig :shock:

SNO,
Ciciharapás elég rosszul hangzik. :( És mennyire fáj? Így mászik már Sebi?

Mazsi,
Szerintem nincs semmi gond azzal, hogy kivárod a 6 hónapot a hozzátápival. Én is úgy gondoltam eredetileg, de mikor kinézte a kezemből az almát, akkor már vezérelt a kíváncsiság, így most már van hogy egy fél almát is megeszik. Meg a védőnőm, azt mondta, hogy később, általában nehezebben fogadják el az új ízeket (mondjuk ő is csak a kóstolgatás javasolta)

Betegeknek jobbulást!

KépKép
bozotka

Sziasztok!

Bozotka!
Én jól megfőzöm a répát, és minden zöldséget, majd turmixolom, rendes turmixgépben, nem bottal.

Sütőtököt én is csak 2x 3x adok max.

Védőnő azt mondta, hogy a gyümik után hamarabb lesznek éhesebbek a babák, mert savat csinál,meg még nem emésztik tökéleteen, addig hamarabb kikakilják.Ezért a több kaki.

Ágiboldi!
Húst hetente 3x 4x lehet, védőnő szerint, de én most még csak 2x 3x adok neki.Ebből 1 alkalommal lehet májat adni.

Mi Milupa H.A. vaníliás pépet eszünk este 6 körül, azt receptre lehet kapno, és nagyon finom!!!Ebbe is lehet gyümit tenni, bár én nem szoktam a gyümit tejes cuccal keverni(csak olyata dok neki, amit én is megennék, ill. később is fog kapni, ha nagyobb lesz.)

Kép
pankaa

Ágiboldi! Nekem azt mondta a védőnő hogy mindennap kaphat húst, mert kevés nélküle a fehérje bevitel, oly csekély mennyiségű a tápszerbevitele :wink: Sütőtököt répát 2X szoktam adni mert kicsit sárgulhat a bőre de nem baj az se csak furán néz ki :lol:

Nanica! 7 hós adatok: 7100 gr és 70 cm. Azt hittem hogy ezt a 7-es számot már sose fogom leírni. :lol:

KépKép
csongria

Bozotka,
Szerintem akinek van több névnapja is, az választ. Zsófi még nem nyilatkozott? Akkor az összes napon lehet még köszönteni! Boldog névnapot!
Ha csak oldalt látod, azaz elől, még ha fehérlik is, az még elég sok idő lehet. Natinak a szemfogai látszottak nagyon már kb 3-4 hónapos korától és 1,5 volt, mire kijöttek.

Mazsi,
Kis kalóz :lol:
A védőnőd "merev anyuka" hozzáállása nekem nem éppen szimpatikus. Csak azért vagy merev, mert az ő szakmájának tartod be a szabályait?! Ez nekem inkább szomorú. Pláne, hogy Lea elég érzékeny még a tejben lévő dolgokra is, szerintem teljesen indokolt az óvatosságod. Meg nincs hova rohanni, szépen gyarapszik. Ez már nem is számít??
Én nem váltottam ki szopit. Egyszer csak elmaradoztak.

Ágiboldi,
Sütőtökös dolgokat elég gyakran adok, azt szereti, kb másnaponta biztos. Húst ma kapott először, mert épp, hogy eljutott az egy megevett bébiételig. Májat idén azt biztos nem kap. Még Nati sem nagyon eszik. Banánt miért csak heti 1x?

Orsi,
Nekem ez az annélkül, hogy a jelenlétemmel elvonnám a figyelmét egy kicsit optimistán hangzik. :D

Otthonszülés:
Ria, nagyon érdekel a véleményed, remélem, lesz egy tali, ahol megbeszélhetjük. A riporter azt mondta, a nőgyógyászra hivatkozva, hogy vszínűleg a kórházban sem tudtak volna rajta segíteni és hogy évente 5-10 újszülött hal meg hasonló körülmények között, kórházban.
A másik, hogy kórházban is hagynak vajúdni időtlen ideig kismamákat. Amikor a Péterfyben voltam, végignéztem, ahogy szerdától péntek délutánig szenvedett az egyik kismama, mire megcsászározták. Tanítványomnál pedig a kitolási szakasz tartott 3 órát, még be sem ékelődött rendesen vmiért. Ezalatt trombózis alakult ki, minek következtében a baba agyának egy része maradandóan károsult.
Én soha nem tudnám magamnak megbocsátani, hogy nem kórházban szültem, még akkor is, ha mindenki azt bizonygatná, hogy nem lett volna másként.

:?: Szabinak most fürdetésnél vettem észre, hogy kattog az egyik térde. :shock: Amikor kb a 90fokhoz ér, akkor érzem, hogy vhogy elcsúszik a két két csont oldalt. Még akkor is hallom, ha pont fogom, tehát tompítom. :( Nem fáj, de nem tetszik. Ennyi idősen nem kéne ilyeneket csinálni szerintem.

Kép KépKép
lorca

Lorca,
Nem oldalt látom, hanem a tetején, de kicsit hátul, ahol majd jönni fog ki a fog szerintem. Akkor?

KépKép
bozotka

Lora,
Brigi egy olyan közlekedési módot talát fel, amiről még nem hallottam :lol:
Milyen ügyes már Brigó! Szépen tud térdelni! :D
Sajnálom a megfázást, remélem, hamar kilábal.

Panka,
Fejkörfogat 110? Az mit takar?

Orsi,
Nekünk Graco hordozónk van, eddig bevált. Nati szerette, Szabi módjával tűri. De mindketten elalszanak benne, ha brümmög az autó.

Csongria,
Vérvétel :shock: :shock: :shock:

Pann,
Az autó, ha megy, akkor nálunk is minden ok. Csak ne állítsom meg egy piros lámpa. Sokszor az ölembe kell venni, mert csak akkor nyugszik meg. Persze nem én vezetek...

Timocska,
Hinta :lol: mintha nem lenne egyértelmű a siker. :lol:

Nanica,
Hidegundorom van, így a legtöbb séta inkább valami plázában szokott végződni. Kenguban Natit már 3 hónaposan alig bírtam :oops: (augusztus), úgyhogy egész télen Robi cipelte. Elcsúszás nem volt, de ment neki olyan járda-út elválasztó oszlopnak. Babakocsival a kezében viszont sikerült egyszer fenékre huppannia. :twisted: Szabival még nem tudom, hogy alakul. De a télen már szerintem őt sem fogom elbírni. Most a jó 7 kilójával azért ment ma is a 2,5 óra séta a kenguruban, de nem tudom, meddig.

Bozotka,
Hááát, nem tudom. Ha jön, és látszik, akkor az ínyének a tetején szokott lenni a dudor. Még olyan sok nem volt nekünk sem :wink: Szabi még teljesen fogatlan, csak Nati emlékeim vannak és pár játszis társ. De őket nem tapiztam végig napjában 10x :oops:

Ma az Ikeában összefutottam az egyik ismerőssel, és boldogan láttam, hogy megint terhes. Igaz, hogy nem várt terhesség, de azért örült. Csak egy "picit" ledöbbent a 16 hetes uh-n, a 8 hetesen még csak az egyiket találta meg a doki.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Rólunk:
Fejlemény a tejérzékenység ügyben... (nem tudom írtam e már, ha igen, akkor bocsi.)

A legutóbbi véres pelus a labor szerint nem volt véres :shock: :shock: , lehet, hogy csak tényleg a vas kavart be a kaki színében.
Van javulás is amióta tejmentesen étkezek: a kakiban nincsenek alvadt tejdarabok, csak egyenletes mustár :D :roll: :roll: ( ilyen kakija csak párszor volt az 5 hónap alatt)

Nálatok menyire volt darabos a kaki?

Mazsi: a számlát én is megkönnyeztem :wink: Nagyon szupik a képek :D
Az alvással most az a gondom, hogy vagy csak a babkocsiban alszik le, és akkor a tologatáson kívül nem nagyon tudok mást csinálni... ha meg itthon elalszik, örülök ha enni van időm.
Linus ritkán van el magában. Ma pl kb 10 percig teregetés közben azzal volt elfoglalva, hogy a járóka alját püfölte kézzel és lábbal és tetszett neki, hogy hangot ad ki... (még azt is elfelejetette, hogy éhes! :lol: )

Ria: félemetesen hasonlít a vérvétel a miénkhez (sok szúrás, kesztyű nélkül, nagy - a mi esetünkben ráadásul mű- köröm) :evil: :evil: :evil: felháborító! És még ne parrázzon a kismama!
Nagyon kiváncsi vagyok a véleményedre. Megírhatod akár emailben, a közös e-mailünkre és akkor mindenki eldönti, el akarja e olvasni... (mivel a talira jutás nálunk közelít a nullához :cry: )
Köszi a 7 hós adatokat, most néztem a táblit, és a 6 hós adataid nincsenek meg (vagy csak elsiklottam felette) :oops:

Otthonszülés: kiráz a hideg :cry: :cry: . Nem tudom, hogyan dolgoznám fel.
Ilyenkor erősödik meg bennem az érzés, hogy nem bántam meg a császárt. Én is vajúdtam 18 órát és ne jöttek a tolófájások...

Lorca: Linusnál is kattog itt - ott egy egy izület (gyakran a válla, ha tornáztatom akkor a bokája, csuklója... ) Rákérdezek majd a dokinéninél, ha megyek...

Csuklás: nálunk ált, szopi utáni kacagás, vagy a nem rendes büfi után (pl hanyatt fekve, tornázás után, vagy hason) jön elő és szopival elmúlik (Linus mindig vevő rá, mert szerintem őt is zavarja)
Citrusfélét kisgyereknél már próbáluk, de ott sem mindig jött be.

A lényeg, hogy akkor múlik el könnyen, ha a légzést "újraindítod az agyban", azaz ösztönös helyett tudatos légzés legyen. Mivel inni, és lélegezni egyszerre, csak tudatosan lehet, ezért az ivás segíthet.
Felnőttnél ki lehet próbálni, hogy a pohár távolabbi feléből iszol, előrehajolva. Így a nyomás a rekeszizomra, az ivás és a légzésre koncentrálás álítólag segít!

Kostólgatás:
Én is kostóltattam almát a Linussal úgy, hogy amit én ettem almát, a szájához tartottam és elkezdte szopizni, nyalogatni. Pedig előtte ettünk. Fel volt háborodva amikor elvettem tőle...:D:D

Pépesítés: még nen próbáltam, de a kismamában a foghagymanyomót javasolja a turmixgép helyett, mert a kis mennyiség a gépet csak összekenné. Nem tudom azzal mennyire lesz pépes.

SNO: igen ügyes Sebi, hogy már így teper. Nálunk is igen fürgeürge volt :D ELküldöd az 5 és 6 hós adataidat?

Bozotka: Habtapit eszembe sem jutott a gépbe tenni, de jó ötlet. Jobb mint a kádban áztatás... Milyen programot futtatsz?

Végére hagytam a legjobbat:
Hétvégén majd meg szakadtunk a nevetéstől. Az esti rituálé közben rászóltam Linusapura, hogy szedje ki a szekrényből a ruháit, mert reggel midig felébred a szekrényajtó nyikrogásra. Erre ő elővett egy kis zseblámpát, hogy tudjon válogatni, de ne kelljen nagyvillanyt kapcsolni, mert akkor tuti felpörgetné Linust...
Persze észrevette a fényforrást és nagyon rákattant! Amikor apjukom az orra előtt megvilágította a lepedőt, úgy kapkodott utánna, mint egy kiscica, :lol: :lol:

nanica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?