Új privát üzeneted érkezett!

Na megjöttünk, jó az AFP, doki megvizsgált minden rendben, végülis elmentünk az UH-ra is röpke 1 órát kellett várni, na nem azért mert sokan voltak, hanem, mert a szonográfusnak dolga akadt!!!!! :evil:
262 gr a drága, a neme nem látszott, mert nem tette szét a lábát :lol: , és úgy látta, hogy minden redben vele!!!!Megmutogatta milye hol van, de azt persze oda írta, hogy ROSSZ SZONOGRAFIAS VISZONYOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mrgreen:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Edith,vagyok ám, de apám az őrületbe kerget mindenkit. Egyik nap májrákos, másik nap gyomorrákos, majd tüdőrákos. Egy nap kb. 30-szor méri meg a vérnyomását. Mindenkivel kötözködik, elviselhetetlen. Halálfélelme van, többször fulladt is. Tegnap este megelégelte Anyu a dolgot, összeszedte a cuccát, én meg ma reggel bevittem a kórházba a kezelőorvosához és négyszemközt kitálaltam neki. Benntfogta, és most kezdenek minden kivizsgálást elölről, hogy kiderüljön, rákos e vagy sem, vagy csak agybeteg. Bocsi, hogy kitörtem, de kedd óta Laci olaszban, egyedül vagyok a gyerekekkel és még ez a helyzet is megőrjít. Tegnap du. is rosszul volt, a bátyám mindenáron orvoshoz akarta vinni, de Ő nem ment. Az orvosok úgyis hülyék, Ő jobban tud mindent. Ma reggel meg letagadta, hogy Zsolti volt otthon, egész du. várta, de nem jött. Szóval még a pofámba is hazudik és engem is hülyének néz.

Márti!

Nagyon boldog másfeledik szülinapot az ifiúrnak!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Márti, gratulálok a jó eredményekhez, és a betöltött 19 héthez! Hamarosan már te is letudhatod felét! Hihetetlen, ugye? :D Érdekes, itt most sem saccoltak sem hosszat sem súlyt. :roll: :shock: Vajon az nem annyira fontos? Az a lényeg, hoyg a többi mérete (fej, combcsont) pontosan normális ebben az időszakban? :roll:

Edit, sajnálom, hogy apukád megint megnehezíti a dolgotokat! :( Remélem, mégis hamarosan kiderül valami, amit konkrétumnak lehet venni, és az nem is lesz rossz! :)
Kitartás! Hazajön Laci, és ismét iktass be egy gyerekmentes délutánt, ha tudsz! :) Lélekben melletted vagyunk! :)

JA, lőttek az alvásomnak, amikor elküldtem az előző hsz-t, hazajött IStván, azóta ettünk, pénzt osztottunk-szoroztunk :roll: és közben Kriszta is felkelt. :roll:
Puszi

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 

 
 

Edith:a súlya 262 gr!!!!Azt írtam!!!!A CRL-t nem mondta a többit igen, csak gondoltam nem untatlak vele benneteket!!!! :lol:

Edit:sajnálom, hogy így alakulnak a dolgok apukáddal, elhiszem, hogy nagyon nehéz, pláne , hogy egyedül vagy!!!!! :? Ezeke után egy szabad délután bizony rád fér majd, addig is tarts ki!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Ezt találtam a 20 hetes babákról röviden, akkor a kistesó jó súlyban van :wink: :
Félúton! A magzat kb. 25 cm, 280-300 grammot nyom, és az alvás-ébrenlét idejének aránya megegyezik az újszülöttével. Ha a kicsi lány, fejlődésnek indul a méh és a hüvely. A baba ekkortájt kezd hangokat hallani: az anya szívverését és a gyomor korgását éppúgy, mint a külvilág hangjait. Ha erős zajt hall a közvetlen közelből, kezeivel eltakarja a füleit, sőt, lehet, hogy megriad, és "ugrik" egyet. A mozgása változatos: forog, izeg-mozog, kígyózik a méhben, bokszol és rugdos.

És elég aktív a drágám, ahhoz képest, hogy milyen csöpp még :shock: :roll: , olyanokat tornázik, hogy csak kamillázok!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti, én olvastam, hoyg írtad a g-ot!!!! :lol: :lol: :lol: Én magamról beszéltem, hoyg ITT már második alkalommal voltunk és a súlyát nem mondták. :roll:
A mi Mütyürkénk is nagyon izgága lett, most már az apukájának is simán beleboxol a tenyerébe, sőt, már szemmel láthatóan nyomogatja ki itt-ott a pocakomat! :) Aztán ezután jön a pocakhullámzás! :)

Krisztának elővettem egy adag építőkockát. Teljesen odavan. Az előbb épített tornyomat földig rombolta. :lol: :lol: Ott ül a rumli közepén, tesz-vesz, rakosgat, 2-3 darabot összeilleszt, szétszedi, és állandóan mondja: ülle, ülle, azaz, hoyg ül.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith:amúgy szerintem nekik mármint a dokiknak tökéletesen elég a combcsont meg ilyenek mérete, a következő rövidítések magyarázataiból nekem úgy tűnik legalábbis :roll: 8) :
AC (abdominal circumference) vagy AU (Abdomenumfang) haskörfogat:
A késői terhesség idején mérendő legfontosabb érték, mely nem a magzat korára, sokkal inkább hosszára és súlyára, azaz egészséges növekedésére vonatkozó információval szolgál.

APD/AD (abdomen anterior-posterior diameter). A has (abdomen) mérete, a gerinctől a hasfalig mért távolság.

ATD, TAD (Abdomen transversaler Durchmesser, diameter) a has szélessége has, a has két oldala közötti távolság.

BPD (Biparietaler Durchmesser, biparietal diameter) vagy bip-s a fej szélessége, a két halánték közötti távolság. A 13. hét után mérhető, ekkor mintegy 2,4 cm, a terhesség végén 9,5 cm körüli értéket ad. A babák alkati különbözősége miatt azonos súlyú babáknál a BPD értéke eltérő lehet. Méretéből (az AC és FL értékekkel együtt) 10%-os közelítéssel megadható a magzat súlya.

FS (Fruchtsackdurchmesser) A petezsák átmérője, mely az ötödik terhességi héttől látható, a terhesség korai bizonyítéka.

FL (Femur Länge, femur length) a combcsont hossza: A magzat leghosszabb csontja, mérete a baba hosszanti növekedéséről ad információt. Jelentősége a BPD-értékhez hasonló. A 14. héten 1,5 cm körüli csont a várandósság végére 7,8 centi körülire nő.

Gest. hét, gesztációs azaz terhességi hét.

HL vagy HUM (Humerus Länge, humerus length) a felkarcsont hossza.

SSL (Scheitel-Steiss-Länge) vagy CRL (Crown-Rump Length), azaz ülőmagasság:
Nyújtott testhelyzetben lehet a legpontosabban mérni a baba feje tetejétől a farkcsontjáig húzódó ülőmagasságot. Segítségével lehet a legpontosabban meghatározni a magzat korát a 7. és 13. terhességi hét között, a 20. hétig mérik.

TTD (Transverse Thoracic Diameter) vagy thq (thorax-quer) mellkasi átmérő.

HC (head circumference), HU (Hauptumfang), KU (Kopfumfang) fejkörfogat.

OFD vagy FOD (Fronto-occipitaler Durchmesser, fronto-occipital diameter), a homlok és tarkó közötti távolság, azaz a fej hosszanti mérete.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Márti,ugy látom a "mini manód" sem lesz egy pindurka :lol: .

Gergővel mi is szoktunk építeni-vagyis csak én építek,ővé a rombolás élvezete :lol: .
Mostanában a kedvenc játéka a járássegítő -azt tologatja a konyhában az asztal körül- és a kismotor.Képes vele fél óráig is körözni.

Edit,nem könnyű apukáddal az biztos,de talán ha újra kivizsgálják megnyugszik.Amit,és ahogy irod,teljes egészében ráismerek a nagyapámra.Ő dettó ugyanezt csinálta velünk miután meghalt a mama.Szeritem elötte is a mamával,csak soha nem hittünk a panaszáradatának.
Jól mondja a Márti,ha hazajött a párod,megint csinálj magadnak egy görbe estét.Vagy ha tudjátok valakire hagyni a gyerekeket,akkor menjetek együtt el .

mennem kell,felébredt a Gergő
bibolya
 
 


Sziasztok!

Akkorát aludtam, hogy csak na! :lol:

Ibolya, örülök, hogy végre a Gergő jobban van. Biztos megijedt a kórháztól és összekapta magát! :wink:

Márti, utólag bár, de törve nem, nagyon sok boldogságot kívánok a kis másfél éves Zsombinak. Millió puszit küldök neki!
Örülök, hogy minden rendben volt a dokinál. Azt sajnálom, hogy még nem derült ki mi rejtőzik a lába között. Mikor mentek legközelebb uh-ra?

Évi, bár már biztosan nem olvasod, de jó utazást nektek, és érezzétek jól magatokat.

Én is mindig elfeljetem, az Ádám talp nélküli rugiban (már nincs talpas) zokniban és badyban alszik. De én is gondolkoztam most éjjel, hogy bepakolom a hálózsákba (ha még elviseli magán), legalább nem aggódom ha kitakarózik.

Edit, sajnálom, hogy apukád ilyen "hisztis" beteg. Nem könnyű vele, az biztos. Tarts ki drága, mást úgy sem tehetsz.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Jaj, Editem!!!! Sajnálom. Nem tudok mit írni, mert tudom milyen nehéz. Apukámnak is vannak nagyon nehéz időszakai, amikor mindenkit kikészít, tudom mennyire nehéz. De mi veled vagyunk (nem tudom ez mennyit segít) és bármikor öntsd ki a szíved, mi meghallgatunk!

Örülök, hogy a betegeink jobban vannak, remélem a javuló tendencia most is megvan.

Kismamik! Olyan jó olvasni az Uh-król, a méretekről, annyira nosztalgikus. És tessék sokat írni a LEGkissebbekről ezután is.

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Látom,nagyon hétvége van-még a madár se jár erre / Julcsin kivül/.

Gergőt gyógyultnak nyilvánítom,ma már eszegetett is egy kicsit,viszont nem tudom mi történt vele,de alig iszik.Cumisüvegből, csőrősből egyáltalán nem,csak pohárból,de azzal meg kortyonként öblöbet.Ő,akinek eddig naponta 4x-5x töltöttem meg az üvegét,most 2x és még az is félig maradt.Kezdek aggódni a nem ivása,meg a tulzott agresszivitása miatt is.Mindenért hisztizik és verekszik,ha valami nem ugy van,ahogy ő szeretné.

Kismamik,csatlakozom Julcsihoz,tessék irni magatokról,az érzéseitekről,hogy mit gondoltok az ujjabb kis jövevényről,hogy élítek meg ezt a családban-és a család.Én is nosztalgiázom ilyenkor,sok emlékem felvillan,néha szülök is :lol: .

na most elhúzok fürdeni,de mire vissza érek tessék irni!!!!!!!!!!!
bibolya
 
 


Ibolya:Zsombi is sokkal kevesebbet iszik, mióta nem üvegezik és nincs az a nagy meleg!!!!Én nem aggódom a tápit általában benyomja és most már kijön a poharához és kiszolgálja magát!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kistesó:én nagyon élvezem, főleg hogy mostanában annyit mocorog nagyon sokszor érzem és ez annyira jó, már nem csak fekve a hátamon, hanem bármikor.....................bár gondolom mivel most kezdi hallani és érzékelni a külvilág zajait, így bőven jut neki hanghatás a tesókái által!!!!!!!!!!!!!! :mrgreen:
Szoni olyan édes, sokszor megkérdezi, hogy most mit csinál a kistesó??????????????? :lol: Zsombinak meg ha mondom, hogy vigyázzon a hasamra akkor mondja , hogy BABA!!!!!!!!!!!! :lol:
Szóval én most úszom a boldogságban , azért is mert már csak holnap kell nélkülöznünk a páromat és utána 1 hetet együtt pihizünk, na jó lehet, hogy nem lesz remek idő, de engem már ez sem hat meg!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: Csak kicsit máshol legyünk és új izgi élményekben részesüljünk!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti,örülök,hogy legalább te jelentkeztél!!

Akkor jól értelmezem,Zsombi is ennyire lecsökkentette az ivását?Nekem az orvos azt mondta,hogy 1 liter a min.folyadék,amit el kéne fogyasztani-most kicsit utánna is olvastam ,és tényleg mindenhol azt irják,hogy nem beteg /lázas/ állapotban kell ennyit inni.Lázasan sokkal többet.

Mikor mentek és hová pihizni?Arra emlékszem,hogy a Julcsiékkal,csak a többire nem :oops: .

Mi ma délután búcsúba voltunk-hát,végképp bele kell törödnöm,hogy a kicsi lányunk már nagylány.Semmi másra nem akart felszállni csak a "polipra és a hisztériára".Mindkettő olyan jobbra-balra,fel-le, összevissza pörgő gyomorforgató.És ez tetszik neki :lol: .Odahúz,ahol a sok-sok tini van :oops: .

Andi mi van veled?A többiek néha jelentkeznek,de te mostanában nem nagyon.
bibolya
 
 


Edit és Edith:
Nagyon boldog névnapot kívánok nektek!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép

Ibolya:kedden megyünk , Keszthelyre és igen a Julcsiékkal!!!!

Zsombi:a tápival kb. fél litert iszik 1 nap, +fél liter vizet tutira iszik, csak sokszor keveset!!! :lol: Meg anyós szokott venni 2 dl-s dobozos gyümilét, ha letéved a drága van , hogy egyben benyom 1 dobozzal!!!! 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Mindkét Edit-ünknek nagyon boldog névnapot kívánok!
Kép
bibolya
 
 


Sziasztok!

Mindkét Editnek nagyon boldog névnapot kívánok!

Ibolya: örülök neki, hogy Gergő jobban van.
Amikor a Szandi beteg volt ő sem itta meg még napokig az 1 litert. Szerintem még ne aggódj, pár nap és biztos újra fog rendesen inni.
Hiszti: nem jöhet a foga? Nálunk akkor betegszik le mindig és akkor lesz tiszta dinka is.

Márti: nagyon örülök, hogy minden rendbe volt a dokinál. Kár hogy nem mutatta meg magát Mini manó.
Szoktál énekelni neki? Én mindennap énekeltem a Szandinak és a mai napig megnyugszik azokra a dalokra, amiket a pocimban hallott.

Tegnap a drágaságom úgy lefejelt, hogy felszakadt belül a szám. Valamiért mostanában azt hiszi, hogy a puszi a fejelés. Nem tudom, hogy lehetne erről leszoktatni. :?

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Ibolya:
Enikőnek meg utólag nagyon boldog névnapot!
(a barátnőmet is elfelejtettem felköszönteni :oops: )

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK DRÁGA EDITEKNEK!!!!!!!!! Kép

Kép
Kép
Kép
regina74
 
 


Zsuzsi köszi Encsi nevében is :lol: .
A hiszti nem hiszem,hogy a foga miatt lenne,mert már hónapok óta 16 foggal rendelkezik :oops: ,a legutolsókat meg nem látom még duzzadtnak.
A hiszti nem nyügösségből fakad,hanem pl.ha nem adok oda neki valamit azonnal,vagy valamitől eltiltom.
Sajnos a rossz szokásokról / mint a fejelés puszi gyanánt/nagyon nehéz leszoktatni őket.De ha minden egyes alkalommal elmondod neki,hogy ez neked fáj vagy hogy ilyen módon nem kérsz puszit akkor talán megérti már.Nem?Nálunk a Gergő mindent megért már ,csak hát nem biztos, hogy ugy is szeretné csinálni ahogy én kérem.
bibolya
 
 


Encsi!BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK NEKED!
Kép


DRÁGA EDITEK EZÚTON KÍVÁNOK NEKTEK IS NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!
Kép

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Drága Editek! Nagyon boldog névnapot kívánunk Nektek!
Kép

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm!

Komolyan, el is felejtettem, csak ahogy sugdostak a fiúk reggel, akkor jöttem rá, milyen nap is van ma. Délután megyünk Anyuhoz köszönteni Mária névnapon. Tegnap meg vendégségben voltunk egy barátunknál. Mindkét gyerekem szépen viselkedett, olyan büszke voltam rájuk.

Szép vasárnap délutánt!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Enikonek Editeknek Boldog Nevnapot kivanok!!
Kedves Bmo sok sok kellemes pihit nektek!
Edit 74 elkebzeltem milyen arik lehetek a fiuk ahogy susmotoltak!
Koszonom a tapi kerdesre a gyors valaszt .megnyugotam mert en se akartam hamar abba hagyni de azt se akartam hogy agyon tapizam a babocam,mi is hummanat etunk az elejetol fogva,1,2,most 3 de ezt mar cserelem a milupa italal.1x ilyen 1x olyan mindkettot lehet kis gyermekorig.
Gergo hogy van?
Mindenkinek puszi es megprobalok gyakraban jonni,de ha nem megy azert gondolok ratok .

Kép
móncsi+3
 
 


Edith!

Nagyon boldog névnapot kívánok Neked! Ünneplés lesz/volt?


Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Sziasztok!

Edit, én is nagyon boldog névnapot kívánok neked!

És mindenkinek köszönöm a sok névnapi köszöntőt, képet, verset (sütit, virágot :wink: )!
Nekem is ma délután jutott eszembe, hoyg bizony 16-a van. IStván elfelejtette (de ő nem dátumember), viszont ma rengeteget segített, az egyik szobát aprólékosan kitakarította, és a lakás többi részét is felporszívózta, ahol kellett pedig törölt, és nekem ez most hatalmas ajándék volt! :roll: :oops:
Nem szoktunk névnapot ünnepelni, de most mégiscsak volt valami iylesmi. Egészen véletlenül. Tegnap tortát készítettünk a húgommal, mert keresztelőre mentek, és úgy csináltuk, hoyg itthonra is legyen egy. És nemrég mentek haza a szomszédaink, úgyhogy velük ünnepeltünk egy kicsit. :)

Amúgy tegnap és ma nagyon szép idő volt itt, sétálgattunk is, meg levittük a hintát és Kriszta hintázott, ezenkívül ma egy kicsit takarítottunk. Tegnap pedig István zenélt, én meg lazsáltam. :roll:
Szóval így telt a hétvégénk.
Krisztának egy fokkal javult az evése és az alvása is, legalábbis az elmúlt éjjel csak egyszer ébresztett, de kálvária volt az elalvása. :roll: Ma du. pedig 3 csirkeszárnynak ette meg a középső részét. :roll: Annyira örültem neki, hoyg csak na! Mostanában van, hoyg egy falatot sem eszik akkor,. amikor kellene.

Inni, elég jól iszik, de hogy éppen mennyit, sosem mértem. Tápival együtt, biztos megvan a liter naponta.

Ibolya, én is csak pozitívan nyilatkozhatok a terhességemről, nagyon jó érzés, hoyg naponta többször érzem mozogni, sőt, már kezdődik a "hullámzás". :D Most már lehet látni is, hoyg mekkorákat rúg. És már ő sem szégyenlős, IStvánnak is mindig mozog, az este pedig a húgom kezétől sem riadt vissza. :)
De Krisztának ez a nemalvása sok gondolatot ébresztett bennem, hogy vajon nem az a gond, hoyg érzi a kistesó jövetelét, amikor majd osztoznia kell valakivel rajtam, és néha ismét rámtör a kétségbeesés, hoyg vajon hogy lesz akkor, ha ketten lesznek. MIndig próbálom nyugtatni magam, és általában sikerül is, de a félsz azért ott van. :roll: :oops:

Nem tudom, hoyg akartam-e még valamit írni! :oops: MAjd még jövök, ha mégis kihagytam valamit! :)
Puszi:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Kriszta már másfél órája alszik, és az imént felsírt. Visszaadtam a cumiját, de éreztem, hoyg meleg. 37,8 volt a hője. :( :( :( :( Ezúttal vajon mi lehet, mert semmi sem utalt ma betegségre nála?! Egyelőre egy kiskanál Nurofent adtam, mert nem akartam fürdővel felébreszteni. És még a C-vitamin is kifogyott. Holnap megyek és veszek. És Oscillo...-t is.

Jó éjt! :(

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Zsuzsi:szoktam énekelni a gyerekeknek, de ez a harmadik terhesség kicsit más :roll: vagyis van, hogy csak este jut eszembe, hogy lakik valaki a pocakomban :oops: vagy mikor épp fickándozik 8) , tehát ha énekelek akkor általában nem csak neki szánom, hanem a többi csemetémnek is!!!!! :lol: De Zsombi is imádja az éneklést, ha elkezdek én vagy a Szoni dalolászni máris dúdol!!!

És jelentem nem lesz pantomimes a fiam :mrgreen: , az elmúlt pár napban sok szót próbálgat:nővérem Kriszti=Titi, csücsül= csücsü meg hasomló nyalánkságok, persze még mindig a NEM és a MAMA megy a legjobban!!!!!!!!!!!!!

Ma én is takarítottam, gyerkők elbóklásztak a mamáékkal a kertben, kimostam minden velem szembe kerülő szennyest :roll: , aztán sétáltunk egyet a gyerekekkel meg a papával, de a Soma sétáltatást már nem vállaltam oda anyós kísérte el a ZSombit(a lánykámnak és a papának ezek az esti rutin részei, de 2 gyerekkel meg egy kutyával már ő sem bírna :lol: )

Kipurcantam teljesen :lol: .

Enikőnek így utólag is boldog névnapot!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Edith drága !!!Sajnálom, na ez nem a névnapi meglepi része az tuti!!!!Remélem semmi komoly!!!! :? Pihentető éjszakát nektek!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Hát csajok,nem voltatok ma valami beszédes - írós- kedvetekben.

Gergő ma már egyértelműen meggyógyult.Ma már evett is /borsó levest + túrós tésztát,késöbb meg grillezett husit/ és ivott a cumisüvegéből is.Azt hiszem,azt volt a baja,hogy kiharapta a gumit és ezért ömlött a szájába az itóka.Lehet,hogy ettől megijedt és ezért nem volt hajlandó napokig inni belőle.

Edith,az alvás nálunk is hasonlóan telik.Van ugy,hogy napokig este 9-től reggel 6-7-ig egyhuzamban alszik,és van mint most pénteken is,hogy elalvás után már 1 órával ébredt a cumija miatt,majd hajnali 3-tól 5 -ig azzal szórakozott,hogy csak a kezemben volt hajlandó aludni,vagy csak kacarászott,játszott,majd mikor letettem az ágyába akkor ordított.De legtöbbször 1x vagy 2x ébred éjjel.
A Gergő evése is teljesen hasonló mint nálatok.Ami a fogára való,azt megeszi jóizüen,de amit nem szeret annyira ,abból van hogy csak 5-6 teáskanállal eszik.És van ugy,hogy ezt 2-3 napig is csinálja,aztán ujra normálisan eszik.
bibolya
 
 


Edith,lehet,hogy csak egy kis megfázás.De amilyen hülye idő van engem már semmi nem lep meg betegség terén.Nálunk is szép idő volt napközben,de olyan 11 óráig még egész hűvös volt, 6 után meg már tök hirtelen hűlt az idő-ilyenkor már olyan nehéz öltöztetni őket.
Remélem azért pihentető lesz az éjszakátok.

Én soha nem énekeltem a gyerekeimnek,mert szerintem akkor most nagy bajok lennének velük :lol: .Nekem olyan fars hangom van,hogy szerintem süketen születtek volna.
bibolya
 
 


Jó reggelt!

Na, lejárt az éjszaka, szerencsére minden bonyodalom nélkül. A kis drága kétszer ébresztett, de mindkétszer azonnyomban vissza is aludt. A Nurofennek hála (talán? :roll: ) a hője lement, és reggel sem volt visszaugorva. Pedig eléggé melegnek éreztem! A kedve jó, semmi más jel nem mutatkozott rajta eddig, csak valami rusnya dög ismét megcsípte a homlokát. Most már adtam egy kis Claritine-t és bekentem neki Fenistillel, hátha nem fog felduzzadni, mint általában. Csak tudnám, hoyg azok a dögök hol bújkálnak, amikor én este ellenörzőm a falakat, zugokat! :roll: :evil:

Én is egy kis megfázásra tippelek, de hátha (ezek után) nem lesz következménye. :)

Ibolya, örülök, hoyg Gergő meggyógyult és ismét a régi! :)
Nálunk az a helyzet evésügyileg, hoyg nem mondhatom azt, hoyg Krisztának bármi is kedvence. Mert ő eddig az égvilágon mindent, de mindent megevett. Most pedig egyik nap borsófőzelék volt, amit szintén nagyon kedvel, és még azt sem akarta megenni. :( Tudom, illetve nagyon remélem, hoyg ezúttal is valami időszakos jelenségről van szó nála, és hamarosan visszatér a régi étvágya.

Éneklés: Én Krisztának sokat énekeltem, míg a pocimban volt, illetve sok zenét hallott, mert a férjemék akkoriban sokat zenéltek itthon. És bálokban is voltunk. Most is énekelek, minden nap, de ez már úgy van, mint Mártiéknál, hoyg elsősorban Krisztának szól. Azért nekem most már többször eszembe jut Mütyürke, nemcsak amikor mozog, vagy este, lefekszem, sokszor nézegetem a pocimat és ámuldozok, hoyg mekkora. Tegnapelőtt megnézegettem a Krisztával készült fotókat ennyi idősen, és háááát.... van egy kis különbség! :wink: Mondjuk, igaz, a pocakom formája is teljesen más, mint annakidején ennyi idősen. Majd megmutatom. :)

Szép napot mindenkinek! :) itt szépnek indult, de azért jó hideg van kint. Ilyenkor nem is merészkedünk a szabadba. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!

Edith,örülök,hogy jól telt az éjszaka.
Nálunk is van valahol szúnyog a lakásban,mert mielött beteg lett volna a gyerek szerdán reggelre vagy 15 db csípés volt a fején össze-vissza mindenfelé.Mikor csütörtökön kijött a doki egyből azt kérdezte,hogy ezek a láztól jöttek-e ki,de megnyugtattam,hogy ezek már előző éjszaka keletkeztek szegényen.
Pocakoskép jöhet,most már tessék minden héten csinálni.A többedik terhességnél meg mindig gyorsabban nő a pocak.Kicsit nagyobb is lesz /kerületre/.Egy ekkora pocakot meg már nem lehet "elfelejteni",persze,hogy eszedbe jut,ha énekelsz a "nagynak".
Előre meg ne stresszeld magad Kriszta miatt,a szeretet megosztható 2 felé,sőt több felé is,de arra készülj fel egy kicsit,hogy valamilyen formában biztosan jelentkezik a féltékenység.Ezt szerintem nem lehet elkerülni,csak egy kicsit könnyiteni rajta.Talán erről a Márti tudna neked sokat mesélni,hisz náluk is elég kicsi a korkülönbség.
bibolya
 
 


Próbáltam feltenni a pocakos képeket, de a krisztásat nem tudom, mert túl nagy, és semmi kicsinyítő programom nincs jelenleg. VAlaki nem tudna vállalni egy kicsinyítést? Elküldeném mailben a fotót! :roll:

Sajnos, kissé elhamarkodottan írtam egy órával ezelőtt. Azóta Krisztának ismét 37,8 a hője, és bár 7-kor felkelt, most 10 perce önként kérezett a kiságyba: ámmo baba. Ada baba ádikó. - ezt mondta. És már alszik is. :(
Egyelőre most nem kapott semmi lázcsillapítót. Ha felkel, hűtőfürdőzünk. :roll: Persze, ha nem lesz túl magas a láza. de továbbra sem mutatkozott semmi más nála. Reggel óta "olvasott", építőkockáztunk és egy kis ideig Balu-t nézte. Megszokott tevékenységek. Aztán csak láttam, hoyg kis elesettke, mégis, és már magasabb is volt a hője.
Azért mégis remélem, hogy nem lesz nagyobb bajunk. :roll:
Puszi mindenkinek.

Ja, és a képkicsinyítést, ha vállalja valaki... :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Mégiscsak sikerült. Megtaláltam a paint-et a gépen, és ezzel le tudtam kicsinyíteni. :)
Itt Kriszta van a pocakomban és 25 hetesek vagyunk :) : Kép

Ez meg mostani, de itt csak 24 hetes vagyok. Egyelőre kéthetente fotózok, 26 hetes "régi" képem pedig nincs.
Kép

(Persze, számít az öltözet, a pozíció, a távolság, meg minden, de azért látszik a méretek és a hasformák közötti különbség. :roll: )

JAj, itt ülök a gépnél, pedig bizony lene dolgom. nem nagy, csak egyhelyben ülős, de valahoyg nincs kedvem hozzá. Csak lesem Krisztát, hoyg mi a helyzet nála. Olyan ideges vagyok!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Bocsánat, ez nem kicsinyített, hanem a hasamat "vágta le". :shock: :oops:
Na, mindegy, marad a kérésem... de most már megyek... :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith,nekem küldheted a képeket.

Nekünk a doki azt mondta most ,,hogy óránként 20 perc fürdőzés mint a gyógyszer,mert azzal agyon terhelem a gyomrát.És hogy 38 fokig nem is szabadna csillapítani,mert a szervezetnek is kell egy kicsit dolgozni.És különben is 8 óránként lehetne adni csak a lázcsíllapítókat is.A kupra is,a Nurofenre is rá van irva.Én még éjjel is 2x fürdőztettem a gyereket,mert 4 órán belül voltunk a lázcsillapító kuppal és nem lehetett többet adni neki.
bibolya
 
 


Én sem csillapítok lázat 38 fok alatt, de ezt tudjátok....már párszor kifejtettem :roll: :oops: !!!

Próbálok pakolászni.....azt hiszem az egész házat bepakolom majd :oops: :wink: , de inkább több mindent vigyünk, minthogy valami itthon maradjon!!!!

Edith:mennek a gyógymanók Krisztának!!!!
Nekem is küldheted a képet, kicsinyíteni még tudok!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Márti,
jó pakolászást!ÉS érezzétek jól magatokat!Mennyi időre mentek kikapcsolódni?

Várom a védőnőt,de még nem ért ide!Remélem kiokoskodunk vmit!
Találtam még egy megoldást az ovira.Igényelnem kellene rendszeres gyermekvédelmi támogatást,mert akkor a jogszabály szerint,azokat a gyerekeket életkortól függetlenül fel kell venni az oviba,ahol a család részesül ebben a támogatásban.A legelső feltétele,hogy az egyfőre jutó jövedelem nem haladhatja meg a 35.200 ft-ot.Hát ez nálunk sajnos fenn áll.Alvás után lesétálok az önkormányzathoz és megkérdezem a részleteket!

Edit,
köszi,amit írtál az ismerősödékről.Hát és is ettől tartok,hogy komoly gondjaim lesznek még emiatt ZSoltikával.Pedig én már a kezdetektől próbáltam segítséget kérni,de mindig falba ütköztem.Most már a szakemberek is belátják,hogy kell a segítség,de kérdem én 2 évesen miért nem kezhettem el a fejlesztést!Pedig már akkor látható volt,hogy elmaradt a beszédfejlődése!Még akkor is,ha esetleg nem lett volna ekkora baj,igen is foglalkozniuk kellett volna vele!Ugye akkor azt mondták nincs elkésve a gyerek,majd három évesen beindul!Hát nem indult,és szerintem az az egy év sokat számított volna egy korai fejlesztéssel!Most meg itt szenvedek,mert nincs pénzem arra,hogy speciális alapítványi oviba járjon!
Különbséget kellene tenni egy beteg gyerek speciális ellátásában,és a között,hogy vki megteheti,hogy azért fizet magán ovit,mert nem szeretné a gyerekét túlzsúfolt ovi csoportban elhelyezni!
Remélem a bizottságnál tényleg adnak kézelfogható diagnózist,és megoldást is találnak!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Újra itt egy helyzetjelentésre...
38-ig ment fela Kriszta láza, ma még semmi lázcsillapítót nem kapott. Vettem Oscillo-t, abból benyomott egy tubust, majd félóra múlva, evés után kapott C-vitamint. Hűtőfürdőztünk, eddig lement azzal pár vonalkát.

Ibolya, a torkára én is gyanakszom, de most azért még a fogára is, mert nagyon nyálzik. Tudja a fene. Valami mindenképpen van, de hátha erősebb a kis szervezete, és le tudja győzni.

Márti, jó pakolászást! Persze, hoyg inkább pluszban legyen valami, mint mínuszban! :roll:

Timi, remélem, sikerül jó megoldást találni Zsoltinak! :)

Kriszta most is kéri a kukokát (cukorka), mert így neveztem el a bogyókat és a C-vitamint! :roll: :oops:

JA, nagyon jól evett reggelire. Megette a neki szánt tükörtojást és még az enyémből is evett egy kicsit. Úgyhogy, ezzel most elégedett vagyok. És iszik. Eddig már megivott több, mint 2 dl sima vizet. (a reggeli tejen kívül; az is kb. 2 dl volt. )

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith:remélem semmi komolyabb nem lesz!!!! :roll: Ügyesen eszik a drága, legalább emiatt megnyugodhatsz!!!!! :wink: Az jó jel, ha nem elesett és még étvábya is van!!!!


Timi:szorítok, hogy okos gondolatai legyenek a védőnőnek.
:roll: Ez a gyermekvédelmi támogatásos dolog is "jól" hangzik!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Na volt itt a védőnő!Még léteznek a földön szakmájukat komolyan vevő,nem ítélkező emberek!
Azt mondta mindent megtesz,hogy segítsen nekünk!Felhív egy két főiskolai tanárát is,aki kompetens lehet ez ügyben,és kikéri az ő segítségüket is!Sajnos ő nem zárkozik el az autizmus gondolatátol sem.(van ez irányú végzettsége és foglakozott autistákkal is)Mint már régebben írtam,ezt a logopédus elvetette,bár biztos emlékeztek rá,bennem ezek a tények,amik autizmusra utalhatnak mindig is kavarogtak!Sőt én egyből erre gyanakodtam,de ugye azt mondták,hogy nem autista a gyerek.Sajnos ez nincs teljesen kizárva,kell egy jó pár vizsgálat ami egyértelműen kizárhatja ezt a tényt!Szerintem a bizottságnál is ki kell derülnie ennek!
Különben ő az óvodai védőnő is,és nem érti,hogy miért utasított el a vezetőnő.Tudja,hogy helyhiány van és azt is,hogy jövőre még nem megy a Zsolti iskolába,de szerinte is kellene az ovi a fejlődése miatt!
A gyermekvédelmi támogatást szerinte is igényeljem meg,mert az anyagi segítség is.(pl.ingyenes az étkezés a suliban és az oviban)
Próbál olyan segítséghez nyúlni ami nem jár anyagi megterheléssel.(bár a legtöbb ilyen magán úton működik,de erre is keres megoldást)

Hát ennyi történt,és bizom benne,hogy most már a végére tudunk járni ennek az ügynek!

Edith,
sajnálom Krisztát.Remélem semmi komoly nincs a háttérben!Mennek a gyógymanók,ha mégis szükség lesz rájuk! :roll:

Márti,
köszi! :wink:

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Timi:itt megtalálod a rendszeres gyermekvédelmi támogatás feltételeit, a 14. oldalon!!!!
http://www.noe.hu/images/stories/jumme/nl_185_web.pdf

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Krisztának már 38,5 a láza. :( Nyálzik ezerrel, úgyhogy leginkább a fogára gyanakszom.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Jajj Edith, Krisztának jobbulást. Ha lázas manóról hallok, a gyomrom mindig görcsben van a decemberi lázgörcs miatt.

Timi! Autista??????? Igazából nem tudom elképzelni, hogyan viselkedik kisfiad, ami alapján egyáltalán a gyanú felmerült. Milyen szintem van a beszéde? Egyáltalán nem is kommunikál Veletek? Bocsi, de annyira meglepett ez a dolog!

Márti! Hány napra mentek? Ha Andival találkoztok, puszilom Őket és rázzátok már fel légyszi egy kicsit, hogy gyakrabban jöjjöj!

Délelőtt csináltak vizsgálatokat Apunál, délután megyek hozzá, de kíváncsi leszek.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edit:szombaton jövünk haza és tutira találkozunk a Zsandiékkal, mert kölcsön adják az utazóágyakat :lol: , majd beszélünk a fejével :wink: !!!!
Kíváncsi leszek a vizsgálatok eredményére :roll: , remélem nem találtak semmit!!!!!!!!!!!!!!!!Szorítok!!!!

Edith:mennek a gyógymanók!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll: Tarts ki!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Irigy is vagyok ám Márti nagyon Rátok a kétszeres iker tali miatt!!!
Oda mentek, ahol Julcsiék is voltak a nyáron? Vigyetek meleg ruhát, túl jó időt nem mondanak sajnos.

Szoni várja már az utat vagy inkább az ovira hajt??? Barnus a hétvégén kb. 20-szor kérdezte meg, miért nincs ovi.



Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Szerintem Apámnál a vizsgálatok sokat nem fognak érni, mert ha találnak valamit nála, akkor azért hisztizik, ha nem, akkor meg azért, hogy miért nem találták meg a szerinte létező betegséget.

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Márti,
megint köszi! :wink:

Edit,
sajnos az autizmusnak az enyhébb formáját csak szakemberek ismerik fel.Természetesen Zsolti kommunikál és van szemkontaktusa is,ezért ha még is az nem egy súlyosabb formája.Sokat utána ovastam itt a neten,még tavaly,és vannak olyan vonások ami tökéletesen ráillenek Zsoltira,de nem minden.Erre kell a szakember,hogy ezt kiderítse.
Nagyon reménykedem,hogy nem erről van szó,mert akkor tényleg speciális iskolába kell majd járni.És az is biztos,hogy az életünket is megváltoztatja majd!
Most a Hanna miatt is idegeskedem,mert nem igazán akar beszélni.Halandzsázik,és már most rémeket látok,hogy vele is ez lesz!

Pusz

Timi
timiban
 
 


Felrakom az Edith képét teljes méretben, pocakkal együtt :mrgreen: !!!!!!!!!!!
Kép

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Először is ég a pofám, hogy nem jöttem előbb legalább köszönteni.

Így utólag is:
Edit(h)ek, Enikő nagyon boldog névnapot kívánok nektek!!!!!!!!!!

Edit, kíváncsi vagyok mit mondtak apukádra. Idegileg mindenféleképpen megterhelő nektek, ily módon mindegy mit mondanak a dokik. Viszont mégis inkább mondják azt, hogy semmi különös csak könnyen kezelhető valami. A háziorvossal nem tudtok beszélni, valami agyserkentő ügyben? Nem tudom van-e ilyen csak kérdezem.

Timi, szomorúan olvastam amit a védőnő mondott. Remélem találtok megoldást. Én megmondom őszintén nem tudok sokat az autizmusról, de úgy rémlik, hogy javítható. Bízom benne, hogy az új védőnőtökkel majd kitaláltok valami okosat. Az ovi ügyében is meg Zsoltika ügyében is. Hannára mondott valamit? Tudom, hogy nehéz, de próbálj meg nem rémeket látni. Persze figyeld a gyereket, de ha Hanna halandzsázik az már jó jel nem? Mert végülis akkor kommunikálni próbál.

Edith pocakos képe nagyon tetszik!!!! Olyan jó nézni, ahogy gömbölyödtök. ÉS nagyon jól állt a rövid haj. Most miért nem olyan? Nem vált be?

Márti, én még nem is kezdtem el csomagolni. én listát írok (ami már így is méteres hosszú), mert ha most elkezdenék csomagolni, akkor estig annyi mindent összeszednék, hogy nem is férnénk be még kamionba se... :lol:

KépKép
kgiulia
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?