Sziasztok!
A hivatalos álláspont még várat magára, de azért pár gondolat. Lekérdeztem párom a frekikről:"A mikro 2.45 GHz-en üzemel (11cm), a jelenlegi mobilok 0.9 , 1.8 esetleg ha még van ilyen 0.45 GHz-en. Mindegyikre elég nagy csillapítást kell jelentsen a mikro fala. A kérdés az, mekkora a csillapítás. A mobil elég kis jelekre reagál. Kb. 1000-szeres csillapításnál (60dB) már nem jut ki több sugárzás, mint amennyit egy adó üzemű mobil kelthet. Érdekes lenne megnézni, hogy mennyire esik a térerő ha a mobil bekerül a fal mögé."
Szóval a frekitartomány nem olyan nagyon eltérő, ez úgy tűnik igy van. Azt sem vitatja senki, hogy valamennyi sugárzás kijön a mikróból, kérdés mennyi a káros. Ha az nem káros, hogy van mobilod és használod a gyerek mellett, akkor ha hasonló mennyiség jön ki a mikróból, akkor az sem lesz károsabb a mobilnál, nem?
Ez jó.:"több fórumon is bizonyították, hogy a mikróval nevelt gyerek teljesítménye az iskolában gyengébb mint a többieké" Ez olyan, mint a villanypásztor, nem?
Viccen kivül:ezt azért nem hiszem. Mindhárom kölköm hozta a kitűnőt idén, igencsak mikromelegitéses kajákon felnővén. Nekem még mindig nincs PhD-m (Juca
), csak remélem hamarosan lesz, de nem érzem, hogy ártana a tizensokéve használt mikró.
Összegezve: szerintem, ha arra használjuk, amire való, akkor hasznos. Nyilván ne tartsuk folyamatosan a gyereket a működő mikró mellett, de ez ugyanigy igaz sok más készülékre is. Ételeit illetően meg azt szokták felhozni, hogy helyileg túl tud melegedni a kaja, nos ezellen keveréssel, meg lassabb melegitéssel lehet védekezni.
Ildi