Ilke!
Add neki kezedböl a darabosat, ne a hamiba keverve. Attól Nátánnak is volt baja régebben, pedig akkor is kapott kézböl darabosat, és azt simán megrágta. Csak a kanalasnál azt szokták meg, hogy teljesen sima, és nem számit rá, hogy nem az. Igy ugyanugy próbálja enni, mintha sima lenne, ezért aztán eprsze, hogy öklendezik.
De persze nem kell majd állandóan turmixolni, mert egy idö után megszokja, hogy milyen érzés a darabos a szájában, és akkor már a sima hamiban is lehetnek darabok, attól sem fog öklendezni. Egyébként a darabosat én is kézzel adom neki. Ja, és még nem a teljes étel darabos igy se. Mert egy darabig eszegeti, aztán (talán elfárad benne), de látszik, hogy még éhes, de akkor már nem kell neki ugy, ilyenkor szokott menni a pépes.
De szerintem ez nem baj, hisz az ö fogacskáikkal (mégha annyi is van, mint Nátánnak és Lilinek) elég nehéz lehet rendesen megrágni (Nátánnak már jönnek az örlöfogai, de azért még nincsenek kint annyira, hogy teljesen hatékony legyen, meg ráadásul csak a két felsö van kint is, az alsó kettön csak érezni, hogy hamarosan kijön).
Dió!
A szája egyvonalban van az ágyrács tetejével (látszik is a rajta
).
Ági!
Nagyon ügyes Petra. Növögetnek rendesen a bébik!
Hát igen, ilyen dolgokat, mint vasalás én is csak akkor tudok végezni, ha alszik.
De nagyon nehéz bezsúfolni abba a napi egyszer 2 órába mindazt, amit nem lehet vele együtt megcsinálni
.
Ilyen pl. ilyen a felmosás, sokszor a teregetés (mert ordit, ha kimegyek a házból és nem lát), a kerti munkáról nem is beszélve, pedig abból igen sok lenne: kénytelen voltam a múlt héten ugy füvet nyirni, hogy magamra kötöttem hordozókendöben, hát nem volt egy túl egyszerü dolgo, ráadásul idönként hajolgatni is kell (pl. hogy a fenyönek ne nyirjam le az alsó ágait, vagy amikor megtelik a fügyüjtö).
Ráadásul idönként ennék is...
Nyuszi!
A kék pöttyös labda mekkora? Pici, avgy olyan nagyobb gumi? Mert én már nem is tudom mit vittem (annyiminden volt), de nem lehetetlen, hogy a Beni miatt olyat is vittem (itthon nem látom a keresett egyént
, de ez ugye ennyi gyerek mellett akkor sem lehetetlen
, ha itthon van).
Pemeske!
Éjszakai szopi: van.
És nem is tudom, hogy le tudnám-e szoktatni róla (Benivel alszik egy szobában+szomszédok, ugyhogy orditani hagyni nem tudom, de nem is nagyon akranám), inkább várok és reménykedek
.
Igaz, én könnyen beszélek, mert nálunk csak 1-szer kel éjszaka (Panda
), és volt már több olyan éjszaka is, amikor nem kelt fel!
Viszont nézd a jó oldalát:
1. jó a tejcsiteremelésnek, ha éjszaka is szopizik (feltéve ha még szeretnéd sokáig szoptatni, akkor ez sem elhanyagolható szempont)
2. neki is jó, mert igy legalább van egy plusz étkezés, és pl. az én ugrabugra kisfiamnál ez egyáltalán nem baj, mert napközben annyit izeg-mozog, hogy kellhet az a többletenergia.
Szerintem ettöl még nem alvászavaros, mert egyébként a szopiig és a szopi után is nagyon nyugodtan, szépen alszik (még altatni sem kell este).
Beszti