Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Egyre nehezebben jutok a gép elé, amióta iskola van. Képzeljétek, már tanulni is kell! Jövő héten számon kérés. 10 tantárgyunk van, de csak 2 tárgyból van okj-s vizsga, ezekből 5-ösre gyúrok. A többiből csak házi vizsga lesz és csak bizonyítvány lesz róla, így ezeket azt hiszem hanyagolni fogom! :oops:

Peti újabban velem alszik el este a nagy ágyon és rendszerint én is behorpasztok mellette. Viszont reggelig nyomja mellettem. Ma is 3/4 9-kor kelt. Már egy hete nem volt éjjel szopi, remélem így is marad! Csak hát így nem tudok esténként tanulni, hogy én is bealszok!

Méz!
Örülök, hogy te és a babó, na meg Julcsika is jól vagytok!!!!

Oriandy!
Naaaaaa, nyert a párod??????
Dani nagyon cukker!!! Peti is így kotor a kukához, csak míg ő beledobja a szemetet, mindig talál benne valami kivennivalót is!!! :roll:

Harapás: Tegnapelőtt Peti is belém harapot a két fogacskájával, de olyan kis játékosan tette, hogy egyelőre nem reagáltam rá semmit. Persze, ha brutálabb lesz, akkor lépni fogok, de azóta nem próbálkozott.

Benianyu!
Igen, ez a legnehezebb: visszatartani a dühödet és nem kiabálni, nem ütni stb.. Nekem is nagyon nehezemre esik, néha úgy érzem, hogy felrobban az agyam, amikor visszatartom. Bár, én most nem Petire gondolok itt, hanem a férjemre. Sokkal nehezebb tolerálni és némán vagy csendesen reagálni dolgokra, de muszáj!

Reni
Kép
prenata
 
 


Jaj, azt el is felejtettem írni, hogy az egyik nap úgy oldottuk meg a suli alatt a Petire ügyelést, hogy 3 órát anyukám vigyázott Petire, aztán apukám felváltotta 2 órára, amíg dolga volt anyumnak. Tökre büszke vagyok a nagypapira!!!! ( szerencséjére Peti akkor nem kakált, így peluscsere nem volt!) :lol:

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!
Hát, áramszünet miatt sajnos nem tudott bekapcsolni a kazán, de nem is baj, olyan szép idő van! Egész délelőtt csavarogtunk, szinte meleg volt. Szomszéd néninél szőlőt is legeltünk.

Viszont, ami nem jutott eszembe, hogy mi minden tűnik természetesnek az árammal kapcsolatban!
Teafőző! Szerencsére éppen lefőtt, mire kinyomták az áramot.
Orrszívás. Porszívó nélkül? Hát, ne tudjátok meg! Lackó nem nagyon tudja még fújni, de elmegy. Mesinek meg én voltam a porszíó! Szilikon cső a szájba, és hajrá tüdő!
Villanysütő. Ez eszembe jutott, így a túrós lepényt még tegnap megsütöttem.
Telefon. Azt is feltöltöttem tegnap.
Gáztűzhely, szikragyújtás. Egy rohadt gyufát nem találtam! De még öngyújtót se! Így miután felkészítettem a kaját, el kellett futnom a boltba.
Rádió. Nem bírom a csöndet, de találtam egy elemet a rádióba, így (bár csak a Petőfi jött be) volt mit hallgatni.
Csengő. Vártam a postást, de nem csöngetett, kopogott az ablakon, én meg megijedtem. De ugye ha nincs áram, hiába is nyomná a csengőt!
Gyógyszertár. Annyira elszámítógépesedett, hogy ma zárva volt. Ennyiből jó, hogy mi már tegnap mentünk a doktornénihez, és a gyógyszereket is ki tudtuk váltani.
Felvágott. Nem mértek felvágottat, mert a mérleg is elektromos. A zöldségesben szerencsére elővették a hagyományos kétkarút.
Kártya. Gondoltam, miután a piacon nadrágot vettem Lackónak, a boltban majd fizetek kártyával. Hát nem, ahhoz is áram kell. Még jó, hogy volt nálam utalvány.

Lackó leginkább azt hiányolta, hogy nem lehet Spongyabobot nézni, nincs villany a fürdőszobában, nem mutatja a mikró, hány óra van, és még a hűtő se világít.

Más!

Kornélnak nagyon boldog névnapot kívánunk!!!♥♥♥♥♥ Reméljük, jár erre az anyukája!

Mézgombi! Örülök, hogy jobban vagytok! A kabátot meg azért mutattam, mert bár licitáltam rá, sajna nem én vagyok a nyerő, az ellenfelem túl sokat ígért rá!

Andy! Ha megjön nálatok az áram, mesélj, hogy sikerült a póker party!

Most megyek, adok enni Lackónak. Szerencsére Mesi 1 óta alszik.

Pusz mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 

 
 

Prenata! Igen tényleg ez a legnehezebb. Egyébként Te meg Én hasonló temperamentum lehetünk!!! A hirtelen indulatot lenyelni, vagy átformáni agyból, a mi lobbanékonyságunkkal, na az iszonyú nehéz. Te milyen jegypár vagy? (Napjegy, asszc.)
Benivel még én sem éreztem hirtelen dühöt, ahogy Te sem Petinél,de Blankánál többször. A férjem szerint azért, mert felnőtt dolgokat várok el tőle, holott még gyerek, és ezt vegyem figyelembe(pszichológiát tanul). Meg, hogy túl nagyok az elvárásaim, mert ő egy angyal lány. Hát tényleg az, de az vesse rám az utolsó követ, akinél nem szakadt volna el a cérna a fél napos szakadt iskolatáska láttán.
Na a férjemmel szemben ha jön az indulat, az ki is jön ám. Bevallom hősiesen vágtam én már földhöz tányért!
Egyébként, hogy alakultak nálatok az anyagilag is felelős vagyok a családomért apaprojektek?
A sulihoz kitartás!Nagypapiért irigy irigy.

Meteor, Méz köszi az ötleteket. Ez a kecskeméti érdekelne, közel is van. Most már én is kivi vagyok melyik az átfogóbb, melyiket érdemes megcsinálni.A Gekkó hirdet a kismamában is, valami önszerveződő lehet, a HRG meg talán szakmaibb, tudományosabb, tanitják is a konduktoroknak. Ezt csak gondolom, majd én is utánanézek részletesebben.

Pancsinak gratula az önálló játékhoz!!!Fú, de ügyi. Nyugodtan mehetsz suliba.

Oriandy! Mi van a pókerbajnokkal?

benianya
ákosbenianya
 
 


Mi az a napjegy meg izé? Én is baromi indulatos vagyok, sajnos rászoktam a ronda káromkodásra, mert még mindig jobb, mintha ütnék-vágnék mindenkit, de erről is le kell szokni. De hogy a francba vezessem le a dühöm? Én is volt, hogy földhöz vágtam ezt-azt, és bizony vágtam pofon Lackót is, aztán meg akartam bújni, hogy ne haragudjon már, és iszonyat volt, mikor a közeledésemre nem odabújt, hanem húzta a fejét, és a kezét is elé tartotta. Mesi még nem borított ki, 1-2 kézrecsapás és némi kiabálás volt a legrosszabb, amit kapott.

Horoszkópiához nem értek, annyit tudok, hogy skorpió vagyok, talán skorpió aszcendenssel, de ehhez nem értek, totál semmit.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Meteor, bocsi, félreértettem, rögtön a HRG után írtad a Gekkot, azt hittem azért tetted fel, hogy ott van átfogó ilyen vizsgálat.

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok!

Hát, lányok.......
Nem leszünk milliomosok! Sajna kiesett a férjem! :cry: :cry: :cry: :cry:
Hárman mentek haverok és csak 1 jutott tovább. Ez van!!!!

Gab!
Áramszünethez csak annyit, hogy én is készültem rá: olyan kaja, amihez csak gáz kell, jó idő esetén kinti programok stb. Viszont mivel kezdtem a napot????
Hát elindítottam a mosógépet! Én hülye! Hát az is villannyal működik!!!! Na sebaj, kiszedtem a ruhákat és kézzel mostam tovább. Mit ne mondjak, embertpróbáló fealadat 1egész adag ruhát a kádba hajolva kimosni, majd öblíteni és jól kicsavargatni!!!
:evil: :evil: :evil:

Benianyu!
A konyhaszekrényt a sógoromék csinálták (asztalosok), így beépített lett, mi terveztük, ők kivitelezték. Csak 1 bibi van, ha egyszer elköltözünk, ezt nem tudjuk tovább vinni!
Amúgy cirka fél milla volt még így is testvéri és haveri alapon!

Dobok egy képet, igaz ez pont nem az U alak, hanem a bejárat, de most nem tudok másik képet keresni Dani miatt. Lásd: lentebb.
De ha szeretnéd, később keresek másikat is!!

Kép


Most sajna nem tudok többet írni, mert Dani a délutáni alvásból (ami kb. 20 perc volt) keserves sírással ébredt, idebújt hozzám és most meg elaludt az ölemben. Elég nehézkes így írni, féloldalasan ülve és 1 kézzel pötyögve!

Majd később jövök!
Pusz!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok.

Gyerekem alszik, mivel ebéd után nem tentizett. Aminek az volt az oka, hogy a mamákhoz menet bealudt a buszon, és szundizott cirka egy órát. Most pótolja a többit. :)
Mondjuk ma negyed nyolckor kelt, ez alapból nekem korán van, és ha belegondolok, hogy 1,5 hónap múlva visszaállítjuk az órát...

Gombi, én nem bírnám ki, hogy ne tudjam, hogy kit hordok a pocimban! Mondjuk Petire anno inkább a férjem miatt voltam kíváncsi, mert állandóan Petizte már az elején, és nem akartam, hogyha mégis lány, hogy ez legyen. De végül is eltalálta. :D
Ja, WC-zés, én mindig nyitva hagyom a WC ajtaját, mert ha bemegyek és becsukom, hiszti van (mondjuk nem miattam, hanem azért, mert van ott valaki, és ő nem lehet ott), így meg bejön, beül a sarokba és jól elvan a WC papír gurigával.
Ez a HRG-s dolog jól hangzik...

Bénianyu, biztos. Elolvastam még egyszer a hsz-eimet, de valahogy lemaradtam ezek szerint...sebaj. :)
Huh, azt hiszem, akkor lesz még Blaninak pár köre a pappal. :D

Meteor, szerintem a fociban vak és lefizetett bírók vannak, főleg a tétmeccseken.

Klarka, enyim gyerek imádja a szemetest, ha kérek valamit, kidobja, de egyelőre inkább a kipakolásban jeleskedne, ha hagynám. :)

Reni, ugye milyen jó pihizni? :) Peti tegnap mellettem aludt, mivel valamikor még éjfél előtt felsírt, és a nagy fáradtságomban mondtam, hogy "gyere ide anyához", és hiába jutott eszembe, hogy akkor nem szoktam kivenni, úgy döntöttem, hogy nem vágom át, így mellettem aludt reggelig.

Gabella, hát tényleg felháborító, mi lenne, ha hidegebb lenne??? Írhatnák az újságba vagy a plakátokra, hogy télikabátot készítsenek elő...
Huh, nálam fordítva volt, anyukám a gyufagyárban dolgozik, és a mostani előtt sima volt a gáztűzhelyünk, így ott volt a szekrényen egy doboz gyufa. És előfordult, hogy gyufával gyújtottam meg, megszokásból, a tűzhelyet, pedig szikragyújtásos.
Na mire jó a vezeték nélküli csengő... :) Mondjuk a miénk is kettőhúszról üzemel. Onnan tudjuk, hogy visszakapcsolják az áramot, hogy megszólal az első dallama.
Képzeld, a boltban alattunk, emlékeim szerint még hagyományos, azaz régebbi fajta mérleget használnak.
Azért tényleg fura, hogy ma már mennyire KELL az áram.

Oriandy, tudom, nem szép dolog mást kinevetni, de ez a mosógépes történet: egyszerűen kinevettelek. Bocsika!

Na most megyek.
Ha lesz időm, este még benézek. Holnap du. biztos olvasok, írok, de utána nem tudom, mennyire lesz időm, mert jön haza a másik gyerekem (értsd: a férjem), szombaton este és vasárnap délben meg vendégségbe megyünk, és vasárnap még útba kell anyóst is ejteni, hogy legyen ennivalója a páromnak a jövő hétre.

Szép napot mindenkinek.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok,

ma nincs vmi nagy hangulatom :( . A barátnőm hugának ma vették el a babáját (18-19. hétben járt), mert kiszűrték, hogy down kóros lenne. Szegény csaj, nagyon kivan, mert nehezen jött össze a baba, évek óta vártak rá. Most szeptemberben mentek volna hormonkezelésre, de úgy nézett ki, hogy nem lesz rá szükség, mert összejött...
Néhány hónap múlva vesznek tőle és a férjétől vért és megállapítják (vagy legalábbis megpróbálják), hogy van-e vmi probléma. Gondolom lesznek még további vizsgálatok is.
Szombaton megyünk a barátnőmhöz (egyébként ő az, aki a 33. héten szülte meg a kislányát 1500 gr-mal), ha tudok vmi újat, akkor megosztom veletek.

Reni: az biztos, hogy nem lesz egyszerű tanulni gyerkőc mellett. Nekem az első félév laza volt, mert akkor Marci még nem tudott mászni sem. A 2. már egy rémálom, kiváncsi leszek, hogy mos mi lesz. Mindenesetre ettől a félévtől kezdve csak akkor megyek konzultációra, ha szombaton lesz, kivéve egy csütörtököt, mert az gyakorlati óra. Nem tudom megoldani, mert nincs elég szabadsága anyának sem és a férjemnek sem.

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Marcy, ez borzasztó, nagyon sajnálom. :cry: Nem is lehet erre mit mondani.

Meteor, örülök, hogy Pancsi jól érzi magát a babapihenőbe. :) Igen, néha én is azt hiszem, hogy nekünk nehezebb.

Bölcsis sztori (aki unja ugorjon!!!): képzeljétek, van egy anyuka, aki még szoptatja a gyerkőcöt és nagyon szorongott, mert a kislány csak cicin hajlandó elaludni. Mondta, hogy kizárt, hogy a gyerek elaludjon anélkül. Ezzel szemben már kétszer aludt a bölcsiben altatás nélkül úgy, hogy egyik alkalommal ébreszteni kellett, mert uzsonna volt. :D
Tegnap hazahoztam Milán üzenőfüzetét, mert a gondozónéni beírt. Olyan aranyos dolgokat írt, felolvasást tartottam a férjemnek belőle. :lol: Szerencsére csak akkor sír, ha elesik vagy hasonló, de szépen tevékenykedik, játszik, jóízűen eszik. Olyan tündér jó gyerek! :)

Benianya, igen , szerintem van valóságalapja, hogy a testi betegségeknek lelki tünete van. :lol:

Gabella, jó az áramszünetes bejegyzés. :wink: :) Tanúságos.

Mennem kell, jó éjt!
Vendég
 


Hali.

Marcy, hát ez tényleg nem jó hír. Na ezt inkább kitörlöm, mert nem akarok megsérteni senkit... De remélem, hogy a köv. próbálkozásnál már minden OK lesz náluk.

Kimike, szerintem nincs olyan, akit ne érdekelne a bölcsis dolog. Egyébként a bölcsi tényleg csodákra képes, egy másik topikban az egyik anyuka fia most kezdte, előtte cicifüggő volt, de mostmár javult a helyzet. Mondhatni hasonló cipőben jártak, mint az az anyuka, akiről írtál, és lőn! :)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Jóóó reggelt. fő a kávé, gyorsan pár sor:
Gab! Ex! Most belegondoltam miylen lehetett régen az anyáknak:kézzel mosni, textilpelus, mikro one. Nem semmi. Ahhoz kápest milyen könnyű dolgunk van nem?
Megáll az életünk és majdnem válségtervet kell készitenünk áramszünet esetén.

Pókerpatyt sajnálom.

Down-os esetet még jobban, fúú, iszonyú nehéz lehet feldolgozni.Minden elismerésem az övé és a hozzá hasonlókon átesett anyáké. Erőt kivánok nekik és ha maradt még -egyszer csak -derűt.

Ex. Szerintem nem lesz köre Blankának a pappal, imádja a gyerekbibliát, imádkozik, lenyűgözik a tamlplomok,csak e mellett látja a tudományos ismeretterjesztő filmeket és a kis okos agyával már összerakja, mi több egymással szembe állitja a kettőt. Pedig ez soha nem téma nálunk. Mégis rájött,észrevette, olyan kis cukker. Mondtuk neki fogadja be mindkettőt, merüljön el kedve szerint mindkettőben, aztán majd eldönti miben hisz. Akár mindkettő is megfér egymás mellett.Nem kell elköteleződni.

A napjegyed amiben születtél, Gabnak ezek szerint skorpió. az asszc. pedig a születési órád,perced szerinti jegy. Itt a neten van kiszámóló program.Az asszc. határozza meg a mostani életedet, a milyenségedet. A napjegy a múltad, az alapok. Én bak vagyok, de a viselkedésemre, habitusomra inkább az asszcendensem az oroszlán jellemző. Van még a holdad meg a rejtett asszcendensed, de ezekről nem tudok bővebben, csak mindenkiét felirtam a családban, amikor kutattam mi dolgunk egymással és nagy átfedések vannak. Valamelyikünk valamely jegye mindenkiében benne van. De nem tudok igazán többet, nekem ennyi is elég. Beni tripla oroszlán. áááááááá.
Felébredt Beni, isijárat indul, szép napooot.

benianya
ákosbenianya
 
 


sziasztok megint!!
Suliba menet-mivel senki sem volt a rendelőben-gyorsan beadattuk Beninek az agyhártya elleni védőoltást, amit végre tegnap meghoztak a gyógyszertárba. ( Blani úgy sajnálta, bebújt az asztal alá mig oltották, Beni meg a hirtelen sirástól elfelejtett levegőt venni, de fél percmúlva már vigyorgott)

Kérdésem: volt valakinek valamielyen mellékhatása? Mi? (meningiteC oltás)

Ja, hazafelé a ZEBRÁN!!majdnem elütött a babakocsit tolva egy fiatalember nagy piros puttonyos autóval, és amikor ilyedtemben rámutattam a talpam alatti csikokra, elkezdett orditozni, hogy:
" -most mit háborogsz baszdmeg, megálltam nem?
-igen uram, csak kicsit ijesztő volt, konkrétan majd szivinfarktust kaptam
- toljad a kocsidat baszdmeg ne rinyájjá!"-orditja kihajolva az anyósülési ablakon. ( jó magas lehetett, hogy átért odáig)


Hát lányok, úgy fel vagyok háborodva, most már sajnálom, hogy nem irtam fel a kocsitipust és a rendszámot, szivesen megirtam volna a helyi lapban olvasói levélként, hátha valamelyik hozzátartozója olvassa és legközelebb odafigyel. Van ennek az embernek lelke? Olyan gyűlölettel indulattal beszélt, mintha egy rakás szart toltam volna. Remélem meggondolja az ég ad -e neki gyereket.Bassza meg!
Vagy szar napja volt? Vagy tele a zacsi? De akkor se rajtam verje már le!!!!
Bocs, de most jött ki.Majdnem elüt és még ő van felháborodbva.
Különben se beszéljen igy a gyereekm előtt mert kiherélem. Hogy jön ő ehhez? Azt a teremburáját, azt a fűzfánfütyülőrézangyalát, hogy a kakas csipje meg, a kutya fáját, az ördög szánkázzon a hátán, meg hasonlók!

Mondtam a férjemnek, hogy az ilyen esetekre teszek a babakocsiba kavicsot,gesztenyét és gyorsan megdobom vele az autót( ovis bosszú szaga van igaz a dolognak), de azt mondta azuram, hogy meg ne próbáljam, met még engem jelentenek fel gépjárműkárositásért, mert ezt már büntetik, de azt ha majdnem elüt még nem!

benianya
ákosbenianya
 
 


Hát igen, azért régebben más volt, az biztos!

Andy! Én nem lettem volna hajlandó kézzel mosni, nincs az az isten! Jó, a kifolyt kaksit vagy a ruhán landolt kaját kidörzsölöm kézzel, de egy egész adagot! Na nem! Max, ha tudnám, hogy egész héten nem lesz mosógép! Szóval tegnap nem mostam. Persze, tele a szennyeskosár, ma mosok vagy hármat! Főleg, hogy ilyen jó idő van, tudok kintre teregetni!

Köszi mindenkinek a sok-sok gyógymanót! Lassan, de javulnak a csemeték!

Megyünk reggelizni, talán még benézek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok Lányok,

elegem van a babanetből. Itt sza...ik már vagy tz perce, először azt jelzi, hogy nem vagyok belépve, aztán amikor belépek akkor nem jön fel a topik végén a kis ablak amibe rni lehet.

Ráadásul én úgy felidegestettem magam Benianyu sztoriján, hogy nagyon.
Magamat ismerve, tuti, hogy visszaüvöltök neki, hogy "bazdmeg majdnem elütsz és még neked áll feljebb?" de az ilyeneknek nem szabad beszólni sajnos (mármint ha nem vagyuk fekete öves karatemesterek) mert képes és kiszáll és nem nézi, hogy 50 kilós ayuka vagy lekever egy frászt.
Bár az után legalább lenne jogalapod feljelenteni.

Azért a kocsi rendszámát fel lehetett volna írni, mert ha van ismerősöd a zsaruknál, akkor az alapján meg tudják nézni kié a kocsi és max. a férjed néhány katonatársával együtt elbeszélgethetett volna a baromarcúval az illemről meg a kresz betartásának fontosságáról.

Bocs csajok megyek, mert Panni nyekereg, húúú, de ezen én most annyira feldühödtem. Most megyünk bevásárolni, de remélem egy ilyennel se találkozok, mert szerintem széttépem elevenen.

meteor
 
 


Benianya! Hát, ez tényleg durva. Azért én is visszaordítottam volna, hogy b....meg te!!!!!!!!!!!!!!!

Egy kép, bár a hajszínem nem nagyon látszik...

Kép

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Benianyu!
Hát, az tuti, hogy én is beszóltam volna annak a baromnak és a rendszámát is felírtam volna!!!
Bár az a bosszantó, hogy nem nagyon tudsz semmit csinálni, ha meg is van a rendszám, mert amit Rita is írt, nem igazán legális!!
Vagyis a rendőrség nem adhatna ki ilyen infót, még ha osmerős is! Sajna! Mert ugye, ha elmész utána hozzá "megdumálni" a dolgot, akkor vágni fogja, hogy honnan tudtad meg a címét és a rendőr ismi megütheti a bokáját....
Húúúúúúúúúúúúúúúúú! Ez olyan bosszantó!

Ja, konyha képek csak neked csak most csak itt! :lol: :wink:

Kép
Kép

Amúgy azért kellet így csinálnunk, mert ugye tetőtér és minden lehetséges helyet ki kell használni!

Gab!
Szupi a kép rólatok!!
Milyen is a hajad színe? Én ma megyek fodrászhoz 5-re, igaz csak beszáríttatom a holnapi osztálytalira, de már úgy várom...
Én nem tudom magamnak olyan jól megcsinálni! Sok is a hajam meg hosszú is.

A holnapi osztálytalitól is lázban vagyok! Én szerveztem és már nagyon várom! Ez az 5 éves fősulis és jövő hónap 13.-án lesz a 10 éves szakközepes. Tiszta jó, egymás után a két tali, újra látni a régi társakat.......

Na, most megyek mosni. KÉZZEL!!! :wink:
Ugyanis az úrfi tegnap nekiment a szomszédék kocsijának a kipufogójának és tiszta kosz lett a pulcsija..... Ezt a mosógép csak úgy nem viszi ki, így kénytelen vagyok kézzel sikálni. :evil:

Majd még jövök!
Pusz
Andy

Kép
oriandy
 
 


Na helló!
Andy! A hajam olyan, hogy simán barna, és most világos barna (búzaszőkének kéne lenni) melír csíkok vannak benne. A fodrász csaj nem merte az egészet bekenni vele, mert ugye eleve rá volt az eredeti barnámra festve, és már kicsit lenőtt, szóval lehet, nagyon látszott volna, hogy a tövét máshogy fogta be. Így maradt a melír. Elég természetes hatása van, de normális kép meg sose készül rólam... :oops:

Kézzel mosni, váááááá! Bár ezt a kipufogóst muszáj, annak csak a sikamika, vanish szappan meg hasonló praktikák használnak!

Egy másik, talán kicsit jobb a színe:
Kép

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Andy! Annyira tetszik az egész lakásotok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ez a konyha meg különösen! Öröm lehet benne főzőcskézni!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Hüpp-hüpp!

Kitti blogja eltűnt!

Hol vagytok, Kitti? Gyere vissza!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gab!

Szerintem jó lett a hajad! Én is szeretnék majd festetni, de a párom nem igazán örülne neki. Nemrég növesztettem le a festést és most újra kenyecelni?? Kérdi ő! :(

Köszi a dicst! Nekem is nagyon tetszik a lakás és ezért is fog fájni a szívem, ha egyszer elmegyünk innen, mert itt mindent ugye mi választottunk (járólap, csempe, fürdőkád, konyhaszekrény.....).
Mivel mi tavaly költöztünk saját lakásba így akkor vettük meg a bútorokat is. Azokat legalább vihetem majd magammal tovább!
A főzőcskéről meg annyit, hogy én akárhol megfőzök, ugyanis imádok főzni is és sütni is!!!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Kilátásban van valami költözés???

Én inkább sütni szeretek, a főzés nekem nyűg. Blá! De muszáj!

Nekem sok ősz hajszálam van sajnos, így inkább festetek, nem szeretek minden nap szembesülni a fehér szálakkal. Akkor inkább szőke tincsek! (elég a ráncos szememmel szembesülnöm...)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Benianyu!

Tuti, hogy én visszaordítottam volna a pasira. Egyszer én is mentem át zebrán babakocsival, amikor is rám kanyarodott egy kocsi. Én rendesen ráztam az öklömet, de még neki állt feljebb. Ha látom a fickót, azóta is szemmel verem!!!
Én egyébként ikrek vagyok szűz aszcendessel. Borzalom!!!

Marcy!
Nagyon sajnálom a barátnődet! Szörnyű lehet!!!!!!!!

Oiandy!
Nagyon szép a konyhátok! Mienk fa, dióra pácolva, L alakú és a férjem csinálta, bár nem asztalos, de ezermester!

Megyek tanulni vámjogot. Brr. Magolni kell! Nem tudom mennyi időm van, mert már megint fúrni kezdett valami idióta! ebben a lépcsőházban valakinek az a perverziója, hogy reggel 8 előtt, vagy délben kopácsol!

peti képek:
Kép Kép Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Helló!


Jó régen írtam, bocsi...Nagyjából elolvastam az irományokat. Mi jól, csak Noi kicsit taknyos, de már kifelé jövünk. Meg szemfog növesztési mizéria van, de nem vészes. Már csak kétszer cicizik, bár tegnap 1 volt. A reggeli anyatejhez még nagyon ragaszkodik.


Marcy: Na, nekem most jött meg....De előtte 1 hétig nem tudtam már mi a bajom...Még tesztet is csináltam, de most úgy örültem, hogy negatív lett. Sulihoz kitartás! Ügyes "gyerek" vagy te! Barátnődnek sok pozitív energiát!

Ex: Sejtem mit akartál írni. Ja, ez nehéz ügy...Tegnap Noi is d.e. aludt egy órát, és d.u. semmit! De simán bírta estig! Sőt megjártuk az Asiát, és kb. 1,5 órán keresztül b. kocsiba ült, amit nem szokott így tolerálni.

Benianyu: Nekem is van ilyen sztorim. Mellettünk lakik egy "híres" sportoló, aki azt hiszi ő kakilta a...Szóval van egy terepjárója, és neki külön parkolóhelye van...szerinte. Na, ugyebár ez lakótelep. és mikor hazajött éjszaka részegen, kocsival(!! ), és nem volt p. hely, irdatlan üvöltést rendezett...Én meg szépen kiszóltam, hogy alszik a lurkó...légyszi, ne! Na, erre, menjek a k.-va anyámba, stb...(hasamban a Noival már). és ismer látásból, vágta, hogy jön a 2. baba...Hát, férjemet le kellett állítani, persze...Ha mi is így, akkor mi lesz a vége???? Hát, ezeknek nem volt gyerekszobájuk tuti!

Gabella: Én is bírtam a csíkos hajam, csak ahhoz tök sűrűn kéne fodrászkodni. Így maradok "sárga".

Meteor: Én is megcsináltam anno egy lakber. sulit? Az is 1 éves volt. Sajna, nem lettem lakberendező, de legalább tudom mi az a parapetmagasság....Jó, hogy Panna szereti a babajátszót. Ott gondozónéni van?

Ja!! Benianyu! Képzeld ráment akkor a hétvégéje, de a férjem megcsinálta a mosogatót!

Ha nem is írok, olvaslak titeket! Pussz

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Ez a Peti is hogy mekkora! Nagyon édes pofa még mindig! Jó tanulást! Bár a jogot én mindig utáltam, gondolom, a vám-jog se lehet sokkal jobb!

Marcy! Én is nagyon sajnálom a barátnődet! Ez nagyon szörnyű lehet! :cry:

Mára elköszönök!

Pusz mindenkinek! Kellemes hétvégét, talán ez lesz az utolsó jóidős az idén... :(

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Jé! Meske fél óra múlva 16 hónapos! Megint alvós fotó lesz belőle...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Benianya, az ilyen taplókat én is nagyon rühellem. Nem szégyenlem, én bizony vissza szoktam nekik szólni. (Ami elég vicces az én össz-vissz 152 cm-s magasságommal) :D:D Hangom viszont van rendesen. Igaz, én álltalában autóval közlekedem, de így szembesülök sok tahóval. Sokszor félek megállni a zebránál és elengedni a várakozó gyalogost, mert nem egyszer fordult elő, hogy kivágódott a mögöttem jövő, és a gyalogosnak úgy kellett félreugrania. A többsávos esetekről meg ne is beszéljünk. GRRRRRRR

Marcy, részvétem a barátnődéknak. Nagyon szomorú történet. Remélem átvészelik ezt az időszakot, és előbb-utóbb megérkezik hozzájuk is a várva-várt kismanó.

Andy, tényleg ügyesen berendeztétek a lakást. Érdekes, én nem vagyok épp a pedánsság példaképe, de nagyon nehezen viselem, ha pl a konyhapultra ennyi minden van kipakolva. Nálunk csak a mikró, a kv-tea főző (ez egyben van) és a vízforraló van kinn. Minden másnak szekrényben a helye. Igaz ennek praktikus okai is vannak: így kevésbé piszkolódik a gőzöktől, amik a konyhában keringenek főzés közben.

Preni, neked sok sikert és kitartást a tanuláshoz. Szerintem Petinek is jót tesz az, hogy kicsit másokkal is van. Iyenkor olyan sokat tudnak fejlődni!

Bölcsi: ez nagy igazság, más hely, más emberek, sok gyerek, és a kismanók hihetetlen mértékben fejlődnek. Ha minden igaz, Januártól mi is megyünk, mert már én nem bírom kielégíteni a változatosság iránti igényét. És mivel kistesó is tervben van, mire megérkezik, megszokja, és így tudok majd a kicsire is figyelni.
Egy példa arra, hogy menyit tanul más gyerekektől: Ma kinn voltunk a játszón, és úgy alakult, hogy 2 kislánnyal gurigattam a labdát. Márk egy ideig csak nézte, és utána teljesen szabályosan beszállt ő is. Eddig még sosem csinálta ilyen szépen a labdázást :)

Azt kell hogy mondjam, hogy már pár napja 2 lábon közlekedőnek számítunk. Már csak nagyon ritkán választja a mászást, ha pl nagyon siet :)
Apropó, volt itt a védőnő, és mondta, néhány doki elküldi ortopédiára a gyereket, amikor már jár. Itt megnézik nincs-e gond, és megmondják milyen cipőt vegyünk: harántemelős betéteset-e vagy ez nem kell pl. Ha a doki nem is küld majd el, én akkor is kérni fogok beutalót, nézzék meg, nehogy valami gond legyen.

Benianya, milyen mások vagyunk! Vagy inkább én ütök el az átlagtól :) Érdekes módon, a tárgyak nekem soha nem jelentettek olyan sokat, ezért nem is borultam volna ki ennyire hogy tönkrement a táska. Valahogy az emberi butaság, és viselkedés sokkal jobban ki tud zökkenteni a béketűrésből. Nálam olyankor szakad el a cérna. Olyankor aztán tényleg nem lehet megmaradni a közelemben.

Gabi, jó lett a hajad szerintem. :) Nekem is ideje lenne már meglátogatni a fodrászt. És akkor szerintem megint göndör leszek :) Nekem szerencsére nincs ősz hajszálam, sőt... Most azt állapítottam meg, öregszem, mert már 23-nak is néznek :D (31 éves létemre)

amandi
 
 


Amandi!
Én sem nagyon szeretem, hogy minden ki van rakva a konyhapultra, de sajna hely hiányában nem tudok mindent elpakolni. Pláne most, hogy Dani egyfolytában pakol és kutat. :( :(
Amúgy a kép valamikor év elején készült, és azóta amit lehetett elraktam pl vízforraló, tápszerse dobozok és a ygerek cumisüvegei egy tálcán...

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok.

Na mégis van időm most írni, mert a mostra tervezett vásárlást a végén megoldottuk ma délelőtt, anyukám ma szabin van ugyanis, öcsém meg du. jár suliba, így elmentünk négyesben Tescozni. Úgy jöttünk hazafele, mint a málhás szamarak. :?

Jaj, anyukám sajtos sütit süt holnapra a mamámékhoz, és olyan, de olyan jó az illata...

Bénianyu, úgy értettem, hogyha "erélyesebb" hittan tanárt fognak ki, az nem biztos, hogy örülne a hasonló véleménynek. De ha Blani ennyire okos lány, akkor megérti, hogy mit és hol lehet ezen a téren.
Erről jut eszembe, már párszor kimaradt, hogy miért a második nevüket használod a gyerkőceidnek, ill. a suliban Blani Blani-e vagy Anna?
Az autós sztorin én is kiakadtam, velem is előfordult párszor hasonló régebben, igaz, nem babakocsit toltam, hanem igyekeztem át a zebrán (már majdnem hogy rohantam), erre az autós kiszólt nekem, hogy haladjak...na kösz, én a tized lóerőmmel az ő feneke alatt levő százához képest. Egyébként ilyen esetekben én rögtön egy féltéglával kezdeném.

Meteor, hát újabban vannak a babanetnek gyerekbetegségei, biztos nem szed homeós bogyeszokat. :D

Gab, azért lászik a változás a képen. Most jutott épp eszembe, hogy a múltkor írtál a DM-eseknek? Válaszoltak?
Kézzel mosni én se szeretek, én mindent áztatok inkább egy hétig... :?
Én már nem csinálok hófordulós képeket. Igaz, egyéves se volt, mert nem keltem fel hajnai 3.52-kor.

Oriandy, én még a rövid hajammal se tudok mit kezdeni! Ezért is van az, hogy nem növesztem meg, de azért kopasz se szeretnék lenni. :o
Egyébként irigyellek az osztálytali miatt, én akartam szervezni egy tízéves általános iskolait, de a nagy részük (pedig nem voltunk sokan) válaszra se méltatott, pedig azért jó osztály voltunk. Bezzeg, amikor minden ok nélkül szervezkedtem, akkor mindenki vevő volt az ötletre. A fene se érti ezt!
Én is meg vagyok bolondulva néha, ugye szülés előtt nagyonszőke voltam, az lenőtt, aztán lettem vöröses, az is lenőtt, megint nagyonszőke, megint lenövesztettem, most csak néhány hajszálam végén látszik, egyébként eredeti vagyok megint.

Reni, jók a képek. Ez az angyali mosoly! Zabálnivaló.
Fúráshoz no komment, nálunk legalább nyolc után kezdik, ha kell.

Colett, érdekes, ha megyünk valahova, akkor Petinek sosincs baja, még ha a járgányban ül, akkor sem! De ha nem alussza ki magát, és be vagyunk zárva, akkor nagyon nyügis tud lenni. Ezért valahol örülök, hogy tegnap a hazafele úton bealudt.
Jó, hogy megjavult a mosogató.

Amandi, én nem is tudnék pl. nálunk hova pakolni, így is tele vannak a szekrények, a polcok, és még az asztalra is jut ez-az, a szekrény tetejéről nem is szólva. :D
Képzeld, az elején Peti is inkább járt, mint mászott, most meg néha előfordul, hogy lemegy négykézláb, és mászásban adja elő magát. Na persze lényegesen többet jár, mint mászik, de az újdonság ereje már elmúlt.
Elvben mindenhol kéne legyen egyéves ortopédiai szűrés, vagyis nálunk is van, de nekem, ahogy írtam is már, a védőnő azt mondta, hogy ne vigyem, mert látható, hogy semmi baja nincs!

Na indulok, este szvsz nem leszek már.

Addig is két kép.

Így aludt tegnap délután:
Kép

Íme a WC ajtó szellőzője, amit már mesterien tud kiszedni a helyéről a fiatal úr:
Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ex! Most hogy mondtad, írtam a bababónuszosoknak, és nem válaszoltak! Majd írok még egyet!

Nálunk meg semmi szűrővizsgálat nincs. Se pici korban szemészet, csípőszűrés, akármi, se egy évesen ortopédia meg semmi! Igazából nem is értem. Mert ha valamelyik gyerek gyanús, azt úgyis küldik tovább. De az egészségesekkel minek mindenfele sorbaállni azért, hogy hivatalos legyen, hogy semmi baja... Na mindegy.

A másik Peti is hatalmas, de ez már meg se lep. :-)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Benianya, ez felháborító. :twisted: Nem is fűzök hozzá semmit, a többiek már leírták. Vagyis csak annyit, hogy a dobálás rossz ötlet. Viszont a gyerekeid előtt neked nem kell szégyenkezned, nagyon fegyelmezett voltál, gratulálok. Van lelkierőd, az tuti.

Andy, én is hasonló okból festem a hajm, mint Gabi. De ha neked nincs ilyen problémád, akkor pusztán heccből szerintem ne festesd be. Örülj, hogy nincs ezzel gondod. Én már úgy utálom, de azt még jobban, mikor látom, hogy ideje festetni. :?

Gabi, szép család vagytok. :-) Lackó nagyon hasonlít rád. :-) Mesi is, de Lackó jobban. :-) Nagyon tetszik Mesi sapija, jól áll neki, olyan kis cukker a pofija. :-)

Reni, Ex, mindkét Peti nagyon édes! :-)

Reni, már korábban is akartam írni, hogy Peti minden képen annyira jó kedélyű, vidám kisfiú. :)

Ex, ez az alvós kép Petiről szenzációs. :D


Jó éjt Mindenkinek!
Vendég
 


Hali!
Ezt most találtam egy másik topikban! Olyan szép!!!!!!

A számla

Egy este, amikor anya a vacsorát főzte, 11 éves fia megjelent a
konyhaajtóban kezében egy cédulával. Furcsa, hivatalos arckifejezéssel
nyújtotta át a cédulát az anyjának, aki megtörölte kezét a kötényében
és elkezdte olvasni azt:


a virágágyás kigyomlálásáért: 500 Ft
- a szobám rendberakásáért: 1000 Ft
- mert elmentem tejért: 100 ft
- mert 3 délutánon át vigyáztam a kishúgomra: 1500 Ft
- mert kétszer ötöst kaptam az iskolában: 1000 Ft
- mert mindennap kiviszem a szemetet: 700 Ft
Összesen: 4800 Ft .

Anyja kedvesen ráemelte fiára tekintetét. Rengeteg emlék tolult fel
benne.

Fogott egy tollat és egy másik cédulára ezeket írta:

- mert 9 hónapig hordtalak a szívem alatt: 0 Ft
- az összes átvirrasztott éjszakáért, amit a betegágyad mellett
töltöttem:0Ft
- a sok-sok ringatásért, vigasztalásért: 0Ft
- könnycseppjeid felszárításáért: 0 Ft
- mindenért, amit nap mint nap tanítottam neked: 0Ft
- minden reggeliért, ebédért, uzsonnáért, zsemléért, amit készítettem
neked: 0 Ft
- az életemért,amit minden nap neked adok: 0 Ft.


Összesen: 0 Ft

Amikor befejezte, anya mosolyogva nyújtotta át a cetlit a fiúnak.. A
gyerek

elolvasta és két nagy könnycsepp gördült ki a szeméből.

Szívére szorította a papírost és a saját számlájára ezt írta: FIZETVE.

Andy

Kép
oriandy
 
 


Amúgy a hajam még nem őszül nagyon! Csak alul (oldalt) látszik kicsit, ha felemelek egy adagot. Merthogy van kb 10 adagnyi! Rengeteg!!! Sokan vágynak a sok meg dús hajra! Hát elmondom nem jó, csak nyűg!!! Ráadásul az enyém erős szálú, így szinte kezelhetetlen. Alapból göndör, de ha benne hagyon és nem fésülködök, kócos lesz, ha megfésülöm kimegy a göndörség (marad a hullám) és söprűs lesz. Ha kiszárítom és kivasalom, egy darabig jó, de kis nedvességtől (elég egy kis eső vagy párás levegő) már göndörödik is be! De sebaj, keresek valami jó fazont és levágatom. Persze ahhoz majd meg is kell ritkítani, de ez sem számít, csak végra emberi formám legyen. Amúgy szinte mindig összekötve van, mmert utálom, ha az arcomba lóg. Ja és még annyit a sok és vastag hajról, hogy állandó korpásodással küszködök, mert nem tud szellőzni a fejbőröm. Tehát, aki vastag dús hajról álmodik: NE TEGYE!!!!
Ha valaki tud valami jó kis középhosszú frizkót az légyszi küldje már el a képet!!! Köszke!

Jó éccakát!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Kornél hatalmas sírás-rívás közepette elaludt. Nem tudom mi van vele. Ma délután minthe egy kicsit duzzadt lett volna afogínye, de este már nem éreztem. Igyekszem mindenkire reagálni gyorsan.

Andy: sajnálom, hogy kiesett a férjed, pedig ment a drukk. A férjem ma este haverokkal pókerezik. Nem is jön haza, ma egyedül vagyunk Kornéllal. Képzeld: a múltkor színsora volt. Nem tudom mennyi annak az esélye, de mázlista!
A konyhátok gyönyörű! Egyébként én is így vagyok. Mi is szinte mindent egyedileg csináltattunk, vagy a férjem csinált és nagyon sajnálnám majd, ha itt kellene hagynunk, pedig igyekszünk családi házba menni!

Gabella: Köszöni Kornél a jókívánságokat és puszit küld Mesinek!
Nagyon jó a hajad! Az enyém is hasonkó. Nagy szerencsém van, hogy unokatesóm fodrász, így aztán mindig ő jön hozzám, és extra dolgokat is képes csinálni, bár nem nagyon szeretem újjítgatni a frizurámat!

Benia: felháborító a történet. Nálunk olyan szitu szokott lejátszódni, hogy a járdán közlekednek az autók. Ugyani mi egyirányú utcában lakunk és sokszor az "eltévedt" autósok nem kerülnek, hanem inkább a járdán mennek el, hogy ne kelljen a forgalommal szembe közlekedniük. Ez magában is borzasztó és a múltkor mi már felírtuk a rendszámot, ugyanis mindez egy játszótér mellett van!!

Marcy: nagyon sajnálom a barátnődéket! Most abban kell reménykedni, hogy a vizsgálatokon minden rendben lesz, és majd a következő baba egészséges lesz!

Reni: Peti nagyon édes! Sok kitartást a tanuláshoz! Irigyellek az energiád miatt. Nekem is neki kellene állnom a tanulásnak, de még egy kicsit hanyagolom! Aztán gőzerővel! Csak sokszor írd le, hogy tanulsz és akkor lesz egy kis lelkiismeretfurdalásom s talán könnyebben megy majd!

Amandi: gratula Márknak! Csak így tovább kislegény!

Ex: Az a WC ajtót szerelő kép fantasztikus!

Egy kis megjegyzésem van még a neveléshez, aztán lépek: na, én nem titkolom, bizony néha bepipulok. Különösen most, amikor KOrnél elkezdte a hisztijeit. Levágja magát a földre. Csinálja vagy 2 percig és abbahagyja. Na, én ezt általában végignézem. Nem megyek oda, nem simogatom, nem veszem fel. Majd abbahagyja. S bizony ütöttem már rá a kezére, ha nem érti, hogy nem szabad. Mindig elmondom miért nem, de csinálja. Amikor tizedszer is csinálja, bizony volt már, hogy ráütöttem, eddig szigorúan csak a kezére. Nem hinném, hogy ezzel rosszat tezsek. Viszont: mindegy ki hogyan nevel, szerintem ezt gyereke is válogatja, egy biztos és igazából ez a lényeg: LEGYÜNK KÖVETKEZETESEK!


Bocs, ha véletlenül valaki kimaradt, ennyire futotta!

Jó éjt mindenkinek!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Andy: www.hajam.hu

Jó keresést!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Oryandi, milyen jó lesz az osztálytali! És 2 is, szuper! Érezd jól magad!!! :P

Gab, jók a csikjaid!!!( én is tökre beleőszültem a terhesség alatti izgalmakba, meg a 87 nap kórházba, igy havonta festés, csikozás. )

Preni! Nagyon édes a lurkó! Olyan régen raktál már fel képet!!Tök jó volt újra látni, cukker!!!

Ex! Peti haláli! Akkora, hogy 3 évesnek is elmenne így alva.

Név: Blankát akartam, de tetszett az Anna is és mindenképpen 2 keresztenevet képzeltem a rövid Nagy mellé. A Nagy Blanka Anna meg nem cseng zeneileg olyan szépen, mint a Nagy Anna Blanka.De nincs aláhúzva egyik sem, először Panniztuk, aztán valahogy maradt a Blanka, de dokinál automatice csak az Annát hivják be a lányomból. A bölcsiben annabalnkázták, az oviban ,suliban Blanka. Úgy gondoltuk nem húzzuk alá, válasszon ő.
Hát Beninél meg úgy volt, hogy már Blanka is Bence lett volna ha fiú, így az adott volt. Neki is 2 keresztnevet akartunk, és akkor én úgy döntöttem legyen ő is N.A. B. No nem azért, hogy spóroljak a monogramos ovis zsákon, hanem mert bekkattantam erre és kész. Nagy Absa Bence-ezt akartam( az Absa régi magyar név), de azuram nem engedte-sok mindenben meggyőzhető-ebben nem volt az. Így egy apró vesszővel az a-n lett Ákos. De neki sem hútzuk alá, sőt őt is ákosozom, ákimáki, bencsi, beniboy. Majd kialakul. A dokinál őt is ákosként hivják be. Hát így alakult, hogy a 2. név használatos nálunk.

Amandi!Teljesen igazad van,kispolgári csökevény, hogy ennyire A Tárgyak. Talán azért mert én iszonyú szegénységben nőttem fel, és még csak nem is tudtam olyan dolgok létezéséről-nemhogy álmodtam volna róla- mint amit Blanka természetesen kap meg. Meg nála nincs miért, másért dühöngeni:soha nem rosszalkodott, soha nem csinált rosszindulatú dolgot, soha nem bántott senkit, soha nem vett el semmit, szóval csak néha hebrencs, figyelmetlen, aminek tárgyak látják kárát. Így nála csak ezen akadhatok ki. Anyukámnak kezet csókolt egy bácsi a múltkor, hogy milyen jól nevelt édes tündér az unokája. Anyu meg pityeregve mondta nekem. Na, akkor nagyon büszke voltam arra, hogy „értő figyelemmel”, követlezetességgel, és tengernyi szeretttel, nyunyuval, dúdolásokkal, de határozott ám elég tág határvonalakkal neveltük Blanit, így nagyon illemtudó, szófogadó, ugyanakkor felszabadult, ugrándozó bakkecskelány lett belőle. Na, az, hogy nem tekintélyelvűen neveltük és megmaradt az ősönbizalma, most olykor gondot okoz( „de én akkor sem úgy fogom a ceruzát ahogy a tanitónéni mutatja, mert én így szoktam már meg, nekem így kényelmes, és én így akarom). Hát ezekben az esetekben jönnek az észérvek, mert nem is akarjuk letörni, ehhez a fránya élethez kell az önbizalom. Ami most feltűnik még a többiekhez képet, hogy Blani nem nyávog! Azt ugyanis csirájában elfojtottam, nem biiirom egyszerűen ha egy lány nyávog. Nyávogás, vagy légyszives nélküli kérdésre: tessék? Nem értem mit szeretnél.!!!
Meg anno olvastam egy jó cikket a nemekről. És abban irták, hogy mielőtt rávágod, hogy nem engeded meg azt a dolgot,mindig kérdezd meg magadtól, hogy miért ne? Miért ne engedhetnéd meg neki? Ilyen volt pl, a tócsában ugrálás. Miért ne? Mert mosni kell? Ott egye meg a fene, kimossa a gép. Más persze ha ünneplőben megyünk valahová, de ha nem, és az átázott cipő is megszárad nyári melegben reggelre, akkor miért ne. Ez a mondat sok esetben segitett nekem, így boldog volt mert többet engedtem, de soha nem volt hiszti a nemeknél.
Na, jól elkanyarodtam: meg azért is dühitett a táska szakadás, mert a sógornőm 4 ismerőssel próbálta elküldeni amcsiból a táskát, de egész nyáron senki sem hozta el, Féltek nehogy kábszert küldjön vele-baromság- de hát annyi mindentől hallani ott, és nem ismerték annyira őket. Ráadásul egy csomót járt kint utána, hogy lepkés legyen stb. Szóval nagy nehezen 1 héttel a sulikezdés után(!!) megérkezett, erre 1 napot sem ér meg épségben.
Most 1 hónap bünti van. Nem kérhet semmit 1 hónapig, értsd:nyalóka, barbis újság, cukor, pattogatott kukorica, barbis telefon, menjünk pizzázóba, ugrálóvárba stb. Deee, ugyanúgy nagyokat hancúrozunk a játszón,és minden nap megyünk!, most nézheti az okosabb vagy mint egy 5.-est, megyünk bababuliba, mozgólépcsőzünk stb. Ma akart barbis újságot, de mikor mondtam neki, hogy még csak 1 hét telt el az 1 hónapos büntiből lazán mondta: ja tényleg bocs anya, már el is felejettem. Oké, akkor majd bünti után lesz barbis újság. Semmi gond, igazad van.

Na már megint jó sokat irtam bocs.

Senkinek sem volt a meningiteC-nek mellékhatása? Láz?Mire számitsak? Ma reggel kapta meg az oltást. Az meddig dolgozik benne?

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya, nekünk nem volt mellékhatás egyáltalán.
Vendég
 


OriandY!!Szép nagyon a konyhaaaa!!!!
Jajj, ezt ismerem. Hajdúszoboszlón bementünk a református (katolikusok vagyunk, de tök mindegy nem ez a lényeg)templomba, és az ottai kis újságban volt benne ez a történet. Még aznap ez volt az esti meséje Blankának.
És még egy csomó ilyen jó van benne!!!El is tettem!Melyik topicban találtad?

Wawel! Totálisan egyet értek a következetességről irt véleményeddel. Engem Beni még nem hozot ki a sodromból, pedig ma is kivette az egyik virágomat, bosszantott is, de hát nekifogtam takatitani s nem foglalkoztam vele,iy garangolni kezdett unalmában a lakásban. Fogtam elvittem onnan, bekapcsoltam neki a babazenét, elővettem neki új játokat, aztán ott szentségeltem magamra, a virágföld fölött, hogy te marha miért nem teszed már föl valahová. -dehogy teszem, nincs is hová, a ferde falra?-majd megszokja, hogy itt van, és nem bántjuk.
Hiszti témában már kicsit félek. 2 napja a kulcs a mindene, de amikor felértünk el kellett vennem tőle, hogy kinyissam az ajtót. Fúú lányok azt a hátfeszitéses, rugdosós hisztit!!!!Ne tudjátok meg. Ajtó kinyit kulcs visszaad, magamba roskad. Bakker az enyém is hisztizik. :x :x Na gyorsan kerestem is egy használaton kivüli kulcscsomót, az má az övé.
Wawel, csak kiváncsiságból, elárulod mi volt az amit nem volt szabad neki és tizszer is megcsinálta?

Mondjátok már meg, most be fog lázasodni vagy nem? Azonnal menjetek át bosziba és jövőlátóba, és azonnal mondjátok meg, mert utálok várni a valamire, ami nem is biztos hogy lesz, de mégis lehet és akkor mit csináljak, és biztos éjjel lesz, és apa 2 napra elment suliba, és kiütése ugye nem lehet? S mi lesz ha mégis, és különben is. És ha lázas lesz az normális immunreakció, és akkor nem is kell csillapitani, mert ha csillapitom nem ad elég védettséget? Vagy ez hülyeség,? a lázat csillapitani kell. De mettől? 38 tól?És mi van ha 40 lesz? Beni még életében nem volt lázas!!!!ááááááúúútálom az oltásokat!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Biztos sokan nem tudják, hogy ki vagyok, írtam ide régebben, de elmaradt......

Hallottam, olvastam, hogy a mozgásfejlődésről beszélgettetek, ahol mi is szóba kerültünk, mint " példa ". :)

Ez nálunk is sarkalatos pont, hiszen Gergő korababa ( 30. hét, 780 gramm, 35 centi ).

Én a Dévényeseket nem ismerem, mi soha se jártunk, ez is mindig motoszkált bennem, hiszen szinte minden korababa megfordul náluk, de Gergőt nézték még a korházban, és mondták, hogy rendben van az izomtónusa..., ők tudják.

Hazahozatala óta, rendszeresen járunk fejlődésneurológushoz, ahol a doktornő, és egy konduktor, egymástól függetlenül megvizsgálja a babákat, és eddig nem találtak nála semmi problámát, azt mondták nem kell csinálni semmit, hagyjunk teret a gyereknek, majd ő fejleszti magát, korának megfelel......

Na ettől függetlenül Gergő még nem jár, pedig jövőhét pénteken másfél éves lesz, Ő a legöregebb 2006-os nyári baba :D , a jellegzetes hipotón ülésbe ül, bár az egyik lábát sokszor előre teszi, mindig csak a jobbat....

Minden nagymozgást időben csinált, csak a járás.....
( bár nekünk van egy táblink, ahol akár 21 hót is normálisnak mond járás terén....., ebbe kapaszkodom....)
Kézenfogva szépen lépeget, úgy is, ha az egyik kezét fogom csak, de ha el próbálom engedni, rögtön kapaszkodik....

Ahogy Mézi is írta, elvittem a HRG-sekhez, ez egy alapítvány, fél éves kortól, egészen 14 éves korig foglalkoznak gyerekekkel, minden féle problémával.

Mésfél órás vizsgálat volt, 9500 Ft.

Egy több oldalas kérdőív szerűséget töltögetett egész idő alatt a hölgy, ami egyrészt az én válaszaim voltak, születés körülménye, mit mikor csinált, most mit csinál, stb, másrészt félre ültetett, és figyelte a Gergőt, minden tekintetben a lábfeje állásától, hogy hogy mászik fel asztalra, székre, hogy fog a kezébe különböző nagyságú, és alakú tátgyakat, ezeket hogy teszi bele kissebb , nagyobb lyukakba, "gyöngyöt füztek", cipőfőzőre fűztek lyukas tárgyakat, figyelte, mit ért meg, mutatva, mondva....... (gyere ide, tedd bele, hozd ide....), mozgatta a csípőjét, labdán, egyensúlyát figyelte....., szerintem nagyon komplex vizsgálat volt.

Úgy vette, hogy 15 hós a Gergő, tehát a biológiai korát nézte. Azt mondta, akkor " itél " fejlesztésre egy gyereket, ha három dologba elmarad a korától..., Gergő mindenben megfelelt hálistennek, sőt sokmindenbe a normál korát is eléri, Pl. motorozik, a kézügyessége ( csipesz ) fogás.....

Na egy szónak is száz a vége, engem meggyugtatott, csak ajánlani tudom.

Az ülésre azt mondta, nem jó, nem tesz jót a csípőnek, de nem ettől nem jár, semmi köze hozzá.

Hú, kicsit hosszú lettem , bocsánat. :)

Teszek fel képet az én nagy fiamról, remélem nem baj.... :D

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Jajj végre, kimike naggggyyyoooonnnn kösziiiiiii!!!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Ja az alapítvány elérhetősége:

http://home.hu.inter.net/lkhrg/

puszi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Csandy!ÜÜÜDV. Gergő tiszta Dani!!!Vagy Dani tiszta Gergő!!Oriandy látod?

Köszönjük az infókat!!!!Nagyon cukker a fiad!!!Nem lehetett könnyű az első időszak, akkor jó sokáig voltatok kórházban mire megnőtt kiadhatóra.Elismerésem!!!!
Tök jó lehet ez a vizsgálat!
Ha nálatok is ingyenes a Dévény első vizsgálata, vidd el most. Egy misét megér.Szerintük ez az ülés tipikus hipotón ülés, hátha most a járás ügyben mond valami okosat. Én csak ajánlani tudom. Meg azt hallottam többfajta fejlesztés együtt hatékonyabb. Jártok HRG-re vagy csak ezen a vizsgálaton voltatok?
Még egyszer köszi az infókat, azt hiszem felmegyünk pestre meg a meteor féle kecskemétire is elviszem.

benianya
ákosbenianya
 
 


CSandY! Még valami! Testsúlyban, magasságban mennyi? Kissebb "maradt" a kortársainál?
Egyébként annyira édes kis pofija van, azt hallottam :a kora(főleg az ilyen kis súlyú) babákon felnőtt korban is látszani fog, hogy korák voltak, hosszú vékony a fejük, arcuk. Gergőé meg NEM! is, hanem kis formás,pampuskás!!Szinte csoda a fiad!!Nagyon akart ő!!!!Nagyon akart!!!!!!Fúú, most el is bőgtem magam. Háát, ez csoda!!!!
Ha nem tartasz tolakodónak: lepény miatt jött korábban?kivették, vagy átküzdötte magát? A lányom is kora volt, de ő 2 kg 46 hét, Nagy különbség. Háát még egyszer le a kalappal előttetek!!!! :P :P :P

benianya
ákosbenianya
 
 


36 hét, sorry

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya:

Már naaaagy fiúúúúú!!! :D

9200 gramm, 80 centi

Már sokan mondták, hogy nem látszik a koraszülöttség rajta, a kezelő orvosa is rögtön megjegyezte, mikor pár hete látta, pedig ő látta egy naposan is, sőt korababákat is lát eleget.

Köszi a dicsérő szavakat, aranyos vagy! :wink:

Szerintem is cukorborsó :D , és milyen rosszcsont, hálistennek!!!!

Toxémia, miatt született korábban. A születése előtti órákban már összeomlott a keringése, így sűrgős császár volt.

Gergőnek is hosszúkás az arca, de látnád az apját..... :D , kérdezd Mézit, kire ütött ez a gyerek..... :lol:

Ja, nem járunk HRG-re, csak kivizsgáláson voltunk, adott öt gyakorlatot, hogy csináljuk meg heti háromszor, de külön megjegyezte, hogy ha fejleszteni kéne, ötször ennyit adna...., ötvenszer elmondta, hogy nem látott még ilyen egy kiló alatti babát, aki ennyire rendbe lenne...., büszke is voltam :D , kicsi maszatomra, nagyon....

hú, 2 kiló, ekkora volt Gergő mikor hazahoztuk, 10 hetesen..., tényleg nagy különbség, bár utólag okos az ember, akkor mindig azt mondta a docens asszony, ne a súlyával foglalkozzunk, hanem az érettségével, igaza volt, kutya baja Gergőnek...., mi is akarunk kistesót, a dokim biztat, hogy nagyon odafigyelnek ránk, de én azt mondom, 30. hét után, minden nappal csak jobb lehet. A súly nem, minden.

Nálatok mi volt a gond?

Kicsit még nem vagyok képbe...., :oops: visszaolvasgatok majd.

Jó éjt

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Csandy!
Nem akarom untatni a többieket megint, ezért küldtem privit!

Megyünk munkahelyi bababuliba, bográcsozós kerti partira.ÉÉÉÉs , jóó idő van! YES!!!
Szép hétvégét mindenkinek!!!
Andi

benianya
ákosbenianya
 
 


BENIANYU!

Mi egy hete kaptuk a meningitist. Semmi mellékhatás!!!!

Bocs, de főzők!

Reni
Kép
prenata
 
 


sziasztok!

Délelőtt a párom elvitte Petit két és fél órára, így ennyi időm volt, hogy megfőzzek és kitakarítsak. Rendesen lefáradtam. Húsos palancsitát csináltam és pulykacombot sütöttem gombás rizzsel, közben porszívoztam stb. Végszóra a csipet-csapat is megjött. Ma is sikerült egy másfél órácskát tanulnom.( Anita!!) Már tisztára strébernek érzem magam!
Délután szalonnát akarunk sütni ( nyársalni) kihasználva a jó időt!

Csandy!
Úgy örülök, hogy jelentkezél! Tisztára kispasi lett Gergőből!!!!

Kimike!
Petinek a vigyorgás a védjegye! Állandóan nevet, hangosan kacag. Úton-útfélen körberajongják vadidegenek. Még a kukázós "kormos" bácsira is ránevet!

Gabi!
Tetszik a hajszíned!

Ex!
Peti milyen hatalmas! Nálunk a délutáni alvás mindig kiságyban van, de az éjszakai már egyre inkább mellettem. Nem is tudom, hogy le merjem e írni, de az éjszakai szopink már kb. 10 napja nem volt. általában reggel 6 körül mocorog Peti ciciért, de néha ezt is kihagyja már!

Eni!
rendbe jött már Marci kukaca?

Reni
Kép
prenata
 
 


Csandy!

Köszi. :lol:

tjuca
 
 


Sziasztok.

Férjem itthon, de hogy minek??? Most is alszik, jó épp Peti is. Lehet, hogy az én agyam mini, de nem fér a fejembe, hogy egy pasinak miért fontosabb minden, mint a gyereke... :?

Gab, akkor jó. Mondjuk azt hiszem, van ott valami, hogy x napon belül írnak. Mondjuk ugye nekem jött a válasz, de a 3. hét a jövő héten letelik, ha addig semmi, megint írok a nőcinek, aki a levelet írta, hogy mi van.
A hatalmasságról jut eszembe, ugye amit vettünk szandit a legutóbb, az 23-as, de amikor vettük még volt bő egy centi a gyerek nagylábujja és a szandi vége között. Hát tegnap este, mikor ráadtam, rá kellett jöjjek, hogy szűk fél centivel megint nagyobb lett Peti lába. :o

Oriandy, én ezt már olvastam valahol, nekem is tetszett, félig el is raktároztam magamnak hasonló szituációk kezelésére.
Huh, én balfék, régebben tudtam egy pár frizurás oldalt, én mindig fájó szemmel néztem, de most egy se ugrik be...ÁÁÁÁÁÁ, butulok!

Wawel, irigyellek, hogy tanulás terén rád így lehet hatni. Rám sajna nem, pedig néhány tanulást elősegítő manócska hozzám is eljöhetne...

Bénianyu, ha háromévesnek nem is, de a 86 centijét megirigyelheti pár 1,5-2 éves gyerek. :) De nekünk ő jutott!
Köszi a kimerítő választ. Ez a zsákos sztori meg nagyon szuper. Azért most hirtelen elgondolkodtam, hogy egy lánynak milyen keresztnevet válasszak P.-re és L.-re. :P
Na látod: kulcs, miért ne játszhatna vele? Én is odaadom Petinek, az más kérdés, hogyha úgy alakul fél napig keressük. Mostanság anyukám kulcscsomóját szereti a legjobban, de mamámék kapukulcsát is imádja. Lehet rágni, csörög is, hát vigye. Nem?
Jaj, ne legyél már ennyire parás! Ha lázas, akkor a popsiban mért 38,5 felett adj neki valami csillapítót. Ennyi! Ha ez se viszi le, akkor hűtőfürdő, de ne aggódj, minden OK lesz. (Mondjuk én beszélek, lövésem sincs, hogy mitől lett pöttyös Peti lába, de egyelőre töröm a fejem, mert nem viszket neki, semmi hasonló, nem lázas, csak épp esztétikailag nem szép, aztán ha úgy alakul, elsétálok vele a dokinéninkhez.)
Én 36. hétre 2,5 kilóval születtem, és lőn...szerintem keresve se találnának rajtam korajeleket...

Csandy, jaj de jó, hogy tettél fel képeket Gergőről! Milyen nagy már! Hm, ez a HRG-s dolog alapvetően felkeltette az érdeklődésemet, pedig TUDOM, hogy minden OK Petivel, nálunk csak a beszéd hibádzik.
Ja, és tényleg hasonlít Gergő egy másik itteni anyuka kisfiára, vagyis fordítva! :)

Reni, úgy látszik a vigyorgás Peti-tulajdonság, enyim gyerek is dettó, habár néha már válogat, hogy kire mosolyog, és kinél görbíti lefele a száját, de alapvetően mindenkire mosolyog.
Na igen, nálunk az ebéd utáni alvás igencsak kritikus, mert azt nem tudom miért, csak ringatva hajlandó elkezdeni, utána megy a nagyágyra, vagy itthon vagy a mamáméknál. Este is a nagyágyon alszik el, de a folytatás a saját helyén van, most egy nyekk nélkül aludt tíztől nyolcig.

Na megyek. Elvileg még egy órát alszik Peti, pancsi, kajcsi, mert este jelenésünk van.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?