Új privát üzeneted érkezett!

Fendike,

Holnap meg jobban meg fognak nyugtatni meglatod! :D Tuti, hogy minden rendben van ott bent!

Erika,

Sajnalom. :( Jol megvigasztalt a doki. :shock: Kitartas! :)

Lafi,

Siman megennem a majast ha lenne itt. :D Szerintem a kenömajs nem nyers..bar bevallom fogalmam sincs hogy keszitik...
Tenyleg csak a nyers dolgokra kell figyelni, ahogy Donika jol össze is foglalta. Pl. majonezt is lehet enni, a tubusosat mert azt tuti nem nyers tpjasbol hanem tojasporbol keszitik, viszont az etteremben nem kell tartart enni stb...

En szepen betartottam eddig mindent de tegnap egyszerüen nem tudtam ellenalni ket szelet pulykaszalaminak. Szerintem ha neha becsuszik ilyesmi attol meg nem törtenik baja a babanak. :wink:

Kép
Kép
jucmuc
 
 


Donika,
12.40re megyünk, jövök utána!!!!

Jucmuc,
miért, nem lehet felvágottat, szalámit enni???
Én folyamatosan eszem ilyesmit.. :roll:

Kép
fendike
 
 


jucmuc írta:kenömajs nem nyers..bar bevallom fogalmam sincs hogy keszitik..:

nekem hentes volt a nagypapám :lol: :lol:

kenőmájas, vagy májkrém :) máshogy készül, de mind1ikben minden anyag már meg van főzve.

kenőmájas: itt a disznóvágás során a májat, zsiradékokat durvára ledarálják, majd bélbe töltik, és utána abálják (ez ca. 75 fokon történő ca. 1 órás főzést jelent).

májkrém: először a májat főzik, majd szalonnával pépesítik, és kész is :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

Fendike, sztem lehet, én mindennap párizsit eszem.....sztem Jucmuc a kolbászra gondolhatott....nem?
Vendég
 


ja és belegondolva, akkor mi a fenét ennénk , ha felvágottat sem lehet...mit reggeliznénk pl.Ezért nem kell aggódni.... :D
Vendég
 


kolbázs-felvágott..... stb :)

(de basszus csajok, ha azon amit írok valaki beparázik, akkor örökre visszavonlok!!!!!)

A lisztéria olyan baktérium, ami át tud haladni a méhlepényen és korai terhességnél még vetélést is okozhat. Szerencsére ritkán, de a hűtőben is elélhet. Fokozottan a májban, kék sajtokban, pasztörizálatlan tejtermékekben fordul elő.

DE!!!! manapság azért az élelmiszer-higiéniás előírások nagyon szigorúak mindenféle botrány ellenére, tehát a fertőzés veszélye a nulla felé konvergál (alulról... he he he he.... matekosok előnyben), tehát nem igazán éri meg aggódni, meg ilyeneken beparázni.

a kolbász meg azért került ugyanebbe a kategóriába, mert ha rosszul füstölik, akkor belülről el tud kezdeni megromlani... de erre megint csak minimális az esély, hiszen legtöbben itt bolti kolbászt esznek, az ipari szinten készül, nagy precízen előírt folyamatban, a házi kolbász lehet esetleg neccesebb, de ha olyantól van, aki 100 éve kolbászt gyárt minden évben min.2szer :), akkor valószínűleg annak sincs semmi baja.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lehet szalámit enni, de nem túl egészséges,
iszonyú mennyiségű só, nitrit, nitrát, meg ezerféle egyéb tartósítószer, én nem eszem. Párizsit is csak módjával, maradok a legjobb minőségű pulykasonkánál, bár bizti abban is van egy csomó adalék. Orsi biztos többet tud ezekről :o
Legjobb ha saját kezűleg sütsz csirkemellet, és másnap is azt teszed a kenyérre vékony szeletekre felvágva. Már ha van jó éles késed :lol:

Erika!
ez borzasztó, én tegnap már olyan türelmetlen voltam, annyira idegesített ez a dolog, hogy nem tudtam dolgozni sem (számítógép), anyukámmal kellett megcsináltatnom a sürgős melót. Még jó, hogy tudjuk egymást helyettesíteni.
Én is azt hallottam, hogy ez most már így marad szülésig. Tegnap egy lány mondta, akinek szintén volt ilyen, hogy a végén már csak ült éjszaka az ágyban, és szinte sírt, mert nem tudott aludni a kezétől. Egyébként, ha nem használod a kezed, akkor nem olyan vészes. Úgyhogy a recept: a semmittevés :lol:

KépKép
lili73
 
 


Én az előre csomagolt szalámiktól, sonkáktól szoktam hátrahőkölni, mikor elolvasom, mi minden van bennük. Meg az a baj, hogy minden olyan marha sós, gondolom a tartósításhoz kell a sok só. Néha persze azért becsúszik nálam is, de próbálok mértékkel ilyeneket enni.

KépKép
lili73
 
 


Hát nem tudom, lehet, hogy rosszul gondolom, de én nem félek az ilyen kajáktól mint pl. párizsi, felvágottak. Amit kerülök:nyers cucc,kolbász.
Én cukros vagyok, amit ehetek, az hús, reggel a napot vagy 20 dkg párizsival indítom el, ha nem ehetnék ilyent kb meg is "halnék", mert akkor mit egyek reggelre 2 szelet pászka mellé, ráadásul eszek mackósajtot is,ami ugye zsíros, de legalább ehetek olyant...

Szóval nem tudom, de nekem eddig ezek, mármint hogy ilyent nem lehetne ennem, fel sem merült bennem....De talán jobb is, mert ha ezen aggódnék, akkor meg azon aggódnék a végén, hogy cukrosként mit egyek....na az sem lenne jobb.
Tehát marad a nyerstől való távoltartás és ennyi.
Vendég
 


Ja, nem akartam én okoskodni különösebben...csak mióta terhes vagyok, jobban olvasgatom a termékeken a tartalmat, és igencsak meglepődök, hogy mennyi mindent kell beletenni egy cuccba, hogy az a pultra kerülhessen. Sajna, nem tudjuk elkerülni, de azért én próbálkozom (azért is mondtam a saját sütésű husit, csak az a baj, hogy annyira hozzászoktunk azokhoz a közérti felvágott-ízekhez, hogy a sima pipihusira nem tudunk felvágottként tekinteni)...
fehércukrot sem eszem, csak nádcukrot, és azt is csak kávéba...

KépKép
lili73
 
 


Lafi,
Én is így vagyok ezzel a felvágottakat nem fogom kihagyni és én szeretem a szalámit meg a párizsit meg a májkrémet stb hu megyek is enni valamit :oops: szerintem néha kicsit túlzásokba esnek hogy mit ne csináljon egy kismama mit ne egyen.
Vendég
 


lili73 írta:Párizsit is csak módjával,
..............
Orsi biztos többet tud ezekről :o

tudnék :) de inkább nem mesélek :)
(a nagypapám amellett, hogy hentes volt ő volt a pápai húsgyárban anno a meo vezetője... szóval húsiparilag otthon vagyok... bár ennek ellenére eszek párizsit, mert én szeretem :oops: :oops: )

zsibbadás:
együttérzek. nekem nem zsibbadt a kezem, hanem a combom belső izmai voltak olyanok, mintha meghúztam volna.
ca. a 28. héttől nem tudtam pl. éjjel átfordulni, csak kapaszkodva és hasonlóak.
és a szüléssel mintha elvágták volna, elmúlt.

a só nem a tartósításhoz kell, azért tartósítószert használnak, egyszerűen ízfokozó, azért mert az alapanyag ált. nem annyira elsőosztályú.
(pl. egy mangalicahús sokkal ízletesebb, mint egy felfújt sertésé, ergo ahhoz kevesebb só kell)

adalékanyagok tekintetében én azért családilag próbálom minimalizálni a mennyiséget. Tehát párizsiből is olyat veszek, amiben max. 2 féle van, kolbázs és egyéb szárazáruból próbálom teljesen kerülni. A sajtokban, és abból nagyon kevésféle a bio, de ha látok akkor azt veszek.
Az előrecsomaglt helyből rosszabb, mert abban pluszban van ált. védőgáz is.

de mindent kiküszöbölni úgysem lehet.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Na jó, akkor lassan én is eszek valamit! :wink: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Most kaptam meg a leletet, és toxoplasma negatív. Ez azt jelenti, hogy nem vagyok védett ellene??? :-(
Ha eddig nem kaptam el 33 év alatt, remélem nem most fogom.

Én sajnos nagyon szeretem a szalámit, és a kolbász-féléket is, de akkor kevesebbet fogok fogyasztani belőle.

Kép
Kép
gömböcske
 
 


gömböcske,
hogy érted? annak örülni kell, hogy negatív, azt jelenti, nincs toxoplazmózisod :lol:

lafi, pandácska,

én nem is annyira csak a kismamaságom miatt kezdtem tudatosabban egészségeset enni, már előbb kezdődött, mert annyira nem akart összejönni, gondoltam, akkor megpróbálom magam csúcsformába hozni, sport, kaja, ilyesmi terén.
Amúgy tegnap vacsira és ma reggelire én is párizsit ettem, úgyhogy lehet mondani rám, hogy bort iszik és vizet prédikál :wink:
Néha én is elgyengülök :oops:
Régebben sajnáltam a pénzt a drága minőségi kajákra, most már inkább arra költök, mint másra.

KépKép
lili73
 
 


orsi,
a só, mint ízfokozó, na az meg szerintem direkt szögek a koporsóinkra, én már szinte mindent túl sósnak érzek, amit készen adnak a számba, pedig én is sózom a kaját, mégis minden sótlan lesz, amit csinálok. képzelem mennyi só lehet abban, amiben érződik is...
na jó, eldugultam mára, mert a végén még mániákusnak tart majd és meglincsel a társaság a károgásomért
úgyis baromira nem esik jól a gépelés, este majd benézek,mert úgyse bírom ki..

KépKép
lili73
 
 


Toxoplazma:
nekem pozitiv lett, én védett vagyok, bár nem tudom, mikor kaptam el.
ha valakinek negatív, az azt jelenti, hogy nem kapta el még soha, de nagyon kell vigyázni, hogy ne is kapja el a terhesség alatt!
Nekem ez olyan érdekes érzés, jó, hogy negatív, mégis kvázi félni kell, csak szólok, nem aggódni kell, csak egyszerűen odafigyelni.
a pozitiv meg olyan rosszat jelentene elvileg, de itt meg jót....

na wz most hülye okfejtés volt, csak úgy eszembe jutott.bocsi.
Vendég
 


gömböcske írta:Sziasztok!

Most kaptam meg a leletet, és toxoplasma negatív. Ez azt jelenti, hogy nem vagyok védett ellene??? :-(
Ha eddig nem kaptam el 33 év alatt, remélem nem most fogom.

Én sajnos nagyon szeretem a szalámit, és a kolbász-féléket is, de akkor kevesebbet fogok fogyasztani belőle.

na látod, pont ezért írtam az apróbetűst!!!
ha szereted, de fogyassz belőle kevesebbet, mert ennyi erővel tejet se igyál, mert abban is leHET valami fertőzés, vagy tojást, mert szalmonellás lehet... stb.

én toxom is negatív, pedig világ életemben voltak macskáink.

ha valaki átesik ált. nem tud róla, mert ca. 2 napos orrfolyás a tünete.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


lili73 írta:gömböcske,
hogy érted? annak örülni kell, hogy negatív, azt jelenti, nincs toxoplazmózisod :lol:

ez nem egészen így van. A neg. azt jelenti, hogy nem esett át rajta.
Ha valaki még nem esett át rajta és a terhesség alatt kapja el, akor az a babánál fejlődési rendellenességet okozhat, az első 12hétben pedig vetélést.
Jobb, ha pozitív az ellenanyagszintje valakinek.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


lafead írta:Nekem ez olyan érdekes érzés, jó, hogy negatív, mégis kvázi félni kell, csak szólok, nem aggódni kell, csak egyszerűen odafigyelni.
a pozitiv meg olyan rosszat jelentene elvileg, de itt meg jót....

meg a terhességi teszten is :lol: :lol: :lol:

az, hogy poz. vagy neg. helyzet függvénye, hogy jót vagy rosszat jelent.
pl. rubeolán is jobb terhesség előtt átesni az ellenanyagszint ott is poz. nak jobb.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hali lanyok,

Lili en egyetertek veled en is figyelem mostanaban az osszetevoket es a multkor teljesen elborzadtam mert minden felvagott es szalami tartositok tomkelegevel votl tomve plusz glukomat!!
En a nyers dolgokat kerulom na es a szalamit is de peldaul dobozos majast szeritnem siman lehet enni hiszen az fozott meg felvagottat is eszek rendszeresen.

Gombocske,
nekem is negativ a toxo eredmenyem ugyhogy fokozottan figyelek a nyers gyumolcsok,zoldsegeknel+ nyers tojassal keszult etelek stb..

Lanyok napok ota annyira eg a gyomrom es a liftezik savam hogy kinszenvedesek az ejszakak.Mintha Jucmucnak lett volna ilyen problemaja.Tudtok valamit javasolni?
Ma reggel annyira rosszul voltam mar most kekszet majszolok de az sem igazan jo...
Es par napja egyszeruen undorodom azoktol a kajaktol amiket imadtam.. :shock: :shock: nehez eltalani mit is ennek csak a bundas kenyer jon be na de minden nap :shock: :shock:

Fendike,
drukk neked de ugyis jo hirekkel jossz majd :lol: :lol:
petitpois
 
 


Petitpois :D
valami savlekötő?
nekem most Lilivel kellett, a fiúkkal nem. pl. Rennie.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
huh koszi akkor megprobalom a Renniet igaz varnom kell estig mig hazaerek :shock: :shock:
petitpois
 
 


Sziasztok!

Az egyik ismerősömnek a babája 7 hónaposan a toxoplasma miatt halt meg benne, ezért én kicsit jobban félek, mert okozott a környezetemben már problémát. A rubeolám is negatív lett. De nehogy Ti is aggódjatok!!!! De jobb odafigyelni, az biztos!

Nekem is olyan fura a gyomrom, olyan más hangokat ad ki, és mintha többet mocorogna. De nem hiszem, hogy ez már a baba, meg a köldököm felett érzem, hogy történnek a dolgok.

Jövő hét izgalmas lesz, mert megyek újra az istenhegyire, de nagyon reménykedem, hogy minden OK. lesz. Az afp eredmény is szokta borzolni a kismamákat, azt hallottam. JUJJ. Utána való héten megyek a nőgyógyihoz, már alig várom, hogy lássam a Csöppséget. Legszívesebben minden nap meggyőződnék róla, hogy minden rendben vele, de ezzel biztos Ti is így vagytok.

Kép
Kép
gömböcske
 
 


Petipois,
Este nekem is szokott savam lenni vagy valamikor reggel is a Rennie perceken belül segít.

Gömböcske,
Szerintem az még nem a baba mert a méhed csak késöbb lesz köldök felett na meg a mocorgás nem jár hangokkal :wink:
Vendég
 


Orsi,
A terhességi csíkok mikor jönnek ki? Inkább az utolsó hetekben?

Csiperke,
Nagyon eltüntél....
Vendég
 


pandácska* írta:Orsi,
A terhességi csíkok mikor jönnek ki? Inkább az utolsó hetekben?

alkat kérdése.
nekem nem volt, sem afiúkkal, sem Liliel. Linea negrám sem :D

Gömböcske :D
a rubeolát érdemes a babaprojekt kezdetekor megnézetni, mert arra van oltás.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
Köszi :D Hát remélem nekem is kimarad se anyumnak se nővéremnek nem volt (talán örököltem ezt a szerencsét :roll: ) mondjuk azért kenem magam az első perctől.
Vendég
 


Lányok! :D
Tegnap voltam vérvételem, a teljes vérkép eredményem jó lett, nincs benne csillag, de nem értem miért nem nézték a vas készletemet? Direkt mondtam a védőnőcinek, hogy régebben vashiányos voltam, jó, majd a 16. héten, de ezek szerint azt mégsem nézik?
Nekem még nem néztek toxot, azt nekem kell kérni, hogy nézzék, azt hittem ez automat.? :roll:

Kép

Kép
donika
 
 


Donikám, hát az nem mindenhol automatkus, én magánban csináltattam, mert nem nézette a doki.....csak ha különleges ok van rá, nekem nem volt, és mégis poz lettem!
Vendég
 


Donika,
Nekem a toxot háziorvos nézette meg nem volt különleges okom rá csak mondtam hogy szeretném tudni. Arra azt hiszem külön beutaló papírt adott de simán megnézték.
Vendég
 


Lafi, Pandus! :)
Köszi, akkor jövő héten lehet, hogy én is megcsináltatom a háziorvosommal!

Kép

Kép
donika
 
 


Sziasztok!

Nem tüntem el,olvaslak.

Toxo:nekem nem nézték még.Még beleférek ha kérem vagy már nem?

Kajcsi:Én is eszek minden félét,mert szeretem is őket.

Lafi:Ha jol emlékszem te írtál tegnap egy jó viccet. :lol: :lol: :lol: :lol:

Ó lányok,még nem írtam,de mióta elhagytam az utrót,azóta egyfolytában folyásom van,tud róla a doki,kezelve is van,de nem mulik,most már hetente járok hozzá valami lila ecsetelésre.
Így lesz 40.hétig?

Most 20 hetes 5 naposak vagyunk.
Puszika
csiperke
 
 


CSiperke, remélem,hamar elmúlik!!!Nekem a toxot a 18. héten nézték meg!!!Addig vártma, hogy mi van, megnézik-e nekem, hát kdierült, nem, így magam elintáztem.
Vendég
 


Pandacska,
mit hasznalsz a terhessegi csikok ellen?
En sajnos nagy eselyes vagyok mert mar most is van beloluk egy par :evil:
petitpois
 
 


Orsi :D

Köszi, hogy leirtad a majas dolgokat, meg is kivantam rendesen. :D

Lafi :D

Persze, hogy lehet enni parizsit! :D En nem felvagottakat hanem szalamikat irtam. A szalami es a kolbasz az nyers husbol van. Ha csak füstölt akkor is nyers.

Ha füstölt fött az rendben van. En pl. gepsonkat szoktam enni. De mint mar emlitettem tegnap (es ma is :oops: ) ettem pulykaszalamit is.

De persze ez nem szentiras csak van aki tanacsolja ezek elkerüleset. Nekem az orvosom mondta. 8)

Gömböcske :D

Persze, hogy igy vagyunk vele mi is. :D Ne izgulj, minden rendben van a babaval! Es a jövö heten ujra lathatod is! :D

Lanyok,

Nekem nagyon tetszenek a haromkerekü kocsik de az egyik baratnöm azt mondja, hogy könnyen felborulnak. :shock:
Mi a velemenyetek?

Kép
Kép
jucmuc
 
 


Majd elfelejtettem: Meg kell, hogy mutassam nektek milyen kenyeret sütöttem tegnap:
Kép

Kép
Kép
jucmuc
 
 


Jucmuc,
Nem borul fel nyugi nővéremnek is olyan volt. Nekünk is 3 kerekü lesz.

Csiperke,
De miért ecsetelik valami bakterium vagy gomba? Mert nekem is van folyásom de a terhesség alatt eleve nő a folyás mennyisége. Csak akkor baj ha pl. szagos, darabos, zöld, sárga,viszket stb.

Petipois,
Vichyt használok. Nagyon szeretem nem ragadok utána és nagyon jó tőle a bőröm.
Vendég
 


Köszi Pandi! :D

Kép
Kép
jucmuc
 
 


Csiperke! :D
Nekem is volt folyásom, múlt héten, amikor nőgyógyásznál voltam írt fel rá hüvely kúpot, 1 dobozban 3 db volt, 2 dobozzal írt, de csak 4 db-ot használtam el, utána visszamentem hozzá, és jó volt a ph. (ha érdekel, leírom a nevét) Mondtam neki, h nem csíp, nem büdi, de azt mondta, hogy a terhességre ártalmatlan, viszont a méhnyakot - ha jól emlékszem- irritálhatja. Csodálkoztam is, h felírt ilyesmit.

Petitpois! :D
Én is Vichyt használok, nekem egy gyógyszerész ismerős ajánlotta!

Kép

Kép
donika
 
 


Pandus!
a fehérrel nincs baj,csak ha sárga vagy zőld,de nekem halványsárga,kezelt gyogyszerrel is,de rövid ideig hatott,igy azt mondta hogy inkább ecseteli ezzel a lila valamivel,mert ez jo gomba és bakt.ellen is és nem árt a babának.Ha ezzel kezel egy hétig mindig jo,de utánna elindul a folyás ujra.most azt beszéltük meg,hogy folyamatosan fogja kezelni,nem várjuk meg hogy elmulik e,elébe megyünk a dolgoknak.
Hát ha a babának nem árt akkor csinálom inkább így,bár elég sza... . :x minden héten,de ez van.
legelőszőr azért mutattuk meg neki,mert olvastam róla,gondoltam majd kinevet hogy ilyen vagyok,aztán ez lett a vége.

Azt mondta hogy gyógyszerrel meglehetne oldani,csak most a baba miatt nem tanácsolja a hosszu gyogyszerszedést.
szóval engem lát a doki hetente,ugyhogy nincs belőle hiányom.


Én milupa krémet használok,meg olajat,nekem ezek is jonak tünnek.


Jucmuc:Szép a kenyered.Most sütöttél előszőr?Ennék belőle :lol: .....
csiperke
 
 


Csiperke! :)
Egyébként nagyon jó a folyásra a kaukázusi kefír, ha minden nap megiszol 1 dobozzal, szerintem csökkeni fog!

Jucmuc! :D
Igen, nagyon guszta a kenyér, szívesen megkóstolnám! Mindig Te sütöt, nem szoktatok venni?

Erika, Lili! :)
Tényleg nagon rossz lehet, ez az állandó zsibbadás, én is ha nem veszem be a magneB-t, akkor zsibbad a lábam, tegnap pl. a combom belső fele zsibbadt el, ilyen még soha nem volt! Bekentem Richtofit SPORT krémmel, az jó volt rá!

Fendike! :)
Merre vagy?

Kép

Kép
donika
 
 


donika írta:Nekem még nem néztek toxot, azt nekem kell kérni, hogy nézzék, azt hittem ez automat.? :roll:

nem automatikus, nincs benne a protokollban. neked kell kérni.
TORCH szűrést csináltan általában ez: toxo, rubeola, citomegalo, herpes

Csiperke :D
az utroval elég könnyen össze lehet szedni minden xarságot. Kezelni kell.

terhességi csíkok: nagy általánosságban mondhatom, hogy ez 100%ban alkat kérdése. Ha nem vagy rá hajlamos 1 db nem lesz, ha igen, akkor kenheted akármivel, akkor is úgy nézel ki a végére, mint a kismalac...
hidratálni kell a bőrt, az növeli a rugalmasságát, ez a lényeg.

Jucmuc :D
ez egy jó történet a 3 kerekűekkel.
A válasz is-is :) szóval a jó 3 kerekűnek úgy van a súlypontja gyerekkel együtt, hogy nem borul könnyen, a rossz, meg borul.
de azért tapasztalatból mondom, hogy simán meg lehet tartani akkor is, mert azért nem 100 kg-t kell karizomból visszabillenteni.
(pl. az ikres egymás mögötti kocsik ilyen szempontból elég xarok, mert nagyon könnyen elbillennek oldalra... még azt is meg lehet tartani)
én épp most újítok be egy 3 kerekűre, hosszabb használat után beszámolok, hogy milyen.
Hihetetlen szép a kenyered!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Itt vagyok!Egész nap rohangáltem egy rohadt szűk nadrágban, végem van!

Szóval a bébivel úgy tűnik minden rendben, 5cm amire persze picit ráparáztam mert már többnek kéne lennie, viszont nyaki redő nagyon szupi 1.1mm. Többi adathoz nem értek, de gondolom rendben mert nem írták, hogy bármivel baj lenne.
Elején szunyókált édesen, 5 perc volt mire sikerült felébreszteni, hogy a dr.nő lássa a nyakát... :D

Viszont a vérvétel!
A HCG-m, ami ugye a terhesség megtartásáért felelős alacsony, 1 körül kellene lennie és nekem csak 0.44! :oops:
Azt mondták, hogy nem drámai, de konzultáljak a dokimmal.
A nőgyógyim meg visszairányított Bernárdhoz, aki annyira aranyos volt. Kérte, hogy adjam meg a doki nevét aki ezt csinálta és menjek a kaáliba holnap, csinál ő is vérvételt és utánajár a dolognak.
Hát nem tudom mit kéne még kapnom 3 hónap szuri és kúp után.. :shock:

Kép
fendike
 
 


Fendike :D
az 5 cm-rel semmi gond nincs, a nyakiredő szuper.
Milyen mértékegység ez az 1???
alacsony hcg-s problémáról én még nem hallottam... utánaolvasok egy kicsit.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


jah, de 1 dolgot tudok... a HCG szint az nagyon-nagyon egyénien változik a terhesség során.

pl. ebben a táblicskuban is nézd meg, hogy a tól-ig határ két vége közötti szorzó nem kicsi
http://www.pirula.net/diakok/szuleszet/ ... galatt.htm

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

Donika
nekem napi 4db MagneB6 mellett is egyfolytában zsibbad a kezem, és sajna pont a jobb (jobb kezes vagyok :cry: ), ez van ezt kell szeretni, de nekem szerencsémre már nincs annyi hátra mint nektek!

Terhességi csíkok: szerencsémre nekem Ákosnál sem volt, és most sincs 1 db sem!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok

Donika
nekem napi 4db MagneB6 mellett is egyfolytában zsibbad a kezem, és sajna pont a jobb (jobb kezes vagyok :cry: ), ez van ezt kell szeretni, de nekem szerencsémre már nincs annyi hátra mint nektek!

Terhességi csíkok: szerencsémre nekem Ákosnál sem volt, és most sincs 1 db sem!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Hát ez az, Bernárd dokinak sem mondott sokat, ezért kérte el a leletet és a doki elérhetőségét.
Ő annyit mondott, hogy a kaáliban 10.000 felett volt és az jó.
Ezen a leleten az van, hogy 20,4 IU/L ami 0,44 MoM.
És ennek a MoM értéknek kéne 1 körül lennie.. :roll:
(most azzal nyugtatom magam ha nem csináltatom meg ezt a hülye tesztet akkor mindent a legnagyobb rendben gondolnék...)

Kép
fendike
 
 


Fendike! :D
Most néztem meg a babás könyvemben, hogy a 77. nap, ahol Te jársz, a baba ülőmagassága 44-55mm, szóval teljesen jó, a nyakiredő tökéletes, a HCG-t sajnos nem tudom, nekem nem nézték! De ne izgulj, mert ők is azt mondták, hogy nem vészes! :)

Kép

Kép
donika
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: