Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Márti!
Ezer éve nem írtál!! Mi újság felétek? Hogy vannak a gyerekek? Ma anyukás találkozó lesz, ez az első, nem csatlakozol hozzánk?

Tescos sztori: én nagyon örülök neki, ha a hír nem igaz, de biztros hogy ezentúl egy méternél többre nem távolodom el a kocsitól bevásárlás közben. Nagyon ijesztő volt még olvasni is. És nekem is az jutott eszembe amit Niki is írt, hogy mi van ha valaki innen kap ötletet? hihetetlen, hogy mennyi új borzalommal kell megismerkednünk még a megszokott dolgokon kívül is.
Múltkor talán Piros, te hoztad fel, hogy már nem mersz fürdőszobai képeket felrakni a gyerekekről az állandó internetes pedofil botrányok miatt. Hát azóta én sem!

Lányok!
Remélem akkor minnél töben találkozunk délután Erzsinél a Kaffában! Látom, senkinek sem egyszerű megoldani még ezt a kis rövid randit sem..!

Enikő!
Nem érlek el, nem jössz a talira?

Puszi, délutánig!

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok.Megszületett ma 9:22-kor Emma 3500grammal, 50cm-rel.
Hétfőn már jöhetnek is haza. Amúgy császárral született de minden rendben van, jól vannak.Baba alszik mint a bunda.




http://kepfeltoltes.hu/070830/Emma__jsz ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/070830/Emma__jsz ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/070830/Emma__jsz ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/070830/Emma__jsz ... es.hu_.jpg

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Sziasztok!
Örülök, hogy megismerkedhettem Veletek!
Nagyjából mindenki olyan volt, amilyennek elképzeltem, nekem mindenki nagyon szimpatikus volt.Köszönöm, hogy engem is befogadtatok Magatok közé!
Ha lesz valami hírem, jelentkezem!!!

Zsu, mit mondott a doki?Minden rendben van?

Puszi!
Vendég
 

 
 

Ez aztán az elfogadható kifogás a találkozótól való távolmaradásra! Csodaszép ez a kicsi lány! Gratulálok, Babinti!! Alig várom, hogy "személyesen" is csacsoghassak veled róla! Marcus boldog lehet, hoyg iylen szép kislány nagy és okos bátyja lett! Köszönjük a hírt, Papinti és neked is sok örömet ebben a két nagyszerű gyerkőcben.

P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Maminti!

Gratulálunk ehhez a pici gyönyörűséghez, csodaszép kisbaba a kis Emma!! Remélem "csak" sietett ki hozzátok, és nem volt semmi gond!
Sok puszi neked és a családnak!

Luca!
Én is örülök hogy megismertelek, mint ahogy Nikit és Esztert is! Köszönöm kérdésed, dokinál minden oké volt, megkukkoltuk a kisbabát, aranyosan nyitogatta akis száját, és most pont farfekvésben van! Épp egyik nap írtam beának, hogy olyan mintha keresztben lenne, hát gondolom akkor fordult meg!

Csajok, mindenkivel jó volt találkozni, Erzsi sajnálom, hogy nem tudtalak megvárni!
Remélem máskor is összeröffenünk!!

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok!

Kriszti!
Épp most kérdezte Bea a talin, hogy tudok-e rólad valamit, én meg ott röstellkedtem, hogy minden héten legalább háromszor fel akartalak hívni, és elmaradt!
GRATULÁLUNK EMMÁHOZ!
Sok sok boldogságot kíván kis családunk!
És remélem hamarosan virgonc lesz a kis Emma, és nem alszik olyan sokat!

Lányok!
Ez a tali nagyon csúcs volt, csak baromira kevés volt. Úgy elszaladt az idő, hogy ihaj.

Zsu!
Erzsiről mindannyian lemaradtunk, alig jöttünk el, még autóban ültünk Beával, mikor telefonált.

Brigi, Eszter!
Nagyon jó fejek vagytok. Annyira jó, hogy így bővül a kis csapatunk.
Aztán amint a példa mutatja, életre szóló barátságok is köttethetnek itt.
Pirossal beszéltük, hogy ritka, ha az ember felnőtt fejjel köt ilyen barátságokat, de a barátságot meg akárhol sokkal könnyebb neten és telefonon keresztül is ápolni. Nem azt mondom, a személyes találkozó felülmúlhatatlan, de legalább ezen eszközök segítségével naprakész lehet az ember a barátjával kapcsolatban!

Brigi!
Mondtam én hogy nem lógsz ki a sorból.
Nagyon jó volt azért hallani olyan valaki élményeit, tapasztalatait, akinek nagy gyerekei vannak.
Ugyan Beának is ott a nagyfia, de ő akkoris kisgyerekes anyuka marad :)

Zsu!
Nem késtél nagyon sokat?

Puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Kriszi és Gábor!
Szívből gratulálunk Emma baba születéséhez!!!!
Gyönyörű a kislányotok,imádnivaló kis pufók pofikája van.
Gábor köszi az értesítést,és a fotókat.
Puszi Nektek és persze Marcinak is!
Kép Kép

Én is nagyon jól éreztem magam a talin, örülök,hogy Nikit,Brigit és Esztert is megismerhettem.

Bea
beátab
 
 


húúúúúúúú Csajok!!!! naon röstellem magam h nem sikerült időben odaérnem a talira, pedig annyira rohatam... :cry: olyan szomorú voltam, mikor sietettem le a lépcsőn és nem láttam a "kiscsapatot" :( Anti mikor hazaért mondta h gyorsan siess, már javában zajlik a tali...hát ennyit a szervezésmről...pont tegnapra volt egy kis üzleti megbeszélés, amit 3ra időzítettünk, de az uccsó pillanatban rám tel, h kicsit késik.igy lett belőle 5 óra.. :evil: és ugye a gyerkőcökre csak apát tudom riadóztatni, ráadásul Barnim tegnap persze h nem aludt el délután ahogy szokott..de fél5kor mikor gondoltam h akkor becuccolok gyerekekkel , akkor szegényem már naon zizi volt és beájult..igy persze az esti alvása is csúszott..szal tegnap kicsit minden összejött...csak az nem h végre tal Veletek :evil: pedig annyira örültem egy kis pár órás "anyakikapcsolásnak"..hamar elmetetek!!! de Bea azt mondta h jól éreztétek magatokat és jöttök még máskor is :D Remélem télleg jó volt kicsit dumálni személyesen is !!
BABINTI ÉS BABÁJA! Üdvözlet idekinnt Kicsilány! Sok-sok Boldogságot Nektek!!!
úgy néz ki mintha szép idő indulna a mai napra, nincs vmi ötletetek igy nyárutói programra? jövő7től indul a suli/ovink, és még vmi közös programot beiktatnák. esetleg aki szintén igy gondolja vhol lehetne tal :D /én a NAGY SZERVEZŐ :shock: / de télleg, ha van vmi ötlet irjatok kérlek.
szerdán voltunk a pesti Vidámparkban, ahol a gyerkőcök még nem voltak, én is 1000 éve oszt kirándulás keretében..naon jól éreztük magunkat!! sikongattam a szellemvasúton :D fiam azt se tudta mit is próbáljon ki :D lányom az elvarázsolt kastélyt nem díjazta..de a mesehajó tetszett neki nagyon..én meg csalódtam benne, mert várta a nagy óriást aki szuszogva aludt..emlékeztek rá?? na a régi mesefiguráknak se híre se hamva..műanyag figurák vannak és már nem a klasszikus mesék /persze a mai gyerekeknek már más a mese , mint nekem volt :P / hupikék törpök, vizipók..de azért volt hófehérke is :D ..
na bele lendültem az irásba, ritkán jövök úgyis.. :D
szal mégeccer sajnálom h nem voltam Veletek, igyekszem pótolni!!!
puszi Mindenkinek!!!
üdv Erzsi[/i]
erzsi100
 
 


Én is garatulálok Emma baba születése alkalmából, nagyon-nagyon sok boldogságot, jó egészséget kívánok az Egész Családnak!


Bogi!

Szerintem én többet tudok majd tanulni Tőletek, mint Ti tőlem...Nekem már olyan régen voltak kicsik a gyerekeim...De azért a tapasztalataimat meg tudom osztani Veletek...meg a hülyeségeimet is...:lol: Mert ugye a hülye tanul a saját kárán, az okos meg a másén.

A babaápolásban már annyi új termék van, amit én még hírből sem hallottam, remélem, majd adtok tanácsot, mit érdemes venni, és mit hogyan kell csinálni...csak már ott tartanánk!

Puszi Mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Maminti, gyönyörű ez a pici lány!!!! Nagyon irigykedem, néha belegondolok hogy milyen jó lenne már ha itt lenne velünk a kicsi pocaklakó Dóri, máskor meg hálát adok hogy még a pocakban van, mert tuti nem bírnám! :D Szóval végül is minden úgy jó, ahogy van!!!! De tényleg gyönyörű, Babinti mit szól hozzá? Várta már nagyon???

Lányok, irigykedem a tali miatt, biztos nagyon jól éreztétek magatokat még az undok eső ellenére is!

Sok puszi, még írok ha tudok, csak Pankusz jelez, segítség kell sürgősen! :D

Kép
Kép
esther1000
 
 


Sziasztok!

Krisszi! Gratulálok ehhez a gyönyörű kislányhoz! Remélem jól vagytok és minden rendben zajlott!

Irigykedve olvastam ismét a taliról, de azért örülök, hogy jól sikerült!

Jelentem sikeresen beszoktunk az oviba! (kopp-kopp) Teljesen simán ment, hétfőn már ott is alszanak a manócskák. Úgy tűnik gyorsan beilleszkedtek, az óvónénik nagyon szimpatikusak- és nem csak nekem- a gyerekeknek is!

A munkahelyemen én is megkezdem a kicsik beszoktatását, furcsa, de a saját gyerekeim mellett már hiányoztak az ovis gyerekeim is, és örömmel tapasztatam, hogy én is nekik.

Üdv Mindenkinek:

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok!

Hűű,de rég írtam,talán már nem is emlékeztek ránk! :) :D
Olvasgatni azért szoktam ám néha,csak mindíg lusta vagyok írni!
Tegnap beszélgettem Beával, és hívott a talira.Szívesen el is mentem volna, de az ovis szülői értekezletre kellett mennem, ami most eléggé elhúzódott.
Azért mehettem volna, lehet hogy Erzsivel tudtam volna találkozni! :D :P
Ma voltunk Benivel is ovis játszódélutánon, nagyon tetszett Neki, várta, nagy örömmel ment, és sokkal felszabadultabb volt, mint 2 hónappal ezelőtt.Szerdán kezdünk, egy kicsit izgulok ám, de azért bízom benne, hogy nem lesz gond!!!
Végre sikerült leküzdeni minden nagyobb problémát, már wc-be pisilünk-kakilunk, a cumisüveget is elvitték a manók, mert Beni már nagyfiú. :) :lol:
Hát röviden és tömören ennyi történt velünk az elmúlt időszakban, de nem is akarok túl sokat írni, hátha rámuntok! :D :P


Maminti!
Én is sok boldogságot kívánok a kis Emmához, és sok-sok együtt töltött örömteli percet!


Mindenkit puszilunk:Klári és Beni

Kép
anyacuka
 
 


Sziasztok!


Kriszti!!

Gratulálok Emma születéséhez,nagyon sok boldogságot és jó egészséget kivánok az egész családnak!!!!!!!!!!

Kép
vea
 
 


Most csak gyorsan, mert ellep a tennivaló!

Kriszti Maminti és családja!
Emma érkezése alkalmából nagyon gratulálok és sok boldogságot kívánok nektek!

Niki

kancellárka
 
 


Sziasztok Lányok!
Kriszi!
Gratulálok a kislányodhoz. Remélem te is jól vagy, csuda szép Emma. Apuka hogy birja a "nagyfiúval"? Amikor tudsz jelentkezz. Drukkolok nektek. Vigyázz magatokra, a nagy tesót ne emeld, inkább üljél le és úgy bujjon hozzád.

Lányok!
Csuda jó volt a csütörtök d.u. Azóta is abból feltöltödve rovon a köreimet, mosolyokva, energikusan. Máskor is csináljunk ilyet, ha csak néhány órásat is. Jó volt végre tényleg beszélgetni és egymásra figyelve.

Piros!
A gyerekekkel tényleg minden rendben volt. Sato nagyon élvezte, remélem a gyerekek is, bár Sato szerint a Sára egy kicsit unatkozott, Nori kissé féltékenykedett az osztott figyelem miatt, de alapvetően nem volt gond. Ő máskor is vállalja.

Voltunk az óvoda nyilt délelőttjén, ahol mindenki megismerhette az óvó néniket és a dadust, a csoport szobát, játékokot, egymást, az udvaron is tudtunk egy kicsit játszani. Anna nagyon jól érezte magát, teljesen önállóan játszott, kommunikált az óvónőkkel, de a többi gyerekkel nem játszott még, néha figyelte őket, de ennyi. Mondjuk ő alapvetően ilyen természetű, nyugodt, csendes, eléggé türelmes. Talán egy kicsit későn barátkozó.
Az óvoda szerintem is tök jó, a dolgozók (mindenki) kedves, mosolygós.
Péntek délután voltunk a bölcsis elköszönő buliba. Nagyon kedvesek voltak a gondozó nénik, megvendégelték az óvodába menőket, kaptak uti batyut pogácsával, csokival, plüss kulcstartóval, emléklapot és egy kis csomagot az ott készített dolgaival Annának. Hát én majdnem elbőgtem magam, de ahogy láttam egy-két gondozó is küszködött a könnyeivel, de a gyerekek jól érezték magukat. Megigértük hétfőn de. bemegyünk egy kicsit játszózni, mert még ott van Panna barátnője igy tudnak együtt játszani. Egyébként ő is odajön az Aporba,de a másik csoportba mellettünk, igy az udvaron is tudnak találkozni, mondjuk ő is csak novemberben megy oviba, akkor tölti be a hármat, Nori addigra már beszokik.

Bea!
Viszek még nektek filmet amit ott készítettünk. Szerintem hétfőn de. ugrok oda hozzátok. Mennyire vagytok ellátva filmekkel (tudod amit szoktál nekem adni)? Van arra lehetőség, hogy vásároljak abból? Majd még beszélünk róla, remélem találkozunk az üzletbe.

Ja majd elfelejtettem, ma meg utca buli volt. Bemutatkozott a kiscsaládunk. A gyerekek teljesen kifáradtak, ezért is tudok most írni, mert Sato még ott van a gyerekek már alszanak.
Az utcánkról azt kell tudni, hogy tulajdonképpen családias az egész, de szó szerint, a szülők a gyerekek, az unokák is már ott laknak. Van olyan család akinek három háza van hogy elférjenek. Vagy örökölték és a fiatalok laknak ott már. Mi olyan betelepültek vagyunk. Ismerős azért van, kapásból négy judos szülőt számoltam, de kiderült, hogy többen vannak, de még kicsi a gyerkőc igy még nem hozzám jár, hanem a hugomhoz. Kicsi a világ nemigaz.

Amikor visszaolvastalak titeket, akkor valamelyikőtök kérdezte tőlem, hogy Fanni miért volt kórházban. Szerencsére ő csak akkor volt amikor megszületett és mielőtt kiengedtek bennünket, akkor vettek tőle vért (mint minden újszülöttől). Erre jött négy hónapra rá a levél, hogy nem megfelelő összetételű volt a minta ezért kérnek mégegyet, amit a háziorvos vegyen le és küldjük el nekik Pestre. Azóta voltunk védőnőnél, aki velem együtt erősen csodálkozott rajta. Szerinte valamit elkevertek máskülönben pár héten belül kérték volna az új mintát. Na mindegy jövő héten megyünk doki nénihez oltásra, majd ő dönt mi legyen.


No mára ennyit. Mindenkinek szép estét és kellemes hétvégét.
Üdv. Ági
nicsi1
 
 


Sziasztok!

Kriszi
Gratulálok emma születéséhez!! Sok boldogságot nektek!! Remélem hamarosan hallunk rólad.

A tali nagyon jó volt. Megismételhetnénk!! Jó volt mindenkit látni.

Most gyorsan ennyit. Próbálkozom a körtebefőttel, és még csak a szedés volt meg.

Csók: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Sziasztok!

Na túl vagyunk az esküvőn, teszek fel képeket, beszéljenek azok!
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Holnap lesz a nagy nap, megyünk oviba!
Mondjuk nem lesz a mostani még nagy szám, csak pár órát leszünk.

Piros!
Képzeld el, hogy rákérdezés nélkül az óvónéni mondta (merthogy tudtam vele beszélni!!!), hogy az a tapasztalatuk, hogy sokkal könnyebben szoknak be így a gyerekek, mintha rögtön egész nap ott lennének. Így fokozatosan sokkal könnyebben és biztosabban beszoknak a második hétre. Azt mondta, hogy eleinte próbálkoztak ezzel a rögtön majdnem egész nappal, de az volt a baj, hogy a második hétre elmúlt az újdonság varázsa, és sokkal tovább sírtak a gyerekek, ami meg nehéz dolog egyszerre 10-et megnyugtatni.

Brigi!
Képzeld sikerült egyedül kipingálni a körmöm, nagyon jó lett :)

Orsi!
Köszi a ruhát, és holnap hívlak, hogy bevették-e.


Na puszika!

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Olyan szerencsétlenül vágtam ollóval,hogy 2 újjam bánta! :cry: Ez Úgy történhetett,hogy Ármin a nagy ollómmal vagdalt valami keményebb papít,na gondoltam én okos szülő megmutatom,hogyan lehet ablakot vágni...beleszaladt a papírba meg 2 újjamba becsületessen!!!!Most lüktet és pötyöghetek egy kézzel :oops:

Húú Bogi!Igen szépek voltak a lányok?Milyen volt a buli?Hogy izlett a kaja?nem fáztatok?

Maminti!
Gratulálunk a kicsihez,remélem a gyerekek mellett lesz egy kis időd jelentkezni :D

A találkozóval kapcsolatban:nagyon jó volt veletek beszélgetni,örülök,hogy megismerhettelek benneteket személyessen is.

Minden jót nektek!

seszter
samu eszter
 
 


Sziasztok!
Sajnos ma megjött pirike. :(
Ráadásul most még előttem áll egy kivizsgálás, pénteken megyek az endokrinológushoz, lehet, hogy az inzulinrezisztenciám okozta a vetélést.Úgyhogy még mindig várni kell sajnos.

Bogi!
Gyönyörűek voltak a lányok!!!

Mikor lesz megint tali? :lol:


Mindenkit puszilok!
Vendég
 


Szia Mindenkinek!

Nemsokára ismét csatlakozom hozzátok.Kissé pironkodom,amiért az elmúlt hónapban,hónapokban elhanyagoltalak benneteket,de a lakásátalakítás-felújítás,Marcus,a kismamaagyasságom,és néhány nap óta már Emma baba is csökkentette a kizárólag magamra fordítható időt.De míly édes kötelezettségek... :wink: :D
Ma délelőtt jöttünk haza a kórházból,és csudi remekül vagyunk.Köszönjük a jókívánságokat!
Rövidesen betérek az élménybeszámolókkal és fotókkal.Addig is további bőséges társalgást,hogy legyen mit "leszüretelnem". :wink:
Millió puszi!

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Sziasztok!

Maminti
Várom az élménybeszámolót! Jó lehet újra otthon lenni.

Bogi
Hogy tetszett Lilinek az ovi?

Luca
Jobb biztosra menni, igy csak türelem.

Zsezse a süni csoportba került, és csigabiga a jele. Jól telt az 1 óra, amit ott voltunk. A dadusnak szólt, hogy pisilnie kell. A gyerekeket megnézte magának, de a motor még érdekesebb volt. És azt mondta, hogy mehetünk holnap is. :)

Minden jót!

Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Sziasztok!

Az esküvő szép volt, semmi extra, teljesen átlagos esküvő volt.
Kicsit az dobta fel a dolgot, hogy a templomba ahogy odaértünk, találkoztunk Ati első feleségével és a családjával, és jól megnéztük a kis Hugót. 4 hónapos kislegény, és irtó aranyos.
Ja meg még annyi, hogy a menyasszony legjobb barátnője, aki a tanúja volt, Angliában él az angol barátjával Paullal, aki ott volt az esküvőn, és vele beszélgettem angolul, és hatalmas élmény volt, hogy nem felejtettem szinte semmit. Mondta is már az első 5 mondat utén, hogy nagyon jó az angolom, és folyamatosan azon csodálkozott, hogy iskolában tanultam meg ennyire jól, soha nem voltam angol nyelvterületen.
Lili egyébként nem vitte a gyűrűket, amikor meglátta a sok embert berezelt, de a templomban már hajlandó volt felvonulni a koszorúslányokkal.
A buli jó volt, sokat nevettünk a fejhangon éneklő zenészen, totál Donald kacsásan énekelt.
Táncolni is próbáltunk Atival, de fájt a lábam, így leginkább röhögésbe fulladt az egész. A kaja finom volt, bár nem sokat ettem, mert a gyerekeket kellett etetni, a sütik is jók voltak, a torták is (bár abból sem ettem).
A lányok fél 12-ig bírták, aztán elvittem őket anyuhoz, ott aludtak.


Kriszti!
De jó, hogy jelentkeztél.

Majd még írok, de megyünk az oviba! Lilinek tetszik!

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok, szép napot mindenkinek!

Először is gratulálok a kis ovisoknak, Zsófinak, Jánosnak, Annának, Lilinek, Beninek, és a legkisebbnek, Zsezsének a bölcsihez!! Ezek szerint még egyikőtöknél sem volt sírás, bár még talán komolyabb elválás sem. Mi egyenlőre az óvodai baba mama klubbot várjuk, Krisz nagyon szereti.

Maminti!
Elkezdődtek a kétgyerekes élet első napjai....remélem néha lesz időd majd írni, hogy milyen kislány Emma baba, hogy alszik, hogyan viselkedik most Marcusod, stb.! És persze a szülésről!

Ági!
Jó lehetett az utcai buli, jó ha sokmindenkivel jóban vagytok! Utólag is köszi az infót babaúszás ügyben, megnéztem a honlapot, de lépéseket még nem tettem. Azon morfondírozom ugyanis, hogy hiába kezdenénk el Krisszel, 3 hónap múlva több hónap kényszerpihenőt kéne tartanunk a baba érkezése miatt, és így valószínűleg nem sok értelme lenne.

Bogi!
Igazán szépek voltak a lányok!!
Képzeld, mióta megadtad a számát, azóta tegnap ért ide először az építész...! Kicsit elfoglalt a srác, de a terveibe egyből beleszerettem!! Köszi!

Luca!
Sajnálom. :cry: De időd még van, ne aggódj!!

Most ennyi, puszi mindenkinek!

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Orsi!
Köszi a vizilovat!

előtte székkel: http://www.youtube.com/watch?v=e9HH3jTYRDE
most vizilóval: http://www.youtube.com/watch?v=OoWZcSF2_bQ

Babinti!
Majd azért jelentkezz! Hiányoznak az olvasmányos irományaid és képet mindenképpen hozzál majd :)!

Bogi!
Aztabetyármindenit de csinosak voltatok!
Örülök, hogy jó volt az esküvő.

Luca!
Sajnálom, a dokinál renmélem minden rendben lesz.

Ovi és bölcsikezdőknek gratulálok!

Most bocs csak ennyi mert előszedtem a vastag holmikat, (meg Orsinak is köszönjük a szatyornyit :)) úgyhogy hegyekben a vasalatlan.

kancellárka
 
 


Sziasztok!

Zsu!
Örülök, hogy tetszik, nekem is nagyon tetszik amit csinál.
Élőben is megnézheted őket Zámolyon. Zámoly végén van egy lakótelep, szerintem ott a 3 vagy hány utcából a házak 20-30%-át ő tervezte és kivitelezte.
Ti szeretnétek csináltatni vele valamit, netán építkezni?
Nemsokára Te is belépsz a kétgyerekesek táborába :)


Na ovibeszámoló
Hétfőn még egész nap ott voltam Lilivel, 8 előtt mentünk, apa is eljött velünk, ő is maradt egy kicsit. Kaptak tízórait, Katica is, aztán mi olyan fél 11 körül jöttünk el, akkor már az udvaron voltak.
Lilinek annyira tetszett, hogy ott akart ebédelni már tegnap, de még nem írták be, de már egyedül hagytam 3/49-től 1/211-ig. A legvégén az egyik kisgyerek elkezdett sírni, és Lilire is átragadt, de az óvónéni átvitte a Borikához, hogy megnézzék, meg pont akkor értem oda én is, így nem volt gond, meg nem is úgy sírt, csak pityergett. Aztán nem vesztette el a kedvét, mondta, hogy ma is megy, és ott is ebédel, mára van is neki ebéd beírva.
Tegnap elmentünk délután az ovi mellett, és boldogan kiabált, meg integetett, hogy Szia én ovim, ott az én ovim...
Úgyhogy talán nagy gond nem lesz vele, mert azért arra nem számítok, hogy egy könny nélkül fog beszokni.

Niki!
Tök aranyos Zalán, ahogy lépked.


Na megyek én is, megyünk oviba!

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi!
Ezek szerint eszedbe jutott, hogy melyik csoportba került Lili, jó ajtón mentetek be :D
Jó szórakozást mára is.

kancellárka
 
 


Sziasztok!

Zsu és Kancellárka!
Köszönjük a gratulációt!
Ma vittem Benit először az oviba.Meg sem várta,amíg kint elpakolok, úgy sietett be a gyerekekhez.Igaz mondta hogy én is menjek, de mondtam, nekem még el kell pakolnom a ruháit.
Amokor jöttem el, azért bekukucskáltam rá, már gyurmázott.
Ettől függetlenül,ha rájön, hogy hiába vár, csak nem megyek, lehet hogy még lesz sírás! De ahogy Bogi is írja, anélkül azért nem nagyon megy! Reméljük, hogy nagy gond nem lesz!!

Na megyek összeütök valami ebédet, azzal is telik a nap! :P
Fél 1-ig már nincs olyan sok idő...Egyenlőre félnapos.

Puszi mindenkinek!

Kép
anyacuka
 
 


Sziasztok!

Na ma megvolt az első igazi elválós sírás. 8 után mentünk, mert mi vittük a szomszédasszonyomékat is, és már nagyon vártak minket. Aztán olyan 3/4 9 körül mondtam Lilinek, hogy elmegyek, elintézem a dolgom, és majd ebéd után jövök érte.
Aztán mikor arra került a sor, a Zsuzsa néni ölbe vette, én meg eljöttem, elköszöntem tőle, na volt ám hatalmas száj és bömbölés. Ancsa meg engem sajnált, és mondta, hogy Borit két hétig nem tudta bevinni a csoportba, rótták a köröket a folyosón.
Eljöttünk, Katica amint felfogta, hogy eljöttünk, keserves sírásba kezdett, hogy menjünk vissza a Lilikéért, mert nagyon sír a Lilike, meg kell vígasztalni. Itthon alig tudtam kiszedni az autóból, követelte, hogy hozzuk el Lilit. Na aztán elintéztem a dolgomat, fél 1-re mentem Liliért, ebéd utánra, nem tudtam mi fog várni. Aztán mosolygós Lili várt. Zsuzsa néni is megnyugtatott, hogy még 5 percig sem sírt, aztán játszott, gyöngyöt fűzött jó sokáig, megpróbáltak kimenni, de vissza kellett szaladni, mert elkezdett esni. Ebédet is nagyon jól evett, levest kétszer kért, úgyhogy most megnyugodtam.
Itthon egyből segített a Katicának vetkőzni :)

Na gyors élménybeszámoló megvolt.

Klári!
Beni is nagyon ügyes.
Nálunk is volt egy kislány, akinek az anyukája mondta, hogy majd úgy megy el, amikor a kislány nem figyel oda. Az óvónéni meg kérdezte, hogy nem akarja inkább megbeszélni vele? :) :)
Nehéz az biztos.
Mondjuk amikor sírt Lili én nem is őt sajnáltam annyira, mint az óvónéniket, de tényleg profik :) ha pillanatok alatt megnyugtatták.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok


Nem tűntem el csak kicsit sűrűre sikerültek az elmúlt napok :cry:
Most csak röviden: a költözés nem csak a csütörtökömet vette el, hanem a péntek-szombatot is és még jó ideig káosz lesz,
vasárnap volt az 1 éves házassági évfordulónk azt ünnepeltük hármasban kismanóval :), hétfőn-szerdán meg megint dokikhoz szaladgáltunk. Most eléggé fel van zaklatva úgyhogy nagyon nyűgös, de nem is csoda mert ezúttal a fejébe szúrták a tűt :evil:

Nagyon sajnálom hogy nem lehettem ott a találkozón, mert nagyon sok mindenről szerettem volna kikérni a véleményeteket, kicserélni a tapasztalatokat....most legaktuálisabban a szoptatás alatti fogamzásgátlás érdekelne. Letelt a hat hét és el kellene döntenem hogy hogyan tovább.... szeretnék továbbra is szoptatni, szeretnék házaséletet élni :oops: de mindezt valahogy úgy, hogy ha egy mód van rá, ne kelljen gyógyszert szedni... ja és kistesót még nem mostanában szeretnénk Dávidnak... tudtok erre valami megoldást?? :D , de ha valami tuti gyógyszert tudtok, meggyőzhető vagyok...

most ennyit sikerült, sajna mennem kell mert sír....
üdv mindenkinek
kokogirl
 
 


Sziasztok!

Jöttem élménybeszámolót tartani! Remélem nem kiabálok el semmit, és megmarad Beni lelkesedése az óvoda iránt! :P
Tegnap mire mentem érte, sírdogált, de csak azért mert a többieket már fektették le, és Ő nem akart ott aludni, így a nyakamba ugrott és nagyon hamar meg is nyugodott.
Valamilyen káposzta volt az ebéd, amit nem nagyon szeret, de azért azt mondták, valamennyit evett. Hazajöttünk, egyik kedvencét főztem (túrós derelyét-Beni nyelvén túrós párnácska :P ),leült és kapásból megevett belőle 5 darabot. :D
Kíváncsi leszek,ma mennyit fog enni, mert olyan ebéd lesz amit nagyon szeret, rizs meg rántott hús...
Most jön a lényeg!Tegnap megkérdeztem tőle, hogy holnap is mész az oviba?Azt válaszolta:"igen, mert én úgy akarok hiányozni neked!" Mondom neki,én meg itthon fogok sírni! Mire Ő:"Anya ne sírjál, te csak főzzél nekem túrós párnácskát mire hazajövök!" :lol:
Nem is volt gond ma sem, odaértünk az oviba, levetkőzött, adott puszit, és bement a csoportba!Most jön az, hogy KOPP-KOPP! :)
Szóval tényleg jó lenne, ha így maradna, mert így öröm vinni. tudom hogy jól érzi ott magát!

Bogi!
Tényleg Lili is nagyon ügyes! Most erről amit írtál még eszembe jutott valami. A 3. szomszédban lakik egy kislány, és együtt mentünk az anyukájával a gyerekekért.Mikor jöttünk haza, beültünk az autóba, és a két gyerek elkezdett vitatkozni:"az én ovim, NEM EZ AZ ÉN OVIM!" Szóval mindegyik ki akarta sajátítani magának! :)

Csajok,lenne egy kérdésem!
Van valakinek közületek Pataki tálja? Ha igen, hogy szoktátok beáztatni?-mert itt a neten már többféle variációt olvastam.
Névnapomra kaptam, és jó lenne kipróbálni, mert biztos nagyon finomakat lehet benne sütni!

Na, most megyek dolgomra, majd jelentkezem...
Sziasztok!

Kép
anyacuka
 
 


Sziasztok!

Hát ma is sírt Lili nagyon keservesen, de Katica túltett rajta. Csak pár percet voltam bent, megegyeztem Lilivel, hogy amikor Katica felfűzte az elé tett gyöngyöket, akkor mi elmegyünk. El is jöttünk, vagyis Katicát úgy kellett kicibálni, Ancsával ketten nem tudtuk felöltöztetni, úgyhogy kénytelenek voltunk kabát nélkül kivinni, csak ráterítettem.
Remélem Lili hamar abbahagyta a sírást.
Tegnap is mondta, hogy ott ebédelt, kicsit sírt csak, ma reggel meg mondta, hogy megbeszélte magával, hogy nem fog sírni.
Szerencsére az nem jutott eszébe, hogy nem akar oviba menni, erre az eshetőségre még nem gondolt.
Nem mondom, hogy nem irigykedek azokra, akiknél simán megy ez az egész. Vannak itt is olyan kislányok, akik első nap is már simán ott maradtak, igaz nekik a barátnőjük nagyobb csoporttárs, tehát van eleve akihez ragaszkodnak.


Na megyek, most kicsit én is olyan kuka vagyok, mintha belül aggódnék azért egy kicsit :)

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Bogi!
Fel a fejjel!Árminnak néha még most is legörbül a szája ha olyanja van.A beszoktatás nálunk anno elég simán ment,de egy-egy hosszabb szünet után elpityeredett.Ráhelnél ugy tűnik nem lesz gond,de majd egy hónap mulva megmondom,hogy hogy sikerült.

Kokogirl!
Nem akarlak elkeseríteni,de nekem a gyógyszer nem vált be,(csepegő vérzésem volt mellette meg levert voltam tőle).A "szopi mellett úgyse esel teherbe" szlogent felejtsd el,Mirjam szopi mellett fogant.Spirált nem ajánlják ha még szeretnétek gyereket,így marad az óvszer...
Ennyit tudtam hozzászólni.

Anyacuka!
Ügyes Beni,hogy így alkalmazkodik az ovis élethez,biztos jól érzi magát ott.

A napokban ért a meglepetés az ovinkkal kapcsolatban,gondoltam mint minden oviban nálunk is szülőivel kezdődik az év,hát erre hiába vártam,mert nem akaródzik nekik,szülőit tartani(lehet,hogy szólnunk kéne,hogy lenne rá igény,)Új lett a vezetőovonő,meg jött még egy új ovónéni,hallottam,hogy kéne vinni torna felszerelést,én ezzel nem értek egyet,minek,ha torna nélkül is rohangálnak a gyerekek játszós ruhában vannak egész nap?Szerintetek?

Mára ennyi,sziasztok!

seszter
samu eszter
 
 


Sziasztok!

Bogi, még mindig olyan hihetetlen belegondolni hogy így eltelt az idő, és Lili már ovis... De nagyon ügyes, szerintem az átlagtól jobban viseli, nem? Én nagyon büszke lennék rá :))))

Kokogirl, Seszternek igaza van a fogamzásgátlás ügyben, mi megszakítással védekeztünk, de nem lett volna gond ha a tesó hamarabb fogan... A védőnőnktől hallottam egy Panatex Oval (vagy vmi nagyon hasonló nevű) kúpról, ami nagyon hatásos, esemény előtt 20 perccel kell feltenni, és ha jól emlékszem 2 óráig hat :lol: Tök biztonságos állítólag, szoptatás mellett is lehet használni. Az árát nem tudom, kérdezd meg azért a gyógyszerészt vagy a védőnőt hogy mit ajánl. Nekem a gumi nagyon nem volt kényelmes, úgyhogy elég patthelyzet ez a dolog....

Hogy viselitek ezt az időt? Anival nehezen bírok, egész nap kint akar lenni.... És még hideg is van!

Puszi!!!

Kép
Kép
esther1000
 
 


Anyacuka, a Pataki Tállal kapcsolatban passz, én volt hogy beáztattam, volt hogy nem, de szétrepedt... Talán inkább azt ajánlom hogy áztasd be, de vigyázz, hogy hideg vizet semmiképpen se tegyél sütés közben a tálba!!!

Kép
Kép
esther1000
 
 


Sziasztok!

Ovis beszokók,
ne aggódjatok, a sírás tényleg csak pár percig tart! Tudom, hogy nagyon nehéz otthagyni a síró gyereket, de a józan észre kell hallgatni és a füleket becsukva távozni. Ja, otthon pedig délután boldogan hallgatni az élménybeszámolót.
Az ikrek is (vagyis csak János) is sírt néhány napig, de zen a héten már megkapom a csattanós puszikat és csak annyi a kérése, hogy kísérjem be. Zsófi puszi után vidáman bevonul és eltűnik a forgatagban.

Kokogirl,
annak idején nekem is a hüvelytablettát ajánlotta a dokim, mint fogamzásgátlót. Ki is próbáltuk, de nem jött be. Megváltoztatja a hüvely kémhatását. Minket csípett...ezért inkább hanygoltuk. Ki kell próbálni, lehet, hogy nektek bejön. Recept nélkül kapható, a nevére sajnos nem emlékszem, de a patikus biztos tud segíteni.

Anyacuka,
a tálat használat előtt 1 órával hideg vízben áztasd be, és amíg forró de tegyél bele semmit ami hideg, és ne is tedd a hideg konyhapultra vagy kőre kihülni. Ha fa deszkát teszel alá az jó.

Eszter,
Hamarosan fognak tartani szülőit, ne aggódj. A gyerekeimnél a jövő héten lesz, én az enyémben az azt követő héten tartom. Nincsenek nálatok sem elkésve, ilyenkor tanévkezdéskor sokminden van amit először óvodán belül kell tisztázni, elindítani és csak azután a szülők elé tárni, hogy minden kérdésre tudjanak választ adni. Legalábbis nálunk ez így működik.
tonazsák: mi is kérünk azért, mert testnevelés alatt a gyerekek is teljesen más izomcsoportokat mozgatnak meg, mint egyébként (ahogy a felnőttek edzés alatt),és sokkal intenzívebb a mozgás, közben pedig megizzadnak. Nem tartom egészségesnek, hogy egésznap abban az izzadt ruhában legyenek. Öltözködés közben pedig gyakorolják egy kicsit az önálóságot, türelmet és ügyesednek. Természetesen a felnőttek segítenek, mint mindíg.
Nálunk ez így megy, persze ovija válogatja.

Hű, milyen hosszú litániát írtam. Most egy kicsit úgy érzem magam, mint egy betolakodó, olyan ritkán írok, mikor megteszem, akkor meg csak okoskodok. Bocsánat!

Üdv:

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok!

Elnézést a hosszas hallgatásért, kicsit összejöttek a dolgok az évkezdés miatt. Mindig kiderül valami hiányzó cucc vagy azonnal szükséges beszerzendő/elvégzendő. Plusz tanulni is kell újra. Még Bogiékhoz sem jutottunk át, pedig minden este terveztük, hoyg elsőkézből tudjuk meg az ovis élményeket. Talán a jövő héten...

Ági! Még meg sem köszöntem rendesen Sato segítségét. Pedig enélkül nem tudtam volna ezen az üdítő mama-talin résztvenni. Nagyon jólesett. Köszönöm neki!

Márti! ne butáskodj, már hogyan lennél itt betolakodó, hiszen a régi motorosok közé tartozol, mégha nincs is mindig időd írni! Egyébként pedig nagyon hasznos egy gyakorló óvónénitől hallani a tudnivalókat/szakmai véleményt. Egyébként nálunk is van az oviban minden nap "kistorna",, amihez nincs átöltözés, de heti egyszer rendes tornaórájuk van, ahova átöltöznek és a tornaszobába vonulnak padokon/zsámolyokon mozogni.

Kicsit valóban sok egyszerre megvenni mindent egy-egy nyári növekedés után, de ez van. Az oviba nekem most benti cipő, tornacipő, játszócipő és bejárós cipő kellett. Ugyanez a bölcsisnek is és az iskolába is. Ez 12(!) pár cipő. Ja, és miután megvettem a zárt szandált, bejött a hidegfront és vehettem gumicsizmát is :P Nem panasz, csak tény. ja, meg a játszócipőket öröklik egymástól. Már amelyiknek nincs elmotorozva az orra :wink:

Fogamzásgátlásról szerintem mindent elmondtatok, nem nagyon tudok mit hozzátenni. De nagyot nevettem, amikor olvastam a kúp használati utasítását (20 perccel előtte, stb.) Emlékeim szerint a (szerelmi) élet gyerek mellett ennyire nem kiszámítható :oops:

Az ovi- és bölcsikezdőknek és anyukáiknak nagy gratula! Ez egy nagyon fontos állomás az önállósodás útján és bizonyos értelemben változás a kapcsolatban. De jó változás, higyjétek el. Mégha kicsit sírós is az eleje/vagy az újdonság varázsának elmúltával a közepe.

Pá!

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Lányok!
Lehet, hogy magam ellen beszélek, de el kell mondanom mennyire jó az a MATT áruház, ami a WEX helyén nyílt.
Nekem is ovikezdésre meg kellett venni egy csomó cipőt, és akármilyen jók is és árban sem a legdrágábbak, a Florens cipőt sajnáltam megvenni ilyen igénybevételre.
Elmentünk a héten ide az áruházba, és azonnal 6 pár cipővel, 1 pizsamával, 3 bugyival lettünk gazdagabbak, és mindössze 4500 Ft-al szegényebbek!!!
Vettem nekik magas szárú, tépőzáras, kívül műbőr, belül hasítottbőr, lúdtalp betétes cipőket 598 Ft-ért/db!!!! Vettem egy nem magasszárú, de teljesen bőr félcipőt 698 Ft-ért, meg egy váltócipőt 598 Ft-ért, SANDIC márkájú, vászon!
Szóval mindenkinek ajánlom, mert arra, hogy szétrúgják, ha csak 1 vagy 2 hónapig is van a lábukon, akkoris megérte.
Mi már egy hete hordjuk, semmi bajuk!!

Szóval a Florens cipő marad alkalomra, ebbe meg minden nap mászkálnak.


Más!

Piros!
Hiányoztok! Majd dumcsizzunk, mert minden nap eszembe jut valami, hogy felhívlak ezért meg azért, de lebeszélem magam róla, mert nem akarok rátok szállni :)
Már az örömet okoz, ha Tamást látom, és rám integet :)


Eszter!
Sajnos hálózsákot nem tudok varratni a varrónővel most, de még egy kört futok! Majd kedden tutit mondok, ha jössz a cipőkért.
Lilire büszke vagyok, mert hiszen Ancsa (szomszéd) is olyanokat mondott Bori beszoktatásáról, hogy az nem lehetett könnyű.
Nem is tudom, hogy az átlag gyerekek hogy viselik ezt. Ott a csoportba a mostani 5 beszoktatós kisgyerek közül egyedül Lili meg egy kisfiú sírt, a többieket első nap simán otthagyták már.


Kokogirl!
Én mondjuk nem sokáig szoptattam, de én nagyon nehezen szántam rá magam a fogigátlóra, mert féltem, hogy megint meghízok. Elmentem a dokimhoz, mondtam neki ezt a félelmemet, és felírta a Yadine-t, amitől nem híztam egy dekát sem, és nekem nincs vele semmi bajom, hacsak az nem, hogy minden nap kell szedni :)
Szóval nekem bejött, és amikor felírta, akkor még szoptattam, úgyhogy azért is ezt írta fel.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Szia Mindenkinek!

Jaj,Lányok!Ne haragudjatok,hogy ennyire eltűntem. :oops: Ki akarom élvezni az első együtt töltött hetek mindn pillanatát,meg aztán egy kicsit nehezebben megy a gyógyulás e második császármetszés után.Igyekszem sokat pihizni.
Nem sikerült még visszaolvasni.Itt-ott pillantottam csak be.
Csodás élményeim ellenére irigyellek benneteket kicsit a tali miatt.Találkoztam a Tescoban Beával,ő mesélt róla.Nemsokára mi is csatlakozhatunk.

Leírtam a szüléstörténetem,most,hogy egy "kicsit" hallassam hangom,bemásolom Nektek :wink: :D :

Múlt hét hétfőn kezdődött minden,amikor egy belső hangocska elkezdett szólongatni.Egyre nagyobb igyekezettel próbáltam mindent a helyére rakni végre,és az utolsó porszemig eltakarítani az átalakítás-költözködés koszmaradványait.Bevallom,mindig találtam valami tennivalót,mégha nem is kellett volna serénykednem.Tehát elhatalmasodott rajtam a fészekrakás.
Szerdára nagyon elcsigázottnak éreztem magam,ami némi félelmet ébresztett bennem:nehogy baj legyen belőle.Már mentem aludni,amikor nyugtalanságomban a huszadszor is dobozba összeállított kórházi csomagom végül mégis elpakoltam.Némi félelemmel vegyes boldogsággal bámultam a megtömött táskát,míg el nem nyomott az álom.S még aznap éjjel,negyed kettő után arra ébredtem,hogy nagyon pisilnem kell.Ám amikor felálltam,minden csupa nedves lett,s már nem kellett wcre botorkálnom.Toccsanósan nedves,mint a filmekben.ELkapott a nevethetnék,persze meg is rémültem,és nem akartam elhinni,hogy ez bizony magzatvíz volt.Olyan tempóban kaptuk össze magunkat Gábimmal,mintha parázson járnánk.Látnotok kellett volna az arcát:majd megzabáltam.Néhány másodpercig azt se tudta,mit csináljon,aztán rá egyébként kevésbé jellemző határozottsággal kezébe vette az irányítást.Fél kettőkor már az adatainkat diktáltam be a vajúdónál... :D
Papp Gábor volt az ügyeletes,amitől villám csapott a gyomromba,de ismét kellemesen csalódtam.Egy cseppet se fájt ahogy megvizsgált,és a fáradtsága ellenére is végtelenül kedves és megértő volt velem.Még tréfálkoztunk is,és Gáboromat se küldte el.Sajnos a magzatvíz ellenére semmennyire se tágultam,tehát a körülények (túlfáradás,hidegfront,és talán még ezer dolog) miatt repedhetett meg a burok.Azután,hogy Marcussal ez tulképp egy hétnyi méhszájérlelés után következett be,csoda nagy élmény volt.Apát szegényt én küldtem haza pihenni,mert boszorkányos előérzetem ismét megsúgta,hogy mi várható:a várakozás.Ekkor már 3-5 perces görcseim,meg merem kockáztatni,fájásaim voltak.Alig győztem sóhajtozni,de sajnos semmit nem indítottak be ott alant a kapunál.Pedig reggelig "élvezhettem" testem jelzéseit,fél óránkénti vizsgálatokkal megtűzdelve.Papp Gábort Papp Zsolt váltotta,majd benézett még Vajda főorvos is,és Dúcz René is...Mellettem egy ikerterhes vajúdott,szóval nem unatkoztam.Végig pocaklakómhoz beszéltem,és megpróbáltam higgadtan befelé figyelni,már a végén csaknem könyörgőre fogtam,hogy fogadjon szót,és ha lehet bújjon ki gyorsan.Ám ennek a kis kényelmes úrhölgynek nem akaródzott mégcsak beékelődni sem.Ez van:úgy tűnik,nagyon kényelmes kis fészek vagyok odabent,ahol remekül be lehet vackolódni.A tapintásos vizsgálatokkal nem tudták megállapítani,hogy fejvégű-e a babám,így amikor délelőttre elmúltak azok a fránya fájások,átsétálhattam Uh-ra.Hiába,akármikor pillanthattam is be a pocaklakómhoz,mindig nagyon megérintett,főleg akkor,amikor tudtam,hogy talán az az utolsó,mielőtt a karjaimba zárhatom.Ne nevessetek ki,de könnyekig elérzékenyültem.Igaz ebbe némi szomorúság is vegyült.Az elválás szomorúsága,a vissza nem térő pillanat felett érzett szomorúság.Hogy milyen kettősségekre képes az emberi lélek!
A súlybecslés szerint 3951g-os babát nevelgettem odabent,pedig csak a 37+3. napnál tartottunk.Kissé megszeppentem,bár Marcus után nem volt szokatlan.A magzatvíz,még így is,hogy folyamatosan ömlött belőlem (kristálytisztán) átlagos mennyiségű volt odabent,tehát nagy valószínűséggel ez a kis hölgy kicsit több vízben lubickolhatott,s ezért nem is ékelődhetett be.Amúgy fejvégű fekvésben volt.
Délelőttre behívták választott orvosomat is,aki 24 órás várakozást javasolt,mindennemű beavatkozástól menteset.Lányok,ez a Stummer doki egy angyal.Végtelenül nyugodt,kedves és megértő,s a tekintetéből egyfajta kitartásra serkentő derű,nyíltság és tisztaság sugárzott.Gáboromra is pozitív hatással volt.
A nap nagy részében virultam,mint egy hamvas,bimbóit nyitogató rózsa,ám közel a 24 óra leteltéhez ismét jelentkeztek azok a fájásféleségek.Ezútal sem változtattak semmit a helyzetemen,pedig jól meggyötörtek.Így végül a főorvos a becsült súly és a méhszáj éretlensége miatt császármetszést írt ki 8:45-re.Gyorsan hívtam apát,mert innentől felgyorsultak az események.Előző nap telefonáltam a szülésznőnknek,Miski Timinek,de mert nem tudott mit tenni értünk,megbeszéltük,hogy majd csak akkor hívom újra,ha közel a cél.És képzeljétek,nem is kellett hívnom másnap a végkifejlet tudatában,mert anyira aggódott,ogy benézett hozzánk.A legtökéletesebben időzítve érkezését.Ő készített elő.Persze amilyen suta voltam,és izgatott,belenyúltam a borotvába,így mint egy hadirokkat,bekötött,véres kézzel indultam a műtőbe.Timi viccesen meg is jegyezte,hogy megpróbálhatjuk ezen az úton is kivenni a babát,de nem sok jót jósol... :lol:
Összehasonlíthatatlanul békésebben zajlott a műtét,mint Kelemen doki idején Marcuval.Rendkívül összeszokott team állt össze,akik félszavakból értették egymást.Ami igazán kellemetlen volt az egészben,az a gerincérzéstelenítés volt,de az se fájt,csak a tudat,hogy hova bökték a tűt,s odabent még mozgatták is,tette kellemetlenné.Csend volt,nyugalom és próbálták felmelegíteni a helyiséget,hogy Emma babócának minél kevésbé legyen megrázkódtatás.
Igaz,hogy annyira leesett a vérnyomásom,hogy majdenm elaludtam,de a nővérke végig szóval tartott,és Timi is ott volt,épp csak apát nem engedték az üvegfalhoz,mert különben mindet látott volna,ami nem szerencsés,ugye.Néha a légzés is nehezemre esett és,noha semmi nem nehezedett a mellkasomra (a műtős eszközöket is egy állványra tették-vették,tehát azt se érezhettem)., úgy éreztem mintha rátérdelnének.De még így is nagy élmény volt.Végig Emmára gondoltam,és persze féltettem őt,mégiscsak műtétről volt szó.
Nehezen emelték ki,sokáig tartott.Amikor 9:22-kor kibukkant a 3500g-os,50 cm hosszú pindúrka,nem sírt,hanem egy jólnevelt hölgyhöz méltón köhintett kettőt.Mind nagyot nevettünk.Akkor persze már eltört a mécses,amikor átvitték a vizsgálóba,de amint apuja beszélni kezdett hozzá,ismét elcsendesedett.
Felemelő érzés látni a kis magzatmázas testet,aztán hallani a hangját,beszívni a jellegzetes babaillatot,érinteni a bőrét...Jaj,de jó volt.Marcust már csak felöltöztetve hozták oda hozzám.
A műtét végeztével nem vittek ám messze,betoltak az egyik apás szülőszobába.Zenét kapcsoltak,s a félhomályban vártuk pindúrkánk.
Ha tudtam volna,azonnal felpattanok,annyi energia gyűlt össze bennem.
Sajnos elhúzódott,míg Emmát újra láthattuk,mert nagyon hidegek voltak a végtagjai,de az apgar-ja ennek ellenére 10-es volt.Meglepetésemre,hamar meg tudtam mozdulni,így még ott,a műtét utáni várakozás alatt lemosdattak.Persze a hasnyomogatásokat,és a pocimra rakott homokzsákot kihagytam volna,de talán ezeknek is köszönhető,hogy a 12 óra kötelező fekvés után egycsapásra felültem,majd végigsétáltam a szülészeten egyik végétől a másikig.Annyira szerettem volna,hogy velem hagyják éjjelre a babám,hogy bármit megtettem volna érte.A nővérkék átal el voltam kényeztetve,talán mert Timi végig velünk volt.Remek hangulat uralkodott végig.Ennek ellenére nem igazán tudtam felfogni,míg először nem szopizott,hogy itt van velünk Mimi babóca,hiába ölelhettem meg.Amikor jól teletömte a bendőjét jutott el a tudatomig,hogy vége a várandósságnak,kétbabás anyuka lettem,és Emma egész más,mint a tesókája.Nagyon alvós,és mosolygós baba.Végtelenül nyugodt.Csak a pocakfeszítő szelek hozzák ki a béketűrésből.Amikor éhes,szaggatott hangon szólongat és tátog.Az első napokban nemigen akart enni.A gyermekgyógyász szerint volt elég tartaléka.Mégcsak felébreszteni se tudtam.Volt is ebből galiba.De ezt majd legközelebb mesélem el.Tehát folytatásokban következnek a további részletek. :wink: :lol:

Addig is:millió puszi és szép napot (mégha hideg is van)!

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Sziasztok!

Én még nagyon új vagyok ezen a fórumon ezért szeretném, ha segítenétek.Győrben keresek egy jó kis baba-mama klubot, ill. bébiúszó-tanfolyamot.
Magamról csak annyit, hogy Komáromban lakom és logopédus-gyógypedagógus vagyok. Van egy tündéri 4 hónapos kislányom és egy 15 éves nagyfiam. Mivel a párom Győrben dolgozik az egyetemen, ezért sokat járunk a városba, és tervezzük, hogy pár év múlva oda is költözünk.
Köszönöm előre is az infókat!

Andi
típí
 
 


Szia Típí!

Baba-mama klubok nálunk is általában körzetenként vannak, és a védőnők szervezik, de biztos van valami privát baba-mama klub is, a többiek talán többet tudnak erről.
Nagyon jó és hasznos hivatásod van, én éppen most szembesültem ezekkel a dolgokkal, hogy Lili lányom oviba került.
Nekem van komáromi kötődésem, voltam már ott párszor :)
És Neked hogy tetszik Győr?
A férjed mit dolgozik az egyetemen?


Kriszti!
Ez nagyon nagyon Krisztis szüléstörténet, és imádtam olvasni :)
Kívánunk Nektek nagyon sok boldogságot ehhez a gyöngyvirághoz :)

Üdv: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Kriszti!
Hurrá, ez nagyon szép történet volt, jó volt olvasni köszi, a képek pedig csodállatosak!

Kokogirl!
Én fogigátlót szedek nem vérezgetek tőle, egyedül akkor volt némi nemű mikor elkezdtem szedni, de aztán semmi. A pharmatex-es kúpót vagy tablettát mi még akkor próbáltuk mikor abbahagytam annó a bogyót és ürülni akartam hagyni a szervezetem, de én is, mint Piros jót röhögtem a 10 vagy 20 perces várakozási időn, mert ez nálunk nem ment ilyen tervszerűen :)
Amúgy mi újság vese ügyben a fiadnál?

Anyacuka!
Patakitál: Min fél óra beáztatás hirtelen hőkülönbség tilos, de ez már volt.

Bogi!
A Wex az a régi veszprémi úton volt? Mert ha igen akkor mi azt emánuell vagy milyen néven ismerjük. Akkor ezek szerint érdemes oda kimenni újra, majd mondom páromnak is.

Most asszem ennyi hirtelen. Szép napot!

kancellárka
 
 


Sziasztok Csajok!

Köszönöm a fogigátlóval kapcsolatos tippeket, pénteken elvileg sikerül eljutnom a nőgyógyihoz, kiváncsi vagyok mit fog ajánlani aztán majd meglátom melyik megoldást választjuk.... mindenesetre ez a 20 perccel előtte bevenni nekem nagyon nem megy, mert pont a lényege veszik el :P , bár az is igaz, hogy gyerek mellett valszeg nehezebb lesz megőrizni a spontaneitást, de egyenlőre még próbálkozunk :oops:
Ezért is fontos nekem annyira, hogy amennyire lehet biztonságos legyen, hogy ne kelljen ezen agyalnom, viszont ne csökkentse az esélyét a hugicának sem :)

Veseügyben egyenlőre még várakozó állásponton vagyunk, a véreredmények jók lettek hálistennek, a vizelet is tiszta, pisilni meg úgy pisil sugárban, hogy öröm nézni, de nem szabad nagyon belefeledkezni, inkább igyekezni kell időben elugrálni előle :)
A veseszövettel kapcsolatos vizsgálat eredményét még várjuk, ha az jó, akkor a tágulat nem probléma, csak az a baj, hogy a dokinő műtéttel ijesztget minket ....

Kancellárka!
tök jó a blogod, nagyon tetszett, ne hagyd abba :)

Farkasbogi!
én is megnéztem a képeidet, gyönyörű gyerekeid vannak :)

Babinti!
Gratulálok a lányod születéséhez!!! Nálunk is Papp Gábor volt az ügyeletes :)

Sajnos mennem kell.... majd folyt köv.
kokogirl
 
 


Kokogirl!

Épp ellenkezőleg: a spontaneitás működik csak. Viszont abba nem fér bele a "20 perccel előtte tud, mi fog történni" szabály. Szurkolunk! :wink:

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Ma volt az első ottalvós napunk az oviban.
Reggel Lili sírt, hogy nem akar menni, de aztán mondtam neki, hogy tegnap már megbeszélte magával, hogy hamarosan elmúlik a sírás, és biztos úgy is lesz, bízzon bennem, hogy hamar meg fogja szokni az ovit.
Ati vitte reggel, vigyorogva integetett, az oviban azért legörbült a szája, kicsit sírt is, de talán fél percet csak.

Az alvás meg úgy zajlott az óvónéni szerint, hogy fél 1-kor lerakták őket, Lili csak kettő körül aludt el, már rá is szóltak, hogy aludjon, szerinte mérgesen, és 3-kor felkeltették, hogy uzsonnázzon. Fél 4 előtt mentem érte, azt mondta az óvónéni, hogy előbb menjek érte, 3 körül, mert nyűgös Lili.
Csakhogy ők nem tudják, hogy Lili ébredéskor mindig ilyen nyűgös, pláne ha felébresztik. Én meg igenis nagy lépésnek tartom, hogy egyáltalán egyedül elaludt, altatás nélkül, és szerintem ha most az óvónénik türelmetlenek lesznek vele, akkor lesznek gondok.
Mivel nem hangoskodott, csak forgolódott az ágyban, ráadásul először próbálta ugye az ottalvást, így ez nagyon is nagy szó nála, hogy zokszó nélül, sírás nélkül lefeküdt, és még el is aludt.
Tudom, hogy az óvónéniknek sok gyerekre kell figyelni, de nekem Lili a fontos, és szerintem nem kérek sokat, ha megkérem őket, hogy kicsit türelmesebbek legyenek vele alvásnál, és ne ingerülten szóljanak rá, mert ő egy madárlelkü gyerek, szívére veszi a dolgot.
Vagy szerintetek túl nagyok az elvárásaim? :)

Képzeljétek mikor mentem Liliért, az iskolánk mellett állt egy mentőautó, és egy helyszínelő rendőrautó. Mint megtudtuk, egy biciklivel hazainduló kisgyereket egy őrült autós elsodort, és a hírek szerint betört a feje.
Szörnyű volt látni az egész felbolydulást, és belegondolni, hogy milyen veszélyes az a kereszteződés.

Piros!
Ki kell harcolni azt az átjárót!

Kokogirl :)
Köszi :)


Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Krisz
Nagyon szép baba Emma. Büszke lehetsz magatokra. Remélem a jövőben is minden rendben lesz. Várom a beszámolókat.

Kokogirl
Ha minden lelet rendben, akkor miért fenyegetnek műtéttel?

Klári
Beni még mindig lelkes az oviért? Én nagyon kedvelem a pataki tálat, egyszerű vele sütni, és finom az étel benne. Még az előzőekhez annyit, hogy hideg sütőbe ted be. Az enyémet jó másfél órát szoktam ásztatni.

Bogi
Hát igen, az ember szeretné, ha kedvesek lennének a gyerekével. A későbbiek szempontjából is meghatározó lesz ez a pár nap, hét. Ettől függ majd, hogy Lili szeret-e oviba járni. Igy kicsit érthetetlen az óvónéni türelmetlensége. Ma már biztos jobb lesz!

Nálunk a bölcsibejárás az elvárásoknak megfelelően alakul. :) Zselyke nem sír, jól is érzi magát. Bár ehhez hozzátartozik, hogy a múlt héten csütörtökön, pénteken csak 1 órát volt egyedül ott. Tegnap ott ebédelt, és el is aludt. Estére viszont teljesen elfáradt. Este fél hétkor az ölemben, kakaóivás közben elaludt. Ráadásul úgy, hogy én tartottam a cumisüveget, ha kivettem a szájából, akkor meg közölte, hogy kakaó még. Ezek után 8-kor megébredt és sírdogált egy sort. Akkor nyugodott meg mikor a kedves leültettem maga mellé a kanapéra. Ott is aludt el. Kiváncsi vagyok, hogy a mai naphoz mit fog szólni, mert most mentünk fél nyolcra, és majd egy körül megyek érte.
Kicsit furi egyedül lenni a házban. Mióta megszületett Zsezse ilyen nem nagyon volt. :lol:

Kép
sorsoly
 
 


Sziasztok!

Ma reggel is megvolt a balhé, Lili azt hitte, hogy az ovi csak egy nyaralás féle, és nem kell neki minden nap menni, úgyhogy ma már rendesen rázendített itthon, csimpaszkodott Ati nyakába.

Hát végül az óvónéninek nem szóltam, mert én vittem Lilit, és olyan volt a helyzet, hogy inkább odaadtam a kezébe és eljöttem, mert sírt Lili.

Egyébként lehet hülyén hangzik, de ici-picit jólesik, hogy ragaszkodik, meg azt mondja hiányozni fogunk neki, ugyanakkor azért a sírás hallgatásáról lemondanék, bár azt hiszem ez már inkább a félig hiszti kategóriába tartozott, mostmár az akaratát próbálta keresztülvinni.

Egyébként meg az oviban semmi gond nincs vele, jól eljátszik, mindenben benne van, nem vonja ki magát semmiből, nem szomorkodik, úgyhogy ezek csak a "reggeli rosszullétek" nála :)

Orsi!
Nagyon jó, hogy Zsezse ilyen ügyes. Ő m ég kicsi, szerintem tökre élvezi a dolgot, de azért majd délután írd meg mi volt ma.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Hú, mennyi új élmény! Sajnálom, ha sírni kell látnotok a gyerkőcöket az oviban! De tényleg biztos, hogy amikor nem vagytok ott, már jól érzik magukat!!

Bogi!
Szerintem igazad van, lehet hogy sok mindenkire kell figyelnie egy óvónéninek, de hát a gyerekeket meg kell ismernie, tudnia kell a szokásairól. Én is már előre az elalvástól parázok, hogy hogy fog majd egyedül aludni Krisz. Igenis büszke lehetsz Lilire, hogy egyáltalán elaludt.

Orsi!
Hát fura is lehet a pöttöm nélkül! De te amúgy mész dolgozni, nem? Ha igen, mikortól? A bölcsi ott van Szentivánon?

Maminti!
Ismét csak gratulálni tudok a pici lányhoz!! És látszik hogy Marci is büszke rá!! Remélem lesz majd időd még írni, nagyon érdekel, hogy viszonyulnak egymáshoz a tesók!!

Mi is meglátogattuk pénteken a Diusékat, nagyon tündéri kisbaba a Bence!! Krisz megpuszillta, átölelte, és az sem zavarta, hogy az ölembe vettem. (Ja, ha valaki nem tudja, Bence a férjem előző feleségének a kisfia.)

Ma este megjön a gyerekek új ágya, úgyhogy azon kívül hogy agyalhatok rajta, mit hova pakolok el, attól is eléggé be vagyok ijedve, hogy hogy fog audni Krisz a nagyfiús ágyon, esés nélkül...

Holnap megyek cukorterhelésre, alig várom.. Na, most ennyi, vigyázzatok magatokra, kerüljétek a megfázást!!

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Kokogirl!
Minket is riogatnak a műtéttel, pedig még azt sem tudják mitől van a tágulat (még nem voltunk izotóposon). Én szerintem ti várjatok, mert ezt ki lehet nőni. Nekünk is azt kellett lesni, hogy tud-e sugárban pisilni. Hát... IGEN :twisted: !

Bogi!
Én is ilyen voltam kislánykoromban, nagyon nem szerettem ha reggel felébresztettek azzal, hogy oviba/isibe kell menni és mindig hisztiztem. (ma sem szeretek korán kelni, csak lassan megszokom :)) Kitartás, próbáld meg Lilivel megbeszélni, hogy miért jó, ha oviba megy, próbálj olyan dolgot keresni amit szeret, mittomén, hogy majd amit ott tanul azt megtaníthatja Katicának, vagy akármi.
Ja akartam még kérdezni, hogy wex (már tudom, hogy az amire gondoltam) szóval ott akkor babaruhák is vannak? Bár már Zazi nem annyira baba.

Orsi!
Az egyedüllétet most még inkább élvezd ki, jövő héttől elkap a "gépszíj" :)

Zsu!
Elképesztő, hogy telik az idő, már cukorterheléses lesz! /fúújjj!

Na megyek, ma összevissza alvás nap van. Üdv

kancellárka
 
 


Sziasztok!

Niki!
Hát ez az amit én ugye nem kerestem :)
De így most nem rémlik, hogy pl. rugi lett volna, meg bodyk, szerintem inkább már nagyobbacska gyerekeknek van cucc, pl. Katicára való már volt jópár féle.
De cipő van Zalán méretében az biztos.

A reggel azért annyira nem zavar engem, csak az, hogy az öltözködésre nehéz rávenni, de amikor meg ott van az oviba, akkor nincs vele semmi gond.
Most is mentem érte, már nem az óvónéni ölében ült ébredés után, bár most az elalvás megint kicsit nehezen ment, de most az óvónéni odaült mellé, simizte a hátát és úgy elaludt.


Zsu!
Szerintem bízz benne, hogy Krisz nem fog leesni, meg vegyetek egy leesésgátlót neki valahol. Nekünk mondjuk van egy olyan, amit be tudtok dugni a matrac mellé, ha gondolod odaadom, fenyőfából van.

Képzeljétek, mi meg végre megterveztük a gyerekszoba berendezést, és az egészet úgy csináltatjuk. 3 hét múlva lesz kész, ha minden jól megy.
Tényleg, ha megbízható asztalosra van szükségetek, tudok ajánlani, mert aki csinálja nekünk most a bútort, ő olyan, hogyha azt mondja csütörtökön jön, akkor nem 3 hét múlva csütörtökön jelenik meg, hanem amikorra mondta, és ha valami közbejön neki, akkor ideszól telefonon, nem neked kell hajkurászni.
Mi készítettük a honlapját, úgyhogy meg is nézhetitek a munkáit.
www.dioritart2004.extra.hu

Emeletes ágyunk lesz, meg két sarokszekrény, meg polcos-fiókos szekrények, hát kíváncsi vagyok milyen lesz :)

Na megyek, mert balhé van :)

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?