Új privát üzeneted érkezett!

Klári, én ez utóbbiba járok, és magamat is felruháztam onnan, sőt unokaöccsöknek is vettem már ott ajándékba márkás sportcuccokat. Nem fanyalogtak :) Egyébként azt kell tudni, hogy hétfőnként teszik ki az új cuccokat, és hónap első hétfőjén lecserélik az egész kínálatot. Úgyhogy mi hó elején, kedden-szerdán szoktunk menni. Ja, és az is jó benne, hogy játékokat is lehet venni (kilóra), ebben nem az a jó, hogy venni lehet, hanem hogy a gyerekek is jól elvannak, amíg anyuka válogat :) Az eladók is végtelenül toleránsak ezügyben. A Dohány utcai turiban meg a kalapválaszték fantasztikus, gyerekeknek és magamnak is vettem már ott többször.

GyeZsu
gyezsu
 
 


Sziasztok!
Még nem nagyon írtam ide, pedig szorgalmasan olvasgatlak Titeket és gyűjtöm a jobbnál jobb ötleteteket...
Ma vettük észre, hogy az emeleten az egyik szobába amit nem nagyon használunk. beköltözött egy pirók egér....meg szeretnénk fogni, de mindenképp élve...Kerestünk élvefogó csapdát már a prktikerben, auchanban, de sehol se volt, a Hermes kertészbolt meg hétköznap fél11 kor még zárva volt :evil: Most gyártottam egy befőttesüvegből, ahogy emlékeimben rémlett, de lehet, hogy kiröhög az egér...Ötletetek van hol kaphatok élvefogót?
macskánk van, de csak dísznek, mondtam is neki, hogy igazi Rózsadombi öregasszony lett, hogy beköltöhetett egy egérke...
köszönöm előre is a válaszotokat!

Réka

Kép

Kép
rékaróka
 
 


Szia Réka!

Nem tudom hol lehet ilyen csapdat kapni. Milyenre gondoltal pontosan? Van a ragacsos fajta (vmi papirra teszel ragasztot és beleragad az egér, ahogy atmegy (vagyis atmenne) a papiron).
Ugy hallottam ezt be akarjak tiltani, mert kegyetlen (sokan csak ugy kidobjak a papirt egérrel együtt).
A masik, h nem hiszem, h le lehet rola szedni könnyen hamar beleragadt szegény.

Beföttes üveggel olyat lehet, h kilyukasztod a befött tetejét ugy, h heyes legyen belülröl. Igy be tud menni az egér de kifelé mar nem.

Egy dolog fontos: ha elkapjatok jo messzire vigyétek. En anno a (nagy) kert végébe tettem és mindig visszajött(ek). :)

Nagyon OFF
Nem ismer valaki egy munkaügyi szakértöt? Megszünik a cég, ahol dolgoztam és foggalmam nincs, mi a teendö ilyenkor gyes, stb. szempontjabol :(

Sára

Kép

Kép
saara
 
 

 
 

Szia!
NEm nem a ragacsosra, hanem olyan élvefogó csapdára gondoltam, amibe ha bemegy lecsapódik az ajtaja...terepen sokat használtunk ilyet és ott bejött, csak a csapda az egyetemé volt, azt gondoltam lehet hasonlót kapni...de ha nem akkor marad a beföttes üveges módszer.
Köszi!!

Réka

Kép

Kép
rékaróka
 
 


Sara :) szakértő: indexen Szakbarbár, de van a www.tusarok.org-on is egy remek munkajogi tanácsadó.
indianyo
 
 


Indi, köszi! Szakbarbar most sajnos nincs betegség miatt. A masikat megnézem :)!
saara
 
 


Bocs, nem annyira témába vág.
Van valakinek akupunktúráról tapasztalata? Elmennék egy igazi keleti emberkéhez, hogy segítsen a 10 éve zsibbadó karomon, de még nem vagyok megbizonyosodva, hogy ez klassz dolog-e. (orvosokkal nem állok szóba, eddig bambán nézett mind rám a problémámmal) Van esetleg valakinek bevált helye / embere is?

kösz

klári /puma
pumama
 
 


Sziasztok!

Valaki tudna ajánlani légy ellen valami csodaszert? Ami távoltartja őket a háztól? Úgy megszaporodtak, hogy napi 8-10 biztos van, már vettünk ragacsos légycsapdát is, de mindössze egy ragadt rá, a többi ezer csak repdesett, ráadásul további ezrek gyűltek kívül az ablakokon és a bejárati ajtón. :shock: Kis is dobtuk. Légyszi, nagyon kéne valami használható ötlet!!! Köszi!

Zsizsa
zsizsa
 
 


Zsizsa, nincs ötletem...
Talan azt kellene megtalalni, ami odacsalja öket.

Klari, akupunkturas embert sajnos nem ismerek. :(
saara
 
 


Zsizsa,
nem tudom, ősszel mennyire válik be, de nyáron nagyon jó volt anyósoméknál a légyfüggöny. Nem tudom a pontos nevét, a húgoméknak is van, anyuméknak is, az ajtónyílásba kell erősíteni. Olyanszerű bolyhos "izék" lógnak le róla, mint a zsenília, csak vastagok. Hallottam már pumafarok-függönynek is titulálni... :D Mi egy háztartási boltban vettük, és a nyitott ajtó ellenére sem jöttek be a legyek (max. napi 1-2) egész nyáron. Azért is szerettük, mert nem kellett becsukni az ajtót, és folyton nyaggatni szegény gyereket, hogy miért nem csukja be. Na de ilyen hűvös időben amúgy sincs nyitva, ugye, szóval nem tudom, mennyire tudod használni...
Aztán van még egy okos könyvem (Barty Phillips: Nagy háztatrtáskönyv), ebben sok környezetbarát praktika is van. Légy ellen a következőket ajánlja:
-erősítsünk az ablakra vay az ajtókeretre egy darabka peremizs (Inula Helenium) gyökeret. Nagyon hatásos légyriasztó. (de fogalmam sincs, hol lehet beszerezni...)
-a legyek ellen sikeresen védekezhetünk szegfűszeggel megtűzdelt citrommal vagy szárított orgonavirággal (no, ez utóbbi sem aktuális, úgyhogy marad a citrom?)
Üdv
Nuska
nuska1
 
 


Nos, nem hagyott nyugodni ez a peremizs (örménygyökér a magyar neve), és ezt találtam róla.
Nuska
nuska1
 
 


Az 5 kilos lisztes zsakomban sok pici fekete bogar lakik :(, ma fedeztem fel öket. A multkor egy szemes buzas üvegben ugyanilyen lényeket talaltam. Nem moly, olyasmi kinézetre, mint a muslinca.
Mi lehet?

A masik, hogy tele van a lakas kis kukacokkal, naponta vagy 5-6 darabot talalok a plafonon. szerintem moly kukac, készülnek bebabozodni télire. :( Ugy rémlik tavaly ilyenkor is volt a lakasban. Ismerôs a dolog?
saara
 
 


Sara, a kis fekete az lehet, h zsizsik.

Biobaba
biobaba
 
 


Tényleg vannak a dm-ben Weleda cuccok, a "fővárosiakban" fürdető és fogkrém is (bár az csak kis kiszerelés). Popsikrém 1400, azt megjegyeztem.
Nálunk is molydömping van, remélem, nem hurcoljuk át új otthonunkba őket. Ma is találtam kukacot a szezámmagban meg az amarántban is...Pedig egy darab se volt itt több, mint három évig.
Hascsíkok ellen én mandula+szőlőmagolaj + saját illóolaj keveréket használtam első babánál, a végén lett 2-3 tűrhető méretű csíkom, most nem használtam semmit, és teljesen máshol kezdtek megjelenni újabb csíkok, és viszketek is szörnyen. Most lavera babaolajjal kenem (bioritmusban vettem 2000 helyett 600-ért). Szerintem az olaj a lényeg, mert az segít rugalmasítani. Persze biztos van olyan kence, ami ennél többet is tud, de szerintem sokat számít az olajos masszázs önmagában.

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Köszi!

Nuska,
azt hiszem, első körben nem kezdek peremizst keresni, hanem a citromot próbálom ki! Kíváncsi vagyok, segít-e! :) Köszi!

Zsizsa
zsizsa
 
 


Zsizsa,
szunyogháló?
nyáron láttam egy légycsapdát olyan helyen ahol állatok is voltak. a háziak szerint drasztikusan csökkent a legyek száma, mióta kint van, majd megkérdezem hogyan csinálták, mert házi gyártmány volt.
o
orsko
 
 


Zsizsa,
én is kíváncsi vagyok, beválik-e a szegfűszeges citrom...Ha igen, akkor ez egy igen egyszerű légyriasztó, és még szép is. :)
Saara, a kis kukackák ismerősek, sajnos. Nyáron, amíg hosszú ideig nem voltunk itthon, valamelyik lisztem-müzlim megmolyosodott. Egyik ap arra jöttek be a szüleim (virágot locsolni jártak), hogy a konyha palfonja tele van ezekkel a kukacokkal, akik boldogan mászkáltak. Elég randa látvány lehetett. A müzliszelet az eredeti csomagolásában lett tele velük, a konyhaszekrényben.
Azóta kitakarítottam a szekrényt, és molyokat vadászok...
Nuska
nuska1
 
 


Tud valaki arról, hogy mosódiót a Quelle-nel kb. fele áron lehet venni, mint bárhol máshol? Nekem ez elég gyanús, de hátha valaki próbálta már és van tapasztalata

http://www.quelle.hu/hu/extern/index.ht ... reloaded=1

(bocs nem tudom hogy működik ez a linkelés :oops: )

Eszter

Kép
esztercica
 
 


paradicsomfolt hogy tűnik el? :evil:

klári /puma
pumama
 
 


mármint a ruháról :D

klári /puma
pumama
 
 


Klari, mososzappan?
En minden foltot azzal szoktam kiszedni (ha nem nagyon szines a ruha).
saara
 
 


Légy: anyukám olvasta, hogy ha citromfű és borsmenta ág van a lakásban, akkor nem mennek be a legyek. Mivel náluk nagyjából az egész kertben el van terjedve mindkét növény, kipróbálta. Sok eredményt nem hozott.
Viszont a légycsapda, ami tényleg működik: ismerősék valahol valamikor régen vettek egy spéci üveget - úgy néz ki messziről mint egy megfrditott lámpabúra: öblös, az alja lyukas és visszavan horpasztva. Cukros vizet kell az aljára tölteni, és valahova felakasztani. Légy jön, a lyukon berepül, de kimenni nem tud.

o
orsko
 
 


tej-termékteszt
http://www.tudatosvasarlo.hu/cikkek/688?page=1

Eszter :) Petine isfeltette ezt egy ideje, írtam is a quellének, mert mosódióból kétféle van, az egyik egy meglehetősen értéktelen fajta és a kép alapján ez nem derül ki. Persze nem válaszoltak :evil:
indianyo
 
 


Bocsánat, akkor figyelmetlen voltam :oops:

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Eszter :) ugyan, dehogy! jó ideje már annak :)
indianyo
 
 


Sziasztok!

Már régóta olvasgatlak titeket, mert nagyon érdekes a topik. :)
Még csak "kezdő" vagyok a környezettudatosságban, de sokat tanultam már tőletek.

Egy kérdésem lenne, hátha valaki tud segíteni és megoldani a problémám...
Az egyik szobánkban az ablak mellett a fal penészes. Pedig rengeteget szellőztetek, mégis olyan lesz. Nem tudtok valami szert rá? Gondolom boltba lehet kapni speciális szert amivel be kell kenni, de biztos jó rá más egyszerűbb anyag is.

Köszi előre is!

Timi
timka28
 
 


vizuveg, a peneszre
es celszeru valami paratlanitot beszerezni, ha ujra kijon

Biobaba
biobaba
 
 


Mi az a vízüveg?

Köszi, Orsi
osoa75
 
 


Vízüveg:
Nátrium-szilikát (Na2SiO3) koncentrált vizes oldata.

Fizikai és kémiai tulajdonságok
Fehéren áttetsző, néha szürkés, sárgás árnyalatú sűrű folyadék.
Kemény, átlátszó réteget alkot.
_____________________________

szerintem a mienk is ez, akitol kaptuk azt mondta:)
en ugy csinaltam, h eloszor letakaritottam a falrol ecettel a peneszt, megszaradt, aztan lekentuk ezzel ket soron

Biobaba
biobaba
 
 


És honnan lehet szerezni? És miért jobb, mint egyszerűen ecettel lemosni? Kevésbé jön vissza? Egyébként ez építészeti probléma és tavasszal meg ősszel akut, tehát most van szezonja. Nálunk is aktuális.

hordozo
 
 


Nem tudom, honnan lehet szerezni, nekunk Nemeto-bol hoztak, de talan haztartasi boltban v OBI es tarsaiban van. Ecetnel azert jobb, mert attol kijott utana ujra mindig a penesz, ez utan nem jott elo ujra.
Penesz azert tud eleg durva lenni. Mar 2 olyan esetrol hallottam, ahol rendes kalapos gomba is kinott a falon v a fal toveben.
Regen meszeltek, de manapsag ezeken a muanyagos festekeken ez nem segit, nem lehet ramenni messzel.

Biobaba
biobaba
 
 


[quote="indianyo"]
írta:
indianyoEszter :) Petine isfeltette ezt egy ideje, írtam is a quellének, mert mosódióból kétféle van, az egyik egy meglehetősen értéktelen fajta és a kép alapján ez nem derül ki. Persze nem válaszoltak :evil:


Kedves Indi!

Mibol derul ki, hogy az ertektelenebb fajta vagy a jobb? Latszik a ruhan mosas utan? Amugy a hazai quellesek semmirol semmit sem tudnak (en felhivtam oket, de csak azt tudjak, amit te is a katalogusbol...), csak a nemetek, tehat ha kerdezel, oket kell kerdezni - es gondolom, ok valaszolnak is...
Egyebkent azon toprengek, hogy lehet, hogy rendelek es kiprobalom. Meg ha az ertektelenebb, akkor is csak fele ar, max. ketszer annyi diot teszek a mosashoz mint egyebkent (vagy ugy se jo???), akkor is csak annyiba kerul, mint a rendes...
A quelleben nem nagyon bizom (pedig meg sose rendeltem toluk, csak a legendak...), a nemetek viszont rendszerint jo minoseget arulnak. Hat nem tudom, hogy itt melyik az ervenyes...

Udv,

Anikó
babahordozási tanácsadó, hordozókendő-tanfolyamvezető, LANA
http://hordoznijo.hu
laverne
 
 


hehe kalaposgomba - mar nalunk is volt :twisted: de ez a haz sok mas szempontbol is egy horror...

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca
 
 


Szia Anikó!

Most nincs már energiám visszakeresni, egyszer egy hosszabb kutatást végeztem mosódió-ügyben és itt le is írtam. Lényeg, hogy kétféle dió van, az egyik - a sapindus mukorossi (Soapnut) nevű mosódió a kényes ruhák mosáséra is alkalmas magas szaponin tartalmának köszönhetően, a másiknak most nem emlékszem már a nevére, hasonló küllemű de alig van benne szaponin, így nem túl hatékony - kint is értéktelen. A Quelle képe alapján én nem tudom, melyikről van szó.
indianyo
 
 


Szia Biobaba!

Köszi szépen!

Akkor megpróbálok keresgélni ilyen vízüveget a boltokba...Remélem sikerrel. Addig is akkor marad az ecet.
Amúgy nem vészes a penész, szerencsére.:)

Üdv: Timi
timka28
 
 


Nálunk a férjem anno még hypoval esett neki a falnak :oops: :oops:
Aztán lefestette, úgy tűnik azóta nincs penész. Persze nem is merünk nagyon párásítani, csak amennyit muszáj.

Orsi
osoa75
 
 


Vízüveget tuti lehet kapni a körúton azt hiszem az Üllőitől kell visszafele jönni a bal oldalon és ott van egy Azúr vegyszerbolt...
Jelentem az egerünk még él és virul, pedig már egy csapós csapdát is beraktunk, ami arra volt jó, hogy minden éjjel leeszi róla a kaját, a cspda elcspódik, de egérke mégsincs meg...közben a szüleim a földszinten is fogtak egyet, így láttam, hogy milyen szép nagy, szerintem az egyik élvefogóba be se fér :lol: no, de majd csak meglesz valamikor :wink:

Réka

Kép

Kép
rékaróka
 
 


Sziasztok!

Menet közben átköltöztünk csak jó ideig nem volt net. Ezer meg egy dolgot akartam toletek kerdezni, de persze m ost hogy idom is lett ra, nem jut eszembe.

En a molyokkal addig hadakoztam, amig el nem költöztünk. A molycsapda (Biostop) ugyan rengeteget megfogott, de a többi élt és virult. Még a sóban is találtam, pedig a biológus nővérem azt mondja, hogy ez lehetetlen. Szóval költözéskor könnyes búcsút vettem minden (értsd minden!) élelmiszertől, akár láttam benne, akár nem (gabonák, lisztféélék, sütőpor, tészta). Itt mindent IKEÁ-s csatos üvegbe zártam és egyenlőre nincs.

Valaki kért visszajelzést a Lush kődezodorról (most nincs enegiám visszakeresni, ki propagálta, de áldás a nevére, rögtön vettem egyet, ráadásul fél áron, mert decemberben lejár a szavatossága, de nem tudom, mi tud rajta megromlani) Szóval a világ legnagyobb találmánya és mindenki azonnal menjen és vegyen egyet!

LÁttam folyékony mosódiót a biodiszkontban, az hatékonyabb, mint a rendes?

Nekem is nagy gondom van a foltkiszedéssel. Nem zavarnának, csak kölcsönkapott cuccokban kúszik-mászik eszik a gyermek és tönkretesszük, mielőtt visszaadjuk. ANyósom orvul ki szokta mosni őket Persillel, az persze , kihozza.

Na, majd ha eszembe jutnak a dolgok, kérdezek!

sziasztok
judit
jud_it
 
 


Sikerült feltennem a kepet?
jud_it
 
 


legalább a vonalzó?

Kép
jud_it
 
 


Sziasztok!

Van 10-15 kg "felkesleges" birsalmam (ennyit nem tudok feldolgozni). Tegnap szedtük a kertünkben, permetszert nem latot, kocsiforgalmat sem nagyon. :)
Ha valakit érdekel légyszi irjon!
saara
 
 


engem erdekelne egy resze

Biobaba
biobaba
 
 


engem is érdekel egy része, úgyis kell pelus- és fűszerügyben találkozni, akkor egy füst alatt meg is látogatunk :)
indianyo
 
 


Hmm, engem is érdekelne, ha még marad.
Merrefelé laktok?

klári /puma
pumama
 
 


Eddig Biobaba, Eszter és Indi jelentkezett a birsalmara.
Mit szoltok fejenként jo 5 kilohoz? (Ha valakit még érdekel, megoldjuk :))

El tudom vinni ma vagy/és holnap délutan a gesztenyés jatszotérre (MOM parknal, biopiac féle jatszotol 100 méterre az alkotas ut iranyaba), fél 5-töl 7, fél 8-ig ott leszünk, igy nem kell senkinek hegyet maszni :). Ha igy nem jo szoljatok!
3-ig még benézek, ha valaki ma jönne el érte.

Szerdatol rossz idöt mondanak, de akkor is megbeszélhetünk valamit, ha nektek ugy jo(bb). Holnap délelött nem vagyunk, ugyh az kiesik.

Eszter, irok privit mindjart :)

OFF
Eszter (Safrany) nagyon eltünt, nem tudjatok mi van vele?
saara
 
 


Szia Klari :)
XII. kerületben, MOM müvhaz környékén (felfelé).
saara
 
 


Lehet , h szul? Marmint Eszter, epp tegnap gondoltam ra en is, h hol lehet.
Sara mi ma nem tudunk menni.

Biobaba
biobaba
 
 


Sara :) csak jövő héten tudnánk jönni érte, msot a hordozós sétára készülünk.
indianyo
 
 


Sáfrány szerintem költözik épp - bár lehet az is, hogy a Bentlévő már kikívánkozott :)
indianyo
 
 


Lehet, hogy kicsit off, akkor elnézést, de hátha valakit érdekel az alábbi programlehetőség. Én aznap sajnos suliba megyek, pedig naygon szívesen részt vennék, külön felhívtak, hogy indulnánk e kismama csoporttal a versenyen :D :

szeptember 21., péntek - Mobilitás és vásárlás
A Levegő Munkacsoport, a Magyar Természetvédők Szövetsége és
a Tudatos Vásárlók Egyesülete közös szervezése
Mikor: 10-17 óráig
Hol: Budapest, VI. Hunyady téren, a piaccal szemben - keresd az óriás szürkemarhát!

- Közlekedés és vásárlás kiállítás: élelmiszer-kilométer kosárkák: hány km-t utazott, amit megeszel?;
valódi ételek standja kóstolóval; kamarakiállítás a budapesti vásárcsarnokokról stb.
- Kiadványok és utcai társasjátékok
- 11 órától sajtótájékoztató, klímatudatos bevásárlás
- 11- 14 óráig: szén-dioxid-spóroló vásárlási verseny:
Keressük Budapest legtudatosabb vásárlóját. Tudtad, hogy ha veszel egy kiló kínai fokhagymát,
máris veszel hozzá 2,6 kg szén-dioxidot is? És mivel jársz vásárolni?

A verseny: 3-5 fős csapatok kapnak egy vasárnapi ebédhez való bevásárló listát és egy bevásárlókosarat.
Biztosított keretösszeg: 5000 Ft, ebből kell teljesíteniük a listát.
Feladat: Menjenek el bevásárolni és hozzák ki a listát minél hamarabb,
a legkevesebb pénzből és legkevesebb szén-dioxiddal(Az élelmiszerek származási országának
távolsága, a megtett kilométerek és a közlekedési mód alapján számolva).
A csapatok kapnak segédanyagot: egy nyomtatott CO2 számlálót közlekedési eszközre
és élelmiszer-kilométerre is.
Ezt tartalmazza egyszerűsített formában az új élelmiszer-kilométer füzet is,
így a járókelők, érdeklődők saját bevásárlásuknál is lemérhetik klímatudatosságukat.

Nyilvános rajt a Hunyadi térről 2007. szeptember 21-én 11 órakor,
utolsó nevezés 10 órától
Előzetesen 3-5 fős csapatok vagy egyéni érdeklődők jelentkezését várjuk!
Jelentkezés: Botár Alexa MTVSz, alexa(kukac)mtvsz.hu, 20-931-5043

Eszter

Kép
esztercica
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?