Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt mindenkinek,

lányok köszi szépen a biztatást.

Kata,
ha kell akkor szívesen próbálók ötletelni vagy segíteni.
Egyébként újságok kapcsán csomószor én is röhögök azokon az oldalakon ahol bemutatják az 1.000.000ft-os kanapékat, 500.000ft-os kisszekrénnyel.
Szerintem ha nincs túl sok pénze az embernek megéri az ikea, bár nekem most van egy jó asztalosom, így most fürdőszobabútor után cipősszekrényt is csináltatok.
Nem túl magas, de hosszú(160cm) 4 fiókkal, így nem csak cipőket, de akár időszakosan nem használt ruhákat is tudok pakolni bele.

Képzeljétek nekem a nmagy babakocsim, amin van esővédő is lent maradt Balcsin, mert múltkor nem fért már be és úgy terveztük, hogy megyünk le újra hamarosan....na de ebben az időban...
Szóval most csak a bkv-zós kiskocsim van, úgyhogy tegnap amikor vittem ki este a kutyát Pancsit full felöltöztettem, de élvezte az esőt.
Ugyanis az én drága férjem most Borfesztiválozik a várban: a cégük támogatja, így minden nap este 11ig kint lesz. Remélem azért utána kivesz pár nap szabit.

Terhesség utáni elhülyülés:
na ez ismerős, én is rettentő sok mindent elfelejtek, múltkor pölö a kulcsomat...ilyen se volt baromi rég óta.
Ex-nek igaza van biztos az agy így reagál a sok új ingerre, de szerintem az is közrejátszhat, hogy valami fontos vitamint/ásványi anyagot kiszív belőlünk a gyerek.

Kimike,
hajrá a bölcsihez!

Képzeljétek, a leszoktatás kezdete óta megvolt az első horror éjszakánk (lehet, hhogy nem kellett volna tegnap dicsekednem?).
Pancsi 8kor elaludt, háromnegyed 4ig nem is volt gond, akkor viszont megébredt és az istennek se tudtam visszaaltatni. Hiba volt, hogy tegnap adtam neki cicit, de a férjemnek a tegnapi nagyon húzós napja volt és szerettem volna ha jól alszik előtte. Na meg is volt a böjtje. Mivel eldöntöttem, hogy most nem lesz cici, mert akkor tuti, hogy ismét visszaáll a fél 4es kelésre, így kitartottam. Másfél óra alatt aludt vissza, volt benne hisztis üvöltés, nagy hüppögések, elalvás, újra kezdődő üvöltés. Végül mellette aludtam a földön és így végre visszaaludt.

meteor
 
 


Sziasztok!
Bocs, nincs időm, 1-re fodrászhoz megyek, és még nem főztem!

Csak ezt nézzétek meg és véleményt is kérek!

Falcon őszi cipők

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Gab!
Megnéztem! Szerintem jól néznek ki és az áruk sem rossz!
Nekünk is kéne valami őszi cipellő!!

Lányok!
Én olyan, de olyan rosszul vagyok, hogy csak na! Nem tudom, mi van velem, de állandóan émelygek, és erősebb szagoktól (vagy csak úgy magától is) hányingerem van.
Kívánom a palacsintát, de erőm nincs hozzá, hogy elkészítsem, pedig én szeretem sütni is!
Most voltam ebédért.... Megpróbálom megenni, aztán ledőlök egy kicsit! Majd még jövök!
Pusz!
Andy

Ja, reggel még átrendeztem Dani szobáját!
Este már a mi ágybetétünkön fog aludni, hátha jobban alszik!
Íme, ilyen lett:

Kép

Kép
oriandy
 
 

 
 

Sziasztok!

Itt ma megint egész nap esik! Már kész vagyok tőle!

Gabella: szerintem nagyon jók a cipők. Magasítottak, vagyis a bokáját Mesinek tartani fogja és ez fontos. Én Kornélnak vettem egy drágábbat 6900 Ft, és egyet a Deichmannban, ami le volt értékelve, igaz így is 3900 Ft volt. De ahogy Móni írta, erre nem sajnálom a pénzt.

Wkata: menni fog neked is a tanulás. A vizsgák miatt én is parázok, de csak menni fog valahogy. A gáz az, hogy tudom lassan neki kellene állnom tanulni, mert beadható programot is írnunk kell, de még nem szántam rá magam.

Meteor: most már legalább tudom, hogy ha egyszer családi házunk lesz, kitőll fogok segítséget kérni. Úgyhogy jó lenne, ha tényleg Te lennél a legjobb! :D

Reni: Peti ugye jól bírta nélküled? Szerintem csak mi félünk attól, hogy az elmúlt 1 évben mivel mindig velünk voltak, hogy fogják bírni nélkülünk, aztán jön a csodálkozás, hogy milyen jól elvannak mással is. (Bocs, elég furi mondat lett) - Na ez nálam az elhülyülés, nem tudok fogalmazni.

Andy: várom a képeket Daniról!

Egyébként a fogak miatt tényleg nem tudok mást tenni, mint várni. Nyáladzik, meg rág is nagyon, de a fogak nem akarnak jönni. Aztán majd egyszer csak jön, s ha szerencsénk van "tömegesen" 6-8 egyszerre.

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Andy, lehet, hogy Mini Manó kopogtat. :wink: :)
Vendég
 


Sziasztok,

tegnap voltunk Pesten, Marci kukiján a bőr fel lett húzva, miután a bőrgyógyász nő mondta, hogy konkrétat csak akkor tud mondani, ha felhúzzák és látja.
Érdemes volt, mert amit sejtett beigazolódott. Marcinak van ott elvékonyodás, amit majd kezelni kell krémmel, de nem vészes.
Mondta, hogy nem túl gyakori, de nem is ritka jelenség.
Még nem írtam nektek, hogy Szombathelyen 2-szer kellett átmennem a gyerekdokihoz (a miénk most beteg, mind a 2-szer más helyettesítette), hogy írjanak beutalót. A 2.-nál már úgy voltam, hogy ha írnak, ha nem, akkor is megyünk.
Azért nem írtak, mert hogy mit szólnak Pesten... :? , hogy azt hiszik ők nem tudják megállapítani, hogy itt az a probléma, hogy fel kell húni a bőrt...
Mondtam, hogy elsősorban nem ez a problémánk és ha elkerülhető, akkor 2 éves koráig Marcinak még véletlenül sem szeretnénk hozzányúlni...
Na mindegy a szombathelyi kórházban a doki minden kérdés és beleegyezés nélkül felhúzta volna, de amikor láttuk a keze tartásán, hogy mire készül nem járultunk hozzá.
Semmit nem mondott, hogy miért lenne erre szükség, vagy vmi, ami arra utal, hogy érti a dolgát és tudja miről van szó!!!!!!!!!

Ezt utálom, hogy hülyének (sőt senkinek!!!) nézik a szülőt, nem kiváncsiak arra, hogy mit szeretnének, hogy képzelik a dolgokat...

Most kamillás fürdővízben fürdik Marci, szerencsére élvezi, bár a kukijához most nem enged hozzányúlni :( .
Amikor pisil, valószínű, hogy csíp neki, mert akkor mindig nagyon sír, de gyorsan kicserélem a pelust és ma már betadine kenőccsel is kenjük neki, úgyhogy nem fog fájni remélem.
Mondta az urulógus, hogy 2-3 napig gyulladt lehet neki, de ez természetes, amikor ilyen pici korban húzzák fel.
Akinek nincs semmi problémája, az hagyja 2-3 éves korig, én is így döntöttem volna, ha nem lett volna más bajunk... :( .

Ja, még vmi. Itt a szombathelyi kórházban megemlítettük, hogy van egy krém, amit Ausztriában lehet venni (nekünk már itthon volt a fiókban) és hogy úgy hallottuk, hogy az könnyebbé teszi a felhúzást.
Erre a doki cinikusan, hogy ja.... meg lehet kapni Németországban meg Amerikában... :? :? :? :shock: :shock: :shock: . Szerintetek így kell hozzáállni egy dokinak egy kisgyerekhez?????????

A Heim Pálban pedig képzeljétek teljesen bevett szokás, hogy ugyanezt a krémet használják, amiről én beszéltem :) :) :) !

Utána voltunk még a West Endben (kajcsiztunk és Marcinak nézegettünk cipőt, de hihetetlen árak vannak 15-20 eFt a gyerekcipő úgyhogy nem vettünk) és az Ikeában (Marcinak vettünk szőnyeget a szobájába).
Ja, meg persze labda nélkül nem jöhettünk el az Ikeából :) :) :) !

Na ennyit rólunk :) !

Ex: én is már besokalltam volna, ha ennyit lenne távol Isti, még az a szerencse, hogy anyukádékkal együtt laktok, így vmivel könnyebb.

Kimi: nagyon örülök, hogy szuper a bölcsi és hogy nem viseli meg Milánt. A 2. babánál 2 év után nekem is vissza kell mennem, úgyhogy ő is bölcsis lesz.

Oriandy: nálunk ahogy korábban is írtam nem jött be a matracon alvás, úgyhogy visszaszoktattuk Marcit a kiságyba. Azóta nem lehet panaszom az éjszakákra :) .

Gabella: én is megnéztem a cipőket és nekem is tetszenek. Csajok, én olyan bajban vagyok, hogy milyet vegyek, de komolyan. Szerintem kinti őszi/téli cipője Marcinak siesta lesz, de hogy bentre mit veszünk, azt még nem tudom...

Mennem kell, Marci felébredt.

Eni

Eni
marcy
 
 


Eni, Marcikának mi volt a problémája? Azt hiszem erről lemaradtam sajnos. :?
Én még ilyet nem tapasztaltam, hogy lekezelőek lettek volna az orvosok, persze gyermekorvosok tekintetében. Felnőtt orvosnál számtalanszor. Szomorú, hogy ez így van. :( Sajnálom, de annak örülök, hogy minden ok Marcikával. :)

Azért ez a bölcsi érdekes ám. A saját gyereked olyan dolgokat produkál, amit otthon nem. Pl. játszik, de időnként odaszalad hozzám, meg kell szeretgetnem, ölelgetnem, aztán szalad vissza a többiekhez. Komolyan mondom, soha nem csinált még ilyet itthon a kisfiam. Ma délelőtt a folyosón ültünk a többi anyukával. Senki nem sírt, jól elvoltak a gondozónénikkel a gyerekek. Hozzá kell tennem, hogy fantasztikus gondozókat fogtunk ki. Mindketten 40 éve dolgoznak itt. Azért ez csodálatos. Szuper ötleteket lehet eltanulni tőlük, olyan rutinjuk van, nekem is adtak 1-2 tanácsot. Teljesen le tudják kötni a gyerkőcök figyelmét. :) És még valami. Első nap Milán még sokszor közlekedett négykézláb. Na azóta se. A többi gyerek szalad, és ő is utánuk. Persze az asztalra felmászást is sikerült ellesnie és gyakorolnia. :lol:

Gabella, nekem tetszenek ezek a cipők. Bár én személy szerint szeretem a kezembe venni, megfogni, megnézni, megtapogatni, amit veszek.
Én már beszereztem az őszi cipőt Milánnak. Ugye nekünk muszáj is. Nem is merem leírni mennyibe került. Mind1. A lényeg, hogy benti cipőnek én szandált vettem, aminek zárt az eleje, mert ha a fűtési szezon elkezdődik, akkor meleg lesz a bölcsibe. És rájöttem, hogy sokkal több ruha kell így, hogy bölcsis lett Milán. Szóval egyetértek mindenkivel, aki 2-3 overálban gondolkodik.
Vendég
 


Móni!
Nem hiszem, hogy Mini Manó lenne a rosszullét mögött! Éppen most vagyok középidőben (de ettől még soha sem voltam ilyen rosszul), és még nem megy élesben a dolog! Oké, aláírom, hogy nem egy "életbiztosítás" a védekezési módszerünk, de nem hinném, hogy most erről lenne szó! (Megjegyzem: sajnos!)

Wawel!

Az esküvő 29. én lesz, de utána felteszem a képeket rögtön!

Eni!
Nem akarok belekontárkodni, mert mégiscsak doki csinálta, de nem lett volna emberségesebb Marcival szemben egy esetleges bódítás mellett körbevágni a bőrt? Na, nem a körbemetélésről beszélek, hanem ugyan az lett volna a vége, mint a felhúzásnak, csak finomabb eljárás! Nálunk már nem is csinálnják ezt a felhúzásos módszert, mert sokkal nehezebben gyógyul és ráadásul hegesebben, mint a szikés módszerrel!
Sajnálom Marcikát, hogy ezt át kellett élnie, nem lehet egy jó dolog! remélem mi Danival nem jutunk el idáig, és magától megoldódig a kisebb fajta szűkülete. Vagy ha mégis, akkor tutira Veszprémben csináltatom az "ismerősökkel" és nem hagyom, hogy felhúzzák neki, vagy metéljék!
Remélem hamar rendbejön a kis férfiassága! Jobbulást neki!!!!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Fiús anyukáktól lenne egy kérdésem!

Nem vettétek észer, hióogy ha hideg van vagy fázik a lurkó, a kis golyócskái visszahúzódnak? Mármint eddig Daninak a zacsiban volt, de amikor hideg van visszahúzódik. Ez normális, tudom, de meddig? Félek, nehogy károsodjanak a sok "fentléttől"!!!!
(tapasztalat!)
Andy

Kép
oriandy
 
 


Marcy!

Biztos emlékszel még, nekünk anno a dokinő rántotta fel fel Peti kukiját megkérdezésünk nélkül. Ráadásul rosszul!!!! Így a férjem fejtette vissza szegénykémnek. Két napig minden tisztába rakásnál visszahúztam ( ez egyébként is nagyon fontos most, hogy visszahúzták Marcinak) és lemostam kamillateával. A második nap már sírás nélkül tűrte a gyerek. Szóval nagyon jól rendbe hozta a kamillás öblítés. Szerintem ez a kuki visszahúzás engem jobban megviselt akkor, mint a gyereket. De most már nagyon jó, hogy nincs ezzel gondunk és teljesen szépen visszajön. ráadásul a férjem fürdeti, így ez az ő reszortja! :lol:

Gabi!
Már én is nézegettem ezeket a cipőket, klasszak, de én próba nélkül nem merném megvenni!

Kimike!
Örülök, hogy alakul a bölcsi! Hajrá Milán!

Anita!
Mi kaptunk két fogat Peti első szülinapjára. Azóta semmi! A szomszéd 7 hónapos kislánynak már hat foga van!

Basszus, a felettünk lévő lakást már 6 hete csinálják! Most kezdenek fúrni! Ha Peti felkel, én valakinek nekimegyek!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan, mert Misi rombol az előtérben...

Eni!

Megírnád még egyszer annak a krémnek a nevét??? Köszi előre is! Most lesz egy csomó ünnepünk a családban, lehet, hogy egy ausztriai kirándulást kérek valamelyik alkalomra, és megvesszük ezt a kencét. Egyéb baja nincs Makika kukacának, és nem szeretném, ha legközelebb nem csak mondaná, hogy meg kell csinálni, hanem kérdés nélkül nekilátna...
Jobbulást Marcikának!

Andy!

Neked is jobbulást!!!

Móni!

Milán nagyon ügyes :lol: tök jó, hogy ennyire szupik a gondozónők!!!

Puszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


Bocs...
mármint a dokinő a rángatásnak állna neki kérdés nélkül...

kicsit zizi vagyok ma

Kép
wkata
 
 


Na, elaludt a kismanóm az "új" helyén:

Kép

Andy

Kép
oriandy
 
 


Írtam egy csomót, de elszállt :( , Marci volt a ludas... :? .

Oriandy: nem tudom, melyik kíméletesebb módszerre gondolsz??? Szondás megoldás???
Nekünk ez így tökéletes volt. A krém neve EMLA gél, ezt használta is a doki. 15-20 percet kellett várni, addig elérzéstelenítette és Marcinak egy hangja sem volt.

Kimi: Marcinak egy folyadékkal telt kis búb volt a kukiján. Nem kell nagyra gondolni, pár milliméter, de minket idegesített, ezért mentünk orvostól orvosig, amíg végül a Heim Pálban kötöttünk ki. Meg vagyok elégedve azzal, ahogy ott hozzáállnak a gyerekekhez, bár lehet, hogy szerencsénk is volt.

Cipő: valószínű, hogy holnap vesszük meg. Ha túl vagyunk rajta, akkor referálok 8) :) !

Reni: emlékeztem a kálváriátokra a kukival kapcsolatban. Remélem mi is hamarosan túl leszünk rajta és nem lesz semmi gond :) .

Ja, amit a szombathelyi doki még hozzátett, hogy "a nők szüzességének az elvesztése sem egy kellemes dolog, sőt még vérrel is jár, de mégsem beszélnek róla 50 éves korukig... :? :? :? :shock: :shock: " . Ezt arra mondta, hogy mi aggódtunk, hogy fáj majd Marcinak és hogy nem szeretnénk, ha kellemetlen emléke lenne erről a dologról... Szóval ennyit a dokik hozzáállásáról.

Reni, Rita: örülök, hogy eddig mind a kettőtöknek tetszik a suli. Mindenkinek kell egy kis kikapcsolódás, pedig aztán itt még teljesíteni is kell :) .

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok.

Lányok, én meghalok, a helyi hőszolgáltató ma kiküldött három papírt (számlahelyesbítés, új számla, stornó számla), és ebből csak utóbbi a jó (na meg közben kilogikáztuk, hogy az új számla is jó)!!! Nem igaz, hogy nem tudnak valamit jól megcsinálni…mellékesen megjegyzem, hogy kivételesen saját magukat károsítják meg. :?

Lányok, én ma hajnalban arra keltem fel, hogyfázok! Magamra is húztam a pokrócot, úgy legalább elviselhető lett a hideg. Az én szobámban most 21-22 fok van.

Kimike, igen, nem épp a legjobb. Mondtam is neki tegnap a telefonban, hogyha papíron elválnánk, senkinek fel sem tűnne a dolog, hogy mégis együtt vagyunk, mert csak hétvégére érkezik haza…

Meteor, nekünk csak kiskocsink van, de annak is van esővédője. Mondjuk Peti nem szereti…

Gabi, én meg kozmetikusnál voltam…én is egyre voltam beírva. :)
Szerintem jók ezek a cipők!

Oriandy, jó lett az új berendezés, én is remélem, hogy tetszeni fog Daninak. Látom, bevált…
Hát én újabban nem nézegetem a golyócskáit, de szerintem 3 éves korig ez is normális lehet, ahogy a fitymaszűkület is… Én valami olyasmit hallottam, hogyha meleg vízben leszállnak, akkor nincs gond.

Marcy, de legalább kiderült, hogy mi lehet a gond, és az a 2-3 nap is gyorsan letelik. De gondolom, más baja nincs a fiadnak!
Hidd el, így is sok a távollét. Na meg az a rossz, hogy nem látok fényt az alagút végén. :(

További szép napot!

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Eni!

Én a fitymaszűkület megoldására gondoltam! Ezt meg lehet oldani felhúzásos módszerrel és úgy is, hogy egy szikeféleséget tesznek be a bőr alá és egyszerűen csak "körbekerítik" (nem tudok rá jobb szót találni!) a kukiját. Ez az úgymond vágásos seb nem gyógyul olyan hegesen, ahogy a felhúzásos seb! Érted mit akarok?
Csak az írom le, ami nálunk van a kórházban, ahol dolgozok!
Ott egy kis bódítás és kész is. Érzéstelenítéssel sem fáj, persze, csak a seb minősége nem mindegy! De épp ezt írtam, hogy remélem Marcinak nem fog "csúnyán" gyógyulni.

Ex!
Jelnetem most ébred fel az úrfi! És szerintem jól aludt, csak 1 bibi volt: becsuktam az ajtót, hogy a zörgésemre ne ébredjen fel, de így meg ébredés után nem tudott kijönni a szobából és szegényema bezárt ajtó mögött sírt! Persze ahogy meghallottam mentem hozzá, és már széles vigyor volt az arcán, átkarolt és semmi baja nem volt! :wink: :lol:

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!
Jelenetem, melírozva lettem.

Más. Cipő. Hát (jó, tudom, háttal nem kezdünk mondatot, bocsánat Komáromi tanárnő!!!! :oops: 8) ) igazából a neten én csak tájékozódom, aztán úgyis személyesen veszek valamilyet. Bár az ilyen márkásabbakat meg merném így is venni.

Igazából én sajnálom a cipőre ezt a sok-sok ezret, de rászánom. Siestát nem veszek, mert nem hiszem, hogy annyival jobb lenne a Falconnál, Deichmannosnál, Assonál, akárminél. Szóval középkategóriánál maradok, még Lackónál is.

Marcy! Ezt a benti cipős témát nem igazán értem. Bentre nem veszek cipőt, ha olyan van, ráadom a szandit, (abból van még egy olyan Lackóról, ami picit m ég nagy) vagy van mamusz. Szobában meg csak zokni, vagy harisnya lesz rajta. Az jobban bosszant, hogy őszre és télre külön-külön cipő kell, aztán meg tavaszra kinövi az őszit... Franc ezt a sok drága cipőt! (Még jó, hogy Lackónak már nem nő annyit a lába.)

Megyek, éhesek. Pusz!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Andy! Azok a konnektorok úgy bántják a szemem! Ok, biztos van benne dugó, de akkor is... : - )

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabi, nálunk egyik konnektorban sincs dugó, pedig van itthon. Úgyis csak az ujját teszi bele, az meg nem fér oda...így csinál, amit akar. :oops: Inkább azokat a dolgokat kell eltenni, ami fém, és bele tudja dugni...szerintem.

Pusz. Megyek, megnézem, miben mesterkedik a drága.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Gab!
Jól gondolod! Van a konektorban dugó és amióta benne van, Daninak esze ágában sincs belenyúlkálni! Így már nem érdekli, így nyugodt szívvel hagyom ott!!

Még mindig elég szarul vagyok! Délután voltam telefonálni a wc-n, de sajna nem jött semmi! Nem tudom mi van velem......

Andy

Kép
oriandy
 
 


Eni!

Köszi a kence nevét. Veszünk szerintem, és megpróbáljuk elkerülni a fizikai beavatkozást.

Andy!

Én nemigen szoktam nézegetni, hogy fent vannak-e a golyói Misinek, vagy lent - kéne??? én ezekhez a kukacos dolgokhoz olyan hülye vagyok :cry: egyébként meg rendszerint pelusban van az érintett testrész, így hát nemigen látom... Most fürdésnél megnéztem, lent voltak. De nem tudom, hol szoktak lenni általában.

Gab!

Nálunk sincsenek dugók a konnektorokban. Egyelőre nem érdekli, ha meg majd igen, megpróbálom elmagyarázni a dolgot neki.

Ex!

Nálunk is iszonyat hideg volt a lakásban (18,5 fok) tegnap reggel, ezért befűtöttünk. Most visszaállt a normális 22 fok. De én ilyen hőmérsékletben takaró + pléddel alszom, a fiúk meg leginkább takaró nélkül. Éjjel megnéztem Misi kezét (megint szörcsögött és felriadt jó néhányszor, fél négytől fél ötig nem nagyon aludtam, ő próbált, én meg inkább ébren maradtam míg ő mélyebben is el tudott aludni), és tök meleg volt!!! Apjának ilyen a vérkeringése, süvítő szélben is szinte forró a keze, mindig kapaszkodom belé a jéghideg mancsommal... Szóval ők nem fáznak, csak én. A macskák meg felköltöztek a radiátorra. :lol:


Misi ma séta közben pocsolyagyaloglási gyakorlatot tartott, és a séta 15. percében belecsüccsent egy jókora tócsába. Azonnal felcuccoltam, hazarohantam vele, teljesen átöltöztettem (a pelus is saras lett), mire leült a nappaliban játszani. Azt hiszem büntetésnek vette a hazajövést :roll: amikor olyat csinál, amit nem szabad, és rászólás után is folytatja, mindig kiviszem az adott helyiségből, mondván, ha nem tudja betartani a szabályokat, akkor menjünk ki, keressen más játékot magának. Valahogy most úgy tűnt nekem, hogy úgy vette: séta over, akkor más játékot kell keresni. Teljesen megdöbbent, mikor megint elmentünk sétálni. De most azért csak a babakocsiban utazhatott, nem tologathatta... Annyira nem voltam már bátor.
Amúgy is nagyon durva nap volt. Csomó minden kiesett a kezemből, Misi elesett, felsértette a fülét, az építkezésen a menedzselést végző srácok most minden nap jönnek, kellenek a doksik, megrendelések, pénz ütemezése, stb. Férjem meg reggel elmegy dolgozni, késő éjjel hazajön :cry: Totál lefáradtam. Remélem, a következő napok kicsit jobbak lesznek. Megyünk majd a BNV-re is, rendszerint vannak kedvezmények, az meg nagyon jól jönne pl. kazán és egyéb nagy tételek megvételénél.

Mindenkinek puszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


Oriandy: Marcinak nem volt fitymaszűkülete szerencsére, remélem hamarosan túl lesz ezen az egészen :) .
Bocsi, nem akartam bántó lenni :) , csak nekünk is elég a bajunk mostanában :( .

Ex: mi már beindítottuk a gázfűtést, mert fáztunk. Nálatok távhő van???

Képzeljétek: Marci ma teljesen meglepett, mintha minden, amit eddig nem vettem észre ma akarta volna megmutatni.

Pl. beszéltem Istivel telefonon és mondtam neki, hogy megnéztem Marci fogait és most egyszerre 3 jön neki (ha kijönnek, akkor már 12 foga lesz Marcinak :) ). Na szóval, amikor éppen ezt meséltem Marci fogta magát és benyúlt az ujjával a szájába és mutatta a fogait, közben pedig ööööö-zött :) .
A másik: délelött fürdettem kamillás vízben és közben beverte a fejét egy kicsit a kádba. Amikor már a pelenkázón volt fogott a kezébe egy kis játékot és odatette, ahol a pirosság volt. Amikor beüti a fejét, mindig odanyomunk egy kis hideg kanalat. Ezt szerette volna "illusztrálni".
Este etettem levessel, amikor vmiért lehajoltam a földre, erre összefejeltünk (na nem nagyon :wink: ) és már kérte is a kanalat, ami a kezemben volt, hogy nyomjuk oda neki :) .
Vagy pl. Marci egyáltalán nem TV függő, de a távirányítót szereti használni. Ma felmászott az ülőgarnitúrára, elhelyezkedett, ahogy mi szoktunk és a TV felé irányította a távirányítót. Ebben most a testhelyzet felvétele a lényeg :) !!!
Egy csomó mindent megért már. Amikor tusoltam ott volt velem a fürdőszobában. Reggel kinyitottam a mosógép ajtaját, amikor végzett a mosással, benne volt egy csomó ruha. Marci előszeretettel rámolja ki őket. Most rászóltam, hogy ne bántsa és csukja be az ajtót. Behajtotta :) !
Na még persze vannak dolgok, amiket csiszolni kell. Pl. továbbra is telefondobálgatás, ma elhajította Isti egerét, na annak ne örültünk :( , újraindította a számítógépet... Ilyesmi :) !

Na megyek, mert fürcsitime van :) !

Eni

Eni
marcy
 
 


Kata!

Na, jó! Azért én sem szoktam ám mindig a kis zacseszt lesegetni.... :oops:
Csak fürdésnél, tisztábatételnél szokott feltűnni, hogy lent van, vagy épp nincs. Egy darabig vándorolhat, hiszen megvan, hogy milyen hőmérsékleten nem lesz baja, így ha hideg van felmegy, ha meleg van, vagy csak egyszerűen nincs hideg kint, lejön. Ezért csinálta így az élet, mert a testmelege az meleg neki.
Azt viszont tudom, ha sokáig nem jön le károsodhat és a továbbiakban akadályozhatja majd a családalapítást! (ezért jártunk mi az ex-el lombikra!)

Na, mára léptem, szarul vagyok, de még lépcsőházat is kéne takarítanom - én vagyok a soros...

Jó éjt!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Végre nem azt írja, hogy a témában nincs hozzászólás.

A párom éppen Budapesten tartózkodik.

Nálunk a konnektorok vagy magasan vannak, vagy bútor mögött, így nincs vész.

Hétvége fő attrakciója, cipővétel.

És néhány jó Mesi-fotó.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Elbénáztam! Szóval a képek:

Kép
Kép
Kép
Kép

(A kendős képek kedden készültek, akkor még jó idő volt. Az utolsó meg olyan, hogy nyávogott, adtam neki cumit, otthagytam a székben, Andyval beszéltem 2 percet, és mentem volna altatni, mire kiértem, így aludt! 8) )

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabella, gyönyörű a lánykád. :-) És ezek a csini rucik! :)
Vendég
 


Kimike! Köszi! Hát, azért az igaz, egy lányt sokkal szebben, változatosabban lehet öltöztetni! És hogy mennyivel nagyobb választék van csajszi ruhákból, eszméletlen! Szegény Lackókámnak nem is találtam tegnap semmi jó nadrágot...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Gabella: behalok Mesinek! Imádom! :lol:

A konnektor nálunk is be van dugaszolva, de különösen nem érdekli Kornélt.

Marcy: sajnálom Marcit, de én is azt mondom, hogy hamar elmúlik az a 2-3 nap. Reméljük minden rendben lesz!

Oriandy: jobbulást! Lehet, hogy valami vírust beszedtél?

Itt természetesen ma is esik az eső. A férjemék 3 napja nem tudnak menni dolgozni. Igaz csinál mást, így aztán most sincs itthon. Viszont ma nagyon ügyesek voltunk Kornéllal, mert délelőtt kitakarítottunk és meg is főztünk.

Kimike: na látod! Milán jár! A bölcsi jó hatással lehet a gyerekekre és örülök, hogy Milánnak tetszik. Nálunk (most írta az újság) 25 férőhellyel bővítik a bölcsit. Eddig 12 gyerek mehetett bölcsibe egy 35 ezer fős városban. Nem röhej?

Reni: szóval leálltatok a fogakkal? Na, akkor még benneteket talán behozhatunk! :lol:

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok4

Peti ma fél 7-kor úgy döntött, hogy elég volt az alvásból. :cry: Ilyet már régen csinált. Azért 8-ig szundizni szokott. Szerintem érezte, hogy mi még aludnánk, mert az este buli volt! Először is a szüleimhez ugrottunk be az este házassági évfordulójuk alkalmából. Volt meglepi, mert anyukám teljesen elfelejtette, apukám meg 1 nappal elnézte a dátumot és mára készült, aztán itthon éjfélig boroztunk folytatásként. Szóval, jó lett volna még aludni!

Ma délelőtt megkaptuk a meningococcus elleni szurit. Petinél eltört a mécses, de aztán meglátott kifelé jövet egy 10 hónapos totyogó kislányt és rögtön elkezdett ezerrel mosolyogni és sikongatni. Imádja a gyerekeket, na meg a kutyákat! :lol:

itt már kezd alakulni az időjárás. De tegnap még futottunk egy kört a piacon Petivel. Vettünk sapkát, hosszabb szárú zoknit és itthonra melegítőnacikat!

anita!
Amikor voltunk egy éves státusz vizsgálaton, ugye akkor már két foga volt Petinek, dokinéni azt mondta, hogy mindjárt itt a felső kettő. Háát, ma meg azt mondta, hogy egyszerre 4 fog jönni felül, de kb. még 2 hónap!!! :shock: :shock: :roll: :roll: Úgyhogy még simán behozhatok. De azért este fürdsnél már kéri Peti a fogkefét és sikálja a két fogát! :lol:

Reni
Kép
prenata
 
 


ANITA!

Bocs a kis betűért! :oops:

Reni
Kép
prenata
 
 


Pápá! Mennem kell! Kellemes hétvégét mindenkinek, és jó időt hozzá!

(Nálunk vasárnap búcsú lesz...)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Itt is rossz idő van! Egész anp szakad az eső, mintha dézsából öntenék! Remélem azért majd kicsit eláll és levihetem Danit a friss levegőre! 3 napja nem volt kint! Ugye elég náthás volt, ezért nem akartam kivinni, még esőszünetben sem, ma meg.... El sem áll! Még 5 percre sem, ez a szemét! :twisted:

Köszi mindenkinek, valamivel jobban vagyok, de még mindig fogalmam sincs, mitől produkáltam a tegnapi rosszullétet! Gab-nak már írtam, hogy szinte minden olyan szag vagy a szagok emléke feljött bennem, amitől Danival való terhességem alatt rosszul voltam! Elképersztő, hogy egy puszta emléktől is émelyegtem. Pl. nászúton (ott már 7 hetes voltam) a szállodai étteremből "áradó" kajaszag, de főleg a halak szagától voltam nagyon rosszul. Na ezt adjátok össze: megint szinte az orromban éreztem ezeket a szagokat tegnap! (pedig 2005-ben voltunk)! Ma valamivel jobb, de a gyomromban, mintha egy hatalmas szikladarab lenne. Hogy mi a fene lehet ez???
Persze, nekem is megfordult a fejemben: Talán Mini Manó?
De ez szinte lehetetlen! Aug 20.-án jött meg, így most vagyok középidőben. 1 hete voltunk uygan együtt, de mint mondtam, nem élesben! Ha mégis összejött volna így is, akkor is korai lenne ez a tünet! Szóval nem tom! De előre félek, ha egyszer valóban terhes leszek, és olyan szarul leszek, mint Danival, akkor mi a fene lesz itt??? A 7. héttől a 14.-ig végig hánytam. De nem reggel vagy este! EGÉSZ NAP!!!! Rossz belegondolni is! :evil:

Gab!
Jó hétvégét és jó búcsút! Remélem szebb időtök lesz!!!

Dani ezt csinálta, amíg én palacsintát sütöttem:

Kép

Andy

Kép
oriandy
 
 


Andy! Nyugi, nincs két egyforma terhesség!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Elköszönni jöttem egy időre, holnap utazunk a szüleinkhez, meg egy jóideje olvasni sem tudlak titeket...
Az éjszakáink most megint rosszabbak-ugye eddig sem voltak jók-, nem tudom, hogy a foga fáj, vagy esetleg a pocija a tejtermékektől. Tejet kellene adnom napi 2 dl-t, de nem akarom megterhelni, ha allergiás, úgyis kiderül. A túró rudi a nagy kedvenc, bár azt hallottam, hogy a túróban töményen van az allergizáló anyag. A rakott krumplimat nagyon ette a srác!
Szereti a főztöm. Nagyon édes. Csak aludna már végre! Tegnap találkoztam 1 anyukával, a lánya simán alszik egyhuzamban 12 órát. Meg még nappal is kicsit. Vencellel egyidős és még alig éjszakáztak. Mormotacsalád, azt mondja...Szóval én 24 órás anyuka vagyok, nem 12, így kezdek lassan kipurcanni fizikailag, kávézom, amit vizsgaidőszakban sem tettem, meg munka mellet, de Vencel mellett igen. :?

Puszi mindenkinek, majd jövök leghamarabb 1 hét múlva. Remélem kipihenem magam kicsit, bár az utazás nem hiányzik...

Mári

Kép
mári
 
 


Gab!
C004! Tetszik, de jó lenne felpróbálni. Nagyon jók!!!!Szerintem vedd meg Mesinek a tépőzáras lilásat, de vegyél még mellé egy olcsó, vizlepergetős koszolósat, vagy egy 1 számmal nagyobb gumicsizmát, amibe 3 vastag zoknit is húzhatsz, ha esik és hideg van. Nekem a gumicsizma minden cipőnél jobban bevált kaki időben, csak jó sok zokni kell bele a hideg ellen.
Na perzse csak télig.

Oryandi, jön ketteske, vagy bekaptad a fosós virust?

Meteor! Tök jó ez a sili, én is az olcsó praktikák hive vagyok. Majd fotózok néhány sk, meg asztalos olcsó megoldást, úgyis igértem Wawel azt hiszem neked. Vagy Wkata neked? Sosem tudom melyiktek melyik, mindig megnézem a abbaák nevét, hogy azonositsalak benneteket. Ez a w teszi biztos. Meg a butulás.

De még a szendvicsktrém receptekkel is adós vagyok, de még nem szálltak be a hűtőről a betűk a gépbe. :oops: :oops: :oops:

Prenata, nem semmi 6 óra tanulás, elbutulás télleg van a fene egye meg, én tuti nem is tudtam volna odafigyelmi ennyi ideig.Osztálytásak?Tanár?

Wawel neked is jó sulit!

Marcy!Részvétem a kukifelhúzásmiatt!!!Nekem sem engedi af érjem h húzogassam, pedig a doki és a védőnő is azt mondja picit mozgassam fürcsikor a bőrt, de neki egyáltalán nem látszik ki a pisilője, épp hogy egy pici rést tudok csinálni ha felhúzom-innen tudom, hogy van még helye kifolyni a pisinek. A férjem is Ex váleméynét osztja.
Mi az az elvékonyodás? És hogy segit rajta a krém?
A doki felháboritó, még jó hogy résen voltál, bár ugye amott is felhúzták. Én nem értek ehhez lányok, ti meg már úgy is túl vagytok rajta Marcy, de szerintem akkora lelki trauma ez a kikufelrántás egy fiúnál, nem enged hozzányúlni, fáj neki… mikorra heveri majd ki?Elvileg az a testrész az öröm forrása, szerintetek nem hagy nyomot az agyban a gyermekkori fájdalom? Nem tudom csak irom ki a fejemből a gondolatokat, de most nagyon félek, nehogy az 1 éves statuszon visszahúzzákBeninek is!!!!Szóljak előtte hogy nehogy?
Marcy! A folyadékkal telt búb az előbőrön volt, vagy az alatt a fitymán? És azt kivágták? Kilukadt? Felszivódott?Hogy függ ez össze az elvékonyodással?

Matracon alvás: látjátok ahány ház annyi szokás. Blanka úgy szerette a kiságyát meg a kókuszmatracát, hogy még 3 évesen is ott aludt, igaz a rácsot leszereltük, de szerintem Beni is 3 évig használja majd. Az ágy ugyanaz(IKEÁS) emlék a tesótól, csak matracot vettünk bele újat. Nagyon szeret benne aludni ő is.

Kimike! Nagyon vevő vagyok a gondozónénik adta ötletekre!!IRJJJJJJ:

Oriandy!
Nekünk állandóan felhúzódnak a golyszik!!Voltunk vele dokinál, azóta strigulázni kell minden pelusozásnál, fent vagy lent vannak-e? Többször vannak fent, így valszeg 2 évesen elvarrják az utat, de csak biztos ami biztos alapon, mert nem jó nekik ha felmennek sokáig. De a hideg az más, nekünk nyári melegben is felmentek. Szóval ilyen korban még vándorolnak, az a gáz ha kevésszer vannak csak a zacsiban.Fürdés közben akádban is fent marad, nem jönnek le a meleg vizre?

Nekem is hiányzik még valami jó kis falvédő a falról ,takarná a konnektort meg fel is dobná kicsit. Egy pléd bambuszrudakon?Meteror Te tanulod most ezt!!

Dani édes!!Hogy eljátszik!!!Beni mindent ledobál még. Most kezdi a duplót egymásba rakni, de nem felül, hanem alul, vagyis az üregbe beledugja. Nagyon megy neki a dugás, tudjátok a múltkor a kis konyha paprikáját dugdosta a narancs lukába. Hááát.

Fog! Ki is írta h még egy foguk sincs? Adsz D vivatmint? Én ugynais most jöttem rá, hogy egyszerúen elfelejtettem adni, és most parázok, hogy biztos ezért nem jön a 6 után hónapok óta a 7.

Hideg! Mi 2 napja fűtünk, a padló is meleg, 24 fok van, úúúútálok fázni.

Marcy!
Marci nagyon okos!!!!Beni még nem csinál ilyet, pedig már úgy várom, hogy én is észrevegyem az értelme szikráját megcsillanni. A fogát meg az enyémet muttaja, de egyéb semmi. Ja meg odajön ha hivom, de ha kérem h hozza ki a motorját, nem hozza.

Kimike! Milán jáár, óriási, a bölcsi gyors hatása, tök jó. Ennyit számit nála a példa. Örülök, hogy jól megy az egész.

Itt végre süt a nap, megyünk játszózni. :lol: :lol:

Beni is egyre többet megy kapaszkodva, oldalazva, jövő héten megyünk Dévényre, talán a kezelések megint lenditenek rajta.

Gab! Üdv az új hajadnak, fotó?

Wkata!Hát remélem én is h nem áll neki csak úgy Misi kukijának a dokitok.

benianya
ákosbenianya
 
 


Mári!!!Jó utat!!!!!Várunk vissza, irj majd sokat!!

Colett, hova lettetek?
rólunk, tetszik blankának nagyon s uli, bár ezen a héten könnyitett menet volt, csak ebédig voltak, hétfőtől már 16 ig lesznek órák. Van egy csomó pirosa, meg dicsérete és már a mi és szó hangokat is mutatja, furulyázza. Mivel hideg volt és esett, apa vitte vreggelente autóval, igy még nincs tapasztalatom a babakocsis gyalogos sulijáratokkal kapcsolatban, majd hétfőtől. Meg mg a héten segitett apa meg amma, mert alvásidőben kellett a suliba menni. Szóval jövő héttől indul be a verkli. Blaninak turiztam egy csomó szupi dolgot, nagylányos fari, fari kabáttal, a Corában meg vettem harisnyákat, meg egy kapucnis kabátot. Háát, meg egy tréninget is kellett, mert tornaórára újat akart. 1999 piz volt.
Megyek csajok, mert a füzetekben, könyvekben minden oldalt le kell láttamozni, csak pénteken hoznak haza mindent, hétköznap üres táskával járnak, ez tök jó.
Tizórai szinte semmi, nincs deje rá, halvány lila gőzöm sincs mit csinál 15 percig, reggelente meg nem tud enni. Kivagyok! És alig iszik, mert utál a ronda Wc-be pisilni. Aa kakilásról ne is beszéljünk. Szóval lesznek itt még gondok, szépen lassan majd kialakul.Ma dicséretet kapott mert az összes ebédet megette!!Szegényke hogyne ette volna mikor egész addig nem evett.Jajj, úgy sajnálom szegényt, facsarodik a szivem, legszivesebben ott lennék én is, de nem lehet!De hát igy tanulja meg az önállóságot.

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok.

Jaj lányok, csődbe megyünk...otthagytam a patikában anyám és öcsém gyógyszereire meg két homeós bogyóra több, mint 13 rugót! :o
Hazajöttem, lesimítottam a bőrömet, most jól érzem magam. :) Habár kint meg borúra áll a dolog de közben meg süt a nap.

Wkata, egyébként pl. nálunk azért sem kell dugó a konnektorba, mert Petit inkább a zsinór érdekli, meg ha van rajta kapcsoló. :D
A cica nálunk is imádja a meleg helyeket, télen radiátor, amíg nincs fűtés, addig pokróc alatt, monitoron, erősítőn, stb. foglal helyet, ami melegít.
Ja, a vérkeringésem nekem sem jó a végtagjaimban, a kezem jéghideg, és a lábam is, pedig vastag zokni van rajtam. :?

Marcy, igen, nálunk távhő van. Mondjuk állítólag a jövő hétre már megint meleget mondanak...
Látom a ti fiatok is elektronikafüggő. Nálunk a mi egerünk már a billentyűzet tetején hever használaton kívül, mert egyébként levadássza. Hozzáteszem, leveszi az alátétet is, és a földre teszi, majd arra rá a pockot. Csak az asztalon nem jó... :D

Gab, nekem is ezt írta a bnet délelőtt...akkor nem az én készülékemben volt a hiba.
Édes az alvós Mesi. Érdekes, hogy Peti akármilyen fáradt, egyelőre csak az autóban ülésben és itthon az ágyon (ágyban) tud aludni.

Wawel, képzeld itt meg egy egész bölcsit építettek egy Szegedhez közeli településen, azt hiszem 20 vagy 25 férőhelyes, van gyógypedagógus is.

Reni, érdekes, Peti is imádja "mosni" a fogait. Mindig kéri a fogkefét, és rágcsálja a fürdőkádban.

Oriandy, hát a peteérés sem mindig 100%, hogy középidőben jön, sőt! De úgyis kiderül, ha a köv. piroska késik...
A terhességi tüneteket sem óramű pontossággal jönnek. Nekem pl. semmi, de semmi rosszullétem nem volt a 41 hét alatt!

Mári, akkor próbálj pihenni. Sajna vannak olyan gyerekek, akik csak két-két és fél éves korukban szoknak rá az éjszakai alvásra. Tudom, nem biztató, de van fény az alagút végén, az tuti.
Napi 2 dl tej? Mondjuk az még nem is olyan sok. Egyébként ha logikusan gondolkodunk, akkor a túró az tömény tej, tehát tényleg jobban koncentrált lehet benne az allergén anyag.

Bénianyu, ez a gumicsizmás dolog nem is rossz. Még akár hóban is jó lehet, öt zoknival...olyan játszós-elesősnek.
Nálunk a kukibőr felhúzásáról már a szülésfelkészítőn is volt szó, az ottani védőnő is azt mondta, hogy avatatlan kezek ne piszkálják és egyébként sem javalott. Egyébként Petinek is csak egy pici luk van a végén, de arra elég, hogy nehéz pelusokat gyártson.
Hát elvileg a D vitamint inkább a kutacs összenövése miatt célszerű adni, nem hiszem, hogy a fogak ezért álltak meg. Nálunk is nagyszünet van most...pedig Peti egyéves koráig szinte minden nap kapta, talán egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor maradt el.
Figyi, Blani sosem reggelizett? Talán próbálkozni kéne hétvégente, hátha rá tudnád venni arra, hogy egyen, hiszen fontos lenne, hogy ne éhgyomorra menjen enni, és tudjon koncentrálni...

Na megyek, vár a gyerekem. Nem tudom, a férjem sem hívott még, pedig azt mondta, hogyha ráfordulnak az ötösre, akkor megcsörget...

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Lányok!

Most csak egy örömömet szeretném megosztani Veletek:
Misi ma először igazi csipeszfogással fogta meg a kanalat, nem marokra!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: úgy örülök neki!!!


Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!

Eltűntem egy ideje, sajnos nem vagyunk vmi jól, nem tudtam nagyon olvasni sem...
Julcsika szerda hajnal óta beteg, nagyon magas láza van, 39.9 is volt, tegnap óta pedig hány is. Voltunk már kétszer dokinál, most kaptunk dedalon kúpot, meg szájon át adható infúziót, ha este is hány, akkor irány a Bethesda... Piros a torka is, ha nem hány már, akkor holnap kezdjük az antibiotikumot. Benyalt vmi csúnya vírust, viszont két hónapja volt beteg, ugyancsak magas lázzal, így jövő héten vérképet és vizeletet is nézet a dokink, nincs-e valahol gyulladás.
Szerda ót alig alszom, éjszakázunk Julcsival, hűtőfürdőztetjük, meg ringatom, nagyon anyás lett szegénykém. A hányás még mindig nem múlt, sőt, mióta nem tudok pihenni, még rosszabbul vagyok, a gyomrom is ég....
Szóval ránk férne egy kis gyógymanó-küldés....
Múlt héten voltam UH-n, kistesó jól van, nagyon ficánkolt, fiatalabb, mint a menzi alapján lennie kellene, valószínűleg később fogant, így nagyon úgy néz ki, hogy áprilisi baba lesz. :) Jövő héten megyek megint, akkor megpróbálja a dokim a genetikai UH-t is megcsinálni.

Remélem a többi baba jól van, visszaolvasni most nem tudtam!

Ha tudok, majd jövök újra...

Felrakok még egy képet, itt még jól volt a kis drágám, kedden készült.
Kép

Itt pedig már tesóka is látszik. :)
Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok,

Már jött a hideg Magyarországon? Itt kellemes lett az időjárás 27 fok volt ma.

Vége lett a nyári munkámnak. Nagyon fájt a szivem az utolsó napon, sok gyerek sírva köszönt tőlem. Nekem egyik szép emlékem lett Japánban, hogy ott lehettem.

Nálunk minden bölcsi fizetős, sőt család jövedelemüktől fögg mindenkinek más az összege.
Városunkban minden bölcsi kedden és csütörtökön tartanak nyílt nappot. Mi is héten voltunk. A férjem nagyon csodálkozott, hogy milyen sok gondozónő van ott. Pl. mi voltunk 0-1 éves csoportban, ahol 7 baba volt, és gondozónő pedig hárman!

Tegnap vettem Kevinnek egy szipogós cipőt. Én is ilyen cipőben nőttem fel, látom és halgatom, hogy mostani gyerekek is használnak ilyet. Mi annyira nem vagyunk szigorúak cipő választásában mint ti europaiak. :wink:

Mézgombi: Jobbulást Julcsinak! Nagyon szépek vagytok hárman a képen! :P


Puszi Mindenkinek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.01 23:53-kor.
Vendég
 


Hát, lányok!

Ma sem jobb a helyzet! Délutánra megint hányingerem lett! Elmondtam apának, hogy ha most terhes lette, akkor mi van? Mert ugye ő még várt volna vele, de azt mondta, akkor persze örülne neki, de várjunk ezzel még! Mármint a találgatással, hiszen elég korai lenne és természetesen én sem akarom beleélni magam!
Csak azt nem tudom, mikor lenne értelme egyáltalán egy tesztet venni!?
A vonalzóm szerint 14 nap múlva.....
de ha továbbra is rosszul lesze, nemhiszem hogy tudok majd addig várni!

Benianyu!
Daninak általában lent vannak a kis golyói, csak ha hideg van, akkor mennek fel. Ez normális is, tudom, csak kérdés: meddig!?


Na megyek, ledőlök!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Hú, Andi ez izgalmas!!!

Mezgombi, mi majdnem egyidősek vagyunk!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Benianya, apróságok, nem kell nagy dolgokra gondolni. Pl. első nap. Már írtam, hogy akkor még előfordult mászás. Kint voltunk az udvaron és szóltam Milánnak, hogy álljon fel és inkább járjon a mászás helyett. Mondta a gondozónéni, hogy NE, ha neki biztosabb a mászás, akkor hagyjam. Vagy pl. azt mondta, hogy amíg Milán nem jár teljesen stabilan, addig nem ültetik a kisasztalhoz és addig rácsos ágyban altatják. Ha már stabil, akkor érett meg arra, hogy rács nélküli ágyon aludjon és kisszéken önállóan üljön. Addig veszélyes és tilos.
Más. Nem tudom máshol mi a szokás, de itt minden ugyanabban az időben, ugyanabban a sorrendben történik. Pl. játéktevékenység, tízórai, ebéd előtti kézmosás, peluscsere/biliztetés, ebéd. Étkezésnél mindenkinek megvan a maga helye, máshová nem ülhet. Nem azért, mert ennyire szigorúak, hanem mert a gyerekek a szokásaik rabjai, nagyon büszkék rá, hogy nekik saját helyük van. :)
Vagy. A játékokat a polcra a gondozónénik folyamatosan visszarakják. Ugyanis, ha a sok játékot szerteszét szórják, akkor egyrészt abban bukdácsolnak az apróságok, másrészt pedig nem ösztönöz játéktevékenységre. De ha belegondolsz, ez végtelenül logikus, hiszen otthon is így van. Amint elkezdem összepakolni a játékokat, a fiam azonnal játszani akar velük. Ha szét vannak szórva, akkor valóban hidegen hagyja. A játék pedig fejleszti őket. És hidd el, ez nem kis meló, hogy mindíg - szó nélkül és észrevétlenül - rakosgatják vissza a játékokat a gondozónénik. Mindezt végtelen türelemmel teszik. :)
Még valami. Azt sem tudtam, hogy 18 hónapos korig kétszer altatják a gyerekeket a bölcsiben, ugyanis addig kötelező. Délelőtt, reggeli után egyszer, akkor általában csak pihiznek, fekszenek, nem alszanak a gyerekek. Másodszor pedig ebéd után.
Kb. ennyi.

Kmammy, nagyon jó ez a kép. :D Milyen az a szipogós cipő? :o Sajnos nálunk 14 gyerekre két gondozó jut. :?

Lányok, a D vitamint én is ezen a héten kezdtem el újra adni.

Andy, bírd ki még egy picit. Tudom, hogy nehéz, főleg, mert annyira vágysz a tesókára. :)

Kata, gratulálok a kanalazáshoz. Nekünk még csak kézzel megy igazán. :lol:
Vendég
 


wkata-csúcs a kanalazás!

Mézgombi, de rég jöttél.Nagyon édsek vagytok a képen mind a 3!!!!-an!!!!!
Julcsinak mennek a gyógymanók ezerrel!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Nehogy bekapd Te is a virust!!!!!Nem hiányzik pont most, szedj c vitamint mig a lány meg nem gyógyul!!Nevek????

Klarka, hogy vagytok????

Kimike, le a kalappal a gondozónénik előtt!!
ajj, de jó, én isa pon ez okból szép csendben összepakolgatok neki a szobában, bár nem esik jól a szivemnek, hogy a kiskonyha apró biszbaszait szinte azonnal lepakolja, mert épp akkor akar vele játszani, de az eszem tudja igy van ez jól. Ráadásul rumliban be sem tudok lépni pelenkázni.

Figyeljetek! Beni most kezdett iszonyúan kiforogni pelusozás közben. eddog használt a haspuszi, ének, játék, orrszivó a kézbe. de ma már ezek sem, alig lehet ráadni a pelenkát. ráadásul mig egyik kezemmelfogtam a pelenkázón és lehajoltam valamiért, rárántotta a fejemre a kenőcsös fonott tálcát, és a friss doboz popsikrém hajpakolásként végezte. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Kérek praktikákat, minden ötletem befuccsolt, vagy unja már.

Kmammy! Jó látni megint, itt megjött a hideg. Milyen a szipogós cipő?Nem csipogós?

Oriandy!!!Ha csak hidegre megy fel az még később is tök normális, szerintem 2-3 év a határ, de szerintem még később is előfurdulhat. Nekünk azt mondta adoki 2 évesen megműti.

Jajj, úgy beparáztattatok fütyi ügyben, kedden megyünk státuszra, kivi vagyok mi lesz.
Szerintem is elég majd nyösztetni később, ha most visszarántják még lenőhet újra, és mi lesz a hegekkel?

Megyek, mert éhen halok, nagyot játszóztunk, képzeljétek felújitották azt a játszót amit egyszer itt feltettem, hogy miylen gáz. tök jó lett. Benit ott fotóztam, majd rakok fel. Most adok a fogyókúrámnak.

benianya
ákosbenianya
 
 


Halihó!

Úgy néz ki tényleg nem tesóka kopogtat!!!
Már hasmenésem is van és ismét ramatyul vagyok!
Na, megyek is, mert még fentlenni sem bírok! (ez csak annyiból jó, hogy talán könnyebben lemegy pár kiló így, hogy nem tudok enni, viszont folyamatosan ürül belőlem..... - na nem részletezem! :oops: )

Pusz!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Ja., EX! Blanka szokott reggelizni, csak ébredés után nem tud enni órákig. ( én vagyok ilyen tipus, sajnos)Reggel 7 kor felébred és csak 9-10 körül eszik. Addig 1 joghurt, de pl. soknás kenyeret sajttal, paradicsommal-szóval a nagy reggelit nem tud enni, csak ha eltelik bizonyos idő ébredés után. Szóval ha fél 7-kor ébred, akkor 7 kor még csak egy müzlit tudok belediktálni, de ez kevés délig. Jó lenne ha tizóraizna bent a suliban, mert olyan fincsi saját sütésű kenyereket csomagolok neki, de a 15 perces szünet csak a pisilésre volt elég, kettőt harapott a kenyérbe és már szólt a tanitónéni, hogy csomagolják össze, mert becsöngetnek.
De úgy érzem nem lesz itt gond, csak meg kell tanulnia kicsit gyorsabban csinálnia mindent. Lövésem sincs mi tartott 10 percig neki. azt mondta várt hogy a tanitónéni odaadja a WC papairt. Hát gondolom 30 gyerekkel nem egyszerű, csak azon pipultam be, hogy miért nem lehet abból a 30 tekercsből amit bevittünk első nap, egyet kitenni a WC-be, miért kell az osztályban letekerni az étkező gyerekek előtt. ráadásul most mondta a lány, hogy fönt van egy magas szekrényben és nem érik el, tehát a tannénire vannak utalva.
Szóval vannak és gondolom lesznek is ilyen nem értem dolgok, de nem mehetek be és reformálhatom meg az egészet.

Oryandi, hajrá ketteske!Na, ponbt a napokban beszéltél tök sokat róla, bevonzottad!!!!!!!!
Akkor ha jól számolom 3 kismamánk is van?
Zuhog, bakker, pedig jó lett volna családi programot csinálni, de megint be vagyunk zárva a lakásba!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Nem tudtunk tegnap cipőt venni! El se hiszem! (Ok, Siesta meg Adidas választékot nem néztünk, csak a középkategóriát...)

C004 nekem is tetszik, de találtam egy még jobbat, bár az magán beszerzés lenne.

Fűzős Falcon

Szakad az eső. Útálom! Takarítok, pakolok...

Hétfőn jövök, pusszanat!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Benianyu!
A lánykád hamar bele fog rázódni az időbeosztásba is és akkor marad ideje tízóraizni. Ez a Wc papír osztogatós tánnéni nagyon durva. Miért nem lehet a Wc-ben a papír? És ha valakinek nem elég amit kioszt? Már bocs, de előfordulhat! Csomagolj be Blaninak wcpapírt is. Az a legtisztább!

Méz!
Millió és még egy gyógymanó Julcsikának! Remélem jobban van! Te pedig vigyázz nagyon magadra!

Gabi!
A lányodból még talán modell lesz! :wink:

Marcy!
Remélem már rendbe jött Marci kukija!
Igazad van, ezek a manók napról napra okosabbak! Én is tapasztalom Petin. Sokszor rácsodálkozok dolgokra, hogy jéé ezt is tudja-érti a gyerek?! Pl. a szemetet elviszi a kukába ( az más kérdés, hogy néha belefeledkezik a tartalmába és elkezd kifelé pakolni :shock: ), ha mondjuk neki, hogy megyünk fürdeni, akkor elindul a fürdőbe és el kezd vetközni: leveszi a zokniját stb. Vagy pl. újabban a konyha egyik sarkába jár kakálni. Amikor hallom, hogy nyomott és megkérdezem, hogy van kaka, akkor bemegy a szobájába és megáll a pelenkázónál és mutogat, hogy rakjam fel. A formabedobóba bele tudja rakni az egyszerűbb formákat és sorolhatnám még. Ja, még valami, megmutogatja a testrészeit és ha szemét kérdezzük, akkor nem mutatja meg, hanem kacsint egyet! Tündéri!

Képzeljétek, nem tudom mi történt Petivel, de este fél 10-től reggel fél 8-ig aludt a kiságyban egy mukk nélkül! :shock: :roll: 5-6-ig már máskor is bírta, akkor szopizott és mellettem aludt, de most a kiságyban aludt! Pedig azt hittem, hogy melege lesz és fel fog ébredni, mert kicsit sokaltam a bodyt-pizsit plussz téli hálózsákot, de gondoltam a 20 fokos szobában elbírja!

Ááá. Megint most kezdenek fúrni felettünk. Nem igaz, pedig nekik is van egy 18 hós gyerekük. Miért nem tudtak délelőtt fúrni?! Peti egy órája aludt el. Előtte jól beebédelt karfiol levest és sült tejbegrízt!

Reni
Kép
prenata
 
 


halihó!

Hanyas overállt vesztek télire? A Teszveszt nézegetem, de bajban vagyok, mivel fogalmam sincs, hogy újonnan mennyibe kerülnek, így nem tudom, hogy meddig érdemes licitálni. A másik: Peti most 81 cm. Jó lenne olyat venni, ami jövő télen is jó lesz. Szerintetek a 98-104-es túlzás?

Reni
Kép
prenata
 
 


98-104-es 3-4 évesnek való! Lackó 5 évesen 110 centi, 110-es, 116-os ruhái vannak. Egy másfél éves nem tud mozogni annyival nagyobb ruhában! Inkább csak 86-ost, max. 92-est vegyél! Ami jövőre lesz jó, az már inkább jó lesz következő télen is, most még nagyon sokat nőnek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?