Új privát üzeneted érkezett!

Juca!

Azt értd, hogy ha fiú, ha lány lesz ketteske, akkor is szeretnék majd egyszer harmadikat!
Tudom, hogy elötte ketteskének kel jönnie és "ne is idegesíts vele" ( :wink: ), mert a párom még mindig nem akar belevágni a projectbe!!!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Hát egyáltalán nem érzem pedig magam türelmesnek, sőt-ugyan Benivel még sosem, de Blankával -már orditottam úgy torkom szakadtából, hogy megdagadtak az erek a nyakamon!!!Egyszerűen képtelen volam tovább elviselni, hogy értetlen és úgy tesz mintha ne hallana. 5x elmondtam előtte, azt is mondtam, hogy ne várd meg mig kiabálok, de úgy tűnik második kiskamaszkorát éli( volt egy mini kamaszkor 3 évesen)és addig húzza amig csak lehet,szinte kiköveteli a kiabálást. Úgyhogy lányok messze vagyok én a türelemtől. Az meg hogy rend és tisztaságmániás vagyok, inkább betegség, mint dicsérnivaló.
Inkább a felfogásom, hozzállásom más, pl. ma mig pisiltem Beni kiszökött a teraszra és kivette a cserépből a virágot, annak aljából meg a pici követ ami az alján lévő 2 lukat fedte. Majdnem elájultam, mert minden csupa föld lett,a frissen ráadott kimenős rucija is, a gyerek meg diadalmasan mutatta vigyorogva a két kis követ( amit simán le is nyelhetett volna). Nomármost, hiába mondtam el már 100 szor, hogy nem cserepezünk, nem kövezünk, tudtam, hogy nem értheti, én voltam a hibás, amiért 2 percig nem figyeltem rá. Ráadásul még meg is dicsértem, hogy ilyen két szép kavocsot találtál, add oda anyának, mert ez különleges kavics, tegyük vissza ide. És visszaültettem mindent. Ő meg csak nézett, de hát tudtam, nem szidhatom le, mert miért nem lehet itthon kavicsozni, ha a játszón meg lehet. Szóval dühitő volt számomra a helyzet, csinált egy csomó plusz munkát,de olyan édesen diadalmasan mutatta a kavicsot: nézdmit találtam anya, és mikor kértem odaadta, hogy mig ezen az egészen gondolkodtam, el is ültettem, fel is söpörtem mindent. Szóval ilyneeken nem megy fel a pumpám, szinte semmi olyasmin amit Beni csinál, de ha a lányom huszadik felszólitásra is ledobja a levetett ruháját a szoba közepére akkor kiabálok.
De amúlkor a játszón-Beni álmos volt,s haza kellett jöni, és a lánynak ez nem tetszett, nyávogni, dühöngeni kezdett és mindenki szeme láttára földhöz vágta a vizes flakont- érdekes akkor sem mérgesedtem meg, sőt mondtam neki, Blnka légy olyan kedves vedd fel a földről a flakont és menjünk...mondtam,hogy most helyzet van, menni kell, majd holnap is jövünk. Még mondta is a barátnőm, hogy te ilyen türelmes anya vagy,más adott volna egy nagy pofont a gyerekének. Ugynakkor itthon amikor 5 ször szóltam, hgy induljon a kádba és még fél óra múlva is idiótán nyirvákolt és baromkodott, akkor elorditottam magam. Ez az az időszak volt amikor 2 gyerekkel voltam itthon egyedül, és a majd 7 éves lányom iszonyúan unatkozott már itthon, pedig alkottunk, feladatoztunk, társasoztunk, ugráltunk, de nem vagyok egy ovoda vagy iskola, meg a pici is alszik du. Na az nehéz időszak volt, próbára tette a türelmemet.
Hát kaját tenni meg muszáj, nem halhat éhen a gyerek. Főzésben meg egyáltalán nem vagyok nagy, sokáig a foodtól rendeltem, csak mióta van fagyasztós nagy hűtő azóta főzök, de csak 1 félét, és csak ami gyorsan megvan. A húshoz meg nem vagyok hajlandó nyúlni, azt azuram mossa, én csak a fagyasztóból egy tálból áttdobom a fazékba.
Szóval én inkább egy hisztis, finnyás orditógépnek érzem sokszor magam, mintsem türelmesnek. A következetesség az más, az alapelvem, azt valóban betartjuk.
Sőt volt hogy egy délelőtt raktam rendet a lány szekrényében, du meg cicomázott és keresve báli ruhát összegányolta a napi munkámat, na akkor azt mondtam, ami nincs a helyén rendben azt azonnal viszem a szegény gyerekeknek akik majd vigyáznak rá. Azóta rend van. Meg volt, hogy 1 nap takaritottam az autót, üléshuzatmosással, és mire kész lett, jött a csaj, bement és a sáros lábával összejárta a frissen mosott üléseket. Na akkor eldurrant az agyam, lepofoztam volna legszivesebben. Kiabáltam és kitakarittattam vele az autót újra. Szerintem igy tanulja meg h becsülje mások munkáját. Amikor megkértem hogy ne a frissen kisikált szép szandijába menjen homokozni, mégis abba ment, hazajövet a kezébe adtam a szutykos szandit, a kefét és kiskáltattam vele. Na azóta csak homokozós cipőbe jár a játszóra, mert azt mondta fú anya te ezt mindig szó nélkül megcsinálatd, ez olyan nehéz és unalmas, hogy én bizony töbet nem sikálom ki, de össze se kenem.
Szerintem most tök szigorúnak gondoltok, de úgy érzem ezzel többre mentem mint a kézreveréssel. Ugyanakkor mindig adtam teret a lányomnak. Oda nem mehetsz, az út mellett meg kell állnod, de nézd csak addig a tábláig elfuthatsz. Vagy kint a Zagyva parton egész este futkározhatsz, amerre csak akarsz. Szóval a tiltás előtt mindig adtam neki szabadot is. És ki is használta.
Ezért tud fegyelmezett lenni ha kell, de ha játék vagy örjöngés van akkor olyan mint fiú. Nem tiltottunk sok mindent, sok mindent lehetett, de amit nem volt szabad, azt soha semmilyen körülmények között nem. Nálunk pl, van reggelente nyunyuzós, birkózós 1 óra, amikor ütjük vágjuk a párnákat, párnacsatátunk, bepisilésig csikizünk, kergetőzünk, de ha le kell állni, leállunk.Szóval ez a húzd meg ereszed el.-nálunk nagyon bejött. Ja, és Beninél is, nála is előbb minden nap jól lefárasztom, teret adok az energiájának, mozgásigényének. Ha nem birom velük, irány a levegő.
Ha meg kimerüök, elmegyek fél napra turizni a városba, hogy apa is lrezze miylen két gyerekkel, regegliztetni, tizóraiztatni, ebédet főzni, ebédeltetni, éefektetni, közben kiteregetni sb. azz naggyonn jóó. És frissen agyilag kipihenve jövök haza. És akkor megint birom a gyűrődést, apa meg jobban becsüli a munkámat.

benianya
ákosbenianya
 
 


Kata,
azt meg a babaszobán olvastam, hogy szept 8án Békáson a Művházban (Csobánka tér 5.) lesz szintén bababörze. (9-13ig)

meteor
 
 

 
 

Sziasztok! :)

Nekem Benianya módszere nagyon bejön, és persze, hogy nem lehet az ember mindíg türelmes, meg néha elszakad a cérna. Szerintem kicsit elbeszélünk egymás mellett, na de mind1. A cél végülis ugyanaz úgy érzem. De mindenki úgy csinálja, ahogy akarja és tudja.
Marcy, azt viszont tuifix, hogy aki éjszakázik a gyerekkel, annak sokkal nehezebb. Ez a gondolat ma éjjel fogalmazódott meg bennem, mivel háromszor is felkeltem betakargatni Milánt, mert eléggé lehült a lakás. Pedig utána azonnal vissza is aludtam. :roll:

Andy, a férjed mikor szeretné ketteskét?

Benianya, nagyon szép kislány Blani. Az elköszönő mondatod pedig szenzációs. :-)

Jó éjt Mindenkinek! :-)
Vendég
 


Móni!

Csak annyit mondott, hogy ő nekem akar jót, hogy Danival is könnyebb legyen, amikor már meglesz a pici, hiszen segítségünk nincs helyben! (csak azért nem értem, mert ezzel meg tisztában vagyok és én vállalom -- hiszen én leszek velük otthon reggeltől estig egyedül!)
Annyit tett hozzá, hogy az úgy szép és jó, ha mindeketten szeretnénk és így megint szerelemgyerek lenne, mint Dani!
Megkérdezte mit szeretnék:
1; ha most azt mondaná: oké legyen ketteske most
2;ő is tiszta szívből szeretné és szerelem gyerek lenne
Persze, hogy a 2-at szeretném a legjobban, de miért nem lehet a kettő egyszerre?
Én érzelmi zsarolást érzek benne!!!

Na mindegy!
Lesz ami lesz! Én már nem foglalkozok vele!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Juca!!!
Hát ez állati!Az év videója, úgy de úgy röhögtem, még ilyeeet. El sem tudtam képzelni hogy ilyen létezik. Milyen rafkós kis bestia! Csak tudnám mi zajlik a kis fejében? Fú, de belelátnék!!Ez a nő sétál a lakásban a kutyával meg egyenesen szenzációs. Jó lenne tudni mikor hagyta abba, és mit akart vele elérni.Nálam baba oszkárt kapna!
Akkor most ünnepélyesen részvétem minden olyan hisztizőbabó anyának, akinek csemetéjét nem lehet egyszerű figyelemeltereléssel, magamhoz öleléssel leállitani.Kivánom magamnak és mindenkinek soha ne tapszatljuk meg milyen is ez.

Ja, most fejeztük be apával könyvcsomagolást. 2 matekba meg 2 NYIK-be(nyelvi ,irodalmi kommunikáció) 2-2 db könyvjelzőt is kellett fonni!!!Mindkét könyv két felől nyitható és olvasható, szóval olyan 2 könyv egyben. Csak néztünk.Igazából nagyon kivagyunk. Monstre szülői volt, és még a doboz korong korongjaira is rá kellett irni a nevet. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.Meg az összes zsirkrétára, cerkára, gyurmára, festékre, mindenre. Először bele akartuk vésni, aztán vtetm bolti árcimkét és arra irtam, de igy is volt vagy 100. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Megyek elteszem magam holnapra,kivagyok.

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok.

Reklám van, így olvasok. Amit átfutottam eddig, abból látom, hogy tényleg nem vagyunk egyformák. :) Na de érdekes lenne, ha a különböző habitussal megáldott gyerekeinket egyféleképp terelgetnénk. Azért kivi vagyok, hogy 5 év múlva milyen gondokkal fogunk küzdeni...
Na eljutottam kb. 15 sorig az írásban, de már vége a sorozatnak, így mostmár ide koncentrálok.

Bénianyu, hát igen, nálunk is ez van, hogy Peti még nem beszél. De abban 100%-ig biztos vagyok, hogy nála a dobálásnak azon kívül, hogy engem idegesítsen semmi jelentése sincs. Ha meg igen, akkor talán egyszer elmondja...tudod, erről most az jutott az eszembe, hogy Peti cirka féléves koráig kikerekedett szemmel bámulta mamáméknál a fehér kályhacsövet, azóta se tudjuk, mi tetszett neki benne. :?
Ja, a férjednek üzenem, hogy szívesen kölcsönadom az én örökmozgó fiamat, akinél annyi elég a rosszalkodáshoz, hogy ő pislant egyet, ma pl. mellettem mászott be öcsém széke alá és kapcsolta le az áramot a hosszabító gombjának megnyomásával.
Egyébként a tapasztalottak kapcsolatban úgy gondolom, ahogyan te, én pl. már megszúrtam Peti ujját is (nem vérzett, nem lett sebes, stb.), hogy tudja, hogy a tű szúr. Ugyanúgy tudja, hogy a sütő meleg, habár a miénk nem forrósodik fel, mert elektromos, és egyenletesebb a hőelosztása, de akkor is elkapja a kezét. Ugyanez volt a mamáméknál a kövön, mióta letaposta a meleg köveket, azóta megtapogatja azokat, mielőtt rálép. Tényleg okosak!
Hát ez az ülés, meglepő! Elég érdekes, amit írsz...mondjuk van benne valami, magamat ismerve, én is a többség példáját követtem volna, egy szeretlekkel megspékelve.
Ja, a mosogatóhoz létezik "görény", de anyósomnál, ahogy azt lentebb írtam, nem ért semmmit, pedig mint kiderült, nála is el volt dugulva igen erőteljesen a cső.
Jó lett Beni frizurája, nálunk egyelőre marad a kunkoriság. Majd jövő tavasszal nyírunk, addig meg melegít.
Pofonról egy szösszenet: én soha nem kaptam ki egyik szülőmtől sem, de kis túlzással a mai napig összerezzenek, ha anyám egy méteren belül meglendíti valamelyik kezét. És még terrorban sem voltam tartva, azt hiszem, én igazán eminensnek számítottam. (Mondjuk általánosban az egyik osztálytársamat teljesen véletlenül a kelleténél jobban löktem meg, aminek az lett a vége, hogy beesett a fogasok alá, és agyrázkódása lett.)
Azért nem semmi, hogy mindenre nevet kell írni, elhiszem, hogy kivagytok a pároddal.

Juca, hát Peti is tud hisztizni, de nála ez tipikusan a korlátoltság "jele". Ma mondjuk anyám ébresztőórája pályázott volna, már sírva, bömbölve tolta arrébb a fotelt, de nem hagytam neki. Aztán ráhagyta. Szóval hisztizik, de szerintem ez még korántsem a vég...
Hát nálunk is volt már példa a hideg vízzel való leöntésre...de legalább bevált.
Nálunk sok a turi, de én mindig Peti nélkül megyek, mert az nekem min. két óra, mire kitúrom magam. :) Ja, jövő hét végén elvben megyünk Dunakeszire...
Hálózsák: na az nálunk nem volt, vagyis volt, de Peti már nem tűri meg magán. Így marad télre a hosszú ujjú kezeslábas, meg egy vastagabb takaró. Még jó, hogy a központi fűtés melegen tartja a lakást, többé kevésbé.

Kimike, bobozni? De jó! Képek vannak?
Ja, éjszakázás: én felkelek Petihez, ha kell nyolcszor is egy éjjel, mert felsír, és kell neki a cumi meg esetleg simi, és visszaaltatom. Na erre hazajön az én drága férjem, és mire kelek fel pénteken vagy szombaton hajnalban (már nem is tudom, mikor volt), hogy közöttünk van a gyerek. Kérdőre vonom a férjem, aki közli, hogy mivel másodjára sem aludt vissza Peti, inkább kivette, mert ő nem kel fel hozzá. (Megjegyzem, az első sírásnál felkeltem, mert kivi voltam, hogy egyáltalán felkel-e rá a férjem, viszont tény, hogy arról lövésem sincs, hogy mikor vette ki az ágyából.)

Colett, sok szerencsét a mosogatóhoz. Anyósomnál azt hiszem a végén már a falat is bontották, vagy nem tudom, de a végén megjavult, de ott is volt szenvedés...

Reni, hát én egyelőre semmilyen overállt nem veszek. Egyrészt azért, mert Petinek van két kétrészes vastag rucija (jó, nem impregnált - vagy hogy írják - a külsejük, de fázni nem lehet bennük), másrészt azért, mert amit megvettünk tavaly, hogy jó lesz rá télen, azt egyszer sem adtam rá, mert nem volt hó, hogy szánkózzunk, stb. Így most az a verzió lép életbe, hogyha látom, hogy VAN hó, és szánkózni megyünk, akkor SOS veszek valamit, ha szükségét érzem.
Nálunk a téli öltözet része lesz a harisnya, remélem, még rá tudom adni (nem a mérete, hanem az izgágaság miatt), sapi, amiből nincs megkötős, de Petinek már az se akadály, remélem, ha fázik a buksija, rájön, hogy nem veszi le magáról. Addig még turizok neki egy párat, hogy legyen tartalék nálam mindig, ha mégis úgy dönt, hogy az elsőnek a földön, sárban van a helye. :D

Klarka, érdekes ez a hiszti-módszertan. Peti pl. úgy csinálja, hogy leül a földre, terpeszbe teszi a lábait, és bedől közéjük.

Oriandy, Peti meg újabban visszafele fejlődik orrszívás terén. Mondjuk vannak jobb napjai is, amikor meg van őrülve az orrszívásért (vagy inkább a porszívóért?).
Fújás nálunk is van, ha fújok neki az orrspray-ből a nózijába, akkor felszólítás nélkül fújja kifele, ami esetleg bent van, jó egyelőre inkább kevesebb, mint több sikerrel, de ez is jobb, mint a semmi.
Haláli a kép, látom, Dani is szereti a kicsi helyeket. Peti újabban azt játsza, hogy beleáll a jégkrémes vödrökbe, nem tudom, hogy lehet az kényelmes neki.
Huh, látom, beírtad a receptet, WOK-unk is van...valahol, szerintem a garázsban porosodik.
Nálunk szinte folyamatos a rucielpakolás, most dobozolom a 74-80-as rucikat, meg a kinőtt cipőket elfele.

Gabella, jaj, ne is mondd, én már előre agyalok azon, hogy nekem is vinnem kell majd a váltás ruhacsomagot, hogyha a latyakos gyerkemet felcipelem a buszra. Mert akkor valszeg én is tetőtől talpig maszatos leszek... Van ennek valami módszere, hogy ép bőrrel ússzam majd meg???
Hát én egyetlen pofonra emlékszem, ezt apukámtól kaptam, valahol jogos volt, mert szabadjára voltam engedve, de azért volt egy határ, amire illett otthon lennem, vagy ha mégsem, akkor valahogy szólni, hogy hol vagyok, mikor jövök, stb. Ez egyszer elmaradt, jött is a maflás. MOndjuk a hatása nem volt erős, mert hazaértünk, és apukám lefeküdt vissza aludni, tehát nem szidott meg stb. Csak pofon vágott.
A fotók zabálnivalók. Én most arra pályázok, hogy megörökítsem az "ilyen erős vagyok" mozzanatot, úgy képzeld, hogy még a feje is vörös, ahogy megfeszíti magát. :D
Hát én másodjára is inkább fiút szeretnék...néha beötlik a vágy, hogy lányunk legyen, de aztán mindig rájövök, hogy egy kukisnak jobban örülnék, úgy látszik, lélekben fiús anyuka vagyok.

Wkata, mi csütörtökön kaptunk szurit, tehát a holnapi lesz az első nap, ahonnan számolhatom az egy hetet, hogy produkál-e valamit a fiatal úr. Én reménykedem, mert az előzőeknél is csak hőemelkedése volt.

Wawel, Kornélnak mennek a drukkok. Nálunk azt hiszem a jövő hónapban írják ki az Év babája pályázatot, megint viszem majd Petit, meg egy gépet, hogy én is megörökítsem.
Huh, hát beceneveim nekem is voltak, igaz, alapvetően (tehát egy kívülálló számára) nem voltak sértőek, de azért rosszul estek. Ilyen volt a Sophia Loren, ezzel a szép piros keretes szemüvegemre utaltak pl. a nálam idősebb iskolatársaim. Ami meg rám is ragadt végleg, azt a fiú osztálytársaim ötölték ki, egy teljesen ártalmatlan szó, de lövésem sincs, hogy miért épp nekem jutott.

Marcy, na igen, néha én is elgondolkozom ezen, hogy mi lesz, ha... De aztán rájövök, hogy a gyerekem számára a másnap mindig mosolygósan indul.

Klarka, mit üzletelsz a MÁK-kal? (Ha nem titok.) Hát itt még semmi jele az esőnek, de kilenckor, mikor a férjemmel beszéltem, ő már mondta, hogy Bajon csepereg...

Meteor, téged ezek szerint jó helyre sodort a sors. :) Itt Szegeden nem nagyon lehet hírességeket látni...habár állítólag a szabadtéri idején az egyik színésznő (akinek most nem jut eszembe a neve) busszal járt-kelt a városban a babája társaságában pl.

Na én is lépek, mert mindjár holnap van (pontosabban, mire elküldöm, talán ma lesz), de teszek fel négy mai képet. Na ma lett...(kellett vagy másfél óra, mire behoztam a lemaradásomat)

Öcsémmel:
Kép

Dédimamával (a déditata megint a bőrklinika vendégszeretetét élvezi sajna):
Kép

Vigyor:
Kép

Anyával:
Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Hírességek. Múltkor este megyünk a Plusba, és látom ott egy fickó, aki annyira fekete, hogy ilyet még nem is láttam. Persze nem bámultam meg, mert az olyan ciki. Erre mikor jövünk ki a húgom ott mondja, hogy Lááátttaaddd? Mondom, aha, olyan fekete, még a szeme sem világított, csak a foga. Kinek? Hát a csákónak. Ja nem a nigust a nője a Jóban rosszban játszik. Na őt nem láttam, de a sorozatot sem. :roll: :twisted:

Amúgy én is kb. havonta összefutok valakivel Pesten, na nem úgy beszélgetősen. A legtöbb kisebb, mint a TV-ben.

Az most rosszabb volt, hogy a tangóesten a volt főnököm ült a hátam mögött. Szar érzés volt, nem csókkal váltunk el. Köszöntünk és ennyi. A celebek általában semmilyen hatással sincsenek rám. (Legtöbbször észre sem veszem, csak aki velem van, az mondja, hogy láttad??? Kit? Hogyhogy Kit? Ja Kittet. nem. :lol: )

Ja Kofa osztálytársának a kislánya Kiszel Tündi Donatellácskájával jár egy osztályba (oviba is...), na ők szoktak édeset mesélni, bár azért azt mindenki elismeri, hogy az a nő szimplán hülye, de nem rosszindulatú, és tényleg baromira szereti a lányát.

tjuca
 
 


Ex, csak egy rövid reaálás, később mindenkire hosszabban:
Gondolom nem esett ól, hogy elment az áram Peti jóvoltából, de képzeld csak magad a helyébe!
"Jé, ott egy klassz kis nyomogatnivaló, ami ráadásul még világit is, meg zsinór is van a végén, és még be is lehet mászni. Milyen jó móka.Ezt kipróbálom, meg tudom-e nyomni. "
Szóval ez neki csak érdekes játék, természetadta kiváncsiság, a játszón is olyan a bemászó, mint otthon a szék-nem tud még különbséget tenni, a kapcsoló meg pont olyan mint a nyomogatós játékokon a nyomogatnivaló gombok. ugyanúgy nyomni, kapcsolni, bizgerálni kell, neki ez egyre megy, hidd el nem tudja még, hogy a játékának áramstop les a következménye, amivel rosszat tesz anyának.Ő csak ugynúgy játszik mint a játékaival. szép lassan tanulja csak meg, hogy az nem játék.

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!
Csak gyorsan egy pár szó amit eddig vissazolvastam.
Oriandy!Szerintem is várd ki amíg ő akarja ketteskét,de nap mint nap mondd el milyen jó is ha két gyerkőc van.Nálunk ez hatásos volt.Meg tudtam győzni,bár nálunk ez egy kicsit bonyolult,de ha Dávid szülinapjáig nem jön össze a tesó akkor bejelentkezünk még egy lombikra.Végül is Norbi csak megint ettől a herce-hurcától tart.Simán jöhetne a tesó.
Dani még mindig egy édes kis tökmag!Olyan jó,hogy ennyi képet raksz fel róla!Orrfújás ügyben pedig nagyon ügyi.Eszméletlen mit el nem tudsz nála érni! :lol:

Hiszti:Dávid még nem mutatta meg mit tud,de a védőnő szerint minden gyerek hisztizik,ki így ki úgy.

Rólunk egy kicsit:12 foga van már,elég sokat beszél,bár a hottentottát még mindig előnyben részesítí:bííka(birka),béka,cica,Kojika(Korika uncsitesó)dika(lámpa és tábla),beeki(beki kutyus)hitta(hinta)kukuji(kukurikú)Évi(nagynénje)jippa(repcsi)cigi(papa cigizik),viszont nagyon sok mindent megért már,bármire megkérem megcsinálja.

Rakok egy-két képet a nyaralásról és rólunk: Kép jégkrémevés,egy már nem is elég Kép útközben,az egész utat végig aludta ,csak az utolsó fél órában ébredt fel Kép az apartman ahol voltunk Kép ezt láttuk a teraszról Kép Zadarban Kép fagyizás Kép apával,még mindig Zadar Kép kényelem felső fokon Kép Kornati nemzeti parkban,itt jó meleg volt a víz,körbe hajóztuk a Kornati szigeteket Kép locsi a Kerivel,nem nagyon élvezte,mert hideg volt a víz Kép Krka nemzeti park,lehetett a vízesésnél fürdeni Kép Nin,nagyon picike sziget csak egy város van rajta,egy óra alatt körbe tudtuk járni,akkorka Kép apával hazaindulás előtt

Most egyenlőre ennyi,jövök még,csak felébredt a töki és éhes.
Sziasztok!Mindenkinek szép napot az eső és a hüvi ellenére!
Andi

Kép
Kép
veráska
 
 


Sziasztok!
Itt még nem esik, de már lóg a lába. Nem is tudom, hogy megyünk el Lackóért.
Eldumáltam az időt a szomszéd nénivel, fél órát pletykáltunk.
Fú, képzeljétek el, van egy nő az utcában, 4 fia van két apától, plusz velük él a férje egyik fia, van egy közös másfél éves kislányuk, és ikerterhes a lelkem... (Ez szép is lenne, de amilyen életet élnek, igénytelenek, koszosak, a fiúk lopnak, szemetelnek, semmiben szót nem fogadnak, az apuka alkoholista, és most az áram is ki van kapcsolva náluk...) Na az ilyennek ha kell, ha nem összejön a gyerek, sokan meg hiába vágynak rá, akik mindent meg tudnának adni neki! (Akár anyagi, akár érzelmi háttérre gondoltam.)

Na megyek, mert így nem lesz ebéd!

Veráska! De örülök, hogy mégis kistesóval próbálkoztok! Nagyon drukkolok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Még egyszer: pusz mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok! :-)

Nemrég értünk haza a bölcsiből. Milán ebédelt, és már alszik is. Nagyon elfáradt. :-) Olyan két tündéri gondozónénije van, aminek szívből örülök és nagyon megnyugtató. Ha már a hírességeknél tartunk: Milán gondozónénijének a csoportjába jártak az egyik híres házaspár ikerfiai. Ők most ballagtak el a bölcsiből és kezdték meg az ovit. :-)

Veráska, jók a képek. :-) Milyen nagy már Dávid is! :-)

Ex, sajna képeket nem készítettünk, majd legközelebb. :wink:

Andy, én a helyedben nem mondogatnám a férjemnek sokszor ketteskét, sőt, talán mostanában egyáltalán nem. Félnék, hogy ha erőltetem, akkor még később hajlik majd a dologra. Úgy is tudja mit szeretnél, tehát ha kivárod biztosan hamarabb eljön a pillanat. Tényleg úgy jó, ha mindketten akarjátok. Szerintem.

Mennem kell, sziasztok!
Vendég
 


Még valami. Beszéd. A bölcsiben az egyik kislány 3 hónappal idősebb Milántól és folyékonyan beszél. :o :o :o
Vendég
 


Andy! Igen, ne mond mindig! Múltkor már írtam, az enyém is néhány hónap alatt rászánta magát. :-)

Kimike! Tök jó, hogy Milán jól érzi magát a bölcsiben, és hogy kedvesek a gondozók!

Mindjárt írok egyet ezügyben!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Tegnap megvolt az évnyitóm, holnap már suli lesz. A suli a meghirdetett fél 4 helyett 2-től lesz 7-ig, így sajna anyukám nem tudja vállalni Petit. Ő 4- ig dolgozik. FÉl óra kéredzkedés még elment volna, de most hogy szept. 1-vel 62 dolgozót engedtek el, inkább túlórázni kell majd!!! Most kereshetek bébiszatyort jó pénzért! :evil: Ami itt nem is olyan egyszerű! :roll:
Voltunk a védőnőnél. Peti összement 1 cm-t ( :shock: :shock: :shock: ) és csak 20 dkg-t hízott 2 hónap alatt, pedig nekem olyan nehéznek tűnik. 80 cm és 10960g. A védőnő bénázott, mert a gyerek hisztiziett a mérővályúban és összehúzta magát. Meg is jegyezte, hogy ez min. mínusz 2cm, de azért nem adta hozzá! Na mindegy. Cebion cseppet kell szedni Petinek és az orrába cseppenteni, hogy végre pénteken megkaphassuk az oltást. Amúgy már nem folyik az orra, csak szopi közben szortyog!

Veráska!
Nagyon szép helyen voltatok. Dávid nagyfiús már!!!

Kimike!
Ügyi Milán!
Csak nem egy Tv2-ös müsorvezető ikrei?
( Tegnap láttalak! :wink: )

Ex!
Peti a macival meg a dédivel! Király! Jó magas az öcséd!

Marcy!
Majd írd meg, hogy mi van Marci kukijával!

Tegnap kb. másfél km-et gyalogoltunk Petivel! Én jól elfáradtam! :lol:

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni, írok privit. Itt a nagyközönség előtt nem szeretném a konkrét személyeket megnevezni. :-)
Vendég
 


Lackóék a régi óvónénijük mellé kaptak egy újat. Tegnap kérdezem tőle:
- Andi óvónéni milyen?
- Ott volt velünk.
- De milyen, aranyos?
- Igen, meg kedves.
- És szeretitek?
- Még nem.

Másik sztori:
- Aludtál az oviban?
- Nem, csak pihentem.
- Becsuktad a szemed?
- Nem, néztem az utat meg kanyart meg parkolót.
- A szőnyegen volt az ágyad?
- Nem, a csúszón. (Linóleum) Ott szoktunk csúszni a nadrágunkkal. :lol:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Kimike! A VIVA-ikrek?
És téged már megint hol lehetett látni? Biztos nem jó tévét nézek...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Van egy másik rendőrségnél nyilatkozó nő, aki a névrokonom, ő szokott mindig feltűnni nekem. :-)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabi, írtam privit. Nem az Ada ikreiről van szó. :lol:

Lackó jó fej kissrác, jó a szövege. :D
Vendég
 


Akkor én is láttalak, sőt most visszakerestem! Látszik, hogy csak fél füllel és fél szemmel vagyok a tévé előtt! :-)

Köszi, Lackó cukker újabban! :lol:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Kimike: én is kérek privit! Én se nézek jól tv-t! :cry: Hol vagy, mikor?

A fiam rámol ezerrel! Ma megsütöttem a szilvás pitét. Nagyon fini! Még maradt szilvánk, így még majd készül belőle egy adag.

Veráska: nagyon szépek vagytok! Gyönyörű helyen voltatok!

A férjem alatt beszakadt a fotel! :lol: Most ment megcsinálni! Súlyos egyéniség!
Majd írok még, igyekszem visszajönni, bár még postára is kell mennem, meg a könyvelőhöz, de most elköszönök, mert Kornél szétszedi a lakást!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Nem tudjátok, a blog.hu-n hogy tudom hozzáadni, hogy oldalt látszódjon az ismerőseim blogja???

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Anita!

Képzeld, tegnap magas sarkúban mentem a megnyitóra. Hihetelenül nőcisnek éreztem magam és nem is nyomott a cipő. Na jó, egy minimálisat, de foglalkoztam vele!
Erre ma reggel mit látok a lábamon?! Két vízhólyagot! :shock: :lol:

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni! Csak a vízhólyagra ne kelljen megint magassarkút húzni! Akkor nem éreznéd magad nőcisnek, az tuti! :S

Na megyek, mert ébred Mese, kajálunk, öltözünk, és irány az ovi. Remélem, kibír az eső még másfél órát!

Pusszanat!

(Ja! Blogon még több Lackó duma! :lol:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok,

megvolt nekem is az első nap a suliban. Megkaptuk a listát, hogy milyen cerkákat, festéket, papírokat kell beszerezni, meg könyveket is. Duuuuurva, ott fogok hagyni egy kisebb vagyont a könyvekért meg az egyebekért!
(bár a jó hír az, hogy most ki tudom adni az egész családnak, hogy karácsonyra mivel lepjenek meg :D )
Most msra nincs időm, még próbálok jönni!

meteor
 
 


Sziasztok.

Kicsit rendezkedtem Peti ruhái között, a bnőm lányának is kiválogattam pár gúnyát. Rájöttem, hogy van két kabátunk, amik jó vastagok, az egyiknek vízálló a külseje, szóval nem fog fázni tényleg a gyerekem.
Elfelejtettem újságolni, hogy a vacsira szánt tápiját már egyedül issza az ölemben, vagy az apja ölében, és valamelyik nap kilestem, mikor nyögött, és a bilibe intézte a dolgát. Az más tészta, hogy utána szívesen turkálta volna a végterméket…én nem tudom, mi lehetett érdekes benne.
Egyébként meg morci vagyok, mert még mindig nincs GYES-em.
Itt most nagyon borús az idő, néha esik pár csepp eső, és a levegő is lehűlt, 18 fok van. Bent meg 7-8-cal több.

Oriandy, tegnap kimaradt, hogy az egyik helyi élelmiszerdiszkontban láttam Maci kávét, igaz, nem kerek dobozos, hanem kartondobozban van, és elvben négyféle ízesítésben kapható, igaz, ott csak classic volt. Lehet, hogy majd ott veszek Petinek, ha jön a hideg idő.

Bénianyu, hidd el, ezért nem bántottuk, csak kiráncigáltuk az asztal alól. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy Petit nem lehet elvinni sehonnan, mert szempillantás alatt vissza is rohan, és csinálja tovább. Ja, és tudom, hogy tudja, mit csinál, ad egy azért, mert az a gomb épp nem világít, és hallja, hogyha kikapcsolja, hogy „elmegy” a zene, kikapcsol a gép, stb. Egyébként igazad van, régen játék volt neki a kapcsolgatás, de ma már tudja, hogy melyik kapcsoló mit kapcsol. :D

Veráska, jók a képek. Nálatok ennyire körülményes volt a lombik? Mondjuk én drukkolok, hogy ne kelljen beavatkoznia senkinek, és összejöjjön mihamarabb a tesó, ha már ennyire szeretnétek.

Gab, hát igen, akinek kell a gyerek, ott várnak rá, ahova meg nem…na mindegy. Mondjuk nálunk is van egy csaj, aki a főutcán koldul, és terhes, jó nagy a pocija, szerintem vizes a lába, stb. Én nem értem, hogy az ilyen minek (és hova) szül gyereket.
Lackószáj haláli.

Kimike, irgum és burgum. De legközelebb fotózzatok! :) Ja, a lányok hamarabb beszélnek, legalábbis az átlag. És ilyenkor még sok az a három hónap.
Ha nem Reni, akkor te írd már meg légyszi, hogy hol keresselek, jó!? Lécci-lécci.

Reni, és akkor most egy centivel kevesebbet is írt be a drága? Mert nálunk is volt olyan, hogy az egyik védőnéni kevesebbnek mérte, mint előtte a másik, de volt annyi sütnivalója, hogy ugyanazt az értéket írta be.
Te, áruld már el, hogy Kimikét hol kell lesni??? Vagy én vagyok vak, vagy nem tudom. :?
Igen, magas az öcsém, olyan 185 cm körül lehet. Peti is rá ütött szerintem…ha elhiszem azt, hogy a gyerekek kétéves kori hosszuk duplájára nőnek, akkor tutira nem lesz alacsony. :)
Hát igen, a vízhólyagok már csak ilyenek…én az esküvőnkön jártam így, a mennyasszonyi cipőm jól kikezdte a lábujjamat, ráadásul a kényelmes újasszony cipőm sem tűnt kényelmesnek, mert épp a sebtapasz marad ki a készenléti csomagból.

Wawel, nálunk a bőrfotel adja fel mindig a harcot…hiába, csak 100 kilóig van hitelesítve. :D

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Bocsi, de ma még nem tudtam jönni, mindig volt valami: forászkodás Daninak, szunya, ebéd, uncsitesónak ajándéknézés, uzsi és azóta kinlódás, mert a fiatalúr nem hajlandó aludni. Keserves sírába kezd, ha lefektetem és otthagyom a szobájában! Pedig végre eljutottunk odáig, hogy beviszem, mondom neki, hogy most csicsika lesz és ott is hagyhatom, ha nem is azonnal, de magától elalszik. Remélem nem az elalvási szokása változik meg, hanem egyszerúen csak nem álmos!

Gab! Móni!
Kinek az ikrei?? Milyen műsorban?? Én az RTL-t néztem!
ÉN IS-ÉN IS-ÉN IS!!!!!!!!

Veráska!
Szupik a képek!
Jó, hogy Dávid végigaludta az utat!!!
Dani utál utzani!
Kérdezhetek párat?: Hogy vittétek? Autósülésben aludt?
Hány óra volt az út? Mikor idultatok?
Mi is terveztünk egy Horvátországi nyaralást, de sajna nem lett belőle semmi, mert Dani nem igazán bír megülni a fenekén az autósülésben. Így maradt a Balaton, de az is szupi volt.

Köszi mindenkinek a tanácsokat! Most már tutira nem hozom többet szóba a tesót, majd lesz, ahogy lesz!

Na, most megyek mert Dani megint rendetlenkedik. kiborítja a tányérból az összevágott barackot és a barackos kezével a falat maszatolja.......
Asszem nem lesz itt elöbb festés, csak ha a gyerekek nagyobbak! :)

Andy

Kép
oriandy
 
 


Andy!
Hülyeségeket kérdezel!Persze hogy kérdezhetsz!
Csak a határig volt a gyerekülésben,amúgy a hátsó ülésre csináltam neki egy kuckót és ott aludt.Hajnali kettőkor indultunk,és negyed tízre értünk oda.Mikor indultunk akkor kicsit nyügi volt főleg azért mert nem ültem vele hátul,mert akkor már meg volt csinálva a helye.Amúgy Dávid se szeret utazni,ezért is volt jó,hogy jobbára éjszaka mentünk.
Én meg megfogadtam,hogy mostanában biztos nem megyünk külfödre.Inkább itt megyünk valahova.Dávid nem bírta,hogy hideg a víz(vagyis,hogy a Balcsitól hidegebb),én sem vagyok az a strandolós típus,meg Norbi se.Egy most épülő szigeten(Vir) volt a szállásunk,a környéken nem sok látnivaló volt,ha valahova el akartunk menni több órát kellett autóznunk,na ezt már nem bírta Dávid.Na meg a társaság.Akkorát csalódtam most Norbi nővérébe.Két nap után kijelentették nem bírják amit Dávid művel,pedig nekik is van egy lányuk.Hamar elfelejtették,hogy milyen egy kisgyerek.Na nem mintha az ő lányuk különb lenne,elkényeztetett,irigy és a végtelenségig szemtelen,de az ember próbálja tolerálni,mert a szüleit nem akarja megbántani.Szóval így jártunk.Tanulság:máskor csak hárman megyünk,vagy olyannal akinek szintén ilyen koru gyerkője van.
Most megint lelépek,mert fürdetés meg vacsi.
Sziasztok!
Andi

Kép
Kép
veráska
 
 


Ja és még annyi fel sem tünt a fiatalúrnak,hogy nem otthon vagyunk.Tök jól elvolt akkor aludt amikor szokott,mindegy volt merre járunk,akár autó akár babakocsi.Etéren egy szavam sem lehet.

És itthon is jó alvó lett.A titok:a kisheverőjén alszik,nem a kiságyában.

Kép
Kép
veráska
 
 


Veráska!

Igen, arra én is rájöttem, hogy ekkora gyerkőccel inkább 3-asban jó nyarlani. Nekem nem volt panaszom a társaságra, csak nehéz volt a kisgyerekkel hozzájuk alkalmazkodni!
Daninak is kicsi már a rácsos ágya, mi is le akarjuk cserélni, de még egy icipicit várunk, mert mi egyből emeletest akarunk venni, mert úgy a tesónak is meglesz egyuttal!!

Na, most lépek, a fiatalúr végre elaludt, teszem a dolgomat!
Pusz mindenkinek! Szép álmokat!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Tegnap óta senki?
Kihal a topik???

Képzeljéte! Este rosszul aludt Dani, mert kibújt a 12. foga is + hajnali 2kor úgy összefosta magát a szó szoros értelmében....
Ágyazás, fürdés, hajmosás stb...
Aztán csakis köztünk volt hajlandó elaludni! De legalább aludt 8-ig.
Ez még nem minden...
Nem találtam a pénztárcámat! Benne a gyerek és az én irataim, bankkártya, pénz, stb.. Azt hittem, hogy Dani kidobdta a szemétbe (így korán reggel kukáztam), vagy a mosógépbe (ahol a múltkor egy csomag papírzsepit találtam a mosott ruhák között). Sajna mindkettő szokása.
De szerncsére egyik sem volt, hanem a kocsink hátsó ülésén volt, de mivel le lett hajtva az ülés az uncsitesó ajándéka miatt, nem láttuk meg!
Szóval ez történt velünk. Szerencsére Daninak nem lett rosszabb az étvágya, most ebédre is megevett volna akár egy "fél lovat" is!
:lol: :lol: :lol:

Bocsi, de most is futnom kell, mert ez a gyermek, rámol ám ezerrel...
húúúúúúúúúúúúúúúúúúúú
A TÁVIRÁNYÍTÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Tegnap este óta SEEEEEEEEEEENKIIIIIIIIIIIIIIIIII?????????????????

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gab!

Érdekes dátumot írt ki a gép az üzidhez!

" Elküldve: 2007 Július 19 Csütörtök - 0:42 "

Andy

Kép
oriandy
 
 


Na most meg már jó a dátum!
Akkor az én gépem szarakodik???

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok, csak gyors bekukk.

Képzeljétek ma megvettük Noinak az őszi cipőt 7000 pénz volt azt hittem seggre esek, de sajna muszály siesta talpbetéteset venni, mert fájlalja a lábát és a konduktor ismerős azt mondta lúdtalpas a lelkem, úgyhogy ez van.

Itt már két napja esik az eső, úgyhogy szobafogságra vagyunk ítélve, nem is tudom, melyikünk viseli rosszabbul.

Benia: Blaninak tetszik a suli? Nem fárad el nagyon?

Andy: Akkor neked sem kezdődött valami fényesen ez a nap. Nem tudom, hogy Te hogy vagy vele, de ha vacak az idő, akkor halmozottan jönnek a gondok.

Na megyek takarítani :cry:

Kép
Kép
lreta
 
 


Nálam is jó a dátum. Csak közbe meg Mesi felébredt... Pusszanat! Holnap benézek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Ma nem nagyon pörög a topik.Mindenki bevonult a kis kuckójába?
Nálunk nagyon hüvi van meg esik is.Dávid nem nagyon értette miért nem lehet kimenni,úgyhogy most lent van a mamánál,így megnyugodott egy kicsit a lelke.
Én meg takarítok,mert volt egerünk és végre az éjjel elkaptuk.Befészkelte magát Dávid kiságyának a fiókjába,moshattam ki mindent belőle. :evil: A kis dög.ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚtálom őket.Főleg,hogy elég sok kárt csinálnak.Szétrágott egy pár vezetéket a számítógépnél,köztük az internetkábelt is.De most elcsíptük!! :twisted:
Na majd még jövök.
Andi

Kép
Kép
veráska
 
 


sziasztok,

nagy a pangás, pedig gondolom ebben a hideg, esős időben mindenki otthon csücsül.

Lreta,
én nem értem ezt a lúdtalpas dolgot. Ha jól tudom minden baba ilyen minikorban még lúdtalpas, a talpboltozatuk csak olyan 3 éves kor körülre alakul ki.
Nagyobb gyerekes anyukák, heeelp, jól emlékszem az olvasottakból vagy hogy is van ez?

Én most ezerrel készülök a sulira: egyenlőre csak annyi a feladat, hogy a két hét múlva következő grafika órára be kell szerezni egy csomó cuccot (körző, vonalzók, ceruzák, színes cerkák, festék, ecsetek, mszaki rajzlapok stb) illetve ki kell választani 3-4 olyan nappali belső képet, amit majd az elkövetkező 2-3 hónapban rajzolni - másolni fogunk különböző technikákkal.
Nem is olyan egyszerű, mert nem árt ha van fény-árnyék is a képen, meg többféle anyag meg mindenféle.
Most próbaképp elkezdtem megrajzolni az egyik képet.....hááááát nem fog ártani a gyakorlás. Pedig nem rajzolok rosszul, meg anno felvételiztem is belőle, de hát az jó rég volt.

Szóval most amig Panni alszik nyálazom át a Lakáskultúra, otthon, Szép Lak újságaimat.

Képzeljétek: Panni tegnap este 7kor aludt el, hajnali 4kor volt egy ébredése, víz-cumi nem használt, így cici lett belőle, de aztán reggel 8ig aludt és akkor már csak rendes reggeli volt.
Úgy tűnik a lányom leszokott végre a 2-3-sok éjszakai ébredésről és ő is szépen lassan jól alvó babóvá válik. Jupijjjjéééé!

Benianyu,
merre vagy. Hogy bírjátok a reggeli Blanit isibe vivést? Hogy tetszika csajnak az iskola?

meteor
 
 


Sziasztok!

Nagyon rossz idő van. Esik, fúj, hideg van. Délelőtt még csak-csak elmentünk sétálni, de délutánra beszorulunk a lakásba. Pedig Kornél nehezen bírja a bezártságot, de majd megoldjuk. Most cserébe félóránként jár a hűtőszekrényhez és mondja, hogy memme-memme.

Veráska: egér?? Fújj. Egyszer a mamáéknál találtunk a szekrénybe, én épp széken álltam, gyorsan le is ugrottam róla úgy megijedtem. Ügyik vagytok, hogy elkaptátok!

Oriandy: még nem is írtam, pedig hányszor akartam már, hogy Dani nagyon helyes kissrác abban az együttesben az esküvői szerkójában! 12. fog? Én épp a gyerekorvosunkat kérdeztem, hogy mennyire normális, hogy 14 hónaposan még nincs foga Kornélnak, de azt mondta ne aggódjak, majd kijön. Na jó, de mikor?

Kimike: folyékonyan beszélő kislány? Hát igen, azt mondják, hogy a kislányok a beszédet előbb kezdik, mint a fiúk. Ráadásul 3 hónap most ebben a korban még nagyon sok. Mi a beszéddel is úgy állunk, mint a fogakkal. A férjem hugáéknál a kislány is csak 3 évesen kezdett el beszélni, addig semmit nem mondott. De ezt szó szerint értsétek, még a memmét se. SEmmit, mindent mutogatott. Aztán 3 évesen mondatokban beszélt. Emiatt nem aggódok, de azok a fránya fogak!

Meteor: nagyon sok sikert a sulkihoz. Az írásaidból az derül ki, hogy már nagyon város, és olyan jó ilyen lelkes írásokat olvasni!

Kornél az éjjel 13 órát aludt, kétszer ébredt 1 percre inni. Megállapítom, hogy a babók alvási szokásai szépen alakulnak. Pedig, ha visszaemlékeztek milyen fáradtak voltunk néha, hogy nem alszanak.

Na, reméljük, hoilnap szebb időnk lesz!

ANita

Kép

Kép
wawel
 
 


Wawel!

Köszi a dicst! Majd ha megvolt a lakzi, teszek fel olyan képet, ami "élesben" volt! Mármint az igazi ünnepen az igazi ünneplős ruciban! :)

Lányok!
Dani ma megint fosott! (bocs attól akit zavar ez a kifejezés, de ezt másképp nem lehet leírni!)
Nem tudom, mi lesz ebből, de félek, nem nyalt-e be valamit! A barátnőm fia szalmonellás. Más sem hiányozna!!
Rettentően büdi a szélete és ugyan van sűrűje is, de sok csak szinte víz! Mindig eláztatja az egész ruháját. ma ez a 3. garnitúra ruha rajta!
Mi van vele????????????????? :cry: :cry: :cry:

Andy

Kép
oriandy
 
 


Ez még kimaradt:
Daninál minden elég korán jött: fogak, járás.... Így nem tudom, én mit szólnék arra, ha az én fiamnak nem lenne még foga és ezt mondaná a doktornő!
Persze hogy jönni fognak, hiszen mindenkinek kibújnak, de szerintem természetes, ha egy szülő úgymond aggódik, hogy miért nem indult még meg a gyerekénél a fogzás 14 hónaposan.
De valóban nem tudsz mást tenni, mint: várni! :wink: :lol:

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok.

Tegnap délután szemerkélő esőben mentünk vásárolni, Petire ráadtam egy széldzsekit felülre, van kapusznija, így nem ázott el a buksija. Az más kérdés, hogy elvben 4-5 éves gyerekekre való, de csak annyi látszott, hogy leért a térdéig… :)
Estére meg már nem volt erőm benyomni a gépet, habár így is majdnem 11 óra volt, mire ágyba kerültem. Peti nem aludt valami jól, legalábbis felsírt hajnali négykor, nagy nehezen megvigasztaltam (nem nyitotta ki a szemét, csak csapta-vágta magát…), egy óra múlva megint sírásra keltem, akkor inkább kivettem magam mellé, és így aludtunk fél kilencig.
Peti most dédizik, én meg a voltam a városban (kicseréltettem a telefon töltőmet, mert a szervizes lány a múltkor rosszat adott véletlenül, vettem bérletet, a Rossmannban tusfürdőt, aztán voltam a Tescoban tápszerért, füzetért. Most meg lassan indulnom kell a gyerekért…

Veráska, hát én nagyon félteném a gyereket a gyerekülésen kívül. Nekem már attól is herótom van, hogyha Feri nem teszi be a gyerekülést a hétvégére és tőlünk elautózunk anélkül a garázsig, ami mondjuk 3 km-re van innen. Mondjuk Peti az ülésben is nagyon jót tud szunyálni, csak arra kellene kitalálni valamit, hogyha bealszik, ki lehessen kötni a fejét, mert előrebukik a nagy tehetetlenségben. :o
Itt is hüvi van…utálom az őszt. Mondjuk most épp nem esik.

Oriandy, ha olyan emeltes ágyat vesztek, aminek a teteje leesésgátlós, akkor az tutira jó lenne Daninak. Egyébként én itt egy Praktikeres plakáton láttam ággyal kombinált íróasztalt (szett), gondolom, annak a teteje alá az íróasztal helyett a kiságy is beférne. Kellemest a hasznossal, és kis helyen elfér.
Én nem hiszem, hogy a szalmonella okozza Daninál a tüneteket, legalábbis nem a kis rokontól kapta el. Legalábbis nagyon kicsi erre az esély, mert az közvetlenül megy át emberről a másik emberre a széklettel, ha jól tudom.

Lreta, én úgy tudom, hogy a lábboltozat csak később alakul ki (látom, Meteor is ezt írta, én is 2-3 éves korra emlékszem egyébkétnt), ilyenkor még minden baba lúdtalpas, de tény, hogy jobb nekik harántemelős cipőt venni. Mondjuk spec. Petinek egy sima edzőcipője van… Mondjuk, ha fáj a lába az más, de szerintem ha tényleg nagy a baj, azon nem biztos, hogy a gyári betét segít…

Meteor, menni fog az a rajzolás! Ügyes a lányod, hogy ilyen szépen aludt.

Wawel, végül is Kornél kitölti az idejét. Éppenséggel Peti is egy zabagép. A fogak miatt tényleg ne aggódj, de ha nagyon zavar, kérdezz meg egy gyerekfogdokit, biztos mondd valami okosat, esetleg csinál egy röntgent, hogy lásd, minden OK Kornél ínyében.

Na megyek.

Szép napot, töltsétek hasznosan az időt, ha már kint ilyen kellemetlen a klíma.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Bocsi rosszul írtam, még nem lúdtalpas, csak fájlalta a lábát éjszaka. Állítólag ez annak a jele, hogy nincs megfelelően alátámasztva a harántboltozat, és ezért fáj. Olyan mindha lúdtalpas lenne, és ezért fáj neki. Szerencsére egy normális cipővel megszüntethető. Úgyhogy kapott egy kinti, meg egy benti cipőt. Amióta ezeket hordja nm is fájlalja a lábát, úgyhogy remélem meg is szünt a probléma.


Andy: lehet tényleg valami vírus. Én Noinak a CROTON TIGLIUM 9 CH- t adtam, szinte 1 nap alatt elmúlt neki ettől.

Kép
Kép
lreta
 
 


Sziasztok!

Veráska!

Az egér-ügy elég rémes :cry: Nálunk ilyen automatikusan kizárva, van cica. Hoznak is egeret ajándékba... meg madarat és gyíkot is sajnos. Ha élve sikerül behozniuk, és van remény a túlélésére, akkor mentjük az áldozatot, de közbe persze kicsit dicsérni is kell a macskát, mert végül is az a dolga, hogy vadásszon, és ne legyen egér a kamrában. Kicsit tudathasadásos szitu...

Andy!

Jobbulást a manónak!!! Nem tudom, nálatok volt-e ilyen fosás korábban a fogzástól, nekünk a fogak 60%-ánál van, és mikor kibújik a fog, magától elmúlik a széklet probléma is. Találtam egy új (legalábbis nekem új) ínykenegetésre való gélt (Dologél), azt hajlandó elfogadni, így esténként bekenem mostanában az ínyét, mert most jött ki a 10., és félig kint van a 11. meg a 12. foga is. Amikor a 10. teljesen áttört, elmúlt a hígfosás. Ez megnyugtatott, hogy tényleg csak a fogától volt.

Mári!

Mi a helyzet Vencel allergiájával???

Móni!

Várjuk a bölcsis élménybeszámolót majd :wink:

Eni!

Marci kukackájával hogy alakulnak a dolgok? Engem megint beparáztatott a dokinőnk, mindenáron vissza akarja fejteni Misi kukacát :-( Próbáltam utána olvasni, és mindenhol azt találtam (gyermekurológus, kórházi főorvos, stb.), hogy 3 éves korig ne piszkálja háziorvos, mert a hátrarántás okozta hegtől lehet igazi fitymaszűkület, amit tényleg műteni kell. Nem tudom, hogyan beszéljem le a dokinkat a témáról... Remélem, nálatok sincs semmi komoly.

Rita!

Remélem, nagyon jól érzed majd magad a suliban, a lakberendezés szuper dolog. Nekem ezek az újságok kicsit életidegenek: mindig úgy érzem, olyan elérhetetlen otthonokat mutatnak be, és elmegy a kedvem az egésztől. Most állandóan ilyeneket nézegetek mégis, mert muszáj valahogy ötleteket kapnom, illetve néha képben megtalálnom amit kitaláltam, mert a férjemnek nagyon nehéz megfogalmazni pl. egy színt, vagy egy sarokkihasználási megoldást - neki látnia kell ahhoz, hogy megértse.

Annyira felbuzdultam Reni, Anita és Rita sulilelkesedésén, hogy én is utánanéztem, hogy a megkezdett sulimat (Misi miatt kértem egy felfüggesztést) meddig kell befejezzem, és kiderült, hogy az óralátogatást most kéne elkezdenem, mert egy csoport szept. végén fogja lehallgatni az utolsó tárgyat, ami nekem hiányzik, hozzájuk kell csatlakoznom, és akkor ezeken az órákon kívül "már csak" 3 vizsgát kell letennem az üdvösséghez. Utóbbitól nagyon félek, mert az egyik legijesztőbb élményem a szülés után az elhülyülésem volt :oops: Nekem régen nagyon jó memóriám volt - könyvelőnek kell is, fejből nyomtam a teljes számlarendet, költséghelyeket, csomó partnernél a mi ügyintézőnk nevét, telefonszámát, a hozzájuk tartozó helységet - szóval rohadt sok adatot, a szülés után meg mintha törölték volna a memóriám felvevő képességét. Mostanra javult valamit a helyzet, de a régitől iszonyat messze állok. Hogy fogok én így vizsgára készülni?! Nálatok nem volt ilyen durva változás??? Vagy ti már felépültetek agyilag?

Itt egész nap zuhogott, ami azért is rossz, mert Misi nehezen tűrte a bezártságot, és mert ugyan végre vannak dolgozóink (vállakozónak felmondtunk, szereztünk anyagot meg embereket, lassan beindul a dolog, bár a jogi csűrcsavarokkal a szerződésbontás, előlegek témájában még lesz gondunk), de esőben ők sem tudnak falazni... 11-ig hősiesen kitartottak, azután átázott gatyával feladták és hazamentek.
Misi annyira ki akart menni, hogy végül feladtam, felöltöztettem, beraktam a babakocsiba, fogtuk a kutyát is, és elmentünk 40 percre sétálni. Amúgy is mindig egységfrontot alkotnak a kutyával, állnak a kapu előtt és üvöltenek, hogy menjünk sétálni... Én elég jól eláztam, Misit megvédte a kocsi esővédője szerencsére.

Mindenkinek puszi,

Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!

Wkata!
Daninak is szokott menni a hasa, a fogzáskor, de ilyen durva még soha sem volt, ezért ilyedtem meg kicsit!
Mindegy, elméletieg kint van most mind, ami meg volt duzzadva, így ha tényg az okozta, holnap már nem szabadna híg székletének lenni. Remélem!!!!

Ex!
Igen, olyan ágyra gondoltunk, aminek alul és felül is van leesésgátlója! Egyenlőre majd Dani alul fog aludni, és mire tesóka akkora lesz, hogy ő is kijön a rácsosból, már nyugodt szível engedem felülre (pláne, hogy leesésgátlós!).
Szombaton megyünk Szombathelyre körülnézni. Nem tudom, miért, de ilyenkor olyan izgatott vagyok! :lol:

Na, lassan manóm elalszik, megyek még utána nézek egy-két dolognak (pl. hol lenne érdemes megnézni a hétvégén az ágyat)!

Jó éjt mindenkinek!

Pusz! Andy

Kép
oriandy
 
 


Oriandy:A "fosásra" grétának is mindig megy a hasa,ha jön afoga!

Vizes orrfolyás:ALIUM CEPA 9CH(3*5)
Tapadó nehezen ürülő orrváladék:HYDRASTIS CANADENSIS 9CH (3*5)
Sűrű, zöld ,gennyesorrv:KALIUM BICHROMICUM 9CH(3*5)
Hurutos köhögés:IPECACUANHAE 9CH(3*5)
Száraz köhögés:DROSERA 9CH(3*5)
Láz,fejfájás:BELLADONNA 15CH(3-5*5)
Hányinger,hányás:NUX VOMICA 9CH(3-5*5)
Hasmenés:ARSENICUM ALBUM 15CH(minden kaki után 5 golyó)
Égés,csípés,napégés:APIS 15CH(3-5*5)
Sérülés,kékfolt,törés:ARNICA 15CH (3-5*5)
Torok és mandulagyulladás:PHYTOLACCA 15CH (3*5)
Megelőzés,immunerősítő:ECHINACEA 5CH(másnaponta 5 golyó+OSCILLOCOCCINUM(heti 1 cső)

Ireta:Mikor elindulnak onnantól nagyon fontos a helyes cipő vétele!Erre az egyre nem szabad sajnálni a pénzt!Sajnos ezek a legdrágábbak!Kecskeméten a Szilcoopnál le vannak az őszi-téli Siesta cipők 50%-kal értékelve.5000ft db.ja!Én vettem Grétinek egy őszit,meg egy béleltet...
Vendég
 


Hali.

Hát tényleg úgy csináljuk, hogy minél inkább bent vagyunk, annál kevesebbet írunk. :)
Jaj csajok én olyan depis vagyok, ma beszéltem a férjemmel, most Győrben is lett munkájuk, így nem is tudom, megint mikor lesz egy egész hét, amikor mellettem alszik el. Ráadásul valszeg megint fognak valamit variálni a fizetésükben, mert júniusig fix bérük volt, a múlt hónapban már fix+teljesítménybért kaptak, viszont a munkaszerződésük még a régi. De rájöttek, hogy sok a pénzük, így véleményem szerint megint visszacsinálnak majd mindent. Nem is tudom, hogy ez jogos lenne-e... :?:

Lreta, így már érthető. A lényeg az, hogy Noi jól érezze magát!

Wkata, hát vicces, de a mi házicicánk szerintem megijedne az egértől. :D Mondjuk érdekes volna, ha a panel ötödik emeletére költözne be egy egérke...
A fitymát egyszerűen ne hagyd, hogy piszkálja, jobb esetben fenyegetőzz. Ez most komoly. Tényleg úgy van, hogy három éves korig csak próbálkozni lehet, de a legkisebb akadálynál megálljt kell parancsolni, mert nagyobb lehet a kár, mint a haszon. Mondjuk lehet, hogy a késlekedés meg a végén műtétet eredményez, de spec. én úgy vagyok vele, hogy inkább egy kis metszés, minthogy most szenvedjen! A mi dokinénink is csak megpróbálta hátrahúzni az egyéves státuszon, akkor nem sikerült, akkor mondta is hogy relatív fitymaszűkülete van Petinek, de ezzel el is intéztük a dolgot.
Érdekes, amit az elbutulásról írsz. Valahol ez természetes, ezt úgy értem, hogy jön a gyerek, és az agyunknak valahonnan kapacitást kell talánia az újdonság értelmezésére. (Na, ezt jól megfogalmaztam.) Konrétumot meg nem tudok írni...
Jól nézhetettek ki az esőben sétálva. Peti igazából nem igényli a szokásos sétákat, nálunk a dédihez menés és a hazajövetel kielégíti a fantáziáját. Akkor meg ő a babakocsiban, esővédővel, ha kell, én meg felveszem a tavaszi gumikabátomat, és a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad. Mondjuk ma nálunk inkább csak szitált az eső.

Oriandy, ez az ágynézés igencsak biztatóan hangzik, nem? :)

Mestermoni, egy szegedi ortopédus doki a 2500 Ft-os szandira azt mondta, hogy jó, sőt a mi dokink a 2000 Ft-os szandival is meg volt elégedve! A lényeg, hogy tartsa a bokáját, legyen emelése (mondjuk ahogy írtam, Peti edzőcipőjének nincs, de láttam olyan zárt cipőket is, amiket ortopédus ajánlott és azoknak sem volt). Az ára a szülő pénztárcájától függ. Sajna nekem pl. nincs még 5 rugóm sem erre. Arról nem is beszélve, hogy Petinek kéthavonta kell új lábbelit vegyünk, és nem amiatt, mert széteszi a fene, hanem mert kinövi. :shock:

Szép estét mindenkinek.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Jó reggelit Mindenkinek!

Gyors bekukk, mert mindjárt indulunk. Bölcsi nagyon jó továbbra is.

Ex, ez tényleg nagyon rossz lehet, hogy a férjed ennyit dolgozik. :-(

Meteor, te olyan ügyi vagy. :-)

Kata, nekem most gyerek, bölcsi, munka, család mellett nem lenne energiám még a tanuláshoz. Igaz, nem is tervezek már ilyesmit, csak a nyelvtanulást, de azzal is leálltam. Nálam most nem érkezett el az idő erre. :?

Mennem kell, mindenkinek szép napot! :-)
Vendég
 


sziasztok!

Tegnap megvolt az első tanítás! Hááát, én estére úgy, de úgy elfáradtam, mintha nem is tudom mit csináltam volna!
Még ilyen sokat sosem voltam távol Petitől: 6 órát. De megmondom őszintén, hogy csak egyszer telefonáltam haza, akkor is csak azért, hogy mit kapjon vacsira, egyébként erősen a tananyagra koncentráltam! :lol:

Wkata!
Ez a szülés utáni elhülyülés ismerős! Legalábbis nálam is kialakult! Most majd tanulhatok ezerrel!

Cipő: Mi vettünk egy piacos 2700 Ft-os cipőt. Tartja a bokát, van benne betét stb. És vettünk egy vastagabb kis olasz cipőt is leértékelve 6000-ért! Ez egy számmal nagyobb a kelleténél, hogy kibírja a telet!

Megyek, mert Petit az etetőszékben hagytam, majd megpróbálok jönni, amíg alszik!

Reni
Kép
prenata
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?