Új privát üzeneted érkezett!

Cseriani jó dolog, ha tudod vinni a fiadat közösségbe. Nem önzés egyáltalán. Ha meg lesz a húgi akkor majd meglátod, hogy mennyivel könnyebb amikor csak a picivel vagy otthon és nem kell kétfelé rohangálnod, főleg az elején. Vidd nyugodtan és mindnen rendben lesz. Áfinak igaza van, könnyebben fog beszokni az oviba. Az én lányom két évesen bölcsibe járt és semmi gond nem volt már az óvodával. Neked is könnyebbség lesz, hidd el ez nem önzés. Imádom mindkét lányomat, de mikor mindkettővel vagyok itthon akkor igazán semmi másra nincs időm. Evelinnél szoktak jelentekezni az alap féltékenységek, így mikor Réka alszik akkor vele foglalkozom, hogy ne érezze azt, hogy háttérbe szorult. Az elején ezt nem lehet kivédeni. Majd meglátod, már nem is olyan sokára.

Tápszert mi azért kaptunk mert bent nehezen indult be a tejtermelés, főleg császár után. Rékának hosszú volt a 3 óránkénti evés. Neki két-két és fél óránként adtam itthon. Én nem aggódtam azon, hogy tudok-e szoptatni, mert Evelint is tudtam. És otthon azért "nyugodtabb" az ember, így talán jobban termelődik.

Éjszakai szopit meddig adnátok a babátoknak? Mikor szoktatnátok le róla, főleg, ha nagyon cicis? Tudnátok nekem ebben segíteni? Réka most újra nagyon cicis lett, eddig elfogadta a cumit, de most pár napja csak a mellemen hajlandó elaludni, cumit nem is enged a szájába.
Vendég

Ma voltunk tanácsadáson, Dominik 9,33 kg, 68 cm! Igazi kis vasgyúró:) És nagyon tetszett neki a drnő fonendoszkópja (vagy hogy hívják azt a hallgatózót) :D , állandóan le akarta róla szedni :lol:

Cseriani!
Vagy most vidd Kristófot közösségbe, vagy csak a tavasszal. Dani januárban kezdte az ovit, két nappal azután, hogy Dominik megszületett. Aztán hazahozta az influenzát, ekkor Dominik még csak egy hónapos volt, elkapta, hiába volt az anyatej (csak anyatej!!!). Szerintem annak valamilyen "maradványa" az, hogy azóta a pulmonológiára járunk.
Most még nincs annyi baci, mire jön a "dömping" belőlünk, addigra a kicsi már lesz pár hónapos, nem lesz már annyira veszélyes, ha elkap valamit. De december-januárban szerintem ne kezdjétek, ha addig nem viszed, akkor várd meg a márciust.
Ez az én véleményem a mi saját tapasztalatunk alapján, persze nem jelenti azt, hogy mindenki így jár, mint mi.

Rékababa!
Köszi a doki nevét, számát!
Dominik is szopizik éjjel, csak cicin alszik vissza, nem jó olyankor neki a tea. Van, hogy fél éjszaka fent vagyunk. :cry:
Az egyik anyuka kisfia itt az utcánkba még mindig éjszakai szopizós, pedig már másfél éves, és nem tudja leszoktatni róla. Dani ennyi idősen már nem szopizott, így még én is kezdő vagyok a "8 hós elmúlt a gyerekem és még mindig szopizik éjjel" témában.

Na megyünk apáért a munkahelyre (ma enyém volt az autó, és nem akar gyalog hazajönni a drága). Majd jövök még valamikor ma.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

lányok,egyik ismerősöm kisfia két éves volt,mikor még mindig szopizott,és nem csak éjjel. Szerintem addig azért ne várjatok... :?
Akkor már szerintem nem is a tejet igényli,csak a cicizést...
Kristóf hat hónapig csak szopizott,és kilenc hónapos volt,mikor teljesen abbahagyta. Nekem szerencsém volt,leszoktatta saját magát. Pedig nagyon szeretett szopizni,volt hogy 40 percet is elcucorgott. Rendszeresen a cicin aludt el. Volt neki cumija is,azt kb.egy évesen hagyta abba-vagy kicsit késöbb-de azt is teljesen egyedül,soha nem akartam elvenni tőle. Sokan szidják a cumit is,nekünk jó volt,megnyugtatta. Ne szívta állandóan,csak ha nyafis volt,meg alváshoz. aztán mikor elaludt,kiköpte. És nem maradt semmi maradandó elváltozás a cumitól. Tehát nekem erről is csak jó tapasztalatom van...Sőt,volt cumisüvege is,igaz,az sem sokáig,kb.3 hónapot,9-15hós koráig,abból itta a tápszert,majd váltottunk csőrőspohárra,majd olyan üvegre,aminek az a felhúzható izéja van.tudjátok...már rendes üveg,van olyan tea,ásványvíz,meg stb...is. A kakaót azóta is abból issza...
Na,én aztán meséltem most nektek... :twisted:
Vendég

Emma!
A műsor felét én is elaludtam ezzel nem vagy egyedül!
Nem tudom , hogy ismétlik-e de azt tudom, hogy minden pénteken 14 órátol van 15 óráig. Most pénteken az ikerterhesség lesz a téma és a Czeizel doki lesz a vendég.
Nézzétek mert jó szokott lenni.

Kép

Edina
edied78

Jóreggelt!
Felkeltett a macska :x
Dobok táblát, pár óra múlva meg jövök mesélni mi volt a védőnőnél.
Kép
Vendég

Szió mindenki, üdvözletünket küldjük a téli Szekszárdról! Itt olyan hideg lett mára, hogy kabátot kellett vennünk. Sapkát azt nem, mert Tomi nem tűri meg magán az ilyen úri dolgokat. Az éjjel megint pokol volt, annak ellenére, hogy beszéltem a védőnővel, és ő ajánlott egy homeopátiás szert, amely legalább segít, hogy túljussunk a holtponton. Ha csak néhány éjjelt végigaludna a segítségével, rájönne megint, mire való az éjszaka, és nem csinálná ezt. Ma is éjfél előtt ébredt, és 3 óra is volt már, mire elaludt, természetesen csakis mellettem, de engem meg hajnali 6-ig rugdosott alvás közben, ergo nem aludtam, csak két-három órácskát talán. Szóval a Viburcol kúp is hatástalan maradt a borsos ára ellenére, pedig a gyerekeknél általában beválik, ezt már anyukáktól is hallottam! Ebbe bele lehet bolondulni! Ja, és egyre nehezebben tudok kimászni a mi ágyunkból, kivenni őt, cipelgetni összevissza. Sokszor keményedik a hasam, ez azért is lehet, mert képtelen vagyok kímélni magam. Mint egy kődarab, Tomival nem éreztem ezt, bár ott már folyamatosan nyílt a méhszáj félidőtől kezdve, most meg állítólag nem.
24 hetes lettem, lassan 25. A héten megyek cukorterhelésre, imádkozzatok, hogy jó legyen minden! Nem is merek szőlőt enni, semmi gyümölcsöt, csak almát, mert az nem befolyásolja a dolgot. Kundoki nehogy elkapjon, ma megyek egyébként vizsgálatra este, majd jól beszámolok a dolgokról.
30 héten felettiek? Hogy vagytok? Minden rendben? Többiek?

Kép
Kép
banoed

Sziasztok! Holnap megyek védőnőhöz,remélem most kicsit jobb lesz a vérnyomásom. Nekem is nagyon sokat fáj a hasam,már nem csak keményedik,de a méhszáj zárt.Banoed,nem irígyellek hogy sokat emelgeted Tamáskát,mikor pont hogy pihenned kellene. Egyébként nekem is már 24hetes kortól keményedett a hasam és az elsővel én se éreztem ilyet csak 37hetesen. Tudjátok már hogy mi lesz??

Kép
Kép
josi

Banoed,
a homeós vackoknak én a magam részéről nem vagyok barátja. Ha érdekel leírom mit csinálnék én egy nem alvó másfél évessel (ha nem érdekel akkor bocs az okoskodásért). Én biztosan külön szobába tenném, fix időben fektetném, előtte megszokott sorrendben vacsi fürcsi mese hogy tudja most az alvás jön, és nem szállhat ki az ágyából. Ha sír persze be kell hozzá menni, meg kell nyugtatni, de utána kijönni. Én tudom hogy kényelmetlen az ágyból kiugrálni és hogy egy éjjel sírhat akár tízszer is, de idővel biztosan javulni fog a helyzet, főleg ha azt látja hogy éjjel aludni kell és kész, nincs "csak most az egyszer" meg "na jó de csak egy kicsit..." persze ez az én privát véleményem. Jó lehet a közös alvás is, ismerek olyat aki együtt alszik a csemetével és semmi gondja, nincs is ebben semmi rossz, annak akinek bejön. De azt olvasom nektek nem jön be.
A cukrodhoz mennek a drukkok!!! :)

Megjöttem a védőnőtől, valamiért gyors a baba szívverése. Már múlt héten NSTn is gyors volt, a doki húzta is a száját, de nem vettem komolyan mert a gyerek végig rugdosott de valami irgalmatlanul, és olyankor persze hogy gyors. De most nyugton volt, és a védőnő is azt mondta amit a doki (szó szerint!) hogy ez a normális legfelső határa. A súlyom jó, az utóbbi 2 hétben nem híztam, így az összes gyarapodásom 8 kiló. Vérnyomás 110/70, ez is tök jó, vizeletem is rendben. Csütörtökön NST, remélem akkor jobb lesz ez a szívverés dolog. Mostmár aggaszt picit :?
Vendég

Banoed,én is rengeteget keményedtem,mostmeg már sokszor egyfolytában...Kellemetlen,az biztos. Én magnéziumot meg calcimuscot szedtem ellene,nekem jó volt(hogy ez a calcimusc mi mindenre jó :D )
Szorítok cukormérsedhez,de tuti minden ok lesz... :wink:

Josi,a hasfájást ne is emlegesd,nekem az a rémem a terhesség egésze alatt. Ugye emésztési probléma-nálam legalábbis,a hiányzó epém,meg ugye a terhesség összjátéka miatt.Sokszor már a hasfájás miatt szedek algopirint.
Meg állitólag nekem az is fáj,az okosok szerint,ahogy a volt epeműtét összenövéseit nyomja szét a növekvő méhem. Kellemetlen nagyon... :cry:

Alvás téren sem tudok sok mindent mondani,Kristóf még a mai napig nem alussza végig az éjszakát,de már nem mérgelődöm miatta. Sok mindennel próbálkoztunk,de mikor terhes lettem,saját kényelmem miatt került be közénk,így alszik reggelig,mint a bunda. Tudom,hogy elrontottam,de majdcsak változik :shock:
Délutánonként sokszor rájön,hogy az ő szobájában akar aludni,akkor lefekszik,én a másik ágyra ülök,és ügyesen elalszik egyedül. Ezért nem izgulok,majd eljön ez éjszakára is-remélem :wink:
Vendég

Jajj,áfonyaaa,szívverés...mitől lehet magasabb? Mondtak erre valamit az okosok? Nekem fogalmam sincs :cry:
Vendég

Cseriani,
igazából csak a védőnő mondott rá valamit (de nem volt túl magabiztos, szerintem ő is csak tippelt) hogy lehet hogy tényleg nem jó a lepény már annyira, és az oxigénhiányt (nem kell drasztikusra gondolni) a baba a gyors szívveréssel kompenzálja. Hát nem tudom, én úgy tudom hogy ha oxigénhiányos a baba akkor épphogy lassul a szívverése. És ugye jól fejlődik, nem retardált, komoly gáz biztos nincs. Azért jobban örülnék ha már kint lenne, ezt a lepény dolgot már teljesen belémbeszélik, pedig valószínűleg nincs is semmi baj. Most a lelkemre lett kötve hogy számoljam a magzatmozgást. Meglegyen a napi 10. Nekem félóránként van 10 magzatmozgásom, nemhogy naponta. Nnna majd csütörtökön kiderül.
Vendég

Emma,mi van veletek?Nagyon eltüntél :cry:
Vendég

De rendes vagy, Cseriani, hogy hiányolsz!
Itt vagyok ámám... írok is most akkor.
Sok volt a dolgom, aztán nem nagyon tudtam osztódni... Tegnap meg tanácsadáson voltunk, ráment a délutánunk, aztán jóformán bementünk potyára, merhogy Ármin nem kapta meg a 3 hós oltását 4,5 hónaposan megint. Merhogy ment a hasa. Ki is kaptunk a dokinénitől, hogy merem tan.adásra odavinni az (elvileg) egészséges gyerekek közé a fosós fiamat... Igaza is volt, bár én mondtam neki, h valszínű az almalétól van, amit én ittam, és nem szoktam előtte. Na, megvizsgálta, nem is talált nála semmit, a dolog ma reggelre teljesen elmúlott - merhogy nem ittam almalevet... Nade, jövő hétfőn mehetünk megint az oltás miatt. A szemét is megmutattam neki, aszonta seborrheás dermatitis (allergiás eredetű gyulladás), de vigyem el szemészhez, és nem kell beutaló... Naszóval, ezért is potya út volt. Nade legalább végrevégre lemérettem: 7960 gr és 65 cm a fiatalúr...
Ma meg úgy fájt a fejem, h fel sem bírtam kelni, még jó, h. Hannát elvitte a mama - egész délutánig Á. mellett feküdtem és sajnáltam magam... Nem is láttam tulajdonképpen. Most már jobb. Úgyhogy belevetettem magam a takarításba...
Na, de mostmár leszek, csak írjatok, írjatok!!!
Vigyázzatok magatokra, pocakosok. (A magas pulzusszámot én se értem, miért kellene az O2hiánynak tulajdonítani...)
Vendég

Na, most pótolom a lemaradásomat ám!
Jövök, jövök, oszt nincs itt senkise... ? :(
Banoed, mizújs? Remélem, nincs gond, nem azért nem jelentkeztél... Elképzelhető, h, Tamáskánál hamarosan rendeződnek a dolgok ám... Hanna is köbö ennyi idős volt, volt egy fél éves periódusa, mikor majd' megőrültem vele (1 és 3/4 éves korától 2 éves koráig). Vele az volt a gáz, hogy elaludni nem akart, volt, hogy éjjel egyig fent volt és szórakoztatni kellett, semmi nem vált be. Mostanra annyira elnőtte ezt, hogy akármennyit és akármikor alszik is délután, max 11-kor elvonul apjával aludni és reggelig ki se jön a szobából. Úgy van ahogy Áfi mondja: mindenkinél más jön be. De mi pölö nem vagyunk a mintapélda alvás-ügyileg, merhogy a gyerekek velünk alszanak (ne szörnyülködjetek), és Áfin meg egy-két jó ismerősünkön kívül az égvilágon mindenki elítél minket ezért. Ne tudjátok meg, mennyit kaptam a fejemre már ... Úhogy nem is verem nagydobra (csak itt hirdetem ki a világnak, ugye...) :lol: De így átalusszák az éjszakát (fiam, kel fel csak 4 óránként enni éjjel is), nyugodtak, biztonságban érzik magukat. Az meg, hogy az oviban Hanna hogy fog boldogulni az alvással, a jövő zenéje... 2 év is eltelik még addig, míg egész napra oviba adom.
Na, mesereggel vége... Jó off voltam megint. :oops:
Könnyű mondani, de az emelgetéssel vigyázz nagyon... Hannának már el lehetett magyarázni, hogy anya nem emelhet, de Tamáska még kicsi hozzá talán. Nincs, aki segítsen az éjszakai hurcibálásban? A görcsökre meg szedj nyugodtan Magnéziumot, ahogy Cseriani mondja. Nekem 3x2 Magne B6-ot kellett bevennem, már a tizenakárhányadikl héttől... És említsd meg a dokidnak is a keményedéseket, ne félj, nem fog befektetni, kapsz majd rá gyszert, ha úgy látja jónak. Próbálj meg minél többet pihenni...
Vendég

Jó reggelt!
Tegnap este voltunk orvosnál. Minden rendben volt, csak a derekam zsibbadt el teljesen, ugyanis a kisasszony nem akarta megmutatni az arcát, Kundoki meg mindenképpen meg akarta mutatni nekünk. Nem elég, hogy az ujjacskáját szopta, de még a fejét is odanyomta valahogyan a méhfalhoz, így nem volt elegendő magzatvíz előtte, hogy szép képet mutasson. Ráadásul egyfolytában mocorgott, olyanokat rúgott a vizsgálófejen, hogy néha még a doki is meglepődött.

Mit is tudtunk meg? Egyelőre fejfekvésű (ez egy farfekvéses szülés után fontos kérdés), egy héttel nagyobb a koránál, 740 grammos a becsült súlya, BPD: 6,7 ; MC: 22,9; AC: 14,6; FL: 4,6. Méhszáj szép zárt, a gyakori keményedések ellenére, így Kun szerint a császármetszés okozta összenövések miatt fáj sokszor a baba mocorgása.

Szóval összességében minden megnyugtató volt. Örülünk nagyon.

Ui.: Az éjszaka megint vacak volt. De picivel mégis jobb. Tomit a második ébredése után áthurcibálta az apja a franciaágyba, ott aludt velünk, csak engen rugdosott nagy elánnal. Ez sem a legjobb megoldás, de az állandó emelgetésnél jobb. Azt mondod, emmamami, egyszer majd vége lesz az alvásproblémáknak? Tudod, mitől félek? Hogy a tesó születése után majd féltékenységből fogja ugyanezt csinálni velünk, volt már rá példa a környezetemben. Úristen, ennél is kevesebbet aludni? Az már művészet.

Kép
Kép
banoed

Jóreggelt!
Kép

Cseriani,
mi volt NSTn?
Vendég

Banoed, örülök, h. minden OK!
Hááát, elképzelhető, hogy a tesó születése nem jelent sok jót az alvás szpontjából... Tominak se meg nektek se... De ki tudja. Kitartást...:cry:
Cseriani, hahó! jelentkezz, ha hazaértél, mer aszisszük, bentfogtak szülni... :lol: :lol: :lol:
Vendég

sziasztok,megjöttem NST-ről is,meg a védőnőtől is. Minden a legnagyobb rendben,ennek ellenére jövő pénteken be kell feküdnöm. Próbáltam húzni-halasztani jövő hétfőig-17-ig,de azt mondta,a 14-e a legeslegutolsó időpont.
Nagyon boldog vagyok :cry:
De hoigy minek menjek be hétvégére? Úgysem fognak semmit csinálni velem,az tuti,csak max.átvisznek a másik kórházba gutaütéssel vagy megbolondulással. De komolyan. Hesszeljek bennt egész hétvégén a semmiért...
Jól kibőgtem magam,mistmár kicsit megnyugodtam,és elhatároztam,akkor is megszülök-valahogy-jövő péntek előtt... :shock:
Szülésindító tippek??Gondoltam elmegyek biciklizni,de a combon ütögetné a pocakom...
Menjek futni?
Vendég

Cseriani,
simán megszülsz jövő péntek előtt!!!
Szülésindító tippek:
(egyik barátnőmnek nemrég kellett azé' értek ennyire hozzá:
-szex
-lépcsőzés (futni ne menjél!)
-van valami bábakoktél ami ricinusból, barackléből és egy feles barackpálinkából áll (persze a baracklébe kell a ricinus meg a pálesz nem a ricinusba a baracklé :lol: )
Most ennyi jutott eszembe de majd még gondolkodom.
Ja, mellbimbó mütyörészés! Ha piszkálod a mellbimbóidat (sokáig) oxitocin termelődik, attól is megindulhat ha szerencséd van.
Vendég

Hűűű, Cseriani...
Télleg én se értem, mi a frásznak kell befeküdnüd pénteken. Akkorra vagy kiírva? Hát, ha esetleg indítgatni akarja, azt hétvégén is szokták... asszem...:roll:
Á, de erre ne is gondolj, megjön addigra Eliza, ne félj.
Várjááácsak... Gondolkodom, mit lehetne tenni. Hmm. Lépcső?
Vendég

Jaja, utóbbit kórházakban is előszeretettel alkalmazzák szülésindításra. Én több topikban olvastam, h. a szegedi klinikán - vagy kórházban? - terrorizálják ilyesmivel a mamikat. De otthoni körülmények között azé más; sztem is próbáld ki, Cseriani!
De a bábakoktél se semmi... :lol: :lol:
Vendég

Akkor este pálinkázom egyet kis baracklével-ricinust muszáj beletennem? :x
Meg lehet Kristófot megfűzöm,aludjon kicsit a szobájában :wink:
16-a,vasárnapra vagyok kiírva,de szerintem ennyire még senki nem várta,hogy megszüljön,mint én...
Vendég

ja,a lépcsőzés nálam alapból megvan,ugye emeletes a ház,naponta többször felrobogok,meg vissza. Kristóf most kiment a húgommal sétálni,és mivel hideg van egymásután vagy háromszor mentem fel a szobájába melegebb ruháért,hogy ne fázzon...
Vendég

Cseriani: :lol: :lol: :lol: :lol:
De hát akkor meg pláne nem értem, mé akar már pénteken befektetni... :shock:
Vendég

Cseriani az alkoholt nem ajánlom, mert az inkább visszafogja és leállítja még a fájásokat is. Ezt nekem orvos mondta, úgy hogy mikor nálam 35 hetesen jöttek fájások egy kis bon-bon meggyet ettem és már az is leállította a fájásokat. A pároddal való összebújást én is ajánlom. Azt mondják, hogy hatásos.

Emma gratulálok a nagy fiadhoz. Szép súlya van, igazi kis vasgyúró lehet. Az én kislányom elbújhat mellette. Mi már 9 hónaposak vagyunk és csak 8110 grammosak.

Alvás terén Evelin velünk aludt két és fél éves koráig. Nem volt semmi problémánk. Mikor átkerült saját ágyába az apja még hiányolta is. Réka éjszaka vándorol át hozzánk mikor félálomban átveszem a kiságyból, de van mikor vissza is kerül a helyére, attól függ, hogy elalszom-e mellette.
Vendég

Ez a szép a tanácsokban, akárkitől kéred tuti kapsz minimum 2 egymásnak ellentmondót is :lol:
Vendég

:D
Csakhogy az alkohol görcsoldó ,izomlazító hatású,ezáltal megszünteti pl.a menstruációs görcsöt,meg a jóslófájást,viszont a rendes fájásokat nem.
Az izomlazító hatás miatt kicsit elernyednek a méh izmai is,ami viszont elősegítheti a szülés beindulását,ha az úgyis a beindulás határán állna...na,kicsit átírtam-emberi nyelvre fogalmaztam egy prof. tudományos irományát :lol:
Hogy miért nem mentem én orvosira?? :wink:

Ja,egyértelműen a cukor miatt akar befektetni,és még így is örülhetek,hogy nem fektetett be már 38 hetesen,ahogy eleinte ígérte :twisted:
Vendég

Akárhogy is van,az esti kortynyi vörösboromról nem vagyok hajlandó lemondani :oops:
Kell a vasamnak :shock:
Vendég

Há, én nagyon hülye vok, de ha rendben a cukrod is, akkor mé akar befektetni? Áááá, nem igazodok el ezeken a dokikon. Még mehecc az orvosira, Cseriani, 2 gyerek mellett simán elvégzed!:wink: És még tandíjat se kell fizetned. (vagy a fene tuggya, mit variált azóta a kormány...)
Vendég

Na, itt az én kis vasgyúróm, meg a másik nem balerinaalkatú gyerekem... Apjuktól örökölték a csontozatukat, meg izomzatukat, azé ilyenek. Nem bánnám, ha kevesebb súlyt kéne cipelnem ám...:wink: :lol: Kép [/img]
Vendég

Nagyon szépek és édesek a gyermekeid. Gratula hozzájuk!
Cseriani ezt így nem tudtam, hiába mindig tanul valamit az ember.
Vendég

,rékababa én is csak akkor tanulok ám ilyen okosságokat,mikor valami bosszant,és utánanézek az okos emberek könyvében vagy a neten :lol:
Még jó,hogy beköttettük az internetet,különben lehet nyugodtabb lett volna a terhességem :?
Lehet kicsit sok mindennek néztem utána az elmúlt 9 hónapban.
Hú,meg az epeműtétem elött,ne tudjátok meg. Egy csomó oldalt kinyomtattam a műtétről,kockázatokról,stb...,nem volt elég a tudat,hogy apu műtét után 3 nappal halt meg :cry: Ráadásul úgy fel tudom magam húzni sokszor az irományokon,hogyha nincs semmi bajom,akkor attól lesz,amit olvastam :oops:
Emma,még mindig tetszik a lányok a fiamnak :lol:
Vendég

bocs,lányodat akartam írni :oops:
Vendég

Emma!
Gyönyörűek a gyerekeid! :D

Cseriani!
Ezt a befektetés dolgot én sem értem, az első terhességemnél engem azon a napon fektetett csak be a doki, amelyik napra ki voltam írva, azzal az indokkal, hogy a cukor, meg hát egy kissé nagyon vizesedek. De előbb eszébe sem jutott, hogy befektessen.
Próbáld meg az orvosit, hidd el nem lesz időd "rémhírek" olvasására az interneten :lol: Bár úgy hallottam, hogy akik már idén kezdik a fősulit, azoknak gyes/gyed mellett sem ingyenes már. Remélem a már régebbi hallgatókra ez nem vonatkozik, nekem az utolsó évem kezdődik a fősulin, már előre félek, hogy mi lesz (szakdoli,szakmai szigorlat, államvizsga brrrrrr....). Hogy fogok tudni én tanulni, mikor múltkor még azt is elfelejtettem, hogy mit akarok intézni, miután Danit elviszem az oviba. De komolyan, ott álltam Dominikkal az ovi bejáratánál, és hiába törtem a fejem, nem tudtam, hogy mit kell elintéznem :( Cetlikre azért nem írok fel már bevásárlólistát sem, mert azt meg úgyis otthon felejtem.

Csajok, olyan nagy a csend a lakásban, Dani oviban van, és olyan furcsa ez a csend :shock: Én meg ma még a fodrászhoz is eljutottam - idén már másodszor!!!!! Igaz, hogy Dominik jött velem, mert nem volt kedvem két hétig szervezni, hogy valaki hajlandó legyen rá vigyázni egy-két órácskát, de nagyon jól elvolt, a legjobban a hajszárító tetszett neki :D
Megyek megiszom a kávémat, mielőtt azt is elfelejteném :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Cseriani,a sex az tényleg hatásos a barátnőmnek is bevált,reggel mentek is szülni,mert elfolyt a magzatvíz!!! :lol: mindez 1 héttel a kiírás időpontja előtt! Sok sikert!

Kép
Kép
josi

Sziasztok!
Bocsi, hogy nem jöttem, de hétvégén szüreteltünk, hétfőn védőnőnél voltam. Megkaptam a kiskönyvemet! :wink: Aztán mire kikevertük, hogy kell e mennem genetikai szűrésre, bele is fáradtam. Védőnő megkérdezte a genetikát, ők azt mondták, hogy menjek. Nade ehhez kell orvosi beutaló. Felhívtam az orvosomat, ő közölte, hogy utána jár miért is kéne mennem szűrésre. Kiderült, hogy semmi értelme, így indokolatlan lenne a vizsgálat, ezért nem kell mennem. Erre ráment a tegnapi napom.

Hogy vagytok Kismamik?
Én aránylag jól. Csak az a baj, hogy olyan a gyomrom, mint a lakodalmas kutyáé. Alig tudok enni. Akkor is csak max sósat, esetleg banán, alma megy le. A régi adagomnak még felét sem tudom megenni egyszerre. Ti tapasztaltatok ilyet? El fog múlni?

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Üdv, Christell!
Gratula a kiskönyvhööööz! Miért merült fel, hogy esetleg kellene genetikai vizsgálat?
Nekem is volt hányingerem az első 3 hóban, de sajna csak akkor múlott el, ha ettem... Így hát ettem, és a végére feleszegettem 20 kilót... Na jó, ennek egy része víz volt, de mégis... Szal nyugodj meg, amennyira tudsz, ez a terhesség velejárója... Edd azt, amit kívánsz. valahol azt hallottam, ilyenkor arra van szüksége a szervezetednek, azért azt kívánod, amit. Nekem van egy kolleganőm, vegetáriánus, de a terhessége idején zabálta a húst... Azóta se. Arra volt szüksége a babának biztos.
Cseriani, mizu? Akcijóóó, volt? (Bocs...) :oops:
Áfi szurkolok neked holnapra az nst-hez, miegyébhez. Várjuk ámám a beszámolót ismét! És ne izgulj.
Dadomi, milyen fősulira jársz? Én úgy tudom, azoknak nem kell fizetniük (gyes, gyed, sötöbön levőkre gondolok), akiknek a hallgatói jogviszonya 2006 dec. 31. előtt kezdődött. Úhogy neked tuti nem kell fizetned.
Vendég

Ja, Christell pont a kérdésedre nem válaszoltam: a tiédhez hasonló nyavalyák a legtöbb esetben a 12., max a 14. hét betöltése után elmúlnak. Ha meg megmarad, hááát, az pech... :shock:
Vendég

sziasztok..hát,ez nem az én éjszakám volt.
Este elkezdett görcsölni a hasam,egész éjjel rendszeres 20-30 perces görcseim voltak,már kezdtem reménykedni..de sajna semmi. Csak az a fura az egészben,hogy csak akkor görcsöltem,amikor feküdtem. Így éjjel mászkáltam :cry:
Ráadásul Kristóf egy körül belázasodott. Voltunk doktornéninél..vagy bújkál benne valami,vagy nem tudni,mi van,ugyanis semmit nem lát,minden rendben..holnapra majd kiderül,előjön-e valami rajta..
Ja,a láza lement,azóta minden ok,jókedvű..csak enni nem igazán akar.
Most per pillanat olyan vagyok,mint egy kifacsart citrom,csukódik le a szemem. Már alig várom az ebéd utáni alvást :oops:
Christell,nekem Kristóffal semmi hányingerem,meg egyéb terhességi tünetem nem volt,most viszont..sajna azok közé tartozom,akiknek nem múlt el teljesen. A mai napig ha felébredek ennem kell,különben öklendezek.
És rendszeres időközönként ha nem eszem,hát,öklendezem,mint aki az első három hónapban van. Kegyetlen érzés. De ez a ritkább,tényleg el szokott múlni a 12-14.hétig. Na,nekem is jobb ám azért,mint az elején..
Vendég

Cseriani, sajnálom a fiacskádat, remélem, nem jön ki rajta semmi nyavalya! (Vagy nyavaja? ezt sose tudom, húúúú...) :roll: Próbáld ki esetleg nála a Cebion cseppeket, ezt direkt gyerkőcöknek meg babáknak szokták adni, C-vitamin. Mi Árminnál kaptuk, mikor gyulladt volt a szeme. (Jelzem, a mai napig is az, de úgy tűnik, allergia, viszem a szemészetre.) Recept nélkül lehet kapni.
Reggel megint kaptam sms-t, és megint abban reménykedtem, hogy te vagy az, meg Eliza. Jó hülye vagyok, mi?
:P De mosmá télleg csak napok kérdése max.
Nem tudom, Áfinkkal mi lehet, érte is izgulok, remélem, hamarosan jelentkezik.
Vendég

Emma Kristóf egyfolytában szedi a cebiont,tavalyelött télen szedtük ugye a vitamin mellé,aztán nyárra abbahagytuk,de akkor meg kétszer nagyon vérzett az orra,és megint kellett a cebion,ugye a c-vitamin erősíti az érfalakat. Úgyhogy Kristóf jóformán születése óta szedi. Most nem lázas,de kicsit levertebb,meg jég hideg a keze,a takaró alatt ül,és mesét néz. Ilyen azért ritka nála. De még mindig nem fájlal semmit,nem értem.
Jajj Emma,bárcsak már írhatnám azt az sms-t...
Gyerekorvosunk szerint-ő a Kiss szülészdoki felesége-már nagyon lennt van a hasam,szerinte tuti nem húzom ki jövő hétvégéig. Bárcsak lenne igaza :shock:
Áfi,merre vagy?????
Ja,Christell,olyan boldog tud lenni az ember,ha megkapja a kiskönyvét,ugye?? :D Én legalábbis nagyon boldog voltam...
Vendég

Cseriani,
jobbulást Kristófnak!!!

Jaaajj megjöttünk... és mesélek is.
Hajnalban keltünk merthogy vérvétel ugye. Berobogtunk az SZTKba 7 után nem sokkal (szegény gyerek jó korán kelt és az oviban landolt előtte) levetettem a vért bár a sorbanállós ablaknál egy negyvenes pasi gond nélkül elémtolakodott. Hát hiába, ő nehezebben áll sorba mint én a 142 centis derekammal. Leadtam a pisit vért, elmentünk vásárolni, semmi extra, alapélelmiszerek a Tescoból. De mivel NSTre 10re volt időpontom és volt több mint egy óránk bementünk a férjem munkahelyére is, a PARTos szobához a papírokat intézni, hátha bedugnak időnap előtt a kórházba. Vissza NSTre. Jó lett, de mondtam hogy áramlásmérés is lesz. Erre néznek rám boci szemekkel, hogy hát az 1től... és különben is minek, mikor jövő héten szabvány UH. Mondom ha egytől akkor visszajövök, de ezen a héten kell, mert keddre kell vinnem a dokimnak, és protokoll szerint is 35. hét a cukrosoknak a flowmetria. Erre aszongyák: na jó, de akkor jövő héten vissza ne jöjjek még a 36 hetes UHra is!!! MIVAAAAN??? Egyrészt nem is akartam, megnéz a saját dokim, csak áramlásmérést nem tud csinálni valamiért, másrészt meg nehogyámmá ami jár nekem azt ők szívességből csinálják meg, de akkor a jövő héten ne merjem ám zavarni őket... hirtelen csak hápogtam. Asszem annyit mondtam hogy nem is állt szándékomban. Kapjákbe. Amúgy az NSTm jó lett teljesen, nem tachicard a gyerek. Remélem még az áramlásom is jó lesz (ebéd után rongyolok vissza) és akkor nincs az az Isten aki engem kórházba fektessen időnap előtt.
Vendég

Megjöttem áramlásmérésről, rendben van, de a lepény G2-3 :? ha ezt a dokim meglátja azonnal zsuppol befele. Jujj de nem örülök! A doki megnézte a gyereket is, hát ti még 2 ekkora herét nem láttatok, kérdezte is a doki hogy tudják mi lesz? Gondoltam magamban ha eddig nem tudtam volna már akkoris tudnám, még a pöcse is látszott, de a tökei mindent visznek! :o Méretei rendben vannak, hólyag gyomor, minden amit ilyenkor néznek, az áramlási görbe is normális, elvileg nincs vész, csak az a lepény ne öregedne ennyire.
Vendég

Áfonya ki volt az uh-s doki?

Kép
Kép
josi

Josi,
a Molnár. De jófej volt, és tízszer annyi ideig nézte a gyereket mint múltkor az Imre...
Vendég

Köszi Áfonya. Hétfőn a barátnőm az Imre dokinál volt uh-n és neki is G2-3 volt a lepény mondta neki hogy jó lenne ha befeküdne,hívta a Vargát aki szintén ezt mondta neki. Szerdán befeküdt és reggel hatkor küldte az sms-t hogy hajnali 4-kor megszült,minden okés volt. :D . Részleteket még nem tudok hogy kellett-e indítani vagy sem ő már 39 hetes volt.

Kép
Kép
josi

áfonyaaa örülök az eredmnyeidnek,de ha előbb megszülsz,mint én,akkor visítok!!!!!!
Azért tök jó,hogy mit meg nem tesznek a kismamákért,mi?Nemhogy örülnének,hogy valaki legalább megy a vizsgálatokra,törődik a gyermekével már a pocakban is. Röhej.
Kristóf most is lázasan ébredt,nem tetszik ez nekem. :cry:
Reggel,ha megjöttem NSt-ről,ismét gyerekorvos.
De semmilyét nem fájlalja,nem értem. Én meg rögtön úgy kétségbe tudok esni..és minden rosszra gondolok... :cry:
Vendég

Cseriani,
szerintem is vidd vissza Kristófot a dokihoz, főleg ha holnap is lázas, de ne láss rémeket! Biztos csak valami kósza vírus, ebben a xar időben nem is csoda.
Nem hiszem hogy előbb megszülök mint te, de arra gondoltam hogy együtt leszünk kórházban, én valószínűleg szerdán fekszem be (már amennyire ki tudom számítani a dokim reakcióját a lepényemre) te meg pénteken hacsak meg nem lesz Eliza baba hamarabb... :wink:
Josi,
hát 39 hetesen már én se bánnám, most is inkább a hosszabb kórházi vendégeskedés aggaszt :? na nem baj, majd erősen elhatározom hogy jövő héten megszülök! :D Persze csak Cseriani után... :P
Vendég

Nálunk is beteg Evelin. Köhög, elég csúnyán és egy kis hőemelkedése van. Mi Mucoprontot és Sumamed forte-t kaptunk. Valószínű ez az idióta idő, meg hát úgy nálunk az óvoda.
Vendég

szisztok csajok!

4 hét után újra otthon és újra köztetek! Végre! Már azt hittem soha nem kerülök ki ebből a szekszárdi kórházból (mintha börtönben lettem volna)!!!

Nem is tudom hol kezdjem! Először is puszi mindenkinek és ezer köszönet hogy tartottátok bennem a lelket hol sms-ben, hol itt a topikban, ahogy bele-bele olvastam, dehát még nem sok időm volt rá.

A lényeg, hogy túl vagyok a szülésen (császármetszésen) és van egy gyönyörű és egészséges kisfiam aki 3090 gr-mal és 50 cm-rel 37 hétre született. Most nekem ez a legfontosabb, de sajnos az örömömet beárnyékolja az az üröm, hogy jövő héten kezdődnek a vizsgálataim a "másik" ügyben (UH, röntgen, CT... stb.) utána meg az eredmények birtokában kiderül, hogy kis - vagy nagyműtét lesz-e.... Az egy kicsit megnyugtató,hogy mikor hétfőn megvizsgált a főorvos, azt mondta sokkal kisebb az elváltozás a méhnyakamon, mint terhesség alatt, de ott van és magától nem múlik el!!!!

Hirtelen rengeteg mesélnivalóm lenne a kórházról, meg mindenről, de ébredezeik a kis hercegem és éheske. Ha valami érdekel titeket bármről, dokik (elég jól kiismertem őket), vagy a kórházról bátran kérdezzetek és válaszolok.

Töltök majd fel pár képet az Olivérről is!Ha lesz egy kis időm.

puszi nektek: TIMI

Kép
timesz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?