Szijasztok!
Enikö! Nem lett csikos a hasam szerencsére, de nem is nagyon kenegettem, csak testápolóval a végén, szóval szerintem sem a kenegetésen múlik.
Hogy nap közben mennnyit "kell" aludjon azon is múlik, hogy éjjel mennyit alszik. Kb. összesen 14-15 órát a könyv szerint, de itt is mint az ivásnál szerintem úgy van, hogy annyit alszik, amennyire a szervezetének szüksége van. Hanga éjjel pl. 11-12 órát alszik, délután meg 2-3 órát.
Gabi3! Igen a kád az tényleg jobb, mert utána könnyedén be lehet vinni a füribe és kiönteni a vizet belöle.
Gabomano! Tudom, hogy tájékozatlan rossz lány vagyok
Én a babaollót körömvágásra használom, de mindegy.
Simci már 3 hónapos??? úúúúúúúúúristen...És 7kg???
Fanita! Miért lenne gáz, hogy napközben a babakocsiban alszik? hát hol aludjon? Ha elmegyünk valahova, Hanga is abban alszik, az a mobil ágya.
Szerintem nincs meghatározott ivási mennyiség, úgyis annyit iszik, amennyire szüksége van. Hanga pl. kb. 2 litert nyomat le(vizet), de szerintem ö már kórosan sokat iszik, minden reggel pisis a lepedöje, minden reggel cserélem le...szóval ö már a másik véglet(éjjel kb. 1 litert leguriit).
A 3 éves kisfiú no comment..
Zsófi! Mi a bevásárolóközpont neve, ahol a Madrina van? És ott csak kismamaruhákat lehet kapni? Babacuccok is vannak? Amúgy tök jó, mert annó én Szegeden alig találtam magamnak kismamaruha boltot, amilyen ruhák meg voltak ott, egyik sem tetszett, igy nem is vettem.
Erika! Szerintem nem öörült nagy a babád, teljesen normális. A harmadik harmadban már amúgy sem nönek sokat a babák, inkább hiznak, és zsirt gyüjtenek a börük alá. Szóval ne aggódj, nem lesz olyan hatalmas! A fejecskéje is nöni fog még, de már nem olyan ütemben mint eddig, csak pár mm-t.
A barátnöm igen a 40.héten szült, a kiirt napra, de nekem gyanús, hogy a 93mm-es BPD, az nem a szülés elötti méret, mert én mintha úgy emlékeznék, hogy Hangának a szülés elött 97-98 mm volt a BPD-je(ha jól emléxem) és 3480g-al született.
Várj, megnéztem, a 32.héten volt 79mm a BPD-je Hangának, 37.héten 93mm, szóval 5 hét alatt 4 mm-t nött...
Nálad a 90 mm a 34.héten, még majdnem kisebb, mint Hangáé volt, szóval végképp ne aggódj!
Thorax: a mellkas harántátméröje. Rendszerint 2-3mm-rel kisebb mint a BPD.
Femur: combcsont hosszúsága. Ez a terhességi kor legpontosabb paramétere.
Nina! Mennyi idös már Vanda?
Szijasztok, Lara