Új privát üzeneted érkezett!

Közben látom a kép nem lett jó:
Kép

18 hó elõtt nem ajánlják az aprómagvasokat.

Ágci

Kép
Ágci

Közben látom a kép nem lett jó:
Kép

18 hó elõtt nem ajánlják az aprómagvasokat.

Ágci
Ágci

a képet elküldöm, nem akarja bevenni a rendszer
Ágci
Ágci

Sziasztok,

levagtam ma Simci hajat es nagyon cuki lett. Kép Kép

gabomamo
gabomamo

Ágci én már tavaly nyáron adtam Boginak málnát! Kis szûrõn áttörtem, majd gézen kinyomkodtam a finom levét. Mag nem volt benne! A mag miatt nem szabad??? Ugye? Pussz

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Anita!
Nagyon érdekes, hogy ennyire szinte egyidõben csinálnak mindent a fiacskáid. Kép

Lara!
Na igen, nagyobb a has, de nem láttál, mekkora volt, amikor Lilivel szültem. Most néztem a babaváróban, és aszerint Lili méretei a 34. hétnek feleltek meg. Nagyon pici volt a hasam. DE még most sincs akkora, mint Zsófinak volt a börzén. pedig az már volt néhány hete, és õ egy héttel kevesebb is nálam.
Úristen, ennyi foga van Hangának? Nem semmi!

Zsófi!
Nem akarok beleszólni, de ha be akart fektetni, szerintem feküdj be. Fõleg elsõ babánál nagyon rizikós. Még ha a méretei jók is lennének, az érettsége még biztos, hogy nem. Nekem ha azt mondaná a doki, hogy feküdjek be, még így is befeküdnék, hogy itt van Lili.
Azért jó kis meglepetés lesz most már, hogy fiad lesz-e vagy lányod. Kép

Erika!
Pihizz jó sokat Te is! Most már én is egyre többet pihizek, mert már nem is nagyon bírom a nagy járkálásokat.

Ágci!
Én is adtam Lilinek két szem epret, igaz meghámoztam. Többet nem mertem. Végül is elmúlt Lili 18 hónapos, de gondoltam, ennyi elég egyelõre.

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok,

en sem merem az epret, mert en is algerias vagyok ra, pedig borzasztoan szeretnem enni.
Csak 1 par eve van az allergiam. Meg a malnara nem vagyok, de tapasztalatom szerint ami kesik nem mulik.

Banita,

ha igy halad Balu, elore kitoltheted a babanaplot. Kép

Ildianyu,

Jazmin meretei 30 hetes babonak feletek meg szuleteskor, de amugy teljesen erett volt, igaz 1-2 tantyullast kapott amikor mexuletett. Az apgarja is 10-es volt, pedig eleg kis nyeszlett volt.
Az eperrel vigyazz a bore miatt. Ja halat sem szabad neki adni, mert az sem jo az ekcemasoknak. Meg en sem adtam Simcinek Kép.
g.
g.
gabomamo

Sziasztok!

Zsófi: Én is megnézném az új kismama plázát, de még ráérünk vele még néhány hónapig. Egy baja van csak,hogy Pesten van.Kép Vigyázz nagyon magadra, nem kellene megszületnie a 36. hét elõtt.

Ildi: De jó, hogy tudsz egy kicsit pihizni. Jó, hogy nagyobb a pocak, mint Lilivel.

Enikõ: Én óvatos lennék az eperrel. A meghámozás nem rossz ötlet! Én még nem adtam a Manónak.

Tegnap falun jártunk férjem egyik munkatársánál. Nekik is van egy 14 hónapos kisfiuk. A Flóra megtanult náluk motorozni. Két métert ment vele egyedül utána visszakérte a kisgazdája.

Gabó: Nekem annó azt mondták, hogy a Fló 32 hetesnek felel meg. Õ is 9/11-es Apgarral született. Õ még nyeszlettebb volt. Mindig Izbékának neveztük.Kép Én nem vagyok allergiás az eperre meg is halnék ha nem ehetnék. Gondoltam, hogy nem bírod ki, hogy ne vágd le Simi haját.Kép

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

tegnap sikerült megvenni a babkocsit.Még kiságyunk és pelenkázónk nincs.Remélem még mielõtt megszületne meg tudjuk venni.
Ildianyu,Zsófi: Akkor továbbra is pihi,én is nehezen birom ki, veletek vagyok!!!
Zsófi :Írok mailt.
Gabó:
MIlyen rövidre szoktad vágni Simi haját?A párom már most mondja,hogy ugye levágjuk majd Dani haját olyan kis "kopaszra" mint amilyen az övé?Ollóval leht ilyen pici korban vagy hajnyíró géppel is?

Nekem csak ilyen adatom van a fejérõl:bpd:90,3mm
34 hetes.Nekem miért nincs olyan adatom mint Zsófinak?
A ti babáitoknak mekkora volt ilyen idõsen?

Sok puszi Mindenkinek!
Erika
Erika

Erika: Nekem a Flóval 88mm volt a BPD egy nappal a születése elõtt. Igaz õ 1470 g-mal született. Ja és 33 hetesnek volt megfelelõ a mérete. Ahhoz képest, hogy 37 hetes volt.

Gabi3
inecsg

Erika neked is van Fronto értéked, nem?

Nekem így van: BPD 86 mm, Fronto 107,5 mm.
Így már ismerõs?

Zsófi(33!!!!!)

Ui: KÖszönöm, hogy drukkoltok értünk, ránkfér.

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Erika neked is van Fronto értéked, nem?

Nekem így van: BPD 86 mm, Fronto 107,5 mm.
Így már ismerõs?

Zsófi(33!!!!!)

Ui: KÖszönöm, hogy drukkoltok értünk, ránkfér.

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!
Boginak van egy új szava!! Kép Méghozzá a csüccs! Kép Pedig nem is olyan könnyû kimondani, de egész érthetõen mondja.... Olyan ügyes Kép

Pussz
Enikõ

ceniko
Szeged

Szijasztok!

Enikö! Amúgy annyira az erkély sem volt jó 5let, mert most meg nem tudom hova kiönteni a medencébõl a vizet. A férjem azt mondja, öntsük ki az erkélyen. Megvárom mig hazaér és véghezvisszük a mutatványtKép
Honnan vettél epret? Én a Corában láttam pár napja majdnem ezer forint volt...

Gabomano újra hódol a hajvágási szenvedélyének. Nem merném rábizni Hangát egy napra, mert 1cm-es hajjal jönne hazaKép

Ildianyu! Lilinek mennyi foga van? Nem lehet sokkal kevesebb szerintem. Nekem Hangával állati nagy hasam volt..akkor mekkora lesz majd a tesójával?? Szét fog szakadni a böröm..
Lili már biztos mondatokban beszél. Miket mond?

Hanga kezd beszélgetni a kinain kivül is. A kinait egész nap nyomja, de mostmár magyar szavak is fellelhetök.

Gabi3 és Zsófi! Pesten van kismama pláza? Hol? Mit jelent, hogy kismama pláza? Egy nagy épület tele kismama boltokkal vagy nem értem?! Vagy ott vannak baba boltok is?

Erika! A barátnömnek most született babája, szülés elött 93mm volt a BPD és a baba 3450g lett.

SZijasztok, Lara
lara

Lara! Anyukám vette a piacon Szabadkán az epret. Itt is ilyen drága, sõt!!!
Pussz
Enikõ

ceniko
Szeged

Lara és terhességi csikós lett a hasad vagy nem?? és neked Zsófi?????? Az én hasam még mindig szörnyen néz ki Kép Pedig edzem rendületlenül!!! Kép

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Enikõ: Milyen ügyes ez a Bogi!

Lara: Mi si kipróbáltuk vasárnaop a házi strandot az erkélyen. Kivittük a kis kádat és abból pancsoltuk szét a vizet. Le kellett cserélnem a bugyit és a pólót is, mert a papa teljesen belejött a pancsolásba. Persze õ sem úszta meg szárazon. Kép Igen van kismama pláza, május 6-án nyílt. Zsódi biztos többet tud mondani róla. Biztos nagyon jó, de azt hiszem a választék már túlzás. Nekem elég lenne, ha 10 közül kellene választanom, nem 200 közül.

Zsófi: A Brendonnál nem nehéz olcsóbbnak lenni. Jó nagy babód lesz.

Jó éjt mindenkinek!

Gabi3
inecsg

Eniko,

nekem 1ik terhesseggel sem lett csikos a hasam, de en rogton el kezdtem kenni.

Lara,

ha olvasnad a szakirodalmat, akkor tudnad, hogy kismama plaza nyilt. Jajj. Kép

Erika,

en a babaolloval szoktam vagni a gyerkocok hajat. Szerintem masra nem is jo. Pici babonak kar geppel vagni. Nem akarlak elkeseriteni,de nem biztos, hogy kell hajat vagnotok. (Vannak tiszta kopi babok)Simcinek legalabb 2-3 centis volt a haja a fejteton. Hatul annyira nem vagtam. Igazi ocsisajtos lett.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Hogy bírjátok ezt a trópusi klímát? Különösen a kismamákat sajnálom nagyon - még élénken él bennem, milyen nehéz volt az utolsó hetekben a nagy forróságban cipelni a pocakot...

Melinda!
Olyan jól körülírtad a munkahelyedet, hogy gyanút fogtam, és megkérdeztem a szomszédomat, nem voltál-e a kolleginája... De. (A szomszéd csajszi Kis Bea.)

Lara!
Hát igen, napközben még mindig a babakocsijában alszik ez a nagy csacsi. Gáz. Egyébként meg már nem is használjuk a kocsit, gyalogolunk vagy bicajozunk (én tekerek...) Most már nem csak a husikkal állunk hadilábon, hanem minden más kajával is (a hõség beköszönte óta) Szerintem még inni sem akar eleget, bár a pelusa mindig csupa pisi. Szerintetek mennyit kell innia egy ekkora bubunak? (22 hó)

Képzeljétek, ma mentünk be az SZTK-ba, és velünk szembe jött egy anyuka a 3 év körüli, ordító kisfiával. Már messzirõl sajnáltam szegényt, gondoltam, biztosan jól megkínozták, szuri, vagy csak az ijedtség. No, amikor egymás mellé értünk, a kis fickó úgy gondolta, itt az alkalom (és a megfelelõ alany)a feszültség levezetésére, és menet közben úgy gyomorszájon vágta Marcit, hogy odakapni sem volt idõm. Szerencsétlen gyerekem egy kicsit sírt, azután már csak rémülten kérdezgette, hogy "Mi volt ez? Mit csinált?" Majd megszakadt a szívem. Igazándiból a másik anyukát is sajnáltam, majd elsüllyedt, azt sem tudta, hogy kérjen bocsánatot, és nagyon lehordta a kölköt...

Kismamák, pihenjetek!

Sziasztok!

Anita
fanita

Sziasztok!

Gabómamó!
Úgy döntöttem én is, elég volt az a két szem eper. Ill. egy lett, mire meghámoztam. Kép
Miért nem adtál még Siminek halat? Kép

Lara!
Dehogy beszél Lili mondatokban. Mond néha kétszavas "mondatot", de azt csak én értem.
De egyre több szót mond. Õ is mondja, hogy csücsü.
Most 11 foga van, ebbõl 1 ezen a héten jött, 2 meg kb 3-4 hete. Fél évig 1 foga sem nõtt. Kép
Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!
FAnita: Hát ez nem semmi! A kis agresszív kickboxer! És kapott egy taslit az anyjától??? Vagy "csak" ejnye-bejnye, na de kisfiam........ Honnan tanulják ezt a gyerekek? A tévébõl?? Hát van kivetnivaló a gyerekmûsorokban...... Kép

Szerintem egy 6-8 decit kéne, hogy igyon, fõleg ilyen melegben, de nem értek hozzá!

Ildikó: Akkor Bogi áll nyerésre, mert neki most bújik a 13. foga Kép Na, nem mintha számítana!! Kép

Gabómamó: Elköltöztetek már? Hova? Én is kentem a hasam egész elejétõl fogva és mégis csíkos lett! Szerintem nem ezen múlik! Kép Ha ezen múlna jó lenne Kép

Zsófi: Hol van ez a kismama pláza? Még én sem halottam róla. Én sem olvasok szakirodalmat már egy jóideje Kép

Gabi3: A kis mûanyag fürdõkádat vittétek ki a teraszra? El tudom képzelni, hogy pancsolt Fló! Kép Érdekes, hogy minden baba, hogy szeret pancsolni! Kép Biztos az emlékek.... Kép

Apu vett egy mûanyag talicskát,meg hozzá gerebjét,lapátot Boginak. Azóta Bogci egész nap a homokozóban ül és pakolja teli homokkal a talicskát (meg a száját), majd anyu legnagyobb örömére, tolja a virágágyásba Kép És rá van írva a talicskára, hogy 3 éves kortól!!! Ahhoz képest Bogi már az elsõ napon tudta, hogyan kell használni Kép A homokozóba a homokot apu hozatta valahonnan és ilyen szürke tengeri homok, tele van csiga meg kagyló"házakkal". Azokat elõszeretettel ropogtatja. Kép Már azt csináltam, hogy kis szitán átszitáltam egy részét, de nem gyõzöm, mert több, mint 1 m3 homok van a homokozóba!!! Már le is van törve a fogából egy darab, mert mindnet megrág.Kép nem tudok vele mit csinálni!

Szerintetek egy 13-14 hónapos gyereknek napközben mennyit kell aludni? Kép

Most léptem!Pussz Enikõ

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Mindenkinek akit érdekel: A kismama pláza másik neve a Madrina, hátha így ismerõsKépKépKép

A Budaõrsi úton van a bevásárlóközpontban, az Elektroword mellett.

Az árak kicsit drágábbak mint a Coráé, a színvonal viszont a Megatoysra emlékeztet.
Én meg voltam vele elégedve.
Nem kis boltokból áll, hanem egy nagy üzlet.
Nem tudom miért hívják PlázánakKépKépKép

Enikõ: Igen jócskán csíkos lett a hasam, de ez van.
Én hajlamos vagyok rá, Sanyit meg nem zavarja.
KépKépKép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Akkor az én értékeim:90,3x117mm és 34 hetes.
Szerintem ez õrült nagy.Most már nagyon félek milyen babát fogok szülni.
A thorax és a femur mit jelentenek,mert én nem tudom?!

Lara: a barátnõd a 40. héten szült?

Egyébként ha a feje ekkora attól még lehet,hogy arányos a testével?A hasam az egyáltalán nem nagy.Á,teljesen ki vagyok!
Jó lenne ha már én is a fogacskákat számolhatnám...

Puszi!

Erika
Erika

A thorax azt hiszem a haskörfogat, a femur pedig a combcsont.

Panka 10x12 cm-es fejjel született, és állítólag az nagy.
Mekkora lesz a mi gyerekünk feje akkor???
Már nem is álmodom gátvédelemrõlKépKépKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Erika: Eljön az az idõ is amikor az lesz a baj, hogy mindent megrág,mint Bogi. Erika légy szi' ne aggódj ennyit, hogy mekkora, meg milyen babát fogsz szülni. Szépet, okosat, aranyosat. Ha nagyobb lesz nagyobb lesz és kész. Fogadd el úgy ahogy van. Ne akard megváltoztatni, még meg sem született. Jársz szülés felkészítõre? Biztos jót tenne. Pl a klinikán is van az csak 4 hetes ha jól tudom. Ugye nem félsz a szüléstõl? Ha igen beszélj róla minnél többet, szakemberrel, védõnõvel.

Zsófi: Nem olyan vészes az a gátmetszés, csak szépen kell eldoglozni. Én is tartottam tõle.

Fanita: Nem semmi kölkök vannak!

Enikõ: Igen a mûanyagkádat vittük ki.

Flóci ma délben darabos kajcsit evett. Nem is öklendezett. Nagyon kis ügyes. Voltunk a dokinéninél, alig sírt, csak mikor vizsgálat. Múltkor nem lehetett vele bírni, most meg viháncolt.

Gabi3
inecsg

Sziasztok,

uj kepet raktam fel Simcirol. Itt 5 nap hijan 3 honapos.
Irtam mar, hogy 7 kg es 66,5 cm?

g.
gabomamo

Gsabomamo
simci utolérte Vandát sulyilag.
Nina
nina74

Nem tudok irni, mert Vandus mindig baaa besegit.
simci=Simci
Nina
nina

Gabó:Óriási fiad van! Úgy láccik a 2003-as babák már csak ilyen hatalmasak Kép Pussz

ceniko
Szeged

Eniko,

Jazmin meg mindig rag mindent, pedig mar masfel eves. Nemreg ragott szet 1 szep kemeny hajtogatos konyvet.
Jo nem mindent, de sok mindent.
g.
gabomamo

Szijasztok!

Enikö! Nem lett csikos a hasam szerencsére, de nem is nagyon kenegettem, csak testápolóval a végén, szóval szerintem sem a kenegetésen múlik.
Hogy nap közben mennnyit "kell" aludjon azon is múlik, hogy éjjel mennyit alszik. Kb. összesen 14-15 órát a könyv szerint, de itt is mint az ivásnál szerintem úgy van, hogy annyit alszik, amennyire a szervezetének szüksége van. Hanga éjjel pl. 11-12 órát alszik, délután meg 2-3 órát.

Gabi3! Igen a kád az tényleg jobb, mert utána könnyedén be lehet vinni a füribe és kiönteni a vizet belöle.

Gabomano! Tudom, hogy tájékozatlan rossz lány vagyokKép
Én a babaollót körömvágásra használom, de mindegy.
Simci már 3 hónapos??? úúúúúúúúúristen...És 7kg???

Fanita! Miért lenne gáz, hogy napközben a babakocsiban alszik? hát hol aludjon? Ha elmegyünk valahova, Hanga is abban alszik, az a mobil ágya.
Szerintem nincs meghatározott ivási mennyiség, úgyis annyit iszik, amennyire szüksége van. Hanga pl. kb. 2 litert nyomat le(vizet), de szerintem ö már kórosan sokat iszik, minden reggel pisis a lepedöje, minden reggel cserélem le...szóval ö már a másik véglet(éjjel kb. 1 litert leguriit).
A 3 éves kisfiú no comment..

Zsófi! Mi a bevásárolóközpont neve, ahol a Madrina van? És ott csak kismamaruhákat lehet kapni? Babacuccok is vannak? Amúgy tök jó, mert annó én Szegeden alig találtam magamnak kismamaruha boltot, amilyen ruhák meg voltak ott, egyik sem tetszett, igy nem is vettem.

Erika! Szerintem nem öörült nagy a babád, teljesen normális. A harmadik harmadban már amúgy sem nönek sokat a babák, inkább hiznak, és zsirt gyüjtenek a börük alá. Szóval ne aggódj, nem lesz olyan hatalmas! A fejecskéje is nöni fog még, de már nem olyan ütemben mint eddig, csak pár mm-t.
A barátnöm igen a 40.héten szült, a kiirt napra, de nekem gyanús, hogy a 93mm-es BPD, az nem a szülés elötti méret, mert én mintha úgy emlékeznék, hogy Hangának a szülés elött 97-98 mm volt a BPD-je(ha jól emléxem) és 3480g-al született.
Várj, megnéztem, a 32.héten volt 79mm a BPD-je Hangának, 37.héten 93mm, szóval 5 hét alatt 4 mm-t nött...
Nálad a 90 mm a 34.héten, még majdnem kisebb, mint Hangáé volt, szóval végképp ne aggódj!
Thorax: a mellkas harántátméröje. Rendszerint 2-3mm-rel kisebb mint a BPD.
Femur: combcsont hosszúsága. Ez a terhességi kor legpontosabb paramétere.

Nina! Mennyi idös már Vanda?

Szijasztok, Lara
lara

Erika!

Most olvastam át, amit irtamKép
Egy csöppet elszámoltamKép Aszittem, hogy 89 a 79Kép
Akkor a 36.héten lehetett 90mm a BPD-je Hangának.
Dehát van mérési pontatlanság is az UH-n. Meg az idöpont is el lehet számolva, de még ha pontos is az idöpont, akkor sem lesz óriásbébi.
Én nem aggódnék a helyedben!
Mekkora a Femur?

Szija, Lara
lara

Sziasztok!

Azt írtam már, hogy Bálint 8 hónaposan 8900 g és 72 cm volt?

Gabómamó!
Megnéztem az új képet Simirõl. Hááát tényleg ráfért már egy jó kis hajvágás!Kép
Ma volt nálunk a Mérfalviné Éva, mesélte hogy munkatársak voltatok.
Engem is érdekel hogy miért nem kapott még Simci halat???Kép

Lara!
Mondtam hogy Hanga elõbb-utóbb megtanul beszélni. Egyszer csak azt veszed észre, hogy egyre többet értessz meg a halandzsából.Kép

Enikõ!
Én egyik terhességemnél sem kenegettem a hasamat, mégsem lett csíkos. Szerintem ez alkati dolog.
Én még nem sok olyan játékkal találkoztam, amire ne írták volna rá, hogy 3 éves kortól.
Alvásról annyit, hogy ez minden gyereknél másként alakul. Beni 1,5 éves koráig 2-szer aludt napközben (de. 1,5-2 órát, és du. 1,5-2 órát).
De nagyon sokan azt mondják, hogy 1 éves kor körül, már csak 1-szer alszik a babájuk.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Enikõ!
Anno én is a kezdetektõl kenegettem magam egy búzacsíraolajos kismamakencével. Nem lett egy darab csíkom sem, bár én sem hiszek abban, hogy egy felületen ható krém a kötõszövetet így megerõsítse. Hozzáteszem, egyéb testrészeim tele vannak striákkal...
A sógornõm gyógymasszõr, õ azt mondta, spéci masszázzsal meg lehet elõzni, sõt, nagyrészt el is lehet tüntetni a csíkokat. No nekem, egy ilyen matrónának már mindegy.

Erika!
Tényleg ne aggódj a méretek miatt! Ez egy tradicionális kismama-para... emlékszem, én is éjszakákon át számolgattam. Egyszer beviharzottam(oztam) a dokimhoz, hogy számoljuk át az összes hetet a méretek alapján, mert én vagy másfél hónappal elõbb fogok szülni... A kezdeti méretek alapján tényleg úgy tûnt, mintha több héttel elszámolták volna. Aztán persze mégsem.

Ma levágattam Marci haját. Azt talán írtam a múltkor, hogy legutóbb egy kutya, egy macska és két kakadu közremûködésével sikerült csak a mûvelet. (Minden állat a fodrászé, a lakásából hordta ki õket figyelemelterelõnek.)
Ma a fodrászüzlet udvarára kellett kiköltöztetni az urat, mert csak ott volt hajlandó eltûrni a vágást.
A fent leírtakat Gabómamó figyelmébe is ajánlom hajszépítési tanulmányai kibõvítésére... Egyébként Simci gyönyörû baba! Annyira jó ez a kép róla!

Képzeljétek, 2-3 napja hallottam elõször Marcit igazán énekelni, szinte teljesen az eredeti dallam szerint. Azt, hogy: "Csiga-biga, gyere ki, ég a házad, gyere ki..." Az "ideki"-re nem tudom rávenni.

Sziamia mindenkinek,

Anita
fanita

Sziasztok,

Eniko,

tenyleg valtozo ez az alvas. Jazmin nagyon sokaig csak 2x fel orat aludt. Par honap ota alszik tobbet. Altalaban meg 2x alszik 1 nap. Ma is delben 2,5 orat (ez az eddigi rekord kb az elmult 1 evben.) Delutan leraktam aludni, de szerintem nem aludt. Ilyenkor kb 10-15 percig csendben van, utana galigalizik, majd sir. Ilyenkor veszem ki az agybol. Ezt nvezem en sziesztanak. Kép

Banita,

tenyleg mar en is irni akartam Evat. Asszem par nappal elotte voltunk nalatok, amikor jott Eva es es a beszelgetes soran kiderult, hogy mindketten ismerunk. Kép
Nagyon jo lett Simci haja.

Fanita,

Jazminnak en is szoktam enekelni. Vmelyik nap lalaztam neki 1 dalt es o is lalazott utanam. Azert nem total jol,csak ugy probalgatta.

Agci,

en magam kicsinyitettem a kepet am. Ugyi vagyok?

Paran nagyon el vannak veszve. Pl. Eva, Krisztina, Nina (igaz ma irt 1 sort.)

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Gabomamo:
Vanda 2-szer 20 percet alszik egy nap. azt is alt. kézben, vagy cicin, vagy séta közben. ezért nem tudok irogati. De ha ma jön a Mami akkor jövök. Oxi?
Tényleg nagyon kis vagány a Simi baba. Miért kllene Siminek halat ennie? Valamirõl lemaradtam?
Vandusnak allig van haja. namhogy még vágnom kelljen...
A férjed milyen orvos? Mikor költöztök? Kész lett a lakásotok?
Nina
nina74

Sziasztok!

Gabó: Nagyon aranyos Simci. Ezt a hosszú hajat vágtad le?!Flóra is megrág mindent, tegnap elõtt egy cipõs dobozt rágott meg úgy, hogy hiányzik néhány darabka belõle.

Én kenegettem a végén a hasam Johnson-os olajjal nem is lett csíkos a hasam, de a combom és a fenekem...

Alvásról csak annyit, hogy mostanában Fló egyszer alszik akkor 2-2,5 órát. De még nem állt be, van mikor 2x 1 órát alszik. Ja, és kezdi átalusni az éjszakát, nem akarom elkiabálni, de elõször 5-kor kelt, aztán meg 7-kor kezdett kajabálni.

Tegnap voltunk méreckedni. Flóra szinte semmit nem hízott, a dokinéni nem szidott le. Sõt mondta, hogy már nem is kell olyan sûrûn mérni, úgy sem nõ olyan sokat.

Gabi3
inecsg

Sziasztok:

Anita: A sógornõd a szakmájában dolgozik?? És Szegeden? El tudnád nekem küldeni priviben a telcsiszámát és a címét. Lehet, hogy felkeresném Kép Hátha tud valami csíkelmulasztó masszázst Kép

Bogi tegnap kiesett a hintából. Az a legújabb mániája, hogy állandóan huzogatja az elülsõ fa biztonsági "korlátot" vagy mi a neve! És éppen akkor húzta fel, amikor hátrafelé ment a hinta, erre potty kiesett. De ne hogy azt higgyétek, hogy sírt vagy valami. Áááá, felpattant és mászott volna vissza a hintába (ha tudott volna). Igaz, hogy puha fû van a hinta alatt, de akkor is legalább megijedt volna Kép

Ma lesz az elsõ vendéglátó ismeretek órám Kép Már alig várom! Most megyek fõzök aztán délben indulok át Szegedre. Bogi meg majd mamázik meg tatázik egész délután. El lesz kényeztetve Kép
Van egy új szava Boginak, illetve mondata: Bojtár gyere ide. Illetve "Botá dee ide." A Bojtár a kutyánk! Kép

Bogci elég furcsán alszik. Este olyan 9 körül fekszik le, és reggel kb 7-8 ig alszik, majd megreggelizünk, kicsit mászkál a házba,lépcsõtmászik, kutyátkerget az udvaron...stb és olyan 9 körül magától felmegy a szobájába, odamegy a kiságyhoz, kihúzza a sárga takaróját, majd lefekszik a földre.Kép Ekkor betesszük az ágyba és kb 11-12ig alszik! Ébredés után ebéd, majd kb 4 körül ismét kidõl, de van, hogy elõbb is. Ekkor már nem alszik olyan sokat mint délelõtt, csak 1-1,5 órát. Én egy kicsit sokallottam az alvásidejét, de most, hogy írtatok, azért megnyugodtam, hogy okés még! Kép

Most megyek, mert már

Pussz
Enikõ

ceniko
Szeged

Elfelejtettem megkérdezni, hogy 12 hónapos kora után is havonta kell hordani tanácsadásra méricskézni a gyerkõcöt vagy már nem???? És legközelebb 15 hónaposan lesz oltás ugye?? Az milyen volt? Láz,fájdalom,egyéb? És a 15 hónapos oltást mire kapja? Vagy mixet kap? Köszike! Enikõ

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Enikõ: Nem kell havonta hordani egy éves kora után. Elesleges, mert nem híznak olyan nagyon. Fél évente elég elvinni. Bárcsak Flóra is ennyit aludna...Kép Tegnap egy órát aludt összesen. Flóra is próbálkozott a biztonsági korlát felhúzásával, de én akkor kivettem belõle. A szõnyeg annyira nem puha, mint a fû. Igazán bátor kis csaj Bogi. És ez a mondat...

Ágci: Hol is van pontosan az az új fajáték bolt?

Gabi3
inecsg

Szijasztok!

Hát nem akarom elhinni, hogy már Anita Bálintja is 8 hónapnál tart...azért elég jó súlya van neki is!
Banita! Azért még eléggé kell koncentrálni, hogy megértsek valamit, de csak lesz ebböl beszéd!

Fanita! Tök ari lehetett MarciKépMost amúgy kezd egyre jobban megtecceni a Márton név.

Enikö! Nemsemmi Bogi, hogy nem is sirt! Vagány kiscsaj!
Bogi a beszédet egyböl mondattal kezdi? Ez igen!
Hanga 12 hónapos kora után 15 hónaposan mérték az oltáskor, és most 18 hónaposan. Kb. 3-4 havonta kell elmenni azt mondta a dokink, de nem kötelezö.

Mondtam már, hogy Hanga 11 kg? Olyan nehéz már, alig tudom feltenni a csúszdára.

SZijasztok, Lara
lara

Sziasztok!

Lara:A femur 64,1mm
Köszi,hogy leírtad mennyi volt Hangáé.Teljesen próbálok kikapcsolni s nem gondolni semmi rosszra.
A thorax akkor a hasátmérõ lenne?Annak nem együtt kellene futnia a bpd.-vel?Nekünk az 78mm
Ha az, akkor viszont nem arányos.
Na, hanyagolom most már ezt a témát mert kezdek bedilizni!

Gabomamo:Nagyon édes Simi, egy ilyen gyönyörû kisfiúra vágyom én is!

Fanita:nem semmi lehetett az a múltkori hajvágás,akkor a mostanit egy picit már jobban tûrte...

Enikõ:A kutyához teljesen odaengeditek,mármint,hogy átölelje,símogassa? Milyen fajta kutyus?
Azért kérdezem ,mert nekünk is van kutyánk csak mi panelban vagyunk,s óhatalan lesz elkerülni,azt hogy ne menjen a kutya oda.Bár az egyik szobából kitiltottuk,félek nehogy baja legyen majd a kicsinek pl. a kutyaszõrtõl...

egyenlõre még mindenen parázok...

Puszi!

Erika
Erika

Gabomamo! Gratulálok, Simci nagyon szép kisfiú!

Karmen
karmen

Erika: Nektek tényleg van kutyátok! Nekünk is van, de most anyukámnál lakik. Sajnos. Milyen kutyátok van? Az biztos jó, ha már most szoktatjátok, hogy ne menjen be abba a szobába, ahol a kicsi fog aludni. Nálunk egyik szobába engedtük aztán, mikor már nagyobb lett a pocakom már a kisszobából is kitessékeltük.

Gabi3
inecsg

Sziaszrtok,

koszi a gratulaciot Simcire. Itt tenyleg szep. De ha ul az autosulesben eleg tokas. Mindig mondom neki, hozza a formajat, ha fotozzuk.

A hal:
Simci nagyon ekcemas. (de nagyon-de nagyon)
1 kiadvanyban olvastam ami az ekcemas gyermekek szuleinek szol, hogy halat nem szabad adni, mert az is allergizal. Ildianyunak irtam azt, hogy nem kapott meg halat Simci, mert Lili is eleg ekcemas.

Eniko,

jo ugyes ez a Bgi, hogy mondatokbanbeszel.
Ja kilonben a hasamon kivul en is mindenhol narancsos vagyok.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Ja azt elfelejtettem.

En nem mernek 1 lakasban 1 kutyaval es 1 baboval lenni. Az mas ha a kertben van. Meg en nem vagyok hive a lakasos kutyaknak.

g.
gabomamo

Sziasztok!

Lotti teljesen meggyógyult már hétfõre, tegnap voltunk is tornázni.
Képzeljétek, úgy alvási szokást vett fel 2 napja. Továbbra is alszik este 9 -tõl reggel 1/2 8 -ig. 8 körül szopizunk és horpaszt még kb. 10 -ig, de ma pl.: 1/2 11- kor kelt. Majd ebéd után alszik még kb.1,5 órát. Hihetetlen.

Ma olyan dolgokat hallottam, amitõl kicsit kiakadtam.
A barátnõm barátnõjének a kislánya 11 hónapos, még szopizik, de azt mondta neki a dokinõje, hogy ne adjon már neki anyatejet, hanem inkább tápszert. Normi?????

Találkoztam egy volt évfolyamtársammal, a felesége januárban szült, kérdeztük tõle, hogy van e felesleges teje neki, mivel kellene a barátnõmnek (február 24-i a lánya). Erre azt volt a válasz, hogy nincs, nem is volt teje, hordták az állomásról, de mivel, hogy már elmúlt 4 hónapos (!), már nem kell az anyatej, áttértek a vegyes kajára.
Én meg nem kaptam levegõt.

Tényleg, nem tudtok olyan anyukát akinek van eladó tejcsije??

A baba méretekrõl annyit, hogy nekem Lottit a 39. héten 36. hetesnek mérte, 2500 grammosnak tippelte Siko az UH -n. A 36. héten 88 mm volt a BPD -je.
Lotti a kiírás elõtti napon született, 3100 grammal, és 49 centivel.

Fanita! Igen, nyertél, ismerem a Beát. Rendi csajszi.

Gabi3! Hol lehet kapni azt a fogkefét, amit említettél?

Jó éjt!

Melinda
melinda29

Sziasztok!

Enikõ!
A sógornõm a szakmájában dolgozik, de sajna Makón, gyógymasszõr a Fürdõben. Ha gondolod, megkérdem õt bõvebben a témáról!

Melinda!
Irigyellek Benneteket Lotti jó alvókájáért... Bár 1-2 hónapja én sem panaszkodhatom, az éjszakáink egészen jók. Nappal kb. 1 órát alszik Marcicsek.

Bár egy hónapja voltunk, de ma mi is megint elmentünk tanácsadásra. Marci az egy hónap alatt 2 centit és fél kilót hízott, ami az eddigi gyarapodási üteméhez képest nagyon sok.
Lara!
No, én is pont csúszdáztatáskor szoktam méltatlankodni, milyen rohamosan súlyosodik a gyerek. Marci egy picit több, mint 12 kiló.

Sziasztok!

ANita
fanita

Sziasztok!

Kibújt Bálintnak a 2. foga is alul. Még nem látszik, csak az ujjammal éreztem. Az elsõ foga, ami 5 napja bújt ki, már egy picit látszódik!

Gabómamó!
Nagyon aranyosak a május 1-i képek! És Simci jól "pózolt" nem is látszik hogy tokás.Kép

Erika!
Kár idegeskedni ezeken a méreteken. Abba gondolj bele, ha bármi baj lenne, már régen szólt volna a dokid! Akkor is így fogsz idegeskedni, ha megszületik a babád, és estleg nem a dokinéni kedve szerint, és nem a táblázatnak megfelelõen gyarapszik? Tudom hogy nagyon elcsépelt amit mondok, de el kell fogadni, hogy minden baba/gyerek más. Az egyik mondjuk 2800 g-mal születik, a másik 4500 g-mal, és mind a kettõ "normális". A te babád is gyönyörû lesz, egészséges lesz, de ne idegeskedj feleslegesen, mert ezzel neki is ártassz!
Írtad egyszer hogy túl kicsi a hasad. Ez alkati dolog. Nekem mindkét terhességemkor kicsi volt. Beni 3290 g-mal született, Bálint pedig 3030 g-mal (teljesen normális méretek). Az egyik barátnõmnek szintén kis hasa volt, és mindkét babája 3,5 kg fölötti súllyal született.

Lara!
Mi van az egyetemmel? Végül jelentkeztél közgazdésznak?

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Szaisztok,
nem tudja véletlenül vki Fellegi Anita telcsiszámát? Írja meg lécci magánba, köszi:
Ágci

Kép
Ágci

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?