Új privát üzeneted érkezett!

Kismok
Négy gyerek az tényleg gyönyörű! Ha elkezdtem volna korábban - mint te - lehet, hogy én is gondolkodnék, így, hogy közel a 31-hez szültem az elsőt, szerintem max. 3 lesz - ha Isten megsegít...
Ez a hiszti-téma tényleg ijesztő! 2 éves kor körül elég nehéz a gyermeknek és anyának!
Én azt gondoltam tesók között 2 év korkülönbség nyerő, de most már nem is tudom............

Kép
Kép
emma1976
 
 


Kismok :)
Hát a 4-et csak a férjem találta ki, én azt már nem bírnám, tekintve, hogy 34 vagyok. Persze, ha ikrek lesznek, na de attól isten ments. Mielőtt Marci megszületett szerettem volna ikreket, de most sokszor egy gyerkőc is sok egyszerre. Különösen este, sokszor már szoptatás közben, ülve elalszok. A férjem halálra rögögi magát, hogy egy ilyen csöppség ki tud purcantani.

Kép
Kép
tiza
 
 


Sziasztok!

Bocsi, egy kicsit lemaradtam, bár olvasgattalak Benneteket, de írni nem igazán volt időm...barátaink jöttek hozzánk "ittalvósan", s a készülődés+a minden napok kitöltötték a napjaimat..

Amica,
Nagyon köszönöm :D Annyira sok okos gondolatod van, de tényleg!! Azt mondják, hogy egy kicsit túlértékelek egyes reakciókat (mentségemre legyen terhes vagyok :wink: ), de mégis most már nagyon várom, hogy a Kristóffal kiegészülve a hónap végétől visszazökkenjük a normál hétköznapokba...s készüljünk együtt a picuri fogadására. Szüleimmel egyébként jó viszonyba vagyok, s most jóval távolabb vagyunk, mint anno, ezért biztos, hogy minden más lesz :)

Minden mosolyhoz nagy - nagy gratula!!

Szilva :D
Szerintem is más egy pasi, mint egy nő (még jó!! :wink: ), de Rejtjelhez hasonlóan én sem hagynám szó nélkül a számítógépezést, amennyiben az előrébbvaló(nak tűnik), mint mi....Mi nők szerintem nagyon bele tudunk feledkezni a babázásba, s a teljes külvillág kizáródik ilyenkor (ami valahol normális),de valószínűleg Szilárd sem találja a helyét az ÚJ CSALÁDJÁBAN :roll: nem akarom túlokoskodni...
Tényleg: Szilárd - az egyik lehetséges nevünk :wink:
Boldi pedig egy TÜNEMÉNY, nem csupán jópofa!!!!

4 gyerek - :wink:
Lehet, hogy fura, de 21 évesen, az 1 gyerek volt a normális, s most 35 és fél :oops: évesen pedig én sem riadnék vissza egyenlőre egy harmadiktól, s ki tudja...de az időbe a négy már biztos, hogy nem fér bele (csak az ikres verzióval :lol: ) ... azért megvárom a következő évet, hogy akkor is így gondolkozom - e :roll: :wink:, de tény, hogy most nagyon át tudom adni magam ennek a teljesen más világnak, s hiába dolgoztam eddig a nap 24 órájában (még álmomban is a munkám szerepelt :oops: ), most minha azt az énemet elveszítettem volna...pedig azt mondják, hogy ebben a korban már nehezebben áll át az ember... én határozottan cáfolom (egyenlőre)

gTünde,
hááát nincs közel a két város, megértelek Benneteket!! Jó, ha van az embernek (és kicsinyke családjának) egy kicsike kuckója, ahol csak ők vannak...de hát nem lehet mindig minden tökéletes...így azért szerintem annyira nem vészes a helyzet, sokkal rosszabb lenne, ha mindig együtt kéne lennetek!! Gáborhoz meg külön gratula! Kíváncsi leszek, hogy az én párom, hogy dolgozza majd fel az eseményeket!
Nagyon jó az új kép Ficiről, s tetszik a vonalzód is :wink:

Manda,
Nagyon - nagyon drukkolok én is mindhármotoknak :wink: !!!!!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tündi23 :)
Én is gratulálok a vizsgához, amin átmentél...Tudod, a pohár mindig félig van tele :wink: szóval ez JÓ HÍR!! Nagyon ügyi vagy, hogy ennyi mindent intézel, s tényleg már egyre közelebb a NAGY NAP!!

Mi megyünk még szombaton doki bácsihoz, előtte holnap vérvételre (nekem nem látom, hogy lenne cukorterhelés vagy hasonló, csak simán a cukrot nézik majd...mondjuk az eljén kellett innom cukros vizet :roll:, most lehet, hogy nem kell :roll: )...s jövő hét közepe fele pedig HAZA :lol: s akkor remélem, hogy a nagy részét a vásárlásnak elintézzük...elmegyek megint 4D UH-ra otthon, s most a párom is ott lesz :lol: Október elejére pedig megnézem a másik dokit a sziget északi részén, ott van eda is, s azt mondják, hogy jó hely...de nem is rohanok annyira előre :)

Mindenkinek nagyon szép napot!!
Szilvia

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 

 
 

4 gyerek? Lehet, hogy 3 után meggondoljátok magatokat :lol: :lol: :lol:

Hiszti: Domcsi is hasonló kariber Kismok, ne aggódj :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Kismok :)

Nem irigyellek :( Kitartás, ez a korszak is elmúlik egyszer!

Emma :)

Örülök a mosolyoknak! Tündéri lehet! És mostmár sokat fog majd mosolyogni :)

4 gyerek?
Húúúú....nem is tudom....imádom a gyerekeket, és csodálatos dolog anyának lenni - csak hát ott vannak az anyagi szempontok is... Ha megtehetném, szívesen vállalnám.
Én sokat gondolkodtam azon is, hogy, ha az anyagi helyzetem engedi majd, a 3. és/vagy 4. gyereket örökbefogadnánk, ill. nevelőszülősködnénk. Annyi elhagyatott gyerek van... :cry: És ha már lehet több gyerkőcünk (anyagilag), miért ne így legyen? ;)

Kép
rejtjel
 
 


Tiza
Ugyanez az ikrekről a véleményem! Ezerrel szurkoltam, hogy mindkét csöppség megtapadjon, és icipicit csalódtam, hogy nem. Aztán most, hogy eggyel sem egyszerű, azt mondom, ennek így kellett történnie, nem mi vagyunk azok, akik röhögve elbírnak egyszerre kettővel

Rejtjel
Hát ez csak akkor igaz, ha nagyobbat fogadtok örökbe! Újszülött babára 3-4 évet várnak a gyermektelen párok
Szerintem egy az anyagi és a másik az idegrendszer. Úgy is kell bírni, hogy 4 gyerek szétszedi a házat :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Kismok
Nem maradtál le semmiről. :D Úgy látszik, jól sikerült megzavarnom Téged. Már kb. 5 éve itt lakunk. Csak közben 2005. őszén Gábor Győrbe ment dolgozni. Én meg maradtam itt, Pécsett. Viszont beköltöztem Anyukámhoz, hogy ne kelljen hajnalban kelnem a melóba menetelhez. Aztán sikerült Fici, és 2006. márciustól én is Győrben voltam. Aug.-ban jöttem haza. Amikor Fici megszületett, kb. 2 hónapig megint Anyukámnál laktam, majd mentünk Ficivel Apa után Győrbe. Onnan idén januárban költöztünk haza, és kb. május közepe óta vagyunk Debrecenben. De mindig ide jövünk haza. :) De ha minden jól megy, pár éven belül a saját házunkban szeretnénk lakni, Kistótfalun. :D
Remélem, így már érthető!! :wink:
Hú, kemény ez a hiszti dolog. :shock: Mi is attól rettegünk, hogy Fici majd eldobja magát nyilvános helyen, ha vmit nem kap meg, mi meg majd égünk. :oops: Láttunk már ilyet. De reménykedem. Szerintem sokat nem tudsz tenni. Majd kinövi. Én a tesóméknál nem tapasztaltam ilyet, úgyhogy nagy kakiban leszek, ha Fici is hisztiske lesz.

Hát 4 gyereket már én sem tudnék bevállalni, ha akarnék sem. Viszont egy harmadikat még lehet. Meglátjuk. Mert ugyi Fici elég kimerítő kisbaba volt. A második nem tom milyen lesz, meg milyen hamar sikerül. Ettől is függ. De mindig irigykedve nézem azokat a hozzászólókat, akiknek 3-4 vonalzó is díszeleg a hozzászólásuk alatt.

Szilvi
Köszi, Fici nevében is. Volt még egy másik, amin gondolkodtam, de végül ez maradt. Mondjuk alig látszik szegényke, olyan pici a kép. :)
Ez a ...így azért szerintem annyira nem vészes a helyzet, sokkal rosszabb lenne, ha mindig együtt kéne lennetek!!...dolog úgy néz ki, már nem lesz igaz, mert végleg hazaköltözött Nagypapi. :? De különben nem baj ám! :)
Szupi lesz, hogy most már a párod is ott tud lenni a 4D-n! Nagyon fogja élvezni!!

Tündi
Gratula!! És Szilvinek igaza van! A pohár mindig félig TELE van. :D

Emma
Gratula a mosolygáshoz!!!

A „nagygyerekes” mamiktól kérdezném, hogy ők mikor fektették az egy éves gyerkőcüket, ill. kb. mikor ettek napközben (konkrét időpont érdekelne, pl. 8 óra reggeli, 10 óra tízórai…stb.), és miket ettek (pl. reggelire, tízóraira, ebédre…). Köszi a válaszokat! Alig vagyok kíváncsi! :oops:
gtünde
 
 


Sziasztok!

Emma :D
nehogy már öregasszonynak tituláld magad 31 évesen! :lol: Vagy ezentúl szólítsunk Emma néninek? Szerintem manapság már majdnem ez számít általánosnak, míg anyáink idejében a 18-20. De hol voltunk mi még ennyi idősen! Buliból stoptúrára, onnan meg éjszakai fürdésekre mentünk (na, most magamból indulok ki :lol: ). A babázás meg még véletlenül se jutott eszembe...
Szóval hajrá!

Tiza :D
az ikrektől én is megijednék, lehet. Bár sok ikres ismerősünk van, és másfél éves korukra már olyan jól eljátszanak egymással, hogy öröm nézni, anyuka csak a távolból figyeli őket. De az eleje kétségtelenül nagyon rázós.

Rejtjel :D
hát ez az örökbefogadós gondolat nagyon szép, tényleg! Sok kis picuron lehetne segíteni. Bár ha 5-6 évest kap az ember, nagyon-nagyon döcögősen indul a dolog, mert addigra már egy csomó nem szép szocializációs inger éri szegénykéket és sokszor nem tudnak mit kezdeni a családi légkörrel. De pl. van egy ismerős házaspár, akik mindkétszer pár hós inkubátoros-Schöpf-Méreis gyereket kaptak. EGyik közülük a kb. 4-5 éve híradóban is közzé tett Szombati Emese néven emlegetett kislány lett.

Tünde :D
hú, igen, most már érthető. Nem semmi pályafutás pár év alatt! Mit dolgozik a férjed, ha megkérdezhetem?
Nálunk különben pont nem a nyilvános helyekkel van gond. Hála Istennek, ott egy angyal Julcsi általában és folyton azon mesterkedik, hogy vegye le a 2-99 éves korosztályt a lábáról.
Hmm, de amikor nem látja senki, csak én meg apa!!!! :twisted: :lol:

Egyébként, a mai nap csak 4 üvöltős-agyelmenős-félórás és három pár perces hiszti volt. :lol: Haladunk! :lol: Esténként meg regenerálódom!!! Ha, hagyják, mert pl. tegnap éjjel kb. 3 órát sikerült aludni, mert Juli úgy döntött nálunk alszik. :roll: Ami nem is lenne baj, csak forog mint a csuda és nagy szeretettel polcolja alá a lábacskáit az én POCAKOMMAL... :lol: Ami azért annyira nem kényelmes!
A 4-ről egyébként nem hagyjuk magunkat eltántorítani! Sajna, tényleg nem lehet mit kezdeni ezzel az időszakkal, csak a kinövést lehet várni. Úgy látszik, ez is mint annyi minden: gyerekfüggő. Sokszor teljesen kaotikusnak látszó családokban is hisztimentes gyerekek nőnek fel, nekünk meg ilyen jutott. Biztosan nem véletlenül, ahogy mondják!!!
Hugi is biztosan teljesen más lesz majd! Meg mi is okosabbak lettünk időközben már egy lánykával. :D
Egyébként meg Julcsi is egy tündérédespofa, csak tegnap este már nagyon ki voltam, mert semmi nem volt jó neki, amit én szerettem volna. Máskülönben jól kijövünk és rákapott a piszipuszizásra (amikor éppen nem ütlegel) :lol: :lol: .

Jó éjt nektek!

Kép
Kép
kismok
 
 


Hahó Anyukák!

Mi újság veletek? Lassan eltelik egy nap, hogy senki nem írt!!!
Na, megyek én is. Nem beszélgetek itt egymagamban... :D

Kép
Kép
kismok
 
 


Kismok
Csak ahhoz érzem magam öregnek, hogy még 3at szüljek. Meg eredeti terv szerint kettő lett volna 30 alatt, hát ehhez képest is "öreg" vagyok. na sebaj, lényeg, hogy kiságyában szuszug a legdrágább kincs :D

Holnap megyünk csípőficam-vizsgálatra. Most először autókázom a kicsikével egyedül. Szereltettem fel egy plusz tükröt az urammal, különben ebben a háttal fordítot hordozóban semmit nem látnék a drágámból

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok!

Megjöttem. MOst már bátrabban írok ebbe a topicba. Ma kiderült, hogy majdnem 8 hetesek vagyunk. Van szívhang is és minden rendben.

Bár nem tudok hozzászólni az aktuális dolgaitokhoz, remélem, azért mindenki jól van. Igyekszem gyakrabban jönni, ha sikerül.


Addig is puszi nektek:

Brigi

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Kismok
Nekem mára van felmentésem, mert ma utaztunk vissza Debrecenbe. :)

Emma
Miért nem rakod az "anyósülésre" a hordozót??
gtünde
 
 


Britta
Ez szuper hír!! Gratulálok!! Gyere, ahogy tudsz!
gtünde
 
 


Tünde!

Igyekezni fogok, amennyire időm engedi.

Köszi

Brigi

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Britta :)

Üdv köztünk, és gratula a babásodáshoz! Gyere gyakran ;)

Kismok :)

Én örökbefogadásilag természetesen nagy gyerekekre gondoltam - a piciket meghagyom azoknak, akiknek sajnos nem lehet babájuk...
Tökjó, hogy az inkubátoros babák jó helyre kerülnek! :) Szombati Emesére emlékszem is! :)

Persze a nagyokkal sokkal nehezebb, de ők nem kellenek senkinek :( 2-3 gyerek után talán már rutinosabb anyuka leszek :) És főleg a férjem rutinosabb apuka :D

Tündi :)

Hú, nem csoda hogy nem tudtam követni - jó sokfelé laktatok! :) Ficike igazi világlátott baba így egyévesen! :D

Emma :)

Tényleg, az anyósülésre nem lehet? Különben ha szerencséd van, ahogy elindul az autó, egyből bealszik a babuci :) Emese többnyire így szokta :D

Kép
rejtjel
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltunk csípőszűrésen, minden rendben van, nem is kell többet menni. Dani egy hangot sem hallatott, olyan büszke voltam rá :lol:
Emma, mi sokat autózunk, szinte 2 naponta anyuékhoz, Dani ilyenkor bír jó nagyokat aludni, imádja ha valami mozog a feneke alatt :lol:
Nekünk is hátúl van a hordozó, mert elől nemlehet kikapcsolni a légzsákot :(
Sajna még Dani nem nevet, és a kiságyban már 3hete nem aludt, de már nem idegeskedem ezen, egyszer majd csak betudom csempészni :D
4300gr, és 3030-al jöttünk haza.
Tünde, nagyon aranyos ficike a kisképen :wink: igy 1évesen, hányas ruhák kellenek neki?

Kép
mona76
 
 


Sziasztok Lányok!

Csak egy gyors kérdésre van időm bocs!

Azt szeretném kérdezni,hogy nektek (újszülött babás anyukáknak) mondta a gyerekdoki, hogy kell hordani terpeszbetétet? Picurnak teljesen lemegy a lába, mégis vetetett velem a doki. Igaz, hogy nem hordjuk. Minden este tornásztatom, és még én is letudom neki nyomni teljesen. Akkor meg miért kéne hordania? Segítsen aki hozzá tud szólni. Köszi.

Különben megvagyunk. Nem panaszkodom, mert éjjel azért ha szaggatottan is, se tudok aludni. 3 óránként szopizik éjjel, de utána alszik tovább. Napközben az más téma. Nem óra szerint szoptatom, hanem ahogy kéri a cicit. Lehet, hogy így rondom el? Délelőtt, dél körül eddig mindig elaludt olyan 3-4 órára. Aztán fent van, egy kis nyügivel. A sétálás közben alszik, aztán megint fent van egy kis nyügivel. Este a legrosszabb. Akkor már nagyon csak hordozni kell a fenekét, ( én nem bírom hallgatni, hogy sír). Fürdést még nem igazán élvezi. Főleg utána sír, ha kiveszem, szerintem fázik, pedig hősugárzóval fujatom a seggét. Aztán szopi, és kb 9-től alszik. Most egyenlőre így néz ki egy napunk. Csak ne lenne ilyen hülye hideg, mert így nem nagyon merem kivinni ségátlni,

Kicsit hosszúra sikeredtem. Bocs, hogy nem szólok hozzá az aktuális témákhoz, de csak futtában olvaslak most benneteket, mert ha tudok inkább pihizek én is. Na meg azért főzni is kell a férjemre amíg alszik a pöttöm. Majd később hozzászólok ehhez a férj témához is. Addig is nem dicsekvés képp, de nekem is olyan GTündi-tipusú férjem van, szóval egy rossz szavam nem lehet rá.

Puszi mindenkinek.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


timi,
ágnesnek 4hónaposan kellett 6hétig a terpeszpelus :?
előtte egyiknek sem.
pihenj nagyot!

na lapítottam én is, napokig késett, most teljesen kétségbe estem volna egy negyedik gyerektől...
megkezdődött az ovi, nem valami mintaovisok a gyerekeink, itthon jobban szeretnek :lol: :roll:
ágnes alvása is felborult, felkel a nagyokkal reggel és így nem bírja ki délig. déltuán meg már nem tudom lefektetni, estére nyávogós...

haga,
ha erre jársz és táblizol, javíts 34-re :oops:

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Sziasztok!

Timi :D
nagyon ügyesek vagytok már így alig kéthetesen!!! Ez már kész napirend, pedig még alig bújt ki.
A terpeszpelusról annyit, hogy Juli elég súlyos kötött csípővel született, de 6 hetes koráig csak tornáztatást javasoltak, mert akkor a legjavulóképesebb a combcsont vápája. Mivel ennek hatására nem javult, gondoltuk - védőnői javaslatra - kipróbáljuk a terpeszpelust, de ebből még a legkisebb méret is úgy lötyögött rajta (pedig jó húsban volt), hogy semmi értelme nem volt használni. Aztán mivel 3 hósan az ortopédián kötöttünk ki, mert nyilvánvaló volt, hogy kengyel kell neki, az ortopéd orvos mondta, hogy enyhe esetben a torna, súlyos esetben egyedül a kengyel használ, a terpeszpelus meg szó szerint "kb. annyit mint halottnak csók".
Ha szépen hátrahajlik a kiscombja, mikor behajlítod a lábát, szerintem ne pakold rá ezt a pelust. Úgyis kb. a térdét verné még a terpeszbetét. De egyébként sokszor teljesen egészséges kisbabákat is rutinszerűen kitalálják, hogy hordjon ilyet. A 6 hetes kontrollon úgyis kiderül, van-e bármire szükség.

Kép
Kép
kismok
 
 


Megjöttünk a hosszú útról! Zalánnal minden OK :D

Autósülés
Ahogy Mona írta, az én autómban sem lehet a jobbelső légzsákot kikapcsolni. De Apa elintézte, hogy végig figyeljem a drágát :D

Britta
Gratulálok!

Mona
Mosoly: nekünk 6hét+5 nap volt, szóval kitartás :D Hasonlóan híznak a fiaink, nekünk is 6 hetesen 4200 volt 7 hetesen 4570g :shock: Jó heti hízás :D Igen, 5 perc és alvás volt odafelé, visszafelé negyed óra nézelődés + 5 perc sírás + utána alvás

Kép
Kép
emma1976
 
 


Haga, mi van veled? Hogy vagytok? Nagyon eltüntél :o :?

Kép
mona76
 
 


Sziasztok!


Megvagyunk, babikával minden rendben.
Sajna nagyon fáradt vagyok, kimerít a hajnali kelés, a 80km utazás, és a kései hazaérkezés. Nem sok erőm, és időm marad, ezért nem jelentkezek mostanában. Bocsánat :oops:
Terveim szerint október közepéig még biztos dolgozok, utána már szeretnék itthon pihenni, és készülődni. Majd akkor tudok jönni ide is :)

Vissza olvasni képtelen vagyok manapság, ezért elnézést mindenkitől, hogy nem reagálok.


Mindenkinek a legjobbakat kívánom, puszi :)
Vendég
 


Emma, Mona :D
Már nagyon "gyakorlott" Anyukák vagytok!! :wink: Olyan fura, hogy nem rég még babavárás volt Nektek is, most meg....Ügyik vagytok nagyon, s szeretem olvasgatni a babás tapasztalatcseréket :wink:

Timi :D
Ti is nagyon ügyik vagytok!! Nagylányod hogy áll a hugicához?? Könnyen visszajönnek a "babás emlékek" vagy kezdted előlről???
Képet azért majd kérünk szépen, ha lehet!! "Alváz ügyben"meggyógyultál?? :wink: :oops:

Amica :D
ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!! Szemtelenül fiatal 3 gyermekes Anyuka vagy!!!! :lol: Mit kaptál a gyerekektől?? Szép rajzok?? Gyurmák??

Britta :D
+1x gratula, most már akkor hivatalosan is!!!

Rejtjel :D
Örökbefogadás: nagyon szép gondolat - nagyobb gyerekekkel biztos, hogy nem egyszerű :roll: S kicsiket nem is adnak azoknak, akiknek már van saját gyerekük???Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, de hálIstennek nincs sok tapasztalatom, információm ez ügyben :roll:
Egyszer volt a Jakupcseknek egy műsora, s annak kapcsán utaltam egy kis pénzt a "Fogadj Örökbe Alapítványnak"...mikor már el is felejtettem, akkor kaptam levelet (itt Tenerifén!!!), benne egy fénykép egy kárpátaljai kislányról (akkor be lehetett jelőlni, hogy kislányt vagy kisfiút akarok-e támogatni)....persze ahogy megláttam, már ment is a köv. utalás 8) Nem tudom, hogy csak hókuszpókusz-e vagy valóban ő kapja a támogatást, de úgy döntöttem, hogy hiszek a mesékben... :roll:

Kismok :D
Végtelen türelmed lehet :roll: :wink: Úgy írsz Julcsi hisztijéről, mintha ez a normál napirendhez tartozna....lehet, hogy oda tartozik, de erről szerintem 10ből 9 Anyuka nem így írna :shock:

gTünde :D
Papa haza, Ti + gondolom el Debrecenbe Apa után, neem??
Már biztos (remélem, hogy semmi nem jön közbe), hogy megyünk...most már jegyünk is van!!!! Várom már én is a párom reakcióját az UH-ról....barátaink kérdezték épp tőle, hogy be szokott-e jönni a dokihoz, válasz: egy férfinek a váróban a helye :lol: Mondjuk én nem bánom, azt sem szeretném, ha ott lenne velem a szülésnél, így a dokihoz sem szoktam behívni, viszont mindig beszámolok, hogy mi történt, mit mondott, mindig kibeszéljük, nem érzem úgy, hogy kimaradna valamiből.... :roll: De a "csak" UH-ra persze kíváncsi :lol:

s a mai nappal már csak kétszámjegyű napom van hátra!!! Annyira fura, amikor "csatlakoztam" hozzátok akkor voltam 4 hetes s pár napos terhes, s mindig "irigykedve" néztem a "nagyok" vonalzóit 8) Most meg már én is itt tartok 8)
Voltam tegnap vérvételen, s persze megint kellett cukros lötyit innom...váratlanul ért, s talán emiatt gyorsan túltettem magam rajta :lol: feljhatottam, aztán el is jöttem, itthon tettem vettem, s majdnem el is késtem a köv vérvételről :oops: Meg is dícsértem Mütyürnek magunkat :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a gratulákat még1szer. Örömmel jövök hozzátok. Egyelőre csak olvasgatok, aztán majd belendülök.

Puszi:

Brigi

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Szilvia, aranyos vagy, köszönöm :D
Bár most én is elég pocsék napokat élek, az ovi nálunk nem volt soha nyerő. Márton nagyon nehezen válik meg sajnos tőlem. Janka sem volt tavaly egyszerű eset, rengeteget hisztizett és ez az oviban csak fokozódott, de idén nagy lendülettel kezdte :wink: Talán élvezi is, mert eddig nem kapott kedvet nyávogásra Mártontól. Barátkozik és vidám is. Ellenben Márton sokat szorongott az első évben, nem szereti a csoportszobát, csak az udvaron érzi jól magát. Holnap elviszem focizni, azt várja, majd meglátjuk mi sül ki belőle
:roll:

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


sziasztok!

köszi csajok a gratulációkat a vizsgámhoz és tényleg így van ez nem sikerülhet minden egyszerre!!!!
na de majdcsak sikerül és mostmár ezen nem is aggódok!!!!

amica!
látom ti is az ovival bajlódtok hát mi is igaz ma legalább nem sírt mikor otthagytam és ez már haladás!!!!
bízom benne hogy minél hamarabb megszokja!!!!
nektek is sok sikert hozzá és jó focizást!!!

kismok!
hogy telnek a hetek már te is a 27 héten vagy nemsokára ti is babáztok!!!
na és Julcsi mit szól a hugihoz?????
várja már????

szilvi!
akkor ti is nemsokára vásároltok !!!
és mostmár mindent meg is akartok venni?????
ó te szegény cukros vizet kellett innod na az nem egy leányálom!!!
szupi lesz nektek itthon és még 4D-re is mentek !!!
mi jövöhéten szerdán megyünk de csak sima ultrahangra!!!!

emma!
akkor Zalán jól viselte a kocsiutat akárcsak az én fiam azt is ha betettük a hordozóba és a kocsi elindult már aludt is!!!
szupi hogy minden rendben van veletek!!!!

mona!
akkor nagyon ügyes volt Dani hogy még a hangját sem mutatta neg!!!!
és hát ti is nőttök ám de kérünk szépen képeket is!!!!!

timi!
nagyon ügyesek vagytok hogy már ilyen jó napirendetek van jó lehet hogy már a manóka ilyen ügyesen hozzászokott a kinti léthez!!!!
na és mikor kapunk képeket a nagylányról?????

gtünde!
hát nem semmik vagytok ezzel az utazásokkal!!!
Fici igazi országjáró lesz mire megnő!!!!
kérdezted hogy mit ehet ilyenkor már a gyerek!!!
hát az én fiam szinte mindenevő volt 1 éves korára de azért nem mindent adtam még neki!!!
általában 4-5-ször evett 1 nap!!
reggelire tejcsit ivott vagy kakakóstejcsit és esetleg néhány falat vajaskenyeret vagy ilyesmit!!!
tízóraira vagy evett vagy nem de ha igen akkor gyümölcsöt ettünk vagy kekszizett!!!
ebédre természetesen főtt étel volt és általában azt ette amit mi csak még turmixoltam neki és a főzelékek jöttek be nála és az bármilyen lehetett!!! és általában csirkehúst adtam neki csak később adtam neki sertéshúsokat!!!
délután csak csemegézett este pedig szintén tejcsizett de az egy egész cumisüveggel bement a pocakba!!!!
na nálunk ez volt!!!
az altatás meg olyen volt hogy délután 1-2 óra körül elaludt és kb másfél 2 órát aludt!!!
este változó volt az alvás de 9 fél tíz körül elaludt mindig és ez most is így van!!!!
csak a délutáni alvás az oviban van mostmár!!!!
bocsika hogy hosszú lett!!!

tiza!
hozzád lenne egy indiszkrét kérdésem ha lehet!!!
e mennyit szedtél fel a terhesség alatt??? mert ha jól emlékszem nem sokat és én is így vagyok ezzel mert kb 3kg-nál tartok!!!!


szóval mi jól vagyunk babóka is sokat mozog de már nagyon várjuk hogy láthassuk végre és már Bence is nagyon várja!!!!!
szép napot mindenkinek sziasztok!!!

tündi23
 
 


Húúúúúúúú Tündi23 :D
Már nagyon megy az idő!! Most nézem a vonalzód, s már mindjárt itt a 33.hét vége, s hááát ez már nagyon ott van!!
Igen, mindent szeretnék megvásárolni, egészen addig, hogy a Kristóf otthoni doktornénijével talizom, ad egy-két tanácsot, s feliratok fele mindent, ami az újszülött babának kellhet...s meg is veszem otthon a patikában, DM-ben :oops:
Kéretik nem hülyének nézni, de én akkor leszek nyugodt, ha otthonról mindent beszerzek, s itt "csak" rendelkezésemre állnak. Aztán késöbb majd már itt is tudok vásárolgatni...
Ma beszéltem az otthoni nőgyógyászommal (imádom), s már attól mosolygok reggel óta, hogy tudom, hogy talizom vele, s hogy ő is "rám néz" :roll: :oops: Szerintem az orvos-páciens (direkt nem beteget írtam) kapcsolatban a bizalomnál nincs fontosabb, s én ezt még mindig a régi "bávált" dokiknál találom meg... :oops:
Na én is jó hosszú lettem, bocsánat!

Amica :D
Mennek a drukkok Mártonnak, hogy élvezze a focit, mert az tényleg jó, ha megszereti a csoportos játékokat! Az nagyon kell egy gyerkőcnek..Azt mondják a fiúk anyásabbak :roll: Az is lehet, hogy pont akkor jöttek a hugicák, amikor még nagyobb szüksége lett volna rád, s ezzel a "több" ragaszkodással próbál valamit behozni :roll: Lehet, hogy hülyeséget írtam, egy gyerekes anyukaként, nem én vagyok itt a legtapasztaltabb :oops:

Megyek, mert van egy-két dolgom házon kívül :wink:
Szép napot Nektek!
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


fele=vele :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Sziasztok!
Csak egy gyors bekukk, majd később írok.

Tündi :)
Én 6,5 kg-ot híztam a 37. hétig, mert ugye akkor megszületett Marci. Miután kijöttem a kórházból egy kg maradt rajtam, de az tartja is magát. Fura, mert sokkal többnek tűnik (nem csak szerintem). Valahogy átalakult a testem, néha tetszik, néha nem. Szerintem amíg szoptatok nem is fogok lefogyni, mert édességfüggő lettem. (Habár már 1,5 napja nem csúszott le egy Raffaello meg csokis keksz sem.) Te biztosan fogytál, de a súlyon ne izgasd magad, mert az a lényeg, hogy a babó jól fejlődjön. Nekem volt olyan időszak, amikor 5 hétig meg sem moccant a mérleg, pedig már eléggé előrehaladott terhes voltam.

Kép
Kép
tiza
 
 


csajok, a bal mellemben egy vonalban nagyon csomós, gondolom az egy tejcsatorna, és rendkívül fáj :cry: . Már borogattam melegvízzel, maszíroztam, jó sokáig fejtem, de semmi nem használ Mit csináljak? Tegnap voltunk Pesten, és két szopizás kimaradt, mert üvegbe vittünk Daninak tejcsit, és estére lett ilyen :cry:

Kép
mona76
 
 


Mona,
Szoptass abból a mellből ha fáj akkor is és próbálj meg más tartást választani, hogy onnan is kiürüljön a tej. Ha utaztok és veletek van a baba akkor inkább szoptass mint lefejt tejet adj neki, lazán megoldható autóban vagy bárhol.
Amiket próbáltál mind segíthet, bár a sokszori fejés is újabb tejtermelést serkent és akkor meg csak megint csomósodhat. Ha visszaálltok a megszokott szopira rendezőni fog :wink:

Tündi,
kívánom, hogy ügyesek legyetek az oviban!!!!!!!!!!
JAnka aranyos középsős lett, Mártont meg csak átlendítjük a nehezén.
Szilvi írta, hogy talán korán kapott kistesót, hát van benne valami :roll: Meg sokkal lazább is lettem a többiekkel, "szegény első gyerekek" :P

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Sziasztok csajok!

Amica :D
igen, ezzel az első gyerek dilemmával én is így vagyok! :lol: Szegénykékkel a tökéletes megoldásokra törekszik az ember, aztán ebből ők lehet, hogy mást látnak. Mártonnak vannak ismerős kis csoporttársai az oviban, vagy egyáltalán más csoportokból barátai? Az sokat tud segíteni a nehezén. Állítólag én is a nehezen beszokó gyerekek közé tartoztam (pedig köztünk 6 év van a húgommal) és jó pár hónapig ordítva mentem oviba, aztán nagycsoportra már annyira megszerettem, hogy akkor meg azért ordítottam, mert még nem akartam hazamenni délután, amikor jöttek értem. :roll: Ki érti ezt? :lol:

Tündi :D
Bizony halad az idő. Néha el is gondolkodom, hányadik héten járok... Úgy zajlanak az események körülöttünk, hogy néha eszembe sem jut, hogy kismama vagyok (de aztán Hugi mindig jelzi élénk dörömböléssel, hogy bizony nem vagyok egyedül :lol: ). Ez az a fázisa a pocakos hónapoknak, amikor jobban érzem magam, mint amikor nem vagyok kismama. Kedden voltam dokinál (9 hét után :oops: ) és ő is mondta, hogy ha így állunk, szeretettel vár még a következő években vagy két ilyen kalandra... :lol:
Julcsi sztem még nem sok dolgot fog ebből fel. Néha ha rákérdeznek, persze élénken mutatja, hogy hol a hugi (néha a saját pociját :lol: ), de egyébként nem tűnik fel neki, hogy anyának kezd pocakja nőni...

Szilvi :D
jaj, gondolom már hogy várjátok a hazajövést. Mióta éltek Tenerifén? Munka miatt kerültetek oda? Mert ha jól értelmezem a férjed is magyar, ugye? Ne haragudj, ha titkosakat kérdezek, hagyd figyelmen kívül... :wink:
Különben dehogy vagyok én végtelen türelmű. Csak mielőtt anyukává lettem volna, gondoltam ezt. Ezért mondom mindig, hogy a legjobb önismereti kurzus az anyaság. Itt aztán minden felszínre kerül, amiről korábban nem is tudtál. Én nyüzsgős vagyok, egy csomó mindent kell mindig csinálnom, hogy jól érezzem magam, lobbanékony, de nagyon könnyen meghatódós és aggódós is. Szóval nehéz egy keverék! :lol: Julcsiban meg tökéletes leképeződésemet látom, szinte hihetetlen időnként a felismerés: mennyire én vagyok a gyerekemben... :wink:

Tünde :D
Hogy Tündi után én egy másik véglettel is megismertesselek :lol: :
1 évesen
-reggeli: 2 deci tej (illetve akkor még tápszer)
-tízórai: semmi, jó esetben 4-5 falat gyümölcs
-ebéd: 10 kanál párolt rizs, ha cseles voltam valami színtelen zöldség vagy husipürével összekeverve, hogy ne nagyon legyen íze vagy 20 db szarvacska/orsó tészta üresen
-uzsi: 5-10 falat margarinos kenyér/ ősszel szőlő (ez volt sokáig az egyetlen gyümi, amit megevett)
-vacsi: 1 falat valami, amit mi ettünk (de ezt ált. kiköpte :lol: ) és 2 deci tej
2 éves korára bővült a lenyelhető ételek sora Julcsi részéről: már hajlandó trappista sajtot enni, időnként tojást (csak rántotta formájában) és néha szilvát is + időnként teljesen kiszámíthatatlanul (kb havi egyszer) továbbá hajlandó 3-4 falat husit is enni.

Főzeléket, krumplit és paradicsomot soha semmilyen formában nem evett meg. De tök jó bőrben van! :lol:

Na, megyek, mert már így is kisregényt írtam.
KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Mona :D
nekem kétszer volt ilyen mellgyuszim és tényleg borzasztóan fájt. Nekem az vált be, hogy fejés/szopi előtt melegvizes borogatás, utána hidegvizes, hogy enyhítse a gyulladást. És mindig azzal a cicivel kezd a szoptatást, amíg a gyulladás tart, hogy azt mindig kiürítse Dani. Próbáld meg a hónaljtartást, az nagyon sokszor segít, közben pedig esetleg a tejcsatornák irányába masszírozd enyhén a csomót. A fejésnél sokkal jobban ürítenek a babák, ők a legjobb gyógyszer rá.
Remélem holnapra már enyhülni fog.

Kép
Kép
kismok
 
 


Köszi csajok!
Még azt kérdezném, hogy Daninak be van gyúlladva a születéskor kapott injekció helye. Ez normális dolog, vagy mutassuk meg orvosnak?

Kép
mona76
 
 


sziasztok!

tiza!
köszike a megnyugtató válasz akkor én sem aggódok!!!
te meg nyugodtan egyél édességet ha azt kívánod!!!

szilvi!
hát ne is mond mert tényleg nemsokára itt a nagy nap de már nagyon várjuk a kicsi manót!!!!
nektek meg jó vásárlást és jó mozizást az ultrahangon!!!!
már én is mostanában csak mosok meg vasalok és készülök a manóra de azért mostanában már sehogy se jó feküdni és alig tudom kipihenni magam!!!

mona!
szerintem normális dolog de ha aggódsz akkor inkább mutasd meg a dokinak!!!
én mikor úgy láttam vagyis éreztem hogy fáj a mellem akkor többször fejtem és ahogy kismok írja azt a cicit adtam oda először Bencének!!!
de bizi a borogatás is segít!!!

kismok!
akkor nektek nagyon jó hogy ilyen jól vagy én ebben az időszakban amiben most te vagy ekkor evickéltem ki a hányásos rosszullétekből!!!
igaz mostmár jó csak a fekvéssel meg az alvással van nagy problémám!!!!
Bence nálunk már nagyon várja a kistesót mindig kérdezi hogy mikor bújik elő!!!!

amica!
köszike hát mostmár talán egyik gyerek sem sír így az én fiam se és így sokkal nyugodtabban is hagyom ott!!!!
és hogy ment a focizás????

na csajok van már képünk a Balázs birodalomról igaz még hiányzik néhány részlet de az már csak símítás!!!
teszek nektek képeket!!!!

Kép

Kép

szép álmokat!!

tündi23
 
 


Tünde

Nagyon szép lett Balázs kis kuckója!!!!! :wink: :D

Minden kismaminak boldog pocaknövesztést, a babázóknak pedig sok türelmet a babákhoz hogy összeszokjatok, és nagyon sok boldogságot! :D
Vendég
 


Mona :)
Ilyen gennyes váladék teljesen normális, hogy ürül a szuri helyéből. Nekem a védőnő azt mondta, alkoholos vattával töröljem le. Én kinyomkodtam óvatosan belőle a fehér truytit.

Terpeszpelus: Domcsi 4 hós korától 8 hós koráig használta, és teljesen rendben lett tőle a csípője. Szerintem, ha mondták, hogy kell, inkább használd, nehogy később gond legyen. a Legnagyobb melegben is hordtuk, de nem zavarta Domit.

Timi :)
Brigi is valami hasonlót produkált 6 hetes koráig. Bíztasson, hogy utána javul a helyzet. A kevesebb szopit meg majd szép lassan ő fogja kialakítani, nem tudod elrontani.

Tünde :)
Nagyon szép a babaszoba :lol:

Brigi :)
A babám is Brigitta :lol: Üdv közöttünk!

Brigi baba megkapta 2 hós oltását. Nagyon hősiesen tűrte.
Megint hízott 1 kg-t. Most 5300g :lol: Súlyos egy egyéniség.
Én meg megfáztam. Tegnap kicsit kevesebb volt a tejem. Remélem, ez mára javul.

Domcsi jól viselte az oviban az első hetet. Bár nem aludt ott még, de a délelőtt nagyon jól telt.
Pénteken persze nem jött össze a vizsgálata, mert megkavarták a szükséges vizsgálatot egy másikra, és ami kellett volna, azt nem csinálták aznap. Szegénybe feleslegesen helyezték a branült. 25-én lesz a vizsgálat.

Iskola is elkezdődött. Adott is elég elfoglaltságot a hétre.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli!

Köszi. Láttam Brigi fényképét múltkor, ha jól emlékszem. Nagyon szép kislány. Milyen gyorsan megy az idő! Már két hónapos a pici lány. Gratulálok a három lányhoz. Sztem nálunk a harmadik is fiú lesz. Nem merek reménykedni sem abban, hogy esetleg Hugi lesz.

Puszi:

Brigi

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Sziasztok!!!


Bocsánat de egy kicsit eltűntem :oops: ,mentségemre szóljon hogy csak úgy repülnek a napok Balázsal :lol:

Manda :lol: kezünk-lábunk kereszte Balázs babával!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szilva :lol: az én férjem is csak most tud mit kezdeni Kis pocokkal.Mondjuk nálunk első naptól kezdve ő fürdeti,de folyton a keze alá kell dolgozni :wink: Időt kell nekik hagyni én erre jöttem rá.Én sokat veszekedtem vele hogy ketten akartuk őt most meg .........,de eltelt egy kis idő bő 3 hónap és fordult a kocka nagyokat nevetnek,játszanak stb...
Tudom hogy nehez,de várj és segíts neki sokkal több teher van a nőn mint a férfin!

Mindekit üdvözlünk és puszilunk,remélem sűrűbben jövünk!

Hétfőn bevittük Balázst A BMC-be megmutatni,nem gondoltam volna de nagyon felkavartak a régi emlékek, láttam azt a sok párt akik próbálkoznak és elöntött a szomorúság,furcsa volt nagyon!

puszi Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 


Kismok :)
1999 áprilisa óta élek Kristóffal Tenerifén, akkor még kettecskén jöttünk, s jelenlegi párom már akkor is itt volt, először az egyik legjobb barátom, majd négy éve a párom lett :lol: Azóta is élünk boldogan....még jó sokáig remélem :roll: Ő is magyar, igen :lol:
Dolgozni jöttem, egy régi jó barát már itt volt akkor, s először meghívott egy hétre nyaralni, majd három hónap múlva már itt kezdtem egy hotellánc magyar marketingeseként :wink: húúú...ahogy ezt most leírtam, olyan mintha már évszázadokkal ezelőtt történt volna, s gondolom, hogy mondanom sem kell, hogy nem volt ilyen "egyszerű" :lol:, s mint látod szívesen válaszolok, nem kérdezel semmi titkosat!! :wink:

Barbi :)
Elhiszem, hogy szalad az idő, így pocakban is úgy le tudják kötni az Anyicik minden gondolatát...odakint nem csak a gondolatát :lol: :wink:

Nelli :)
Hatalmas gratula Brigi baba cseperedéséhez!!! Örülök, hogy már minden ok!! Nem valószínű, hogy unatkoznál...hogy sikerül megoldani a három felé szaladgálást?? Írtad, hogy férjed már nem tud segíteni - ha jól emékszem - a jövő héttől??

Tündi23 :)
Nagyon szép Balázs baba birodalma!! Ügyesek vagytok!! Holdacskát, napocskát látva, én is szeretnék :wink: nagyon aranyosak :lol:

Voltam tegnap dokinál, úgy tűnik, hogy minden ok..egy kicsit kiakasztott (ismét), próbálom csak röviden:
A LÉNYEG: Mütyür jól van!!!! 33cm , s kb 1 kg, zárt méhszáj, hossza: 3cm, véreredmény teljesen rendben, egy kis vashiány
S még: Úgy gondolja, hogy a három évvel ezelőtti méhnyak műtétem miatt van esély (DE NEM ÍGY LESZ!)a koraszülésre, ezért kell kapjak injekciót, ami erősíti Mütyürt. Tegnap kaptam egyet, majd holnap egy, s utána két hetente kell beugraom bármelyik ambulanciára, s ott megszúrnak. A tegnapi nem is fájt s nagyon ari volt a doki, aki adta - mondta, hogy ő nem szokott fájdalmat okozni. Egyébként ezt így önmagában nem bánom, mert gondolom, hogy ártani nem árt :roll: , de hát ez annyira nem bíztató, de fenti adatok ismeretében, nem hiszem, hogy gond lenne....azért megkérdeztem, hogy akkor most melyik északi kórház a célpont a szüléshez...(az egyik, ahova eredetileg menni akartam, ott van EDA, s a barátnőm is ott szűlte a második fiát, vagy van még egy, amiről azt mondják, hogy az egyetlen, ahol felkészült újszülött ellátás van)...úgy kérdeztem, hogy ha elindul a szülés, mondjuk egy csütörtök délután, akkor merre induljak??? :roll: azt mondta, hogy erről korai beszélni kérdeztem, hogy majd attól függ, hogy a 37.hét előtt vagy után indul a szülés???-de valamiért erről egyáltalán nem akart semmilyen beszélgetést folyatatni velem...hát majd kiderül, hogy merre indexelünk, ha eljön az idő :roll: :twisted: ... október elejére bejelentkezem az eredeti verziós klinikára, s így már felváltva kell majd két dokihoz járnom, csak összehoznak valamit.
Kérdeztem tőle, hogy akkor milyen bogyókat kell szednem a továbbiakban: vitamin, c vitamin hüvelytabletta világos, de RÁKÉRDEZTEM indulás előtt az ajtóban, hogy kell-e esetleg magnézium, válasza: ja, a repülések napján 10-10!!! szemet vegyek be egy napra elosztva :shock: s ha nem kérdezem????? hozzáteszem, hogy a betöltött 12.hét után már elvileg nekem egyáltalán nem kell magnéziumot szednem, csak itt látom, hogy jónéhányan szeditek/szedtétek vagy rendszeresen vagy időszakosan :roll: ...na mindegy... 17-én Pesten megyek a régi dokimhoz, s előtte 4D UH, ugyanott, ahol múltkor, s nagyon remélem, hogy mindenre megnyugató választ kapok :roll:

Barátaink elmentek, nagyon jó volt az elmúlt hét, jól el is fáradtam, s most kezdem a vasalást, rámolást, s holnapután indulás...haza!!!

Mindenkinek nagyon szép vasárnapot! S még igyekszem jelentkezni, s olvasni Benneteket!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Tündi
Kistesóprojekt: rajta vagyunk az ügyön. :wink:
Balázs szobája nagyon szép lett! Igazi kisfiús!! Már nagyon a finisben vagy!! :)

Tiza
Ki a dokinénitek? Ha nem titok. :)

Kismok
A párom egy német cégnek dolgozik, akik az Árkád-okat építik. Először Pécsett dolgozott nekik, aztán hívták Győrbe. Itt Db-ben nem Árkád lesz, mert mások építik. Itt csak, mint tanácsadók vannak jelen. Amúgy meg az apjánál szokott dolgozni. Merthogy a projektek között voltak több hónapos szünetek, és akkor is dolgozni kell, mert kell a pénz.
Fici is általában idegenek előtt adja a jókislányt de mikor itthon vagyunk… Na, akkor kibújik belőle a kisördög. :lol:
Na, ez a forgolódós alvás ismerős. Fici újabban állandóan felébred az ágyában, így magam mellé szoktam venni (én alszom vele egy szobában, Apa a galérián alszik). Hát, nem sokat tudok tőle aludni. Teljesen kisajátítja az ágyat. :? Otthon is magunk közé kellett vennünk, és szegény Gábor már élire fekve próbált egyensúlyozni az ágy szélén, mert Fici teljesen keresztbe feküdt közöttünk. :) Különben meg nem tudom, miért szokott rá, hogy nem szereti az ágyát. :? Pedig olyan szépen elaludt már néha benne.
Ja, én is azt hittem, hogy baromi türelmes vagyok, és jól elvagyok a gyerekekkel, de azért egy saját gyerek más. Hiszen ő itt van 24 órán keresztül, nem csak pár órát kell rá vigyázni, nem lehet akármikor lepasszolni.
Még esetleg az alvásos kérdésemre is válaszolnál? Köszike! :oops:

Rejtjel
Hát igen, elég sokfelé járt már szegénykém. Néha azon gondolkodom, hogy lehet, hogy azért ilyen nyafis gyerek, mert ennyit cipeltük mindenfelé. Nincs igazi otthona. :(
Örökbefogadás: hú, ezen én is gondolkodtam, amikor nem akart sikerülni a baba. De én úgy éreztem, nem tudnám eléggé szeretni. Mondjuk, ez biztos hülyeség, de így éreztem.

Mona
Szépen hízik akkor Dani baba. Nem panaszkodhatsz! :)
Fici per pillanat 74-es ruhákat hord. Voltunk csütörtökön védőnéninél, 8280 gramm és 75 cm volt. Azért már beszereztem pár 80-as bodyt is. :) A Tesco-ban olyan jókat lehet kapni, nem is drágán. Viszont hosszú ujjút nem láttam. Még Bp-en szeretnék majd beugrani a H&M-be, Győrben is vettem ott neki nagyon szupi body-kat egész jó áron.
Remélem, a ciciprobléma megoldódott. A problémás ciciből való szoptatás tényleg jó!! Ja, és tényleg nyugodtan szoptass az autóban, vagy ahol épp vagy. Csak keress egy helyet, ahol kicsit el tudsz vonulni a kíváncsi tekintetek elől. :)
Az a jó, ha pirosodik az oltás helye! Ha genny van benne, nyomd ki, ahogy Nelli írta!

Timi
Nekünk nem mondott ilyet a doki – terpeszbetét. De melyik doki mondta? Nem kell vinned Annát ortopédiára?? Majd ott úgyis mondják, ha vmi kell. A tornáztatást meg folytasd, ártani nem árt. Ficinek sem volt gond a csípőjével, a dokinéni mégis mondta, hogy tornáztassam. Fél évesen mentünk kontrollra – a nyaka miatt – és minden OK volt.
Nagyon ügyik vagytok, hogy már napirendetek van. És még főzni is tudsz?!? :shock: Minden elismerésem!

Amica
Boldog Szülinapot így megkésve is!!! Az iwiw-en visszajelöltelek. Már Rádkerestem anno, csak olyan kevés adatod van megadva, hogy nem voltam benne biztos, hogy Te vagy az. :D
Örülök, hogy Janka ilyen lazán veszi az ovit. Márton meg majd csak belerázódik! Ő egy kicsit zárkózottabb, nem?! Én is ilyen voltam. Általánosban ezért javasolták a sportosztályt, mert ott jobban meg tudnak nyílni a gyerkőcök. Úgyhogy a foci lehet, hogy jót tenne neki.

Emma
Ez tényleg nem semmi heti hízás! :shock: Ügyi voltál az autózással. Akkor már értem, miért nem tudod előre rakni. Nálunk kikapcsolható a légzsák.

Haga
Nana, azért nem örülök, hogy ennyit utazgatsz!! Jobb lenne, ha többet tudnál pihizni. Szupi, hogy a babával minden rendben. Gondolom, azért van benned félsz. De nem lesz semmi gond!!

Szilvi
Na, azért nem menekültünk el. :) Amúgy is jöttünk volna Db-be. Most hétvégén itt maradtunk, mert Ficit sem akarjuk állandóan 5 órákat utaztatni. De csütörtökön megint megyünk haza. Remélem, az itthoni doki megnyugtat. A 4D meg szupi élmény lesz, főleg, hogy most a párod is ott lehet.
Azért majd kíváncsi leszek, nem gondolja-e meg magát a párod, és nem akar-e majd mégis bent lenni a szülésnél. Szerintem nekik is nagy élmény ám!

Köszönöm a „kajás” válaszokat!
Akkor Fici elég jól eszik. Főleg Julcsihoz képest. :) Amit pár napja már észre is vettem rajta. Akkora pocakja van, hogy ejha! :D Mostanában meg rákapott a bulátára, meg a reggelit is kinézi a szánkból, úgyhogy egy-két falat kalács is még lecsúszik a reggelije után. Én reggel és este tejpépet adok neki, sokszor gyümölccsel. Ebédre zöldség, általában husival. Tízórai sokszor elmarad, mert van hogy alszik egyet délelőtt és utána már ebédelünk. Uzsonnára meg joghurtot, gyümölcsöt szoktam adni neki. Az étvágyával tehát nincs gond, csak még mindig nem ül meg az etetőszékben. :? Még én is turmixolok mindent, mert a darabostól fuldokolni szokott. Kivéve kalács, buláta, kenyér és alma, ha ő rágicsálhatja.
Alvás: általában alszik délelőtt és délután is, de sokszor kihagyja a délutánit. Pont azt nem kellene. :? Így estére már baromi nyűgös. A kelés 6 és fél 8 között váltakozik.
El is felejtettem újságolni, hogy már 8 foga van, és kb. egy hete már elkezdett kapaszkodás nélkül lépegetni. :) Ja, és meg tudja mutatni a lámpát, az órát és a babák, állatok szemét is, ha kérdezzük.

Nelli
Látom, már kezdesz belerázódni a 3 gyermekes anya szerepébe! :) Ügyi vagy!! Sajnálom, hogy így jártatok Domcsi vizsgálatával. Hú, szegénykém! Az a fölös branül-behelyezés elég durva. :( Neked meg jobbulást!!

Barbi
Hát, tényleg repül az idő!! A vonalzódon látom! :D És igenis tessék sűrűbben jönni! Na, meg kérünk fényképet a fiatalúrról!!!
Gondolom, milyen furi lehetett babával menni vissza a BMC-be. Érthető, hogy szomorú lettél, hiszen tudod, hogy milyen érzés ott ülni és reménykedni.
gtünde
 
 


Tünde :)
Köszi :lol:
Igen, van benne valami, hogy esetleg azért nyűgöseb Ficike, mert sokat változik a helye. Nekem Dorka volt ilyen, akivel 1 év alatt 3-szor költöztünk. Kelt is 2éves koráig minden éjjel többször is.
Biztosan Ficike is megszokja a helyzetet, és akkor javul az alvókája.

Szilva :)
Igen, mától vagyok egyedül, de mégsem teljesen, mert még a héten anyukám tud segíteni. Meg aztán később is, ha kérem, csak a jövő héten nem.
Vittekm is reggel először Brigit, mikor a csajokat vittem suliba, oviba. Nyűgösködött az úton, de hál istennek nagyjából elfogadta a cumit, meg Dorka vigsázott rá, míg én öltöztettem Domcsit.
Szegény Domcsi ma nagyon sírt, mikor be kellett menni a csoportba. És ma már ha minden jól alakul bent is aludna. Tudtam, hogy előbb utóbb nála is kijön, hogy nem akar óvodába menni :(

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Halihóóóó!
Megjöttünk tegnap a 3 napos nagyszülő-látogatás+szüreti mulatozás -ból. Jó mozgalmas volt, Zalán kézről kézre járt, azért aranyosan viselte. és a levegőváltozás hatására hihetetlen nagyokat aludt!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Nelli,
tavaly voltunk mi is ilyen helyzetben. Janka nehezen szokott be az oviba, hónapokig cipeltem reggel 3-at és délben haza 3-at. Nagyon kimerítő volt mindenkinek. Ágnes hol itt - hol ott szopizott, folyton babakocsiból ki-be, az ovisaim itthon felvidámodtak, itthoni ebédet is szerettek volna enni és nem akartak elaludni. Decemberre lettek ottalvósak. Mártont meg be se vették 3évesen, mert itthon voltam JAnkával. Négy évesen meg még nehezebb volt beszokni. Most sem egy közösségi gyerek. Ma már bejelentette, hogy mégsem focizna...
Na most mit tegyen ilyenkor az ember. Tudom, hogy jót tenne neki hosszútávon, de erőltetni se lehet. Az ovit meg az evés miatt is utálja, ott meg kellene mindent kóstolni...
Van ám velük elég kalanja az emberenek...............

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Szia Mindenkinek!

Köszi a terpeszbetétes válaszokat. Abba maradtam magammal, hogy tornáztatom a Picúrt, de nem kínzom a betéttel. Szerdán kell mennem a 3 hetes tanácsadásra a gyerekorvoshoz, ha azt mondja hogy kötött a csípője, akkor esetleg felteszem neki néha. De komolyan még én is le tudom neki nyomni oldalt a pelenkázón. Nálunk nincs kötelező ortopédiai vizsgálat, csak ha a gyerekorvos úgy látja hogy szükség van szűrésre, akkor ad beutatlót.

Szilvia
Bocs hogy csak most válaszolok, de hát tudod....Szóval eddig semmi jele nem volt a nagytesó féltékenységének. Agyba-főbe puszilgatja és mondja neki hogy milyen szép kis hugim van, meg hogy mennyire szereti. Néha azért tesz egy-egy megjegyzést, amikor őt is úgyanúgy becézem mint eddig őt. PL. múltkor mondtam a Picúrnak hogy "kicsi szivem". Eddig ezt a nagynak mondtam csak. Erre megjegyezte, hogy most már ő a kicsi szívem? Ilyenek vannak, de nem vészes.

günde
Azért az túlzás hogy napirendünk van. Ezek a dolgok amiket leírtam, nincsenek időhöz kötve. Egyszerűen ez a sorrend, az hogy épp milyen időponra esnek, az a véletlen műve. Egyenlőre nem tudom elképzelni, hogy valaha is lesz napirendünk. Minden olyan "ahogy esik úgy puuffan" kinézetű. De nem vagyok türelmetlen, majd kialakul. A főzéssel is így vagyok. Ha 2-re készülök el vele, akkor akkor eszünk. Nem érdekel. Az a jó hogy a nagylányom a suliba kajál. Az hogy mi a párommal mikor eszünk, az meg nem érdekel. Mindennek így vagyok. Mondjuk a párom takarít. Nekem csak a mosás, főzés, vasalás , meg ilyenek maradnak.

Tündi23
Szép lett a kuckó. Hú már te is a 34. hétben jársz. Nemsokára kibújik a Kismanó.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


elfelejtettem valamit:
Használt már valaki ilyen pici babánál kengurút? A nagylányommal vásárolni kéne menni, mert akkorát nőtt, hogy minden ruhája térdig , meg könyökig ér neki. De a Picúrt meg nem merem itthon hagyni a férjemnek, mert szegényke még bepánikol, ha elkezd sírni a kicsi. Szóval szerintetek nem káros a gerincére?Mondjuk nem órákat akarnám benne cípelni, csak hát mégis. Van mondjuk hordozónk, de nem nagyon marad meg benne. Szeret kézben lenni. Vajon miért? Ki rontja el nem tudjátok? :D :oops:

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Timi
Kenguru csak 3 hónapos kortól ajánlott. Hordozókendőt lehet használni csak addig. Nekem múlt héten megjött, de még nem próbáltam, majd írok a tapasztalataimról

Kép
Kép
emma1976
 
 


Na, mi van? Sehol senki???
Akkor egy kép, lógunk apa karján :D

Kép

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok!

Én is csak gyorsan egy képet teszek fel, aztán rohanok ebédelni, mert kilyukad a gyomrom.
Pár héttel ezelőtt egy fesztiválon festették ki a nagyobbik kisaranyomat ilyen pillangósra. :D Kép Julipille

Kép
Kép
kismok
 
 


Sziasztok!
Nagyon köszönöm a drukkokat! Nagyon jól estek, de hát ez megint nem jött össze nekünk. Talán majd legközelebb!

Minden babának, mamának és kismaminak jó egészséget és sok boldogságot kívánok!

majd jelentkezem
manda
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: