Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Timi,
idén február 22-én volt az esküvõnk,mínusz már nem is emlékszem hány fokban.Én nem fáztam az biztos,annyira izgatott voltam.
Talán ma végre megérkezik a beígért lehülés és már egy fokkal jobban fogom magam érezni.Mondjuk eddig sem jelentett olyan nagy gondot a meleg,mert ha csak tehetem nem megyek ki a napra megfõzni magamat. Kép
Bõven van dolgom a lakásban is ,itt meg kellemes hûs van.
Egy dolog nagyon nem akaródzik mostanában csinálni,az pedig a vasalás. Kép
Gondolom,hogy a gyerekek sem bírják sokkal jobban ezt a fülledt idõt,sõt...lehet,hogy még egy kicsit rosszabbul. Kép
Egy szobában alszik veletek Dóri vagy külön szobája van?
Holnap megyünk szülésfelkészítõre a MÁV-ba,aztán csütörtökön meg a dokibácsihoz Kép ultrahangra.Kíváncsi leszek,miket mond. Remélem minden oké és ügyelt az alakjára pici Petrucim. Kép
Ma be kéne mennem a TNT-be,de erre is olyan nehezen veszem rá magam.Még gyõzködöm magam egy kicsit,erõt gyûjtök és felkerekedek,azt hiszem. KépMost legalább tényleg nincs olyan meleg és nem sül bele az órám a kezembe,mire oda és hazaérek.

legyetek jók
üdv Mindenkinek!

Évi + Petra baba_34+5
Évi24
 
 


Szia Kata!!!!

Közvetlenül melletted ült a férjem :-))))) Rögtön beugrottál, amikor olvastam, h nem akarjátok tudni a babó nemét :-))) de a dokid látta :-))))

Jössz pénteken is ???
Te a szülészetet mikor fogod meglátogatni???


Üdv....

Szilvi
susie
 
 


Kedves Szilvi!

Kicsit nehezen hiszem el, hogy te is fórumozol. A lányt aki a másik oldalamon ült, szintén egy fórumról ismerem. Teljesen véletlenül derült ki, hogy õ is jár a Bolgárkerékbe. Aztán a múlt héten találkoztunk igazán. Egy másik lány is szokta ezt az oldalt olvasni, de õ nem szokott írni, kíváncsi vagyok a közel múltban bejelentkezik-e?
Ági, ha olvasod e sorokat írj bátran és akkor nemcsak pénteken tudunk találkozni, hanem itt is. És itt nagyon sok kedves lány van, aki a kérdésekre tud válaszolni.

Pénteken megyek megint. Remélem egy kicsit összeszedettebb lesz, mert nekem az elõzõ nem nagyon tetszett. Nem azért rohantam el, hanem azért, mert anyukám várt otthon a küszöbön üldögélve.

Szerdán azaz holnap jöttök a felkészítõre? A szülészetet még néhány hónap múlva fogjuk megnézni, még elég pici a babó, elvileg valamikor 32 hét környékén lehet megnézni.

Pénteken elég keveset tudtunk beszélni, mesélj mi újság veletek hogy vagytok? Dolgozól még, vagy otthonról írsz?

Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 

 
 

Szia Kata!

Még, aktívan melózunk és még fogunk is egy darabig.
Múlt pénteken mi is eljöttünk nem sokkal utánad, mert Feri már kezdett bambulni, szegény egész éjszaka melózott, vmi 36-40 órája volt már fent :-(

Pénteken, assszem megyünk mi is, de még nem tutti, ert egy kicsit meghúztam a hátam a tornán pénteken.
A szülés felkészítõ nincs egy kicsit korán még??? addigra én tutti elfelejtek mindent :-))

Amúgy mi jól vagyunk, babzsákom annyit fickándozik h csuda, kedvence az 17.30-tól 21 ig.. ekkor ami a csövön ki fér :-))
A ti babótok hogy osztja az idejét ???
Hogy vagy??? 4dUHra akartok menni????

Téleg, kiprószáltátok a babamozgatást???? Nekünk bejött .. tök jó volt, Feri csináltam, így mind2en éreztük ...:-)))

Mit fogsz ebcsizni???


Szilvi
susie
 
 


Tegnap rákerestem a dokim nevére a neten. Volt egy pár oldal, amin megjelent a neve, de ami a lényeg: 2 évvel idõsebb nálam. 74-es születésû a szülészorvosom! Kép ... nekem meg még diplomám sincs.

Saci
charlottee
 
 


Szia Szilvi!

Az hotmail-es leveleket szoktad sûrûn olvasni? Azért kérdem, mert nem akarom a csajokat untatni a mi kettõnk levelezgetésével és akkor levelezhetnénk közvetlenül. Megírnám neked a munkahelyi címemet és akkor tudunk dumcsizni azon is!
Na mit szólsz?

Nem tudom olvastad-e a fórumon az elõzõ oldalakat, napokat, de én is feltettem ezt a kérdést és akkor a lányok azt tanácsolták, hogyha tudunk, akkor menjünk el. Végülis ha belegondolsz havonta egyszer van. Mi van, ha pont akkor nem érsz rá? Akkor kimarad egy elõadás. És én úgy vagyok vele, hogy szeretnék a kórházzal megbarátkozni mielõtt odamegyek szülni. Még most nagyon idegen, talán háromszor voltam ott valaha. Az elõadáson megismerem az ott dolgozókat, ha szerencsém van, megjegyeznek maguknak õk is és talán szept. végén, ha nem is haza megyek szülni hozzájuk, de talán nem lesz olyan idegen. Ja és a legfontosabb, hogy Bélus is szokja a helyzetet! Nemcsak tõlem hall dolgokat, hanem szakemberektõl is!

Hát a mi babónk biztosan sokat mozgolódik már, de én még mindig nem tudom, hogy amit érzek az õ-e? Próbáltam én is a babamozgatást, de nem éreztem semmit. Lehet, hogy nagyon lusta.

Egyébként nagyon jól vagyok. Nem is érzem magam kismamának. Semmi bajom.

Lehet, hogy megyünk 4D UH-ra, de nem biztos.

Ebédelni? Hát a munkahelyemen többféle menübõl lehet választani. Lehet, hogy paradicsom levest eszek és egy fél adag rizseshúst. És te?

Meddig dolgozol? Mikor mentek a 4D UH-ra?
Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Sziasztok,

biztos forrásból tudom, hogy a holnapi MÁV-os Szülõk Iskolájának a témája pont a terhesség kezdeti idõszaka lesz, így kispocisoknak mindenképpen érdekes.

Én így nem biztos, hogy elmegyek, a szülõszobát pedig már megmutatta az orvosom priviben. Már csak szülésznõ választás lenne hátra, de mindenkirõl csak jókat olvasok, fogalmam sincs, ki legyen a befutó.
Nem tudjátok, hogy dr Herczegh kivel szeret együtt dolgozni? Diplomatikusan nem ajánlott senkit...

üdv
Pocóka
32
Pocóka (pocóka)
 


Szia Pocóka!

Nem tudom, de engem is érdekel, hogy kivel szeret együtt dolgozni. Én is nála szülök. Ha megtudsz valamit, írd meg légyszi. Köszi.

Egyébként jól vagy? Nem rossz, hogy ilyen meleg van? Gondolom már nem dolgozol, így tudsz pihizni.

Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy közbeszólok Kép, de én úgy tudom, hogy egy elõkészítõ sorozat 3 "részbõl" áll, mindig újrakezdik.

Sajnos én sem tudom, hogy Dr. H. kivel szeret dolgozni, sõt, hogy õszinte legyek, én azt sem tudom, hogy ki volt a szülésznõm Kép. Amikor eldõlt,hogy császár lesz, akkor volt váltás és azt sem tudom ki volt ott... Ez azért egy kicsit szomorú.
Na persze azért a Herczeghre emlékszem Kép! Meg egy másik doki asszisztált (azt hiszem így hívják a dolgot), az pedig a Kisfaludy volt.
Szóval majd várom a híreket, hogy kinek ki volt a szülésznõje és mi a véleménye, mert legközelebb szeretnék szülésznõt választani!

Jó pocakosodást mindenkinek!
Pusza, Virág
virga
 
 


Sziasztok,

Évi, A Dóri itt alszik a mi ágyunk mellett. Ez jó is és valahol nem is. Három helye volt már a kicsinek mire ide került mellénk és azóta aludta végig az éjszakát (3 hónapos kora óta), és azóta nincsen gond ilyen szempontból.
Viszont ha vendégek jönnek hozzánk és éppen alvásidõ van vagy este a kicsinek már aludnia kéne de nem tud mert mi éppen beszélgetünk ha többen vagyunk az zavaró. A nappaliban alszik velünk, nincsen hálószobánk ahova külön bevihetném. Ilyen szempontból nár szeretném ha külön szobája lenne és nyugodtan tudna aludni. Remélem nemsokára ez is megoldódik, mert lakáskeresõben vagyunk.

Lányok,

Az én szülésznõmet Saroltának hívták. Alacsony, kicsit molett, hosszú szõkés haja van. Nagyon kedves, segítõkész volt végig. Én csak ajánlani tudom mindenkinek. Mindenben támogatott és biztatott, mintha a pótmamám lett volna.

Üdv mindenkinek, jó éjt

Timi
Névtelen
 


Buborék!

Leírnád a barátnõd "harsányis" sztoriját? Érdekelne!

Bambula
Névtelen
 


Sziasztok Kép

KataKép
Megnézetem én is az UH videót, tényleg kiírja a szülés várható idõpontját. Tök jó Kép Nekem a fejátmérõ alapján szept 27 (ez teljesen a naptári idõpont), a comb(vagy lábszár ?)) csont alapján szept 23. Gondolom ennyi diffi belefér...

ÉviKép
Megnéztem az esküvõi képeteket Kép Nagyon aranyosak vagytok KépHihetetlen, hogy már huszonhetes babás voltál !!!

PocókaKép
De jó, hogy a korai pocakoság lesz a témaKép Bár minden része érdekel..

Úgy néz ki mi is ott leszünk

Kata, Évi meg bárki Kép gondolom jó sokan lesznek, azért dobok egy leírást rólam:
- világosbarna kantáros gatyó
- homokszínû bordó csíkos blúz
- egy múlt heti balul sikerült fodrászkaland miatt öcsi fizura Kép

Szerintetek a MÁV-ban hány szülésznõ dolgozik ? mert én még nem olvastam két egyforma nevet Kép Nekem úgy tûnik egy egész hadsereg... Kép

Lányok
Mi az a babamozgatás? Hogy kell csinálni?

üdv
bera
bera3
 
 


Szia Bera!

Nemtom miben leszek du. mert reggel elég hûvös volt, így fekete hosszú nadrágban és egy szürke rövid ujjú felsõben indultam el dolgozni, de ha ragyogó idõ lesz, akkor felveszek valami könnyebb ruhácskát. Majd igyekszem megismerni téged, ha egyáltalán idõben odaérünk és nem késünk, mert ha igen, akkor örülök, ha kislányos zavarunkban helyet találunk a teremben.

Nem tudom hány szülésznõ dolgozik, de szerintem is sokan lehetnek. Én Saci nevét és az Ottília nevét már többször hallottam, de személyesen Sacival még nem találkoztam.

Babamozgatás. Hát igazából talán a nagy pocisok tudnak errõl tapasztalatokat mondani. Annyi az egész, hogy megpróbálod a babácskádat egyik helyrõl a másikra hívni, irányítani. Én egyszer megpróbáltam, de nem sikerült, talán még túl picike. Majd késõbb is megpróbálom.

Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Sziasztok!

Már régen olvasgatom ezt a fórumot, gondoltam én is bekapcsolódhatnék közétek.
Szeptember 26-ra vagyok kiírva, és Koós-Hutás Piroskánál fogok szülni. Úgy néz ki kisfiunk lesz :-))

Kata, Bera!
Ugye ti is ekörüli idõpontban vagytok?

Sajnos most már pár napja van valami problémám, amit nemigen tudok hova tenni. Nagyon hamar elfáradok, és úgy beszúr hátul a vesém környéke, hogy gyorsan le kell ülnöm. A hasam is sokat keményedik, szóval nem tudom ez miért van.

Holnap megyek genetikai Uh-ra, már nagyon kíváncsi vagyok! Bár kicsit félek is, hogy minden rendben van-e.

Üdv mindenkinek!
Vera

KépKép Kép
76vera
 
 


Szia Vera!

Persze, írj nyugodtan bármikor.
Mi szept. 30-ra várjuk a babánkat.
Dolgozol még? Nehéz munkát végzel? Mert lehet, hogy inkább otthon kellene maradnod. Gondolom megkérdezed a doktornõt, hogy mit tegyél és mitõl lehet, hallgass rá. Majd írd meg, hogy mi volt az UH-n.
Amikor keményedik a hasad mit érzel azon kívül, hogy kemény? Görcs? Vagy ilyesmit? Én péntek óta érzek valami furát, de nem tudom, hogy mit.

Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Szia Kata!

Nem dolgozom, az elején kiírt az orvos, mert elég nehezen viseltem az elsõ idõszakot. Aztán visszamehettem volna dolgozni, de a férjemmel úgy döntöttünk hogy inkább ne. Anyagilag nem kapok sokkal kevesebbet táppénzként, mintha minden nap bejárnék a munkahelyemre. Úgyhogy tényleg sokat pihenek, akkor nincs is semmi baj, csak ha el kell mennem itthonról.
Hát remélem holnap ott lesz a doktornõm is, mert úgy tudom hogy ezt az uh-ot egy genetikus fogja csinálni.
De mindenképp megkérdezem hogy ez mitõl lehet.

Nekem nem igazán görcsöl, inkább húzódik a hasam. Mondjuk ez biztos azért van, mert nõ a babuci. Nem?

Te mit érzel? Milyen furát? Görcsöl? Vagy nyom?

Vera

KépKép Kép
76vera
 
 


sziasztok kismamik!

Ha jól látom elég sokan össze tudnánk már futni este.Nekem van kép a profilomban,na de azért nem egészen úgy fogok kinézni. Kép
Adok egy sacc/kb jellemzést:
-barna lengatyó
-halvány színes csíkos,hátul kötõs kismami felsõ
-váll alá érõ barna haj,ami lehet hogy össze lesz fogva egy csattal
-kis kék adidas hátizsák vagy fekete vállonvihetõ bõrtáska

Én az Ottíliánál fogok szülni.Õt választottuk szülésznõnek.Már nem is emlékszem ki kért tanácsot szülésznõ ügyben?!?!? Én még egyik szülésznõrõl sem hallottam rosszat,csak jókat hallok mindig mindenkirõl,ami azt hiszen nem rossz dolog. Kép
Én csak azért szerettem volna választani egyet,mert nem szeretném ha éppen nálunk lenne mûszakváltás.szeretném ha egyvalaki végig ott lenne mellettem és nem ott kéne a MÁV kórház összes szülésnõjével kitolás közben összeismerkedni. Kép

Vera,
te 76-os születésû vagy ugye?Gondolom az a 76,azt jelenti a neved mellett???!?!? Miért csinálnak Neked genetikai UH-t,ha nem túl indiszkrét a kérdés.Remélem nincs semmi baj!!!!Ez általában csak a 35 év feletti nõknél szokták elvégezni nem?!?!?
A szúrás csak azt jelenti,hogy tágulnak a méhszalagok,meg minden,ami odabent van,hiszen a babuci folyamatosan növekszik és el kell férnie. :-)
Ilyen nekem is volt anno,jól meg is ijedtem,de az orvosom mondta,hogy ez természetes.pihenni kell,nem szabad megerõltetnie magát az embernek.Ez néha elmúlik,néha még majd visszatér.

Remélem akkor minél többetekkel találkozom ma este. (Saci,Kata,Bera,Manó)

Bera,
lejegyeztem a külsõd. Kép Remélem megismerlek! Kép

Saci,
téged a profil alapján gondolom fel lehet majd ismerni. Kép

sziasztok
este találkozunk

Évi + Petra baba_34+6
(holnap kezdjük a 35.hetet!!!) Kép Kép Kép
Évi24
 
 


Szia Évi!

Teljesen megnyugodtam! Köszi!!!
Nekem azt mondta az orvosom, hogy az AFP-vel együtt jár ez a genetikai UH, mert a két eredmény csak együtt érvényes. Ez a doktornõ elég alapos, van egy külön genetikus orvosa, aki mindenkit megnéz az AFP után.
Én úgy tudom, hogy 35 felett amniocentézist csinálnak, nem?

(Egyébként igen, 76-ban születtem.)

Vera

KépKép Kép
76vera
 
 


Bera!

Nem tudom, olyan mintha összehúzódna picire a pocim. Nem fáj, pár pillanat az egész.

Akkor este találkozunk, remélem megismerjük egymást.
Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Szia Évi!

Én úgy tudom, hogy genetikai UH-ot mindenkinek csinálnak 18-21 hét környékén. Megmérik amit lehet, amit látnak. Buksi, combi stb.

Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Sajna, de ma nem tudok elmenni. Viszont ahány elõadáson voltam mind nagyon szuper volt és mindig voltam szülõszobát látogatni is. Kép
Szinte mindig ott volt Ottilia és Saci is, mely utóbbi nagyon édes, aranyos, kedves szülésznõ. Ottilia komolyabb, de õ is nagyon szimpi.
Én nem választok szülésznõt, mikor szültem (5 éve) minden szülésznõ, akivel a 16 óra alatt találkoztam nagyon kedves és aranyos volt. Végig támogattak, kedvesek, megnyugtatóak voltak, remélem ez a tendencia azóta sem változott.
A következõ elõadáson szerintem ott leszek.

Sziasztok:

Saci
charlottee
 
 


SziasztokKép

VeraKép
Igen én is szept végére vagyok kiírva, akkor lehet, hogy összefutunkKép
Holnap jól kérdezgesd ki a dokinénidet, majd írd meg mit mondott. Nekem is szokott ám szúrni csak alul és oldalt, én is kérdeztem, azt mondta a doki, hogy húzódnak a szalagok..
A haskeményedésre ugye szedsz magnéziumot?
Nekem még beválik, ha mélyeket lélegzem pár percig, és megpróbálok közben baromi nyugodt lenni.

KataKép
nem lehet, hogy a baba mozog Kép

Már csak pár óra az elõadásig, és most jövök rá, nem tudom hol van ez pontosan? a 2. emeleten?
sajna nekem vannak emlékeim a helyrõl, mert 2002 elején a férjem pár hétig a MÁV-ban volt, és mikor a folyosón sétálgattunk, néha láttam egy elõadó elõtt kismamákat gyülekezni...hogy én hogy írigyeltem õket...Kép Azt hiszem ez a másodikon volt...

ÉviKép
Neked már biztosan nagy pocid vanKép Mész szülõszoba látogatásra is, vagy már voltál?


bera
bera3
 
 


Szia Bera!

Hát nem tudom! A baba mozgása ilyen lenne? Fogalmam sincs. Lehet. Én meg kétségbe vagyok esve, hogy még mindig nem mozog! Vagyis mozog, csak nem érzem.

Az elõadó terem a II. emeleten van. Mi a Podmaniczky utca felõl mentünk be, lifttel a másodikra és balra van a terem. De kövess pocakosokat, 6 körül már nagyon sokan vannak.

Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Sziasztok lányok!
Új vagyok itt, Kata csábított. A 18. héten vagyunk, Dr. Szentirmayhoz járunk (én, a gyerek, meg a kispapa). Maximálisan meg vagyok vele elégedve, velem mindig nagyon kedves, türlemes, finoman vizsgál. A tapasztalatotokból okulva mi fogjuk õt felhívni, nem az ügyeletesKép).
Szilvi, pénteken én ültem Kata mellett a Bolgárkerék u-ban. De nem emlékszem az arcodra. Vagy most keverjük egymást? Mert a melletem ülõk is hamar elmentek. Na mindegy, pénteken kiderül, ki kicsodaKép)
Még annyit, hogy október 19-re várjuk a babát.
A
artumicu
 
 


Szia Angi!

Üdv itt is? Szilvi férje ült mellettem. És még az elõadás elején, amíg Ágival beszéltél, aki szintén a Szentirmaynál szül én addig Szilvivel beszéltem néhány szót! Most már rémlik valami.
Áginak is mondtam, hogy kukkancson be ide, ha van kedve.

Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Sziasztok!

Évi!
Genetikai ultrahangot mindenkinek csinálnak, ahogy már írta elõttem valaki a 18-21. hét között, ne aggódjatok! Ilyenkor alaposan (még alaposabban) megnézik a babát, hogy minden szerve rendesen mûködik-e, rendesen fejlõdik-e, egyszóval, hogy minden okés.

Vera!
Amit leírtál az szerintem is csak a méhszalagok húzódása, ne aggódj! Milyen gyakori a haskeményedés? Valahol a Babanet rendelõben szó van arról, hogy mi számít gyakorinak, én hirtelen nem emlékszem. De kérdezd meg a doktornõt, az a legbiztosabb! Egyébként magnéziumot szoktak ajánlani ilyen esetekben.

További jó pocakosodást!
Pusza, Virág
virga
 
 


Kata,

köszi, most már jobban vagyok, a jó néhány fokos lehûlést követõen. Normál állapotomban sem bírom igazán a meleget, de így nem volt túl kellemes ez a pár hét...
Nem, nem dolgozom, csupán házat újítunk fel, kb 3 hét múlva költözünk, ezért szinte minden napra akad tennivaló a városban.

Nekem alacsony AFP értéknél csináltak úgymond genetikai UH-t, de ez sima UH, csak alaposabb volt, hosszabb ideig tartott, a lényege a pontosabb kormeghatározás volt nálam, mert kiderült, hogy korán vették le a vért az AFP-hez, ezért volt alacsonyabb. Az UH-t követõen kellett beszélgetnem egy genetikussal, aki kiszámolta, hogy mekkora esélye van annak, hogy beteg babám legyen. Ez az érték olyan alacsony volt, hogy nem javasolta az aminocetézist (nem csak 35 év felett csinálják, hanem akkor is, ha indololt az AFP érték miatt), mivel a vizsgálat maga magasabb kockázat volt, mint a betegség. (1% a baba halálozási arány) Remélem, érthetõ voltam...
Másrészt az AFP-t -mint már bizonyosan tudjátok- már nem sok országban vizsgálják pontatlansága miatt.

Remélem, jó volt az elõadás!!
Pocóka
32
Pocóka (pocóka)
 


Sziasztok4

Teljesen nem vagyok normális.Félrebeszéltem délután.Genetikai UH-t csinálnak tényleg mindenkinek,,csak én meg közben az amniocetézisre gondoltam. Kép És ezért csodálkoztam annyira,hogy az meg minek egy ilyen fiatal kismaminak? Szóval bocs,elgondolkodott egymás mellett a két agyféltekem. Kép

Voltam ea-on,találkoztam a bera-val,de hol voltatok többiek?

Bera,
örülök,hogy legalább 1 perc erejéig összefuthattunk,neked legalább már van arcod a fejemben.Voltunk szülõszobát nézni,de nem nagyon lehetett körbemenni,csak az "elejét " néztük meg,mert a többi része foglalt volt. Milyen jó azoknak a kismamiknak,akik éppen most szülnek,holnap már babázhatnak.bárcsak már én is ott tartanék. Kép

Egyébként a Saci tartotta az ea-st,mert a Marton nem ért rá éppen,és így a szülésssel kapcsolatos dolgokról volt szó.Mit kell vinni,mikor kell indulni,hogy zajlik egy szülés,fájdalomcsillapítás....stb.Nekem tetszett,mert már úgyis a célegyenesben vagyunk.

Jó éjt mindenkinek!
további jó pocaknövesztést!
sziasztok

Évi + Petra baba_34+6
Kép
Évi24
 
 


SziasztokKép

ÉviKép
Jó, hogy odajöttetekKép Kár hogy éppen nagyüzem volt a szülõszobán, de nyugi nemsokára látni fogjátok belülrõl isKép
Amikor elõször voltunk a Herczeghnél azt mondta õ is szívesen megmutatja, amikor ügyeletes. Persze ezt még nem hoztuk fel neki, hiszen nekünk még odébb van, de esetleg kérdezzetek rá...

Kata és a többiekKép
Ti is voltatok, hogy tetszett?

Bár ezeket a dolgokat már mind olvastam, de azért jó volt így végighallgatni elejétõl a végéig. Meg legalább a kispapában is tudatosultak a dolgokKép Azt mondta, neki sok újdonság volt. Én az elején (amikor a fájások beindulását ecsetelte) úgy beleéltem magam, hogy elkezdett keményedni a hasam Kép Kép

bera
20+6
bera3
 
 


Sziasztok lányok!

Az elõadáson mi is ott voltunk. Valószínûleg bent ültetek, amikor érkeztünk, de Saci még épp nem kezdett hozzá. Szóval idõben érkeztünk. Nagyon sokan voltunk. Egyszerûen nem tudtam, hogy ki kicsoda. Lehetne, hogy legközelebb valahol találkozunk? Persze ha idõben érkezünk? Mondjuk lent a liftnél, vagy kint a lépcsõnél? Stb. Egy kicsit könnyebb lenne, mint 50 kismama közül választani. Nekünk is tetszett az elõadás. Saci tényleg nagyon szórakoztató. Férjecske tágra nyitott szemekkel hallgatta végig az elõadást.

Legyen szép napotok!
Kata (20+3)

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Sziasztok!

Épp most értem haza az orvostól, és nagyon boldog vagyok!
Bár az én doktornõm nem volt ott az uh-on, de a genetikus is nagyon aranyos volt. Mindent mondott, mutatott.
Szerencsére mindent nagyon szépnek és jónak talált, a mai mérés alapján 19+2 hetesek vagyunk.
Azt mondta nagyon szép fejecskéje van a mi kis Bencénknek. Merthogy most már egészen biztos hogy kisfiú!

Szóval megnyugodtam, már a hasam sem szúr :-) Köszönöm hogy aggódtatok értem , és a sok nyugtatgatást, nagyon jólesett.

Kellemes napot mindenkinek, sziasztok!
Vera

KépKép Kép
76vera
 
 


Szia Vera!

Gratulálok!!!!!!!! a kis fiúcskához! További jó növögetést!
Örülök, hogy megnyugodtál, legyél nagyon boldog kismami.

Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


VeraKép

Én is gratulálok Kép
Gyere máskor is, írd meg mi újság...

bera
bera3
 
 


Szijjja Artumicu!

:-) A férjem ült a Kata balján, asszem :-))) biztos tudod, h kik vagyunk, az elején úgy köhögtünk, mint a rosszseb... tornára szoktál jönni??? A neved ismerõsnek, de nem tudom arcoddal azonosítani. Pénteken meg nem bizti, h megyünk, max csak a tornára... szombaton vendégeim leszenk, és készülnöm kéne.. meg vásárlás, meg minden ..

Hogy vagytok ebben a változékony idõben?? Én nagyon be vagyok sózva... imádok úgy aludni, h közben esik az esõ :-))

Szilvi
susie
 
 


Intim kérdés:
nektek nincs gondotok a genitáliákkal?

Utánaolvastam és több helyen is azt írják, hogy a 3. trimeszterbe érve a genitáliák színe megváltozik, megnõ, tágul, stb. .... nos én is észrevettem és nagyon meg vagyok ijedve, úgy nézek ki, mint aki éppen tegnap szült. Kép A párom is csak nyugtat, hogy a szakkönyvek szerint ez normális dolog, ne izgassam magam. De megnyugtatna, ha tudnám, hogy nem vagyok egyedül. Kép

Saci
charlottee
 
 


Sziasztok,

hú, de kár, hogy nem mentem el az ea-ra...ha tudom, hogy nem arról lesz szó, amin már túl vagyok, hanem arról, ami ezek után jön! Ottília mondta nekem, hogy ne menjek, mert a terhesség eleje lesz a téma. Bocsi lányok, hogy tudtomon kívül félre tájékoztattalak Titeket!

Pocóka
Pocóka (pocóka)
 


Susie/Szilvi, itt vagy? Pénteken nagyon jó volt a tanfolyam, Katával voltunk, de nagyon kevesen voltak ott. Végre volt relaxáció, nekem nagyon tetszett. Viszont holnapra (20.-ára) SOS meg kellene szerveznünk du egy szülõszoba látogatást, ha elolvasod ezt, a telefonszámod lsz írd meg nekem az atoth@tvk.hu-ra.
A többiektõl elnézést kérek az OFF-ért.
Angi
artumicu
 
 


sziasztok. már van egy babám, a következõt (majd valaikor :-) ) asszem máshol szeretném szülni, mint az elsõt. a mávról sok jót hallottam, de azért kíváncsi vagyok minden infóra. szülõszoba, gyrekágy, csacsemõsök. dokit herczegh szabolcsot "néztem ki" magamnak. rá is kíváncsi vagyok. tudja-e a neved, mi van veled, esetleg bajod, ha mész hozzá? mennyi a tarifája? milyen kapcsolatot alakít ki a mamákkal? stb. ha lehet, küldjetek lécci emilt ide: tikan@freestart.hu. nagyon köszönöm. ezen az oldalon olyan sok mindenrõlk írtok, nem lenne idõm olvasni :-)

tikan
tikan
 


Sziasztok!

Nem tud véletlenül vki arról, hogy idén lesz-e MÁV-os Gyereknap, és ha lesz, akkor helyileg hol?

köszi
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi
 
 


Sziasztok!

Rebi,
25.-én a várban a Kapisztran téren
Ari
Ari
 


Sziasztok!

Rebi!
MÁV-os Gyereknap: Bp. I. ker. Kapisztrán tér, május 25. 10-16 óráig. (legalábbis a Kismama szerint)

Tikan!
Én igazából nem tudok mást mondani, mint, hogy nézz utána az archivban! Én is a Herczeghnél szültem, decemberben, hozzá járok már több, mint 3 éve (a magánrendelésére).
Rám mindig emlékezett, tudta a nevemet, sõt még arra is emlékezett, hogy hol voltunk nászúton.
Azért ajánlom, hogy nézz utána az archivban, mert csak ismételgetjük saját magunkat, ennek pedig én nem látom értelmét, bocs Kép. Gondolom Te is megérted, hogy baba mellett nincs idõm újra leírni mindent Kép.
Azt hiszem Curly (bocs Curly nem emlékszem!!!)írta le utoljára a szüléssztoriját, kb. egy hónapja, Õ számol be a legújabb állapotokról!

Üdv, Virág
virga
 
 


Ari, Virga

Köszi KépKép

R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi
 
 


Nem tudjátok véletlenül, mennyi a szülésznõ tarifája, ha bejön miattad? Ottíliáról van szó.

Elõre is köszi

Manó
Névtelen
 


Sziasztok,

akkor ezek szerint nem tudja senki, hogy Herczegh doki kivel "szeret" szülni? Kellene már lassan szülésznõt választanom...
Saciról írtátok, hogy sokat viccelõdik?
köszi
Pocóka
Pocóka (pocóka)
 


sziasztok!

Pocóka,
szerintem a Herczeghnek nincs fixa ideálja,hogy kivel szeret szülni,mert minden szülésznõ nagyon jó és mindenkivel szívesen szül.NEkem sem ajánlott konkrét szülésznõt,mikor efelõl erdeklõdtem nála, a döntés rád van bízva.Az a fontos,hogy Te jól megértsd magad a szülésznõvel szerintem,ti legyetek egymásnak szimpatikusak,mert úgyis õ lesz bent végig.Én még rosszat egyik szülésznõrõl sem hallottam.Szerintem mind nagyon aranyosak lehetnek. Kép

Manó,
én is az Ottíliával fogok szülni.Nekem nem mondott tarifát,amennyit gondolunk. Kép

Virág,
hogy tudtál te ilyeneket letesztelni,hogy még a nászutatok helyszínére is emlékezett?A neveken nem csodálkozom,hogy tudja,mert bent van nála a karton,ami alapján behív,de én néha kiváncsi lennék rá tényleg,hogy valóban tudja-e ki vagyok,ha felhívnám.Ilyenre eddig nem került még sor,úgyhogy fogalmam sincs,hogy az ezer kismamáját,hogy tudja megjegyezni. BÁr tény és való,hogy nagyon kedves és megnyerõ minden mondatában és mozdulatában. Kép

Csajszik,
megy valaki MÁV-os gyerenapra?!?!!?!?

üdv mindenkinek
Évi +Petra baba_36+0 Kép
Évi24
 
 


sziasztok mávban szülõk! :-))

meséljetek kicsit a gyerekágyról!
babók 24 órán keresztül a mamákkal vannak? le lehet õket "passzolni", ha pihenni akarsz? mi van, ha az ember pl pisilni, tusolni megy? (ahol szültem ott akkor is köteleõ lett (volna) leadni a csecsemõsöknek a babát). vizsgálatok, vizit, szuri a mama elõtt? hány ágyasok a szobák? látogatók bemehetnek? meg ami érdekes még eszetekbe jut :-)
köszi, tikan.
(rájötem közben, hogy lehet a dokira keresni! :-) )
tikan
tikan
 


Sziasztok Pocakosodók!
Ha kell, tudok friss hírekkel szolgálni... Eddig csak olvasgattalak Benneteket, de Évinek egy "szülõszobalátogatásos" mondata miatt most muszáj írnom is: szóval, kedves Évi (és többiek), amikor Ti ábrándozva nézegettétek a szülõszobát, mi pont akkor szültünk! (Kár, hogy hamarabb nem ismertük egymást, akkor bejöhettetek volna!)És amikor azt a mondatot írtad, hogy "de jó nekik...", én akkor már babáztam!
Na jó, elég a nosztalgiázásból, gondolom, infókra van szükségetek.
Szülõszoba: láttátok is, nagyon szuper, szinte mindent lehet. A sárga labdákat feltétlenül próbáljátok ki, a vajúdás vége felé ajánlják, remekül lazul rajta a gát, és egy kicsit ki tudod magad pihenni, erõt gyûjthetsz a "végsõ nekifutásra".
Gyermekágyas osztály: kedvesek és figyelmesek. (Mondjuk, most éppen nem volt nagyüzem, ezért ráértek mindenkivel külön-külön foglalkozni, ha telt ház van, akkor nem ilyen jó a helyzet.) Nincsenek "kötelezõ programok", pl. vizit, mindenkihez a saját orvosa jön be naponta, vagy ahogy gondolja. Az ügyeletes szülésznõknek mondhatod el a gondjaidat, kérhetsz fájdalomcsillapítót vagy jeget... Aztán jön még a kórházi védõnõ, aki a szoptatásban segít, jön gyógytornász, aki gyakorlatokat javasol. Meg az anyakönyvvezetõ (tudjátok, hogy most már nem 30 napos házassági anyakönyvi kivonat kell, hanem 300 napnál nem régebbi?), és egy fotós is fölbukkan, szolgáltatásait ajánlva.
Csecsemõsök: vannak készségesebbek és kevésbé készségesek is. Általában az a célravezetõ, ha kérdezel. Mert õk úgy vannak vele, hogy hagyják, hadd kísérletezzen, gyakoroljon a kismama. Maguktól nem nagyon avatkoznak be. De ha kéred, megmutatják a pelenkázást, köldökápolást, fürdetést, mellre tevést, fejést, megmondják, milyen ruhában vidd haza a csemetédet... A baba akkor van veled, amikor akarod, éjjel és nappal is, de ha lemész a büfébe vagy éjjel kimerült vagy, nyugodtan betolhatod hozzájuk! A gyerekorvosi vizit reggel 9-10 körül van, akkor érdemes ott lenni, elõtted vizsgálják, ott beszélnek meg mindent, még a BCG oltást is ott adták be. Szóval, nem hagynak ki a dolgokból. Fürdetés este 8, de akkor van a vacsora is, kis pihenõ az anyukáknak... Ja igen, minden szobában van pelenkázó, rajta alkohol meg hintõpor, steril vatta és popsikrém. Pelenkát kell vinni, de nem számolgatják: nekünk pl. ott volt a kis kosárban a csomag pelus, de amikor a csecsemõsök pelenkázták, mindig a sajátjukból adtak rá. És mindenki kapja a reklámcsomagokat is, abban is van néhány pelus, meg törlõkendõ is, úgyhogy azzal ki lehet húzni.
Most ennyi jutott eszembe. Ha van kérdésetek, állok elébe!
Szülésznõ-nevek, akikkel találkoztam: Saci, Gabi, Ottília, Teri, Irén, Ani, Julika, Margó és Margit (bár nem tudom, melyikõjük melyik...) és Évi. Mindrõl csupa jót hallottam, és a saját tapasztalatok is ezt mutatják. Annyit tennék még hozzá, hogy inkább "stílust" kellene keresni, aki megfelel az igényeiteknek, pl. hogy mennyire határozott és katonás vagy mennyire "lelkizõs" stb.
Na jó, most már tényleg túl hosszú voltam. Még egy: érdekel valakit a MÁVos gyereknap részletes programja?
Üdv mindenkinek, jó babavárást!
Anna
goanna
 


Sziasztok!

Szerintem azért rakjátok be a csomagba az alkoholt és a popsikrémet, mert úgy tudom, elég gyakran "hiánycikk"! Nekünk pelenka egyáltalán nem jutott, csak ha a csecsemõsök pelenkáztak, egy párat dobjatok be, nem foglalnak sok helyet.
Jól jöhet még a mellszívó is, de azt ráér a Kispapa másnap bevinni.
Ja, és amíg bent vagytok minden nap küldjétek haza a felesleges dolgokat a Kispapával, mert különben úgy mentek haza, mint a málhás ló Kép! Tapasztalataim szerint szinte minden látogató visz majd egy kis ezt-azt Kép!
Megy valaki a gyereknapra?

Üdv, Virág
virga
 
 


Megint sziasztok!

Évi!
Eszembe sem jutott, hogy teszteljem, Õ maga tett megjegyzést, még az elsõ terhességemnél (sajnos elvetéltem Kép ), hogy tunéziai baba. Aztán Leventénél is mondta, hogy nem csak nászúton, Tunéziában készülnek babák! Az esküvõnk környékén egy cisztával bajlódtam, a kontrolnál emlékezett, hogy nemrég volt az esküvõnk és akkor meg gratulált. Tehát nálam általában emlékszik, hogy mik is történtek az életemben Kép. A hathetes szülés utáni kontrolnál pedig, mondta, hogy emlékszik, nehéz szülés volt.
Hamarosan írok mail-t!
Pusza, Virág
virga
 
 


Sziasztok!

Goanna,
gratula a babádhoz és köszi az infókat,amiket írtál.Én azért pakoltam be popsikrémet,hintõport,meg miegymást...soha nem lehet tudni,tényleg,mi van és mi nincs.Meg a szülésfelkészítõkön is elmondták,hogy jobb ha viszünk. Nagyon pozitív dolgokat írtál,szinte megjött a kedvem a szüléshez,bár azért még 3 hetet kibírhatna a kis pocaklakóm odabent. Kép
Ti külön szobában voltatok kispapával vagy kétágyasban?
Ugye azt is meg lehet beszélni a csecsemõsökkel,hogy ha esetleg náluk van a babám,hogy feltétlen keltsenek fel,ha enni szeretne és ne adjanak neki vizet vagy teát vagy tápszert...?!?!?!?
Mi a kispapimmal külön szobát szeretnénk,persze,ha lesz üres,és szeretnénk azt is ha mindent mi csinálhatnánk a babával és végig ott lenne velünk.Persze gondolom ez nem fog ilyen könnyen menni,mert kimerült leszek,meg azt se fogom tudni,mit hogyan kell csinál,de segítséget azt biztosan kérni fogok,ha úgy érzem nem boldogulok.
Te fürdetett esténkét a babót vagy elviszik fürdetni?
Ha válaszolsz a kérdéseimre vagy valaki válaszol elõre is köszi csajszik!!!
Tényleg kislányod vagy kisfiad született?Írjál róla is légyszi-légyszi!!! Kép Kép

Virág,
mi kint voltunk a gyereknapon,legalább addig sem itthon ültünk,bár így utólag belegondolva lehet,hogy a hûs lakásban nekem jobb lett volna. Kép 3 szülésznõt láttam kint az Irénkét, a Sacit és talán a Piroska is kint volt,ha jól ismertem fel. Biztosan többen is voltak,csak én még nem ismerem õket annyira.Nagyon jófejek ezek a szülésznõk tényleg,nekem most is bebizonyították.Hihetetlen,hogy képesek minden szabadidejüket a hivatásuknak szentelni.Osztogatták az ásványvizet,kalácsokat,tombolát árultak...NAgyon meglepõdte,nem gondoltam volna,hogy tényleg látni fogok én ott ki valakit is a kórházból.Kép
Biztos a gyerekek is jól érezték magukat,pont olyan programok voltak nekik kitalálva,ami õket érdekelhetik.
Ti kint voltatok?
Jófej ez a Herczegh is! Kép
Én mindig úgy örülök neki,ha valaki ilyen emberséges,közvetlen,mert a mai világban egyre kevesebb az ilyen ember. Kép

Mindenkinek jó pocaknövesztést,aki még azt teszi.Aki már babázik,azoknak jó babázást és sok tejcsit!!!

üdv,sziasztok

Évi + Petra baba_36+3
Évi24
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?