Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelit Mindenkinek! :-)

Benianya, tetszik, amit írtál. Egyetértek veled teljes egészében.

Később bővebben, most mennem kell, mert játék van.
Vendég
 


...evvan, ezt tudja az is, aki hozzánk küldte.

Ex! Nagyon tetszik ez a megjegyzésed!!!Tök egyet értek, függetlenül attól ki milyen nevelési elveket tart jónak, ki mit érez hasznosnak, helyénvalónak, saját babóinak mindenki a legjobb anyja, apja!!!!! Nem véletlen, hogy oda született ahova , azt a karmát kell teljesitenie, ezért minden mindennel összefügg, még egy ilyen apró kis szituációnak, megoldásának is oka van. Úgy van jól ahogy van.!!!! Én nagyon hiszek ebben. Ezért nincs is szerintem jó vagy rossz szülő, jó vagy rossz megoldás. Egy más, saját habitustól távolabb álló véleményt, elvet, gyakorlatot nem lehet senkire sem ráerőltetni. Nem is kell.
Hatások ugyanakkor vannak, melyek, ha közelitenek a saját elvekhez,nagyban tudják segiteni az életet.
Egy példa.
Még lánykoromban láttam egy játszón egy anyukát, aki egymás után sokadszor guggolt le a fiához, s fogta meg a kezét, hogy nem szabad, nézd csak igy csináld inkább. Fogalmam sincs már mi volt a szitu, talán homokszórás lehetett, vagy épp dobálás, nem tudom már, csak a pillanat nagyszerűsége ragadt meg. Olyannyira, hogy most hogy belegondolok, én is épp igy csinálok Benivel.
Tetszett, hogy vele szemben leguggolt, hogy nem fájón, de határozottan megfogta a kezét, amivel a helytelent csinálta, és megmutatta neki hogy a jó. Megragadott nagyon. Olyan szeretet, odafigyelés, törődés, hosszú távra gondolkodás volt a nőben hogy csuda.
Mennyivel gyerekbarátabb ez nem, mint fölényesen, fölülről lehajolni és a kezére csapni, hogy nem szabad,kihasználva testi erőfölényünket. Ráadásul lehet h. a baba még nem is érti mit nem szabad? Mert nem mutattuk meg neki.

Egyébként a visszaharapás példa is nagyon tetszett, mert enyhén, de határozottan megmutatta a babának, hogy az biza fáj.

Nagyanyáink azt mondogatták, majd ha megégeti a kezét nem nyúl a tűzhöz-és milyen okosak voltak! pl. amig meg nem tapasztalja a gyerek mi a különbség meleg és hideg között akárhányszor elmondod neki, nem hallgat rád. De ha egyszer odaállitod a kád mellé, ráengeded a kezére a hideg vizet, mondod h hideg, majd a meleg vizet( nem forrót, de annyira meleget h érezze, de ne forrázza, süsse meg,) és mondod h vigyázz meleg-elhúzza a kezét, és tapasztalatból megtanulja h mi a meleg és miylen érzés. Igy égési sérülések, baleset nélkül szerez tapasztalatot, remélhetőleg életre szólót.
Mi a melegedő (amikor még nem forró és nem süt)sütőajtóhoz is engedtük hozzányúlni, mondtuk h vigyázz meleg, el is húzta a kezét, de semmi kár nem érte, mert előtte ellenőriztük, nem volt forró. Ja, és mi is megfogtuk előtte- utána, elhúztuk a kezünket, jujjujj, süt, és elmentünk onnan. Ő meg utánzott bennünket, és azóta nyugodtan tudok sütni, eszébe sem jut odamenni, ha arra megy is megáll biztos távolban és nézi csak. Emlékszik!!Olyan kis okosak ám.
Szerintem igy, tapasztalásból tanulnak a legtöbbet.
Ne befejeztem ezt a témát, bár szerintem ebben az életévben napirenden lesznek mindenhol ezek a kérdések.

Mááás!
Gab, Colett, jó évkezdést!!!
Mi most pakoltunk be a táskába végleg mindent,kipróbáltuk hogy fér be az uzsonnás dobozba a méretre vágott sk. kenyér stb. De nekem már a hasam is megy az izgalomtól, hogy holnap megy elsőbe a lány. Az első nagy nap! Fúú! Azt még nem tudom Benivel hogy érünk oda fél 8 ra, kemény menet lesz. Szerintem felkelek 5 kor, teát főzök,hogy lehűljön valamennyire,( zöld tea kell a lánynak, mert elalszik a suliban, és ezt a doki szerint lehet adni)
szoptatok, pelenkázok, öltözök és öltöztetek, reggelit csinálok, uzsit pakolok, közben majd zsonglőrködök Beninek a lábammal, aztán ő is eszik, elindulunk, és rohanunk majd haza h tudjon 8:30 körül, napirendje szerint aludni. Fúú, csajok, rendesen be vagyok sz.rva,de majd csa belerázódunk. :shock:

Oriandy, nagyon jók a képek!!Te ebben a csini ruciban simán 3 évesnek is kinéz a nagydiúúúú!!!!Pisilnek utána a csajok!!!!
Megnéztem a videót is, nagyon édes, annyira tetszik. :P

Juca! Benéztem a blogodba is, Te hogy milyen klassz ruhákban jár Kinga! Elképzelem ahogy ezekben kotor!!!!És nagyon tetszik a babaklub ötlete is, kivánom, hogy menjenek el minél többen, nagyon hasznos dolognak tartom, tök jó, hogy csinálsz ilyet! :P
Andi

benianya
ákosbenianya
 
 


Beniapu!

A földet ehette, a virágot nem bánthatta.

Csak egy kérdés? Ha a játszón Kinga pusztán jelzésképpen véresre harapná Beni pofiját, akkor mit reagálnál? Vagy megmutatná hol a szeme, egy kicsit erősebb nyomással stb. Vagy a mobilodat belehajítaná a fürdővízbe. (Ilyet nem csinált, de mondjuk hasonlóan izgis dolgot művelne)

És még valami. Nem rosszalkodik, én ezt nem írtam. Egyszerűen próbál, és van, amit nem csinálhat és pont.

A dobálásról. Kinga megmutatja, ha szomjas, sőt egy ideje kiszolgálja magát. Dobálási folyamatok. Először csak ledobálta a kaját, hetekig magyaráztuk, hogy NEM. Utána kivettük, és ennyi meg egy bambi. Aztán úgy dobált, hogy két ujjal megfogta a szemembe nézett, majd vigyorogva szánt szándékkal ledobta a cuccot. Harmadik fázis, mikor semmi nem volt a kezében, de "becsapott", majd kiröhögött. Hidd el egy 15 hónapos sokkal fifkásabb, mint gondolnád mindent megért, és megértet, és (legalábbis Kinga) beszéd nélkül is nagyon egyértelmű jeleket ad!

A lányom logikájáról:
http://kovacs-telekes.org/juca/blog/?p=758

Bocs, de most úgy látszik nagyon végletesnek és korlátoltnak tűnök, de hidd el nem csépelem a gyereket, ez a végső megoldás. Annak pedig örülj, hogy nem volt hiszti, ezek szerint valamit kutyául elszúrtunk.

Na ennyi voltam.

tjuca
 
 

 
 

Ja és ha "üresben dobál" azon mi is nevetünk, nem kap érte maflást.

Kofa mondja: hogy az ütés-verést nem szoktuk alkalmazni, csak nagyon ritkán csapunk a kezére.

Meteor látta egyébként mennyire vadállat szülők vagyunk mindketten. :wink:

Viszont most is tartom, hogy van, amikor már a NEM nem hat. Lásd Peti bevérzéses anyajegye. Nekem is van pár, és ha idegen gyereket harapna meg? Eddig nem tette. Neki ez egy jó játék, ugye, ahogy mondani szokták nem neki fáj, ergo mulatságos. Egészen addg, míg meg nem haraptam. Beszéltünk, sziorúan, kevésbé szigorúan, tárgyra térve, hosszasan taglalva, gyorsan megmutattam, de pergett, mint a borsó.

Na mindegy nem magyarázkodom, ez vagyok én. Kinga pedig még elvisel, nem hallottam tőle a "már megint ez a depresszió, megint ez az unalom...c. Bizottság opuszt"

Viszont érdekelne, hogy Kingán kívül ki hisztizik, de úgy kőkeményen, masszívan, nem csak olyan megsértődöm, hopp ott egy falevél, már vigyorgok stílusban. :lol: (ezt azért csak kevésszer játssza el, egyébként meg nem hisztizik, és nem is sírós, még ha fejbevágják más gyerekek lasztival, vagy arconnyalja egy böhöm nagy kutya akkor sem. Néha viszont kiadja a feszültségét kétheti adagokban. 8)

Kellemes hétvégét! Rilex evribadi :D

Juca

tjuca
 
 


Sziasztok!

Tegnap esti szitu: Hárman henteregtünk a nagyágyon. Peti egyszer csak elkezdi pofozni az apját. Először szóltam, hogy nem. Majd megfogtam a két kezét és úgy mondtam, hogy nem szabad, mert fáj. Szája görbült sírásra, majd visszafordult apájához és pofozkodást folytatta. Eljátszottuk párszor, hogy megfogom a kezét stb., de semmi! Na ekkor mi van?

Számtalanszor oda zárta a kezét a fiókkal, volt sírás-rívás, de azért még továbbra is húzogatja a fiókot.

Az utcán, ha nem arra megyünk, amerre ő akarja, hiszti van. Hiába mondom, hogy anya nem megy és faképnél hagyom, nem érdekli, egyedül megy tovább a kinézett cél felé! ( pedig a legtöbb gyerek beijed, ha az anyja nem követi!)

Szóval nem könnyű a fegyelmezés szép szóval és nem szép szóval egyaránt.

Reni
Kép
prenata
 
 


Benianya, én totál értem amit írtál. És nagyon tetszik.
De, közben értem Jucát is, Renit is. Mert amikor olvastam, szinte hangosan mondtam, hogy igen, ilyen nálunk is van (kivéve a harapást)! Nálunk volt sírás, ha rászóltam, kajadobálás is, ő is másfelé akar menni természetesen, leginkább az autók közé (imádja az autókat), sőt, cd-vel is megdobott, amikor szóltam, hogy nem szabad. De! Azt vettem észre, hogy, ha tök nyugiba maradok ilyenkor és elvonom a figyelmét, akkor abbahagyja. Ha viszont rászólok, akkor csakazértis. Szóval itt jön megint képbe Benianya, hogy azzal értek egyet, amit ő is írt, hogy próbálni kell nyugiba lenni, megérteni a gyerek jelzéseit stb. Ez a véresre harapás persze olyan dolog, amit valóban nem szabad hagyni. Azt nem. De, mégegyszer, ha nyugodtan, türelemmel fegyelmezünk még nem lesz elkényeztetve a gyerkőc. És attól még a szabályok is működhetnek. Szerintem. Én úgy gondolom, hogy nálunk működnek is, persze vannak próbálkozások, de ellenállunk. :wink: De az is igaz, hogy mindenki jó szülő, és remélem senki sem veszi magára azt, ha eltérnek a vélemények. Hisz a családok sem egyformák. Részemről ennyit erről.
Megyünk ebédelni, mert hirtelen felindulásból elruccantunk bobozni, nagyszerű volt. Milánnak fülig ért a szája. :-)
Vendég
 


A fegyelmezés tényleg nem könnyű. Főleg, mikor 2 gyereknél olyan helyzetek állnak elő, amiről nem is álmodtam!

Pl. Lackó már nagyon jól tudja, hogy nem szabad a tévét piszkálni. Mesi odamegy, elkezdi nyomogatni. Rászólok szépen, ezt Lackó észreveszi, odamegy, ráordít, nem szabad, te kis butuska, és nyomatékosításképpen jól fellöki/kezére üt, mikor hogy sikerül. Ilyenkor teljesen tanácstalan vagyok. Lackónak ha ezért ráütök a kezére, nem azt érem el vele, hogy legközelebb nem bántja Mesit, hanem éppen azt, hogy amit nem szabad azért verés jár, tehát megint megveri. Ha nem csapok a kezére, csak azt mondom, hogy nem szabad, akkor meg totál elégedett magával, elvégre ha csak rászólok, az nem fáj. Ha rákiabálok, akkor meg ő visszakiabál. Mesi persze sír, mert fáj a keze, feje, akármilye, végül 3-an kiabálunk...

Újjabban meg az van, hogy fifikás Mesi kezdi a verekedést, csak úgy odamegy Lackóhoz, és rávág. Lackó persze egy ideig tűri, aztán visszaüt. Néha én csak ezt látom... De ha elejétől látom is, mit csináljak? Mesit elveszem onnan, és rászólok, ne verd Lackót, mert visszaadja. De már megy is vissza, és püföli...

Na, erre mondjatok okosat! (Türelmem az nincs, legalábbis kevés ilyen helyzetekben!)

Megyek, mert leég a husi...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Helló!

Tök jó a hétvégi programunk, férjem ganajozza a mosogatót, eldugult. Szerelőt még nem hívunk, hátha...jó múltkor is 20 rongy volt. Szóval...


"fegyelmezés": Nekem nem Noival, hanem Mátéval vannak ilyen gondjaim. Noi se semmi mondjuk, etetőszékben már nem is eszik,neki Máté mellett kell, pedig fel se éri az asztalt. Hisztiket ő is csap, de hát ez ilyen korban természetes. Próbélok nem figyelni ilyenkor...Na de a Máté!! Konkrétan már fél tőle a játszón egy kislány...
:oops: Ha nem alszik d.u., kezelhetetlen...simán szembe dob mindenkit homokkal, rálép a Homokvárakra...és ami a legdurvább a szülőkkel is eljátsza ezeket. Múltkor már le kellett fognom, persze üvöltött, én meg próbáltam simivel....na hagyjuk szerintem a vérnyomásom ezer volt...Ha nincs ott a Bence haverja halálra unja magát, és csak rosszalkodik. Én játszanék vele, hogy ezt megelőzzem, csak Noi után kell mennem, mert ő is csavinkázik. Na, nekem ilyen gondjaim vannak...Hétfőn viszont ovi!!!Ja, és igen, Máté is verekszik ha ő is kap ráütést, megfigyeltem, akkor hatványozottabban agresszív. Így ezt hanyagolom. Szép szó, ááááá, nála semmi se jön be, csak az, ha hazamegyünk büntiből...

Bocs, de jó kiírni magamból.

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Az is igaz, hogy nagyon sokat számít az is, hogy a gyereknek milyen a habitusa. Én most azt mondom, hogy nem fogom megütni. Van aki azt vallja, hogy egy időben kiosztott atyai pofon kellő nevelő hatású és néha elkerülhetetlen. Nos, korábban nem neveltem még gyereket, tehát nem mondom, hogy soha, de szeretném, ha nem kerülne rá sor. De vannak érzékenyebb lelkű gyerekek, náluk biztosan más használ.
Gabella, nem könnyű, az bizti. De, szerintem itt is a türelem és a figyelem a megoldás. Mondjuk az legyen egy nagyon erőteljes szabály, hogy nem ütünk. Erre nagy hangsúlyt helyeznék. Meg Mesi kislány, kislányokat különben sem ütünk meg. Lackónak már kilátásba lehet helyezni mondjuk nyalókaelvonást vagy valami hasonló dologot. Te tudod mi az, ami rosszul esne neki, ha nem kapna 1-2 napig. De kivi vagyok mások mit írnak erre. Ötleteket! :-)
Vendég
 


Csajok!

Más téma (lehet, hogy még korai :oops: ) : Milyen overált vesztek télire? Egy részest vagy kétrészest? Kb. Mennyibe kerülhet?

Reni
Kép
prenata
 
 


Gabella: Most olvastalak, ja sorstársam....Mit csinálj? Passz, mutasd, hogy simi. Noi akkor simizi, de ha olyanja van, ő is harap...Mondjuk hála az égnek most elég nagy a szerelem...Kitartás neked is!!! Így szép ha zajlik az élet!

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Reni, lassan én is be akarom szerezni az overált. Nem tudom milyen árak vannak, még nem néztem szét. Azt hiszem kétrészest veszek. De ha lesz olyan egyrészes, ami tetszik és jó az ára, akkor azt. Jó sokat segítettem. :lol:
Vendég
 


Sziasztok!!!

Fúú, de jó feladtátok a leckét!!!Majd irok holnap ez ügyben is, de most csak egy gyors bekukk.
Overál:
tapasztalat: nekünk mindig kettő volt. Egy szép 2 részes, mármint olyan kantáros aljú, hogy ne fázzon a dereka, de a felsőt boltban, vagy szebb helyen melegben könnyen le tudjam kapni.
Aztán volt egy egyberészes havazós, kúszó,mászós, szánkózós, hogy még véletlenül se menjen be a derekába a hó. Ez utóbbi nem olyan szép: örökölt vagy turis, és sötét szinű. Babakocsizni csiniben 2 részest választottunk. Játszózni, dagonyázni egyrészest. Szerencsére nekünk van 4 gyerektől 3,4 és még játszósból is külön 3 van. Remélem méretben is jó lesz.
Ja! Meg anyukám varrt vizhatlan anyagból nadrágot, meg belebújós kapucnis felőst, ezt a harisnya, nadrág, pulcsi variációra adom rá ha esik, és mászni akar a sárban. Nem ázik át, vékony, tehát tavasszal esőben is jó. szerintem nagyon praktikus és volt vagy 500 ft az anyag.Olyan anyag mint amiből az esernyők vannak. Ici-picire összehajtható, kelléke lesz a babakocsinak!
Ja, és télen tök jók a bélelt farmer nacik, ha nem szereteiket a harisnyát.JA és csak megkötős sapka! a simát simán belavágja a sárba.
Futok, csaó

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!
Bocsi,de most nem tudok visszaolvasni.Jelentem élünk!
Nyaralni voltunk.ami nagyon kaki volt,19.-én jöttünk haza,de rögtön bele is estünk egy hányós-hasmenéses nyavalyába(apa még most keveredik ki belőle),közben színezik apáék a házat,korlát és egyéb festés rám maradt,meg szüretre is készülünk úgyhogy most csak lájtosan vagyok.De ígérem mindent bepótolok és mesélek erről a csodanyaralásról is.
Overál:Nekünk kettő van egy két részes(elmenős)és egy egyberészes.Az egyberészes 4500 volt a másik 3200.Árban mindegyik középkategóriás volt.
Mindenkinek szép estét!
Andi

Kép
Kép
veráska
 
 


Sziasztok! :-)

Gyerkőc az ágyban, én pedig írom a jellemzését. Van egy kis füzete, abba kell beleírni, amit szükségesnek tartunk megosztani a gondozónénikkel. Olyan üzenőfüzetféle. Holnap reggel kezdődik a bölcsi, nagyon izgulok. Már mindent összekészítettem, amit vinni kell, mert tuti valami itthon maradna, ha reggel kapkodnék.
Olyan nagy dilemma ez a bölcsi, na de így döntöttünk, így most már nem kezdek el sírni. :?

Benianya, gondolom Ti is hasonlókat éltek át ezekben az órákban. Blaninak sok szerencsét és minden jót kívánok a sulihoz, nagy lépés ám ez az életében. :)

Veráska, merre nyaraltatok? Egy képet dobhatnál a nagyfiúról!

Na írom tovább a kis bölcsis jellemzését. Jó éjt Mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok.

Helyzetjelentés. Átfutottam a hsz-eket, de tényleg csak felületesen, így most nem kommentálok. Holnap du. igyekszem pótolni, de tegnap estére elvitte öcsém a gépünket, és ma du. szerelte megint össze, így ma már csak annyira van erőm, hogy megírjam, minden OK velünk.

Kimike, Bénianyu, sok szerencsét a holnapi naphoz!

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Köszönöm az etetés infókat, azóta már többször kap húst, de egyébként sonkát (felvágott) szinte minden nap kap.

Andris is hisztizik, ő úgy szokta, hogy lehasal a földre és ott bőg, de mondjuk őt elég könnyű kizökkenteni. Ja, és ő is odacsukta már vagy 100-szor a kezét a fiókba...

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Sziasztok!

Nem hiszitek el, de tegnap délután a sógornőmmel (az ebéd utáni szieszta közben) arról beszélgettünk, milyen overált kell majd vennünk idén, erre jövök haza és este azt olvasom, hogy épp ti is erről beszéltetek! Na, ezt nevezem telepátiának! :lol: :lol: :lol:
Én is a kettő (1 játszós, 1 sétálós) mellett szavazok. Mi kaptunk kölcsön még tavaly párat, majd megnézem valamelyik jó lesz-e idén (amelyik a múlt télen még nagy volt).

Képzeljétek! dani kb 1 hete taknyos. De nem is ez a szenzáció, hanem, hogy amikor náthás lett, még rá kellett "feküdni" hogy kiszívhassan az orrát, mára viszont eljutottunk addig, hogy csak simán leülünk, a kezébe adom a szívót, bekapcsolom a porszívót, és már dugja is az orrába. Ő maga szívja ki. Persze van amikor segítenem kell, mert nem talál bele a lukba, de legalább szívesen csinálja. Nap közben is van hogy ő mutatja - szívjuk ki az orrát!
A másik: simán kifújja! Odateszem a zsepit, mondom neki, hogy fújd, és fújja!!!! Olyan ügyesen, hogy sokszor elég is ez, nem kell kiszívni! Olyan szupi, hogy ilyen ügyes! Így ha, meglesz a tesó (egyszer....), talán nem lesz nehéz dolgom. Persze, ha Dani megmarad ilyen kis önállő és minden tanulásra fogékony gyerkőcnek!

Na, most megyek, csinálom a dolgomat, aztán majd még jövök!
Puszi!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Juhé, Lackó az oviban, Mesi csodásan elpakolgatja a legót, nem kapja be, semmi hülyeség. És ott akart maradni az oviban, nyafogott, hogy hoztam ki a csoportból. Lackó meg kisbicajjal ment, hót álmos fejjel, de bírta a másfél kilométert.

Kimike! Lackónál még nem működik a büntetés dolog. Hiába 5 éves lassan, de még nem fogja fel, hogy ha most verekszik, akkor később mért nincs túró rudi. (Nyalóka nem divat, max. havonta 1x.) Szóval nem tudom, mit találjak ki. Általában figyelek, és keményen rászólok, hogy nem verekszik, és Mesire is rászólok, nehoygy az legyen, hogy neki szabad. Majdcsak alakul. Mondjuk az oviban meg olyan kis mulya.

Na ezt leírom! Este ahogy lefeküdtünk, Mesinek nem adtam cumit, mert tök jól elvolt, de egyszer csak mit hallok? Az ujját cuppogja. Az apja is felkapta rá a fejét, és szinte egyszerre, mikor én nyúltam a cumiért, már mondta is, hogy "na erre azért ne szokj rá, akkor inkább cumi".

Overall. Mákom van, Lackóról van egy halom. Csak remélem, jó is lesz őnagyságára. Még egy csini csajosat majd lehet beszerzünk (szinte tuti), de nem végszükséglet. Mondjuk babakocsit már csak a délutáni alváshoz használunk, meg ha busszal megyünk valahova, szóval télen már lehet, nem is kell...

Fú, büdi a lány! Megyek! Jók legyetek!

Puszka!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Andy! Nem akarlak elkeseríteni, és remélem, Dani ügyesebb lesz, de Lackó is kb. másfél évesen remekül fújta az orrát, lazán hagyta azt is, hogy kiszívjuk, de 3 évesen meg nem volt hajlandó fújni. Inkább szívta, csak mert úgy is adott hangot. Szóval ketten fogtuk le, hogy ki tudjuk szívni neki... Drukkolok, hogy Dani ne felejtse el, szerintem majd ha nem folyik az orra, időnként akkor is kérjétek meg, hogy fújja, el ne felejtse!

Fú, hogy én milyen álmos vagyok!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gab!

Remélem nem felejti el! De gyakorolni fogjuk! Köszi!
:lol: :wink:

Andy

Kép
oriandy
 
 


Dobok 1 képet:

Kép

Kép
oriandy
 
 


Annyira zabálnivalóan vigyorog ez a kiskölyök!!!!!!!!!!!!!!!! Cukkerka!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Téli göncök: őszre e-bayen vettünk egy pakkot, már meg is érkezett, tele van farmernacikkal :-) Blogra raktam képeket.

1 overált, meg két dzsekit használtan vettem a www.babaszoba.hu-ról (házhoz jöttek, mert erre dolgozott az apuka) összesen volt a három cucc 3000 forint, és nagyon jó mindhárom. Van még tavalyról egy overál, de ha kellenek még cuccok, azokat is így szerzem be. Én azért találom jobbnak az egyrészest (van vékonyabb is), mert a leguggolok szöszörészni, stb. alkalmaknál is takarja a derekát. Az egyik kabát hosszított fazon. Képek nincsenek. :-(

tjuca
 
 


Juca! milyen olcsón szerezted be a téli rucikat!!!Nekem is biztonságosabb hidegben az egyberészes.
Gab!
Lackó milyen ügyes volt-orrfújás.
Én is csak rászólnék mindkettejükre, hogy nem szabad bántani, simi- simi, nézd csak így kell, szeretgesd meg a tesódat. Az hogy elveszi természetes dolog, nálunk nagy már ehhez a korkülönbség, ezért nincs ilyen gond.
Ha Blani épit Benit eltávolitjuk.
Oriandy, Dani is, hogy fújja! Ügyes nagyon. Az orrszivó nálunk is útáltból, önszivóvá lett 1 hét alatt.

Lány isiben, gyalog mentünk, 15 perc. Kell a sok ülés előtt a mozgás, így jobban végigüli az órákat. Olyan nagylány már.
Mindenki szorongott, ezek meg nagy jókedvvel mentek be az osztályba. Sokat számitott, hogy 1 hétig próbára jártunk, mert verseltek az évnyitón. Dobok egy képet, hogy ültek a padon, mint a nagycsajok!!
Kép
Itt meg versel.
Kép

Na, ma megint nem tagadtam meg magam. Amikor mondta a tanár néni, hogy köszönjünk el a gyerkőktől, mindenki: ügyes legyél, figyelj oda stb.Mintha nem szorongna az a gyerek amúgy is. Én meg tüntetően, jó hangosan, hogy többen is hallják: szia kicsim ÉREZD JÓL MAGAD!!!!!!!

HÁT NEHOGY MÁR AZ ELső NAP IS TELJESITMéNYKÉNYSZER LEGYEN, IGEN IS ÉREZZE INKÁBB JÓL MAGÁT,mit bánom én, ha fekete pontot hoz is mert nem ül 8 órán át vigyázzülésben, a lényeg hogy élvezze a sulit, szeressen tanulni, izgalmas kihivás legyen neki az isi.Úgy veszem észre ez a lazaságom őt is sokkal felszabadultabbá teszi. Fúú, hogy milyen körömrágós, szájszélrágós szorongó kicsik ültek a teremben. Szegények.

Colett!!!!Nekünk is mosogató dugulásproblémánk van, már jó pár hete. Azuram szétszedte a szifont, semmi, beleöntöttünk 3 féle olcsó és super lefolyótisztitót, semmi. Valszeg a falban dugult el a cső, de nem tudjuk hol. Az utcsó mentsvárunk, hogy kapunk valami hosszú drótot, olyasmi mint a kéményseprőké, csak kicsiben, vékonyban, és azzal próbáljuk meg a falban futó csövet áttisztitani. Nagyon érdekelne nálatok mi volt és mi azúristen került 20 ezerbe?????

El is felejtettem irni, hogy múlt héten megvolt az első fodrászélményünk!!Csipte!Meg a fodrász is őt, örök szerelem!már nagyon hosszú volt hátul, kunkorodott, hátszélben meg őrült professzorosan állt, lobogott a füle körül előre.
Kép
A kunkori tincset eltettem.
Ilyen lett:
Kép
Rohanok blaniért a suliba, elős 7-en ebédidig vannak, jövő 7től 4 ig!!!
Remélem mindenkinek jól sikerült a bölcsi, ovi kezdés. Kimi, Colett, Gab és akit kihagytam, milyen volt?

benianya
ákosbenianya
 
 


Sulisoknak ovisoknak bölcsiseknek egy kalappal.

Andi!

Érdekes a teljesítménykényszer, nálam nem volt, inkább kíváncsiság. Majd akkor várjuk az első feketepontot. :-)
Én azért kaptam, mert a fiúkkal (második legmagasabb voltam az egész osztályban) ablakon át jártunk kakaót venni, és az ablak kb. 1,5 m. magason van, régi az épület, és egy úttesten kellett átmenni, ahol nincs zebra. Valszeg nem dícsértél volna meg. Bár én most is büszke vagyok a bátorságomra. Mindez a második héten, lányok nem is kaptak fekete pontot csak én+fiúk. :twisted: Hát én jól éreztem magam. Pedig nem is voltam renitens gyerek, inkább pedáns, de ez jó buli volt. Meg különben is inkább a fiúkkal szerettem barátkozni. :lol:

Kimi!

A pofon nem egyenlő a pelusra zuttyantással vagy a kézre legyintéssel. A pofon kemény pszichológiai hadviselés-> kb. olyan, mint a prostiknál a csók. Legalábbis én így gondolom. Pofont soha nem adnék a gyerekemnek, de senkinek sem.

Az kicsit fura, hogy fiúnál még igen, de lánynál már nem mehet el az "ütés". Vannak fiúk, akik jobbak, mint a lányok, és vannak lányok, akik ezer ördöggel érnek fel. -> pláne nagyobb korban látszik, mondjuk, mint Máté meg Lackó!!! Amikor már beszélnek, és nagyon furfangosak.

A másik, hogy én nem írtam, hogy ezek a kölkek rosszalkodnának, vagy rosszak, viszont óhatatlanul a próbálkozásaikkal csinálnak olyat, amit nagyon nem kéne. Ilyen a harapás, vagy pl. Kingánál, amikor lelkesen végigmutatja a másik testrészeit, és mondjuk a szemedet majd kinyomja. Nagyon ügyes, meg minden, dícsérem, de a szememnél mindig óvatosan elhúzom a kezét, és jön a magyarázat... Ugyanilyen, ha egy nagyobbacska szopizós gyerek harap. Van anya aki tűri, és van, aki x harapás és magyarázat után elválasztja a gyereket.

No tényleg nem ragozom tovább a témát. Egyébként én és a hugom sem hisztiztünk sosem, és amikor anyuval volt Kinga, akkor valami icipici dolgon úgy felpaprikázódott Kinga, hogy anyu csak hidegvizes zsepivel törölgetve tudta leállítani (majd neki kellett magát hűtenie :-(). Annyira megijedt az anyám, hogy ő még ilyet nem látott, pláne nem ilyen kicsinél, hogy azóta közölte, hogy tényleg a gyerek egyéniségén múlik a dolog. :-) Hát így jártunk, egy hisztis tyúkot adott nekünk jó Isten, szerencse, hogy viszonylag ritkán nyilvánul meg így. :lol:

tjuca
 
 


Hali!

Hát, elég nagy ma a pangás....
Bölcsi - ovi - suli miegymás, megértem!
Ha ráértek, azért írjon valaki! Én már mostam ma 2 adagot, és átválogattam Dani ruháit. Elrakom a kicsiket.
Tegnapi "maradékot" ebédeltünk. Daninak igen jó étvágya van most. Nem is tudom mi van vele, de örülök neki...
Borsó leves volt és Piláf. Na és akkor jön, hogy: Na az meg mi (már aki nem ismeri)??
Ez egy török nemzetiségű étel. Nagyon finom, rengeteg lesz belőle és nagyon egyszerű elkészíteni (csak az előkészítés macera kicsit).
Ha valakit érdekel a recept, szívesen leírom, egyetlen speciális dolog kell hozzá: WOK! De én arra gondoltam, hogy egyszer kipróbálom sima edényben is, mert az én WOK-om bóvli, és amíg nem kapok apától eredetit... Mégiscsak valahogy kéne ilyet csinálni! NEM?
Szóval, ha valakit érdekel, szóljon!

Pusz!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Nálunk is van néha hiszti, de hétvégén láttam igazibbat is - vendégségben voltunk, 2,5 éves gyerkőc (fiú), aki alapban is elég agresszív, rontom-bontom típus, és most a van a dackorszak közepén.... Elég durva volt :-( Látni, hallani, meg megmenteni tőle Misit, aki nem nagyon értette a dolgokat, de vasárnap már inkább aggódott, ha a kisfiú 1 méternél jobban megközelítette...

Más:
Ruhatémában én is gondban vagyok - nem tudjátok, nem lesz esetleg oylan bababörze, mint tavasszal szokott lenni? Mi ott szupi cuccokat vettünk, és most megint méretugrás van, plusz jön a hideg... Ja, és sztem cipő is kell megint, mert rohamosan nő a lába... És szeretnénk egy gumicsizmát is, mert pocsolyafan-ek lettünk :lol:

Ma voltunk MMR-oltáson, eléggé be vagyok tojva, mivel ő minden kötelező oltástól lázas lett, így hát tartok tőle, hogy pöttyös is lesz. :cry:

Most sajnos nincs több időm, pedig még annyi mindent akartam írni :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Puszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


Juca!!!Képzeld én is fiúkkal barátkoztam( nem is rittam ki közülük, tök fiúnak néztek mindenhol) és én is fekete pontot kaptam. Eminens voltam én is, de bűn rossz. Egyszer a tűzoltókat kellett kihivni, mert 2 sráccal felmásztunk a tetőre, jó bulinak tűnt-na bátorságból én is kétszer
álltam sorba-de a tetőről lejönni már nem tudtunk!!!
Egyszer 1 cigányfiúval meg téglákat loptunk, vagyis nem loptunk,csak elhordtunk 500 m-re egy téglarakást, hogy házat épitsünk magunknak. Már 2 szoba megvolt mikor észrevették, de háát komolyan mi nem tudtuk, hogy az lopás. Fűzfavesszővel vert el anyám, szegény, de szégyellte magát, aztá meg hogy bőgött hogy elvert. fúú, de csipett!!!Még eszer kaptam ki, egy hatalmas pofont, amikor 2.ban megszöktem a suliból-felálltam hogy ez baromság, ez nekem unalmas, minek nekem tanulni, és a pótnagyimnál aludtam, ( egy néni aki vigyázott rám, mig anyu 3 melóban robotolt)akinek azt hazudtam h anyu tudja, szegény anyám meg egész éjjel keresett, másnap reggel meg sétáltam a buszhoz, jött szembe anyám, és köszönés helyett akkora pofont adott, hogy máig csattan. De nekem se apám, se tesóm, se nagyszüleim nem voltak, egyedül kinlódott velem 3 állás mellett anyu. Csoda hogy ember lett belőlem.

Na akkor nem lepődtök meg ha nem lepődök meg ha a lányom fekete pontot hoz a magatartása, fecsegése miatt?

Egyszer azt mondta nekem egy piszomókus,hogy a dackorszakkal meg a gyerekhiszivel egy dolgot lehet csinálni:túlélni!!!!

Nincs ötletem a hiszre, a barátnőm fia is nagyon hisztis,(tipus, egyéniség, lehet benne valami) ők a hideg zuhany alá rakták egyszer. fúú. De hatott. Szerintem behergeli magát a gyerek aztán maga sem tud szabadulni abból a fura, szerintem sokszor már neki sem jó helyzetből. Passzolom a kérdést.

benianya
ákosbenianya
 
 


Pofon. Bár már Lackó is kapott (szégyen, tudom), de inkább arra jó, mikor a nagy gyerek valami irtó nagy szemétséget művel.

Én 3-ra emlékszem, ebből egy tök jogos volt.

1. Még általánosba jártunk, 8-kor minden este alvás volt. Persze, a hugommal folyton dumáltunk, röhögtünk. Apu átjött, csönd legyen, alvás. Persze folytattuk tovább, végén már veszekedtünk, mikor apu sokadszor átjött, hogy mostmár csönd legyen, mert legközelebb pofon lesz. Csönd nem lett, pofon igen. Két hülye meg pofázott, hogy ez is miattad van, te kezdted, bla-bla-bla. Akkor apu átjött, hogy kell-e párja. Csöndbe maradtunk. (Ezt nem éreztem jogosnak.)

2. Durcás kiskamaszként épp valami nagyon fontosat csináltam, mikor anyu rámszólt, hogy vigyem ki a fürdőbe a szennyest. Nagy durcásan bevágtam, hozzá a konvektorhoz. Az a begyújtós kéményes Kalor II. nevű volt, a drágám elaludt. Anyu utánamjött, és dirr egy pofon, hogy ne vagdalkozzak. (Ezt se nagyon éreztem jogosnak.)

3. 18 évesen apu nem engedett diszkóba, így mamánál aludtam, onnan mentem diszkóba. Persze pont akkor lopták el a kabátomat, január 6-án, így lebuktam. A szökésért meg a kabátért egy pofon járt. (Ezt éreztem jogosnak, valamennyire.)

Én útáltam az első osztályt, mert az osztályunkban egy lányt se ismertem, az oviból csak pár fiú volt ismerős, de én nem voltam fiúkkal barátkozós típus. Főleg, hogy béna voltam tesiből, sose választottak be még a kidobózáshoz se, én voltam a maradék, és minden fiú úgy nevezett, hogy Báááááááááálint... :( Cserébe jó tanuló voltam.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Overál: nekünk kettő van, mindkettő egyberészes. Már tavaly is megvoltak, de csak az idén fogjuk őket használni. Kettő szerintem kell, de nekünk mindegyik "játszós". Ha majd a hóban (ha lesz) az egyik vizes lesz, marad másnapra a másik és így tovább.

Fegyelmezés: Kornél is dobál, sőt verekszik is, igaz más gyereket nem, inkább az apját. (Talán mérges rá, hogy sokat dolgozik - passz) Rászólok és tudja mi a baj. Néha tovább csinálja, néha inkább másfele megy. De szerintem igenis kell fegyelmezni, és rászólni. Tudnia kell, hogy vannak dolgok, amiket nem lehet. (S be kell valljam a pozitív gondolatok néha nem jutnak eszembe) Viszont mindig elmondom neki, hogy mit nem szabad és miért. S úgy vagyunk mint Andyék a dobálással, idővel szépen megtanulja. Lehet, hogy 500-szor kell neki elmondani, de meg fogja érteni.

Reni: hajrá suli! (Jó a magassarkú, én a múltkor az esküvői cipőmbe próbáltam belepasszírozni a lábam, inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel)

Veráska: merre voltatok nyaralni? Jobbulást a betegeknek!

Benia: szép Blani nagyon! Remélem tetszik majd neki a suli, és valóban nagyon fontos, hogy jól érezze magát.

Mi ma voltunk fotózáson. Van egy gyerekfotó pályázat a városban és elvittem Kornélt. Persze nem igazán sikerült jól, mert mire ránk került a sor, elfáradt a drágám és inkább sírt, mint mosolygott. Ha lesznek képek a hónap vége felé, majd felrakom őket. Pedig időpontunk volt, de csúszásban voltak, na mindegy. Majd legközelebb.

Minden iskolát kezdőnek kitartást és jó tanulást. Saját példámon tapasztaltam, hogy nagyon jót tesz! Én élveztem.

Szép napot: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Suli: én szerettem. Jó tanuló is voltam, viszont mivel én akkor már versenyszerűen úsztam, nem sok iskolai rendezvényre mentem el. Így aztán engem is csúfolni kezdtek. Nem volt valami szép: varangyosbéka. Ez volt a gúnynevem. Még szerencse, hogy "csak" az órákon voltam velük. Ettől eltekintve nem emlékszem rá vissza úgy, hogy ne szerettem volna. Bár maradtak bennem szálkák.

Na, tényleg megyek.

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok,

Marci alszik, csak gyors bekukk, mert ha felébred megyünk a szombathelyi kórházba a kukijával, mert a helyettesítő gyerekdoki azt mondta, hogy vigyük el először ide, mielött Pestre mennénk :? . Kiváncsi leszek mit mondanak.

Fegyelmezés: nezéz ügy. Én is azt vettem észre, hogy igazából azt, hogy nem szabad nem érti, de mi akkor az alternatíva. Ok, elterelem a figyelmét, de azzal még nem oldottam meg a problémát???
Már többször megfogadtam, hogy nem indítom el a mosogatógépet akkor, amikor Marci ott van, mert akkor mindig elkezdi tekergetni a gombját, egyébként pedig eszébe sem jutna...
Amikor azt mondom, hogy nem szabad, mintha a falnak beszélnék. Elveszem a kezét, nem engedem, hogy odanyúljon... semmi...
Múltkor bevittem a szobájába, kimentem a konyhára, 10 mp múlva már ott is volt és folytatta. Ezt kétszer eljátszottuk a 3. alkalommal behajtottam a szobája ajtaját is.
Ez hatott, mert amikor kijött, akkor már nem piszkálta a mosogatógépet.
Ez azonban nem jelent semmit, csak azt, hogy akkor, adott pillanatban megértette, hogy azt most inkább nem bántjuk, de ha ismét ilyen helyzet lenne, újra forgatná a gombot.
Én is próbálom kitalálni, hogy mivel lehetne kiváltani, egy-egy "helytelen" dolgot. Pl. amikor a könyveket dobálja a polcról, akkor odatartom a kezem, és nem tudja ledobni, hanem a "kezembe adja".
Szerintem ebben az ügyben is nagyon nehéz tanácsot adni, vagy azt mondani, hogy ez vagy az a tuti. Tényleg az adott pillanat határozza meg.
Na és persze nem utolsó sorban az anya lelkiállapota. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinél volt már olyan, hogy elszakadt a cérna, mégha tudjuk is, hogy nem így kellett volna akkor cselekedni. Legalábbis nálam volt. Utána mindig Istinek lelkizek, hogy ha ezt most nem így csináltam volna, akkor mi lett volna...
Egyébként én a következetességre szavazok.
Szupi, ahogy Ákosbenianya leírja a dolgokat, de nekem ez egy kicsit olyan, mintha a fellegekben járnánk. Ezzel nem Ákosbenianya módszerét szeretném kritizálni, sőt leemelem a kalapom előtte, hogy ő ezt így tudja csinálni, de nálam ez nem működik.

Overáll: azt hiszem én is próbálok használtan beszerezni, mert hihetetlen drágák, tavaly is olyan 5000 Ft körül volt az ára. Akkor még ott az egész téli ruhatár beszerzése, cipő és még ami most nem jut eszünkbe...

Oriandy: Dani nagyon ügyes, azért nem semmi, hogy már kifújja az orrát :) .

Ákosbenianya: neked szerintem végtelen lehet a türelmed, ahogy leírod a dolgokat. Ott van a két gyerkőc, akiket minden körülmények között megpróbálsz türelemmel nevelni, példásan vezeted a háztartást, főzöl stb.
Nekem már Isti beírta a telefonomba, hogy mindig eszembe jusson, ha kiakadok, hogy szúúúúúzááááá :wink: . Engedjem inkább ki először a gőzt :roll: .

Egyébként Marcinál alvásügyileg volt egy kis visszaesés, de talán megoldódik. Amikor felébred egyszer éjjel, már követelné is a cicit, nem engedi, hogy kivegyem az ágyból és megnyugtassan, csak hatalmas hangon kiabál és sír (szegény szomszédok). Első éjjel még elhitette velem, hogy van vmi probléma, de amikor tegnap este is eljátszotta ugyanezt cici után, akkor már nem volt pardon. Este volt kb. 20 perc sírás, persze úgy, hogy ott voltam, és néha azért kivettem az ágyból, de feszítette magát. Éjjel 3/4 2-kor ébredt, akkor ugyanez, a végén egy kis víz és alvás reggel 3/4 6-ig.
Közben a suttogó járt az agyamban, hogy a cél lebegjen a szemed elött... Na meg persze az, hogy volt már, hogy minden ébredésnél egy csomót sírt Marci, amikor Isti kelt hozzá, mégsem lett lelki sértült, másnap ugyanaz a mosolygós kis ördögfióka volt, aki azelött :) !

Na most ennyi, mert mindjárt ébred Marci, utána ebéd, öltözés, aztán doki.

Eni

Eni
marcy
 
 


Wkata! Lesz babaruhabörze, a kismama féle, október vége felé, pontosan nem tudom. De a Kismama honlapján biztos van pontos időpont is!

Andy! Érdekel a recept! (Még én csak levest főztem, palacsintát kéne sütni...)

Benianya! A lányod roppant ügyes, hogy máris verset mond! Neki vannak oviból ismerős gyerekek?

Bocsi, mennem kell!

Pusszanat!

Ja! Két cukker fotó!
Halló! :lol:
Kép
Sajnos nem tudok segíteni! 8)
Kép

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Piláf

Hozzávalók:
3 dl olaj
1/2 kg vöröshagyma
1 fej fokhagyma
3 szál sárgarépa (vékonycsíkokra szelve)
1 marék dió (apróra törve)
1 kis csomag mazsola
1 kg hús (bármilyen lehet apró csíkokra vágva - amúgy eredetileg birkahúsból készül)
1 kg "A" rizs (jól megmosva)

Elkészítés:
Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, majd kiszedjük egy tálba. Belerakjuk a sózott kicsit borsozott husika, ha megpirult, vissza a vöröshagymát, és bele a többi hozzávalót: répa, dió, mazsola, felszeletelt fokhagyma, és a rizs. Felönteni annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, vegetával ízesíteni és többszöri kevergetés mellett puhára főzni.

Jó étvágyat mindenkinek!

(Mi 8-an megebédeltünk ebből - 6 felnőtt és 2 kisgyerek - + maradt 4 felnőttnek mára ebéd belőle! Tehát bőséges!!!)

Andy

Kép
oriandy
 
 


Igen! Benianyának én is nagyon sok elismerést küldök, hogy 2 gyerek mellett így tudják tartani az elveket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szívesen lennék a gyereketek! Szupi otthoni szendvicsek, gondos anyuka, jaj, úgy irigylem a türelmedet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gab!!

Mesi nagyon cuki!!! Megzabálom a kis pofiját!!!!
Nem hiába: AZ ÉN KISMENYEM!!!! :lol: :lol: :wink: :wink:

Andy

Kép
oriandy
 
 


Esetleg sima darált disznóhús???

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Hát, darálthússal még nem próbáltam, de szerintem nem lehet rossz vele!

Kép
oriandy
 
 


Én Andrist 12-kor tettem le aludni, de kb. fél óra múlva beszorult a lába az ágyba, ezért ordítva ébredt, azóta elgagyorászik az ágyban, de nem megyek be, hátha elalszik...eddig az ÁLlamkicstárnak írtam egy levelet :evil: , most fogok megtámadni egy halom ruhát a fotelban....de amilyen hülye vagyok nem hoztam ki Andris szobájából a vasalódeszkát, így csak részben tudok haladni...jaj, meg még mosogatni is kell...délelőtt sajna nem jutott sor ezekre, mert cipőt/szandált mentünk venni, de elköltözött a bolt.

Juca, te hogy veszed az e-bay-en a cuccokat? Megbízható? Milyen módon kell fizetni?

Megyek dolgomra, majd még jövök...

Aki tud, délután is menjen ki, mert 3 nap eső jön...

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


3 nap eső? Félek tőle, hogy bicajozunk akkor az oviba????????????

Feltöröltem mindenhol, ebéd kész, mosás kész, már csak fel kell kelni Mesinek, kajálunk, és irány az ovi. Tök sokat haladtam, pedig még netezgettem is...

Andy! Utólagos engedelmeddel a blogomba bemásoltam a videóid címét! Nagyon tetszik! Apánk is megnézte, és el volt ájulva!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Klarka!

Ezt már egyszer leírtam (na jó többször) régebben. Viszont most már nem ajánlom az ebajt, mert nem lehet economy parcel postot kérni, megszűnt, és nagyon drága a posta. Mi most kábé negyven cuccot 21 $ ért nyertünk, és erre jött 55 $ postaktsg. Ez még így megérte, viszont most a téli cuccok nagyon felfutottak, ennyiért nem nyersz sajna. Tudom, mert néha szétnézek az ebayen, csak hogy ellenőrizzem, kafa cuccokat vettünk jó áron, mert most bezzeg milyen drágáért lehetne venni. :-)

tjuca
 
 


Köszi Juca! Asszem irány a turi!!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Babaszoba aukciókon egész jó dolgok vannak!

Én meg ezt köszi, Juca!

Blogoltam megint

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Na, volt egy szabad percem, és megnézegettem egy két dolgot (közte a képeket is itt) és......

Benianyu!
Gyönyörű a lányod!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ÉN IS ÉN IS ÉN IS!!!!!!! Nekem is kell egy ilyen gyönyörű lányka!!!!
:wink: :wink:

Andy

Kép
oriandy
 
 


Ugye, hogy ugye? Milyen jó, mikor besikerül az egy fiú - egy lány? (Ok, fordítva is szuper!) Meg mindenhogy jó, de ez így nagyon. (Bár így már kevesebb az esélye, hogy legyen hármaska...)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Klarka!

Bocs, hogy nem írtam le, majd tél közepén éri meg, jövő télre, akkor térjünk vissza a témára :-) A nyári cuccokat 10 dollárért kaptuk meg.

Itt csak drága turi van, Kingával meg nem lehet túrni, ez az út nálunk kilőve.

Gab!

Ja mi már annyi mindent babaszobáztunk (apróhirdetés részben asszem)... babakocsit, bölcsőt, ruhákat, légzésfigyelőt, ágyneműket... szóval megéri benézni. És eddig még minden korrekt volt!

A mostani vételem ez a 1 overál+2 kabát, egy másik ikres anyukától meg 2 body (200/darab Prince Oliver)+ vastag lepatentolható ujjú nagyon hosszú hálózsák télre 1000 Ft-ért. Erre jött postaköltség, de nem sok. Ennyiért nekem macerás túrni, meg drágább. Ja mindkét csajnak ikrei vannak :-) Kell a hely a téli szerkóknak :wink:, tőlük érdemesebb, mint akik "menő angol gyerekrucikkal" foglalkoznak.

Mit "lőttél"?

tjuca
 
 


Gab!
Az a baj, hogy az én férjem egyáltalán nem akar hármaskát! Még ha a két manó fiú, akkor sem! Pedig én szeretnék! Így is-úgy is!!!
:cry: :cry:

Kép
oriandy
 
 


Ez nem Kinga, de akár lehetne is. :-)

http://videa.hu/main.php?page=play&v=eZ7Ht6zZk3MELZ03

Oriandy!

Mit értsünk azon, hogy így is úgy is? És mi van ketteskével? Tudod hármaska előtt még neki kell jönnie. :wink:

tjuca
 
 


Sziasztok,

Oriandy,
tök jó ez a pilaf recept! én imádok wok-ban főzni, annyira gyorsan meg lehet csinálni mindent, igaz azért nem árt jól előkészíteni a dolgokat!

Gabella,
szerintem ne darált hússal csináld, az ilyesmi kajáknak pont az a lényegük, hogy apró kockákra vannak vágva a húsok, zöldségek meg csíkra.

Nekem a kedvenc receptem olyan, hogy a húsit (ált. csirke) felvágom kockákra és egy 20 percre bepácolom 1 kanál méz+ szójaszósz és egy fél pohár vörösbor keverékébe (ha van otthon akkor kis gyömbér ismehet bele)
Addig felvágom a zöccségeket, amit találok otthon.
Elvileg répa, zeller, póréhagyma, fafülgomba (ez szárított dobozos, tecsóban meg nagyobb üzletekben van) babcsíra megy bele.

Úgy csinálom, hogy először felhevítek olajat a wokban ebbe bele a pácléből kicsavart húsi (páclét tartalékolom!), megsül közben ereszt egy kis levet, na itt két variáció van.
Vagy hagyod, hogy ez a lé elpárologjon és kicsit ropis legyen a húsi, piruljon vagy ebben a lében párolod át a zöccségeket.
Ha második verzió akkor húsit szépen kihúzogatod a wok szélére, lé marad középen és ebbe először belemegy a zeller, párolod picit, majd összeforgatod a húsival, megint kihúzod a szélére, középen a lébe jön a répa 1 perc párolás, forgatás, széle, jön a fafül, majd póré, majd csíra.
A verzió ugyanez, csak ott a páclevet használom párolásra. Mivel kicsi wokom van én a rizsát külön főzőm.

Ez a klasszikus, de én csináltam már padlizsánnal is, meg ha nem volt itthon semmi zöccség akkor zacskós, mirelit zöldségekkel is.

HIszti témakör:
eddig Pancsinál csak egyszer volt olyan nagyobb, hogy nem bírta abbahagyni a sírást, akkor én leöntöttem egy kis vízzel. Hatott!
De abban Andinak teljesen igaza van, hogy ilyenkor ált. ki akarnak fejezni valamit és idegesíti őket, hogy nem értjük.
Pannival egyébként mostanában egyre jobb, mert egyre jobban értem a jeleit és ő is mindent megért, szóval nálunk (valszeg csak időszakosan :) ) de hiszti-stop van.

Overáll:
hááááát, nekünk van vízhatlan kabátkánk, örökölt, ehhez akarok venni majd olyan kertésznadrág szerűt + egy egyberészest.

Kata,
a MOM-nál lesz bababörze szept 15én (XII. ker Művelődési Központ , Csörsz u.18.) sajnos aznap mi megint szüretelni megyünk Egerbe, így asszem én nem jutok el (francbafrancba)

Én nekem most az a gondom, hogy eddig Pancsó gyerek a játszón is mezítlábazva, vagy zonyóban mászott, na de ha jön a hideg meg ilyenek akkor mit adjak a lábára?
Van mondjuk két olyan cipije amik jók még rá, de ezek elvileg kocsicipők és nem tarták igazán a lábát és már egyre többször áll fel mondjuk a csúszda mellett.
Vagy vegyek neki már rendes bokát tartó járós cipőt?
Help, mászós gyerkők anyukái ti hogyan fogjátok ezt megoldani?

Juca,
olvastam blogban Kindzse csúszdatecnikáját, jelentem Pancsi is hason csúszdzik, igaz ő eleve nem a felmászón hanem a lecsúszó részen mászik fel, majd nagy élvezettel visszacsússzan
:P

Nevelési kérdések:
fő vonalakban egyet értek Benianyu -Andival, de az is igaz, hogy ehhez angyali türelem kell (ami nekem nem mindig adatik meg), szóval ez a fajta nevelés a cél, de a biztos, hogy nem fog mindig megvalósulni.

Egyébként meg a múltkori játszótéri hajhúzós sztorihoz azért az is hozzátartozik, csak már nem volt enerdzsim a blogba leírni, hogy utána a Máté kölök odajött még egyszer, mire én persz első felindulásból védtem volna Pancsit ezerrel, aztán röjöttem, hogy emnnyire hülye is vagyok, így inkább mutattam neki hogy szépen finoman, simi-simi, én is simogattam az ő karját, hogy ugye milyen finom a simi és a "bünöző" végül tök aranyosan megsimizte Pancsit, de azért akkor már végig figyeltem minden mozdulatát, hogy nehogy durva legyen.

Ja még egy játszós dolog, bár szerintem már herótotok van, hogy én mindig milyen hírességekkel futok össze: ma Gregor Bernadettel és 14 hós kisfiával játszóztunk (bocsi gyerek nevét nem tom), ellenben azt igen, hogy pont egy hete kezdett járni és 8 foga van :)

meteor
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?