Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Lanyok!

Koszonom a hozzaszolasotokat es a tanacsokat, teljesen igazatok van, probalok tobbszor jonni (persze most is megint jol lemaradtam, bocs) es a ferjemmel is nyugodtabb korulmenyek kozott beszelni. Nagyon jol esett hogy irtatok, remelem tudok gyakrabban jonni hozzatok :)!
Amica, kulon koszonom hogy a 3 csemeted mellett idot szakitottal ram, az en szememben Te igazi varazslo vagy hogy igy be tudod osztani az idodet mellettuk! Remelem Agika etvagya is visszater hamarosan :)

Tiza, Szilva, nagyon edesek a fiuk es jo eroben vannak, ugy latom ! A kakis kep kulonosen tetszett :D!

Rejtjel, Emese gyonyoru kislany!

Timi, en is szivbol gratulalok Annacskahoz, nagyon tetszett a szulestorteneted, en is valami ilyesmit kepzeltem el annak idejen (marmint hogy ilyen termeszetesen mennek a dolgok), ugyhogy most kicsit irigykedek :)! Remelem hamar rendbe jossz varrasilag ezt a reszt azert nem annyira banom, hogy kihagytam, de drukkolok hogy gyorsan helyrejojjon a dolog !

GTunde, csatlakozom Kismok-hoz, bizony a pelusozas csak rosszabb lesz, talan probalj meg vmi olyan jatekot adni Fici kezebe amit csak olyankor kap, hatha lekoti egy kicsit!De egy ido mulva javulni fog a dolog, aztan meg ugyis jon majd a biliztetes ami megint egy izgalmas dolog lesz :) A kisfiam annyira nem engedte pelusozni magat egy darabig, hogy mikor egyedul volt az apjaval keptelen volt bepelenkazni, ugy aludtak az agyon hogy korbepisilte a papat vagy 3-4szer, en jokat nevettem rajta mikor elmeseltek. Most is van hogy csak allva hajlando felvenni, de azert legtobbszor sikerul lefektetni hozza. Mar alig varom, hogy minden a bilibe menjen es csak ejjelre kelljen pelenkazni !
Az evesdolog is ilyen, nalunk is csak ugy evett egy darabig ha kozben jatszott, de neha sajnos ugy sem, mar en sem tudtam mit adjak neki, meg az is elofordult hogy sirtam is amiert nem eszik, mert azt gondoltam talan en csinalok vmit rosszul. De tullepett ezen a fazison is, most is elofordul hogy nem eszik eleget - legalabb is szerintem - de mivel semmi baja es igen eleven gondolom megvan a napi betevo falatja igy is :D. Ne izgulj emiatt, Fici is fog enni ujra jo etvaggyal, ez egy ilyen kor most. Szokott a Te tanyerod fele kacsingatni ha eszel? Talan ha latja, hogy Te is ugyanazt vagy hasonlot eszel akkor jobban erdekli a dolog, nekunk neha bejott!
Utolag is nagyon boldog szulinapot kivanok Ficinek!!!

Kismok, igazabol nem tudom a hisztivel mit lehet tenni, probaltatok olyankor megolelgetni-megszeretgetni egy kicsit, erdeklodni hogy mi bantja? Vagy valami vicceset csinalni olyankor, hogy elterelje a figyelmet? Persze gondolom nem mindig olyan a helyzet hogy lenne ilyesmire ido pl. de talan ki lehetne probalni :oops: .

Puszi mindenkinek, megyek aludni en is!
Kriszta
bensonhurst
 
 


Benson :wink:
Gyere ha tudsz!

Tüncsi,
Mártont és jAnkát egy idő után már csak állva pelenkáztam :lol: :lol: :lol: , Ágnes most még cumit kér a pelenkázáshoz, de egyre nehezebben viseli, majd gondolom őt is futva kell pelusozni :oops:
Ágnes nem tudom mit enne, néha a mi enninkből kér, de sokszor elutasító, ha meg tejem van bőben nem fogom tápszerezni amíg fejlődik rendesen. Majd hétfővel kezdődik az ovi akkor leméretem megint, hogy hízott-e a kis pöttömkém.
Ovi:
bementünk tegnap bejelentkezni, hogy hétfőtől jövünk. minden gyerek körbeugrálta őket örömében erre a mi kettőnk áll mintha legalább orvosnál lennénk :oops: :evil: :lol:
Hazafele bejelentették, hogy ők már teljesen elfelejtkeztek az oviról és jobb itthon...
Most meg két játszósátorral beköltöztek az emeletes két szintjére és táboroznak :lol:

Kismok,
a hiszti nehéz dió. Néha még a nagyok is nekiállnak nálunk pedig a dackorszaknak már vége :oops: :roll: :twisted:
Kimerültségi foktól függően bírom kezelni :lol:

Szilvia,
nekem is voltak nagyszülőkkel ilyen-olyan érzéseim, de a második gyerek ezen is sokat lendít!!!!!!!!! Nálunk a nagy távolságok miatt csak egy-egy napra jöttek el a nagymamák így egyedül voltunk kezdettől fogva, de mindennel. Harmadszorra hazajöttem egy napra vasalni és mosni a kórházból, mert a koraszülöttön nem engedtek be délután szoptatni... :twisted:
Bízz magadban! mostanában azon szoktam gondolkozni, hogy lehetne megtartani az embernek ezt a képességét, hogy ne felejtse ezeket a dolgokat és átérezze kamasz gyereke gondjait, nagyszülőként ne szálljon rá és anyósként se legyen majd sárkány :lol: Mert akárhogy is eljön majd ez az idő és jajjjj, csak megélhessük!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Már most tehetetlen vagyok, mert mindkét lányom anyósom befeleforduló szoptatásra nehezen alkalmas mellbimbóját örökölte, én meg szoptattam őket évekig..." Tanítsam a LLL iga telefonszámát?" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Benson :D
örülök, hogy most sokkal vidámabb hangulatban "láthatunk" téged. Gyere amilyen gyakran csak tudsz, olyan jó kikapcsolódás!
A hisztikorszakot én az ölelgetéses, puszilgatós módszerrel kezdtem, de ez Julcsinál sajna olaj a tűzre és örülhettem, ha nem kaptam két nagy taslit. Most is próbálkozom simivel, meg hogy anya szomorú ilyenkor, de mivel ilyenkor teljesen nincs képben a kis drága, nem tudom, mit fog fel belőle.
Viszont tegnap odabújt a pocakomhoz este és halkal odasúgta: "Szejetem hugit". Én ott bőgtem fölötte, ő meg nézett a nagy barna szemével, hogy most meg mi lelte anyát?!

Amica :D
igen, azt én is sejtettem, hogy csak pszicho-tankönyvi szinten tart ez az egész 3 éves korig. :? :lol:
De már az is jó lenne, hogyha legalább csökkenő tendenciát mutatna, mert néha az az érzésem, én vagyok ilyen béna szülő. Persze hál Istennek tudom, ez majd mindenkivel így van néha... :lol:

Timi :D
nahát, ügyes vagy, hogy már az 1 hetes Annácska mellől is van egy picur időd idejönni, hogy beszámolót írj! Örülök, hogy ilyen szép emlékként maradt meg a születése!

KM

Kép
Kép
kismok
 
 

 
 

Rejtjel :)
Emese tényleg tündéri kisbaba!

Szilva :)
Nekem akkor is tetszett! Olyan szép kisimult arcocskája volt. Olyan iszonyú picinek láttam, ugye nagyon ritkán látok újszülött csecsemőt. Azóta látványosan sokat nőt, és az arca is sokat változott. Rá sem ismernék, hogy ő az. Nagyon édes! :)
A BMC-t ne is kérdezd! :roll:

Tiza :)
Á, még mindig az inszemezést erőltetjük. Most lett volna a 6., de nem nőttek meg a tűszőim. Így jövő hónapban újra nekifutunk...

Látom, azért sok nehézség van a gyerekekkel. Ilyenkor egy pillanatra jusson eszetekbe, hogy a másik topikban még erre vágytatok! :wink:
Most még el se tudom képzelni, hogy egyszer nekem is ezzel kell szembenéznem.

Kép
mofly
 
 


Jajj, csajok, dehogy nyugodt Dani, mit nem adnék napi pár nyugodt óráért. :roll:
A szopizással már nincs gondunk, nagyon jó evő, ezt bízonyitja az is, hogy 24 nap alatt gyarapodott +1kg-ot.
Na de már 2 hete nem alszik a kiságyában, még becsempészni sem tudom, hogy a karomban elaltatom, és szép lassan a helyére tenném, de ilyenkor olyan hirtelen kipattanak a szemei, mintha valami nagyon fontos dolga lenne :lol:
Vagy köztünk, rajtunk, vagy a babakocsiban alszik el, de természetesen az mozogjon a feneke alatt :lol:
2 napja már odáig fajúlt a dolog, hogy csak úgy hajlandó elaludni, hogy a cici a szájban van, vagy ringatva van :roll: Éjjel 9-1ig sírt, és csak a cicit kérte, de persze nem evett belőle, igy pillanatok alatt elalszik, de ha kiveszem olyan gyorsan fel is ébred. Délelőttönként azt játszuk, hogy kéri a cumit, aztán kiesik, és sír, megkapja, kiesik, ma már 50*biztos ugrottam hozzá, és végül feladtam és most itt alszik a bal karomon, én meg igy ettem, kávéztam, és igy írok most nektek. :cry:
Már megfenyegettem, hogy eladjuk a kiságyat, de sajna nem vette zokon :lol:
Nem is lenne baj, ha ez csak nappal játszodna, de pár napja már annyira kipúrcantam, hogy éjjel mikor felsírt nem ébredtem fel, és a párom rendezte, bár szégyenlem, de reggel 7-kor ébredtem, és semmi nem rémlett, hogy mi volt éjszaka. :oops:
Szalad az egész ház, és néha 12óra körül azon kapom magam, hogy ma még a fürdőszobában nem voltam, még át sem öltöztem, és nem is reggeliztem :oops:
Hétvégén könnyebb dolgom van, mert itthon van a párom, de igy hétköznap már estére néha annyira ingerült, türelmetlen vagyok, hogy néha már magam előtt is szégyenlem :oops:

Kép
mona76
 
 


Ne értsetek félre, ez nem panasz, mert szeretem, imádom, csak jó lenne ha megváltozna :roll:
Azt olvastam valahol, hogy 3 hónapos korig a babát nemlehet elrontani, háát, én ezt megcáfolnám :D

Kép
mona76
 
 


Kismok,
nálunk a testvérféltékenység is tombol rendesen.
Ágnes is nyomakszik már ha például Jankát ölbe veszem :lol: :twisted:
Kérdezgették anno, hogy mennyire nehéz két kicsi gyerekkel...
addig elviselhető volt míg a kisebb nem került ki a kiságyból a szőnyegre :oops: :roll: :lol:
Akkora harcok mennek, hogy ki mikor mivel játszik és Ágnes kinek milyen előfelejtett játékát rágott meg... :lol:

Mona,
tarts ki :wink:
Később kicsit könnyebb lesz majd. Belerázódtok minannyian az új felállásba :P
Egy gyerek mellett sem egyszerűbb, mert minden új még.
Ha itt kimondod akkor estére kicsit nyugisabb leszel.
Szép napot!

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Sziasztok Kismamik!

Üdv a másik topiból :)

Mindenki babája gyönyörűséges nagyon nagyon irigykedem rátok :wink: :lol:

Bogáncska!!!!

MI VAN VELED?????
Vendég
 


Kedves Mona :D
szerintem senki nem ért félre téged, csak hát nem mindenki kap kézhez egy eszik-alszik kisbabát. Amiket leírtál, akár én is írhattam volna két évvel ezelőtt, annyira ilyen volt Julcsi is (kivéve ugye a szopit).
Nem tudom, mit tanácsoljak...

Első körben: próbálj meg akkor pihenni, amikor Dani is alszik. Szerintem tök jó dolog együtt aludni a babával és akkor ő is érzi, hogy te ott vagy közel, és te is tudsz pihenni.
Nappalra lehet, hogy beválna, ha beszereznél egy hordozókendőt, mert akkor Dani végig ott van közel hozzád és te mégis tudsz ezt-azt csinálni, bár a makulátlan tisztasággal és többfogásos vacsikkal még bőven ráérsz. :D Ha ez megnyugtat, nálunk még mindig nem állt vissza a Julcsi előtti háztartásvezetési gyakorlat... (és most már nem is fog)! :lol:

Esetleg a párod nem tud néhány dolgot bevállalni: pl. fürdetés. Vagy ha éjszakánként nagyon sokszor ébred és tutira nem az éhség miatt, akkor ő is megnyugtathatná. Nálunk ezek a praktikák beválltak, mert Juli is ilyen nehezen kiismerhető és rossz alvó baba volt, de még így is úgy emlékszem vissza az első két hónapra, hogy azt sem tudtam, milyen nap van, sőt sokszor délben kaptam észbe, hogy még nem reggeliztem.

Kíváncsi vagyok, ezúttal milyen lesz, mert nagyon úgy fest: a nappali alvások ideje erősen a végéhez közelít. Egész héten egy-másfél órás tortúra, míg Julit álomra tudom bírni. Este semmi gond nincs, de hát reggel kel fél 7-kor és azért úgy hiszem, egy kétévesnek nem ártana legalább egy picit aludnia nap közben. Hát, ki tudja... :roll:

KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Mona :)
Annyira átérzem a problémádat, mert Boldival én is hasonlóképpen csináltam végig az első hónapot. Bízz benne,hogy Dani meg fog változni, csak még egy kis kitartás kell. Szerintem próbáld túlélni valahogy ezeket a nehéz heteket. Ha ölben alszik akkor altasd úgy, fő, hogy aludjon, addig legalább te is tudsz egy kicsit (ha nem is olyan nagyszerűen) pihenni.
A cumival én is minden egyes este ezt játszom el. Belerakom a szájába, tartom, tartom,tartom... aztán mikor elengedem kiköpi, és ez így megy míg el nem alszik.

Mofly :)
És Boldi még nem is volt olyan pici. Képzelheted milyen törékeny lehetett Tiza Marcija. Sajnálom, hogy ezúttal nem lett inszem. Kívánom, hogy a következő sikerüljön! Hihetetlen, hogy mindig tud valami újdonságot hozni a természet :evil:

Tüncsi :)
Óóóóóó ezek a családi egyet nem értések. Engem Anyósom mindig azzal szekál, hogy teáztassam Boldit. Már ezerszer megmondtam neki, hogy ha lesz elég tejem, akkor Boldi CSAK ANYATEJET fog kapni. Ja, meg, hogy minek veszem fel ha sír? Had sírjon! Én viszont nem tudom hallgatni ha sír. Ráadásul már ki is próbáltam, sajnos nem hagyja abba, úgyhogy inkább mindig megnyugtatom.

Kriszta :)
Köszi a bókot boldi nevében is :P És nagyon sokat tud segíteni a b.net, gyere gyakran :P

Kép
Kép
szilva069
 
 


Mona drága!
csak hogy vígasztaljalak. Talán emlékszel, hogy ugyanezzel a problémával küszködtem. És most 8 hetesen már jobb a helyzet. Nappal ha hasra teszem, általában elnyűglődi magát, és elalszik. este keményebb a helyzet, de akkor is belátható időn belül alszik, akkor jobban kell a cici, mert ő a cumit nem fogadja. Bízz benne, hogy 6 hét eltelte után jobb lesz a helyzet. Én sem gondoltam volna, de igaz!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Kismok :)
Nagyobbik lányom is mindig otthon hisztizett majd 1 órát torkaszakadtából. Aztán 3 éves korára elmúlt. De nagyobbnak is volt, hogy hisztizett, csak az már kezelhetőbb volt.
Domcsi már más eset. Ő decemberben már 4 lesz, de még mindig nagyon hisztizik mindenhol. Nem hat semmi. Igyekszem a minimálisra csökkenteni a megkövetelt dolgokat, és azt mindennek ellenére betartatni. Próbálok az utcán süket lenni, és menni előre. Egy idő után abbahagyja. Meg nálunk működik a zsarolás-
Sajnos ezt az időszakot túl kell élni, és próbálni következetes lenni.

Voltunk ma az orthopédián. Hál istennek nincs semmi gond. 2 hónap múlva kell menni kontrollra.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


köszi csajok, remélem majd tényleg lesz egy kis változás :)
A 6 hetes vizsgálaton mit csinálnak? Hüvelyileg is vizsgálnak, vagy csak uh lesz?
Nelli orthopédián mennyire kellett levetkőztetni babót? Sírt? Mi 4.-én megyünk.
Útolsó nap a kórházban Danitól vettek vért, és összeböködték, mert nagyon nehezen találták meg a vénáját, rettenetesen sírt, és képzeljétek én is pityeregtem vele :oops:

Kép
mona76
 
 


Mona

Ma volt nekem. Hát, nekem nagyon alapos volt: kézi vizsgálat, kipöckölve, bevilágítva nézelődés, hüvelyi uh, mellvizsgálat + rákszűrés. Szóval nekem minden volt ami csak lehetséges :D De azért, hogy egy jó darabig ne kelljen mennem. Hála Istennek minden oksi, és endonak nyoma sincs :D Meg annak se, hogy mostanában indulna ciklus, aminek örülök, most néhány hónapig így maradhatna.

Fogigátló felírását nem kértem... 3. baba előtt gyogyit nem akarok látni :D (mondom most, aztán lehet, hogy kettő után kapkodom majd :D :D )

Kép
Kép
emma1976
 
 


Ja, és tényleg hétről-hétre könnyebb! Javul mindig a fürdetés, a pelusozás, az öltöztetés, és egyre több időt elvan nézelődéssel! Szóval Mona, kitartás!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Mona :)
Nekem derékkig kellett levetköztetnem Brigit, így alul kikapcsoltam a rugit és a bodít, levettem a pelust. Így könnyű volt visszaöltöztetni.
Én holnap megyek a 6 hetes kontrollra így 8 hetesen :lol: De semmi kedvem menni, itthagyni Brigit. Gyűjtenem kéne tejcsit, mert nincs kedvem a fagyasztóból pazarolni, de nincs nagy esély rá, mert gyakran eszik most.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Manda,
merre vagytok?
Annyit gondolok rátok :wink:

Nelli,
én vittem a 6hetesre magammal a csemetét, mert a férjem csak kettőt vállalt el :lol:
Nem csodálkozom, hogy nincs nagy kedved menni :?

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Köszönjük a sok dicséretet! :oops: :oops: :oops: :oops: Igazából a kép nagyon jó, az unokatesóm csinálta :) A szép kék szemét az apukájától örökölte – nekem barna szemem van, tehát mindig kék szemű gyerekekre vágytam ;) Remélem, így marad! :)

Mona :)

Kitartás! Danika biztos, hogy változni fog, ahogy a többiek is írják: én is ezt tapasztaltam. Ne törődj a háztartással, megvár a takarítanivaló ;) Szóval, pár hét, és jut időd a legfontosabbakra. És kérd meg a párodat, hogy segítsen: esténként babázzon ő, addig meg tudsz csinálni ezt-azt.

Én azt csináltam Mesivel, mikor egyáltalán nem akart aludni nappal, hogy nem is vártam, hogy elaludjon: mentünk sétálni, játszottunk, énekeltem neki, stb. Sokszor direkt ébren tartottam: ha elaludt volna, letettem az ágyába (persze fel is kelt rögtön). Így éjjel jó sokat aludt :) Mostanra alszik nappal is, altatás nélkül. Este pedig szopi után lerakom az ágyába: vagy alszik, vagy, ha ébren van, gőgicsél magának, néz engem (pont rámlát az ágyából) és elalszik. Ha sír, kiveszem, éneklés-ringatásra elalszik. Szóval, van fény az alagút végén! Jól ki kell őket fárasztani :D

Mofly :)

Sokat gondolok rá, ha Mesi nyűgös, hogy mennyire vártuk ;) Nyugi, kilenc hó alatt hozzászoksz a gondolathoz! :)

Amica :)

Egy hős vagy a három gyerekkel! Én a mai napig nem értem, anyukám hogy győzte, pedig ott voltam :) Nem baj, majd megtudom, én is hármat szeretnék :D
Az ovit csak megszeretik előbb-utóbb…és az jó lesz nekik, hogy ott lesznek egymásnak: nekem az unokatesóm volt ott, és az is nagy biztonságérzetet adott :)

Benson :)

Remélem sikerül beszélgetni a férjeddel! Nekem is elég sok kört kellett futnom, mert a házimunka nem épp az erőssége – a babával meg nem nagyon tudott sokáig mit kezdeni: neki nem volt testvére, sem más kisgyerek a családban. Szóval, én próbáltam vele mindent megbeszélni (azaz hegyibeszédet tartottam), hogy érzékelje a helyzetemet, ami nem könnyű: attól, hogy itthon vagyok, még nem csak lazsálok egész nap… Fontos, hogy a helyembe képzelje magát, lássa, nem bírok annyit: és igenis, csináljon valamit a házimunkában.
És azt is elmondom neki, hogy remélem nem keres egy sovány nőt helyettem: azt mondta, eszébe sincs :D
Szóval, a lényeg, nem tartogatni-gyűjtögetni az aggályokat, félelmeket, hanem beszélni róluk! :)

Hú, majd írok még mindenkinek, csak most Mesi felébredt a szundiból :)
Puszi!

Kép
rejtjel
 
 


Szilva :)
Neked nem kell menned ellenőrzésre? Varratod hogy van?
Hát igen, mindig van valame gebasz. Jövő hétre bejelentkeztem egy másik intézménybe konzultációra. Szeretném tudni egy másik orvos véleményét is.

Remélem, Manda nem haragszik meg ha mondom, holnap lesz eredményhirdetése.

Kép
mofly
 
 


úgy láccik csak érdeklődni járok ide... :)

Hagával mi van???
Gtündi na vannak már tüneteid? :wink:
Vendég
 


Mona :)
Hát nem lehet könnyű Neked, néha én is iszonyú fáradt vagyok, pedig Marcival csak este van gond. Nappal el van, ha nem alszik is. Ez a fárasztós módszer, amit rejtjel írt bejöhet, mert tegnapelőtt házassági évfordulónk volt és elvittük magunkkal egy 20 km-re lévő étterembe. Este hatra mentünk és tíz körül értünk haza. Nagyon jól éreztük magunkat, beleértve Marcit is. Persze nem volt nehéz dolgom, mert az étterem tulajdonosa barátunk, így az irodában szoptathattam, van pelenkázójuk és mindenki dajkálni akart. Hangja sem volt és amikor hazaértünk is csak kb. 20 perc hiszti volt a 3 óra helyett. Tegnap azért bepótolta az elmaradtakat, mert még fél egykor "viribült", egyáltalán nem volt álmos (és én????).

Szilcsi :)
Anyósok mindig okosabbak akarnak lenni. Szerencsére az enyém nem ilyen és nem is jön állandóan a nyakamra. Viszont áradozik rólam (pedig védőnő) és sajnos példálózik a lányának, hogy bezzeg nálunk rend van, főzök, milyen szépen rendben tartom a gyerkőcöt meg minden. Szerintem a sógornőm piszokul utálhat én meg szégyenlem magam. Szóval Boldi baba egyre jobb? Nagyon szép a kiscsávó. Sokszor eszembe jut, hogy milyen kár, hogy nem lakunk egy városban mi friss anyukák. Nekem egy barátnőm sincs, akinek pici gyereke lenne. Tüncsi meg mindig más városban. Apropó! Tegnapelőtt itt voltak és megcsodálhattam Répát. Irtó aranyos volt, egyfolytában vigyorgott és már milyen nagylány!

Benson :)
A múltkor nem volt időm írni, de örülök, hogy végre egy kicsit jobb kedved van. Azért a férjednek tudomásul kell venni, hogy ez is egyfajta munka (egyes országokban váláskor kiszámolják, hogy mennyit ért a házimunka és nem kevés!) és nem csak otthon lebzselés. Bevallom én nagyon szerettem dolgozni és sokat is dolgoztam, de fele ennyire sem volt nehéz, mint itthon lenni a gyerekkel. És azon meg már ne csodálkozz, hogy nem tudsz bombanő lenni. Én a terhességem idején megfogadtam, hogy nem hanyagolom el magam, itthon is megpróbálok csinos lenni amennyire lehet, nem lesz "lupáncás" a hajam stb. Na, most azon kapom magam, hogy a legegyszerűbben felvehető ruhában vagyok és sokszor a sétához sem öltözök át, a haja csak kutyafuttában felcsatolva (fésülködés minden másnap) stb. A kilókkal meg csak akkor törődj, ha a férjedet zavarja. Speciel nálunk engem zavar. Ma reggel a férjem megjegyezte, hogy szerinte megint fogytam és nem merjek, ezentúl mázsálni fog.

Mofly :)
Sajnálom, hogy nem jött össze az inszem. Remélem, hogy legközelebb már okosabbak lesznek a tüszőid és sikerrel is jártok. Már várunk itt!

L. mami :)
Sajnos nem érek rá benneteket olvasni. Veled mi a helyzet? Tényleg jó lenne, ha nem csak olvasni járnál már ide.

Emma :)
Én sem kértem a fogigátlót. Én azt hiszem többet nem fogok védekezni az életben. Legyen annyi, amennyi sikerül. (Na, azért a negyedik után ezt a kijelentést újra tárgyaljuk. Ezt a mondatot a férjemtől plagizáltam.)

Kép
Kép
tiza
 
 


Mofly :)
Én 6 hetes kontrollon voltam ügynökünknél. Legközelebb majd szeptemberben megyek hozzá rákszűrésre. Azt mondta továbbra is mehetek hozzá nőgyógyászatilag is :P
Kíváncsi vagyok mondanak-e valami okosságot a másik helyen. (Kaáli?)

Manda :)
Remélem olvasol minket, és begyűjtöd a küldött + energiáinkat :P
Úgy szeretném ha sikerülne........................

Tiza :)
Engem is nagyon szeret különben anyósom, és én is kedvelem őt, csak éppen ez a teáztatás a mániája, amitől nekem meg égnek áll a hajam :twisted:
Egyébként nekem is vannak problémáim sajnos a férjemmel, bár talán megoldódni látszik :(
Amíg a babára vártunk, addig azt gondoltam, hogy sok mindenben segítségemre lesz majd, és hármasban nagyon jól el leszünk.
Hát ez nem egészen így megy . Mióta hazajöttünk a kórházból azt veszem észre, hogy egyáltalán nem tud mit kezdeni Boldizsárral. Reggel elmegy dolgozni, este hazajön, egykis üdvözlés Boldinak, és leül a számítógép elé 11-ig. A fürdetés sem nagyon hatja meg. Ha éppen úgy alakul akkor segít, de semmi különös. Két kezemen meg tudom számolni hányszor volt jelen. Altatásban a 2 hónap alatt kb. 3 alkalommal segített, amikor már annyira elfáradtam, hogy szóltam neki, legyen szíves segítsen. Nagyon rosszul esik, hogy Boldival csak akkor tud foglalkozni ha éppen jó kedvében találja, illetve alszik. Na akkor nagyon szereti felébreszteni (ettől is hülyét kapok)! Szerinted normális dolog az, ha hazajön nem akarja ölbe venni, felemelni a gyereket? Hát én bíztos nem bírnám ki. Próbáltam már megbeszélni vele a dolgot, és olyankor meg is ígéri, hogy változni fog, de nem nagyon látom, hogy változnának a dolgok. Házimunkában már nem is várom el, hogy segítsen. Csak azt szeretném ha többet foglalkozna Boldival. Nem is értem, pedig olyan aranyos gyerek :oops:
Ja, és én is nagyon örülnék ha közel laknánk egymáshoz. Nekem is nagyon mehetnékem van már néha.

Kép
Kép
szilva069
 
 


Szilcsi,
azért Apára is vigyázni kell ám :lol: :lol: :lol: , na viccen kívül. Az én férjem sem tudott mit kezdeni csecsemő gyerekeinkkel. Nálunk szóba sem jött hogy ő fürdet vagy pelenkáz és nem is érzett rá igazán , hogy mi lenne a jó. Türelmes voltam és váram. Ahogy elkezdtek kommunikálni a gyerekek, mosolyogtak rá ha hazajött, örömködtek vagy épp megmutattak valami új tudást változott meg a helyzet. "Lassanként apa lett " Nagy változás ez a számukra is. Két gyerekünk születésénél jelen volt, a középső talán azért született meg hamarabb, mert épp hirtelen elutazott és tuti belül megkönnyebbült, hogy nem kelett ott lennie. Annak ellenére, hogy szereti őket piszkosul megvielte testileg és lelkileg is a szülés.
Még azért egy kezemen megtudom számolni hányszor pelenkázott összesen :lol: :lol: :lol: :lol:
Viszont velem is türelmes volt. Nem akasztotta ki ha nagyon fáradt és panaszkodós voltam, nem kellett rögtön "bomba nőnek lenni", mert bizony estére én nem kívántam mást sokáig csak végre aludni.
Ahogy Tiza is írta, itthon dolgozni sokkal nehezebb mint munkahelyen...
Kívánom, hogy találjatok magatoknak sétálós kisbabás anyukát, mert rengeteget segít látni mások fejlődő gyermekét is és megpróbáltatásaikat. Apukák ebben kevésbé vesznek részt és az estére teljesen kipurcant magányos anyuka sem lehet jó társaság. Nekem sokat segített anno, hogy volt kismama társ, most is sajnálom, hogy falkástul már nem találok.

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Vigyázat, regény következik!!!!

Nelli
Köszönjük!!

Szilvi
Gábor kedd este ment vissza Debrecenbe. Mi most azért nem mentünk, mert pár dolgot haza kell hoznia, mert a mostani albérlet kisebb, mint a régi. A cuccok mellé meg nem férnénk az autóba. Na, meg nem akarjuk szegény Ficit ennyit utaztatni. A Gábor apjának házában lakunk, de ő nem lakik itt, hanem a barátnőjével, meg annak a fiával bent a városban. Azért minden nap hazajön, van, hogy többször is. Néha jó, mert akkor lepasszolom neki Ficit egy kis időre, de sokszor elég zavaró tud lenni. Tudom, hogy az ő háza meg minden, de hát mégis. Ja, meg itt van a cég telephelye is, úgyhogy minden papírja, a műhelye is itt van.
Nem kérdezel indiszkréteket! :wink:

Timi
Azért elég kemény szülésed volt. Minden elismerésem!! És igen, a fájdalmat olyan hamar elfelejti az ember. :)
Majd ha tudsz, dobj már egy képet Anna babáról!!

Kismok
Jaj, ez a szájába dugom a kaját, ha anyuci nem látja felállás baromi idegesítő lehet. Nálunk is állandóan az volt a szöveg, hogy régen már x hónaposan kenyérhéjat rágcsáltak stb., mégsem lett semmi bajuk. De már bocsi, ez a gyerek az enyém, ha nem adok neki kenyérhéjat, akkor nem adok, kinek mi köze hozzá. Ha meg vkire rábízom a gyereket, akkor lesz szíves azt enni adni neki, amire én azt mondom, hogy mehet. Na! :evil: Azért Anyukám részéről már sokkal jobb a helyzet. Apukám a kicsit nehéz eset. Nem is merném rábízni Ficit. Egyelőre.
Elalvás terén kicsit javultunk. Ma már másodszorra be tudtam rakni az ágyába, tegnap meg elaludt cicin (hú, milyen régen volt ilyen), és simán leraktam. Viszont ma egész nap a kenguruban cipeltem magammal, különben ordított volna. Úgyhogy így csináltam meg a kajáját, az én kajámat (még jó, hogy csak melegítenem kellett), így pisiltem… :) Sajnos, itt a házban az a gond, hogy a szobánk fent van a tetőtérben, a konyha lent. Itt lent viszont egyik szoba sem olyan, hogy le tudnám tenni mászkálni. A miénk még kupis, a nagypapié…hát az is, meg kosz is van. A konyháról meg ne is beszéljünk. Meg amúgy sem maradna meg egy helyben. Ez van. Már szinte várom, hogy menjünk vissza Debrecenbe, ott sokkal kényelmesebb.
A pelusozással nem is az a gond, hogy nem marad fekve. Az már régóta így megy. Jó megoldás a felhúzós pelus, azt még rá tudom bűvölni vhogy. De mostanában SÍR, mikor ráfektetem a pelenkázóra. :shock: Nem értem, miért?? De biztos ez is elmúlik majd. :?
Hiszti az már nálunk is van. Ma már teljesen kikészített. Ha vmit nem engedek neki, akkor sírás teli torokból, és nem pár percig, hanem jó 10 percig. Ja, és nem egyszer egy nap. Már nem is számolom…
Úgyhogy most kicsit rongyosak az idegvégződéseim, de holnap estére itthon lesz Gábor!! Jippi!! :lol:
Hoppá! Kicsit sokat írtam netán?! :D

Kriszta
Örülök, hogy gyakrabban fogunk látni!! Remélem, a megbeszélés sikerrel fog járni. Köszi a jókívánságokat!
Az evés most is úgy megy, hogy felviszem a szobába a kajáját, leülök, ő mászik, én utána, becélzom a száját, és ha szerencsém van, akkor nem a szemébe vagy a homlokára kenem a kaját. :D Mondjuk érdekes módon, a joghurtevést végig tudja ülni. A fene se érti! :) Sajnos, hiába nézi ki a kaját a számból, nem tudunk egyszerre enni, úgyhogy szerintem tök mindegy, hasonlít-e a két kaja egymásra. :)

Mona
Ajaj, de ismerős érzések ezek. Őszintén szólva, ha Gábor Győrben nem hozott volna ebédet, meg reggel nem várja meg, míg reggelizek, asszem éhen haltam volna. Takarítás, átöltözés, pisilés olyan ritkák voltak, mint a fehér holló. Most meg általában a polóm néz ki úgy, mintha lehányták volna. Édes Ficikém ugye eszik, kajás a szája, közben rám mászik, szépen beletörli a száját a pólómba… De biztos jobb lesz! Nem akarlak elkeseríteni, de én még mindig várom. :? Remélem, azért a többi lánynak lesz igaza. Biztos én vagyok béna.
Hú, ez a vérvétel durva. Én „csak” a sírását hallottam mindig, mikor vittük vérvételre, de akkor is majd megszakadt a szívem.És sajnos vittük párszor. A legrosszabb meg a hasi stb. UH volt. Nekem kellett lefogni. :( Nincs annál rosszabb.

Szilcsi
Hú, Anyukámnak meg az volt a mániája, hogy biztos szomjas, azért sír. Pedig nem is volt kánikula, tejem meg volt elég. Hiába magyaráztam. Egyszer vhova el kellett mennem, otthagytam vele Ficit. Mire mentem vissza, mondta, hogy adott neki egy kis teát, mert szerinte tuti szomjas volt, mert megitta. Alig voltam ideges. :evil: Érdekes, nálunk ilyen gond nem volt a cumival. Inkább most van, hogy ha este álmában kiesik, akkor néha felébred rá.
Sírásra a reakciójuk: meg különben is így erősödik a tüdeje!! Hrrrrr…….. :evil: :evil:
Amúgy ált. én sem hagyom Ficit sírni, de mikor már majd egy órája rovom a köröket a szobában, ő meg még mindig nem alszik, akkor be szoktam tenni az ágyába, amitől üvölt. Ilyenkor szoktam hagyni sírni. Mindig reménykedem, hátha abbahagyja hamar, de nem. :( Aztán kiveszem és folytatom a köröket…
Hú, Szilárd tényleg fura! :shock: Pedig tényleg mennyire vágytatok a babára. Nem mondta, miért ilyen? Nem lehet, hogy kirekesztve érzi magát; vagy fura neki a helyzet, nem tudja, mit kezdjen Boldival?! Szerintem nyomd a kezébe, ha hazajön. A fürdetést meg csináljátok együtt. Esetleg ő fürdesse, Te készítsd elő a fürcsire. Vagy fordítva. Én összetehetem a két kezem, hogy Gábor olyan, amilyen. Szerintem férfi ennyit nem segít, mint ő. Ráadásul néha még neki van lelkiismeret-furdalása, hogy CSAK ennyit segít. :shock: Szegénykém! Biztos, hárpia vagyok! :oops:
Nálunk ő fürdet. Délben is hazajár, hoz kaját. Ha otthon van, sokat Ficizik. A hét elején is kaptam két napot, hogy pakolászhassak, ő meg játszott Ficivel. Egyedül a pelenkázást és a (Fici)kajacsinálást nem vállalja.

Manda
Annyira, de annyira……..+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Rejtjel
Nagyon ügyi vagy Mesivel! Én eddig úgy vettem észre, hogy én vagyok itt a legbénább…. :(

Tiza
Már én is várom, hogy visszaköltözzünk. Nekem is mehetnékem van sokszor. Sokszor meg nem. :? De innen Vasasról kicsit nehézkes a bejutás. De ha visszajöttünk, megoldom. :) Debrecenben is tök rossz, hogy nincs ismerős, akivel össze tudnék futni. De ott azért könnyebb bejutni a városba. Gyalog kb. 15 perc.
Köszönöm a Répa dícséretet! Azért Te sem panaszkodhatsz Marcira!! Tündéri kis Manó!! És jól kikerekedett. De még mindig olyan pindurinak tűnik. :) Na igen, én már Fici méretéhez vagyok szokva. Olyan furi, hogy már legalább 30 cm-rel nagyobb, mint született. :shock:
Örülök, hogy sól sikerült az ünneplés, és Marci is jól viselkedett!!

Na, mennem kellene aludni. Igaz, már 2-3 napja 7-fél 8-ig is alszik. :shock:
gtünde
 
 


Szilva
Hú, tényleg fura. Szerencsére manapság teljesen bevett szokás, hogy apukájé a fürdetés, nálunk is főleg ő intézi, bár ott vagyok és a keze alá dolgozok:) A kakispelus őt nem zavarja, egyáltalán mindent megcsinál. És tényleg az esti szertartásunk a fürdi, utána én etetek, aztán hagyom őket kettesben a sötét szobában és jön az altatás:)
Ti is alakítdsatok olyan időszakokat, mikor ők kettesben (pasik együtt) tölthetik az időt! na persze ehhez apa szándéka is kell... de lehet, hogy jobban élvezné, ha nincs ott senki, aki ügyesebb nála.... Próbálkozz, ne hagyd ennyiben a dolgot! Boldinak kell apukája közelsége, neked meg a pihi! Drukkolok!

Tüncsi
Tényleg vad, hogy az ember mindig várja a csodát :D Én a 6 hetes kortól vártam azt, hogy bébikének eltűnnek az ordítunk a semmiért időzakai, de persze nem... Na jó csökkennek, meg tényleg mindig picit jobb, de azért így sem hagy unatkozni :D (most is nyögdécsel, de amíg nem csap át nagy sírásba gyorsan írok)

Ja és adjunk vizet, adjunk teát stb. nálunk is ritkán elpjön, de azért megértették, hogy a tejcsi a legjobb, azt hiszem, most már elfogadják. Más kérdés, hogy 5-6 hónaposan biztos újra előjön a téma, mert remélem akkor is csak tejcsi lesz :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Tiza :)

Én is sajnálom, hogy nem egy helyen lakunk – én is egyedül vagyok babás nemcsak a környéken, de a baráti körben, családban is – de ez Emesének legalább jó, mindenki őt babusgatja :) Egy hős vagy, hogy rendben tartod a házat, az anyósodnak igaza van! :D

Emma :)

Én se kértem fogigátlót, és Tizához hasonlóan azt gondolom, hogy soha nem szedek be egy szemet se – én főleg azért mert a hülye fogigátlószedés miatt jött össze olyan nehezen a babuci :( Annak idején :)

Szilva :)

Nem lehet, hogy a te férjed is azért nem törődik a babával, mert nem tudja, hogyan tegye? Mit játszon vele, mit mondjon neki, stb… Nálunk ez a fő baj: meg aztán az is rossz volt, hogy ha nála is volt Emese, mindig sírt, mert unatkozott. Ez persze a férjem maradék önbizalmát (és kedvét) is elvette. Szóval, Emesét a legjobb pillanataiban adtam a kezébe: mikor nézeget, mosolyog, stb. És rábíztam a „babamasszázst”: sikerült elhitetnem vele, hogy Emesét ő tudja a legjobban tornáztatni, és nála kakál könnyen :) Amióta Emese gügyög, azóta jókat „beszélgetnek” (már nem is tudom, melyikőjük gügyög jobban :D) Szóval, nemcsak gyereket kell nevelni, hanem apukát is :)

Tündi :)

Ugyan, te vagy a legügyesebb-legtapasztaltabb Anyuci köztünk! :)


Emesének babanet radarja van: ha ideülök, mindig felkel…grrr…:) :) :)

Kép
rejtjel
 
 


Szilcsi :)
Sajnálom, hogy apa ilyen, de ez nagyon gyakori dolog. Szerintem Rejtjel tanácsa a legjobb. Valami trükkel vezesd rá és még büszke is lesz magára. Én is megdícsérem mindig a férjem (ja, és ő is imádja felébreszteni Marcit, mikor kínkeservesen elaltattam, utána meg otthagy minket és kezdhetem előlről az egészet). Semmiképp ne tégy neki szemrehányást, mert annál rosszabbul fogja magát érezni. Lehet, hogy a lelke mélyén zavarja, hogy nem tud mit kezdeni a babával, de próbáld megérteni. Biztos, hogy ha már nagyobb lesz Boldi, jobban eljátszik vele. Főleg ha már valamilyen módon tudnak kommunikálni. És ne mond neki, hogy bezzeg ez így csinálja, meg úgy, mert az is csak tetézi a bajt. Tudod, nekünk még pszichológusnak is kell lenni, én már praktizálhatnék. Lehet, hogy Te kimaradtál belőle (talán abban az időben eltűntél), de az inszemek körül jó sok cirkusz volt nálunk, meg egyszer a terhesség alatt is és mindig nekem kellett megoldani a helyzetet.

Tüncsi :)
Hát tényleg kár, hogy Vasason laktok most. Már arra gondoltam, hogy kimegyek értetek és sétálhatnánk egyet, aztán rájöttem, hogy a pici autómba nem fér be két felnőtt, két baba meg a babakocsik. Azért ha hazaköltöztök (és persze nem kerekedtek fel megint) remélem többet tudunk találkozni.

Úgy mindenkinek általában:
Ezt az adjál neki teát, vizet stb témát én is nagyon utálom. Szerencsére se anyukám, se az anyósom nem csinálja ezt, de azon kívül mindenki, még a férfiak is. Én még teát egyáltalán nem adtam, vizet egyszer-kétszer próbáltam a 40 fokos melegben, de teljesen felesleges volt, inkább a tejcsi kellett, Marci okos gyerek.

Mandáról nincsi hír?

Kép
Kép
tiza
 
 


Amica :)
Köszönöm, hogy megnyugtatsz. Ezek szerint nem minden Apuka olyan, mint Tüncsié. Én próbálom elfogadni, hogy Ő ilyen, és majd később kialakul benne a gondoskodás, de nagyon nehezen tudom elviselni. Pedig Boldi olyan édes kis pofa :oops: Remélem mielőbb kialakul benne az apai szeretet.

Tüncsi :)
Nekem is van elég konfliktusom abból, hogy nem hagyom sírni Boldit. Ha nyűgösködik, akkor egyből felveszem és megnyugtatom. Nnnnnnna ilyenkor kapom a megjegyzéseket, hogy "miért nem hagyom nincs semmi baja, el fogom kényeztetni". Hát ilyenkor én is legszívesebben azt mondanám, hogy mi közöd hozzá, az én gyerekem!
Én örömmel hagynám hogy fürdesse Boldit. Ha netán együtt fürdetjük akkor én csak nézem őket. Nem azt mondom, hogy nem szereti, csak éppen olyan, mintha nem lenne kedve illetve türelme vele foglalkozni. Azt gondolom elég önző ember, és nem tud lemondani dolgokról. Ha pl. nyűgösködik Boldizsár, egyből az a reakciója, hogy ne kapkodjam fel. Az altatási módszeremet is mindig kritizálja. Erre én megkérem, hogy mutassa akkor meg pár napig, hogy hogyan is kell csinálni. Persze ebből sem lesz semmi :(
Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen problémánk lesz egyszer.
Szóval neked tényleg nagy szerencséd van Gáborral. Becsüld meg azt az áldott jó embert :twisted:

Emma :)
Én nagyon szívesen hagynám őket kettesben, de olyan nincs. Max hármas van :(

Rejtjel :)
Valószínűleg valami ilyesmi problémája lehet, hogy nem tud vele mit kezdeni. Az a baj, hogy hétköznap reggel siet dolgozni, pedig akkor jó kedve van Boldinak, este jön haza, akkor viszont már kornyadozik és nyűgösködik Boldi. Csak azt látja állítólag, hogy állandóan a kezemben van. Mondjuk 7végén lehetne közös programunk, de a házkörüli munkák, és a számítógép után következünk. Addigra pedig már megint este van :(

Na jól kipanaszkodtam magam nektek. Bocsi. Már egy ideje érlelődött bennem ez a keserűség, de csak most írtam le. Eddig vártam, hátha megváltozik az én szeretett párom. Boldi különben már sokkal kommunikatívabb velünk. Sokat nevet ránk, remélem ezzel le fogja venni a lábáról még a kőszívű Szilárdot is :twisted:

Kép
Kép
szilva069
 
 


Tiza :)
Próbálok okos lenni, és egy darabig türelmesen vártam, hogy belejön az apaszerepbe. Csak éppen olyan nehéz megértenem, hogy miért nincs kedve vagy türelme foglalkozni vele???
Dehogynem, tudok kedves férjed kirohanásairól. Bizony, bizony tartogat az élet meglepetéseket, és úgy, ahogy minden, tudom ez is meg fog oldódni. Már most jobb, hogy kicsit beszélhettem róla.

Kép
Kép
szilva069
 
 


Sziasztok!

Nem tudom mennyire emlékeztek rám, Manda férja vagyok.

Köszönjük szépen a drukkokat!

Hááttt.... szóval....

Lelkiállapotunk megértéséhez elmesélem az eredményhirdetést zanzásítva.
Elsőnek hívtak minket, vártuk, hogy a nővérke visszajöjjön. Sz. ügynök kicsit fáradtnak tűnt. És nem vidámnak...
Én: Szóval nem sikerült? :(
Sz: DE SIKERÜLT!
Manda: Hurrá!!!! Mennyi lett?
Sz: 28,7
Manda: :( :( :(

Szóval megint határeset. (De legalább az ÁFÁt rátettük a 2 évvel ezelöttire :) )

Ezért most újabb 2 hét, amire ultrahangra mehetünk és kiderül az igazság. :(
Kérjük, továbbra is drukkoljatok nekünk!
A többit majd Manda, de most fáradt volt és pihen.

üdv.: Karcsi
karcsi
 
 


Karcsi!!!!!!!!
Ezer puszi és drukkkkkkkk mektek!



Szilva,
amikor elkeseredsz gondolj arra, hogy mennyi mindenen vagytok együtt túl míg végre Boldi megszületett. Annyi nőcit ismerek akinek a férje egyáltalán hallani sem akar semmi dokiról ha nem jön spontán a baba.
Apává válni sem lehet egyszerűbb és a baba is csak anyát keresi ebben a pici korban. Változni fog ez!!!!!!!!!!!!!!! Tarts ki!

Amikor a gyerekeim faggaták a férjem, hogy milyen állatól fél csak annyi derült ki, hogy a gólyától :lol: :lol: :lol: :lol:

És a sokat váratott babák anyukái is kétségbe tudnak esni és egy gyerekkel sem könnyű otthon...
Szeressétek egymást :wink:

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Amica :)
Köszi szépen :P

Karcsi :) Manda :)
Húúúúúúú nem is tudom mit írjak. Egyik szemem sír, a másik nevet. Most aztán igazán kell értetek szorítani! Nagyon-nagyon remélem, hogy erős lesz az az egy picur, és meg akar majd születni!

Kép
Kép
szilva069
 
 


Tündi :)

Valamiért én azt hittem, hogy Pécsett laktok… :oops: Hülye vagyok! :oops: Én is Debrecenben laktam jó darabig, és most is szoktunk rokonlátogatóba menni oda :) Akár találkozhatnánk is egyszer! :)

Szilva :)

Bizti leveszi a lábáról, csak ne add fel :)
Tisztelet a türelmedért, próbálna meg az én férjem a Gép előtt ülni, húúú….nem tenné zsebre, amit tőlem kap… :twisted:
Mindenesetre tényleg próbálj segíteni neki, tudatosítsd benne, hogy akkor is az ő kisbabája, amikor sír, nyűgös. Az ő szeretetére is éppúgy szüksége van, mint a tiedre!

Ha Apa felébreszti a gyereket, altassa is el! Nálunk ez a szabály: aki felébreszti, azé az altatás! Nehogy má’! Ne hagyjátok magatokat!!!! :) :twisted: :)

No, felébredt a bennem szunnyadó feminista :twisted: :) Jobb ha megyek :)

Manda! :)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
rejtjel
 
 


Karcsi
28,7 a HCG? Hányadik napon?
Nagyon szorítunk!

Rejtjel
Hát én is ölég kemény vagyok :D

Mosolygás: mindenki azt mondja, hogy 6 hetes kortól kezdődik a tudatos mosolygás. Hát mi férjemmel talán 4-5 mosolyt kaptunk eddig összesen, többi széleset szopi közben a cici. Tudom, baromság, de most már kezdek izgulni, addig mondja mindenki (főleg a másik topikon Zalánnal egyidős babókra), hogy mennyit mosolyog "tudatosan" a gyerek. Tapasztalt anyukák: mi a normális ilyenkor???

Kép
Kép
emma1976
 
 


Manda és Karcsi
Húúúú!!! Mindenem keresztben!! Még Fici végtagjait is keresztbe teszem Értetek!!! Szállnak a babatapik Felétek!! Pinduri kapaszkodj!!!!!!!

Szilcsi
Értettem!! :) Azon leszek. Tényleg lehet, hogy nem tud még mit kezdeni Boldival, hiszen ilyen korban még nem nagyon csinálnak semmi érdekeset. De azért nem csak a játék létezik! Remélem, azért hamar belejön az Apaszerepbe. Tudod, mi jutott az eszembe?! (az Isteni szikra) :idea: Kellene az Apáknak is nyitni egy topikot, ahol jól kibeszélhetnék magukat, és jó tanácsokkal láthatnák el egymást. :lol:

Rejtjel
Nem tévedsz. Pécsi vagyok. Csak Gábor munkája miatt költözünk mindig. :? Tavaly Győrben voltunk, most épp Debrecenben vagyunk. Eddig úgy néz ki, decemberig. Remélem, tovább nem, mert már nagyon szeretnék hazaköltözni. A taliban benne vagyok. Majd ha aktuális, szólj!
Látom, Nálatok is nőuralom van. :wink:

Emma
Ne foglalkozz azzal, más mit mond!! Én ilyeneken idegesítettem magam állandóan. Hogy Fici még ezt meg azt nem csinál, közben a könyv szerint már kellene, meg mások gyerkőcei már jól elhúztak stb. Aztán rájöttem, hogy majd Fici szépen halad a maga tempójában. Minden gyerek más! Ha meg túl lassan haladna, akkor a védőnő vagy a doki úgyis észreveszi. Amíg ők nem mondják, hogy gond van, addig ne izgasd magad!! Tudod, más hibáiból tanul az okos! Úgyhogy, légy okos!! Tanulj az én hibámból! :wink: :D
gtünde
 
 


Emma,
mindhárom gyerekünk máskor kezdett fogzani, járni, az egyik sokat eszik a másik alig és sorolhatnám reggelig :lol: :lol: :lol: :lol:
Csak Tüncsit tudnám ismételni :wink:

Tüncsi,
azért nem ám egy kis brummogóra gyúrtok!!!!!!!!!!!
Most olvastam el a szalagod :lol:

Rejtjel,
az altatáson jót nevettem! :D
Nálunk ez nem menne :oops: :lol:

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Amica
Köszi, szerintem is sok dolgot Zalán tök korán csinált (piros kutyáját 3 hete szemmel követi, löködi), a mosolygást nem. Na majd eljön annak is az ideje! (csak tök várom már)

kicsinyem kezdi kinőni az 56os méretet :D
Szóval ezen a héten már alig mentek rá, és bár kaptunk kölcsön jópár 62-es rugit meg bodyt, természetesen anyukának el kellett mennie vásárolni. A biatorbágyi Outlet-ben van egy egész jó bébicuccos bolt. Na most bemeóztuk :D Olyan csinibini lesz a kicsike :D
Megmondom őszintén nagy pénzköltésnél mindig azzal vígasztalom magam, hogy majd a tesónak is jó lesz.

Most a 2 pasi alszik, ha felkelnek, megyünk a nővéremhez, ahol 3 unokatesó (3,2 és 0 éves lányzó) -val most lesz az első nagy találkozás.

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok Csajok!

Hát először is gyönyörűek a babák, mindegyik egytől egyig!!!!

Köszönjük a drukkokat, nagyon aranyosak vagytok!

Emma,
te kérdezted, hogy hányadik napon ennyi a HCG, hát ET után 11-en, de remélem azért volt ilyen alacsony, mert később ágyazodott be.
(csak halkan, de mintha kedd vagy szerda vagy csüt. óta már éreztem volna valamit, csak hát az előző 3 sikertelen után már nem mertem semmire sem oda figyelni)

Én ettől függetlenül, nagyon bízom benne, hogy nem lesz semmi gond és nem egész két hét múlva nagyon szép kis szívhangot fogunk hallani.
Most továbbra is itthon vagyok, a munkától el vagyok tiltva, feküdnöm nem kell, de pihiznem igen, mintha szabin lennék. :wink:

Puszi mindenkinek!
manda
 
 


Emma :)

Én nem vagyok tapasztalt anyuka :oops: , de szerintem nyugi, Emese is sokáig spórolt a tudatos mosolyokkal ;) Meg sokszor azt hittük, hogy na, ez már tudatos, aztán mégse volt az :D Minden okés Zalánnal szerintem :)
Akkor olyan édesek, mikor a cicinek mosolyognak :)

Én nemrég pakoltam el az 56 és 62-es ruhákat…olyan fura, még csak most vettük őket… :cry: :wink: :D

Amica :)

Hát, nálatok tényleg nem működne :D

A legviccesebb az volt, amikor anyukáméknál nyaraltunk, s este a legkisebb öcsém – 18 éves, hosszú haj, rockzenekar meg ilyenek – a barátaival beszélgetett a szomszéd szobában. Kicsit hangosabbak voltak a kelleténél, úgyhogy a férjem átment, és közölte velük: „ha felébresztitek a babát, áthozom, és ti altatjátok el” – mondanom se kell, egy hangot sem hallottunk ezután :D

Kép
rejtjel
 
 


Szilcsi
Most jut eszembe! Sackóról van vmi újabb hír????
gtünde
 
 


Tiza
Most láttam, hogy a Brendonban kuponos akciós lesz az utazóágy. Olyan, mint a miénk. A kupon a Baba Magazinban (szeptember) van. 17ezer helyett így "csak" 10ezer lesz.
gtünde
 
 


Sziasztok!

Manda!
Én is nagyon drukkolok nektek!

Tündi!
Nektek pedig a következőhöz. :wink:

Sziasztok
Vendég
 


Rejtjel :D
Köszi!
Képzeld, ma összehoztuk :D 3 gyönyörűt kaptam :D :D repdesek az örömtől :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Szilva :)
Az én férjem sem tudott mit kezdeni a csecsemővel az első lányomnál. Még a másodiknál sem volt az igazi. Most már a 3-nál többet fogja kézbe, beszél hozzá. Apává kellett válnia, ráadásul ő korán lett apa, 23 évesen, na meg nem volt normális apaképe, mert az igazi apja ivott. Nekik nezezebb kommunikálni egy picivel. Mi 9 hónapig hordjuk a szívünk alatt, utána etetjük. Meg van a kapcsolat. Meglátod, ha nagyobb lesz Boldi, akkor már tud vele játszani.

Manda :)
Mennek a drukkok!

Emma :)
Nekem is mosolyog tudatosan Brigi, de tényleg minden gyereknél más és más, milyen ütemben fejlődnek. Szerintem a negyedév végére alakul ki a tudatos mosoly igazán, addig nem vagytok elkésve. De még utána sem. Meglátod, a többi dologban is más ütemben fog haladni, mint más, nem szabad hasonlítgatni. Ha nagyon soká nem csinál olyan dolgot, amit már illene, akkor beszélj a dokival, ők értenek hozzá.

Tegnap Domcsinak moslygott nagyokat Brigi, és még beazélt is neki: ööö.
Most az utolsó 3 nap nagyon jó kislány lett Brigi. Kopp-kopp. Sokat alszik. Na ha fent van, akkor viszont foglalkozni kell vele :lol:

Holnap kezdődik a suli, ovi. Domcsit be kell szoktatni az oviba. Indul a nagyüzem. A héten még itthon van a férjem, tud segíteni, de utána Brigi babának bele kell szokni a reggeli kelésbe, és a délutáni értük menésbe.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


sziasztok!

bocsika hogy most ilyen ritkán jövök de teljesen el vagyok havazva!

megvoltak a vizsgáim de csak az egyik sikerült úgyhogy mégegyszer mennem kell de remélem akkor már már sikerülni fog!!!

holnaptól meg mi is óvodások leszünk úgyhogy emiatt is el vagyok veszve mert Bencét készítem az ovira!
mire megvettünk neki mindent addigra teljesen kész voltam!!!
most meg ki sem látszom a vasalnivalóból meg a pakolászásból!!!

meg ugye mostmár a kicsinek is mindent meg kellene venni mert nem lehet tudni hogy mikor is akar majd kibújni és nem szeretnék mindent az utolsó pillanatra hagyni!!!

egyébként jól vagyunk babóca is meg én is!
a cukrom itthon rendeződött a diétával és még mindig csak 2kg van rajtam aminek örülök nagyon!!!
már beszéltem a szülésznővel is akinél szeretnék szülni és el is vállalta úgyhogy csak akkor lesz császár ha nagyon muszáj ez is megnyugtatott egy kicsit!!!

manda!
mennek nektek a drukkok ezerrel!!!

gtünde!
na hogy álltok a kistesóprojekttel???

szilva!
nyugi majd belejön apa az apaszerepbe!!!!

tiza!
boldog házassági évfordulót nektek!!!
szupi hogy Marci már ilyen ügyes!!!!!
4 baba hát ez nem semmi???!!!!!

rejtjel!
nagyon tündéri Emese!
kész nagylány már!!!

mona!
kitartás majdcsak beáll nálatok is a "rend"!!! és aztán könnyebb lesz!!

nelli!
nektek meg jó sulikezdést meg ovikezdést!!!
régen láttunk már a 3 gráciáról fényképet vagy csak én maradtam le ról!!!!

na mindenkinek szép napot!!!

tündi23
 
 


Emma :)
Ne izgulj! Boldi sem mosolygott sokat tudattalanul. Most viszont annál többet. Szinte mindig kapunk tőle egy mosolyt ha hozzászólunk :P És ez kb. 1-2 hete van, hogy tudatosan mosolyog.

Kép
Kép
szilva069
 
 


Emma :)
Ha ez megnyugtat Marci is 1-2 hete mosolyog igazán, de most már jó sokat. Múlt csütörtökön voltunk a doktornőnél, ő meg mondja, hogy már megismer minket, biztos mosolyog ránk. Persze a férjem, a para bajnok, mindjárt kétségbeesett, hogy hát nem igazán. Mintha Marci megértette volna a helyzetet, másnaptól nagyokat nevetgél, ha játszunk vele, vagy beszélünk hozzá.

Kép
Kép
tiza
 
 


Manda :D
Ezerrel szurkolok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
tiza
 
 


Tiza
Köszi! Ugyanez a helyzet nálunk, csak én paráztam be, kicsim megérezte és tegnap du. 4-től osztogatja a gyönyörű mosolyokat! Olyan fantasztikus!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok lányok!

Tiza :D
de jó, hogy ti is négyet szeretnétek!!! Mi is. Kb. másfél hónapja voltunk együtt a párommal, amikor megállapodtunk ebben. :lol: Azóta tartjuk magunkat hozzá, és nem hagyom magam eltántorítani még egy ilyen Julcsi féle egyén által se... :lol:

Tündi :D
azért én nagyon megdicsérlek, hogy legalább az egyik vizsgád sikerült. Nekem németből kéne középfokúznom, de még a tanárhoz járásra se tudom rászánni magam.
Amikor meg van egy kis időm, inkább mindenféle más (számomra) agyat mozgatóbb dolgokkal foglalkozom.

Tünde :D
nahát én is lemaradtam, hogy most elköltöztetek apósodékhoz. Én azt hittem, ők is Debrecenben laknak. Hát Fici tiszta életművész lesz egy éves létére :lol: . Ennyit én még életemben nem költöztem, pedig 28x annyi vagyok mint ő... Szerintem nagyon ügyesen bírja a strapát, Julinak már egy nyaralás is elég, hogy minden a feje tetejére álljon. :?
Kistesóért drukkolok. Mi is ekkor határoztuk el, hogy akkor hajrá, bár csak októbertől léptünk a tettek mezejére. :wink:
Apailag hál Istennek kezet foghatunk. Én nap mint nap rácsodálkozom, milyen igazi társ a férjem, és ez olyan jó...
Pelusozásnál próbáljatok bevezetni vmi olyan játékot (rendkívvvüüül érdekeset! :D ), amit csak ilyenkor kap meg. Nálunk ez pár hétig segített annak idején.

Emma :D
na, ugye, hogy ott van az a mosoly! :lol: Zalán baba ügyes baba!
Nekem ugyan fogalmam sincs Julcsi mikor mosolygott ránk először, annyit jegyeztem fel a kis eseménynaptáramba, hogy 8 hetesen a Pofonofont (Dzsungel könyve) mutattam be neki énekes-táncos előadásban és ő hangosan röhögött rajta. Hihetetlen ari volt! Azóta is nagy kacagós fajta!
Amúgy a tankönyvi leírásokat én elég gyorsan érdemesnek találtam teljes figyelmemen kívül hagyni, mert hihetetlen hülyeségeket tudnak bennük leírni. Kb. annyira lehet nekik hinni, mint az olyan "tudományos" tényeknek, hogy: amit eszik vagy szeret a kismama, a baba már a pocakban hozzászokik ezekhez az ízekhez és ő így már előre alkalmazkodik a család ízléséhez... :shock: Akkor most Julcsi zöldséget enne, gyümivel meg sok husival, nem margarinos kenyeret, üres párolt rizzsel. Az előzőeket mind utálja :? :lol: .

Megint hiszti-téma:
hát, én néha már kezdek nagyon kiakadni. Biztos ebben a hónapban megint érzékenyebb stádiumba léptem, de Juli az akaratosságával már naponta többször is megríkat, annyira elszomorít. Tudom, nem kéne, de néha már nem látom mit kéne tennem. Úgy érzem, ettől következetesebbek már nem is lehetnénk vele. Nincs túlkorlátozva. Szerető boldog családja van. És mégis. Alapvetően olyan okos, kifejezetten intelligens és érzékeny kislány, de ha valami az akarata ellen szól, én spec. nem láttam még nála vadabb és akaratosabb gyereket (és sajna sokszor mások is megerősítenek benne :cry: ). Ha szeretnék valamit röviden megmagyarázni neki, egyszerűen befogja a fülét, a szemembe nevet, ha eléhajolok,hogy: kicsim, figyelj anyára légyszíves: gyakran úgy elkezd ütni, hogy csak nézek, hogy hova tűnt az én kis kedves gyerekem.
Pedig tudom, hogy sokszor ők maguk sem tudják, mi történik velük és miért. És bennük is dúl ez az érdekérvényesítés-biztonság-szülőszeretet harc, de most ez nem sokat segít.

Na, most úgy tűnik panasznapot tartottam... :?
Majd holnapra összeszedem magam, csak nem lehet minden nap ilyen kaotikus mint a mai... Nem igaz? :D

KM

Kép
Kép
kismok
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: