Új privát üzeneted érkezett!

Meteor!

És Én még a csokit is leszedem a rudiról, mert azt nem eszi meg Peti! (az mindig az apáé :lol: ).

Viszont Peti már kóstolt Kinder tojás!

Reni
Kép
prenata
 
 


Nah sóska kész, gyermeteg szunnyad, apa még dolgozik, úgyhogy van 10 percem :lol: :lol: :lol: :lol: Igaz takarítanom kellene, de ahoz, most annyira nincs kedvem.

Nálunk Noémi szintén csak vizet iszik. Egyszer próiibáltam neki adni 100-as gyümilevet, de nem kellett neki, úgyhogy nem is nagyon eröltettem. Én egyébként sem vagyok híve a üdítőknek. A kólával nálunk érdekes a helyzet, mrt apa nem kávézik, de a koffeint igényli, ezért néha ebéd után meg szokott inni egy pohár kólát.

mári: szorítok holnap, hogy mnden renben legyen!

Ex: Én sem kaptam DM-es szülinapi pólót, úgyhogy a sikereden felbuzdulva írtam nekik én is, remélem megkapom:)))

Nah ennyit a 10 percről Noémi ébredezik...

Kép
Kép
lreta
 
 


Kapartam én is.

Megjött a Kismama újságom, és van benne egy hozzászólásom, kemény 6-8 sorocska, a nemköszönő 4 évesre reagáltam...

Plusz van benne egy jópofa cikk, mennyire vagyok zöld, vagy hasonló c. cikk. Majd megcsinálom! Meg még van pár jó, ami tetszett, de még olvasni nem volt időm.

Megyek, dinnyét főzök be télire savanyúságnak.
Kép

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 

 
 

Sziasztok.

Szuper reggelem volt. Először arra nyitottam ki a szemem, hogy a gyerek ül az ágyában, sírdogál. Visszaadtam neki a cucliját, erre hallok valami malacvisítás szerűséget. Nem is foglalkoztam vele, Peti visszaaludt, én pisiltem, visszafeküdtem az ágyikóba. Hát a visítás az Istennek sem akart megszűnni, hát kinézek az ablakon, a benzinkútnál áll egy állatszállító kamion, ránézek az órára, 5.45. A visítást még nagy durrogások kísérték, most vagy enni-inni kaptak, vagy (ha rosszabbra gondolok), akkor elkábította őket a sofőr vagy a kísérője, mert szűk fél óra után megszűntek az állathangok. Akkor elindultak, és képzeljétek, a pasi nekiállt túráztatni a motort, ami itt a panelok között olyan volt, mintha egy vadászgép szállt volna el a fejem felett. Csoda, hogy Peti nem kelt fel. ÁÁÁÁÁÁÁ. Mondjuk ennek örömére csak nyolc után keltünk fel.

Persze egész délelőtt hisztizett a drágaságom, semmi és sehogy sem volt jó, aztán legurult öcsém ágyáról, 10 percig kerestem az egyik játéka darabját (azt hittem, hogy kidobta, én meg pont délelőtt ürítettem ki a szemetest), de a végén megtaláltam, aztán meg, mielőtt elindultunk a mamámékhoz, a fél pár szandálja után kutattuk végig a lakást. És hol van még az este...

Bénianyu, jó, sejtettem, hogy te nem az az anyuka vagy, aki lucernán neveli a gyerekét. :D Egyébként szerintem NEM lehet egy 6 év alatti gyereket hús nélkül egészségesen nevelni. Utána meg már csak el tudja dönteni, hogy miként étkezik, de addig szerintem sokkal egészségesebb nekik a fehérjeigényüket a húsfélékből kielégíteni.
Hát egyébként minden tiszteltem Benié, de ahogy írtam, nálunk csak a bolti kaják jönnek be egyelőre. Gyanítom ennek a kevés foga is az egyik oka, mert pl. a múltkor a natúr joghurtba csak beletörtem a barackot (puha volt nagyon), de voltak benne kicsit nagyobb darabok is, és nem kellett neki. Ugyanez lenne a túróval is, az tuti. Majd ha lesz még 4 foga, akkor már talán jó lesz neki a házi gyümijoghurt is. :D
Nagyon remélem, hogy minél több olyan van, aki nem iszik mű izét. Én igen, de csak lájtot, terhesen is azt vedeltem (édes volt, de ugye cukormentes, az édesítőre meg immunis vagyok), meg ásványvizet. A sztori konkrétan egy étteremben esett meg, ahol ugye, ha valami családi party van, kipakolnak mindent, aztán azt veszik el, ami kell.
Hm, nálunk az ivás téma egyáltalán nem így zajlott. Én is próbálkoztam így, de nálunk egy ideig Peti egyáltalán nem volt hajlandó inni, SEMMIT. Próbáltam én mindennel, néha kapott babateát, de azt sem preferálta, viszont a vízzel semmi baja. De így is egy kis teve veszett el benne, mert hiába eszik szárazat és kínálom utána akármivel is, egyáltalán nem biztos, hogy iszik. Ez van.
Hallod, nem semmi a fiad. Hagymaevés nyersen. Ez igen!
Én vegetázok. Lehet, mű, viszont több benne a fűszer, nem csak só. Persze csak módjával. Mondjuk, amit mi eszünk, abból is kap, abban jobban érződik.
Nagyon jó az elosztás, ha én ideülök, tőlem odaégne a konyhában az, ami épp fő. :)

Kimike, Peti még nem kapott gyümilevet. Sajna mindegyik sűrítmény meg cukor (kivéve a házi), még a bébiitalokban is van valami, ami édesíti. Így nálunk Peti leginkább vizet kap, télen esetleg majd megint teát, kicsike cukorral. A bébiitallal meg majd lesz valami, van a spájzban egy nagyobb meg egy kisebb üveggel.
Na látod, akkor Milán is elég karakán egyéniség ivás terén. Én is azt mondom, hogy inkább igyon, mintsem baja legyen.

Juca, tetszik ez a prioritás lista, fagyi nálunk is módi, a hét végén Peti a tölcsérét nyalta, ahogy engem utánzott fagyievészet közben, így nyalhatott az én adagomból, a túró rudiból eddig inkább csak a túrót eszegette, a csokija nem módi, viszont a mamáméknál tudja mutogatni, hogy neki csoki kellene. Épp ma mondtam a mamámnak, hogy sebaj, ha ad, de legalább ne ebéd előtt. És mivel ma Peti viszonylag keveset előebédelt, talán belátja, hogy nekem van igazam. :o
Cukorkából Peti a Tic Tac-ért van megveszve, napi max. 1 szemet kap, ha épp eszembe jut neki adni, vagy nagyon kunyizik érte. A többi cukorkával még ráérünk, mert amilyen kis együgyü, egészben nyelné le, azt meg nem szeretném, ha a torkán akadna.

Andy, hát én egy másik helyen olvastam félszemmel, és most, hogy Gabella Benin észrevette, és kiderült, hogy ez a "szülinapos póló", felbátorodtam, és írtam, hogy mi a helyzet.
Szerintem írj te is, maximum a hajukat fogják tépni, hogy ennyien nem kapták meg a levelüket.
Na igen, Petinek is volt olyan időszaka, hogy szólnom kellett a férjemnek, hogy óvatosan közelítsen az ágyunkhoz, mert Petinek kilógott keze-lába, és az ő ágya meg a miénk között alapból is kicsi a hely.
Mennyi cumija van Daninak...

Marcy, mikor mi eszünk chipset (hát nem vagyunk az a "lucernán élő" család), akkor Peti is kap, és nagyon tudja rágcsizni. Dettó a kukival. De ha nem látja, nem kéri, és nekem ez így jó.
Járáshoz hajrá Marci!!!!
Jaj, ez az utolsó kép, szuper jó. Ja, a vödrösről jutott eszembe, nálunk már nincs itthon akkora műanyag vödör, ami jó lenne Peti fejére... :o

Mári, jól értem, akkor eszik Vencus gyümit, de dobozosat. Ugye jól értettem??? Egyébként tudod, Peti is sokáig csak bébikonzervet kapott, mondjuk leginkább az én lustaságom miatt, viszont tény, hogy mióta reszelt, házilag összetört gyümit kap, azt is megeszi.
Tejterheléshez a drukkok mennek.

Meteor, hát az időjárás itt meg elég változó. Reggel még az eső is esett, ki is készítettem az útra Petinek a hosszú nacit meg a pulcsit, de mikor elmentünk, már sütött a nap, így a pólóra nem volt szükség, azt betettem a járgányba. Még jó, mert most megint ború jött a derűre.
Jaj, ilyen élményeim nekem is vannak, csak nálunk már akkor nyekergett Peti, ha hátat fordítottam neki, hogy lefeküdjek én is. (Alapból úgy alszunk, hogy a mi a fejünk az ablak fele néz, Peti meg pont arra lát, így mindig rálátunk.) Így volt olyan, hogy a férjem "rendesen" aludt, én meg "fejjel lefele", és így minden OK volt.
Játszótéri incidenshez passz, sajna nem lehet mit tenni, a szülőket úgy sem lehet megnevelni, mindig is voltak és lesznek is ilyenek, akik e téren igen magas az ingerküszöbe.
A Túró Rudiban tényleg nincs semmi különös. Én valamelyik nap Győri Édes Kismackót vettem Petinek, hogy úgyis reklámozzák, hogy milyen jó, és mi volt benne? Guargumi... Na mindegy, csak gondoltam, megosztom veletek.

Reni, az üres flakonokat Peti is imádja hurcibálni, pakolászni. Mondjuk az üvegekkel is így van, csak győzzünk figyelni rá, hogy épp mit kaparint meg. :)
Ruhánk nekünk is van egy rakattal, de ha épp nem fogok olyat találni, ami épp kell, majd turizok, remélem, akkor épp nagyobb ruhák lesznek az üzletben. De egyelőre még van mit adni a kölökre.
Ó, Kinder tojást már Peti is evett, Húsvétkor. Csak pár falatot, de ugye muszáj volt adni, mert látta, hogy mi esszük.

További szép napot.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ex! Én nem vegetát használok, hanem ízvarázst (nekem finomabb). Meg ha valami félkész vagy por kerül elő, az mind maggi, mert nincs bennük tartósítószer! Állítólag a knorrban sincs, de azoknak nem szeretem az ízét.

Dinnye elrakva. Remélem, jó lesz, mert ilyet még sose csináltam.

Ja, és sajnos nagyon imádom a colát! De csak a pepsit, és nem a lájtot, mert annak olyan műanyag íze van! De próbálunk minél ritkábban kólázni. Max. hetente egy 2 literes... Ez 3-unkra leosztva nem is sok... Ezen kívül van itthon cba-s szörp, mert néha kell valami lötty, de inkább pick-wick gyümölcsteákat iszunk (fekete teásat, mert nekem a nem fekete az nem is tea ízű) meg sok-sok csapvíz! A párom iszik ásványvizet is, de én azt se szeretem, főleg nem a buborékosat!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gab, bizti fini lesz a dinnye.
Nekem minden egyízű, még a kólák is, mondjuk nekem meg a nem lájt nagyon édes. Vízből én a terhességem óta a bubimenteset jobban preferálom, csak akkor iszok szénsavasat, ha épp hidegre vágyom, és csak az van a hűtőben. :) A férjem viszont mindenből a buborékosra bukik... :roll:

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Ma itt is nagyon borús az idő! Szinte egész nap esik, de holnapután megyek a drágámért! Már nagyon hiányzik, olyan lelkiismeretfurdalásom van, hogy anyuékra bíztam, pedig nagyon jó helye van.
Na, de nem kesergek.

Benia: a suli nagyon tetszik. Végre olyan óráink vannak, aminek az ember a tanítás során is hasznát veszi. Ráadásul 1,5 év alatt is be lehetne fejezni, mert elég sok tantárgyból kapnék mentességet, de nem merem bevállalni, mert a következő félév nagyon húzós lenne. (2 szigorlattal) Inkább kevesebbet tanulok és igyekszem minél többet Kornéllal lenni.

Kaja: nálunk Kornél azt eszi, amit mi - fogatlansága ellenére. Gyönyörűen eszi a darabosat is. Sőt, ami puha azt szépen harapja és vannak olyanok, amiket egyedül eszik. Pl: banán, Kinder tejszelet.
Túrórudit is kap, szinte minden nap csoki nélkül. S ami nem maradhat el, az a joghurt. Ebből minden nap kell neki adnom. Megy a hűtőhöz, mutogat, ki kell nyitnom az ajtót, és mutatja mi kell neki! Kezd önállósodni! :lol:

Gabella: dinnye befőtt? Az jó lehet! Én még ilyet nem hallottam és nem is ettem, de akár milyen kicsi is ez az ország, annyi szokás. Ha csak a halászlére gondolok, hogy mennyire máshogy csinálják az ország egyes részein...

Ex: na, az eltüntetésben Kornél is nagyon jó. Sokszor órákig keresem a játékait vagy a cumiját és képes a leglehetetlenebb helyekre elpakolni mindent. Amikor kérdezem tőle, hogy hol van a cumija pl, akkor meg mutatja, hogy nincsen. (Ez nála úgy nyilvánul meg, hogy széttárja a két kezét és utána ráüt a pocakjára)


Marcy: Marci nagyon szép. Igazi legényes!

Oriandy: nagyon jók a képek! A párodnak meg szurkolok, hogy behívják. A múltkor is néztünk valami pókerbajnokságot és egy amatőr lett a 2. helyezett a profik között. Nyert 3 millát, ha jól emlékszem.

Ivászat: Kornél csak a vizet és a teát issza meg. Próbálkoztam gyümölcslével, de nem kellett neki. A tejet is megissza, de csak, ha nagy bögréből adjuk neki. Néha nem bírom követni, hogy mit miért csinál - inkább elfogadom.
Egyébként a Juca által leírt prioritási sorrend nálunk is így van, és egyelőre csak a fagyinál és túrórudinál tartunk és egy darabig azt nem is szeretném átlépni.

Mindenkinek szép napot és ha lehet esőmenteset!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Marcy! Ez a Marci milyen édes!!!
Oriandy, csúcs az alvós kép, kilóg a keze, behalok!!!!

Meteor- nekem csak a túró oké a rudiban, csak kevés, a többivel nem egyezek ki, így nem lesz monarchia. Kikeverem inkább.

Csoki ügyhöz nem tudok szólni, Beni még nem kóstolta. Nagyon én sem akarok átesni a ló túloldalára, hogy felnőtt korában meg csokifüggő legyen, mert gyerekként nem kapott,de azért vigyázok.

Játszótér:Meteror blog: Próbálom Máté oldaláról megközeliteni a dolgot, mert Beni is pasi, bár már most másként neveljük, mint az emliett kisfiút –valszeg.
Szóval az a minimun, hogy odamegyek, leguggolok!!!! a gyerekem elé, hogy egymással szemben legyen a szemünk, megfogom a két vállát és elmondom neki, hogy simizzük a babát, nem bántjuk. Ezt érti. Még meg is mutatom. Mivel szerintem 2 évig nem értik a nem szabad fogalmát( ez ügyben jó lenne ha valaki tutit tudna mondani), azért csak a felnőttek kedvéért azt is elmondanám, h nem szabad, de inkább azon lenne a hangsúly, hogy gyere simizzük meg, kérjünk bocsánatot, nézd hogy sir szegény. Fájt neki. Ezeket felfogja már egy 1,5 éves is. A barátnőm kisfia látta el( magától nem csinálta) a verekedést 2 évesen, ugyanigy lement a szintjére anyája, elmondta, és ha másnap mégis csinálta szép csendesen hazavitte a játszóról. Semmi harag, szépen elmondta neki, hogy tudod megbeszéltük, ha verekszel hazamegyünk. És következetesen mindig (!)hazavitte. Amilyen hamar eltanulta másoktól a verekedést, olyan hamar leszokott róla.
Meteor, szomorú, hogy nem az apuka ugrott előbb oda, hanem Te, az meg egyenesen vérforraló, hogy még Te szedted ki Pancsi hajából a kezeit. Szóval mivel nálunk még nincs ilyen probléma, csak elméletben tudok hozzá szólni. De volt hogy pl.Beni ülve játszott egy ismerős kisfiúval és durvábban fogta meg a lábát, ugye ő még pofozgat, nem tud finom lenni, nem tudja még irányítani kezei finomságát, olyan ösztönös,olyan pasis.(furi is nekem a lágy Blani után) Na én rögtön megfogtam finoman a kezét és megsimiztem a másik kisfiú lábát, ciróka Beni, nem maróka! Azzal h. megmutattam máris példát mutattam, tegnap odabújt a fejével megszeretgette. Na, tök véletlen ezt pont lefotóztuk. Beni stukkolva szeretget, odadugja a fejét és puszi gyanánt bekapja a bőrünket. ez nála a szeretgetés, de olyan édesen finoman csinálja. Mint egy kiscica.
Kép

Egyébként pont most találtam a gyereknevelés cím alatt egy pozitív gyereknevelés topicot, nagyon érdekel a téma, oda járok tanulni, de még új vagyok. Van egy agykontrollos topic is, de azt még nem olvastam végig, elvileg az is pozitiv gyereknevelés. Nekem ezek nagyon szimpik. Például mi sohasem mondtuk Blaninak, hogy rossz vagy,buta vagy, haragszom rád, mindig csak az adott cselekedetét minősitettük. Ez nem volt szép, ezt nem szeretem, nem tetszik, hogy dobálod a babát, az fáj neki, stb. És utána mindig, a mai napig megöleljük, hogy érezze nem ő, hanem a helytelen cselekedet amit nem szeretünk. Szerintem így marad egészséges lelkületű embergyerek.

Kimike, egyébként sokszor nem fegyelmezettnek, hanem idegbeteg őrültnek és csődnek érzem magam, pl. amikor huszadjára viszem vissza a szobájába Benit , jobbnál jobb játékokat téve elé, aztán rohanok vissza a konyhába, vagy teregetni, vagy kipakolom neki a konyhaszekrényt h játszon-és mégis leoperál egy könyvet a polcról és széttépi, na akkor azért eldurran az agyam, és kéne egy szelep amin kiengedem a fáradt gőzt. Vagy mikor 100 szor kérem meg a lányom, h ágyazzon be, menjen el pisilni, igya már meg végre azt a pohár vizet, ne virnyogjon, nyávogjon és ne feleseljen vissza stb. Nagyrészt azért elmagyarázom, hogy ha ezzel gyorsan végzünk, segit azzal, hogy nem hányja szét a ruháit, akkor hamar végzek és sokat tudunk játszani. Ha egész nap utána kell pakolnom, akkor fáradt és nyűgi leszek és nemhogy időm, kedvem sem lesz játszani. Ez aThomas Gordon kommunikáció, de néha olyan nehééééz!

Gab, mi meg a májusi vagy júniusi kismamában voltunk benne. Majd megnézlek!

Ex, botmixerrel pépesitsd össze a saját gyártmányú barackos túrót, olyan fimon pépes lesz. Azt biztos elfogadja

Hagyma! Hát be.arok! Lementünk a bótba, vettünk vörös és lilahagymát is, apa kipakolt a szatyorból, mindeketten elfordulva le voltunk hajolva, s mire fordulunk vissza! Beni kivette a hagymát és megint rágta. Mint az almát. Héjastól. Én még ilyet nem láttam. Tökre bekönnyezett a szeme,még a nyakát is behúzta-na gondoltuk ez biztos erősebb és csipi- erre megint beleharapott. Most már dugdosnom kell előle a hagymát????

Gab, Te milyen ügyi vagy, hogy dinnyét raksz el!!!

Altatáshoz mindenkinek kitartást, éccakai cicielvonáshoz szintén. Hajrálányok! Mennyei élmény lesz ha átaludhattok egy EGÉSZ éccakát!!!!!
:lol: 8) :lol: :P

Üdv:Andi

benianya
ákosbenianya
 
 


Csajok, csak egy gyors bekukk :) !

Marci magától minden nélkül felállt a földről és elindult ismét. Ez most azért más, mint du. mert ugye akkor volt mibe kapaszkodni, ha elbizonytalanodna :) :) :) :) !
Nem gondoltam volna, hogy ez a folyamat ilyen gyors lesz.
Ha így folytatja néhány nap múlva biztosan teszi meg ezt a néhány lépést és utána már nem lesz megállás :lol: :lol: :lol: !!!
Isti is olyan büszke, olyan jó, hogy ő is láthatta már az első napon, bár du. próbáltam megörökíten videon :D !

Puszi

Eni

Eni
marcy
 
 


Dinnye: savanyúságnak, mint az uborkát. Az éretlen dinnyéket összevágva... Nekem a savanyított karfiol volt ugyanilyen fura...

Benianya! Kismamamában voltál? Átlapozom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Hali!
Most már veszprémben vagyunk, és a bátyám gépét foglaltam le egy kicsit, így gyors leszek!

Ex!
Daninak 7 cumija van, de csak éjszakára kell neki és csak azért van ennyi, mert éjszaka előszeretettel szórja ki az ágyból, viszont nekem éjnek évadján nincs kedven cumit vadászi, így csak felkapom a következőt és dugom a szájába, ha kéri!
Rafkós vagyok, mi? :-)

Wawel!
Megvan!!!! Behívták a páromat!!!! Szept. 12 este 10 óra!!!
Szurkoljatok!! A fődíjj 1 milla! Jól jönne!!!!!!

Na lépek, mert a tesómnak kéne a gép!
Majd még jövök valamikor, ha tudok!

Pusz!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Ha, minden igaz, mostantól Haladó felhasználó vagyok!!!
Ez a 600. hozzászólásom!!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Hali.

Wawel, néha Peti is önálló, ha kézben van, és valaki kinyitja a hűtőajtót, ha a felső részen van valami fogára való, azt lazán kikapja. :)
Ja, fogatlannak Peti is bőszen ette a darabosakat...amit el lehet nyammogni.
Érdekes, de volt olyan, hogy a fiam eltűntette a cumiját, sehol sem leltük, és a végén a gyerek kotorta elő a törölközős szekrényből. Hát ott nem kerestük.

Bénianyu, ma megkukkoltam, a Lidl-es gyümölcsös túrókrémben 9, azaz kilenc százalék gyümi van, legalábbis a cseresznyésben.
Hm, szerintem a nem szabad fogalmát egy jó ideig nem értik a gyerekek, én is azt veszem észre, hogy Peti inkább a hangsúlyra figyel, de szerintem a NEM-et már megérti. Az más kérdés, hogy a határait (vagyis inkább az én határaimat) feszegetve próbálkozik tovább. Egyébként a hazavitel jó ötlet, persze, ha szépen el is magyarázzák az okát, ahogy te is leírtad.
Hm, hát én igenis néha kiabálok a gyerekkel, azt hiszem, alkalmi süket. Na persze ettől függetlenül aztán odabújok hozzá, és én is elmagyarázom, hogy őt nagyon szeretem, csak azzal van baj, amit csinál. Hátha megérti...
Pont ez az, nekem már nincs kedvem mixelgetni. Már a főziket is úgy teszem be a fagyiba, hogy csak a husit mixelem le, azt keverem hozzá, kicsit áttöröm villával, azt jónapot. Megeszi. De azt ugye el lehet nyammogni, a barack meg nem olvad el. Lehet megkövezni, de nekem semmi energiám még az uzsijával is bajlódni. Evvan.

Marcy, gratula a fiadnak! Milyen kis ügyes.

Gab, hát képzeld, én is jól meglepődtem, mikor először láttam karfiolt savanyúságnak, azt hiszem valami bolti zacsiban. De nagyon finom, mikor terhes voltam, szinte csak azt ettem savi gyanánt, meg kovi ubit, amikor a szezonja volt.

Oriandy, hát sejtettem, hogy ez állhat a háttérben. Nálunk praktikus okokból csak két cumi van elöl, egy itthonra, egy az útra. De napközben mostmár mindkettő el van előle dugva, pontosabban az egyiket nem látja, a másikat meg valahogy nem veszi észre, vagy nem érdekli. Én inkább cumikereső vagyok, mondjuk volt olyan, hogy átmenetileg az úticuclit nyomtuk a szájába, ha szüksége volt rá a fiatal úrnak. :D
Mi drukkolunk a párodnak!!!
És lőn, haladó felhasználó lett belőled.

Szép estét, jó éjt.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Jó reggelt!
Marcy!!!Egy nagy nagy gratula a fiadnak. Fúúúú, mekkora lépés ez!!!!!Irigy, irigy, szerintem Jucáék is, de náluk, nálunk többieknél=még járatlanoknál is eljön majd az idő. addig örülünk a többiek sikereinek!!!!!Hajrá Marcy!!!!!! :lol: :P :lol:
Szerintem is egyik napról a másikra indul be, mi ugyen nagyon későn kezdtünk mászni, de ahogy ráérzett, a következő napokban már úgy kotort, mintha évek óta gyakorolta volna. Meeeegy ez!!!!!

Oriandy! Üdv haladóként! szóval 600 a haladó. És hol nézed meg, h hol tartasz?Bár nem vagyok cumi klubbos, rafkós és jó ötlet a sok cumi. Este csak beszórjuk oszt kész. Jóóóó.

Éljen, végre behivták azuradat!!!Drukkolunk. szerintem gondolatban már el is költöttétek az 1 millát!!!Hát hajrá!!!!VSak pozitiv gondolatok!!!!Célozd meg a holdat és ugord át a keritést!!!!MEGNYERI!Drukkolunk!!!!

Ex, 9 % gyümitartalom durva. Ha te kevered 50-50, vagy 60-40 % a túró-gyümi arány. Na, örülök, hogy legalább többen nézzük a papirokat már csak kiviből is. Egyébként bosszantó nem, hogy mernek már babáknak is, "egészséges, tele gyümivel "reklámmal ilyen sz.rt eladni!!!!!

Szoktatós lányok! Hogy sikerült az éjszaka? Drukkolok nagyon. Nem kéjelgésképpen, inkább vágykép gyanánt csak megemlitem, hogy ismét negyed 7 kor ébredt a kisoroszlánom este fél 8 tól.
Ne, keseredjetek el, mint alább irtam( csak azóta már annyi volt a téma) a nyaralás utáni itthoni napok nem voltak zökkenőmentesek, 4-5x ébredt megint ( 8 hós kora óta ugye már sokadjára játsza ezt), megint azt hittük h a foga, de nem, igy megint suttogtam, és ez már asszem az 5. átalvós éccaka. Hát télleg kéjesen jó érzés 8-10 órát aludni.
Ki gondolta volna mi, hogy a tinikori 11 ig lustizunk sombatokat visszasirjuk még.

Nagyon hideg, esős, őszi, szomorú idő van. Tegnap begyúrtam a pizzatésztát, mámint a gép, igy ma pizza lesz ebédre. Beninek is!!!!Kivi leszek!
rohanok, mert vinnem kell a lányt suliba.( tudom még nem kezdődött el, csak verset mond az évnyitón-ovisként- és reggelene 8 kor próba van!)
Szép napot!
Andi

benianya
ákosbenianya
 
 


Jó reggelit Mindenkinek! :-)

Marcika, nagyon nagyon ügyi kisfiú, gratulálunk! :) Látod Eni, és te még azt gondoltad, hogy ez még odébb van. :P

Tegnap elvittük Milánt neurológushoz, kértem beutalót a gyermekorvostól. Hála Istennek mindent rendben talált nála. Egy nagyon aranyos doktornénit fogtunk ki. Azt mondta, amit anno a petős konduktor is, hogy Milán kis lusti, motiválni kell a mozgásra. Azért nem jár, mert egyszerűen biztosabbnak érzi a mászást és esze ágában sincs ezt a bizonytalan járásra felváltani. Azért a dokinéni előtt produkált néhány lépést. :) Azt mondta, hogy gyakran hordjuk gyermektársaságba, a bölcsit is támogatta, mert a többi gyerek is motiválóan hat majd rá. Hááát, gondolhatjátok mennyire megnyugodtunk! Az a bizonyos kő dübörögve esett le. :)
Vendég
 


Hali.

Nem tudom, hol milyen idő volt, de itt hajnalban dörgött-villámlott, szakadt az eső. Peti olyan édes volt, megébredt, és az egyik dörrenés után nekiállt berregni. Azt hittem bepisilek a nevetéstől (nála minden berreg, aminek kereke van, vagy alapból forog, tehát ventillátor és társai, de még a fúrásra is ezt csinálja), nem tudom, hogy jött a prrr a dörgéshez. :D

Szolgálati közlemény: nem tudom, kinek mennyire hajigálózós a gyereke, de akinek van FP-s csigája, és néha a földhöz vágja a gyerek, vagy épp lepotyog, akkor ne csodálkozzon, ha egyszer nem szólal meg. És nem az elem merül le benne, hanem egy forrasztás engedi el. Legalábbis mi így jártunk, de azóta a tatám megjavította, most megint egyfeszt nyomogatja a gyerek.

Bénianyu, hát a Danonino 6%-os arányához képest a 9 már egész jó. :) És ugye előbbi kifejezetten gyereknek készült. Azért a házi így is úgy is más, legyen szó erről vagy akármi másról is.
A hsz-eid száma a neved alatti sávban van leírva, de én már nem tudom, hogy hol van leírva, hogy mennyi üzi után változik a felhasználói státusz.
Hinnye, de bátor a lányod! Akkor most hogy is van? Blani csak jövőre lesz sulis, vagy nem értem.

Kimike, látod, nincs semmi baj! Mondjuk nagy szerencse, hogy rendes orvost fogtatok ki, mert egy ucmufurc lehet, hogy másképp állt volna a témához. De szupi, hogy minden OK.

Na megyek, ellépünk Petivel az egyik postára, feladok egy önéletrajzot. Már a sokadikat...

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ex, Milán is nagyon dobálós. Az FP csiga idáig megúszta, de a rendőrautó már a végét járja. :roll:
Vendég
 


Szép reggelt mindenkinek :) !

Benianya: Marci alvási szokásai az utóbbi időben :P : este minden szó nélkül alszik a kiságyában. Utána kb. éjfélkor ébred fel. Simán visszateszem. Egyszer megszeretgetem, de sokszor elég, hogy csak bemegyek a szobájába és már fekszik is vissza :) .
A következő kelés általában fél 4 - 4 körül van. Na itt azért már van gáz, mert nem mindig hajlandó elfogadni a vizet, változó, van hogy ellöki van hogy úgy issza, mintha az élete múlna rajta :) . Ma éjjel volt szopi, mert kb. fél óráig nem akart visszaaludni, hanem követelte a cicit. Nem akarta azt sem, hogy kivegyem a kiságyból, csak a pólómat húzogatta.
Kapott cicit, mert úgy érzem, hogy már nagyon kevés a tejem, nem biztos, hogy sokáig húzzuk.
Reggel már csak inkább játszott vele. Imádja húzogatni, nyomogatni a cicimet, mint már írtam korábban. Közben persze jókat kacarászik :) .

Szóval a korábbi esti frásznak vége, hogy hogy altatom már megint el Marcit és hajlandó lesz-e a kiságyban aludni, felébred-e, ha megpróbálom becsempészni a kiságyába stb. stb.
Ehhez persze még jöttek a ringatódalok, ami éppen eszembe jutott.
Sokszor azon nevettem magamban, hogy nálunk az esti ringatódal a Pál Kata Péter jó reggelt lett..... 8) 8) 8) . Volt olyan, hogy nem jutott más eszembe és azt vettem észre, hogy ez megnyugtatja :wink: .

Kimi: örülök, hogy nincs semmi gond Milánnal, persze az az anyuka, akit nem érint könnyen mondja a másiknak, hogy mondtam, hogy nem lesz semmi baj... Mi ma megyünk vissza a bőrgyógyászhoz, hogy írjon egy szakvéleményt, azzal kell menni a házidokihoz, hogy írjon beutaló a Heim Pálba, miközben ott már megvan az időpont. Ennél bonyolultabb nem is lehetne...

Oriandy: éppen most olvastam a Suttogóban a cumiról való leszoktatásról, bár ez minket nem érint, de szeretem olvasni, hogy milyen tanácsokat ad a nőci.
Nekem az a szimpi ebben a könyvben, hogy nem kísérletekről írnak, meg pszichológiailag közelítik meg a témát, hanem konkrét esetekről, amelyekben simán felismerem a saját problémáimat.
Múltkor a baránőm mondta, hogy a Kismamában pl. a Suttogót is tök leszólják. Én nem foglalkozom más véleményével, mindig azt mondtam, mindenkinek nem lehet a kedvére tenni. Ezért még nem teszem félre a könyvet, mert vkinek más a véleménye.

Wawel: milyen volt a találkozás a kisfiaddal???

Oriandy: ez a poker dolog tök izgi, majd tájékoztass bennünket. Miendenről, hogy hogy zajlott, milyen volt a tapasztalata a férjednek, ok :) ?

Reni: végül is most sikerült megsütnöm a szilvás pitét :) . Jobban mondva most még a sütőben van. Biztos nagyon fini lesz :) . Én imádom ezeket a kevert tésztákat gyümölccsel, sokkal jobban, mint a krémeseket.

Megyek, mert alacsonyabbra kell vennem a hőfokot a sütőn.

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok,

Benianyu,
nálunk ez volt a 3. éjszaka, egész jól telt. 9től reggel fél7ig aludt és egy köbö 10 perces ébredés volt 3kor.

Viszont most rettentő nyüglődés van, sajnos ömlik az eső így be vagyunk zárva, nincs játszózás, amit annyira nem díjjaz a Kisasszony. Tegnap volt egy óra délután amikor nem esett, na akkor gyorsan lementünk hintázni, meg hagytam egy kicsit csúszni mászni is, sokkal nyugisabb volt utána. (viszont arról ne beszéljünk hogy nézett ki a gatyija utána:))))
Most reggel óta hisztikirálylánykodás van.

Bocsi megyek is, majd még próbálok jönni ha alszik.

Marcinak gratulaaaaaaaaaa!

meteor
 
 


Sziasztok!

Megint elblogoltam a netezésre szánt időmet!

Millió bocsi! Tényleg mennem kell, mert szokás szerint ezer a dolgom!

Kép
Kép
Kép

Pusszanat!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Üdv.

Kimike, aham, nálunk is elég sokáig bírta. Majdnem egy évig, pedig Peti aztán nem kíméli. :)

Marcy, ez egy kicsit személyesre sikeredett. De mindegy, én vagyok olyan önfejű, hogy pl. nem fogok dokihoz rohanni Petivel, mert az összes szókincse kimerül abban, hogy ööööö, prrrr, meg ba, ja meg a hamma-mamma. Tudod, kiegyeztünk régebben abban, hogy Juca Kingája sem mászni fog az oltár elé, és Peti sem elmutogatni fogja a nagy napján az igent. :D
Ciciimádat nálunk is van, attól függetlenül, hogy sosem volt szopi. De imádja nyomogatni befele a mellbimbómat, és közben olyan jókat röhög azon, hogy én milyen képet vágok ehhez a mutatványhoz.
Az altatódalon jót mosolyogtam. Végül is mindegy, a lényeg, hogy hasson!

Meteor, képzeld, nálunk még nem esik. Úgy látszik, elég volt a hajnali zuhé, habár elég szomorkás az idő. Mondjuk örülnék, ha legalább addig kibírná, még oda nem érünk a mamámékhoz, mert ott érdekes módon bent is jó. Mondjuk itthon sincs baj, a fiatal úr épp most ráncigálta ki öcsém ágya alól a telefontöltők vezetékeit. ÁÁÁÁÁÁ.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Kitti!!!!

Ezer köszönet!!!!!!!! A nagyik és a dédik el voltak ájulva! Mindenki kapott egy ajándék Meglepit Peti fotóval!!!!!!!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Azért a Suttogó csak jobb lehet, mint a leginkább leszólt Aludj jól gyermekem módszer. (Mellesleg azért kíváncsi lennék a Kismama által kiadott Éjszakai gondoskodás c. könyvre is! Olvasta valaki?)

Tényleg mennem kell! Viszont a Suttogót megnézem, megvan-e a könyvtárban. (Bár majdnem kizárt ebben a kis világvégi községben.)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Kimi!

Néni számból vette ki a szót. És azt nem mondta, hogy mivel motiváld?
Nekem az a bajom, pont tegnap filóztunk erről Kofával, hogy nincs miért felállni. Csak egy dolgot mondjatok, amiért érdemes felállni és elnidulni, és mászva nem lehet ugyanazt megcsinálni! Na én sem tudok. Emlékeztek még BR-ra, a fia 17 hós volt, ha jól emlékszem, amikor elindult. Most egyedüli motivációnak a pocsolyában ugrálást érzem. :-P

Kinga most a hétvégén kapott egy bevásárlókocsit apuéktól (én mondtam, hogy azt) a Balcsin a Panniét lazán tologatta göröngyökön a kertben, ezt csak térdelve hajlandó tolni, csak a pakoláshoz álldogál. :shock: Sajnos göröngy nem járt a kocsihoz. :twisted:

Most csak visszaidézném, hogy egyedül én lelkesedtem a kánikuláért. Most lehet visszasírni, én kivagyok ettől a fos időtől. 8)

Megyek...

tjuca
 
 


Juca, nos ez érdekes. Azt mondta, hogy motiválni a mászásra kellene méginkább, hogy erősödjenek a lábai, mert hogy majd akkor fog elindulni. Fel a lépcsőn, fel az ágyra-le,kergetőzni a lakásban stb. Mondjuk Milán valóban nem egy hirtelen gyerek, de szerintem elég sokat mászik. Szóval nekem meggyőződésem, hogy egyszerűen csak nem elég bátor. Bár ma délelőtt erre megint rácáfolt, mert elég sokat sétálgatott, kb. fele-fele arányban a mászással. De ilyen korábban is volt, aztán egyik nap már nem akart 1 lépést se menni önállóan. Tehát nálunk nem az a gond, hogy nem indul el, hanem, hogy visszatér a biztos mászához inkább. No mind1, türelmes vagyok és kivárom, míg szalad. Egyébként ez a motiváló dolog baromi nehéz. Mert hiába akarok vele kergetőset játszani, ha ő épp kockázni vagy autókázni jobban szeret, persze egy helyben ülve.
És a bölcsiben nagyon bízom. Mert a csoporttársai 2 év körüliek, hátha ők lesznek a kellő motiváció.
Ja, a neurológiára délelőtt kértem beutalót, felhívtam a kórházat és este 6-ra adtak is időpontot. Csodálkoztam, mert más szakrendelésekre heteket kellett várni korábban.

Lányok, kinek a gyerkőce tud motorozni? Milán nem tud, pedig számtalanszor mutattuk már neki, de mindíg le akar szállni. :shock:
Vendég
 


Kimike, Peti sem szeret motorozni, csak akkor "hajtja" az ilyen kerekes micsodákat, ha húzzák is egyben. Csak a kereke érdekli. Mondjuk én nem bánom, hogy nem tetszik neki.

Juca, hát Peti leginkább azért állt fel, mert úgy elért valamit, amire vágyott. És pl. az ágyra felmászáshoz is állni kell, legalábbis nálunk... Esetleg valami kedvenc egy emelettel feljebb tétele is motiváló lehet.

Na, öltözünk, vár a szuri. :roll:

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ez a motorozás téma nálunk is gond.
Uncsitesó (11hóval idősebb) imádta az autókat, bébitaxiba kapaszkodva tanult meg menni, azóta is motorozik ezerrel, meg autózik is (vettek neki valami babadzsipet szülinapjára). Ebből kiindulva a család bőszen vett mindenféle ilyesmit Misinek - én ugyan nyüszögtem, hogy az eddigi efféle dolgokat nem csípte, de kit érdekelt ez... Most itt vagyok csomó hajtható, ráülhető csodabizbazzal, és a gyerekem nagy ívben tojik rájuk...
A játszótéren láttunk motorozó kisfiút, kérdeztük, hogy mióta tud, mennyire szereti - kiderült, hogy 8 hónapos kora óta imádja, még alig tudott ülni, de már motorozni akart. Lehet, hog ez típus kérdése????

Kata

Kép
wkata
 
 


Ex: magamat is beleértettem, hiszen múltkor én is írtam Kiminek, hogy nem kell aggódni, nincs semmi baj. Ami igaz is, csak annak az anyának, akinek "problémája" van a gyerkőcével, nem biztos, hogy így is érez :) .

Juca: szerintem jól döntöttél, hogy vmi olyan játékot kértél, amit felállva is érdekes használni. Írtam, hogy szerintem nálunk nagy lökés volt, hogy a motorját kezdte el tologatni, persze nem magától, hanem odaállítottam mögé és így már volt hozzá kedve :) .

Kimi: Marcinak bébitaxija van és képzeld én már azon is meglepődtem múltkor, hogy egyedül fel tud rá ülni és leszállni. Olyan édes, néha fordítva ül rá és akkor ugye nem jó a súlyeloszlás és néha esik vele... na nem ez az édes, hanem hogy fordítva ül fel rá :D :D :D :D .
Lábbal még nem igazán tudja magát tolni, bár hozzáteszem ez egy kicsit szélesebb, mint egy hagyományos kismotor. Azért is vettük neki annak idején, mert ez akkor stabilabbnak tűnt.

A kis rendőrös motorjánál pedig azt csinálja, hogy ha én tolom, akkor magától teker a pedál, de néha ráteszi a pedálra a lábát, de csak az egyiket.
Ja, egyébként tegnapelött sikerült egy akkorát zúgni vele, pedig ott volt Isti és én is. Marci szokott ugrálni benne, izeg-mozog és nem egy stabil szerekezet én ugyan fogtam, de azzal voltam elfoglalva, hogy kivegyem a táskámból a kulcsot és már dőlt is szegény. Kis sírás volt, de szerencsére nem ütötte nagyon meg magát.

Eni

Eni
marcy
 
 


Milánnak három motorja van. Van egy kicsi, nyuszis, amit simán tudna hajtani. Van egy nagyobb, amiről nem ér le a lába. És van az a fajta, ami hintává is alakítható, az pedálos. Mindegyiknek a kerekét találja a legérdekesebbnek. Nem tud rá felülni, egyszer próbált a nyuszisra, de mivel az könnyű és rátámaszkodott, így borult. Na azóta se próbálta. Ha a nagyobbra felültetem és tolom, az tetszik neki, de ha elengedem már száll is le róla.
Lehet, hogy ez típusfüggő, mondjuk a 8 hónapos kor azért nem hinném, hogy szokványos. Én úgy gondoltam egyébként, hogy kb. másfél éves kor és 2 éves kor között kezdenek motorozni a gyerekek, de lehet, hogy ez hülyeség. :roll:
Vendég
 


Sziasztok!

Először is bocsi, hogy így eltűntem!
Az az igazság, hogy a szabadság alatt egyáltalán nem tudtam a géphez hozzájutni mert a férjem mindíg töltött le valamit, amióta pedig dolgozunk azóta estére hulla vagyok.

Most azért tudok írni mert tegnap Panna belázasodott és azonnal rohantunk a bölcsibe érte onnan pedig a doki nénihez.
Természetesen már este sem volt láza és most sincs, mindenesetre még holnap is itthon maradunk.
A dokinéni nem talált nála semmit csak az egyik foga bújik ki éppen valószínűleg ez okozhatta a lázat- ( Volt már ilyen a többi fognál is, hogy 38,5 mértünk amikor meg volt dagadva az ínnye.)

Mindenkinek millió puszit küldök.

Kép

Kép
katus73
 
 


Szia Katus,

örülünk, hogy jelentkeztél!
Gyere amikor tudsz, még ha csak annyira is, hogy jelt adsz magatokról!

Kimike,
Pancsi kapott az egyik barátnőmtől kismotort, azt a kisebb fajta nyuszisat a szülinapjára, de nem megy vele. Ráül, kicsit tilitolizik, de aztán vagy lekecmereg vagy le kell venni. Őt is inkább a kereke érdekli.
Én egyébként úgy érzem, hogy ez a nyuszis kicsi neki: a popója mointha csúszna le róla és a lábával ha hajtani akarná magát, akkor félek, hogy beleakad a kerék alá.

Ex,
írtad még egyszer korábban, hogy nem tartod jónak a kismotort, merthogy behajlított lábbal ül rajta. Hát nem tom...érdekes lenne egy szakember véleményét is ismerni a dologról, de szerintem a bicajon is be van hajlítva a gyerek/ember lába és az se káros.

Nekem az a véleményem, hogy amikor már stabilan tudnak ülni: ergó elég erős a gerincük mindezek a dolgok nem károsak, csak erősítik a különböző izomcsoportokat. Bár persze, mint a bébikomp esetében is ezt is mértékkel kell használni.

Húúú csajok,
jövő hét kedden kezdődik a sulim. Tökre izgulok. Első körben most azért, hogy ha a drága jó BKV sztrájkol akkor el tudjak jutni.
Másodikban pedig azért, hogy jó legyek benne.
Tudjátok én egész gyerekkoromban azt hallgattam otthon, hogy milyen okos meg értelmes vagyok. A jegyeim meg 3-4-5 között voltak, mert lusta voltam/nem érdekelt.
Fősulit is kisujjból kiráztam, nem túl sok tanulással, igaz végül közepes lett ott is a bizonyítványom.
De ez most tényleg érdekel és itt nem szeretnék közepes lenni. Én itt szeretnék a legjobb lenni, de közben félek, hogy a gyerek mellett nem lesz rá elég időm vagy "csak" lusta leszek megint. (vagy amitől még inkább, hogy tehetségtelen).

meteor
 
 


Bocsi. Rosszul írtam. Kinga áll, kapaszkodik, leránt ezt azt, hűtő alsó polcáról (alul van a fagyasztó, tehát ő csak ezt éri el kapaszkodva) kiszed ezt-azt, de ha közlekedésről van szó, akkor mászik. Egyedül a monitorhoz kapar állva, de kapaszkodva. Járatni klasszikus módon nem lehet, mert felhúzza a lábait, és komolyan mondom hülyének néz. Pedig rengetegen próbálkoztak, hogy majd vazze ők megmutatják a tutifrankót, mire Kinga mindenkivel ugyanazt játszotta el. Állva elkapta valaki egy vagy mindkét kezét, egy darabig állt, majd ment volna útjára, és ült le. Ha ekkor felállították szépen felhúzta a lábait és visított, emiatt mindenki lerakta, majd hüppögve elmászott.

Tehát nekem olyan motiváció kell, ami a járásra sarkall. A gyerekeket nap nap után látja, de mivel ő menőbb a mászással, mondjuk várba fel túlzás nélkül 3* olyan gyors, mint a lépegetős 3 éves, csak akkor áll, ha a kerítésnél kell kurjongatnia, vagy valami kaját kell kunyiznia, egyébként mászik. A többi gyerekre meg valszeg úgy néz, hogy én azért sem leszek szolgalelkű :twisted: 8) mert ti itt ügyetlenkedve totyorásztok, én meg profin mászok. :wink: És megmondom őszintén, ha belegondolok én sem járnék a helyében. :shock: 8)

Ja a nyuszison (más gyerekek mociján) teker, de sajna a gaz, állat anyja nem ad addig jogsit, míg nem jár. Evvan. :twisted: :twisted: :twisted:

Kimi!

A bölcsiben megtanul majd motorozni, ha akar. Miért akarod, hogy motorozzon?

tjuca
 
 


Sziasztok!

Délelőtt lecsót főztem és palacsintát sütöttem, de azért két palacsinta között olvasgattam. Jó sokat írtattok.

Kimike!
Örülök, hogy megnyugodtatok! Látod, nincs semmi baj Milánnal!
Ami a motort illeti Peti éppen a minap kapott egyet a mamától. Különösöbben őt sem érdekli. Amikor a látókörébe kerül berreg neki, esetleg felfordítja és a kerekeivel játszik. Ennyi! Ja, és van egy triciklije is a mamánál. Hát azt meg szépen eltologatja, a rajta lévő gombokat megnyomogatja és a pedált kézzel hajtja! Szóval ő sem jön még lázba ezektől a fiús játékoktól. Van még bébitaxink. Időnként felül rá!

Marcy!
Gratulálok Marcikának! És üdvözöllek téged a sportoló anyukák között! Peti sokszor kitépi a kezét az enyémből és úgy futok utána kitárt karokkal, hogy ha esik, akkor a karjaimba essen!
Hogy izlik a pite? (én a héten már csináltam fánkot, palacsintát, így most egy darabig nincs édesség!)

Képzeljétek, tegnap álltunk Petivel a lépcsőház előtt. Egyszer csak kiviharzott egy 16 éves forma csinibini (nagy)lyányka. Peti meg, mint akit kilőttek a rakétából, visítva rohant utána. Háát, még korán kezdi! Alig bírtam elkapni! Éppen, hogy nem ért ki az útra!

Petinek most már több, mint egy hete folyik az orra. Köhögés csak tegnapelőtt volt, azóta semmi. Szóval, szerintem a fogzással lehet összefüggésben az orfolyás!
Délelőtt extra hisztis, volt így apája megfogta és elvitte biciklizni!

Reni
Kép
prenata
 
 


Katus!

Üdv újra itt. Dobj egy képet a csajokról!

tjuca
 
 


Katus!

Csatlakozom Jucához! Képet-képet!!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Íme a nyuszis motor. Kép
Pancsinak is ilyen van?

Juca, azért szeretném, ha motorozna, mert ez is egyfajta mozgásforma, ami talán erősíti a lábait. És te miért nem engeded?
Egyébként Milán se volt hajlandó lábra állni 14 hónapos koráig. Ugyan ezt csinálta, mint Kinga, felhúzta mindkét pacskert, ha próbálkoztunk.
Vendég
 


Szia Katus!

Örülök, hogy jelentkeztél. :-) Mesélj kicsit többet magatokról, ha lesz időd!
Vendég
 


Én most látok először ilyen nyuszis mocit! :oops:

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni, manapság ettől csak klasszabbakat lehet kapni. :wink: Elég kis gyenge, ócska járgány ez, de a célnak megfelelne. :lol:
Vendég
 


Sziasztok.

Megvolt az oltás, Peti csak egy picit sírt, amikor a dokinéni az oltóanyagot fecskendezte be, szerintem feszített neki egy kicsit, meg ugye le is volt fogva, de mikor felvettem, már minden OK volt. A kiütések továbbra is rejtélyesek, viszont most kaptunk megint fürdetőkenőcsöt, hátha az is besegít egy kicsit.
Ja, le is mérte a védőnéni Petit, kapaszkodjatok meg, 11880 g és 86!!! cm.

Gabi, jók a képek. Az utolsón Mesinek nagyon portréarca van!

Wkata, szerintem ez maximálisan típus kérdése. Ahogy írtam, Petit sem hozzák lázba az ilyenek, legalábbis nem a klasszikus módon hasznosítja őket. Ő mindennek csak a kerekét pörgeti egyelőre, már van háromkerekú kisbicaja is, azt is élvezi, ha valaki tolja, de a favorit akkor is az, ha valaki fejreállítja, és ő pörgetheti a kereket. :D

Marcy, lehet, én is erősen fogalmaztam, meg lehet, pont rosszul jött ki a dolog, hogy pont utánam írtál...de mindegy, összeveszni nem fogunk úgy sem. :)
Bébitaxi itthon is van, annak is csak a kereke a nyerő, nagy ritkán fordul elő, hogy kiveszi, elhozza a helyéről, és szól, hogy ő most arra rá akar ülni, akkor egy kicsit megy vele, de aztán leszáll, és kezdődik a kerékpörgetés...nem tudom, milyen mánia ez, de ha neki ez jó.

Katus, jó, hogy benéztél, szuper, hogy nincs baja Pannusnak, mármint a fogkijövetelen kívül.

Meteor, hát azért a bicaj lényegesen másabb, vagyis más a lábtartás, ott ki is nyújtod, amikor a pedál lent van, de ez motorozásnál nem megy. Na de mindegy, nekem alapból nem szimpik ezek a találmányok, mondjuk, ha menni akarna vele, hagynám... De lehet, hogy csak azért gondolom így, mert látom, hogy az én extramagas fiam igencsak gnóm pozicióban van rajta, még nézni is rossz, de komolyan! És nem a gerincét féltem, hanem a lábát...
Jaj, ne gondolj ilyenekre. Most én megint a mérlegképesre agyalok, ugye okt. végén lesz a pótvizsga, de valahogy még mindig nem állt rá az agyam a tanulásra, mert eddig mindig az volt, hogy az órai anyaggal betelt a fejem, így is mindig 4-5 volt az átlagom, a diplomám is "jó" lett. Pedig ott sem vittem túlzásba saját magam okítását...nem tudom, mi lesz így velem. Pedig a számok világa az én világom is. :o

Juca, hát akkor passzolok. Ami azt illeti, én pl. meg sem tudom mondani, hogy Petit mi késztette a kapaszkodva járásra, utána meg az elindulásra. Így marad a türelem rózsát terem akció.

Reni, hát nem semmi fiad van. Mondjuk Peti is szeret udvarolni...ma is majd kiesett a szeme a rendelőben, úgy nézett egy kislányt. :D

Itt most süt a nap...

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ex: egyáltalán nem gondoltam rád, csak általánosságban írtam, vissza is kerestem, hogy mire gondoltál, mert nem is tudtam mire gondolsz. Hasonlóan fogalmaztunk... :wink: .
Szent a béka... ahogy Juca mondaná.

Juca: amikor mi voltunk az ortopéd orvosnál, akkor volt Marci 1 éves. Kérdezte, hogy álldogál, jár-e már. Mondtam neki, hogy igen. Meg szerette volna nézni, mondta, hogy fogjam meg a két kezét. Azt hiszem, inkább a lábtartására lett volna kiváncsi.
Marci persze elkezdett sírni és felhúzta a lábait. Azt mondta, hogy még nem érett a járásra. Ha már kész lesz rá, akkor nem húzza fel.
Most már csak akkor húzza fel a lábát, ha fáradt, vagy nincs kedve hozzá.

Katus: én is örülök, hogy ismét köreinkben üdvözölhetünk. Tegyél fel a lányokról és magadról képeket, biztosan sokat változott már a kis Panna.

Meteor: érdekes, amit írtál a sulival kapcsolatban. Én a korábbi sulimat annyira utáltam, hogy ez a mostani egy megváltás számomra.
Úgy éreztem, amikor odajártam, hogy kisiklott az életem... mégsem váltottam.
Ha az, amit most tanulsz tényleg érdekel, akkor biztos vagyok benne, hogy megtalálod az alkalmat és az időt arra, hogy jó legyél benne. Biztos nem lesz egyszerű, mert ha jól tudom, akkor itt rajzolni is kell, tehát Pancsinak már aludnia kell, ha nyugodtan szeretnél dolgozni, de megéri :) :) :) !
Én is úgy indultam neki a sulinak, hogy egy csomót járok majd könyvtárba, sok kapcsolódó szakirodalmat elolvasok, de sajna éppen annyi időm van, hogy a kötelező dolgokat megtanulom :( .

Reni: neked még nem is írtam, hogy milyen szupi, hogy te is elkezdesz tanulni (vagyis folytatod :wink: ) . Nővéremnek van oroszból nyelvvizsgája, annak idején azt hittük, hogy majd több hasznát veszi, de ezen a vidéken nem igazán. Viszont nálatok tényleg érdemes.
Mindegy tesóm németül is beszél, úgyhogy nincs problémája :) .

Szilvás pite finom lett, ma ezen élek :D ! Na meg tejfölös krumplifőzeléken, Marcinak is bejön :D ! Úgy veszem észre, hogy Marci szereti ezeket a tejfölös cuccokat!

Jövő héten szerdán megyünk Pestre, körülnézek ott is cipőügyben Marcinak, de elötte itt Szombathelyen is felmérem a terepet.

Eni

Eni
marcy
 
 


Ja, Ex, fiad súlyügyileg Marcival fej-fej mellett, a centit nem tudom sajna, de amikor találkoztunk azért megállapítottuk, hogy Petike pár centivel magasabb azért :) .

Oltásnál ügyi volt, kiváncsi leszek nálunk is mi lesz, mert szeret üvölteni a kis drágám :) .

Eni

Eni
marcy
 
 


Kimike,
igen Pancsié is ilyen!

Bocs lányok megint rohanok, nincs időm reagálni, majd még próbálok később jönni!

meteor
 
 


Sziasztok,

Régen voltam, de nagyjából jól vagyunk. Kedd óta belázasodott Kevin, voltunk orvosnál most már jól van. Nagyon ellenkezte anyukám a hidegfürdőre, mért itt nem csinálnak ilyet. Nagyon sajnálta Kevint.


Sajnos nincs sok időm, nem tudtam olvasni titeket.

Ma este voltunk egy zongora koncerten, ahova pici babákat is lehetett vinni. Nagyon tetszett Kevinnek, majdnem elaludt. :D
Holnap lesz „utolsó” munkanapom, ez kicsit szomorító, annyira szerettem a gyerekeket.

Puszi Mindenkinek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.01 23:51-kor.
Vendég
 


Kimi!

Azért, mert akkor állandóan motorozna, még annyit sem emelkedne a "magasba", mint így. Meg nem is tudom, előbb járjon és kész. Már unom a magyarázkodást. Genya anya vagyok, ezt kapta a sorstól. 8)

Mászni 6 hós kora előtt kezdett, állni pedig kb. karácsony és Szilveszter között (7,5 hósan durván). Egy jan. 18-i bejegyzés, amikor már profin állt egy számot, és rugózott:
http://kovacs-telekes.org/juca/blog/?p=168

Alig hinném, hogy a lábai gyengék, mert önállóan grasszál a tükör mellett kapaszkodva, meg szerény véleményem szerint egy kb. 40 fokos rámpára feldzsalni, amiről letörtek a kapaszkodók, így hasizomból kell nyomni, és megcsinálja oda-vissza kell izom.

De nem ragozom/nyavajgok tovább egyszer csak elindul. Arra viszont ezek szerint másnál sincs válasz,, hogy miért jobb járni, mint mászni. :twisted:
Azért mindenkitől köszi az ötletelést. Várunk még egy-másfél hónapot, aztán irány a szagember. :wink:

tjuca
 
 


Hali.

Marcy, nézzetek be ide: http://www.szamoskolyok.hu/honlap.php Ha nem feltétlen ragaszkodsz a Siestához és társaihoz. Én itt helyben láttam néhány ilyen lábbelit, elég strapabírónak néznek ki, és nem kerülnek egy vagyonba (a Kárász utcán láttam kirakva boltban, a legdrágább is 5000 Ft volt). Ha mentek Pestre, szerintem megérne egy misét. :)

Igen, ha azóta Marci nem nőtt, akkor mostmár tetemes a különbség közöttük, ugye három hónapja 80 cm volt Peti, ami azt jelenti, hogy ennyi idő alatt 6, azaz hat centit nyúlt. Mikor mondta a védőnő, hogy mekkora, el se akartam hinni.

Juca, csak neked:
Külső és belső tényezők szabják meg annak a pillanatnak az elérkeztét, amikor a kisgyermek eleinte segítséggel, azután teljesen önállóan elkezd járni.
A legtöbb gyermek első életévének vége felé teszi meg az első lépéseit külső segítséggel, önállóan 12-15 hónapos korában kezd járni. De nem ritka, hogy csak 18 hónapos kor körül sajátítja el az önálló járás tudományát.
Sok gyermekben a járást rövidebb-hosszabb mászó korszak előzi meg, ezalatt a kicsik gyakran bámulatra méltó ügyességre és sebességre tesznek szert. A mászás nagyon előnyös a mozgásszervek fejlődése szempontjából, a túl tökéletes mászóművészet azonban gyakran gátolja a járás elsajátítását.
A járást a gyermek fokozatosan és szinte magától sajátítja el: először jól megkapaszkodva egészen apró lépéseket tesz, közben mindkét kézzel erősen kapaszkodik (vagy mindkét kezét megfogják), aztán már fél kézzel kapaszkodva is megy a járás, egyszer csak egyedül is tud menni, először csak pár lépést, majd fokozatosan egyre többet.
Valójában nem kell tanítani a gyermeknek a járást: ha fejlődése eléri a megfelelő fokot, a fenti sorrendben ő maga jön rá, hogyan is kell járni. A siettetéssel nem érünk el semmit, sőt talán még ártunk is, ha pl. a szomszéd gyermeket akarjuk utolérni vagy lefőzni a járás megtanításában.
A korán járó gyermeket meg néha féltik a szülei, hogy görbe lesz a lába. Ez teljesen alaptalan aggodalom. A gyermeki szervezet csak olyan feladatra vállalkozik, amelynek teljesítésére már fel van készülve.
A járás késése lehet túlzott aggodalmasság eredménye, de ha 18 hónapos korban nem tud a kisgyermek önállóan járni, feltétlenül ki kell kérni orvos tanácsát.


Szóval még várhattok akár szűk 3 hónapot is! Egyébként lehet, hogy Kinga olvassa a topicot, hogy mennyire aggódsz...

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Katus: üdv újra, s én is csatlakozom a képet kérők táborához!

Marcy: még nem voltam Kornélért. Mivel ma vissza kellett jönnöm, nem akartam kizökkenteni a mamánál való létből, úgy gondoltam így egyszerűbb mindenkinek, nem kell még egyszer elválni. De holnap megyek érte. Már nagyon várom, mert borzalmasan rossz nélküle.

Motor: Kornél is kapott egy éves szülinapjára egyet, de nem megy vele. A kerekét pörgeté, oszt annyi.

Oriandy: hatalmas drukk a párodnak! Pókerarcot felölteni, aztán hajrá egy milla!

Juca: azt én sem tudom megmondani, hogy mivel érdemes motiválni, de Kinga majd kitalálja. Egyébként pedig nagyon okos kislány, mert minek strapálja magát, ha mindent elér mászva is??
Kornélnál szintén a beszéd megy "alaphangon". A memmét folyamatosan mondja, egyébként egy-két szótagon kívül semmit. Viszont mindent elmutogat. Így ő sem lesz a beszédben túl motivált, de majd csak egyszer. Erről egyik rokonunk lánya jut eszembe, aki 3 éves volt, amikor elkezdett beszélni. Addig mindent mutogatott, még a pisztácia szót is!! Igaz, egy kódfejtő kellett hozzá, de mivel így is megértették nem strapálta magát.

Meteor: hajrá suli. egyébként érdekes, mert amit most csinálok nekem is nagyon tetszik. Végre egy olyan felsőoktatású intézmény, ahol olyan dolgokat tanulunk, ami az info tanításhoz hasznos! Így aztán én is igyekszem nagyon jó lenni, bár néha úgy érzem kevés vagyok hozzá, de majd alalkul.

Gabella: na látod, a karfiolról viszon én hallottam. Nagymamám rendszeresen szokott is olyat elrakni, meg anyu is, igaz ő ubival együtt. Én imádom!

Azt hiszem lemaradtam a szilvás pitéről, pedig van egy csomó szilvánk a hűtőben. Valaki leírná nekem? Vagy elküldené priviben?

Most hirtelen ennyi jutott eszemben, üdv: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Kimike! De jó, hogy elvittétek Milánt a neurobubushoz, és milyen jó, hogy ilyen jókat mondott. Hát el tudom képzelni mekkorát koppant az a kő, hogy megkönnyebbülhettetek! Mi a Bethesdában voltunk egy nagyon ari főorvosnőnél. Olyan jó, hogy az ember találkozik még rendes dokikkal! És, hogy Milán meg még lépegetett is a dokinéninek! Bámulatos.

Ex! Blani hétfőn megy elsőbe, miért, valamit félreérthetően irtam? Jaa, nem azt, hogy verset mond ovisként? Háát, mert az évnyitón még ovisok, csak hétfőtől lesznek iskolások. Szóval leendő elősként mond verset az évnyitón 4 másik kis társával. Ez egyébként tök jó, mert ő már a héten ismerkednek a tanár nénivel(egyébként ő választotta ki őket a versmondásra a felvételi alapján)Ja, mert itt felvételi is vót, hát ilyen világban élünk, sajna. De a gyerekenek meg se kottyant, mi meg majdnem gyomorfekélyt kaptunk. 72 en jelentkeztek ebbe a suliba( a városban a legtöbben ide, és csak 30-at vettek volna fel, de külön önkormányzati engedéllyel még egy a. osztály indult, így még 30 gyerkőt felvettek. Ez ének-angol.

Peti óriásbébi, ügyi volt az oltáson. Mekkora!!!!

Dobálás, nálunk megúszta még minden. De erről jut eszembe: A dobálással kapcsolatban azt olvastam vhol, hogy épp most lesz az a szakasz, vagy már el is kezdődött,(?) amikor folyton kidobálnak mindent, és ekkor mondták azt régen, hogy „rossz vagy, ne dobáld, ha még egyszer kidobod gyerek, nem adom vissza stb.”
Pedig, pont hogy akár ezerszer is vissza kell adni, mert ez a kidobálás egy agyi fejlődési szakaszt jelent, örüljünk, hogy dobál, mert az normális, meg valami olyasmi is volt, hogy így akar megbizonyosodni, arról, hogy ami kiesik, vagy tőle eltávolodik az vissza is mehet, sőt az anya adja vissza ami valami biztonságot is jelent számára, Na nem akarok „tutitlant „ irni, valami ilyesmi. Ha tudnám hol olvastam? Talán a picik és kicsikben? Majd éccaka megnézem( Blanka mamázik, apa meg éccakás).
A lényeg, hogy mosolyogva vissza kell adni és örülni, hogy értelmes a gyerek!

Marcy, ügyi vagy, ez nagy haladás!
Meteor! Neked is gratula, superek vagytok!

Gab! Nagyon jók a képek!

Gab! A suttogó nekem is jobb, mint az aludj jól, mi Blankánál abból csináltuk, de én akkor is suttogtam, öleltem, sss-eltem. A kismamás azt írja vedd magad mellé és ciciltesd akár 10 szer is éjjel. Csak mondták nekem is. De hát van akinek meg az a jó. Ezt tiszteletben tartom.

Juca! Jól feladtad a leckét. Miért induljon el, amit nem lehet mászva, -főleg a lányod kaszkadőrügyességével- megcsinálni.
Tudod mi jutott eszembe? A hó. De az is csak abban az esetben ha nincs rajta kesztyű és utálja, hogy fázik a keze a hideg hóban. Így menni fog a hóemberhez. Meg hát anorákban iszonyú nehéz mászni. Kipróbáljuk, hogy mit csinálnak anorákban?
Na, elő is keresem a vastag anorákot, reggelente még elég hideg is van hozzá, nekünk meg itt a terasz. Nem vagyok százas mi?Oszt hóembert meg hogy csinálok?
Na, komolyra forditva a szót :úgyis csak akkor indulnak el, ha elég erős lesz hozzá a járáshoz szükséges összes csontozatuk, izomzatuk. Az sem véletlen ha térdelve halad inkább, ki kell ezt várni, szerintem -motiváció ide vagy oda. Egyébként Juca, szerintem a motorozás –járástól függetlenül kifejezetten jót tenne, más izomcsoportot mozgat,erősit ugyanis. Engedd má azt a lyányt!!Csodálkoznál mi, ha 2 nap motorozás után elindulna?

Meteor, miket irtak a játszótéri afférotokra?Taliztál azóta az apukával?

Megye fürdetni, nálunk 19:15 szopi, 19:30 szunya.
sziaszok

benianya
ákosbenianya
 
 


Juca, én egy okot mondanék, miért jobb a járás, mint a mászsás: nem kopik le a térdéről a bőr. Én állítólag így csináltam. Balcsin voltunk, ahol az a durva murva volt felszórva az útra. Egyszer csak meguntam, felálltam és elindultam. Amúgy Márkon is sokat szoktak mosolyogni, mert amikor fájt a térde, akkor úgy mászott, hogy a lába a talpán volt, de a keze is lenn volt. Jógapozició haladásban :D

Most megint mennem kell sajnos.

Andi

amandi
 
 


Sziasztok!
Megint csak bekukk, mert ismét a tesóméknál vagyok!!

Köszi mindenkinek a drukkokat, majd írom a fejleményeket!!!

Cumi: Szerencsére csakis alváshoz kell neki, de ha látja nap közben kéri. Természetesen nem kapja meg, d mostantól inkább jól eldugom, mert a fogorvosom azt mondta, hogy igen nagy lelki sérülést okozhat, ha valamit nagyon tiltani akarunk a gyerektől.
Példája: egy anyuka nála csináltatott a 12 éves gyerekének valami ujjszopásgátló készüléket, amit éjszakára kell berakni, így nem tudja szopni az ujját. Erre a gyerek...... Elkezdett dadogni. Azonnal visszavette a doki a készüléket, hogy akkor majd a gyerek magától leszokik az ujjszopásról, de a dadogásról seni nem fogja tudni visszaszoktatni, és inkább később csinál neki fogszabájzót, ha szügség lesz rá!
Szóval eddig sem nagyon kapta meg Dani napközben a cumit, de ezután is inkább jól eldugom, mert a Pavlovi reflexe működik csak. Vagyis ha látja csak akkor kéri, amúgy nem hiányolja.
Alváshoz viszont kell. Egyenlőre nem igen alszik el nélküle. Csak akkor, ha már nagyon-nagyon fáradt!

Gab!
Nagyon szupi Mesi képe a Meglepetésben! Nem hiszed el, de ott is megpuszilta Dani!!! Ez tök komoly! Tanúm is van rá! Itt ül mellettem a sógornőm... Az ő kezében volt az újság, amikor Dani odalépett és egy hatalmas puszit nyomott Mesi pofijára! :D

Reni!Peti is édes pofa a képen!!!
Csak miattatok vettem meg az újságot!!!!!

Na, lépek is, majd ha tudok még jövök, ha nem,akkor hétfőn legközelebb!!!

Pusz mindenkinek!

JA!!!
és már 11 fogúak vagyunk!!!!!!!

Andy

Kép
oriandy
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?