Új privát üzeneted érkezett!

Gabi!

Én tanácsot adni nem tudok, csak leírom, hogy nálam ugyanez volt a szitu mint nálatok. Reggel még dõl a tej, volt hogy 215-öt megevett a fiam, a délutáni mélypont nálam is kb 60 volt. És én is kipróbáltam mindent, én is szoptaníttal adtam a pótlást, de nem lett sokkal több. Amíg méricskéltem, 580 volt a legtöbb 1 napra. És én is kb 300-ról indultam. Próbáltam a gyakori szopit, laktoherbet, homeos bogyót....de semmi hatás.
Szóval már régóta nem méregetem, csak figyelem a gyereket, délután, este most is pótolni kell, elfogy napi 1-2 deci pótlás.
Én beletörõdtem, hogy nekem ennyi a max, de így is örülök, hogy kap egy csomó anyatejet a 6 hónapos kisfiam és szopizik. Mondjuk nekem is sokáig tartott ezt elfogadni, de ma már nem zavar.
Remélem Neked sikerül a dolog és én is kíváncsi lennék, hogy mi okozza ezt.

puszi és kitartás, boldog babázást

Sorstárs
Névtelen
 


Sorstárs! Most, hogy már 6 hónapos a kisfiad, elkezdheted a hozzátáplálást, de szigorúan mindig csak szopi után. Így pár héten belül elég lesz csak a tejcsi, mert a szilárd étel lesz a pótlás. És akkor majd nem kell tovább "vacakolnod" a szoptaníttal!
Nagyon gratulálok egyébként, hogy ideáig ilyen szépen kihúztátok így. Ha okos anyuka módjára csinálod, meglátod még akár 3 éves koráig is szoptatod majd a kisfiad. Kép

Gabi! Én nem tudok pontos mennyiséget mondani, mert nem mértem sohasem, de úgy érzésre azt tudom, mondani, hogy jóval kevesebb volt, van délután este.
Én végülis úgy oldottam meg, hogy akár 4-5 cicibõl is etettem délután és amikor már tényleg nem lehetett mit csinálni, akkor magamra kötöttem a kendõben. És õ is és én is megnyugodtunk. Komolyan mondom, szerintem a kendõ csodákra képes!
Egyébként én kb. 2 hetet várnék, ha egyáltalán nem hízna. És megpróbálnám bevonni a férjemet is délután úgy, hogy rákötném a babát úgy, hogy a baba feje pont a nyaka és a mellkasa találkozásánál legyen (ezt hívják "nyakfészeknek") és megkérném, hogy duruzsoljon, énekeljen neki. Ez is nagyon hatékony nyugtatás és közben jól lezuhiznék, vagy kádban áztatnám fáradt tagjaimat, vagy csak fekve olvasnék, aludnék, bámulnám üveges szemekkel a tv-t. Kép

Zsuzsi! Ez a kaki nem hangzik túl jól! Kép Én azt mondom, hogy havd fel a dokinéniteket és beszld meg vele!
Egyébént meg figyeld, hogy gyarapszik-e (heti 1x), jó kedvû-e és ne izgulj amiatt, hogy nem akarja kiürítenia cicit. Azt gondolom, hogy szopjas lehet csak és amikor érzi, hogy már a zsírdúsabb tejcsi jön, akkor feszng és kéri a másik cicid. Figyeld meg, hogy azért biztosan vannak olyan szopik is, amikor "kiüríti", nem? Egyébként tuti kell neki az a cumi? Sokkal nyugodtabb lennék, ha nem kapná. Kép
Puszi!
Menta
menta
 
 


Az elõzõ írásomon nagyon látszik, hogy mikor kéredszkedett fel Helena az ölembe! Kép Kép Kép
Menta
menta
 
 

 
 

Hahó,

Gabi,
nálunk is jóval kevesebb volt délután, mint reggel, Cicóka a négyórás periódusában is kétóránként éhezett meg délután, de mivel folyton belealudt, nem tudtam mérni. Az utóbbi hetekben már délután sem igen akart/tudott eleget enni - bár õ mindig úgy néz ki, mintha elég lenne neki, akkor is. Most rengeteg van, mert Cicóka jól beindította pár napos kétóránkénti evéssel, aztán most meg hagyja benne szépen, szóval még este is csurog.
Egyébként nappal õ sem igen alszik mostanában, és kb. három hetes kora óta, kis szünetekkel ezt csinálja, úgyhogy megértem, hogy hulla fáradt vagy - én is az szoktam lenni.

Menta,
kösz a biztatást. De sajna komolyodik a helyzet, mert Cicóka az elmúlt pár napban fogyott két dekát...remélem, ez nem marad így...

Lányok,
van olyan, hogy nincs kifejezett menzeszem, de ciklusom mégis van (peteérés, miegyéb), és ettõl is megváltozik a tej íze? Merthogy logikusan nem vérzés, hanem ciklus kell hozzá... És Cicóka pontosan egy hónapja pont ezt csinálta, mint most: érzékelhetetlen mennyiségek napokon keresztül, és két nap alatt ledobott magáról két dekát. Akkor betudtam/betudtuk az oltásnak, meg a rossz idõnek, de most mindezek nélkül csinálja ugyanezt (oltást csak holnap kap, mindezek tetejébe Kép).
Valami mindig van, lassan belenyugszom...csak a cicik bírják még egy kicsit cérnával...

Kakukkfû,
Emma nagyjából egy héttel fiatalabb Cicókánál, ha jól számolom (õ múlt héten múlt négy hónapos). És õ is kb. ekkora (most 5590). Néha írhatnál, hogy haladtok, jó?

Üdv
Kriszi
Kriszi
 


Kriszi!
Igen van!
BMárti regéket tudna neked írni, mi mindent át nem élt olyankor, amikor a ciklusa "körbeért" mindeféle vérzés nélkül!

Kitartás! Kép

Menta
menta
 
 


Sziasztok!

Holnap is nagyon meleg lesz, mentek szopis csoportba (aki szokott jarni)?

Kati
katkamano
 
 


Sziasztok!

Kedves "Sorstárs"!
Èn örülnék, ha eljutnánk 580-ra! Hiszen az már nagyon jó, szuperül csináltad. Mennyi idö alatt sikerült 300-ról felmenni? Nem vagyunk mi ahhoz már késön? (9 hét) De nálad a reggeli is sokkal jobb, mert a mi 130-unk ahhoz képest elég kevés. Van a ciciknek egy ú.n. "storage capacity",nekem most is olyan kicsik, hogy valoszinüleg nem fér bele több. Amikor 130-at szopizik a Lára, akkor elötte már ugy érzem, hgy szét pukkannak.

èn azért félek a súlycsökkenéstöl nagyon, ha kevesebbet adok neki pótlást, mert tudom, hogy milyen fontos élettani folyamatok zajlanak most. Ès ha nincs elég kaja, akkor az agytól vonja el. Eleinte nagyon nagy kudarcnak éltem meg, de miután végig csináltam mindent, kezdem elfogadni a helyzetet. A nagyobbik lányom szoptatásánál még ennyi sem volt, de akkor volt egy ronda pajzsmirigygyulladásom is hozzá, amitöl csökken a tejtermelés. A pajzsmirigy most sem teljesen o.k., szedek jódot rá, lehet, hogy nálam ez is közrejátszik.

Talán sikerül igy kihúzni nekünk is a 6. hónapig és akkor utána már minden hónap ajándék. Csak ennyi legalább megmaradjon és ne csökkenjen. Mert itt többen is irták, hogy 4. hónap körül hirtelen kevesebb lett a tej.

Gabi
Névtelen
 


Bocsi, a hieroglifák az írásban azért jelennek meg, mert hosszú vesszöt akartam tenni a nagy magánhangzóra és az én billentyümmel nem megy. Inkább majd elhagyom öket, mert így elég rosszul olvasható.

Gabi
Névtelen
 


Sziasztok lányok!

Menta!
Megfogadtam a tanácsodat, és ma csak pihiztünk és ciciztünk, hát nem is tudom talán 14x!Már tegnap is nagyon sokat szopizott, és ma valamivel több volt a tej. Nem kapott pótlást este, mert belealudt a cicizésbe. És a kaki is sárga volt ma! Nincs lenõve a nyelve, rendesen kapja be a cicit, és nem is tûnik betegnek. Lehet, hogy valamilyen hormonális változással van összefüggésben a tejtermelés csökkenése? Ugyanis eléggé lefogytam (nem direkt), és a hajam is nagyon hullik.
Szopis csoportba nem tudunk sajnos elmenni most. Ez minden héten van? Hány órakor?
Egyébként gyönyörû Helena baba, és a neve is nagyon szép!

Kakukkfû, Kriszi!
Az én Emmám is 5600 g körül van, most 65 cm, Január 10.-én született 3100 g volt! Eddig aggódtam, mert az ismerõs babákhoz képest igencsak vékonyka, persze tudom, még a "normális" határokon belül van. A ti babáitok milyen súllyal születtek?

Gabi!
Tanácsot nem tudok adni sajna. Nekem is jóval kevesebb tejcsi van este, mint reggel, vagy napközben. Pár napja este, 3 órával a szopizás után lefejtem minkét cicit, és csak nyamvadt 70g volt bennük! Persze lehet, hogy Emma többet ki tud szedni belõlük.

Vero
Vendég
 


Gabi!
A 130 is nagyon szép reggel! Lehet, hogy neked valóban kisebb a melled, de ettõl független, hogy mennyi tejet tud termelni. Maximum a tárolókpacitása kisebb, azaz, mondjuk úgy, hamarabb "megtelik" ha ok idõ kimarad két szopi között. De pont ezért fontos, hogy minél gyakrabban, minimium 2 óránként, de inkább gyakrabban szopiztass, mert attól lesz egyre és egyre több a tejcsid. Komolyan! Kép
Viszont jó lenne rendbeszedni a pjzsmirigyedet is, mert az alulmûködésnél valóban kevesebb tejcsi termelõdhet.
A másik! Az emberi szervezet úgy mûködik, hogy vészhelyzetben azok a szervek kapnak kevesebb vért és táplálékot, amik tovább kibírják ezek nélkül. Éppen ezért az agy mindig az elsõ, az kapja a lehetõ legtovább.

Vero! Ez szuper! Akkor most még +1-2 napig csináld így és meglátod, menni fognak a dolgok!
Ha van elég pisis-kakis pelusa és vidám, fejlõdõ akkor meg ne aggódj a súlya miatt sem! Ha szépen mellen van és sokat szopizik, szépen megeszi a hátsótejet is, akkor minden rendben lesz!
Mennyi az a sok fogyás és mennyi idõ alatt? A hajhullás napi 50-80 szálig teljesen normális. Komolyn mondom számold meg egyszer egy nap!
Én is megnéztem Emmát! Õ is nagyon-nagyon tündér! Én meg az õ nevétõl vgyok oda! Azt szerettem volna, hogy a következõ kislányunk Emma legyen, de úgy látom, hogy mostanában egyre több kislánynak ez a neve. Így lehet, hogy Veronika lesz. De komolyan. Kép

Puszi!
Menta
menta
 
 


Gabi!

Nekem is kicsik a cicik, szóval ez nem probléma. Mondjuk mióta szoptatok, valamivel nagyobbak lettekKép
Biztos nem vagy elkésve! Mi eleve a 4. héten kezdtük a pótlást, amikor is egy hét küzdelem után világossá vált, hogy nem akar több lenni.
1-2 hónap alatt fejlõdött a mennyiség szép lassan. Nekem az elején még minden evést pótolni kellett, most már csak du és este. Szóval Ti nagyon is jól álltok és a 130 is szuper, én olyan boldog voltam, amikor elõször átléptük a 100-atKép
Szóval utána kezdett stagnálni a mennyiség 5-600 körül, aztán már nem is mértem, szerintem hozzászokott a baba a szoptaníthoz.
Szerintem szopizzatok gyakran, cserélgesd a ciciket, még a szoptanítnál is. Ha tudod, csökkenten a pótlást, az jó, mondjuk 1-2 naponta 10 milivel. Sajna nekem ez nem ment, mert annyira változó mennyiségek fogytak.
Ja és valaki a fejésre esküszik, én ezt is hanyagoltam, de van akinek így sikerül felszaporítani a tejet, minden szopi után szigorú fejéssel, akár üresjáratban is.
Biztos sikerül nektek is, majd meglátod! Én is mindig azon drukkoltam, hogy jajj, csak 3 hónapos koráig kihúzzuk, aztán, jajj de jó lenne még 3 hónapot, stb...Szóval kitartásKép

Menta!

köszi a gratulát és a jó tanácsokatKép Most tartunk a kóstolgatásnál, napi 1x, délben, persze szopi után egy kis gyümi. Így jó és hogyan kell tovább lépni?

Puszi
Sorstárs
Névtelen
 


Kedves "Sorstárs"!

Köszi a biztató szavakat! Milyen gyakran szopiztatok abban az idöben, amikor a fejlesztö fázisban voltatok? Es akkor mindig mérted, és az alapján adtad a pótlást? Nálunk is nagyon változóak a mennyiségek. A pótlást kimérted neki, vagy annyit ehetett, amennyi még jól esett? Mert a leírás ezt tanácsolja, de én kimérem neki, és nincs egyszerre több.
Fejni este tudok kicsit, napközben semmi. Vagy olyan effektiven szopik, vagy valami mentális gátlás van, ami miatt nem jönn.

Szia Menta!

Próbálkozunk, de most éppen alszik, és én úgy örülök neki, hogy végre sikerült elaltatni nappal is. Ilyenkor most ébresszem fel kétóránként? Van egyebként a tejszintetizáló képességben is nagy különbség, 11-65 ml/óra eltérés lehet, azaz van akinek egy cici két´óra alatt csak 20 ml-t, van akink u. ennyi idö alatt 120 ml-t termel.

Gabi
Névtelen
 


Sziasztok!

Pele, a tesómnál úgy tünik rendezõdik a helyzet, a lánya elkezdett gyarapodni.
Viszont azt kérdezi, hogy ha nem kör alakú a mellbimbó, amikor elengedi a baba, hanem kicsit ellapult, akkor mit kell még javítani a mellretevésen?

Ezer kösz még egyszer!

Kispici
kispici
 
 


Sziasztok,
segítsééééég!
A 8.5 hónapos fiam sztrájkba kezdett, tegnap óta egyáltalán nem fogad el mást mint anyatejet, illetve tegnap még azt sem nagyon:-(. Ma szépen szopizik de óránként-kétóránként, mint egészen pici korában...
ez normális vagy hívjam máris a doktornõt?
köszi,
matska
matska
 
 


Matska,
valszeg jön a foga. Nyugodtan próbáld kínálgatni mással, de ne erõltesd. Illetve ez a meleg is hatással lehet rájuk. Tavaly hasonló cipõben jártunk mi is.

Ágci

Kép
Ágci
 
 


SziasztokKép

Nem tudom, hogy jó helyen járok -e, mert én úgy érzem, hogy nincs gondom a szoptatással. Viszont ma voltunk dokinéninél oltáson, és mérésen. 5 hét alatt a 4 hónapos fiam "mindössze" 400 grammot gyarapodott. Azt mondta a dr., hogy vszeg már kevés a tejem, és el kéne kezdeni a fõzelékeket! Mondtam neki, hogy 6 hónapos koráig még nem akarok mást adni neki. Erre megnyugtattak, hogy ez még nem igazi evés, ettõl ugyanannyit szopizik, és eltelhet még akár 2 hónap is, míg a fõzelék kivált egy szopit. Aztán abban maradtunk, hogy "ad még 2 hetet", és ha addig sem gyarapszik megfelelõen, akkor "lépni kell". Az viszont fel sem tûnt neki, hogy Gergõ így 4 hónaposan 67 cm (54-el született). Amúgy én nem látom rajta, hogy "éhezne". Pisis-kakis pelusok rendben, jókedvû, és három hete már megfordul a hátáról a hasára! Ja, és egyfolytában azt kérdezte, hogy "hogy érzem a melleimen, van benne elég tej". Hát már nem durrannak szét, mint az elején, de ha jól tudom, ez így normális.

Szóval a véleményeteket szeretném kérni, hogy tényleg annyira drámaian kevés ez a gyarapodás? Abban az elhatározásomban szilárd vagyok, hogy 6 hónapos kora elõtt nem akarok mást adni neki. Meg hát, ha csak kóstoltatásról van szó, akkor annak mi értelme? Attól a súlya még szintén nem fog nõni.

Üdv
Tüni
tüni
 
 


Kedves "Sorstárs"!

Köszi a biztató szavakat! Milyen gyakran szopiztatok abban az idöben, amikor a fejlesztö fázisban voltatok? Es akkor mindig mérted, és az alapján adtad a pótlást? Nálunk is nagyon változóak a mennyiségek. A pótlást kimérted neki, vagy annyit ehetett, amennyi még jól esett? Mert a leírás ezt tanácsolja, de én kimérem neki, és nincs egyszerre több.
Fejni este tudok kicsit, napközben semmi. Vagy olyan effektiven szopik, vagy valami mentális gátlás van, ami miatt nem jönn.

Szia Menta!

Próbálkozunk, de most éppen alszik, és én úgy örülök neki, hogy végre sikerült elaltatni nappal is. Ilyenkor most ébresszem fel kétóránként? Van egyebként a tejszintetizáló képességben is nagy különbség, 11-65 ml/óra eltérés lehet, azaz van akinek egy cici két´óra alatt csak 20 ml-t, van akink u. ennyi idö alatt 120 ml-t termel.

Gabi
Névtelen
 


Ja, azt elfelejttem írni, hogy ált. 6-szor eszik, bár mostanában többször, dehát ilyen dög melegben én is a vizesüvegen lógok egész nap. A doki szerint viszont ez is annak a jele, hogy kevés neki a tej. Egyébként meg az apja is, meg én is nagyon-nagyon vékonyak voltunk gyerknek, a párom még most is az, én már nem annyira.

Tüni
tüni
 
 


Tüni,
szerintem nincs semmi baja a babának.

Gyarapodás szoptatott babáknál:

hetente átlag
elsõ 3-4 hónap: 115-220 gr-t hízik,
4-6 hó között: 85-140 gr, és a
második félévben 45-85 gr.
Az természetes lesz egy idõ után, hogy nem durran szét a cicid. Ez csak annak a jele, hogy alkalmazkodott a "kezdeti kihívásokhoz".Kép
A 6 evés, hogy jön ki? Ha csak nappalról van szó, az ok, de ha ebben az éjszakai is benne van, akkor egy kicsit a szopik számát turbózd fel. Egy cicibõl 15 percig szopizzon, és tedd át a másikra is. Közben lehet kicsi büfi, séta, de kb. 15 perc legyen meg.
Szerintem nem lesz probléma, lehet visszavetett a gyarapodásból az oltás is.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Gabi,
mél ment, ha nem tudod elolvasni, ide is bemásolom.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Tüni!

Nem írtad a súlyát.
Névtelen
 


ÁgciKép

Most 5750 gr (3340 gr-rel született). Reggel 1/2 5- 1/26 körül van az elsõ szopi, és a 6 szopi este 9-ig van, mert innentõl egyfolytában alszik. Elég komótosan eszik, mert egy szopi min. 40 percig tart nála, de akkor is már nekem kell lepattintani a cicirõl, mert már csak komfortozik. Eddig csak egy cicibõl evett, és úgy tûnt, elég neki. Próbáljam meg mindkettõbõl? Bár az én fiam olyan, hogy addig eszik, amíg van, utána meg a felét visszabukja.

Tüni
tüni
 
 


Agci, Menta!

Koszi a valaszt, ugy nez ki mulik a fajdalom. Kép

Vero, Kriszi!

Emma 4 honaposan volt 5500 g es 64cm. 3470 es 52 volt szuleteskor. Tehat tenyleg kb egyformak a gyerkocok.
O mindig egyenletesen hizott, csak nem tul sokat. 600 - 500 gr okat. Egyebkent egyaltalan nem vekony, szerintem pont jo. Es mar 36 honaposan megfordult.

Lanyok!
Tudom, hogy van alvas topic, de megis ide irok. Rossz a helyzet. Kepes tobbszor is 2 orakat fenn lenni ejszaka. Ez most van 2 napja, elotte sosem, meg az elso hetekben sem.
Ugye ez lehet a melegtol, vagy az oltas utohatasatol?
Remelem, mert ha ebbol rendszer lesz, nem sokaig huzzuk. Kép
Mindig probalom szopiztatni, hatha szomjas, de nem mindig fogadja el. Ilyenkor csak felhuzom. Sajnos cumink van, ez sokszor megnyugtatja.
Valami javaslat?

Koszi
Kakukkfu, Emma
kakukkfu
 
 


Bocs, nem 36, csak 3 honaposan fordult meg Kép
kakukkfu
 
 


Sziasztok!

Szia Pele, kipróbáltam amit mondtál, hogy éjszaka egy cicibõl kapjon Eszti enni, és most reggelente tényleg nem tekereg annyira. Csak egy-két kis puki volt, nem is panaszkodott nagyon. Úgy csinálom, hogy éjjel két szopi megy egy cicibõl, a harmadik úgy reggel 5-6 tájban van, amikor felkeltem és a másik cicibõl lefejtem 30-40 grammot, és a következõ szopinál már ezt a cicit kapta. Így egyrészt nem durran be annyira a hanyagolt cici, másrészt a következõ szopinál sem kap annyi híg tejcit. Szépen aludt is a drága délelõtt 10-ig. Kép

Köszi szépen!

Yoan
yoan
 
 


Sziasztok!
Kiváncsi lennék a véleményetekre.
A kisfiam 10. hónapos és még mindig kizárólag szopizik. 74 cm és 11 kg. Szóval nem kis darab. Kép Úgy egy hónapja már nagyon nézett minket evés közben, nyúlkált és szabályosan folyt a nyála... na gondoltam itt az ideje, hogy elkezdjen kóstolgatni. A következõ napokban kapott egy egy pici kanál ezt-azt. Azóta nem hajlandó bekapni a kiskanalat. Próbálkoztam azzal hogy a kezébe adom a banán-falatkát, hátha úgy bekapja. Esze ágában sincs, pedig minden mást a szájába vesz! Hozzá kell tennem, hogy én szeretném minnél késõbb elválasztani de félek, hogy túlzásba esem.
Lehet baja abból hogy ilyen sokáig csak tejcsit kap?

Üdv.
Malacka
malacka
 
 


Ágci,köszi:-)
kérdezhetek még?
Nálatok hogy volt?
Mikor múlik el?
Mennyi fogyás tolerálható? Mikor hívjak dokit?
köszi,
a kétségbeesett Matska
matska
 
 


Hahó,

Kakukkfû, Vero, Tüni,
Cicóka 3150-nel és 50 cm-vel született. Ma volt a böki, meg a négy hónapos mérés, és pontosan 5700g és 60 és fél cm (ezt szerintem kicsit alul kellett mérjék, mert a 62-es cuccok már kicsik neki). Most viszont egész este nem kell neki a cici (egyébként is mostanában, három-négy napja úgy kell beimádkozni a szájába, és csak akkor fogadja el öt percnél tovább, ha álmos). Kicsit aggódom Kép
Amúgy nem hiszem, hogy vérszegény, mert jóformán alig alszik (napközben mintegy két órát összesen, és éjjel kilencet), és nem sápadt, a sok levegõtõl szép pirospozsgás, noha fehér bõrû baba.
Na megyek, mert nyöszörög, biztosan fáj a combija,
üdv
Kriszi
Kriszi
 


Tüni,
szerintem ne izgulj, Anna is 5800 volt 4 hónaposan, a mi dokinénink szóba se hozta a fõziketKép. Jó, az igaz, hogy a maca a rövid, ámde hurkás kategória, mint láthattad tegnapKépKépKép, szóval a látvány kicsit csalóka. A mi dokinénink szerint az õ korukban teljesen normális, hogy lassul a gyarapodás, és mivel eleve lassabban híztak, mint az átlag, természetes, hogy most is kevesebbet szednek fel.
És Gergõ szerintem teljesen jól néz kiKépKépKép! Magasvékony alkatKép.

Ma engem is megkörnyékezett a védõnéni, gyümölcsügyben, hogy ne legyek már ilyen merev, három hét oda-vissza mit számít, és a kiscsaj nem egy óriás. Nekem is az ugrott be rögtön, hogy attól a kiskanálnyi almától aztán most biztos meglesz a duplázásKép.

Kakukkfû,
szerintem lehet, hogy melege van Emmának. Anna is sokszor ébredt az utóbbi napokban, mire végre le mertem vetkõztetni, most egy ujjatlan kombiban alszik. Tegnap 8 órát lehúzott egybenKép.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok Sorstárs, Menta és Agci!

Ma délután megint mélyponton voltunk összesen 30grammot szopizott a Lára 40 perc alatt es tenyleg nem jlött több. Aztan harom ora mulva 60-at. Ilyenkor elegge el vagyok szottyanva, mert nem valami nyerö ilyet latni a merlegen. Ha sürün teszem cicire, mindig ilyen kicsik meresek jönnek ki, ha minimum 3 ora van a szopik között, akkor van csak több. Egyszerüen nem keszül több tejcsi a mi tejgyarunkban. A delutani müszak lazsal.Csak a Lara babat sajnalom, mert az meg ugy enne többet is.

Gabi
Névtelen
 


Gabi,
szedsz fogamzásgátló tablettát? mit?
Ágci
mél ment

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Jaj, én mostanában nagyon plötty vagyok esténként, ezért nem jöttem sûrûbben. Most is épp félig lefordulok a székrõl, nagyon húz az ágy. Sajnálom, hogy nem jutottunk ma el a LigáraKép, de pont mára volt idõpontunk a gasztroenterológiára Hannussal.

Szóval bocsi-bocsi, ez csak egy rövidke hozzászólás lesz.

Kispici!
Éljen-éljen!!! Ha ellapultnak tûnik a mallbimbója, az azért lehet, mert nem elég mélyen van a baba szájában a cici. Alapesetben a mellbimbónak a lágy- és a kemény szájpad csatlakozásáig kell érnie (be lehet nyúlni ujjal óvatosan a baba szájába, hogy ez milyen mélyen van). Ha nem ér el idáig, akkor a nyelvével a kemény szájpadhoz nyomja a baba a cicit, és ezért lesz ellapult formája. Meg kell várni, amíg NAGYON nagyra nyitja a baba a száját, mintha ásítana, és akkor gyorsan beledugni a cicit. Ez eleinte kicsit versenyfutás-szerûKép, hogy ki a gyorsabb, de aztán a baba is megtanulja, hogy jó nagyra tátsa a szájacskáját.

Matska!
Szerintem melege van + szomjas. Semmi gond!

Yoan!
Örülök, hogy segített, ügyik vagytok!!Kép

Tüni!
Dokinéni: ááááá!Kép Még ha tényleg kevés is lenne ez a gyarapodás (ami nem), akkor sem a gyümi lenne a megoldás, mert attól nem lesz érettebb a bélrendszere, és nem fog többet gyarapodni az almától, fõzitõl.
Teljesen normális, hogy nem durrannak szét a cicik, annyit tesz ez, hogy beállt a kereslet-kínálat.
Tudod, a Te babád, Neked kell meghoznod a döntést vele kapcsolatban.

Malacka!
Bízd a babára! Erõltetni semmit sem kell és nem is szabad. Van olyan baba, aki 1 évig sem fogad el 1 falatot sem tejecskén kívül, de ez is teljesen normális. Fog majd enni, megjön a kedve, ne aggódj.

kakukkfû!
Szerintem is a meleg a ludas. Meleg van Nálatok a lakásban? Nem izzad vagy melegszik föl nagyon Emma?

Pele
pelcsi
 
 


Matska,
nem fog fogyni. De rendesen szopizzon. Tehát, ha nem is fogad el mást, de mindig legyen jól mellre téve, stb. Próbálgasd mindig az ételt. Miket adtál neki mostanában? Jöhet mél is magánban.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Nekem pont ellenkezõ típusú-ha lehet így fogalmazni-gondom van, mint itt sokatoknak: egyszerûen nem tudom "beállítani" a tejmennyiséget, túl sok. (A steril zacskókra egy vagyont költünk, aztán lehet, hogy el sem fogadja a lányom, mert a nagyobbik sem ette a fagyasztottat. A tejleadást annak idején csináltam, de most 2 gyerek mellett már nem vállalom azt a macerát a sterilizálással meg az idõhöz kötöttséggel, hogy mikor viszik.) Ha nem fejek, attól félek, hogy elapad, mert nálunk az igény szerinti szoptatás 3-4 óránként 60-80 gramm. Dóri most lesz 3 hetes és kb. 3300g. Szóval nem eszik olyan sokat, hogy kiürítse. Hogy tudom megtalálni a középutat, hogy ne folyton a mellfeszülés-fejés vagy az elapadás között kelljen választanom?
Elõre is köszi, ha válaszoltok.

rjuli
rjuli
 
 


Sorstárs!
Próbálkozz azzal, hogy mindig egy picit többet adsz neki. Szerintem kb. havonta próbálkozhatsz egy újabb étkezés után is, ha szépen eszeget, nem kell eröltetni.
Én annak vagyok a híve, hogy sokszor keveset. Így nálunk van reggeli, 10órai, ebéd uzsi és vacsi. Általában az ebéd a legtöbb, a többi csak pár falat. Helena 10 hónapos koráig nem fogadta el a szilárdat, de utána hetek alatt belejött ebbe az ötszöri étekzésbe. Ha már 6 hónapos korától el kezdett volna enni, akkor én havonta próbáltam volna meg egy-egy újabb étkezést.
Nyugodtan adhatsz neki krumplit, rizst, almát, meggyet, husit.
Ágci! Megkérhetlek, hogy küldd el Sorstársnak azt jó kis táblázatot a bevezetési sorrendrõl, mert én nem találom! Köszi!

Gabi! Persze lehet különbség a tejtermelésben két nõ melle között, de ne erre koncentrálj! Ha végre elaludt, (ha keveset alszik napközben), akkor gyorsan feküdj mellé és aludj te is! Nagyon-nagyon sokat számít tejtermelés szempontjából!
Gabi én azt gondolom, hogy félre kellene raknod a mérleget, mert úgy látom, hogy ahelyett, hogy megnyugtatnának, csak stresszelnek téged a számok! Kép
Tudom, hogy nagyon csalóka ez az egész, mert én is átestem rajta. Valóban többbnek tûnik a tejcsi, ha kivárod a 3 órát, meg feszül a melled, meg minden. De 1. A feszülés igazából az attól van, hogy a melled tárolókapacitása fullot jelez Kép és ezért vizesedik kicsit a mell. 2. Ha gyakrabban szoptatsz, akkor több lesz a tejcsid, hidd el, csak több szopiból jön össze. De hidd el, hogy több a többszöri kicsi, mint az egyszeri nagy. Tudom, hogy nehéz erre átállni, de megéri!!! Lásd az én példám: 15 hónapos a kislányom és még mindig sokszor szopizik és van is még mit.
Gabi! Igyál annyit, amennyi jól esik, egyél annyit, amennyi jóle sik! Pihizz, aludj, sétáljatok nagyokat és szoizzatok amennyit csak bírtok! Meglásd menni fog!!! Kép

Pele! mI sem voltunk Ligás csoportban. Nem mertem nekiindulni a nagy meleg és a múltkori tömegnyomor miatt. Kép
Mondjuk mi valószínûleg megyünk a jövõ héten Esztergomba.
Mi volt Hanussal a gasztrón?

Puszi!
Menta
menta
 
 


Sziasztok Mamik Kép

Régen jártam erre...remélem mindenki jól van. Ádus szerencsére szépen szopizik - gyorsan lekopogom azért - ugy tunik most epp minden ok.

Lenne egy kérdésem: azt olvastam valahol még régebben, hogy a hidegvizes borogatas apasztja a tejet. Namármost én nagyon szeretek szaunazni s utánna az igazi a jéghideg vizes zuhany lenne. Eddig nem mertem csak melltõl lefelé de kivancsi vagyok lehetne-e. Van valakinek tapasztalata ?

Elõre is köszi,
Kamelia & Ádus baba(24 hét)
kamelia
 


Szia Menta!

En probalok mindent, csak a gyakori szpoiztatas egyszerüen nem jön be, mert Lara elfordul tölem, mert nincs kedve 40 percet kepeszteni 30 gram tejcsiert. Ideges lesz, nyugtalanul van a cicin es nem akar vele foglalkozni. Nekem 3 ora utan sem lesz kemeny a cicim, csak akkor erzek valamit mar benne egyaltalan, az sem sok, mert olyankor siekrül 50-60-at szopiznunk. Ez meg messze van a telitettsegtöl. Larat lerakni, hogy ne sirjon, csak akkor tudom, ha tenyleg evett is valamit. Kepzeld el, mikor a 10 hetes baba csak 30 grammot tud megszerezni maganak cicicböl. Tudod hany db-vel ordit a fülembe? Olyan különbseg van, ha eszik meg utana valamit, nyugis, mosolyog es rövid idöre elnezeget fekve. Nem mondom hogy sokaig, mert ö olyan tipus, akit cipelni kell napközben, mert nezelödni szeret.

Jo lenne, ha egyszer megnezne valaki, hogy milyen lapos kicsavart a cicim delutanonkent, vagy hogy ket ora alatt milyen mini mennyiseg termelödik. Ha nem magam latnam, en sem hinnem el, mert ellentmond a normalis tapasztalatnak. De latod, hogy mindent probalok, ami bedobhato, mert nagyon szeretnem tejcsivel ellatni a babamat.

Gabi
Névtelen
 


Gabi, a tejcsi nagy része szopi közben termelõdik, akkor indul be a reflex, köztes idõben csak alapjáraton, megszokásból dolgoznaka mirigyek.
Névtelen
 


Kamélia!
A Szauna nagyon jót tesz a cicitrmelésnek, de komolyan! Nyugodtan zuhanyozz le hideg frissítõ vízzel utána. Az a pár pillanat, amíg éri a hideg víz, nem fogja elapaztani a tejcsit, ne aggódj! Egézségedre! Kép

Gabi! Elhiszem, hogy mindennel próbálkozol, persze, hiszen ide is írsz! És nagyon nagyon megértelek. komolyan mondom, hogy neked be kellene szerzned egy kendõt és abban hurcolásznod délutánonként Larát! Amikor kicsit megnyugszik, akkor megint jöhet a cici. Tudod a délutáni, esti tejcsi sokkal kalóriadúsabb a reggeli, délelõttinél. Ezért kevesebb is elég belõle ahhoz, hogy gyarapodjon tõle rendesen egy baba.
Átmenetileg csinálhatsz egy lepedõbõl is kendõt, ezen az oldalon le van írva, hogy hogyan és, hogy hogyan kell megkötni.
De ha budapesti vagy, akkor meg is tudom mutatni, ha priviben megbeszéljük, hogy hogyan kell felkötni.:
[url=http://www.nandu.hu/Magyar/Szules/gyszfo.htm" TARGET="_top]http://www.nandu.hu/Magyar/Szules/gyszfo.htm[/url]
Menta
menta
 
 


ágci, szia:-), köszi:-)
az a baj, hogy már fogyott:-(((. viszont jó hír, hogy tegnap este nagy kegyesen megevett egy fél reszelt almát, valszeg tényleg csak a foga, de furcsa, mert már 4 van neki, de eddig nem volt vele ilyen gond.miért fontos, hogy miket kapott? hát fõleg gyümölcsöt, meg krumplit, a répát és a sütõtököt utálja, a pulykahúst megeszi, a csirkemájat is, de leginkább banánt ha lehet banánnal, vagy meggyel. zöldborsót passzírozva sem bírja, most fogom megpróbálni a zöldbabot.a tábla tök jó amit küldtél, köszi még egyszer.
matska
matska
 
 


Hahó,
hogy vagytok?
Cicóka tovább sztrájkol, plusz köhög meg sírdogál a cicin, ezt csinálta az elõzõ böki után is, vsz.fáj a torka a szuritól. De ez most az amúgy is sztrájkgyanús állapotokra jött rá, szóval eléggé kiborító. Újabb tiltakozásul a sírás, tekergés, elforgás, elalvás (komolyan!) mellett most kifejlesztette a harapást is. Foga ugyan még nincs, de ha a két kis kemény ínyével ráharap a bimbóra, azt azért megérzem Kép. Ha rászólok, azonnal kiereszti, és rám néz. És nemigen látom megoldásnak, hogy akkor kiveszem/elveszem tõle, mert így is alig tudom rávenni, hogy egyáltalán bevegye. Ez így nem túl jó leszoktatás a harapásról, mert rászólok, kiereszti, és máris próbálom visszatömködni, hogy hátha eszik még egy picit. Ha tíz percet hajlandó cicin lenni (összesen), akkor már örülök. Ez nem lesz túl jó a termelésnek sem, pedig most van bõven.
Szóval szerintetek mit tegyek, hogy ne álljon le? Már olyan szépen hízott megint (a mérés szerint 68 dekát egy hónap - kicsit több - alatt), de pont öt napja csinálja ezt az ötperces üzemmódot, azaz a gyarapodásban még nem látszott...
Egyelõre nem tudokmást tenni, tömködöm, amikor csak elfogadja, vagy úgy tûnik, hogy kéri.

Üdv
Kriszi
Gabi,
látod, én pont fordítva vagyok: van tejem (pici cici, szóval azért nem árasztom el vele a világot), egész nap, de a lányom nem hajlandó megenni - nemhogy mind, de egy ideje csak nagyon-nagyon keveset.

Kakukkfû,
Emma még mindig nagyokat alszik napközben?
Kriszi
 


Sziasztok!

Menta, Ágci!
Még mindig próbálkozom a tejserkentõ praktikákkal, most éppen az Urtica Urens D4-et próbálom (ez volt az Ágci által küldött listában, bár a könyvben, amit kaptunk, CH5 van), eddig nem túl sok sikerrel Kép.
Eljött az az idõ is, hogy Levente nem hízik Kép. Vagyis 30 gr-ot hízott két hét alatt...

Két kérdésem lenne:
1. Szeretnék valamit mozogni, mert nagyon sok kg maradt rajtam a szülés után, és már elõtte sem voltam egy kis darab... Kép. Arra gondoltam, hogy eljárnék kezdésnek úszni, de nem tudom, lehet-e szoptatás mellett? Vagy inkább járjak fitneszterembe lazán tornázni? Melyik a jobb?

2. Jövõ szerdán aktuális lenne egy kontrollvizsgálat a Tüdõklinikán (megnagyobbodott nyirokcsomók vannak a tüdöm körül, ezeket kell ellenõriztetnem bizonyos idõnként) és ebbe beletartozna egy röntgenvizsgálat is. Lehet ezt szoptatás alatt? Egy vizsgálat már kimaradt a terhesség miatt tavaly, valószínûleg most már kellene egy rtg is Kép. Ha megcsinálják a felvételt utána mennyi idõvel szoptathatok? Vagy inkább fejjem le a tejet és öntsem ki az elsõ adagot?

Elõre is köszönöm!
Üdv, Virág és a most már nyugisabban szopizó Levente (20 hét)
virga
 
 


rjuli!
Szép fokozatosan kell mindenképpen leépítened a fejést, hogy ne okozzona hirtelen feszülés késõbb csomósodást, mellgyulladást.
Ha eddig mindegyik szopi után fejtél, akkor csináld úgy, hogy elsõként az éjszakait rövidíted meg. Mindig kevesebbet kevesebbet fejsz. Aztán pár nap alatt el is hagyhatod teljesen. Persze figyeld nagyon a melledet!
Aztán jöhet a reggeli, délelõtti, déli, délutáni, majd az esti fejés elhagyása. Azért gondolom jónak azt, hogy az esti maradjon utoljára, mert akor nem fog nagyon feszülni, ha "véletlenül" átaludná hirtelen a manócskád az éjszakát.
Aztán, amikor már mindet sikerült elhagynod, akkor csak akkor kell fejned, ha valami miatt nagyon feszülne a melled, már kényelmetlen lenne. Olyankor csak annyit kell, hogy épp csak kicsit jobb legyen.

Kriszi! Azért csak szólj rá finoman mindig következetesen és akkor talán nem kell majd ezzel megküzdened, amikor már fogai is lesznek! Illetve figyeld nagyon szopi közben, mert látni lehet elõre, hogy mikor akar harapni. Olyankor gyorsan húzd magadhoz közelebb, hogy beljebb tolódjon a szájában a cici és, úgy nem tudja megharapni. Ne aggódj csak küzdj!!! meglátod, meg lesz az eredménye! Kép Kép Kép

Virga! Én úgy tudom, hogy az úszás anaerob mozgásnak számít, (javítsatok ki, ha nem jól tudom) ezért nem túl jó edzés szerûen. Hébe-hóba persze mehet. Meg a hideg víz hosszabb ideig (20-30 perc) valóban tejapasztó. Szerintem jobb a fittnesz, de a Callanetics talán a legjobb alakformáló. Persze gondolom mindenkinél más és más.
Nyugodtan menj röntgenre! Nem kell lefejned utána sem!
Azért 30 gr nem semmi! Szopiztasd csak tovább amnnyiszer csak lehet, ne adj neki játszócumit, cumisüveget, hagyd, hogy egy cicibõl hosszan (min. 10-20 percig) szopizzon és meglátod összekapja magát ez a derék Levente gyerek. Kép
Tudod, van olyan, amikor 1-1 hétig szinte semmit nem híznak, hosszra gyúrnak, majd hopp meglódul ismét a súlyuk. Szóval ne aggódj csak szopiztassa sokat! Kép

LÁnyok! Mi hétvégén vidékre megyünk, ezért nem leszek net-közelben. Ágci! Pele! Rátok hagyom a munkát! Kép Kép Kép
Puszi!
Menta
menta
 
 


Sziasztok!

Segítsetek!
Barátnõmnek egy gyógynövényboltban 15CH-s Urtica Urenset adtak tejszaporítóként. Jó ez a potenciál? És mennyit és hogyan kell szedni?

Urszila + 1 hónapos Julka baba
urszila
 
 


Bocs, azt hiszem elõzõ írásomból nem derül ki, hogy nekem kéne az Urtica, és persze nem gyógynövénybolt, hanem patika.

Urszila
urszila
 
 


Urszila,
én úgy tudom, 9 felett már apasztja a tejet. Homeopátiás cuccokkal résen kell lenni, nem minden patikában értenek hozzá. De az a legtutibb, ha felhívtok egy homeós patikát, mondjuk a gazdagrétit, én is õket szoktam zaklatni a kérdéseimmelKép.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Urszila,
a Boiron ingyenes kiadvanyaban (ha jol emlekszem) az Urtica Ch15 tejapasztokent szerepel!!!
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Urszila!
Én is megnéztem, Zsuzsi infóját megerõsitem! Az Urtica Urens CH5 szerepel mint tejszaporító és CH15 mint tejapasztó!

Menta!
Az úszást kezdésnek gondoltam, mivel elég sok súlytöbbletet cipelek és gondolom az izületeim sem a régiek még Kép. Callanetics nekem nem nagyon jött be, terhesség elõtt csak hetente 3xi futással, lépcsõzéssel, biciklizéssel tudtam tartani a súlyomat Kép.
De majd keresek valami lehetõséget a környéken, olyat, ami szoptatásbarát Kép.

Üdv, Virág
virga
 
 


Urszila,
bizony Ch15 tejapasztó. Egyébként ezért is szokták ajánlani mellgyulladás esetén, hogy csökkentse a tejtermelést.

RJuli,
ihatsz egy kicsi menta vag zsálya teát, ez is egy kicsit csökkenti a mennyiséget. Két héten át napi 2-3 csésze. Természetesen ha nagyon hatásos lenne, akor vissza veszel belõle. Egy cicibõl szoptatás is hatásos lehet, illetve, ha lehûtöd a mellet szoptatás után. vagy a fent említett homeo bogyó.Kép

Sorstárs, írsz nekem egy e-mail címet?

Matska,
azért kérdeztem, mert hátha a kajcsival van baj. Unja, már inkább a pépest felválthatná a villával összetört, bébiétel helyett jöhetne anyu koszt, vagy olyan ízû, amit ti esztek, langyosabb vagy melegebb... Ezek mind hozzájárulhatnak. Az sajnos nem jelent semmi, hogy eddig a 4-gyel nem volt gond. No, reméljük hamar visszaáll a rend.Kép

Vasárnap én sem leszek, de igyekszem majd.Kép

Kép
Ágci
 
 


Köszönöm Kép, hogy gyorsan reagáltatok, és nem kezdtem el apasztani az amúgy is éppen hogy elég tejcit!

Ágci,

utolsó reményem ez az homeobogyó. Kipróbáltam ezen kívül az összes tejszaporító praktikát, de csak úgy elég a tej, hogy szinte egész nap szopizunk, mármint 2-3 óráig tartó szopi-alvás-szopi-kis nézegetés-szopi-... és 2X egy nap 2 óra alvás. Leányzó hízik rendesen így is, viszont a két nagyobb gyerekem mind rosszabbul viseli, hogy velük nemigen tudok foglalkozni. Pihi is van, nálunk van most anyukám-apukám. Nem tudsz még valami csodaszert, csodamódszert, hogy több tejcitõl gyorsabban teljen meg a pocak?

Urszila
urszila
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?