Sziasztok!
Lábgörcs, a legjobb ellenszer, ha nem nyújtózkodsz az ágyban.
Vagy ha még is, akkor egyből visszafeszített lábbal. Nekem ez jött be, na meg a kalcium. Piszok fájdalmas tud lenne, ilyenkor Apa egyből ugrik és segít.
Timi!
Pisi ügy. Ne is panaszkodj, Ti már nagyon ügyesek vagytok, mi még mindig pelusban. Manó nem hajlandó bilizni, na jó, nem is erőltettem. De már sok szidást kaptam a családtól. Szerintük, ha így haladunk 20 évesen is pelusban fog járni.
Az öregek, ilyenkor textil pelust adnak éjszakára, vagy textil hatásút (most ilyet vettem a realban). Állítólag így jobban bántja a sejhajukat, és kérik a cserét, vagy inkább bili, gyorsabb a leszoktatás. Éjszakára nyugodtan adjál rá pelust, csak a nappalit kell vele megbeszélni, ez a nehezebb.
Tippem, sajnos nincs rá. Az ismerőseink, már szinte nem is vesznek pelust, éjszakára mindig ugyanazt a pelust adják rá, persze csomag nélkül. Na meg pár naponta tisztát kap, gondolom én, hisz mi is minden nap cseréljük a fehérneműt.
Gumilepedő? De még nem vagytok késésben, hogy szobatiszta legyen a nagylány. Éjszakai balesetek, meg nagyoknál is előfordul.
Sütőtök, jaj imádom.
Sokáig eláll, ha hűvös helyen van. Na meg le is lehet fagyasztani. Március környékén már lehet is adni a picurkának.
Jutta!
Csirkecomb:) Nem emlékeznek már a szülők olyan pontosan, mikor mit adtak. Hisz én sem emlékszem már, hogy mikor mivel kezdtünk Manóval. De, azért félévesen még korai.
Hisz még a kenyérhéjtól is fúldoklik a gyerek.
Dettó, kising, rékli, hófehér.
Én be is szereztem anno, tényleg jó mutat a gyereken, de macerás. A hófehérhez azért ragaszkodom. Pelus, pólya...Legyen az, főleg, ha dokihoz megy az ember.
Tea, nálam is adott volna Mutim már az első hetekben. Elleneztem, aztán meggyőzött, persze csak cukor nélkül. Csináltunk egy nagyon gyenge szalmasárga teát, na persze nem kellett a gyereknek.
Minden sétához csináltam, de sose fogadta el, se a cumit. Most már szereti a teát, de az egyszerű, hagyományos garzon teát iszuk. 1 éves koráig, tejcsi, víz, na meg gyümilével próbálkoztam, de ez nem kellett neki.
Most lehet máshogy csinálom majd...
Mindenestre mindenki a legjobbat akarja a gyerekének, és az anyai ösztön mindenél fontosabb, mint a jó akarok tanácsai.
Ciripke!
Már lehet, hogy kérdeztem...De a nagyfiad végül leszokott a ciciről? Mert Te is azt írtad, hogy még terhesen is cicizett, mint az én Márkóm.
Előre félek, mert, ugyan már március óta nem kap, el is fogyott, de még mindig tudja mire való a cici. Félek, hogy mi lesz, ha itt a Tesó. Biztos lesz pár nehéz óráink.
Jutta, Ciripke, jó talit nektek, aztán várjuk az élménybeszámolót.
Zsu!
Te pedig tényleg pihenj, én ma kimondotan jól vagyok. Nem zárt lábbal kellett hazajönni a boltból.