Új privát üzeneted érkezett!

Marti, nekünk "becsuszott" egy varatlan utazas, 3 hétre lépünk le ugyhogy sajnos nem jo az aug.1. viszont NAGYON szertnék veletek talalkozni, ugy érzem nagyon sokat segitene a döntésemben, stb. szoval értitek mire gondolok.... 20-an jövünk vissza.... Lehetne azutan? :oops: Vagy ne legyek mar ilyen pofatlan?
A program amugy rendben. Sztem nem artana jatszotéren leülni padra v füre, igy legalabb elvannak a nagyobb babak és nem kell annyit szaladni utanuk. Azt viszont nem tudom, h a Margit-szigeten van-e jatszotér..

A kérdésedre valaszolva, nehezen lehet ezeket a perceket, orakat tulélni. Korhazban szültem Vincét, szülés utan 2 ora mulva vitték el, de fél ora mulva visszahoztak. Ez nem is volt annyira rossz (azért jonak sem mondanam). Most kövezzetek meg, de a picire akkor nem tudtam annyira figyelni, csak örültem, h élek és csak az jart a fejemben, h ezt soha többé... és nagyon el voltam kenödve, mert mindig legalabb 3 gyermeket szerettem volna. Hm. :lol:
Ami NAGYON rossz viszont, amit én legalabbis nagyon rosszul viseltem, hogy esténként összegyüjtik a babakat a fürdetéshez (te nem fürdetheted meg...). Felpakoljak öket egy naaaaagy gurulos kocsira, kis rekeszekbe rakjak öket, a fele üvölt, mert épp aludt, megéhezett, stb. Es akkor kb. 2 oraig nincs veled a baba. :( Na ez nagyon rossz. Ezt az érzést tudod még fokozni, ha bemész a csecsemösökhöz megnézni, h hol tartanak, mert akkor latod, h zsinorban csap alatt fürdetik öket, ugy dörzsölik a kis testüket, mintha vmi allattal lenne dolguk, az összes gyerek ÜVÖLT a neonnal vilagitott helységben......
Ezen kivül elviszik öket kékfényezni, ha kell. Nalunk kellett sajnos. Ez a latvany is szörnyü ahogy ott fekszik az ici-pici kisbabad az inkubatorban, szeme bekötve, h ne vakuljon meg. Te meg csak ülhetsz addig a fenekeden...
saara
 
 


Marti, privit ugy tudsz küldeni, h megkeresel egy hozzaszollast attol az embertöl, akinek irni szeretnél. Ott a hsz végén van egy "pü" kis ikon, arra rakattintasz és felpattan a privis ablak. Ennyi :)
saara
 
 


Szia Márti, üdv a topic-on! Kicsit megkésve, bár, de örülök, hogy gyarapodunk!

A taliban én is benne lennék, pláne, ha nagyjából elzárt játszótér lenne a helyszín, különben csak messziről nézhetnélek Titeket. (kettővel ugye...)

Tanulság??? Hm....
Bárki, ismétlem BÁRKI bármit mond, nagyon fontos, hogy az ember a szívére hallgasson. De ehhez önbizalom kell és önálló gondolkodás. A függetlenség és a szülésben a pozitív magány tudata. Ezek nélkül is lehet szülni, de szuper, ha az ember biztos a döntésében. REndkívüli erőt ad.
Nem mindenkinek adatik meg időben... magam is gyerekként szültem az első babámat, ugyan hol máshol, mint a legközelebbi kórházban egy apukapótlék nőgyógyász irányításával. Ma már nem tartom olyan szörnyűnek. Ha az ember meg tud azzal birkózni, hogy tökéletlenül bár, de a kórházban is azon vannak, hogy a lehető legépebben vészelje túl a baba és a mama a születést, akkor ott sem gáz szülni. A gyermekágy meg,... hagyjuk, lehet ambulánsan is szülni. De azért én most is az otthoni mellett foglalok állást, sőt most úgy érzem legszívesebben tökegyedül szülnék, mindenki legalább két szobára legyen tőlem. Talán furcsa Nektek. Fri, Te talán megérted... Egyébként nagyon kösz az írásodat. Egészen meghatódtam... :oops:

Olvasta valaki Michael Odent: A szeretet tudományosítása című könyvét?

Most kaptam vissza a Bába válaszolt. Abban vagyon írva, hogy:

Elsőre minden másképp lesz, másodszor pont úgy, ahogy az anya akarja, harmadszorra pedig minden magától kialakul.

Úgyhogy kíváncsian várom a fejleményeket. Ebből még bármi lehet. És ez a tudat valami furcsa, édes szabadságérzéssal ajándékoz meg.
HÉtfőn megyek a tanfolyami napra - ha semmi sem jön közbe. Jön valaki?

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu
 
 

 
 

Sziasztok!

Hazaértünk. :D

Üdv az újaknak, jó, hogy ilyen sokan csatlakoznak!

Márti-23 kérdése mellbevágott. :( Hogy lehet elviselni? Pokolian rosszul. Én majdnem belehülyültem, mikor éjszakánként elvitték mellőlem a fiam (csak nappali rooming-in volt még akkoriban). Mindent tudtam, csak aludni nem. Ennyit a pihent anyukáról.
A baba hogy viseli? Szerintem hasonlóképp. :(

Tim

Kép

Kép

Kép
dodÓ
 
 


Márti,

baba elvitel - ebben sajnos profi vagyok...
Miután Boti megszületett, pár percig volt velünk (amikor is végig sütött róla, hogy szíve szerint várt volna még evvel a kibújással), utána 4 órát inkubátorban "megfigyelésen". Ezalatt félóránként mászkáltam a csecsemősökhöz, tehetetlenül bámultam a kis nyöszörgőt az üvegen át ("nyugodtan menjen vissza szobájába anyuka, pihenjen, mindjárt visszük a babát is").
Aztán nem hozták Botit, cserébe jött a gyerekorvos, és mondta, hogy tüdőgyulladás gyanús, de itt nem lehet eldönteni, át kell vitetni PICre egy másik kórházba, ahol majd megröntgenezik. És akkor jöttek a Cerny mentősök, lefotózták, a fotót a kezembe nyomták, Botit meg elvitték. A következő másfél napban pedig bámulhattam a fotót a babám helyett.
Olyan érzés, mindig az jutott eszembe, ahogy a tehén bőg a borja után, Olyan zsigerekből jövő ösztönös fájdalom, hogy csak folyton bőgne az ember. És hogy ne hülyüljek meg tőle, valahogy ki kell kapcsolni. De most is bármikor, ha visszagondolok rá, ott az a tehetlen állati düh, hogy a gyerekem egyedül töltötte élete első napjait csipogó gépek között, neonfényben. (Apának, amikor bement hozzá, azt mondták a kedves nővérkek "alszik, ne nyúljon hozzá apuka, mert felébred és sírni fog")
Én még szerencsés voltam, mert másfél nap után átvettek a SOTEII-re, ahová Botit vitték. Itt már háromóránként félórára bemehettem hozzá az intenzívre, szoptatni. És újabb retkes nagy mázlim, hogy a cukrosvíz (azt ott nagyon nyomják), a szájába tömött cumi (mert ordított persze a drágám), meg a jószándékú nővérkék ellenére, akik tápit tömtek bele fél órával a szoptatási idő előtt ("úgy sírt, és nem tudtam, hogy jön szoptatni"), csodásan megtanult szopizni a háromóránkénti 30 perc alatt is.
Aztán, amikor meg kiadták az intenzívről, és csak fürdetésre kellett visszaadni, maga volt a mennyország...

Boti 2005. okt. 12-én, Zsófi 2007. aug. 28-án született.
jad
 
 


Te jó ég, Jad! De durva....

Remélem most minden a legjobban alakul! Lassan kezdek drukkolni Nektek!

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu
 
 


Sziasztok!


Pár oldalt visszaolvastam, érdekesket írtok. Bár én nem szándékozom otthon szülni, mégis talán ti tudtok nekem válaszolni.
Én sem akarok a lakóhelyem szerinti kórházban szülni, mert nagyon nem tetszik az ottani gyakorlat és végképp nem érezném magam ott biztonságban. Viszont a választott kórház és orvos viszonylag messze van a tényleges lakóhelyemtől. Kb. 120 km, autóval 1 óra húsz perc. Első babámat is így szültem, de mivel túlhordtam 12 nappal, az utolsó hármat már a kórházban töltöttem. Most 31 hetes vagyok és egyetlen igazi félelmem van: ha itthon elfolyik a magzatvíz, honnan tudom, hogy nem sordródott-e előre a köldökzsinór és jól van-e a baba? Kibírja-e a másfél órás autózást? Egyáltalán mi a teendő ilyenkor? Azért érdekel ez a magzatvíz elfolyás, mert a kisfiammal éjjel 3-kor arra ébredtem, hogy szó szerint ömlik a magzatvíz belőlem. Örülnék, ha tudnátok okosakat mondani. Előre is Köszi: LIza
liza13
 
 


Szia Liza, biztosan jönnek majd nálam okosabbak is, de én úgy tudom, az otthonszülésnél azért kérik a 37.heti ultrahangot (nem tudom nálatok mi a gyakorlat, mikor csinálnak), mert azon egyrértelműen látszik, hogy a baba feje "leszállt e", azaz beilleszkedett e a medencébe. Ha ez megtörtént, akkor hiába folyik a magzatvíz, nem tudja odasodorni a köldökzsinórt, mert nincs annyi hely, hogy az beékelődhessen a medencecsont és a baba feje közé. Ha előbb történik ilyesmi (mondjuk holnap) akkor azonnal négykézlábra kell állni, úgy hogy a popsid magasabban legyen mint a fejed (magyarán négykézláb könyökölni) aki ott van, (akkor is ha az a kalauz a villamoson) megkérni, hogy nyúljon be és tolja vissza a baba fejét, azonnal mentőt hívni és a mentőnek ebben a pozícióban kell a legközelebbi kórházba vinni. De ez nagyon ritkán fodul elő.
Ha egyébként otthon folyik el a magzatvíz, akkor azt érdemes nézni, hogy tiszta e, ha mekóniumos akkor az utalhat arra, hogy a baba nem jól van és akkor sztem a legközelebbi kórházba kell menni.

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Sziasztok!

Jaj, Jad ez tényleg szörnyű. Ha belegondolok, hogy én még azt is elviselhetetlen távolságnak tartottam, hogy ott volt az ágyam mellett fél méterre. Csak nem tettem magam mellé, mert fáradt voltam és féltem, hogy rádőlök alvás közben vagy leeseik az ágyról.
No, ezek azok a dolgok, amiken végképp nem értem, hogy mért nem lehet azonnal változtatni. Ahol én szültem, ott azt láttam, hogy a nővérek inkább megtanítják, hogy mit kell a babával csinálni, ha nem megy a kismamának, ahelyett, hogy megcsinálnák helyette. Hát melyik kerül több energiába? Vagy maga a szemléletváltás kerül nagy energiába?

Liza, én is 120 km-re lakom attól a kórháztól, ahol szültem, hajnalban folyt el a magzatvizem aztán az odaúton meg még a kórházban folyamatosan. Semmi gond nem volt. Őszintén szólva én csak megnéztem, hogy milyen színű, de nem gondoltam, hogy bármi gondnak kéne lenni. De jónéhányan vagyunk, akik nem a lakóhelyünkön levő kórházban szültünk. A számunkra nagyobb kockázat let volna ott szülni, mint az utazás. És hát tényleg azért megy el az ember a 37-38. héten az UH-ra. Szóval szerintem NE AGGÓDJ. További jó várandósságot és jó szülést!

Zsu, annyi minden hozzáfűzni valóm lenne, csak ahhoz le kéne ide ülnöm cseppet, de nincs energiám, Melinda pedig fényév sebességgel változtatja a helyét, én meg egyre lassúbb kezdek lenni.

Remélem jól van mindenki, további szép napot!

Kép


Kép

Kép
memme
 
 


Liza,
én úgy emlékszem, hogy az uh arra kell, hogy a méhlepény helyzetét megállapítsák (elég magasan van-e a természetes szüléshez, meg ahhoz, hogy a manuális vizsgálat ne okozzon bajt), és az utána következő 37. heti manuális vizsgálat az, amiből kiderül, eléggé lent van-e a baba feje ahhoz, hogy ne sodródhasson előre a köldökzsinór. Ha még nem, akkor ahogy Eszter írta, négykézláb könyökölni, viszont én úgy emlékszem, hogy csak akkor kell megkérni valakit, hogy tolja vissza a baba fejét, ha vannak már kontrakciók, egyébként elég maga a helyzet is ahhoz, hogy ne legyen baj. És igen, mentő, helyzet megtartása fontos ilyenkor.
Ha nincsen ilyen gond, akkor a folyó magzatvíz nem baj, akár hetekig lehet így a baba (a magzatvíz folyamatosan termelődik), csak a fertőzésveszély miatt befelé nem mehet semmi, amíg nincsenek kontrakciók, azaz addig tilos a fürdő, az orvosi vizsgálat!, betétcserénél zuhanyozni kell, betétcsere 3-4 óránként, és a hőmérséklet mérése is fontos 4 óránként, abból látszik, hogy van-e fertőzés. De amikor már vannak összehúzódások, akkor nincsen gond, akkor már itt a szülés. :) Ja, és tényleg meg kell nézni a színét is (megszagolni sem árt), ha tiszta (átlátszó, enyhén opálos), akkor minden oké, ha sárga vagy zöldes, akkor irány a kórház.

Zsuzsi,
megértelek, bár nekem azért nagy megkönnyebbülés volt, amikor a kitolásnál megjött Ági, azt a részét a szülésnek valahogy nem akartam egyedül. :) Az Odent könyvet most akarom beszerezni. :) A Bába válaszolnak igaza van! :)

Márti,
én ugyanígy voltam az elsővel, utáltam, amikor elvitték reggel és este vizitre két-két órára (Schöpf-Mérei), az első két nap éjszakára is..., a másodikat így már az Istvánban szültem. Ott mi visszük fürdetni is, bár nem mi fürdetjük, és végig velünk van. Azért a legjobb otthon volt szülni. :) Ja, és amikor elvitték, akkor nem is főleg magam miatt sírtam, hanem azért, mert ő most egyedül van, és ez milyen rossz lehet neki. Egyszer hozták ki sírva, de akkor majd megszakadt a szívem...

Tegnap voltam Áginál kontrollon, Berci olyat röhögött neki, hogy csak na, ilyet itthon még nem csinált. :D Sajnos fáradt volt, két napja nem aludt, ezért nem zargattam, pedig akartam volna kérdezni egy-két dolgot... De nem baj. :)

F.
fringilla
 
 


Liza,
én is úgy tudom, hogy a 37. hét környékén a manuális vizsgálattal állapítható meg, hogy a baba feje kimozdítható-e a csontos medencebemenetről. Ált. ilyenkor már nem, és akkor ha megindul a a víz, a kzs nem tud becsípódni, előreesni.

Kedves Tapasztaltak :) ,
volt nálunk tegnapelőtt a védőnéni. Kicsit lelkemre beszélt, hogy kockázatok, ő nem tenné, meg ilyesmi, persze szívünk joga. Én szépen bólogattam, hogy persze, mérlegeljük. Na de nem ezt akarom mondani.
Ó azt mondta, hogy jaj, akkor utána kell néznie, hogy nekik van valami előírás, hogy otthon születettekhez mennyit kell kijárni (első nap talán 2x? :shock: ) Nyilván lebeszélem majd, hogy naponta kétszer kijöjjön, de még a napi 1x is sok. Amúgy teljesen elzavarni nem akarom, mert rendes és elég jóban vagyunk.
Volt valamelyikőtöknek ilyen "lelkiismeretes" védőnője? Tényleg van ilyen előírás?

Boti 2005. okt. 12-én, Zsófi 2007. aug. 28-án született.
jad
 
 


Jutka,
nálunk még egyszer sem járt kint a védőnő (nem is hiányzik). A dokinéni volt egyszer, amikor 4 napos volt Berci, megvizsgálta, és levette a pku-t, ennyi. Mondjuk errefelé nem viszik túlzásba a szerepüket szerencsére. :)
F.
fringilla
 
 


Na, 5 gyerekdokit hívtam eddig a listáról, augusztusban mind nyaral :?
Azt hiszem, kéne nekem a "Gyerekorvos nélkül" c. könyv :lol:

Jad
jad
 
 


Jad, nalunk is mondott vmi ilyesmit a vedono, h naponta kellene jonnie, de aztan nem tette: nem ert ra, nem volt kedve, nem akart minket boldogitani... nemtom, miert, de vegulis csak 1. (ill az mar a 2. volt, mert csak akkor szoltunk nekik) nap meg a 4. v 5. nap jott (ekkor vette le a pku-hoz a vert) - es ez igy boven jo volt ;)
probalj meg beszelni vele, van eleg dolguk enelkul is, hatha meggyozheto ;)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca
 
 


Nálunk se volt túl sokat a védőnő, 3.nap, mert akkor szerzett tudomást az eseményről, egy héttel később és utána már mi mentünk. Sztem is lebeszélhető..Amúgy nekik hivatali kötelességük Téged lebeszélni az otthonszülésről, mert mint tudjuk az saját és a baba életét is kockáztatod..

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Sziasztok!

:D :D

Jókat derültem a védőnők fajtáin. :D

Én is úgy tudom, hogy eleinte naponta (ez azt hiszem csak intézményen kívüli szülésnél létezik), majd 2 naponta, majd hetente, majd havonta kell a védőnőnek jönni.

Középső lányunknál hagytam, hagy jöjjön naponta a védőnő, mivel korombeli fiatal csajszi (pákyakezdő) volt. Eleve hálás voltam neki, hogy nem kavart be az érdi szülésbe, sőt a maga módján sokat is segített. Meg érdeklődve figyelte az eseménysort utána is. Jött, dumcsiztunk 5 percet, nevetgéltünk, szóval semmi gond nem volt vele, még felüdítő is volt néha. Tényleg aranyos volt, így nem zavart egy cseppett se. Ő csak tette a dolgát, elmondott ugyan minden protokoll szöveget (már az érdi szülésem előtt is :) ), de nem zavartuk egymás köreit, mert nagyon elfogadó tudott lenni. Tudom, ritka az ilyen védőnő. :lol: (El is ment ő is szülni, a piszok, így a következő babánknál már sajnos a mesében se volt. :( Viszont, ha játszótéren összefutunk, mai napig jókat beszélünk. :wink: )

Legkisebbiknél a várandósság végén lett egy új védőnőnk (idefelé csak úgy jönnek-mennek ezek, feszt cserélődnek :lol: , bár ez nem olyan jó, mert semmilyen állandósság nincs. Még egy pocsék védőnővel is tudod, mit kell kezdeni, ha megszoktad, de, ha cserélgetik őket folyton....). Ő is elmondott minden szokásos lebeszélő protokollt, csak épp nem olyan kedvesen. Felhívtuk tisztességesen, hogy értesítsük, mikor megszületett a bébi. De nem jött utána! Csak annyit mondott, jó. Aztán hónapok múlva jött tőle egy telefon, hogy sajnálja, nem ér rá jönni, de egy 3 gyerekes anyának úgyse tud újat mondani. Hát.... Igaza volt, de ez baj szerintem. Néha még egy 3 gyerekes anyának is lehetnek kérdései... Viszont az ő esetében egyáltalán nem zavart, hogy nem jött. :D Azóta se....Pedig szabály szerint ugye..... Hiába, nem mindenki teszi a kötelességét tisztességesen. :wink:
(Csak úgy mellékesen: szomszéd házban lakik, a mi lépcsőházunkba is többször jött más "normális" babákhoz, akik kórházban születtek, de a mi ajtónkon nem kopogtatott be. :D Nem is hiányzott!)

Tim

Kép

Kép

Kép
dodÓ
 
 


De jó hogy szóba jött ez. Az unokahúgom most végzett védőnőként és van egy csomó dolog, amit nem, vagy nem úgy tanítottak meg nekik, ahogy az életben van, vagy lennie kéne. Ezért - de egyébként is - ezért egy csomó kérdése van. Én ajánlottam neki, hogy nézzen be egy-egy topicra, pl. ide is, mert az csak egy verzió, ahogy nálunk történt és történnek most a dolgok. Meg ne másod- és nemtomhanyadkézből hallja-olvassa.

Kép


Kép

Kép
memme
 
 


Védőnő: én nem szerettem volna, hogy jöjjön, asszem nem is szóltunk neki, csak az anyakönyvezésből tudhatta meg, mert ő jelentkezett (pdeig még nem voltunk túl a terminuson.) Ő hetente akart jönni, mert én "nem megyek le", addig jó, amíg nincs sehol kartonunk... :P (Jó, az oltásokhoz kellene, de azt mi máshol oldjuk meg.)

Tényleg azt sajnálom, hogy azt érzem, nem aktuális a vádőnők tudása (tiszt. a kiv.-nek), nem vele akarnám megbeszélni a hozzátáplálást, a mozgásfejlődést, de méga fogzást sem. Azt érzem, hogy a sablonszöveget mondják, megfejelve egy kis termékreklámmal.
Mert működhetne a védőnőség úgy, mint Németo-ban a bábák: akivel szültél, azzal beszéled meg a további dolgokat is, és nem csak a nőgyógyászati témákat, hanem a babásokat is. (Persze szegény Áginak ilyesmire nincs ideje, de ha jól értem Nanduéknál még így megy.)
h_szilvi
 
 


Liza13 :
talán ismered a káposztásköves mesét. Tudod, amikor lánykérőbe megy a legény, a lány lemegy borért és nem jön. Lemegy a család sorra, /hosszú mese/ végén a legény és ott találja a síró családot, merthogy mi lesz, ha a káposztáskő majd ráesik a gyerekre és az meg talál halni.
Tehát és bocs a hosszú bevezetőért: nem lehet félni valami olyantól, ami ritka, mint a fehér holló. Az én praxisomban volt egy már ilyen, most hallottam egy történetet, aminél így volt, szülőszobán, beindult problémamentes 40. hetes terhességnél, nulla beavatkozás mellett. Tényleg nagyon-nagyon ritka. Tudni kell, hogy mi a teendő laikusoknak és kész. Olyan információ ez, mint a tévékben a túlélő-továbbképzések, hogy mi van, ha lavina sodor el és életben maradsz, vagy a hajótörésnél hogyan varázsolj a tengervízből ihatót.
Szeretettel: Rita
nováky_rita
 
 


Köszi mindenkinek a védőnénis hozzászólásokat. Kíváncsi vagyok, mi lesz nálunk végül.

Szilvi, a mienk tényleg nagyon normális - hat hós korig kizárólagos és igény szerinti szopi, hozzátápiban én még lazább is voltam, mint ő, stb. (Persze, elvileg ez nem kéne hogy ilyen nagy szám legyen, hisz már a Gyerekorvosi Kamara is ezt hirdeti - csak ugye sok begyöpült van, aki nem hiszi hogy a sok évtizedes szokásoknál lehet jobb is.) Meg a többi kérdésben is nagyon "normális", rugalmas. Meg bár anyukámmal egyidős, és már sokat látott, úgy tűnik, továbbra sem restell tapasztalatokat gyűjteni és értelmesen alakítani az álláspontját.
Azért nekem első babával nagyon jól esett, hogy van valaki, akiről tudom, hogy nem fog nagy hülyeséget mondani, ha valami bagatell problémával zaklatom (ilyen mondjuk nem sok volt, talán az első nátha...)

Amit írtál, hogy úgy érzed, nem aktuális a tudása, én a gyermekorvosokkal érzem nagyon. Mert ha egy védőnő lüke, az le van tojva, de elég gáz, hogy sajnos már egyáltalán nem bízok meg abban, amit egy gyerekorvos mond.

Pl. most a mi dokink, akivel jól megvoltunk, és ki is jött volna babázni, szabira ment. Aki helyette van, felhívtam az otthonszülés miatt. Hát, zárta sorait és sündisznóállás (nincs újraélesztő készlete, :roll: de ha stabilizálódik a helyzet - így :o -, szívesen kijön. Persze ha látja hogy sárga, intézménybe küldi - köszönjük, később értesítjük... (fiam 3 napos korától hónapokig sárga volt, mint a répa, a kórházban naponta 2x3x szurkálták a biztonság kedvéért, hogy rendben van-e-ez) Ugyanez a doki, amikor Botinak háromnapos láza volt, két nap lázasság után antibiot javasolt, amit én kezdő anyuka (miután két napja esténként 39,5 fokos láza volt) el is kezdtem nyalatni. Annyi haszna volt, hogy hasmnése is lett utána szegénykémnek. (A mi dokink pont szabin volt mert beteg volt a gyereke - amikor visszjött, rögtön sikítozott, hogy antibiot ne)
A PICen szerzett gyerekorvos tapasztalataimról (SOTEII, a neonatológia hazai fellegvára) meg inkább nem írnék.

Boti 2005. okt. 12-én, Zsófi 2007. aug. 28-án született.
jad
 
 


Jaja, igaz, de azért mondtam a védőnőket, mert orvost szabadon válaszhatsz. Ahhoz jársz, akiben megbízol.
h_szilvi
 
 


:D :D

Szabadon lehet ugyan orvost választani, de pl. kis falvakban jó, ha akad egyáltalán, az meg nem mindenkinek megy, hogy távolabbi településen keressen magának gyerekdokit. :(

Szerencsére nekem ilyen gondom nincs, de van ismerősöm, akinek igen. :(

Tim

Kép

Kép

Kép
dodÓ
 
 


Persze Dodó, ez igaz. De a kistelepülések pl. iskola dolgában is hátrányban vannak. :(
h_szilvi
 
 


Hajjaj, arról is tudnék bőven mesélni. :cry:

Tim

Kép

Kép

Kép
dodÓ
 
 


Köszönöm lányok a válaszokat, megnyugtattatok, azt hiszem. Most sajna nem tudok többet írni, minden jót nektek.
Liza
liza13
 
 


Csajok,
van valakinek bryophyllumja? Egy barátnőmnek lenne rá szüksége, és elég sürgősen. 33 hetes, külső-belső egy ujjnyira nyitva és folyamatosan keményedik. (Nem otthon szülne, de akkor is.)

köszi, jó éjt!
h_szilvi
 
 


Szilvi,
Fringiéktől hozzám származott át a szer. Nagyon bevált (félelemek oldására is :) ) - hogy tud eljutni Hozzád? Párom holnap késő délelőtt-dél körül pl. a Nyugati környékén le tudja adni valahol.
szió,jó éjt
Jutka

Boti 2005. okt. 12-én, Zsófi 2007. aug. 28-án született.
jad
 
 


Ó, most látom, Jutka, hogy írtál itt Szilvinek, én meg a Környezettudatos mamában ajánlgattalak neki, hasonló célból. :D
F. (Zs.)
fringilla
 
 


Jad,
IGEN, a Nyugati tudna működni, a csaj anyukája a Tátra utcában dolgozik (az elején), ki tudna menni találkozni.
Irjál légyszi pü-t (vagy mailt), a párod telefonszámával (vagy a konrét idő-hely-koordinátákkal), és azzal, hogy mennyit kérsz érte.
Nagyon köszi!
h_szilvi
 
 


Szilvi,
drukkolunk a barátnődnek!

(Az előző hszt a telszámoddal meg sztem töröltesd egy adminisztrátorral, jobb a békesség)

Jutka
jad
 
 


[quote="jad"]S írta:jadzilvi,
drukkolunk a barátnődnek!

(Az előző hszt a telszámoddal meg sztem töröltesd egy adminisztrátorral, jobb a békesség)

Jutka


Köszi,
és jó, megpróbálom! :)

Én is remélem, hogy használ neki.
h_szilvi
 
 


Sziasztok!

Nekem óriási szerencsém van a védőnővel, itt Esztergomban. Nyitott, kedves, tapintatos és szemlátomást szereti, amit csinál. Természetesen nagyon bevágódott nálam, amikor szinte azonnal szerzett tejadó anyukát a kisfiamnak, mikor megtudta, hogy tejmirigy-elégtelenséggel küzdök. Mindent megtett, amit hivatalból megtehetett. Ilyen is van. Igaz, nem pont a körzetes, azt hiszem, de Esztergom van olyan nagy, hogy választhatok. Illetve nem is tudom. Én választottam. És eddig senki sem szólt érte. De nem is nagyon izgat.


Kicsi Manócskámat már nagyon érzem, jóval korábban, a 16. héttől. Klasszul ficánkol a pocakomban. Talán most harmadikra még jobb érzés.... Most már egyre jobban várjuk. Ágihoz nem tudtam elmenni a tanfolyamra.

NINCS VKINEK JEGYZETE A VÁRANDÓSSÁG-KORI SZŰRŐVIZSGÁLATOS ELŐADÁSRÓL? szívesen vennék vmit e-mailen vagy priviben, mert mire szept.ben feljutok Bp.re, addigra jórészt már túl leszek rajtuk. Előre is kösz!

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu
 
 


Kedves Otthonszülők,
olyan régóta olvaslak Benneteket, nagy örömmel...Két kislányom van, kórházban születtek, de az első pillanattól velem voltak, nem vitték el őket. Rengeteg kérdésem lenne hozzátok, az unokatestvérem négyből hármat szült Ágival, és az elsőt is vele kezdte, de az kórházban fejeződött be. Most az ötödiket várja
Azért írtam éppen most, mert én is tejmirigy-elégtelenséggel küzdök, mint Zsuzsi, és nekem is nagyon rendes a védőnőm, mindenben támogatott, a gyűjtős tejen kívül más anyától is kaptunk tejet hivatalosan (Pest melletti faluból, amit kifizetett a gyűjtő az anyának), az pedig rengeteg adminisztrációval járt, ami neki mind plusz munka volt. Ilyenek is vannak, hála Istennek!
Továbbra is szívesen látogatok ide, és ha nem baj, akkor majd kérdezek is.
Örömteli babavárást!
Nuska
nuska1
 
 


Kedves Barátaim! Miriam. Mária. Mirka. Mária mennybemenetelének napján látta meg a napvilágot. Nagyon vártuk, sokan. Nagy szeretetben élő családba született. Csodálatos szülei és tündéri nővére várták leginkább. Gyorsan, könnyen született. Súlyos, pillanatnyilag inoperábilis hypopláziás bal szívfél szindrómában szenved. Már túl van az orvosai által maximálisnak jósolt 4 napon. A kicsi lány egy csoda! Erős, bátor, élni akar. Kélek benneteket, segítsetek ti is és csatlakozzatok hozzánk reggel és este 10 órakor imával, meditációval, jószándékkal, szeretettel! Az erők összeadódnak és segítenek ennek a csodálatos kisembernek az ő hatalmas küzdelmében. Köszönöm mindenannyiótokbnak és remélhetőleg találkozunk hamarosan!

indianyo
 
 


Testközelben hordozott babák az Andrássy úton

Az Európai Mobilitási Hét keretében szeretettel várunk mindenkit, akinek véleménye van a babahordozásról: aki hordoz, aki szeretne hordozni, aki beszélgetne vagy kérdezne a testközelben hordozásról. Találkozunk szeptember 22-én 10:00-kor az Andrássy úton az Opera és a Nagymező u. között. Onnan együtt sétálunk az Oktogonig, ott kört alakítunk, majd földalattizunk a Városligetbe. A Vajdahunyadvár és Petőfi Csarnok közötti nagy füvön beszélgetünk a Beli Buba Babahordozó Iskola tanfolyamvezetőivel a hordozóeszközökről és az egészséges hordozásról.
Hozz Magaddal egészséges harapnivalót vagy gyümölcsöt a közös piknikhez!

Részletek: www.hordozas.naplopok.hu
indianyo
 
 


Jad éppen most szül!!! :D
Hú, tiszta libabőr lettem a telefon után! :)
Lehet drukkolni!
F.
fringilla
 
 


Jad, drukkdrukkdrukkdrukk!!!! :)
saara
 
 


Hali!

Fél 12-kor már meg is született Jad Zsófija :D :D , jó gyorsan, ám annál kalandosabban. Majd Jutka megírja, ha odajut. :wink: Jó nagy baba (42 hétre született), majd valamikor meg is mérik. :D

Éljen soká Zsófi, sok boldogságot az egész családnak! :)

F.
fringilla
 
 


Eljen Zsofi és csaladja! Nagy gratula! :) :) :)
Varjuk a részleteket!
saara
 
 


Szeretettel köszöntjük Zsófikát! Hosszú, boldog életet neki! Jad-nak meg sok puszi, és gratula a szülőknek!
h_szilvi
 
 


Én is gratulálok a kicsi lányhoz, meg az anyukájának is! :D

Várjuk ám a történetet! :wink:

Tim

Kép

Kép

Kép
dodÓ
 
 


Hali!

Tegnap nem jutottam ide. Szóval Jutkáék megmérték a lánykát, és két nagy adag kaki után volt 4,03kg. :D Nem kicsi! :D

F.
fringilla
 
 


Gratulálunk Jad-nak! Üdvözlet Zsófinak itt a kinti világban! :)

Kép


Kép

Kép
memme
 
 


Sziasztok Mindenki!

Nem léptem le, csak vendégjárás, meg utazás, megez, meg az volt nálunk.
Indianyó,
imádkozom a kicsiért, és kérek a napokban imát a Mária rádióban is, az nagyon nagy erő tud lenni.

A hordozós talit rendkívüli örömmel fogadtam, köszi, hogy megszervezitek, ott leszünk, ha minden jól megy.

Jad...irigyellek, én is úgy szülnék megint (nosza, mondanák, egyesek:)), gondolom, vannak még így mások is. Sok-sok égi áldást nektek!
márti_23
 
 


Márti,
sajnos Mirka 20-án meghalt. :(
F.
fringilla
 
 


Nagyon sajnálom. Ezt én sem tudtam.

Kép


Kép

Kép
memme
 
 


Sajnálom, Fringilla, sajnálom, Indianyó. Mit mondhatok ilyenkor, ezen töprengtem ma álló nap. Annyiféle aspektus van. De a tény, az tény. Nincs itt már. Ennyi, kész.
márti_23
 
 


Szilvi,

meg Aki még tudna segíteni...

olvasgattam a lapod.
1. Nagyon érdekel, hogy miként tudok egy jó kis napirendet kialakítani a gyermekünknek. Most 7 hónapos. Azért kérdem, mert körbe érdeklődtem már, de sajnos, elég furán néztek rám, a mivannamitkellezenannyit vacakolni tekintettel, és volt, aki konkrétan meg is mondta, hogy nem kell semmit alakítami, mert magától kialakul. Igen? Hát nem tudom... Segítsetek, nincs, kitől kérdeznem. Tényleg.

2. Hogyan és mikor lehet (kell?) a kicsi babát külön ágyban altatni? Még velünk alszik, pedig nagyon nagy helyet igényel (hevesen forgolódik, vetődik), mi meg szorongunk a francia ágy két szélén:)
A kiságy ugyan a mienk mellett, de magasabban áll+kislánykánk az esetek 90%-ban szopizás közben/után alszik el. Kérlek, adjatok ihletet, ötletet, hogy csináljam, hogy jó legyen?

Köszönöm. Szép hétvégét mindenkinek!
márti_23
 
 


Köszönjük szépen Mirkacsalád nevében is a törődést és szeretetet! A kicsi lány Édesanyja karjaiban, alvás közben hagyta el a földi világot. Ne értsétek félre amit most mondok: édesanyja állattenyésztő: Tudja, ismeri az élet és a halál dolgait, helyükön kezeli őket. Nagy, erős lélek, csodálatos ember.

Márti :) Napirend: tényleg magától alakul többnyire, de mi is a gond vele? Nálunk szoros napirend van, egyrészt én magam is így gondoltam helyesnek, másrészt a gyermekecske is így érzi jól magát. Az alvás és az azt megelőző rituálék köré építjük a napot - az én tevékenységeim is ahhoz alkalmazkodnak. Persze 7 hónaposan még a szopi is lehet irányadó - ezt nem tudom, nálunk az evés is nagyjából ugynanabban az időben zajlott - ezt a csemete alakította magának. Az alvást egy órával korábbra kellett hozni, mert a fél 8-8 túl későn volt neki, már picinek is korán aludt el, azóta is így van - igaz, azóta korán is kel (6 és 7 között)

Mi együtt alszunk, én az ágy szélén kucorgok sokszor :wink:
indianyo
 
 


Off
Alvásügyben szintén zenész :lol:
Nálunk is magától alakult a napirend. De időről időre változnak az igények, nálatok nem?És akkor próbálom hozzáigazítani a napirendet. Pl. eleinte napközben sokat aludt, akkor később feküdt este, 9 körül. Most már csak 2x alszik, de és du egy-egy órát, viszont 8-kor már alszik.
Indi Nálatok mik az alvás körüli rituálék? Akár együttalvós topicban is szívesen olvasnám..

Eszter

Kép
esztercica
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?