Új privát üzeneted érkezett!

Ja, igen, Sabine, ezt már én is akartam kérdezni.

[quote="mikegirl"][ írta:mikegirlb]Sabine
Már akartam kérdezni.....én itt össze-vissza nyühögök egy babával, és tőled egy zokszót sem hallani kettővel sem...
Hogy csinálod?


Le a kalappal! Kép

italoman
 
 


sziasztok!

Úgy látom,hogy nagyjából mindenki ugyan azzal a problémával küzd.
Nekem is napi 2X 2-3 órát fentvan,de ezt egy helyben el nem töltené.Csak 5 percig jó minden.
A mai leghatékonyabb nyugtatás a babahordozóban a földön,lábbal ringattam, közben vasaltam.

Hasfájás,féltékenység:Nincs ötletem,nekem szerencsére egyikkel sem volt.

mi lehet,hogy eljutottunk a túletetésig,nem lehet nála tudni,hogy mikor éhes mikor kívános.Csak akkor vagyok nyugodt,ha csak cicizés után elalszik,de ez ritka. szinter mindig kell valamennyi táp,hogy ne üvöltsön ha lerakom.
tuza edit
 
 


Szia Nyúszifül!

Budapest, 2007. aug. 16. 10:55 perc, kislány. Kb. nov. 15 a fogantatás időpontja, és semmi gond nem volt sem terhesség, sem a szülés alatt hál Istennek. Engem is nagyon érdekel az eredmény.

Fanni szinte egész nap alszik. Eddig nagyon jó baba. Csak szegénykémnek a bőre nagyon hámlik. A kezei, meg a lábai... már napok óta. :(

horvviki
 
 

 
 

Sziasztok!

Mi is megvagyunk ám, de én csodállak Titeket, nem tudok gépközelbe kerülni. Én is teljesen kimerültem, pocakfájás, órákon át sírdogálás, nem tud kakilni, pukizni, mindennel szenvedünk.
Tegnap éjjel volt egy kis időm, egy-két oldalt tudtam olvasni. Olvastam, hogy írtátok, hogy valakinek az jött be, hogy etetés után rögtön cumi a szájba és már büfizik is... Hát kipróbálom. A többiek a standard kézben függőlegesen tartva, rázogatva módszert használjátok? A hasrafordítás is segít a büfizésen, vagy "csak" a pukin?

A vonalzó átállítását sem sikerül megoldani, Monának írtam, mondta, hogy hol kell átállítani. De a profilban az "érdeklődési kör" alatt nálam nincs téglalap, nincs hová bemásolni a kódot... Szóval ez sem megy. Nem kell valami plusz jogosultság, hogy kódot betegyek? Emlékszem, még a várandós vonalzót is Robcsi varázsolta be, mert akkor is ugyanez volt...

Nyuszifülü

Lili születési dátuma: 2007.08.15. Hatvan
Enyém:1980.02.11. Gyöngyös
Fogantatás: talán november 14.
Probléma: faros volt

Kép
nap12
 
 


Nyuszifülü!
Eszerke születése 2007.07.31. 12.25perc Budapest
Enyém: 1975.10.01. 11.30.perc Budapest
Fogantatás: 2006. november 20-a körül
Probléma: szerencsére nem volt

űköszi

Kriszti

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest
 
 


Szió Csajok!!
Elbénáztam!!!!!! :roll: Rosszul fejeztem ki magamat, a Ti születési dátumotok kellene. Nem baj ha mégegyszer elkülditek? :oops:
Egész jól haladok. :) Vannak érdekes eredmények! :) Összegyűjtök még amennyit tudok és jelentkezem a végeredménnyel. :)

Puszi nektek!!!

Nyusz 8)
nyuszifülû
 
 


italoman, együttérzek veled, ugyanis nálunk már 4-5 napja ez megy. :cry: Tegnap este 9-re végeztünk a fürdéssel, és a szopival, de 12-kor még hiszti volt, Aztán kimentem vele babakocsival az udvarra, még jó hogy nem látni be, mert biztosan bolondnak néztek volna :oops: , na és ott elaludt. Na de megsem próbáltam kivenni, mert napok óta már nem alszik el a kiságyban. Ma pedig reggel 9-től, ébren volt 16,30-ig. Próbáltam hagyni a kiságyban, hogy sírjon csak egy darabig, de feladtam :roll: :oops: Fogalmam sincs hogy szoktatom vissza :roll:
Ma azt játszottuk, hogy sírt a cumiért, megkapta pár perc múlva kiesett, megint sírás, én pedig ugrok visszadukni, és ezt legalább 50-szer eljátszottuk, és végül a karomban elnyúgodott. Már néha én is sírok, és keményet játszom, hogy igenis marad a kiságyban, de aztán mindig ő győz :roll:
Az éjszakára viszont nem panaszkodom, mert 12,30körül elaludt, és reggel 7,15-kor ébredt :lol:
Annyira éberen alszik, hogy ugy sem tudom becsapni, hogy a karomban elaltatom, és úgy rakom az ágyába, de rögtön felébred, és kezdődik minden előröl :cry:
Jaa, és a babakocsiban is csak úgy alszik el, ha az mozog a feneke alatt :?
Valahol olvastam, hogy 3hónapos korig a babát nemlehet elrontani, háát én ezt megcáfolom.

Csajok, ti milyen gyümölcsöt esztek?

Nyúszifül, de jó hallani rólad :D
Adataim: 1976.03.23. Mór

Mirosz, de jó, végre te is itt :lol: már azt gondoltam valami próbléma van.

Kicsit hosszú lettem, bocsi.

Kép
mona76
 
 


Mona :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Fejből nagyjából tudod hogy mikor készülhetett Dani?
Probléma volt a szülés közben, után? Ezek azért kellenek hogy a rizikófaktort is le tudjam ellenőrizni, mert jönnék érdekesebbnél érdekesebb eredmények! :) ( pl 4-es rizikó :shock: )

Nap12! Azon kívül hogy pontosan egy nap van szülinapunk, még telibe is trafáltad a Jónást, vagy ő trafál telibe. :lol: napra nemre pontosan. :)
Sabine meg full az ellentét :) Két héttel a gyártás utánra tett egy kislányt. :)

Na pusszancs!!!

Nyusz 8)
nyuszifülû
 
 


[quote="jucu"]
írta:
jucuViszont voltunk védőnéninél meg dokinéninél ,mert védőnő szerint a szeméről már el kellett volna múlni sárgaságnak.Súlyunk .4430gr :shock: ami azt jelenti több mint egy kilót hízott a cicibúvár. :D
SÁrga szemre azt mondta dokinő ,6-8 hétig normális, mert onnan megy le legutoljára.,és különbenis dömpike annyit eszik ,hogy a máj nem ér rá melózni ,mert a sok fehérjét dolgozza fel előbb :oops: :lol: után
És következő utasítást kaptam ,egy ilyen korú súlyú babának ki kell bírni 3-4 órát ,úgyhogy legyek következetes,mert túl sok cicitől kitágul gyomra és azért is sírnak....mert csak tömik tömik a hasikájukat..Két három nap alatt visszaáll régibe ,ha nem etetem 2óránként....úgyhogy most jön teáztatás ,meg a víz.
pill nyűg van


:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Én úgy tanultam, hogy az élettani sárgaság 2 hét alatt elmúlik időre született babáknál... koraszülötteknél tarthat valamivel tovább...
A sárgaság csökkentésére pedig a legjobb az etetés... a bilirubin bomlásterméken bélen keresztül ürül ki...

Teáztatás, víz... úgyanúgy a pocakot telíti... ezért nem is javasolt a szopis babáknak a tejcin kívül mást adni...
Vendég
 


Viki[b]
Johnson baby oil gel - kórházban doktornő javasolta. Babszika kicsit túlérett baba volt, mindenütt hámlott a bőre. Olyan volt, mintha szét lett volna ázva. És nagyon szépen rendbehozta. Már egy ideje nem is kenjük.


mikegirl
 
 


[quote="nyuszifülű"]
írta:
nyuszifülűSabine meg full az ellentét :) Két héttel a gyártás utánra tett egy kislányt. :)Nyusz 8)


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Akkor lehet, hogy a fiaimnak nem is én vagyok az anyjuk?
Vendég
 


Horvviki
Száraz bőrre... kend be a fürdető kenőccsel, vagy tiszta gyógyszertári napraforgó olajjal... vagy... anyatejjel...

Nap
Büfizés... általában egyszerre szopiznak a fiúk... amelyik hamarabb végez, az hasal egy kicsit... aztán, mikor a lustibb is végzett, akkor egyik gyerek egyik vállamon, másik a másikon... rázogatás, ütögetés nincsen... aztán van, hogy a szopipárnán hasalnak...
Milyen vonalzót szeretnél?
Vendég
 


Mona
Cumis történet ismerős. Én ki szoktam támasztani. Nem mintha ne tudna így is "kijátszani" a kis drága, csak így ritkábban sikerül :D Nagyon kis ravasz okoska ... :D

A Madarász utcai gyerekkórházban van alvásrendelés. Végső esetben érdemes hozzájuk fordulni.

Egyébként ott ezt javasolják:
Esti etetés után az ágyába tesszük.=> sírni kezd. Három - öt perc után megsimogatjuk, néhány kedves mondattal megnyugtatjuk, és eljövünk az ágytól, várunk. Egészen addig ismételgetjük ezt, amíg a baba el nem alszik. Ha felébred, ugyanígy járunk el. Fontos, hogy a babát igen rövid ideig hagyjuk csak magára, hogy értse, nem hagytuk egyedül. Ahogy telnek a napok, növelhető a bemenetelek között eltelt idő. Második nap öt-hét perc, harmadik nap hét-tíz perc, ez a max várakozási idő. Ha az ágy a szülők szobájában van, az elalvásig a szülőknek ki kell menni a szobából.

Nem hangzik egyszerűnek, de szerintem próbáld ki.

mikegirl
 
 


Hello!

Viki: Sebi lábán is hámlik a bőr, a védőnő sima napraforgó olajat ajánlott rá. Ja...látom már sokan írták, de legalább tudom, hogy jót mondott nekem is.:)

nyuszifűl: Írtam neked mailt, de szerintem nem ment el, így ide is leírom az adataim!

Akkor:
1976.04.14.
gyártás dátuma: nov. 22 v. 24
Szülés közben a válla akadt el, ott ijesztgettek, hogy eltört a kulcscsontja, de hála a jó égnek semmi baja!

Judit

mamiblue
 
 


Nyuszifül: 1978. 09. 13.

Lányok, köszi a tanácsokat a száraz bőrre. Kenegetem ezerrel :)

horvviki
 
 


Nyuszifül,
Budapest, 1970. :oops: okt. 29., állítólag reggel fél 8 tájban.

Mona,
amit leírtál, az gyakorlatilag szó szerint ugyanaz, mint amit tegnap meg főleg ma mi is játszottunk, a cumit kivéve, mert az nincs. Ezek szerint kerítsek valahonnan egy udvart a belváros közepén? :cry: De a mai ébrenlétet illetően fél órával ti nyertetek... :?

Mikegirl,
elméletben nagyon szép, amit a Madarász utcában javasolnak. Csak ezzel az egy mondattal van bajom: "Egészen addig ismételgetjük ezt, amíg a baba el nem alszik." És ha még 4-5-6-7 óra múlva is ébren van, kérem szépen? Anyuci meg a kétségbeesés határán? :shock:
Egyébként a mai hosszú műszak után úgy elfáradt a lelkem, hogy este meg alig bírtuk felébreszteni fürcsihez. Aztán kajcsiztunk, és most el sem merem hinni, de teljesen normálisan elaludt utána. Azaz mindig bealszik a cicin, de amikor le akarom tenni bárhová, tutira felébred. De szerintem ma tök kimerült ő is. Szóval most kihasználom ezt a néhány ajándék órát. :wink:

italoman
 
 


Ildi
Hát igen, az gáz. Kínlódás nélkül nincs változás, eredmény......

mikegirl
 
 


italoman, akkor egy a problémánk.
Dani is elaludt, tuti a fáradság miatt, de persze nem a kiságyban, mert be tettem oda, rögtön olyan fitt lett, mintha valami halaszthatatlan dolga lenne, gyors áttettem a babakocsiba, és már dúrmol is a drágám. :lol:
Holnap egész délelőtt a párom lesz vele, mert viszem aput vizsgálatokra, kiváncsi leszek, hogy boldogúlnak :lol:

nyúszifül, 1976.03.23. 18óra körül Mór
Dani október 9.-én, vagy 22.-én fogant. És nem volt problémánk
Aztán mindent bele :wink:

Kép
mona76
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, hogy így ismeretlenül írok, de véletlen "kattintottam" a topicotokra (lecsúszott az egerem egy sorral :oops: ) és Nyuszifülű kérésére szeretnék reagálni.

Nyuszifülű! Olvastam a történeted egy másik topicban, nagyon meghatott, és mivel tavaly júniusban 20 hetes terhesen 2 hétig ott lebegett a fejem felett, hogy beteg lehet a kicsi fiam, akiért évekig küzdöttünk maximálisan átérzem, amin átmentél, és talán a mai napig is átmégy nap, mint nap. Ezért is szeretnék segíteni az "adataimmal". Születési hely, idő: Szentes, 1976. jan. 31. 9 óra 10 perc. Fogantatás 2006. jan. 15 vagy jan. 27. Babó, mint írtam kisfiú, az ő születési helye, ideje: Szeged, 2006. okt. 2. 16 óra 30 perc. Probléma: kétoldali plexus ciszta (a gen. UH-on derült ki a 19-dik héten), ami a 25-dik hétre felszívódott, harántfekvés miatt császármetszés. Kívánom neked, hogy hamarosan Te is a karjaidban tarthass egy egészséges babát, és sikerüljön a Jónás módszerrel olyan nemű babó, amilyet szeretnél.

Üdv
Anita

Ui.: Nagyon szépek a babáitok, sok boldogságot és kitartást kívánok mindannyiótoknak.

goodfairy
 
 


Nyuszi:

szül.dátum: 1981.11.10. bp. hajnali 1
gyártás: nov. 22-24.
probléma nem volt, hacsak a kezdeti betegségeket nem vesszük annak, meg, hogy az utolsó héten egy csúnya hugyúti fertőzésem volt.

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Sziasztok!

Nózi: a recept egyszerű... ha szörcsizik, vagy nehezen kap levegőt, szívni kell... én sterimar-t használok, így teljesen ki tudom szipókázni a nóziját.

Mi fektetjük pocakra is...

Alvás: nem szeretem sírni hagyni... ebben a korban még nem hisztiből sír, hanem mert tényleg baja van.... szóval ez a módszer sztem brutál..... én nem megyek ki a szobából, nem hagyom magára ha sír. Megvígasztalom. Nálam mind a négynél bevált, hogy amíg szopizik éjjel, addig velünk alszik. Fixa ideám, hogy 30 évesen (de megkockáztatom, hogy már tizennyolc évesen sem!!!) velünk akar majd aludni egyik sem! :) Ha vígasztalhatatlanul sír, akkor vagy a pocija fáj, vagy később jön a foga, de hogy nem azért, mert a kis terrorista erőszakoskodni akarna, az tuti! Nekem is rossz lenne, ha fájna valamim, esetleg csak magányosnak érezném magam, és a családom egyszerűen rám zárná az ajtót, gondolván, hogy majd elalszom, majd megnyugszom.... Ez persze az én véleményem... mindenki saját belátása szerint dönt. Az viszont tapasztalat, hogy ha nem fáj semmije, nem éhes és a pelus is tiszta, akkor babóca alszik, mint a tej... nálunk is most aludt el, közel egy órán keresztül zokogott a pocak miatt, aztán elaludt a cicin és most az ágyában folytatja a durmit....

Ha sír a baba: http://www.lll.hu/node/5

És itt találtok még érdekes infokat:

http://www.lll.hu/leche

És itt a megerősítés, hogy miért alszik velünk babóca..., mondjuk nálam az ösztönök működnek... tehát a tudományos gyereknevelést utálom!!!! Mindig úgy viselkedek, ahogy az ösztöneim diktálják... ha sír és úgy érzem át kell ölelnem, nem bírom sírni hagyni!!!! Belehalnék...

"Ha babánkat megpróbáljuk "jó" gyerekké idomítani - más szóval hagyjuk sírni -, ezzel csak későbbre halasztjuk a problémákat. Mindannyian tudjuk, milyen szívet tépő hallgatni, mikor egy csecsemő álomba sírja magát. A szülők gyakran érzik, hogy a babát komolyabb lelki sérülés érte, mint a pillanatnyi szomorúság. A felnőttkori neurózisok okát sok kutatás az ilyen típusú nevelési szokások következményeivel magyarázza." Na, aki úgy véli, hagyja sírni... én inkább nem teszem....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Féltékenység: nálunk volt... Daninál amikor Encsi született... most is akad, de másként nyilvánul meg... még majd reagálok, ha kell priviben is, de most indulok, mert bébike eddig volt alvási opcióban.... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Nyussz: Üdv ismét itthon! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Hi :lol: :lol: :lol:
Puszi nektek!!! :lol: :lol: :lol:
Mandala ez olyan jó esik :oops: De tényleg :oops: :oops:

Megyek tentélni, holnap estére nézem a többiekét is, remélem nemsokára meglátjátok amit én már sejtek a táblázatból...... :wink:


Anita! Köszönöm neked is! Írj megint e-mailt, akkor egyenest küldöm ! A babanettel nehezen megy a privi.
Nem érdekelne engem hogy pösztis vagy nunikás, csak egészséges legyen, és ne legyen olyan hisztis mint az apukája. De bánom is én! Imádom így is. Kettőt még jobban imádnék.
De eljön az időm nem aggódom, mostmár hogy vége a nezéz heteknek nagyjából felvakartam magam. A jónást kíváncsiságból csinálom. Apa szerint Jónás nélkül is megkapom a magamét :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hi hi ti ezzel még várhattok! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Puszikálok mindenkit!
Nemsokára láttok!

Csók
Nyusz 8)
nyuszifülû
 
 


Jó reggelt lányok!

Még alszik a Kismanó, talán tudok írni egy kicsit...

Nyuszifülű!
Jó újra hallani Rólad!
Az adatok:
Hódmezővásárhely, 1973.02.07 20 óra 25
A kislányunk 2007.11.28-án fogant
Nem volt komplikáció sem a várandósság, sem a szülés alatt

Megírnád az eredményt? Nagyon kíváncsi vagyok! Köszi!Puszi!

Képzeljétek, tegnap végre megszabadultam a cérnámtól! Nagyon zavart és egy kicsit megpiszkáltam, erre kijött belőlem egy 6-7 centis darab. :lol: Még van, de akkor már csak kijön az is valamikor...

Nappal mi is küzdünk az alvással, éjszaka egyelőre még megy, bár az elmúlt napokban 3-szor szopiztunk az éjjel. Este 8-tól bírja kb.1-ig, aztán még kér fél 4 és fél 6 körül is...
Nálunk a séták nagyon cirkuszosak...Meleg van, szomjas a drágám és 20-25 perc séta után már ordít. Szopiztunk már anyu munkahelyén, itt-ott, ha nincs rá mód, akkor futólépés haza. A védőnő tanácsára fedeles pohárban vittem magunkkal forralt lehűtött vizet, de nem nagyon segített. Végigarénázta a kishölgy az utat.
Féltékenység...szerencsére még nincs, Tomi részéről nem is várható, Bazsónál talán...

Felébredt...mennem kell...
bee73
 
 


Jó reggelt!

Ismét zúzós volt az éjszaka. Olyan pocifájása volt Babszikának.....utolsó lehetőségként szélcsövecske, egy óriási hangrobbanás, és rengeteg kaka :D Olyan büszke voltam magamra..... :D :D :D Aztán a helyzetre való tekintettel szundi hármasban a nagy ágyban.
Már egyébként attól is verebet lehet velem fogatni, ha egy kajci után sikerül egy jót büfizni, hallom a pukikat, vagy Babszikának jó étvágya van..... :D :D :D

Éjszaka valahogy úgy feküdtem, hogy a jobb oldalam tejben fürdött :D

Mandala
Azért a javaslat nem arról szólt, amit kihoztál belőle.....
Ez egy módszer, amit nyilván nem lehet ész nélkül és bármikor alkalmazni. Pl betegség, fogzás esetén kifejezetten nem "lehet", és nyilván nem egy-egy pocifájás, vagy más konkrét probléma esetére szól.
Az egész könyvet mégsem másolhattam be, és szerintem nem is örültetek volna neki :D
Egyébként a probléma létező, és valós, és bizony vannak olyan helyzetek, amikor egyszerűen egy rossz szokásról van szó - állítják ezt a sok-sok éve ezzel foglalkozó dokik.

Na megyek, mert Babszikát sikerült elaltatni, és mindjárt szopi, szóval meg vannak számlálva a másodperceim.

Szép nyugis napot mindenkinek!!!

mikegirl
 
 


Csajok!

Mit lehet bevenni, ha fáj a fejem? Az algopyrinre rá van írva, hogy nem javasolt...

horvviki
 
 


Sziasztok!

Van egykis időm,úgyhogy írok,meg az-az igazság tanács kéne.
Zsófi olyan ügyesen szopizik,de valamiért a bal cicmmel csak kínlódunk,pedig ugyanúgy van benne tejcsi.Próbáltam fekve,ülve,fölé hajolva,fordítva,hogy becsapva érezze magát,de nem nagy változást tapasztalok.Mi a fenét csináljak?A fejéssel nem akarok kínlódni :oops: ,meg az üvegre sem akarom rákapatni.
Amúgy egy kis tündér.Éjszaka egyszer ébred,szopcsizik és alszik is tovább :D .Le is kopogom gyors :D,kop-kop-kop.

A vérnyomásom magas maradt,pedig a kórházban jó volt.Műtét után igaz felment 210/120-ra,de sikerült letornázni.Aztán mivel mondták mérjem rendszeresen,itthon megmértem,és 150 volt.Úgyhogy kell a gyogyi továbbra is :( .Nem baj ,ez legyen a legnagyobb gond.

Kép
Kép
huni
 
 


Hello!

Viki: Pedig az algopiryn a jó! Állítólag nem megy át a tejbe, de ezt én is csak hallottam.:)

J.

mamiblue
 
 


Sziasztok

Sabine

Most akkor mutassam meg másik orvosnak.?Már csak alig alig sárga a szemecske fehérje.De akkor miért mondta doktornéni ,hogy normális?

Nyuszifülú
Írtam választ!

Tegnap nem bírtam és este 7 órás szopi után 20.45 kor követelte cicit............:) jóllakott és utána hajnal 2.30kor kelt.
De lent voltunk tesómékkal itt nálunk étterembe és ott aludt babakocsiba.Majd itthon tovább..........
Utána viszont 5 ig fent voltam vele akkor ismét cicit kellett adnom mert hiszti volt.De utána csak 8.30kor kapott.,azóta alszik.

Most akkor én dundim az 1 kg hízással sokat tett?
És tényleg kevesebb tejem lesz a bimbivédő miatti szopitól???
Már kezdek becsavarodni attól mindenki mást mond, és kivülállóként ítélkezik.
no pill kávé kész

Kép

Kép
jucu
 
 


Viki
Nem nagyon találsz olyat, amire ne lenne ráírva....Egyébként lehet szedni, én megkérdeztem a kórházban. Vesekövem van, és görcs esetén Nospa forte és Algopyrin kombináció hat esetleg - és mondták, hogy minden további nélkül.

Huni
Mi a védőnővel beszéltük, hogy Babszika is a bal oldaliból ügyesebben tud szopizni. A jobb oldaliból kevésbé, annak volt szanaszét cincálva a bimbije. Hogy hogyan lehet rajta segíteni? Fogalmam sincs. :( De a tapasztalt mamócák biztos tudnak valamit erre is :)

Jucu
Én is bimbóvédőzöm - gondolkodtam rajta, hogy bal cicit megpróbálom anélkül. De vajon mi a kevésbé rossz? Bimbóvédővel egy kicsit kevesebb tejci, vagy bimbóvédő nélkül szétcincált bimbivel sírva szoptatni, amit stresszként élünk meg, és még kevesebb tejci? Szóval én még gyűjtöm a bátorságot, és bimbóvédőzök, vagy ahogy Babszikának szoktam mondani, hozza anya a szilikonmellét :D Tényleg, lassan vihetem, mert ébredezik a drága..... :D

mikegirl
 
 


Sziasztok!

Mandala!
Ha nem baj ide írok!
Igen szoktam itt kalózkodni! :lol: :oops:
Egyrészt mert kíváncsi vagyok Rád és ide többet írsz!(Ez most nem megrovás!)
Másrészt gyönyörködni szoktam a babákban!Kicsit irigyellek Titeket,és egyre jobban erősödik bennem a vágy egy negyedik után!Csakhát a félsz az bennem van! :?

Többiek!
Ha nem bánjátok néha benéznék ide!Gyönyörűek a babáitok! :lol:

Sziasztok
Vendég
 


Huni, ilyen nekem is volt, előre féltem, amikor a problémás mell került sorra. Aztán 1-2 nap alatt belejöttünk abba is, lehet, hogy egyszerűen nem áll úgy a kezedre. Én úgy láttam, nálam ez volt a gond.

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


mike: nem akartalak megbántani, hidd el, ez áll tőlem a legtávolabb! Csupán abszolúte ellentétes véleményen vagyok ezzel a dologgal kapcsolatban.... bár lehet, így visszaolvasva hogy kicsit nyers voltam... ezúton megkövetlek. Kérlek, ne haragudj rám! :oops:
Az lll-es tanácsadók, akik szintén foglalkoznak ezzel a dologgal (is), szintén az én véleményemet osztják. És ők sem a kisujjukból szopták. Az aludj jól gyermekem c. könyvet abszolúte elítélik. Na, dobom a témát....
De azt megjegyzem, hogy épp ma éjjel jutott eszembe, hogy ha tuti működne az általad említett módszer, biz' isten kipróbálnám... az idegeimet nagyon megviseli a napi másfél óra alvás.... :cry:

A kisasszony ugyanis éjjel negyed kettőkor rázendített, amíg cici lógott a szájába nyugi volt, mihelyt elvettem, visítás.... na akkor bevetettem a másik utálom-ot a cumit.... hát ekkorát esküszöm a kocsisok nem köpnek... úgy repült a cucli, hogy apát kellett beküldjem reggel az ágy alá érte.... szóval miután kétszer lehányt (a cumitól szabadulandó....), feladtam... végül fél négykor elaludt...

Bee: azt hittem már voltál varratszedésen... :lol: :wink:

Huni: minden babának van kedvenc cicije... nálunk a jobb cici a kedvenc. A balban épp ezért nincs is annyi tejcsi, mert azt nem szereti annyira.... a másikon szívesebben dolgozik. Próbálgasd, és ha másképp nem megy, bizony fejni kell... a mellgyulladás (a balban többször volt) nagyon rossz bír lenni... negyven fokos láz, hihetetlen fájdalmas csomók... akkor inkább a fejés. Amúgy próbáld meg, hogy azt kínálod Zsófinak először. Persze ha nagyon-nagyon éhes, akkor nem, mert még türelmetlenebb lesz, de ha pl. ébreszted és felkínálod neki, ha éhes hátha jobban elfogadja... :)

Viki: minden bogyóra ráírják, hogy szoptatás és terhesség alatt nem szedhető... talán mert nincsenek klinikai tapasztalatok az alkalmazását tekintve, vagy csak egyszerűen így védik magukat a gyógyszergyártók. Szedd be nyugodtan, én is kapkodtam már be belőle... és semmi gond nem lett. Amúgy a gyerekágyon a kórházban algopyrint nyomtak a fenekembe injekció formájában. Szóval inkább algopyrin, mint a fejfájás....

Alziza: Te kis kalóz nőszemély... :) Gyere amikor csak a szíved hajt! És nézz be a negyedik babámat várom topicba... sok anyuci ott kapott kedvet a negyedikhez... :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Köszi a tippeket :) .
Mandala,anniyra megy,hogy remélem a későbbiekben sem kell fejni,csak nagyon lassan és nyögvenyelősen.Míg a jobból seperc alatt megeszik akár 100-at is,a balból jó esetben 1!óra alatt kb.60.at képes kiszopizni.Remélem még bírja a bimbóm a továbbiakban is a kiképzést :D
Kép .Dobok egy kórházi képet.A többi még mindig feltöltésre vár :D

Kép
Kép
huni
 
 


Nyussz: mi van, kedves... teszteled a jónás-módszert? :) Azért nem vagyunk igazán jó alanyok, mert nem tudom van-e köztünk vk, aki pontosan tudja mikor fogant a bébi... ? Mondd csak, mekkora időintervallummal működik, nem úgy van, hogy esetleg egyik nap fiú, másnap leányka? Nem ismerem annyira a módszert, de azt tudom, hogy a hold-ciklusra épül. Érdekes dolog, végülis a női ciklus a holdhoz igazodik... a hold hónap 28 napból áll... és a női ciklus is... elvileg.... bár nálam inkább 35-36 nap... :(
Melyik időszakra van Neked meg a naptár? Nem személyreszabottan küldik a saját radixod ismeretében? Mert ugye a női ciklus személyreszabott, tehát nem hiszem azt, hogy minden nőci aki pl. szept. 3-án mensizik annak mondjuk 31-én fia fogan.... ez amolyan magazin-horoszkóp szagú lenne...
De komolyabban nem ástam bele magam a módszerbe. Néhány infot rám dobhatnál, érdekel mi is ez valójában? Puszi Te kis kutató... ! Ja, az uh szerint kiviből megírom mikor gyártottuk manólányt... :) Hátha kijön, hogy fiam lett... :) :twisted:

adatok:

szül. időm: Budapest,1973. 01. 18. 1 óra 38 (éjjel)
Mesike fogant: Szentendre, 2006. nov. 2.
Terhesség alatti komplikáció: a baba közel 5 hetes lemaradásban volt (már ami a méreteit illeti), anyai magas vérnyomás és idegbaj miatt császármetszés, a baba nyakán a madzag. 9/10-es apgar a zsineg miatt...

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


huni: gyönyörűűűű!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Kép
Na még egy :D .A cumi csak dísznek van egyenlőre :lol:

Kép
Kép
huni
 
 


[quote="mandala"] írta:mandalaA baba nyakán a madzag. 9/10-es apgar a zsineg miatt...

Aha, akkor már értem, hogy a megszületéskor mért 10-es Apgarból miért lett 9-es, mire kijöttünk a kórházból. :lol: Igaz, már meg sem lepődöm semmin azok után, hogy amikor elbocsátottak minket, a szomszédos szobában visító kis füstösnek a zárójelentését adták oda. Ja, és a saját papírunk szerint meg átmentünk fiúba. :roll: Mennyi változnak ezek a babók néhány nap alatt! :D

Viki,
nekem közvetlenül a szülés után volt egy kis lázam, és algopyrint adtak...

Huni,
édes a pici, várjuk a többi képet is! :)

italoman
 
 


Dobok három fotót, ezek a múlt héten készültek:

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Huni[b]
Ez igen!!! Milyen édes kis pufók Zsófi :D

Mandala
Nem vagyok az a sértődős típus.... :wink: Bírom én a kritikát. :D Pláne, ha építő jellegű.
Én egyábként az Aludj velem! könyvecskét olvastam, amit az alvásrendelésen dolgozók írtak. De ahogy láttad, nem vagyok az a szőrős szívű - hiszen reggelente mindig ott landolunk a nagy ágyban :D , és nem ébrednék dög fáradtan a virrasztás miatt. Babszika nyikkan egyet, és már ott is vagyok a kiságy mellett. :)

Na igen, kinlódunk páran a játszó cumival. Merthogy kiköpni azt nagyon-nagyon tudják, visszarakni viszont még nem :D
Én a bimbóvédőmért kajtattam éjszaka, négykézláb.... :D :D :D ....mert az alig fénynél nem vettem észre, hogy még a peluson van, amit egy lendületes mozdulattal arrébb raktam. :D

mikegirl
 
 


[quote="italoman"] írta:italomanJa, és a saját papírunk szerint meg átmentünk fiúba. :roll: Mennyi változnak ezek a babók néhány nap alatt! :D


Ez ismerős... Enikő záróján az van, hogy problémamentes terhességből a terhesség 40. hetében egészséges fiút szültem. Ebből végülis csak az nem igaz, hogy problémamentes terhesség(végülis csak közel 5 hónapot feküdtem benn a klinikán....annyira problémamentes volt), a 40. hét (ugyanis a 37-en született), és hogy fiú... mert ugye kislány... és milyen szép... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Király voltam ezzel a vastagítással. Persze nem így akartam, bocsi.... :oops: :D

mikegirl
 
 


Mike: :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Huni!
Zsófi igai kis "tömör gyönyör" de nehogy megharagudj,csak pont Dius jutott róla eszembe ,ilyen volt ő is.Majd keresek képet róla.

Mandala
Érdekes zárójelentés :lol:
Fogom a fülem-----kép nagyon jó és a kis barna nagy szemű is...másik is. édes ..... :lol:

Mikegirl
Én is így vagyok vele ,csak állandóan ezzel bacogatnak...és zavar.
MEg a kritikák,hogy meddig jó a szopi stb......És aki egyáltalán nem tud szopiztatni ,mert nem jó tejcsije?Vagy nem is elég,nem gyarapszik bébi?Annak is felnő.
Ezt azért írtam le mert én úgy gondolom,hogy 6 hónapos kora után nem igazán szeretném már 2-3 óránként ciciztetni,addigra sztem úgyis "lógófül lesz" belőle...
Elkezdem hozzátáplálni.....és ha úgy adódik nem leszek rosszabb anya mert addig szopizott rendesen!Akkor sem veszem el tőle ,de bizony nem lesz cicihuzogatás óránként. :roll:

No de pár friss kép dömpikéről.....
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
jucu
 
 


Jucu,dehogy haragszom,hiszen magunk között mi is így hívjuk :lol:
Sebed jól van már?Én még izgulok nagyon,hogy nehogy megint begyulladjon,de a mostani sebem sokkal szebb :)

Kép
Kép
huni
 
 


Sziasztok. csak pár fényképet rakok és itt sem vagyok. Ooolyann szépek a bébik!!! :):):)
Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Jucu, Pattogó,
ennivalók a babák! :D Jucu, a röhögős különösen is édes. Nekem még nem sikerült így lekapnom Manókát, pedig szokott ő is jókat vigyorogni, csak mindig a legváratlanabb pillanatokban. :) Rakjatok fel minél több képet a fotóalbumba is, mert ott könnyen visszakereshetők.

Lányok,
egy praktikus kérdés: kb. meddig tart a vérzés szülés után? :roll:

italoman
 
 


Jucu, Mikegirl
A sok jó, okos tanács mellett mindenki úgy csinálja, ahogy neki és a babájának jó... nem lehet mindenkire egyforma sémát alkalmazni... mások vagyunk mi és mások a babáink...

Az én fiaim "igény szerint" esznek... 3 óránként... nincsenek folyamatosan kézben, de sírni sem hagyom őket sose...
Elolvasom a különböző ajánlásokat, aztán azokat a részeket megtartom, próbálom megvalósítani, ami tetszik...

Ildi
Hát ott is nőtt az a gyerek... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mandala
Záró... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

És továbbra is gyönyörűségesek a csemeték!
Vendég
 


Nehéz kérdés ez a sírás dolog.Én sem hagyom sírni,mindig felveszem,ha tényleg sír.De a panaszkodós nyafira még nem ugrom.
Mind a kettőt így neveltem,de én nem vettem magunk közé az ágyba őket.ehhez következetesen ragaszkodtam.Ha ott is aludt el,mindig a kiságyban ébred.Nekem se szeret a hosszú fentlét után az ágyban elaludni.Akkor elaltatom kézben és utána rakom le.
Nem szeretnék azzal vesződni 6-8 hónaposan,(vagy 6-8 évesen),hogy köztünk alszik és amagánéletnek annyi.Persze van,ahol ezt nem lehet megvalósítani.
tuza edit
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?