Új privát üzeneted érkezett!

Hajni :D
tuti van olyan hinta, amibe 15kg-ig bele lehet gyereket tenni, talán a Graconak.
de ha lesz egy kis időm, utánanézek.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hú, Napszemcsi... erre most nekem is írnom kell... Bocs, hogy beleszólok, de mikor 14 éve a nagyfiamnál kezdtük a hozzátáplálást, akkor is 3 hónapos kor után... És a banán szerintem elég gáz, én tuti nem adok neki 1 éves kora előtt, befújják érlelővel, szerintem biztos, hogy átjut a héján át... :cry:

Hajni! Keresztelő ruhás kép csak utólag lesz, az esküvőn volt a gyereken, de oda nem vittem fényképezőt. Ne valami hiper-szuper dolgot képzelj el... csak egyszerű nadrág+ kombidressz. És ha hideg lesz, van egy fehér pulcsi, amit én kötöttem neki.

Anikó! Bálint evés terén is különös egy manó: eddig mindent szeret!!! Gyümölcsök közül barack, alma, meggy és ezek kombinációja a repertoár. A főzeléket szombaton kezdtük, hát a sima krumplitól annyira nem volt elragadtatva, pedig sok friss tejcsit tettem bele neki. :lol: Úgyhogy azt most gyümölcsökkel esszük, tegnap barackkal, ma almával ,holnap meggyel. Így ezt is szereti. :lol: És gyönyörűen eszik kiskanállal, nyitja a száját, abba se akarja hagyni. :lol:

Anikó, Napszemcsi, Zsebi, Orsi, Zsuzsi, Kriszta (remélem senki nem maradt ki)! Nagyon aranyosak a gyerekek!

Unique! Én se siettetném a szopi abbahagyást, még a kistesó "rovására" se. Olyan rövid ez az időszak, én minden percét igyekszem kihasználni. :lol:

dkata
 
 


hajni:
"Nem tudom, mi lesz, ha kinövi, már csak 1 kg van hátra, és nem ülhet bele! :evil: " - ez ari volt!! :D

Nálunk is csak Norina hinta-megszállott, Bencsi előbb utóbb hisztizni kezd, hogy vegyük ki, neki nem jön be, csak a kézben levés, de az is csak egy módon, ha a vállam fölött hátrafelé nézhet. A karom meg leszakad. Sőt, mostanában már a babakocsi se jó, csak karon tetszik a séta! :roll:

köszi a megnyugtató válaszokat!

napszemcsi,
gyönyörűek a gyerkőcök! Nálunk nőtt a súlykülönbség: Norina 5400, Beni 6800 gramm. 150 tápit esznek mindketten (illetve a kisasszony sokszor meghagyja az alját) + az anyatejcsi (20-40-50 gr körül). Bocsánat, nem emlékszem, neked tejcsid egyáltalán nincs?

KépKép
pompomlány
 
 

 
 

Orsi,

az én védőnőm is azt mondta, hogy ha tápszeres lenne csak Olivér, akkor 2 hónapos kortól mehet az alma, banán, krimpli.
De én azért 4. hónapig várnék, az biztos.

Jó sok képet tettetek fel a babákról, olyan jó nézegetni őket.

Hajni,

épp ma egy hete vagyok lázas. minden nap. ahogy elmúlt az egyik mellem, begyulladt a másik.
6 óránként 30 ml. jön ki a 2 ciciből összesen.
antibiotikumot + algopirint szedek, a láz cak rövid időre megy.
Kétszer kitágították a méhszájamat, mert visszazárult, szóval onnan is lázas voltam.
Nekem nem volt ilyen rossz az egész császár (azt már rég elfelejtettem), mint amin most keresztül megyek.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


zsuzsi73 írta:az én védőnőm is azt mondta, hogy ha tápszeres lenne csak Olivér, akkor 2 hónapos kortól mehet az alma, banán, krimpli.

:shock: :shock: :shock: csak kerekedik a szemem.

pont a banán is itt mindenhol az első körben??? annyi fene vegyszer van benne, hogy az rémes... én 1 év alatt nem adnám, de a fiúk csak biot kapnak abból, ha kapnak.

nem beszélve arról az apró tényről, hogy a gyerekek szervezete 2 hósan nem tudja megemészteni ezeket a kajákat... ezt azért elég sok kisérlet bizonyítja.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


csajok,
azon kuncogok csak, hogy hétvégén anyukám elővette a füzeteket, amiben írogatta, miket ettünk. Hát mi 6 hetes kortól pl. krumplipürét és ún. banánszirmot kaptunk :shock: :D Szóval én tudom, hogy tejcsi ezerrel, és ha úgy sikerül, 2007-ben Zalán sem kap majd semmi mást, csak anyatejet, de azért mi sem haltunk bele :)

A gyerkőcök tünemények :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


emma1976 írta:de azért mi sem haltunk bele :)

igen... ez alapvetően egy tökéletes hozzáállás :twisted:
(minek mosunk akkor mosógéppel nagyanyáink is megoldották anélkül)

csakhogy ma a gyerekek 30%a küzd valamilyen táplálékallergiával, aminek az allergológusok és bőrgyógyászok szerint elég nagy köze van a korai és rossz hozzátápláláshoz.
minden régióideges zöldséget és gyümölcsöt kerülni kellene az első évben. (banán, citrusok... stb.)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok :)
Megjöttünk a nyaralásból :) Már ugyen egy hete itthon vagyunk, de jöttünk mentünk, így nem volt időm netezni.
Balázst belelógattulk a tengerbe, ami nem nagyon érdekelte egyelőre. És voltunk Plitvicén, ami nagyon szép hely, érdemes elmenni oda is kirándulni.
Kép
Kép

wish
 
 


Kép Kép

wish
 
 


Húúú, olvasgatom, hogy mekkorák Pompi és Napszemcsi ikrei. Balázs még "csak" 6520 gramm a mai mérlegelés szerint :) Sovánka az ikersrácokhoz képest :D
Még nem táplálunk hozzá rendszeresen, de néha kap egy kis barackot és imádja.

Orsi :)
Jól látom, hogy Lili állatkája Lamaze termék? Stílusra olyan. B-nak van egy Lamaze dínója és egy kocjája és nagyon szereti mind a kettőt. Ami meg még sláger nála azok a Sassy csörgők. A Corában és a Kikában láttunk és vettünk neki és valahogy annyira jól babakézre állnak (és persze szájra is :D ), hogy nagyon jókat tud velük játszani.

wish
 
 


Wish :D
gyönyörű helyen voltatok :)

igen, lamaze, neki is van dinója is és egy babája. A dínó az irodában van, a baba a babakocsiban.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


orsi
lehet, hogy nem jó hozzáállás, de szerintem nem kell senkit rémisztgetni.........

Kép
Kép
emma1976
 
 


emma1976 írta:orsi
lehet, hogy nem jó hozzáállás, de szerintem nem kell senkit rémisztgetni.........

nem rémisztgetni akarok, csak arra felhívni a figyelmet, hogy ami 20 éve jó volt, az most annyira nem feltétlenül az, ugyanis pl. a környezeti terhelés sokkal nagyobb.
pl. az asztmások száma sokszorosa a 20 évvel ezelőttinek, vagy pl. a bőrrákosok száma most 1 negyedév alatt annyi, amennyi 25 éve 5-8 év alatt volt...
ezért nem igaz az, hogy én sem kentem magam naptejjel a gyereket sem kell, mert nekem sem lett semmi bajom.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish,
Klasszak a képek....hogy bírta Balázs az utazást ? Mátét sem érdekelte még tavaly a tenger, szerintem idén már izgibb lesz.

Húúú, a két hónapos hozzátáplálás az szerintem is gáz....bár a barátnőm is így tett tavaly a tápis babájával.....
Máté 4,5 hónapos korától ismerkedett a barackkal, de igazából 6 hónpos koráig ő sem evett semmi 'rendes' kaját.
A banánról én is hallottam hogy nem szerencsés, Máté 8 hónapos korától ette és eléggé szerette.....de most nyáron nem adok neki....van elég más gyümi....Nekünk ősszel a körte is nagyon bejött, tudom ajánlani alternatívaként az almához...

Mire végigolvastam elfelejtettem ki kérdezte, igen társasházba költözünk, hogy a kistesónak is legyen külön szobája :):):) Bár kicsit izgulok hogy előre iszunk a medve bőrére.... Mi van ha nem is sikerül a kistesó ????

Ma hoztunk egy csomó dobozt a közértből :):) Lassan indul a mandula....

Sajnos Máté hisztije nem hagyott alább...sőt....annyira rám van ragadva hogy teljesen ki tud 'borulni' ha nem vele foglalkozom mikor ő akarja....elég gáz....néha egész sokáig(10 perc) elvan egyedül, ha látótávolban vagyok akkor tovább is, de utálja ha telefonálok, számítógépnél ülök vagy netán ujságot próbálnék nézegetni..... Nem tudom hogy fogja viselni a kistesót, bár az ugye valószínűleg még egy év...hátha addigra már okosabb lesz..

Na megyek, most tudok bútorokat nézegetni a neten :)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Csajok,köszike a sok hsz-t :wink: :)
Flhívtam,azt a doktornőt,aki a kórházból elbocsájtotta a babákat.Ő is azt mondta,hogy ne adjak semmi gyümit és egyebet csak,ha 4-5 hónapos kort betöltötték.
Tudjátok az a bibi,hogy én rákérdeztem,a d.nőtől,hogy az én olvasmányaimban a 4 hónapos kor szerepel a gyümölcsök adása.Ő erre azt mondt,hogy Anya,nyugodtan adhat néhány kanállal,aztán lehet,hogy ha ízlik a barack a babáknak,akkor már a héten megesznek 1-1 egész barackot :?: :!:
Szerencse :shock: :x :? ,hogy jött ez a szájpenész,és nem adtam nekik semmit,mert féltem,hogy nehogy marja a nyelvüket a savas íz.

Wish,nagyon szép kis fickó a Te Bálintod :lol: :lol: :lol: :lol: és gyönyörű helyekn jártatok :)

Pompi,neken már nagyon régen nincsen tejecském :( :cry: csak tápin élünk!
igyekszem tartani a 135gr-t,de van,hog kevés Barninak,főleg délben,de akkor kap még egy kicsikét.Nórika,igazi hölgy,mint,a Te Norinád,van,hogy hagyogat meg tápit,de most nagyon visít a hasáért :) :) :) :)

KépKép
napszemcsi
 
 


Kata!
De jo,hogy Bálint ilyen jo evö!!!
Nagyon kis ügyi hogy nyitja a száját a kanálra!
Mennyi idö után kell a fözeléket bevezetni a gyümölcs kezdés után?
A barackhoz teszel valamit?(tejet vagy egy kis vizet)Vagy csak simán turmixolod és ugy adod?

Orsi!
Mit csináltál amikor szopi sztrájk volt?
Egy másik forumon volt egy lánynak!Szegény ,nagyon megszenvedett hogy ujra menjen a szopi!
Sajnos én saját börömön tapasztaltam meg a korai hozzátáplálás hátrányait!Én ugy tapasztaltam(de nem törvényszerü) hogy a kanalazáshoz is meg kell érnie a gyereknek!Nekem Marci ugy evett cumibol mint a kisangyal!
3 hosan kezdtük a hozzátáplálást orvosi javaslatra és olyan kanál undora lett hogy szájzárat kapott ahogy közelitettem felé!Nem tudott enni vele türelemetlen volt és utálta meg minden amit fel lehet sorolni!
Borzaszto idöszak volt!
Levi hogy van?Kapott valamit a mandula gyuszira?Jobbulást neki!

Napszemcsi!
Nagyon édesek a gyerekek!
Sajnálom a szájpenészt! :(

Wish!
Hu de csodálatos helyen voltatok!!!
Nagyon aranyos Balázs a kis fürdöbugyiban!!!

Hajni!
Szerintem is van olyan elektromos hinta amibe nagyobb babák férnek!Ami nektek van az egész pici kortol van!Én a Kenguruban láttam azt a pihenöt ami Zsebinek van!Nagyon szuperul néz ki és tényleg rázza a kis hátsojukat ha elemet teszel bele!Szerintem nézd meg nagyon jo!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Wish! :)

Nekünk is van egy hasonló képünk Plitvicéről. Szerintem majdnem ugyanott készültek! :lol:

Kép

Kép Kép
kismokus
 
 


Kriszta!
Én kérdeztem! :D
A társasház azért jobb lesz!Meg hogy nagyobb az már külön egy szuper dolog!
A kisteso meg jönni fog és a szobája addigra meg lesz! :wink:
Mikor mentek vissza a Kaáliba?Vagy vártok még?
Milyen butorokat nézegetsz?

KépKépKépKép
aniko24
 
 


aniko24 írta:Orsi!
Mit csináltál amikor szopi sztrájk volt?

Levi hogy van?Kapott valamit a mandula gyuszira?Jobbulást neki!

hgy mit csinálOK???
kínlódok. 4. napja tart lassan. próbálom szoptatni amilyen gyakran csak tudom.

Levi szuperül van, szerintem nincs is mandulagyulladása.... :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni :D

ez most pont akciós és 11kgig terhelhető:
http://www.brendon.hu/action/viewer.asp ... tid=170313

13:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

11:
http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?pr ... 1&mainid=5

és rengeteg van használtan is, ki kell nézni a típust

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!!!!

Visszatértem az életbe!!!! Újra van netünk!!!! :lol: :lol:
Próbálok visszaolvasgatni amennyire prücsi engedi! :P Tegnap pl úgy döntött hogy nem alszik egy percet sem és egész nap kényeztette magát. Huh... De most alszik... még.. :lol: :lol:

Jó már végre ebbe a topicba írogatni. :lol: Régóta vártam már ezt a percet :):):).

Jó sok mindenről lemaradhattam. A képeket már megnézegettem. Gyönyörűek a babák :):):). Őszintén gratulálok mindenkinek. :lol: :lol: :lol: :!: :!:

Van egy csomó kérdésem is meg nagyon kíváncsi vagyok rátok hogyan alakul a babás életetek, hiszen legtöbbőtökkel még pocakosan "találkoztam" utoljára. Most sajna bekéne hozni a tegnapi mosogatást, mosást vasalást így ezek későbbre maradnak. :o :( . Azért tennék föl egy-két friss képet, meg lógok még babaszobás képekkel is :). Jó itt az új házikóban... :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép Kép

Puszi mindenkinek!!!!
A világ legboldogabb és eléggé fáradtacska anyukája!!!! :lol: :lol:

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


szia, zsuzska!
gratulálok a "prücsihez"! nagyon ari. és nagyon szép a szoba is. jó az a katicás motívum... festve van?

zsuzsi,
sajnálom a maceráidat... kitartás!

napszemcsi,
olyan szívesen összehoznám majd a gyerkőceinket, ahogy olvasgatom, hogy milyen hasonló kis szokásaik vannak!

utazás: de irigylem azokat, akik már mertek rá vállalkozni! :roll:

hozzátápi: icsilyához csatlakozva tényleg nagyon feltűnő a sok ilyen-olyan allergiás felnőtt és gyerek. Szerintem én 6 hó alatt nem adok semmi mást. Bár a férjem mindig kérdezgeti: mikor esznek már késsel-villával?!? 8)

Most volt Steven Kaáli az RTL-en. Azt mondta, évi 35 ezer pár látogat el hozzájuk és évente kb. 10 ezer baba születik.

KépKép
pompomlány
 
 


pompomlány írta:utazás: de irigylem azokat, akik már mertek rá vállalkozni! :roll:

azért 1 gyerekkel, vagy 2 picivel elindulni egészen más... maradjatok csak otthon :lol: :lol: :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish!
Már akartalak keresni privibe hogy hol vagytok vagy még mindig nyaraltok. De szép helyen voltatok. :) Írjál magatokról is. :)

Zsuzska!
nagyon szép a babaszoba és a kisasszony is. :) Nekem is tetszik a katicás motívum a falon.

Pompi!
Bár én egy gyerekkel nem voltam de kettővel igen nyaralni hát azért tényleg nem egyszerű. Balatonon voltunk és én abba fáradtam el hogy mindig felpörögjön az agyam hogy semmi ne maradjon fent mikor mentünk valahoval. Nem egyszerű, de nekem jó volt egy kis helyváltozás kikapcsolódás. :)

Hozzátápival kapcsolatban nekem is az a véleményem hogy ha lehet később kezdeni, de 4 hó előtt én semmiképpen nem kezdeném el. Négy hósan is a tápszeres babáknál akinek van anyateje felselesges hisz sokat ehet még krumplit meg ilyen cuccokat de anyatejet csak most. Gondoljátok át és döntsön mindenki saját belátása szerint. Amúgy sem egy nagy élmény mikor mindent összekoszol maga körül. Semmi nem volt egyszerűbb mint odadni neki a hamit üvegből és kész. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Napszemcsi :D ,
Úgy látom, már kiveséztétek a dolgot, és végül helyesen döntöttél. Szerintem se véletlen, hogy a bébipapikat is 4 hós kortól lehet adni, és szerintem is azért nyalogatják csak a kanalat, mert még nem érettek a kanalazásra. Szegényeknek még csak most alakul ki a baktérium- és bélflórájuk, épp elég nekik az anyatejet, meg főleg a tápit is megszokni. A pici gyomruknak, és az egész tápcsatornájuknak meg kell kapniuk a hasznos baktériumokat először. Én se gondolnám, hogy ebbe beleférnek a gyümölcsök, vagy főleg a főzelék! Erről az anyósom jut eszembe, mikor Olivér 2 hónapos lett, megkérdezte, hogy adom-e már neki a főzeléket! Az ikrek nagyon szépek, és nagyon hasonlítanak is! :D

Kata :D ,
Én is megvettem a keresztelős ruhát, ami egyáltalán nem keresztelős, viszont nagyon vagány! :D Már látom előre, hogy milyen beszólások lesznek (a rokonság néhány tagja igen rosszindulatú :? ), én meg majd hogy kiröhögöm őket! :lol: :lol: :lol:

Pompi :D ,
Látom, ti is elkényeztettétek a mazsolákat… :D Hogy bírod a bezártságot? Én alig várom, hogy hazajöjjön apa, és jöjjünk-menjünk. Jóóóó, tudom, neked kettő van, de közeli helyre se mered bevállalni őket? Tényleg olyan jó elmenni itthonról, aztán meg alig várni, hogy végre hazaérj! :)

Zsuzsi :D ,
Sajnálom, hogy lázas vagy, tudom min mész keresztül! Írtam neked néhány oldallal előrébb pár tanácsot, legalábbis, hogy nekem mi segített, nem tudom, olvastad-e! Szerintem, ha csak 6 óránként fejsz, sose lesz több tejed. És, ha rá tudod venni a gyereket, hogy egyen, akár 1,5-2 óránként, az lenne a legjobb, És azt ne feledd, hogy a gyerek sokkal többet ki tud szívni, mint amit te fejni tudsz!(Ugye, hogy kiokosítottatok? :D )

Wish :D ,
De szép időtök volt! Amikor mi voltunk, egész végig zuhogott! :( Mondjuk annak is megvolt a maga feelingje! :D Nagyon édes Balázs, egyáltalán nem sovány! :D

Kriszta :D ,
Legszívesebben már mi is mennénk kistesóért, csak ugye meg kell várni a szopi végét. Neünk már csak 2 dobásunk van, úgyhogy én is gondoltam már arra, hogy mi lesz, ha nem sikerül. De nektek még nagyon sok lehetőségetek van, szerintem biztosan hamar jön az a kistesó! :D Most mennyire előre adnak időpontot?

Orsi :D , Anikó :D ,
Köszi szépen a segítséget! Már csak egy bajom van, az én gyerekem oldalra szeret hintázni, nem pedig előre-hátra. :lol: Hát, ő egy ilyen gyerek! :lol:

Zsuska :D ,
De jó, hogy jöttél! Nagyon szép kislányotok van, és a házatok is tök jó lett! Nekem is nagyon tetszenek a természetes anyagok!

Zsebi :D ,
Tudom, melyik pihenőszék lehet nektek, néztük azt is, mikor a húgomék kaptak egy hasonlót. (Az is rezeg, de még ők se próbálták! :D ) Nem tudom, mi lenne a legtutibb az én kis pincurkámnak!

Mi túl vagyunk egy rémálmon! :twisted: A hugom kihívta a kis újszülöttjéhez az orvost, hogy váladékozik a szeme, és mellékesen megmutatta neki a kislánya punciját, mert elég sokat fájlalta. Erre közli az orvos, hogy nincs a gyereknek hüvelye, összenőtt!!!!!!!!! :shock: :shock: :evil: :twisted: Ma reggel vágták neki szét! :cry: :cry: :cry: A gyerek ordított, mi meg annyira sajnáltuk, hogy azt el se lehet mondani! :cry: Miért van olyan, hogy beteg egy gyerek? Mennyire szar dolog beteg gyereket látni, nem? Egyébként ti hallottatok már ilyen összenövésről? Én meg fogok őrülni, ha a fiamnak letapadása lesz! :twisted:

Bocs, hogy ennyit írtam! :oops: :roll:
20140901102739
 
 


Hajni!
Ez nagyon durva. Én még nem hallottam ilyenről. :(
Nektek mit mondott a doki néni a kukiról, mert ugye ebben is igencsak megolszlik az orvosi vélemény. Én mindig minden fürdésnél icip-picit amennyit enged a bör hátrahuzom neki márcsak a tisztitás miatt is. Soha nem fájt neki és meg is dícsérte most a doki néni hogy szép a kukija (ő azt mondta ne piszkáljuk). De van olyan is sajnos aki huzogatja és mégis letapad. Ebbe sem lehet elég okos az ember sajnos.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi,
a mi tuflák dokinénink (én utálom, mert egy pökhendi, nagyképű bunkó ) szerint huzigálni kéne, de mi is csak fürdésnél, és csak egy nagyon picit. Ami szerintem semmit se ér. De nem is merem nagyon, mert vhol azt olvastam, hogy ugye kb. 2 éves korig van az élettani letapadás, és ha nagyon meghuzigáljuk, akkor berepedezik, és akkor az ott le is tapad. Úgyhogy tényleg nem lehetünk elég okosak! :?
20140901102739
 
 


Ja, és a kislány 3,5 éves!
20140901102739
 
 


Orsi!
Szegény akkor megszenvedtek a sztrájkkal!
Remélem hamar rendezödik!
Levi ma már gondolom sokkal jobban van föleg ha már tegnap is jol volt!

Pompi!
Igen,más egy gyerekkel mit kettövel azért!Nekem meg Marcika már nagyfiu igy nincs vele semmi gondom söt segit sokat! :D

Hajni!
Uram atyám,szegény pindurka!
Nekünk ilyet a doktornéni mesélt!Mivel amikor Marci kukiját felfejtették akkor mondtam,hogy remélem a következö gyerekem lány lesz mert azokkal nincs ilyen gond!Erre mondta hogy ne hogy azt higyjem és elmesélt egy két ilyen rém sztorit!Mi is mikor bementünk a rendelöbe már én akkor bögtem igy engem ki is küldtek még mi elött hozzá nyultak volna a gyerekemhez!De a férjem ott volt!Sajnos a huzogatással be lehez repeszteni a fitymát és meg lehet sérteni a makkot és az el tud ám csunyán fertözödni!Persze van akinek szépen feljön már az elején is!Na ezek nem mi vagyunk! :evil:
Sajnos nálunk Ágoston sem ussza meg a fütyi felfejtést! :(
Hu szegény kicsilány meg persze a hugod is!!! :(


Zsebi!
Mikor voltatok a Balcsin?

Zsuska!
Tényleg nagyon szép a baba szoba!És gyönyörü a kislánykád!!!
Hogy álltok tejcsivel?Mintha rengeteg lett volna az elején?!Beállt már valamennyire?

KépKépKépKép
aniko24
 
 


hajni777 írta:Én meg fogok őrülni, ha a fiamnak letapadása lesz! :twisted:

nem éri meg megőrülni a fiúk 60-70%ának van.
Élettani a 2. év végéig, ha utána ismegvan, akkor érdemes szakemberhez fordulni.

viszont... tudnod kell, hogy vannak teljesen fájdalommentes módszerek a megoldáshoz, szondás eljárás, nem a felrántás, ami régen dívott.

hüvelyösszenövésről ill. a hüvelybejárati bőrredőről én hallottam, de tuti nem hagytam volna, hogy érzéstelenítés nélkül csinálják meg...
anyatigris... elő kell ilyenkor mindig venni.... a Te gyerekeddel csak azt lehet cisnálni, amit te engedsz.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
vmi zsibbasztózselét kapott, aminek 45 percig rajta kellett lennie, de gondolom, mennyit ért! Én altatást kértem volna, de erre ott nem volt mód. Pedig nem is evett meg ivott a gyerek! :? Milyen az a szondás cucc?

Anikó,
még nem biztos, hogy Ágostonnak latapad, még picike ahhoz!
20140901102739
 
 


hajni777 írta: Milyen az a szondás cucc?

pontosat én sem tudok róla, de ezzel viszonylag fájdalommentesen meg lehet a problémát oldani.

Nálunk Levivel semmi gond nem volt, neki 2 évesen megoldódott, Mátéval meg megyünk sote gyereksebészetre, hogy kimondják az ítéletet.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


jajj, szegényke...... :cry:
20140901102739
 
 


Anikó,
boldog névnapot Ágostonnak! :D Az első..., biztos nagy az ünneplés... :D
20140901102739
 
 


Orsi

és milyen orvos csinálja szondával?
ettől én is félek kicsit, hogy le fog Olivérnek tapadni.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Hajni!
Köszönjük!
Aranyos vagy!
Igen kapott egy-két játékot a kis gyöngyöm! :D

Orsi!
A szondásra én is kiváncsi vagyok nagyon!!!
Mert Marcinak helyenként még le van növe és a doktornö a multkor felfejtette de fájt neki borzalmasan! :( Üvöltött szegény utána nem engedett senkit hozzányulni zokogott minden pisilésnél, többet nem engedem igy csinálni!Viszont meg kell oldani mert igy nem maradhat!
Ha azt mondod hogy az jobb akkor megyek oda vele én is!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Anikó!
Ágostonnak nagyon sok boldog névnapot.
Szegény Marci. :(

augusztus elején voltunk egy hetet a balcsin. Nagyon jól éreztük magunkat. Idő jó volt, engem csak ez a cuccolás viselt meg. A kertbe aludtak utazóágyban mert hiába nagy a babakocsi meg fektethető abba nem alzsanka annyit mint ágyban hisz ők már szabadon szeretnek forogni ahogy nekik tetszik ott meg be vannak övelve. De amúgy tényleg jó kikapcs volt. főztünk jó kajákat a kertben fú most meg is ennék egy igazi sült szalonnát. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok,

Képzeljétek, találtam egy patikát, ahol csupa zebrás tesztet árulnak! Most nyílt, nem messze tőlünk :twisted:

Tréfát félretéve: két tesztet vettem, meg is csináltam, és mindkettő + lett! El sem merem még hinni, hogy jön Laura kistesója! Szinte elsőre! Ez olyan hihetetlen! Nagyon boldogok vagyunk! :)

Nem bírtam ki a 30. napot a teszttel!

Szerintetek mikor érdemes vérvételre elmenni (HCG, progi)? És mikor érdemes dokihoz időpontot kérni?
És kezdjem el szedni az Elevitet/folsavat?
Jó fej vagyok, mintha még nem lenne gyerekem... Csak már olyan rég volt...

Este még megpróbálok benézni, mert a nagy hírre való tekintettel elhatároztuk Apával, h Laurát leszoktatjuk a ciciről Most Ő altatta el este, és egész jól ment...

Kriszta :)
Nem, van még időpont előbbre is, csak akartam adni még magunknak egy kis időt... :)

Puszi

KépKép
unique
 
 


aniko24 írta:Viszont meg kell oldani mert igy nem maradhat!

én is csak elvben ismerem a technikát, amint lesz konkrét infóm megírom.

viszont ha 6 évesen is még gondot okoz nem merült fel a körülmetélés lehetősége?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


unique írta:Szerintetek mikor érdemes vérvételre elmenni (HCG, progi)? És mikor érdemes dokihoz időpontot kérni?
És kezdjem el szedni az Elevitet/folsavat?
Jó fej vagyok, mintha még nem lenne gyerekem... Csak már olyan rég volt...

GRATULÁLUNK!!! :)
minek vérvétel? spontán ciklusban a HCGnek sok jelentősége nincs, ha meg a teszt is mutatja végképp felesleges. Volt valaha progi gondod? ha nem, akkor az sem kell.
Folsav, 1 db naponta.

doki... 7. héten UH, szerintem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 



unique,
gratulálok, nagyon ügyik vagytok!

hajni,
azért már mi is megyünk nagyobb sétákra: Margitsziget (hú, így írják??? - elfelejtettem... :oops: ), Szentendre, Városliget. Van, hogy apa csak későn ér haza, és akkor bizony kimarad egy-egy séta... de érdekes módon egyáltalán nincs bezártság-érzésem, pedig mindenki ezt kérdezgeti. Tök jól elvagyok velük itthon is. Pedig én is világéletemben "menős" voltam, szinte soha nem voltam otthon. Úgy látszik, kisétáltam magam! 8)

kukihuzogatás: én is azt olvastam, hogy 2 éves kor előtt ne... én egyébként is aggódom, hogy aztán szegény gyerek nehogy a pszichiáter díványára kerüljön, mert anya húzogatta a fütyijét... na jó, tudom, ez így durva... mindenesetre én 2 éves kor utánra elodáztam a problémát.

KépKép
pompomlány
 
 


Unique!
Gratulálok. :) Ezt ügyesen összehoztátok, hiába ha egy üzlet beindul.:)
Vigyázz magadra és tessék sűrűn jelentekzni hogy hogy vagytok. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok,

Köszönöm szépen a gratulációkat és a jókívánságokat! Aranyosak vagytok! :)

Zsebi :)
Mágus pont ugyanígy mondta, hogy a másodiknál már beindul az üzlet, nem lesz gond :) :) Csak én nem hittem, hogy ennyire be tud indulni az az üzlet :)


Orsi :)
HCG és progi: anno a Kaaliban is ezt nézték, pedig akkor is spontán jött össze Laura, ezért gondoltam, ártani nem árt...
Legalább megnyugszom. Csak azt nem tudom, ha most csüt elmegyek (13 dpo, azt hiszem), az mutat-e megnyugtató értéket, vagy várjak még vele...
Folsavat elkezdem szedni, de emellett még vitamin is köllene, csak nem tom eldönteni, h Elevit, Centrum Materna, vagy Hipp vitamin legyen. :)
Progi gond: barnázgattam most is, szülés után. A menzim előtt 3 napig olyan semmilyen volt, egy nap rszín, egy nap barnás cucc... Ezért gondolom, lehet érdemes lehet megnézni, h rendben van-e. Laurával rendben volt anno amikor terhes lettem. :)

Azért teszteltem, mert annyira gyanús voltam magamnak, h már idegesítő volt... Az esti film alatt 6x (!) mentem pisilni, átlag 1/4 óránként. És du 6-tól nem tudtam bekötni a gatyámat. Kicsit volt/van hányingerem is, meg szédelgek is (de gondolom, a java még úgyis hátravan...:) ). És pisi után is megvolt az a teltségérzet, mint Lauránál.
Ja, és kb egy hete olyan menzis görcseim voltak, és úgy fájt a hátam, hogy Apa mindennap masszírozott.... persze menzi sehol.

De nem akartam hinni a tünteknek. Gondoltam, várok péntekig (akkor kellett volna igazából megjönnie). De nem bírtam, így tegnap du csináltam egy GraviHCG tesztet, amin halvány csík lett. Ma reggel pedig egy Clearblue-t, az már erősebb + lett :)

Na ez a sztori...

Holnap hívom a dokit. :)

Puszi

Puszi

KépKép
unique
 
 


Unique :)
akkor menj el vérvételre. Mind a HCGnek mind a progeszteronnak magasnak kell lennie. Ha ilyen gyorsan jelzett a teszt, akkor szerintem bőven 2 héttel tüszőrepi után kell, hogy legyél.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Huh, mi eddig aludtunk! :shock: Kíváncsi vagyok, mi lesz este....! :roll:
Unique,
én is nagyon-nagyoooon irígy! :mrgreen: Gratulálok! :D
20140901102739
 
 


Jah, Pompi,
3 évs korig tart a gyerekkori amnézia, senki nem emlékszik vissza azelőttre, úgyhogy ne izgulj! :lol:
20140901102739
 
 


icsilya írta:Unique :)
akkor menj el vérvételre. Mind a HCGnek mind a progeszteronnak magasnak kell lennie. Ha ilyen gyorsan jelzett a teszt, akkor szerintem bőven 2 héttel tüszőrepi után kell, hogy legyél.


Az nem lehet, h bőven 2 héttel utána vagyok, mert az LH tesztem pontosan jelezte az LH csúcsot, ami két hete kedd este volt (kedd reggel+szerda reggel is + volt az LH teszt). Utána szokott lenni a repi, nem? Úgy tudom, h utána 24-36 órával, nem? Tehát max két hete volt, de inkább kevesebb...

KépKép
unique
 
 


hajni777 írta:Unique,
én is nagyon-nagyoooon irígy! :mrgreen: Gratulálok! :D


Irigy???? A 3 hónapos kis szuszogód mellett??? :twisted:

KépKép
unique
 
 


Unique :D
akkor hipp-hopp beágyazódott :) tényleg nagyon gyorsan megmutatta magát :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: