Új privát üzeneted érkezett!

Dán dokit sajnos nem ismerem - a többieket se nagyon -, de talán olvass vissza, hátha írt valaki valamit róla.

Most olvastam el újra a Bajcsy honlapját, nem is írják, hogy be kéne jelentkezni a szüléselőkészítőre. Nem tudom, honnan szedtem. :-)
csipiketörp
 
 


sziasztok,

én is a bajcsyba megyek (még van hivatalosan 4 hetünk), és nekem nagyon tetszik a szülészet, dokim is van, polgár zoltán főorvos, már csak a szülésznőkkel kellene valahogy találkoznom.

adtok valami ötletet, hogyan lehetne őket elcsípni, megismerni, beszélni velük pár szót, esetleg "felfogadni"? ma elmegyek az előadásra, de nem biztos, hogy tudok velük találkozni...

köszi előre is és hajrá mindenkinek!
nosztalgiafagyi
 
 


Szia Fagyi!
Nekem azt mondta a dokim,hogyha elmegyek a szülésfelkészítőre,akkor már a szülésnél ismerős arcokkal fogok találkozni. Szóval biztosan találkozol a szülésznőkel is. A barátnőm mesélte, hogy amikor ő szült, nem volt fogadott szülésznője, aki ott volt nagyon rendes volt vele. Persze nem azt akarom mondani, hogy ne fogadj.
Vendég
 

 
 

sziasztok! nem ebben a fórumban mondta vki, h szülésznőt úgy szoktak felfogadni, h általában mikor NST-re vagy mire kell menni (mi még nem tartunk ott, ezért nem tudom a nevét :oops: ) az ottani szimpi nőcit kell kiválasztani, és ott van lehetőség a felkérésre? Az előkészítő tanfolyamon is lehet velük találkozni, de sztem az, hgy hogyan beszél, még nem biztos h jó irányba visz (pl szimpi vki mert jól beszél de ha vki dadog mert zavarban van annyi idegen előtt, az úgysem tesz ránk jó benyomást)-munka közben azért mégiscsak jobban ki lehet tapasztalni.
Mástól meg azt hallottam h meg lehet kérdezni a dokidat h ő kit ajánl, kivel dolgozik együtt szívesen---azért ez se utolsó szempont :wink:
mori
 
 


Jelentem voltunk tegnap a szüléselőkészítőn. Hát hogy is fogalmazzak finoman. A gyógytornász igazából azt mondta el, hogy beutalóval lehet menni tornára és hogy mikortól, miért ajánlják. Ez idáig rendben volt, beletelt talán tíz percbe. Volt egy védőnő (a XVII. ker-ből). Emberileg semmi bajom nem igen volt vele, csak szerintem teljesen értelmetlen volt a jelenléte, mert amekkora pocakokat ott láttam magam körül bőven mindenki túl volt már az első védőnős élményein és mindannyian tudtuk szerintem, hogy amit elmond az nagyon jól hangzik, de a fele se igaz. A dietetikus rém szimpatikus hölgy volt, de az előadókészsége konvergált a nullához és nem tudom, hogy mások hogy ítélték meg, de nekem tíz perc után kifejezetten kínszenvedés volt hallgatni, mert úgy éreztem, hogy semmi használhatót nem mond és még kínos is ahogy szerencsétlenkedik. De lehet, hogy én vagyok túl kritikus.

Egy-egy rövid hozzászóláson kívül a legvégén volt szülészdoki. Én őt nagyon összeszedettnek és szimpatikusnak találtam. Elég általános dolgokról beszélt és igazából ami engem érdekelt volna, az vagy egy későbbi előadáson úgyis elhangzik, vagy nagyon privát kérdés lett volna. De ezzel együtt is azt mondom, hogy miatta volt érdemes elmenni. Azt hiszem nem megyek minden foglalkozásra, csak azokra, amelyek kifejezetten érdekelnek (a szülésről én pl. inkább nem néznék meg filmet).

A tegnapi előkészítőn a doki azt mondta, hogy pár ember felmehet megnézni a szülőszobát és ott lehet ismerkedni a szülésznőkkel is. De mivel elég sokan voltunk, ezért szerintem minden hozzám hasonló kisebb pocakos átengedte a lehetőséget azoknak, akiknek már nincs olyan sok a szülésig. :-) Egyébként az orvos az előkészítőn azt mondta, hogy lehet menni ismerkedni a szülésznőkkel napközben - nem az előadás kapcsán is, ha jól értettem. Szerintem az a legegyszerűbb, ha megkérdezed a fogadott dokidat, hogy ő mit javasol a szülésznővel való ismerkedésre. (én azt hiszem ezt a metódust fogom követni :-D)
csipiketörp
 
 


Sziasztok!
Terhesgondozasra mindegy hogy a korhazba vagy a rendelobe jar- e vki?Van vkinek tapasztalata arrol, hogy melyik nap erdemes elmenni a terheleses cukorra?Az egeszseghaz kornyeken van vhol jatszoter? Valoszinuleg a fiammal megyek.
A szulesznokrol en is csak jot hallottam, igy nem tudom kell-e/erdemes-e valasztani.
anita05
 
 


Szia Anita05!
Írtam neked privit, megkaptad?

Mindenkinek boldog babavárást!
Adrienn
bodris
 
 


Sziasztok!
Bocs, Csipiketörp, nem tűntem el, küldök majd egy csomó receptet, csak a Pici nem hagy érvényesülni. :) Egyfolytában eszik, pl. most is, úgyhogy fél kézzel írok. 8)
Candida: hát igen, én is sokfélét hallottam, és nem akarok hülyeségeket írni, csak azt írtam le, amit tapasztalatból tudok (de az sem az én tapasztalatom... szerencsére).

Blongyinka! Urbancsek doktor jó választás volt! Kicsit szétszórt, sok a páciense, amúgy szuper doki, törődik az emberrel. Hozzám is bejött szülés után többször is.
Ez a kovásztalanság érdekes... tehát azt mondja, hogy nem tudunk megemészteni egy egész búzaszemet mondjuk? Vagy egy lepénykenyeret? Nem vagyok egy szakértő, csak kíváncsi vagyok, mire alapozzák ezt a kijelentést. Anyósom amúgy élesztő nélküli kovászt készít a kenyérhez.

Szülésfelkészítő: én az elsőt és az utolsót ugyan kihagytam, de a többi mind színvonalas volt, és egyre többen jártunk. A végén alig fértünk a terembe. A szülésről szóló film amúgy nálunk inkább a kispapának volt hasznos. :) Edződnie kellett a témában, így sem bírta végig velünk. :)

Anita05: Dán dokiról mintha valaki azt írta volna ebben a fórumban, hogy mogorva kicsit. Nekem nem ez a tapasztalatom. Mindegy, hogy hova jársz terhesgondozásra, úgy tudom.

Szülésznő téma: azért érdemes választani, mert ha egyszerre több szülés van (pl. az én esetemben is), a "választottad" csak veled foglalkozik. Mi megnéztük a felkészítőn, hogy ki a szimpi, utána megkérdeztem a dokit, hogy jó választás-e szerinte az illető. Urbancsek doktor rögtön fel is hívta őt, és egyeztettek velem időpontot, mert az utolsó hónapban az összes vizsgálaton a doki és a szülésznő is jelen van. Az összes NST-t a szülésznő végezte el nálunk pl., és mivel az jó 30-40 perc, közben tudtunk beszélgetni, mindenről ki lehetett kérdezni.

Na, most mennem kell, bocs, hogy hosszú voltam már megint! :roll:

Üdv: orsi
naorsi
 
 


Hello Lányok!

Orsi: kösz a megnyugtató szavakat. :D Ezzel a kenyér dologgal meg aszem úgy volt a műsorban, hogy a bolti kenyerekről volt szó. Tudjuk mindanyian, hogy lassan már köze nem lesz a békebeli kenyérhez.
Ha jól értettem a Béky Laci bácsit, akkor azt mondta, hogy valamilyen élesztő, keltető anyag nélküli kenyeret nem bír a közép-európai gyomra. :roll:

Jó volt, hogy leírtad a szülésznős tapasztalatodat, bár én még csak félidős sem vagyok, de azsem uígy fogok eljárni.
Vendég
 


Sziasztok!
Tavaly októberben szültem a Bajcsyban, és látom, másoknak is meggyűlt a baja a szülésznőválasztással.
Fagyi! Végre valaki, aki szintén Polgár doktornál szül. Én is nála szültem, és maximálisan elégedettek voltunk mindennel. A dokival is és a kórházzal is. Nekem nagyon szép és jó élmény az egész.
Szóval én kb. szülés előtt hat héttel fogadtam szülésznőt. Egyszerűen bementem a nővérszobába, és megkérdeztem, ki ér rá október végén. Szerencsémre pont Magdi volt ben, és körbe is vezetett a szülészeten, meg is beszéltünk mindent. Nagyon jó volt, és (nevessetek ki) szerettem oda visszamenni NST-re, rendesen vágytam. Szetintem nagyon jól meg vagy csinálva, és otthonos, meg minden.
Innen nézve olyan egyszerűnek tűnt az egész, akkor meg annyi új dolog jött egyszerre. De tényleg szép élmény.
Csak bátran!
Vera
verona
 
 


Szia Bodris!
Megkaptam amit irtal, nagyon koszonom.Bar kicsit meglepodtem, mert ilyet meg nem hallottam. Sajnos meg egyetlen olyan anyuka sem irt, aki nala szult volna.Szivesen fogadom egyeb tapasztalataidat a korhazrol.Te hova jartal terhesgondozasra? Szuleszno temaban neked mi a velemenyed?Minden jot nektek!
anita05
 
 


Sziasztok!

Bár, még nem vagyok kismama és babánk sincsen, de azért bele kontárkodnék a témába, ha engeditek :)
Nekem a Dán doktor a kezelőorvosom és abszolút elégedett vagyok vele. Kicsit szétszórt figura ugyan, de a szíve és a tudása - szerintem - a helyén van. Ha felhívom telefonon, mindig tudja ki vagyok :)

Egyébként egy nagyon kedves barátnőm nála szülte mindhárom lányát és Ő mesélte, hogy a Pali végig bent volt a szülésnél (pedig épp szabin volt az egyiknél), ha a férje nem volt mellette akkor Ő masszírozta a derekát. :shock: Az utolsó gyereknél a császárt is addig halogatta, ameddig meg volt az esély, hogy befordul a baby.

Egyébként ma ultrahangon a Sulyok doktornál voltam. Ő is nagyon szimpatikus volt.

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa
 
 


Sziasztok!
Én is a Bajcsyban szültem, Polgárnál. Nekem a szülés nem alakult igazán jól, vákuum lett a vége. Amúgy rendes a doki.
Urbancseket nem ajánlanám senkinek... egy másik fórumon olvastam, hogy egy lánynak idő előtt megindította a szülését, mert nyaralni ment. Nagyon durva sztori volt...
Szülésznőt mindenképpen válasszatok. Én is azt hallottam, hogy mindegyik rendes, de megtapasztaltam, hogy ha nem vagy pénzes páciens, akkor nagyjából leszarnak. Ilyen világot élünk.
A csecsemős csapat nagyon jó.
titanilla_202
 
 


Sziasztok!
Mori írta hogy videora felvették az uh vizsgálatot és csekken kellett befizetni valamennyit.
Azt szeretném kérdezni hogy ott akkor adnak oda csekket amivel el kell futni postára???
Valaki még írta régebben hogy megkérdezi lehet e dvd-re felvenni ha esetleg tudná valaki rá a választ megköszönném!
Éva
éva79
 
 


Éva 79!

Amikor mi kértünk videofelvételt az UH-ról, mi nem tudtuk, hogy ezért fizetni kell, csak azt, hogy kazettát vigyünk. Akkor, ott közölte a doki, hogy 1500 Ft-ot kell csekken befizetni, adott csekket is és azt mondta, legközelebb vigyük magunkkal a szelvényt, hogy befizettük és adjuk le. Én felajánlottam, hogy rögtön a vizsgálat után keresünk egy postát és befizetem, de megnyugtatott, hogy felesleges, bőven ráér legközelebbre.
blanka2
 
 


Köszönöm Blanka2!

Azt esetleg nem tudod hogy dvd-re lehet e felvetetni?
Éva
éva79
 
 


Nem tudom, de szerintem nem, mert feltételezem, hogy felajánlotta volna az orvosunk azt is, ahogy a videofelvételt felajánlotta, mert nekünk az se jutott eszünkbe magunktól, ő hívta fel rá a figyelmünket.
blanka2
 
 


Köszi! :)
éva79
 
 


Sziasztok!
Tavaly halva született a babám az Istvánban, ezért mindenképpen váltani szeretnék. Dr. Kálmán Sándort ajánlották? Tud róla valaki valamit? Minden érdekel!
Köszönöm
jul24
 
 


Sziasztok,

Lenne egy kerdesem, hogy jar-e valaki a Bajcsyban meghirdetett (http://www.bajcsyszul.hu/elerh.htm) terhestornara, es ha igen, akkor milyen? Vagy hallott-e rola valaki valamit?

koszi,
udv.
deee
deee
 
 


Sziasztok!

Nem tudom ki írta még korábban - május körül - hogy (tán Szécsényi és) Sulyok doki nem mond árat, örül annak, amit kap. Hát szólnék, hogy Sulyok doktor igenis konkrét összeget jelölt meg, ami alatt nem vállalja a szülést. Kicsit elbizonytalanodtam benne (nem emiatt). Az ok: minap mondtam neki, hogy akkor szeptembertől mennék táppénzre. Erre ma eszembe jutott, hogy talán jobb időpontot kérni, ne álljak már egy papírért órákat sorba és kiderült, hogy ő akkor pont szabadságon lesz. Lehet, hogy túl nagyok az elvárásaim, de azok után, hogy megkérdeztem, vállalná-e a szülésemet (nekem nem kis pénzért) azért abban reménykedtem, hogy legalább tájékoztat arról, ha szabadságra megy. :-(

deee!
Én még elsőkézből nem hallottam a terhestornáról, ami a Bajcsyban van (mármint olyantól, aki jár), de voltam az első szülésfelkészítő előadáson, ott találkoztam a gyógytornász nénivel aki tartja, ő szimpatikusnak tűnt. Azt viszont tudd, hogy a nőgyógyászodtól kell egy papír, ha járni akarsz (amin igazolja, hogy javasolja a tornát és hogy hanyadik hétben jársz épp, meg van rajta pecsét, naplószám és fülem tudja mi még).
Én jövőhéttől fogok járni, mert úgy tudom, most épp szünetel.
csipiketörp
 
 


Csipiketorp,

koszi az infot, meg tudnad irni majd a torna utan, hogy milyen volt? asszem nekem se artana, ha elkezdenek jarni, ebben meg az a jo, hogy hozzank kozel van.
En ezt neztem meg: http://www.edinakismamatorna.hu/ , hat kivancsi vagyok, hogy ez a bajcsy-s mennyire mas ettol...

koszi,
udv.
deee
deee
 
 


Deee!

Persze, hogy írok jövőhéten a torna után, hogy milyen volt.
Nekem van otthon két terhestornás dvd-m, na azok nem jöttek be. (Illetve az egyik most már nem esik jól, a másikon meg idegbajt kapok a vezető hangjától :-D)
Az a remény éltet, hogy talán ez a torna jobb lesz, mert itt ha valami rosszul esik akkor tudok szólni és gondolom javasol a gyógytornász más testhelyzetet. De ha lenne kedved, akár el is jöhetnél, mert ez legalább ingyéééér van. :-) Igaz, előtte el kell menni a nődokihoz a szükséges papírért.

Amit belinkeltél az nem tetszett?

Szép napot! :-)
csipiketörp
 
 


Csipiketorp,

Igazad van, asszem benezek a jovo heten, mert fel 5-re ugyis menni kell a szuleselokeszito tanfolyamra, asszem akkor elmegyek fel 4 korul hogy elcsipjek a tornabol valamit ;)
Ez azert lenne szimpibb, annal, ami belinkeltem, mert ez gyogytornasz, kozel van, es hat igen, ingyenes... :)

udv. deee
deee
 
 


Ja, sajna addig a papirt a nodokitol nem tom mexerezni sztem, ugyhogy mindenkepp csak nezonek mennek :)
deee
 
 


Sziasztok!

Én jártam az ottani terhestornára, amíg veszélyeztetett nem lettem (kb. júniusig). :( Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert könnyen megtanulható, ugyanis ugyanaz a gyakorlatsor mindig, és én legalábbis jól éreztem magam utána. :) A gyógytornász néni tényleg nagyon szimpi volt. Viszont a többedik alkalommal már jó korán oda kellett menni, mert annyian voltunk, hogy alig maradt hely. :)
Gergőkém most 5 hetes, és szuperjó kisbaba, úgyhogy biztos neki is tetszett. :D

Jó babavárást mindenkinek!

Orsi
naorsi
 
 


Szia Orsi,

koszi az infot!
ezek a gyakorlatok egyebkent segitettek neked valamit a szulesben ill. utana a regeneralodasban, marmint tudtad ott hasznositani oket, vagy csak "fitt" lettel tole a gyakorlatok utan?
amugy meg gratula Gergohoz... ;)

udv.
deee
deee
 
 


deee
Én mindenképp kipróbálom hétfőn a tornát, aztán megyek a felkészítőre is. Jó lenne, ha jó lenne, mert érzem, hogy valami mozgás kéne, de azért egy pattogós erobikkkhoz nem vagyok elég fitt a pocakámmal. :-)
Orsi, jó hogy írtál pozitív véleményt a tornáról, így legalább megerősítést kaptunk, hogy érdemes kipróbálni. :-) Jó babázást! :-)
csipiketörp
 
 


Csipiketorp,
oké, asszem en is kovetlek majd, mert ezt igy nem csinalhatom tovabb, csak a papirt meg kell szerezni :)

addig is jo tornazast hetfore ;)
deee
 
 


Sziasztok!

Lehet hogy már volt téma a topikban, de lassan aktuális lesz, íyg érdekelne: mit kell vinni a bajcsyba a babának? Pelenka, ruga , takaró? vagy mindent adnak?

Előre is köszi

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, és mikori házassági anyakönyvi kivonat kell? Egyáltalán kérik még a kórházban?

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


manó, nem tudom mit kell bevinni, de majd a szülésfelkészítőn megkérdezem...

Deee, lehet, hogy a torna elmarad ma nálam, mert ippeg pocsékul vagyok, valami nem stimmel a gyomrommal. A felkészítőre mindenképp megyek, de azt hiszem a mozgást ma nem erőltetném. :-(
csipiketörp
 
 


Csipike!

hamegtudsz valami akkor írd be légyszi:)

nekem tegnap óta vacakol a gyomrom:( tegnapa lig tudtam enni és tök rosszul voltam, ma már jobb.

Én csak a szülőszoba látogatásra tervezem hogy megyek az előkészítőn, majd októver elején.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Egyébként én az előző terhessége,mnél jártam a Bajcsys tornára és jó volt. Csak nem ott szültem. De mosta nagylányom melett nem vágyom tornára, elég amit vele kell menni :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Tudtok olyan dokit a Bajcsyban, akinek van UH-val felszerelt magánrendelője, és term. akit szívesen ajánlanátok egy elsőbabás, aggódó, kissé hisztis kismamának? :roll: :roll:

Segítségeteket köszi!

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Sziasztok,
a babának nem kell semmit bevinni (legalábbis tavaly májusban én nem vittem semmit), adnak pelenkát, ruhácskát, popsitörlőt is. Persze ha jobban szeretnéd a magadét használni, lehet azt is. Magadnak vigyél be Tena betétet a szülés utánra, 2004-ben még adtak egy csomaggal, 2006-ban már csak pár darabot, a többit vinni kellett. Ha a X. kerületben kötöttetek házasságot, akkor anyakönyvi kivonat sem kell.
De a biztonság kedvéért kérdezzetek rá.
Továbbra is ajánlom a jógát az Örs vezér terén a Padmában, az mozgás is meg relaxáció is, igaz, kényelmesebb a szülésfelkészítő előtt egy utazással tornára is menni a Bajcsyba.
Üdv
Nuska
nuska1
 
 


A tegnapi szülésfelkészítő alapján: elméletileg ha nem visztek be semmit a babának, akkor is megoldják a dolgot, mert van kincstári babaruha, pelus, anyukának meg hálóing, betét stb. De azért többszöri utalás volt arra, hogy jobb vinni, mert pl. előfordulhat, hogy hétvégén már fogyóban van mondjuk hálóingből vagy ruhából a készlet (gondolom a mosás miatt). Én azt szűrtem le, hogy végülis megoldják, ha nincs az embernél semmi, de jobb a biztonság alapon én inkább viszek majd magammal mindent, ami megoldható.
Állítólag a szülőszobán ki van függesztve, hogy mit javasolnak bevitelre, mivel én nem voltam fent (baromi sokan voltunk, nekem meg még van pár hónapom hátra), szóval látni nem láttam, az előadáson pedig nem tudtam meg többet, mint amit józan paraszti ésszel is gondoltam volna eddig. (úgy értem a bevinnivalókról)

A házassági anyakönyvi kivonatra szerintem célszerű rákérdezni, én is így járok majd el az apasági nyilatkozattal kapcsolatban, mert mi nem esküvőzünk. :-)

Egyébként HIHETETLENÜL sokan voltunk a felkészítőn, én pár perces késéssel értem oda a munkahelyről és szinte tele volt a terem. Az előadás nem volt rossz, bár én úgy éreztem, hogy a doktornő egyértelműen nem szimpatizál pl. az epidurális érzéstelenítés intézményével és nagyrészt a pszichikai fájdalomcsillapítás lehetőségeit hangsúlyozná (tehát vagy én birkózom meg a fájdalommal, vagy nem sok választásom van)... De kiváncsi lennék, hogy más hogyan értelmezte, amit mondott.

benettke: sajnos dokit nem tudok ajánlani, én is épp orvosváltás előtt állok, mert akihez eddig jártam az - minden ajánlással ellentétben - nekem nem vált be. Akárhogy is nézzük az orvosválasztás nagyban emocionális kérdés, nem csak objektív tények alapján dönt az ember. Úgyhogy most én is keresgélek, így a 25. hét táján ez nem a legmegnyugtatóbb érzés.
csipiketörp
 
 


Sziasztok!

Én juni 16-án szültem a Bajcsyban! :lol:
Manó: a picinek kell vinni pelust, popsitörlőt, popsikenőcsöt! Vihetsz ruhát is, ha sajátot akarsz ráadni, de azt adnak. Mondjuk nem mindig van olyan méret ami kéne :roll:
Magadnak renna betétet vigyél

Mindenkinek kellemes babavárást és könnyű szülést!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73
 
 


Ja, házassági anyakönyvi kivonatot nem kértek, azt az önkormányzathoz kellett bevinni

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73
 
 


Sajnos en se tudtam benezni vegul a terhestornara, meg a felkeszitorol is elkestem :( (nem tudom hogy mi a turoert, de mar tobb napja nem tudok aludni ejszakankent, ezert nappal is alszok ossze-vissza amikor tudok, de mar ugy nezek ki, mint aki fuvezett...:( )
Nekem az az erzesem volt azzal az erzestelenitos resszel kapcsolatban, hogy ha akarsz olyat, akkor oldd meg te ahogy tudod, mert hogy ugye ott nincs ilyen allando szemelyzet, aki ezt megteszi, tehat lehet hogy epp akkor nem lesz ott a megfelelo ember, amikor neked kene, hacsak nem kered meg kulon ki tudja mennyiert, hogy bejojjon a kedvedert...
deee
 
 


brigi, írhatnál picit bővebben arról, hogy milyennek találtad a kórházat, volt-e fogadott dokid és hasonlók :-)

deee, a felkészítőről én is késtem, pedig totál időben elindultam, de a tömegközlekedés kibabrált velem... nem is bánom, hogy jövőhét közepe után már nem dolgozom, mert én is kezdek zombi lenni, tuti van valami az időben is, mert csak kóválygok, mint gólyakaka a levegőben :-)

Én csak azt nem értem a fájdalomcsillapítós témával kapcsolatban, hogy az "én nem félek, tehát nem is fáj annyira" és az epidurális között nincs semmi átmenet? Szóval nincs semmi más lehetőség a kórház repertorájában? Az értem, hogy a szülés alapvetőleg nem arról szól, hogy ne fájjon, de ha már a belem kilóg, mert egy napja vajúdok, akkor vagy epidurálishoz szerzek valahonnan orvost (jó előre), vagy nincs más lehetőség? Na majd ezt megkérdezem a dokimtól, legalábbis remélem, hogy ha orvost váltok akkor végre lesz kitől kérdeznem.
csipiketörp
 
 


Sziasztok!

Egy másik topikbanmegkaptam a kifüggesztett listát, és hát tényleg úgy tűnik hogy kell a babának mindent vinni, kivéve ruhát, plusz magunknak betétet.

Fájdalomcsillapítás: na én épp ezért választottam Gyopár dokit, ő anesztes is , ha kérek azonnal ad epidurált. Én a lányommal Újpesten próbáltam az "itt szenvedni kell anyuka" című pszihológiai fájdalomcsillapítást, hát köszönöm nem kérek belőle többet. Nem azért mert nem bírtam ki, nem azért mert így nem született meg, de hogy a lehetőségét is elvették minden fájdalomcsillapításnak, na azt nem szertném többet átélni.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Csipike!

Anno Újpesten én is azért nem izgattammagam amikro mondták hogy ott nincs eda, mert azt mondták injekciós fájdalomcsillaptás és kéjgáz van. Mondtam oké. ehhez képest amikor ott voltam egy teljes éjjel vajúdás után és kétségbeesve kérdeztem a nővért hogy valamit nem lehetne kapni? na akkor jött az anyuka, nálunk szenvedni kell. szenvedtem még 5 órát és meglett a lányom. :)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Bennetke! A medikardban van 4 doki és van Uh is. www.medikard.hu Más bajcsy magánrendelőt én nem ismerek.

De ez nem azt jelent hogy a 18 és 32 heets uh ra pl nema kórházba kell menni, mert azt attól függetlenül ott csinálják hogy a magánrendelőben is van Uh (nekem a magánrendelőben csak a 7. és 12. héten nézték) Jó, ha külön kéred bizti megnézik máskor is ott is.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


manó!
Nem mondhatnám, hogy megnyugtattál (fájdalomcsillapítással kapcsolatban) :-)
csipiketörp
 
 


Csipiketörp: Nekem a kórház nagyon bejött :lol: 4év alatt 3babát szültem ott és mind a 3* meg voltam elégedve!
Fogadott orvosom volt, de nem ért oda a szülésre olyan gyorsan jött a fiam :lol: Így az ügyeletes orvosnál és ügyeletes szülésznőnél szültem. Mindketten nagyon aranyosak voltak bár sok tennivalójuk nem volt velem :lol: 7kor értem a kórházba 8.16-kor megvolt a pici :lol:
Fájdalomcsillapításról nem tudok mit írni én eleve tudtam, hogy nem fogok kérni egyik gyereknél sem :roll: A nagyfiamar edával szültem, és nekem nagyon nem volt jó :cry: De ez 14évvel ezelőtt volt azóta minden változott de bennem annyira rosz élményként maradt meg, hogy köszönöm, nem kérek :roll:
A csecsemősök aranyosak, bár van egy idősebb akivel sikerült az első nap összevitatkoznom :lol:
A gyerekorvos nekem nagyon szimpi volt!

Ha érdekel még valami szivesen válaszolok!

Sziasztok! Kép

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73
 
 


Csipike!

ne haragudj, nem ez volt a célom :oops: , ezt mindenki máshogy éli meg. És nem mindenkinek ilyen elhúzódó az első szülése sem :!: Nekem ez így alakult és hangsúlyozom, most is csak a lehetőséget szeretném meghagyni magamnak, nem biztos hogy kérek is EDÁT! Remélem hogy most gyorsabban fog menni és nem is lesz rá szükség. Az lenne a legjobb. És azért a bajcsyban van rá lehetőség, még ha nem is mindennapos, de nem zárkóznak el teljesen. Újpesten egyáltalán nem volt rá lehetőség.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó!

Köszönöm szépen, már nézem is :)

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Manó!

Igen, sejtettem, hogy attól még a kórházba is kell mennem, csak úgy hallottam a terhesség nagyon korai (kb. 4 hetes) szakaszában inkább csak magánrendelőben van rá esély. Persze lehet, hogy rosszul tudom...

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Brigi, köszi a bíztató infókat. Remélem hozzád hasonlatosan jó tapasztalataim lesznek. Nem feltétlenül bánnám, ha nem vajúdnék álló napon keresztül. De igazából az a lényeg, hogy akármeddig is tart, jól éljem meg. :-)

Manó, dehogy haragszom, arról nem Te tehetsz, hogy így első babánál talán túlaggódom az egészet. Néztem a magánrendelőt amit ajánlottál, mert én épp dokit szeretnék váltani. De azt hiszem nekem hülyén jönne ki, mert az orvos, akihez járok szintén ott magánzik. Gondolom egymás betegeit nem szívesen vállalják át. :-(
csipiketörp
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?