Új privát üzeneted érkezett!

Képzeljétek, a szomszédasszonyomtól vettem vagy 30 rugit, + kisbabalányruhákat, bodykat, stb-t 5000 forintért. Kép egyszer használták õket és nagyon szép cuccok Kép

Látom alakul a Herczegh Fan Club Kép Bár mint írtam, én most nem hozzá járok, de ha megalakul a klub, szívesen fizetek tagdíjat és viszem a transzparenst a klubgyûlésre. Kép Kép

Saci
charlottee

Sziasztok Kép

Januárban kértem Tõletek tanácsot MÁV-os doki ügyben, köszi utólag is a segítséget, azóta a Herczegh dokihoz járok.

Gyakran olvasgatlak Titeket, hogy okosodjak Kép

KataKép
Mi nagyon nasonszõrûek vagyunkKép és is a 20. héten vagyok (szept 27-re vagyok kiírva) és mi is csütörtökön megyünk UH-ra a Herczeghez. Ti hány órára mentek?

Az AFP eredményt honnan tudod, telefonon kérdezted meg?

Én is júli végéig szeretnék dolgozni és a légkondi is stimmel Kép

üdv
bera
(19+4)
bera3

sziasztok!

Saci,
régen írál már.Örülök,hogy újra itt vagy. Örülök,hogy továbbra sem hagyod el a "Herczegh rajongótárbort".Minden ember számít ,tudod?!? :-)
Fantasztikus vásárt csináltál! Csak irigykedni tudok miatta.Mi is sok ruhát kaptunk a családtól,használtakat,újabbakat is,de azért jócskán be kellett vásárolni és majd még kell is folymatosan. Ezek szerint kislány érkezik hozzátok.Neve már megvan? Neked van egy kisfiad is ugye?

Bera,
Örülök,hogy te is a Herczegh tábort erõsíted! :-) Hát halljátok lányok nem semmi,amit bevállaltok.Július végéig dolgozni.Én már nem bírnám!Én mióta egyszer megfáztam autóban,légkondiban és kb.egy hónapig tartott nyáron mire kikecmeregtem belõle,azóta alig merem bekapcsolni.Bár tény,ha nem lenne ekkora pocakom,akkor biztos bekapcsolnám,de most míg,meg nem születik a babucim megfogadtam,hogy nem fogok légkondiban hûsölni,mert félelmetes volt a tavalyi nyaram emiatt.Munkahelyi légkondiban is fáztam már meg. :-(
Én a vérvétel eredmények miatt(AFP,terheléses cukros)sosem telefonáltam,mert ha valami baj lenne valamelyik leleteddel valaha is (de úgy se lesz soha),akkor a doki úgyis szólni fog és akkor õ hív téged.Nekem legalábbis ezt mondta az Ottília és a Hajni is,úgyhogy nem kell aggódni.Szerintem,ha õ nem hív,az azért van,mert minden rendben van.Én legalábbis,sosem szerettem ilyenek miatt zargatni,mert mindig olyan elfoglalt.
Bár te tudod,ha téged az megnyugtat,hogy elõbb tudod meg és nem kell a következõ UH-ig várni,akkor inkább hívd fel nyugodtan.Soha senkinek nem harapta még le a fejét azért ,mert telefonon érdeklõdött. :-)
Jó pocaknövesztést továbbra is és üdv közöttünk!

sziasztok
Évi + Petra baba 33+5
Évi_24

Szia Bera!

Micsoda hasonlóság! Merre felé laksz? Táncsak nem XIII. ker. belvárosi része? Úgy Jászai Mari tér környéke?

Mi 19.30-ra megyünk csütörtökön. Hétfõn kérdeztem meg a rendelõjében az asszisztensétõl az eredményt. Nagyon kíváncsi voltam, nem bírtam volna ki csütörtökig. De addig te már nem tudod megkérdezni tõle, mert már addig nem rendel. De igaza van Évinek, szólt volna, ha rossz lett volna az eredményünk.
Ti hányra mentek? Te már érzed a mocorgását? Én még nem! Egy kicsit aggódtam a múlt héten, de az AFP eredmény megnyugtatott. Neked is elsõ baba?

Kata (19+1)
Névtelen

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a választ fõként Curlynek és Virgának( a biztató szavakat is) , ezek szerint a MÁV kontra Szent István kórház versenyt fölénnyel a MÁV nyerte! :-)
Ha jól olvasom a Herczeg doki a nyerõ, legalább is a levelek alapján. Mi az õ elérhetõsége?
estike2

Kedves Hajni!

Szerintem jól döntöttél. A többi dokit nem annyira ismerem, én véletlenül kerültem a Herczeghez, akkor még csak az õ nevét hallottam, azóta persze megbizonyosodtam arról, hogy jól döntöttem.

A Herczeg doki magánrendelõje a II. kerületben a Fény u. 10. 2/2.-ben van. Tel: 438 0622, Fax: 438 0623, Bejelentkezés: 06 30 285 1049
Flórián Hajni az asszisztense, õ a héten szabin van.
Rendelési ideje: Hétfõ: 14.00-20.00, csüt: 15.00 -21.00, szombat: 8.00-13.00.
Egyébként Saci a Tidrenczel dokiról tudna esetleg bõvebben írni, õ most hozzá jár.

További jó pocakodást.
Kata
Névtelen

szia Hajni!

Általános vélemény,többektõl hallottam már,hogy a MÁV-ban csak jó orvosok és csak jó szülésznõk vannak. :-) De ajánlani én is csak a Herczeghet tudom,mivel én is hozzá járok.

Kata,
ne aggódj a babucid bármelyik pillanatban megmozdulhat,sõt folyamatosan mozog :-),csak lehet,hogy még nem érzékeled,hogy az amit érzel,az tulajdonképpen már õ,nem pedig a beleid mocorognak,esetleg kutyorog a hasad,...stb.Az elsõ érezhetõ jelek alig észrevehetõek,idõ kell,mire rájön az ember,hogy ez már tuti babamocorgás.Aztán majd utólag rájössz,hogy korábban is éreztél már ilyet,csak még nem voltál benne biztos,hogy ez az-e vagy sem.Én is a 20.hét környékén jártam már javában,mikor egyértelmûen tudtam,hogy õ mocorog,elõtte csak sejtettem,éreztem valamit,de nem voltam benne biztos. :-) türelem,rózsát terem.Lesz még idõ,mikor az ember lánya "visszasírja " a kezdeti,nyugalmas napokat.

jó pocaknövesztést!
üdv mindenkinek

Évi + Petra baba_33+5
Évi_24

Kedves Évi!

Aranyos vagy, hogy a mocorgással kapcsolatban nyugtatsz. Én is nagyon remélem, hogy jól van a pocaklakóm. De ugye az az igazi, ha láthatom õt UH-on, illetve ha már igazán mozog. Volt már nekem is olyan, hogy éreztem valamit, de fogalmam sincs, hogy õt-e vagy a gyomromat. Gondolom, minél nagyobb lesz a babuci, annál biztosabban fogom érezni, hogy forgolódik, rugkapál.
Mégegyszer köszi a nyugtató szavakat!

Jó pocakosodást!
Kata
Névtelen

Sziasztok Kép

Kata Kép
Sajna akkor nem találkozunk, mi 18.30-ra megyünk, szerintem közte van még egy idõpont.. bár lehet hogy torlódik a rendelés és mégis.

Nálunk is elsõ baba, mi a a IX. ker-ben lakunk Kép
Április 25-én éreztem elõször hogy rúgott egyet, aztán pár napig napi 1-2 szer megismételte, de most pár napja alig érzek valamit Kép Aggódom is miatta. Pedig már olyan ügyesen csinálta Kép
Azt hallottam, hogy mikor érzed elõször az nagyon sok mindentõl függ (pl a méhlepény helyzetétõl, meg hogy mennyire vagy sovány- én eléggé egyszálbelû vagyok-, szóval ez is lehet az eltérés oka) Még két nap és láthatod is mozogni Kép Majd írd meg mi volt! Ti megkérdezitek, hogy kisfiú vagy kislány? Nálunk a férjem szerint legyen meglepetés... nekem szeptemberig kilukad az oldalam..

Évi Kép
Igazad van, azt a két napot már kíbírom.. ugye Te már otthon pihizel a 34 héten?

Lányok, aki volt már bababörzén a Vásárközpontban...
Lehet ott kismama ruhákat is kapni? Jó lenne kinézni a hétvégén, de babonából még baba dolgokat nem vennénk..

üdv
bera
bera3

Szia Bera!

Még egy hasonlóság. Az én férjem is azt szeretné, ha meglepi lenne a csemete. Az én oldalamat már most majd ki furdalja a kíváncsiság, hogy fogom kibírni szeptember végéig?????????!!!!!!!!!
A mocorgás miatt szerintem ne aggódj, lehet, hogy sokat alszik, vagy egy kicsit elbújt, biztosan jól van.
Az utolsó UH-ra mi is 18.30-ra mentünk, de épp, hogy odaértünk, nagyon rohannunk kellett. A férjem 18-ig dolgozik, ezért most úgy döntöttünk, hogy egy órával késõbb megyünk.

Én még nem voltam a börzén, de én is kismamaruha miatt mennék ki, bár már kaptam néhány ruhát, de valójában nem mind az én alkatomra illõ darab, illetve egy csomó kicsi is. Ha esetleg valaki tud, jó kismama boltot, ahol nem csak kis méretû ruhákat lehet kapni, az szóljon, mert lassan vennem kellene néhány nyári cuccot.

Kata
Névtelen

Kata Kép

Én az eddig beszerzett 2 db kismama nadrágot a Baross utcában vettem. Ott egymás után sorakoznak a boltok, végigjártam õket és a legolcsóbban a 38(?)-as szám alattiban lehet vásárolni. Ha a nagykörútról elindulsz jobb oldalom, az elsõ bolt. Most (ill. múlt héten) fel volt állványozva a ház, ahol van..

Nem tudom van-e nagy méret és az S-méretûkre vadásztam..

bera
bera3

mármint úgy az elsõ, hogy az elsõ kismama bolt a nagykörúttól kb 2-300 méter
bera3

Bera!

Köszi szépen a segítséget! Valamikor megnézem.

Kata
Névtelen

Évi24
Igen, már van egy kisfiam, aki Herczeghnél szültem. A kislányunkat Mónikának fogjuk hívni, bár még csak egyszer láttuk, hogy lányka, legutóbbi ultrahangnál nagyon oldalt feküdt, így semmiféle nemiszervet nem lehetett látni - azért remélem tényleg lányka lesz. Kép ha meg fiú lesz, az se baj, mert van egy fiam és imádom.

Tidrenczelrõl már sokat áradoztam fent. Fiatal, kedves, aranyos és olyan orvost próbáltam választani, aki olyan mint Herczegh - talált, süllyedt. Kép Bár neki nincs magánrendelõje, olyan pacientúrája mint dr. H-nak, de már hozzá is sokan járnak.

Múltkor voltam a noklaja café-ben a MÁV Kh. topicot végigolvastam, hát nem semmi. Van egy anyuka, aki esküszik a Banczik doktorra és így vélekedik róla kb. " igaz, hogy bunkó, de én a következõ gyerekemet is nála szeretném szülni, mert az eddigi szülésnél sem volt semmi gond." Háááát furcsa felfogás. Én a Banczikot ismerem annyiban, hogy õ volt az ügyeletes, mikor szültem és õ vizsgált meg egy párszor. S mikor fel-felszisszentem vizsgálat közben rámszólt, hogy nem kéne túljátszani a dolgot. Alig vártam, hogy beérkezzen a Herczegh, ami megváltás volt, mert este 9-tõl hajnali 1-ig már csak õ vizsgált meg. Kép
Mellesleg az, hogy a szülés közben nincs komplikáció nem feltétlenül az orvos érdeme, hanem a természeté - és hát a legtöbb szülésnél nincs komplikáció.
charlottee

Kata,Bera,

Mi is várjuk ám az UH élményeket.Nekem tutira kifúrta volna az oldalamat a kiváncsiság ha nem kérdezem meg,hogy kislány vagy kisfiú!Szerencsére a férjem is hasonló véleményen volt,bár állítása szerint õ kibírta volna.Képzelem...:-)

Szerencsére én mér itthon vagyok,ami mondjukegy cseppet sem nyugalmasabb,mint mukahelyen dolgozni,hiszen minden nap találok magamnak valami készülnivalót aa babával kapcsolatban.Épp az elõbb már le is pihentem,mert elkezdett egy kicsit szúrni az oldalam.Lehet,hogy nem kellett volna annyit pakolászni,meg vasalni,meg...Szóval úgy gondolom ilyenkor már egy kicsit jobb,ha visszafog az ember a tempóból,bár lehet,hogy ezt mások másképp gondolják és büszkék arra,hogy még a 40.héten is dolgoznak.szerintem ilyenkor nekünk és a babának a legfontosabb a pihenés és a nyugalom.Sajnos ez nem mindig adatik meg,de igyekezni kell! :-)

Képzeljétek ma délelõtt született meg a barátnõm barátnõjének a babáj a Herczegh dokinál.Nagyon gyors szülés volt,annyit tudok,hogy fél 9 körül mentek be és fél 2-kor már meg is volt a baba.Irigylésre méltó!!!

üdv
Évi + Petra baba_33+5
Évi_24

Saci,

azt hiszem ezt a nevet akkor megjegyzem magamnak és tudatosítom kispapában is,ha kell lépjen közbe. :-) Legjobban attól tartok,ha nem a Herczegh lesz ott ,mikor mi beérünk,hogy tényleg olyan elbánásban lesz részem(más orvos által),amit rémálmaimban sem szeretnék.Mitõl szisszentél fel,olyen durva volt? Viszont örülök neki,hogy a Tidrenczel hasonló kaliberû ,mint a Herczegh és ,hogy elégedett vagy vele.Melyik fiúnév van a tarsolyban,ha mégis...

üdv
Évi+Petra baba_33+5
Évi_24

Évi!

Gratulálok a barátnõd barátnõjének a babájához! Jó egészséget és sok tejcsit kívánok nekik.

Hát igen néha én is arra gondolok milyen jó lenne otthon lenni, és nyugisan vasalgatni (nem reggel 7-8 között szinte mindennap), mosni........ De aztán abba is bele kell gondolnom, hogy ha a babával otthon leszek, akkor sokat számít, hogy idén mennyit dolgozom és mennyit keresek. Jelenleg egyáltalán nem megerõltetõ számomra a munka, hiszen egy irodában ülök és számítógépen dolgozom. Közel lakom még tömegközlekednem se lenne muszáj. És kicsit tartok attól is, hogy azért nem bírnám sokáig otthon egyedül. Van néhány barátnõm akikkel jó lenne találkozni és babázni, de talán ez a szülés után is menni fog.

Most búcsúzom, lassan elindulok haza
Kata
Névtelen

Sziasztok,
Most váltottam orvost, így én is a MÁV-hoz kerültem.
Még nem voltam a kórházban ezért érdeklõdöm, hogy milyen szobák vannak? (azt már olvastam valahol hogy légkondi van)
A fizetõs szobák hány ágyasak?

És milyen a kórház szellemisége? Rád tukmálják az EDA-t vagy szabadon választott? A gátmetszést automatikusan végzik?
Köszi,
Docka
AE (docka)

Sziasztok!

Docka!
Szerintem olvass vissza az archivban, sok infót megtalálsz a kórházról Kép. Röviden: 3 ágyasak a szobák, minden szobához külön zuhanyzó, WC tartozik, gyakran takarítják,a babák az anyukákkal lehetnek, állítólag van már pelenkázó is a szobákban (de ha jól emlékszem Curly azt írta nem mindegyikben, és inkább a császárosoknak).
A fizetõs szoba 10000 Ft (decemberi adat!) körül van egy éjszakára, kétágyas (mármint egy az anyukának, egy meg a kispapának, meg hely a babának).
Az archivumban találsz szüléstörténeteket is, szerintem a legtöbb kérdésedre választ kapsz Kép!

Kata!
Én is aggódtam, hogy mit fogok itthon csinálni két hónapig (októberig dolgoztam, Levi decemberben született), de aztán eltelt az idõ! Kellett kb. 2 hét mire "lelassultam" a munka után, de utána már nagyon jó volt. Egy csomót aludtam, kitakarítottam az egész házat, aztán az utolsó 3-4 hétben csak pihentem szinte.
Háááát, nem tudom, a szülés után mennyi idõd (és fõleg energiád) lesz barátnõzni Kép. Jótanács: Használd ki az idõt még most!
Kismamaruha: én kifejezetten nagyméretû ruhákat kerestem a terhesség alatt, elég szerény sikerrel. Végül találtam egy varrónõt (Timi ajánlotta) a XVII. kerületben, nála van készruha is, de vállal varrást is. Ha érdekel elõkeresem a telefonszámát, bár Neked ez elég messze van...

Évi!
Tessék pihenni ebben a nagy melegben, nem vasalgatni kifulladásig Kép! Megvár a gyûrött ruha, nem szalad el Kép!

Üdv, Virág
virga

Kedves Virág!

Igazából amíg dolgozom addig lesz gondom a ruhákkal, mert akárhogyan nem jelenhetek meg. Otthon, vásárláshoz vannak ruháim.
Köszönöm a segítségedet, lehet, hogy fogok keresni egy varrónõt, ha más megoldás nincs. De még nem adtam fel, el fogok menni a börzére és valamikor az új plázába is.
Igazad van, ki kell használnom az idõt.
Juhééééééééé! Holnap megyek UH-ra, majd beszámolok jó???

Kata
Névtelen

Felszisszenés. Ugye minden ember más és más, így a tûrõképesség is. Bár a szülés egész ideje alatt nem jajgattam, sírtam kiabáltam, de a fájások alatti manuális vizsgálat, amikor a doki "pici" ujjaival kitapintja, hogy hol tart a tágulás, hát azt nehezen viseltem. Én azt hiszem, hogy jobb lett volna (jobb lenne) ha békén hagynának és nem vizsgálgatnának folyton. Ha baj van, a CTG közben úgyis kimutatja, merthogy minden óráBan rárakják a gépet az emberre, a többi legyen a természet és az idõ dolga. Tidrenczel doktornak elmondtam minden jó és rossz tapasztalatomat az elõzõ szüléssel kapcsolataban és már felolvastam neki a kívánságlistámat, amit bár megmosolygott, de nagyrészét teljesíthetõnek tartja és azt mondta, hogy õ partner mindenben és amíg õ mellettem lesz, és nem lesz gond, minden úgy fog történni, ahogy én szeretném. Ez megnyugtat. Kép

Most viszont segítsetek. Éjjel kb 2 órán keresztül 5-7 percenként szabályszerû, fájdalommal kísért méhösszehúzódásaim voltak (most vagyok 29 hetes). Nem volt túl szörnyû, de nagyon megijedtem. Ezek lennének a jósoló fájások? Ezt azért kérdem így, mert elsõ babámnál semmi ilyenben nem volt részem. Szerintetek? Mindenesetre bevettem MagneB6-ot és utána megszûnt - csak nem tudom miért 2 óra múlva jutott ez eszembe. Kép mindenesetre nem kéne egy koraszülés.

Puszi

Saci
charlottee

Szia Saci!

Én még sohasenem szültem, fogalmam sincs, hogy mitõl lehettek a méhösszehúzódásaid. És azt sem tudom, hogy mit lehet ilyenkor csinálni. Én biztosan rémületemben felhívnám a dokit! Szurkolok, hogy minden rendben legyen!

Kata

Kép
Kép
Kép
kata55

Lányok!

Szült valaki Körös Ottíliánál? Nagyon érdekelne!
Ha véletlenül valami gondotok lenne és kipróbálnátok homeopátiás szereket (ami nem árt) kérdezzetek nyugodtan!
Jövõ héten megyek az elõadásra, mert már nagyon kíváncsi lettem a szülõszobára.

Sziasztok

Manó
Névtelen

Manó!

Én Kõrös Ottíliával szültem másfél éve és kb (nem egészen) egy hónap múlva ismét így lesz Kép És épp a szülés körüli homeos szerek listáját írogatom, úgyhogy a legjobbkor írtál KépKépKép Ha addig nem jön a baba (remélem), akkor a jövõ héten én is megyek ea-ra és szülõszobát nézni is! Összefuthatnánk Kép

Márti
márti

Márti,Manó,

én is az Ottíliánál fogok szülni.Jövõhéten megyünk mi is az elõadásra kispapával.Én is becsatlakoznék az összefutáshoz,ha lehet. :-)
Ezekrõl a homeopátiás szerekrõl én még csak hallottam,de nem ismerek egyet sem,azt se tudom,mire jók és mire kellhetnek.HELP! Manó,írnál nekem ezekrõl légyszi.Bocs,hogy ilyent tudatlan vagyok!!! :-(
köszi

Évi + Petra baba_34+0 :-)
Évi_24

Kedves Évi!

Eddig én is meg vagyok elégedve a Herczeg dokival, bár lehetne egy kicsit bõbeszédûbb is a vizsgálatok alatt. Jó lenne tudni, mit is lát pontosan azon az ultrahangon... A meleget nem lesz könnyû elviselni, mert én alaphelyzetben is nyüglõdöm tõle, így meg pláne. Ráadásul tetõtérben lakunk, ahol nyugodtan rá lehet számolni még pár fokot a kinti hõmérsékletre. Dehát ez van, mi hoztuk össze így a babát...

Kedves Kata!
Na, voltatok az UH-n? Talán már a baba neme is kiderült, meg akartátok tudni? Mi szeretnénk, de várnunk kell hó végéig. Akkor már elvileg lehet látni, mert 20 hetes leszek. A MÁV-os elõadást még nem tudom, de valószínûleg megyek a kispapával együtt. A baba nevét kérdezted, de még semmi sem biztos, inkább megvárjuk, hogy kiderüljön a neme.

Engem is érdekelnének a nagyméretû kismamaruhák, minden tippet szivesen veszek!

Sziasztok,
Edina
ledina

Sziasztok lányok!

Gyönyörû napsütéses reggelt kívánok mindenkinek!
Én vagyok a világ egyik legboldogabb kismamija veletek együtt! Tegnap minden OK volt az UH-n. Manócska nagyon szépen fejlõdik, gyorsan növöget. Megint kicsit elõbbre dátumoztak minket. Én 19+3-nak számoltam magam, erre 20+1-et számolt az UH. Mindene rendben van. Láttuk, ahogy dobog a kicsi szíve. Láttuk az arcocskáját. Nem akarjuk tudni, hogy kisfiú vagy kislány. A dokitól a végén megkérdeztem, hogy õ látta-e, hogy ki õ, azt mondta, igen, megnézte, mert kíváncsi volt. Hát tegnap mi is nem tudom hányszor végig néztük a felvételt, lehet, hogy tényleg látszik valami, de nem akarom beleélni magam, majd szept. végén kiderül.
Legközelebb 6 hét múlva kell mennem.

Bera!
Nálatok is minden OK?

Mindenkinek szép napot!
Kata

Kép
Kép
Kép
kata55

SziasztokKép

KataKép

De jó, hogy minden OK Kép
Nálunk is rendben van minden szerencsére. Az AFP is jó, kicsit meg is lepõdtem a MOM értéke 1,0 lett. Ezt pont a normális ugye?

Mi is videóztunkKép Bár múltkor jobban lehetett látni, mert még kisebb voltKép Kezdi kinõni az UH-t Kép
A nemét nem akartuk tudni, de a doki azt mondta nem is látszott mert felhúzta a lábacskáit Kép

Neked az UH alapján megbecsülte a korát? Nálunk ilyen nem volt, én még mindig a naptár szerint számolom.. bár a kicsit nyitott méhszáj miatt azt mondta akár 2-3 héttel is jöhet korábban jujj...

Jó hûsölést, annak aki tud.. dolgozóknak kitartást.. itt a péntekKép

bera
bera3

Sziasztok kismamik,Kata,Bera,Edina,

örülök,hogy ma mindenki ilyen boldog az UH-k miatt.Mi tegnap 4D-s uh-n voltunk.Nagyon édi volt a picurkánk,aki már nem is olyan picurka,mert már 2282g. Aludt,de közben sokast mozgott,láttuk ásítani is.Olyan édi volt,azt hittem megzabálom.Hihettelen mikor látjuk a monitoron,nem tudom elhinni,hogy az aranyos pofi akit mi látunk ott lakik bent.
Kata,nem karlak elkeseríteni ,de az az idõpont még bármi lehet. :-)
Nekünk még vagy már így a vége felé is 3 különbözõ idõpontot adott meg a szülés váárható idejének,attól fügõen éppen milyen csontokat, átmérõket méregetett.eddig még soha sem volt ugyanaz az idõpont,de szerintem ettõl direkt izgi a dolog.Nem szeretnék görcsösen ragaszjodni egy dátumhoz,jöjjön,mikor jönni szeretne.Eddig is így csinálta. :-) :-)

Sziasztok,üdv mindenkinek
Évi + Petra baba_34+1
Évi_24

Kedves Bera!

Mondta is, de egyébként a vidón is látszik. Amikor megmérte valamilyét, nálunk pl. a fejét és a combcsontját, akkor a képernyõ legalján lehet látni mindenféle számokat. Az elsõ a méret (pl: 50 mm), a második, hogy hány hetes és napos (pl.: 20+1 20W1D), a harmadik pedig a szülés várható ideje (pl: 01/10/03).
Sõt azt mondta, hogy kb. 20 centis lehet és 250 gramm.

Te is 6 hét múlva mész megint?
Kata

Kép
Kép
Kép
kata55

Kedves Évi!

Én is hallottam már, hogy még az utolsó hetekben is mondanak iszonyatosan eltérõ dátumokat. A nagynéném még olyan dátumot is kapott, ami már el is múlt. Aztán néhány nap múlva 2 héttel késõbbit! Nekem is mindegy mikor születik, csak egészséges legyen.

Kata

Kép
Kép
Kép
kata55

SziasztokKép

ÉviKép

De jó lehetett látni az arcocskáját!! Hol voltatok 4D ultrahangon?

KataKép
No, ha hazaértem gyorsan megkuksizom a videót Kép

Én júni 12-én megyek újra, azt mondta bõ egy hónap múlva menjünk... állítólag akkor lesz mindenféle vizsgálat brrrr..

bera
bera3

Bera!

Mi 19-én csütörtökön megyünk! Milyen vizsgálatra gondolt? Nõgyógyászatira?

Kata

Kép
Kép
Kép
kata55

KataKép

Igen, azt mondat valamilyen kenetvétel? De ilyenkor soha nem emlékszem pontosan utána. Bár szerintem nagyon odafigyel az ilyenkre , az elõzõ doki, akihez a 13. hétig jártam állandóan megvizsgált kézzel is.. hát mit mondjak nem volt kellemes... õ viszont csak bekukkantott Kép a méhszáj miatt..

bera
bera3

Bera!

Az én méhszájamra nem mondott semmit! Kicsit nyitott a méhszájad? Ezt mibõl lehet tudni? UH-n ez gondolom nem látszik.

Kata

Kép
Kép
Kép
kata55

Bera,Kata sziasztok Kép

Mi a Praxisban voltunk 4D-n.Most voltunk másodszorra és én elégedett vagyok vele.Sokan járnak még a aHattyúházban lévõ 4D-re.Én ott nem voltam,ne tudok róla véleményt mondani.

Akkor neked Bera legközelebb lesz a hüvelykenet vizsgálat,amit kitenyésztenek majd és megnézik,hogy nincs-e valamilyen bakteriális fertõzésed.Az esetek nagy %-ban elõfordulhat,hogy úgy hordoz az ember lánya valamit,hogy nem is tud róla,mer nem okoz panaszt és ezzel a vizsgálattal ezt szeretnék tisztázni,hogy minden oké-e odalent és odabent. Kép
Nekem ez aleletem negatív lett,úgyhogy minden oké,de ez is bármikor kialakulhat. :-(

Kata,
a mészájad állapotát csak akkor látja,ha bekukkant.Ha ezt nem tette meg, akkor,azt nem vizsgálta nálad.

üdv
Évi_Petra baba_34+1
Évi_24

Sziasztok!

Évi Kép

Igen ez volt az Kép Ez a vizsgálat alapból van mindenkinél, vagy csak a nyitott méhszáj miatt fontosabb?

És mennyibe kerül egy ilyen 4D vizsgálat?

KataKép

Én az elõzõ dokitól jöttem úgy, hogy azt mondta nyitva van, ezért nézte meg a Herczegh. Most meg kértem is, hogy nézzen rá mi újság vele, szóval ez nics benne az alapszolgáltatásokban Kép

bera
bera3

Tegnap voltam védõnõnél méredszkedni. A kiindulástól számítva 2 kilót híztam. Kép))) Ebbõl most 1,80 a baba. Nagyon örülök neki, mert így is dagi vagyok.

puszi
charlottee

Bera,
a Herczegh mindenkinek megcsinálja alapból,de hallottam,hogy egyes helyeken,mivel ez nem kötelezõ vizsgálat egyáltalán nem nézik meg.Szerintem ez elég gáz.Még jó,hogy nekünk megnézik. Kép
A Praxisban 8000Ft maga a vizsgálat+ 1000Ft egy színes kép,+1000Ft a CD,videókazettát ha viszel nem kell külön venni,egyébként 5-600 Ft,ha jól tudom.Regisztrálhatod maga a babaneten a Praxisnál(lentebb ezen az oldalon) és akkor kapsz 1000Ft kedvezményt,kvázi a kép vagy a CD,ha kérsz ingyen lesz.Nekünk az elsõ alkalommal annyíira szégyenlõs volt a kisasszony,hogy nem is lehetett több képet kiírni CD-re,hanem örültünk annak az egynek is,ami sikerül.

Saci,
az hogy lehet,hogy te még csak 2 kg-t híztál?!?!?! Mert én akkor most nagyon irigy vagyok. Én 163 cm magas és 55 kg voltam terhesség elõtt,most a 34.héten pedig 66 kg vagyok és ebbõl durván 2.3kg a baba. Szerencsés vagy,hogy ilyen jó kis alkatod van. Kép

üdv
Évi+Petra baba_34+1
Évi_24

SZiasztok!
Tud valaki használható információt Harsányi dokiról? Egy barátnõm ajánlotta, õ is nála fog szülni, de jó lenne máshonnan is kapni infót róla, esetleg, aki már szült is nála. Most tudtam meg, hogí babám lesz, és kellene egy doki.
Sylvie
Sylvie

Sziasztok!

Sylvie!
Szerintem néz körül az archivumban, vagy a "Keresés"-be írd be a Harsányi dr. nevét.
Jó keresgélést!

Évi!
Megkaptam a mailt, hamarosan válaszolok, megígérem!

Most megyek fürdetni, még jelentkezem!
Üdv, Virág
virga

SylvieKép

Én nála szültem. Nagyon meg voltam vele elégedve, de ezt már korábban leírtam. Szerintem is keresgélj az archívban, és ha ezen felül lenne kérdésed, szívesen válaszolok. Akár magánban is: szabotunde@vnet.hu

Üdv
Tüni
tüni

Márti,Évi,

szerdán ott leszek én is az elõadáson, fussunk esetleg össze. Egy szülész-homeopata összeállított nekem egy jó listát a szüléshez szükséges szerekrõl, ezt, ha lesz egy kis idõm közkinccsé teszem itt. A legfontosabb:
Caulophyllum c12 vagy alacsonyabb a terminus elõtti 3. héttõl, napi 1x5, fantasztikusan felkészíti a méhet, és lerövidíti a szülést, ha ez nem megy, akkor ugyanez a szer a vajúdás kezdetekor C200-ban. Arnica C30 valamikor közben,1 adag, a sérülések gyógyulását segíti elõ, babucinál és nálatok egyaránt. Merev méhszájnál 1 adag Cimicifuga C200-as a tágulást gyorsítja (el lehet vele a császárt kerülni)Márti, szerintem kb. egyszerre leszünk bent..

ÁllÍtólag nem árt idõben menni az elõadásra, voltatok már?

Manó
Névtelen

Manó,
köszi az infókat.Én kispapival megyek az ea-ra,õ az ismertetõjegyem,mert a pocak az ugye itt nem jön be,lévén,mindenkinek lesz. KépBár sokmindenkinek szokott lenni kispapija is.Örülnék neki én is,ha összefutnánk.

Márti,Bera,Kata mit szóltok ehhez,jöttök Ti is?

Lila alapon,apró virágmintás,térdig érõ kismama ruciban leszek,hacsak nem érkezik meg addig a hûn áhított nyári zápor! Kép

Elõbb kezdeni nem szokták sohasem,inkább rávárnak 1-2 prcet,viszont a hely az tényleg necces,hogy lesz-e,mert általában elég sokan szoktak lenni.

Virág,
várom a leveled. Jól vagytok?!?!? Leventével minden oké?!?!

Márti,
tõled is várok levelet,én addig nem tudok írni,míg Te nem írsz,mert nem tudom a címed. Kép

Kellemes napot mindenkinek!
üdv

Évi + Petra baba_34+4
Évi_24

Sziasztok!

Szeretnék beköszönni hozzátok, ugyanis mi is a MÁV kórházban fogunk szaporodni (meglepõen :-) )
Általában én csak olvasgatni járok ide, de vmi nagyon ismerõsnek tünik, vagy inkább vki...

Kata, nem jársz véletlenül a Bolgárkerekes "terápára"?????

Üdv..

S.
susie

Susie!

De igen! Te is? Most pénteken voltál? Hol ültél?
Kata

Kép
Kép
Kép
kata55

Sziasztok kismamák!
Én most 15+5 vagyok és a MÁV kórházban fogok szülni Dr. Kelemen Csabánál. Van valakinek valami infója róla (jó és rossz egyaránt érdekel).
Sylvie, nekem a barátnôm szült a Harsányi dokinál (most 2 és fél éves a kisfia), de megmondom ôszintén nem volt róla jó véleménnyel. Ha érdekel a sztori szívesen leírom, de szerintem kinek a pap, kinek a papné...
Buborék
Buborek

Mikor legutóbb voltam a dokinál UH-n még benn volt az elõzõ kismamának az adata a gépben és meglepõ módon Õ a volt osztálytársam volt, CS. Móni. Tök jó lenne vele összefutni. Kép

Saci
charlottee

Szia Buborék!

Üdv itt ebben a topicban is.A friss kismamákban is "találkoztunk" már. Én sajnos nem ismerem a dokidat egyáltalán,úgyhogy ebben nem tudok segíteni.
Nagyon jó pocakoskodást és babavárást kívánok Neked!

Kedves Mindenki!
Sikerült képet varázsolni a profilomba,ahol már Petra baba bent lakik a pocimban,kb.23-24 hetesen.

Saci,
ugye milyen kicsi a világ?

üdv mindenkinek
sziasztok

Évi + Perta baba_34+4
Évi24

Szia Évi,

Láttam a képeteket a profilodban, nagyon szépek vagytok. Mikor volt az esküvõtök?? Hogy vagy? Hogy bírod a meleget??

Mi jól vagyunk, a Dóri is bár szegény nagyon izzad ebben a nagy melegben. Éjszakára csak egy rövisujjú body-t kap egy vékony zoknival és vékony takaróval. Reggelre igy is leizzad, fõleg a szopizás után.

Üdv mindenkinek
Timi
Névtelen

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?