Új privát üzeneted érkezett!

Dóri!
Azóta tudsz valamit Andiról????

Numa!
Nem jelentkezel!!!!Csak nincs valami baj?
Vendég
 


Benszi!

Én is kapok kölcsön, de nem tudom, milyen márkájút.

Judit

jucicuki
 
 


Juci!
Légzésfigyelőt azt veszek,de használtat 20E-ért ezt a kombinált Angel Caret!




Az ígért fotók

Kép

Kép
Vendég
 

 
 

Sziasztok!
Benéztem egy kicsit. Most éppen alszanak a drágák :D
Láttam van egy csomó kérdés, stb. Megosztom a tapasztalataimat, hátha segíthetek.
Szopipárna nekem van, de a legnagyobb hasznát terhesség alatt vettem. Akkor tudod csak rendesen használni, ha valaki segít. Nekem nem jött be, ha már végleg nem bírom a gyereket karban tartani, akkor alárakok egy kisméretű Ikeás nyaktámaszos párnát. Az pici, kemény, könnyű vele bánni.
Én szerencsére szoptatok, de azért kapnak pótlásként tápszert is. A Csongornak mindenképpen kell, mert nagyon bukós, és van egy speci tápzser, amiből először iszik, utána lehet ciciztetni. Valszeg ha nagyon erőltetném lenne elég tej két gyereknek, de sajnos ha épp egyszerre jön rájuk az ehetnék, nem tudsz mást csinálni, egyiket mellre kapod, a másik szájába meg bedugod a cumisüveget, vagy az apja.
Nekem Avent kézi mellszívóm van. Tapasztalat, hogy a gépitől könnyebben megfájdul az ember melle. De ezt se nagyon használom már, az elején többet használtam, mert a két kis porszívó leszívja rendesen.

Kórház: Császár után nekem még a műtőasztalon odahozták, meg is puszilhattam őket. Akkor ott többre szerintem senki nem fog vágyni, de ez épp elég öröm, és oda lesztek tőle. Apa megfoghatta őket még akkor.

Nekem este születtek, másnap délután már benn lehettek a szobámban, bár még alig tudtam felállni, de szerencsére olyan aranyos volt a szobatársam, hogy odarakta mellém őket felváltva, így próbáltunk szopizni. Ekkor még olyan ügyesen csinálták, hogy csak na, később valahogy elfelejtették a dolgot, egy ideig sokat kellett szenvednem, hogy rendesen bekapják.
A tej a negyedik napon jött meg igazán, senki ne parázzon, egyik napról a másikra, zsupsz!
Ha nagy melegbe mentek be szülni, akkor figyeljetek oda, hgoy a picik kapjanak eleget inni, főleg amíg nincs elég tej.

Na most ezeket láttam hirtelen, gyűjtsétek össze a kérdéseket, ha vannak, és igyekszem megválaszolni, legalábbis, hogy nálunk hogy van-volt.

Kata

Kép
egok
 
 


Benszi!

Andival tegnap beszéltem, nem varrják össze, mert a főorvos nem látta értelmét, fektetik és kap szteroidot- tüdőérlelőnek. Egy ujjnyi továbbra is, de elsimult, szóval szigorú fekvés és kórház a végéig, habár megoróbál alkudozni, de nem hiszem, hogy hazaengednék :? Szorítsunk neki, ha bármi hírem van azonnal írok.

A lényeg, hogy jó helyen van, és túl a 32. héten.

Dóri
Vendég
 


Sziasztok lányok!

Tudnátok mondani pár nem túl drága és nem túl puccos boltot, ahova érdemes elmenni nézelődni ikerbabkocsi ügyben?

KépKép
lili73
 
 


Látom, történt itt egy s más, míg nem jöttem fel az oldalra.
Szülésfelkészítőre mindenki megy közületek? Hol vannak ilyenek? És mikor kell elkezdeni? Azt tudom, hogy bizonyos kórházakban vannak előadássorozatok. Az a szülésfelkészítő? vagy vannak kiscsoportos foglalkozások? Pénzért?

Csilla,
ételmérgezésed lehetett, valami nem volt friss. Algopyrint szabad bevenni. Bár nem tudom, az mennyire csillapítja a lázat, én fejfájásra szedtem régen.

Benszi,
jó neked, hogy három hetente uh-ztok. Szerintem ez elég egyedi eset, mert amúgy alig szoktak uh-zni. Én havonta járok a dokimhoz, de csak méhszájat nézünk, meg szívhangozunk. Később, lehet, hogy kéthetente kell majd járnom, de a méhszáj figyelése miatt.

KépKép
lili73
 
 


Szia Kata!

De jó, hogy benéztél! Olyan jó lehet már babázni :lol:

Lili!

Nézzetek ki a Soroksári útra a Baby Outletbe, mi is ott vettük a hordozókat.
Nekem minden havi vizsgálatnál csinál a doki UH-t is, furi, hogy Neked nem. Az enyém szeretné látni, hogy fejlődnek.

Puszi!

Judit

jucicuki
 
 


Benszi, nem semmi pocak :shock:

jucicuki
 
 


Benszi!

Klassz a pocak és mekkora még ikerterhesként is nagy, elől tapadtak meg?
Nem néztek el nálad valami, tuti csak 23 hetes vagy? :wink:


Lili!

A szülésfelkészítő az előadássorozatokat jelenti, és intézménenként eltér mi jár ingyen.

Hol fogsz szülni?
Hátha tudok segíteni :wink:

Babakocsi, a baráti ár alatt nem tudom, mit értettél.
Új ikerkocsit 60000 Ft alatt nem nagyon adnak.

Ahol érdemes megnénzi, a Róbert Károly körúti lengyel babadiszkont, Brendon Budaörs (itt elég húzós áron vannak, de sajna nem tartanak sok helyen ikerkocsit) , babyoutlet (alias brendon el nem adott készletei) illetve az internet.

Egymás mögöttiből olcsóbban csak tesókocsik vannak, ami azt jelenti, hogy az egyik ülés nem dönthető le teljesen :? vagy a modul rendszerűek (párom szerint rabló áron :roll: :lol: ). Egymás mellettiből 60 körül indulnak Graco (ez teljesen dönthető) Zooper, Hauck (75 körül van)
a Peg Perego Aria (73 )És a Chicco esernyőre csukható ikerkocsija (52), de ezek nem dönthetőek le teljesen, mert sport kocsik.


A lengyel babadiszkontban vett egy ismerősünk, itt fix kerekű ikerkocsi van, 80 cm széles, 16 kg körül, de van hozzá pelustasi, textilmózes, esővédő, téli, nyári lábzsák, szóval újszülött kortól ki tudod használni 65 körül van, sok színben, ha épp nincs olyan szín raktáron amit keresel meghozza 2 héten belül. Eg yközepes kocsi csomitratójába belefér, ismerősünk Fabia-ban használta. Ja tolókar szemből és hátulról is tolható.

Még annyi, hogy érdemes felhívni a boltokat és telefonpn érdeklődni, milyen ikerkocsik vannak, mert elég gyér a kínálat és nem mindig érdemes elbumlizni 1 db kocsit megcsodálni, vagy esetleg katalógusból kinézni.

Dóri
Vendég
 


Dóri,

köszi a sok infót.

Ha nem jönnek túl korán, akkor a Kútvölgyiben fogok szülni. Ha problémás eset leszek, az I. számú Nőiben. De gondolom az ilyen előadásokra bárki bárhonnan bemehet, nem? A neten láttam, hogy van ilyen a Jánosban, a Margitban, gondolom a nagyobb szülészeteken.
Én mindig azt hittem, hogy a szülésfelkészítő az valami kiscsoportos foglalkozás, azért is lepődtem meg ezen az előadás dolgon. Pedig érthető, hogy nem tudnak annyi kismamával csoportosan foglalkozni.

Babakocsi: őszintén szólva halvány gőzöm sincs az egészről. Annyit javasolt egy barátnőm sógornője, hogy legyenek masszív kerekei (erdőszélen lakunk), legyen téliesíthető (télen szülök), legyen összecsukható vázú (kis háromajtós Yarisunk van icipici csomagtartóval). Gondolom a babakocsi vázáról le lehet emelni a hordozót, és akkor az egyben mózeskosár, ugye?

Autóban szállításhoz külön két újszülötteknek való "ülés" kell? Gondolom, az nem ülés, hiszen ők még nem tudnak ülni. Vagy talán magát a mózeskosarat lehet rögzíteni az autóban? És később majd azt le kell cserélni nagyobb babáknak való ülésre? Nekem ezekről fogalmam sincs.

És egyáltalán hordozó = mózeskosár?

Hát ennyire tudatlan vagyok.

Az árak, amiket írtál, teljesen jónak tűnnek. Én azt hittem 100 alatt nem úszom meg.

KépKép
lili73
 
 


Judit,

neked is köszi, megjegyeztem a Baby+Outlet-et!

Nekem bizony nincs uh minden hónapban. De jó nektek! Bár én már a szívhangoktól is bőven megnyugszom.

Lányok,

Még egy kérdés: most mondta egy fogorvos ismerősöm, hogy ad majd pecsétet a kismamkönyvembe. Mert az kell ahhoz, hogy megkapjak majd valami pénzt. Mit tudtok erről? Tényleg így van? Ilyenekről a védőnő miért nem világosítja fel az embert?

KépKép
lili73
 
 


Sziasztok!

Lili!
A hordozó nem mózeskosár. Hordozó 1 helyen elfér az autóban, mózesnek 2 hely kell, úgyhogy ikreknél ez nem kivitelezhető...
A SztImrében nagyon jó előadássorozat van, meg kismamatorna is, de nem tudom, neked mennyire van messze. És sztem minél előbb kezd el, ált 8-10 alkalmasak az előadássorozatok.

Benszi!
Nagggyon nagy a pocid! :shock: Mi lesz veled mondjuk 1 hónap múlva???Gondolom, sűrűn kérdezik, hogy a héten melyik nap szülsz? :)

Dóri!
Tök jó, hogy itt vagy, tudsz nekünk tanácsokat adni! :) Egyedül gyűrkőzöl a 3 gyerekkel? Le a kalappal!

Kata!
Köszi a tapasztalatcserét :D Jó, hogy tudsz szoptatni! Hogy bírod idővel/energiával?

Kép
Kép
maminti81
 
 


Sziasztok Lányok!

Először magunkról: voltunk orvosnál. Minden rendben a babákkal és velem is. Most már biztos kislányaink lesznek.
Az egyik 974 g, a másik 1073 g, szóval növögetnek! Fejvégűek. Még van egy csomó számadat, le sem írom. A lényeg, hogy megfelelnek a koruknak.

3 hét múlva megyek méhszáj ellenőrzésre, 6 hét múlva pedig uh-ra.

Nekem is furcsa volt, hogy 2 hónapja nézték őket (főleg, hogy ti milyen sokat mentek uh-ra), de a 18.heti uh alapján döntött így a dokim, aki egyébként nagyon alapos és lelkiismeretes.
Én meg annyira nem forszírozom az orvoshoz menést, mert minden vizsgálat előtt szétizgulom magam. Az meg biztos nem tesz jót a babáknak.

Benszi,
szép nagy a pocakod! Az enyémet sem éri már körül az ikeás papírvonalzó (100cm)!
Vettem egy terhes hastartó pántot, bár még nem olyan vészes a hasam, de hátha később hasznát veszem. Erről nincs valamelyikőtöknek tapasztalata?

Kata,
köszi, hogy írtál a napjaitokról! Én el sem tudom képzelni, hogyan fogom bírni a 2 kislánnyal!

Lili,
a Szent Imrébe járok felkészítőre és nagyon hasznosnak és érdekesnek találom az előadásokat. Bárki járhat, ingyen van és az előadások bizonyos időnként ismétlődnek, tehát bármikor lehet csatlakozni, ha lemaradsz valamelyikről, később bepótolhatod. Lehet találkozni szülésznőkkel, csecsemősökkel.Sokat kérdezhet az ember!
Itt a honlap, programokkal stb: www.imreszul.neologik.hu

A szoptatás témához:
Nem is gondolok arra, hogy ne tudnám őket szoptatni! Biztosan tudni fogom! Nyílván baromi nehéz lesz, de abban hiszek, hogy képes leszek rá. Lehet, hogy ez túlzott optimizmus?

Mózes:
Én is abban reménykedtem, hogy 2 mózest is be lehet majd kötni a kocsiba, de erre még nem gondoltak a gyártók, tervezők. Úgyhogy sajnos az elejétől szükség van a hordozóra!

Andinak nagyon drukkolok, hogy minél tovább egyben maradjon! Rossz lehet egész nap feküdni, de most minden nap számít és ezért megéri! Én nem is akarnék hazamenni a kórházból.


Jó éjszakát mindenkinek!

Dorka
26+3
szdorottya
 
 


Köszi a válaszokat!

Most ne nézzetek hülyének (én annak érzem magam), de végeredményben a hordozóba is bele lehet tenni egy kis újszülöttet vagy feltétlenül kell mózeskosár? Az a különbség, hogy a mózeskosár teljesen vízszintes, a hordozó meg nem? És akkor végülis mi az, amit a babakocsi vázába tesz az ember? Az egy harmadik dolog? Vagyis kell 1.) mózeskosár, 2.) hordozó, amit az autóban használhat, 3.) babakocsi, aminek jó esetben le lehet emelni a fekvőkéjét, és akkor az is egy hordozó? És később az autóban a hordozót le kel cserélni nagyobb gyerekülésre? Hány hónapos korban?

Még mindig nem világos számomra.

A fogorvosi témára is várom a választ továbbra is.

KépKép
lili73
 
 


Jo reggelt!

Nagyon nem jol aludtam, faj mindenem tegnap ota.

Lili: nekem annak idejen volt ilyen 3 reszes babakocsim vagyis mozeskosar+hordozo+ules es a mozeskosarat 3-4 honapig hasznaltam (telen nagyon jo!) a hordozo is jo mert azt ugye be lehet tenni a kocsiba viszont az elso 2 honapba nem jo bele rakni a babat mert nem egyenesen fekszik benne, az ulos reszet szerintem olyan fel eves kortol lehet hasznalni de inkabb kesobb amikor mar tud ulni a baba. En ugy gondoltam hogy mi ugy csinaljuk hogy az elso par honapban (meg olyan picikek) elfernek majd a fiam mozeskosaras babakocsijaban ketten aztan kesobb a hordozos ikerbabakocsiba rakom majd Oket.
A hordozo olyan fel eves korig jo szerintem utana kell venni a kocsiba valo nagyobb gyerekulest de olyat ami dontheto!!!

Mozeskosar:
Kép
Kicsi hordozo (babkocsihoz kapcsolhato)
Kép
Nagy hordozo: 0-18 kg-ig:
Kép
A fiam 3 eves es mi meg mindig ezt a hordozo tipust hasznaljuk.

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Benszi: hatalmas pocakod van!!! Nagyon csini vagy!!!

Dorka: milyen nagyok a babak!!! De jo hogy minden rendben van!!!

Bogyo: egeszen biztos lehetsz benne hogy nem akarattal nem irtam Neked!!!! Jobban oda fogok figyelni de pl. most se tudok mindenkinek irni mert mindig van valami. (most eppen a fiam kora reggel focizni akar az uram meg kiabal a furdobol hogy vasaljam ki az ingjet). :lol:

Na, majd kesobb jovok.

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Lili!
Szar a védőnénid!A II.trimeszterben kell elmenni fogászatra és kapsz pecsétet!Hogy ettől ne kapnál pénzt,ha ez nincs meg azt nem tudom!De menj el mindenképp!
A kocsiülés kötelező!A hordozó azért rossz amíg pici,mert görbül a kis hátuk!Célszerű olyan kocsit venni,amire ha a vázra zeszed,ledöntheted vagy felemelheted,ha nagyobb lesz!Vannak már ilyen 2.1-ben hordozók!Tényleg érdemes elmenni egy nagy babaáruházba és körülnézni mik vannak! hetente azért van kontroll,hogy megnézzék egyformán nőnek-e,mert ha nagy a különbség megindítják a szülést és a méhszáj vizsgálatot is kötelező megcsinálni,legalábbis a Jánosban!Én aha betöltöm
a 25.hetet onnantól 2hetente kontroll!Az UH az 1 perc,csak ellenőrzésre szolgál,nem gyönyörködésre!

Maminti!
Ne is mond,már kérdezik mikor lesz a nagy nap?Mondom 3hónap és jön a jóisten,mi lesz avégén?típusú mondat
Az uram csak kisbuddhának hív!néha gömbőcnek!

Egok!
Jó,hogy jelentkeztél és köszönjük a tanácsokat!Mennyire kell a segítség?Mennyire más a két baba bioritmusa?Kivárják a sorrendet?

Dóri!
Nem mértek el semmit,mert lombikos vagyok!A lány elöl tapadt meg és ő van felül,a fiú hátul tapadt meg ő alul fekszik,de mindkettő fejjel lefelé!Köszi az Andis infót!Pusziljuk ha beszélsz vele!

Juci!
Köszi!

Dorottya!
Grat a súlyukhoz és a fejvégűséghez!
Én vettem terhesövet,de mivel Balázs annyira alul fekszik ezért nem tudtam még egyszer sem használni,mert annyira nyomom őt,hogy kellemetlen.8000-ért ott áll a szekrényben!Jó,mi?

mózesról:Egyik anyós ülés a másik hátul sajna!Ezen már én is bosszankodtam!

Gica!
Egyben vagy még?????????
Vendég
 


Szia Tontika!
Köszönöm a bókot!
Már többször akartam kérdezni,honnan a Tontica?Csak nem szereted a tonikot?
Vendég
 


Benszi: tontica egy spanyol szo, mindig igy hivott az uracskam mert azt jelenti butacska. :lol: A C-t K-nak kell ejteni.

Nekem mar harmadik napja nagyon faj a derekam es a hasam alja is, remelem nem lesz ebbol baj es csak pihiznem kell. :oops:

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Tontica!
milyen édes az urad!Te hogy hívod őt?
Pihizz anyám,mert ez nem sok jót jelent,ha fáj a hasad alja és a derekad!Húzd még,ha bírod!
Vendég
 


Tonti, Benszi,

köszi, már mindent értek. Asszem tényleg az lesz a legjobb, ha elkezdek nézelődni, és akkor biztos képben leszek. Ti mikor kezdtetek el nézelődni, kikupálódni ilyen ügyekben? Ikerkocsiba olyat nyilván elég nehéz találni, ami háromfunkciós, tehát használható mózesnek, hordozónak, meg kocsiülésnek is, úgyhogy gondolom nagyjából külön kell akkor mindent beszerezni.
Minden más szükséges bútordarabot kapunk innen-onnan, csak a babakocsis dolgokat kell beszerezni.

Tontica, szerinted egy mózes elég a két bébinek?
Neked is hatalmas már a pocakod, biztos azért fáj a derekad, hasad. Nem meglepő a 33. hétben. Feküdgessél!

Én a védőnővel eddig egyszer találkoztam, a 7. héten, amikor kiállította a kiskönyvet. Lehet, hogy a fogorvosos infóval várni akart a második trimeszterig?

KépKép
lili73
 
 


Dóri, Maminti, Dorka,

köszi a szülésfelkészítős infót. A Szent Imre nincs éppen messze, mert Budán lakom, tehát legalább nem kéne hídon átmennem, mégis visszatart kicsit, hogy hétköznap eljárjak a városba kocsival. Amióta óvatosabban vezetek (úgy értem kevésbé lendületesen), megőrülök az autósoktól, akik jönnek a seggembe, mert nem bírják, ha valaki a megengedett sebességgel közlekedik. Ilyen szempontból nem vagyok egy béketűrő, ezért próbálom kerülni munkanapokon a vezetést, nehogy felizgassam a kicsiket. A Kútvölgyinél is többek között azért maradtam, annak ellenére, hogy nem éppen a problémás ikres esetekre találták ki, hogy nem kelljen átutaznom a városon a vizsgálatokra.

Ezek mikor szoktak lenni?

KépKép
lili73
 
 


Lili!
Egy gyerek,egy mózes!Van 3:1-ben babakocsi,de az 259.000Ft
Mi már régóta képben vagyunk az ikrekkel egy-két dolgot illetően,mert a barátnőm ikres!Így könnyebb!
Azért csörögj a védőnődre,mert az AFP-nél a hepatitis papírt neki kellett megkapnia és nem árt beírni az ő jegyzerébe sem!Én felhívnám vagy védőnőt cserélnék!
Vendég
 


Lili!

A csajok midnent leírtak, még annyi, hogy kétféle mózeskosár van, az egyik a sima, ami lehet akár textilből is, ezt már max ott használják, ahol pld, nincs lift és egyszerre kell a két picit levinni sétálni, és van az amiről Tontica képet rakott fel, ez beköthető az autóba, darabja 60-80e Ft, és nagy hátránya, hogy két biztonsági öv kell a bekötéséhez.
A legolcsóbban úgy tudsz kijönni, ha veszel két hordozót (ezek már 0-1 kategóriás autós ülések is egyben) és egy babakocsit, ami közel vízszintesig dönthető.

A hordozót addig tudod használni, amíg a picik el nem érik a 9 kg-os súlyhatárt, mert ekkor már lehet nekik eggyel nagyobb ülés venni, de ezek nem vagy csak részben dönthetőek. Ágival mi 9 hónapos korában váltottunk.

Mi a Szent Imre közelében lakunk, nagyon jók az előadások, sokan dícsérik, főleg a relaxot.


Dorottya!

Szupi, hogy minden rendben, amúgy engem is "csak" havonta nézett a dokim, amit nem bántam annyira :lol: Sőt az elején szabira ment, így a 8. hét után a 16.-on találkoztunk, közben az állami rendelésen voltam.



Fogorvosi pecsét nem kell a pénzhez.
Az orvosod szülés után ad egy papírt (igazolást) ezt kell leadni majd a bérszámfejtőnek vagy az Oep-nek ha a munkahelyed nem TB kifizetőhely. Ezt hazamenetelkor minden doki megírja :lol: :P

Az összeg a mindenkori öregségi nyugdíj minimumának a 3*-a idén 80 e körül volt (*2 ugye :wink: ). Meg érdemes helyi szinten utánanézni, mert pld a XI. kerületben jár babánként a szülési támogatás, ha már 3 éve akár az anya akár az apa állandó bejelentett lakcímmel rendelkezik a kerületben, idén 80 e Ft-ot kaptunk gyermekenként, ha a babakötvényre kértem volna, akkor 90 e-t utaltak volna úgy, hogy 60e+30e Ft megy a kötvényre.

Viszont mindhez kell a gyermek TAJ kártyája, ezt érdemes a pároddal elintéztetni, (Teve utca reggel 8-ra menjen oda, netről letölthető a nyomtatvány) és akkor a szülés utáni hónapban már kapod a pénzt, különben, ha megvárod a postázást, akár 3 hónapig pénz nélkül maradtok....
Az Anyakönyvi kivonatot jobb helyeken odaadják a szülészetena lakcímkártyával, rosszabb helyeket neked kell az után is járkálni :?
Ez sajna nem egységes, hanem kórházfüggő :twisted:


Dóri
Vendég
 


Benszi,

nekem a hepatitisre meg a toxoplasmára adoki beírta, hogy neg-neg. Az AFP papír már a kezemben. Egyébként 0,85 MoM lett/baba, egyszer kérdezted, csak akkor még nem tudtam az értéket.

Hétfőn felhívom. Úgyis akkor van a "félfogadása".

KépKép
lili73
 
 


Dóri,

köszi a részletes infót, nagyon jól jön. Nem is gondolná az ember lánya, hogy ezek nem olyan magától értetődő dolgok, akár a babkocsis ügy, akár az adminisztratív dolgok. Annyit olvasgatok a neten, de valahogy nem bukkantam még rá olyan oldalra, ahol minden apró részletre kiterjedően le van írva, mire kell odafigyelnie egy várandósnak.

KépKép
lili73
 
 


Sziasztok Lányok!

Lili

A lányok már minden okosságot leírtak neked a babakocsis témához, én csak annyit tennék hozzá, hogy nézd ki a bababoltban a megfelelő babakocsit, de ne vedd meg, hanem próbáld meg a neten keresztül beszerezni, babaapró, vatera, slado stb hirdetési oldalakról, mivel majdnem feléből ki lehet hozni.

Benszi

Óriási a pocód. Bizti azért, mert elől van a törpéd megtapadva.

Tontica

Vigyázz magadra, bár már holnaptól a 34. hetet kezded, az már azt mondják nagyon jó.

Dóri

Te hanyadik héten szültél, biztos leírtad már, de annyira sokan vagyunk és sokat írunk, hogy képtelenség visszakeresni (időhiány). Mekkorák voltak a bébik?

Kata

Köszi az infokat rengeteget jelent, hogy leírjátok, hogy min mentek keresztül. Jó lenne ilyen könnyedén venni az akadályokat.

Üdv mindenkinek.

snezsanett
 
 


Na, elmentek a fiuk hogy en pihizhessek egy kicsit. :D Eljen!!! :D

Benszi: mar eleg regota csak mamanak meg papanak hivjuk egymast a parommal. :lol: Amugy a spanyolok nagyon szeretnek becezgetni, furi is volt az elejen hogy allandoan : mi amor-ozott (szerelmem) meg mi cariño-zott (kedvesem). :lol:

Lili: az elso 1-2 honapban tuti elfernek egy mozeskosarban egymas mellett, en azert nem veszek mozeskosaras ikerbabakocsit mert iszonyatosan draga es nem fer be a liftbe. Szoval nekem muszaly pedig tenyleg nagyon jo!

Zsani: azt hiszem Dori a 35. heten szult de majd O pontosit. Nem emlekeztek Times mennyi idos volt?
A Te kislanyod megy oviba szeptembertol? (bocsi ha irtad volna de nem emlekszem) En fiam szept. 10-en kezdi, kivancsi vagyok!!! :wink: En mar nagyon varom! :lol:

Kepzeljetek megy egy dokumentum sorozat valamenyik adon Szuletes cimmel, szuleseket mutatnak es tegnap lattam egy ikerszulest, olyan csodallatos volt, ugy meghatodtam hogy csak bogtem es bogtem es mondogattam hogy en is akarom mar latni a babaimat! :D :lol: Teljesen siman szulettek, a masosiknal amikor bujt ki szerintem meg se erezhette mert kerdezte hogya akkor most nyomjak vagy ne?! :lol:

KépKép
KépKép
tontica
 
 


"Amugy a spanyolok nagyon szeretnek becezgetni, furi is volt az elejen hogy allandoan : mi amor-ozott (szerelmem) meg mi cariño-zott (kedvesem)."=mi carino

Bocsi, a hibakert csak gyorsan el kellett kuldenem atolvasas nelkul mert elkezdett remegni megint a monitor azt hittem kikapcsol a gep magatol (eleg surun szokta). :evil:

Nektek meg nem is mutattam miket ugykodok a fiam uj szobajaban:
(valoszinu ezert faj ennyire a derekam)
Kép

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Tontica!
Klassz vonatokat pingálsz!Sablonnal?
Jó dolog ez a becézgetés!Nekem több becenevem is van!:Mamácska,Gizi,Kisbuddha!
Lili!
nyugodtan kérdezhetsz,mi is így csináljuk!
Zsanett!
Szerintem is azért ekkora,mert Dóra elöl tapadt meg!

Asszem Times 34+valahanyadikon szült!
Vendég
 


Tontica,

ez nagyon szép! Direkt lehet ilyen sablonokat kapni falrafestéshez?

KépKép
lili73
 
 


Köszi Benszi,
biztos kérdezek még.

KépKép
lili73
 
 


Valaki tud nekem segiteni?
Hol lehet otthon intezni az europai TB kartyat vagy hogy hivjak, ilyen feher-kek kartya amivel itt is ellatjak az egeszsegugyi intezetekben. Hol es hogyan es mennyi idot vesz igenybe? Nagymamanak kell szept. 30-ig, akkor jon.

Vonat: igen, sablonnal. Nem nehez csak allni kell hozza es ez nekem eppen eleg megterhelo. :lol:

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Sziasztok!

Úgy emlékszem, Times 33 hetes+x napos volt, amikor szült,Kata meg 38. Ha jól emlékszem, Dóri, 34+x voltál, igaz?
Ja, kinyomtattuk a napirendeteket, és állandóan azt tanulmányozom, meg megpróbálom elképzelni, nálunk hogy lesz :)

Tontica!
Jók ezek a vonatok, csak ne erőltesd túl magad! Nekem is az állással járó dolgok a legnehezebbek (pl mosogatás, mert nekünk nincs mosogatógépünk :( )

Zsuzska!
Merre vagy? Olvastam a másikban a történetedet, nem semmi, amin keresztül mentél!

Tényleg, akiknek nem spontán jöttek a babók, van történetetek? Mármint csak ha meg akarjátok osztani velünk!

Léda, Numa, Bogyó!
Merre vagytok?

Kép
Kép
maminti81
 
 


Zsani!

A lányok jól írták 34+5 re szültem 2400 és 2100 g és 48 cm.

Dóri
Vendég
 


Jó reggelt!

Megvagyunk mi is, csak egy napig nem volt netünk.
Alig várom már a hétfői UH-ot, Dorka nagyon lusta lett, szeretném látni, hogy minden OK.
Nagyon fáj a jobb bordám alatt, szerintem elnyomott valami ideget.
Csütörtökön megindult az előtej is :roll:

Szóval csodásan vagyok :lol:

Tontica, helyesek a vonatok!

Andiak sok puszi!

Judit

jucicuki
 
 


Sziasztok Lányok!

Mi még egyben! :wink: De ez a hét már nagyon fárasztóra sikeredett, pedig már nem nagyon bírok semmit sem csinálni... A meleg teljesen kikészített. A gyerkőcök őrülten mozgolódnak, de éjszakánként már általam jóslófájásnak vélt menzesz szerű rövid görcseim vannak... Lassan közeledünk a nagy naphoz. Hétfőn megyek a dokibácsihoz, majd beszámolok mi volt. Emellett már harmadjára voltunk a kórházban NST-n, ahol minden rendben volt a szívhangokkal.
A múlt hét óta nem járok jógázni, mert már az utolsó alkalommal alig bírtam valamit csinálni a relaxáción és a gátizomtornán kívül. Szóval kezdem a végemet járni... :wink:

Benszi!
Csini a pocakod! És még milyen lesz :wink: Derekad, lábad bírja még? Bálnabalett befigyel?

Lili!
Nekünk egy-egy hordozónk vanl, amit nem lehet a babakocsira tenni, mert a kocsit kölcsönkaptuk az egyik ikres ismerőstől és arra nem lehet ilyesmit szerelni. A kocsi egymás melletti és vízszintesig dönthető, állítható tolókarral. Elég nagydarab, úgyhogy biztosan kiizmosodom majd a használata közben... A következő babakocsink, viszont majd egy könnyú sportkocsi lesz, de az majd csak tavasszal lesz aktuális... :)

Szülésfelkészítőn én nem voltam. Biztosan jó lett volna, de valahogy kimaradt az életemből. A kórházban ui. ahol szülünk, nyáron nem volt előadás. A Szent Imréről én is jókat hallottam, de az messze van hozzánk és nem volt kedvem ebben a meleg nyárban elbumlizni oda. A dokim viszont megnyugtatott, hogy emiatt ne izguljak, majd szüléskor úgyis mondják, hogy mikor mit csináljak.
Én havonta jártam védőnénihez, mindig mért vérnyomit, testúlyt és megnézte a vizelet fehérjetartalmát. A fogorvosos infót nem mondta, de szerintem nem is a fogorvos pecsétje számít, hanem az, hogy legalább 4x legyél terhesgondozáson és erről fog majd a szülészorvos a szülést követően egy igazolást adni. Ez is kell majd a különféle juttatásokhoz.

Tontica!
Vigyázz magatokra! Azért módjával a vonatfestéssel, bár kétségkívül jól fog kinézni. :)

Most hirtelen ennyi, megyek lepihenni.
Puszi Mindenkine
Gica

Kép
gica1
 
 


Gica!
Nagyon jó,hogy ilyen sokáig húzod!Szerintem azért pakkal menj a dokibácsihoz hétfőn!
A derekam már nehezebben bírja,de sajna stózerintem azért is rossz,mert nincs már 2hete vizibalett!
Kitartás,mindjárt karodban tarthatod őket!
Juci!
Állj négykézláb,hátha lemászik a bordáidról a babád!Ne aggódj Dorka miatt,lehet ő sem bírja a meleget!
Tontica!
Sajna tb ügyben nem tudok segíteni!
Maminti!
Én lombikos vagyok és majd leírom miért!
Vendég
 


Hello lányok! remélem jól telik a vasárnap. Én már reggel 7-kor lent voltam sétálni, legközelebb este fél tízkor megyek.

Gica,
érdekes, hogy nekem nem mondta a védőnő, hogy havonta találkozzunk. De azért nem is gondoltam, hogy ez probléma, mert a dokihoz úgyis havonta járok. Gondoltam, a védőnő nem tud sokkal többet hozzáadni egyelőre ahhoz, amit a doki meg az assziszetnse végez (ugyanis az asszisztens mindig azzal kezdi, hogy súlymérés, vérnyomás). A vizeletet tulajdonképpen miért kell havonta nézni? Cukor miatt? Mindegy, holnap felhívom, és megbeszélem a találkozót.

Lehet, hogy a szülésfelkészítőt én is kihagyom. Egyelőre nincs késztetésem rá, mert nekem sincs kedvem bumlizgatni be a városba (a kocsis bumlizás is bumlizás, nemcsak a tömegközlekedéses :))

Tontica,
én nem is hallottam még európai tb kártyáról..., de utánanéztem a neten, az OEP honlapján. Itt van az igénylés módja pdf formátumban. Van pdf olvasód (Acrobat Reader)?: http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/ ... AJ1025.PDF
Egyébként meg az oep honlapján ha beírod a keresőbe, hogy Európai Egészségbiztosítási Kártya, kihoz egy csomó találatot, de ami téged érdekel, az szerintem ez a 2005-ös pdf doksi.

Maminti,
én is lombikos vagyok. A történetem egyrészt roppant egyszerű, másrészt kínkeserves, mert nagyon hosszan kellett várni a sikerre. Kb. 7 éve kezdtük, egy év próbálkozás, a gyermekáldás csak nem jött. Utána három hónap próbálkozás az én drága nőgyógyászom segítségével, Bromocryptin, Clostilbegyt, stb. szedése mindeféle variációban, majd szünet (spontán próbálkozás), utána petevezeték átjárhatósági vizsgálat (minden ok). Semmi eredmény. Újabb egy év elteltével irány a Kaáli. Egy inszemináció, egy sikertelen lombik, egy sikertelen fagyasztott embrió-beültetés. Utána másfél év szünet, mert munkahelyet váltottam. Utána vissza a kaáliba, immár másik dokihoz a változatosság kedvéért, Egy hiszteroszkópiás vizsg., egy laparoszkópiás vizsg. (majdnem minden ok, méhem kissé nem normál formájú). Még egy hiszteroszkópia megerősítés végett másik kórházban. Utána már csak jött a két sikertelen lombik egymás után, mígnem a legutóbbi duplán is sikeres lett. Egyszóval hét év, egy inszem, négy peteleszívásos lombik, egy fagyasztott lombik a mérlegem. És sok-sok gyötrődés és önbizalomhiány.
De most már minden csodálatos :)

KépKép
lili73
 
 


Jo "reggelt"!

Nekem reggel mert most masztam ki az agybol. De jo volt lustizni!!! :D
Aztan Apa azzal fogadott hogy du. erkelyt pakolunk meg ezt es ezt kell csinalni mert latja milyen sz@rul vagyok es szerinte mar nem sokaig huzom es addig kesz kell lenni mindennel. :lol: :lol: :lol: Milyen edes!!! (ugysem leszunk kesz :lol: )

Maminti: Te jol vagy? Hogy birod Kingaval? Nem vagy Vele egyedul, ugye? Jo otlet hogy Mindenki irja meg a tortenetet es erdemes is lenne nyitni egy olyan topikot hogy Csodak topikja es oda bemasolni ezeket. :D Hihetetlen hogy mennyi mindenen keresztul megyunk (bar nalunk spontan volt) azert hogy babank lehessen!!! :D

Jucicuki: biztosan minden rendben van Dorkaval csak lustibb, nalunk ugyanigy van Annaval, sokkal kevesebbet mozog, sot neha amiatt is aggodom hogy Alex allandoan csuklik, Anna pedig ritkan, remelem ez nem azt jelenti hogy kevesbe fejlett a tudeje. Hu, az nagyon fajdalmas tud lenni amikor a bordad alatt hancurozik a baba, nekem is van benne reszem boven, kitartas!!! Kepzeld nalam meg ahanyszor folkelek fekvo vagy ulo helyzetbol kattog a derekam es majd besz... annyira faj. :roll: Drukk a hetfohoz, gyere majd a hirekkel!!!

Gica: hat tenyleg eleg nehez lehet mar Neked de mindjart tul vagy rajta! Nem felsz a szulestol? En nem a fajdalomtol felek hanem hogy a babakkal lesz valami baj de nem lesz es kesz!!! Nekem 35 hetesen kell eloszor mennem csak NST-re Te meg mar 3-szor voltal? :shock:

Benszi: miert nincs vizibalett? Mar nem is lesz vagy csak szulet van?

Lili: nagyon koszi az infot mar sikerult kideritenem mit hogyan. Nagymamam jon hozzank szept. vegen es itt lesz 1,5 honapot sgeiteni, Neki kell. Mar ugy varom! :D
A Te torteneted sem semmi, nagyon, nagyon megerdemled ezeket a babakat, csodallatos hogy vegul sikerult!!! :D
Minek mesz Te reggel 7-kor setalgatni? Nem tudsz aludni?

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Halihó!

Azt hiszem, nem mondok újat azzal, hogy megőrülök a viszketéstől :(
Nektek jó éjszakátok volt? Nekem pocsék! Kb fél2től fél4ig a viszketéstől nem tudtam aludni, de utána 5ig gőzöm nincs, mi miatt...Most halál kóma vagyok!

Tontica!
Szerencsére nem vagyok egyedül. Most ár nem tudnék, mindig beszervezünk valakit. Ha meg senki nincs, akkor Kingát ráakasztjuk a szomszédok nyakára :D Szerencsére nagyon segítőkészek és mindenki szereti Kingát, nincs gond belőle.
Erkélyt pakolni????Remélem, te csak dirigálsz :wink:

Gica!
Már én is szeretnék ott tartani, mint te! Bár le vagyok maradva másfél héttel, de már nem nagyon bírom magamat. És a 36 hét tökéletes! És olyan izgi, hogy már jóslófájásaid vannak! :D
Tényleg 3x voltál NST-n? Hogyhogy? Én 35 hetesen megyek, most szerdán először. Így is megkérdezték, hogyhogy ilyen korán...

Lili!
Köszi a történetet! Olyan kettős: tök szomorú ezeket az évekig tartó, sikertelen próbálkozásokat olvasni, viszont annyira megható, hogy ennyi nehézség után mégiscsak sikerül ez a csoda!

Benszi!
Bálnabalettet abbahagytad? Ne tedd!!!! :)

Ma délután feküdtem 2 órát (Kinga 3 és fél órája nyomja, hurrá! :) ), és a kisfickó befeszítette a bordámhoz a lábát. Marha kellemetlen volt, de olyan vicces: ki tudtam tapintani a térdét, lábszárát meg a bokáját :D

Kép
Kép
maminti81
 
 


Dóri!
Meg aki az ügyben érdekelt!
Lehet, hogy hülye a kérdés, de Apával nem jutottunk közös nevezőre: amikor megszületnek a kicsik, a Kinga után járó GYEDet megszüntetik, és csak a családipótlék nő, vagy kapom a GYÁST és a GYEDet is egyszerre?

Kép
Kép
maminti81
 
 


Tontica, Maminti!

Az NST -re a doki elővigyázatosságból küldött ilyen korán, mondván biztos, ami biztos, ikreknél soha nem lehet tudni. Én meg egyetértettem vele.

Maminti!
Azért az a másfél hét "lemaradás" nem számottevő, úgyhogy remélem Te is összekészítetted már a kórházi pakkot... :wink:

Tontica!
Hááát, hogy őszinte legyek félek a szüléstől. Attól, hogy a babáknak nehogy bajuk essen, sőt még azon is aggodalmaskodom, hogy idejében bejussunk a kórházba... Szóval tiszta paragép vagyok...

Lili!
A vizeletnek a fehérjetartalmát nézik, ami ha magas, akkor a cukorral lehet probléma, vagy ha a vérnyomás is magas és a fehérje is, és még a kezed is dagad, akkor terhességi toxémia gyanuja áll fenn, ami árthat a babáknak. De ha a dokidnál minden ilyesmit néznek, akkor tényleg nem sok értelme van a védőnéninek. Az én dokibácsim ezeket nem nézi, úgyhogy maradt a védőnéni erre vonatkozóan...

Benszi!
Szabadságol a vizibalettes néni? Hát hogy gondolja ezt?
Azért még pakk nélkül megyek a dokihoz, legfeljebb Apa hazajön érte... :wink:

Numa!
Merre jársz? Tessék jelentkezni!

Puszi Mindenkinek
Gica

Kép
gica1
 
 


Lányok,
közületek van olyan, akinek a pocak növekedésével és feszülésével elkezdett fájni a köldöke? Irtó kellemetlennek érzem a köldököm feszülését, szinte fájdalmas.

Tontica,
reggel 7-kor isteni az idő, azért akkor megyek sétizni, 9-kor már kezd elviselhetetlen elnni. És úgyis 6-kor kelek minden nap.

Gica,
vizeletet azt mondjuk nem néz a doki asszisztense, úgyhogy nyilván mostantól majd kell járnom a védőnőhöz (holnap majd kiderül hogyan tovább).

KépKép
lili73
 
 


Gica!

Bármi van majd vgárom az sms-t :wink:
Apropó, hogyan alszol éjszaka? Sokszor kelsz fel?

Maminti!

Ilyenkor a szülés napjától már Tgyás-t kapsz az ikrek után (sajna csak 1*. mert ez nem gyermek után járó ellátás) és majd jön mellé a családi pótlék 47000 körül, plusz a 12000 Ft adókedvezmény amíg még van :? a csajszi után, de Kinga után már semmi egyebet nem kapsz, ez van....
Ne aggódj, kibírható 3-al is ,csak picit fárasztó :oops:


NST,
ikres bariném már a 32. héttől járt, én a 34.-en voltam, dokifüggő.


Judit!

Én is így voltam, pár napig szint ealig éreztem a Blankát, jól bepánikoltam, már majdnem bementünk a kórházba, aztán egyszer csak beindult (egyél egy kis csokit, az megmozgatja őket :wink:
Vendég
 


Lili!

Hát akkor jó hosszú út vezetett idáig, olyan igazságtalan az élet, de lényeg a pocidban lévő 2 pici. :lol:


Dóri
Vendég
 


Sziasztok!

Tegnap este a Benkó koncerten Dorci is táncolt, de azért jó, hogy holnap reggel láthatom őket.
Ma délután elég szarul voltam, csomót keményedett a hasam, szóval jó lesz, hogy holnap rámnéznek.

Puszi!

Judit

jucicuki
 
 


szép jó reggelt!

vagyok vagyok Maminti, nagyon nem történik velem semmi... holnap lesz genetika+terhesgondozás...izgulok rendesen...

még valami! néha érzem alul kemény lesz a pocim alja, de ez 1-2 mp-en is el is múlik. napi egyszer-kétszer érzem. ( mondjuk két napja már nem) ez szerintetek természetes vagy gond? mondjuk holnap úgyi megmondom a dokinak. ja és az benne a plána, hogy akkor érzem többniyre mikor pihenek , fekszem. ha teszek veszek nem érzem, az állás és a séta is jól esik.
de egyébként megvagyok ! :)

szép napot!

zsuzska80
Szombathely
 
 


Szép jó reggelt, sziasztok!

Gica drága, szegénykém, már túl lennél rajta, ugye?Azért csodálatos, hogy még egyben vagy, bár sosem tudni, leht, mire ezt írom, már nem is :wink:

Benszi, nagyon szép a pocid :lol: ma megyek a nőgyógyászomhoz, már alig várom, holnap meg véééégre 4D-re :lol: :lol: :lol:

puszi

Kép
numato
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?