Új privát üzeneted érkezett!

......fasza elküldtem a beírásomat és eltűnt vhol az éterben...na még 1x akkor.....

Norma,

nem értettem, hogy mire írod, hogy jól megkaptad, de aztán visszaolvastam és szerintem te Blongyi bejegyzésére akartál reagálni. :)

Amúgy mondjuk én 4kilót szedtem fel eddig és nem túlzottan foglalkoztat most. Nem hiszem, hogy ez a 4kiló háj lenne, hiszen a baba ott úszik az eddig nem létező magazatvízben, ott a méhlepény, nekem 1 számmal nagyobb melltartót kellett vennem...ezeknek azért kell, hogy legyen súlyuk.

Konkri,

szerintem is beszélj a dokiddal, de ha tényleg olyan lent van a baba akkor szerintem ő nyomja ott neked a csontokat amik lehet, hogy most egy kicsit tágulnak. Átalalkul egy kicsit a szüléshez :)

bingii
 
 


Barbi :) Hát igen, nem egyszerű végigetetni a bandát... Szerencsére kutyákat félig átvette párom (néha Ő néha én intézem), nyufi az Övé, és "csak" a takarításban segédkezek. Viszont a görény teljesen az enyém, mert rajtam kívül mindenkin hara(p)kirizik... :lol:

Konkri :) www.ossejt.lap.hu Itt mindent megtalálsz! Nem olcsó mulatság, de szerintem inkább ez, mint 100E-s babakocsi meg 100E-s kiságy...
Ja, és nekem is lent van a baba, tisztán érzem a kitülemkedéseken. Nekem a derekam durran be... vagyis csak a farokcsont és a derekam találkozásánál... Amúgy ha zárt a méhszáj, semmi baj sem lehet! Okés?

Bingii :) A súlygyarapodás teljesen egyénfüggő... kinek sok víz, kinek nagyobb baba, kinek óriási cicik is okozhatják... Neked kell érezned, hova ment az a +4 kg... És ha úgy érzed nem "fölös" helyre, akkor no para! :) Amúgypedig tuti nem fölös helyre! :D

Kép
Kép
sleepin
 
 


Nekem van egy babás könyvem, ahol egy modellel mutatják be a terhesség alatt bekövetkező változásokat. Ott a csaj a 20. hétig 3 kilót hízott. Ez az átlag, de nyilván 1-2 kiló ide-oda, az normális. És igen, a baba súlya még kicsi, de igaza van bingiinek, máshova is jön föl, és a méh is megnagyobbodik, a fala is megvastagodik szerintem valamennyire, az is plussz súly.

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 

 
 

Bingii, nem tűnt el az írásod! előző oldal???

Viki, köszi, én is így gondolom, hogy ha zárt az méhszáj, akkor rendben, de mikor fáj, az kurva rossz! mondom tegnap az uramnak, hogy úgy érzem, mint akit 100an dugtak meg - azt mondja, hogy van már ilyen jellegű tapasztalatom... ??? :)
nagyon szar volt, és valószínű azért így éreztem, mert lent volt a cucc, vagyis a gyerek, és szinte már a hüvelybe fájt. Amúgy nyugodt vagyok, de mikor jön a fájdalom, az valami eszméletlen!
Nem lehetne, hogy télleg a gólya hozza kisbabát??? :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Konkri:
Mindenképpen írd meg Neked mit mondott a doki!Én is teljesen lent érzem a babót,és azt hiszem ugyanazt érzem,amit Te.Fájósan feszül és kemény.Olyan,mintha pucsítana,de nagyon :) Pár másodpercig érzem,de ha odateszem a kezem,akkor "megnyugszik"/elmúlik.

Bingii:
Én 80 b-vel kezdtem,80 c-re váltottam,de most lassan 85 c-s kell majd :D

HOL VAN VÖRÖSBEGY?MI VAN VELE?

mazsolasyl
 
 


Konkri:
Most olvasgatok vissza :) Az embered már jó úton halad :)
Azt hiszem nálunk is lesz végre változás,néztünk mi is gyűrűt :D

mazsolasyl
 
 


Nálunk most az a trendi, hogy este nem hagyjuk anyát aludni... ide megyünk, oda megyünk, rúgdosódunk majd szépen megpihenünk anya hólyagján, mert az olyan jó puha... Hát mondanom sem kell, azt sem tudom, merre forduljak... (Erre kaptam egy hasbarúgást most! :lol: )

Konkri! Nyugi! Relax! Minden rendben! Pihizz!!! Tuti rendben van minden, csak jelez + nő + unatkozik a bébid!

Kép
Kép
sleepin
 
 


Konkri :D Dögöljek meg, ha nem néztem meg vagy 5x, hogy hova lett az írásom :D

Sleepin: én is így gondolom:) Meg ha jön fölös is, majd lesz időm leadni miközben ruhangászok a gyerek után :)
Amúgy azt olvastam, hogy bal oldalon jó aludni,mert úgy nem terheled a hólyagot. Nekem olykor beválik mikor hajnalban arra ébredek, hogy majd bepisiliek. Olyankor átfordulok a balomra és így nyerek még egy kis időt :D hátha a gyerkőc is odébbmegy egy kis forgolódás hatására :)

Mazsola: én 80C-vel kezdtem, de most vagy a 80D jó vagy a 85C, melltartója válogatja vhogy :)

bingii
 
 


Sleepin:
Nálunk nem csak este,de hajnalban sincs alvás :D Mindíg felébreszt egy jól irányzott rúgással :D A rengeteg pisilésről nem is szólva :) Olyan jó lehet a hólyagon csücsülni? :D

mazsolasyl
 
 


Na beszéltem a dokival, azt mondta ha fáj, akkor be kell feküdni a koriba pár napra megfigyelésre...
Meg szedjem a magne b-t 4*1-et.
Vagy találkozzunk hétfőn magán rendelésen.

Hát úgy döntöttem, hogy szedem rendesen a bogyót és egy darabig pihengetni fogok. Ülő munka, sok pihenés... várok türelmesen, hogy megerősödjek. vagyis leginkább a méhem.
Mazsi: szerintem Te jobb helyzetben vagy, mert a tied csak időnként csinálja, de az enyém - ha leszáll az éjj... kifárad a testem :)
most hogy így jobban átgondolom szerintem tuti az van, hogy szét nyíltak a csontjaim, ezt érzem is (fáj, fura a mozgásom...) a gyerek pedig nagyon lent tanyázik (ezt is érzem és a doki is így látta+mondta is hogy helyezkedik). A méhszájam pont olyannak érzem, mint máskor.
Szóval ma pihi. Így döntöttem. A sétálós utasítást a kukába dobom (nem másért, minthogy nem jött be).
A doki jól lerázott érzésem szerint, de talán már a szabija miatt is. Már lassan úgy érzem, hogy én neki nem tudok olyat tenni, ami jó volna, de nem szeretném lecserélni. Főleg más koriba menni se (itt ő a fődoki, tehát a cserével tuti nem járnék jól). Bízok benne, az meg az én hibám, hogy folyton butának tűnök előtte. Vagy ez szimpátia kérdése? Na mindegy. Végülis ha még akarok cserélni, megtehetem bármikor ugye? Nem érzem azt hogy kéne. És rábízom az uramra is.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Bingii, most hogy mondod én se találom, de mielőtt írtad, hogy eltűnt én már olvastam... nem értem.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Konkri:
Most már tényleg tartsd be a pihit,szedd szépen a gyógyszert! :) Nagyon túlzásba vitted a múlt heti költözködést!
Hah,szerintem már lassan az én dokim is megkérdezi,nem csak a párocskám:nem voltál még terhes?
Érdekes,hogy mikor Emőkét vártam,meg sem fordult a fejembe,hogy baj is lehetne,most meg minden miatt kétségbe tudok esni! :?

mazsolasyl
 
 


http://www.rextrashop.hu/?p=productsLis ... ndoszk%F3p

Csajok,itt lehet fonendoszkópot rendelni,ha érdekel valakit!Postaköltség házhoz szállításnál 48 órán belül 1000Ft.Azthiszem én rendelek egyet :D

mazsolasyl
 
 


Konkri,

végre pihenésre adod a fejed! De nem ám holnap úgy gondolod, hogy na már jobban vagy és megint elkezdesz rámolni, mert seggbe rúgunk most már!:)

Bár én beszélek.....építkezünk és nekiálltam összelapátolni a törmelékeket, meg kiporszívóztam a nappaliban és most leszakad a derekam. Sajnos estére gyakran megfájdul. Úgy fáj mint régen a menstruálásnál. Akkor is volt, hogy totál beállt és mozdulni sem tudtam. Erre nincs vmi gyógymód??? Azon kívül, hogy ne dolgozzunk? :D

Mazsola: nem semmi, hogy manapság már miket nem lehet neten rendelni:) Honnan lehet, hogy melyik mit tud vagy melyik jó??

bingii
 
 


csináltam még egy vonalzót:) csak kipróbálom, hogy működik-e :D

bingii
 
 


na talán most?????

bingii
 
 


na, most már az előzőhöz is betette :lol:

bocsi, ma játszós kedvemben vagyok:)
Gondoltam megmutatom a vérebemet is, akinek minden nap elmondom, hogy tesója érkezik :lol: Kép Jankakutya

bingii
 
 


Hali Lányok!
Csak beköszönök. A szemem majd kiugrik a számítógéptől :(
Normát nem akartam megbántani, szerintem ő sem így gondolta. :lol:
Szóval a hízás akkor nagyon gáz szerintem ha ebben a félidőben 8-10 kilót felszednek. Nekem volt egy ismerősöm és havonta 2 kilót hízott az első perctől kezdve :shock: És persze vannak olyanok, akik tényleg mértéktelenül 2 helyett zabálnak. Egy másik ismerős azt mesélte, hogy mindennap megevett 5 kiló dinnyét, hízott 28 kilót..szóval én az ilyenekre gondoltam.

Nekem a biopszia óta szúrt, fájt a hasam. Aztán megemeltem a magne adagomat, de csak 2 napig,mert utána már nem voltak ilyen fájdalmaim. Aztán lehet, hogy az is rásegített, hogy elmúlt a szextilalom :oops:
Azt mondják,hogy a vajúdásnál is segít a szex. Hááát, nem tudom,hogy kinek jut akkor eszébe, nekem nem jutott eszembe a Vininél az tuti.
Vendég
 


Bingii:
Naggggyon jó ez a kéép! :)
Nem tom,hogy melyik lehet a jó,szerintem Vörösbegy többet tudna róla :)
Én mindenesetre ezt rendeltem meg:KaWe gyártmány (német), nagy érzékenységû szabadalmazott flexmembránnal. Kettõs fejrész különbözõ frekvenciatartománnyal a legkisebb csontközi üregek tökéletes lehallgatására. Puha fülolivákkal. :D
Kattints rá a képre és kapsz hozzá leírást is :lol:
Este masszíroztasd meg pároddal a derekad :) Ne dolgozz annyit,főleg ne lapátolj törmeléket!Szerintem most bőven elég nekünk a lakást rendben tartani!!

mazsolasyl
 
 


Hát igen, a havi 2kiló az már tényleg sok.
5kiló dinnye???????? Hát hogy a jó istenbe fér vkibe annyi? :)

Köszi Mazsi:)

férjemnek most lesz 1-én a szülinapja, lehet, hogy veszek neki egy ilyen lefülelő készüléket :D

Abbahagytam a munkát amint megéreztem a derekam. Az a baj, hogy én most a lakást sem tudom rendben tartani,mert iszonyat kupi van az átalakítás miatt. Összes szekrény össze van tolva, az étkező asztal tele dobozokkal stb...várom már nagyon a végét...akkor már nagyon jó lesz, mert meglesz végre a gyerekszoba :)

Szex: én pont ma beszélgettem erről egy bnőmmel, hogy nekem vhogy fáj tőle a hasam :(


Nézzétek meg ezt oldalt, szerintem van egy-két jó dolog: babyoutlet.hu

bingii
 
 


hahó!

Mécsestartókat fűztem a tesóm eljegyzésére. Először bonyolultank tűnt de aztán belerázódtam. Tényleg csak el kell merni kezdeni az ilyen kézi dolgokat, aztán belejön az ember.

Hízás: ez biztos alkati dolog is, nekem 70A-ról most 75 A és B között lettem, szopinál lesz konkrétan 75B a méretem. Hah! szóval én ezért vigyázok a súlyomra mert nincsen mire fognom csak a hájamra. Bárcsak a melleim nőnének! Bár én ennek a kicsinek is örülök már.

Genetikai UH: már nem tudom ki kérdezte, de ez kötelező Mo-on a 18 és 20. terhességi hét között, a kórházban kell megcsinálni ahol szülni fogsz, magánrendelésen nem jó, mert hivatalosan rögziteni kell, hogy megjelentél a vizsgálaton, mivel ez benne van a terhesprotokollban. Még a 30. hét körül lesz egy ilyen kötelező UH, utána meg a 36. héten, akkor már főleg a ivzet meg a lepényt nézik meg jobb helyeken a köldökzsinórban megmérik az áramlást, hogy megfelelő-e.

Bingii: micccsoda véreb :) én egy drótszőrű törpetacskót szeretnék majd , egyszer, ha a gyerekek már akkorák lesznek, hogy lehessen még egy kutyával is bírni.

Norma

Kép
Kép
normajeane
 
 


Jó reggelt!

Norma, én kérdeztem a genetikai uh-t. Aha, már értem, én pont most vagyok a 19-20 között - kedden a dokimnak mondtam, hogy azt ígérte, hogy megbeszéljük most hogy mikor megyünk a koriba, mert ígért videót is - hát csak azt nem mondta, hogy ez lesz a genetikai uh. De mi nem a 19-20 között megyünk, mert szept. első hetére beszéltük meg, most szabin van. gondolom csak nem baj.

Bingii: nekem is fájt a derekam, először a sok fekvésre gyanakodtam, de ez már tart egy hete kb., én mást sejtek a háttérben - szerintem a csipőcsontunk és egyéb csontok megindultak szétfele... Szerintem...

Na szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!

Hogy aludtatok az éjjel?Nálunk iszonyú vihar volt,az egyik dörgésnél úgy megijedtem,hogy fél óráig fájt a pocim :( Utána meg már attól paráztam,hogy az ijedtségtől megszülök :(

mazsolasyl
 
 


sziasztok!

mi leléptünk 2 napra, de nem tudtam előtte feljönni a babanetre...volt vidámpark, magyar-olasz focimeccs, aquapark, rokonlátogatás két napba belezsúfolva...
tanulság: mostmár átlépve a 20 hetet :lol: :P :!: :!: igazi normális kismamaéletet fogok élni...semmi "extrém állatkodás" :?
olyan igazi elefántbokákkal értem tegnap este haza...egy terhességemmel sem voltam eddig vizes...szerencsére mára kipihentem...de most már nyugodt, pihenős kismami leszek igérem :lol:
És büszke vagyok Barnabásra, hogy ilyen ügyes fiúként állta szegény a sarat :o
Visszaolvasok és jövök! :lol:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


Mazsolasyl: nyugi! a szülés nem indul meg ijedtségre, szerencsére. Csak a bébid tudja megindítani (kivéve persze a fertőzést :() v. komolyabb fizikai behatásra , esetleg.

Itt is lehettt valami mert elég sok ág letörött a fákról, de én aludtam mint a mormota. Boti is jó alvó, simán lenyomja a 11 óráját egyben. Délután megyünk strandra, nem bírom ezt a hőséget.

Felteszem hogy Botival mekkora volt a hasam 21 hetesen. Majd csinálok most is, össze lehet hasonlítani, de az még 2 hét. Kép [/img]

Kép
Kép
normajeane
 
 


Hi Csajok!

Megjöttünk genetikai UH-ról!

Méreteink:

BPD: 45,5 mm
HC: 157 mm
Th: 44,9 mm
AC: 132 mm
FL: 27,2 mm
Súly: 300 gr. (30 dkg :D )

Fejvégű fekvés. (Ez jó??)
Jó szívműködés.
Hátsó falon tap. lepény. (Ez jó??)

Gr.s. 18+5

És újabb tökössel bővült a topik! :D

Képet nem kaptam, majd jövőhéten Istenhegyi úton kapunk és teszek! :)

Most megyek dolgomra... :)

Kép
Kép
sleepin
 
 


Gyerekek!
Engem érdekelne ez a fertőzés dolog!
A dokim azt mondta, hogy a Vinivel valószínű,hogy fertőzést kaptam ezért folyt el a magzatvíz a36.héten...stb.
Honnan tudom,hogy fertőzést kaptam? :oops: Nekem sosem volt hüvelygombám vagy ehhez hasonló :roll: Lehet,hogy tünetmentesen is össze lehet ilyet szedni?
A múltkor a TV-ben erről beszéltek (sajna csak a közepén kaptam el a műsort), azt mondták,hogy mindegyik trimeszterben lesni kellene, és nem tenyésztéssel, hanem a hüvelyen keresztül azzal a furi szerkezettel.
Ez csak hüvelyi fertőzésre vonatkozik vagy egyébre is? Mert mielőtt így jártam, a Kedves hozott nekem (utóbb kiderült) romlott kaját a közértből, rendesen kihánytam meg fosiztam (bocs). Szóval,hogy ilyen jellegűektől is beindulhat a szülés?
Úúúúúgy nem szeretnék így járni újra :roll:
Vendég
 


Sleepin:
Gratula a kisfiadhoz! :D

Norma:
De ari,pici pocid volt :)

Az enyém most ilyen 21+1

Kép

mazsolasyl
 
 


Sleepin: nagyon örülök és gartulálok a kispasihoz!!!

Most kihalászom,hog ymi mi jelent :?

Mazsola: Te is qrva jól nlzel ki...

Nem is merek magamról képet feltenni :oops:
Vendég
 


lÁNYOK!

Valaki írja le, hogy mit jelentenek azok a rövidítések! :oops:
Vendég
 


Blongyinka:
Naaaaa,tegyél fel képet! :D Én olyan kíváncsi vagyok,hogy kinek milyen a pocija! :lol: Nem hiszem,hogy Neked ne lenne szép :)

Ez a fertőzés dolog engem is érdekelne!Nem tom,de szerintem a hüvelyi fertőzés miatt repedhet a burok!Ha valaki többet tud,írjon róla!

mazsolasyl
 
 


Valahol lemaradtam,milyen rövidítések? :oops:

mazsolasyl
 
 


Na végre előkerültetek... szegény kis Krisztit jól magára hagyták!

A tegnapi vihar: a mi kéményünkbe belesodort valakit... :) a kémény a fürdőszoba falában van és reggel ott kapirgált valaki - de hát csak én vettem észre (a pasik már csak ilyenek... :) ) Na azért elmondtam az uramnak, aki ki akarja szedni onnan mindenkép... akár fal kibontással... ez nagyon hülye :) Mire hazaérünk már úgy is halott lesz, bármi is az. = lesz egy falba épített hullánk. Remélem nem fof kísérteni a szelleme :)
Mazsi, nagyon állat a hasad! Már én se tagadhatom le... úgy szeretem nézni :)
Vörösbegy: eddig mit állatkodtál??? gumiasztal? szellemvasút? Gondolom nagyon vadulhattál eddig is.

Én most nagyonvisszafogom magam és a legtöbb dologhoz, ami nem ülő munka segítséget kérek. Még gyengének érzem magam (ott), ki ne essen a kis prüntyi.
Már várom a vasárnapot! akkor leszek én is félidős!!! :) Királyság!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Konkri:
Aha,nekem is állandóan lóg a fejem,meg megnézem az ajtó üvegébe,ha elmegyek előtte :D :oops: Olyan nagy tükörünk/tükrünk (ez most hogy van:?: )még nincs,de mielőbb csináltatni vagy venni kéne :D

mazsolasyl
 
 


Blogyi,
Erre gondolsz?
Rövidítések:
YS = szikhólyag
BPD = a koponya keresztirányú átmérője (a két halánték közötti távolság)
FRO/OFD = a koponya hosszanti átmérője (tarkó-homlok távolság)
HC = fejkörfogat
CRL = ülőmagasság (fejtető-far távolság)
THQ/TTD/TAD = mellkas átmérő
APAD = a has hosszanti irányú átmérője
APTD = a has kereszt irányú átmérője
AD = has átmérő
AC = haskörfogat
HU/HUM = felkarcsont hossza
RAD = alkarcsont hossza
Fl = combcsont hossza
TIB = sípcsont
FIB = szárkapocscsont

A leleten szereplő rövidítések:
LMP = utolsó menstruáció dátuma
EDD by LMP = szülés dátuma az utolsó menstruáció dátuma alapján
Average GA = magzat méretei alapján számított terhességi hét
GA by LMP = utolsó menstruáció dátuma alapján számított terhességi hét
EDD by Ultrasound = szülés dátuma az uh alapján
FW Handlock4 = becsült súly (a súlyt a gép 4 adatból becsüli: BPD, AC, HC, FL)
Latin kifejezések:
Gest(aciós) hét = terhességi hét
Placenta = méhlepény

Méhlepény érettsége:
0: sima magzati felszín, homogén szerkezet
1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez
2: szabdalt felszín, mészlerakódások az anyai felszín felé tolódnak
3: érett lepény, fészkes mészlerakódások
Vendég
 


Norma,

kicsit én is félek, hogy Jankakutyám hogyan viseli majd, hogy nem ő lesz januártól a középpontban. Velünk alszik, eszik még a wc-re is követ úgyhogy szerintem nem lesz egy egyszerű meccs megértetni vele, hogy most nem ő lesz tv nézés közben az ölemben hanem vki más. Persze azért ő sem lesz elhanyagolva de fele annyi idő lesz rá mint most.

Konkri: lehet, hogy vmi ilyen van a háttérben, de tényleg van, hogy majd besz*rok úgy fáj.

Nálunk is nagy vihar volt este, de engem nem zavart. Szépen elaludtam a dörgésekre :D

Sleepin!

Óriás gratula a kislegényhez!!

Minden jóóóóóóóóóóóóóóóóó!:)


Hogy bírjátok a meleget?? Én most hagytam abba a főzést és szakad rólam a víz, pedig csak parajfőzeléket kotyvasztottam.

bingii
 
 


Pandácska: köszi, pontosan erre gondoltam :lol:
Vendég
 


Köszönjük a gratukat! :) Dagad a májunk! :lol:

Blongyi,

A fertőzésnek több jele is lehet... 1. viszketés, csípő érzés pl. pisilésnél. 2. hüvelyi folyás (nem mindegy hogy milyen, mert terhesség alatt alapból kicsit bővebb folyás van.) Ha szagos és fura színű (nem tiszta fehér, vagy átlátszó) akkor az jelezhet fertőzést. Én szerintem, ha aggódsz ilyentől, esetleg kérd meg a dokidat, hogy nézze meg. Nekem pl. alapból írt fel Canesten kúpot, hogy ha úgy érzem, használjak el egyet. Még csak 2-t vagy 3-at használtam el a 18 hét alatt... Leginkább strand, vagy fürdőzés után... De a legtutibbat a doki és a kenet mutatja... De hidd el, lenne jele a fertőzésnek. Amúgy én úgy tudom, fertőzéstől nem burok reped meg, hanem leválik a méhlepény, ami beindítja a szülést. Sajnos ilyet már hallottam, nem 1 esetet... :cry: De ez csak az én véleményem, nem orvosi és nem szakvélemény!!!

Bingii :) Nagyon édes a kutymód! :) Majd én is dobok fel képet az állatkertről, csak le kell kicsinyíteni, stb...

Kép
Kép
sleepin
 
 


Sziasztok!
Koszonom a multkori valaszokat.
Csajok hogy lehet feltolteni vonalzot?En mint irtam a 20.hetben tartok.Eleinte a derekam fajt nagyon 5 percet ultem vagy fekudtem mar nemtudtam fellkelni.Ez elmult azt tanacsolta az orvos sokat setaljak.Amiota sokat setalok,azota meg a forgoim fajnak,alig tudok menni.
Parom megvan ijedve hogy kicsi a pocakom,de latva masok is vannak igy en legalabb megnyugodtamEleg szelles a csipom gondolom azert.Eddig 2,5kg hiztam.Sogornom 6.honapra mar ugy nezett ki mint aki szulni keszul,vagy legalabb ikreket var,meg is sertodott mikor anyum megkerdezte.
Noveremnek 1 eves a kislanya.Eleg sokat van velem a heten minden nap.Kicsit aggodom,10 kg a draga es sokat kell cipelni.Nem tortenhet baj belole.Noveremet nemakarom megserteni,meg szeretem is a picurt,de a hasimba levo torpike azert fontosabb nekem.Feltem ot.

Puszi mindenkit
marcsitita
 
 


sziasztok csajok, kicsit hamarabb de itthon végre!
utálom a nomádtáborokat, sajna rá kellett jönnöm....jobban bejönnek a 21. századi vívmányok....
hát evvan....
hamarosan visszaolvasok!
Vendég
 


na miután nem bírtam követni az eseményeknek, csak röviden.

Bingii, pontosan hogy is van ez a cukordolog?Éhomi vagy milyen kaja után volt???Nekem soknak tűnik........de csak akkor reagálok ha pontosan leírd mi hogyan volt.

Sleepin ezer grat!

Magne b6-ból akár 4*1-et is be lehet venni, sőt akár 4*2-t is, a Kaális dokim szerint....és sokéig szedhettő. Ártani egyáltalán nem árt!!!!
és napi 3-at szedek!
Hízás nekem nuku!
Mocorgás, én már leszarom, nem is fogyelem, azt sem tudom, mit kell figyelni..........na mindegy, nem hergelem magam.
Pisiliés, na bakker az ezerrel éjjel óránként!!!Nappal meg másfél óránként!
Beszarok, ennyit pisilni már lassan 2 hete!!!!

Ja, vércukr és egyéb cukros értékeim fantörpikusak!!!!!!!!!!
Vendég
 


Marcsi: a profilodban az aláíráshoz kell a linket bemásolni (A BBcode-ját) amit az adott netes oldal ad ahol csinálod a vonalzódat.

Egészséges terhességnél 15 kg-ig szabad emelni de nem hirtelen hanem ésszel, tehát megtervezve, szabályos guggolással, minél egyenletesebb terheléssel. Boti kb 9 kg, egyelőre jól bírom a cígölését.

Újabb töki! Muszáj lesz a ficánkámnak lánynak lennie! Kinek fog ez a sok pasi udvarolni???

Mazsolasyl: :) nekem kb 30 hetesen volt ekkora, majd teszek fel arról is képet ha már ott fogunk tartani, a 21 hetesen kivül még 32 hetes pocakom van, többet nem csináltunk. Most már nekem is nagyobb, bár reggelente egész jó vagyok csak ahogy eszem egyre nagyobb lesz az egész. Ruhában nem látszik , hogy nem kövér vagyok hanem babás, ez a buszon elég nagy hátrány :(.

Ezek az időjárás-jelentés készítők olyan bénák sztem! kb 5 napja hitegetnek, hogy jön majd a lehűlés és utána minden nap mégsem jön. Ma voltunk itt szemben a strandon , hát többet sem megyek. 1400Ft a belépő és konkrétan nulla szolgáltatás van cserébe a strand részen. Két medence van, a gyerekekében nem cserélődik a víz ha jól láttam. Nincsen egy hinta, egy homokozó. A gyerek sem tudott magával mit kezdeni másfél óra után, elkezdett a betonon kolbászolni össze-vissza. Marad a Rukker-tó , ott 1 napot simán eltöltünk minden unalom nélkül.

Szegény Botinak olyan melege van, az előbb felsírt, tiszta viz az egész gyerek.

Jó hétvégét, én hétfőn este tudok legközelebb jönni ha minden igaz. Holnap sulim van aztán tesóm eljegyzése aztán éjjel szülinapi tortát készítek vasárnapra a papám 70. szülinapjára. Vasárnap délelőtt pogácsát sütök és befejezem a tortát, délután meg megyünk a szülinapra. Hétfőn meg 11-re megyünk UH-ra! Utána jövök.

Norma

Kép
Kép
normajeane
 
 


Lafead,

pontosan úgy volt, hogy éhgyomorra vettek vért, majd innom kellett 2dl tejet ami lehet, hogy mondjuk 2,5dl-re sikeredett, mert egy fél literes üvegbe félig volt a tej és egy üres zsemlét ettem meg. Aztán egy óra múlva vettek megint vért. Mi a véleményed???
Amúgy én mióta terhes vagyok elég sok tejet iszom. A szőlőt most hanyagolom pedig az is nagyon csúszott.

Sleepin: volt nálunk is állatkert, most még tengerimalacaink vannak, egy egész familíia:D A halak azok szép sorjában kiörögedtek és mire terhes lettem egy se maradt.

bingii
 
 


Bingii, mennyi volt az éhomi és a kaja utáni vc érték?
mert:
éhomi terhességnél ami elfogadható max 4.5-5
1 órás érték 7.8 de ha kicsit alacsonyabb 6.5 már nagyon ejnye-bejnyéznek, engem legalábbis.
nekem amit a doki elfogad:
áhomi : 3-4 (nekem 3.4-3.7 között szokott lenni)(
1 órás: 6-ig (nekem 4.0-4.3 szokott lenni)
és ugye diétázok, szóval ezért ilyen alacsony az értékem, de ez a tökéletes egy valószínű cukros babásnak, neked a fenti értékekt kell nézned!!
Vendég
 


Bingii, bocs, elírtam.
kaja utáni 1 órás 7ig jó, de 7 már sok....
a 75 gr ch tartalmú pia megivása utáni 2 órás a 7.8-tól rossz!
Vendég
 


6,65 nekem már gyanús, ellenőrizned kéne még, nehogy baj legyen!
Vendég
 


Koszike!Puszika

Kép

Kép
marcsitita
 
 


proba

Kép

Kép
marcsitita
 
 


[quote="lafead"]B írta:lafeadingii, mennyi volt az éhomi és a kaja utáni vc érték?
mert:
éhomi terhességnél ami elfogadható max 4.5-5
1 órás érték 7.8 de ha kicsit alacsonyabb 6.5 már nagyon ejnye-bejnyéznek, engem legalábbis.
nekem amit a doki elfogad:
áhomi : 3-4 (nekem 3.4-3.7 között szokott lenni)(
1 órás: 6-ig (nekem 4.0-4.3 szokott lenni)
és ugye diétázok, szóval ezért ilyen alacsony az értékem, de ez a tökéletes egy valószínű cukros babásnak, neked a fenti értékekt kell nézned!!


Nekem a kaja utáni érték volt 3,5 az nem kevés szerintetek?

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Csibe, egy kicsit kevés. Azzal azért vigyázni kell, hogy 3.5 alá ne menjen kaja után 1 órával, mert remegés, izzadás stb lesz a vége=hipózás.
Ez árt a babának. Valószínúleg gyors az anyagcseréd, vagyis több ch-t kell bevinned. Úgy 30 grammnyit.
Amúgy a kismamiknál szigorúbbak a követelmények.
vagyis 7.8 feletti terheléses cukornál baj van, pedig nem terhesek örülnénnek egy ilyen eredménynek.
aztán éhomi cukor mindig alacsonyabb mint a nem babásoknál, vagyis olyan 3.5 tájékáról indul.
Az 1 órás cukorűérték terheseknél 6ig normális, 6 fölött sem gond, de 7 az sok, pedig a nem terhes megint hogy örülne.

oka:
ha magas a cukor :arrow: kevés inzulin :arrow: kitőle veszed el :arrow: babától :arrow: baba cukros lesz

ha alacsony a cukor :arrow: hipózol :arrow: kevesebb oxigén jut a babának :arrow: árt neki.

Vagyis oda kell figyelni, nem véletlen, hogy nézik a cukrot a 23. hétben.Ekkor ha magas diétát kell követni (amit én...)
van akinek hamarabb nézik a cukrát, amennyiben valószínűsíik, hogy baj lehet, vagy öröklédés stb. (mint nálam), annak korábban kell elkezdenie a diétát, ha nem segít, inzulint adnak (na én idáig nem jutok el remékem)
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?