Új privát üzeneted érkezett!

Hajni!
Nekem Eszter nem akart egyáltalán hason lenni völtött ha úgy tettük, csak aludni akart úgy. Aztán egyszer csak megszerette ma már szinte mindent úgy csinál.:)

A magasságom 162 cm. Pocakom maradt inkább de azért ne vészes majd ha lesz egy kis energiám csinálok felülést.

Anikó!
Tünemény a kisfiad és nagyon ügyi hogy már forog is. :)

Kriszta!
Akkor az alvás még nem az igazi de a cicizés alakul. :) :) :) Nagyon aranyos a kiscsávó. Tesó projekt? Vagy most csak a költözés?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Anikó!
Azt el is felejtettem írni, hogy m az agyhártya gyulladás ellenit adjuk be most kapták az elsőt a héten. És két hónap múlva kapnak mégegyet.

Melcsi!
Képeket itt http://kep.tar.hu/gomesz láthatsz a törpjeimről. Nem sok de ez a nyaralás altt és mostanság készült róluk.

Balázs két napja nyégkézlábra állt, ilyan büszke vagyok rá. Annyira aranyos ahogy csinálja. Az ágyánál lévő forgót eléri így most az apukája az ágyának a rácsát (fekvő felület) lejjebb teszi nehogy kipottyanjon ez a gyermek onnan. :) Eszti meg olyan grimaszokat tud csinálni hogy az csak na. 67 cm mindkettő Balázs 6800 g Eszter 6900 g. Hát ennyit rólunk dióhélyban.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


aniko24 írta:Van aki a kötelezö oltásokon kivül még beadat valamit a babájának?

rota ellenit a fiúk miatt
bárányhimlő ellenit talán
kullancs
agyhártya

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

hajni777 írta:Orsi, Melcsi, merre vagytok? :?:

mi Pesten jártunk tegnap meg ma, próbálok visszaolvasni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


orsi,
tudod, hol lehet utánaolvasni az oltásoknak? hogy mit és mikor érdemes beadatni...

zsebi,
kicsit elképedtem... Mi pont tegnap voltunk méreckedésen a doktornőnél, és hát Benikém MOST, 3 hónaposan annyi, mint a te Balázsod 7 hónaposan! :oops: 8)
Persze ez már a 2. elképedés volt a 49 kiló után... (Én 168/63)
Jól csinálod! :wink:
Megnéztem a képeiteket is, nagyon szép, nagy szemű, formás babák! Gratulálok!

anikó,
akkor mi gyerekestűl egy súlycsoport vagyunk? jól látom? (egy hónap múlva szerintem már Benike is eléri a 8 kilót simán). Tegnap csak annyit mondott a doktornő, hogy ált.ban a gyerekek 4 hónapos korukra duplázzák meg a súlyukat. Benike 3 hónapos korára megháromszorozta. Jó, mondjuk, neki nem volt nehéz a kezdeti 2350-hez képest. Most próbálkozom majd kevesebb tápit tenni az ugyanannyi vízbe. Kíváncsi vagyok, bejön-e... Szegény...!

melcsi,
köszönjük a dícséreteket. Hú, tegnap Norina akkora "beszélgetést" levágott itt a nagymamával, hogy csak na! Megzabálom...! Nem semmi, hogy Luku már 2 hónaposan...

KépKép
pompomlány
 
 


pompomlány írta:orsi,
tudod, hol lehet utánaolvasni az oltásoknak? hogy mit és mikor érdemes beadatni...


nem tudom, de majd kutatok Neked.

8 kg??? :D Levi 1 évesen volt 8200 gr :D

jah, és Lili is beállt a csatasorba... 80 grammot hízott az elmúlt héten :lol: :lol: szóval örülhetek, ha 8 kg lesz 1 évesen :)

és 3 napja este 8tól reggel f5ig alszik :) Ebben tisztára olyan, mnt Levi 9 hetes, felhagyott a hízással és alszik éjjel :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


pompomlány írta:zsebi,
kicsit elképedtem... Mi pont tegnap voltunk méreckedésen a doktornőnél, és hát Benikém MOST, 3 hónaposan annyi, mint a te Balázsod 7 hónaposan! :oops: 8)


Pompi! Azt azért ne felejtsd el, hogy Zsebi babái anyatejesek, és kettőt etetett kizárólag anyatejjel!!! Ezért róla olvadnak a kilók, a babák viszont nem gyarapszanak olyan mértékben, mint a tápszeres babák, ami egyáltalán nem baj! Plusz számít már ilyen korban is a testalkat. Az én gyerekem magas, vékony lesz, már most látszik rajta. Viszont a doktornő szerint ritka az ilyen gyönyörű, formás gyerek, ezért nem is "erőltetem" az evést (úgyis kijön a fele még mindig :cry: :shock: ). Az én gyerekem holnap 6 hónapos, és még nem duplázta meg a születési súlyát, de nem is kell, tényleg, más gyerek 1 évesen 8 kiló. (Halkan jegyzem meg, hogy a babákat is rá lehet szoktatni a "zabálásra" és a nassolásra, és utána szerintem nehezebb visszafogni a hízást.)

Oltás: Az agyhártya gyull. ellenit nem 1 éves kor után kell beadatni? (vagyis mintha 1 év alatt 2 oltás, utána 1... ???) Mi a rotát lekéstük, a pneumo-n senki nem gondolkodott? Nekünk csak a meningo-t javasolta a doktornő. Meg a kullancs ellenit.

dkata
 
 


[quote="dkata"] Ezért róla olvadnak a kilók/quote]
már akiről :D én 8 kgt híztam a fiúkkal. most marhára odafigyelek, hogy ne történjen még egyszer meg.

Lili 100 gr hízán egduplázta a súlyát :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


pneumo-ra nkeünk a dokinéni azt mondta, hogy csak akkor van értelme, ha felsőlégútira hajlamosak a gyerekek... nálunk is sosem volt, így nem adattam be.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi!
nekem a dokinénink tartott nagyon jó kiselőadást a nem kötelező szurikról. :) Érdemes kikérni az ő véleményét is szerintem sokat tudnak segíteni azt gondolom.

És valóban Katának igaza van nekem rengeteg tejet termel a szervzetem napi két litert fejek le nekik és ezért is mennek le a kilók, bár erre is azt mondtk alkat kérdése is van akit fogyaszt a szoptatás van akit nem.

A babáim súlya meg valóban nem túlsúlyosak de teljsen normákisak nekem is hamar megduplázták a súlyukat bár a korababákra ez jellemő hisz behozzák hamar a lemaradást, no nekik nem volt nehéz amúgy sem mert 2060 és 2090 g- volt a súlyuk. No meg a tápitól szerintem is sokkal jobban híznak a babák. Bár a férjem sem egy nagydrabb szóval genetika is. Mondjuk én akár mit csinálhatok (egyébként nem zavar és nem is foglalkozom vele) naponta 6X esznek a kicsik és 130 ml tejnél többet nagyon nagyon ritkán foganak el, este a kivétel akkor 160-170-et esznek, de hát hosszú is az éjszka. :)

Nekünk a napunk úgy áll fel kajailag:
6-kor tejcsi, 9 körül gyümi +tejcsi, délben főzelék + tejcsi, 3 körül tejcsi, 6 körül tejcsi, 8-kor fürcsi után tejcsi és iárny az ágy és indul a nap előlről.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Ja még a szurira azt akartam írni:

Kata De jól tudod hogy egy éves kor alatt kettő kell felette egy. De nekünk a doki néni azt mondta hogy a koraszülöttek hajlamosabbak az agyhártyagyulladásra így azt gondolja az első télre már védje őket. Illetve anyagilag is támogatja a tb., hogy fele annyiba kerül mint ha nem lettek volna korababák. Szóval ezekért döntöttünk úgy hogy akkor kapják meg most.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Képzeljétek 1 éve voltunk először a Kaáliban... Most meg itt piheg egy 5 és fél hetes csöppség :D hihetetlen :D
Ti visszamentetek megmutatni a babátokat? Vagy hívtátok a dokit? Én szeretném személyesen megköszönni...

Kép
Kép
emma1976
 
 


emma1976 írta:Ti visszamentetek megmutatni a babátokat? Vagy hívtátok a dokit? Én szeretném személyesen megköszönni...

mi voltunk Lilivel talán 3 hete. Harcikához mentem, de ő meg kihívta Krizsa dokit :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok Lányok! :)

Ti vittetek valami köszi-ajándékot a dokinak, amikor mentetek babát mutatni? És ha igen, milyen értékben?

A kilókkal kapcsolatban: én az összes eddigi számon elképedtem, hogy mennyire pille súlyúak vagytok :shock: . Én 2 kg-mal vagyok kevesebb, mint mikor belekezdtünk a lombikba, de ez is sokkal több, mint amiket írtatok :oops: ... na jó, én mindehhez 176 cm magas vagyok...

Alvás: kb. 1 hete már mi is alszunk éjszaka: kb. este 10-től reggel 5-6-ig :lol:

Ja, és a kislányunk már gőgicsél: határozott "gő"-ket mondogat...
És ilyen, amikor komolyan néz, mint egy kismanó...
Kép

Kép Kép
kismokus
 
 


Sziasztok Lányok!
Köszönöm a szuris segitséget!
A rotát én is beadattam Marci miatt nehogy az ovibol hazahozzon valamit!
Az agyhártyát szeretném én is Marci megkapta de ö is korábban születet biztos azért,de szerintem Ágolyónál is kérni fogom!

Zsebi!
Megnéztem a képeket!Annyira gyönyörüek!
Édes kis nagyszemü virágszálljaid vannak!!!A lavorban ülöstöl elolvadtam!!!Nem semmi Balázs a négykézlábazással!Ügyes nagyon!Nekem ezt Marci elég késön kezdte!
Ahhoz meg külön gratulálok hogy ilyen brutál tejelö vagy!!!
Sajnos rolam nem olvad le egy deka sem! :(

Orsi!
Irigykedem az éjjszakai alvás miatt!
Nekem egy éjjeli pillangom lett! :roll:
Mikor mentek nyaralni?
Hogy tudsz vigyázni a kilokra?


Melcsi!
Igaz,hogy 7 kor elaludt de három ora mulva kelt! :?
De legalább együtt tudtunk vacsorázni és utána kicsit üldögélni!Mert itthon nem igy állt a helyzet! :?
5-10-ig szenvedés volt és fel voltam készülve a legrosszabra,hogy akkor a nyaraláson sem lesz másképp!
De jol sikerült igy!
Nekem Ágoston egyszer alszik kb 4-5 orát és utána 3 oránkén kel! :roll:


Pompi!
Ugyesek a gyerekeid nagyon!Szép sulyban van Benike!
Én kérdeztem a suly miatt a doktornöt és azt mondta,hogy anyatejes babának mindent szabad!Én csak azért csodálkozom,hogy a pindurkám ilyen kis husi 8100g mert senki nem volt ilyen a családban!De hát meglátjuk ha elkezd mozogni! :D
Igen majdnem a mi paramétereink is megeggyeznek 165/65! Én azért pufibb vagyok nálad! :lol: Ja és a hasam az iszonyatos!Még mindig nagyon nagy! :(


Emma!
Én is készülök a Kaáliba!
Azt hiszem a jövöhéten felmegyünk!
Nekem holnap lesz egy éve hogy volt a transzferem!!! :D

Kata!
Megy nálatok a barackozás?
Biztos szereti Bálint!
Probáltál már mást is?
Én is probálok "szigoritani" az étkezéseken csak 3 oránként kap cicit vagy ha tovább birja akkor csak akkor!És ha nyekergés van, ha elöbb lesz éhes akkor megprobálom kihuzni valahogy!Lehet ha lenne jo sok tejem akkor ö is jobban birná de pont annyi van hogy igy elég neki! :?

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Kismokus!
Hát gyönyörü a kis leányzo!!!
Annyira édes!És milyen szépen néz,besz@rok milyen kis tündéri!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


ANikó!
Köszönöm a dícséretet. :)

Kismókus!
mi voltunk bent a Kaáliba kb. 4 hónaposak voltak.Nagyon örült nekik mi egy üveg jobb minőségű bort vittünk, de azt is alig akarta elfogadni. Mi meg most lesz három éve hogy beléptünk a Kaáli küszöbén. Ezek emlékezetes pillanatok.

Lánykád tüneményes és hogy milyen szép nagy haja van. Az enyémeknek kihullot Esztinek hamar Balunak később, de már van látványos hajuk, de azért még van mit behozni. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Tudtam,hogy valakit kihagytam! :oops:
Hajni!
Voltun Grazba és ott bementem az elsö H&M-be!
Teljesen megvadultam!Olyan cuccok voltak,hogy majdnem elájultam!Én elötte itthon megnéztem mi a kinálat hát a töredéke sincs itthon annak ami kint van sajnos!Azt mondta a férjem hogy a következö vásárlásom felveszi videora mert olyan vagyok mint akinek "elmentek otthonrol"! :lol: Régota kijárok mert Marcinak is kint vettem mindent a pizsamátol a köntösig a zoknitol a jégeralsoig mert nem drága tényleg és jo minöség és minden egy helyen és ami fontos komplett minden!De azért voltam fura a férjemnek mert mindig egyedül megyek és magamat nem látom kivülröl! :lol: Szerintem ott mindenki elveszti a fejét!! :lol: :lol:
Viszont azt a korosztályt ami már Marcikám már felváltja ruhailag a Zara!Mert a Hennesbe már nem olyan jok a nagyfius cuccok!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Anikó :D
folyamatosan ráállok a mérlegre és ha többet mutat, akkor viszafogom az evést.
szept. 19én megyünk 4 napra.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok, köszi a „megfordulós” hsz.-eket, akkor reménykedem, hogy nálunk se lesz gáz a fordulással, meg az összes többi fázissal se! :D

Zsebi,
Gyönyörű kék szemű gyerekeid vannak! :D Jön már a fogacskájuk? Nem semmi, hogy még mindig ennyi tejed van, szerencsések a babáid, hogy még mindig az anyatej a fő kajcsijuk!

Orsi,
Hú, mennyit alszik Lili! :D (Már csak félve merem megkérdezni, hogy mit csinálsz a melleiddel ilyenkor lefejed azért, vagy kibírja? )

Kismóki,
Csodaszép Klári baba, na és hogy mekkora haja van….! :D

Anikó,
Mi is megbeszéltük az urammal, hogy holnap kimegyünk Bécsbe keresztelős ruhát nézni, aztán kiderült, hogy amíg nincs meg Olivér útlevele, addig nem mehetünk, úgyhogy a jövő héten meg is csináltatjuk. Eszünkbe se jutott! Ágostonnak már ezek szerint megvan?
20140901102739
 
 


hajni777 írta: (Már csak félve merem megkérdezni, hogy mit csinálsz a melleiddel ilyenkor lefejed azért, vagy kibírja? )

nem fejek, kibírja a mellem, de én éjjel a fiúkkal sem fejtem sosem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


jah, Hajni :) még annyit akartam :)
hogy gondolod, órát húznék, hogy ne aludjak :) :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebi! :) Hajni! :)

Köszi a dícséretet. :) Klári baba eleve nagy hajjal született, és már azóta is sokat nőtt a haja, így alakult ki ez a hajkorona. Időnként találok egy-két szál hajacskát a feje alatt, de egyszerre nem sokat, úgyhogy lehet, hogy nálunk a hajváltás "észrevétlenül" történik majd meg. :)

Kép Kép
kismokus
 
 


Anikó! :)
Nekem is köszi! :)

Kép Kép
kismokus
 
 


Na, ma nem megy nekem túl jól az írás....
Szóval:
Anikó! :)
Neked is köszi! :)

Kép Kép
kismokus
 
 


Hajni!
Nem jön még a foguk, a doki néni szerint nem is úgy néz ki az ínyük mint akiknek pikk-pakk lesz. De majd lesz nekik is. :lol:
Én mióta átalusszák az éjszakát nem fejek éjjel egyáltaln reggelre teli a mellem azigaz és emiatt kellek minden nap gyerekektől függetlenül 5-kor gyorsan főzök és így minden kész a napra. :) De éjjel nem bírnék szerntem felkelni már fejni.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok,

Tudom, nagyon eltűntem, de mostanában a munkán kívül a szép idő miatt rengeteget vagyunk a szabadban Laurával, így tényleg szinte semmi időm nincs netezni. Este meg Apáé. :)
Jól vagyunk, Laura szépen cserepedik, már mond szavakat is, meg lehet zabálni. Szalad, imád játszóterezni, imádja a gyerekeket (ő tipikus ovis gyerek lesz :) ).
És amikor rajzolunk és rajzolok neki egy körtét és mondja, hogy "körke", akkor nem kell mondanom gondolom, h megzabálom :) :)
Kis akaratos, de próbálom higgadtan kezelni, és akkor hamar abbahagyja a hisztit. :) Türelem, az kell! :) Sokat foglalkozom Vele, a nagyszülőkkel is sokat van, sokat tanul, igyekszem tanígtatni mindenre. Pl. ruhateregetés, porszívózás, seprés.... :) (hogy a legfontosabbakat írjam csak...)

A jó hír: okt 12-re kértem időpontot a Kaaliba imádott Mágusomhoz, első beszélgetésre. Kivizsgáltatjuk magunkat a férjemmel, aztán irány a surány! :) Persze ha jönne spontán az lenne a legjobb, de nem szeretnénk sokat várni... :)

Puszilok mindenkit, szerintem ősztől tudok majd jönni többet, a rossz idő miatt :)

KépKép
unique
 
 


Anikó :)
Kérdezted a másik topicban: igen, még mindig szopizunk :) Este, 1x. :) :) Laura nem szeretné még elhagyni, én meg nem szeretnék törést okozni neki, még nem rossz nekem emiatt. :)
Bár tudom, h így a kistesó nehezebben jöhet össze, de ez van... :)

KépKép
unique
 
 


Unique,

Húúú, már most csak október 12-re volt időpont a Kaáliban ?? Mi is gondoltuk hogy majd szeptemberben kérek időpontot októberre, de lehet akkor hétfőn gyorsan telefonálok én is :):):)
Máté fiú létére is pont ezeket a dolgokat csinálja (teregetés, porszívózás, seprű :D )

Melcsi,
Panelből költözünk, nem -ba :D , de lift az tényleg nincs :(

Zsebi,
Tündériek a zsebibabák :):):) Szerintem eléggé rád hasonlítanak, igaz a férjedet nem láttam még..

Fogak terén nem kell izgulni, van akinek 1 éves koráig sem jön ki...Nekünk 8 hónaposan jött az első 4 egyszerre...

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Hajni,

A fotóalbumot apa szerkeszti, nekem sajnos magas :(:(: Illetve biztos meg lehet tanulni, de nekem nem nagyon van rá energiám, ő meg élvezi...Nálunk munkamegosztás van :D

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


hali,
tanácsot kérnék: mikortól lehet a miciknek plüssállatot adni? Azért kérdezem, mert Bencsi újabban úgy alszik el, hogy egy takarót az arcához szorít. Kicsit rizikós szokás, szeretnénk lecserélni. Most kaptak két kis puha plüsit, ami erre sokkal alkalmasabb lenne... Szerintetek...?

KépKép
pompomlány
 
 


pompomlány írta:mikortól lehet a miciknek plüssállatot adni?

Lili ágyában kezdetektől van plüssállat, most meg már mindennapi kapcsolatban vannak egy másikkal, ő a fő kedvenc, és akár 15 percig is elnézegeti. (majd keresek képet)

de ezt a takarószorítást nem biztos, hogy ki tudod vele váltani. adj neki inkább pelust, vagy rongyit.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi

nagyon cuki Lili, kedvet kaptam én is, hgoy feltegyek egy friss képet Olivérről.
A plüssállat mikortól érdekli a babát?

Kép

Kép
zsuzsi73
 
 


édes Olivér :)

nálunk a fiúknál a plüssállatok iránti szerelem 1.5 év körül alakult ki.

Előtte ami csillog, zörög, villog az sokkal érdekesebb :) még nem az a funkciója, mint később a nyugtató állatkáknak.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi, Zsuzsi!
Szerintem olyan szörös doglot ami nem hullik azt már nyugodtan odaadhatod nekik. Nekem is kezdettől fogva van két plüss és egy szőrösebb állatka nagyon szeretik mert más játék nincs az ágyba hisz az alvásra való, de ezzel elvannak hajnalban is.

Nekem Balázs még a kórházban voltunk mikor volt a névnapja és akpott egy olyan kendőt aminek maci a teteje na ez azóta a kedvenc enélkül el ne alszik szorítja magához és mindig azt morzsolgatja. Plüssből van és ez kell neki. Esztinek hiába van ő csak elalvás előtt nézegeti vagy ha már felkelt de még elvan magában játszik velük nem alszik semmivel.

Orsi, Zsuzsi!
Nagyon aranyosak a babáitok. :) De rég is voltak ilyen picik az enyémek. hihi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kriszta!
Megnéztem az albumot én is!Nagyon aranyos Máté!!!Igazi nagyfiu!Mi a helyzet azota a hisztivel?
Gratulálok a két szopihoz!
Nagyobb lakásba költöztök?Gondolom társas ház ha nincs lift?!
Akkor nem kis pakolos idöszak következik számodra!

Zsebi!
Nálunk sem volt kapkodos a fogzás! :roll:
Marcikámnak 9 honaposan jött ki az elsö és egy évesen volt 4 foga!Viszont annál késöbb esik ki a tejfog mivel még csak az also kettö cserélödött ki neki!

Hajni!
Igen mi megcsináltattuk az utlevelet mert már rég tudtuk az ausztriai nyaralást!Mi is érdeklödtünk,hogy fontos e az utlevél,de azt mondták análkül nem engedik ki az országbol! :?

Pompi!
Nálunk olyan pelus van alváshoz mint Zsuzsi Olivére alatt ami van!Azt a Kenguruba lehet kapni és sokkal de sokkal puhább mint bármilyen más pelenka!

Zsuzsi!
Hogy vagy?
Nagyon édes Olivér! :D

Orsi!
Nagyon cuki Lili! :D
És igy fogdossa a játékot?!
Nálunk ez nem olyan rég kezdödött!
Ami az ágy körül van rácsvédö,azt te varrtad? Vagy valahol vetted?
Nagyon jol néz ki!

Unique!
Eltudom,kébzelni milyen édes lehet Laura!
Igazi nöci!
Ügyesen csináltad a szopit nagyon!Le a kalappal!
Reggel mit adsz neki ha már nincs cici?
Az oktober már nincs is olyan messze!! :D

Lányok!
Az én pindirim tökéletesitette az ujjszopást! :lol:
Mivel zavarta a kis pufi keze az orrát igy oldotta meg:
Kép

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Nekünk tegnap elött 25-én volt egy éve a transzfer!
Egész nap meghatodva nosztalgiáztam!
Miköben meg szopizott párszor el is sirtam magam!
Még mindig tul érzékeny vagyok :roll: !

Melcsi!
Nálatok maradt az éjjeli alvás ugyan ugy?
Nálunk egyre rosszabb a helyzet! :(
Egyszer alszik 4-5 orát és utána 2 oránként kel! :shock:
És ha teát adok akkor kipattan a szeme és pörög forog és azonnal fennt van gögicsél!Ha meg hagyom nyekeregni akkor meg ugy behergeli magát hogy nem lehet megnyugtatni! :?
Ha meg cicire teszem akkor sziv egy párat elalél és alszik tovább!De én már olyan fáradt vagyok,hogy sokszor nem emlékszem,hogy etettem vagy nem vagy visszaraktam e az ágyába vagy egyáltalán hol vagyok? :shock:

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Orsi! :) Anikó! :) Zsuzsi! :)
Milyen édes gyerkőcök! :D

Kép Kép
kismokus
 
 


aniko24 írta:Zsebi!
Nálunk sem volt kapkodos a fogzás! :roll:
Marcikámnak 9 honaposan jött ki az elsö és egy évesen volt 4 foga!

Orsi!
És igy fogdossa a játékot?!
Nálunk ez nem olyan rég kezdödött!
Ami az ágy körül van rácsvédö,azt te varrtad? Vagy valahol vetted?
Nagyon jol néz ki!

édes a fiad!!! :)

Levinek 1 évesen nem volt foga :) utána nem sokkal jött ki :)

Ez nem rácsvédő, hanem egy játszószőnyeg, amit össze lehet hajtani kiságy-félévé. keresek képet, hogy hogyan néz ki. vettem :)
(amúgy a kiságyábanlévő rácsvédőt én avrratm, de arról szerintem nincs is kp)

ezt a játékot igen így fogja, és bánulva hosszú-hosszú perceken keresztül. Ma is elvolt 20 percet a szitakötővel, utána meg majdnem negyed órát a pihenőszékben.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


csajok,
Nagyon édik a képek! (mármint a gyerekek!) 8)

Anikó,
szegény, jó fáradt lehetsz... :?

Köszi a plüsis tanácsokat! :D de már van újabb kérdésem, hi-hi! :oops:
Ha emlékeztek, asszem a farkasok tettek fel egy hosszú írást egy mellrákos tünetről. Na, én azonnal betojtam, mert nekem is van a terhesség kezdete óta valami két kis pattanásszerű dudor a bimbóudvaron, ami nem múlik el. Nem fáj, meg nincs vele semmi, nem is aggasztott egészen az írás megjelenéséig. El is rohantam megmutatni a nőgyógyászomnak, aki azt mondta, ne aggódjak, ez elő szokott fordulni, hogy a tejcsatornák begyűrődnek, vagy mi... (már nemtom jól visszaadni). Szóval azt szeretném megkérdezni, van-e másoknak is ilyen tapasztalata, és hogy szerintetek nem kellene-e más dokinak is megmutatnom?

KépKép
pompomlány
 
 


Orsi!
Hu ez nagyon szuper!
Én még ilyet nem is láttam!!!!
Gondolom nem itthon vetted?!Nagyon jol néz ki!
Akkor ma nagyon jo kislány Lili ha ilyen jol el van!!! :D
Nagyon kis ügyes a szitakötövel! :D
Tegnap én is beraktam Ágolyót a pihenöszékbe és végig kommentálta amig pakoltam Marci szobájába!Nagyon édes volt! :D

Pompi!
Szerintem ha az orvos azt mondta hogy nem komoly akkor ne foglalkozz vele!Nekem idöröl idöre szétnyilik a mellbimbom az helyén keletkezik egy vizenyös dudor!Elég ramatyul tud kinézni szegény cicim! :?


Köszönöm a dicséretet! :D :D

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Anikó :D
elvben nálunk is lehet kapni, mert HABA és HABA játékokat forgalmaznak, de én Németországból vettem, mert ca. 30%kal olcsóbb, mint az itthoni HABA árak (van, hogy többel, pl. Lili szőnyege a fele volt, nem kifutó termék, hanem 2007es új, és mégis).

Lili alapvetően angyali baba, most a szopisztájkj kicsit azért húzós volt, de mintha azon is kezdenénk túllenni.
Gondolom emiatt áll vissza az éjjeli 2-3 órás kelés is, no, de ez legyen a legnagyobb bajom.

Levi mandulagyulladásos - vagyis a dokinő szerint az, reggel még én is így gondoltam volna talán... de a délelőtti hogyléte nem győzött meg erről. Elvileg a héten nincs bölcsi.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi!
Mióta megszültem és van tejem azóta nekem is votl már ilyen lila kis valami mintha egy olyan mirigy lenne lila de el is múlt már.

Orsi!
Én is pont most akartam kérdezni hogy ez a rácsvédő és te varad-e. Tök jó én se láttam még ilyet. Ismét ügyi voltál és újat mutattál a csapatnak. :)

Anikó!
Nem bánom én ám hogy nincs foguk. Valahol azt olvastam hogy minél később nő ki annál kevésbbé viseli meg a gyerekeket. Jó ez így. :) Lesz nekik is ez biztos. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsuzsi,
Mi volt a kórházban? Végül mellgyulladásod volt? Nagyon édi Olivér! :D Mikor lesz új vonalzód?

Anikó,
Ez a kép….. :D

Orsi,
Először azt hittem, vmelyik gyerekedről készült ez az utóbbi kép, épp azon törtem a fejem, hogy vajon melyikük az. :roll: :D Tényleg nagyon ügyes Lili, hogy már ilyen tudatosan fog! Nálunk is nemrég kezdődött, de inkább csak én tuszkolok mindent a kezébe… :oops: :D Hogy tudsz te ilyen ügyesen meg leleményesen vásárolni ezeken az e-bay-eken (így? V. nem így? )! Én ilyesmire képtelen vagyok! :shock: :D

Pompi,
na, gyorsan megnéztem a mellem, most semmi gáz… Te szegény! :cry:

Zsebi,
Csak a nyálazásról gondoltam, hogy talán a foguk lehet. :roll: Akkor talán Olivérnek se jön még ki a foga egy darabig, remélem, mert ő is tiszta nyál! Még az hiányozna, hogy jól megcsócsálja a mellem…! :? :D

Melcsi,
Nagyon ügyes Luka, hogy már gügyög! :D

Lányok, kicsit irígykedek ám rátok, hogy ott tudjátok hagyni a gyereket, és nem sír! Nálunk ez csak néha fordul elő, és csak a hintában. Most is ordít! :cry: Nem tudom, mi lesz, ha kinövi, már csak 1 kg van hátra, és nem ülhet bele! :evil: Tud vki olyan mozgó vmit, amibe az én 8 kilós fiam még sokáig benne ringatózhat? Képtelen vagyok egész nap vele foglalkozni meg egyfolytában jártatni a szám, meg főleg cipelni.
20140901102739
 
 


Sziasztok :)

gyorsan visszaolvasgattam,és megnézegettem a babás képeket :) :) :) nagyon aranyosak a babák,és nagyon széen fejlődik mindenkié :lol: :lol: :lol: :lol:

Mi is itthon vagyunk már a lurkókkal,majd próbálok többet olvasgatni,és írkálni.

Azt hiszem ,Melcsi Te írtad még korábban a tápival kapcsolatban,hogy kiváncsi vagy,hogy mikortól ehetnek mást a babák. :oops: ?
No,mi már 1 hete elkeztük orvosi javaslatra az ízket kostólgatni :wink: barackot,és babánt evett Norci és Barnus :)
Banán jobban ízlett,mint a barack,mert egy kicsit fanyalogtak,de lecsúszott :lol:
Aztán bekelett fekjeznem,mert elkaptak egykis szájpenészt,és most azon vagyok,hogy azt kúráljuk :? ,remélem hamarosan elmúlik.
Most Nóri 5,30kg,Barnus 6,30kg,és tápiból 135gr-t esznek.
Éjjel van,hogy felébrednek,de többségében átalusszák az éjszakákat.

Kilókról is írtatok
:oops: hát én is küzdök a kilókkal,mert 10kg maradt rajtam,és nagyon nem tetszek magamnak.
De előbb utőbb lefog menni,mert elkezdtem a Ch diétét,+naponta 2x cipelem le a babákat a 3.emeletről,és persze fel is :wink: remélem meglesz a látszata :) :) :) :) :) :)


Kép Nóri,Barnus ügyködnek
Kép Nórika Kép Barnusom

KépKép
napszemcsi
 
 


Hajni!
Sajnos nekem nincs hinta ügyben ötletem talán a pihenőszékek. Amilyen nekünk van Fisher Price abba lehet rakni elemet és akkor rezgeti a fenekét a gyereknek (mi nem próbáltuk).
Sajnállak hogy nincs el egy percet sem magában. Talán előúre lépés lesz ha már tud forgolódni és felfedezni a világot. Nekem sokat elvannak magukban, egymással.

Napszemcsi!
Tünemények a gyerekeid.:) Szájpenész nem jó dolog nem tudom ilyen hamar lehet belőle kijönni, de drukkolok.
Hogyhogy már ilyen hamar javasolta a doki nénitek a hozzátápit. És könnyű volt úket kanállal etetni, nekem még most is van hogy leszopnák inkább róla mint kinyitná a száját.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi a kanalazás még nem egyszerű,mert Ők is szopizzák inkább a kanalat :) :)
Amikor mondta a dokinéni,hogy lehet gyümit enni,én is meglepődtem,mert mindenki 4 hónapos kort mondott?!
Szájpenész tényleg nem jó dolog,de szerencsére korán észrevettem,és koorán elkezdtem ecsetelni nekik.Nem is fejlődött ki,igazán,de van még néhány fehér folt a szájukban :shock:

KépKép
napszemcsi
 
 


napszemcsi írta:No,mi már 1 hete elkeztük orvosi javaslatra az ízket kostólgatni :wink: barackot,és babánt evett Norci és Barnus :)
Banán jobban ízlett,mint a barack,mert egy kicsit fanyalogtak,de lecsúszott :lol:

2 hónapos gyereknél??? :shock: :shock: :shock: :shock: milyen iskolát végzett az orvosotok???
hallottam már 4 hót, tápisoknál azt szokták mondani.... no, de 2 hónaposan....
szerintem olvass kicist utána, hogy ezzel mennyi kárt lehet okozni a gyereknél.

ezen most azért én is ledöbbentem, pedig 1-2 dologba már belefutottam.

Zsebi :D
nálunk nincs járóka a nappalban, mert kicsi a hely, ezért lett ez helyette, ha meg már kinövi, akkor úgyis mocorog és mehet a földre.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: