Új privát üzeneted érkezett!

masi: ma tényleg nem fogsz unatkozni :?
rám is vár egy kosár vasalnivaló. :roll:
jövőhéten kezdődik a szülésfelkészítő...kiváncsi vagyok..apás szülésnél 3 alkalommal kell részt venni.. :wink:
ágica: anyós milyen lesz ha megszületik Virág?messze lakik tőletek? egyetlen fia van?
ja édeskedves védőnőm bejelentkezett. szept. első hetében jön, hogy hosszabban beszélgessünk..ohh..már alig várom :x :x

Kép
tidi

Én is ittam kólát, szerintem nem gond kis mértékben.

Fő a töltöttpaprikám, Vicsok, nálad mi lesz végül? Bogyó! Te a sült tofut hogy készíted? Be szoktad valamibe pácolni?

büngyike

hát Tidi, jó kérdés...
próbált énekelni, hogy ő majd sokat énekel a babának...de olyan égtelen hamis volt, hogy el fogom tiltani a gyerektől, ha énekkel...

mindig az a szövege, hogy nagyanyáink bezzeg ilyenkor még kapáltak...hiába mondom, hogy nagy is volt a csecsemőhalandóság, nem hatja meg. aztán jön a szöveg, hogy gyakorlom-e már a légzést...mondom milyen légzést...hát, a szülés közbeni légzéstechnikát...mire én: miért nagyanyáink gyakorolták a légzéstechnikát?
leget, hogy pofátlan vagyok egy kicsit, de nem hagyom magam...
és persze a vasárnapi ebéd után újra elhangzott, hogy mennyire útál főzni...mondtam is neki, hogy legközelebb én egy vajaskenyérrel is megelégszem...

Ágica
Kép
ágica_26

koszike a korhazbaindulos tippeket - nekunk azt mondtak, hogy magzatviz elfolyas utan meg kb 12 ora minimum mig kijon a gyerek (elso szulesnel)

szuper a SZOPTATOS polo szerintem BUngy,, ha veletlenul korhazba kell mennem, oda is olyat viszek, + jogging alsot,,en nem leszek haloingbe csak este az alvashoz max..minek kell ugy kinezni, mintha betegek lennenk ? papucsot is csak zuhanyzashoz,,van egy velur mamuszom es abban lennek..igy ha jon latagoato nem erzem magam benan. kontos minek? felveszek egy kardigant ...irtozom a korhazi hangulattol

bungy, TOFU-t en szeretem pedig tok iztelen, lehet pacolni is akkor fokhagymas, fuszeres olivaolajos szojaszoszban szoktam,, de a legjobb ha keszen veszed, vmi furcsa a neve, barna szinu, olyan mint a tofu vagyis az , csak sult, nagyon finom, meg Ember is megeszi, oyan mint a hus.

agi ti hol voltatok nyarlni ? mar kerdeztem, csak lehet, hogy nem lattam a valaszt,,vagy nem nyaraltal csak nem irtal ?

vicsok, mit fozetel vegul ??

tidi, helloka
bogyogyorgyi

ja! és betűtésztát csinált a töltött paprikához, de én nem kértem belőle. mire mondta, hogy kifejezetten az én kedvemért csinálta, mert azt mondtam múltkor, hogy a menzán milyen finom volt a paradicsomleves betűtésztával....
mondom igen, a paradicsomleves! de nem a töltöttpaprika!!!!!!!!!!

Ágica
Kép
ágica_26

agi, allitolag a helyes legzes jon magatol, a lenyeg, hogy hagyjanak ugy allni, ulni, lenni, menni, enni ahogy NEKED es nem a korhazi szemelyzetnek jo. Es akkor minden rendben lesz ! szoval egyetertek veled, nem kell ezt tulkomplikalni, csak ha ugye mar az embert felfelktetik az asztalra, leszoritott labbal es tele muszerekkel, akkor mar nehez azt csinalni amit Te szeretnel - de ne legyunk negativok, remeljuk, hogy ez egyikunkkel sem fog megtortenni
bogyogyorgyi

betuteszta :)) :) jujj de reg nem lattam olyat .....
meg letezik ?
bogyogyorgyi

cuki hogy vagy ????????
bogyogyorgyi

Sziasztok Lányok , én is megjöttem !

Borzalmas volt az éjszakám , most keltem egy 1/2 órája.
Egyfolytában rémálmaim voltak , mert tegnap összefutottam egy nagyon régi barátomékkal a szülésfelkészítőn és hazafelé elmesélték,hogy pontosan mi történt azzal a lánnyal ,akiről már írtam korábban. ( Neki ment el a baba a 8. hónapban. )

Masi , Csilla : Ne haragudjatok, amiért olyan gyorsan leléptem tőletek , :oops: :oops: :oops: egy kicsit bunkónak érzem magam , de kb. 5éve nem láttam az ismerősöket, és úgy megörültem Nekik , alig hittem a szememnek !!!

Ágica, remélem azért többnyire jó napjaid vannak , de anyós-banyát én már lehet,hogy megnyúztam volna a helyedben .
Még olvasni is rossz. Remélem az unokájával kedvesebb lesz , mint veled!

Bogyó : egyetértek , én is utállom a kórházas cuccokat, és mi tényleg nem betegként fekszünk be.
Nekem van egy klassz elöl nyitós pizsim, amit biztos beviszek, bár múltkor valaki írta ,hogy az kényelmetlen lehet.
Szerintem ki leszek annyira párnázva alul a betétekkel, hogy tök mindegy , és ősszel nem szeretnék felfázni, pláne napi 4-5 zuhanyozás mellett.
Jövő héten nekiállok hálóinget vadászni, és asszem maradok a Quellés fűzőbugyiknál, amit meg is rendelek gyorsan .

Egyébként azt mennyi ideig szokás hordani ? 5-6 hét???

Kép
sheepy

Én is itt!
mai főzést gyorsan megúszom, semmi flanc és korszerű táplálkozás: paprikás krumpli lesz kolbival és virslivel! Meg egy kis ubisali...nyam-nyam
Holnap meg husileves és sült pipi. Anyunál vágtunk csirkét, és spec csomagjaim vannak, mivel csak comb és melle fogy nálunk...

Ágica, anyós-banya történetek naggggyon jók :lol: ez a töltött paprika betűtésztával...hihihihi, de úgy látom, nagyon jól kezeled 8)

A szoptatós póló tényleg jó, én is szemeztem már vele az újságban!

Sheepy, pihenj és ne álmodj rémeket... :?

Hogy én milyen nyűgös vagyok ma :?: :!: hogy utálom magam ilyenkor...lemegyek egy kicsit levegőzni, veszek egy kis gyümölcsöt, úgyis kevés van itthon, hátha jobb lesz...

Anikó
Kép
Kép
vicsok

shep, hogy mitol faznal fol?? , nem ertem...a zuhanyzastol ? jujj, bocs ha hulye vagyok...Szornyu amikor sza*ul alszik az ember, mar en is ismerem ezt, remelem ma este jobb lesz

vicsok hmm legjobb a tajhazi csirke, hmhm,

Nalatok ki fog FOZNI a szules utan kb 1 honapban ? mert rajottem, hogy en egy ideig biztos nem fogok..
talan rendelek etelt 1 honapig.
Ti ???

anyukak, meseljetek, hogy ezt hogy kell csinalni ?? kkosziiii :);)
bogyogyorgyi

Bogyógy - anyukám biocsirkéjénél nincs jobb, tojást is tőle hozok, meg annyira sok disznóhúst nem eszünk, de az is tőle jön. Hétvégén most megyünk megint, hajnali disznóvágás lesz, minden be a fagyasztóba, aztán majd november körül lesz egy következő, amikor majd kolbi és társai is lesznek.
Apu otthon füstöli fel a dolgokat, mindig jó egy kis füstölt szalonna túrós tésztához, brassóiba meg bakonyi szelethez... :wink:

Főzés szülés után - kb 1 hét megoldott, de utána... :roll:
Foodexpressztől rendeltem egy darabig kaját Apának munkahelyre, nem volt elájulva tőle..de ha nem lesz más, akkor kénytelen lesz megenni...meg én is.. :shock:
Arra már fel van készitve, hogy ő megy bevásárolni mindig, legalábbis első hetekben, aztán két szoptatás között már én is bevállalom, hogy elmenjünk.
Én sem szeretnék otthon ülő kismama lenni, bár az időjárás majd intézi, hogy igen vagy nem... :wink: mi már azt terveztük, hogy márciusban vhol szállodában hétvégézünk egyet, maradt még üdülési csekkem...

Anikó
Kép
Kép
vicsok

mi csak 3 napot voltunk a balcsin, meg anyósomnál a nyaralóban egy éjszakákat. amúgy ennnyi...párom rengeteget dolgozik

Ágica
Kép
ágica_26

nekem szerencsém van, párom nagyon szeret főzni, és nem csak a nehéz kajákat. imádjuk a spenótot például. bevásárlással nem lesz gond, párom azt is intézi, mert kocsival megyünk 2-3 hetente a tecsóba, közte meg csak kenyeret kell venni
meg ott van neki a menza az egyetemen, egy főzeléket magamnak összedobni meg nem nagy cucc, max a fehérje bevitellel lesz gáz, mert nem akarok túl sok húst enni. én nagyon szeretem a norbi tésztát, kis sajt meg tejföl rá, és egy teljesértékű ebéd nekem!

valószínűleg előre lefőzök egy-két dolgot, és azt kis adagokban berakom a mélyhűtőbe.

ti ha fejtek tejet azt lefagyasztjátok? és odaadjátok a babának később?
uncsitesómnak annyi teje volt, hogy a védőnő vitt belőle más kismamáknak, de a lefagyasztottért nem fizetnek, csak a frissért

Ágica
Kép
ágica_26

Bogyó : én felfázós fajta vagyok , és ált. ha nincs rajtam alul ruha akkor könnyen jön a dolog.
A kórházban biztos nincs 25 fok meleg, és ha ki be szaladgálok frissen zuhizva a szobába .... ki tudja .
Nem szeretnék egész nap feküdni , mint egy nyomorék, inkább ücsörgök és gyönyörködöm a babámban , ami kényelmesebb ha nincs kint a hátsóm a hálóingből.

Főzés: ameddig dolgoztam folyton rendeltem az ebédet és meg voltam vele elégedve, de ki tudja mit tesznek bele ( fűszer, alapanyag ) és ha szoptatok ,akkor erre szeretnék vigyázni.

Nekem igazán az első pár hét kérdéses, mert a párom is itthon lesz , ő meg hivatásos konyhakerülő ! Szerintem jó előre le fogok egy-két adag pörit, meg eltevős dolgokat főzni neki, és max. köret kell hozzá frissen , magamra meg már kikisérleteztem egy csomó gyors , egészséges és fincsi ételt.
+ Anyukám megígérte , hogy néha feldob a tűzre egy nagy fazék húslevest ,ami 1-2 napig kitart.

Átnézegettem a babaruha készletemet, és arra jöttem rá, hogy nem nagyon tudom, hogyan öltöztessem majd a gyerekem .
Kaptunk egy csomó mindent, de ahogy összepárosítgattam a bodykat , a rugikkal rájöttem ,hogy ősszel lehet,hogy kell még vásárolni, mert sehogy nem vagyok elégedett.

Ti már tudjátok,hogy mikor hány réteget adtok majd a gyerekre, és miből áll össze ?

Kép
sheepy

sheepy!
mindig azt mondják, hogy egy réteggel kell több ruha agyerekre, mint ami rajtad van.
anyukám szerint, egy fűtött panellakásban télen (24-25-26fok) nappal egy hosszúujjú kombidressz és egy rugi, éjjel ugyanez egy takaróval, vagy egy vastagabb anyagú lábzsákkal, de hálózsákos lábzsáknál már csak egy egészen vékony rugi is elég

a könyvekben amúgy ezek benne vannak (remélem)

Ágica
Kép
ágica_26

tegnap bevásároltunk könyvekből, úgyhogy nevelni már tudjuk a gyereket! szóval vettünk:
- suttogó I.
- Spoke doktor
- kismamák és kisbabák egészségkönyve
- babamasszázs
- babaápolás
- álomszép zene cd

az uccsó könyvet kifejezetten ajánlom minden kezdő szülőnek, mert azzal kezdi, hogy hogyan kell kézbe venni a babát, meg megfordítani, fürdetni, pelenkázni, szoptatni, stb, mindez lépésenként színes képekkel illusztrálva. az ára sem vészes, 1995Ft

Ágica
Kép
ágica_26

Hát ez az , hogy egy csomó féle ruhát lehet kapni, a pulcsitól a harisnyáig, és én pl. fehérneművel együtt 3 rétegben vagyok télen a 21-22 fokos "fűtött " panelban.

Van vagy 8 pár zoknink , mert cukik és megvettük, viszont ha jobban belegondolok lehet,hogy rá sem fogom adni , mert nincs értelme.

Odáig ok, hogy egy réteggel több, ami egyébként szerintem nem szentírás, de télen sétához, vagy ősszel hűvösben a dokinénihez miből mit?
Erről még sehol nem találtam részletes leírást :( , max . annyit ,hogy legyen jól felöltöztetve... meg hogy húzzuk át a fején a pulcsit, szépen képekkel ilusztrálva ....stb.

Van valakinek olyan babás könyve ,amiben használható tanácsokat adnak a bolti ruhakínálathoz igazodva ?

Suttogó , kismamák nagykönyve kilőve

Kép
sheepy

tejóég Sheepy!
hogy van nálatok olyan hideg? szélsőlakás? alsólakás? hőmennyiségmérő? mi zárószinten vagyunk, nálunk fordulnak a csövek, a 26fok általános, a fürdőszoba még melegebb

amúgy tényleg nincs szabály...a keze lába mindig hideg a babáknak, a nyaka mögötti részt kell nézni...de majd utánanézek a könyvekben, hátha van szó erről

télen amúgy egy overál kell a kocsiba, meg takarók
az őszt nem tudom...az sem mindegy, hogy babakocsi, hordozó, vagy kengurú...

Ágica
Kép
ágica_26

LÁNYOK!
NE IZGULJATOK MÁR HOGY RENDEZZÉTEK A BABÁT MAJD!!!!!!
NŐK VAGYUNK , ÉS EZ ÖSZTÖNÖSEN JÖN , MÉG ANNAK IS AKI KÉTBALKEZES!!!!!!
MINDENKI ÜGYI LESZ!!!!!!TI LESZTEK A LEGJOBB ANYUKÁK , NEM KELL EHHEZ IRODALOM!!!!!
Kép
KICSIT NEHÉZ LESZ AZ ELEJÉN,DE BELJÖN MINDENKI!!!!!!
geosel.klara

lanyok, koszi a tippet a fozesrol, jo otlet a fagyasztas, meg talan anyukam besegit, de hat o is dolgozik.
amugy Klarinak igaza lehet, majd megoldjuk valahogy , nemigaz ?

en pont, hogy azt tudom, hogy az elso 2 hetet leszamitva (amikor nem mukodik a bebik hoszabalyozasa) ppont, hogy nagyon veszelyes a tuloltoztetes. en azt fogom raadni, ami rajtunk is lesz + pamut sapka, mert ott hul le a bebi + vekony takaro.

agi, azt hittem, hogy utaztatok, mert olyan sokat nem irtal,,de akkor csak 3 nap volt ?

shep, ilyenkor nem a derekadat szoktad vedeni ? nekem ami bavallt az a pl C&A ban is kaphato kismamaknak hasfogo es azt majd utana is polo ala lehet tenni, es nem log ki a vesed. vagy egy nagy sal magad kore tekerve?
bogyogyorgyi

en ugy tudom, hogy a kb. 22 fok az egeszseges, mert az meg nem szaritja annyira a bort es a nyalkahartyat (kisebb a natha eselye) ...
Ha nalunk melegebb van, sokkal gyakrabban vagyunk betegek - ezt az evek alatt kikiserleteztuk

ami viszont tok jo, az a PAROLOGTATO, mert iszonyu amit a futes tesz a paratartalommal, hacsak vki nem lakik a Matra tetejen es sokat szelloztet :):)
bogyogyorgyi

Bogyó!
én most otthon voltam egyedül a szüleimnél, azért nem írtam. nyaralni már hetekkel ezelőtt voltunk

most lépek, este pizzázni megyünk! nyami

Ágica
Kép
ágica_26

Nyam nyam...ismét ettem a tökfőziből!Írtó jól sikerült :D Meg ettem 2 db műzliszeletet is :? :) ,és most Samuka csuklik!Asszem...legalábbis egy bizonyos ütemben lüktet a hasamban... :wink: Kicsi fiacskám!!

Most várjuk már lassan haza apucit!!Anyukám ma vett a babának törlőkendőket,Huggies newborne pelust..meg nem tudom még mit!!Most már tényleg semmire sem lesz gondom ha megszületik :wink: Sőőt nemrég kaptunk ajándékba egy 100db-os pelust is,igaz az midi,szóval 4kg-tól jó,...de el vagyunk látva!Bár gondolom pelusból sosem elég :shock:

Egyik nap azon gondolkoztam,hogy ha megszülök és jövünk haza a kórházból(huu de odébb van még..)..szóval milyen ruhát huzok majd fel! :shock: :?: Mert ugye a régi jó kis farmernacijaim csipőben sem,combban sem jönnek rám..hiába fog lemenni a hasam...,a terhesnacimban meg mégsem lehetek akkor már!!Micsoda aggodalmak mi?? :wink: :wink: :?

Missfried
Kép
missfried

Nálunk is panel, tavaly nem volt olyan meleg, "csak 24" fok volt, de babu a kisszobát kapja, és az egy picikét hűvösebb, tehát neki ideális lesz, pont 22-23 fok lesz + radiátorra tehető párologtatónk van.

Én még terhességem elején vettem meg a terhesség abc-je c könyvet, iagz hogy angol v amerikai forditás, de nagyon sok dolog van benne. hétről-hétre minden info, étkezés, torna, vajúdás, szülés /képekkel/, komplikációk leírása, csecsemőgondozás, szoptatás, betegségek...mondjuk nem volt olcsó /4999 ft/ de tényleg végigkísér és átfog egy csomó dolgot!

Meghozták az ágyunkat!!! Éljen-éljen :lol: És milyen jó nagy!
Csak most meg állhatok neki takaritani, mert nappalin keresztül hozták, igaz, felhajtottam a szőnyeget, de hát akkor is...

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Vicsok, nálatok is uj ágy??A mien is jó nagy... :wink:

Párologtatás: Hát én is már régóta gondolkozom,h kéne egy,mert mi is panelben lakunk,a 3.-on...de olyan drágák ezek a cuccok! :? Fater mondjuk ugy szokta,hogy tesz egy edényt a konvektor tetejére,abba önt vizet...és párolog! :) Lehet én is ennél maradok!Bár nem tudom ez jó e így vmire...!!Meg azt mondják nem,h növény kell a szobába??Vagy ez hülyeség??

Missfried
Kép
missfried

Missi, szerintem meg bőven jól jön akkor még a terhes naci... 8)
A pocink (állitólag) még akkora lesz, mintha 5 hónapos lennél...

Bogyógy, irtad, h c&a-ban lehet hasfogót kapni, te is vettél? mennyibe került?
Jövő héten be akarok nézni, ott is lehet olcsón babacuccokat venni, meg van kismama ruházat is, nekem valami pulcsi / kardigán kellene

Bevásárlás nálunk is hasonló, mint ágicáéknál, 2-3 hetente egy nagy, és max leugrok a boltba kenyérért, meg reggelire zsömléért, vagy ha valami nagyon kell / elfogyott / hiányzik. Meg persze a zöldséges belőlünk él...

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Nálunk is annyi a párologtató, még apu vette valamikor régen, egy fém rácsos tartó, rá a radiátorra, víz kell bele és ennyi. Mondjuk ez végigéri a radiátort, azért jobb, mint egy lábas...
Növény - én nem tervezek a gyerekszobába...

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Hát lehet Vicsok... :D :shock:

Missfried
Kép
missfried

vicsok, 1500 ft barna es fekete van ( en juniusban vettem ).
gratula az agyhoz :)

paroogtato : a futotesre teheto is jobb mnt a semmi, de az igazi - a parologtato gep. kb 8 - 10 e ft , szeritnem fontosabb mint a legzesfigyelo / bebior/merleg/ szoval en inkabb erre aldozok....
kulonben a minden futotesre tett vizes torolkozo is jo, csak akkor azt minden nap/felnap kell cserelni, ahogy szaradnak.

missi, azok lesznek jok, amit pl 4-5 honapos terhesen hordtal
bogyogyorgyi

Hűha, látom vannak témák :)

Vicsok! Gratula az ágyhoz!

Ágica! Jó sok könyvet vettetek. Én nem fogok ennyi mindennel felszerelkezni. Osztom Klári véleményét (magától jön ösztönösen).

Főzni nálunk nem tudom ki fog, nekem még rendelni sem olyan egyszerű (vegetáriánus koszt), de Apuci eddig is önellátó ezümmódban van hétköznap, főzni tud, valahogy összehozzuk :)
Előre főzni nem tudom, hogy lesz-e esély, a barátnőm épp akkor ment szülni, miután bevásároltak egy raklapnyi alapanyagot, hogy előre megfőzhessen. Természetesen már nem tudott elkészíteni semmit.

Öltöztetéssel kapcsolatban: én is úgy tudom, hogy 1 réteggel több kell nekik. Rövid ujjú bodykat el kell felejteni, jó meleg rugik és éjszakára hálózsák. Aztán majd látni fogod rajta, mennyire van melege :) Ez is tapasztalat kérdése, meg babánként változó.

büngyike

Hali csajok!

kitakarítottunk mindent, és már megy a mosógépben Lilicsek második adag ruhája. Még nem került minden bútor a helyére, de a jelenlegi állapotról teszek fel képeket.
nagyon fincsi főzeléket csináltam és hozzá egy kis pulyka pörit. Ez apa kedvence :D
A vasalószörny holnapra marad mára hulla vagyok és még jön a barátném is.

Valaki azt írta, hogy magzatvízelfolyás után még 12 óra mire megszületik abab. Hát ezt cáfolandó a szeptemberi topicban pont éjszaka született egy babó 3 óra altt, ja első babó!!!!

Kép
Jelenleg így nézünk ki lilicsek első adag ruhája éppen a szoba közepén szárad :D
Kép
Kép
pelenkázó

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Kép
sarokszekrény
Kép
Ez lesz a játékok hely, de még egyenlőre "lomtároló"

Kép
masika

Nagyon szép babaszoba :)

büngyike

Jujj, Masi, nagyon szép lesz! Pont ilyen kiságyunk van nekünk is :D csak a miénkbe egyelőre még minden be van ömlesztve..

Babaügyben én is az alapokat elolvasom aztán majd úgyis kiderül, hogy mi jó a babának..

Gyors felporszívóztam meg feltöröltem, most meg ki kellene teregetni..

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Majd hétvégén a helyére tologatjuk a bútorokat, bár tesómmal ma már vagy egy órát tologattuk, de nem vagyok vele megelégedve. Még nem tökéletes az elrendezés. De legalább már ki van takarítva a szoba és a bútorok is. :D

Én szoktam néha light kólát inni, szerintem nem lesz tőle baja a gyereknek.

Hát a főzéssel nem tudom mi lesz, azt már megbeszéltük Apával, hogy az első 3 hétben ha este hazajön a munkából akkor Ő megy közértbe, mert a gyereket még nem fogom levinni egyedül meg nem hagyom a lakásban.
Az első héten viszont itthon lesz velem egy pár napig s segít amiben tud.Bár a főzés nem az erőssége.
Anyukámék nem messze laknak Ő is ígérte, hogy majd hoz kaját. Szóval elleszünk szerintem :D

A szülésfelkészítőn azt mondták, hogy ugyanúgy kell öltözetetni a babákat, mint ahogyan mi vagyunk a lakásban. Nem szabad túlzásba vinni. Egy body és egy rugi. Úgy is be van takarva ha alszik.
Nekik a 22 fok az ideális 26-27 a fürdéshez.
A nyakánál kell nézni, ha ott izzad akkor le kell venni egy réteg ruhát róla.
Ezt mondjuk egy panelban nem egyszerű megoldani szerintem. Nálunk egész télen olyan hideg volt, hogy befagyott a fenekünk.
Bár fsz lakunk és szélső lakás szóval a legrosszabb.

na megyek elmosogatok, aztán pihegek amíg megjön a barátnőm, aztán jutalomból irány a CUKRÁSZDA! :D

Kép
masika

dragaim...na ma betanitottam...hat majd elmeselem, most brassoit kell föznöm daddynek, utana en beajulok mara...

holnap reggel önkormanyzat, allando lakcimet intezünk, delutan leszk irodaban, es akkor vegre visszaolvasok es reagalok :lol:

tegnap majdnem leugrottam az erkelyröl a savtol, ezert nem vallaltam be az elökeszitöt, amiert nagyon szomoru vagyok :cry:

de remelem irtatok rola par szot :shock:

megyek, mert faradt vagyok..holnap jövök

csóóóók
Vendég

Sziasztok!

Elnézést a hosszú hallgatásért, köszönöm, hogy már érdeklődtetek :).

Semmi "különös" nem történt, csak múlt héten nyaralni voltunk az Őrségben a családdal, nagyon jó volt, teljes pihenés, gyönyörű tájak, minden, ami kell :). De kellett is, mert utána a hétvége egész pörgősre sikerült. Pénteken jöttünk haza, szombat este pedig esküvői buli, ahol a férjem zenekara is játszott, én meg még utoljára énekeltem kicsit. A program nem volt vm frappánsan szervezve, minden csúszott, reggel 6-ra értünk haza... De azért jól sikerült :).
Vasárnap du felnéztünk a Mesterségek Ünnepére a Várba, no, az is határozottan kellemes program volt, vettünk is ezt-azt, meg nézelődtünk sokat, nagyon élveztem :).

Most meg az utolsó két hetet töltöm a munkahelyemen, tanítom be továbbra is az utódaimat, most éppen a görögös helyre érkezett egy új lány, vele kell a legtöbbet foglalkozni. No, meg a többiekkel is... :) De ezek már csak fél napok, nagyon hamar eltelnek, így már tényleg egészen elviselhető! Ma meg voltam fodrásznál, fogytam egy kilót tőle :).

És csak a legutóbbiakra reagálva:

Könyvek - én nem mernék ennyit venni... úgyis mindegyik mást mond, aztán ott vagyok, ahonnan indultam. Én is a "jön-az-magától" tábort gyarapítom - anélkül, hogy felelőtlenségnek gondolnám. Öltöztetés uez a kategória... sztem Nektek se főjön emiatt a fejetek :D !

Főzés - bízom benne, hogy lesz segítség a férjemtől és családomtól, de éhenhalni nem fogunk, az biztos - ennyi meg elég is, nem :wink: ?

Babaszoba - nálunk nem lesz külön, de a holmikkal most a nyaralások alatt nem haladtunk előre semmit. Szeptemberben aktivizálom magam, addig meg esetleg egy-két kisebb dolog.

Sheepy - én is varrni fogok!!! És nagyon bátorít, hogy Neked is az első kreálmány - nagyon jól sikerült!

Remélem, most már gyakrabban tudok majd jönni, bár a délelőttök nagyon neccesek, mert legkevésbé én használom a gépemet odabent...
kalloni

Húúú, Masika Nagyon ügyes vagy! Megérdemled a cukrászdát :)

Én délután aludtam egy jót és aztán elmentünk vásárolni. Egy szennyestartót vettünk, ami nagyobb, mint az eddigi és a "régit" adom Helénának. Azt is nemrégiben vettük, csak kicsinek bizonyult.

Kalloni! Jó, hogy jelentkeztél! Már aggódtunk, mert jól eltűntél, de akkor Hawaii volt :) Még van időd a készülődéssel, ne aggódj.

Tényleg, Masi! A szülésfelkészítőn mit ajánlottak? Mikor érdemes kimosni a babaholmikat? Már én is mosnék :)

Evu! Gratulálok a betanításhoz, milyen lett a brassói? Nálunk holnap palacsinta lesz, megígértem Apucinak 8)

büngyike

Jaj, szép estét, el is köszönök, ma már nem tudok jönni...

Közvélemény-kutatás Lányos kismamik: Mit szóltok a fülbevalóhoz? Ki vesz a kiscsajának?
Én szeretnék és örülnék, ha már a kórházban beteszik.

Audjatok jól és a kisbabáknak is nyugodt éjszakát!

büngyike

kaloni, jo h irtal

micsoda kepek ! gratula masi :):)
nalunk semmilyen gyerekszoba nem lesz egyenlore, de hat nem baj, mindenki mas. lesz egy kisagya, egy pelenkazo a kommodon es kesz.

bungyi: vegasoknak pl
napkonyha.hu - 2 het mulva lesz kulon kismama menujuk is,,nagyon profik
angyalokkonyhaja.hu
de meg sok sok vega hely van. mara mar nem gond ez az etkezes..20 evvel ezelott meg ehetted volna a rantott gombat majonezzel :)

mazli, hogy sokatoknak foz a csalad,,nalunk nem tudom meg hogy mi lesz

fulbevalo: NO WAY ! bungyi, neha mi is elterhetunk velemenyileg :)
ennel mar csak a bundesligas haj gazabb a kisfiuknal :) jajajaj

evu nem eszed azt a valamit ami a multkor segitett? es a krumplilevet ? allitolag csodat muvel,,le kell reszelni a nyers krumplit es jon ki a leve ( nem guszta) de keves is eleg belole- egy probat meger neked, nem ?

cuki,,mi van veled ? remelem javult a helyzet !!! irj
bogyogyorgyi

bungy, BEBIRUHAK mosasa: szept. kozepen csinalom, magyaran 4 hettel a kiirt idopont elott, bar ugyis egy hettel hamarabb szulok :)
bogyogyorgyi

Hali!

Bevágtam a cukiban egy csokitortát :cry: de nagyon fini volt.
ma úgy is leizzadtam kb 3 kg-t magamról.

Büngyi: nálunk lesz fülbevaló, és csináltatni fogom. Van nagyon jó elképzelésem és egy csomó aranyam itthon.
Egyébként már nézegettünk bébifülbevalókat ékszerboltban, de mint mindennel ezzel is el vannak szállva árban! A legolcsóbb15.000Ft volt.
Már úgy is régóta szeretnék bokaláncot magamnak, így azt is megcsináltatom. Egyébként egy rugóra jár az agyunk, mert pont ma beszéltünk Apával és a barátosnémmal erről, és mutattam, hogy mennyi aranyam van itthon.

Én már kimostam 3adag babaruhát ma, még két adag maradt holnapra. Igazából szerintem szülés előtt négy héttel már nem árt ha minden a helyén van. Erről egyébként nem volt szó a felkészítőn, de anyukám is azt mondta, hogy már lassan itt az ideje, meg, hogy a kórházi dolgokat is tegyem össze.
Annyit mondott a szülésznő, hogy a babák mostanában nem várják meg a 40 hetet, 37-38 héten gyakori a szülés. Tehát nekem a 4 hét pont OK!

A férjem azt mondta nem vagyok komplett, még az esti tv nézés közben is a távirányítókat tisztogattam :?

Hétvégén még tologatjuk kicsit a bútorokat, már kitaláltuk Apával, hogy lesz a legjobb :D

Na jó éjt mindenkinek, ha holnap nem alszom el akkor megyek tornázni. :roll:
Bár temetésre kellene mennem délelőtt, de ma lemondtam, ilyen nagy melegben nem tudok már ekkora pocival állni a napon és már olyan fekete ruhám sincs ami rám jönne :cry:

Kép
masika

Jó reggelt mindenkinek :D
Korán keltünk, én is ha ébren akarom apát látni, még ilyenkor kell elkapni, mielőtt munkába megy...

Kalloni, üdv újra nálunk, örülök, hogy jól sikerült a nyaralás 8) és gratulálunk a 32. héthez!
Beléptél az "akit irigylek" táborba te is a varrás miatt...

Büngyi, kitartás a mosással, de én is ugyanígy vagyok... :oops:
Masi előttünk van egy picivel ..fészekrakó ösztöne is jobban beindult.. :wink:

Evu, kitartás. Savra olvastam valamit tegnap, visszakeresem neked. Ezek szerint sikerül állandóra bejelntkezned??

Apa tegnap volt tescoba, aztán vett babaruhát..lassan rosszabb lesz, mint én.. :roll:
Amit ágica is írt, cherokee cuccok..vett egy kertésznadrágot pólóval (ezt szerintem nem fogom tudni ráadni, nem egy őszi darab...), egy kapucnis hosszú ujjút nadrággal, meg 3 h.u.pólót, tündéri darabok..

Na, csajok, még visszafekszem egy kicsit..

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Szép reggelt!

Na, Apuci már rég elment :( Én meg itt variálok, hogy reggelizzek-e ilyen korán :roll:
Este csak gyümölcs volt és zöld tea.

Bogyo! Igazad van, vannak már vegáknak kiszállítós helyek, kérdés, hogy ide, a világ végére kijönnek-e...
Fülcsi: persze, hogy nem vagyunk egyformák :) Én nagyon szeretnék a kicsim fülébe egy csinos darabot, már meg is vettük, lefotózom és felteszem. 14-e. volt. Láttam olcsóbbat is, de azok nagyon bénák voltak. Nekem nincs itthon arany, ezért a csináltatást hamar elvetettem, mint ötlet, ráadásul láttam pár nagyon gané munkát, ezért inkább a készben bízom.

Masika valóban előttünk jár :) Izgi lesz, az első szülők között, majd jön adni tapasztalatokat. Visszafogom magam mosásügyileg, de nagyon nehéz. legkorábban 5 héttel előtte azért elkezdem a dolgot.

Vicsok! Nagyon aranyos a férjed! Én most néztem át a babaruhákat és aggódom, hogy nem-e kevés. Aztán Apuci megnyugtatott, hogy annyi van, amennyi az első héten kell és ő majd elmegy, ha SOS szükségem lesz bármire is :)
Készítettem fotót is pár kedvenc darabról, majd felteszem ;)

büngyike

jó reggelt!
ágica: anyós énekel?? nemááá... :shock:
öltöztetés: na ezaz, hogy mit mire és mennyit :):)majd alakul
fülbevaló: amilyen hamar lehet én is szeretnék neki :) majd szétnézek mik a lehetőségek :)
párologtató szerintem is okos ötlet, meg én még hősugárzóra gondoltam, amit fürdetéskor használnék. szerintetek?
masi: nagyon szépek a bútorok! tök édi a szárítón a sok kis rózsaszín holmi :)
kórházba jó kérdés milyen ruha lesz hálóing vagy más..én úgy tudom itt adnak hálóinget, nem valami szép, de praktikus..
a kórházas részt nem várom..vadidegenekkel összezárva..és csak egy igénytelen vagy hülye kell a szobába..áááá :shock: :shock: romákról (tisztelet a kivételnek-bár nem sok van) nem is beszélve..majd jönnek a frankó rokonok... :shock: :shock:

Kép
tidi

helló büngyi :)
a fülbevaló beszúrós vagy kapcsos?
kajcsival szerintem nem lesz gond, férjem szeret főzni, meg anyu mondta, hogy hoz ha kell valami :)
holnap 32. hét!!
én most reggeliztem 2 kefírt zsemlével :)
vicsok de jó neked, én is szundiznék még, de már csak 7 munkanap a maival együtt :)

Kép
tidi

Ha senkit nem untatok, teszek fel pár rucit a kedvenceimből...

Kép

büngyike

nagyon szép! na például egy ilyen ruci alá mit kell ráadni?

Kép
tidi

Honnan tudjam :)
Na, jó, gondolom body, rugi. Rétegek attól függ milyen hideg lesz. Ezt az apjától kapta, majd sétálni, levegőztetni jó lesz. Különben van még kép, csak elbénáztam.
Itt a kép a fülbevalóról is. Kapcsos kis karika, gyöngyház-berakással:

Kép Kép

büngyike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?