Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok.

Végre felfrissültem...gyantáztatás híján borotválással. :)

Gabi, második vagy harmadik kép az, ami nekem tetszik.
Hát sajna én az ilyen összejövetelekre tutira nem leszek hivatalos. :( Nem tudom, számomra annyira túlmisztifikált a szoptatás témaköre, lehet, hogy én gondolom rosszul, de szerintem egy anyuka addig szoptatja a babáját, ameddig neki és a babájának is jó, meg amíg van mit adni, valljuk be, a szoptatás a legegyszerűbb és a legolcsóbb táplálási mód...
Húsügyben mintha magamat hallottam volna...mondjuk azért az egyik helyi boltban kapható grillcsirkének a bőre finomabb, mint a húsa.

Marcy, valószínűleg akkor nagyon jól bánhatnak a bölcsiben a gyerekekkel. Ez szuper!
Hát akkor szerencséd van...mondjuk a bnőm erre mondaná, hogy ő meg a hülyéket vonzza (és még igaza is lenne, vagy csak én vagyok válogatós).
Hát a tengeri herkentyűk nekem sem szimpik, ill. egyszer ettem görög pizzát, azon voltak, na meg tintahalkarikát, mirelitet.

Reni, régebben nekem sem volt bajom az olcsó dolgokkal, de mondjuk párizsiból már inkább a középkategóriásat veszem, de pl. virsliből a Picknél számomra jobban ízlik a sima Tescos. :o A bolti fasírtokkal sincs bajunk, nálunk mindig van itthon, én ritkán eszek belőle, ha épp olyan köret van, de pl. öcsém hónapokig tudna rajta élni, tehát a feleségének jó dolga lenne mellette. :D

Szép hosszú hétvégét mindenkinek!

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Tengeri herkentyűt még nem ettem, de nem is vagyok rá kíváncsi, nekem ez olyan fúj kategória, mint a rovar vagy a béka evés. :? :shock: :oops: :roll: :wink: :lol:

Tescos virsliből a 10 db-os piros csomagos a finom, a kilósat útálom, bár múltkor apa hozott 2x is... Szóval az a piros, ha még létezik, az Orsi-gyárban készült, Orosházi Barneválnak mi is a neve??? Elfelejtettem. A Hungerit az Szentesen van, asszem... Mindegy. Az fincsi volt, és talán nem volt tele szójával.

Na! Mi lett a lillypie vonalzókkal? Nem tudok angolul rendesen, így nem értem.

Na most megint mit akarhattam még mondani??????

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Na, a tudásom ennyi: sajnáljuk, de a lillypie vonalzók pillanatnyilag izémizé, rövidesen akármi. A lényeget kihámoztam azért! :-) :lol: :lol: :lol: :lol:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 

 
 

Sziasztok!
Nagggyyyon meleg van és nagyon fura újra itthon 2 gyerekkel. Mára végeztem mindennel, most van rendben minden: szekrények, ruhák, terasz, takaritva, bevásárolva, autó, babakocsi kigányolva. És már kedden itthon voltunk.
Jövő héten kezdődik minden elölről-hozzák a lány iróasztalát meg a beépitett szekrényt, jó kis átrendezés lesz full takaritással. Aztán Beni szülinapját üljük 15 en leszünk egy nettó 65 négyzetméteres tetőtéri lakásban. És ezek csak Robi rokonai. Még jó, hogy nem tartottunk lagzit, 6-an voltunk az esküvőn. No nem mintha nem hiányozna a fehér ruha, de momentán nincs 1,5 millánk egy estére.
Most azon morfondirozunk azurammal, mit főzzünk, ami ennyi embernek elég és nem leves meg második, mert az macerás. Valszeg csinálok majonézes tejfölös salikat, veszek egy csomó fagyit Robi meg süt 3 tepsi lazanjét.
Ötletek? Help!

Ex! Én a helyedben megirnám annak az újságnak a valóságot :evil: :evil: :evil: . Valszeg fizetett hirdetés volt ami megjelent, fel kéne nyitni a szemüket!!!!!Sőt én annyira be tudok pipulni az ilyenen, magam miatt nem, de a gyerek miatt simán feltennám a netre jó helyre a tapasztalataimat velül kapcsolatban!!!!Még nekik is irnék.
Nem vagyok egy kötözködő alkat, de a múltkor eldurrant az agyam, mert vettem egy domestos sprayt ami nem spriccelt. Pont nagyon és gyorsan kellett volna, és úgy pepöccentem, hogy visszaküldtem a gyártó-forgalmazó kereskedelmi vezetőjének egy kedves levéllel, hogy ugyan próbálja már ki. Erre 2 nap múlva kaptam egy nagy doboz domestos csomagot tele mindennel meg egy elnézéstkérő levelet. :shock: :shock: :shock:

Marcy! Szimpik a kajcik. Az én volt pasim is vega volt, én 3 évig birtam, de nagyon hiányzott a konyakos meggy( csak természetes cuccokat ettünk) ,meg a császárszalonna lilahagymával. Ettem én bőszen a gabonakolbászt lila hagymával, de hiányzott az a szalonnázós fealing!!!!
Igy aztán a pocaklakók miatt csirke( a halat és a tengeri herkentyűket nem kultiválom), pulyka marad.
Robi nagy húsevő, egy prananadi tanfolyam után csinálta végig a 21 napos böjtöt, azóta is ezt tartja a legnagyobb próbatételnek, nem is a cigit.
DEEE!Ma szójapörköltet főztem és úúúgy örült neki!!!
Sőt az anyjánál már lebüdösözi a disznóhúst, meg is van rám sértődve az anyósom, hogy átneveltem(!!??) a fiát és agymosást csináltam neki(!!???)És szegény milyen sovány, az a némber( mármint én) éhezteti. Amikor talizunk az első mondata mindg ez:szegény kisfiam de sovány vagy, nem eszel? De 24 évesen amikor nála lakott is ugyanilyen volt!
Csak azt nem látja, hogy az esti fogyis nagy tál salimat felzabálja a kisfia, a szalonna amit küld(fehér zsiros) meg a kukában végzi.

Na kivi vagyok mi milyen fiús anyák leszünk!!???Hajrááááá! :oops: :oops: :lol: :lol:

Marcy, Te hogy csinálod af őziket? Képzeld tegnap tökfőzit csináltam, előtte apa zöldbabot. Ő simán behabarta tejfölös liszttel, de én rossszul lettem a fehér list látványától, meg az általa felugró kilók gondolatától, tönkölyliszttel meg szar, így nem habartam, hanem búzacsirával, meg a Beni rizspelyhével sűritettem. Zabálták. Adnátok jó izű sűritő tippeket? Valaki írta a burgonyapelyhet. Az meg mi és hol lehet kapni?

Gab!Nekem is a 2. kép tetsezik, de én is emlékzsem még jóra régebbről!Ez a 2. poén, de volt olyan nagyon bájos szemből! :lol: :lol: :lol: az alvós nekem a cumi miatt kiesik.bocs.

Világnapon mi is voltunk,kaptunk egy csomó ajándékcsomagot, meg volt nagy ebéd, meg egy csomó jó előadás. Supi volt.

Prenata, Reni!

Ez a nagy pukkancsok közepette alvás milyen? Az én kölköm nem tud mellettünk aludni. Apa minden reggel áthozza 6 kor szopizni, de csak hülyül utána nálunk, játszana, de közben dörzsöli a szemét. Ekkor apa visszaviszi és az ágyában még alszik 7,30 ig. Meg én is, de jóóó.

Peti lenyeli a szőlő magját is?Kikakilja? És a héja? Én nem mertem még adni Beninek.
Szivószálas pohár, de jó!!Szivja!De ügyi? De ő már nagyobb 2-3 hónappal, ?nem látom a vonalzón. Beninek is adtam, de csak rágja a szivószálat. A csőrösből vedel, de csak abból amiben nincs dugasz.

A műkajákat én sem szeretem, párizsi kitiltva. Voltam gyárban láttam hogyan készül. Brrrr!

Mázsás spórolós ismerősöd nem lesz boldog az új lakásban máj és hasnyálmirigy, meg cukor, bél és vérnyomás problámákkal, amiket csinál magának ezzel az egészségtelen tápival. De hát kinek mi a fontosabb.

Kmammy! Valszeg nem olvastál mindent vissza, kérdeztem egy csomó mindent pár oldallal lentebb, bár tudom egy csomó elfoglaltságod van, és eddig is Nagyon köszi a sok infót. Csak telhetetlen vagyok, szivnám magamba az ismeretlen világról jövő infókat. Hallom nagyon meleg van ott is. Fúú. Kitartás. Van klima gondolom.
Fotóznál a kedvemért lakberendezést is? Akár bútorboltban is, de csak ha arra jártok. Meg kertet. Nagyon érdekel hogyan élnek, milyen környezetben a lakásban, és miylen ruhában járnak az emberek, gyerekek.
Még egyszer köszi, hogy onnan is velünk vagy, nagyon jó, hogy vagy. Szinesited a topicot és egy csomót megtudunk, látunk. :wink: :wink: :wink: Aranyos vagy, hogy ennyit fotózol a kedvünkért is. Szép nyarat, jó munkát. Fúú, de rossz lesz otthagyni azokat a gyerekeket majd. Biztos rövid idő alatt megszereted őket, ők meg pláne Téged! 8) 8) 8)
Azt hiszem azt is kérdeztem :ott sem becsülik meg kellőképpen a pedagógusokat?

Csatolok 2 képet, a kedvenceim, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: végre sikerült lepapazziznom őket. Hajnalban szopi után, ha Beni nem alszik vissza, Blani a kisszékéről bemászik az ágyba és játszanak! Annnyira édesek, Beni már guritja a labdát!!!!!És én olyan jót alszom ez alatt!!!Hát nem zabálnivalók?
Kép
Kép
Szép hétvégét mindenkinek!!!!!Nálunk lesz egy csomó program, holnaptól etno zenei folk fesztivál, ételkorzó, 20-án utcai kosár, azuram nevezett, kirakodóvásár, vizi és légi bemutató a Tiszán, egy csomó koncert és nagy tüzijáték. Végre kettesben etno folk fesztiválozunk apával, anyuci itt alszik. Táncizni akarok!!!
A tüzijátékot nemtom, hogy oldjuk meg, tavaly a kórházban voltam, most lehet hogy én viszem ki Blankát a két fiú meg a terszaról nézi.
Na tüntem. sziasztok: Andi

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok! :-)

Ma délután beszereztük Milánnak néhány dolgot. Bölcsis benti cipő, őszi cipő, néhány ruha. Azt gondoltam magunkról, hogy milyen kis előrelátóak vagyunk, jó előre vásárolunk. Ehhez képest az őszi cipők már mérethiányosak némely helyen... :roll: mindenki készül az őszre. Ki mekkora cipőt vett/vesz? Azon is ledöbbentem, hogy a kisfiam 21-es cipőt hord. Biztos van, akinek a babája már ennél nagyobbat hord, de nekem ez is óriásinak tűnt. Vicces, hogy nadrágból 80-as méret kell, felsőből viszont 86-os. :shock:

Gabi, nekem a második kép tetszik. :)

Tegnap én is adtam Milánnak szőlőt, szereti. Igaz, Ő mindent szeret, imád enni, bármivel is kínáljuk élvezettel falatozza. :)

Marcy, Marcika is eszi a gombás tésztát?

Csajok, engem ez a járás állatira idegesít. Illetve a nem járás. Most abszolút nem hajlandó lépegetni Milán, nem tudom mi történt. Aggaszt. Tudom, hogy egyszer mindenki megtanul járni, nem ezért idegesít, hanem, mert olyan gondolataim támadtak, hogy esetleg valami betegség/fájdalom vagy egyéb ok miatt nem akar menni. :roll:

Méz, hogy vagytok?

Jó éjt és kellemes hétvégét mindenkinek!
Vendég
 


Hali.

Bénianyu, hát nem tudom, hogy fizettek-e az újságnak, de igazából nem is érdekel. Ja, és az iwiwről rájöttem, hogy aki csaj „beszélgetett” velünk, ő a főfője ennek az ügynökségnek. Hát ezek után én őszintén sajnálom a nekik dolgozó modelleket és a bébimodellek szüleit, akiket jól lehúznak.
Akkor a Domestossal jól jártál!
Hát irigylek mindenkit, aki (és akinek a párja) kevéssé magyarosan étkezik. Jó, mi se eszünk zsíros szalonnát, de azért a krumpli krumplival még mindig nyerő összeállítás. :D
A képek nagyon jók, én, mikor kisebb voltam, nem bemásztam az öcsémhez, hanem kivettem őt az ágyából. :)

Műkaják: hát higgyétek el, ha tudnánk, hogy készül a szalámi, azt sem ennénk meg… Az az igazság, hogy minden nagyipari, tehát vagy megesszük ezt, vagy termelünk kiskertben és tenyésztünk kisólban.

Hát nálunk a férjem megtervezte a hétvégét: holnap strand, vasárnap anyósozunk a nap nagy részében, hétfőn meg kinézünk a motorcsónak versenyre, este meg megnézzük a tűzijátékot.

Kimike, nálunk ruhából épp fordítva van, felsőből még a kisebb is jó lenne, de átlagban mi is 80-86-os ruhákat adunk Petire. A cipő nem is olyan nagy, mi épp ma vettünk egy szandit Petinek, kemény 1260 Ft-ért, akciósan, és 23-as! Ebbe most nőhet egy ideig a lába, habár én ugyanezt mondtam a 19-es és a 21-es méretű lábbelire is.
Ruhát meg épp tegnap vásároltunk egy párat, a Corában akciók vannak, és még egy kis együttest is vettünk, igaz, legalább 2 év, mire bele fog nőni. :?

Járás: én úgy gondolom, hogyha Milánnak fájna a járás, akkor inkább sírna, vagy fintorogna lépegetés közben. A betegségre meg ne is gondolj, ha használja a lábát, akkor nincs baj!

Szép estét.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Kimike!
Beninek még a 19-es Siesta szandiban sem ér végig a lába!!!!
A járás miatt tényleg ne aggódj.
Nem vagyok szakértő csak fé éve járunk Dévényes gyógytornára.
Milán guggol? Ha feláll kapaszkodva valami mellett, hogyan ül le? Mászik? Ül úgy, hogy a térdelésben a két térde közé teszi le a fenekét?
Kapaszkodva sem indul el, oldalazva, ha motiválod?
Befelé, vagy kifelé állnak a lábfejei?
Amit tehetsz, hogy nem rágod magad, és sokat hintáztatod, nemcsak hintában, hanem apával egy plédben is, keresztben és hosszában fekteteve naponta. És ugyancsak plédben guritgatjátok is. Ez nagyon jó móka ám, és nem mellesleg hamar és intenziven fejleszti az agyat, az idegi kapcsolódásokat és nem utolsó sorban a belső fülben az egyensúlyért felelős szerkezetet és annak agyi kapcsolódásait. Átlagban 14 hósan járnak a babák, +,- 3 hónap belefér. Nem maradt ki lépcsőfok a mozgásfejlődésében, nem veszel észre valamit ,ami eltér a többi babától? Na nem akarom rád hozni a frászt, szerintem Milán hamarosan elindul, de tudom magamról, hogy ilyenkor az objektiv tények megnyugtatják az embert. Valszeg a kérdésekre adott válaszaid tök normális mozgásfejlődéső Milánt takarnak.
Ha igazán szekértőt akarsz, irj gyorsan a gyerekek, betegségek,gondok-on belül a kései mozgásfejlődés topikba rjulinak, ő konduktor és nagyon sokat segitett már sokunknak!!!!Egy kérdést megér, hogy megnyugodjon a lelked,nem?
Az enyém meg nem beszél. A játszótéren a vele 1 napon születettek már dumálnak:apa, anya, papa, mama, dabda=labda, kú=kutya.Ilynekkel dicsekedtek ma, mig az enyém csak artikulátlanul kiabál, de azt nagyon. Ejjj, mejj, dááá, adtaáá, ajjjjáááá. Még csak pápát sem int, berreg az autóta, cuppog a puszira és lovacskázik:ltla-tlo. Ja, meg tapsol, meg táncol. akkor csak nem autista ugye? És maholnap 1 éves.Engem is piszokul idegesit, úgyhogy megértelek, az agyaddal tudod, hogy elindul, de nem hagy nyugodni a gondolat, miért nem tegnap?!
Türelem!

Marcy! a gombás tészta engem is lrdekel. Lehet már adni? Nagyon pukiztat nem?

benianya
ákosbenianya
 
 


Ex!
Hát neked angyal tesód lehetett.
Blanka tudja, hogy ha kiveszi a tesóját, akkor perceken belül fel kell ébrednem, mert valami kárt okoz a kis vadóc. 3 perc alatt szétszedi a lakást. Igy, bár ki tudja és szokta venni, inkább bemegy, hogy nyugodtan alhassak. Olyan cuki.

Gab! az első képen hihetetlenül hasonlit rág Mesi. Az a tekintet!!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Helló!

Móni!
Szerintem Exnek igaza van, ha Milánnak fájna a járás, próbálná, de sírna, vagy ilyesmi! Ha olyan apróság miatt tudnak sírni, mint pl. kényelmetlen ülés a kocsiban vagy mert leesett valami játék, akkor egy ilyen szintű fájdalom miatt mindenképpen "szólna". Én inkább egy kellemetlen élményre gondolnék, pl. megijedt lépegetve a bizonytalanságtól, vagy elesett, és az elriasztotta egy időre. Gábor pl. pici korában az első lépések után hirtelen esett egy nagyot, és akkor 4 hétig csak ült a kiságyban vagy a járókában és dumált meg ülve játszott :-) szerinte akkor extrém sportnak tűnhetett a járás számára.

Cipő meg zavaros nekem, mert már itt is óriási különbségek vannak a gyártók számozása között. Misi most 21-es szandált hord, de van egy szupi (sajnos tépőzáras, ami nekem kényelmes lenne, de már ő is ki tudja nyitni...) farmeres kis zárt cipője, ami 23-as, és pont jó még a lábára most. A lába meg ugye hát egyféle méretű...


Kajailag nálunk a fiúk húspártiak, szinte bármi megetethető Misivel megfelelő mennyiségű hús kíséretében, az apja pont ugyanilyen :roll:
Én szoktam Húsvét előtt 40 napos húsmentes böjtöt tartani, és ízre nem okoz gondot, inkább a külön főzés meg a beszerzés macerás.
A rakott dolgokból nekem is hiányzik a húsféle, ezért ilyenkor szójával készítem őket. Amúgy imádom a rakott ételeket.
A tengeri izéket én sem merem megenni, viszont ami tengeri hal, az mindenféle ízlett eddig még. Alapból csirke, pulyka, és fagyasztott tengeri hal képezi a bűvészkedéseim alapját. Kivéve persze a marhahúslevest és a pörköltet férjemnek, mert ezeket azért muszáj :-)

Benianya!

A burgonyapelyhet én írtam, bioboltban lehet kapni, olyan mint a krumplipürépor (pl. Knorr), csak nincs benne mű cucc. Tkp. apróra reszelt krumpli víztelenítve, pelyhesítve. Sűrítésre esetleg még kipróbálhatod a kukoricakeményítőt. Szintén bioboltban kapható. 250 vagy 500 grammos kiszerelést szoktam venni, jó sokáig elég. A keményítő előnye, hogy tökéletesen oldódik néhány kanál vízben is, így pl. gyümölcsleveshez is lehet használni, ami nekem liszttel mindig csomós szokott lenni.

Ex!

Tatás sztorid nagyon édes!!!

Gabi!

Én is a második képre szavazok! :lol:


Jó éjt mindenkinek!
Kata

Kép
wkata
 
 


Prenata, Ex! el is felejtettem irni, pedig igyekszem semmit sem kihagyni, de igy is regénykeet irok-szóval nagyon jók a fotók!!!!!
:lol: :lol:
Colett! Türelmet és kitartást az ovikezdéshez, meg hordáshoz a picivel. :P :P Mi már most logisztikai tervet készitünk, hogy hogy visszük Blanit időre suliba a kis vadóccal. Akkor nem alhat reggel vissza, vagy az úton kell reggeliznie a babkocsiban. Passz, még nemtom. Szóval hajrá!!!
andi

benianya
ákosbenianya
 
 


Wkata!
Kösz a tippet, képzeld kukoricakeményitőm van is itthon, nem is értem miért nem próbáltam ki. Akkor simán elkeverem egy pohárban a főzi levével? De milyen arányban? pl 1 lityi főzihez mennyi keményitő?

Iratnál 1-2 szójás rakott receptet, van egy klassz üveg jénaim( igy kell irni?) külön rakott cuccokra, de a karfiolon kivül még semmit sem csináltam benne. :?

Járás ügyben tök jó amit irtál az extrém sportról, tényleg hogy megijedhetnek egy-egy rosszul sikerült próbálkozástól. A fájdalom sem lehet ahogy irtátok is. Úgyhogy Milán kivárjuk! :P :P :P
Pihenj csak, járhatsz még eleget! :wink: :wink:

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok,

Ákosbenianya: Millió bocsi, hogy nem tudtam reagálni. Amennyit tudok, most pótolok!

Igen,nálunk a nyilvános WC-kben hangosan szól a zene, vagyis van olyan gomb, ami hangot ad, hogy ne észervegyenek a pisi hangot. Azért találtak ezt a zenérőt, mért régen inkább lehúzták vizet csak azért, de így dupla vizet használtunk.

Hangos büfi nálunk nem szokás, szerencsére.

A tanító fizetése jobb helyzet van mint Magyarországon. De szabad idejük nagyon kevés.

És íme küldünk néhány képet a házankról. Sok lesz, azért valakinek nem érdekel, lapozzon tovább!!!


Ma este felé probálunk tengerparton sétálni, sajnos még veszélyes nappali séta.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.01 23:46-kor.
Vendég
 


Benianya írta.

[quote]M írta:ilán guggol? Ha feláll kapaszkodva valami mellett, hogyan ül le? Mászik? Ül úgy, hogy a térdelésben a két térde közé teszi le a fenekét?
Kapaszkodva sem indul el, oldalazva, ha motiválod?
Befelé, vagy kifelé állnak a lábfejei?


A válaszok. Gugol, méghozzá teli talppal, ami nekem nem megy. :shock: Állásból úgy ül le, hogy legugol. Mászik, igen. Ülni kétféleképpen szokott. Az egyiken mindíg csodálkoznak az emberek, nem tudom, hogy ez nem szokványos? :roll: Szóval úgy ül, hogy az egyik lába elől, a másik hátul. Valamint ül hagyományos módon is, mindkét lába elől. Elindult már magától is, nemrég írtam is, hogy megtett 8-10 lépést önállóan. Akkor úgy gondoltuk, hogy 1-2 hét, és méginkább belejön, szaladni fog. Ehhez képest azóta 1-2 lépésnél többet nem tesz önállóan, de inkább, ha nem muszáj azt sem, helyette mászik. Csak úgy hajlandó menni, ha fogjuk minkét kezét. Ha csak az egyiket, akkor 3 lépés után megáll és nyújtja a másik kezét, hogy azt is fogjuk meg. De magától nem erőlteti ezt sem. Na most ez így leírva nem gáz, viszont, ahogy Te is látod, már elmúlt 15 hónapos. Jó erőben lévő kisgyerek, nem sovány, nem kövér, arányos. Beni miket csinál már?

Kmammy, köszönjük a képeket, mindíg nagy érdeklődéssel olvasom, amiket írsz, nem beszélve a képekről. :)
Vendég
 


Azt elfelejtettem írni, hogy nem maradt semmi a mozgásfejlődésében, bár tény, hogy az átlaghoz képest jóval lassabban haladt. Egyedül a mászással volt úgy, hogy egyik nap elkezdte és meg sem állt. De pl. a forgás is nagyon lassan kezdődött. 6 hósan átfordult, aztán majdnem másfél hónapig semmi. És utána is csak óvatosan, lassan. Egyébként semmi különöset nem vettem észre rajta.

A beszéddel kapcsolatban én nyugtatlak, arra viszont rengeteg ideje van még Beninek. Van aki 3 éves koráig egy szót sem szól. Köszi a hintáztatós tippet, kipróbáljuk. Bár minden nap 5-től 7-ig a játszón vagyunk, és ott szokott hintázni.
Amúgy olyan mérges vagyok. 20-án zárva van a játszótér. Ebben a hónapban már megcsinálták azt velünk, hogy 1 hétig nyári szünet volt, és bezártak. Nyáron, mikor ilyenkor lehetünk lent a szabadban leginkább. És az is bosszantó, hogy délelőtt csak 10-kor nyitnak és este 7-kor záróra van. 40 fokban a kora reggeli órákban tudtunk volna kicsit játszóterezni. :twisted:
Vendég
 


Még valami. Nem áll befelé a lába. Ha már választani kell, akkor inkább kifelé, mint befelé.
Vendég
 


Sziasztok!

Egyre nehezebben jutok a gép elé. Amikor Peti fent van, akkor eleve kizárt, mert ki-be kapcsolgatja a szgépet. Amióta elindult ( helyesebben csetlik-botlik), estére én is kidőlők!

Kimike!
Peti amióta megtette az első lépéseket, 99%-ban kétlábon jár. De annyit csetlik-botlik, esik, hogy én néha azt kívánom, hogy bárcsak még négykézláb közlekedne.
Nagyon érdekes, hogy a szabadban rögtön megfogja a kezemet és úgy megy, de amikor már érzi, hogy stabil, akkor elengedi és én majd frászt kapok, mert néha úgy belelendül, hogy szinte a repül, de leginkább a lendülettől. Szóval ez még nagyon messze van a stabil járástól!

Benianyu!
Szőlőt héj és mag nélkül adom. Kapot már héjastól is. Nem volt gond, simán kikakálta.

Cipő: Debrecenben vettünk egy teljesen zárt kis olasz bőrcipőt, 21-est, de felér egy magyar 22-23-sal. Szóval a méretre nem lehet adni. Átmenetit akartunk venni, de nem volt. Peti szandija 19-es Siesta, amit már nagyon lestrapált és a lába is végigér, de ezt a nyarat már kihúzzuk benne. Kép

Kmammy!
Nagyon jók a képek! Az unokás szoba különösen tetszik! Ezek szerint Japánban is "igazi" nagymamák vannak, nem úgy, mint az Usa-ban!

Két kép Petiről:
Kép Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok.

Nekem eddig nem volt jó a babanet.
Ma voltunk strandolni, sajna az úszógumi itthon maradt, így Ferivel szinte végig a gyerekpancsoló mellett posztoltunk. Peti párszor kiitta a medencét, kivi leszek, hogy lesz-e hasmenése, vagy vmi hasonló. Össz vissz 40 percet aludt napközben, így már fél kilenc táján álomra hajtotta a fejét.

Bénianyu, reggel felolvastam az öcsémnek szánt állításodat, hát jót mosolyogtunk rajta. :) Mi sem voltunk angyalok, volt olyan, hogy a szüleink arra jöttek haza, hogy kipakoltuk a szekrényből a videókazettákat, mert kerestük a Tom és Jerrys videót. Az, hogy közbejött néhány szexvideó is, minket nem zavart...
Persze a szüleim is megdöbbentek párszor, hogy kivettem az öcsémet, de hát ha egyszer nem szeretett az ágyában lenni.
Na a beszéd miatt én is aggódom, de már leírtam, hogy a dokink szerint amúgy is korai lenne. Nálunk még mindig az öööööööö, meg az üüüüüüüü a menő, kimondja azt, hogy ba, meg, hogy bababababa (értsd, a ba ahányszor jól esik), azt osszuk be. :D De megérteti magát, integet, ad puszit, stb. Ja, és tegnap megvolt az első bilis termése, de csak azért, mert a mamám észrevette, hogy kakilna a gyerek (nyögött), és ráültette a bilire. Mondtam is neki, hogy érdekes, mert itthon ilyen alapon én sosem veszem észre, hogy Peti a nagydolgát végzi.
Suliba vitelnél a párod nem tud segíteni? Igen, ez is hátrány lehet a nagyobb korkülönbségnél, mondjuk nálunk is hasonló lesz.

Wkata, Petinek eddig csak olyan cipője volt, aminek a legfelső csatja tépőzáras (na ezt jól leírtam), de a többi annyira fogja a lábát, hogy leszedni nem tudja. Egyébként igazad van, a bébicipőknél is érdekes a számozás, talán akkor nem, hogyha azonos a gyártó. A lényeg a próbán van, tegnap is úgy csináltam, hogy ráadtam Petire a szandit, és útnak indítottam, mert úgy gondolom, hogyha kényelmetlen lenne neki, akkor "szólna".

Gabella, ma gondoltam rád, a helyi újság mai lapjában van egy cikk a szentesi katonákról, hogy ők csinálják az alapot a Red Bull Air Race "gúláinak".

Kmammy, ötletes ez a hangos WC. Mondjuk nálunk néha itthonra is jól jönne, igaz, nem a pisi hangját kéne neki elnyomnia. :D
Tényleg olyan jó, hogy ilyen sok képet teszel fel!!!

Kimike, azért valljuk be az ingatag, pár lépés után azért több kell, mint 1-2 hét, jó lesz az egy hónapnak is. Azért fejlődnie kell az egyensúly érzéknek. Motiváljátok, tegyen pár lépést, pl. kettőtök között, vagy tegyél le vmi játékot a földre, és sétáljon el érte, stb. Menni fog!

Reni, hát nálunk is jó játék a számítógép kibekapcsoló gombja. Mondjuk újabban inkább bekapcsolta, mint ki. :D
Hát igen, én is úgy gondoltam, hogy még kiszenvedjük ezt a jó időt a régi szandiban, de már annyira végigér benne a gyerek lába, hogy már amiatt csetlett-botlott, szó szerint magán akart keresztül esni. Van egy edzőcipőnk, ha nem nő addig nagyot a lába, akkor az is jó lesz egy ideig, habár ahol a szandit vettük, ott láttam az általad feltetthez nagyon hasonlító lábbeliket. De nagyon előre nem merek tervezni, mert ha az eddigi tempóban növeszti a lábát a kölök, akkor ráérek akkor vásárolni, ha muszáj lesz.

Szép estét nektek.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Móni, kimike! Önmagában a lassú mozgásfejlődés nem jelemt semmit, lényeg, hogy folyamatos legyen. Mondom még egyszer nem vagyok szakértő, csak kényszerből, sajnos többet tudunk már ezekről a dolgokról, mint az átlag szülő.
Szerintem az ég világon semmi baja Milánnak, úgy tűnik, hogy csupán bizonytalan. Ha kézenfogva megy, és kéri a kezet, ez egyértelműen jelzi számomra, hogy csak biztonságot akar. De még mindig javaslom rjulit a kései mozgásfejlődés topicban. A két térd között ülés tipikusan hipotón izomzatú gyerkők tünete, találsz is fotót a topicban. A "z" ülésről semmit sem tudok, de normálisnak tűnik.
Szóval ne aggódj, szerintem csak fél még egyedül elindulni.
Amit Ex irt, tetszik, próbáld ki. A fekve pokrócban hintáztatás, meg guriázás máshogy stimulálja az agyat, mint az ülve előre-hátra mozgás.
Játszótér zárást nem is érem, hiszen épp akkor mennének sokan.

Köszi a beszéddel kapcsolatos menyugtatásokat, majd 2 évesen kezdek aggódni. Bár amilyen cserfes a nagylány, szerintem hamar ráragad Benire a szófosás.

Kmammy!!!Szuper vagy, annyira jókat irtál és küldtél. :P :P Fantasztikus volt látni az ottani képeket, belecsöppeni egy idegen világba általad. Mintha utaztam volna. Nagyon szépen köszönöm, köszönjük. Olyan ari vagy, hogy időt és energiát szánsz erre.

Anyukád nagyon jó fej lehet. Jó ez az unoka szoba.
És az sem hátrány, igy játékokat örököltök, ráadásul, ahogy látom olyanokat melyek itthon több ezer ft-ba kerülnek.

Sejtettem, hogy ott jobban megbecsülik a pedagógusokat, a japán munketempóról meg olvastam már, igy nem lepődtem meg. Fárasztó lehet nektek.

Kevin nagyon édi. Birom a haját!

A hagyományos szobában mi az a sok kis apró kütyü a polcokon? Olyan teázós cuccok?


Reni! Prenata!Peti tündér, a cipőtől meg lehidaltam. Hát ez egy falat ugyanakkor pasis. Jóóóó!

Ex! Képzeld elmentünk a Plázába 1 éves ajit venni Beninek( végül maga választott egy kék kismotort, alacsonyat, széles üléssel, kivettük a babakocsiból és azonnal odamászott, felboritotta és pörgetni kezdte a kerekét, amikor pedig ráültettük, hogy megnézzük leér-e a lába, hajtotta magát vigyorogva-igy hát gyorsan megoldódott a probléma. )-na szóval ahogy jöttünk hazafelé nagy dudálások közepette elvonult mellettünk az egész skoda találkozó. Magyar, szlovák, rendszámok, kabrio tipus, kint integetve a lányok, csodás karosszériák, szép szinek, felturbózott versenyautók, régi stilus- minden. Annyira hangulatos volt, olyan noszatlgukis, olyan emberi, olyan szerettteljes, ahogy integettek, mindenki moslygott, dudált, integetett, hogy kpzeld elbőgtem magam. Vigyorogtam, integettem és csurgott a könnyem. Tök jó volt. azt sajnáltam, hogy se a fényképező, se apa fotózós telefonja nem volt nálunk. Szóval gondoltam rád.
Aztán este elmentünk bulizni az etno folkra és még akkor is száguldoztak a kabriók, derékig kint lógó csajokkal a városban.
Na, ennyi volt a skodás hangulatjelentés. A sors intézte, hogy lássam.

Az öcséd csodálkozott, hogy angyalnak tituláltam. Ő nem igy érzi?

Szép napot nektek!
Andi

benianya
ákosbenianya
 
 


Na, siettemben már megint új szavakat alkotok.
noszatlgukis= nosztalgikus
Feltalálhatnák már a gondolat vezérlésű klaviatúrát, mert az ujjaim sehogyan sem képesek követni a gondolatomat, vagy az egyik kezem gyorsabb mint a másik, igy folyton keverednek, vagy kimaradnak betűk.
bocs

benianya
ákosbenianya
 
 


Bénianyu, hát öcsém szerintem magát sem tituálná angyalnak. :D Habár alapvetően most jobb a kapcsolatunk, mint mikor kicsik voltunk.
Gondolatvezérlésű klaviatúrán jót mosolyogtam, főleg, ha belegondolok, hogy a gondolatok még kuszábbak, mint a végtagjaink. :?

Skodatali: hát biztos hangulatos volt, tavaly ilyenkor Székesfehérváron voltunk, az is szuperül sikerült. Csak a mostani anyagi helyzetünk nem egészen úgy alakult, ahogy szerettük volna, na meg mentünk volna 3-an plusz Peti, és a beugró csak 3000 Ft-ot kóstált volna, mert ugye szombaton volt a legtöbb program. Jövő hónapban Dunakeszin lesz egy összeröffenés, de valszeg azon sem leszünk ott, mivel elvileg akkor fogja a mamám a névnapját tartani. Sebaj, lesz fagyitali novemberben vagy decemberben. :)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Itt tikkasztó hőség van. Párom dolgozik. A szüleim elmentek apám 45 éves osztálytalálkozójára. Úgy irigylem őket. Idáig 5 évente tartották, azaz most lesz a 9., de elhatározták, hogy mivel már nem fiatalok, ezentúl 2 évente fogják megülni. Jó kis csapat volt! A keresztszüleim is az osztályból kerültek ki, akikkel a mai napig jó a kapcsolat!
Szóval Petivel tök egyedül vagyunk és még nagyizni sem tudunk! Délelőtt levittem a játszóra és még bicajoztunk is, hadd fáradjon a gyerek!
Amióta hazajöttünk a nyaralásból, nagyon étvágytalan lett. Ma délben is nem kellett a húsi és a zöldség, sem a túrórudi, egyedül a pufasztott kukit ette meg! Úgy utálom, hogy egy csomó mindennel megkínálom és csak kárba megy a kaja, mert én meg nem akarok konyhamalac lenni! :lol:

Benianyu!
Szerintem a sali jó ötlet! Csinálj hozzá hideg sülteket (fasírt, töltött pipicomb, sült pipicomb, natúr csirkemell stb)! Csinálhatsz tartalmas salit is, amihez nem kell feltét: pl. tésztasali ( tészta, mindenféle zöldség, paradicsom, paprika, uborka, hagyma, sonka stb.)

Beszéd: Peti hála az égnek abbahagyta a nyögést, viszont most Scatman megirigyelhetné, úgy forgatja a nyelvét! Baba, mama, annnya és hüüm (ezt mindenre mondja, amire rámutat) és ennyi a repertoár.

Ma egy anyuka megjegyezte, hogy babakocsi nélkül járunk a játszóra. Ja, mondom, fárasztom a gyerekem. 300 méterre van a játszó, miért ne mehetnénk kézenfogva. Igaz, néha 10 percbe is beletelik, amig odaérünk, mert 2-t megyünk előre, 1-t hátra! :shock: :roll: :lol:

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok.

Reni, hát 300 méterre én is ritkán viszem babakocsival a gyereket. Mi pár próbálkozunk a zebrán is átsétálgatni.

Bénianyu, én épp ma vettem Sága fasírtgolyót, állítólag nagyon fini, habár tény, hogy mű. :roll: Viszont nem kell vele bíbelődni...

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok,

Gabella: Nekem is második kép tetszik, de kíváncsi lennék a pancsoló képre is. Szerintem én nem láttam.

Kimike: Tényleg ne addódj a járás ügyiben! Szerintem Milán óvatos fiú, nem? De ha kicsit nyugtatni akarsz magadat, mehetnétek a szakemberekhez, vagy már voltatok? Kevin nem akart ülni magától, előtte kezdte mászást, felállását. Ülni ült, ha úgy tettem le, csak magától nem. Aggódtam és elmentem Dévényhez. Még kérdeztem japán orvostól is. Nem találtak problémát, és nyugodtabb lettem. Plédes vagyis pelenkás hintázást mi is sokat csináltunk.
Akkor írásod szerint ünnepnapokon bezárnak a jétszótereket? Nem tudtam. Elégé furcsa szavály. :(

Prenata: Mostanában Kevin nem akar bevásárló kocsiban ülni, inkább sétál vagy tol a kocsit. Nagyon határozottan akar menni, ha nem arra fordulok, amerre ő akar, akkor hiszti. :evil: Így sok időt igényel egy bevásárlásban mint ti sétátok. :wink:

Exdeus: A fagyitali novemberben? Az milyen? :roll:

Ákosbenianya: Japános szobában látható apróság egy otthoni budhista szentély. Minden reggel amikor fő a rizs, oda teszünk szentélybe, mindennap friss virágokat adunk oda. Anyukémék elégé vallásos, én viszont nem. :oops: Milyen torta lesz Beni szülinapjára? Te fogsz sütni?

Voltunk homokos tengerparton, autóvál 10 perc.


Nagyon tetszett Kevinnek, már messzéről érezte hullámnak hangját, és mondta hm hm hm.( Magyarra fordítva mi lehet az?) Sajnos még mindig erős a napsütés, nem engedtem pancsolást. De helyen úgy sajnáltam, hogy nem engedtem, mért annyira örült a tengérnek. Legközelebb mindenképpen fürdeni fogunk. :)

Sok jó pihenést és jó időtöltést Nektek holnapra! Puszi Mindenkinek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.01 23:47-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Család is a kettes fintorra szavazott, az a kép hódította meg Danit is, emlékeztek, a monitorpuszira gondolok! :-)

Kmammy! A pancsis kép csak neked! :wink:
Kép

Bocsi, most csak ilyen felületesen olvastam, mert időm nem nagyon van. Apánk elment lövöldözni, én meg maradtam a csemetékkel, egy anyuka barátnőm eljött a kislányával, játszottak a manók, Mesi csak 4 után aludt el, még alszik egy kicsit, de nemsoká felébresztem. Csináltam egy tortát is, anyósom holnap lesz 48 éves, meglepik leszünk neki, nem tudja, hogy megyünk, és hát tortát sütöttem neki.

Most meg indulok, mert mosogatni kéne, még az ebéd utáni maradványok is ottvannak.

Pusz mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Benianya! Nekem már néha gyorsabban járnak az ujjaim, mint ahogy megfogalmazom a mondanivalómat! :D

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Hát igen, Red Bull Air Race... Csakhogy hiába van az én párom a hídépítő zászlóaljnál, ha egyszer ő nem épít se hidat, se pontomot, mert ő "csak" informatikus. :-)

Cserébe hobbiból jár harcolni játékpuskával! :lol: (Airsoft, hátha valakinek mond valamit. :roll: :wink: 8) :oops: :lol: :? )

Fagyitali? Mármint megfagytok a talin? :D

A cipő szó hallatán idegrohamot kapok, ugyanis Mesinek kell őszi cipő, Lackónak is, plusz még benticipő is, tornacipője van szerencsére. De indulásnak lehet, a mostani szandija lesz a benti, így csak 1-et kell neki venni egyszerre. Ráadásul nekem sincs cipőm... De nekem jó a kínai is, gyerekeknek rendes kell, azon nem spórolok (annyira).

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Fagyitali: ha hideg van, akkor megfagyunk, igen. :D De az utóbbi két évben erre nem volt példa, akkor még fagyizni is lehetett volna akár. :wink:

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Kmammy: nagyon jók a képek. Mindig olyan élvezettel olvasom, amiker írsz és nézem hozzá a képeket! Nagyon édes Kevin!

Ex: fagyitali. Ez jó! Ha a tavalyi év novemberéből indulok ki, akkor simán lehetett fagyizni.

Gabella: pancsolós kép (bár én már láttam) viszi a pálmát! Masi zabálnivaló a képeken. Nagyon fotogén.

Reni: játszótérre én se viszem babakocsiban. Mi is sétálunk, bár hasonló problémákkal küzdünk, mint Ti. Illetve már változik a helyzet, viszonylag gyorsan eljutunk a célhoz. Már csak 10 perc az előző 30-hoz képest. :wink: (Itt is kb 300 méter)

Marcy: azt hiszem még nem válaszoltam (bár ebben nem vagyok biztos) :oops: A prog matos diplomámat egészítem ki egyetemi informatika tanárivá. Sajnos hétfőn már megyek és a kicsit anyuékra hagyom 2 napra, de a múltkoriból ítélve szuperul elvolt a mamáékkal.

Őszi cipőt nekünk is kell venni. A héten lesz jó kis segítségem, mert húgom szabin van, most hazajött. Szombaton mennek majd nyaralni Horvátországba, addig biztos jön majd "Kornélozni". Igyekszem sok mindent elintézni, majd igyekszem jönni. Talán több időm lesz, mint a múlt héten. Arról nem is beszélve, hogy amilyen idő itt most kinéz, nem sokat leszünk kinn.

Szép napot: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Gabella!!!!S.O.S. Heeelp!!!
A cory féle babatortát Te is 2 cm-es re vágtad? És nagyon megdagad sütés közben? Szóval ne vágjam a feltekertet 2 cm-nél vastagabbra, ha magas, de kis tortaformát kaptam?
És ha csak sima élesztőm van, abból mennyi kell ami megfelel 1 csomag porélesztőnek?
Fúú, életemben először sütök tortát, sikerülnie kell. Du 3 ra kész kell legyen!
Imádkozom, hogy addig bekapcsolj! Ugye nem most nyaraltok, ?nincs most időm visszaolvasni, és nem tudom fejben tartani momentán kik nyaralnak.
Jajj, nagyon köszi!!!

Csajok! a fiam iszik szivószállal! Blaninak maradt 2 gumi szivószálas kulacsa, és hogy itt a topicban irtátok, gondoltam kipróbálom. 2 perc alatt megtanulta, a titok az volt, hogy megemeltem neki a kulacsot, igy a szivószálon belefolyt a szájába, ezt ismételtem többször , igy hamar megérezte hogy abból folyik. Először fújta aztán 2 perc múlva szivta is. Annyira örültem! Azóta szivószálasból is iszik!!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Kimike!

Kinga sem jár, sőt nem is akar. Nem volt hat hónapos, mikor már mászott. Azóta úgy mászik, mint mások soha. Már vertikálisan is durva.

Igen a két lábát hátracsapva ül, de nem hipotón, és nem is volt az (Dévényes gyógytornász mondta). Én már régen nem idegeskedem, majd elindul. Kofa egyik volt munkatársa 2 évesen indult el, az egyik legintelligensebb ember, akit ismerek, nyugodt, kiegyensúlyozott.

Eddig egy kislány volt, aki több, mint másfél évesen kezdett járni, de ő nagyon sokáig "térden járt". Az anyja elvitte egy gyógytornászhoz, ahol kiderült, hogy a térde és a vádlija körül le vannak kicsit tapadva az izmai. Tán egy-két alkalommal voltak, és a kislány elindult. És soha nem láttunk (mert baba-mama klubos) rajta semmit, mint fájdalom, vagy lassabb lett volna.

Tehát, előszöris ne idegeskedj. Másodszor, ha az kell, akkor menj el egy dévényes gyógytornászhoz, aki megerősít, hogy Milánnal minden rendben, csak biztonságkedvelő ember.
Én személy szerint nem megyek, mert TUDOM, hogy Kinga csak a tuti biztonságra hajt, és a mászsát nem fogja csak úgy felcserélni "bármire", majd, ha a Mikihez is négy ponton megy, na akkor megyünk tovább. :-)

tjuca
 
 


Ákos Bencét Isten éltesse első szülinapja alkalmából!!!
Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok Csajok,

az utóbbi 3-4 napban nem volt időm jönni.

Marcinak péntekről szombat reggelre nagyon szar éjszakája volt, de kiderült, hogy volt rá oka.
Szombaton reggeli után tiszta kiütés lett, úgyhogy mentünk az ügyeletre, ahol egy nem túl bizalomgerjesztő doki mondta, hogy melegkiütés mellett vmi allergiás kiütései is vannak.
Azzal akart megnyugtatni, hogy az allergiáknak kb. csak a 10 %-át tudják azonosítani, úgyhogy tüneti kezelés van.
OK, amit felírt, az segített, egy rázókeverék, ami hűsíti neki és nem viszket és fenistil csepp.
Most már szinte nem is látszik neki, de azért du. viszem a gyerekorvoshoz. Az idegesít legjobban, hogy mindig az okát nem tudják, hogy mi az és én még abban sem vagyok biztos, hogy allergia :roll: :roll: :roll: .

Na mindegy, ezen is túl vagyunk... talán.

Egy kicsit depis vagyok, mert kb. 9-10 hónapos koráig semmi baja nem volt Marcinak, az utóbbi 1, másfél hónapban pedig minden megér bennünket :( .
Arról nem is beszélve, hogy egyre nehezebb vele.
Éjszakai alvás még mindig nincs. Pelenkázás egy kész rémálom. Cipőt állandóan lerúgja, de ezt már úgyis írtam kb. 20-szor adom fel rá egy nap.
Most már legtöbbször csak a kismotorjával megyünk sétálni, de már abból is ki szeretne szállni fél óra múlva és cipelhetem, ráadásul még a motort is tolhatom.
Mostanában egy kicsit úgy érzem, hogy kicsúszik az irányítás a kezem közül.

Ákosbenianya: sok-sok puszi a kis szülinapos Ákosnak :) :) :) !!!

Ákosbenianya: nem tudom, hogy jelent-e vmit, de Marci mindig úgy ül, hogy a két lába hátrafelé van. Csak akkor ül úgy néhány percig, hogy elöl vannak a lábai, ha én úgy teszem le a földre, alapból nem.
Az ülésen én amikor kicsi volt is aggódtam, mert nagyon sokáig nem ült egyenes háttal. Láttam a képeket, hogy mindenki babája, mint a cövek úgy ül, Marci pedig hajlott háttal...
Járás még nálunk sincs, csak néhány mp-es önálló álldigálás. Szerintem Marci sem mostanában indul el.
Mi van akkor, ha egy gyerek hátratett lábakkal ül??? Mit befolyásol ez??? Oktassatok, mert nem tudom :o !
Én el tudom képzelni, hogy Marcinak az átlagnál kötöttebbek az izmai. Legalábbis ahhoz a kislányhoz képest, akivel együtt sétálunk biztos. Én mindig azon csodálkozom, hogy az a kislány milyen laza...

Wawel: most már emlékszem :roll: , mármint a sulival kapcsolatban :) .

Többen kérdeztétek, hogy adok-e gombát Marcinak. Nem, még nem adok. Marci az esetek 70 százalékában még mindig bébikajcsit kap. Általában a főzelékek azok, amiket megeszik a kajáink közül.
Benianya: rántás nálunk hagyományos módon készül. Leveseknél csinálom azt, hogy amit éppen csinálok, karalábé, karfiol, krumpli stb. egy kicsit leturmixolok belőle, és ezáltal egy kicsit sűrűbb lesz a leve.
Nem viszem túlzásba a dolgokat, néha használok biolisztet, de ugyanúgy jó a fehér liszt is. Nekem is van kukorica keményítőm, ezt is használom sürítéshez. Attól függ, milyen kedvem van.

Kmammy: nagyon jók a képek :) !

Reni: tetszik a cipő :) ! Lassan nekünk is be kell szerezni vmilyen őszit, de nem tudok dönteni. Tépőzáras, fűzős, csatos :?: :?: :?: ???

Eni

Eni
marcy
 
 


Kép Maci féle ülés...

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Marcy!
Én nem akarok hülyeséget írni neked az üléssel kapcsolatban. Benianyu biztos tudja a szakszerű választ, de egyszer itt olvastam egy topicban, hogy a mozgásfejlődéssel összefügg ez a fajta ülés. Állítólag hátráltat. De mondom, én nem tudom a szakszerű magyarázatot, így hülyeséget nem akarok írni. DE! Nem kell parázni senkinek a gyerek másfél éves koráig, ha nem jár. Ezt orvos mondta!
Marci otthon cipőben van? Én nem adok Petire cipőt. Ő mezítlábazik, néha szó szerint!
Ma vettem még egy pár cipőt őszire a piacon 2700 pénzért. Zárt, bőr és puha, de tartja a bokát, van benne betét. Tök király ennyi pénzért. És az árusnak van egy másfél éves és egy 3 éves uncsija, akik ilyet hordanak. Így gondolom, hogy nem lehet rossz!

Peti alszik, én főzők a következő 3 napra, met férjem itthon fog ajtót cserélni, mi meg Petivel a mamánál leszünk reggeltől estig, hogy ne legyünk láb alatt. A tavalyi felújításban még kimaradt a A fürdőszoba- és Wcajtó csere.
Én meg kinéztem egy Okj-s vámkezelői tanfolyamot itt helyben. ma akarok elmenni megérdeklődni. Az ingyenes másoddiplomáról lekéstem. Bár ez sincs ingyen, ha van már szakképesítésem. Mi lenne ha letagadnám a diplomám? ( Amiért egyébként fizettem, mert a Bokros csomagba beleestem!)
Itt nagyon sok a közvámraktár, na meg itt a határ, plussz oroszból van nyelvvizsgám( ami frissítésre szorul), na meg sorra buknak le a vámosok, így remélem munkahely is lesz!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Nagyon régen írtam már, ennek az az oka, hogy két hétig a szüleimnál voltunk Julcsival. Előtte vasárnap elég rosszul voltam, nagyon fájt a hasam, bementünk az ügyeletre, megvizsgáltak, szerencsére rendben volt minden, viszont szigorú pihit, és semmi emelgetést írt elő a doki, és Magne B6-ot kell szednem. Így anyáék feljöttek értünk, így két hétig ők cipelték helyettem Julcsi popóját, ha igényelte a kisasszony. Most szombaton voltam a dokimnál is, előtte szabin volt, így csak most tudtam menni. Csinált UH-t, minden OK a kistesóval, a korának megfelelően, szépen fejlődik, kb. 7-8 hetes, és már láttuk a szívműködést is. Szerencsére azóta nem fáj a hasam, viszont állandó émelygés, gyomorégés, és hányás gyötör, Julcsival nem tartott ennyi ideig... De úgy vagyok vele, inkább ezek a tünetek legyenek, csak a hasam ne fájjon.
Julcsika nagyon élvezte, hogy a nagyszülőknál voltunk, kint a telken igazi kis paraszt csaj lett belőle. :) Állandóan kint volt, kutyázott, cicázott, mindenben benne volt, sokat szaladgált. Napról-napra ügyesebb, már vannak új szavai, sokat ügyesedett, már nagyon gyorsan szalad, és mindent megért, persze azért néha huncutkodik, és nem fogad szót, de ezt leszámítva tündér kislány.
Nekünk idén nyárra így ez a két hét volt a nyaralás, talán majd az ősszel elmegyünk valamerre kettesben a férjemmel.

Ne haragudjatok, hogy nem reagálok most, nem tudtam még olvasni. A képet végignéztem, a lurkók nagyon aranyosak, jók a japán képek, tök érdekesek.
A mostanában ünnepelteknek én is nagyon sok boldogságot kívánok!

Marcy, a te képed az utolsó, így erre tudok írni, Csandy Gergője ugyanígy ül! És máshogy nem is hajlandó ülni. Ők járnak rendszeresen fejlődésneurológiára, ott azt mondták, rendben van Gergő. Egyébként inkább a lazaságra utal ez az ülésmód. Ha hagyományos ülésmódban is megül Marcika, akkor nem hinném, hogy gond lenne vele, valszeg egyszerűen így kényelmes neki ülni.
De ha aggódsz miatta, kérdezd meg a dokitokat.

Megpróbálok majd aktívabban írni, sajnos elég kényelmetlen a gép előtt ülnöm, nyomódik a pocakom, majd kifejlesztek vmi kényelmes pozitúrát. :)

Rakok fel pár mamáéknál készült képet.


Kép
a kedvenccel, Lizi kutyussal

Sajna nem akar több kép felmenni, majd megpróbálom később.

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Eni!

Isten őrizz, hogy bárkit is megijesszek, csak segiteni szerettem volna Kimikének, illetve megnyugtatni, hogy ne aggódjon a" még nem járás miatt." Látod Jucának is úgy ül a kislánya, mégis makk egészségfes még a Déványes szerint is.
Ez az ülés ahogy nekem mondta a gyógytornász, utalhat hipotóniára, jele annak. De nyilván nem részletezte nekem, igy elképzelésem szerint még számos más társtünet is kell, hogy ezt a diagnózist felállitsa. Ez csupán jelző tünet, önmagában lehet, hogy az ég világon semmit sem jelent. Csak érdemes rá figyelni. De ha már igy felzaklattalak téged is, egy Dévényes gyógytornász percek alatt megmondja van-e bármi mozgásfejlődésbeni lemaradás a gyerkőnél.
Ebből is látszik lányok, hogy lassan versenylovakként kezelik a gyerkőket, mikor mászik már, mikor jár már, mikor szólal már meg? Mi meg meg akarunk felelni, és bogarat ültetnek a fülünkbe. Aztán minden meglesz időben, nem kell semmit siettetni.
Ugynakkor az is igaz, hogy minket 4 hónapig nyugtattak neves dokik, hogy csak lusta, meg a fiúk lassabban fejlődnek, aztán az erőszakosságomnak köszönhetően kerültünk oda, ahol megmondták hipotón, és igen is fejlesztésre szorul.
Szóval én inkább 3 helyre elvinném, mintsem későn derüljön ki valami. De a ti esetetek más, Beni 6 hósan még csak hanyatt feküdt passzivan.
azért én azt vallom az egésszáéges gyerkőket is lehet, érdemes tornáztatni, fejleszteni, egfy kicsit nyújtani a hátsó combizmokat, speckó játékos tornagyakorlatokkal stimulálni az izmokat, inakat.Az úszás pl. tök jó.

Reni, Eni, köszi a köszöntést, nagyon arik vagytok. Izgulok, ezután bulitzunk még , apával már összekaptunk: a torta vastagságán, annyira izgulunk, de végül 4 cm-esre vágta, mert önkényesen felülbirálta a 2 cm-t. röhej nem? :D :D :D Mindig csipp-csupp ügyeket tör ki a 3. világháború. De már fel lobogtattam afehér zászlót, csak legyen béke és nyugi, meg nem tök mndegy milyen magas lesz a torta? :shock: :shock:
Na, rohanok. remélem megnyugodtatok, nem akartalak felzaklatni benneteket ezzel a üléssel. Nyuggiii. :P :P
Andi

benianya
ákosbenianya
 
 


Ákosbenia, Csandyéknak is ugyanazt mondták, hogy utalhat hipotóniára, az ilyen ülésmód. De egyébként meg mindent rendben találtak nála, így nincs baja a kissrácnak.

Isten éltesse a kis Benit, jó szülinapozást!

Megpróbálom még egyszer a képeket.

Kép
apával pipi-nézőben :)

Kép
anya szeme fénye :)

Kép
szőlőt a tőkéről jó enni :)
Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok.

Hát kissé mozgalmas volt a hosszú hétvége. Ugye szombaton strandoltunk, vasárnap anyósnál voltunk, tegnap meg sétáltunk a városban, és este még a tűzijátékot is megnéztük az egyik hídról. Igaz, Petit jobban érdekelték az autók meg a biciklik, amik az alattunk elhúzódó úton cikáztak. :D

Ma voltunk délelőtt orvosnál, mert a térdén már halványodnak a pöttyök, viszont kijöttek a kezén, meg a derekán. Utóbbi valszeg a pelenka alatti izzadástól van, de a kezén nem tudom, mitől jöttek ki. Kaptunk rá gyulladáscsökkentős kencét, mert jó rá a popsikrém is, mert abban is van, de kevesebb. Na meg egy hétig még kiütésvizitet kell tartsak, mert a barátnőm lánya a mai szülinapjára meglepte magát: bárányhimlős lett, és szerdán még együtt voltak. Mondjuk én örülnék, ha Peti is túlesne rajta, habár ő már tud rendesen vakarózni...

A férjem ismét elhúzott Tatára dolgozni. :( De ha a dolog jobbik oldalát nézzük, most csak 3 éjszakát kell külön lennünk.

Wawel, hát én is azt mondom, hogy novemberben még nem nagyon lehetett tavaly megfagyni, mondjuk egyébként sem. Pedig még vastag kezeslábast is vettünk a gyereknek, egyszer sem volt rajta. Sebaj, talán jó lesz ketteskének. :D

Bénianyu, talán élesztőügyben tudok segíteni, ami nekem van itthon porélesztő (a kenyérsütéshez szoktam használni, valami franica fajta), arra az van ráírva, hogy 11 g porélesztő megfelel 4 dkg sima élesztőnek. De látom, közben megoldódott a dolog.
Egyébként meg Isten éltesse Ákos Bencét 1. születésnapján!
Hm, lehet, hogy vennem kéne szívószálas poharat? Arra rájöttem, hogy a "felnőtt" szívószállal még nem megy neki, azt inkább rágcsálja, lehet, hogy a titok nálunk a vastagságban rejlik.
Ja, úszás: anyósom kérdezte, hogy nem akarom-e vinni Petit. Mondtam, hogy nem, majd ha már tudatos lesz a mozgása, akkor beíratom valahova, tehát pl. óvis korában. Addig én nem szeretném...na meg marha drága, és ha még azt is beleszámolom, hogy a dokitól kért igazolás is 6000 pénzbe kerülne, inkább kihagyjuk.

Juca, ezek szerint nálatok is a másfél év a "tűréshatár"? Úgy látom, mindenkinek van "problémája" a gyerekével, Kinga nem jár, Peti meg nem beszélt. Komolyan mondom, néha a falra másznék az ö-zésétől, mondjuk mit várok, hiszen szögedi. :? De az 100%, hogy minimum parancsnok lesz belőle, olyan beleéléssel mondja a magáét és mutogat hozzá.

Marcy, fel a fejjel, lesz ez még rosszabb is. Én mindig azt mondom, hogy lesznek még gondjaink a gyerekeinkkel, csak a dolog mibenléte lesz más. :) Persze a fiadnak mielőbbi javulást. Mondjuk a ti példátokból is látszik, hogy ügyeletre csak akkor érdemes menni, ha olyan baja van a gyereknek, ami tényleg sürgős teendőt igényel... :o
A lazaság nem feltétlen jelent rosszat, Bénianyu azt írta, hogy a térdei között ülő gyermek lehet hipotón. De itt a szó a leheten van, esetleg te is kérdezz rá a dokidnál vagy egy gyógytornásznál. Nálunk a csípőszűrésen volt ugyanez, mielőtt elmentünk 6 hetes szűrésre, volt nálunk a védőnő, és megjegyezte, hogy Petinek tuti nem kötött a csípője, mert már akkor is széttette a csülkeit. :P Mondjuk csaszis babáknál nem is szokott előfordulni ilyen rendellenesség.

Reni, nálunk a járás kezdetekor javasolják a szandit, de Petin már akkor volt, amikor álldogált, hogy szokja a lába. Ettől függetlenül az első lépéseit épp zokniban tette meg. :) És mióta biztosan jár-kel, soha sincs rajta lábbeli...
Ez a képesítés jól hangzik, főleg nálatok. Szerintem tuti nyerő!

Gombi, de jó, hogy írtál. Szuper, hogy minden OK veletek. Ez a kép nagyon jó, mondjuk nekem a második dolog, ami feltűnt, a háttérben levő üvegraktár. :) Ha nem írod, hogy kutya van a képen, én nem is veszem észre. :o

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Kedves mamák, babák és persze papák!
...mindenkit szeretettel várok Aug 30.-án 16 órakor nyíló kiállításomra a Fise galériába, Ahol a szeptemberben megjelenő Kaláka Ukulele verseskönyv illusztrációi mellett, egyéb grafikai munkáim is bemutatásra kerülnek.
A kiállítóteret babzsák foteleimmel igyekszem a gyerkőcök számára is hangulatossá tenni.

FISE GALÉRIA
1054 Budapest, Kálmán Imre utca 16. Telefon: 311-3051
http://www.fise.hu/


Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Benianya! Remélem, megoldottad a torta problémát! Sajnos a vihar miatt csak 5 körül lett netünk, 2 napig nem volt egyáltalán.

Beninek boldog szülinapot!

Holnap majd írok bővebben, most ezer dolgom van.

Pusz mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Isten éltesse Ákos Bencét! :)
Vendég
 


Isten éltesse Ákos Bencét! :)
Vendég
 


Isten éltesse Ákos Bencét! :)
Vendég
 


Bocsánat a triplázásért. Inkább háromszor, mint egyszer se. :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Na, elolvastam mindent!

Ex! Nyugi, Mesi se beszél! Nála is az ö-ö-ö-ö a menő! Lackó dettó ilyen volt, elmúlt kettő, mire értelmes szavakat használt.

Bocs, Lackóhoz oda kell bújni!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Halihó!

Én is vagyok, csak nagyon pezseg az élet.
Egész hosszú hétvégén lenn voltunk anyukáméknál Ádámmal, jókat ettünk, aludtunk, pihentünk és röhögtünk, csak hétfőn jött értünk Tomi, amikor is visszatértünk Pestre.
Mostanában, mióta külön költöztünk kicsit visszataláltam a szüleimhez, a rokonaimhotz.Sokszor lemegyek a gyerekkel hétvégézni, mert ugye mit is csináljak itthon...? :(
Egyedül élni nem valami vidám és szórakoztató dolog dehát csak nem maradok igy örökre.

Reni és Gabella!Megkaptama fotókat a gyerkőcökről s már oda is adtam őket a szerkesztőmnek.
Annyi kérésekm lenne még hogy egy-egy emailt még küldjetek amiben néhány sorban bemutatjátok a bébit a kedves olvasóknak, ez fontos mert kell a kép mellé.
Légyszi küldjétek mielőbb!!!

Most pedig teszek fel néhány új képet Ádikáról, magunkról.

Kép Kép Kép

Ugye milyen igazi férfi lett mióta nem láttátok? Ő vigyáz rám, úgyhogy reszkessen mindenki aki bántani akar!:-)

Puszi

Kitti
kittiésádám
 
 


Kitti, tényleg sokat nőtt Ádám, mióta nem láttuk!
Légyszi csinálj egy új vonalzót, ha időd engedi, jó??? Légyszi-légyszi.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Blogon olvassátok el a Tanácsadás-szuri irományomat, a járással és egyebekkel kapcsolatban.

Most mennem kell, mert még nem is reggeliztünk, és 2-re megyünk a szopis rendezvényre. Utána még írok!

Pusz mindenkinek!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabella!

"Blogon olvassátok el a Tanácsadás-szuri irományomat, a járással és egyebekkel kapcsolatban."

Elolvastam.
Akkor most mi is a szüzsé? Ne haragudj, de a dolog áthallás része nem esett jól. Remélem nem volt benne semmi olyan, hogy Milán és Kinga még azért nem jár, mert mi is elcsesztünk valamit Kimivel.

Szomorú, hogy ilyenek vannak, talán a védőnőnek, meg orvosnak fokozottabban kellene kijárnia tanácsadni, vagy nem tudom. Ugye nem lehet szabályozni, hogy ki cselekvőképes, és ki nem, és hol a határ. Vannak vak/siketnéma és más testi fogyatékkal élő emberek, akik tökéletesen nevelik a gyerekeiket, és vannak "normálisak", akik nem. Ez van, határvonalat nem tudsz húzni. Nem mellesleg a gyerekeknek apjuk van?

tjuca
 
 


Juca! Bocsi! Csak gyorsan leírtam a helyzetet, majd kommentálom!

Véletlen se akartam mondani, hogy ti hibásak lennétek! Csak ilyen is van. Hogy valakit gyakorlatilag nem is érdekel, hogy mi van a gyerekkel, mert agyilag korlátolt. De mikor látszik egy gyereken, hogy valami nem ok, akkor azért menni kéne valamerre... Egyébként van apjuk, sőt a kettőnek ugyanaz...

Ti lelkiismeretes anyukák vagytok, a gyerekek jól fejlődnek, foglalkozva van velük! (De szépen megmondtam!)

Egyébként meg alig egy hónappal ezelőttig engem is cseszegetett boldog-boldogtalan, hogy mért nem jár még ez a gyerek... A védőnő meg doktornő nem, mert ők látják, hogy egyébként minden ok, csak még nem elég bátor. Ennek köszönhetően alig-alig csetlett-botlott, aki látta járni, azt mondta, hogy már hónapok óta megy, és valóban, megy olyan stabilan, mint a vele egyidős kiscsaj, aki 11 hónaposan kezdett járni...

Kinga meg Milán is a biztosra megy, ez tuti! Amúgy meg sokkal jobb a mászás! Főleg, ha olyan tökélyre fejlesztik, mint Kinga! :)

Légyszi, ne haragudjatok! Csak ezt írtam a múlt héten, és pont megint ez a járás és miegymás a téma!

Hátratett lábakkal ülni, ezügyben nem tudok semmi okosat, de én kicsi koromban nem csak hogy így ültem, de így is közlekedtem! :-) Így függőleges helyzetben voltam, kevés volt a motiváció a kétlábon járásra, soká is indultam el, úgy mondják, olyan másfél éves körül.

Bocsi, sok voltam, és még sokkoltam is kicsit, úgyhogy most eldugulok!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?