Sziasztok!
Sue: visszaolvasgattam valamennyit, nem biztos, hogy a lényeget megtaláltam, anélkül, hogy a sebeket feltépném: olyan hülyeség miatt ment a veszekedés... A babák mindjárt 1 évesek, a kutyát nem érdekli, hogy ki hogyan szoptatott... Na mind1, kár, hogy így alakult...
Nálunk Levi már szinte mindent eszik, tegnap pl. paradicsomlevest és rántott karfiolt krumplival, vacsi: májkrémes, sajtkrémes kenyér, stb. Nagyon szeret enni hálistennek.
Hiszti??? Hát sajnos ebben én is tanácstalan vagyok. Levinél még műxik az elterelő hadjárat, csak a figyelmét kell elterelni. Én Hannánál vagyok tanácstalan. Ma 2x előadott akkora műsort, hogy elállt a lélegzetem. Teljesen váratlanul teljesen hülyeség miatt jön rá. Reggel nem akart felöltözni, és artikulátlanul üvölt. Először elkezdem neki is elterelni a figyelmét, mesélni neki valamit, stb. Nem jön be. Akkor otthagyom. Jön utánam és üvölt. Kérdezem: felöltözöl? üvölt: neeeeeeeeeeem. Nem foglalkozom vele. Üvölt. Erőszakkal akarom öltöztetni. Kihúzza magát, olyan erő van benne, hogy nem bírok vele. Otthagyom. Hagyom üvölteni. Jön utánam. Megfenyegetem, hogy hideg víz lesz a vége. Nem hagyja abba, ezért kap. (Csak pár cseppet az arcába). Még jobban üvölt, aztán pár perc és abbahagyja, öltözés. Este ugyanez, csak nem akart fürdeni. És a végén meg sem tudtuk fürdetni, mert már annyira zokogott, hogy beszélni sem tudott, és majdnem elhányta magát. Jubi, már csak benned bízhatok! Mi lehet ez nála? Mit csináljak vele? Direkt nem vesztettem el a türelmemet, mert ittvannak a sógornőm gyerekei is, és tudtam, hogy muszáj türelmesnek lennem, de teljesen tanácstalan vagyok.
Beusa: édes lehet Minna, hogy ilyeneket csinál. Levi is kimond 1-1 szót, de nekem Hanna után nagyon furcsa, ő már ennyi idősen szinte folyékonyan beszélt. 11 hósan ilyeneket mondott: cicuka hooool vaaaad? (Bezzeg járni 17(!) hónaposan) Levike hozzáképest eléggé le van maradva. De pl. a nem-nem-nem-et nagyon tudja, rázza a fejét, és mondja is néha.
Jubi: a rendőrségnél sajnos nagyon sok tróger van, ez tény. (Én is ott dolgoztam, tehát tudom, mit beszélek!
DD Hogy minek köszönhető, hát ez kicsit hosszabb téma, minthogy itt ki lehetne fejteni
De az olyanok ellen, akik bűncselekményt vagy mulasztást követnek el, panaszt lehet tenni. Hátha változik előbb-utóbb a megítélésük, és nagyobb lesz a becsületük azoknak, akik tisztességesen élnek és végzik a munkájukat a pocsék munkakörülmények és a sz@r fizetés ellenére. ...
Egy körkérdés: ki hogy áll a szopival? Meddig akartok szoptatni? Nálunk reggel este van, és most kivételesen megint olyan időszak van, hogy van is mit kiszívjon. De ha eljön megint a 7szűk esztendő, lehet, hogy le fogunk állni vele. Egyrészt nem akarom már idegesíteni magam ezen, másrészt meg én amúgy is 1 éves koráig terveztem. Ti hogy vagytok ezzel? 2-3 éves koráig, vagy ameddig még igényli a baba? Nekem mindenki azt mondja, hogy ha 1 évesen nem választom el, akkor utána már nagyon nehéz lesz, és azt meg nem akarom, hogy bárhol rángassa a pólómat meg a cicimet, meg nekem valahogy addig esik jól, ameddig még valamennyire baba. Egyébként Levit egyáltalán nem zavarja, ha szopi helyett babatejet kap. Remélem, ez így is marad! Bocs, most nem tudok nagyon visszaolvasni, megyek én is "alszizni!" (Á la Huszti Hanna Laura...) Jó éjt!