Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, én is itt egy gyorsra

Sheepy, gyerekszobás állapotok :) , de milyne jó lesz majd kicsomagolni!

Büngyi, arik a teknőcök!

Adri, jó hogy fogad rendben!

Masi, az én férjem is így járt, ma ebéd nélkül kénytelen kihúzni...tegnap benn voltam vele :arrow: nem volt időm főzni, hogy vigyen.
De ma konyhatündér lettem ismét, mondjuk nem nagy kaja van ma (magyaros zöldségleves, rakott krumpli) de sütit is csinálok..

Missfried, tök jó a labor! Hajrá a diétával 8)

Na rohanok is, nehogy besüljön a kaja.. :shock: meg ki is kell teregetni...

Ágica, nem is irtál, mi van veletek?

Anikó
Kép
Kép
vicsok

LÁNYOK !
MEGVAN AAZ ÚJABB WC KAGYLÓ,ESTE MÁR BENN IS LESZ AHELYÉN,HA MEGINT ÖSSZE NEM TÖRI!
VÉDÖNŐ:
120/70 VÉRNYOMÁS,VIZELET RENDBEN ,SZÍVHANG OK , SÚLY:-10 DKG , ÍGY HIHETETLEN ,DE 6,20 KG-NÁL TARTOK ,AZ ELSŐNÉL SIKERESEN FELSZEDTEM 21 KG-T,EHHEZ KÉPEST EZ SEMMI
Kép
geosel.klara

Hű, látom folynak az események!
Missi: diéta mit jelent? Kevesebb kalória, vagy csak bizonyos ételeket nem ehetsz?
Kicsit hosszú leszek:
Velem minden rendben, otthon nagyon jó volt, anya vett egy fürdőkádat a babának. Én fehéret akartam, de apu közölte, hogy a lánynak rózsaszín való, úgyhogy rózsaszín lett…ha anyánál leszünk, akkor kád már lesz. Kiságyat is fog venni, mert olcsóbb, mint az utazó kiságy, és viszonylag sokáig elvan benne a gyerek. És vettünk még egy kiskabátot is. Eredeti ár 3200Ft volt, de annyiért nem vitték, lett belőle 900, mi 319Ft-ért hoztuk el…csodálatosan megvarrt munka!
Rugiból a tescósakat vesszük, a cherokee (?) márkájút, csak anya azt javasolta, hogy az összes rugi és kombidressz nyakára varrjak kétoldalra patentot, mert különben ki lesz a nyaka. Amúgy minden kismama dícsérte ezeket a ruhákat, mert puha pamut, és olcsó.
Itt pesten a héten megyünk könyvet venni, egy védőnő azt javasolta, hogy a Spoke Doktoron kívül nagyon nincs is más, amit „kötelező” beszerezni, de azt mindenképpen. Én azon kívül még egy babamasszázs könyvet szeretnék, és egy kisbabák egészségkönyvét. Szerintem ezek 99%-ban lefedik a dolgokat. Egy csomó érdekességet hallottam az elmúlt héten, felírtam egy kis füzetbe mindent, majd leírom részletesen később!
Aztán lassan babakocsi nézőbe indulunk, meg a hordozópróbálgatásba….nagyon félek, hogy az lesz a vége, hogy én hátul gubbasztok, a gyerek meg előre be van kötve…az autóba szerelhető mózes az jó lenne, de azzal is csak 5 hónap haladékot kapunk…

Hétvégén anyósomnál voltunk…hát nem egyszerű eset, de anyáék szerint én is durvábban szólok a kelleténél…akkor is nehéz elviselni…a totálisan érdektelen dolgok 5x-i ismételgetésétől hülyét kapok…ráadásul olyan dolgokat kritizál, amivel nekem eszembe nem jutna foglalkoznom…pl: nem tetszett neki az apasági nyilatkozaton az aláírásom!!!!.. Hogy még gyakoroljam…mondtam neki, hogy nem vagyok filmsztár, hogy gyakorolgassam, sznobságból meg nem fogok „menő” aláírást kikísérletezni…

Aztán meg levágtam apa haját, és közölte, hogy nincs szemmértékem, mert ennek így-meg így kell állnia…mondtam, hogy ez nem az ötvenes évek, amikor bilit húztak az emberek fejére, és azt körbevágták…kézügyességről nekem meg ne papoljon, mert egy gombot sem tud felvarrni…áááááááááááá és még ezer ilyen

Egész hétvégén egy szál fürdőruhában flangált, de én ne legyek fürdőruhában, és a felsőm alól látszódjon ki a bugyi…persze ez nem azt jelenti, hogy rövid legyen a felső, hanem olyan nagy legyen a bugyi…na de legalább ki volt borotválva! Volt már olyan, hogy a szőrei is kilátszódtak…

20-án otthon punnyadtunk, délután fél ötkor másztunk ki az ágyból. Azért írtó jó volt!
Hétvégén még beiktatunk egy Balatont, utána meg egy hazaruccanást, és aztán már sehova!
Csak otthon takarítgatok, patentot varrok, és tornázgatok…

Ágica
Kép
ágica_26

Klári!
gratula a kilókhoz! mi volt a wc-vel? most nem tudtam olvasni!

Ágica
Kép
ágica_26

Sheepy! Nem intim pillanat, hanem ők így napoznak :lol:

Missi! Örülök, hogy "csak" diéta. A szénhidrátokra és a cukorra kell odafigyelj, ugye?

Én mától szeretném bevezetni a gyümölcsvacsorát. Vagyis semmi más csak gyümölcs és tea. Szerintetek??? Nem durva?

Klári! Gratula az újabb kagylóhoz, erre már vigyázzatok jobban ;) Nagyon keveset híztál, irigyellek is :oops:

Ágica! Nagyon jót szórakoztam ismét az "előadásodon" :) Anyósod egy tapló p.csa! Ne törődj vele, úgy tűnik valóban mindenbe bele akar kötni....
hihetetlen.
Örülök, hogy vásárolgattok. Ezeket a Tescos cuccokat tényleg megnézem már. Habár már annyi rugdalózó meg minden van a lányomnak, hogy csak nagyobb méreteket fogok kinézni és vastagabb öltözékeket.
Látom gyereknevelésből is beszerzed a szakirodalmat. Már én is gondolkodtam ezen. Dr. Spock nem túl elavult már? Vagy annyira jó, hogy kortalan???? Ki mire esküszik?
A hordozó (a baba méretétől függően) kb. egy éves korig jó, tehát inkább az, mint a mózes, de én úgy tudom, hogy azt hátra is be lehet kötni és nem csak előre, és akkor melletted ül a baba :)
Javítsatok ki ha tévedek.

büngyike

Hát a diéta,az csak ennyi a doki részéről,hogy "diéta"Szóval semmi konkrétat nem mondott...bár amugysem tul bő beszédű :) Én meg olyan kedvemben voltam h inkább nem akartam feszegetni!!A lényeg szeríntem h semmi nehéz kaja és "súlyos"..így igen,no cukor,fehér kenyér,péksüti,kevesebb só ugye a víz miatt...sok sok gyümi!Nagyjábol ennyi!!A lényeg h ne hízzak már különösebben,de ne is éhezzünk Samukámmal!! :wink: :?

A fekvés miatt én egyelőre nem aggódom,mert ezerrel mocorog a drága minden nap!!Szeríntem minimum tornász lesz...vagy artista.. :D ,és ráadásul még bőven van időnk!!Egyébként mondom ezt a "haránt"dolgot sem emelte ki különösebben a doki..,csak ugye hallottam ahogy diktálja az aszisztensnek,aki írta az uh-os papíromra!!Ami olvasatlan... :shock: Amugy olyan is van h "félharánt"?? :o

Holnap tökfőzit csinálok...az elég light..,tejfölösen..meg vmi könnyű feltétet hozzá :wink: :? Ma már csak joghurtot szeretnék enni!!

Na itt vannak a beígért képek is.. :D :shock:

Kép Kép

Missfried
Kép
missfried

Kép

ime, a kislanyunk :lol

most rohanok tovabb, csak gyorsan dobtam a kepet :D jaj, szerelmes vagyok ebbe a kis culaba mar most :lol:

puszancs
Vendég

ja, es mehlepenyem mar nem melyen tapad!!!!!!!!!!!!!!!!

tehat nem 100% a csaszar :lol: :lol: :lol:
Vendég

Jájjj Evu de cukorfalat!!Milyen kis szépség!! :D :wink: Gratula!!!!

Missfried
Kép
missfried

És Evu, kire hasonlit?? :)

Missfried
Kép
missfried

danke, danke :lol: Missi :D

igazi kis turcsiorru, vastagszaju culimuli :lol:

csajok, ma nem volt idöm irni igazan, de jo hir, hogy holnap betanitok egy aranyos lanyt a helyemre!!!

szoval a holnap is gaz, de valamikor igyekszem jönni 8)

pusszancs, majd visszaolvasok, mert nem volt ra idöm
Vendég

Missi, nem ertem...te olyan karcsu vagy, csak pocid nött!!! semmi sulyfelesleg nem latszik, de tenyleg!!!

nemtom kire hasonlit, az orra mindenesetre az enyem... :wink:

azert annyira nem mutatta am meg magat..alukalt, mert tatogott nekünk es egyszer dobott egy mosolyt..en lattam :wink:

na tenyleg lepek
Vendég

Büngyi!
a Spoke könyv aktualizálva lett a 21.századhoz!

Ágica
Kép
ágica_26

Samu is turcsi :lol: !!

Evu kaptatok dvd-t is??Ha igen,arrol nem tudsz lementeni még pár képet??Mert itt annyira nem látni azt a "turcsi orrot" :wink:

Missfried
Kép
missfried

Hát kösz Evu,de a karcsuságtól messze állok jelenleg :lol: :shock:

Missfried
Kép
missfried

Missi! Nagyon jó a kép, tetszik az új hajszín is, szerintem nyerőbb, mint az előző ;)

Cuki! Jó hogy jöttél, sajnálom a vérnyomásodat... erre nem tudok okosat mondani :? A gennyt sem igazán értem. Nem tudsz elmenni a dokidhoz???

Evu! Cukorfalat a lányod :) Köszi a képet, nagyon helyes és örülök, hogy találtál valakit a helyedre, már éppen akartam kérdezni, hogy mi van ezügyben.

Ágic.! Oké :) Vettem az infót

büngyike

Hordozó: az a baj, hogy legalább 70cm.re van szükség a hordozó bekötéséhez, nálunk meg van 50cm az első ülés támlája, és a hátsó ülés támlája között. A kocsit meg nem tudjuk lecserélni. És hátul nagyon szar ülni, 1x2x volt benne részem…csak levett cipővel, felhúzott lábbal lehet! Ha meg lenne mózes, azt hátra apa mögé menetirányra merőlegesen kell bekötni, és akkor odaférek kézzel a babához

Missi!
Nagyon csini vagy szerintem! Szerezz be nassolható dolgokat, mint buláta, hamlett, meg ilyenek!

Cuki!
Fel a fejjel! A pulzusom nekem is elmászkál néha, és mértek múlthéten 125/70-et, ilyen magas még soha nem volt. Én 90/50-ről indultam, az van a könyvemben is.

Evu!
Istenem, milyen gyönyörű kislány! Nagyon gratulálok! Írtó édike! És a méhlepény is elmászott! Ennek nagyon örülök!

Ágica
Kép
ágica_26

Missi, én sem látom azt a "rengeteg" felesleget rajtad, bár csak így a képeken láttalak, de egyáltalán nem vészes.. :)

Evu, nagyon szép képeitek vannak, ilyenkor úgy irigykedek. Kisvicskomról még nem sikerült egy normális képet csinálni, mert vagy nyomja a fejét a falhoz, vagy a köldökzsinór megy az arca előtt...

Ágica, a beszámolódon jókat vihogtam, pedig gondolom, egyáltalán nem vicces :? Ne is törödj vele...

Hordozó - hátra is be lehet kötni a legtöbbet középre

Tescoban még nem voltam, de Auchan-t is tudom ajánlani.. 8)

Anikó
Kép
Kép
vicsok

agi, hello itt, jo reg nem voltal...nyaraltatok??

evu, de joooo, nem lesz ebbol csaszar-en erzem :) nagyon edi a kislany

missi, tok jok a kepek, csini

cuk, jajjj sajnalom, de tudod nekem is "feherjet talalt a vedono" ( ez a dolguk ?? :)) aztan elmentem egy nagylaborra es minden oke volt. nekik ez a kokorszaki gepuk van es rengeteget teved - ezt a dokim mondta. a magas vernyomas az mar mas dolog, de keresek neked vmi okosat a BÁBA VÁLASZOL bol. okeee?
amugy mikor mesz nodokihoz ?

bungy, haat, szerintem ha rendesen eszel fott, tartalmas ebedet akkor ok. a gyum vacsi. vagy csak salata vacsorara. mikor kezded ?

konyvek : en a BÁBA VÁLASZOL t varom epekedve, hogy ujranyomjak( tudom nem vagyok egyedul). szamomra az a kismamak+csecsemoapolas bibliaja,
meg a "regi rendszeru" vedonom is elismerte

klari, csak 6, 2 kg -t hiztal idaig ??? de jo neked....en mar 9 nel tartok !

vicsok, az Auchan ban is jok a gyerekcuccok ?
bogyogyorgyi

Cukinak:

Gyakran egy terhességspecifikusbetegségnek, a gesztózisnak, közismert nevén a terhességitoxaemiának a kezdetét jelenthetik. A gesztózis vízlerakódással és/vagy megemelkedett vérnyomással és/vagya vizeletben megjelen_ fehérjekiválasztással jár. Az anyátés a gyermeket egyaránt fenyeget_ gesztózist minden rendelkezésre álló eszközzel meg kell akadályozni, különbenakár mindkett_jük élete is veszélybe kerülhet. Akoraszülések leggyakoribb oka a gesztózis. A terhességnek gyorsan véget kell vetni császármetszéssel, hogy megmentsüka gyermeket, és hogy az anyát megóvjuk a félelmeteseklampsziától (terhességi rángógörcsökt_l). Ezért kell a kismamának már a kezdeti stádiumban reagálniaz ödémákra.A természetgyógyászat módszereivel hatékonyan lehet támogatni a vesék kiválasztó mechanizmusát, valamint ateljes anyagcserét.
GYÓGYNÖVÉNYEK ALKALMAZÁSA (FITOTERÁPIA)A várandósok teájának elkészítésénél, melyet remélhet_leg már hosszú ideje fogyaszt, vegyen a csalánból és a zsurlóból dupla mennyiséget, és tegyen még hozzányírfalevelet. Legalább három csészével igyon meg naponta ateából, amelyet citrommal, mézzel ízesíthet.
HOMEOPÁTIÁS SZEREK homeopátiás szerek hatékonyan segítenek, ám a megfelel_szer megtalálása ezúttal is id_t és tapasztalatot igényel. Szóba jöhet az Apis, a Natrium muriaticum, a Pulsatilla ésa Solidago.
ILLÓOLAJOKEgy borókaadalékkal, sóval elkészített lábfürd_ nagyon hatékony módszer. Kritikus és tájékozott olvasóim rögtöngondolkodóba esnek, és azt mondják: ?De hát borókát egyvárandós n_ egyáltalán nem használhat!? Megint csak azt kell mondanom, hogy egyértelm_en meg kell különböztetni, hogyvalaki saját elhatározásból bels_leg alkalmazza-e a borókát,vagy lábfürd_t készít bel_le. Mint ahogy azt is, hogy csak pár hete állapotos, vagy már a 32. hétben jár. Ezekalaposan fontolóra veend_ tényez_k a gyógymód szempontjából.Korai várandósság idején tilos boróka-f_zetet inni, vagy illóolaját fürd_adalékként, masszázsolajként használni, mertvetélést okozhat. A várandósság kés_bbi id_szakában,mindennem_ ödémára való hajlam nélkül, a boróka felhasználása er_teljes májingerlést válthat ki. Visszerekesetén a masszázsolajban lév_ borókaolaj a májfunkciót olyanpozitívan támogatja, hogy semmilyen masszív vízlerakódás nem keletkezik. A máj a vese fölé rendelt szerv, és nagyonaktívan vesz részt a kiválasztási folyamatban. Meglév_ödémáknál, melyeknek gyakran májprobléma az okozója, egy borókából készült lábfürd_ b_séges folyadékbevitel melletthamarosan javuláshoz és a kiválasztás támogatásához vezet.A borókaolajnak tulajdonított lélektani hatás, hogy segít az érzelmi gondokat el_zni. Egy helyütt azt olvastam aborókáról, hogy a ?saját er_ket mozgósítja az emberben?. Eztúgy is értelmezhetjük, hogy élénkíti az anyagcserét, és er_teljesebb m_ködésbe hozza az anyagcsere-folyamatokat.Szeretném hangsúlyozni, hogy a megfelel_ természetgyógyászatakkor segít, ha kell_ id_pontban és valóban a vonatkozó panaszok esetén alkalmazzák. Sokszor hangzanak elellenjavallatok a szakmánktól távol álló körökben. Kérem,el_ször mindig forduljon tapasztalt bábához. T_le kérdezze meg, hogy valóban kezelést igényl_ ödémája van-e, és melyikolajat, melyik gyógyszert használhatja. Várandósként legyen kritikus és tájékozott, és mindig szakmailag illetékesszemélyekt_l kérjen tanácsot. Így elkerülheti a kellemetlenmellékhatásokat. TÁPLÁLKOZÁSA megfelel_ táplálkozás is segít a szövetekben feleslegesen felhalmozódott víz kimosásában. Egy nagy adag uborkasalátaelfogyasztása után rövid id_n belül tapasztalhatják avízhajtó hatást, ugyanis állandóan vécére kell járniuk. Jó hatása van a f_tt krumplinak is. Legyenek szívesekellen_rzött biológiai termelésb_l származó krumplitvásárolni! Keféljék le alaposan a burgonyákat, f_zzék meg, és héjával együtt egyenek bel_le annyit ? reggel, délben,este ?, hogy igazán jóllakjanak. B_ségesen ehetnek hozzáfriss petrezselyemzöldet és metél_hagymát is. Más f_szerekkel, akár egy kevés tormaszósszal is szabadízesíteni.Sok kismama megnövekedett vízkiválasztással reagál arra, ha elfogyaszt egy friss ananászt. Ügyelni kell azonban, hogyez a gyümölcs néha gyomorégést okozhat.
Legismertebb módszer a rizskúra. Reggelt_l estig fogyaszthatnak f_tt, teljesérték_ (hántolatlan, natúr)rizst, amennyit csak akarnak, legalább 250?300 grammot. Ezazonban nagy káliumveszteséggel jár, amit az évszaktól függ_en friss vagy szárított sárgabarackkalellensúlyozhatnak. Ez nem teljesen veszélytelen módszer,nagymérték_ elgyengüléshez vezethet. Még nem ismert, hogy mennyiben befolyásolja a magzatvíztermelést, gyanítjákazonban, hogy a túlzásba vitt, ellen_rzés nélküli, napokigtartó rizsdiéta burokrepedést okozhat. Ezért javaslom inkább a burgonyát, ami nem borítja fel testünkegyensúlyát, és a vízháztartást is jobban szabályozza.A konyhai f_szerek közül nem szabad kifelejteni a lestyánt. Ez az er_s zamatú növény is el_segítheti a kiválasztást.Az ödémával kapcsolatban megint eszembe jut egy történet:...G. asszony harmadik gyermekével volt állapotos, közeledett a szülés id_pontja, amikor riadtan hívott fel egy délel_tt:?Most voltam az orvosnál. A lábaim annyira vizesek, hogy azorvos szerint ez veszélyes a gyermekemre. Ezenkívül a vérnyomásom is túl magas. Az orvos azt mondta, hogy ha agyermek nem születik meg az elkövetkez_ napokban, nemvállalja tovább a felel_sséget. Most mit csináljak? Azokat a gyógyszereket, amiket az orvos javasolt, nem szedem be.
HIPERTÓNIA (MAGAS VÉRNYOMÁS)
Teakedvel_ kismamáim számára még egy receptem van, ha kívánják: ez a teakeverék méhf_b_l, fagyöngyb_l és galagonyából áll.
A homeopátiának vannak szerei a magas vérnyomás ellen is ?melyeket természetesen a komplexitás szempontját figyelembe véve lehet felhasználni. Az Aurum, az Apis, a Belladonna, aPlumbum és a Pulsatilla az ilyenkor alkalmazható szerek.Azonban ezek egyikét se szedje önállóan, kísérletezésképpen! A homeopátiás szereket a magasvérnyomás esetén is a lehet_ legpontosabban kellkiválasztani. Hatásukat gondosan meg kell figyelni, és csak a megfelel_ töménységben (potenciálban) szabad felírni _ket.Minden homeopátiás szert különböz_ töménységben (potenciálással) vehetnek be. Kérem, A homeopátia alapjaicím_ részben olvassa el a témához kapcsolódó kiegészítéseket(370. o.)!
bogyogyorgyi

cuk, pont most nyaral ? jaj
remelem ki tudod bogaraszni a fentibol ami hasznos lehet neked, h kell meg info, kuldok -szolj
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Már csak 9 napot dolgozom! De a melóhelyen megvariálták a levezőrendszerünket, kb. 100 embert ki akartam értesíteni, hogy szept. 1-től nem leszek, csomó meló volt lekérni az összes e-mailcímet, erre azóta se kép, se hang- annyira felidegesített!Legalább ne dolgoztam volna rajta! És még legalább 4 ilyen sokcímes levelet kell küldenem, utódommal osztozkodunk a gépen, sehogy sem jó már... na de nem panaszkodom, csak fáj a pocim is.......megyek haza!

Büngyi
Köszi az infót, nekem egy harmadik típusút mutattak a Brendonban, de majd elmegyek az Anitába, ott volt gey babaybelt nevű is, felpróbálgatom, hogy mi segítene!

Üdv mindenkinek, most megyek, mert nagyon nyűgice vagyok!

Évi

> Kép
evarga

Sziasztok,

Évi, ezt a 9 napot már féllábon is kibirjátok :)

Bogyógy - Auchanban is szuper pamut cuccokat lehet venni, olcsón, gyakran van 2-3-4 dbos akciójuk, múlt pénteken voltam, ismét vettem 1-2 dolgot, meg most volt textilpelus is, nekem még az is hiányzott, és 5 db volt 899

Hivtam a dokit, azt mondta 6 körül hivjam, akkor veszi át az ügyeletet a kórházban és akkor látja mi újság a szülőszobán...
Húú, de izgulok...

Várom apát haza, ő is jön :D
majd holnap irok, mit láttam

Anikó
Kép
Kép
vicsok

vicsok, koszike
evi, mindjart itt a halidej akkor :)
bogyogyorgyi

Hali!

Na szülésfelkészítőn sokkoló videót néztünk miről másról mint két szülésről. Hát egy kicsit rémisztő volt szerintem.
De egyébként megint sok hasznos infót kaptunk a vajúdásról a szülés folyamatáról, mit történik a szülőszobán, hogy ismered fel, hogy most jött el az idő és menni kell stb.
Összességében nagyon jó volt.

Evu: ti voltatok? nem láttalak, bár nagyon sokan voltunk.
Vanóka nagyon aranyos, majd tegyél még fel képeket ha tudsz.

Missi: tök jó a hajad színe, szerintem jobb mint az előző. :D
Holnap én is tökfőzit csinálok, nyami imádom. :D

Remélem holnapra rend lesz kisnyuszi szobájában, és akkor majd rakok fel képeket. ma már elkezdtem takarítani, de még csak a pelenkázóig jutottam.

Mindenkinek jó pihenést, én meghalok olyan melegem van :cry:

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Jó reggelt :)

Úgy látszik ezen a héten ilyen korán kelünk Apuci miatt, hogy még láthassuk elmenni.

Ágica, sajnálom, hogy nem lehet bekötni a babaülést. Remélem sikerül valami épkézláb megoldást találnotok.

Bogyo! Már tegnap este nem ettem csak 1 ananászt és egy kevés zöld teát. Őszitén : étvágyam sem volt, csak amikor Apucinak készítettem a tejbegrízt, akkor azért nehéz volt ellenállni.... :shock: De ez csak mohóság és édesszájúságból fakadt :)

Cuki! Köszi a dicsértetet, nagyon aranyos vagy. Ezek szerint csak én látom hatalmasnak magam :( Túl sokat vagyok itthon egyedül ...

Vicsok! Köszi a zinfot az Auchanról! Igazából kis bodykat tényleg érdemesebb ilyen helyen venni. Olcsó, pamut, és ebben nagy faksznit nem lehet csinálni. A body egyszerű és nagyszerű :)

Masika! Nagyon várjuk a fotót a babaszobáról. Ma én készítek egy sorozatot Heléna ruháiról ;) Azokat teszem fel.
A szülésfelkészítő ezért stresszes nekem, mert ilyen filmeket vetítenek ... Különben a szülőpozíciós jógán is sok hasznos tanácsot kaptunk (Évi, csak ajánlani tudom) és most itt is találtam videóval ellátott szülésfelkészítőt: http://www.babazo.hu/bebi/index.html

Évi! Kitartást, nagyon jó lesz majd végezni a munkával :)

Szép napot nektek!

büngyike

Sziasztok!

Tegnap átverekedtük magunk a pesti dugón, jó lecke volt legalább, hogy kell menni majd a kórházba...
Jött a dokim, átadott az egyik szülésznőnek, aki körbevitt a szülőszobán.
Nagyon-nagyon aranyos volt, minden kérdésre válaszolt, tulajdonképp majdnem kérdeznem sem kellett.
Csillának érdekes, ő fog még a Szabolcsban szülni. A szülőszobák tényleg a "legijesztőbbek" ezzel a függönyös elválasztással.. :shock: Nem nagyon tudom elképzelni még egyelőre..
Apa csak nézett körbe, nem nagyon van benne a "dolgokban", mondta, hogy ő majd csak jön és ott lesz. Mondtam neki hogy jó, a többi az én dolgom úgy is.. :wink:

De a nagy sokkban elfelejtettem megkérdezni a szülésfelkészitőt, majd ma telefonálok egyet szerintem.

Nekünk meg ma hozzák végre az új ágyunkat (péntek helyett) és fel kellett kelnem apával 5kor, mert a régit szét kellett szerelnie, és kipakolni a teraszra...Átköltöztem a nappaliba, de hát ez nem volt az igazi...hrr

Húú, én ma nem tudom, mit főzzek :roll:

Anikó
Kép
Kép
vicsok

vicsok, mi?? 5 kor jott az agy ? ki ez a lelkes ceg ?
masi,es mit mondanak, hogy mikor menjetek a korhazba ? amikor elfolyt a magzatviz, vagy kesobb ? fejogeprol mondanak vmit? kezi vagy gepi ?
bungy, ugyi vagy !! akkor ezt folytatod tovabbra is ?

de jo, hogy reggel ilyen friss a levego, vegre nincs az a nagy hoseg mar 8: 15 kor :)
bogyogyorgyi

vicsok, zoldbabfozelek pl sult tofuval / tukortojassal ? hmhm? vagy ha van idod akkor hazi szilvasgomboc..
bogyogyorgyi

töltött paprika ... :P

büngyike

Bogyogy - nem sajna, nem 5kor jött az ágy, az majd csak délután, de mivel apa nem tud hazajönni akkor :arrow: szét kellett szedni a mostanit, mert a melósok nem fogják...ők csak felcipelik az újat..

köszi kaja ötleteket :D Sajna én főzelékek közül csak a krumplit és lecsét eszem meg, az meg múlt héten volt...
Na, majd mindjárt benézek a hűtöbe és kitalálok valamit!
Bár ez a töltött paprika... :wink:

A tegnapi reszelt túrós sütim nagyon jó lett 8)
már fél tepsi odavan..reggel csomagoltam apának, és felhivott, hogy ennek "kő" íze van :arrow: "kő még" :wink:

Anikó
Kép
Kép
vicsok

http://www.mc.hu/termek.php?id=2316&PHP ... cbdb4fd0cf

Ezt ismeritek? Valakinek volt már ilyen???

büngyike

Kő íz :D Nagyon jó!

Én megcsinálom a töltött paprikát, igaz, szójával és barna rizzsel, reform alá Büngyi :roll:

büngyike

Én is kérdeztem tegnap, mikor érdemes elindulni: két esetben :arrow:
1./ rendszeres fájástevékenység (mondta a nő, hogy érdemes egy fürdőt venni, lazitani és mérni, ha ritkulnak a fájások, akkor az még nem az igazi, de ha nem múlnak / gyakoribbá válnak, akkor érdemes..
2./ elfolyik a magzatvíz - teljesen mindegy, van-e fájás vagy nincs, indulni kell

A babázón én is néztem az online - felkészítőt, szerintem Apát beiratom :roll:

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Igen, és nekünk azt is mondták, hogy ha hirtelen nagyon sok magzatvíz folyik el, akkor (ha megoldható) egy 10 percre álljunk négykézláb és a kezünkre hajtsuk a fejünket. Nem tudom jobban leírni, olyan bepucsítós pózszerű :D

büngyike

HALI!
BENN AZ ÚJ WC ,VÉGRE!
MA SPÁZJPAKOLÁS , AZTÁN MESZELÉS ,WC FESTÉS,ÉS EGYÉB ILYEN APRÓSÁGOK.ÚGYHOGY MA SEM SOKAT TUDOK JÖNNI
Kép
geosel.klara

VICSOK:NEM AKARSZ VONALZÓT FELTENNI?????
TÖK JÓ LENNE NEKED IS!!!
Kép
geosel.klara

Szia Klára!
Azért nem hajtsd túl magad! Éljen az új WC! :D

Felhivott az egyik kollégám a munkahelyemről, aztán jót pletykáltunk a benti helyzetről 8)

Na, majd mindjárt megalkotok egy vonalzót én is...

Anikó
Kép
Kép
vicsok

helló!
a véreredményem szerencsére jó lett 5,9.
missi jó lett a hajad!
klára: csak ennyit híztál? az szuper!! ügyi vagy! :)
annyira kívánom a kólát! :oops: :oops: :oops:
büngyi köszi a tippet!
már nem lesz több vérvétel szerencsére! jövőhéten 4 D , már nagyon-nagyon várom!!
vicsok: be tudnád másolni a babázón felkészítős linket? :D

Kép
tidi

vicsok: cuki a vonalzód! :)
szerinted te a kiírt időpontban fogsz szülni?

Kép
tidi

evu: hogy fogják hívni a kislányotokat? és nállatok vicsok mi lesz a prücsök neve??

Kép
tidi

Szia Tidi!

szerintem nem húzzuk addig...ha belegondolok, h még 2 hónapig nőni fog..nem tudom elképzelni.. :roll:
Apja után András lesz 8)
Nálatok??
Húúú, én a múlt héten éreztem a kóla-ingert, bár már több mint egy éve nem ittam, de ahogy elképzeltem egy pohár hideg citromosat.. :| na, hagyjuk -- aztán ittam egy jó kis saját készitésű házi jeges teát. /Délután lefőzöm, beízesitem, hagyom kihülni, este berakom hűtőbe, és másnap nagyon fincsi/

Itt az online felkészítős oldal, vannak videok, cikkek, kérdések stb.

http://www.babazo.hu/9honap/20070514szulesfelkeszites.html

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Hiii!!

Csak gyorsan felugrottam,aztán majd délután back!!!

Kóla-téma: Én épp szombaton kívántam meg ugy a kólát,hogy hozattam is párommal!Modtam engem nem érdekel,akkor is iszom egy pohárral :D De több nem kellett!!Írtó jó volt!!Utoljára januárban ittam...akkor is viszki volt benne :wink: :lol:

Szép napot csajok!!Megyek tökötfőzni meg husit sütni..!! :D

Missfried
Kép
missfried

Szülőszobai csomag:

Kismamának:

-1-2 hálóing vagy hosszú póló. Olyan, amit nem sajnálunk kidobni, -ha nem sikerül kimosni, de azért
kényelmes, mert lehet, hogy a folyosón is fogunk mászkálni benne.
-köntös
-papucs
-meleg zokni ; vajúdás közben fázhat a lábunk
-törülköző
-2 kis törülköző (borogatásnak)
-eldobható bugyi a magzatvizet felfogó betéthez
-WC papír
-tisztálkodószerek (szappan, tusfürdő)
-fésű
-gátmasszázsolaj
-fényképezőgép (feltöltve), film
-telefon, telefontöltő
-CD, discman, magazinok
-óra
-terhes kiskönyv
-leletek
-TB kártya
-személyi, lakcímkártya

Kispapának: papucs, póló, kényelmes naci, szendvics

Kisbabának: első ruhácskák (body, rugdalózó, sapka) 56-os, 62-es méretben

Kórházi napokra:

Kismamának:

3-4 (szoptatós) hálóing vagy pizsama; könnyen beszennyeződhet, és a fokozott izzadás miatt is gyakran kell cserélni
köntös
2 papucs (egy szobába való, egy zuhanyozós)
szoptatós melltartók
bugyik
fűzős bugyi vagy haskötő (ha van)
6 eldobható hálós bugyi
2-3 pár zokni
3-4 törölköző (nagy, kicsi) számítsunk gyakori tusolásokra, a gátsebet naponta 3-4x is le lehet zuhanyozni, hogy ne fertőződjön el az ürülő váladéktól. A langyos víz a fájdalmat is csillapítja.

Étkezéshez:

szendvics, amit szülés után megehetünk
műanyag edény, tányér
evőeszköz
szalvéta
pohár/bögre
szilvalekvár vagy aszalt szilva
sok-sok folyadék

Neszesszerbe:

tusfürdő, szappan
intimszappan
testápoló
sampon
hajszárító
hajgumi, hajpánt
papír WC ülőke
körömolló
zsebtükör
krém mellbimbóra
1-2 csomag Tena Lady normal betét
1 csomag normál éjszakai betét
melltartóbetét
mellszívó (elmosáshoz folyékony fertőtlenítő)
aranyér elleni kúp (patikában recept nélkül kapható), krém
papírzsebkendő

Babának:

56-os body
56-os rugi
két sapka egy vastag, egy vékonyabb
kesztyű
5 textilpelenka
pelenka
takaró

Anyakönyvezéshez:

kismama és kispapa személyije, lakcímkárytája
300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat

A hazamenetelhez

Készítsük össze, hogy a család behozhassa a kórházból való távozás napján:

A mamának:

Kényelmes, bő vagy kismama ruhák, mert a szülés után alakunk nem lesz azonnal a régi

A babának:

évszaknak megfelelő body, rugdalózó
kardigán vagy kocsikabát
vastagabb sapka
takaró
télire overall vagy bundazsák, kesztyű, kocsicipő
autósülés/hordozó

Kép
tidi

Vicsok miénk Emese lesz :)
vettem egy 2 decis kólát, azt iszogatom :oops: nagyon jól esik!!szerintem miminek is ízlik, mert rúgkapál :)
ma jó lenne kápis tésztát főzni!
én is bízom benne, hogy 1-2 héttel korábban érkezik :)
111 cm a hasam körbe :shock: :shock: :shock:
a hasam, meg a melleim nőnek, mit a gomba :):)
viszont a régi gatyáim rámjönnek, csak nem tudom begombolni őket.. :wink: a csípőm csak 1-2 cm-rel lett nagyobb :roll:

Kép
tidi

Hali!

Végre kialudtam magam, bár szinte egész éjjel ment a légkondi, mert annyira melegem volt.
A kis popikirálynőm meg egész éjszaka kidugott popsival aludt, olyan édes volt, még reggel is így ébredtem.

Hűű: a gyerekszoba úgy néz ki mintha bomba robbant volna benne, úgyhogy lassan megyek is takarítani és babaruhákat mosni.
Arról ne is beszéljünk hogy főznöm is kellene és kb: 5 adag mosott ruha várja a vasalót.
Ja és délután még a barátnőmmel is találkoznom kellene, mert a szülinapi ajándéka (ami kéthete volt) még mindíg itt figyel a polcon :D
Szóval asszem ma nem fogok unatkozni. :(

Kórházba indulás: ha elfolyt a magzatvíz akkor mindenképpen azonnal.
Jóslófájások rendszeressé válnak kb 10 percesek és 25mp tovább tartanak, akkor is menni kell.
Jóslófájásokat úgy lehet megkülönböztetni a rendszeres fájásoktól, hogy ezek már kb azonos időközönként követik egymást, illetve ha beleülsz egy kád meleg vízbe és a fájás elmúlik akkor az csak jóslófájás volt.

Szülés jelei: nyákdugó kilökődése kb utánna 2-3 nappal megindul a szülés, de ezt a kilökődést nem mindíg lehet észre venni.
Erős székelési inger egy nap kb3-4szer wc
Menstruációs görcshöz hasónló rendszeres fájdalom ami kisugárzik a derékra.
Szóval ha ilyeneket észlelünk az azt jelenti, hogy a babóka 2-3 napon belül ki fog bújni, de ezeknél még nem kell kórházba menni. Remélem semmit nem hagytam ki.

Most megyek egy kicsit takarítani, majd jövök délután.

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Tidi! Jó a listád :)

Masika, kitartást Neked mára, és köszi az információt ;)

büngyike

Húúú, de jó neked, nekem a csípőm már 10 hetesen szélesedett, a régi gatyáim már rég a szekrény aljában....
A hasam nő (én 102 cm-nél tartok), mellem nem annyira, vagy nem veszem annyira észre....
Súlyban jól állok, 6,5 kg körül.

köszi az új listát :)

hrrr, vasalószörny csatára készülök :evil:

Hol vannak a többiek? Gerika, Evarga, Evu, Ági29, Ágica, Cuki, Adri, Sheepy?

Anikó
Kép
Kép
vicsok

sziaMINDENKI!
én már párszor ittam light kólát, de mindig figyeltem, hogy egy nap csak max 2dl, és utána hetekig semmit. így összesen 1-2 litert ihattam meg az egész terhesség alatt

Ágica
Kép
ágica_26

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?