Új privát üzeneted érkezett!

Judit, emiatt ne izgulj. az ikrek csak nagyon ritkán egyformák. hogy is lennének? a fél kilónyi különbség soknak tűnhet, de ne felejtsd el, h ezek az adatok tippek (plus/mínusz 10%!!!!!!!). az arányosság számít inkább. két méhlepény van, ugye?
emlékszel, nekem is mondták az istenhegyi 4D után, h baj lesz abból, h Petra kisebb a 21. héten, aztán most meg egyformák kb...
ami a súlyt illeti, az őszieknél is 2 kilósra tippelték az egyik lány babáját (egyedüli) a 30ik héten. nem lesz kingkong, ne izgulj!!!!! 8) :wink:

Bogyó, tettem én is fel kelegyelistát, kb egy hete, max kettő. az maximalista...

Kép
an°°di

sziasztok!

Juci, végül a védőnő képzeld, csak 5 percet volt nálunk, elmondta, hogy mit egyek (már százhuszadjára :twisted: aztán elment, megkérdezte, hol lesznek a kiságyak, javasolta, hogy ő hová tenné, és ennyi.
Sztem lehet 2 kg a 30.héten a baba, de nem értek hozzá, mindesetre ne parázz semmiképpen, és 27-e már nagyon közel van, nyugiiiiiii!!!valamit sztem sem jól mértek, hiszen létezik, hogy közel 1/2 kg különbség lenne köztük??mondjuk lehet, én nem értek hozzá mondom, de nagyon szeretnélek megnyugtatni :wink: ja,és csodálatos a festés a babaszoba falon, és a pocid a legszebb!!!vigyázz magadra, és tényleg ne idegeskedj!Nekem azt mondta legutóbb a doki, hogy csak a 2 kg-t érjék el, az már nagyon szép, onnan már minden okés, és az sem baj, ha 2 kg 5 dekával születik...
Ja, velem annyi, hogy jövő héten szerdán kell mennem vérvételre, de a diétás reggelim elfogyasztása után 1 órával, kiváncsi vagyok mennyi lesz a cukrom.Képzeljétek, tegnap kaja után, meg hát ugye délután, addigra már evett az ember lánya eleget, szóval nagyimnál megmértem (mert neki van ilyen kütyüje), és 4,5 lett :!: :!:úgyhogy én nem tudom mit mértek, de még a főorvosnő is meglepődött, amikor mondtam neki, hogy velem nem 75 gramm,hanem 100 gramm cukrot itattak meg :!: na mindegy, próbálom tartani a diétát, aztán kiváncsian várom az eredményt.
Velem ennyi, mocorgás már van, de még nem ütik ki a ház oldalát, viszont néha már szabad szemmel is látni a hasamon, és ennek naggyon örülök :lol:

Andi, köszi a tanácsot, remélem jól vagy, már amennyire lehetsz a varrás hírére...de drukkolok nagyon, és sok erőt kívánok és kitartást!

Hú lányok, bocsi, hogy ilyen sokra sikeredtem :oops: :wink:

Kép
numato

Sziasztok!

Andi

Az én gyermekeim konkrétan a bordáimat rugdossák 1000-rel, ami fájdalmas, ezért írtam, hogy a lightosabb mozgás jobban tetszett. De az tetszene legjobban, ha már 38 nappal idősebb lennék. Csak a pezsgőtablettás multivitamint fogadják be a bébik, az pedig nincs a piacon kifejezetten terheseknek való.

Judit

Bizti elmértek valamit! De az nem jó, ha idegeskedsz, 4D esetleg? Ott bizti jó végzettséggel rendelkező doki mér. Inkább járj utána, tényleg nem tesz jót az idegeskedés.

Kilók: Én a kislányommal 20 kg híztam, a 7. hónapig 7-et, azután még 13-at. A kórházból hazaérve beleugrottam a régi farmeromba. A víz nagyon sokat nyom!!! A férjem egyik napról a másikra nem ismert meg, mert annyi víz ürült le belőlem. Elment mellettem!!!

Pussz mindenkinek

snezsanett

Sziasztok!

Juci!
Nyugi! Tényleg nem valószínű a másfél nap alatti fél kg hízás! Szerintem nálunk ezért sem mondanak súlyt a normál értékeken belül, nehogy a kismamák a becsült súly miatt kezdjenek parázni...

Bogyó!
Vacak ez az állandó róka! Doki nem mond semmit?

Numa!
Akkor ez azt jelenti, hogylehet, nincs is baj a cukroddal?

Még mindig megveszek a viszketéstől, de szerenxcsére éjszaka most tudtam aludni. Nálam nem lehet a repedés miatt, mivel a hasamon kívül nem reped semmim, viszont mindenem viszket...És elkezdett hámlani is :?

Kép
Kép
maminti81

Maminti!
Az allergia akkor!Calcium pezsitabletta!
Zsuzska!
Szép járgány!Én 3naponta az Elevit helyet a HIPP NATALT iszom!
Bogyó!
Azt hittem a pasi ugyanezt a márkát adja,de akkor így nem érdekel köszönöm!Piritós mellé jó a főtt krumpli is ám! :lol:
Juci!
Szerintem félremértek a kórházban valamit!
Zsanett!
Sajnálom a bordáidat!

Na én délután aludtam két órát de ez még mindig nem segít a fáradtságon!
Vendég

Sziasztok!

Köszi a nyugtatást :lol:
Közeben a BPD és egyéb adatok alapján megnéztem a neten, hogy nagy gáz nem lehet.
A súlyra meg ott is azt írták, hogy össze-vissza mérik, szóval kicsit megnyugodtam.
4D-re én is gondoltam, de a 27-e hamarabb itt van, mint ahogy be tudnék jelentkezni a 4D-sre.
Ha ott is rosszat mondanak, akkor elmegyek egy másik dokihoz is magánba, aki jó UH-s hírében áll, hogy nézze meg őket.

Puszi!

Judit

jucicuki

Kép egy nyaralós kép

Ma megyek bálnázni :lol:

jucicuki

Sziasztok lányok!

Judit,
miért nem hívod telefonon a dokidat, és kérdezel rá, hogy lehetséges-e vagy valszeg elmérték? Biztosan nyugodtabb lennél.

Lányok,

a 18. genetikai uh-n azt mondta a doki, hogy egy kislányt és egy fiúcskát vél látni (hurrá!), de még azért ne vegyem 100%-nak (mindegy, nekem bármi jó!).

Amin viszont csodálkozom, hogy azt írja: "Placenta kozos mellso fali."
Kétpetéjű ikreknél lehet közös a placenta? Mit tudtok erről? Vagy úgy érti a mellső fal a közös?
:D

Nektek is érzékeny a köldökötök? Például, amikor az ultrahang fejét végigsimították (inkább nyomták) rajta, elég kellemetlen volt
:x

KépKép
lili73

Lili!

Nekem nem érzékeny a köldököm,de gratulálok a vegyespároshoz!
Kétpetéjűeknél is lehet közös a placenta nyugodtan!Ne aggódj!

Juci!
Szép pocó!

Andi!
Jól emlékszem kértél telcsiszámot még kb.egy hete?Kaptál már valakitől?Megadom szívesen az enyémet,ha véletlenül bennfognának,amire reméljük nem kerül sor!
06-30-202-1326

Tontica!
Hogy bírod?Festők?
Vendég

Benszi
A számom megvan az Andinak, ígérte, akár mi van, értesít, szóval mindenről tudni fogunk :wink:

Lili
Placenta közös mellső fali azt jelenti, hogy mellső falon tapadó közös méhlepényük van.

Judit
UH-s ügy, nekünk anno a nyaki redőt mérétk így: 2,7 és 2,4 a kórházi állami rendelésen, dokim épp szabin...
elmentünk magán rendelésre ahol 3 nap múlva 1,4 mm-t mértek mindkettőre. Erről ennyit, én meg halálra izgultam magam, hogy baj van (egészen a szülésig :roll: )
Egy másik ikres barinőmnek, meg a 34 és 35 hét között az egyik gyerkőcnek 1 cm-el hosszabnak mérték a combcsontját, majd még egy hét múlva, újra kisebbnek, dokija mondta, hogy bizti elmért valamit a középső mérésnél. :shock:

Dóri
Vendég

Sziasztok!

Benszi: koszike kerdesed jol vagyunk, holnap megyek uh-ra! :D Mar ugy varom, remelem csuppa jo dolgot hallok majd!!!
Festes kesz van most az urammal az agyat fessuk feherre (a nagy fiamnak) es a fuggonyoket varrjuk. :lol: Szoval faradt vagyok mint dog!

Juci: tok jo ez a kep!!! Egeszen biztosan elmertek valamit mert nem hiszem hogy 30 hetesen 2 kilos lenne a baba, az nagyon soknak tunik, majd meglatod hogy igazunk lesz!!!
Ugye nem kozos a lepenyuk? Akkor lehetne szo ikertranfuzios szindromarol de ugy emlekszem Nalatok ket mehlepeny van, nem?

Lili: en is ugy olvastam hogy ketpeteju ikreknel is lehet kozos a mehlepeny vagyis annyira kozel voltak hogy osszenottek de azert meg ne eld bele Magad lehet elneztek es megis elnemuek es egypetejuek! Szerintem az is szuper lenne! :D
Nekem is faj a pocim az uh. vizsgalat utan de azert mert ugy csinaljak mintha a vagohidon lennenk! :evil:

Dori: hat en is szetizgulom a fejemet meg mindig azert mert a 24. heten kicsinek mertek Annat. Hulye orvostudomany! :lol: :wink:

Maminti: ez tuti alergia de most mar szerintem naprol-napra jobb lesz ha a potyok elmultak. (Na, nekem kijottek, de legalabb nem viszketnek.)

En most megyek segiteni Apanak, puszi Mindenkinek! Drukkoljatok holnapra!!! :D

KépKép
KépKép
tontica

Dóri!
Köszi az infót!
Tontica!
Megy a drukk ezerrel!

Ma megyek az ikres barinémhoz és kapunk tőle kölcsön pólyákat,kádat állványal és Blázsnak ruhákat,mert ott két fiú van!
Ma apa lefotóz,oszt felteszem!

Csajok!
Mindenki fotóztassa már le magát,a mindenit neki!
Vendég

Igenis Benszi néni :lol:

Kép esküvő

Kép vacsora

Jó volt, de mivel háromkor elindultunk délután, este 11-kor kidőltem és eljöttünk. Kemény volt a pocim, nem volt jó már sem ülni, sem állni.
És mivel a dokim most ment el két hét szabira, nem akartam semmit kockáztatni, inkább hazajöttünk eldőlni.

Szép napot Mindenkinek!

Judit

jucicuki

Csajok elvileg két lepényünk van, de olyat is mondtak már, hogy közös, mert nagyon egymásra vannak fordulva a lepények.
Ráadásul eddig mindig azt mondták, hogy két mellső fali, most meg Dorkáé állítólag hátsó fali.
Szóval annyira már nem izgulok, össze-vissza néznek ezek mindent, csak arra jó, hogy az ember lánya idegeskedjen.
Mozognak sokat, tehát nagy baj nem lehet...azért várom a 27-ét, hogy egy újabb doki újabb marhaságot mondjon :oops: :roll:

Puszi!

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Jucicuki: cukik a kepek!
:D Jol tettetek hogy hazamentetek pihizni, nem eri meg hogy esetleg valami gond legyen!
"Ujabb doki, ujabb marhasagot mondjon!" Ez nagyon talalo volt!!! :lol:

Benszi: varjuk a fotot! En most nem rakok megint hisz nemreg raktam.

Voltam uh-on, minden ok, meretek okesak csak Anna feje egy kicsit kissebb de meg szep hogy nem olyan nagyfeju mint a tesoja (viszont a pocija tok nagy, szoval kis beles) :lol: ! Alexnek be van illeszkedve a feje lent :shock: Anna viszont farfekvesu es tok jol erzi igy Magat szoval hajra csaszi! :wink: A sulyt nem arultak el hanem majd holnap a doki (egy hulye pi... csinalta most az uh-ot) de kaptam szep kepeket majd ha Apa hazajon felrakom oket mert Nala van a fenykepezogep.

KépKép
KépKép
tontica

Kepek:
(Nem lettek valami jok!)

Alex:
Kép

Anna: (Megint befele volt fordulva.)
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Ez most lett kesz:
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Andi: holnap lesz a mutet, ugye? Gondolok majd Ratok, remelem minden rendben lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kuldj majd sms-t valakinek hogy hogy vagytok es mikor engednek ki!

Latom sikerult Mindenkit elijesztenem! :cry:

KépKép
KépKép
tontica

Juci!
Nagyon csini vagy és baromi jó a felsőd!Hol lőtted?
Hát most már a lájtos életmódban kell gondolkodni!

Tontica!
De jó,hogy minden ok a két babóval!Nekem a dokim azt mondta,ha Balázs befordul,akkor szülünk!Nálatok kint ez nem így van?
Nagyon szép ez a keresztszemes!
Én is rakok majd képet,csak apa elvitte nálunk is a gépet!

Andi!
Szorítok nagyon,majd ha hazajössz jelentkezz!

Tegnap az ikres barimtól kaptunk egy nagy kukászsáknyi ruhát,2 pólyát,2 zenéló,forgó bigyót az ágyra,kádat,állványal.Hát Balázsnak kb.1 éves koráig már semmilyen ruhát nem kell venni,max,nyárra ujjatlan cuccokat!Dórának még kell egy pár dolog,mert ott két fiú van!

Hahó többiek hol vagytok????????
Vendég

Jó reggelt!

Hogy bírtátok a vihart? Kicsit azért már be voltam tojva, de nem volt semmi baj :lol:
Hát tegnap először éreztem úgy, hogy lehetetlenség, hogy akár egy mm-t is tovább nyúljon a bőröm :shock: iszonyúan feszül már. Kenem mint az őrült, nehogy most repedjek.

Szerdán megyünk szülés felkészítőre, most lesz a szülész-orvos. Jövő hétfőn pedig UH. Ati azt mondta tegnap, hogy kiveszi a pénteket és a hétfőt és akkor tuti el tud jönni velem. Jó lenne, ha addigra jó idő lenne és ki kellene találnom vmi light-os programot, már nem sokáig leszünk kettesben.

Remélem azért még 6-7 hetet kihúznak drágáim a pocakban, azzal már nagyon meg lennék elégedve.

Benszi, tök jó, hogy ennyi mindent kaptatok :wink: Felsőmet anyósom varrta, csak az anyagot vettem, de az esküvőn rájöttem, hogy nem túl jó választás volt, mert hímzett és a varrás csesztette az érzékeny bőrömet a pocakon...

Tontica, klassz lett a keresztszemes, helyesek a gyerkőcök is.

Andi, giga-mega drukkok :!: :!: :!:

Puszi Mindenkinek.

Merre vagytok?

Judit

jucicuki

Tontica, nem ijesztettél el senkit, szerintem tegnap délután Te voltál az egyetlen, aki be tudott lépni :D nálunk nem ment a babanet az idő miatt :shock: a viharban meg a gépet is lekapcsoltam :?

Judit

jucicuki

Juci!
Nem is gondolja az ember mennyire zavaró a hímzés!Max. atléta alá,ha kicsit hűvösebb van!Hát igen már egy csomó mindenünk megvan és még mennyi minden fog kelleni!Én hamarabb akarom elkezdeni a szülésfelkészítőt,mert 6 hét!És a végén már moccanni is nehéz lesz,nemhogy végig ülni valamilyen kényelmetlen széken egy órán át!Ha sokat pihizel,reméljük meglesz a 6-7 hét!
Nekem most semmi bajom nem volt a viharral,mert Pilisszentivánon voltunk,de nem volt annyira vészes!A családom Érden lakik és itt állítólag nagyon durva vihar volt!Mi pont utána értünk haza!
Vendég

Benszi, én is hamarabb szerettem volna, de nálunk akkora a túljelentkezés, hogy egyszerűen nem tudnak korábban betenni.
Nálunk csak öt alkalom.
Október 2 a szülőszoba látogatás, addigra lehet, hogy mi már élesben látjuk :D

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Andinak:DRUKK-DRUKK!

Benszi, Mit vsináltál Te szentivánon?Én ott nöttem fel,a szüleim ott laknak és ha minden jól megy,szülés után ott leszek!

Juci,
Örülök,hogy jobban vagy és nem izgulsz annyira!Nem is kell,mostmár bizti minden rendbe van!

Tontica,
Te olvasol is,vagy csak írsz?Én szorgalmasan irok Neked is,Te pedig nem is reagálsz?Feketelistás lettem??? :lol: :lol: :roll:
Hát nem a képekkel(mert azok sztem tök édik)hanem ezzel lehet a hiperérzékeny kismamát elriasztani!
Tök soxor nem veszitek észre,ha írok Nektek és ez tényleg nem esik jól....

Az iwiwen bejelölt egy csaj,aki,SZENTIVÁNON( :lol: :lol: )kb.5 házra lakott tőlünk és kiderült,hogy ikrei vannak!Vasárnap összefutottunk,SZENTIVÁNON( :lol: :lol: )és csomó érdekes dolgot mondott!Az első hasznos dolog az iwiw-en nekem!!! :lol:

Én nagyon élvezem az időt,20fok alatt kiválóan érzem magam!

Mindenkinek szép napot!

Leila

Kép
bogyótanya

Sziasztok Lányok!

Képzeljétek, betolakodtam egy másik fórumba, ahova Andi szokott írogatni és ott láttam róla azt az infót, hogy nem varrják végül össze, hanem bennfogták a kórházban és szigorú fekvésre ítélték + a babák tüdejének érlelése miatt szurit fog kapni. Hát nem irigylem a kórházi lét miatt, de talán jobb, mint a varrás... :roll:

Bogyócska!
Mi történt? Nem szoktál ilyen érzékeny lenni. Persze a kismamiknak ez megbocsátható! :wink:
És milyen hasznos dolgokat tudtál meg az ikres ismerőstől? Engem nagyon érdekelne. Már tisztára be vagyok zsongva, hogy nemsokára itt lesznek, és mit kezdek majd két gyerkőccel egyszerre...
Rókázás van még?

Puszi Mindenkinek
Gica

Kép
gica1

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem jelentkeztem, de a net sz...kodott és képtelenség volt feljutni. Tegnap pedig felmentünk Pestre, sikerült az uccsó darabot is a babakocsiszetthez beszerezni természetesen használtan, de olyan mintha full új volna. Talán kétszer használták (mózeskosár). Remélem én többször fogom. Megnéztük apával kettesben a tüzijátékot fennt Pesten két vihar közepedte. Éjfélre értünk haza, de addigra nagyon elfáradtam. Mi is megyünk lakziba a hétvégén, de fogalmam sincs mit fogok magamra erőltetni. Bálnaruhát! Nem bánnám, ha már itt lenne az idő és leadhatnám ezt a két kis manót, mert ez már nem a legjobb érzés a világon. Nektek nem nehezek???

Andi

Remélem minden ok Veletek!!!

Juci

Apa igazán büszke lehetett Rád a lakodalomban. Szupi volt a rucid.

Benszi

Azért lassan a testtel, ne akarj szülni akkor amikor befordul Bazsi a helyére, várj vele még

Tontica

Gyönyörű a hímzés, és tök szupi, hogy minden ok. Császáros leszel? Beszéltetek időpontot? Én szept 3án megyek a profhoz legközelebb, megpróbálom 24ről 21re áthozatni az időpontot, anyukám sznapja!!! Meglepi lenne neki!Szerintem azon a három napon nem múlik már. Remélem kihúzom addig. Bár ezek a frontok nem igazán tetszenek

Ti nem vagytok érzékenyek a frontokra, kaptok levegőt? Én néha csak pihegek.

Bogyó

Mesélj mi mindent tudtál meg, minket is érdekelnek, számunkra is bizti tudsz újat mondani.

Üdv: Zsani

snezsanett

Gica

Olyan biztató, hogy még mindig itt vagy és egyben. Doki bácsid meddig engedélyezi még a kórházon kívüli létet? Zárt vagy még teljesen???

Üdv: Zsani

snezsanett

Gica,
Nagyon,de nagyon köszönöm!Jól esik!(nem az esőre gondolok...) :lol: És ZSANI Neked is,hamarosan leírom miket tudtam meg,csak most még ebédgyártásban vagyok! :lol: :lol:
Nem tagadom érzékeny is vagyok,de én úgy egyébként és kismamiként pláne...És én csak szeretem ha más is figyelmes ahogyan én is teszem...szerintem ez nem olyan extra....?Nagyon tudok örülni is!! :lol: :lol:
na,mindjárt vissza,csak a husi a sütőben...

Leila(bogyótanya)

Kép
bogyótanya

sziasztok!

olyan jó volt ez a hosszú hétvége! de sajnos nekünk nincs otthon net(majd talán lesz :)) így nem tudok írni.

velünk semmi nincs. pont egy hét múlva megyek genetikai UH-ra nagyon várom! talán a nemük is kiderül. de ha nem az sem baj, csak egészségesek legyenek!!!

Tontica! nagyon szépek a babák! irigy irigy :)

meg sokan lassan az utcsó napot kezdik, töltik. nagyon drukkolok nektek!

Olyan jó lenne már cuccokat venni a babáknak...de még nem merek :roll: :roll:
majd talán két hónap múlva!

szép napot/hetet mindenkinek!

Zsu

zsuzska80
Szombathely

napot=hónapot! :oops: :oops: :oops:

zsuzska80
Szombathely

Sziasztok!

Bogyo: en szeretnek mindig Mindenkinek irni de egesz nap egyedul vagyok a fiammal akit szorakoztatni kell + hazimunka es mindez egy hatalmas pocakkal es 15 kilo plusszal. Szoval nem megy, sajnalom de szerintem nem csak Neked nem irok sokszor hanem sokaknak es ha meglesznek a babak meglatod Te sem fogsz majd tudni irni mindenkinek mindig. En emlekszem az elso par honapban a fiammal meg enni is ugy tudtam csak hogy kozben az egyik kezemmel tologattam a babakocsit. :lol:

Andi: szoritunk Nektek hogy meg sokaig bent maradjanak a babak!!! (Bar nem tudod elolvasni!) :(

Gica: Te jol vagy? Hogy birod? Bar hallom otthon "szep" ido van igy "konnyu" itt meg mindig meggebedunk a melegtol. :evil: Mikor mesz legkozelebb dokihoz?

Benszi: ez tenyleg furi, hogyhogy ha befordul szultok? Barmikor befordulhat de az meg nem jelent semmit. MI nem szulunk meg! :lol:

Zsuzska: drukk az uh-hoz es hogy megtudjatok a nemuket!!!

Juci: vihar? Hu, lattam a teveben de nem tudom vegul megtartottak-e a tuzijatekot, MI volt? En ugy vagyom egy kis viharra!!!!! :lol:

Zsani: latom volt tuzijatek! :lol: MIlyen volt? En is alig kapok levegot es en is szeretnem mar lepasszolni OKet (de ize vagyok!!!) :lol: de ilyenkor arra gondolok hogy ez az utso terhessegem ki kell elveznem! :wink:

Megsem csaszar lesz nekem :roll: :( :D nem is tudom oruljek-e, a doki ma azt mondta hogy termeszetes szules lesz annak ellenere hogy Anna faros, szegenykem hogyan fog megszuletni, popsival elolre, nem lesz az rossz Neki? Ugy sajnalom es feltem Oket!!!!
Drukk hogy atrakjak a csaszi idopontjat!!! :D

Megkaptam az adatokat: Anna :1700 g. Alex: 1800 g.
Szerintem pont jo bar nem lesznek nagyok de legalabb "konnyen" kicsusszannak majd! :lol:

Remelem mindenkinek irtam!!! :roll: :wink: :D

KépKép
KépKép
tontica

Tontica!
Úgy értettem,ha a fiú fejjel lefelé lez szülésnél és addig nem fordul keresztbe vagy lábbal lefelé,akkor sima szülés lesz!Nem most,majd ha eljön az ideje!
Szép méretek a babáidnak mert innentől kb.200gr-ot híznak hetente!tehát normál méretűek lesznek ne izgulj4Ja és hiába faros Anna,a második már nem lesz nehéz,mert az első megcsinálja a helyet!Nekem ezt mondta a dokim!

Szegény Andi,de legalább nem varrják4Reméljük még jó sokáig húzza!

Gica!
Hallelujja te még egyben!Képet hadd lám mennyit nőttetek a tali óta!

Bogyó!
egyem a kis lelkedet!
Csak M.Szilvinek hívják a barinődet?Én egy ilyen nevű lánynál voltam Szentivánon!

Zsanett!
Még nem akarok szülni,min.a 36.héten,az már bőven elég jó!Nekem is már most elég nehéz a teher,de sokkal többet fekszem és úgy jobb!
Vendég

Gica, köszi Andi híreket. Egyébként csodálkoztam is rajta, hogy varrni akarják, mert ilyen későn már nem szokták :roll:
Nekem is Te vagy a példakép!

Tontica, lehet, hogy ha Alex megszületik, Anna be is fordul, Ati kollegájánál is így volt, megszületett az első baba és a másodiknak ahogy lett helye, rögtön be is állt szépen fejjel.
Mi a TV-ben néztük a tüzijátékot, annyira nem volt nagy szám szerintem.
Nálunk 19-én van az Öreghegyi Mulatságok, annak a tüzijátékát meg látjuk az ablakból, nekem az bőven elég :lol:

Nekem Dorka befordult keresztbe és most a medencevégű fekvésben lévő Lili fején trónol. Mennek minden felé, csak arra nem amerre kellene :roll:

Azt hiszem érdeklődéssel fogom hallgatni a holnapi előadást a császárról, bár még mindig reménykedem, hogy megússzuk :?

Zsani, köszi a dicséretet.

Bogyó, igen kicsit megnyugodtam, a lányoknak csak árt, ha idegeskedek, és úgy érzem, minden rendben van.

Végre kinyitott a könyvtár a nyári szünet után, holnaptól már jobban el tudom foglalni magam.

Szép estét Mindenkinek!

Puszi!

Judit

jucicuki

Leila!
Nna, ezt már szeretem, látom jobb lett a kedved. :) Én is elég érzékeny lelkü vagyok egyébként is, de így a gyerekekkel a pocakomban még jobban az vagyok. Ha valami nem teljesen úgy van, ahogy én eltervezem ( ez tipikusan a gyerekszoba kialakításánál és a rendezkedésnél jött elő), már jöttek is a krokodilkönnyek. Apa meg nem is tudta felfogni, hogy mi van. Pedig ez csak az, hogy ilyenkor még a szokásosnál is érzékenyebbek vagyunk. Aztán meg elő fog törni belőlünk az anyatigris... :wink:
Elkészült a husi?
És várjuk az ikres tapasztalatokat!

Zsani, Benszi, Tontica!
Szerencsére még egyben, de már egyre nehezebben bírom. Éjszakánként már alig bírok egyik oldalamról a másikra fordulni...
Meg aztán még ugyan csak enyhén, de már tapasztaltam némi jóslófájást is... Olyan, mintha meg akarna jönni a menzesz, fájdogált a hasam alja, de még igen rövid ideig.
Holnap megyek a kórházba magzati szívhangvizsgálatra (immáron harmadjára), de a dokim csak jövő hétfőn fog látni. Szerintem, ha nem lesz semmi gáz, nem fog előre befektetni. Ez tuti, nem az a tipus. Az egyik vizsgálat során pedig megkérdeztem az egyik szülésznőt, aki csinálta a vizsgálatot, hogy milyen gyakori fájásoknál érdemes bemenni. Ő azt mondta, hogy amint rendszeressé válnak, mégha azok csak félórásak vagy még többek is, már induljunk is az ikrek miatt...
Pocakfotót majd igyekszem még készíteni gyorsan, de én most nem igazán látom már nagyobbnak mint a múltkor, de lehet, hogy csak nekem nem tűnik már fel...

Vigyázzatok Magatokra

Puszi
Gica

Kép
gica1

Juci!
Öööö, hát zavarban vagyok... Én, mint példakép... :oops: Aranyos vagy. :) De én még 2 hetet kihúznék egyben a gyerekekkel, hadd nőjenek még egy kicsit. Én, a kis telhetetlen... :wink:
Puszi
Gica

Kép
gica1

Sziasztok Lányok,

Velem minden rendben. Csütörtökön megyek az orvosomhoz, akkor néznek rá a babákra is, már nagyon várom, hiszen 2 hónapja nézték őket utoljára!
Bár a mozgásukról ítélve tök jól elvannak.

Én is nagyon drukkolok Andinak!!!
Azt olvastam, hogy ezt a varrás dolgot ma már nem alkalmazzák, mert nem bizonyított a hatékonysága. Remélem minél tovább bírja a fektetéssel is!

Tontica,
gratulálok, a babákhoz!
Hajrá természetes szülés!

Benszi,
én is egy csomó cuccot kaptam, jó viszontlátni azokat a ruhákat, amikben a családtagok gyerekei cseperedtek! Még jobb érzés is talán, mint amikor új holmikat vesz az ember.

Judit,
van egy ikerbarátnőm (lány ikerpár egyik tagja), aki több mint fél kilóval kevesebbel született, mint a tesója. Nagyon helyes, csinos, értelmes lány. Ma is kisebb mint a nővére, de hát ő ilyen alkat és kész. Normál testvéreknél ezen nem csodálkozik senki, ikreknél sem kell elvárni, hogy olyanok legyenek, mint 2 tojás.

Gica,
gratulálok, hogy még mindig egyben vagy és biztos vagyok, hogy még legalább 2 hétig ez így is marad!

Sziasztok, jó éjszakát!
Végre itt a szopipárnán, lehet, hogy ma kipróbálom.

Üdv
Dorka
26+1
szdorottya

Sziasztok!

Bogyó!
Énpl magamon látom, hogy végigolvasok mindent, aztán mialatt írok, elfelejtem a felét annak, amit reagálásként akartam írni :oops:
Egyébként most írtad alá először a nevedet :)

Tontica!
Ne féltsd Annát, én is faros voltam, ikertesó-előkészítés nélkül, és mégis egész normális vagyok (bár, a környezetemet kéne erről megkérdezni :D )
Nagyon szép Alex hímzése is!

Gica!
Annyira jó tényleg, hogy még egyben vagytok! Énisénisénis!!! :)

Igazából néha tökre várom, hogy kibújjanak (viszketés+nehéz has+fájó szeméremcsont+emelgetni sem szabad...), de aztán rögtön megszidom magam, mert addig jó nekik és nekünk is, amíg bent növekedhetnek...

Ma voltam dokinál. 2000-es a méhszájam. Azt mondta, ez teljesen jó, de ,ár 2 hét múlva menjek megint. Jövő héten meg NST. Holnap meg vérvétel. Egy csomó mindent meg akar nézetni a viszketés miatt, úgyhogy egy csomó vért fognak levenni... :cry:
Azt mondta, hogy nem kell befeküdnöm, ha rendben vagyok. Persze, így rohangálhatunk be Győrbe, de inkább ez, mint a kórház...
És mindkettőjük még mindig fejvégű, hurrá! :) :)

Kép
Kép
maminti81

Zsuzska!
Szerintem már nyugodtan kacsintgathatsz a babacuccok felé :) Bár én sem engedtem egy csomó ideig venni semmit...

Juci!
Még fordulhatnak rendesen fejjel a jó irányba! Mindenféle módszer van, pl kulcs-csörgetés ott lent, vagy négykézlábra ereszkedni, hogy a fejed legyen lejjebb...Utána kéne nézni!

Zsani!
Ki mertél menni ekkora pocakkal a tüzijátékra? :shock: Én tuti nem mertem volna! Örülök, hogy épségbn hazaértetek! :)

Egy kérdés: csak nekem nincs szopipárnám? Én azért nem akarok vennji, mert mivan, ha nem tudok szoptatni...Az csak szülés után derül ki!

Kép
Kép
maminti81

Maminti!

Nem szabad így hozzáállni, én olvastam, hogy a szoptatás nagyrészt fejben dől el. Hinned kell Magadban és menni fog!
Meg különben is a párna tök kényelmes :lol:
Kulcs csörgetés???

Csajok!

Ma megint jó szar éjszakánk volt, alig aludtunk. A lányok egész nap lustiztak, aztán meg este persze bepótolták az elmaradt mozgást :roll:

Gica!

Nem vagy telhetetlen, nekünk is a 37. van betervezve :lol:
Ti jól csináljátok :!: :!: :!:

Szép napot Mindenkinek!

Judit

jucicuki

Sziasztok lányok!

Nagy nehezen ideérek én is a géphez! A hosszú hétvégét Borsodban töltöttük rokonlátogatással, hisz kitudja meddig enged az orvos ugrálni! :roll: Ahol csak voltunk, mindenhol gratuláltak és megpróbáltak halálra tömni mindenféle kajával. Hát... majdnem sikerült nekik! :oops:
Tegnap reggelre tök rosszul lettem, ott tartottam, hogy egyszerre ment a hasam és hánytam. A legszörnyűbb eset, hisz nem tudod, hogy most melyik oldaladdal forduljál a wc felé! :cry: Délutánra be is lázasodtam, 38,3 fokkal beleültem egy kád hideg vízbe, mire kiszálltam 38,4 lett a lázam! Szegény férjem hazajött este 8 órakkor és akkor nekiindult gyógyszertárt keresni, mert nem tudtam, hogy milyen lázcsillapítót vehetek be! Persze egész Battán nem volt ügyeletes gyógyszertár, Érden talált csak, ahol közölték, hogy mivel ikerterhes vagyok, a 16. hétig nem javasolnak semmiféle lázcsillapítót, mert többet árthatok vele a babáknak, mint az egésznapos lázzal és koplalással! 10 óra felé vizesruhába csavarva aludtam el, de szerencsére ma reggelre semmi tünetem nem maradt!
rnecsi

Rnecsi!
Ne semmi!Biztos benyeltél valami szart!De jó,hogy már lement a lázad!
Maminti!
A szopipárnát ha nem is használod de az alvás fantasztikus rajta!Annyira,hoyg a férjemnek az anyukám csinált egyet!De én is hiszzem,hoyg a szoptatás fjben dől el!
Grat még mindig a fejvégűséghez!Már nem fognak megfordulni,mert nincs helyük!
Gica!
Biztos hogy nőtt a pocakod,csak te nem látod!
Dorottya!
2 hónapja nézték a babáidat?Én ezt nem is értem4Nekem 3hetente nézik őket és a következő UH-tól majd 2hetente lesz ellenőrzés!
Vendég

Jo reggelt!!!!

Vegre itt is esett az ejjel es lehult a levego EGY KICSIT! :D

Benszi: ja, akkor felreertettem, azt hittem azt mondta a dokid ha leszall a baba feje rogton szultok. :lol: De latod igazad lett nalunk is termeszetes szules lesz vegul (egyre jobban tojok tole ahogy kozeleg az ido :roll: ).

Jucicuki: de jo hogy kinyitott a konyvtar en is ugy vagyom egy jo konyvre de spanyolul nem az igazi. :( Majd meselj mi volt a szulesfelkesziton. Meg mindig ugy van hogy be kell fekudnod a 32. heten?

Gica: en detto igy voltam a fiammal, allandoan bogtem, olyan erzekeny voltam hogy ha valaki rosszul nezett ram mar minden bajom volt. En is bogtem pl. azon hogy nem lett kesz a babaszoba idore :lol: de most egeszen mas, mar nem erdekelnek ilyen aprosagok, jon majd minden szepen magatol.
Drukk a mai vizsgalathoz!

Dorka: tenyleg furi hogy 2 honapja nem volt uh. ezentul tuti surubben lesz!
En is ket nagy taska ruhat kaptam es van kozte regi, gyonyoru himzett agynemu a mozeskosarba, ennek orulok a legjobban! :D

Maminti: tenyleg faros voltal? Na, akkor megnyugszom! :D De mi van ha kibujik Alex es Anna meg keresztbefordul? Ugy fosok!!! :(
Kell is a vervizsgalat hogy tudjak minden ok, ne aggodj!!!
Nekem sincs szopiparnam es bar mindeni azt mondja a szoptatas a fejben dol el azert en nem fogok ketsegbeesni ha nem megy majd, a lenyeg hogy a babaknak legyen valamit ennieuk!!!

Rnecsi: meg jo hogy mara jobban lettel! A lazzal nagyon kell vigyazni es milyen hulyeseg ez hogy a gyogyszer tobbet art mint a laz!!! :evil: :evil: :evil: A 38 feletti laz megindithatja a mehosszehuzodasokat, ha megegyszer ilyen lesz menjel be az ugyeletre!!!

KépKép
KépKép
tontica

Csilla!

Örülök, hogy jobban vagy!
Szerintem algopyrint nyugodtan bevehettél volna, nekem azt mondta a doki, hogy ha 37,5 fölé megy a lázam, rögtön vegyek be, mert a láz árt a babáknak.

Tontica, elvileg a magánrendelésre szeptember 12-én megyek legközelebb, az meg már 33+3, de a jövő pénteki UH-tól függ, amit a kórházban csinál majd, mert azt mondta, hogy a túl nagy súlykülönbség miatt lehet, hogy befektet, hiába vagyok zárt.
Csak azt nem értem, hogy attól csökkenni fog a különbség :roll:
Majd mesélek mi volt a felkészítőn, négyre megyünk, elvileg egy óra elmélet és egy óra gyakorlat ( relaxáció v. légzés) de a gyakorlat a múlt hetieknek elmaradt a szabik miatt, lehet, hogy nekünk sem lesz.

Puszi!

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Juci, Benszi!
Nagyon sok minden a fejben dől el a szoptatásnál, csak nálunk voltak gondokl. Kingus születése után bent maradt egy méhlepénydarab, ki kellett kaparni. Előtte tök jól beindult a tejem, utána meg elapadt. Pedig 2 hétig nem is tudtam, hogy nincs elég! Aztán 4 hónapig állandóan fejtem, mindent megtettem, mégsem indult be...Szóval, egyszer már nem jött össze, és nem a nemakarással volt a baj...Ráadásul most meg ikrek...Azért én úgy készülök, hogy szoptatni fogok, de benne van a pakliban, hogy mégsem.

Juci!
Kulcscsörgetés: meghallják és abba az irányba fordulnak. Meg az elemlámpázás is ilyen. Ezt a szülésfelkészítőn hallottam, gondolom, nem lehet olyan nagy butaság :roll:

Csilla!
Örülök, hogy jobban vagy! Reméljük, tényleg csak ennyi volt! Egyébként a hidegvizet sem ajánlják, mert méhgörcsöt okozhat. Dehát akkor mit csináljon az ember lánya, igaz? :?

Tontica!
Sztem, ha ez előfordul, Anna keresztbe fordiul, akkor menet közben megcsászároznak, nem? Bár ezt nem tudom...A dokik bizti tudják, mit kell ilyenkor tenni :)

Kép
Kép
maminti81

Gica!

Te már nagyon ügyi vagy, innentől minden nap ajándék :wink:
Lehet, hogy rekorder leszel és leutánzod a dokimnál előttem szült ikres anyukát (40 .hétig húzta, 3890 és 3950 g-os bébikkel :P ) IOgaz ő 192 cm magas volt jó megtermett darab, nem olyan kis vékonyka, mint én :lol: .

Bogyó

Én még most is érzékeny vagyok, ez szerintem ember függő is, én is ki tudok akadni, ha nem válaszol senki, oylankor jól kidühöngöm magam, pár napig nem írok és kész :?
Most épp osztálytali ügyben hívtam fel a (akkor még azt hittem) (22 éve ismerem)barátnőmet, és jóformán el nem küldött melegebb éghajlatra, na persze azóta sem hívott vissza...
Vannak ilyen emberek.... :twisted:

Most szólítanak, kitartás mindekinek, lassan beindul a babaeső :wink:
Vendég

Szia Dóri!

Válaszoltam :lol:

Én is pont tegnap mondtam Atinak, hogy nemsokára sok kis babánk lesz, remélem azért nem hal ki a topik, időnként lesz egy szusszanásnyi időnk egymásra a gyerkőcök mellett.

Maminti, én is ezért nem szopiztam sajnos, anyu majdnem belehalt, mert nem vették észre, hogy nem az egész méhlepény távozott és mire kikerült az intenzívről, addigra nem volt teje én meg kényelmes lettem a cumitól a csecsemőosztályon.
Persze, ilyen is van, nem is erre gondoltam, hanem, ha egyébként minden oké fizikailag, akkor nagyon sok múlik a hozzá álláson.
Ne aggódj, most Veletek is minden ok lesz.

Lassan készülődök a felkészítőre, remélem érdemes elmenni ebben a nagy melegben.

Puszi!

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Gica,
Köszönöm!Tényleg,sokat jelent a majom kis lelkivilágomnak az efféle jószó... :lol: Nagyon remi,hogy kihúzod addig ameddig szerenéd!Ha úgy állsz hozzá,sztem menni is fog!Én is úúúgy szeretném,ha jó sokáig bent maradna a két kis Bogyó és erősen,kis gombócul jönnének a világra!Szoktam Nekik mondani,az imámba is benne van! :lol: :lol: Úgy tudok aggódni amikor csendesebbek!Olyankor úgy szeretném látni mit csinálnak!Már amiatt is szóltam,hogy ne rosszalkodjanak a köldökzsinorral(sem),bár azt mondta a dokim,hogy segített már úgy világra gyermeket,hogy 7X volt rátekeredve,és makk egészséges volt,csak szép hattyúnyaka lett állítólag... :lol: :lol:
Ja,és kész lett a husi,már nyoma sincs... :wink: Ja,és a nevem...véletlen volt,de nem titok,így hívnak! :lol:

Dóri,
Neked is nagyon köszi,azért megnyugtató,hogy nem gyagya vagyok és más is van így mint én!Erre még rájön,hogy van egy ilyen kis "igazság bajnoka" tulajdonságom,mint jellegzetessége a vízöntőnek... :roll: :lol: !És úgy bánt,ha nem azt aratom amit vetettem! :oops: :lol: Azért az a csaj a közel 2 4 kg-os gyerkőccel...Durva!

Maminti,
Én is mindig azon filózok lesz e tejem!Sajnálom amit a fidnál átéltél...Ez a másik amitől fosok..ezen a fórumon,de másik topikban olvastam ilyen esetekről és mond6omjól megilyedtem!Amúgy szopipárnával nagyon kircsi aludni!Én szinte már nem is tudok másképpen!Földobom a lábaimat,vagy alátámasztom a pocim,vagy a hátam támasztom meg,szóval többféleképpen és nagyon jól tehermentesít!Drága férjem meg is szokta jegyezni,hogy sokan vagyunk már az ágyban... :lol: :wink:
Ha tudsz szerezz be!Arányosan nem olyan nagy összeg sztem mint amilyen hasznos!(kb.7e ft.)

Csilla,
Sajnálom a lázat,az evésért viszont nagyon irigyellek!!! :lol:
Bogyók rettentő válogatósak!
Annyira bió már minden,úgy meginnék néha (mert ugye inni is csak keveset szabad nekem...)egy dobozos fantát,vagy ennék egy hot-dogot,vagy valami ilyesmi...Rendelni sem merünk étteremből mert az sem mindig jön be...Így van az,hogy mindig főzök. :? :roll: :D

Benszi,

Nem Szilvi,Zsuzsa.
De megmondom a frankót,szinte senkit nem ismerek,mert az álltalános iskolán kivűl semmit nem ott végeztem..És a mhelyem is 9 éve a krisztina krt-on volt-van!

Juci,
Remi,sok hasznosat megtudtudsz ma!
Ja és én is 'hajrá természetes szülés' tag vagyok!!! :lol:

Tontica,
Már csak az hiányzik,hogy az érzékenységemmel megbántsalak...Még lelkifurim is legyen... :shock:
Csak azért írtam a feketelistát,mert már legalább 3x írtam Neked egymás után és nem válaszolsz...
Bocsi! :oops:
És bizti vagyok benne,hogy baromi nehéz lesz 2 gyerekkel fórumozni!Büszke lehetsz magadra,amiért a ilyen többfunkciós szuper mamai vagy!
Én nagyon szívesen póstázok Neked magyarnyelvű könyvet,csak írd meg milyen jellegűt szeretnél és milyen címre!Tényleg szívesen küldök,mert én is nagyon szeretek olvasni!

Most megyek vacsit gyártani! :lol:

Ja és Gica!
Az ikrescsajnak 2 évesek az ikrei és gyakorlati dolgokról fagattam!
Segítség,ha megmondod mire vagy kivi,mert rengeteg dologról beszéltünk és lehet,ami engem igen,Téged nem is érdekel!

Puszi mindenkinek!

Leila :wink:

Kép
bogyótanya

Sziasztok!

Megjöttünk!
Egy szülész-nőgyógyásznő tartotta az előadást, igazából sok újdonságot magáról a folyamatról nem tudtunk meg, de pár dologra fény derült, ami engem izgatott.

Császár után nem adják oda a babát, csak felmutatja a doki, de apuka elmehet velük megnézni a fürcsit. Az első éjjel sem lehetnek velem, pihenni kell, de ha minden oké velük, akkor másnaptól már mellettem lehetnek a kiskocsiban.
Ő az elektromos mellszívót ajánlotta, van valami Pesztonka nevű 9-10.000 ft.
Légzésfigyelő tekintetében az a véleménye, hogy kis súlyú babánál érdemes, de szerinte elég kölcsönözni, mert pár hónapnál tovább nem kell.
Látogatás, a szobákba nem lehet bejönni, a babát lehet kitolni az ajtóig és ott megmutatni. Apuka sem jöhet be
:twisted:

Azt hiszem ennyi, doktornő is a természetes szülés híve és a szoptatásé, állítólag a kórházban is partnerek ebben.

Annyit még elmondott, hogy a 37. hét előtt, ha bő vérzés van, görcsök v. szivárog a magzatvíz, azonnal a kórházba kell indulni, viszont ha utána folyik el a magzatvíz, akkor nem jó kapkodni, 5-10 percre le kell feküdni, mert előre eshet a köldökzsinór.

Szép estét Mindenkinek!

Judit

jucicuki

Juci!
Azért ez jó sok infó!Az a rossz a császárban hogy nem kapod meg őket!De gondolom odfacsoszoghatsz a babákhoz,ha már feltudsz kelni!
Bogyó!
Én sem ismerek mást Ivánon!Örülök,hogy jobb a lelked!
Dóri!
Az milyen már két majdnem 4kg -os baba?Úristen!
Tontica!
Ne félj a sima szüléstől!A legrosszabb esetben kérsz epidurált!Stramm csaj vagy!

Mindjárt dobok képet!
Vendég

Juci!
a mellszívónál nekem mindenki az Aventet mondta!Én kaptam kölcsön!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?