Új privát üzeneted érkezett!

Donika, mire gondolsz? Arra, hogy rám volt büszke, hogy kifért a gyerek, vagy arra, hogy a gyerek méreteire volt büszke? Szerintem azt se tudta aznap, fiú-e vagy lány, úgy meg volt zavarodva... de ezt majd tapasztalod! :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi
nagy nagy gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Zsuzsi: Gratulálunk!!!! :lol:

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 

 
 

Zsuzsi
Sok szeretettel gratulálok!!!!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Kata! :)
Rád gondoltam, hogy milyen ügyi voltál! :lol:
donika
 
 


Sziasztok,
bár főleg az ikres topikba írok (régebben ide írtam), azért itt is megkérdezem, hátha jön valami gyors és megnyugtató válasz e kényes témában:

A végbelet feszítő széklet okozta hasgörcs másmilyen, mint ha a méhemmel, babákkal lenne valami baj? Kicsit meg vagyok ijedve, mert ilyen még nem volt. Hirtelen indult, és volt egy nagyjából sikertelen kísérletem a wc-n. Székrekedésnek tudom be, de azért nyugtassatok meg, hogy a másik típus az inkább menstruációs görcs szerű?

KépKép
lili73
 
 


Zsuzsi!
Nagyon sok boldogságot kivánok a kicsi Olivér érkezése alkalmából! Nőjetek nagyra!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 



Sziasztok!

Csak 2 percre ugrottam be, hogy közöljem a jó hírt. 2 héttel a kíirt időőpont előtt, 2007. augusztus 5-én 12 óra 25 perckor, (az én névnapomom: Krisztina :D ) 3120 grammal és 56 cm-el megszületett a mi gyönyörű kis hercegünk! Kimondhatatlanul boldogok vagyunk!!! :D :D Tejcsi sajnos nics elég, de már van egy tejtestvérünk akitől hozzuk a tejcsit+ kap tápszert. Kicsit lelkibeteg voltam emiatt, de most már kezdek megnyugodni. Sajnos szoptatni nem tudok, mert beödémásodott a mellbimbóm, de fejni azért fejek és nem adom fel! A lényeg, hogy a mi kis drágánk egészséges és szépen fejlődik!

Sok szeretettel üdvözlünk mindenkit: Kriszta ( mirr-múr) és Balázska

Kép
mirr-múr
 
 


Mirr-Múr
sok szeretettel gratulálok a kisherceghez! :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Mirr-múr! :)

Gratulálunk! Várjuk a képeket! :lol:

Kép Kép
kismokus
 
 


Mirr-múr! Sok szeretettel gratulálok Balázshoz!
Egyben biztatnálak a szoptatásra... szerintem ne add fel ilyen korán! Mitől lenne hirtelen tejed? Csak a szopitól és a fejéstől lesz. Szerintem tedd cicire! Nekem is mindenem ödémás volt, papucsban jöttem haza március elsején, mert egy cipóbe se ment bele a lábam. A mellbimbómra meg, ami befelé forduló és ráadásul nekem is bedurrant, azt mondták a csecsemősök, jobb, ha nem "piszkálom"! Szerintem szakbarbárok voltak, de szerencsére nem hittem nekik. Tudom hogy nehéz, de ha most nem adod fel, lesz tejed. Az ödéma párnap alatt lemegy, ahogy a víz kimegy a szervezetedből. Most jó lenne neked a szoptatós tea (amiben van csalán), az vízhajtó.

Várjuk a történetet és a képet is!

dkata
 
 


Mirr-Múr :D
gratulálunk!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Mirr-murr!
Nagyon sok boldogságot kivánok kicsi Hercegetek születése alkalmából! Nőjetek nagyra! Ennél szebb névnapi ajándék nem is kell! :D
Ne legyél lelkibeteg, az anyaság nem tejfüggő! Ha meg van tejtestvér, akkor azért valóban a legjobbhoz jut igy is!

Kata, Te most meg fogsz kövezni. Én ugyanis elhatároztam, hogy soha többet nem akarok lelkibeteg lenni a szoptatás miatt, ezért ha leszek még1x olyan szerencsés, hogy babám lesz, én fogom kérni, hogy adjanak tápit, ha nem elég a tejem, és tápszerreceptet is kérek már a kórházban. Nem fogom végignézni soha többet, hogy hetekig éhezik szinte, és hogy 1 teljes hónapig tartr, mire visszanyeri a születési sulyát a babám! Nekem 2 ilyen eset elég volt!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi!
1. Nem kövezlek meg! :lol: :lol: :lol: Képzeld, nekem is az első héten ahogy hazajöttünk, felírták a tápszert!!! És én kértem rá a doktornőt. Az, hogy végül is nem kellett, más kérdés. Sőt, még Gallyatetőre is cipeltem magammal, mert oda fagyasztott tejet nem tudtam vinni... :oops:
2. Amiért Mirr-múrt is agitálom, annak annyi csak az oka, hogy 8 nap után szerintem nem derül ki, hogy kevés a tej... Ehhez több idő kell.
3. Szerintem az se mindegy, mekkora súllyal születik egy baba, az enyém óriás volt, és a kórházban a csecsemősök végig hülyeségeket beszéltek, örültem hogy volt tejem mire hazamentem, ha rajtuk múlik, egy csepp se lett volna. És hát nem mindegy, hogy a gyereknek 200 gr-ot vagy mongjuk 450 gr-ot kell visszaszedni.
4. Hidd el, ha nekem a doktornő azt mondta volna, PÓTLÁS, mert veszélyben a gyerek egészsége, akkor adtam volna. De azt mondta, nem gáz, ha lassabban, az a lényeg, hogy gyarapszik.

(+Azért nekem az is segített, hogy Ádámot is szoptattam, és azt akartam hogy most is menjen.)

Szóval nem kövezlek meg. :lol: :lol: :lol: Mindenki a legjobb anya próbál lenni, és minden gyerkőcnek a saját anyukája a legjobb. Úgy, ahogy van. :lol:

dkata
 
 


Sziasztok!
Megengeditek, hogy csatlakozzak? En valojaban babavaros lanyokkal forumoznek, bar latom, itt mar megszuletett babucik is vannak.
A gyori Kaaliban volt az elso lombikom, ami sikeres lett es 2 napja tudom, hogy terhes vagyok. Igy hat a fogamzos topikbol atkoltoznek mashova.
katavirag
 
 


Katavirág :D
gratulálunk a pocaklakóhoz, boldog babavárást kívánok!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


mirr-múr,
gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok Balázskához!
Szoptatással kapcs.ban nem akarok jó tanácsot adni, csak elmesélem, nálam mi volt - mi van.
Nekem kb. egy hétig semmi tejem nem volt, (úgyhogy egyből adták a babáknak a kórházban a tápszert - persze ők picik is voltak, úgyhogy muszáj volt hízniuk) akkor elkezdtem szedni a ricinus communis homeopátiás bogyót , na akkor először jött végre 10 gramm nagy nehezen. De a kórházban max 10-20 grammokat tudtam szoptatni. Mondjuk az a hely abszolút nem való arra, h egy kezdő anyuka beletanuljon a fejésbe (a szoptatás még hagyján) - ötpercenként benyit valaki: ebédosztó, takarító, kisvizit, nagyvizit... A fejést azóta is eléggé utálom, de miután olvastam itt egy-két jótanácsot, néha már 60 grammot is tudok fejni (ami nekem nagyon nagy szó!). Szopi eddig 80gramm volt a legtöbb, úgyhogy a tápi is kell, de tényleg idő kell ahhoz, hogy egy kicsit is belejöjjön az ember, ha nem adatik meg a "tejcsárdaság". Én most, 3 hónap elteltével érzem, h kialakult bennem ezzel kapcs.ban valamiféle természetes egyensúly - ebben Katának nagyon igaza van. Tudom, hogy sosem leszünk kizárólagosan anyatejesek, de már annak is nagyon örülök, h alkalmanként 30-40 grammokat tudok adni mindkét lurkómnak! Ahogy mondják: az anyatej minden cseppje kincs! :)

A tápival kapcs.ban viszont lenne egy kérdésem: tehéntejet ugyebár ne adjunk a piciknek 1 éves koruk előtt. A tápira viszont rá van írva, hogy TEJALAPÚ. Ez nem okozhat allergiát? Tudja valaki?

katavirág,
szeretettel köszöntünk a babavárós topicban! Veled örülünk a jó hírnek! :D

KépKép
pompomlány
 
 


pompomlány írta:A tápival kapcs.ban viszont lenne egy kérdésem: tehéntejet ugyebár ne adjunk a piciknek 1 éves koruk előtt. A tápira viszont rá van írva, hogy TEJALAPÚ. Ez nem okozhat allergiát? Tudja valaki?

a tápszerek mind1ik-e- kivéve a spec. tápszereket tejalapú.
A hagyományos tápszer ennek ellenére nagyban különbözik a tejtől, emrt a fehérje és egyéb összetétele módodított.
A HA tápszer fehérjeláncai össze vannak szabdalva (ettől keserű), ezért ott még kisebb az allergiás reakció esélye.

tehát tehéntej-fehérje allergiás ember sima tápszert nem kaphat, HA tápszert esetleg, de lehet, hogy szója alapú tápszert kell felírni neki (ez pl. a nestlé alsoy tápszere).

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi! :D Mirr-múr! :D Szívből gratulálok a csöppségekhez! Olivérnek és Balázsnak nagyon jó egészséget, Nektek boldog babázást és sok tejcsit kívánok! :lol: :lol: :lol:

Akkor most én vagyok a következő a sorban? Ajaj ... :shock:

Lányok! Találtak valakinél a terhessége alatt Ca-oxalátot a vizeletében? Betenné a kiskaput, ha most lenne vesegörcsöm! :shock: Mert nekem sok apró ilyen kristályt találtak.
Persze ezen kívül van még 7-8 csillag a laboreredményemen, igaz nem túl nagy eltérések a határértékhez képest, de kíváncsi vagyok, mit fog erre szólni doki bácsi ma este.

Szerintetek megvegyem a mellszívót már szülés előtt (Avent)? Vagy elég, ha majd megveszi a férjem, amíg kórházban vagyok? Biztos, hogy kell majd? Biztos, hogy ez lesz a jó?

Kép
jud71
 
 


jud71 írta:Szerintetek megvegyem a mellszívót már szülés előtt (Avent)? Vagy elég, ha majd megveszi a férjem, amíg kórházban vagyok? Biztos, hogy kell majd? Biztos, hogy ez lesz a jó?

szerintem ne, mert nem biztos, hogy Neked is ez ajó. Kérdezd meg a kórházban hogy van-e lehetőség a különböző mellszívók kipróbálására, ha van, akkor csak próba után vedd meg.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Jud! Nekem volt a vizeletemben, a körzeti orvos adott is rá valamit. A nőgyógyászom viszont azt mondta, eszembe ne jusson bevenni (rá is volt írva, hogy a terhesség első 12 hetében ne, én akkor 15 hetes voltam), nem pont most a terhesség alatt fogunk vesekövet hajtani. Megjegyzem, semmi bajom nem lett, és azóta sincs. Lehet, h kéne ellenőriztetni, van-e még, de nincs semmi bajom, akkor minek? Remélem, neked se okoz gondot.

Katavirág, gratulálok a babádhoz!

dkata
 
 


Orsi ! Kata! Köszönöm a válaszokat! :D

Doki sem aggódott a laboreredményen, csak vmi vérképzőt írt fel, mert kissé vérszegény lettem.

Jud

Kép
jud71
 
 


Koszonom! Orulok, hogy vegre valahar nem a fogamzos topikban nyomulok :D
Ha lesz hanyinger, az mikor varhato?
Mivel ti is Kaalisok vagytok, feltetelezem, legtobben lombikkal fogantak, ti is napi 6 Utrogestant hasznaltatok a 12 hetig? Nem sok ez?
katavirag
 
 


Sziasztok

Üdv itt Katavirág!

Utro: én Ákosnál nagyon sokáig 3X3-at használtam és erről csökkentettem le.
Most Pici Bogárnál 3X2-ről fogyasztottam le.
És mindkettőnél a 14. héten hagytam el teljesen!
Nekem Ákosnál és most sincs ill. nem is volt 1x sem hányingerem!
Úgyhogy lehet hogy neked sem lesz :lol: !

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


De jo, azert van aki megussza ezt a hanyinger dolgot.
Akkor most az Utrogestannal kapcsolatban megnyugodtam, mas is kapott ilyen sokat. Egyebkent, ha kis gorcsre ebredek reggel, felrakom a huvelygolyot es a gorcs el is mulik.
A kivanossag is a 6. heten varhato, ugye?
Ultrahangom szinten jovoheten, a 6. heten lesz eloszor. Megorulok mar kivarni... :wink:
katavirag
 
 


katavirag írta:Akkor most az Utrogestannal kapcsolatban megnyugodtam, mas is kapott ilyen sokat. Egyebkent, ha kis gorcsre ebredek reggel, felrakom a huvelygolyot es a gorcs el is mulik.
A kivanossag is a 6. heten varhato, ugye?

az utroban nincssemmiféle görcsoldó, tehát az, hogyannak hatására elmúlik csak pszichés.

kívánósság: nekem1szer sem volt.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Katavirág!

Én egyszer voltam kívánós. Túrós palacsintát ettem volna.... Anyósom csinált is nekem pár nap múlva.... de két falat után már jött róka-koma :? :lol: :roll:

Kép Kép
kismokus
 
 


Orsi! :D
Még egyszer köszi a segítséget! Ma voltunk a Géndignosztikai Centrumban a Hajdú drnőnél, nagyon kedves volt, beugrott neki, ki vagyok, és a szemét dokim, miket mondott! Na szóval a nyaki redő szépen visszahúzódott, 2,4 mm, a 4,2-hez képest, ez nagyon jó szerinte, de a kromoszóma vizsg. teljesen negatív lett, így legalább ezt is kizártuk. Az orrcsont már szépen látszott, mindent alaposan lemért, a szíve szerinte szépen dobog, és nincs vele probléma, de azért a 18-20. héten menjek el az Országos Kardiológiai Központba, és ott majd egy specialista mgnézi, Kádár Krisztinát ajánlotta, ismeri vki?!
Most tényleg megnyugodtam, már nagyon izgultunk a férjemmel! :P
Elvileg holnap lennék 13. hetes, de gondolom az ülőmagasságból ítélve a papíromra 13+1 írtak, CRL: 66,1 mm! :D

Kicsit hosszúra nyúlt, de most nagyon fel vagyok dobva! :P Szerkesztek egy új vonalzót!

Katavirág! :D
Nekem néha volt hányingerem, de egyszer sem hánytam, a kívánósságot illetően, én nem igazán voltam eddig! Sztem az, hogy elmúlik a hasfájásod az utro után, az csak illúzió!:P
donika
 
 


Donika :D
ha a 13. héten 2.4 a nyaki redő, akkor az tökéletes :)

örülök, hogy minden ilyen jól alakult.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lehet, hogy valoban pszihes... :D mindenestre en hasznalom az Utrot, veteles ellen adjak, kiegesziti a sargetst progeszteronjat, amig a placenta el nem kezdi termelni maga.

Latom lanyok mennyi aggodas a terhesseg. Ultrahangok, vervetelek, fejlodik-e rendesen a baba...

Kismokus, aranyos, amit a turos palirol irtal. Hallotam olyanrol, hogy egy kismama az etteremben a fel etlapot kirendelte, amikor meg kihoztak, elhanyta magat a latvanytol. Ismeroseim tejbegrizt, savanyusagot, korpaskiflit kefirrel kivantak a gyerek igenye szerint :lol:
katavirag
 
 


katavirág,
a kívánósságról: ennyire rossz étvágyam, mint a terhesség alatt... sose volt. Rosszullét, kimondott kaja-undor a 16. hétig kerülgetett, de utána is simán kibírtam kaja nélkül. (Persze azért ettem valamit.) Meg is lett az eredménye: mikor kijöttem a kórházból, 5 kg-val kevesebb voltam, mint a terhesség előtt! (utoljára kb. 20 éve voltam ennyi). Mondtam is magamban, milyen jó fogyókúra a babavárás! 8)

Ma vagyunk 3 hónaposak!!! :P

KépKép
pompomlány
 
 


Jaj de edesek!!! Egy fiu, egy lany! Az idealis!
Jo hetveget mindenkinek!
katavirag
 
 


Icsilya!
Köszi! :) Remélem a továbbiakban most már csak jó eredményeket kapunk!!!!:D

Pompi! :P
Nagyon szépek a kicsik, büszke lehetsz rájuk! Azért ikrekkel rengeteg a dolog, igaz? Mennyit alszol?

Kép

Kép
donika
 
 


domika,
köszönjük a dícséretet! :) Alvás terén már királyság van: már egy hónapja kb. csak fél 6 - fél 7 tájban ébrednek (11-kor alszanak el). Úgyhogy csak az első 2 hónap volt keményebb, de azt is ki lehetett bírni. Nem olyan vészes, mint ahogy sokan elképzelik. Sokkal több az öröm! :P

KépKép
pompomlány
 
 


Pomponlany, en is 2 embryot kaptam vissza, igaz meg nem volt ultrahangom, majd csak 3 nap mulva lesz. De hat2 tapadt volna meg, meg jobban orulnek.
A fiu-lany parositas, meg aztan a legjobb.
Most nem akarok visszaolvasni, de te siman vagy csaszarral szultel?
Mennyire megterhelo ikrekkel?
katavirag
 
 


katavirág,
akkor drukkolok, h neked is bejöjjön a fiú-lány páros!
Császárral szültem, mert mindketten farosak voltak. Szerintem jobb volt, mint ha simán szültem volna! A műtétből semmi nem fájt (érzéstelenítő szuri se), utána 1 napig feküdtem háton, mert nem is lehetett mozogni, aztán meg annyira készültem másnap a Naaagy Felülésre, amiről rettegve beszéltek a csajok, hogy aztán az is semmiségnek tűnt. Ennyi. Ugye, most már nem félsz?

Mi mennyire megterhelő? A gondozásuk?

KépKép
pompomlány
 
 


Sziasztok Lányok! :)
Azt szeretném kérdezni, hogy az utóbbi náhány napban gyakran fájt/fáj a hasam! Csütörtökön 500 km-t utaztam, tegnap 150 km-t, nem tudom, hogy az is befolyásolhatja? De leginkább evés után jelentkezik, pl.barack, vagy sokszor már nem is tudom, hogy mit ehet, és mit nem? (mert egyébként bármit meg tudnék enni) ! :wink:
Volt vkinek hasonló, vagy ne aggódjak, ez a várandósággal jár? Holnap megyek védőnőhöz, megkérdezzem, de attól félek, hogy rám fog ijeszteni! :twisted:

Kép

Kép
donika
 
 


Donika :D
normális :)
az utazás is hathat rá, a kaja is, akármi :) terhesség alatt furcsa dolgokat produkál az ember lánya.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pomponlany, igen, a gondozasukra gondoltam. Ha az ember elosre ikreket szul, az segitseg nelkul elkepzelhetetlen, ugy?
Koszonom a biztato szavakat! Az elso ultrahang elott te hogy erezted, egy vagy ketto babucid lesz?
katavirag
 
 


katavirag írta:Ha az ember elosre ikreket szul, az segitseg nelkul elkepzelhetetlen, ugy?

nem, simán megoldható. nekem nem volt segíteségem a fiúkkal, nem is hiányzott.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


katavirág,
van itt is köztünk olyan, aki minden segítség nélkül elbír "elsőre" is az ikrekkel! :D (talán dkata írta még régebben, hogy milyen "jó fejek" a nagyszülők és teljesen magára van utalva!"

Ti nem vagytok megáldva boldogságtól repdeső, ugrásra kész nagymamákkal? :roll: Én alig bírtam levakarni őket! Akár hiszed, akár nem, nekem már sok is volt a "segítségből" - egy-két hónapja teleírtam itt a topicokat "miért nem hagynak már békén?!"-jellegű kiírásokkal. Szóval szerintem a legnagyobb segítség az, ha hagynak a gyermekeiddel egy kicsit, hogy megismerjétek egymást / ráhangolódjatok egymásra / felvegyétek egymás ritmusát (nemtom melyik fejezi ki jobban, de érted, mit akarok mondani). Anyukám sokat segített a hivatalos elintéznivalókban + szereti vasalni a babaruhákat. Kaját meg egy ideig rendelni kell (nem is olyan drága). A kenyeret otthon sütni, vagy férj leszalad érte a közértbe. Szóval egyáltalán nem vészes. Az emberek sokkal nehezebbnek képzelik szerintem. De ha már nagyon várod őket, és nem az van, hogy más jár a fejedben, akkor semmi gond nincs két gyerkőccel sem.

Azért reméltem, hogy megtapad mind2, mert nagyon sok pete is megérett, és a párosításnál is egy kivételével az összes befutó lett! :D

KépKép
pompomlány
 
 


ja, persze, meg icsilya is nagy szakértő ebben! :D

KépKép
pompomlány
 
 


pompomlány írta:ja, persze, meg icsilya is nagy szakértő ebben! :D

pedig nem is, csak egy túlélő :)

kismamik:
van egy eladó babakocsiszettem, ha valaki épp ilyet keresne:
http://www.teszvesz.hu/item227654606_be ... napos.html

meg kenguru:
http://www.teszvesz.hu/my_page.php?uid=7629177

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Icsilya! :D
Köszönöm a válaszod, így igaz, furcsa dolgokat produkál az ember lánya! Azelőtt soha nem fájt a hasam, bármit ehettem, és ez nekem furcsa, most már figyelnem kell! De nem baj! :wink:
Ikres témába nem tudnék beszállni, csak annyira, hogy megemelem a kalapom az ikres anyukák előtt, mert azért 2 kisbaba, az nem 1! :wink:

Kép

Kép
donika
 
 


donika írta:azért 2 kisbaba, az nem 1! :wink:

ezt tapasztalatból tényleg csak megerősíteni tudom :) :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! :)

Máris eladod ezt a jó kis babakocsit??? :shock:

Kép Kép
kismokus
 
 


kismokus írta:Orsi! :)

Máris eladod ezt a jó kis babakocsit??? :shock:

van egy futókocsim és azt használom az esetek 90%ában, szinte csak áll a lakásban, arra meg felesleges tartani, egyedül a mózesét használom, ha utazunk akkor abban alszik Lili, a hordozója új (még cimkés), mert van egy másik, ami a kocsiban van.
a kocsi hibátlan.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Csiperke :)
csiperke írta:Neked mekkora a babád,mert mi voltunk a Brendonban 4d-n,de ott 20cm-re mondták,de az szerintem lehetetlen,és 177g-ra.
Szerintetek ez baj?


mennyi idős terhes vagy?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Icsilya!

most tőltőttem a 17 be
csiperke
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: