Új privát üzeneted érkezett!

Eni, képzeld nem ment el a tejem, sőt le kellett mindig szívnom amikor nem volt otthon Ádám mert annyira feszült.
Nem is tudom mitől menne el. :roll:
És a vicces az egészben az hogy csak a jobb cicimben van már tejcsi, kész agyrém nem?
És mikor megtelik úghy nézek ki mint akin csak félig végezték el a szilikonműtétet. :oops:

Na megyek dolgozom tovább.

Puszi

Kitti
kittiésádám
 
 


Kitti!

Örülök, hogy visszatértél!
Az utolsó 3 hónapban nekem is csak a jobb mellemben volt tej. Nálunk én kezdeményeztem az elválasztást, de Misi egyáltalán nem hiányolta, ez megnyugtatott. Ha igényelte volna, akkor nem választom el, de így "könnyen ment". Miután befejeztük a szopit, kb. 3 hét múlva teljesen regerálódott a mellem, és normális méretű lett. :-) Mivel 10 évvel fiatalabb vagy nálam, szerintem nálad még simábban megy majd a regeneráció.
Klassz, hogy segít a mamád!

Benianya!

Gratula az úszáshoz!!! Meg a mindenevéshez is! Misi is mindenféle alapanyagot eszik már (kivéve az aprómagvas gyümölcsök, a méz és a kakaó), de nem azt kapja, amit mi, mert a család sajnos totál rendszertelenül és nem túl egészségesen étkezik, így az az alap, hogy megfőzöm Misi kajáját, aztán ha úgy alakul, ehet a miénkből is, de neki mindig van normális külön kaja. Meg hát az ő főzelékét nem rántom, hanem krumplival vagy krumplipehellyel sűrítem.

Rita!

Nagyon boldog szülinapot Pancsinak!!!
Tök jól hangzik a parti, amit rendeztetek neki - sok ember, sok gyerek, jó kaja :-) A családin tesódék miatt voltál ideges?

Mári!

Jó, hogy Vencel valamennyire rendben van már. Anyósod depressziója házi diagnózis, vagy volt orvosnál? Édesanyám 15 éve szed antidepresszánst, és valószínűleg ez már mindig is így lesz, ő nem gyógyul, mindössze kezelni lehet. De erre vannak gyógyszerek, meg hát pszichiáterek is, sokan gyógyíthatóak, de mindenki kezelhető!!! A betegnek is jobb, a családnak meg pláne.


Misi nagyon édes, de sajnos ezek az éjszakai felébredések megmaradtak. Már arra gondolunk, hogy valamit álmodik, megijed, és amiatt ébred fel talán. Igaziból semmi fizikai gond nincs, mégsem tud visszaaludni :-( Szerencsére nem mindig másfél óra, volt többször rövidebb "műsor" is. Meg ami még fura, hogy ha valaki fekszik a nagy ágyban, akkor könnyebben visszaalszik. Ezért is gondoltam lelki dologra. Mindegy, megküzdünk ezzel is, csak most már nem nagyon merek este még tévézni vagy olvasni, mert nem tudom, hogy éjszaka mennyire lesz rám szükség, inkább "előre pihenek," olyan hamar megyek aludni, ahogy a teendőim engedik.
Fogacska továbbra sincs, de néha fáj, a popsija pedig sajnos szinte minden kakitól piros lesz. Lelkesen kenem körömvirágkrémmel, az időlegesen segít, a többi krém fittyfenét se használ.

Mindenkinek puszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


Lányok segítsetek,

mit szoktatok csinálni, ha egész nap üvölt a gyerek?

Sajna ma kétszer is elcsúszott, mert minden mellett megpróbál felállni, ráadásul még a láza is tart, szóval extrémül nyügős és anyaragacs.
Csak akkor nem hisztizik, ha állok vele, ha már leülök akkor ordít.
Én már nem bíííííííírom!!!!!!!!!

Segítség!!!!!!!!!!!!!

meteor
 
 

 
 

WKATA!
Nekem Blankánál volt ilyen, de nem a fog miatt, hanem mint kiderült, nem emésztette még jól a zborsót és a paradicsomot. Csak a fogtól lenne nektek? Próbáld ki, hgy a számodra gyanús kajcit elhagyod pár napig. És a körömvirág az a kicsi, natúr balzsam, vagy hozzá van keverve vmilyen krém? Mert attól is lehet ám!!!! A hozzáadott krémtől, vagy a vivőanyagától. Mi a bőrgyógyász által felirt krémtől kerüöltünk végül a kórhházba. Nekem gyanús, hogy csak a fog ne csinál ilyet. A barátnőm szudokrémet kent vastagon a posijára a gyerkőnek, de nagyon vastagon ám. 3 nap alatt gyógyult. Bár tök drága az a krém. Én a helyedben a kajával kezdenék. Lehet hogy a paradicsom + fog együtt? Vagy tejtermék+fog?

Meteror!
Boldog szülinapot a kis hercegnőnek!!!!Aki ma boszi, ha jól érzem. Háát, hangos zene? Tánci?Masszirozás? Hátmasszázs? Hintázás? Takaróban párban hintáztatás, gurigatás? Kösd a hátadra kendővel, vagy vedd fel forditva a kengurut( bár nem anorexiás a csajszi) és úgy tedd a dolgod. Élvezni fogja-remélem.

benianya
ákosbenianya
 
 


Meteor: Pancsinak nagyon boldog első szülinapot kívánok!!!

Marci imád velem az ágyon "hemperegni". Most meg még tutibb, hogy a matracok a földön vannak.
Hát nem tudom mit mondhatnék, ha ennyire nyűgös. Esetleg egy séta??? Általában a szabad levegő és a sok látnivaló megnyugtatja őket.
Bár itt nagyon meleg van, 30 fok. Nem tudom Pesten mi a helyzet???

Eni

Eni
marcy
 
 


Meteor! Nálunk ilyenkor csak a kinti elfoglaltság jön be! Bicajozás, babakocsizás, vagy csak kiülni a szőnyegre, és nyúzni a cicát. Bent kezelhetetlen... Nem tudom, nálatok ez hogy kivitelezhető...

Gyors javulást!

Mi Orosházán voltunk, elhoztam a 390 db fotót, vettünk pelust, leadtam a félkész kiscipőt talpalásra, így lesz egy vadiúj csupabőr parafatalpú béleletlen szandink 950 Ft-ért! Majd elmesélem!

Jól elfáradtunk, még nem is főztem, de legalább a gyerekek kidőltek! Majd holnap majd jövök!

Mesi perceken belül 15 hónapos!
Kép

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Ma délre hazaértünk. A gyerek nagyon nyügi volt már a vonaton. Odafelé nem volt gond, mert zajos személyvonattal mentünk és kb. az alvás idejében, így végig aludt. Most viszont alvás idő előtt és csendes IC-n! :?
A közlekedés nem volt egyszerű babakocsival és a cuccokkal. Főleg az állomáson lépcsőről fel-le cipelni a kocsit a vágányhoz. El is kapott a helyi tv, akik éppen ott forgattak a vonatok tisztaságáról és a babakocsis közlekedésről!
Összeségében jó volt, de egy ilyen kis gyerekkel nem igazán pihenés. Szóval kisgyerekkel ilyen drága helyre mégegyszer nem mennék. Jó-jó üdülési csekkel fizettünk, de a lényeg hogy kis gyerekkel nem lehetett kihasználni a 4 csillag adta lehetőségeket. Peti az aquaticumot nagyon élvezte, mindenkire nevetett, haverkodott. Rengeteget "rohangált". Ha gyerekeket látott szinte repült. Az etetés nehéz dió volt az étteremben, mert őt minden és mindenki érdekelt. A gyerekeknek hangosan sikított, az öregekre bájosan mosolygott. Mivel svédasztalos volt a reggeli és vacsora is, így mindig találtunk fogáravalót (bár bébiétel is volt kirakva, de már nem eszi.) Szerencsére a fedeles tányérját vittem, így fel tudtuk vinni a szobába a kajáját.
Voltunk állatkertben, sokat csavarogtunk, sétáltunk a Nagyerdőben.
Peti ott is kelt éjjel és velem aludt tovább! :? Sőt, ma reggel nem kapott cicit, mert siettünk időben reggelizni, hogy elérjük a vonatot, de amikor visszamentünk a szobába a táskákért kiverte a raplit a ciciért! :shock:

Vonaton: Kép

Peti a szobában is talált játékot: Kép

Egy játékbolt előtt: Kép

Pancsi: Kép Kép

Kinder evészet: Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Tandika, Kitti!

Üdv újra itt! Gyertek sokat!

Reni
Kép
prenata
 
 


http://www.youtube.com/watch?v=hGRxeBEAbOg

Erre ti is buliztatok? Nosztalgia-nosztalgia ezerrel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Rita!

Panniról beszélsz? :twisted: :evil:
Hát mint láttad tehetetlenek vagyunk a saját ördinkkel. :cry:

Viszont a nyaralós képekfenn vannak (a legjobbakat válogattuk ki):
http://kofa.smugmug.com/gallery/3303070#P-1-15

tjuca
 
 


Hali.

Képzeljétek, holnap kora este visszük Petit bébimodell válogatásra. Veszteni valónk úgy sincs alapon. :)

Meteor, Pannit Isten éltesse 1. születésnapja alkalmából.
Tényleg kicsi lábon élsz! Én már azt sem tudom, mikor volt nekem 35-ös lábam. :? Pancsi méretei szerintem pont jók, átlagosak.
Üvöltés ügyében passzolok. Mondjuk nálunk a tízóraizás kész rémálom, ma is csak fél adagot evett meg a fiam, mert hisztizett. Talán próbálják a határokat, igaz, az nálam igencsak közel van, most is betettem az ágyába, úgy legalább volt oka bömbizni... De, most hogy a többiek írták, általában nálunk is csodákat tesz a kinti levegő, de néha az is hatástalan. Drukkolok, hogy megtaláld a megoldást.

Gabella, mi hó végén kapjuk a 15 hós szurit.
Jé, Petinek is van ilyen kombidressze. :D Hát ilyen perceken belül fotókat tutira nem fogok csinálni, nekem túl korán van a hajnali 3:52.

Tandika, jó, hogy írtál. Gratula Kírának a lépegetéshez.

Marcy, hát ezért vásárolok én nagyobb ruhákat, de így is van olyan, amit a végén egyszer sem sikerül ráadni Petire. :D
Igen, Dorenéknél jön a 3. baba, ő is kislány. Azt, hogy mikorra van kiírva, nem tudom, én az iwiwen láttam egy UH képet a legkisebbről, és akkor kérdeztem rá, hogy az friss-e, és Doren megírta, hogy igen.

Bénianyu, hát úgy volt, hogy e hét végén megyünk Szolnokra, de valszeg mégsem, mert közbejött néhány dolog, és nem 100%, hogy anyagilag kibírjuk az oda-vissza utat, meg a beugrót a Skoda-talira. Ja, és még az is lehet, hogy a férjem dolgozik majd 18-án :( , úgy látszik ez a böjtje annak, hogy ezen a héten itthon dologzik.
Fog: nálunk még mindig négy, de nagyon fehér Peti ínye a felső 2-es és 3-as fogaknál. De kint még ezek közül egy sem érződik.
Evés: nálunk mindegy, hogy bolti-e vagy házi, darabos vagy pépes, csak kaja legyen. :D Egyébként van abban valami, amit a doki mondott, csak ugye pl. a szopizással is úgy vannak, hogy minél tovább anyatejet kapjon a baba. És akkor legyünk okosak. ÁÁÁÁÁÁ. Mondjuk nekem semmi bajom nem volt, Peti fog nélkül is ette a 8 hós kortól adható bébiételeket, és azokban már vannak zöldségdarabok, csócsálta a kenyérhajat, stb.
Ivás: néha Peti is harapja a poharat, de iszik belőle. Egyszer próbáltam a szívószálat, azzal küzdött, de szívta. Nálunk a csőrös itató nem nyerő, de szeretném, ha szeretné, mert abból legalább nem folyik ki, amit beleteszek...de ugye pont a szelep miatt kell jobban szívni, ami Petinek viszont nem jön be. :o
Nyaralás: szerintem baromság, hogy 5 évig nem viszik a gyereket sehova. Sőt, szerintem rosszabb is, mert kisebb korban még talán jobban megszokják az "idegen terepet". Ezeket az állatokat mi is megcsodáltuk két éve, mikor Hajdúszoboszlón jártunk, igaz, nekünk az Aquapark volt a lényeg. :)
Sudocreme: nekem egyáltalán nem volt szimpi, semmivel sem volt jobb, mint a gyógyszertári kencék, csak drágább...

Kitti, de legalább pihiztél egyet. Egyébként szerintem a csapat nagy része hasonlóképp tenne egy-egy gyerekmentes napon, ugye csajok?

Wkata, nálunk Peti főzelékei is be vannak rántva. Mondjuk nálunk úgy van, hogy ebédnél mi eszünk előbb, akkor kap abból is, aztán megeszi az ő "kis" adagját, vacsit meg ő kap előbb, de aztán még kunyerál a mi ennivalónkból is. Lövésem sincs, hogy hova fér el benne...
Én lekopogom, nálunk újabban nincs ébredés, tegnap kb. tíz fele elaludt Peti, betettem az ágyába, és fél nyolc után kelt fel. Igaz, mikor az apja elment fél hét táján, akkor odaadta neki a cumiját, ha jól emlékszem, de este meg se nyekkent.

Preni, jó, hogy hazaértetek. A képek alapján nem is volt olyan rossz. Hát nálunk az üdülési csekkes dolog kilőve, anyagialag meg nem győznénk. Így is októberben megyünk majd Gárdonyba (legalábbis remélem, hogy oda), egy éjszaka ingyen, egyet meg fizetünk.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Juca! Nagyon jók a képek! Biztos jó gépetek van, na meg jó a fotós is! :-)
Mindkét szőke csajszi nagyon édes! Továbbra is sajnálom, hogy közösen nincsenek lefotózva!!!!!!!!!
Nagyon tetszik, amin Kinga ajtóstól ront ki a babaházból! :lol: :lol: :lol:

(Az utolsó baba meg annyira Mesis!)

Ex! Hajrá Peti! Még a végén reklámbaba lesz! És hát a bodyk... Nem hiába, olcsó a tesco, 1700 volt a 7 db rövidujjú body... Remélem, lesz hosszúban is ennyi pénzért!

Fő a pörkölt! Lesz hozzá krumplifőzelék, oszt kész!

Apánk holnap megy Pestre! Ha én is mennék, akarnék a pesti csajszikkal találkozni, de honvédségi menetelbe nem tudok betársulni. Brühühü.

Megyek, mert Mesi jóllakott, és jönne ki a székből.

Pusszanat mindenkinek!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Ja igen! Ha gyerekmentes lennék, elsőként jól kialudnám magam, majd elmennék bulizni, utána meg újra kialudnám magam, és aztán kérném vissza a gyerkőcöket! :D

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabella: ez aranyos volt :D :D :D :D ! Azt hiszem én is így csinálnék 8) !!!

Eni

Eni
marcy
 
 


Köszi! :D Az alvás mindenek előtt, de most már nagyon kéne valami jó buli is!

Megyek főzni, eldugulok!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok,

Tandika, Kittiésádam: Üdv. Én új vagyok.

Tjuca,Prenata,Ákosbenianya: Jó hállani, hogy szuper nyaralásatok volták.

Meteor: Én biztos hátamra tennék Kevint, amikor nagyon rossz kedve van neki és pedig nekem lenne házimunkám. Vagy kiviszem levegőbe. Pillanat alatt abbahagy a sírását.

Exdeus: Milyen reklámban szerepel majd Peti? Jó lenne, őt kiválasztaná.

Ma voltam Ált.Iskolai osztálytalin. Nagyon jó volt, életem első szerelemmel is találkoztam. 8)
Érdekes, hétköznap nem gondolok rájuk, de találkozunk, azonnal csúszik szájunkból a vecenévek. Volt egy hét hónapos baba, nagyon aranyos, hurkás volt( 9 kilós, Kevinnel nagyobb :shock: ), most tanul mászást. Jó, hogy most már végre tudok beszélgetni a babazásról velük.

Ma este voltunk egy fesztiválon és „hagyományos öltöző” versényen nyert Kevin kis utalványt. :P Helyszínen váltottunk finomságokra.

Kép: Egy magyar férfi Japánban.
Pincérnő azt hitte, én rendeltem. :roll:
Kép


Nálunk már 15.e van. Jót fogom aludni. Puszi Mindenkinek!
Vendég
 


Reni,
már nekem is vannak vonatozós tapasztalataim az Ádámmal. Kétszer is lementünk már anyumékhoz, ami 220 km, de nem birja valami túl jól a gyerek, unatkozik, elaltatni meg egyszerűen lehetetlen őbabaságát vonaton.
Pl most pénteken is igy mentünk le anyuékhoz, feszt mászott az ülésre fel, ki akart menni a folyosóra, körbenyalta a koszos vonatot, egész uton ugráltam utána...szóval mire leértünk jobban elfáradtam mint egy durva munkanapon. De sokkal jobban megéri mint kocsival.

Ági, petinek szorítunk!:-)


Kitti

Kitti
kittiésádám
 
 


Juca! Nagyon jók aképek!!!Édesek a csajok! Az utcsó kép nekem is Mesis!!!


Meteor! Nem hiszem én erről az angyalról, hogy hisztizik. ÁÁÁ. Képtelenség!

Ex! szólj ha jöttök! Talizunk.Mliyen skoda tali lesz? Én etno zenei folk fesztiválról tudok.

Hát asszem a gyerekmentes napon én is csak aludnék. aludnék és aludnék.

Miért, üdülési csekk kinek jár? Homályositsatok már fel.

Jöjjön valami angyal és vegyen rá, hogy hajtogassam be a rhákat. Legalább, ha vasalni már nem fogok.Jajj, meg a szekrényben is rendet kéne tenni? A ti body-s szekrénytek is rumlis 3 nap után?

Ma kisikáltam a babakocsit a nyaralás után, és azon morfondiroztam, mi lesz télen? Hogy tűri vajon a gyerek, hogy rátegyem a babakocsira a téli lábzsákot? És hogy fogom a totyogóst a lucsokból séta után a babakocsiba tenni? Le a csizmit, és szatyorba be alulra? És ha 10 perc múlva megint fel akarja venni? És a boltban leveszem majd róla az anorákot?
Én se vagyok normális, 31 fokban fürdőruhában ezen elmélkedem a babakocsit gányolva. Mi?

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Mese korán kelt, biztos el akart köszönni az apjától, azért ébredt 6 előtt. Most meg ásítozik... Hát még én! De legalább kiérünk a piacra, mielőtt összepakolnak!

Kmammy! Azt még mindig nem értem, hogy a férfiak nálatok mért nem fagyiznak? Nem illik, nem szeretik a fagyit, vagy most akkor mi van?

Jaj, bocs, most hirtelen ennyi voltam, mert nagyon panaszkodik Meske.

Reggelizek én is, talán még jövök, ha nem kapcsolják ki a netünket!

Puszi!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Hali.

Gabi, hát én nem fűzök sok reményt a dologhoz, de egy próbát megér. :)
Na igen, Tescos body, de nekem semmi bajom nincs vele. Hosszú ujjúnk nekünk sem nagyon van, de én egyelőre nem is tervezek venni, mert úgy is adok rá pulcsit, meg ha kell, kabátot. Igazából nekem az a lényeg, hogy a derekát védje még valami "plusz" (erre kell a kombidressz), fázni szerintem nem fog... :D
Miért kapcsolnák ki a netet??? :o

Na, most cseréltem el egy tollat Petivel anyám mobiltelefonjára...ÁÁÁÁÁÁÁÁ. De csak úgy jó ám, ha beállítom, hogy tudja nyomogatni rajta a gombokat, és hallja a csengőhangokat. :?

Kmammy, még semmire sem választották ki Petit, ez csak egy próba lesz.
Én irigylek mindenkit, aki még tudja a hátán hurcolni a gyerekét, én nem próbálnám meg...
A fagyi miatt jól megnézték a férjedet? (Gondolom, ő eszik a képen.)

Kitti, hát azt hiszem, nálunk is valami hasonló lenne, ha vonattal indulnánk útnak. Egyébként igaz, két személynek, főleg, ha ebből csak az egyiknek kell jegyet váltani, jobban megéri a vonat... Viszont ha már két felnőtt van, akkor már jobb az autó, anyagi szempontból legalábbis.

Bénianyu, hát egyelőre sztornó a szolnoki tali, úgy néz ki, kimerültek a forrásaink.
Egyébként a Turisztikai Központban lesz megrendezve a VII. Nemzetközi Skodatalálkozó.
Üdülési csekk annak jár, akinek adja a munkahelye, de szociális alapon is lehet igényelni, ha van erre alapod, általában minden év februárjában írják ki a pályázatokat, de ezeken általában és nagyobb részben nyugdíjasok vehetnek részt.
Nekünk egyetlen egy Petiruhás szekrényünk van, hát néha rumlis, néha nem. Most épp középállapot van. :)

Tél: én sosem vettem le Petiről a vastag cuccot, ha betértünk valahova, max. szétkapcsoltam, és kicsit kinyitottam. Mondjuk télen (már ha lesz ilyen) mi már valszeg nem fogjuk a járgányt használni, a tavalyi évben is már sportkocsiztunk, ráadtam egy pár számmal nagyobb vastag cuccost, és merem állítani, hogy melegebb volt a gyerek, mint én. (De nem melege volt.)

És végül cicanyúzás képen...
Kép

...és videón: http://s148.photobucket.com/albums/s24/ ... V08016.flv

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Hát, mert elfelejtettük befizetni a június-júliust, de pszt! :)

Én is úgy gondoltam, hogy jó lesz a rövidujjú body hosszú ujjú pulcsi alatt, aztán meg jön a kabátos szezon... De éjszakára csak hosszú body lesz pizsomagatyával!

Bocs, hiszti van, már megint futnom kell... Még nem is főztem. De a piacon voltunk, Lackó kapott egy nadrágot meg 2 pár zoknit.

Puszka!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Jó a cicamasszír! :D:D:D:D:D:D:D:D

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Peti alszik anyukámnál, én pedig hazajöttem rendet rakni! :lol:
A felettünk lévő lakásban konyhát újítanak, egy cseppet zajjal jár, így nem mertem Petit itthon altatni!

Juca!
Megnéztem a képeket! Kinga kész hölgyemény!
Panna meg! Legszívesebben össze-visszafalnám a kis húsiját! :lol:

Ex!
Nem semmi Peti, ahogy gyepálja a cicát! Még szerencse, hogy a cica tűri és nem karmolja meg Petit!
(Mi ma megyünk kiskutyát gyepálni! :mrgreen: )

Kmammy!
Ez a fagyis dolog hogy is van? A férfiak most nem szeretik vagy nem illik nekik fagyit enni?

Kitti!
Amikor anyukádnál van Ádi, akkor tápszert kap? ( Ha küldök képet, mit írjak mellé?)
Ma reggel gondoltam nem adok cicit Petinek, mert hajnali 5-kor úgyis cicilt. 7-kor kelt, kivettem magam mell az ágyban, hogy még lustizzunk. Erre őkelme felhúzta a polómat és kiszolgálta magát!!! :shock: :roll:

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni! De jó, hogy ott tudod hagyni kicsit Petit anyukádnál! Az enyém sose ér rá, hiába vagyunk egy faluban. Egyébként haragszol rám? Mert sose reagálsz azokra, amiket én írok! :cry:
(Talán én is kihagytalak? Nem direkt volt!)

Peti nagyon cukker volt a medencében az úszógumival, de nem ér, hogy te meg mindig elbújtál mögé!

Kitti! Pont ezt akartam kérdezni, amit Reni, hogy írjunk-e a kép mellé valamit, és hogy van-e valami téma, amikről a képeket kell küldeni. Pl. nyár, mosoly, pancsi, alvós-manók, kajás pofik, mittomén...

Mesi alszik. Remélem, nem jönnek vissza a repülők, mert kb. fél órája vagy 6 vadászrepcsi húzott el kelet felé... Remélem, csak gyakorlatoztak, nem valami bevetés... kopp-kopp-kopp

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok Lányok,

köszönjük még egyszer a köszöntéseket. Tegnap édes hármasban, vagyis Ropival négyesben ünnepeltünk.
Kapott az ifjú hölgy egy rózsaszínű háromkerekű biriglit.
Még szombaton voltunk vásárolni és akkor tólta egy apuka ilyennel a kisfiát (csak az övék piros volt) úgyhogy gyorsan kikérdeztem hol vette, mennyi idős a gyerkő stb.
A Decatlonban lehet 8e-ért kapni, de azt mondta a pasi, hogy Brendonban is van, igaz ott köbö 4-6e-vel drágábbért.
Tök jó volt, mert nagyon filóztunk, hogy tőlünk mit kapjon és végül is oda van a biriglikért. Igaz ez 15 hós kortól van, de ahogy tegnap feszített rajta büszkén...hát csuda édes volt :) Persze hajtani mlg nem tudja, mi toljuk, de nagyon élvezte.

A hiszti elleni tippeket is köszi, a levegő ált. nekünk is segít, de mivel reggel még volt láza, így tegnap nem akartam kivinni. Szerencsére délutánra végre elmúlt. Úgy látszik ez a 3 napos láz volt.
Mondjuk ma is volt egy kis hiszti amikor hazaértünk a délelőtti sétából és megpróbáltam letenni aludni. Kaját azt nem kért, csak csapkodta magát, de gondolom ez már a fáradtság jele volt nála.
Tudom nehéz elképzelni, de most kezdi a "klasszikus" hiszti tüneteket produkálni: megfeszíti magát, csapkod a lábával.
Mondjuk ma jól viseltem, bezséltem hozzá megnyugtatóan stb. De tegnap nehezebb volt (igaz akkor hosszabban is csinálta).
Most végre elaludt.
Bár velaszeg az is a baj, hogy a héten megkezdtük a cici elhagyási projektet: legalább is a nappalit teljesen megpróbálom kiiktatni, így most egyenlőre marad az esti, az éccakai(ak), meg a reggeli.

Bocs, most nincs időm másra reagálni, mert teregetnem kell, de majd még próbálok jönni.

meteor
 
 


Rita! Nekem mindig azt mondta a doktornő, hogy attól hogy lázas, kivihetem, a levegő elnyomja. Tényleg hatni szokott!

Megint sok vagyok, eldugulok! :-)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabi, aham. Nálunk most a fűtés van így, de azért, mert június óta nem tudtak kiküldeni egy normális számlát... :?
Alvás nálunk valszeg hosszú ujjú, lábfejrész nélküli rugiban lesz + zokni.
Ugye, pedig nem is látta Peti a Mesiről készült felvételt. :D

Reni, őszintén megvallva, én is csodálkoztam, hogy most ennyire tűrt a cicus, habár a videón is látszik, hogy egyszer kapott felé, de Peti akkor egy kicsit ráhagyta a dolgot (majd folytatta).
Hm, legalább önkiszolgáló a kisfiad. Képzeld, mi lesz, ha majd a hűtőajtót nyitogatja.

Meteor, én is azt akartam írni, mint Gabi, de ő megelőzött. Azért, mert lázas a baba, nyugodtan ki lehet vinni! Nem utolsó sorban neked is könnyebb, ha kiviszed, és megnyugszik, mint a sírást hallgatni, nem?

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Gabi!

Ne haragudj, de nem direkt nem reagálok, csak figyelmetlen vagyok. Sokszor leülök olvasni, de írni nincs időm csak pár óra múlva, akkor meg általában nem mindig van idő megint visszaolvasni! Bocsi-bocsi mégegyszer! A jövőben jobban odafigyelek.

Amúgy tökmérges vagyok! Most léptem haza anyumtól Petinek pár cuccért és olyan mintha valaki megbabrálta volna az ajtónkat, ill. kilincsünket!

Gabi!
Most anyukám szabin van, azért ér rá Petizni, na meg a szomszéd lépcsőházban lakik!

Reni
Kép
prenata
 
 


Helló!

Gyorsan írok, Noi mindjárt kiabál, simán lehúzott 3,5 órát..Jól megvagyunk, Máté tökre várja az ovit, én is. Azt hiszem az az óvónéni már tuti elmegy, akit utáltunk. Nem tudni ki lesz, de ennél a fancsalinál csak jobb lehet...Noi tegnap némi izgalmat okozott, megrágott a játszón valami gyanús bogyót. Odajött, kiköpte, de pár anyuka egyből beparáztatott, hogy ez mérgező, és ha lenyelt belőle...Én tudtam, hogy nem nyelt le belőle, de azért nem nagyon aludtam.

Meteor: Jaj, olyan nosztalgiám volt, hogy néztem a Balcsis képeiteket. Noi is szokott ilyen nyafi anyás lenni, utoljára pont a Corában játszotta el, és persze Máté is jó fej volt, ő is rajtam csüngött...Én csak annyit csinálok, hogy cici, és nem teszem le, már ameddig bírom...

Kitti: Na, mi is így vagyunk. Próbálom lecsökkenteni a cicit, de 3-szor tutit kell neki.. Már kap sima tejet, meg szívószálas szójatejet, de mit nekik ezek...Kiváncsi leszek jövő hétvégére, mikor anyuéknál lesz 2 napot. Én meg majd fejhetek gondolom...

Reni: Jók a képek. Hát, ami igaz, gyerekkel a nyaralás "izgi". Gondold el kettővel! :lol:


Ex: Hajrá Peti! El is indult a sztárság útján. :D

Kmammy: Ez a hajvasalás érdekes! nem szoktad magadnak, annyi ilyen "vasaló" van?

mentem...

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Sziasztok!

Nagyoooon jó Peti cicamaszis videója!!!!! :lol:
Nagyon tetszik, ahogy elkapja a kezecskéjét. Jó a reflexe!

Igen, férj valószínű tőle örökölte a gyengébb idegrendszert, de neki azért nem vészes. Anyós viszont már igen. Jár ő dokikhoz, de eddig nem segítettek. Kórházban is volt, de nem használt. Nálunk jobban volt, most otthon ismét alszik és alszik. De mindig más formában jön ki nála.
Kata! Anyukád rendesen éli a mindennaojait, "csak" gyógyszerrel?

Hát, nézegettem a képeket a babóitokról, rólatok és olyan sok cuki van. Ezeket lehetne küldeni Kittinek. Pl.: Peti és a gorilla, Alvó Mesi.
Ákosbenianyáéké is nagyon jók, meg a Juca képek is szuperek.
Meg tegnapelőtt is nézegettem. Szekrénybemászós is jó vót! :)

Meteor: Vencus is pont ilyen volt és neki is 3 napos láza volt. Nagyon megviselte. És engem is. Én sem raktam le, míg bírtam...még jó, hogy az ölömben elvolt, persze járkálva. Meg ugye akkor jött anyós is, aki nem segített semmit, úgyhogy ezért is vagyok még kipurcanva...írnék még, de ha olvassák...
A szopival is pont úgy vagyok...a nappalikat ki kellene iktatni, de olyan édesen kéri...
Vencus is hisztizik és veszi el a játszótéren a gyerekektől a játékokat, amit nem engedek, csak ha a gyerek+ anyuka odaadja neki. Úgyhogy sok ordítás van.

Ma pl. 5 gyerek volt nálunk...szupi volt, de fárasztó! Kell nekem programot csinálnom...

Vencelnek is 4 foga volt máig, 3 hete picit áttörte az 5. az ínyét, de most tört át rendesen. Nagyon lassan és kínzóan jönnek neki.

Végre van időpont tejterhelésre...30.-a után remélem vége a tejmentességnek. Az Örs-re akartunk menni gasztróra, időben kértem időpontot, de már nem adtak, mert szabira mentek. Mondták augusztusban adnak szeptemberre. Hívtam őket, de még mindig "nyaralnak"
A Sote 2-őn voltunk először, de oda nem tudtak utalni, mert ugye a BM kórház "átalakult". De csak kértem oda és természetesen fogadnak. Már rég túl lehettünk volna ezen.
Mézgombi! Azt mondták 4 óra!!!! Hogy bírta óránként Julcsi meginni a tejet, amit előtte ugye nem is kóstolt? Meg mit csináltatok ott addig? Egyáltalán hol vagytok???? Nem írsz mostanában.

Mennem kell. Pedig még annyi mindent akartam.
Puszi

Mári

Kép
mári
 
 


Üdv.

Na voltunk ezen a modellválogatáson. Hát egy hatalmas csalódás volt számomra. Az még egy dolog, hogy ki kéne fizetni 20 db portfólióképért 40 rugót (ráadásul pikk-pakk, mert jövő héten már lenne a fotózás), de hogy az a nőci, aki ott volt nagyon unszimpi volt, az tuti. Halljátok, a hátamra nem kéne púpnak! A dolog azzal kezdődött, hogy nézzem meg a fotóikat, meg hogy adjam át a képeket, amiket hoztam. Mivel nem volt időm, hogy kiszedjem a képeket, elvittem az albumot, és erre szinte zokon vette, hogy akkor most nézze át az egészet, ami telt volna mondjuk 3 percbe. Kérdezte, hogy mit tudok róluk, mondtam, hogy egy hónapja ránéztem az oldalukra, mert akkor is hirdettek, és kivi lettem volna, hogy jönnek-e Szegedre, de akkor pont nem működött az oldaluk, erre kiakadt, hogy nemhogy egy hónap alatt, de napról napra változik az oldaluk, szóval, kérdőre vont, hogy miért nem néztem meg pl. tegnap este... Meg ilyenek, hogy miért akarom, hogy modell legyen a gyerek, mivel foglalkozunk (na ezt még megértem, ugye az utazások miatt), hogy bírja-e a gyerek az autózást (mondjuk, szerintem még egy laikus is tisztában van azzal, hogy nem a hegy fog Mohamedhez jönni), meg (na ezt sasoljátok) miért szültem én gyereket rögtön a diplomám után, miért nem dolgoztam. Na ehhez mi köze van??? :? A férjem is mondta, hogy legszívesebben az első mondata után otthagyta volna. Sebaj, ennek "örömére" bementünk a McDonald's étterembe, komolyan mondom, az ottani mosolygós eladók felüdülést jelentettek...
Na, ennyit erről. Szóval modell nem lesz a gyerekből, vagy legalábbis nem ennél a cégnél.

Na kipanaszkodtam magam...

És még rohantunk is, hogy időben odaérjünk, mert a fiatal úr öt után kelt fel, mert három táján hajtotta álomra a buksiját. :)

Colett, látod, mégse lett sztár a fiamból, csak számunkra az. :D

Mári, hát volt ideje megszokni, ugye volt pár karmolásnyoma régebben. De a macskánk is dinka, mert mindig megy a gyerek után, és a gyerek meg a macska után, szóval ez a 22-es csapdája...
Mi ez a tejterhelés? A régi allergia miatt kell mennetek? Én ilyenről még nem is hallottam!

Na megyek.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ági, nem szerettem volna előre elvenni a kedved de a helyzet az hogy ezek as modellválogatós cégek az egyik barátnőmet éss kisfiát is alaposan megszivatták. Ők kifizették a portfólió árát annak reményében hogy majd kapnak ajánlatokat, az ügynpökségnél ugyanis azt mondták nekik a portfólió elengedhetetlen ahhoz hogy a gyerek el tudjon indulni a "szakmában". :roll:
Aztán persze ajánlat egy sem jött, pedig angyali gyönyörű a kisgyerek...

Colett, Ádám képzeld egyáltalán nem issza meg a rendes tejet, de a babatejet se meg semmit...túróval,joghurttal, ilyesmivel pótolom a tejet, még a tejbegrizt se nagyon eszi meg, a tejpépet pediog egyenesen kikéri magának. :wink:
Én nem is tudom, lehet az én fiam 18 éves koráig fog szopizni. Még mindig cicifüggő.

Bocs hogy csak röviden, hulla vagyok.

Jó éjt.
Juppijé, holnap megyek Ádihoz anyukámékhoz már nagyon hiányzik.

Kitti

Kitti
kittiésádám
 
 


Kitti, hát biztosan igazad van. Nekem, ahogy írtam, nem is azzal lett volna a bajom, hogy fizetni kell, mert ma már mi van ingyen, de mondjuk nem értem, hogy miért csak az ő fotósuk csinálhatja a képeket, és miért nekem kell eladnom a gyerekemet. Ugyanis a fejemhez vágta a hölgy, hogy úgy válaszoljak, mintha egy állásinterjún lennék... :shock:

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ági,

ezek csak a lehúzásra mentek.
Ha tényleg komolyabb dolog van, akkor ezerrel keresik a gyerkőket és ingyen kerülsz be az adatbázisukba, hiszen egy komolyabb (de persze bármilyen) munkára a megrendelő fizet és az ügynökség abból kap jutalékot.
A barátnőm gyereki szerepeltek már így több reklámfimlben is, illetve tudod mi is voltunk kétszer is vlogatáson...bár nekem az annyira nem jött be, mert csomóan voltak pár hónapostól a két évesig: nem értettem teljesen, hogy ha tudják, hogy pölö mászó vagy járó gyerek kell, akkor miért rendelik be az összeset...

Na most más nem jut eszembe, pedig tegnap este még eszembe volt csomó dolog amit akartam írni...béna vagyok jajajajj.

meteor
 
 


Ex!

Szerintem helyes a fiad, és maradjon is meg ilyen macseknyaggató szabad lélek. Igen, mint egy állásinterjún, és hidd el a gyerektől is hasonlókat várnak, értsd nem úgy fotóznak, hogy elkapják a pillanatot, hanem egrecéroztatják a manót, hiszen ő egy modell.

tjuca
 
 


Meteor, pedig az eszembe jutottál, mert a dossziéban láttam egy képet, amin a baba teljesen olyan volt, mint Panni, olyan kis husis. :)
A bekerülés itt is ingyenes lett volna, de ugye kellettek volna a fotók, és a regisztráció 365 napig érvényes, utána, ha változik a gyerek, megint fotókat kell készíttetni... Na de egy 3 év alatti gyerek napról napra változik!

Ja, és azt nem is meséltem, hogy miközben jóhiszeműen nézegettem a képeket, egyszer csak majdnem kirángatta a kezemből a csaj, hogy nem kell ám az összeset átnéznem! :shock:

Juca, azt tudom, hogy dirigálják a gyerekeket, mondjuk nem tudom, hogy ezt egy törpénél hogy valósítják meg.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

A páromat elküldtem a gyerekkel levegőzni, hogy nyugodtan főzhessek. Rakott krumpli és tökfözelék készül.

Kitti!
Peti ahogy " öregszik" egyre jobban ragaszkodik a cicihez! :lol: Hajnalban, amikor felbredt, mellettem folytatta az alvást, majd negyed 8-kor felhúzta a polómat és kiszolgálta magát, közben bealudt a drága. Nagyon cukker volt, csak egy cseppet kényelmetlen nekem!

Ex!
Nagyon durva, amiket írtál a fotózásról. akkor most ennyi volt?

Reni
Kép
prenata
 
 


Kitti!

Küldtem képet Petiről!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok,


Ex: tényleg nagyon durva az, amit írtál!!! Mi az, hogy úgy válaszolgass, mintha állásinterjún lennél :evil: :evil: :evil: !!! Egy kicsit magas lóról néznek le ránk, azt hiszem és ez nem biztos, hogy kedvez az üzletnek, persze csak akkor, ha a kedves anyukának eljut az agyáig, hogy ez nem szól másról, csak a pénzről!!!
Már ki is ábrándultam... Jó nekünk a Meglepetés, ugye Kitti :wink: :wink: :wink: ? Ahogy ígértem én is küldök majd képet és lehet, hogy a kis unokaöcsiről Mátéról is :) !

Reni: nálunk is tökfőzelék volt, Marci imádja!!! Szerintem ez az egyik, amit a legjobban szeret :) :) :) ! Anyukámnak újságoltam is, mert már múltkor is megfigyeltem milyen élvezettel eszi, de amit most produkált... :) .
Még annyit akartam, hogy múltkor kérdeztél vmit a matraccal kapcsolatban? A lényeg az, hogy a saját ágyunkból kivettük a jó kis biomatracunkat és áttettük Marci szobájába a földre.
Este a kiságyában alszik el Marci, de ha felébred éjfél körül és nagyon nyűgös, akkor már a nagy matracra teszem le. Néha én is vele alszom.
Még nem is meséltem, mert nem akartam elkiabálni, de úgy néz ki, hogy Marci lassan megtanul egyedül elaludni.
Ez sokaknál probléma, hogy a gyerek nem tanul meg egyedül elaludni, mert vagy cici, vagy ringatás stb. a módszer. Na nálunk is ez ment eddig, de most, hogy Marci már 12 kg és cicin sem igazán alszik el már este, ezért bejött egy módszer.
Észrevettük Istivel, hogy Marci, ha napközben beletesszük a kiságyába, csak úgy hülyeségből, akkor ő élvezi, mert ugye ott vagyunk és produkálja magát. Többek között úgy csinál, mintha aludna. Lefekszik és néz bennünket.
Na nekünk sem kellett több, mindig kérdeztük, hogy hogy alszik a kis Marci, mutasd meg anyának??? Szép lassan ezt így megtanulta és most ezt alkalmazom este.
Még ébren beleteszem az ágyába és már nincs sírás. Van úgy, hogy 20-szor áll fel, de mindig lefekszik, amikor kérem és szép lassan elfárad. Van, hogy csak 3-szor :) .
Most már többször volt, hogy az esti lefekvés után néhány órával, amikor felébredt és én bementem a szobájába már állt a kiságyban, de amint odamentem az ágyhogy már feküdt is vissza a helyére. Szóval, most boldog vagyok, hátha sikerül már vmit megvalósítanom... :) :) :) .

Ákosbenianya: múltkor kérdezted, csak akkor már elmentetek nyaralni, hogy mit főzök Istinek, mivel vegetáriánus.
Minden főzeléket szeret: kelkáposzta, tökfőzelék, borsó, bab, sóska, spenót stb. Tészták is jöhetnek: túrós, sajtos-tejfölös, krumplis, néha káposztás.
Egytálételek: rakott krumpli millió változata, rakott karalábé, sajtos karfiol, csőben sült brokkoli, túrógombóc, szilvásgombóc stb. Egy csomó minden, ami most nem jut eszembe.
Rántott dolgok is jöhetnek, bár azt ritkábban csinálunk: rántott sajt, rántott karfiol, brokkoli.

Isti a húst nem eszi meg, a halat sem, de minden mást: túrót, tojást stb. igen. Ennek örülök, mert akkor már tényleg nehéz lenne főzni és a kedvére tenni. Legalábbis én nem szeretnék kölesen és csírákon élni. Amiket viszont most főzök, azokat még én is megeszem.

Bocsi, hogy hosszúlett, közben Marci is idemászott az ölembe.

Eni

Eni
marcy
 
 


Hali.

Reni, igen, egyelőre ennyi volt.

Marcy, hát igen, mi is ezt vettük észre...hogy próbálta élvezni a hölgy a helyzetet, hogy ő ül az asztal túlsó oldalán. Erre ma lehozta a helyi újság a bébimodell válogatásról a cikket, hát nem is tudtam, hogy síjrak vagy nevessek rajta. Kb. az volt a lényege, hogy ők milyen szuperek, de azért érdekes lett volna, ha kandikamera jelleggel készítették volna a cikket. (Ezt úgy értem, hogyha pl. újságíró lennék, és vittem volna a gyerekemet, és így bántak volna velem, na azt hiszem, nem kérnének többet belőlem. :twisted: )

Végül egy mosolyogni való beszélgetés, amely a tatám és a mamám között zajlott. Előzménye annyi, hogy két napja anyukám kicsit bepöccent rájuk, és már kezdtük azt hinni, hogy ma be sem megy ebédelni, csak áll a kapu előtt és azért sem jön be...már fél három volt, és negyed három körül szokott megérkezni.
Szóval.
Tatám a mamámnak: Menj ki a kapuba, aztán engeszteld ki, úgyis a te lányod.
Mamám erre: Hát te csináltad!
Tatám válasza: Igen, de nem ilyenre, normálisabbra.
:lol: :lol: :lol:

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok,

Gabella,Prenata: Azért nem nagyon nilvánosan fagyiznak, mért szerintem szégyenlősök. Azt gondolják ez nőies dolog. Én gondolom azért otthon sokan fagyiznak, ilyen jó dolgot nem lehet kihagyni. Apukám, egyik bátyam nem eszik a fagyit, csokit, tortát, semmilyen édességet. Pedig a bátyam gyerek korban szerette ezeket.

Exdeus: Mi is már voltunk egy reklam-film forgatáson. Ez nayon borzasztónak tűnt nekünk, azóta másik reklámba is kétszer hívott minket, de nem mentünk. Ott a babák csak árúk, rendezőnek tök mindegy, hogy babát filmez vagy felnőttet filmez, ugyanúgy kezel, szerintem. Nem értem nekik mi fontos, miket kérdeztek tőled, én biztos közben már hazamentem volna.

Colett77: Hajvasaló van nekem is, csak nekem olyan sok hajam van, nem nagyon van kedvem órákon keresztúl haját simítani. Még károsítja a haját, mért én mindennap mosom haját.

Meteor: Igen, most eszembe jutott, hogy Kimike ajanlott a fodrászod. Náluk is megcsinálják tártos simítást? Nem sürgős a dolog, ha legközelebb mész hozzájuk, légy szíves kérdezz meg! Előre is köszönöm.

Nálunk is van kánikula, néhány városban több mint 40 fokot mért. Még hozzá nagyon magas pára, igazi szauna.

Puszi Mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok! :-)

Bocsánat, de nem igazán olvastam vissza. Csak az utolsó pár hsz-t.
A reklámfilmes dologhoz annyit fűznék hozzá, hogy kb. 2 hónapja engem is felhívott egy hölgy, hogy vigyem válogatásra Milánt. Átgondoltam és végül nem vittem. Sokan nem értettek velem egyet, de azt gondolom ez nem az, mint amit hinnénk. És ugye Exéknél be is igazolódott. Most még inkább örülök, hogy nem mentünk.

Marcy, nagyon tetszik, ahogy Marcikát rászoktatták az egyedül elalvásra. Ehhez csak gratulálni tudok. Én is annak a híve vagyok, hogy türelemmel hosszú távon többre megyünk. :)

Kitti, örülök, hogy Te is itt vagy. :)

Katus, veletek mi újság?

Most mennem kell. Jó éjt!
Vendég
 


Sziasztok!

Akkor melyiket???
Kép
Kép
Kép
Kép

Tegnap egyébként tanácsadáson voltunk, nagyon észre se vette Mesi, max. 2 percet sírt, ahogy a két kolléga is, Vivi 3 nappal idősebb, Máté meg 2-vel fiatalabb Mesinél, és a Máté anyukája az új védőnő.

Meske 10280 g és 77 cm. 6 foga van még mindig.

Kaptunk egy meghívást a Szoptatás világnapja alkalmából rendezett összejövetelre, mint sokáig szoptató anyuka. Hát, azért fura, hogy a 16 és 13 hónapommal soknak számítok, most olyan fura érzés arról olvasni, hogy a ti gyerekeitek hogy ragaszkodnak a szopizáshoz. Őszintén szólva, hiányzik! Szerda délután 2-kor lesz a rendezvény, természetesen alvásidőben. Fő a logika...

Most megyek, mert szokás szerint ezer a dolgom.

Pusz mindenkinek, és ha már nem jönnék, szép hosszúhétvégét mindenkinek! (Nálunk persze semmi 20-i rendezvény nem lesz, lehet pihenni! :-) )

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok Csajok,

nem túl nagy a pörgés, hol vagytok???
Igaz, hogy ma én is csak most kerültem ide a gép elé, mert Marcika nem volt hajlandó eddig elaludni, de most kidőlt :) !

Kimi: én is úgy gondolom, ha elég türelmes vagyok, akkor több mindent el tudok érni, mint gondolnám. Csak van úgy, hogy elfogy a türelem... :( .

Gabella: én a második képre szavazok, nekem az a kedvencem :lol: :lol: :lol: !!!

Tegnap a kis rendőrmotorjával sétáltattam Marcit és a közelünkben van egy bölcsi. Mindig útba ejtjük, mert Marci nagyon szereti a gyerekeket és mindig érdeklődve nézi őket. Amikor éppen ott sétáltuk a gyerekek odasereglettek a kerítéshez, olyan édesek voltak. Nagyon közvetlenek, beszélgettünk egy kicsit. Igénylik a társaságot. Mondták, hogy ők is motoroznak, meg fogócskáznak. Egy kicsit lelkiismeretfurim volt, mert én, mint anyuka ott sétáltatom a saját kis babámat, ők meg a kerítés túloldaláról néznek engem. Szerencsére azért nem tűntek bánatosnak.

Ha Marci felébred elmegyünk a boltba, tejszínes gomba lesz spagettivel és sajttal a menü nálunk, de nincs itthon gombám. Nyamm-nyamm, ezt nagyon szeretem, könnyű és gyors kajcsi :) . Na és persze fincsi :) .

Na lépek, mert még takarítanom is kellene egy kicsit.

Eni

Eni
marcy
 
 


Eni!
Fura nekem, hogy a párod nem eszik húst! Igazából ami kajákat írtál, a rakott dolgokra gondolok, én olyan üresnek érzem mindet hús nélkül. (Mondjuk biztos finomak, de én se vagyok egy nagy zöldségevő, valami hús, legalább egy kis virsli nekem kell az ilyen kajcsikba.) Sőt! Igazi falusi lányként zsírt is használok! Most nehogy furán nézzetek rám, de még vannak olyan hagyományos süti receptjeim is, amibe zsír kell, nem margarin, és roppant finomak, nem érzik bennük a "disznó" íze.

Bocsi, befejezem az "anti-vega" stílust! Nagyra értékelem, akinek van elég önuralma odafigyelni arra, hogy mit eszik!

Mennem kell, Lackó hiszti rohamot kapott! Váááááááááááááááááááá! Az agyamra megy, kezdődhetne már az ovi.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Képzeld a korábbi párom (na nem voltam menyasszonya, meg semmi, csak "jártunk" 8) ) , ő is vegetáriánus volt. Úgy látszik én vonzom a vegetáriánusokat :D !

Nekem nem volt furcsa, már csak azért sem, mert anyukám sem csinált soha a főzelékekhez pörköltet, fasírtot meg mittudoménmit..., amikor picik voltunk. A rakott krumpliban sem volt nálunk soha kolbász, úgyhogy nekem nem volt furcsa, de nem vagy egyedül ezzel, a baráti körben mindenki ugratja Istit, de már megszokták.

Egyébként érdekes ez az érzem, nem érzem dolog. Amikor Istivel megismerkedtem, azért én is több húst ettem többek között disznóhúst is. Most már kb. 8 éve nem eszek és hihetetlen, hogy mennyire más az illata, mint mondjuk egy csirkének.
Szerintem aki kevesebb húst eszik, vagy egyáltalán nem, annak ilyen dolgokra kifinomultabb a szaglása. Na ez aztán szép mondat volt, de érted a lényeget :wink: .

Ami a lényeg, ízlések és pofonok. Én például semmilyen tengeri herkentyűt nem bírnék megenni. Próbálkoztam a rákkal, de nem voltam elragadtatva, pedig olyan helyen ettem, ahol értenek az elkészítéséhez. Polipról, csigáról nem is beszélve :? :? :? .

Eni

Eni
marcy
 
 


Gabella!

Régebben volt egy pancsolód kép, ahol röpködtek a cseppek. Ugyan nem mai, de nekem az tecc.

Hát én is hasonlóan eszegetek, mint Marcy, nem húst hússal, de néha eszek húst is.

tjuca
 
 


Sziasztok!

Délelőtt elProfiztuk az időt, most meg Peti kidőlt. Éjjel kétszer is ébredt, ill. sokat forgolódott, így cicire raktam és rögtön visszaaludt nagy pukkancsok közepete. Egy kicsit sok szőlőt evett tegnap. Most megint rákapott a gyümölcs ízére. Nagyon örülök ennek. Szőlő, barack, szilva jöhet.

Az én férjem húst enne hússal, de szerencsére ő is inkább a csirkét, pulykát részesíti előnyben. Persze ő a szalonnát és kobászt is szereti. Én főleg a csirkemellet, de azt hiszem 1500/kg-os ár mellett átpártolok a csirkecombra. Majd kicsontozom és hasonló lesz a feeling! Iszonyat, hogy milyen gyakran emelik az élelmiszer árát!. Háát igen, erre költünk a legtöbbet és eléggé finyás is vagyok. Volt egy kolleganőm, akin sokszor elborzadtam, hogy milyen szarokat eszik. A legolcsóbb párizsi, virsli, kenyér kenyérrel, tejfölös tészta, lekváros tészta, hétvégén bolti pipifasírt! Na persze mázsát ütötte a csaj, viszont két év alatt sikerült egy lakás 30%-át félre rakni, így bele is vágtak hitellel kombinálva. Rögtön 3 szobásat vettek az Ikea mellett. Valamit valamiért!!! Bár, az én párom elzavana, ha ilyen kajákat kapna!

Gabi!
Én is 2. képre szavazok!

Képzeljétek, már akartam írni, hogy kb. 2 hete vettünk Petinek egy szivószálas poharat, azóta a napi 1-2 dl-s vízivása 5-6 dl-re nőtt. Nagyon bejött ez a pohár!

Reni
Kép
prenata
 
 


Na megint én!

Juca! Kösz a tippet! Az tényleg nagyon elkapott kép! Nekem is az egyik kedvencem, de áprilisi, és azokat már nem is néztem át, csak június-július-augusztus legjavát.

Eni! Valóban, aki nem eszi, jobban kiérzi az ízét. Egyébként mi is inkább a baromfit szeretjük, tavaly anyósomnak sok kacsája volt, már elegünk volt belőle, idén meg még nem is ettünk, kezd hiányozni. Pulykának inkább csak a mellét szeretem, vagy esetleg sütve a szárnyat, mert azon is van sok husi, de filézett combot is vettem már. Disznóból én kimondottan csak a szín húst szeretem, igazából örülnék, ha a disznó csak színtiszta combból állna. De mivel anyós szokott vágni, így néha "kénytelenek" vagyunk enni sült karajt, oldalast meg mást is. A hurkát már nagyon utálom, főleg, hogy náluk majorannával csinálják. Nálunk csak sóval-borssal. A friss töpörtőt szeretem, ha teljsen át van sülve, de a szalonnát semmi pénzért meg nem enném. Sőt! A csirke legvékonyabb bőrét se eszem meg, a brassóiban a zsírosabb falatkákat félrerakom, és a darálthúst is csak minimálisan zsíros húsból szoktam kérni, mert szín húsból azért elég tömör.

A linzer, amit zsírral sütöttem, még egy megszállottan egészségesen táplálkozó barátnőmnek is ízlett, nem érezte az ízén. :wink:

Olcsó pipifasírt. Csak alkalmanként, vészesetben sütök ilyet, mint a zacskósleves, ez is csak nagyritkán van nálunk, de szokott. Virsliből az olcsót útálom, próbáltuk már párszor, de gusztustalan, mikor főzés közben szétnyílik, mint egy rózsa... Párizsit is szoktam venni, igaz, picket, ságát, meg régebben gyulait, de annak már nem szeretem az ízét. Finom felvágott a Surjányi, de az meg csak az orosházi profiban van, a mi kis boltunkban csak elvétve.

Hát ennyit a mű kajákról.

Peti már előtte is tudott szívószállal inni? Lehet, ki kéne próbálni!

(Ma még nem főztem, de lehet, nem is fogok, mert apánk bent kajált. Mikor ilyen ünnep van, ünnepi állománygyűlés után közös kajálás is van a laktanyában, tehát mindenki kap ebédet. Gyerkőcökkel eszünk zöldbabfőzeléket maradék fasírttal, meg van leves is tegnapról, amit 3 csirkeszárnyból főztem.)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabi!

Előtte nem próbáltuk a szívószálat! Nagyon bejött neki. Be kellene szereznem még egy ilyen nuk-os szívószálas poharat, de persze most éppen nincs!

Reni
Kép
prenata
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?