Sziasztok!
Már jönni akartam ám, szombat óta itthon vagyunk, csak tegnap meg munkahegyek szakadtak ránk.
Anyut közben megműtötték, nehéz a lábadozás. Aggódom miatta.
Vásárlás: most már azért szerintem a babonásoknak is lehet
Igaza van Manónak, később azért tényleg egyre nehezebb lesz.
Babakocsi: régebben írtam már, nekünk egy nehéz Bergon van, terepre való, de ide az is kell. Tömegközlekedni szerintem nem szabad megvenni. Viszont nagyon jól téliesíthető, úgyhogy a napi sétákhoz tökéletes, meg nekünk majd sportváltozattá szerelve is az lesz jövő nyáron meg később. Viszont tényleg kell majd egy kis könnyű kocsi, az nekünk egy no name volt 7 ezerért ha jól emlékszem, és tökéletes volt. Már továbbadtuk azóta, úgyhogy majd a kis töki kap egy újat. Meg kell vennünk még az autósülést is, babus is felvetette a témát. Az az igazság, hogy abból viszont én nem merek gagyit venni. Tudom, hogy van már 10 ezerért is, de nem tudom, hogy egy ütközésnél mennyit fogna meg. Persze azt sem tudom, hogy a drágább mennyit, de valahogy a márkás ülésekben jobban bízom. És mi nemcsak elugrunk ide pár percre kocsival, hanem a nagyszülők mindkét irányba messze laknak, 150, illetve 170 km-re, úgyhogy üljön a gyerek rendes biztonságos ülésben. Én most ezeket néztem, Miksának Concord Trimax ülése van. Ilyen szempontból megbízom a németekben. Volt ezen a honlapon régebben videó is az ütközésről, keressétek meg, ha érdekel benneteket:
http://www.concord.de
Itthon ennyibe kerül:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... irdmenu=85
Még nem biztos, hogy ez lesz, majd azért az életben is megnézzük. De 20 ezer alatt szerintem nem veszünk hordozót. Ez lesz kb. jövő nyárig-őszig a kicsinek (tudom, hogy 13 kg van rájuk írva, de Miksát pl. 10 hónaposan át kellett tenni a Trimaxba, mert alul-fölül kilógott a hordozóból, a hárompontos övből meg 2 mp alatt bújt ki. Pedig nem volt egy óriás, egy évesen volt 9,9 kg.) Naszóval úgy tervezem, hogy jövőre Miksa kap egy új ülést, egy Concord Lift Pro-t mondjuk, a kicsi meg átül a Trimaxba. Ragaszkodom hozzá, hogy 12 éves korukig ülésben üljenek, a magasító szerintem nem véd mástól, mint hogy nem fojtja meg a gyereket a biztnsági öv. Oldalirányú ütközéseknél kell a támla.
Viki! Én a Szabolcsban szerettem volna előreengedni egy kismamát uh-n, mert egy 1 év körüli kissráccal volt, aki nagyon nehezen bírta az órák óta tartó várakozást, de lehurrogtak. Én meg egyedül hiába engedtem volna elém, mert épp mögöttem volt, szóval nem ment vele sokra. Megköszönte és mondta, hogy hagyjam, mindig ez szokott lenni. Pedig az ember azt hinné a kismamákról, hogy van lelkük.... Ugyekkor egy csajt bevitt előre az egyik doktor genetikai uh-ra, és lehetett hallani a beszélgetésüket, hogy szólt előre a másik dokinak, hogy valszeg nagyon nagy a baj a babával, a lány pedig halálra volt válva, nna, akkor is volt fölzúdulás. És zokogva jött ki, a kismamák pedig még akkor is azért zúgolódtak, mert bement előttük. Pedig ha jól értettem, a lánynak meg kellett szülnie a babát, és sajnálni kellett volna őt, nem csesztetni. Cigány csajszi volt, még ez is rátett egy lapáttal, pedig hát mindenkinek egyforma nagy a fájdalma. Szemetek voltak ezek a kismamák, nem szégyellem leírni. Ott szégyelltem magam helyettük is.