Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Na itt vagyunk. Csajszin nem látszik semmi, bár hőemelkedése még nagy ritkán van. Ma viszem a mi dokinéninkhez is, hogy nézzen rá.

Ölbebaba: Kiara eddig nagyon önálló volt, nem nagyon kellett cipelnem a fenekét sem. Mostanában kezdi nagyon, hogy ott kell lennem, ha nem lát, sír, vegyem fel, mert sehogy nem jó. Én sem hagyom sírni, de ha műhisztiről van szó, akkor nem ugrok én sem, max. én is kicserélem a játékát, vagy beszélek hozzá, ilyenek. De ez a (nekünk újdonság) bújósság sem rossz. Az nem jó, hogy nincs el egyedül csak picit, de az nagyon, ahogy hozzám bújik, meg szeretget. :D :D
Mági: apával nállunk is ez megy. Ha meglátja, már repked is, hogy végre itt van, és ha jó a kedve, mindig azt mondogatja, hogy: apa-apa-apa-... Nagy a szerelem köztük. :D Azért mondhatná már azt is, hogy anya-anya-... de hiába mondom neki. :lol: :lol: :lol: :lol:

Nállunk apa eddig fürdette a csajszit, most hogy állandóan dolgoznia kell, így én fürdetem. Pedig olyan aranyosak voltak. :roll:
Altatni még nem próbálta, de lehet, ha itthon lesz, egyszer átadom neki.

Levinek boldog 7.-et., és ha valakit közben kihagytam, mert nem jártam erre. :roll:

Tinu: babakocsi nekünk kettő van:
1. nagykerekes (csepeli utakra ) :roll: , aminél szempont volt, hogy rendesen is dönthető legyen, 5 pontos biztonsági öv, hogy télen-nyáron lehessen használni, az ára, strapabírósága.
A 2.: esernyőre csukható legyen, nagyon könnyű legyen (bkv-zni vettük, 5 kg), hogy rendes kupolája legyen, 5 pontos biztonsági öv szerintem nagyon fontos, dönthető támlával.

Mi márkához nem ragaszkodtunk, és így is teljesen meg vagyunk vele elégedve. A lényeg, hogy ne kínai sz@r legyen.
Ha tömegközlekedsz, akkor meg a súly is nagyon fontos, én pl. a nagyot nem tudnám egyedül semmire felrakni.
A Graco-k szerintem is nagyon jók, még panaszt nem hallottam nagyon róluk (itt is majdnem mindenkinek az van asszem) és még a miénket is tudom ajánlani: osztrák, és a www.arzuhanas.com-on tudod megnézni.

Őzi: konnektorvédő és nemsokára sarokvédőt és szekrényzárat is veszünk. Szerencsére Kiara nem csapja a fejét, hanem óvatosan közlekedik, de eséseknél majd figyelni kell. :roll:
Különben én is teljesen egyetértek az anyáskodáshoz írtakkal is.

Ikrek:
én még most is benne lennék, ha iker lett volna Kiara. Persze néha én is nagyon kiborulok így is, de azért szerintem az jó dolog. Én nem bántam volna. :wink: :D

Kép
kernico
 
 


Bababiztonság: mi elég gyerekbarát lakásban lakunk, bár az ennyire kicsitől már elszoktunk, ezt épp tegnap állapítottam meg. Mert pl. a hálószobánkban könnyen elérhető és mozgatható éjjelilámpát vettünk tavaly. Meg épp nincs szekrényzár a CD-s szekrényünkhöz (arra biztos fogok tenni, mert azt minden gyerek szereti pakolni, és én viszont nagyon nem szeretem, ha pakolják).

Babakocsi: azt gondolom, ezeknél már nincs akkora különbség. Bár én is láttam, hogy van 100 eFt-ért is, de ahogy elolvasgattam semmivel nem tud többet, mint a 20 eFt-os. Pontosabban lehet két irányból rátenni az ülést a vázra, de menet közben ezt úgysem tesz meg az ember, úgyhogy ez szerintem nem hozzáadott érték.
Mi csak arra figyeltünk, hogy dönthető legyen (nem vízszintesbe) és mivel utazáshoz vettük, ezért a könnyű súly, könnyű hordozhatóság, napvédő kupola, esővédő és lábzsák legyen hozzá. Ezen feltételeknek egy Chicco Ct 0.5 kocsi felelt meg nekünk.
Mondjuk én szívesebben hordozom háton (mint a talin), a babakocsit viszonlag ritkán használjuk, nem mindennaposan.

Sírás: azt hiszem, én programozottan utálom sírni hallani, éppen ezért, egy idő után nem is tudnám. Egyszerűen egyre jobban idegesít, ha sír, és valakinek mindenképpen meg kell nyugtatnia. (Nem rá leszek ideges, hanem a sírás idegesít, arra ösztönözve, hogy ne hagyjam, hanem vegye fel. Ez csak akkor ciki, ha épp akadályoztatva vagyok (pl. vezetek).)

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Oké akkor, ha látszom. :D

Kérdezek:
Akinek volt már náthás a manója! Mi segített leginkább? Sajnos nagyon nehéz az orrát szívni, üvölt. Sterimart, Nasivint használunk. Próbáltam egy kis kamillát itatni vele, kevéske lement, aztán csöppentettem belőle az orrába is. Most alszik. Viszont rettentően izzad és hiába törlöm a kis buksiját, ha megcsapja egy kis levegő, tüsszent és kezdődik előlröl minden. :(

omr
 
 

 
 

Sziasztok!

Rena, próbálj egy kis anyatejet cseppenteni a nózijába. Az is nagyon jó.
Próbáld meg elterelni a figyelmét mikor porszívózod a nózit.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sírás, hát nálunk sírás az a járókában van. De az nem sírás hanem üvöltés így nekem mindig zenét kell kapcsolnom neki, hogy megmaradjon benne. Viszont nem sír hanem hisztizik mert egy csepp könny sincs. Szóval én egy darabig míg elmosogatok addig bent hagyom vagy akár kaját csinálok. De ha kiteszem a másik szobába vandálkodni akkor abban a pillanatban csönd van és kurjongat.

Kép

Kép
antekirt
 
 


tinu,
hát ezaz...kőszívből én is elégtelent kapnék :lol:
Kocsi, mi 25ért vettünk egyet és szntem mindent tud ami kell: kicsire összecsukható,könnyű,stabil,engedhető háttámla,rugós,...VAlahogy nem jön nekem kiadni egy kiskocsiért 50-et :shock:


omr,
te is megnyugtattál...én is ilyen figyelemelterelést szoktam inkább alaklmazni.. :lol:
JOBBULÁST!!! Az anyatej orrba cseppentése szntem is jó!!


Őzi,
hurrá...Ebben is egyezünk... Egyébként az alvás szerintem gyerekfüggő. Sokan kérdezik, hogy csinálom, hogy nem ébred éjjel...Hát sehogy :oops: Soha nem hagytam sirni, ha kel, hát mentem. Annyi, hogy mi kül szobában vagyunk.DE nem is tudom mit csinálnék ha rossz alvó lenne :shock:
Biztonság: Nehéz ügy... mindig mellette vagyok, de így is történnek balesetek. Van egy védősisakunk (csak halkan mondom, mert nem akartam megvenni, apa nyüstölt) ezt csak akkor adom rá ha pl főzök...(konyhába a csempén nagyott koppanna, ráadásul mászik, feláll ezerrel)
BOLDOG 7.et!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Mágnes,
hát igen, csak nálunk a nyüglődés órdításba megy át.. :shock:
Akaratos egy lányom van az tuti... :lol:


Szoval csajok KÖSZI MEGNYUGATTATOK....Az bizonytalanított el, hogy van pár ismerősünk akiknek mostanában született babája és már kicsinek is sírni hagyják és nyomják az igét.... DE majd befogom a fülem :roll: :wink: DE szerintem ha hagynám bömbizni csak a bizalmát veszítené el. ÉS az sem véletlen, hogy mindenki dícséri dalmit, mennyire nyugodt, kiegyensúlyozott baba...
Vendég
 


én sem hagyom sírni. Sőt azt olvastam hogy azok a babaák akiket felvesznek ha sír sokkal nyugodtabbak lesznek később mint akiket hagynak sírni :):):):):):):):)

Őzi: szívemből beszéltél.:):):) nagyon szupi mikor buksiját nyomja az enyémhez puszi gyanánt megharap nyálaz vagy simogatás címén belém mar :):):):):):):):):):):):) én nagyon bírom és már egyre jobban finomodnak a mozgásai annyira édes :):):
BOLDOG HÓFORDULÓT LEVENTÉNEK :):):):):):):):))

Mági: neked is igazad van azért azt meg kell szoknia hogy néha anya sem ér de én pl ezt nem szokta húzni az időt ha éppen fürdök többnyire apa itthon van akkor nincs gond ha wc-dolgom van akkor meg de csak akkor hagyom kicsit mert azért nem lehet felugrani :D:D:D:D :oops: :oops:

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Hú,totál kiakadtam!!!
Képzeljétek,az előbb bekukkantottam különböző fórumokba,és tele van minden pornóképekkel!!!Valaki most a napokban azzal szórakozik,hogy új topicokat hoz létre,és csak ilyen képek vannak fent,és angolul van írva.Elég durva!!

Írtam a szerkesztőségnek,hogy ha lehet,töröljék ki ezeket.Remélem lépnek vmit!

Vagy ne foglalkozzam vele?
Vendég
 


Bocsi,hogy így leírtam,de felhúztam magam!!
Vendég
 


Ilgya: megkaptam a képeket! :D Köszi!

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Köszöntés erejéig bekukkantok és gratulálni szeretnék a talin készített képekhez is. Gyönyörűek a babák és milyen sokat szépültek, ügyesedtek.

Cicmerák: Lénádat szeretettel köszöntöm hófordulóján, régen hallottam rólatok is.

Kép

Őzi: Leventének is küldöm szeretettel a hófordulójára

Kép
roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


3 hete költöztünk.maradtunk győrben,anyuéktól kb 150 méterre vettünk lakást.55 négyzetes.

nagyon jó külön de még van mit csinálni a lakáson.de majd szépen lassan.

babakocsi:én NEM veszek sportot!!!!!!!!!már a 2. kocsim is tönkre ment :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: pedig ez CHICCO!!!!!!!!!!!!!!!ugyhogy ennyit ér a márka!!!!!!a tolókar is tropára ment meg a háttámlát is nehezen lehet elfektetni :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: pedig annyira szeretem a nagy kerekei miatt!!!!!de ez van!!!peches vagyok a kocsikkal :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
kismama18
 
 


Felraktam a talis képeket: www.kep.tar.hu/luthien
és a tali3 galériában vannak.
Most írom a képaláírásokat...

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok,

hát egész délelőtt szarul voltam. vett a párom olyan 3 az egyben kávét guaranával. Megittam aztán felhívtam hogy úgy ég a gyomrom tőle, utána reggeliztem, hogy ne égjen a gyomim, erre egsz eddig rosszul voltam, így délután fél ötre megérlelődött a reggeli bennek a visszajövetelre.:))) Most már sokkal jobban érzem magam.!!!

Tinu, jók a képek, most megyek erősödni.

csernusn
 
 


tinu: nagyon jók a képek :D:D:D:D:D

nika70
Salgótarján
 
 


Alexa, Niki, Sziszka,
Kicsit faradt voltam korabban: szoval az ulos valaszokat koszontem!

Tinu, Magnes, Niki, Ilgya, Omr, Sziszka, Kernico, Livi, Nika, Roni nagyi (kolyok spaniel kek cipovel, hat megfogtal! :) ),
Koszonjuk a kedves koszonteseket!!!

Livi,
Dalmi mar felall?!?! En errol teljesen lemaradtam, nagyon teker a picilany! :)

Kernico, Ilgya, Beszti, Livi,
Hat lehet hogy tulparazom a butorlabbeburkolas kerdest. Vegul is meg kell tanulnia, hogy a faba fejelni nem jo mulatsag. Csak hat nem tudom mi a normalis, hanyszor kocanhat a fejevel es mekkorat? Jo lenne ha mar nem dulongelne annyit es biztosabban tartana magat.

Tinu,
Sportbabakocsi: Legyen konnyu, strapabiro, nagy kereku, UVA-B szuros kupola, (fenyvisszavero nem art), lengescsillapitas a kerekeknel, 5 pontos ov. Legyen tobb fokozatu tamla es labtarto, valamint konnyen osszecsukhato. Mivel mi magasak vagyunk, szempont volt az is, hogy allithato magassagu legyen a fogantyu. Ja es a mienken van kukucs ablak is, szerintem az is hasznos ha van. Ja es bolygokerek es fek, de vszleg ez alap mindegyiknel.

Niki,
Magyar a ferjem, ugyhogy egeszen ugy ejti Levi nevet mint en :) . Na de az amiknak aztan van fantaziajuk... A kedvencem a "Levánté" errol mindig a harom testor jut az eszembe. Amugy a tobbseg jol mondja a nevet, csak a hangsulyt teszik mashova.
Orulok, hogy jobban vagy, neha sajnos csak a roka segit!

Ket tovabbi kerdes:
Az egyik, hogy ti mindig kenitek a babakat fenyvedovel ha kimozdultok otthonrol?

Ilgya, Beszti es Roni nagyi (a masodik leginkabb nektek szol): Szoval mi szeretnek megint kisbabat, amint lehet. Annyit morfondirozok ezen, hogy most szinte egesz nap Levivel foglalkozom, o a kozeppont es majd minden figyelmem az ove. Ez hogy alakul a masodik (vagy sokadik) gyereknel? Az fizikai keptelenseg hogy majd vele is pontosan ennyit foglalkozzak, hiszen akkor mar ketten lesznek, es gondolom akkor mar Levinek is rendesen a nyomaban kell lenni. Epp most beszeltunk a sirni nem hagyasrol... hat a masodiknak akkor rengeteget kell majd toleralnia, hiszen mint ahogy Ilgya is mondta, ezerszer adodhat olyan helyzet, hogy az ember nem veheti fel rogton, vagy egyatalan, mert egyszeruen nem tudja. Azt hallom, hogy a valahanyadik gyerek eletrevalobb, jobban elvan egyedul stb mint az elso, mert o mar ezt szokta meg, sosem volt "egyke". Na nem ragozom, biztos tudjatok mirol beszelek. Szeretnek en is olyan anyuka lenni, akinek egy focicsapatnyi gyereke van, a kicsit epp szoptatja, a masik kezevel meg a nagyobb fogat mossa, a labaval feltorli a kiomlott narancslevet, kozben meg nezi a hireket es matekozik a legnagyobbal :) . De ez most annyira elkepzelhetetlenul neheznek tunik. Szoval a kerdes az, hogy mi a tapasztalat, mennyi ido volt, mig megszoktatok, hogy ket gyerkoccel kell foglalkozni es hogyan oszlott meg a figyelmetek? Milyen hatranya volt a masodiknak ahhoz kepest amit az elso kapott? Es milyen elonye? Ezt kerdezem az elso gyerekrol is... Remelem nem terhellek titeket nagyon a kerdeseimmel, elore is koszi ha valaszoltok!

Őzi
Kép
Kép
Õzi
 
 


Tinu,
Jaj de jok a kepek! Jaj de irigy-irigy!!!

Őzi
Kép
Kép
Õzi
 
 


Kiolvastam a Harry Potter! :D Annyira jó ez az utolsó kötet. Cserébe megbocsátom az előzőt, és hogy kinyírta Dumbledore-t. :lol:
Na megyek aludni, mert lehet, hogy az gyermekem nem fog már felébredni ma este. Tök jó lenne.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu!Köszi,hogy feltetted a képeket,nagyon jók!

Niki,jobbulást!

Biztonság
:Mi éppen tegnap vettünk vakdugókat,és már a helyükön is vannak.Szerencsére a legtöbb konektor pont a bútorok mögött van.Szekrényzár is kell még,mert már sikerült kinyitni egy alsó ajtót,és kihúzni egy fiókot!


Sírás:ha nagyon keservesen sír,akkor nem hagyom,biztos vmi baja van,inkább felveszem.Van,hogy csak nyöszörög,akkor elég egy másik játékot adni,vagy bohóckodni,énekelni,és már vigyorog is.

Lénának és Leventének boldog hófordulót!

Örülök,hogy Kiara jobban van!

Jó éjt mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Valaki még régen kérdezte,hogy nincs-e valahol valami összefoglaló ,hogy miket "kell" tudnia egy ekkora babának...

Én most megtaláltam,azért gondoltam megosztom veletek is:
Szerintem most ezt a három hónapot öleljük fel,de itt az oldal linkje is:http://www.informed.hu/ ha valaki az előzőeket is el akarja olvasni.

Persze nem tudom mennyire hiteles,meg nem minden gyerek egyformán fejlődik. (ezt ő is leírja )


A nyolcadik hónap

babanapló, csecsemő, fejlődés
Babanapló InforMed

Kitágul a világ

Az Ön héthónapos kisbabája ugyan csak kíváncsi korszakába lépett. Első kézből akarja megismerni az őt körülvevő világot, de azzal még nincs tisztában, hogy amit tesz, az veszélyes vagy romboló lehet. Ezért aztán vakmerő nemtörődömséggel száguld végig a házon.

Mostanára már majdnem teljesen tökéletesítette kúszótechnikáját, egész ügyesen közlekedik. Ahogy erősödnek a kúszóizmai, egyre gyakrabban próbál felállni. A babát nem lehet megtanítani állni, de azt megmutathatja neki, hogyan hajoljon derékból előre, úgy, hogy amikor megpróbál leülni, a jól kipárnázott fenekén landoljon. Ha a baba már tud állni, kipróbálja, mire is képes ebben az ingatag helyzetben. Hamar megtanulja, melyik tárgy vagy bútordarab elég erős ahhoz, hogy biztos támaszték legyen, és melyik nem.

A kicsi egyik kedvenc játszóhelye a konyha. Figyelje meg, melyik konyhaszekrénybe tud bebújni, és abba csak biztonságos, törhetetlen dolgokat tegyen. A többi szekrényt és fiókot szerelje fel zárral vagy lakattal. A kicsik imádják kiüríteni a szemetes tartályokat, ezeket tegye olyan helyre, hogy ne férhessen hozzájuk. Vigyázzon, amikor egy ajtót nyit ki vagy zár be, mert sok baba szeret elbújni mögöttük, tetszik neki a nyíló ajtó okozta meglepetés.

Kialakult a kicsinél a csipeszfogás, a hüvelykujja és a mutatóujja közé csippentve vesz a kezébe kisebb tárgyakat. Lehet, hogy már rá is tud mutatni arra, amit akar, és szemével követi azt a tárgyat, amelyre valaki rámutat. Látása és figyelme annyira éles, hogy képes a szobában levő egyetlen új tárgyat is észrevenni.

Ebben a korban nehéz előre megjósolni, milyenek az evési szokásai, mert ízlése gyakran hétről hétre változik. Ha épp fogzik, nem érdekli az evés, inkább csak alaposan szemügyre veszi az ételt. Nyugodtan teljesítse a kívánságait (az ésszerűség határain belül), és ne erőltesse az evést.

Ugyanilyen kiszámíthatatlan az alvás tekintetében is. Egy nyolchónapos aktív baba kevesebbet is alhat, mint korábban, de van, hogy annyira kifárasztja magát, hogy hosszabb periódusokat is átalszik. Ha a kicsi túlságosan felhúzza magát, valószínűleg nem fogja nyugodtan átaludni az éjszakát. Ha ez előfordul, nyugtassa meg halk beszéddel, simogatással, ringatással vagy énekkel.

A nyelvi fejlődés már sokkal az előtt megkezdődik, hogy a kisbaba kimondaná az első szót. Beszélgessen vele, amelyen gyakran csak lehet, még akkor is, ha ez egyelőre meglehetősen egyoldalú. Észre fogja venni, hogy egyre gyakrabban utánozza az Ön által kiejtett szótagokat. Ami Önnek értelmetlenségnek hallatszik, azzal ő azt akarja utánozni, amit éppen hallott.

Testi fejlődés

Csipeszfogást alkalmaz
Képes az egyik tárgyat a kezében tartani és manipulálni vele, miközben a másikat figyeli
Rámutat dolgokra, és szemével követi azokat a tárgyakat, amelyekre rámutattunk
Úgy is tud előre vagy hátra kúszni, hogy az egyik kezében tart valamit
A bútorokba kapaszkodva feláll
Ha valaminek nekitámaszkodhat, már úgy is megáll, hogy a kezét nem használja
Álló helyzetben az egyik lábát a másik elé helyezi
Tapsol és integet
Mindent megkóstol
Szociális fejlődés

A neki nem tetsző tárgyakat ellöki magától
Ragaszkodik a szüleihez, az idegenekkel jobbára óvatos
Megsimogatja a tükörképét, rámosolyog és megcsókolja
Kiabál, hogy felhívja magára a figyelmet
Ha nem is látja vagy hallja, utánozza az embereket és viselkedésüket
Nem szereti a korlátokat
Értelmi fejlődés

Emlékszik a múltbeli eseményekre
A tárgyakat mint külső, háromdimenziós valóságot veszi szemügyre
A „mamá”-t és a „dadá”-t mint neveket ismételgeti


kilencedik hónap

babanapló, csecsemő, fejlődés
Babanapló InforMed

Tökéletesíti tudását

A nyolc hónapos baba eddigi fejlődésétől függően elképzelhető, hogy most egy kis lassulás következik, és a kicsi semmi újat nem tanul. A baba egy kis szabadságot vesz ki, hogy gyakorolja, koordinálja és tökéletesítse tudását.

Most már valószínűleg fel tud ülni. Az ébren töltött idő nagy része kúszással, mászással, üléssel és vizsgálódással telik. A hónap végére sok baba már tud állni, egyesek meg is teszik az első lépéseket. Vándorolnak általában a heverő egyik végétől a másikig, vagy a kávézóasztal körül.

Kíváncsisága és megnőtt mozgékonysága miatt a biztonsága meglehetősen sok gondot okoz. Ebben a korban már világossá válik, hogy a baba természetes ösztöne a mászás. A felfelé mászás viszonylag könnyű számára, a lemászás viszont balesethez vezethet. A lépcsőket torlaszolja el, a fiókokat távolítsa el. Szóba jövő veszélyforrások még a növények.

Mostanára a pici már kezdi érteni a tárgyak közti kapcsolatokat. Kezével alkalmazkodik az elérni kívánt tárgy alakjához, az apróbb tárgyakat egy lyukon keresztül be tud illeszteni nagyobb tárgyakba, két kockából tornyot is épít, még össze is tud gyűjteni bizonyos tárgyakat az építkezéshez. Azt is kezdi felfogni, hogy az embereknek és a tárgyaknak külön létezése van akkor is, ha ő nem látja őket. Rájött, hogy ha Ön kiment a szobából, akkor is megvan, csak épp nem ővele. Bár élvezi újfajta függetlenségét, mégis, az idő legnagyobb részében szereti, ha anyja abban a szobában van, ahol ő játszik, és rendszeresen biztosítani kell arról, hogy minden a legnagyobb rendben van.

A kicsi újonnan megtanult függetlenségének egyik megnyilvánulása, hogy késznek mutatkozik arra, hogy elválassza a melltől vagy a cumisüvegtől. Az elválasztás előtt azonban beszéljen a gyermekorvossal. Ha szoptat, lehet, hogy a kicsi már kevésbé érdeklődik a melle iránt, de még mindig szüksége lehet arra az intimitásra, amit a szoptatás nyújt. Ha az üveg nem érdekli már, akkor ideje elővenni a csőrös itatót. Vigyázzon, nehogy túl korán leszoktassa a babát a cumisüvegről. Előbb-utóbb neki magának lesz elege belőle.

Bizonyos szótagokat ismételget - ezek az első kísérletei a beszédre. Lehet, hogy például „ccc”-t mond a cumisüvegre. A következő 2-3 hónap folyamán minden bizonnyal kimondja az első néhány igazi szót, de az is lehet, hogy másfél-kétéves koráig egyáltalán nem fog beszélni. Bár még nem beszél, a kisbaba megérti, amit Ön mond neki. Beszélgessen vele gyakran - nevezze meg az ismerős tárgyakat, vagy mondja el neki, mit csinál éppen - és nemsokára megért néhány olyan egyszerű felszólítást, mint „integess” vagy „hagyd azt abba”.

Testi fejlődés

Tapsol és összeütöget tárgyakat
Egy kezével vesz föl két tárgyat
Az apróbb tárgyakat a hüvelyk- és a mutatóujjával közelíti meg, a nagyobbakat mindkét kezével
Ha megkapaszkodik, állni is tud
Kúszás közben meg tud fordulni
Felmászik a bútorokra
Szociális fejlődés

A szülők közelében szeret játszani
Szándékosan kiválaszt egy játékot, hogy azzal játsszék
Érzékenyen reagál a többi gyerekre, sír, ha azok sírnak
Kezdi megtanulni, hogyan védje meg saját magát és a holmiját
Kezdi felmérni az emberek hangulatát
Játékot kezdeményez
Utánozza a köhögést, a nyelvcsattogtatást, sziszegést
Előad a közönségének, megismétel valamit, ha megtapsolják
Értelmi fejlődés

Felfed egy játékot, ha részben takarva látja
Lehet, hogy megun egy sokszor ismételt játékot, tevékenységet vagy más ingert
Emlékezhet egy az előzőnap játszott játékra
Egyszerű utasításokat követni tud
Tudatosul benne a függőleges tér, fél a magasságtól


A tizedik hónap

babanapló, csecsemő, fejlődés
Babanapló InforMed

Móka és játék

Minden kisgyermek a saját tempójában fejlődik, de vannak bizonyos mérföldkövek, amelyeket a legtöbb kilenc hónapos már elhagyott.

Majdnem mindegyik baba már kúszik ebben a korban, sokan állni is tudnak, bár még nem mindig egyedül. Vannak, akik körbejárják a bútorokat, van olyan is, aki egy-két lépést egyedül is megtesz, nagyon kevesen már járni is tudnak. Az Ön kisbabája már elsajátította az ülés, a megfordulás, a helyzetváltoztatás tudományát, ülésből már le tud feküdni. Ha kalandvágyó természetű, valószínűleg már megpróbál 30 centiméteres tárgyakat meg is mászni.

Az új mozgásformák okozta izgalom továbbra is sok kisgyereknél összeütközésbe kerülhet az alvással. Előfordulhat, hogy a kicsi az éjszaka közepén felébred álmából, és az állást gyakorolja a kiságyában. Az igen aktívak mindössze 11 órát alszanak éjszaka, és napközben további egy órát szundikálnak. Ha a babának gondjai vannak az elalvással, az esti etetésnél vegye az ölébe, esetleg egy hintaszékben ülve, vagy együtt nézegessenek egy képeskönyvet.

Mostanára ma kicsi már biztosan kitalálta a saját kukucs-játékát. Elbújik a takarója alá, és várja a kérdést. Ha valaki nem kérdezi azonnal, kiabál, hogy találják meg. Van, aki nem takaróval vagy törülközővel fedi el az arcát, hanem inkább a két kezével. A gyermeki logika szerint, ha ő nem lát másokat, biztos, mások sem látják őt.

Nagyon szereti a képeket nézegetni, és figyelmesen hallgatja, ahogy Ön olvas neki, vagy elmondja, mi van a képen, még akkor is, ha a jó részét nem érti annak, amit mond. Ha azt mondja, „mutasd meg”, vagy „hol van?”, egy sor tárgyra már rá tud mutatni. Érti a „nem” szót, akár meg is ismételheti, és közben rázza a fejét. Ez azonban nem tántorítja el őt semmitől. Az önfegyelemre csak kitartással vegyes türelemmel és nyugalommal lehet sikeresen rávezetni.

Az a vágya, hogy mindent fölfedezzen, gyakran vezeti tiltott területre, de ha megszidják a rossz viselkedéséért, teljesen kétségbe esik. Ha az otthona megfelelően bababiztos, nyugodtan hagyhatja, hogy a kicsi felfedezze a környezetét. Óvakodjék a lelógó asztalterítőktől, a mérgező anyagoktól, és a fürdőszoba ajtaja mindig legyen csukva, semmi nincs lenyűgözőbb a WC-nél.

Észre fogja venni, hogy a kicsi szívesebben működik együtt és tanul olyasmiről, ami érdekli. Azokkal a dolgokkal vagy tevékenységekkel kapcsolatban azonban, amik nem izgatják, a végsőkig makacsul ellenáll. Egy percnél tovább nem bírja a kötöttséget, és nemtetszésének ugyancsak nagy hanggal ad kifejezést.

Testi fejlődés

Magától feláll
Ha mindkét kezét fogják, jár
Székről föl le mászik
Állásból leül
Alvásproblémái lehetnek abból, hogy éjszaka is gyakorolni akarja az állást
A zenére ringatózással, ugrándozással, riszálással, dúdolással reagál
Két kis tárgyat már egy kezében is képes megtartani
Szándékosan elenged egy tárgyat, de ezt nagyon óvatosan teszi
Kezdi az egyik kezét és a teste egyik oldalát előnyben részesíteni
Szociális fejlődés

Szeret a vízzel játszani
Tudatában van saját magának, és várja a többiek elismerését
Keresi a társaságot és a figyelmet
Hangulatai vannak: tud sértődött, szomorú, vidám és dühös lenni
Utánozza a gesztusokat, arckifejezéseket, hangokat
Fél az idegen helyeken
Értelmi fejlődés

Egyre többet utánozza mások tevékenységeit - rágja a fogkefét, bedörzsöli magát szappannal
Megért pár szót és parancsot, és eleget tesz néhány felszólításnak
Kihúzgálja a fiókokat és átvizsgálja a tartalmukat
Érdeklődve rak össze tárgyakat


(Őzi jövök még :wink: )
ilgya1
 
 


Leventének és Lénának boldog hófordulót!!!

Kép
ilgya1
 
 


Tök jó, tegnap megkaptuk az etetőszéket és már abban evett Tündérem. És vettünk szőnyeget is a gyerekszobába. Szóval átalakultunk. És ma biosütőtököt fog kapni, de nem olyan sütőtök, mint a szokásos, hanem egy másik fajta, ami már érik, de ugyanolyan narancssárga, csak állítólag kevésbé édes. Na ilyet kaptunk a nagybátyámék kertjéből, és ma azt megsütöm.
Szerencsére túlesett Tündi a gesztenye okozta hasbántalmakon és ma már egész jól aludt. Csak kicsit korán ébredt, de az meg szokásos.

Kép
Kép
tinu
 
 


Roni nagyi! Laurának boldog felediket!!!

Kép [/img]

omr
 
 


Sziasztok!
Amúgy csak beugrottam picit. Este vagy 10-szer fent voltunk szívni Petra orrát.. :( Amúgy vigyorgott már reggel, én viszont totál elkaptam tőle. Nem tudok nyelni és folyik az orrom. Úgyhogy ma ápolom magam. Szegedi kirándulásunk is elmarad, úgyhogy nyilván rendelek a Netről dolgokat.
Tudtok valami jó helyet, ahol minden van és lehet rendelni? Csak a Brendont találtam ami kielégít. Bababirodalom és ehhez hasonlóknál hol ez nincs, hol az. Kéne pl. ujjra húzható fogkefe, bodyk, fürdető, játék.

Biztonság:
Vakdugók már fent vannak 1 hónapja. Petra gyárilag kódolva van a konnektor nézegetésére. (Férjem villanyszerelő. :) ) Van is a hempergőjénél 2 konnektor, amit minden nap kb 50-szer megvizsgál, nem győzöm visszahúzni. Más bizt.intézkedés nincs még nálunk.

Napvédelem: Csak akkor kenem be Petrát, ha tartósan napon leszünk. Értem ezalatt pl a sétát, amikor óhatatlan, hogy úgy fordulok, hogy éri a nap. De ha kocsival megyünk háztól házig, akkor nem kenem.

omr
 
 


Rena: jobbulást! Mindkettőtöknek.

Kép az új gumikacsájával
Kép az új etetőszékben sütötőközik

Kép
Kép
tinu
 
 


sütőtöközik :oops:

Kép
Kép
tinu
 
 


Szép napot!

Leventének , Lénának és Laurának is nagyon boldog hófórdulót! :D

Tinu:
Jók a képek amit feltettél a tárra.
És az ide felrakottak is nagyon édik.
Ahogy az etetőszékben ücsörög Tündi.. :D

Ilgya:
Jó ez az összefoglaló. Köszönjük.
Persze minden gyerek másképp fejlődik, de azért jó olvasni, hogy miket "kéne" tennie már ilyen-olyan korban. Vettem én is egy könyvet, abban is hasonló van írva.

Tali:
Egyenlőre nekünk jó mondjuk az aug 22 (szerda) és aug 23(csüti) is!
Csak aza kérdés az idő milyen lesz akkoriban.

Alkossunk már táblázatot, hogy mégis valamennyire lássuk, hogy hányan lennénk, érdemes e tartani, szervezni most egy ujabbat vagy hagyjunk kis időt rá.
Akikre emlékszem, azt beírom név szerint.

Talitábla:
Név-----------------------------------Dáum---------------------------Időpont
1. Ante....................................aug. 22.....................................14 óra
2. Tinu...................................aug.22......................................14 óra
3. Beszti???...........................aug 22......................................14óra
4. Zsuzsi................................aug 22 vagy 23.........................14 óra

Bocsi ha kihagytam valakit, vagy ha mégsem jól emlékszem a napokra az majd javítja magát.


Kniki:
Kiara már jobban van ugye?

Csniki: Rosszul lettél a kávétól? Jajjajj. Ennyire nem jó az a guarana vagy mifene? :?

Sírás: Fanni kezdetektől fogva szinte ölbebaba volt. És ez a mai napig is sokat így van. Azt hittem, hogy ha mászik akkor majd önállóbb lesz, nem akar annyit ölben lenni, de mégis maradt ez a szokása.
De már megszoktam ez van. És ha sír felveszem, ahogy az elejétől fogva felvettem.
És egyetértek Tinuval. Ha ettől el lesz kényeztetve, akkor el lesz. Vagy már el is van.... :wink:
Ha igényli és megtehetem meg is teszem.
Tudom anno mondtam nektek, hogy ez a félelmem, hogy elkapatom FAnnit, de Ti megnyugtattatojk hogy ha igényli akkor nyugodtan. és nem csak emiatt teszem a mai napig, hogy felveszem, hanem mert nem bírom elhallgatni, nézni ahogy sír, hogy vegyem fel. Ti csak egy megnyugtatást adtatok etéren, hogy annyira nem cselekszem rosszul.
És tényleg annyita jó, ha hozzám bújik, ha megölel még akkor is ha kitépi az összes hajam és belemar az arcomba.... :D

Kép
zsuzsu74
 
 


Sziasztok!

Köszönjük szépen, már tényleg jobban van Kiara, még hasmenése sincs ma már.

Lénának, Laurának, Leventének nagyon-nagyon boldog hófórdulót!

Niki: remélem te is jobban vagy már!

Rena: Petra akkor jobban van már? Neked is jobbulást!

Talitábla:
Név-----------------------------------Dáum---------------------------Időpont
1. Ante....................................aug. 22.....................................14 óra
2. Tinu...................................aug.22......................................14 óra
3. Beszti???...........................aug 22......................................14óra
4. Zsuzsi................................aug 22 vagy 23.........................14 óra
5. Niki (kernico)......................aug. 22 vagy 23........................14 óra

Azért felírom magam, de gondolom ahhoz nagy pech kell, hogy akkor is elkapjunk valamit! :roll:

Képzeljétek, már kétszer is magától felült a csajszi, és ma meg nem látta, hogy figyelem, és egy picit MÁSZOTT magától! :D :D :D :D :D :D :D :D :D Én meg csak pislogtam. Úgy örülök neki, remélem nem felejti el, hogy kell csinálni, és majd még próbálkozik vele. De már leültetni nem nagyon tudom, annyira állna. Ha sírás van, és felhúzhatja magát a kezemen, bármilyen nagy baj el van felejtve, olyan boldog. Úgy imádom!

Napvédelem:
Én is csak akkor kenem, ha hosszabb időre kimegyünk pl. a kertbe, vagy sétálni.

Őzi: Szerintem az nem baj, ha picit beüti magát néha. Ettől nem féltem annyira. Amíg kis suta, addig úgyis ott leszek mellette. Szerintem a konektorok a fontosak, meg a zár az olyan szekrényajtókra, ahol pl. vegyszerek vannak, fiókzár, ahol a gyógyszereket tartjuk.

Kép
kernico
 
 


Sziasztok,

Rena jobbulást nektek!!!


Roni Nagyi,

Laurának boldog fél éves évfordulót Kívánunk!




Zsu,
A guarana az egy természetes serkentő szer, de gondolom nem attól lettem rosszul,mivel felment a lázam is igaz csak 38-ra, és még most is szarul vagyok, reggel ettem pirítóst, de lehet, hogy majd kijön az is.:(((A rosszabb, hogy Dani is belázasodott, ő 38,5-ig ment fel, akkor adtunk neki éjszaka kúpot.Tök nehezen aludt el, viszont én nem látom bágyadtnak, inkább nem akar egyedül lenni.Felhívtuk éjjel az ügyeletet, de mivel nem volt a lázon kívül más tünete, mondta a nő, hogy csillapítsuk a lázát és ennyi, mert még ebből minden lehet, hát most is van láza. de más nincs.

Most megyek, mert nem érzem magam jól:)

[/i]

csernusn
 
 


Talitábla:
Név-----------------------------------Dáum---------------------------Időpont
1. Ante....................................aug. 22.....................................14 óra
2. Tinu...................................aug.22......................................14 óra
3. Beszti???...........................aug 22......................................14óra
4. Zsuzsi................................aug 22 vagy 23.........................14 óra
5. Niki (kernico)......................aug. 22 vagy 23........................14 óra
6.csniki...................................aug. 22 vagy 23........................14 óra

csernusn
 
 


Kértétek a muffinreceptet:
CSOKIS-DIÓS MUFFIN
Hozzávalók:
25 dkg liszt
4, 5 dkg kakaópor (nem instant)
1/2 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
300 ml tej
1 tojás
30 dkg cukor
2 evőkanál olaj
1 teáskanál vanília kivonat (vagy 1 csomag vaníliáscukor)
17 dkg felaprított csoki
9 dkg felaprított dióbél
12-15 db egész szem mandula
kb. 4 evőkanál cukor
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a muffin sütőt kivajazzuk.
Összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A tojást a cukorral, a tejjel, a vaníliával és az olajjal habosra keverjük. A lisztes keveréket hozzáadjuk, és gyorsan összekeverjük. Végül hozzáadjuk a diót és a csokit.
A tésztát a formákba töltjük (3/4-ig) és minden muffinba szúrunk egy mandulát és megszórjuk cukorral. Sütés a szokásos módon.

Én kevesebb kakaóport és kevesebb cukrot tettem bele, mert olyan soknak tűnt.

Kép
Kép
tinu
 
 


Laurának és Lénának SOK BOLDOG HÓFORDULÓT :):):):):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!
Voltam az ügyeleten, 1000 Ft... (Ó drága Egészségügyi rendszer.. :roll: ) Már megint Semicillint akartak adni. Mondom, hogy rá van írva, szoptatást fel kell függeszteni, ha ezt szedjük. Azt mondja a nő: na jó, akkor legyen Maripen. Vettem még Tantum verdét meg Baby luuf balzsamot Petrának, meg Narancsteát. Utóbbit azért, mert képzeljétek, tegnap főztem neki is kamillát, nem ízlett neki, aztán kevertem hozzá Hippes teát (egy kórházas mintadarab volt) úgy lement az egész üveggel.. :shock: Na ma is így tettem. Most családi javaslatra van egy fazék kamillatea a kiságy mellett, így alszik éppen. Én most megyek bele igazán.

Köszi Niki, hát nektek is jobbulást!!!

Tinu! Én papírformákba szoktam muffint sütni. Azt is vajazzam ki? Jól hanzik a recept nagyon.

omr
 
 


Csak most merült fel bennem. A sütőtököt sütni vagy párolni kell? :shock:

Kép
Kép
tinu
 
 


Rena: ha papírral sütöd, vagy szilikonformában, akkor nem kell kivajazni.

Kép
Kép
tinu
 
 


Zsuzsu ma tartod a névnapod?

Mert akkor sok boldogat kívánunk neked!!!
Kép

És Laurának is boldog féléves fordulót! Kép

Talira mi nem tudunk menni,nem leszünk itthon.


Rena,Niki!
Kép
ilgya1
 
 


csajok nem tudom ki de mintah valaki ajánlgatta a liberós nyuszikat ha van még neki akkor nem tudna nekem küldeni 10 db-ot? priviben megadom a címemet is csak nem tudom melyiktek volt :):):):):)
Megköszönném :9

nika70
Salgótarján
 
 


Csak bekukk.
Köszi Ilgya!! Aranyos a kép! Hasonlít is, csak az orrom pirosabb már. :)

omr
 
 


Őzi: Leventének boldog 7.-et!!

Kép


Roni nagyi: Laurának boldog fél éves évfordulót!!

Kép

Nika: most kezdtem el liberót használni, két csomag van, azaz két nyuszi. Szívesen elküldöm, ha szeretnéd, és kettővel tudsz valamit kezdeni. Biztos még kapsz hozzá, van felesleg valakinél.
sziszi22
 
 


Sziasztok!

Laurának boldog felediket kívánok!

Tinu!Tünci mit szól az etetőszékhez?Martinka előszeretettel forgolódik,hogy lássa a macikat,meg nézegeti az előkéjén lévő oroszlánt.
Ja,és köszi a receptet,jól hangzik!!NYAM-NYAM!

Rena,jobbulást nektek,és Nikiéknek is!Milyen sokan betegek mostanában! :( :(

Jó éjszakát!
Vendég
 


Alexa: igazából többször nyivákolt benne. Csak úgy nem szeret ott ülni, de ha eszik benne, akkor nincs hiszti.

Ma végre jól aludtunk. Olyan jóóóóóóóóóóó! :)

Kép
Kép
tinu
 
 


sziasztok!

Tinu,
nagyon szuper az etetőszéketek és Tünde tündéri!!!!!

alexxaa,
hú, kár hogy ilyen képeket raknak fel egy babás oldalra...ez mire jó?????

Őzi,
Lehet nem írtam neked, de bizony Dalmi feláll....mióta mászik. BEvallom, ha nem a saját gyerekem lenne nem hinném el, hogy 6 hónaposan mászott és rá egy kicsivel már felállt....elég korai mindekettő. Persze büszke is vagyok rá nem mondom :lol: ,de maradhatott volna kicsit tovább kisbaba... :D
Ja ENGEM IS ÉRDEKELNE A 2. TESÓKÉRDÉS!!!!!!!!!
MEgfogalmaztad a félelmeimet Őzi.... Mi télen kezdjük a bébigyártást....Vicces lenne együtt lennénk babások megint :lol:

MA leruccanunk balcsira, de a rossz idő miatt sajna nem maradunk :evil: OOlyan jó lett volna egy kis pancsi.... :cry:
Vendég
 


JA még annyit , képzeljétek voltam pénteken a Pink koncerten :oops: Tööökjóóó volt!!!!!! Asszem egyébként gyereket vár (nem látszott rajta semmi)
Apa meg több kevesebb sikerrel boldogult az altatással... :? :lol:
Vendég
 


Sziasztok,
Jó neked Bacilivi hogy el tudtál menni a koncertre!!!


Dani még mindig ázas, bementünk az ügyeletre, de semmivel nem lettünk okosabbak. Valszínű vírusos fertőzés, lázcsillapításon kívül mást nem tudunk tenni. Egyébként Danin a lázon kívül nem nagyon látszik semmi. Kicsit nyügi, de egyébként elvan, az éjszaka is 3 kelt mint szokot, és hajnalban tök jól viselte a hőnérőzést, meg minden...
Örülök hogy jól viseli.És jó hogy hétvégén van ilyen, mert apa is itthon van így könyebb.

csernusn
 
 


Szép napot!

Ilgya:
Köszi a köszöntést, kedves és figyelmes vagy. Ha februárban is az leszel, akkor azért jobban meg fogom ám köszönni! :wink: :D

CsNiki:
Daninak és neked is gyógyulást! Reméljük semmi komoly és hamarosan minden oké lesz!

Tinu:
Recept jó.Én csokisat szoktam csak alkotni és abba pakolok ezt azt.
Fehércsokit és smartiest is szoktam csak a hecc kedvéért.
Nem teszed fel a yahoora is a recit? mert ott nem kell majd visszakeresni ha valakit érdekel a téma. Bocsi csak egy ötlet volt.
Én akarok majd a yahoora feltenni nektek pogácsa receptet ha valakit érdekel... :wink:

A tegnapi és a ma éjjelünk is jó volt. Egyszer kelt fel Fanni hajnalban. :D

Kép
zsuzsu74
 
 


Sziasztok!

MIndenkinek boldog névnapot, hófordulót stb.!

Elnézést, hogy nem írok le mindenkit külön, de borzasztó hétvégénk van.

Pénteken elromlott a számítógépünk, szombat reggelre megcsinálta apa, majd szombat délután elkezdett hányni Lidi, közben elromlott a hűtőnk vagyis a fagyasztónk kezdett leolvadni, átkellett vinni a húst anyumékhoz a 16.kerbe. Egészen 11-ig voltunk fent Lidivel mert egy órán keresztül 10 percenként kellett egy kiskanál hidegvizet adni neki, majd 1 órán keresztül 5 percenként és utána újabb egy óra után 2 evőkanál hideg vizet. Szegény tiszta kóma volt már. Majd ma mikor jöttünk haza az autóból kifogyott a benzin. Ilyen még soha nem fordult velünk elő és tegnap előtt tankoltunk pedig. Apa tolta az autót a köv benzinkútig.

Szóval ez a hétvégénk története. Nem kitaláció :-)

Lehetne két hét múlva a tali? VAgy akkor is egy? :-) Csak mert én lehet nem tudok menni 22-én.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Daninak jobbulást! :-) Sok gyógypuszit küldünk.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Juuuj Antekirt! Ez nagyon rosszul hangzott. Mitől hányt Lidi? Lehet tudni? Azért kellett a hideg víz? Jobbulást neki! Tényleg mostanság beteges a banda.. :roll:

Este mi már nem szívtuk Petra orrát, viszont nappal többször is.

Valamit akartam kérdezni, még az udvaron eszemben volt, de most elfelejtettem. Na majd.

Jaj képzeljétek! Az előbb Petra a járókában feltérdelt, a rácsokat fogta, aztán húzni akarta fel magát állásba, de nem sikerült. :shock: Én meg a kamerát kapcsoltam be, felvettem az utolsó pár másodpercet, aztán bevágta valamelyik részét a drágám. :cry:

omr
 
 


Rena, úgy néz ki gyomorrontása volt. Reméljük tényleg az volt és nem valami bújkált benne vagy bújkál. A hideg vízben felkellett oldani negyed tabletta B6-ot kb 4dl vízben és ezt kellett kanalazni 3 órán keresztül. Szóval én így tartottam ennyi időn át mivel férjemnél nem akart megmaradni így csak néha vette át 5 percre Lidit. A kezem az baromira fáj főleg a csuklóm. Szegény Lidi meg 5 percekre tudott csak bealudni mertj ött a köv kanál hidegvíz.
Azért kellett így mert állítólag ilyenkor visszafelé mozog a poci így meg a hidegvíz lehűti.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!
Hazaértünk sajons.. :(
Képzeljétek, nem is Nyíregyházán voltunk. Apa azt mondta, hogy céges hétvége, de közben kiderült, hogy a házassági évfordulónk miatt Noszvajra vitt minket!!Ezt csak útközben tudtam meg!
Nagyon szeretek ott lenni, minden évben mentünk, kivéve tavaly a pocakom miatt. Annyira örültem, tök nagy meglepetés volt :) Voltunk Szilvásváradon, és ki van száradva a Fátyol vízesés! :shock: Pannának nagyon tetszett a kirándulás, olyan jó volt lassítani, beszélgetni. :)

Őzi:
Én még nem kentem Pannát. Megvettük a naptejet, aztán valahogymindig elmarad. Mondjuk van napernyője, így nem aggódok annyira.

omr:
bababolt címeket találsz a www.telibabak.fw.hu oldalon

tinu:ugyanilyen előkénk van nekünk is! :)
Na rohanok aludni, mindjárt sírás lesz...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?