Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!
Sajnos ritkán tudok jönni mert szegény nagyikám meghalt és anyunak segitek az intéznivalokba! :cry:
Hétfön lesz a temetés! :cry:
Jövöhéten készülünk a nagy nyaralásunkra is! :)
Gyönyörüek a gyerekek nagyon édesek a fotokon!!!
Nálunk sem állt le a hizás mert Ágoston tegnapelött volt 7600g!
Jött a védönö és majdnem elájult amikor meglátta(mert mindig telefonon értekezünk)!De azt mondta anyatejes babának meg van engedve! :D

Zsu,Zsuzsi!
Teljes szivemböl gratulálok a kis Borkához és Olivérhez!
Sok boldogságot és jo egészséget kivánok nektek! Kép

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Lányok!
Lenne egy kérdésem!
A multkor Wish és Hajni beszéltek a tejköröl és a blebröl!
Wish felrakott egy linket ezzel kapcsolatban!Nekem egy olyan jött kb ugy 4 napja a mellemre! :shock: És amikor abbol cicizik Ágoston akkor igen csak kiugrik a szemem!Elkell ezzel orvoshoz menni szerintetek?Vagy estleg elmulik magátol?

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Kata,
Gratulálok a fogacskához! :D

Wish,
Jaj de ügyes Balázs, hogy nem sírt! Ma még Olivér se kakilt, kicsit idegesít is, ugyanis ő kb. 3-4x kakkant egy nap! Egyébként meddig számít az a napi mennyiség, amit szoktak írni, hogy 3-4 kakis-, és 8-10 pisis pelus egy nap, és akkor tutira eleget eszik?! Ha csak több naponta kakil, akkor nem eszik eleget?
Az egy cicivel már próbálkozunk….. :wink:

Orsi,
„jah, és megbeszéltük, hogy voltak elvei... de most már neki is gyereke van” – ez jó duma, tök igaz! :lol: Te mit gondolsz a kakis pelusok száma és az eleget evés közti összefüggésről?

Pézsé,
Köszi! :)

Anikó,
És hány centi Ágoston? Szép súlya van neki is!:D
Egyikkel se kell elmenni orvoshoz, de gyorsíthatod az eltűnését, mert tényleg nagyon fáj! A tejkövet ki kell piszkálni miután kiáztattad (olivaolajos vatta rá, majd befóliázod 2-3- órára, majd rápakolod a gyereket, hogy segítsen kiszívni ), a blebet is hasonlóan „bekötözöd”, és utána eteted belőle a gyereket. A felpuhult bőrt is megpiszkálhatod, hogy ki tudjon rajta folyni a tej – és akkor meg is szűnik!
20140901102739
 
 

 
 

hajni777 írta:Te mit gondolsz a kakis pelusok száma és az eleget evés közti összefüggésről?

semmi köze egymáshoz a kakis pelusokkal, a pisis pelusok számával függ össze. Kizátólag anyatejes babák nagy része sokszor 5-7-10 napig is van, hogy nem kakil, ez teljesen normális. Az anyatej annyira jól összerakott, hogy a gyerek szervezete szinte 100%osan hasznosítani tudja, így alig keletkezik salakanyag.

Máté már írtam párszor, hogy 7-10 naponta kakilt olyan 2-3 hós korától kezdve, és elég volt neki a kaja.

de ha bárhol utánanézel, mindenhol a pisis pelus a lényeg.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
akkor jó! :D Már tele is rakta a pelust, még a rucija is olyan lett! :D
20140901102739
 
 


hajni777 írta:Orsi,
akkor jó! :D Már tele is rakta a pelust, még a rucija is olyan lett! :D

:D Lili 3 naponta kakil, így is hízott 300 grammot egy héten... nem hiszem, hogy keveset enne :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata!
Köszi a képeket, valóban elég nagy a szoba 2 kiságynak is, azt gondolom, a másikat oda lehet tenni ahol a babakocsi volt Neked.
Gyönyörü méretü a gyermek, és a fogacskához nagy gratula! Nem viselte meg?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi!
Igen, a babakocsi helyére. De én még a játszószőnyeget is le tudtam tenni, és maradt így is hely.
Észre sem vettem a fogát, csak azt, hogy kemény az ígye, aztán egyszer csak kibújt.

Na, nálunk megint megy a kínlódás, 5. napja nem kakil megint, de szerda óta estére elég nyafi is... Tegnap adtam neki egy kis őszibarackot, hátha segít... Eredménye még nincs, de kiderült, hogy nagyon szereti, fogta a kezem kanalastól, és húzta be a szájába... :lol:

dkata
 
 



Woodi - köszi a válaszokat. A csapvíz jó nálunk, semmi baj vele, az ásványvizet kényelmi szempontból vettem :oops: , mert nagy betűkkel rá volt írva, hogy nem kell forralgatni:lol: de az apróbetűs részt már csak itthon olvastam el, hogy az első felbontás után már azt is kell. Nos akkor ennyi erővel a csapvizet is forralgathatom :wink:

Hajni, Pompika - nagyon édik a babócák a fotókon!

Hajni - hol lehet olyan aranyos rucikat kapni, mint az akis halálfejes :lol: ?

Pézsé, Orsi - nagyon édi Lili és Petra!

Lányok!! szerintetek a zöldes széklet mit jelent? Mi nagyon megszenvedtünk a kakival. 3 napig nem volt, és nem aludt egész nap üvöltött szegénykém. Aztán jött apa és kuppal "megbirizgálta". Annyi kaksi jött hogy majd elájultam. Nem csoda hogy szenvedett!És zöldes volt. :shock:

Kép
potykamanó
 
 


Manó,
a napozó a h&m-ből való (Árkád v. a Váci utca ahol van ilyen bolt )! Én nagyon szeretem az ottani ruhákat, olcsók és nagyon egyedik és olyan szépek! :D (Pedig sajna nem kapok árengedményt a reklámozásért... :roll: :D )
A zöld kaki nem gáz, úgy tudom attól van, ha vagy túl gyakran eszik, vagy túl sok előtejet falatozik. Asszem vmi ilyesmi, de tutira nem gáz! Olivérnek is sokszor van!
20140901102739
 
 


Manó: Nekünk is zöldes, de nekünk a tápszertől van! :(

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Hajni - köszönöm a ruha - és a kakiinfót is :lol: Már a barátnőm is említette, hogy Pestre jár vásárolni a H&M-be, mert ott jó cuccok vannak. Egyszer elmegyünk már oda böngészni!!!

pézsé - nálunk is lehet a tápszertől is sajna! Bár még vegesen eszünk. Nálatok is van még szopi? Vagy már csak tápszer? Bár az is igaz sajna amit Hajni említett, nem nagyon sikerül kibírni még a három órákat sem sajna! Egyszerűen üvölt ha nem kap. Bár próbálkozom. Kisebb-nagyobb sikerrel. :oops:

Kép
potykamanó
 
 


Manó!
A miénk is zöld, de rá van irva a tápszerre, hogy okozhatja. Én szoktam mutogatni a doktronéninek, aki nincs megrökönyödve rajta.Azt gondolom nem a sürü evéstől van, mert mi kb 4 óránkánt eszünk, és napi 2 kaki van, ebben a szinben.
Lányok, a kéepk nagyon aranyosak.
Anikó!
Részvétem a nagymamád miatt. De remélem a nyaralás jól sikerül majd. Ti is növekedtek szépen.
Hajni!
Nem csodálom, hogy a doktorod nem aggódik a kevés evés miatt :)
Orsi!
A Te Lilid lassan leköröz akkor minket. Ahhoz képest, hogy Lukács 4,17-el született, most kedden 5,24 volt, 8 hetesen. Na igaz hogy 1 hónapos korára sikerült visszanyerni a sulyát.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


potykamanó írta:Lányok!! szerintetek a zöldes széklet mit jelent?

megemésztetlen kaját jelent, vagyis ilyenkor azt szokták mondani, hogy többet eszik a gyerek, mint amire szüksége van.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


melcsi1967 írta:Orsi!
A Te Lilid lassan leköröz akkor minket. Ahhoz képest, hogy Lukács 4,17-el született, most kedden 5,24 volt, 8 hetesen. Na igaz hogy 1 hónapos korára sikerült visszanyerni a sulyát.

tegnap 5.270 gram volt :D pont 8 hetesen. :D :D 240et hízott az uts. héten. (és ő 2940nel született)
de hát nem súlyverseny ez, és azért nem mind1 hogy vlaaki 1 hónaposan vagy 5 naposan nyeri vissza a születési súlyát.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


jah :D igen tápszernél tényleg magától a tápszertől is lehet zöld.
a megemésztetlen kaja anyatejes babára vonatkozott.
bocs :oops: :oops:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Bizony nem is verseny! Sőt én igyekszem kicsit vissza is fogni, icipicit higabb tápszerrel (orvosi tanácsra), mert a tápitól bizony el lehet hizlalni a gyereket. Anyatejes babáknál ilyen nem fordulhat elő.
Kérdés: mit csinálsz akkor, ha a picid épp a legédesebb álmát alussza, pl. a babakocsiban kint, de a nagy miatt meg kellene szakitsad? Nálatok is vannak napirend ütközések?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


melcsi1967 írta:Kérdés: mit csinálsz akkor, ha a picid épp a legédesebb álmát alussza, pl. a babakocsiban kint, de a nagy miatt meg kellene szakitsad? Nálatok is vannak napirend ütközések?

mivel nálunk udvar van, így a kicsit simán hagyom kint aludni :D

de értem a kérdést. ha mindkettőnek egyszerre kellene valami, akkor ált. mérlegelem, hogy ki az aki várhat. és elég változatosan valaki vár, ilyenkor ha Lili az lehet, hogy nyöszörög pár percig, amíg elintézem a nagyokat, vagy ha a fiúk és nem tudok teljesen rájuk figyelni, akkor ilyenkor vetem be a mesés trükköt, megnézünk 15 perc mesét, annyi idő alatt bármit elintézek.

viszont nálam nincs merev napirend, így azért viszonylag ritka, hogy mind a 3nak épp abban az 1 pillanatban lenne valami halaszthatatlan.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok :)

Anikó :)
Ezen az oldalon le van írva mit kell csinálni vele: http://www.kellymom.com/bf/concerns/mom/nipplebleb.html

Kata :)
Balázs is kapott ma egy jégkockányi felolvasztott barackpörét szopi után a kaki érdklében, mikor elfogyott elkezdett sírní, hogy ő még kér :D

Melcsi :)
Szomszédban az anyaetejes baba három hónaposan 7,5 kiló :D Meg lehet hízni az anyatejtől is, ha nagyon zsíros.

Holnap indulunk Horvátorszégba nyaralni. Izgul-izgul :D Este megyünk, remélem Balázs átalussza az utat. Kaptunk kölcsön kocsiba köthető mózest, abban talán kényelmesebb lesz neki, mint a hordozóban.

wish
 
 


Wish!
Én meg irigy-irgy! :) De jó is lesz Nektek! Belógatod Balázst valami vizbe? Nagyon jó nyaralást kivánok, és kellemes utazást!
Orsi!
Merev napirend az már nálunk sincs régen, Emese nem az a fajta, akinél pontosan lehet tervezni. De azért kb, és Hozzá kéne igazodnunk. Nekem is egyre kevesebb az ilyesfajta problémám, inkább a vacsora körüli időben fordul már csak elő, na meg a kimenetel, mivel sajnos nekem 2 emeletet le kell mennem, és egyiket se tudom egyedül hagyni se kint se bent.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi, Orsi - Nektek is köszönöm! Valószínű az volt a baj, hogy sok kajcsit kapott, mert most hogy fokozatosan visszavettünk, már ismét sárgásodik. Viszont magától még nem kakil, tegnap is lázmérőztünk, és az eleje ami kijött nagyon kemény volt és az még zöldes, aztán már végre hígult az állaga és a színe is sárgább lett.

Kép
potykamanó
 
 


Manó,
én nem ragaszkodnék szigorúan a 3 órához. Te sem pont 3 óránként vagy mindig éhes! :wink: Ő meg még olyan pici! ( Bár nem tudom, tápinál van-e ilyen feltétel, vagy csak ez is ilyen berögzött régi szokás... :? )
20140901102739
 
 


Manó: Nekünk már egyáltalán nincs tejcsi :cry: Utoljára, 2 nappal ezelőtt cicire tettem és már be sem kapta. Bánt mét néha, de nem azért amit néha az emberek mondanak, hanem csak annyira szerettem volna szoptatni. Persze épp úgy mint itt sokan mások! Tehát csak tápszer van.
Már 2 napja mi sem kakáltunk, de ma este torna után és fürcsi előtt (szerencsére) akkora kaki jött. A franciaágyról el lőtt teljesen a tv állványig, ami kb. 2,5 m. Úgyanis folyamatosan nyom a gyermek és nálunk is úgy van, hogy az eleje kemény és a többi híg. És Ő a többit is úgy nyomja mint az elejét. Gondolom én.

Orsi: Kétségbe estem, ahogy olvastalak, de aztán tovább mentem és így ok. Hiszen nálunk tényleg szinte zöld a kaki, pedig Petra van hogy 3-4 óránként kéri csak az ennivalót.

Melcsi: Hogyan higitod??

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Hajni- nem is tudok ragaszkodni, mert nem hagyja a drága, de megnyugtató hogy azt mondod nem is kell, mert ismerőseim azt mondták ki kellene bírni, mert így sosem fogunk tudni beállni egy rendszerbe, és ezzel csak a frászt hozták rám, mert mi nem bírjuk ki, és én nem bírom hagyni hogy éhesen üvöltsön a gyermekem, vagyis adok neki és kész! :lol: Van amikor 1,5 van amikor 2 óra múlva...

pézsé - sajnálom, én is vergődöm. mi még mindig szopizunk, nem tudom meddig. Megrendeltem a netről a More Milk Plus kapszulát, második napja szedem és várom hátha hat!

Kép
potykamanó
 
 


Bár nem tudom, tápinál van-e ilyen feltétel, vagy csak ez is ilyen berögzött régi szokás... :? )

tápinál a napi kajamennyiséget azért jobb figyelembe venni, és ha sűrűbben etet, mint 3 óra, akkor kisebb adagokat kell adni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


potykamanó írta:mert ismerőseim azt mondták ki kellene bírni, mert így sosem fogunk tudni beállni egy rendszerbe

és mi van, ha nem álltok be rendszerre??
nekem egyik gyerekemmel sem volt / van. Ha téged nem zavar, akkor minek fontos?

majd ha eljön a kanalazás, meg a normál kaják ideje úgyis kialakul a rgegeli-10ó-ebéd-uzsi-vacsi napirend... de addig mit ugrálni ilyenen?
tök felesleges.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi - mert azt mondják, ha rendszerben él a gyerek akkor kiegyensúlyozottabb és jobb neki. Én eddig nem tudtam kialakítani, hogy mindig ugyanakkor legyen éhes :wink: :lol: és már nem is erölködöm rajta.

Kép
potykamanó
 
 


Manó
Remélem 1 napon belül érzed majd a More jótékony hatását. Én gyorsan éreztem :)

Rendszer? Ugyan már! Majd ha 2 és fél órával a szotatás után éhes a baba biztos hallgatjuk fél órát a sírást, és pontban 3 órával később adunk enni... Meg éjszaka még kevésbé elképzelhető a rendszer. Nekünk fogalmunk sincs, mikor fogunk kelni. Az éjszakai szopi 2től 5ig bármelyik időpontban lehet, mikor Zalán úgy dönt.
Egy dologban zavaró kicsit: ha az ember vmi elmenős programot akar, hát nehéz előre kalkulálni....

Én 2 napja hagytam el a mellbimbóvédőt. Néha még jajgatok magamban, de biztos napról napra jobban bírják majd a cicik a kiképzést.
Kicsi drágám 3550 gr, 2950-nel hoztuk haza a kórházból. Napi 600akat kajcsizik. Szóval szépen növögetünk :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


potykamanó írta:ha rendszerben él a gyerek akkor kiegyensúlyozottabb és jobb neki.

én ezzel nem értek egyet. Hiszem, hogy egy gyerek akkor lesz kiegyensúlyozott, ha a mamája is az és következetes nevelést kap.
A rendszernek ehhez semmi köze.

(és nekem eddig 2 gyereknél ez igazoldódott is, mert úgy gondolom, hogy ha valami igaz a fiaimra akkor az az, hogy kiegyensúlyozottak... és így első blikkre Lili sem tűnik egy idegbetegnek :wink: )

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Manó!
Szerintem se idegesítd magad a rendszer kérdésen, egy gyerekkel szerintem simán lehet igény szerint lenni és ahogy Orsi írta majd ha lesz rendes étkezés akkor úgyi kialakul. Nekem 2 hósak voltak amikortól van napirend, de szerintem ikrekkel egyszerűen muszály. Bár lásd Orsit megoldotta anélkül is. :)

Vagyok amúgy, csak nem jut időm már a gép elé ülni. Jól vagyunk. Voltunk nyaralni Balatonon nagyon élveztük (a kicsikenk talán mindegy volt) de jól viselték nem hiányzott az otthoni ágyikó. Aztán szépen hazaérve minden ment zökkenőmentesen a régi kerékvágásba. Forgolodunk már minden irányba mindketten. Ha segítség lenne fel is ülnénk. :) Foga még egyiknek sincs. És vadul kanalaznak már gyümit és főzeléket ebédre. De a tej azért mindig kell utána. :)

Lányok van pár eladó ruha a tesóm kislányáról nézzetek szét ha valakit rédekel valami írjon privit vagy a zseboroszlan5@freemail.hu címre.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi! De jó, hogy előkerültél!!! :lol:

Napirend: nálunk van, ha otthon vagyunk! :lol: Ez azt jelenti, hogy délelőtt és a déli szopi után (ami lehet 11-14-ig akár mikor, attól függően, mikor keltünk) beszállítom a gyereket aludni az ágyába. Ha elalszik, jó, ha nem, visszaszállítom játszani. :lol: :lol: :lol: Ez a napirend.
De ha lenne napirend, soha nem tudnék elmenni bevásárolni, illetve a nagyobbal ide-oda.
Ma öltönyt vettünk a nagy fiamnak, a húgom esküvője lesz a hét végén... Iszonyú csinos benne, csajok, 14 éves nagy fiam van, hát egy csoda ez. A kicsivel kombinálva főleg.
Szombaton babaúsztunk először: a víz alá merülésen kívül minden tetszett Bálintnak... Ott azért megijedt kicsit. De irtó édes volt.
Már 2 foga van, ha így haladunk, lassan egy egész fogsor büszke tulajdonosa lesz. :lol: A kedvence a kiskutya-póz változatlanul, annyi kombinációval, hogy ül a sarkán, olykor csak fél kézzel támaszkodva. Irtó édi!
A héten már 2x evett barackot, de még a héten nem "erőltetem", bár nagyon szereti. :lol:

dkata
 
 


Zsebi!
100 éve nem irtál! De ahogy olvasom, jól vagytok! Fénykép esetleg?
Kata!
Hát akkor hogyan tudsz elmenni, főleg a fiaddal, akivel azért már gondolom, muszáj programot egyeztetni? Ugye milyen csinos tud lenni egy 14 éves öltönyben? :D Egész más a kinézése, mint feketében vagy farmerban. És már 2 foga van a picinek?Gratula! Nagyon gyosan fejlődik minden téren! Az első uszáson már viz alá kellett menni? :shock:
Manó!
Szerintem hasznos a napirend, na jó nem mereven percre, de valami kb. iránnyal azért igen. Szerintem ez is hozzátartozik a kiegyensulyozottsághoz. Nekem volt mindegyikkel, mostmár Lukué is körvonalazódik. De kell ehhez 2-3 hónap, az első időkben még szoknia kell a kinti életet, enm várható el hogy rögtön pontosan müködjön (bár nekem Máté óramü volt kb 3-4 hetes korától). De biztos lehetsz benne, hogy nem mindig azért sir, mert éhes! Azért tátog, mert még nem ismer más kellemes elfoglaltságot. Ha próbálod 5-10 percig várakoztatni, nem dől össze a világ, másrészt megtanulja, hogy nem mindig körülötte forog a világ, és meglátod, hamarosan fog tudni sirás nélkül is várni.
De lehet hogy ezzel a véleménnyel egyedül vagyok itt. Hiába, majdnem 1 generációval előbb születtem Nálatok ifjuság :wink:
Pézsé!
Sajnálom :cry: A higitást csak orvosi utasitásra szabad csinálni! De egyszerü: 90 vizhez nem 3 kanál tápit teszel, hanem 2 és felet. Több viznél arányosan. Tehát a pocak telik, de kevesebb energiával. Hasznos ha nagyon hizásnak lódul a gyerek.
Most kiváncsi vagyok a tápis babákra, hogy kinél mikor itéli ugy a doki, hogy jöjjenek a szilárd kiegészitések, tehát gyümölcs, majd főzelék.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi! Amíg nem eszik, csak szopik a gyerek, nagyon könnyű vele elmenni bárhová. Bárhol, bármikor meg tudom etetni, ami azért nem igaz, mert általában a kocsiban szopik... Anyukámék meg a város másik végén laknak, ha oda vagyunk közelebb, akkor ott szopunk. Csak annyi heppem van, hogy jobban szeretek délelőtt menni mindenhová, hogy délután tudjon aludni a gyerek, meg estére mindenki fáradtabb, nyűgösebb, és is. :lol: :lol: :lol: Esti programra még nem mertem elmenni (pedig gondoltam lefektetem este a gyereket és elmegyek Ádámmal moziba, a párom meg vigyáz rá, de ... :cry: , hát nem.) Pedig szombaton a húgom esküvőjére megint ez a tervem, mert így lenne a legjobb. Lefektetném itthon a picit, a párom maradna vele, én meg visszamennék, mert azért a húgom esküvőjén ott szeretnék lenni. Majd kiderül, sikerül-e. (A lánybúcsúra nem sikerült elmennem. :cry: )
Ha már eszik a gyerek és főzni is kell neki (mert fogok), akkor nehezebb lesz. Bár vettem már egy pár bio dolgot a barackon kívül is: spenót, brokkoli, karfiol, zöldbab meg hasonlók pihennek a fagyasztóban főzésre előkészítve. Kérdés a már eszegetős gyerekek anyukáihoz: mennyire vettetek bio-zöldségeket az elején (én Ádámnál is vettem, és a védőnő is nagyon mondta)? Én amit tudok, anyukám kertjéből szerzek be, csak nincs mindenféle zöldsége...

dkata
 
 


Hello csajok

2 dolog izgat most , várom a véleményeteket:

kicsi fiamnak a reggel 8as kajcsi a legmohóbb kajálása, kezdtük 110-zel, aztán 120at evett, ma 130at... Lehet, hogy nem kellene mindkét mellre raknom? És 130 után sem engedi a cicit, csak szívja, szívja, én szoktam leválasztani 10-10 perc után..... Mi a gáz???? Főleg így, hogy éjszaka is 3-4 óránként betermel rendesen, én kicsit soknak tartom.....

játszócumi: napok óta mindent amit tud (ruha, pelus, anya keze, saját ököl) a szájába vesz és cuppogtat, ha nincs semmi, reklamál. Tegnap este elszakadt a cérna, és kapott cummogót a szájába. Olyan boldog volt vele!!! Én teljesen ellene voltam, de hát azt látni, hogy pelusozást, öltözést mindent boldogan visel vele azért elgondolkodtat...... Csak szeretnék korlátokat szabni! Nem akarom, hogy csak azzal tudja elképzelni az életet, azzal játszon, aludjon mindent, és ha éppen nincs, akkor kiakad. Szóval hogy csinálják ezt az ügyes mamik?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma! Miért etetsz 2 ciciből? Ha van elég tejed, etethetsz váltva, akkor nem kell levenned, hanem majd elengedi, ha végzett. Megmondom őszintén, én kivártam míg elengedi, kivéve, ha mentünk valahová, v. egyéb sürgős dolog szólított. Vannak akik nem hagyják "cumizni" a cicin a babát: de ez az ún. konfort szopi is kell nekik szerintem, ez a legerősebb reflex. Állítólag az igény szerint szoptatott babák nem cumiznak (ujjat se!), amit csak úgy tudok elhinni, hogy a gyereket magamon hordom és a cici mindig a szájában lenne. :lol: :lol: :lol:
Ami viszont a lényeg, ha egy ciciben van elég tejed, akkor az egészet kiszívja, ami jó a cicinek és jó neki, mert a hátsó tej a legtáplálóbb, abban vannak a fejlődés szempontjából fontos zsírok. Ha meg 2 ciciből kieszi az előtejet, az a legvizesebb, hasfájós is lehet.

Cumi: nem tudok hozzászólni, Bálint ujjat szop, amikor akar... Ezt aztán nem tudom bekorlátozni, de Te a cumit igen. :lol:

dkata
 
 


Ja, a kérdésedre nem adtam választ: szerintem nincs gáz, csak szeret szopizni. :lol: Örülj neki. Nekem Bálint mindig is 30-35 percet szopott, most rövidebb már, mert nincs türelme, a világ érdekesebb. Másik ok,hogy éhes (szerintem nem), de erre próbálhatod az 1 ciciből váltva (lehet h sűrűbben kér az elején), de akkor a kiszippantja tutira a hátsó tejet is, míg ha leveszed, nem tudod hol tart.

dkata
 
 


Kata
De most, hogy 60+70 -et leszívott, az utána fejésnél csak 10 -10ml jött ki. Szóval szerintem 1 cici nem lenne neki elég.....
Én nem vagyok ujjszopás-ellenes, de az még neki 4 hetesen nem megy... Bálint mikor kezdte?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Te kevesebbet tudsz fejni, mint amit ő ki tud szívni.
Írtam, h lehet h az elején gyakrabban eszik majd, mint amikor 2 ciciből etetsz. De úgy is csinálhatod, hogy az elsőről nem veszed le, várdd ki, hogy elengedje, és ha éhes, tedd át a másikra. Tudom h időigényes... A cicidnek meg dupla ideje lesz feltelődni, ha váltva etetsz.
De majd Orsi megmondja a frankót, hátha tud jobbat. :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


melcsi1967 írta:Hát akkor hogyan tudsz elmenni, főleg a fiaddal, akivel azért már gondolom, muszáj programot egyeztetni?

mi Lilivel simán megyünk akárhova, már 2szer voltunk 2 napot Pesten, most Békécsabát jártuk meg. Alszik a babakocsiban, eszik, amikor megéhezik... ez nem napirendfüggő.
szerintem

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


dkata írta:Lefektetném itthon a picit, a párom maradna vele, én meg visszamennék, mert azért a húgom esküvőjén ott szeretnék lenni. Majd kiderül, sikerül-e. (

mennyire vettetek bio-zöldségeket az elején (én Ádámnál is vettem, és a védőnő is nagyon mondta)?

én 16án, azaz csütörtökön megyek el először :) csajos buli. Lili eszik 7-8 körül, majd én lépek, és legkésőbb éjfél körül otthon leszek, ha meg kell, apa hív és rohanok haza :)

én csak biot adtam nagyon sokáig, és most is próbálok odafigyeni, hogy primőrt ne kapjanak, semmi utóérlelt gyümölcsöt.
tejtermék az bio nálunk.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


emma,
Bencsivel is ez volt... Minden cumi-utálatunk ellenére muszáj voltunk adni neki, annyira hisztis volt egyszer csak. Úgy látszik, a fiúk már csak ilyenek! (Norinát nem érdekelte a dolog. ) De a legnagyobb örömmel jelentem, hogy ma már csak elalvás előtt kell neki, mikor kicsit nyűgösebb és nehezebben alszik el, de akkor is csak annyira, hogy beveszi, cuppant néhányat és kiköpi és már alszik is.

KépKép
pompomlány
 
 


emma1976 írta:Lehet, hogy nem kellene mindkét mellre raknom? És 130 után sem engedi a cicit, csak szívja, szívja, én szoktam leválasztani 10-10 perc után..... Mi a gáz????

játszócumi: Szóval hogy csinálják ezt az ügyes mamik?

semmi gáz nincs, valszínű olyan, mint Lili. Könnyen ürül a tejed és neki nagyon erős a szopóreflexe. Én egyszer teszteltem - igaz 1 mellen, nekem akkor még abbna is marha sok volt... 3.5 kilósan 160at simán beszívott.
tehát vedd le most az elején, mert ekkora baba képes túlenni magát, akkor fájni fog a pocija, akkor ordít, és az senkinek sem jó.
én is levettem Lilit. aztán majd a tejed is kicsit csökkenni fog, ő meg nőni, és akkor nem ürül majd ennyire gyorsan, akkor tovább maradhat mellen.
és nyugodtan megpróáblhatod 1 mellből etetni, egyrészt akkor azért alaposabban kiszívná, kevesebb előtejet nyelne, és hozzájutna a zsírdús hátsó tejhez.
tippnek én azt mondanám hagyd egy mellen 20 percet szopni, 1 napig nézd úgy mennyit eszik... aztán dobd ki a mérleget :)

cumi :) ugyancsak figyelgesd a gyereket. ha nem okoz cumizavart, vagyis 1-2-3-4 napon belül nem kezd el rosszul ráharapni a mellre, akkor maradhat, ha okoz, akokr kuka. Akkor kapjon rongyit, mert az nem okoz cumizavart, viszont cummoghat rajta.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


emma1976 írta:Kata
De most, hogy 60+70 -et leszívott, az utána fejésnél csak 10 -10ml jött ki. Szóval szerintem 1 cici nem lenne neki elég.....

ez így nem igaz... az, hogy mit tudsz fejni nem jelent igazán semmit.
Pl. nekem volt olyan most Lilivel is, hogy 1 csepp nem jött, ő meg hangosan kortyolt, mikor utána visszatettem mellre... a gyerek egyrészt sokkal hatékonyabb, mint bármelyik fejőgép, másrészt hormonálisan hat rád, ami serkenti a tejtermelést.

szerintem a fiad azért eszi meg a 60+70et, mert ennyi megy a szájába, az adagja olyan 100 körül lenne gondolom. Tehát ha a 60 után, te még 10et lefejtél, akkor a baba olyan 10 perc alatt még 30-40et tuti kiszív, amivel megvan a 100 is, megvan az is, hogy 10-20 percet még mellen volt, vagyis kielégítetted a szopási vágyát is.
Az lehet, hogy az elején akár 2-2.5 óránként kér enni, ez normális, akkor tedd ilyen sűrűn mellre.

jah, éjszaka... Lili most úgy eszik, hogy egyszer alszik 4.5 órát, után 3 óránként kel, nappal meg 3-4 óránként eszik, mikor hogy.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


icsilya írta:
én csak biot adtam nagyon sokáig, és most is próbálok odafigyeni, hogy primőrt ne kapjanak, semmi utóérlelt gyümölcsöt.
tejtermék az bio nálunk.


Tudom, még odébb van, de tejtermékből milyet és hol veszel? (Akkor mégse én vagyok a hülye, hogy biozöldséget vettem neki...) Paradicsomot hogy lehetne eltenni? Fagyasztóban, vagy befőzve mint magunknak? Mert mire újra lesz paradicsom, akkorra bőven ehetne (főzeléknek).

dkata
 
 


Kata :D
pl. paradicsmból van a DMben bio paradicsompüré, azt fel lehet használni, én nem tettem el.
Bio. Pesten szombatonként van a MOM park mellett a nagy biopiac, de bio elárusító már van a nagycsarnokban is.

tejtermék: spar, sajátmárkás bio cuccai. van tej, joghurt, gyümölcsjoghurt (citromos, almás-körtés, barackos)
kefír, tejföl - zöldfarm (sparban ugyanúgy van)

az intersparokban bio banán, kiwi, s.répa mindig szokott lenni, most láttam legutóbb nektarint is.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Emma! Ujjszopás: Bőven később kezdte Bálint, a Te fiad még kicsi. Én is próbáltam a cumit, de kilőtte, nem kínlódtam vele. Volt pár hét az elején, mikor csak a cici nyugtatta meg (a szív uh-t is így csinálták meg), utána megtalálta a kezét és a pelusokat, rongyokat is szereti, ahogy is Orsi írja.

dkata
 
 


Orsi! Köszi! Én Egerben lakom, de találtam a piacon egy helyet, ahol tartanak bio cuccokat. Azért érdemes lenne felmennem Pestre egy nagy bevásárlásra, csak épp most tele a fagyasztóm (a sok barackkal :lol: ).

dkata
 
 


Kata :D
igen tudom, csak gondoltam, ha épp Pesten járnál valamiért, akkor tudd :)

amúgy én olyat is csináltam, hogy vettem 1 komponensű bio bébikaját - a hippnek van csak sárgarépája pl. - és akkor ahhoz főztem még valamit.

spar gondolom felétek is van, ott a tejtermékeket mindig megkapod, nem beszélve arról, hjogy a többi biohoz képest nagyon jó az ára is.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata, Pompi, Orsi
Köszi a válaszokat.
Ha megerősödnek a mellbimbóim (remélem már csak 1-2 nap) megpróbálom az 1 ciciből kajáltatást. Sajnos, most a 10 percet is néha nehezen bírom.
Orsi, tetszett az ötleted, hogy legyen rongyika cumi helyett. Egy pelus megteszi?
Kis drágám a 8as nagy zaba után nézelődött, majd 3/4 10kor elaludt, azóta is alszik mint a tej. Cickók meg szétdurrannak :D

Kép
Kép
emma1976
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: