Új privát üzeneted érkezett!

Szia Soja!Hát,igen sokszor én is türelmetlen vagyok,főleg amikor azt mondják,hogy akkora a hasam,mint aki nemsokára szülni fog.De ilyenkor visszagondolok arra az időszakra amikor megtudtuk,hogy baba van,és rájövök,hogy rohan az idő.Ti megvettek már mindent a picinek?A negatív dolgokra ne gondolj,én is hallottam annyi rémtörténetet,hogy már rosszul voltam.Egy másik barátnőm megszült a 26.héten,gondolhatod,hogy amikor ott tartottam nekem is megfordult a fejemben,hogy mi lenne,ha...De elhesegettem.Mára már jól vannak,990 grmmal született,most már majdnem 4kg.Szóval vannak ilyenek is,sajnos.Mushuka
mushuka

Sziasztok!

Én is a Péterfyben szültem, most július 17-én. És mindennel megvoltam nagyon is elégedve, illetve a csecsemősökkel nem. Ők kevés kivétellel, de nagyon nem voltak kedvesek, és ha rajtuk múlt volna a szopi és a fiam nem annyira ügyes, hogy rájöjjön, hogy kell akkor mi most miattuk tápszeresek lennénk.

Én meleg szívvel ajánlom Anga Kiss Balázs doktort és Keserű Ágnes szülésznőt. Nagyon profik voltak, mindig tudták, mikor mit kell tenniük. Igaz sajnos a szülésem nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, mert 12 óra vajúdás után császármetszéssel született meg Marci, mert nagy volt a kobakja és nem jutott át a medencén. Szóval én a következő gyermekeimet is ebben a kórházban, ezeknél az embereknél szeretném megszülni. Szerintetek mekkora az esély, hogy csaszi után hüvelyi úton szüljön az ember? Mert én nagyon szeretném majd ezt is átélni. :roll:

kispiskóta

Sziasztok!

Kispiskóta, én pont ma hallottam, hogy ha elég idő (2-3 év) telik el a két szülés között, akkor lehet hüvelyi úton szülni. De ez persze sok minden mástól is függ.

Mushuka, így visszagondolva tényleg hamar elment ez a 28 hét. Csak mindig az utolsó pár telik nehezen :) Mi még semmit sem vettünk meg. Ebben van egy kis babona is, meg az is valószínűleg benne van, hogy volt már egy terhességem, ami elment, és alapból félősebb vagyok. Végülis nagyon sok mindent kapni fogunk. Kiságyat, pelenkázót, babakocsit, és a többi nagyobb dolgot a jövő héten megkapjuk. Ezután indulunk útnak a sok "apróbb" dolognak. És ti hogy álltok? Készen van már a babaszoba? Soja
soja

Sziasztok!
Én is a Péterfyben szültem nekem jó tapasztalataim vannak igaz a szülésznőkkel nem míndíg voltam megelégedve. Három gyerekem születettit. Igaz az első császárral mert túl nagy volt a feje és nem fért ki de a másik kettőt megszültem pedig Marci igazán nagy volt 4070gramm. négy óra alatt sikerült. A szülésznő nagyon sokat segített nagyon odafigyelt mindenre. Orvosomat is tudom ajánlani Dr. Orbán István. Az első és második gyerekemmel sima kórterembe voltam a harmadikkal már alapítványi szobába voltam. Az előző nem volt valami tiszta de az alapítványi nagyon jó saját wc, fürdő, mikró, légkondi, tv.
Én csak ajánlani tudom a Péterfy szülészetét.
lenartkinga

Sziasztok!A császár utáni hüvelyi szüléshez sajnos nem tudok hozzászólni,de szerintem nem kizárt.Solya!Én is babaonás vagyok,mi megvettük a kiságyat,babakocsit,pelenkázót,kaptunk néhány ruhát,de még nincs vége.Én sem akartam korán bevásárolni,de a barátnőm esete után így nyugodtam meg.Külön babaszoba nem lesz egyenlőre,így hozta a sors,velünk lesz,a többi meg alakul.Holnap megint változik időjárásunk,ma ismét nagyon lusta volt,szinte alig éreztem.Mi minden kell a babakelengyébe?Mushuka
mushuka

Sziasztok!

Nálunk is úgy lesz megoldva, hogy még egy darabig együtt lakunk majd a picivel. Azt hiszem nyugodtabb is leszek így. Bár van egy ismerős, akinek a kisfia az első perctől kezdve külön szobában lakik. Azt mondta úgyis ott a légzésfigyelő, ha bármi van, az jelez. Hát nem tudom...
Nekem tegnap elég élénk volt, nem rúgott ugyan nagyokat, de szinte egész nap éreztem, hogy mocorog. Már bent sem egyformán viselkednek :)
A babakelengyével kapcsolatban általában kérdezed, hogy mi kell, vagy nekünk mi hiányzik még? Mert nekünk még minden, csak egy pár ruhánk van. Soja
soja

Sziasztok!

Én vadiúj belépő vagyok, most fedeztem csak fel ezt az oldalt - kár, hogy nem előbb.
Én is a Péterfyben fogok szülni. Tegnapra voltam kiírva, de a bébi még nagyon nem akar kijönni. Ha nem indul el magától, akkor jövő csütörtökön megindítják a szülést.

Az UH alapján nagy a baba feje, már a 36. héten a BPD 100 volt. Szerencsére semmi rendellenesség nincs, csak a méret - igaz mi sem vagyunk kisfejűek :roll: . Van közöttetek vki, aki hasonló méretű babát megszült hüvelyi úton? Attól félek, hogy császár lesz belőle...

Előre is köszi a segítségeket.

Catwoman
catwoman

Szia Soja!Általában kérdeztem a babakelengyét.Vége lehetne ennek a frontnak,mert iszonyú feszült vagyok tőle,valószínü ezért viselkedik ilyenkor Ő is másképp.Vagy nem?Volt már valaki hasonló cipőben?Minden frontnál feszült,nyűgös leszek,és ilyenkor a baba sem úgy mocorog mint szokott.Kedden megyek a 30.heti uh-ra,kiváncsi leszek rá.Légzésfigyelőt mi is akarunk venni,elég szép ára van(bár minek nem).Mushuka
mushuka

Szia!
Én is nyűgös vagyok ma, pedig általában a melegfrontot viselem rosszul. Valamelyik babaoldalon összefoglalták, hogy miket kell beszereznünk a baba érkezésére. Persze van benne egy pár felesleges dolog is. Én összeírkáltam, hogy mire lesz szükségünk. Hát, két oldal lett a lista, pedig semmi luxus nincs benne, csak ami tényleg kell. Szerintem etetőszéket, meg más olyan dolgot, amit csak később tud majd használni, felesleges most megvenni. Ami még ránk vár az a matrac, ágynemű, pléd, cumisüvegek, stb. És még nem beszéltem a ruhákról, a pelenkáról, és az összes kencéről, ami szükséges (popsitörlő, krém, fürdetőkrém, hintőpor, stb) Ma vettünk egy pólyát, amiben haza tudjuk majd hozni, és utána is tudom majd használni, mert ha kivesszük belőle a kókuszbetétet, akkor használható párna és takaróként. Ja, és elkezdtem a mamapakkot felszerelni. Tusfürdő, sampon, eü. betét, stb. Ha esetleg hamarabb kellene...
Soja
soja

Az szép!Mi is pólyát vettünk,sokan szoptatós párnát ajánlottak,de anyura hallgattam.Nekünk van pár rugink,1 hálózsák,sapka,zokni,kézvédő,cumi.Kapok még mellszívót,meg cumisüveg fertőtlenítőt.Több ruhát nem akarunk venni amig nem tudjuk,hogy mekkora lesz.Lehet gyüjteni a babára,nem olcsók ezek a dolgok,és nem a luxusról beszélek.Még a diszkontban is olyan árakban vannak a babaágyak,hogy...Ne legyél ennyire pesszimista,tudja az a baba,hogy mikor kell jönnie.Vagy van valami baj?Mushuka
mushuka

Szia Mushuka Szia Soja!

Ha nem haragszotok beleszólnék a beszélgetésetekbe ha igen előre is bocsi.
Etetőszék és hasonló dolgokat ha első babátok érdemes a nagy babaruhabörzére kimenni és ott mindent megvenni legalábbis nekünk így kevésbé volt költséges még most is azokat a holmikat használjuk anit hat éve vettünk etetőszék járóka ruhák utána még egyszer voltun egy másikon akkor már csak ruhákat vettün minden mértbe .

lenartkinga
lenartkinga

Szia!Köszi az ötletet,a börzékről már hallottam én is.Ha jól tudom,összel is van,csak nem tudom,hogy hol.Hol lehet utána nézni?Mushuka
mushuka

Szia Soja!
Pannika lányom 2006. októberében született a Péterfyben.
Mi az első perctől kezdve, hogy hazajöttünk külön szobában altatjuk őt. Nincs nagy lakásunk (62 m2) és közvetlenül a hálószobánk mellett van a Tücsök rezidenciája.
Nekünk nagyon bejött a külön altatás, a kicsi nagyon hamar megszokta...persze, hogy van benned félsz, hogy nehogy történjen vele vmi éjszaka, de én az első időszakban többször átmentem hozzá éjszaka (egyébként is szoptatni kellett 2-3 óránként)...ma márr lassan 10 hónapos és kiválóan elalszik a kiságyában egyedül. este 8 körül letesszük és alszik. nyilván, nagyon szerencsések vagyunk...de van olyan barátunk, aki az elejétől maguk mellett és között altatták a kicsit és már elmúlt egyéves, de még mindig nem tudják az ágyába tenni...
Természetesen mindenki úgy neveli a gyermekét, ahogy akarja és jónak látja, nálunk a rendszeresség és külön altatás jött be.
Csak egy plussz véleményként írtam le ezeket.

abalord02

Gurgi!

ha nem vagy nagyon fáradt, kérlek, írd meg a szülésedet!nagyon kíváncsi vagyok.
hogy vagytok?
Lányok, nem tudom ki hogy van vele, de ez a hűvös idő már nagyon kellett!

abalord02

Sziasztok!

Lenartkinga: A ruhabörze jónak hangzik, de én még nem hallottam róla. Ha több infótok van róla (mikor, hol), akkor légyszi írjátok meg. Előre is köszi!

Abalord, tényleg szerencsések vagytok :) A különszobán egyre inkább gondolkodom. Az biztos, hogy nem lesz velünk egy ágyban. csak max. egy légtérben. De mostanában nagyon sokan ajánljátok a külön birodalmat, talán tényleg jobb lenne. Egyszer úgyis eljön az idő, amikor egyedül marad a szobájában, és biztosan könnyebb, ha már az elejétől így szokja meg.

Mushuka! Semmi baj nincs, ezt le is kopogom :) Nagyon jól érzem magam. Mostanában csak a gyomorsav okoz csak gondot, de egyébként oké minden.

A hideg időt imádom :D Már félek a jövő héttől, mert akkor megint 30-35 fokokat mondanak.

Ti hogy érzitek magatokat? Soja
soja

Szia Soja!Most,hogy vége a fontnak,jól vagyunk,reggel óta kissebb pihenőkkel mocorgunk(De kell a pihi is,hiszen akkor fejlődünk),de ha valóban jön egy újjabb front,akkor ismét nyügi lesz/ek.Miért nem tud beállni az időjárás?Mi sajnos nem tudjuk megoldani a külön szobát/egyenlőre.A bababörzét megpróbálom megtudni,de szerintem a legközelebbi október magasságában lesz.A gyomorsav nem lehet kellemes szedsz rá valamit?Élvezzük a hüvös időt a hétvégén!Mushuka
mushuka

Szia Mushuka!
Tegnap lagziban voltunk, kicsit kómás vagyok. Pedig nem is maradtunk sokáig :? A gyomorsav ellen Rennie-t szoktam eszegetni, de nem mindig hat. Most kb. két napja nincs ilyen gond, remélem már nem tér vissza. Rákerestem a google-ban a bababörzére, és ahogy látom Bp-en is lesz egy pár augusztusban. Hú, nagyon punnyadt vagyok, azt hiszem még kicsit meglátogatom az ágyikót :oops: Majd később még benézek. Jó hétvégét, szia! Soja
soja

Szia Soja!Hát,igen,a lagzi ilyenkor kimerítő.Mi szept.8-án megyünk majd.Elég gyakori a gyomorégés kismamáknál.Én tegnap kissé ideges lettem emiatt az E412 dolog miatt,mivel a doki diétára fogott,és rendes fagyi helyett a Norbi félét ettem(több,mint 1 dobozzal),mikor is kiderült,hogy abban is van E412.Remélem ebben nem volt dioxin.Gondolkozom,hogy mit csináljak.Neked is jó hétvégét,pihend ki magad!Szia Mushuka
mushuka

Szia Mushuka!
A gyomorégésem úgy tűnik elmúlt. Biztosan a lagzis kaja tett a gyomromnak jót :) Erről az E412-ről én is hallottam. Átnéztem mindent, amit a hűtőben találtam. A Pick-nek volt egy csomag szalámija, természetesen abban is volt. A fele már elfogyott ... Szerintem sok mindent nem lehet tenni ez ügyben, csak reménykedni, hogy ezekben nem volt semmi káros. Most jut eszembe, hogy holnap mentek 4D-re! Sok sikert, és majd írd meg milyen a kislegény :) Nekünk még hármat kell addig aludni, míg láthatjuk Bogarat. Soja
soja

Szia Soja!Finomak is tudnak lenni a lagzis kaják.Komolyan az ember már semmit nem ehet meg nyugodtan.Nem 4d-re megyek,hanem sima 30.heti uh-ra,de arra is kiváncsi vagyok,és remélem minden ok lesz,csak lusta.4d-re maj 2-3 hét múlva gondoltam,hogy elmegyek.Elhiszem,hogy kiváncsi vagy,majd írd meg,hogy mi volt.Mushuka
mushuka

Ui:Kipihented Magad?
mushuka

Szia!

Köszi, kipihentem magam. Igaz, hogy tegnap mégsem aludtam vissza, inkább elmentünk a havi nagy bevásárlást elintézni. Aztán este persze beestem az ágyba :)
Már akartam kérdezni, csak mindig elfelejtettem: dolgozol még, vagy otthon vagy már és úgy várod a kicsit?
Ígérem, beszámolok a moziról csütörtökön :) Holnap pedig várom, hogy Ti hogy vagytok! Soja
soja

Halihó!

Gurgi: kérem szépes a szüléstörténetet.
Többiek: majd írok többet, de kisfiam most nem hagy. Én Orbán Istvánhoz járok, okt. 5-re vagyok kiírva.
Pusz: Liza
liza13

Szia Soja!Én itthon vagyok július eleje óta.Nem akartam eljönni,de a munkahelyem elküldött.Az eü-ben dolgozom,műtősnő vagyok,nem tudtak sokra használni.Te,dolgozol még?Mindenképpen írok holnap.Ma elég virgonc.Mushuka
mushuka

Sziasztok!

Mushuka, én már az elejétől kezdve nem dolgozok. Egyrészt az előzmények miatt, és a munkahelyem sem a legideálisabb ilyenkor. Picit fura, hogy nem dolgozom, mert egyébként egy izgő-mozgó típus vagyok.
Nekem tegnap elég lusti volt. Aztán a férjem mondta, hogy amikor este elaludtam, ők akkor kezdek el pacsizni egymással :)
Várom a beszámolót! Soja
soja

Sziasztok!

Új vagyok itt. Azért írok, mert hát úgy néz ki babát várok és a Péterfyt néztem ki magamnak, hogy ott szeretnék szülni. Területileg nem oda tartozom, de Bp-en dolgozom (Pest megyében lakom) és Budapest sokkal könnyebben megközelíthető számomra a vizsgálatok miatt. Érdekelne, hogy aki a Timmermann dokihoz járt, mi a véleménye róla? Legtöbben Kiat ajánljátok, de ő külsőre nem szimpi nekem, persze ettől még biztosan nagyon jó orvos. Aki tud infót Timmermann dr. úrról légyszi írja meg. A szülésznőjét Hortobágyi Lillát már volt amelyikőtök ajánlotta.
üdv:
andi
gitarzene

Gitarzene: Ezt valaki másnak írtam róla egy másik Babanetes topicban, de miután a véleményem nem változott róla átkopizom. :)

Jobb helyre nem is kerülhettél volna, mint hozzá. Smile Nekem egy éve az orvosom, ha kérdeztem mindig korrekt és szakmai alázatról és igényességről árulkodó választ kaptam. Konstruktív személyiség, nyitott a javaslatokra. Ha hülyeséget mondtam is normális hangnemben oszlatta el a tévhiteimet, de nem csinál presztízskérdést abból sem ha az is jó amit te mondasz. Akkor sem volt lekezelő ha utólag beismertem, hogy neki volt igaza, sem amikor elnézést kértem.

Egyébként pedig alapos, nem kezelget vaktában, vizsgálatkor lesegít stb.
porcika283

Sziasztok!

Mushuka, remélem nincs semmi gond, amiért nem jelentkeztél tegnap! Soja
soja

Szia Soja!Nincs semmi baj,csak javítás alatt volt a gép.Köszi az aggódást.Szóval,Danika 29,5 napos,1300 grammos.Egy fiatal doktornéni volt,nem tudom a nevét,de aranyos volt.Megnézte a placenta érettségét,valami G 1,megkérdeztem,hogy ez mit jelent,azt mondta,hogy nagyon jó,nem öreg a placentám,a terhességi hetemnek pontosan megfelel.Mindent rendben talált szrencsére.Kivácsi vagyok,hogy holnap mit mond a doki.Ja,és norm.mennyiségü a magzatvízem,ami a múltkor 1 kicsit több volt.Jó volt látni,persze aludt...pasi.Ti,jól vagytok?Várod már a holnapot a 4D miatt,mi?Én még várok vele,hogy nagyob legyen.Kiváncsi vagyok,hogy mit írsz holnap a lányzóról.Mit dolgozol,hogy nem maradhattál?Nekem is fura itthon,én is izgő-mozgó vagyok.Mushuka
mushuka

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Van közöttetek olyan esetleg, akinél pct vizsgálatot kellett csinálni? Ez az immunológiai meddőséget zárja ki, azaz, hogy nem termel-e a szervezetünk olyan ellenanyagot, ami megöli a spermákat. Együttlét után nemtudoménhány órával kenetet vesznek, és megnézik, hogy vannak-e túlélők. A nőgyógyászom szeretne egy ilyen vizsgálatot, de az ő kórházában már nem végzik, de úgy tudja, hogy a Péterfyben csinálják. Tudtok erről valamit? Nagyon sokat segítenétek vele! Felhívtam a kórházat, ott a nőgyógyászatra irányítottak, onnan a szülészeti irodába :shock: :shock: :shock: , onnan a laborba, ott pedig nem is tudták, hogy mit akarok...

Előre is nagyon köszönöm!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi!

A nővéremnek csináltak ilyen vizsgálatot, most nyaralnak, de ha hazajönnek, megkérdezem.
Péterfys a dokija, csak abban nem vagyok biztos, hogy az SZTK rendelésen vagy a kórházban nézték meg.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Sziasztok!

Mushuka, örülök, hogy minden rendben a kislegénnyel. Mi ma voltunk a 4D-n. Legutóbb 10 hete voltunk, és hihetetlen, hogy mekkorára nőtt. Most 1440 grammos, és végülis 30 hetesnek "minősített" az orvos, így a szülés is előrébb jött egy héttel okt. 17-re. Fantasztikus volt egyébként újra látni :) Olyan aranyos dundi a pofija. Megtisztelt minket pár mosollyal, és elkaptunk egy pisilést is :lol: A doki még az asszisztenst is behívta, hogy nézze meg, mert ilyet ritkán látni! Rácz dokinál elkerültük egymást, de ugye ti vártátok a liftet, amikor mi leértünk? Az orvos mit mondott neked? Hogy vagytok? Egyébként a rendőrségen dolgozom, baleset vizsgáló vagyok. Soja
soja

Zsuzsi!

Köszi szépen, sokat segítenél az infóval!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Szia Soja!Örülük,hogy ilyen szép nagyok vagytok,a 4D-s vizsgálatok pontosabba,mint a sima Uh.Mi majd úgy 3 hét múlvára tervezzük.Doki bá mindent rendben talált,30-án megyek legközelebb.A mi pofink is dundi volt az uh-on. Ő is 30hetet mondott nektek?Igen,mi voltunk a liftnél.Érdekes lehet a munkád,érdekes lennél nagy pocakkal munka közben.Akkor a vér tőled sem áll távol.Mushuka
mushuka

Jó reggelt minden korán kelőnek! Sziasztok!
Ezek az éjszakák nem éppen úgy telnek el, ahogyan még "lánykoromban" :) Legalább 2-3 alkalommal ki kell mennem pisilni, a fordulásoknál pedig mindig felébredek. Most meg kivetett az ágy 6-kor :wink: Mushuka, nekem is 30-án kell megint mennem. Az egyetlen, ami idegesít, hogy azt mondta a doki, kicsit nyitva van a méhszájam. Ez mit jelent? Végülis nem ítélt fekvésre, csak azt mondta, szedjek magnéziumot. A munkám egyébként a hely miatt sem lenne ideális, borzasztó állapotban van az épület, ahol dolgozom, és nem akarok összeszedni valamit. De az is igaz, hogy aranyos lennék nagy pocakkal abban a közegben :)
Ha már nem "találkoznánk", akkor mindenkinek jó hétvégét kívánok! Pihenjetek sokat! Soja
soja

Újra itt!
Elfelejtettem kérdezni, hogy valaki használ-e közületek légzésfigyelőt. Ha igen, milyet ajánlanátok? Olyan nagy a választék, és az áruk igen húzós. Melyik megbízható? Előre is köszi! Soja
soja

Szia Soja!Én is a korán kelők közé tartozok,és az éjszakák sem nyugodtak,ua,mint nálad.Ráadásul most még a hétvégém sem lesz nyugodt,mert a párom talált másodállást,vidékre utazik(Zalamegye,majdnem a határhoz),és vasárnap,azaz hétfő éjjel egykor indulnak vissza kocsival.Vasárnap éjjel tuti nem alszom.Ha nyitva van a méhszájad,a fertőzsekre kell figyelned.No uszoda,strand,csak zuhanyzás...,sok pihenés.Szóval,még jobban figyelj Magadra.Nekem ma pisit kell vinnem,fehérjét néznek benne,remélem nem találnak.Ez a légzésfigyelő engem is érdekelne!Szia:Mushuka
mushuka

Szia Soja és Mushuka!

mi is gondolkodtunk légzésfigyelőn, de őszintén szólva rengeteg kiadás merül fel a babavárás kapcsán és úgy gondoltuk, hogy ezt is beszerezzük...
aztán végül elmaradt...ugyanis ehhez - ha jók az infóim - ún kókuszmatracot kell venni, ami a legkeményebb matractípus és mi inkább az eggyel puhábbat választottuk...túl spártainak tűnt a kókusz...
mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mit gondol fontosnak...határ rényleg a csillagos ég...
a Prütyi szobája közvetlenül a miénk mellett van, én inkább többször felkeltem hozzá éjszaka az első időkben...
nem volt semmi baj, szerencsére...(lekopogom)
úgy gondolom, ilyen és olyan véleményt egyaránt fogtok kapni, ezért nektek kell ezt mérlegelni...
remélem tudtam egy kicsit segíteni

abalord02

sziasztok!vettem egy cumisüveg sterilizálot és az a gond hogy nincs magyar leirása nem tudom hogy meddig kell felönteni vizzel. ez egy severin márkáju most a plusba lehet kapni ha valakinek van irjon légyszives hogy hogy kell használni elöre is köszike
szita20

Sziasztok!

Abalord, mi most úgy gondoljuk, hogy mindenképpen veszünk, aztán lehet, hogy nekünk is elmarad. Végülis mi sem leszünk messze Bogártól, de annyira félek, hogy egyszer nem veszem észre, ha baj van. Rákerestem a légzésfigyelőre a neten, de annyifélét kiad. Az egyik ezért jó, a másik azért rossz... És tízezrek is lehetnek a különbségek! Hát, nem tudom. Azért köszi a tapasztalatot!
Szita 20 szerintem vidd vissza a boltba, ugyanis kötelesek adni hozzá magyar leírást. Vagy keress rá a neten a márka szerint, hátha kiad valamit. Sok sikert!
Mushuka, köszi a tanácsokat. Te pedig ne izgulj majd nagyon a hétvégén. Addig is pihenj! Soja
soja

Soja,

Olvasd el az Éjszakai gondoskodás c. könyvet. Nekünk nagyon bevált. (Dr. Sears)
Légzésfigyelő pedig a Te nyugalmadat (is) szolgálja.Ha Te nyugodt vagy, a baba is nyugodt. Akkor alszunk nyugodtan, ha Zsé alatt van. A mai napig bekapcsolom, pedig elmúlt már 10 hónapos. Én az Angelcare-t ajánlom.

Szita,
Más nyelven van hozzá leírás? Ha bepötyögöd, én szívesen lefordítom neked. A miénk Tefal és kb fél deci víz kell bele.
rolex

Szisztok!Én is úgy gondolom,hogy ha a mama nyugalma úgy kívánja,főleg első babánál,használjon légésfigyelőt.Mi is fogunk venni,pedig egy légtérben leszünk Danival.Búsás ára van,de megéri.Szerintem az,hogy milyen matrac alá teszi az ember,nem számít.Nem hinném,hogy csak kókuszmatrac alá lehetne tenni.Mi félig kókusz,félig hagyományos matrcot vettünk egy diszkont boltban,és nem volt drága.A márkákat még nem néztem,de nem biztos,hogy a legdrágább a jobb.Körül kell nézni a tesz-veszen,és a vaterán,hátha be lehet szerezni olcsón.Mushuka
mushuka

hali,

azért írtam, hogy mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mi a fontos és hogy mennyit szán rá...
mi úgy döntöttünk, hogy nem veszünk...de ez egyéni...ha úgy érzed magad és a gyermekedet biztonságban, hogy van légzésfigyelő, akkor venni kell...

abalord02

Sziasztok!
Ez szerintem is tényleg attól függ, hogy a család hogyan gondolja nagyobb biztonságban a babát. Az én férjem még nálam is izgulósabb. Rá tényleg rá lehetne sózni mindent... :) Először én sem gondoltam, hogy feltétlenül szükséges, de aztán annyi rosszat hall az ember. Sosem bocsátanám meg magamnak, ha valami történne.
Rolex, mi is az Angelcare-t néztük, még talán az egy olcsóbb kategória. Az eladó szerint 12 cm, amit max. rá lehet pakolni (matrac, stb.), így nem számít milyen matrac alá teszed. A könyvnek pedig utána fogok nézni. Köszi a tanácsokat! Soja
soja

Sziasztok!

Légzésfigyelünk nekünk sincsen. Nem láttam értelmét, mivel folyton azzal idegesitettem volna magam, hogy biztos nem működik, vagy ha egyszer beriaszt, akkor el se megyek a gyerek ágya mellől x napig. Én igy voltam nyugodtabb. Ez is felfogás kérdése. :d

Hanna külön szobában van születésétől fogva. Annyi volt nekem a könnyités, ohgy én aludtam az ő szobájában, és a végén és költöztem el tőle. Nyugodtabban aludt, mint előtte. Kb 3 hete aludtunk egy ágyban egész éjjel és nagyon gázos volt. Hanna olyan, mint egy sajtkukac... :D:D Nekem ez igy jobb, hogy most is békésen elalszi az ágyában, nem kell izgulnom, hogy leesik-e a nagyágyról, meg hogy felverem-e azzal,h ogy bemegyek aludni.

Amikor hazajöttünk a kórházból én nagyon kész voltam. A hormonok olyan kis idagzsábát csinálták belőlem hogy el se tudom hinni,h ogy a család nem tiltott ki... hhi :D Nem volt könnyű megbirkózni azzal a hatalmas felelősség tudattal, ami irtózatos erővel tört rám. Mindenért aggódtam... nem volt könnyű. Ma már lazábban kezelem a helyezetek. :D Rám is fér! :lol:

Tudom, ha nem igy csináltam volna a dolgokat, ahogy a megérzéseim diktálják, tuti nem lennék most ilye nyugis. :D Minden létező infót beszereztem a számomra fontos dolgokról (szopi, matrac, szoba, ruhák, stb) és a megérzésemre hagyatkoztam... Mindenkinek ezt tudom ajánlani. Minden anya és gyereke más. Nem lehet egy sémát se ráhúzni senkire... Ezért jó ez az egész. :D

Kicsit elfilozofálgattam.. sorry :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok!
abszolút osztom a véleményedet!
az anyai megérzésnél nincs jobb műszer a világon.

abalord02

Sziasztok!
Légzésfigyelő nekünk van, én mindenképpen akartam, ez a parám tudom, hülyeség, meg kicsi az esélye, de nem tehetek róla, én így vagyok nyugodt. Nem biztos, hogy mindenkinek kell ez, vagy ez kell a nyugodtsághoz!
Ha jó fajta (Babysense, Angelcare, én ezt a kettőt tudom, hogy megbízható), és helyesen tesszük be (újszülöttnél még másképp kell elhelyezni az érzékelőket), akkor nem riaszt tévesen. 2 fontos dolog van:
1.nem sokat ér, ha a szülők nem tudják, hogy mit kell tenni, ha a babának valóban apnoe-ja van. Vannak tanfolyamok, ahol ezeket megtanítják. (pl.Madarász utcai gyermekkórház, Léghajó program)
2.van olyan, hogy a babának valóban kimarad x ideig a légzése, majd újra kezdi,mintha mi sem történt volna. a gép az újrakezdést nem érzékeli ,és x idő után beriaszt.
Mi a Madarász tanfolyamán voltunk. Ott elmondták, hogy légzéskimaradás esetén először jön a riasztó hangja, már ez is magához térítheti a babát, utána fölkapja a szülő, ha még mindig nem vesz levegőt levetközteti (hideg), kemény felületre fekteti, paskolás, csipkedés, és ha ezek után sem vesz a baba levegőt, (ez az állapot már igen-igen ritka) akkor jöhet a reanimáció, amit a tanfolyamon megtanítanak, hogy csecsemők esetében hogy kell végezni. Fontos, hogy 4, azaz mindössze 4 perc áll rendelkezésre, hogy a baba életét megmentsük. (És eddigre ebből már eltelt egy pár.)
(Mintha azt is mondták volna, hogy a kókuszmatrac alá NEM jó, de erre nem emlékszem jól. Ők a Babysense-t forgalmazzák, tehát ez vszn csak arra vonatkozik.)
Nem akarok senkit ijesztgetni, ez tényleg egy nagyon-nagyon ritka dolog (és vannak rizikófaktorok, mint pl. anya dohányzása, koraszülöttség, volt már ilyen a családban, de pl. a szoptatás sok százalékkal csökkenti az esélyét), de sztem ezek olyan információk, amiket jó, ha a szülők tudnak.
bukcsi

Bukcsi: Tök jó amit írtál, nem is tudtam, hogy ilyen van. A Madarász honlapján nem volt infó, de a Léghajó program honlapján ott van minden.

http://www.leghajo.hu/kurzusok.html
porcika283

Porcika, ha csak nektek segítettek valamicskét az infoim, már megérte! ;)
Külön honlapja van a bölcsöhalál-megelőzésnek, ha jól emlékszem.
(Talán www.bolcsohalal.hu)
Később utánanézek, most gyereket kell fektetnem. :)
bukcsi

Bukcsi: Most már csak a gyerek kéne. :))
porcika283

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?