Új privát üzeneted érkezett!

Icus!

utólag is Kép NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT Annának!!! :) :) :)

Gyönyörű kislány, és nagyon szép a torta is :) :) :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Köszönjük mindenkinek a szülinapi köszöntéseket!
Az utóbbi hetekben, ahogy a szülinapja közeledett, egyre gyakrabban újra átéltem a szüléssel kapcsolatos élményeket. Milyen csöpp és gyámoltalan volt, ahogy kibújt és odaadták, azon véresen-magzatmázasan, most meg már mennyit nőtt, ügyesedett, milyen nagylány, és milyen kis hízelgős tud lenni, máskor meg csupa hiszti... Hihetetlen mekkora változáson megy át egy baba az első évben, és ez olyan szép, megható és szívmelengető érzés!

Visszaolvasgattam
Pl. az eszmecseréket a medencékről. Óóóóó, de jó is annak akinek kertes háza van... Én abban nőttem fel, de akkor nem értékeltem. Aztán sokáig jól megvoltam a lakótelepen. De utóbbi években – és főleg most, Anna miatt – nagyon vágyom rá. Na, talán egy lottó ötös... :lol:
Most hogy vidéken voltunk, kedvem lett volna a délelőtti főzés majd déli mosogatás után elnyúlni a fűben, vagy a hintaágyban. Ehelyett minden délután a vágósúlyt épp elérő baromfiállomány( csirke, kacsa) kopasztásával múlattuk az időt... :cry:

Könyvek: Anna is imádja. Pl. lepakolni a könyvespolcról... de egyet sem bánt, nem tépi el, csak szétnyitja, összecsukja, és legfőképp gondoskodik arról hogy ne maradjon a helyén. A mesekönyveket szereti nézegetni, most is kapott egyet a rokonságból, de az sajnos jó szándékkal sem nevezhető mesének.... Én egyébként – talán szakmai ártalom – kényes vagyok az igényes ( elsősorban nép-) mesékre. De annyi szemetet árulnak ezen a néven, aki nem nézi jól meg mit vesz, könnyen melléfoghat. A mese szerkezete ugye expozíció, bonyodalom, kibontakozás, tetőpont, megodás – a jó elnyeri méltó jutalmát. Ehelyett a mi új, most kapott „mesekönyvünkben” szörnyű irományok vannak pl. a dackorszakát élő, tüskéit kékre festő süniről, stb., ... :evil:

Regi
Nagyon idilli képeket raktál fel!
Évike milyen nagylányos alkat!
A bogrács is jól néz ki! Mi is bográcsoltunk vidéken, meg volt nyársalás, Annának nagyon tetszett a tűz.

Sheila
Hol akadsz el a képfelrakásban? Írd le pontosan mi nem megy. A Windows Paint-ja minden gépen rajta van és ugyan úgy működik, biztos tudok segíteni.
Most nézem hogy közeledsz a félidőhöz. Rugdos már a kis Marci? Ó de jó is az... :D :D :D

Melcsi
Ügyes Luku hogy ilyen jól alukál. Én mondjuk nem nagyon értettem hogy miért is keltetted fel éjjel ha egyszer aludt? Ő úgyis jelzi ha szüksége van valamire, szerintem is jobb ha hagyod aludni míg tud.
Abszolut elvárható viselkedés??? Háááát, azért ezt nem merném kijelenteni.... szerintem nagy szerencse akinek jó alvó a babája, ők a kisebbség, azt hiszem.
Tényleg lehet összefüggés a tápi – jó alvás között, én akit ismerek hogy jó alvó babája van, azok mind tápisok. Ennek is van előnye, de nálunk nem tudom mi lett volna folyamatos tápival, mert Anna most pár napig ismét kapott, és már megint hízott tőle egy csomót! Így aztán saját szakállamra elkezdtem a tehéntejet :oops: mert a szopi most már csak nosztalgia, de korántsem elég neki. Azért cicizik rendületlenül, de néha látom az értetlenséget az arcán, hogy hogy nem jön több? Egyik reggel sírt is, mert hiába szívta már. Olyan elkeseredett volt, vele sírtam én is. .. :cry: :cry: :cry: A tehéntejtől szerencsére nem lett pöttyös, semmi baj nincs tőle, végül is 1 éves, remélem nem zavar be.

Timi
Az első 4 hónapban én is azt hittem, jó alvó lesz Anna is. Isten tudja mi történik akkor, egyszer csak rákap a baba a gyakoribb – éjszakai – cicizésre. Növekedési ugrás – mondja a védőnő – több tej kell neki, a gyakoribb szopival megtermeli. Igen ám, de közben szépen megszokja hogy ha felébred, máris cici van a szájában. Na, errő leszoktatni... hát az nem egyszerű...
A hajvágógépet már babákkal is lehet használni? Nekem ugyan sosem volrt a kezemben, nem láttam közelről milyen. Nem félt tőle Marcika? Annának is kéne néha vágni a haját, de csak nyisszantok egyet-egyet gyorsan, mert kapkodja a fejét, nem bírja a macerát.

Melcsi
Pörinek mikor kezdtétek rendesen vágni a haját és hogy viselte :?:

Mandula
Nagyon édes Mese! Ezek szerint már ő is huncutkodik rendesen! Műsor anyának, míg fel nem vesz, aztán minden OK. Nálunk most kicsit megint nehéz, mert Annát múlt héten nagyon elkényeztették, a mama de főleg a keresztanyja egész nap játszott vele, felkapta folyton. Ő meg most tőlem is ezt várná, folyton jön utánam, bemászik a lábam közé és kapaszkodik föl, lépni sem tudok tőle, ha arrébb lépek úgy megsértődik, tiszta hiszti... :roll:

Paga
Az egyik kolléganőnmek vetélés után, de véletlenül :!: derült ki egy vírusfertőzés kapcsán, immunológiai vérvétel során, hogy olyan ellenanyagot termel a szervezete ami vetélést okoz. Esetleg érdemes lenne egy ilyen szűrést csináltatni. Az ellenanyag neve Cardoilipin AT. A II. Klinikán specializálódtak erre a dologra, ha esetleg érintve lennél. Szerintem járj utána, csak egy szúrás az egész.

Fanny
A dokik általában nem túl bőbeszédűek. Az enyém is többnyire csak azt mondta: minden rendben van. Na de hát ha egyszer rendben van, mi mást mondjon? :D Na jó, tudom én... nálunk a méreteit szokta elsorolni, meg folyton azt hogy „ gyomor telítődik, vese rendben, szívfrekvencia jó, 4 üreges szív látható”
Itt a golyós játék:

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Örülök hogy jól sikerült a vidéki nyaralás, bár a kopasztás szerintem is kimaradhatott volna. Gyönyörü etetőszéke van Annácskának, és persze a főszereplő hölgy is szépséges jelenség :D Bizony milyen nagy már, emlékszem mikor az urad feltette az első képeket Róla, kicsit máshogy nézett ki :wink: :D
Hogy miért keltettem fel Lukut? Felkeltettem az első kettőt is, és náluk jól bevált, mindkettő aludt reggelig, ez alól csak Ő volt kivétel... Viszont mióta nem keltem fel, és este 8-1/4 9-kor eszik utoljára, reggel 6-ig alszik, esetleg hajnal 5 felé felébred, de ha beteszem a szájába a cumit, alszik is tovább. Igy jó lesz nekem, mert reggel tudok főzni, meg sokmindent csinálni, amit Pöri mellett ugye nem... Mivel Luku alukál reggeli után. Azért bizom benne, hogy idővel Ő is csak 8 felé fog felébredni, mint a többiek, és akkor nekem a teljes reggelem szabad lesz.
Pörinek kb egyéves korában vágtam először hajat, kissé bonyolult müvelet, néha 2 napot is igényel, mert folyton ugrál, és persze olyankor a telefon se, meg más, egyébként tiltott dolog se érdekli, kizárólag a hajvágás. Én az asztalra szoktam ültetni, ráteszem a müanyag zsebes előkét, hogy abba hulljon a haj, belövöm hogy kéne vágni, és gyorsan nyisszantok. Néha egész jól sikerül. Mátét kb 1,5 éves korában Apa vitte fodrászhoz először, Ő ült a székben mozdulatlanul és nézte mit csinál a fodrász. Emesétől ez nem várható el :oops: :x
Fannykám!
Nem tudtad, milyen együttes a Kormorán? :shock: :roll: Rendszeresen nézel HirTV-t? Helyes...
Szóval a Kormorán, tul azon, hogy népzenei alapokon nyugszik, leginkább a mondanivalója miatt tartozik a kedvenceim közé... Ha esetleg szert teszel egy CD-jükre, fogod hallani... Nekem most a 2005-ös kiadásu, Magyarnak lenni hivatásunk c. a kedvencem, ezen igen szókimondó dalok is szerepelnek.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok!

Gyorsan itthonról dobok fel pár képet, mert negyed tízre jön az ingatlanos. Áruljuk a házunkat.Nagy tervek vannak... aztán majd jön a valóság!
Icus! Egy kicsit megnyugtattál, hogy a Te dokid is ilyen szűkszavú, de azért nekem akkor is furcsa egy kicsit.
Hajvágás: én már pontosan nem emlékszem, hogy mikor, de nagyon korán elkezdtük vágni a kisebbik fiam haját, egy évesen már bölcsibe járt és emlékszem, hogy nagy sikert aratott a tüsi hajával. Fodrász vágta géppel, nem volt semmi gond, egyszer aztán a megint frissen vágva mentünk bölcsibe és már az ajtóban kérdezte a gondozónő, hogy ki vágta le a haját (mert biztos látta, hogy valami nem stimmel) és a gyerek nagy büszkén mondta, hogy apa! Mire a gondozónő: mondd meg apának, hogy máskor vigyen inkább el a fodrászhoz!
De aztán vettünk egy nyírógépet és hosszú évekig mi nyírtuk tüsire a haját. ( nagyon jól állt neki, kár, hogy akkoriban még nem volt digitális fotónk)
Na, nem dumálok tovább!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 14:38-kor.
fanny01

Sziasztok!

Icus! Mi az , hogy nem lettek túl jók a képek :?: Nagyon szépek vagytok, persze Anna előnyben :lol: :lol: ! Én is kiszúrtam az etetőszéket, hogy milyen szép! És a torta is szuper lett!
Szerintem már nyugodtan kaphat tejcsit Anna, hiszen elmúlt egy éves :lol: . És milyen jó, hogy figyelsz rá, hogy ne hízzon el a kishölgy. Én pont azt vettem észre, hogy az anyukák között valami verseny, hogy ki mennyit eszik, és szinte már-már kakukktojások vagyunk Mesével,hogy Ő még szopizik és fogalmam sincs mennyit. Ja, és be kell, hogy valljam, én nem tartom be nagyon precizen a védőnő álltal előírtakat :oops: ! Mese szokott kapni az én kajámból egy-egy falatot, és már joghurtot is evett, meg néha egy falat túró rudit :oops: . A májkrémes kenyér a kedvence, persze ebből csak egy-két csipetet kap.
A nagyok tegnap nálunk is elmentek nyaralni, úgyhogy most ketten vagyunk Mesével, most Ő sincs felkapkodva mindíg, de egyenlőre jól viseli.

Fanny! Megint milyen szép helyen voltatok :lol: ! Az a lényeg, hogy minden rendben a picivel. Igaz, minden kismama szeretne többet tudni, de sajna az orvosok nem túl közlékenyek. Én spec. mindíg felírtam a kérdéseimet, és fel is tettem :lol: . Na jó, az én orvosom a Bátyám komája, így azért könnyebb volt!

Melcsi! Reggel 6-ig aludni egyfolytában? Jaj, de jó lenne :? :lol: !

Sheila! Azért írj magadról-magatokról is néha! A nagyfiad sem tud segíteni képet felrakni?

Tegnap voltunk tanácsadáson. Emese pontosan 7 kg. Nem valami sok, de szerintem pont csinos :lol: :lol: .
Már fel tud ülni is magától, négykézlábállásból! Olyan gyorsan telik az idő, hogy legszívesebben visszafognám :lol: .

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Megint eltüntem,de nem ok nélkül,írtó zűrös időszakot élünk.
Itthon vannak a gyerekek,mivel szünet van az óviban és a bölcsiben,elég nehezen tudom megoldani munka mellett a felügyeletüket. Anyukám sokat segít, de közben nagyon beteg lett a nagynéném Ausztriában, több hétig nála voltak a szüleim,így szegény kicsikéim össze vissza lettek elhelyezve,ami nem tett jót nekik :(
Közben eldöntöttük,hogy bezárjuk ősszel az üzletet,evvel kapcsolatban is ezer dolgom van,és közben pályázatokat írok,állásinterjúra járok...... :roll:
Ezért maradtam el,de remélem lesz majd időm visszaolvasni.
A képeket végigfutottam,gyönyörűek a gyerkőcök,remek fotókat készítetek.

Bocs,hogy most nem írok külön mindenkinek.
Láttam Zsenge is visszatért örülök,hogy jól állnak a dolgai.

Képzeljétek beszélgettem Krisztával/Nyanya/ skype-on.

Most kezdek olvasgatni és jövök.

Puszi!
Bea
beátab

Szia Bea!

Sajnálom, hogy így összejött Nektek minden, de remélem hamar megoldjátok a gondokat és minden rendben lesz!
Ha elkezdődik újra a bölcsi, ovi biztos könnyebb lesz. Gyere ha tudsz!

Melcsi, Icus! Még azt elfelejtettem a tápi-alvás témával, hogy Alex tápszeres volt, de 3 éves (!) koráig egyetlen éjszakát sem aludt végig :roll: . Kitti is tápis volt, Ő meg már a hazamenetel utáni 2. éjszakát is végigaludta. Hát Emese meg tudjátok..... :lol: .
Néha amikor már nagyon-nagyon fáradt vagyok, akkor elkeseredek egy kicsit, de aztán persze hálás vagyok a Sorsnak, hogy 3 ilyen egészséges gyerekem van :lol: :lol: !

Az egyik közülük hiányol is most :lol: !

sziasztok

KépKép
mandula35

Reggel csak eltüntem, Pöri felébredt, nem tudtam befejezni...
Szóval, Icus, az "abszolut elvárható", az a mi családunkban értendő, mert Máté pont 6 hetes korától, Emese pedig születésétől fogva végigaludt minden éjszakát! Szerintem mi vagyunk a kivételek, de nekem ugy tünik zsinórban ilyen gyerekeim születnek :D Vagy csak a szüleikre hasonlitanak, akik szintén nem rossz alvók :wink:
Mandulácska!
Emeséd szerintem pont jó sulyban van, az enyém is a 7 kiló körül mozgott 7 hónapos korában, pedig nagy sullyal született. Nem is kell ugy kinézni mint a kismalac! Máté idejében még nagyon kellett a papirformát produkálni mindenkinek, igy az én kisfiam 12 kiló lett egyéves korára, hát megmondom őszintén, kamaszkoráig elég husos volt, szerencsére aztán kinőtte a bébiháját. Nem akarom hogy a többiek is igy legyenek, ezért én is vigyázok. Én ugyan békében élek a sulyommal, de gyerekkoromban sokat csufoltak, és nem esett jól, nem akarom hogy a gyerekeimnek ilyen gyerekkoruk legyen.
Fanny!
Csak nem kezditek megvalósitani azt amiről egyszer beszélgettünk?
Visszatérve a Kormoránra, talán lejött Neked, hogy ez egy elég jobboldali, manapság bizonyos körökben ugy mondhatják, "szélsőjobboldali", esetleg "magyarkodó" együttes, ismereteim szerint az egyetlenek maradék hazánkban akik ki mernek állni bizonyos értékek mellett...
Sajnálom hogy a kis menyednek is ilyen szükszavu doki jutott. Az enyém is ilyen, kérdezni kell, magától nem mondana semmit. Sok doki van igy, ők már rengeteg kismamát elsegitettek a szülésig... Kérdezzen bátran, mindig felelnek, csak kérdezni kell.
Megint jó képeket csináltatok :) Zsámbék is olyan szép...
Bea!
Bezártok? Nem csodálom... :( Ismerem jól a vállakozók helyzetét :( Mi is küszködünk mostanában a butorbolttal... Szerencsénk, hogy nem egyetlen bevételi forrásunk, mert mostanában nem hoz sokat... Dehát majdcsak lesz valami.
Mit fogsz dolgozni?
Sheila!
Bővebbet Magadról légyszi!

melcsi1967

Mandula
A képek azért nem lettek túl jók, mert olyat szerettem volna, hogy valami szép háttér előtt, nyakig a tortában, fülig érő szájjal, esetleg velem és apával együtt. Na ezek együtt nem jöttek be.
Nagyon ügyes Mese hogy már fel is ül. Anna - na jó, ő nem mérvadó - 8 hós elmúlt mikor mászni kezdett és utána kb. 2 héttel ült fel.

Az etetőszék a sógorom keze munkája, ő faragta tömör fából a lányának, aki azóta már Anna keresztanyja. És csinált egy ilyen stílusú kiságyat is, lenn abban alszik Anna. Az olyan masszív, hogy abba annak idején a sógorom is befeküdt a lánya mellé :lol: :lol: :lol:

Bea
Bezárjátok a boltot? Milyen állást keresel? Olyan időbeosztással munkát találni amivel az ovis-bölcsis gyerekeket hozni vinni lehet, elég nehéz, ahogy hallom másoktól...

Fanny
Szépek a képek nagyon!
Jó a hajvágós story :D Én is észre szoktam venni az ovisokon, kinek vágják otthon a haját :lol: Bár aki ügyes kezű, annál ez nem törvényszerű. Én férjemnek, anyámnak, sőt régen magamnak is sokszor vágtam hajat, elég jó szokott lenni.

Én el sem tudom képzelni hogy Anna mozdulatlanul ülne míg a haját vágják. Pl. ha közelítek felé az ollóval, nagy érdeklődéssal fordul arra, csakhogy így nem tudom pl. oldalt vágni a haját. Ha meg megérzi hogy valahol a fejéhez nyúlkálok, löki el a kezemet.
És újabban nem tűri a fülpucolást sem, pedig ez régebben nem okozott gondot. Pedig én azt hittem, ahogy nő, ezek a dolgok egyszerűsödnek :wink:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melcsi
Lehet hogy én vagyok az oka mindennek? :wink: Gyerekkorom óta emlékszem rá hogy minden éjjel sokat forgolódok, nehezen alszom el, és a legkisebb neszre felébredek. Kivétel, ha már nagyon fáradt vagyok. Apa is rossz alvó. Mit is várjunk Annától? :shock:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Nehogy azt hidd hogy egyszerübb lesz, sőt! Mostanában az orrszivás akkora orrditásba torrkollik, hogy iszonyat!!! éspedig nem fáj egyáltalán! Vagy mondjuk a hajmosás, pedig csak a fejét kéne hátrahajtani!

Ma Lukunk tágranyilt szemekkel figyelte ahogy Emese a fotel karfáján billeg :shock: . Majd a kislányom tudálékos arccal odahajolt Lukuhoz és igy szólt: mász, mász, igy! Később hasrafektettem a bölcsőben, akkor meg rámutatott csodálkozva: úszik! :lol:

melcsi1967

Icus!
Szerintem a gyerekek az alvásban hasonlitanak a szüleikre.

melcsi1967

Képzeljétek, mit találtam ki! Unom egyesével kicsinyíteni a képeket, főleg mert Annáról írok naplót és most utólag szeretnék beleszúrni egy csomó képet a doksiba, csak sokkal kisebb méretben. Hát azt egyesével kicsinyíteni elég macerás lenne. Hát mondom a férjemnek, nincs olyan program ami csoportosan át tud méretezni egy csomó képet egyszerre? De, biztos van, mondja, az interneten minden van. 10 perc múlva hív be, nézzem meg mit talált. A program neve Multiple Image Resizer, magáncélra ingyenesen letölthető. A futtatáshoz Framework keretrendszer kell, de XP alatt ez talán már alapértelmezett. 150 képet kicsinyítettem egyszerre 3-4 kattintással , nagyon klassz! :lol: Úgy örülök neki, próbáljátok ki!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Icus!

Még azt akartam kérdezni, hogy a tejet egy az egyben adod, vagy higítva? Mert amikor az én gyerekeim kicsik voltak ( a történelem előtti időkben ugyebár, amikor még nem volt ennyire divatban az allergia) bizony pár hónapos korától adhattam a feles tejet. Meg szép lassan mindenféle kajákat amiket mi ettünk. Én nem igazán értem ezt a marha nagy ódzkodást a főzött kajáktól, elvégre nem halt ki az emberiség több ezer év alatt, pedig biztos nem mindig tartották be ezeket az óvintézkedéseket. Van egy ismerősöm már egy éves elmúlt a kisfia, de még mindig csak üveges bébi pempőket adott neki enni. Szerintem ez teljesen rossz irány. És persze most már másfél éves elmúlt a gyerek és csodálkoznak, hogy semmit, de semmit az ég világon ( a bébipempőkön kívül)nem fogad el.

A programot, majd én is megnézem, mert nekem is "halálom" egyenként kicsinyíteni.

Melcsi!

Igen, "lejött", hogy jobbaoldaliak, bár szerintem ez teljesen mindegy, mert a zenéjük állati jó ( és miért lenne az baj, hogy az autentikus magyar népzenére építenek?) a szövegeket annyira én még nem ismerem, de amit hallottam, az nagyon tetszett.

Igen, "formálódni" látszik a teljes életmódváltás, de azért ehhez még nagyon sok mindennek össze kell jönnie, legfőképp eladni a saját házunkat ( ami azért ebben az árkategóriában nem egyszerű)
a kinézett új ingatlant ne orozzák el az orrunk elől, stb. de most tényleg egy olyan lehetőség lenne amiben 100%-san benne lenne az egész család. Bocsi, ha rébuszokban beszélek, de azért ennyire ország-világ előtt nem akarom kiteregetni a dolgot, majd személyesen elmesélem.
Imádom amikor a gyerekekről mesélsz!!!!!!!!!!!!!!

Mandula!
Szerintem sem sovány Emese, nagyon kis formás. Én határozottan emlékszem, hogy a nagyobbik fiam 6 hónaposan 6 kg volt, 7 hónaposan 7, 8 hónaposan 8, aztán később már jobban gyarapodott, mert elég masszív, tömör kisgyerek lett, de mindig nagyon formás volt.

Bea!

Sajnálom, hogy be kell zárni az üzletet, de ha nem hozza azt, amit Ti elvárnátok, akkor tényleg nem érdemes fenntartani. Nekünk is volt virágboltunk ( kettő is) de egy idő után feladtuk, ráadásul nem is mi csináltuk, ( mert ugye mindekettőnknek meg volt a saját foglalkozás)hanem alkalmazott és így egy idő után nagyon fárasztó volt és nem is hozta a hozzáfűzött reményeket, a veszteséget meg kár termelni.

Jövő héttől két hétig szabin leszek, most várom egy kicsit, de aztán nagyon hamar megszoktam unni az otthonlétet. ( Imádom, ha feladataim vannak.)

Üdv mindenkinek Éva
fanny01

Fanny!
Otthon leszel végig a szabi alatt? Semmi utazgatás?
Szóval kiszemeltétek már az uj helyet... Nagyon várom ám a találkozást, többek között erre is kiváncsi vagyok. Mikor jöttök? Esetleg mig szabin leszel? Ugy lenne jó ha az uram is fent lehetne (gondolom a Tiéddel együtt jöttök), ugyhogy beszéljük már meg! Luku már teljesen fogadóképes :)
Én még óvatos vagyok a tejjel, orvosi tanácsra, Emese ekcémája miatt. Habarást készitek vele, de töményen inni még nem adtam Neki. Ellenben Máté a történelem előtti időkben kb egyéves korától higitatlanul kapta az istállóban előttem fejt tejet (persze forralva). De ma más szelek fujnak valóban.
Icus!
Le tudnád irni a hozzám hasonló analfabétáknak hogy mit hova üssek be, mert nekem is a halálom az egyenkénti kicsinyités.

Kicsi lányomban tombolnak az anyai ösztönök. Mikor sir Luku (elég ritka), kétségbeesett arccal siettet: Lukuka inni, inni! Mikor pedig megérkezik a termés, szagolgatja a fenekét, és mutogat a pelenkázóra: bugyi, kaka!

melcsi1967

Sheila!
Remélem olvasol legalább... Kéne 1 kis info Bükfürdőről, pl hogy befér-e a szobába szerinted 2 kiságy? És milyenek a medencék?

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi, Fanny
Itt megtaláljátok a program telepítőjének linkjét: http://www.multipleimageresizer.net/download.aspx

Az oldalon keresd meg : "The Multiple Image Resizer .NET Setup can be downloaded from here" - az ebben a mondatban szereplő linkre kell kattintani. Amit letöltesz, azt utána még fel kell telepíteni. A futtatáshoz kell Framework, ha nincs a gépen , az is letölthető erről az oldalról, kicsit lejjebb van a linkje.

Egy mappába átmásolod a kicsinyíteni kivánt képeket és elindítod a programot. A "file name"-n jobb egérgombbal kattintva kiválasztod a mappát ahol a kicsinyíteni kívánt képek vannak. "Percentagle" - beállítani a kicsinyítendő százalékot, aztán "go" és már csinálja is. A c:\MIR könyvtárba menti a kicsinyített képeket. Egyszerre akár több száz kép is pillanatok alatt elkészül.
Ennél egyszerűbben nem tudom leírni, remélem érthető. Minimális felhasználói ismeretet igényel a dolog, Melcsi a fiad biztos segít ha elakadsz, mert aki látott már hasonlót annak roppant egyszerű.

Fanny
Eleinte higítva adtam a tejet de már nem. A védőnő szerint ezek a bolti tejek már épp eléggé higítottak így is.
Én is adom Annának amit mi eszünk, de nem lelkesedik érte igazán.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

A könnyebb megtalálhatóság végett a linkek a piros keretes táblázatban vannak

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Icus!

Köszi a segítséget, majd a szabi alatt megpróbálkozom vele.

Melcsi!

Küldtem privit!

Többiek hol vagytok????? Melinda????
Sziasztok Éva
fanny01

Sziasztok!

Melcsi!
Képzeld holnap megyünk Érdre,valami villamossági szerelőhöz. Utána Pestre egy kicsit csavarogni. Állatkertbe is szeretnénk,remélem jó idő lesz.Sajnos csak ma derült ki,ha előbb tudom,egyeztettem volna Veled egy talit,annyira jó lenne megismerni Benneteket.
Hallottam,hogy a bútor sem megy már olyan jól,mint régebben. Van egy barátunk,neki bútorkészítő kft.-je van,ő is panaszkodik folyamatosan a forgalom visszaeséséről. Jó Nektek,hogy van más bevételi forrásotok is. Mivel foglalkoztok még?
Mi is voltunk Bükfürdőn a Répce Goldban,igaz nekünk 2 egybenyitható szobánk volt,de szerintem a simák is tágasak,elfér 2 kiságy is. És lehet kérni,nem kell utazóágyat vinni.
A hotelben és a rekreációs központban nincs külön gyerekmedence,de be lehet vinni a kicsiket. A gyógyfürdőben viszont van.

Icus!
Szerintem is klasszak a fotók. Nagyon jó ajándékokat kapott Anna baba. Ez a fa tologatós játék nekem is nagyon tetszik,Marcellnek még nincs,de névnapjára veszek neki.
Látom már fogat is mostok. Anna mossa egyedül,vagy Te segítessz neki? Nálunk ez most gond,Marcell csak a fogkrémet eszi,és nem engedi,hogy én mossam. Már könyörgök neki,de nem....
Nagyon megörültem amit a kicsinyítésről írtál,majd én is kipróbálom.
Azért kell bezárnunk az üzletet,mert már nem nullásak vagyunk,hanem veszteségesek :(
Nem látom értelmét a folytatásnak. Belefáradtam.
Kereskedelemben tudok csak elhelyezkedni,ezt tanultam,ebben van gyakorlatom. És sajnos a kereskedelem nem igazán arról híres,hogy könnyű megoldani a gyerekeket,de szerencsére anyukám segít.
Üzletvezetői állásra gondoltam,ezt csinálom '91 óta. Remélem sikerül valamit találnom. Jövő héten megyek egy most nyíló irodabútor bemutatóterembe interjúra,ez talán kicsit jobb nyitvatartású. Majd meglátjuk.

Mandula!
Ismerős a helyzet az alvással kapcsolatban. Én is így jártam Marcellel. Imádott éjszaka szopizni. Amikor abbahagyta a szopit reménykedtem,hogy na talán vége az éjjeli kelésnek. Hát nagyot tévedtem,akkor is felébredt....Nem akarlak elkeseríteni,de nekünk ez eltartott másfél éves koráig. Most már egy ideje egész éjjel alszik,igaz elég korán kel fél 7 körül,és felkelti a Kyrát is :(

Fanny!
Én is úgy gondolom,hogy veszteséget ne halmozzunk,mert annak nincs értelme. Sajnos a digitális gépek tönkretették a laborokat. Manapság az emberek nem is csináltatnak papírképeket,csak a gépen vagy cn tárolják. Viszont ennek azért van némi veszélye,mert lehet,sok év múlva már nem lehet megnézni a képeket,mert annyit fejlődik a technika,hogy a régi cd-ket le sem lehet majd játszani. A gépről meg egy vírus eltüntethet mindent. És akkor nincs emlék...Én biztos ezentúl is fogok képeket csináltatni,imádom albumba rendezgetni.

Jó hétvégét Mindenkinek!
Bea
beátab

Bea!
Beugorhattok, ha jöttök, akár rövid időre is, mi itthon vagyunk, az uram délelőtt nyitva van, én meg babázok.
Hát bizony a butor sem a régi. Megjelentek az uniós lengyel, román és bolgár butorok, már fa kategóriában is, potom áron, ugyhogy a magyar gyártók is kapaszkodhatnak. A kereskedelem pedig az üzletházak meg a kika és társaik miatt gyengélkedik. Na meg a hatalmas gazdasági lendület tolja hátrébb :x
Nekünk a földszinti üzletek bérbe vannak adva, évek óta azonos bérlőknek, ugyhogy az ad egyfajta biztonságot, bár elkiabálni azért azt sem szabad...
Szerinted nem csinálnak az emberek cd-ről képeket? Én pedig igen, szeretem papiron látni, nézegetni az idő mulását, igyekszem mulatságos jeleneteket is megörökiteni mióta van digit.gépem, és jó ezeket albumban látni. Bár már én is a neten rendelek, bizonyos mennyiség felett nagyon olcsó. Fotós boltba valóban csak albumért járok én is.
Lassan aktuális is lesz egy uj rendelés, Lukuról még nincs is papirképem.
Fogkrémet is adsz Marcellnek? Valahol azt olvastam, hogy csak kétéves kor felett adjunk, de mivel Emese is szivja a fogkefét, nem is akarok előbb. Pedig együtt mossuk, de egyelőre hiába mutatom, hogy csak dörzsölni kell és nem enni :roll:
Icus!
Igyekszem felfogni azt a programot.
Fanny!
Privi ment, ha még nem alszol.

melcsi1967

Bea!
Ne haragudj! Máténál volt a telcsim, kb 1/2 11-kor adta vissza, mikoris Luku volt a kezemben, és csak félredobtam. Aztán láttam, hogy van rajta üzenet, meg is néztem, gondoltam, visszahivlak, bár már késő, de aztán megint történt valami, aztán meg elsodort a nap, és már este is lett. :cry: :oops: Azért remélem, jól telt a napotok, és legközelebb, ha erre jártok, tényleg összejön.
Fanny!
Minden rosszban van valami jó! Ma volt ugyanis Edwin Marton koncert, és elmentem arra, Apa vállalta a gyermekeket. Nagyon örülök hogy mégis elmehettem, őszintén szólva nem is gondoltam még du.5-kor sem, hogy eljutok, de az uram mondta, hogy menjek csak el nyugodtan, Ő fektet ma. Szerencséjére azonban 3/4 9-kor hazaértem, igy én etettem és ágyikóztattam már. Jelenleg pedig csönd van a bébifronton :D
A koncert, bár rövid volt, de nagyon-nagyon jó, ez a hapsi, bár kicsit egoista, valóban virtuóz, és még hangulatot is tud csinálni. Igazi feltöltődés volt a sok pelenka után kicsit magamban lenni és átadni a füleimet a zenének a zsinat helyett :lol:

A gyereknevelés terén ujabb problémák jelentkeznek: Bellababa épp Lukuval egyidőben sir, igy mikor én azt mondom: Lukuka, na-na-na, olyan vigasztaló hangon, épp akkor Pörike is vigasztalja a magáét: Bellababa, na-na-na. Ma pedig Emese mesélt Lukunak, aki szorgalmasan el is aludt rajta :lol: A kicsim odatelepedett a hordozóba tett Luku mellé, vitt egy gyerekgondozási füzetet, elkezdte lapozgatni, és azt mondta: mese, mese :D

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi!
Küldtem Neked sms-t és hívtalak is ma délelőtt. Lehet nem jó számon? Sajnos nem tudtam a pontos címet,de még a bútorbolt nevét sem :oops: . A srác akinél voltunk sajna nem tudott segíteni,azt mondta sok bútorbolt van :(
Sajnálom,hogy nem jött össze,pedig jobban jártunk volna,képzeld Marcell ruhástól belemászott a szerelő udvarán lévő medencébe :roll:
Még jó hogy vittem váltó ruhát,mint mindig....mert úgye vele mindig történik valami :) Szóval hozta a formáját. És még a szokásosnál is aktívabb volt,Kyrával együtt, mindenen összebalhéztak. A srác kisfia csak nézte az én 2 rosszcsontomat,és inkább bement a házba,úgy megijedt tőlük :roll:
Kb 2 órát voltunk ott,de én úgy lefáradtam tőlük,hogy az állatkert látogatást máskorra halasztottuk :lol:
Helyette meglátogattuk a sógornőméket,ott semmi rosszat nem tettek,az unokatesókkal a játékokon való összeveszésen kívül.
Voltunk még a Premier Outletben vásárolni,na az megint nagy élmény volt velük :( De a játszótér tetszett nekik.
Ha nehezen is de jó dolgokat vásároltunk.
Jó Nektek ez az üzlet kiadás,így azért könnyebb átvészelni a rosszabb időszakokat.
Sajnos nagyon kevesen készítettnek papírképet,ezért tartunk itt,és valóban a net is közrejátszik ebben.
Én nem is tudtam,hogy nem lehet fogkrémet adni 2 éves korig :oops: Mondjuk túl sokat nem kap,de mivel együtt fürdenek Kyrával,nem is tudnék neki nem adni,mert akkor kitörne a balhé. Újabban utánozza Kyrát mindenben. El kezdtük a bilizést is,Kyra útmutatásával :lol: ráült az egyikre,Marcell a másikra. Sikerült is a pisilés,nagy erőlködések után,Marcus le is ellenőrizte mindkettőt,belenyúlt :roll:
Aztán elszaladt és befejezte a dolgát a gyerekszoba parkettáján. És sajnos nem haladunk e téren :( . Ráül a bilire, pisil egy keveset és felpattan,máshol befejezi. Nagyon érdekesen csinálja. Tudja,hogy mit kell,hogyan kell,érzi már,de valahogy mégsem megy minden a bilibe. Mondjuk még ráérünk.
Na megyek későre jár,eléggé kifárasztott a mai nap.

Bea
beátab

Bea!
Egyszerre irtunk, hátha még olvasod!
Én meg nyugodtan félretettem azt a hülye telcsit, hogy már ugysem aktuális, nem gondoltam hogy olyan sokáig fog tartani! Na mindegy...
Jó napod lehetett :lol: :wink:
A bilizés nálunk is döcögve halad, belenyul persze Ő is. Néha sikerül, de itt képzavar van, Pöri azt hiszi, állva kell pisilni. Üldögél a bilin, aztán feláll, és mikor tényleg jön,szépen előredönti a fenekét mint a fiuk :shock: Kaki még nem sikerült bele, de ha benn van a pelusban, rögtön szól :? Nem siettetem egyelőre, majd kialakul, lehet hogy még nem egészen érti hogy kéne csinálni.

melcsi1967

Sziasztok!

Mi megvagyunk, különösebb dolgok nem történnek mostanság nálunk. Péternek jövő héten már az utolsó hete kezdődik a tanfolyamon, utána hétfőn az írásbeli, szerdán meg a szóbeli vizsgája lesz. A továbbiakat teljesen pontosan nem tudom, csak annyit, hogy lesz valamennyi gyakorlat, aztán a munka élesben. Egyelőre úgy tűnik, hogy a fiamnak tényleg ez a nagy szerelem. Már többször előfordult, hogy este azt látom, hogy az ágyában a „tankönyvet” olvassa. Ezt miért nem lehetett annak idején mondjuk a történelem könyvvel megtenni?!
Egyik nap azzal jött haza, hogy az oktató azt mondta, hogy neki Tárnok kevés lesz, idővel nagyobb állomáson a helye és legalább rendelkezőként. Ez nagyon jól esett a gyerekemnek, de az a baj, hogy a nagyobb állomásokon nagyon specializálódnak a feladatok. Péternek pedig az tetszik, ha „mindent” csinálhat. Viszont a nagyobb állomásokon állítólag kétszer-háromszor annyit lehet keresni, mint a kisebbeken. Ezt nem is gondoltam volna. A másik álma pedig az, hogy a gyermekvasútnál mellékállásban állomásfőnök lehessen.
Hát lányok! Itt a MÁV- nál néhány évtized lemaradásban vannak. Egyszerűen még nem tudtuk megtalálni azt a személyt, akinek nyugodt lélekkel átadhatjuk a fiam Start kártyáját.(ezt ugyanis a lejáratig a munkáltatónak kell őriznie) A férjem már négyszer járt bent az illetékesnek tűnő helyen, mire a magánnyugdíjpénztári belépési nyilatkozatot végre alá tudta íratni (pályakezdőnek kötelező belépni), de a Start kártyát nem vállalták. Erre én telefonon érdeklődtem és legutolsó információ az, hogy mégiscsak ott kellett volna átvenniük. Szegény férjem mehet vissza ötödszörre. Azért ő, mert Péter 2-ig tanfolyamon van és az irodában csak fél háromig vannak, így a fiam már nem érne oda. Bár jobb is, ha mi intézzük, mert akkora a fejetlenség és ő ügye nincs a dolgokkal úgy tisztában, mint mi. Bár állítom most már ő is tájékozottabb, mint némelyik „illetékes”.
Bence élvezi a nyári szünetet, bár már beárnyékolja az ominózus kémia-tanulás. Most már rendelkezésére áll a teljes anyag, persze ennek is én jártam utána.
Benji egyre vagányabb, egyre több az igazi fiús megnyilvánulása. Kezdem azt látni, hogy már szüksége lenne játszótársra. Most kezd látszódni, hogy a túl nagy korkülönbségnek azért hátránya is van. Bencénél sokat itt van a barátja és Benji mindenáron velük akar lenni. Egy darabig nagyon rendesen foglalkoznak is vele, de azért 14 éves fiúknak mégsem partner a kis két és fél éves. Erősen gondolkodom rajta, hogy a születésnapja után (január végén) kezdjen el oviba járni és nem jövő szeptemberben. A lehetőség megvan rá, mert beírattam és felvették. Azért sem lenne talán rossz, mert nekem akkortájt majd szakdolgozatot kell írnom és így legalább nyugodtan dolgozhatnék napközben. Ja, és Bence is rágja a fülem miatta, mert az a vágya, hogy suli után ő hozhassa haza Benjit az óvodából és ő már csak ebben a tanévben fog ebbe az iskolába járni. Általános Művelődési Központba jár Bence iskolába, ahol bölcsőde, óvoda, ált. iskola és művelődési ház van. Tehát ugyanabba az intézménybe járnának, mert Benji ebbe az óvodába megy.
Benji már régen kinőtt a kisbaba korból, de ennek ellenére hihetetlenül tetszik az embereknek. Azt veszem észre, hogy az utcán, pld. a buszmegállóban idegen emberek nézik, hallgatják a szövegét és mosolyognak. A múlt héten a Balatonon voltunk egy napot és egy 60 év körüli hölgy mondta, hogy egyszerűen nem lehet nem észrevenni őt. Az az igazság, hogy emlékeim szerint a testvéreivel sem volt ez másképp, mert mindegyik nagy dumás volt és elfogultság nélkül mondhatom, hogy szép kisgyerekek voltak. Anyósomat szoktam mindig figyelmeztetni, amikor áradozik a kicsiről, hogy ne felejtse el, hogy a másik kettő is milyen értelmes és szuper kisfiú volt. Érdekes, hogy ő ezt valahogy elfelejtette, az anyukám viszont nagyon jól emlékszik rá, hogy a másik két fiúunokája mivel ejtett annak idején ámulatba bennünket és másokat.

Éva!
Ahogy Benji mondaná, „köszönöm kérdésedet, jól vagyok.” Bence tanította neki, így mostanság a hogy vagy? kérdésre Benjinek ez a válasza.
Teljesen meg tudom érteni a gyerekeid csalódottságát a szűkszavú dokit illetően. Nekem szerencsére nem ilyen orvosom van. Most voltam nála a szokásos évenkénti vizsgálaton és hihetetlen energikusan közölte, hogy nagyon elégedett minden rendben van, stb. Mivel onkológus szakvizsgája is van, így a melleket is átvizsgálta , érdeklődött a családban előforduló ilyen betegségekről és egyáltalán a családról is. Lehet, hogy ennek az orvosnak köszönhető, de én sosem mentem szorongva, félve nőgyógyászhoz, még egészen fiatalon sem. (kezdettől ő a nőgyógyászom) Amikor Benjit terveztük, akkor a Bolgárkerék utcában egy ottani nőgyógyásznál is jártam néhányszor. Na, ő az a szűkszavú típus volt. Azt vettem észre, hogy én, aki sosem tartottam az ilyen szituációktól, szorongva megyek hozzá. Néhány alkalom után aztán ez valamennyire oldódott (lehet, hogy azért is , mert kiderült, hogy a fiát valamikor tanítottam), de olyan sosem lett, mint a régi dokimmal. Ennek ellenére kellemes emlék marad a személye, mert ő csinálta a legelső UH-t, amin „Benji” látszott.
A zsámbéki képek nagyon jók, pont mostanában beszéltünk róla, hogy kirándulni kéne arra a környékre.
Az ingatlanügyletekhez sok sikert és kitartást kívánok! Párszor már mi is átestünk ezen. Igaz, hogy mindig csak panellakáson kellett túladnunk. Emlékszem, hogy az első lakásváltásunknál(Péter születése után 2 szobásból 2és fél szobásba) többször úgy tűnt, hogy a helyzet kilátástalan, de nagyon- nagyon akartuk és nem hátráltunk meg a felmerülő problémák elől és végül készpénz nélkül, sőt tartozásokkal terhelten, de sikerült(pedagógus-kölcsön, bankkölcsön) a vágyott lakásba költözni.

Icus!
Nagyon örülök, hogy jó tanáccsal tudtam szolgálni és Annának tetszik a játék. A fotóid, mint mindig, most is kiválóak. Kicsi lányod (bocsánat, a nagy egy éves) csuda édes mindenütt. A megilletődöttség tényleg jól látszik azon a bizonyos képen.
A jó alvó gyerek témában akkor mi vagyunk a kivételek. Mindhárom fiamat aránylag sokáig szoptattam( a két nagyot négy hónapos, Benjit hat hónapos korig kizárólagosan), de ennek ellenére szerencsére mindegyikük nagyon jó alvó volt.

Bea!
Sajnálom, hogy a vállalkozásotokat fel kell adni, de veszteséget tényleg nem érdemes termelni. Az élet nagyon érdekes, mert ilyen esetekben szokott megnyílni olyan jó lehetőség, mely mellett egyébként elmentél volna. Remélem nálad is így lesz.

Melcsi!
Gratulálok az éjszakákhoz! Én is azon szerencsések közé tartozom, akik azt mondhatják, hogy ez az elvárható viselkedés.
Az nagyon jó, hogy el tudsz menni néha kikapcsolódni. Igazán rendes férjed van, hogy ebben partner. Bár ezen a téren én sem panaszkodhatom.

Mandula, Timi, Regina!
Nagyon jó képeket tettetek fel ti is, a gyerekek nagyon szépek. A keresztelő-ajándék témában sajnos nem tudok ötletet adni. Nekem két „keresztgyerekem” van, de mindkettőjüknél névadó volt és ez kicsit más szituáció.

A közelmúltban jártunk a Rukkel tónál, a Balatonnál, a Budai Várban. Teszek fel néhány képet, melyek ezeken a helyeken készültek.

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Melinda
fermel

A képek: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
fermel

Sziasztok!

Fermel
Te aztán igazán éjszakai bagoly vagy! :shock:
Jók a képek és gondolom, hogy a kirándulások is jól sikerültek. A Rukkel-tó nagyon jól kiépült az utóbbi időben, Benji biztosan nagyon jól érezte magát.
Jó volt olvasni, amit Péterről és a munkájáról írtál. Engem az fogott meg, hogy ennyire vonzódik a MÁV-hoz, vagyis, hogy olyan munkát talált, amit igazán szeret. (Nekem legalább is az a "heppem", hogy a gyerekeim majd olyan munkát/hivatást válasszanak, amit szívvel-lélekkel tudnak csinálni. Vagyis szeressék amit csinálnak és legyenek elégedettek, bármiről is legyen szó. Persze vannak magasröptű elképzeléseim :D , és azért bízom benne, hogy pl. Ádám nem egy kukásautón fog kikötni.)

Fanny
Legalább priviben megírhatnád, hogy mire készültök. Olyan kíváncsivá tettél, már lyukad az oldalam....

Bea
Egy buta kérdés: biztosan nem lehetett átszervezni, összevonni, átcsoportosítani az üzleteket, hogy ne kelljen bezárni? Mert ez elég szomorúan hangzott! És biztosan kényelmesebb volt sajátban dologozni, mint majd alkalmazottként. És sajnos tényleg nagyon nehéz (állítólag) két kisgyerekkel elhelyezkedni. Azért én nagyon szurkolok neked és ha van időd, akkor írj a tapasztalatokról!

Icus
A leírtak alapján úgy érzem, hogy nagyon jól sikerült a kislányotok első szülinapja. Biztosan nagyon emlékezetes marad. Lesz miről mesélni hamarosan (úgy vettem észre, hogy a kicsik nagyon szeretik a róluk elmesélt történeteket és nézni a fotókat, videofelvételt)
Van rá lehetőség, hogy gyakrabban menjetek a rokonokhoz? Vagy ez a csirkekopasztással van összekötve? Úgy - gondolom - kevésbé vonzó. Bár egy jó anya a gyerekéért sok mindenre képes!!! :lol: :lol: :lol:
És egy kérdés (ne vedd tapintatlanságnak): semmiképp nem lehetséges, hogy pár év múlva kertesbe költözzetek? Vidéken nagyon "olcsón" (ez persze relatív) lehet házat kapni, ha a munkába járást meg tudjátok oldani.
A mesekönyvekről írtakkal egyetértek. Sokszor én is azt látom, hogy a szép külső megjelenés a tartalom rovására megy.
Elkészül egy szép rajz és ahhoz "összedobnak" valami meseféleséget és nem a meséhez készítenek rajzot. Bár a rajzos könyv is inkább a nagyon kicsiknek való. Ugye? Mert Évinek jobb szeretek kép nélküli mesét olvasni, hadd mozgassa csak a saját fantáziáját! Így időnként jókat nevetünk, mert félreért egy-egy kifejezést és nagyon kacifántosan írja körül, hogy melyik szót nem értette.

Rólunk
Ádámék elég sokat tudtak fürödni a rossz (hűvös) idő ellenére. És jól érezte magát a táborban. Nem is hívott egyszer sem. Én küldtem sms-t, hogy mizújs, de csak 2 nap múlva válaszolt rá és meghagyta, hogy véletlenül se hívjam. (Persze, mit is gondoltam! Kamasz.)
Évivel van néhány kellemetlenség. 2-3 hónapja gondunk van az alvással, de erről majd később írok. Pár hete pedig futószemölcs jelent meg az oldalán, először csak 2-3 és bíztunk benne, hogy esetleg ennyivel megússzuk és majd elmúlik. De nem. Elszaporodott. Most már közel 20 db van, de már másfél hete kezelem és legalább nem szaporodik. Az ecsetelőn az áll, hogy 3-6 hét után szárítja le. Feltéve, ha hat. (a neten sok infót találtam, de kevés volt bíztató) Ádámnak tavaly 4 db volt és 2 hét alatt totál eltűnt. Ugyanaz a módszer Évinek nem használ. És bevallom, hogy próbáljuk elkerülni az olyan durvaságokat, mint leégetés, lefagyasztás, lekaparás. Ráadásul az sem 100%-os. Egy dologban nagyon bízom: a vizeletterápia (a reggeli pisivel bekenegetni), de a kisasszony attól a falra mászna. Pedig sok jót hallottam róla. (A barátnőm kínjában ki is próbálta az ekcémájára és nagyon dícsérte. Mert hatott!)
Közben egyik nap arra ébredt a kiscsaj, hogy a jobb szemhéja annyira bedagadt, hogy nem tudja kinyitni. Csípés nyomát nem láttuk rajta, nem tudjuk, mitől volt. Egy homeopátiás szert adtunk neki és 2 nap alatt elmúlt.
Remélem több nyavalya már nem jön, erre a nyárra elég volt.
regina3

Sziasztok!

Regi!
Persze, bármelyikőtöknek szívesen elmesélem az elképzelésünket priviben, bár úgy tűnik nem lesz belőle semmi, egyrészt mert kicsit többre tartja a panzióját a tulaj, mint amennyit mi rá tudnánk áldozni, másrészt a fiatalok egyáltalán nem akarnak ilyen "messzire" költözni. ( Ez a meszzire max. 1 óra kocsival, Kemencén a Feketevölgy Panzió!)
De majd priviben leíromn a részleteket.

Képzeld el, pont most mutatta a K., hogy neki is most jöttek ilyen futószemölcsök, azt mondta a doki hogy ez összefüggésben lehet a terheséggel (?) és hogy mutassa meg bőrgyógyásznak.

Melinda!

Tényleg nagyon klassz, hogy Péternek tetszik amunka, ez szerintem mindennél fontosabb ( még a fizetésnél is)

Melcsi!

Most már biztos, hogy szombaton jönnek a K. szülei, úgyhogy akkor a jövő hétvége azon múlik, hogy Ti ráértek-e? Majd írjál, vagy hívjál.

Most nem írok többet, mert nagyon fáradt vagyok. (egész nap ezen az ingatlan histórián "agyalunk"), meg házakat nézegetünk.

Sziasztok Éva
fanny01

Fanny
Húúú! Erre nem is gondoltam! Lehet, hogy a lányom várandós???? :lol: :lol: :lol:
Na,jó inkább az immunrendszer! A kismamáknál is azért jön elő annyi minden, mert állítólag kissé meggyengül az immunrendszer. Biztos a kislányomnál is ez van. És hát erősítgetjük, azért is nem jött több. Csak a meglévők nem akarnak elpusztulni.
Egyébként a vizeletterápia a kis menyednek is ajánlott, ha van gusztusa hozzá. Nem kerül semmibe, nincs mellékhatása, veszíteni nem lehet vele, és nem kell félni, hogy elfogy, sőt beszerezni sem kell. Csak hát vadul hangzik, ugye?
Panzió??? Jól hangzik. Érdekelnek a részletek. Kemencéről már hallottam, hogy nagyon szép és nyugis, de még nem jártunk ott. Nem is tudtam, hogy ilyen közel van!

ICUS
Én is nagyon örültem az infónak!!! Engem is nagyon bosszantott az egyenként kicsinyítés. Még nem próbáltam ki, de biztosan tetszeni fog!

Mandula, Timi
Keresztelővel kapcsolatban mizújs? És veletek?
regina3

Regina,
A keresztelő csak szeptemberben lesz, de még mindig nem tudom, hogy mit vegyünk a kislányoknak. Még csak három hónaposak, nem tudják megmondani, hogy mit szeretnének :lol: :lol:

Nálunk egyébként mandulaműtét lesz, a lányoknak sajnos ki kell venni az orrmandulájukat. Augusztus 15-én műtik őket a Bethesdában, most járkálunk a kivizsgálásokra. Azt még nem tudom, hogy Marcival mi lesz, mert a kórházba állítólag nem vihetem be, itthon viszont nem tudom hagyni a szopi miatt :( . A férjem bemenne a lányokkal, de apukák meg nem alhatnak ott, így ez is ki van lőve....Marad a nagymama, de attól meg a lányok nem túl lelkesek :? . Eléggé tanácstalan vagyok....

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Timi
Ez így tényleg nehéznek tűnik (műtét), de ha jól tudom, kevés napot vesz igénybe. Ha napközben az apuka lenne bent, este a nagymama, Te pedig néhány órára mennél be, ahogy a szopi engedi? Vagy nagyon messze laktok a kórháztól? (Most nem rémlik, hogy merre laktok.) S ha egyszerre, egy napon műtik a lányokat, akkor nem lesznek annyira egyedül. Nem?
És gondolom nem vigasz, de nálunk keményebb helyzet volt: Ádámot 6 évesen műtötték a veséjével, a kislány akkor volt 3 hetes.... Az ottalvást engedték ugyan, de nem tudtuk megoldani. Így 15 napon keresztül az apja volt bent egész nap, én pedig egy szoptatást kihagytam (lösszegyűjtöttem előre az adagot, de a kórházban is muszáj volt fejnem, hogy ne durranjon ki) és így néhány órát bent tudtam lenni minden este. Addig a kicsire anyukám vigyázott. (A sok kedves rokon és ismerős úgy segített, hogy bementek a kórházba, volt aki többször is, így minden napra jutott egy kis "nyüzsi". És hát TV is volt a kórteremben. Azóta is sokszor eszünkbe jut, hogy meglepően könnyen telt az az idő - ahhoz képest, hogy mennyire ideges voltam előtte!)
Ja, igen, azt bevallom, hogy mi egyébként 20 percnyire lakunk a kórháztól. Ez fontos szempont és könnyebbség.
regina3

Sziasztok!

Jó régen írtam már, de azért olvasok.

Timi! Tegnapelőtt vették ki a 4 éves unokahugom orrmanduláját. Nagyon jól viselte, pedig Őt egy sima toroknézéshez is négyen fogják le..... Azt mondja a sógornőm, hogy kapott valami nyugtatót ( :shock: ) és azért volt ilyen ügyes.... Most még egy icipicit fáj a torka, de a barátnőjének akivel együtt vették ki már az sem fáj.
Remélem meg tudjátok valahogy oldani, hogy mindenkinek jó legyen!

Regi! Remélem tényleg nem jön Évára több baj!!!! Én azthittem, hogy ez a vizeletterápia csak vicc! De most tényleg használ :shock: ????

Fanny! Egy panzió..... De jól hangzik! Azért hátha sikerül!

Melinda! Szerintem jó ötlet Benit oviba adni hamarabb, olyan sokoldalu, érdeklődő kisfiú, biztos jól érezné magát!

Melcsi drága! Merre vagy?

Bea! Két kisgyerek mellet nehéz munkát találni, főleg kereskedelemben! Sajnos ez tapasztalat... De felétek azért jobb a helyzet mint itt miskolcon, és ha van segítséged akkor biztos menni fog!!! Van már valami válasz a pályázatokra?

Icus! Ezt a kicsinyítést én is letöltöm, én sem szeretem amikor egyenként pötyögve kell csinálni!

Vasárnap lesz a keresztelő és még mindíg nem vettem semmit. Valami játékot szeretnék, meg egy könyvet, de el sem tudok indulni Hisztis Mirtillel... :lol: . Valószínűleg szombaton Apával indulunk neki a városnak.

Szép napot mindenkinek

KépKép
mandula35

Timi
Igaza van Mandulának, tényleg adnak valami nyugtató félét. Ádám szirupot kapott és azt mondták, hogy műtét előtt 1 órával kell. De nem tudom mi volt, nem kérdeztük.

Mandula
Gyönyörű Mesikéd nem lehet Hisztis Mirtill!!! Ez egy kicsit durva volt. :(

Egyébként a vizeletterápia nem vicc. De saját tapasztalat nincs, mert hát kissé finnyás vagyok bizonyos dolgokban. De két csajszi ismerős kente magára és hatott arra, amire akarták.

Ha van időd, olvasd ezt el, nem hosszú. (Kicsit "izé", főleg a recept a végén... :lol: )

http://naturastart.shp.hu/hpc/hpc_membe ... 1163848166
regina3

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

melcsi1967

Itt vagyok...
Kicsit behavazva időnként.
De Ti sem jeleskedtek a szószaporitásban.
Fanny!
Még nem tudok választ adni a jövő szombatra.
Most látom, hogy egy pont Neked szánt képet nem tettem fel, na mindjárt pótolom

melcsi1967

Kép
Remélem tetszik :D
Láthatjátok, nem unatkozunk, zajlik az élet szó szerint :D :D
A gépünkön dolgozik 1 ember, a honlapunkat csinálja, ezért napközben nem tudok jönni, reggel Máté alszik, nem zavarhatom ugye, este meg már örülök ha alhatok. De most Máté Szigetel, igy szabad a szobája.
A kicsinyitő programozás ugyan sikerrel járt, de nem tudom használni egyelőre, mert még rá kell jönnöm, hogy fogom meglátni azokat a képeket, amiket épp fel akarok tenni ide. A számuk alapján nem tudom kiválasztani. Igy most is egyenként kicsinyitettem le, ésezzel el is ment az időm. Igyekszem jönni majd.

melcsi1967

Sziasztok!

Én is olvasó üzemmódban vagyok!
Timi!
Nem irigyellek a mandulaműtét miatt. Bár az enyémek sokkal kisebbek voltak, de azért ez egy szülőnek mindig nagy "trauma". Mostanában jó, hogy bent lehet lenni a gyerekkel, én még nem lehettem bent velük, de "csak" egy éjszaka és szerencsésen túl estünk rajta.
Gyors jobbulást a lányoknak!
Mandula!
Én nekem a pici aranyholmikon kívül nincs ötletem, de én mindenképp valami maradandó emléket vennék a gyerekeknek (esetlega játék mellé) A gyerekek szeretik nézegetni, ami a kisgyerekkorukból emlék. Pl: egy szép album, mostanában lehet kapni nemcsak sima fényképalbumot, hanem ilyen különleges alkalmakra szóló szinte könyv jellegű kiadvány, amibe képeket is lehet ragasztani.

Regi!

Ezt a vizeletes dolgot én is hallottam, de én sem próbálnám ki, a K. -nek meg nem is mondok ilyeneket. ( Képzeld el miket sutyorognának a barátnőjével rólam!!!!)

Melcsi!

Köszönöm a képet! ( elvégre az "enyém"!) Szerintem nagyon fognak hasonlítani egymásra a gyerekek! Azért a lányod nem hazudtolja meg magát, még mindig nagyon fotogén!Lukács meg már most kész férfi!
Nem tudom nyaralni mikor akartok menni, de ha nektek nem jó a 18-i hétvége,akkor lehet a következő hétvége is, mi ezután a hétvége után már szinte bármelyik hétvégén ráérünk!

Sziasztok Éva
fanny01

Sziasztok!

Regi! Jaj, hát nem úgy szószertint vagyis konkrétam a Hisztisre gondolva mondtam Mesére.... csak tényleg hisztis "kicsit" :lol: ! Hát ez a fajta terápia nekem sem jön be, én el sem tudom hinni, hogy valaki ezt csinálja.... :roll: .

Melcsi! Hogy Neked milyen segítőkész lánykád van! Annyira látszik rajta, hogy Ő a Nővérke és segít Anyának :lol: :lol: ! Nagyon jó Lukuról a kép, helyes kisember és szerintem olyan.... okos szemei vannak!!

Tegnap megkérdeztem az anyukát keresztelő ügyben, és azt mondta semmit ne vegyünk, ez nem a pénzről és az ajándékokról szól, a barátságról! Azért egy olyan könyvet felhajtok amilyet Fanny mondott, annak biztos örülnek majd.

Annyi vasalnivalóm van, hogy már a gondolattól is elfáradok, de nekikezdek hősiesen :lol: .

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Melcsi!

Nem akartam írni, de ezek mellett a képek mellett nem lehet szó nélkül elmenni!!! Szenzációsak! Igaza van Mandulának, Lukunak nagyon értelmes kis tekintete van.
Máté szigetel? Érdekes, hogy ez Péter fiamat sose vonzotta, pedig szerintem nem lehet rossz.
Mit szólsz hozzá, hogy az idei évtől semmiféle italt nem lehet bevinni a Sziget területére? (alkoholmenteset sem) Ez engem annyira felháborított, hogy annak ellenére, hogy nem vagyok érintett a témában, írtam a szervezőknek egy emailt. Kíváncsi vagyok a válaszukra. Azt biztosan nem fogják bevallani, hogy még több hasznot szeretnének!!

Képzeljétek mi történt tegnap! Este Benji be szeretett volna menni Péter szobájába. Péter fiam pedig közölte a kicsivel, hogy sajnos nem lehet, mert neki TANULNIA KELLl!!! Ilyet évek óta nem hallottam tőle, még az érettségi előtt sem. A legszebb az egészben, hogy tényleg tanult.

Regina!
Az szerintem is nagyon fontos, hogy valakinek az legyen a munkája, amit szívesen csinál. Az anyagiakra viszont azért tértem ki, mert Péternek azért megvannak az igényei és úgy gondolom, hogy ezt már ezek után nem a szülőknek kéne biztosítania. Sőt, megállapodtunk abban, hogy amint az első rendes fizetését megkapja, onnantól ő is hozzájárul a háztartás költségeihez és az egyéb kiadásait is saját maga állja. (öltözködés, szórakozás). Az más kérdés, hogy úgy beszéltük meg a férjemmel, hogy a hozzájárulását félre tesszük neki, de ezt Péternek nem kell tudnia.
Leírok egy esetet, ami a napokban történt meg. A Camponában voltunk együtt vásárolni. A C& A- ban igen jó leértékelések vannak, így Benjinek vettem néhány dolgot már a jövő nyárra. Bepakoltunk mindent az autóba és vásároltunk tovább. Hazaindulás előtt viszont átnéztem a blokkokat és felfedeztem, hogy az egyik bermudát 890 Ft helyett 1490 Ft-ért számlázták. Visszamentem az üzletbe, ahol első szóra elismerték a tévedést. Igen ám, de a számlán 14 tétel szerepelt, ezt kézzel egyenként visszamínuszozták, aztán egyenként visszaütötték az árat. 25 percig tartott a tranzakció. Péter erre közölte, hogy szörnyű, hogy 600 Ft-ért ezt képes voltam végigvárni, ő ugyan hagyta volna a pénzt. Majd másképp látja, ha a saját keresetét kell beosztania!!

További szép napot mindenkinek!

Melinda
fermel

://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1186676959.66.jpg[/img]
próba

melcsi1967

Kép
Remélem most összejön, ez még lemaradt pedig nagyon fontos kép, Emese mesét olvas Lukácsnak :D

melcsi1967

Melcsi!
Ez a kép nekem is nagyon tetszik. Lévén a könyvek a gyengéim és nagyon fontosnak tartom, hogy megszerettessük a gyerekekkel. Látom ez már Emesénél megtörtént és ő majd gondoskodik róla, hogy Lukunál se legyen másképp.

Melinda
fermel

Fanny!
Én ugy gondolom, itthon leszünk, de még nem 100% a jövő szombaton, hacsak az uram nem találja ki hogy elmenne/nénk anyósomékhoz, lévén az hosszu hétvége. De talán azért mégse... Meg különben se szoktunk picivel délután indulni, csak reggel.
Timi!
Egyszerre veszik ki mindkét lányka manduláját? :shock: Nem engednek haza aznap este? Hugom kislányát a Tétényiből még a mütét napján kiengedték, nem kellett ott aludni. Esetleg ha lefejed a tejet és odaadod Apának és kivételesen cumisüvegből issza meg Marcid?
Kedves Druszám!
Meglátod, Péter itt megtalálja a számitásait, szerintem ez lesz a Neki való szakma.
Benjukéd továbbra is nagyon komoly férfias jelenség :D
Nekem olyan emlékeim vannak, mintha sohasem lehetett volna bevinni a Szigetre kaját-piát. Mátéék nappal kijártak enni, de bevinni nem lehetett. Na majd megkérdezem Tőle ha hazajön.
Egyébként nálunk is eljött a teljes változás :evil: Máté ősztől estin fog tanulni, azt ne is kérdezzétek, hogy milyen csaták árán állapodtunk meg ebben a megoldásban. Mert ő dolgozni akar, utál tanulni, bár tudja hogy muszáj leérettségizni, de de de :twisted: :twisted: Na szóval a boltban dolgozik, amit már el is kezdett, és hiába facsarja az apja meg keményit, Ő nagyon szeret dolgozni, árut kivinni, stb. Szóval ez a helyzet :?
Egyébként hol van a Rukkel tó?
Regina!
Sajnálom a kicsi lánykádat! Jól kifogta a bajokat, pedig már nincs sok idő és elkezdődik az iskola, azért remélem az utolsó heteket jól fogja tölteni.

Mi kezdünk egyre ügyesebben bilizni, ma este pl. többször is sikerült, sőt szólt, hogy pisi, bili. Pattant rá és nagy örömmel mutatta a sikert. Édesen és folyamatosan csacsog, de még ritkán tesz egy szóhoz másikat, viszont állandóan kommentál. És becéz mindent, mondom pl. hogy a Pókapapának dolga van, erre ő : pókimóki dolgika :D
Lukácsom, ahogy észrevettétek, roppant figyelmes kis emberke, nagyon érdeklődő, mindent megfigyel. A játszószőnyegen képes kb 3/4 órát tanulmányozni a fityegőket. Ha felemelem, körbejárjuk a nappalit, a tekintetét szinte odaszegezi ahhoz a dologhoz, ami megragadta a figyelmét, olyankor állunk ott sokáig, hadd nézze. Ehhez még könyökölni is szokott a vállamon, mint a Gondolkodó c. festményen (nem tudom ki festette :oops: ) Lehet hogy tudós lesz :lol:
Velem van 1 kis gáz. A szülés után semmi, de semmi váladék nem volt, azután megjött ,int irtam, és azóta folyamatosan tart kisebb-nagyobb intenzitással. Tegnap voltam dokinál (szabin volt eddig), megvizsgált alaposan, UH-val is, semmi komolyat nem talált, igy irt fel Ergam cseppet meg vérzéscsillapitót és reménykedünk hogy elmulik. Szerinte a hirtelen hormonhatás lehet, vagy most ürül ki a szülés utáni cucc. Ez elég érdekes. Én mindig kifogok valamit. Ugyhogy a nagy pancsolás egyelőre várat magára :cry:

melcsi1967

Melcsi!

Kitartás Máté utolsó évéhez! Ti is túl lesztek ezen, aztán már csak a szépre emlékeztek. Neked utána lesz egy kis pihenőd, de nálunk most Bence van műsoron, nyolcadikos lesz, dönteni kell a továbbtanulásáról. Ő meg persze egyre inkább éli a kamaszkorát, már rendesen benne van.
A Rukkel tó Taksony és Bugyi között van, a tulajdonosról kapta a nevét. A neten is megtalálhatók.: www.rukkel.hu
Sajnálom, hogy még mindig nem tudod élvezni a nyár szépségeit. A lényeg, hogy semmi komolyat nem találtak nálad, remélem hamar rendbe jössz.

Melinda
fermel

Sziasztok!

Melinda!

Én is akartam kérdezni, hogy hol van a Rukkel tó, csak szégyeltem, hogy milyen tudatlan vagyok, meg mertem volna esküdni, hogy valahol Ausztriában van, erre tessék itt van a közelben.

Az én kisfiam is ma megy a Szigetre. Képzeljétek el hogy járt: nem akarta a családi költségvetést terhelni ( ugyi milyen aranyos?) ezért az interneten leboltolta egy csajjal, hogy találkoznak a szigetnél, mert a csaj nyert belépőt és azt beváltják együtt és így csak 5000 Ft-ba kerülne a belépője. Korán reggel bekocsikázott a szigetre (én már ettől hülyét kapok, de persze nem mutatom a gyerek előtt, nem akarom korlátozni) de persze előtte végig beszéltük, hogy hogy kell menni, nagyon vigyázzon....stb, az apja még külön felhívta a figyelmét, hogy nagyon figyeljen hogy hol parkol le nehogy megbüntessék, vagy elvigyék az autót! Na, reggel mire én felkeltem, megkávéztam már itthon is volt ( anyukának hatalmas kövek hullanak le a szivéről, ezt is megúsztuk) kérdezem, hogy mi volt, hogy volt, erre mondja, hogy simán odatalált a találkahelyre, minden oké csak éppen semmivel nem lett olcsóbb a jegy, sőt egy kicsit drágább.... Szépen megvette a jegyet a csajtól, mikor ment vissza a kocsihoz, egy rendőrmotor áll a kocsija mögött, az én gyerekemet se kell félteni, kérdezi a rendőrtől, hogy mi a probléma, erre monda neki, hogy rossz helyen parkol. Hogy-hogy???, elvégre a járda mellett semmi nem tiltja a parkolást, különben is MINDENKI ott parkol, ő csak az utolsó helyre állt be. Igen, de ez IDEIGLENES BICIGLI út és tilos a megállás! Na, de és a többi autóst is megbünteti, aki ott áll? Igen, akit nem érnek el ott a helyszínen, azt feljelentik. Na, ekkor már beadta a derekát, kapott egy csekket, de azért még megkérdezte, hogy hol a tábla, mutogatott a rendőr, hogy ott arra... ki van téve. Nem nagyon volt a gyerekem erről meggyőződve, de tovább nem mert azért szívózni. Ráadásul, természetesen kérték a jogsit, forgalmi, ezekkel nem is volt baj, de nincs zöldkártya a kocsin, mert a szalonban nem állították rögtön ki, mi meg még lusták volttunk utánna járni. Kérdezi a rendőr: zöld kártya? Na, erre megint jött a dumaparádé, hogy tudja anyukámé a kocsi, ritkán használom, nem is tudom hová tette...Na, jól van látom új az autó,( 1 éves) új kocsit ugysem adnak ki zöldkártya nélkül
( kiadták), renben van menjen!!!
Szóval így jártunk, igaz, hogy a 8000 Ft-os napijegy 10000 Ft-ba került, de ismét meggyőződtem, hogy ez a gyerek meg fog állni a saját lábán az életben! ( eddig is tudtam, de jó érzés erről megbizonyosodni)

Na, minderről csak az jutott eszembe, hogy hiába a mi gyerekeink, elvileg egyformán neveljük őket mégis milyen különbözőek. Persze ez így van jól.Meséltem már hogy nálunk is milyen nagy mumus a nagyobbiknál az iskola, ő is inkább dolgozik, hallani sem akar arról, hogy "valahogy, mindegy hogy, hogy de érettségizzen le". Meg az is eszembe jutott, hogy -főleg most hogy ilyen komoly ingatlan dolgokról, meg a további életünkről sokat beszélgetünk) mennyire más a két gyerek. Most egyértelműen érzékelhető, hogy annak ellenére, hogy a nagyobbik, - annak ellenére, hogy látszólag ő él felnőttesebb életet - még mindig melletünk érzi magát biztonságban. ( átvitt értelemben is, meg konkrétan is) A kicsinek evvel kapcsolatban is konkrét elképzelései vannak az életről: sehova nem hajlandó elköltözni Pestről, le kell érettségizni, ne foglalkozzunk vele, hogy miből fog megélni, ez már nem a mi gondunk, majd ő kezd egy kis vállalkozást és a többi az ő gondja,
semmiféle családi együttélésről ( ikerház stb) hallani sem akar ( "az a szoros együttélés sosem szül jót" mondja ezt szó szerint, a maga 17 és fél éves bölcsességével, jegyzem meg teljesen igaza van), ha odakerül a sor, hogy eladjuk a házat és valahol építkezünk, akkor vegyünk neki a környéken egy pici lakást ( nem kertkapcsolatost, hanem erkélyest, nem amerikai konyhást, hanem külön konyhást stb)és majd ő megáll a lábán! Szóval mindig mikor ilyenekről beszélgetünk, az az érzésem ,hogy egy felnőtt emberrel állok szembe.
Pesze, pont az a jó, hogy a két gyerek nem egyforma, mert a másikban meg pont az tetszik, hogy úgy ragaszkodik hozzánk, ő simán benne lett volna, hogy költözünk a Fekete-völgybe, fel se merül benne, hogy ő külön lakást akar, ő nagyon is benne van az ikerházas dolgoban!
Na, most már nem is írok többet, győzzétek olvasni!

Ja, még annyit: Melcsi, kívánom, hogy az életben minden így sikerüljön nektek, mert úgy látom, amit Te mindig írtál arról, hogy miért kell Emesének testvér,( amit én azért néha egy kicsit idealizált képnek gondoltam) az nálatok nagyon bejött!

Sziasztok Éva
fanny01

Sziasztok!

Köszönöm az infókat mandula ügyben, remélem mi is hamar átvészeljük :?

Regina,
remélem a kislányod hamar rendbejön. Nagyon kellemetlen lehet. Laurának tavaly a talpán volt egy szemölcs, állítólag uszodában kapta el. Hááát, majdnem két hónapunk ráment, mire kikezeltük.
Ádámnak miért kellett műteni a veséjét?

Mandula,
majd számolj be, hogy milyen a keresztelős-könyv. Kíváncsi vagyok, lehet, hogy én is veszek olyat a mi kis leendő keresztlányainknak.

Fanni,
igen, az jó, hogy ott lehet maradni a gyerekekkel, csak azt nem tudom, hogy apuka miért nem maradhat??? :?

Melinda,
a gyerekek pénzhez vaó viszonya szerintem mindenhol ilyen, addig, amíg nem ők dolgoznak meg érte. Az én lányaim is imádnak vásárolni, és fogalmuk sincs, hogy a pénz nem csak úgy magától terem :) ....sajnos. Én is nagyon szerettem gyerekként anyuval vásárolgatni, imádtam a Budai Skálát, amit most lebontottak :( , és az Úttörő Áruház is nagy kedvencem volt. Majd a fiad is rájön, ha önálló lesz, hogy 600 forint is rengeteget számít...

Melcsi,
én akartam, hogy egyszerre legyenek a lányok műtve. Így csak egy alkalommal kell megszervezni a kórházat, és talán nekik is jobb, hogy együtt vannak. A Bethesdában mindenképpen ott kell aludni egyet, nem engednek aznap haza. A fejéssel meg az a baj, hogy Marci nagyon sokat szopizik, alkalmanként 180-200ml-t. Ezt naponta 8-10-szer előadja. Sajnos nem tudok annyit fejni, hogy elég legyen egy napra. Most azt találtam ki, hogy én bemegyek a lányokkal a kórházba, a férjem pedig Marcival elmegy egy ismerősünkhöz, aki ott lakik a környéken, gyalog negyed órányira a kórháztól. Amikor Marci megéhezik, apa bejön a lányokhoz, én meg kimegyek szoptatni. Remélem működni fog :D . Éjszakára anyukám bemegy a kórházba, és ő lesz a lányokkal. Másképp sajnos nem tudom megszervezni :? .
Szülés után én is három hónapig véreztem, kisebb-nagyobb intenzitással. Nekem is azt mondta a doki, hogy hormonális oka van. Rendbejött, de sajnos most meg már megjött, rendesen 28 napra. :( Én mindig így járok, minden szülés után azonnal menstruálni kezdek, hiába szoptatok, mint a gép :) .

A képek nagyon jók, Lukács hatalmasatt nőtt, és már nagyon érdeklődő szemecskéi vannak :) . Emeséd meg látom, igazi segítség :D . Még mesét is olvas! Ez igen!

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Marcika kapott etetőszéket, nem mintha szüksége lenn már rá:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Ritus málnát evett:
Kép

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Timi!
Édesek a képek! Mindegyik!Ritusod van abban a gyönyörü fehér ruhában? Csak nem koszoruslány volt? Már látom, hogy Apára nagyon hasonlitanak a gyerkőcök, vagyis inkább a lányok. Marcellod hatalmasat nőtt, és azok a lábak :D
Akkor összeszerveződött a jövő heti kórház. Remélem hamar átvészelitek. 1 éjszaka, ugye?
Fanny!
Idealizáltnak gondoltad amikor erről beszéltem? Én meg voltam győződve róla, hogy nagyon kell, és jó lesz, de nem is gondoltam, hogy ennyire jó tényleg. Bár vannak nehézségek és ütközöpontok, Pörike állandóan szeretgetni és foglalkoztatni akarja Lukácsot, nehéz meggyőzni róla, hogy nem akar szegény egész nap tornázni :shock: :lol: De Lukács férfiasan türi a női szeszélyeket :lol: És hát van 1 kis erőszak is, mondja szépen, hogy simi simi, simogat is rajta 2-3-at, aztán ha lanyhul a figyelmem, kicsit fejbecsapja szeretetből :x Nagyon résen kell lenni...
Hát a kisfiad is beleesett az ilyen "olcsó" csapdába... Máté is járt hasonlóan talán 3 éve, pontosabban az övéről kiderült hogy hamisitott a jegy és kipenderitették. Nem is vett többet soha internetről... Na és a parkolás... :? A Tiéd még egész könnyen beadta a derekát, az enyémnek meggyőződése, hogy a rendőr kizárólag kib...szás céljából áll az ut szélén, és ki kell dumálni mindent. Mondtam is már Neki, hogyegyszer majd a dutyiba mehetünk érted fiam :shock: Szerintem az adófizetők pénzéből fenntartott rendőrség nem azokat fogja meg, akik nyilvánvalóan vagy balesetveszélyesen szabálytalankodnak, hanem azokat, akik ugyis fizetnek a végén.
Érdekes hogy mennyire különböznek a gyerekeid, annak ellenére, hogy kicsi a korkülönbség köztük. A kisebb biztos hogy el is fog boldogulni az életben. Az enyém kb a kettő keveréke: ugyan nagyon szeretne önálló lenni, de azért elég kényelmes ahhoz, hogy megvárja, mig mi elköltözünk, és akkor itt marad Neki ugyis ez a tetőtér berendezve (nem viszünk magunkkal semmit, de azt ő még nem tudja, hogy rendszeresen fel fogunk járni az üzlet végett és itt is fogunk aludni olyankor)
Nem irsz mostanában a kelengye készitéséről...
Melinda!
Igen, mostmár Pöri nagyon szereti nemcsak megenni a könyveket, hanem lapozni, olvasni is, most a kedvenc a Kesztyü lakói, állandóan hozza, és mondja szépen: mese,mese. Akkor letelepszünk hasra és elolvassuk szépen, de már tudja a fordulatokat :D
Nahát voltunk mi annál a tónál régebben, csak nem tudtam hogy igy hivják. :D

melcsi1967

Sziasztok!

Timi!

Kismenyasszony gyönyörűséges! De az a kisfiú..................., tündéri!!!

Melcsike!

Ma reggel az volt az első, hogy bekukkantottam a gyerek szobájába és "édesdeden" aludt, úgyhogy ezt a szigetelést is megúsztuk ( nem tudom miért, de én tartok ettől a sziget dologtól, bár mostanában a tv műsorok elég kultúráltnak mutatják, de azért emlékszem én évekkel ezelőtti felvételekre, volt ott ereszdelahajamat! Ezek szerint a jegy is jó volt, remélem evvel az ezévi szigetnek vége, részünkről)
Igazából azért írok, mert nagy-nagy sajnálatomra nem jó a jövő hétvége, de utána ISTEN BIZONY bármikor! ( Legalább Ti is "elmehettek" hosszúhétvégézni!)

Nálunk ma vendégeskedés a program. Menü: bográcsgulyás, darálthússal töltött dagadó, krumplipüré, paradicomsaláta, savanyú, kétsajtos pogácsa,szilváslepény.

Jó hétvégét mindenkinek! Éva
fanny01

Fanny!
Milyen az a kétsajtos pogácsa?
Akkor jövő hét kilőve, ujabb egyeztetés következik :D
Jó vendégeskedést! Lehet hogy most fog kiderülni a baba neve?

melcsi1967

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?